Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και στις 12 κλείνουν λόγω απεργίας

Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και στις 12 κλείνουν λόγω απεργίας
Δεν θα έχει τελειώσει καλά καλά ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στις 12 Σεπτεμβρίου οι δάσκαλοι όλοι της χώρας θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα προβλήματα που υπάρχουν με τις δαπάνες των σχολείων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Μαντά Κομνηνό αρκετά σχολεία, μάλιστα, θα ξεκινήσουν και δεν θα έχουν ούτε καν ρεύμα. Από τις 4 δόσεις της κρατικής επιχορηγήσεις που δίνεται, για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα (από τις κιμωλίες μέχρι τα καύσιμα), έχει δοθεί μόνο η πρώτη το Φεβρουάριο και αυτή όχι στο σύνολό της, καθώς έχει υποστεί περικοπή της τάξεως του 33%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομπότης:«Πάμε για την υπέρβαση»


Τους στόχους του Λεβαδειακού ενόψει της νέας σεζόν έθεσε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Κομπότης, κατά την επίσημη παρουσίαση της φανέλας. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας τόνισε πως μετά από την πολύ καλή περσινή σεζόν φέτος, οι Βοιωτοί θα πάνε για την υπέρβαση.

«Στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη, κάτι που μπορούμε να καταφέρουμε. Πέρυσι κάναμε μια εξαιρετική χρονιά και φέτος πάμε για την υπέρβαση», ήταν τα λόγια του Κομπότη.

Ακόμη, κατά την παρουσίαση ο Στέφανο Ναπολεόνι διαβεβαίωσε πως θα μείνει στον Λεβαδειακό, δηλώνοντας «Για να με βλέπεται εδώ, σημαίνει πως θα μείνω εδώ».

Τα τυπικά απομένουν για τη μεταγραφή του Ζρέικ, με τον σύλλογο να δηλώνει πως η καθυστέρηση προκύπτει εξαιτίας ενός κωλύματος με τα χαρτιά του παίκτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο λαϊκιστής ρεπόρτερ της Bild που έκανε καριέρα δυσφημώντας την Ελλάδα...

Ο Πάουλ Ροντσχάιμερ δεν είναι μια τυπική περίπτωση γερμανού δημοσιογράφου. Αντίθετα με την πλειονότητα των συναδέλφων του, που δίνουν έμφαση στα δεδομένα και αναλύουν ότι γράφουν, ο δημοσιογράφος αυτός βγάζει το ψωμί του με άρθρα-λίβελους κατά της Ελλάδας. Και πήρε...
συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό, που διάβασαν χτες εκατομμύρια Γερμανοί.

Εδώ και δύο χρόνια ο κ. Ροντσχάιμερ έχει χαρίσει στην Bild, την εφημερίδα με κυκλοφορία πάνω από 3.000.000 φύλλα ημερησίως, μερικά από τα πιο λαϊκίστικα άρθρα της. Όπως γράφει σε άρθρο της σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2010, όταν ο 24χρονος τότε Πάουλ εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας μοιράζοντας χαρτονομίσματα σε δραχμές. Σαν επιστήμονας που αναλύει τα πειραματόζωά του, ο δημοσιογράφος έγραφε τότε στην Bild ότι οι Έλληνες δεν έλεγαν όχι στα χαρτονομίσματα φτάνοντας στο σημείο να μιλά για σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας για επιστροφή στη δραχμή. «Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο για το ευρώ μας», κατέληγε.

Συνέχισε με δεκάδες «ανταποκρίσεις» από την Ελλάδα της κρίσης, κάθε φορά με πιο λαϊκίστικο θέμα. Τη μια παρουσίαζε μια συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη με σύνταξη 3.500 ευρώ, την άλλη προσπαθούσε να πάρει αποδείξεις από ταξί και έφτασε να πάει στο Μοναστηράκι για να περιγράψει την κραιπάλη των χρεοκοπημένων Ελλήνων για να δείξει ότι δεν βάζουν μυαλό. Η χώρα «ζητά οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ», έγραφε αλλά οι Έλληνες «συνεχίζουν να γλεντάνε». Το ατόπημα ήταν ότι τα τραπέζια ήταν γεμάτα και οι θαμώνες έτρωγαν κρέας και έπιναν ούζο.

Έγραψε και χειρότερα όμως. Όπως την «αποκάλυψη» στο γερμανικό κοινό ότι οι άνεργοι Έλληνες στέλνουν λεφτά στην Ελβετία. Για το λαϊκιστικο άρθρο του βασίστηκε στην πληροφορία ότι ανάμεσα στους Έλληνες που είχαν μεταφέρει ποσά σε ελβετικές τράπεζες ήταν και κάποιοι που είχαν δηλώσει άνεργοι.

