Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εξοντωτική τιμωρία στον ΠΑΟΚ από την UEFA


Ακόμη και ο πλέον απαισιόδοξος παράγοντας του ΠΑΟΚ που περίμενε βαριά ποινή για τα επεισόδια που έγιναν πριν ξεκινήσει το πρώτο παιχνίδι με την Ραπίντ για τα play offs του Europa League, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο Δικέφαλος του Βορρά κινδυνεύει με τιμωρία που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί «εξοντωτική».

Τόσο οι Θεσσαλονικείς, όσο και οι Αυστριακοί κλήθηκαν σε απολογία τη Δευτέρα από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, με την εισήγηση του εισαγγελέα να είναι βαρύτατη.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική πρόταση κάνει λόγο για ετήσιο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τις δύο ομάδες, αλλά με τριετή αναστολή, για τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και για τον ΠΑΟΚ και για την Ραπίντ, αλλά και για πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ για τον Δικέφαλο του Βορρά που για τους Αυστριακούς μειώνεται κατά το ήμισυ.

Είναι προφανές ότι στο άκουσμα της είδησης, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πάγωσαν, αφού σε περίπτωση που περάσουν την Ραπίντ, θα κληθούν να δώσουν σε άδεια Τούμπα και τα τρία παιχνίδια τους για τους ομίλους, κάτι που συνεπάγεται μεγάλη οικονομική ζημιά.

Και ναι μεν την Δευτέρα, οι νομικοί εκπρόσωποι των Θεσσαλονικέων θα προσπαθήσουν να υπερασπίσουν τις θέσεις τους, πλην όμως γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η προσπάθεια τους αυτή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Όπως πέρσι με Παναθηναϊκό»


Παράσχος: «Όπως πέρσι με Παναθηναϊκό» 
Για την τακτική την οποία θα ακολουθήσει ο Λεβαδειακός στο παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League κόντρα στον Παναθηναϊκό, μίλησε στην κάμερα της Nova ο τεχνικός των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος.

Όπως εξήγησε, η ομάδα του δεν έχει τη δυνατότητα να παίξει επιθετικά απέναντι σε έναν δυνατό και πιο έτοιμο αντίπαλο για αυτό αν θέλει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα όπως και πέρυσι θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια οδό, δηλαδή να δείξει προσοχή στον αγωνιστικό χώρο και να εστιάσει στην τακτική.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου στην κάμερα της Nova:

Για τις διαφορές με την περσινή σεζόν:

«Μετά από μία βασανιστική χρονιά, όπως μπορώ να τη χαρακτηρίσω, θα κυλήσουν φέτος ομαλά τα πράγματα. Θα ξεκινήσει μία χρονιά χωρίς τα συνεχόμενα παιχνίδια και έτσι θα μπορείς να προγραμματίσεις καλύτερα από ότι μπορούσες την περσινή σεζόν».

Για τους φετινούς στόχους:

«Η ομάδα δεν έχει αλλάξει πολλά πρόσωπα. Έφυγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήταν πέρσι βασικοί και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην πορεία μας. Ενισχυθήκαμε και καλύψαμε, κατά τη γνώμη μου, τις θέσεις αυτές και το κυριότερο είναι πως εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν κάνουμε ανάλογη πορεία με την περσινή. Πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες και σύμφωνα με αυτά που είδα από τα φιλικά παιχνίδια και από αυτά που δουλέψαμε στην προετοιμασία, η οποία ήταν μεγάλη σε διάρκεια, ευελπιστώ πως μπορούμε να πάμε καλά και να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως δυνάμωσε με τις μετεγγραφές που έκανε. Έχει εμπειρία, αλλά δεν μας έχει δει. Ωστόσο οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα είναι γνωστοί στην Ελλάδα. Δεν φέραμε άγνωστους παίκτες. Αυτό που θέλαμε για την πρεμιέρα ήταν μία ομάδα της δυναμικότητας μας, αλλά από εκεί και πέρα θα παίξουμε με όλες τις ομάδες. Ξεκινάμε με τον Παναθηναϊκό που έχει παιχνίδια στα πόδια του και αυτό για εμάς ίσως είναι μειονέκτημα, καθώς εμείς θα μπούμε στα επίσημα παιχνίδια απευθείας στα δύσκολα».

Για την τακτική που θα χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι της πρεμιέρας:

«Με αυτές τις ομάδες δεν μπορείς να πεις ότι θα παίξεις επιθετικά και θα τις κλείσεις στο μισό γήπεδο. Είναι αδιανόητα πράγματα. Από εκεί και πέρα, με λίγη προσοχή και με τακτική συμπεριφορά ανάλογη με την περσινή, ίσως μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα θελήσουμε».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέρρευσε μπροστά στα παιδιά του ηθοποιός

Προσπάθησε να κρατήσει τα προβλήματα μακριά από την οικογένεια του. Έκρυβε μέσα στην καρδιά του πράγματα και γεγονότα τα οποία από τη μια στιγμή στην άλλη θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα.Το αδιέξοδο ήταν ορατό, ωστόσο ο ίδιοα έδινε μάχες για να το παρακάμψει.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Γρηγόρη Ορφανουδάκη από τη σειρά «Το Νησί» που τελικά δεν άντεξε απέναντι στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και μια μέρα που έκανε baby sitting στον μόλις 2,5 ετών γιο του και την τετράχρονη κόρη του, έχασε τον κόσμο και έπεσε λιπόθυμος.

Τα δυο του παιδιά όπως αναφέρει η Espresso προσπάθησαν με δάκρυα στα μάτια να τον συνεφέρουν και όταν τελικά συνήλθε είχε το κουράγιο να τα καθησυχάσει και να καλέσει ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

«Προτού καταρρεύσω ένιωσα την πίεση μου να ανεβαίνει στα ύψη, την καρδιά μου να χτυπάει πολύ δυνατά και το κεφάλι μου να σπάει. Ξάπλωσα στον καναπέ. Η κορούλα μου ήρθε κοντά μου και κράτησε το χέρι μου και μου φώναζε “μπαμπά, μπαμπά, μπαμπά”. Αλλά και ο γιος μου από το σοκ που υπέστη έβαλε τα κλάματα», δηλώνει στην εφημερίδα ο ηθοποιός.

Τα αρνητικά συναισθήματα του ηθοποιού άρχισαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αδικίας που υφίσταται από γερμανική εταιρεία για τη διαφήμιση ελληνικού ούζου.

Όπως είχε αναφέρει παλιότερα στο newsbeast ο ίδιος, η γερμανική Δικαιοσύνη τον απειλούσε με κατάσχεση του σπιτιού του, εάν δεν κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ για την υπόθεση με τη διαφημιστική καμπάνια ούζου, που εκδικάστηκε πέρυσι σε δικαστήριο του Μονάχου.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεοπτική σειρά «Νησί», μήνυσε τον διευθυντή της Campari Germany και τους συνεργάτες του που έκαναν την καμπάνια του ελληνικού ούζου διότι, όπως λέει, αρνήθηκαν να του καταβάλλουν την αποζημίωση αλλά και τον κορόιδεψαν, λέγοντάς του, ότι δεν ήταν εκείνου η φωνή στο σποτ.

«Ξέχασαν να αφαιρέσουν τη φωνή μου από τις συγκεκριμένες σκηνές, που έλεγα και το χαρακτηριστικό “γεια μας”», είχε δηλώσει.

Και τονίζει: «Ξαφνικά, από το δεύτερο χρόνο άρχισαν να μου αποκρύπτουν ότι συνεχίζει να παίζεται. Στη συνέχεια μου έκαναν διάφορα παζάρια για το θέμα της τιμής. Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου σε μία από τις συμβάσεις. Έπαψαν να με πληρώνουν τα τελευταία δύο χρόνια και αναγκάστηκα να καταφύγω στο Μόναχο για να βρω το δίκιο μου, πιστεύοντας ότι οι Γερμανοί είναι πιο αδέκαστοι στα της Δικαιοσύνης. Κι όχι μόνο δε συνέβη αυτό αλλά μας αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια».

Ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης εξηγεί ότι το διαφημιστικό έγινε το 2005 στη Μύκονο και η συμφωνία τους ήταν να προβληθεί μόνο στη Γερμανία. «Το 2005 έκανα ένα διαφημιστικό για τη Γερμανία με ένα γνωστό προϊόν ούζου. Το γύρισμα έγινε στη Μύκονο και κράτησε δύο ημέρες και η συμφωνία ήταν το σποτ να προβάλλεται μόνο εκεί», λέει.

Όπως λέει μάλιστα γλίτωσε τελευταία στιγμή το σπίτι του από πλειστηριασμό ενώ έχει φτάσει σε σημείο να μη μπορεί να αγοράσει ούτε γάλα στα παιδιά του.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο ηθοποιός πάσχει από αρτηριακή υπέρταση λόγω της αναστάτωσης που υπέστη.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Ελικώνιο"...Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Βοιωτίας


Μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία εφαρμόζεται στη Βοιωτία, που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη. Είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα, βοηθούν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Η εκτίμηση της οποιασδήποτε προσφοράς και ζήτησης στα πλαίσια των ανταλλαγών ανάμεσα στα μέλη του Δικτύου δεν γίνεται σε ευρώ, αλλά σε ΕΛΙΚΩΝΙΑ ή αλλιώς ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα). Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι, ανατοκισμοί ή τοκογλυφία.


Το Δίκτυο είναι βασισμένο στις ακόλουθες αρχές:
• Ισότητα και Ισοτιμία. Το Δίκτυο ανήκει στα μέλη του, είναι τα μέλη του. Όλοι/όλες είναι ίσοι ανεξαιρέτως και παίρνουν συλλογικά, μέσα από τακτικές συνελεύσεις, τις αποφάσεις που διέπουν την λειτουργία του Δικτύου. Τα μέλη ορίζουν την Ομάδα Συντονισμού που αναλαμβάνει τις από μέρα σε μέρα λειτουργίες.
• Ανοιχτή Διαδικασία και Διαφάνεια. Όλα τα μέλη ενημερώνονται για όλες τις συντονιστικές και λειτουργικές διαδικασίες του Δικτύου που πραγματοποιούνται από την Ομάδα Συντονισμού. Μπορούν να παρευρεθούν στις συναντήσεις της Ομάδας, να συμμετέχουν στις διαδικασίες, και έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα που γίνονται οι συζητήσεις και η επικοινωνία μεταξύ των μελών της Ομάδας.
• Συμμετοχή και Αλληλεγγύη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον κοινωνικό χαρακτήρα του Δικτύου. Από τις συλλογικές αποφάσεις και την ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του Δικτύου μέσω του Βήματος Διαλόγου Μελών, μέχρι τις κοινωνικές/κοινωφελείς δραστηριότητες τα μέλη ενθαρρύνονται να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν, να προσφέρουν και να συμμετέχουν με γνώμονα το κοινό καλό και την συν-διαμόρφωση της κοινωνίας που θέλουμε.aliartos-city.blogspot

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το νέο φορολογικό – Θα αφαιρούνται οι δαπάνες από τα εισοδήματα

Αυτό είναι το νέο φορολογικό – θα αφαιρούνται οι δαπάνες από τα εισοδήματα
Το νέο φορολογικό μοντέλο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο είναι βασισμένο στα αμερικανικά πρότυπα και θα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα των φορολογούμενων θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες. Αυτό το σύστημα θα εξαιρούνται οι δαπάνες που αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.
Όπως αναφέρει και το Έθνος το «καθαρό» ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%. Επειδή όμως, το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
Οι δαπάνες θα εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.ά.
Στο νέο σύστημα υπόψη θα λαμβάνονται όλες οι δαπάνες, που βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ (δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών και παροχή υπηρεσιών, δαπάνες για διόδια, ασφάλιστρα αυτοκινήτων κ.ά.) αλλά και όσες παρέχουν μειώσεις φόρου σε ποσοστό 10%, όπως ενοίκια, νοσήλια, έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.
Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, ώστε να γλιτώσουν φόρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το πάρτι ...κερδοσκοπίας στην αμόλυβδη.