Όμως το αποκορύφωμα της ανοησίας ήταν στις αρχές του 2012. Τότε έγραφε ότι αισθάνεται... δικαίωση, γιατί η Bild είχε προτείνει από το 2010 να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη και μερικά νησιά για να ξεχρεώσει. Και γιατί ένιωθε δικαιωμένος; Γιατί ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, είχε δηλώσει υπέρ του να παραχωρηθεί η ενοίκιαση κάποιων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες.

Κατά καιρούς έχει γράψει και εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης με ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημιεγκληματίες:θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου του Ροντσχάιμερ τον Φεβρουάριο του 2012. Ένας τέτοιος λίβελος του στοίχισε μια αγωγή από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απαιτεί από την Bild αποζημίωση, καθώς ο γερμανός δημοσιογράφος υιοθετούσε την ρητορική της Χρυσής Αυγής κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έγραφε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς», ενώ έφτανε στο σημείο να λέει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτός μέλος των αναρχικών και τους χρηματοδοτεί!

Οι λίβελοι του Ροντσχάιμερ στην Bild δεν έχουν όμως μόνο υποστηρικτές. Συχνά, γερμανοί αναγνώστες σχολιάζουν περιπαικτικά τα άρθρα του, ενώ κάποιοι παραδέχονται ότι δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Για να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα, και να δείξει ότι δεν είναι προκατειλημένος, εμφανίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο Euro 2012 κρατώντας στα χέρια του την ελληνική σημαία. Και χτες «ξεπλύθηκε» για τα καλά με τη συνέντευξη που πήρε από τον Αντώνη Σαμαρά..
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διορίζουν το σόι, βολεύουν φίλους και γνωστούς εν μέσω κρίσης

Διορίζουν το σόι, βολεύουν φίλους και γνωστούς εν μέσω κρίσης
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων και να περικόψει τις κρατικές δαπάνες κάποιοι πολιτικοί συνεχίζουν προκλητικά τους διορισμούς του οικογενειακού τους περίγυρου και διασώζονται χάρη σε μια περίεργη πολιτική... ομερτά αφού οι πράξεις τους δεν τιμωρούνται, δεν ανακαλούνται, ούτε καν στηλιτεύονται !
Μπορεί ένας αντιπρόεδρος της Βουλής να έχει διορίσει, με τον προκλητικότερο τρόπο, όλο του το σόι στη Βουλή και να παραμένει στη θέση του; Κι όμως αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Γιάννη Τραγάκη, πρώτου αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.
Το ίδιο είχε πράξει λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος έμεινε μόνο μια μέρα Πρόεδρος της Βουλής και όμως του έφτασε για να διορίσει την κόρη του.
Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του πατέρα της διορίστηκε η κόρη του κ. Πολύδωρα. Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).
Επιπλέον, ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή. Είχε μάλιστα υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει και τις δύο κόρες του στο υπουργείο και είχε αρνηθεί ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε τότε στο περιοδικό Ταχυδρόμος: «Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός».
Ακόμη προκλητικότερη του διορισμού της κόρης του κ. Πολύδωρα στη Βουλή είναι η σιωπή που περιβάλλει την υπόθεση. Ο ίδιος ο βουλευτής δεν αισθάνθηκε υποχρεωμένος να αναφερθεί στο ζήτημα, απέφυγε να το σχολιάσει ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί, ενώ από το γραφείο του Πρωθυπουργού δεν θεώρησαν πρέπον να λάβουν μέτρα ή να βάλουν τέλος σε αυτή την προκλητική πρακτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τραγάκης ανέλαβε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του κ. Πολύδωρα όταν η υπόθεση του διορισμού της κόρης του αποκαλύφθηκε στον Τύπο !
Αφού όλοι διορίζουν «ατιμωρητί» την οικογένειά τους και η πρακτική δεν επισείει καμία συνέπεια -έστω ηθική- το ίδιο σκέφθηκε να κάνει και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, τοποθετώντας την μνηστή του ανιψιού του ως «μετακλητή» στο γραφείο του στην Βουλή.
Ο κ. Πετσάλνικος προωθεί διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.
Αλλοι πολιτικοί δεν διστάζουν να διορίζουν στα γραφεία τους ως συνεργάτες δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι λαμβάνουν πρακτικά δύο μισθούς ενώ εργάζονται σε μία θέση. Τελευταίο παράδειγμα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέντζος στις 2 Ιουλίου 2012 διόρισε ως μετακλητό υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του έναν γιατρό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο εν λόγω υπάλληλος σύμφωνα με την απόφαση, θα λαμβάνει εκτός του κανονικού μισθού του από τον ΕΟΦ και έναν ακόμα μισθό ίσο με «το 50% των αποδοχών της κύριας θέσης του» ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού, όπου θα είναι διευθυντής.