 
  • Έφτασε ακόμη και τα  2,036 ευρώ/λίτρο!
  • Για μια ακόμη φορά κανείς  δεν τολμάει να τα βάλει με το πανίσχυρο καρτέλ εμπορίας και διακίνησης καυσίμων...

Αυξήσεις δίχως τέλος... στις τιμές των υγρών καυσίμων, με τους καταναλωτές να γνωρίζουν μία απίστευτη επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.
Η...  αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει και τα 2 ευρώ το λίτρο σε περιοχές της χώρας. Τα ακριβότερα πρατήρια έχουν εντοπιστεί στον Πειραιά, όπου η τιμή της βενζίνης είναι στα 2,036 ευρώ το λίτρο, στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου πωλείται ακόμη και 2,03 ευρώ το λίτρο και στην Εύβοια με 2 ευρώ το λίτρο.
Μία ανάσα... πριν από τα 2 ευρώ (για την ακρίβεια 1,99 ευρώ το λίτρο) είναι βενζινάδικα στα Χανιά, στο Λασίθι και στον Εβρο αλλά και στην Αχαΐα και την Ηλεία υπάρχουν πρατήρια με τιμές 1,98 ευρώ το λίτρο.
Σε μέσα επίπεδα η πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει διαμορφωθεί στα 1,836 ευρώ το λίτρο. Το σερί των απανωτών ανατιμήσεων κρατά από τις 2 Ιουλίου, με αποτέλεσμα η αύξηση αθροιστικά να είναι 17,4 λεπτά το λίτρο.
Το ράλι... των τιμών αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στην κερδοσκοπία των διυλιστηρίων της Μεσογείου, τα οποία πάντα στις θερινές περιόδους ανεβάζουν τις τιμς λόγω των αυξημένων μετακινήσεων. Ταυτόχρονα η μεγάλη υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου επιβαρύνει σημαντικά τις τιμές των προϊόντων.
Πάντως και πέρα από τη διεθνή πρακτική, η εγχώρια αγορά των καυσίμων αντιμετωπίζει τις δικές της στρεβλώσεις. Αν προσέξει κανείς τις περιοχές με την ακριβότερη αμόλυβδη θα διαπιστώσει ότι μονίμως είναι οι ίδιες. Π.χ. Κεφαλονιά και Κρήτη. Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα που διαπιστώνεται από παράγοντες της αγοράς είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων καυσίμων.
Οι δεξαμενές βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μείωση του κόστους των μεταφορικών, ιδίως στα νησιά. Ετσι, για παράδειγμα, στην Κρήτη δεν υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις.
Επιπλέον, στην Κεφαλονιά είναι εύκολο να διαπιστωθεί πως η συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων φέρουν σήματα εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίες ανήκουν στον ίδιο όμιλο διύλισης. Συνεπώς, στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί πλήρως..
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ακατάλληλη φωτογραφία του Μήτρογλου κάνει διεθνή καριέρα!


Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ξεχάστηκε ότι τον τραβάει ο φακός και... εκτέθηκε!Η φωτογραφία που συγκεντρώνει εκατοντάδες likes και shares, πλέον κάνει διεθνή καριέρα, καθώς κάποιος χρήστης την επεξεργάστηκε στο Photoshop και την ανέβασε σε ένα από τα μεγαλύτερα site για χαβαλέ διεθνώς το 9gag.com.








Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για αιολικό πάρκο στην Θίσβη από το ΣτΕ!



 


 

«Η εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε αναδασωτέα έκταση είναι συνταγματικά επιτρεπτή σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις»
Την λειτουργία αιολικού πάρκου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αναδασωτέα έκταση του Δήμου Θίσβης «Μελίσσι» ενέκρινε με απόφαση της η Ολομέλεια του ΣτΕ, κρίνοντας πως αυτού του είδους εγκατάσταση σε αναδασωτέα  έκταση  είναι συνταγματικά επιτρεπτή σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Η απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή, που είχε καταθέσει στο ΣτΕ ο Δήμος Θίσβης, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του Γ.Γ Στ. Ελλάδας, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW από την εταιρία «Αιολική Ερατεικής, στην συγκεκριμένη θέση του Ελικώνα, που είναι αναδασωτέα, ενώ με τις ίδιες αποφάσεις εγκρίθηκε και η διάνοιξη οδικού δικτύου 5,3 χλμ.
Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου, κρίνοντας, μεταξύ των άλλων, πως «η θέσπιση νομοθετικής διάταξης που θα παρέχει την δυνατότητα σε εξαιρετικές περιπτώσεις να εγκριθεί επέμβαση σε έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, ακόμη και πριν ανακτήσει την δασική της μορφή, προκειμένου να εκτελεστεί έργο, το οποίο αποβλέπει στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία».
Το αιολικό πάρκο έκτασης 24.000 τ.μ θα περιλαμβάνει 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW η κάθε μια.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η γιορτή κρεμμυδιού στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:«ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ»

Με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών
παροχών
προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ο ΟΓΑ ανακοινώνει ότι στο
πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας», θα εφαρμόσει για την φετινή θερινή
περίοδο 2012 και χειμερινή περίοδο 2012-2013 το πρόγραμμα δωρεάν
παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση ή οικονομική
συμμετοχή των ενδιαφερομένων.
Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος απευθύνεται σε 100.000
ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα
ασφαλισμένα μέλη.
Για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η διανομή δελτίων θεάματος θα
ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών (Κ.Ε.Π) και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι:
1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ που είναι
ασφαλιστικά ενήμεροι
3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)
4. Επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου
ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ)
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
 Βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων
μελών τους)
 Απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα
καταβολής εισφορών, προκειμένου να εισαχθεί ο ορθός ΑΜ ΟΓΑ.
 Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
 Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή
συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την
επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα
Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών
παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της
χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2012 και τη χειμερινή 2012-2013. Η διάθεση
των εισιτηρίων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των
εισιτηρίων.
Από τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ψυχολογία του supermarket: Οι ''παγίδες'' πίσω από τα ράφια


 
Η ψυχολογία του supermarket: Οι ''παγίδες'' πίσω από τα ράφια (VIDEO)
Πηγαίνεις στο supermarket γιατί σου τελείωσε το γάλα, και βγαίνεις από αυτό με άδειο πορτοφόλι. 
Η οργάνωση των προϊόντων και η διαρρύθμιση του χώρου ενός supermarket είναι ολόκληρη επιστήμη, ενώ διεθνείς αναλυτές έχουν εφεύρει έναν επιτυχημένο όρο για να περιγράψουν τον τρόπο που οι διάδρομοί του μας ''προ(σ)καλούν'' να αγοράσουμε: Trolleyology.

Μπαίνετε στο supermarket με το καροτσάκι σας και η περιήγηση στον ναό της καθημερινής αγοράς ξεκινά.

Από ποιους «νόμους» διέπεται;

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί εξακριβωμένοι από τους ειδικούς κανόνες βάσει των οποίων στήνονται τα περισσότερα καταστήματα.

Σημειώστε πόσες ομοιότητες θα βρείτε με το supermarket της δικής σας γειτονιάς...

Η είσοδος

Κατ’ αρχήν, το πρώτο βήμα σας συνοδεύεται από την επίσημη είσοδό σας σε έναν «άλλο» κόσμο: Σε όλα τα supermarket υπάρχει ένα σιδερένιο κιγκλίδωμα, το οποίο ανοίγει μαγικά για να μπείτε, και κλείνει πίσω σας, σηματοδοτώντας το πέρασμά σας στο καταναλωτικό σύμπαν του supermarket. Το κάγκελο που κλείνει, λένε οι trolleyologists, κηρύσσει επίσημα την έναρξη του αγοραστικού σας ταξιδιού στους διαδρόμους που απλώνονται μπροστά σας.