Η υπόθεση αυτή, που είναι συνήθης πρακτική των υπουργών, προκαλεί βέβαια το ερώτημα του πως μπορεί ο εν λόγω γιατρός να εκτελεί χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού, και ταυτόχρονα να εργάζεται κανονικά στον ΕΟΦ σε ώρες γραφείου, όπου θα διατηρήσει τη θέση του και φυσικά θα συνεχίσει να λαμβάνει τον πλήρη μισθό του...
Αντίστοιχη περίπτωση υπάρχει και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης τοποθέτησε ως μετακλητή υπάλληλο στο Πολιτικό Γραφείο του «με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της» μια υπάλληλο που εργάζεται στην Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου του. Δηλαδή, η υπάλληλος θα παραμείνει εντός του υπουργείου -το οποίο είναι αρμόδιο υποτίθεται για την αξιοκρατική αναμόρφωση του δημοσίου τομέα- για να κάνει την δουλειά που της ανατέθηκε εισπράττοντας τον μισθό της αλλά και έξτρα 30% για την «παράλληλη εργασία».
Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθεις να περιορίσει το σπάταλο κράτος και να περικόψει δαπάνες με ουσιαστικές αλλά και συμβολικές κινήσεις -ήταν έτοιμος ακόμη και να ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής για Βερολίνο-Παρίσι- προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα και να επιβάλλει πνεύμα λιτότητας εν μέσω κρίσης οφείλει να ξεκαθαρίσει σε ορισμένους πολιτικούς ότι δεν μπορούν να προκαλούν το κοινό αίσθημα διορίζοντας τα μέλη της οικογένειάς τους στο δημόσιο, την ώρα που οι διορισμοί έχουν κοπεί με το μαχαίρι για όλους τους κοινούς θνητούς.
Εν είδει παραδειγματισμού οφείλει, επίσης, ο Πρωθυπουργός να ανακαλέσει στην τάξη τους πολιτευτές του κόμματός του, οι οποίοι προκειμένου να διασφαλίσουν την προσωπική τους πολιτική επιβίωση προκαλούν εντός και εκτός Ελλάδας με παλαιοκομματικές μεθόδους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ – Στα ύψη οι σχολές που δίνουν δουλειά

Τη Δευτέρα οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ – Στα ύψη οι σχολές που δίνουν δουλειά
Τέλος στην αγωνία των μαθητών που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα μπει τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2012.
Όπως όλα δείχνουν άνοδος αναμένεται να υπάρξει στο 1ο επιστημονικό πεδίο, στα παιδαγωγικά και στις νομικές σχολές. ενώ πτωτική θα είναι στο 2ο και 4ο.Την ίδια ώρα στα περσινά επίπεδα θα είναι οι βάσεις σε ιατρικές και οικονομικές σχολές. Παράλληλα εκτόξευση των βάσεων αναμενεται σε δεκάδες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τα οποία έχουν προοπτικές για επαγγελματική εξασφάλιση των αποφοίτων τους, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
Οι βάσεις στις νομικές σχολές θα ανέβουν έως και 350 μόρια, στα τμήματα φιλολογίας έως 200 μόρια, ενώ στις παιδαγωγικές σχολές η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 μόρια.
Το αυξημένο ενδιαφέρον για τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές σχολές ανεβάζει τον πήχη έως και 1.000 μόρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεανικό ξεφάντωμα στην Ελλοπία

Διαβάστε Περισσότερα »

Δόθηκε λύση για τον Μαλιακό...


Λύση στον... γόρδιο δεσμό των «παγωμένων» έργων ανακατασκευής της Εθνικής Οδού στον Μαλιακό κόλπο έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.
Χθες εγκρίθηκε η υποκατάσταση του εργολάβου που είχε αναλάβει το τμήμα Ραχών-Στυλίδας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την επανέναρξη των εργασιών. Μια απόφαση που ...
θα μπορούσε να έχει υπογραφεί ένα έτος νωρίτερα, αλλά καθυστερούσε λόγω... εναλλαγής κυβερνήσεων. Νέος χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του έργου είναι πλέον το 2014, τέσσερα χρόνια μετά την αρχική προθεσμία.

Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, το (τότε) ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε την ανακατασκευή των 77,2 χιλιομέτρων της Εθνικής Οδού στο πέταλο του Μαλιακού με σκοπό τη μετατροπή του σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Τα πρώτα 53,9 χιλιόμετρα του έργου παραδόθηκαν τμηματικά έως τον Σεπτέμβριο του 2008. Τα υπόλοιπα 23,3 χλμ., δηλαδή η παράκαμψη της Λαμίας και η παράκαμψη Στυλίδας και Ραχών θα έπρεπε να ήταν έτοιμα τον Σεπτέμβριο του 2009 και τον Σεπτέμβριο του 2010 αντίστοιχα. Ωστόσο, οι εργασίες σταμάτησαν στις αρχές του 2010, με τα έργα ημιτελή, λόγω της οικονομικής αδυναμίας της εταιρείας (ΑΤΤΙΚΑΤ) να συνεχίσει.

Το πρώτο από τα δύο τμήματα που αποκόπηκε ήταν η παράκαμψη Λαμίας (Νέα Κοίτη Σπερχειού-κόμβος Ροδίτσας, μήκους 4,1 χλμ.). Η ΑΤΤΙΚΑΤ κηρύχθηκε έκπτωτη και το έργο ανέλαβε η εταιρεία Μοχλός, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει έργα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Χθες δόθηκε η λύση και για το δεύτερο -και μεγαλύτερο- κομμάτι, το τμήμα Αγίας Μαρίνας ΣτυλίδαςΡαχών (19,2 χλμ.). Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε την απόφαση υποκατάστασης της ΑΤΤΙΚΑΤ με την κοινοπραξία των εταιρειών ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επανεκκίνηση των εργασιών. Σύμφωνα με την απόφαση, η υποκατάσταση θα γίνει με τις τιμές και τους όρους της αρχικής σύμβασης «συνεπώς δεν θα προκύψει αυξημένο κόστος για τη συνέχιση των υπολειπόμενων εργασιών» (σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε το υπουργείο να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του έργου που θα οδηγούσε σε νέα καθυστέρηση και θα επιβάρυνε το κόστος του έργου). Οι δύο εταιρείες αναλαμβάνουν να καλύψουν και όσα έργα έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί (η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα ύστερα από καταγγελία του υπουργείου Υποδομών, αλλά η τύχη της αγνοείται), με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι διαδικασίες υποκατάστασης (ακόμα και η έγκριση από την Ε.Ε., που συγχρηματοδοτεί το έργο) έχουν ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο του 2011. Μετά την ολοκλήρωσή του, το 2014, το τμήμα Ραχών-Στυλίδας θα παραδοθεί στην κοινοπραξία «Κεντρική Οδός» (ως τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65), η οποία θα αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του, ιδρύοντας και έναν σταθμό διοδίων.

Η Καθημερινή
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η αξιολόγηση εκπαιδευτικών




Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, θέμα για το οποίο σήμερα, δίνει συνέντευξη τύπου ,ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αλλά και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής όλης της διαδικασίας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος θα αναφερθεί στις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα Αξιολόγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το υπουργείο έχει επισημάνει ότι οι διαδικασίες αξιολόγησης δεν θα έχουν σε καμία περίπτωση χαρακτήρα τιμωρίας, όπως φοβούνται οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Γ.Σ ΚΑΔΜΟΣ.

ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Γ.Σ ΚΑΔΜΟΣ.





ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Γ.Σ ΚΑΔΜΟΣ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΣΚΑΣΕ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ , ΕΚΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ.
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ : 1)ΣΑΚΗΣ ΓΚΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΘΗΒΑΣ 2)ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ 3)ΛΙΑΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ 4)ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ.

ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥΡΑΣ.

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΜΑΔΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Γ.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΣΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή: Πιο κοντά δεν γίνεται! (ΦΩΤΟ)


Απίστευτη φωτογραφία από τα γραφεία ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη!
Αυτό είναι ιστορικό ντοκουμέντο! Τα δύο κόμματα με τις εντελώς αντίθετες ιδεολογικές καταβολές , όχι απλά συγκατοικούν στην Τρίπολη, αλλά για την ακρίβεια δεν τους χωρίζει ούτε καν ...μία πόρτα!
Η φωτογραφία , που δημοσιεύτηκε στοkalimera-arcadia.gr αποτυπώνει αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο...