Δείτε στο παρακάτω video τον Dr. Paul Harrison του Deakin University να εξηγεί πώς «στήνεται» η είσοδος των supermarkets:
 


Η καμπύλη του ''ταξιδιού''

Οι στατιστικές δείχνουν πως όσοι, μετά την είσοδό τους, ακολουθούν πορεία αντίστροφη των δεικτών του ρολογιού, ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου 1,50€ παραπάνω από όσους κινούνται δεξιόστροφα. Οι πιθανότητες λοιπόν η είσοδος να σας φέρνει στο δεξιό μέρος του supermarket κρύβει έναν «κίνδυνο» επιπλέον.


Η διακριτική γοητεία του… μανάβικου

Κατά πάσα πιθανότητα, ακριβώς μπροστά σας, μετά την είσοδο, βρίσκεται ο τομέας των φρούτων και των λαχανικών – και καθόλου τυχαία.

Πρώτον, τα φρέσκα προϊόντα φαίνονται ακόμη πιο δελεαστικά όταν τα λούζει το φυσικό φως που μπαίνει από τις πόρτες του supermarket.

Δεύτερον και κυριότερο, τα φρούτα και τα λαχανικά «φωνάζουν» υγεία και φρεσκάδα, έννοιες με τις οποίες οποιαδήποτε επιχείρηση θα χαιρόταν να ταυτιστεί, δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι δεν πρόκειται να δείτε ποτέ στην είσοδο… χαρτί τουαλέτας.

Έτσι, οι πελάτες κάνουν μια στάση για να αγοράσουν φρέσκα ζαρζαβατικά, τα οποία δημιουργούν την αίσθηση της «υγιεινής» κατανάλωσης.

Επομένως, με λιγότερες τύψεις, ο μέσος πελάτης θα κατευθυνθεί στην συνέχεια προς τον διάδρομο με τις σοκολάτες και τα πατατάκια, και θα πει στον εαυτό του πως αξίζει μια «επιβράβευση» για την προηγούμενη υγιεινή επένδυση. Περιττό να πούμε πως οι σοκολάτες και τα λαχταριστά σνακ βρίσκονται πάντα στους μεσαίους διαδρόμους.

Το γάλα και η… γαλαρία

Όπως είπαμε και προηγουμένως, μία από τις συχνότερες αφορμές για επίσκεψη στο supermarket είναι η ανατροφοδότηση του ψυγείου σας με γάλα, κι αυτό γιατί τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης, επομένως εγγυώνται συχνότερες επισκέψεις πελατών στους ιδιοκτήτες των supermarkets.

Γι’ αυτό και εκείνοι φροντίζουν να τα τοποθετούν… πίσω-πίσω στο τελευταίο άκρο του καταστήματος, ώστε μέχρι να φτάσετε σε αυτό (που είναι η βασική αιτία εισόδου σας στο supermarket), να περάσετε μπροστά από μακριούς διαδρόμους με εκατοντάδες λαχταριστά και φανταχτερά προϊόντα.

Στόχος τους είναι να σας αποσπάσουν την προσοχή ώστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες «στάσεις» στους διαδρόμους, και να περάσετε περισσότερη ώρα μέσα στο κατάστημα, αφού έχει αποδειχθεί πως όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια παραμονής του πελάτη στο supermarket, τόσο περισσότερα «ακουμπάει» στο ταμείο φεύγοντας.

Επόμενη στάση: Η μυρωδιά της κατανάλωσης

Κάπου στα μισά του δρόμου σας θα πέσετε πάνω στο delicatessen, τους πάγκους με τα κρέατα και τα τυροκομικά, και τέλος στον φούρνο του supermarket.

Το μυστικό εδώ είναι το ίδιο το γεγονός πως διαμορφώνονται «μικρά μαγαζιά μέσα στο μαγαζί».

Γιατί να υπάρχει φούρνος, την στιγμή που το ψωμί θα μπορούσε απλώς να πωλείται συσκευασμένο στα ράφια;

Επειδή, αν παρατηρήσετε καλά, ο πάγκος του φούρνου, αναδίδει την γνώριμη μυρωδιά του ψωμιού, η οποία δημιουργεί το αίσθημα της πείνας, η οποία με την σειρά της μας ανοίγει την όρεξη και για άλλα τρόφιμα, όπως αυτά στους διπλανούς πάγκους του κρεοπωλείου ή στα ψυγεία.

Σταθείτε στο ύψος σας!!!!!

Χωμένοι μέσα σε κάποιον από τους διαδρόμους, ψάχνετε το προϊόν που θέλετε – ας πούμε ότι είναι μια σοκολάτα. Η πιο πιθανή «χαρτογράφηση» των ραφιών είναι η εξής: Στα ράφια που βρίσκονται στο ύψος των ματιών σας θα βρίσκονται οι ακριβότερες, πιο πολυδιαφημισμένες μάρκες, αυτές δηλαδή που το supermarket θέλει να «σπρώξει» περισσότερο στο καλάθι σας. Στα χαμηλότερα ράφια, θα βρίσκονται τα προϊόντα της ίδιας της εταιρίας του supermarket, ενώ στην περίπτωση που κάποιο προϊόν απευθύνεται σε παιδιά, το «βαρύ πυροβολικό» θα βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το μεσαίο ράφι, στο ύψος δηλαδή του παιδικού βλέμματος.

Δείτε με, είμαι προσφορά!


Όπου υπάρχει κάποιο ταμπελάκι, ακόμη κι αν δεν αναγράφει τίποτα άλλο παρά ένα πελώριο θαυμαστικό, θεωρείται αυτόματα μεγάλο κελεπούρι από τον μέσο πελάτη.

Έντονο κόκκινο χρώμα και η ψυχολογία του κέρδους είναι αυτά τα οποία επιδρούν πάνω του, κι έτσι, ακόμη και κάτι που δεν είναι συμφέρον για εσένα, σου φαίνεται ως τέτοιο.

Παράδειγμα: Σε ένα καλάθι, στην άκρη του διαδρόμου, βρίσκονται οι x φρυγανιές, με μεγάλο κόκκινο ταμπελάκι που λέει «Προσφορά! 2+1 δώρο!».

Οι πιθανότητες να τις αγοράσετε πολλαπλασιάζονται, ακόμη κι αν στην λίστα σας γράφατε ένα πακέτο φρυγανιές. Τελικά θα φύγετε με τρία πακέτα, πληρώνοντας δύο, αλλά και πάλι θα δώσετε περισσότερα από όσα αρχικά σκοπεύατε.

Αν θεωρείτε πως τα παραπάνω είναι υπερβολές, και πως εσείς μπορείτε να μείνετε πιστοί στην αρχική σας λίστα, μάθετε ότι έχει υπολογιστεί πως μόνο το 14% των ανθρώπων τα καταφέρνει.