Ως τώρα δεν έχει γίνει πάντως κανά παρατράγουδο, αλλά κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά τι θα γίνει αν .,..συναντηθούν οι ένοικοι των γραφείων !
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται για ένα χρόνο το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται για έναν χρόνο το Ασημένιο Κύπελλο του Σπ
Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται για τον επόμενο χρόνο το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη, με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τέσσερις μήνες μετά την απόκτησή του, να εκπληρώνει την συγκεκριμένη του δέσμευση.
Το Κύπελλο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό από το Ίδρυμα στις 28 Αυγούστου και για έναν χρόνο θα παραμείνει στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Το Κύπελλο θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Το Ίδρυμα εκπληρώνει κατ' αυτό τον τρόπο τη δέσμευσή του να καταστήσει το Κύπελλο ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.
«Πιστεύοντας ότι το ιστορικό αυτό Κύπελλο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, το Ίδρυμα αποσκοπεί, μέσα από αυτήν την έκθεση, να προβάλει διεθνώς το ελληνικό πνεύμα, καθώς και τον έντονο συμβολισμό του Κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα πολυτιμότερα τεχνουργήματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευσθούν από όσα αυτό συμβολίζει: την αγωνιστικότητα, τη νίκη και τελικά, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρει ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Μισέλ Μπρεάλ, το Ασημένιο Κύπελλο που απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 της Αθήνας, θα φιλοξενείται για ένα χρόνο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, και θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς τα δάνεια “καρφώνουν” τη φοροδιαφυγή.


  • Έρευνα - σοκ για τους ελεύθερους επαγγελματίες βγάζει κρυμμένα εισοδήματα από την εφορία ύψους 28 δισ. ευρώ!
    Η διασταύρωση με τα δάνεια και τα "λαβράκια".
  • Στα 29.343 το μέσο εισόδημα που έκρυψαν οι γιατροί..




 Σε περίπου 28 δισ. ευρώ έφτασε το 2009, λίγο πριν αρχίσει η μεγάλη κατηφόρα της ελληνικής οικονομίας, η φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με ακαδημαϊκή μελέτη του Ν. Αρταβάνη από το Virginia Polytechnic Institute and State University και των...  Adair Morse και Μαργ. Τσούτσουρα από το University of Chicago.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αδυναμία ή η αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού στον εντοπισμό των κρυμμένων εισοδημάτων συνδέεται και με το γεγονός πως η πλειονότητα των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου (τουλάχιστον το 2010) ανήκει στα πέντε επαγγέλματα που είναι πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή: γιατρούς, μηχανικούς, εκπαιδευτικούς, λογιστές - συμβούλους επιχειρήσεων και δικηγόρους.
Η μελέτη βασίζεται στην ιδέα σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες προσαρμόζουν τα επίπεδα δανεισμού τους στο πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών. Ο έλεγχος στις χορηγήσεις των τραπεζών προς τους ελεύθερους επαγγελματίες έδειξε πως το 82% του εισοδήματος που είχαν δηλώσει στην εφορία κατευθυνόταν στην αποπληρωμή δόσεων για δάνεια!

Τα ποσοστά εκτοξεύονται στο 100% στους λογιστές ή στους γιατρούς. Οι τράπεζες, όμως, δεν θα έδιναν δάνεια σε νοικοκυριά που πληρώνουν 82 ευρωλεπτά για κάθε ευρώ που κερδίζουν σε δόσεις δανείων, καθώς κάτι τέτοιο δεν θεωρείται βιώσιμο.

Σε γενικές γραμμές, οι τράπεζες δίνουν δάνεια σε καταναλωτές με κριτήριο το ύψος των δόσεων να μην ξεπερνά το 30% του εισοδήματός τους. Συνεπώς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, που έδιναν δάνεια ακόμα και όταν γνώριζαν πως οι δόσεις φτάνουν το 80% ή το 100% του δηλωθέντος εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία, είχαν κατά νου πως υπήρχαν κρυφά έσοδα τα οποία έφταναν και περίσσευαν για την κάλυψη των υποχρεώσεών του.
Υπό τις παραπάνω παραδοχές, σύμφωνα με τη μελέτη, το μέσο εισόδημα που έκρυψαν το 2009 οι γιατροί από την εφορία ανήλθε σε 29.343 ευρώ περίπου, ενώ ακολουθούν οι μηχανικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν κατά περίπου 28.625 ευρώ φτωχότεροι σε σύγκριση με τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Σε υψηλότατα επίπεδα κινήθηκε και η φοροδιαφυγή στους εκπαιδευτικούς (βλέπε ιδιαίτερα μαθήματα κ.λπ.) και το μέσο εισόδημα που έκρυψαν από την εφορία φτάνει τα 24.742 ευρώ.

Ακολουθούν οι λογιστές (οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά να υπογράψουν τις φορολογικές δηλώσεις ώστε να θεωρηθεί ένας φορολογούμενος ειλικρινής κατά την αυτοπεραίωση!), οι οποίοι έκρυψαν 24.573 ευρώ.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι δικηγόροι, με μέση φοροδιαφυγή στα 24.032 ευρώ. Πολύ ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκονται οι επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι καλλιτέχνες (έκρυψαν κατά μέσο όρο 18.360 ευρώ), καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον τουρισμό και στα εστιατόρια (15.884 ευρώ).

Αν τα 28 δισ. που δεν δηλώθηκαν φορολογούνταν με συντελεστή 40%, τότε θα κάλυπταν σχεδόν το ένα τρίτο του ελλείμματος του 2009 (ή το 48% του ελλείμματος του 2008), επισημαίνουν οι ερευνητές. Κατά μέσο όρο, το πραγματικό εισόδημα ενός ελεύθερου επαγγελματία στην Ελλάδα είναι 1,92 φορά υψηλότερο από το δηλωθέν στην εφορία. Πρόκειται για... συντηρητικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη μελέτη γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν απόλυτα πλήρη στοιχεία.
Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη δείχνει έναν απλό τρόπο με τον οποίο η εφορία θα μπορούσε να βρει εύκολα τη δεξαμενή στην οποία κρύβονται υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής..

Διαβάστε Περισσότερα »

H Πετρούλα στην ΝΕΤ. Nέα εποχή για την δημόσια τηλεόραση.






Τα πάνω-κάτω έφερε η είδηση πως ο Αιμιλιος Λιάτσος αναλαμβάνει το τιμόνι του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του star, άρχισε τις μεταγραφές “φρεσκάροντας” με αυτό το τρόπο την ενημέρωση. Πρώτη και καλύτερη, αυτή της Πετρούλας Κωστίδου στον καιρό. Η Πετρούλα με την παρουσία της θα δώσει έναν άλλο αέρα στο δελτίο, φέρνοντας έτσι και τηλεθέαση. Οι μεταγραφές σίγουρα δεν σταματούν εδώ.. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επόμενα αποκτήματα του σταθμού..
Υ.Γ. Η είδηση δεν είναι πραγματική. Κανείς όμως δεν αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο..
trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας «Μπιλ Γκέιτς» ετών 17



Πήρε χάλκινο μετάλλιο στην 20η Βαλκανιάδα Πληροφορικής

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17! Πρόκειται για τον Βαγγέλη Κηπουρίδη από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 20η Βαλκανιάδα Πληροφορικής. Πραγματοποιήθηκε από τις 15 εώς τις 19 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 40 μαθητές από δέκα χώρες. «Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Έκανα όμως σκληρή προετοιμασία και περίμενα να διακριθώ» λέει στο «agelioforos.gr» ο Βαγγέλης Κηπουρίδης. «Μου ζητήθηκε να λύσω τρία προβλήματα σε πέντε ώρες καταφέρνοντας να συγκεντρώσω την τρίτη καλύτερη βαθμολογία» συμπληρώνει ο ίδιος,

Είχε προηγηθεί το Μάιο ο πανελλήνιος διαγωνισμός πληροφορικής μέσω του οποίου «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στο Βελιγράδι. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Μέσα από τρεις φάσεις αναδεικνύει τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διεθνής διαγωνισμούς του κλάδου. Αμέσως μετά ακολούθησε προετοιμασία μίας βδομάδας στην Αθήνα την οποία ανέλαβαν εθελοντικά δύο καθηγητές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι Νίκος Φωτάκης και Δημήτρης Παπασπύρου καθώς και επιτυχόντες προηγούμενων διοργανώσεων.

Άριστος μαθητής ο Βαγγέλης Κηπουρίδης, συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες 19.670 μόρια και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ.

Τον επόμενο μήνα θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 23 εώς τις 29 Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίορκοι στο Δημόσιο θα πληρώνουν 50 φορές το «φακελάκι»



Το χρηματικό πρόστιμο θα επιβάλλεται πέραν της ποινής φυλάκισης

Οικονομικά υπολογίσιμες θα είναι πλέον οι επιπτώσεις της επιλογής δημόσιου λειτουργού να εκμεταλλευτεί τη θέση του και την ανάγκη του πολίτη σε οποιαδήποτε έκφανση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα επιβάλλεται, υποχρεωτικά, χρηματική ποινή ύψους 50πλάσιου του ωφελήματος που αποκόμισαν όσοι διέπραξαν αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Δηλαδή, πέραν της ποινής φυλάκισης που θα του επιβληθεί από τα δικαστήρια, αν ένας γιατρός πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ καλείται, πλέον, να πληρώσει 50.000 ευρώ, αν ένας μηχανικός έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ, θα πληρώσει 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπεται στη διάταξη ότι, για τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή και τραπεζικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΔΕΚΟ, οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, να υπάγονται αυτές σε ταχυτάτη διαδικασία στο στάδιο αξιολόγησης, ανάκρισης και εκδίκασης, όπως συμβαίνει σήμερα για υποθέσεις διαφθοράς σε επίπεδο κεντρικής διαχείρισης εξουσίας (π.χ. περίπτωση Τσοχατζόπουλου).

Η ρύθμιση θα αφορά σε αδικήματα όπως δωροδοκίας, απιστίας στην υπηρεσία, υπεξαίρεσης και ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, οι δικογραφίες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογούνται από εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί την ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, θα αναλαμβάνει ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο οποίος θα πρέπει να κλείσει τη δικογραφία μέσα σε 4 ή το πολύ 6 μήνες. Θα έχει, επίσης, δικαίωμα άρσης κάθε απορρήτου, τραπεζικού, φορολογικού, χρηματιστηριακού, όπως επίσης και δέσμευσης λογαριασμών καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου.

Υπολογίζεται ότι, με αυτό τον τρόπο, το πολύ σε 8 μήνες θα πρέπει να έχει γίνει η παραπομπή σε δίκη.

Σήμερα «λιμνάζουν» 6.000 κακουργηματικές υποθέσεις, που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την πάροδο ακόμη και πολλών ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : Αλβανοί πυροβολούν Ελληνική σημαία και μετά την καίνε!!!

Απιστευτο μισος απο τους Αλβανους για την Ελλαδα. Γαζωνουν την Ελληνικη σημαια με καλασνικοφ βριζοντας στα Ελληνικα και μετα την καινε. Και ολα αυτα μεσα στην Ελλαδα στα Καλαβρυτα οπως αναφερεται στο βιντεο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραχιολάκια εντοπισμού στους κρατούμενους με άδεια


Σκέψεις για να δίνονται άδειες σε κρατούμενους που θα φέρουν ειδικά βραχιολάκια εντοπισμού διατύπωσε ο...



υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, μετά τη μη επιστροφή του κακοποιού Μιχάλη Μακρυγιάννη στις φυλακές.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το θέμα με τις φυλακές και τον κορεσμό τους είναι σύνθετο, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας και του μεταναστευτικού ρεύματος. Εκτός από την παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με βραχιολάκι ή με μηχάνημα γεωεντοπισμού, τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις και για κοινωφελή εργασία ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Για το θέμα αυτό, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε τη σημασία της επαναλειτουργίας των αγροτικών φυλακών.

Για τη μείωση των μισθών των δικαστικών, επεσήμανε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται. Τόνισε, ωστόσο, ότι στους δικαστές η μείωση των αποδοχών έχει ήδη φθάσει το 38%.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


EΜΠΕΙΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΩΡΕΑ 367 ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ι.Κ.Π.Ε.ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας ευχαριστεί θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για την δωρεά 367 βιβλίων¸ συμβάλλοντας αποτελεσματικά στον εμπλουτισμό των συλλογών της με βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων, ποιοτικού περιεχομένου και ξεχωριστής θεματολογίας.
Η δωρεά του ΚΙΚΠΑ εμπίπτει στη συμμετοχική του δράση για την ενίσχυση 10 επιλεγμένων περιφερειακών βιβλιοθηκών, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library  (www.futurelibrary.gr) στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος ενίσχυσης και ουσιαστικής αναβάθμισης ενενήντα (90) Βιβλιοθηκών της ελληνικής περιφέρειας, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Η δωρεά αυτή έχει βαρύνουσα σημασία γιατί γίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο για τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς αλλά και για όλες τις  βιβλιοθήκες και τους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας.

Μια σύντομη παρουσίαση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.)


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1988. Το τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναλάβει την υποστήριξη μιας σειράς μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία εννοία εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και πολιτιστικά ιδρύματα (Μουσείο Μπενάκη, Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Future Library). Κατ’ έτος επίσης προγραμματίζει δραστηριότητες κοινωνικού έργου και πολιτιστικές παρεμβάσεις, την υλοποίηση των οποίων αναθέτει σε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες. Τη διαδικασία επιλογής, για κάθε μια επιπλέον ετήσια δράση, υπαγορεύει η συνάρτηση της ποιότητάς της με το κόστος της. Για την υλοποίησή των ετησίων δράσεων του ιδρύματος επιζητείται συστηματικά, η συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και με πολιτιστικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Α΄ Έργα εν προόδω
1.         Αξιοποίηση της συλλογής χάλκινων νομισμάτων με εκδόσεις (έντυπες και ηλεκτρονικές) / εκθέσεις οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στους ερευνητές.
2.         Αξιοποίηση των αρχείων και του εικαστικού έργου του λογίου και ζωγράφου Βασίλη Φωτιάδη (1900;-1975) με εκδόσεις (έντυπες και ηλεκτρονικές) / εκθέσεις οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στους ερευνητές.
3.         Ενίσχυση των ελληνικών περιφερειακών βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Future Library.
Β΄ Επιπλέον δράσεις για το 2012
1.         Ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
2.         Διαλέξεις στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ελλάδα και Δύση» σε συνεργασία με την Ε.Μ.Ε.ΙΣ. (Εταιρία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας)
3.         Δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ν. και Λ. Τρίχα.
4.         Ενίσχυση για τη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου κλασσικών σπουδών με θέμα την ελληνιστική ποίηση σε συνεργασία με τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.
5.         Κύκλος διαλέξεων στο Μέγαρο Μουσικής για την τέχνη των κήπων.
6.         Ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Συνεδρίου με τίτλο «Greek coins and their images: noble issues, humble users”.
Το κυρίως κοινωνικό έργο του ιδρύματος  οργανώνεται γύρω από δύο κύριους  άξονες: Αξιοποίηση και διάθεση στο  κοινό των συλλογών του ιδρύματος  και ενίσχυση βιβλιοθηκών στην Ελληνική Περιφέρεια.
Συλλογές  του ιδρύματος
Το 2001 το ίδρυμα απέκτησε μια συλλογή αποκλειστικά χάλκινων αρχαίων και βυζαντινών νομισμάτων και μια συλλογή ελληνικού  χαρτονομίσματος, με σκοπό την θέση τους στην διάθεση του ευρέος και του εξειδικευμένου κοινού, εντός και εκτός Ελλάδος, μέσω εξειδικευμένων και εκλαϊκευμένων εκδόσεων και εκθέσεων. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη για τη συλλογή νομισμάτων, και με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τη συλλογή των χαρτονομισμάτων.
4.         Το  2010 το ίδρυμα απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού αρχείου και του εικαστικού έργου (ελαιογραφίες, σχέδια, χαρακτικά) του Βασίλη Φωτιάδη,  ενός Έλληνα ζωγράφου και  λόγιου της διασποράς.  Το υλικό αυτό αφού προηγουμένως καταγραφεί και ψηφιοποιηθεί θα Αξιοποίηση της συλλογής ελληνικών χαρτονομισμάτων με εκδόσεις (έντυπες και ηλεκτρονικές) / εκθέσεις οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στους ερευνητές.
αξιοποιηθεί και θα τεθεί στη διάθεση του ευρέος και του εξειδικευμένου κοινού μέσω εκδόσεων και εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

FUTURE LIBRARY: Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία

Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να θανατωθεί για βλασφημία
Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η σύλληψη μιας ανήλικης χριστιανής στο Πακιστάν, η οποία πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, με την κατηγορία ότι έκαψε σελίδες στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι. Για το θέμα παρενέβη και η Διεθνής Αμνηστία σε μια προσπάθεια να προστατέψει τη μικρή.
Η Ρίμσα, η οποία μεταξύ 10 και 16 ετών και πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού. Η ανήλικη οδηγήθηκε στην Αστυνομία όπου και κρατήθηκε για ώρες.
Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Πακιστάν να προστατεύσει τη μικρή αλλά και να τροποποιήσει το νόμο που προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζεται ότι η υπόθεση της Ρίμσα δείχνει «την αποσάθρωση του κράτους δικαίου» στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέστηκαν άνθρωποι που κατηγορούνταν για τον ίδιο λόγο.
Πάντως, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασιφ Αλι Ζαρντάρι, ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού κάτι που η εκπρόσωπος της Αμνηστίας χαιρέτισε καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.
Ορισμένοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συχνά κάποιοι τον χρησιμοποιούν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλα άτομα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος την Πέμπτη - Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος την Πέμπτη - Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
«Κόκκινο» θα χτυπήσει η θερμοκρασία τη Πέμπτη, αφού ο υδράργυρος θα φθάσει ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για την Πέμπτη:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου στις θαλασσιές-παραθαλάσσιες περιοχές και έως 38 και πιθανόν κατά τόπους 39 στις υπόλοιπες.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