 
Πώς να αποφύγετε τις «παγίδες»
  • Ετοιμάστε μια λίστα με τα ψώνια σας, και μείνετε πιστοί σε αυτή: Γίνετε ένας από το 14% που τα καταφέρνουν, μένοντας εστιασμένοι στα αναγκαία. Μόνο και μόνο το ότι θα μπείτε στην διαδικασία να την καταρτίσετε, σας αποτρέπει από το σύνηθες «θα μπω στο supermarket και θα περιπλανιέμαι μέχρι να δω κάτι που χρειάζομαι»
  • Aν χρειάζεστε γάλα, περάστε κατευθείαν στο πίσω μέρος του supermarket, χωρίς να «χαζεύετε» δεξιά κι αριστερά.
  • Μην πηγαίνετε στο supermarket όταν… πεινάτε. Αυτό θα οδηγήσει σίγουρα σε αγορά περισσότερων ποσοτήτων τροφίμων από όσα χρειάζεστε, μόνο και μόνο χάρη στην… λιγούρα σας.
  • Αποφύγετε τα τεμαχισμένα, συσκευασμένα προϊόντα, όταν έχετε την εναλλακτική: Μπορείτε για παράδειγμα να τεμαχίσετε και μόνοι σας το κοτόπουλο ή το μαρούλι, παρά να αγοράσετε τα σακουλάκια με την μαρουλοσαλάτα ή το τεμαχισμένο κοτόπουλο, που στοιχίζουν περισσότερο, ακριβώς επειδή κάποιος τα έκοψε και τα συσκεύασε – κάτι που προφανώς μπορείτε να κάνετε κι εσείς.
  • Δοκιμάστε να περιηγηθείτε σε έναν διάδρομο και να επιλέξετε κάποιο προϊόν, σαν να μην γνωρίζατε την μάρκα του. Έτσι, θα καταλήξετε στο «όλα κρουασάν σοκολάτας είναι, γιατί να μην πάρω το οικονομικότερο;»
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 27 μέχρι 29 Αυγούστου οι αιτήσεις καθηγητών για διορισμό

Από 27 μέχρι 29 Αυγούστου οι αιτήσεις καθηγητών για διορισμό
Προθεσμία από τις 27 μέχρι και τις 29 Αυγούστου έχουν οι εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων να υποβάλλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2012-2013 σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι αιτήσεις διορισμού αφορούν:
1. Υποψήφιους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών και ΠΕ04.01 Φυσικών, οι οποίοι συμπλήρωσαν, μέχρι 30-06-2010, πραγματική προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού τουλάχιστον 24 μηνών και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση (επιτυχόντες) σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του κλάδου τους (πίνακας 24μήνου)
2. Υποψήφιους εκπαιδευτικούς των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ10, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06 και ΠΕ12.08 από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ του έτους 2008 (ποσοστό 60%), για την κάλυψη 48 θέσεων, που διατέθηκαν τα προηγούμενα σχολικά έτη στην κατηγορία αυτή και δεν καλύφθηκαν.
3. Υποψήφιους εκπαιδευτικούς των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04.01 Φυσικών και ΠΕ04.04 Βιολόγων, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 9 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71Α΄).
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (21:30, NovaSports 2)


Preview: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (21:30, NovaSports 2) 
Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει…

Και όχι μόνο μπορεί αλλά -όπως έδειξε και η περσινή τραυματική εμπειρία- ΠΡΕΠΕΙ να περιμένει για τον Παναθηναϊκό.

Πριν τον «υπέρ πάντων αγώνα» με τη Μάλαγα για να ανατρέψει την κατάσταση, οι «πράσινοι» δεν μπορούν να σκέφτονται το Champions League.

Προέχει η… Σούπερ Λιγκ και η προσπάθεια (απέναντι στον επικίνδυνο Λεβαδειακό) να καλύψει άμεσα το -2 που κουβαλά από πέρυσι.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η σεζόν που ξεκινάει φέρνει τον Λεβαδειακό σε θέση ισχύος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η υπόθεση των αδειοδοτήσεων σε συνδυασμό με τις καλές και έξυπνες κινήσεις που έκανε η ομάδα της Λιβαδειάς, κάνει το σύνολο του Παράσχου έτοιμο να διεκδικήσει ακόμα και την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα με τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό, που προέρχεται από μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι και έχει άλλο ένα τέτοιο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το 4-2-3-1 είναι το σύστημα που δουλεύτηκε περισσότερο στην πορεία της προετοιμασίας και το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία απουσία κάνει τον Παράσχο ιδιαίτερα χαρούμενο καθώς μπορεί να καταστρώσει ανενόχλητος τα πλάνα του.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Κυριακίδης. Ο Μουλόπουλος θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Κουτσόπουλος στο αριστερό, ενώ οι Χοσέμι και Γεωργίου στο κέντρο αυτής. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Κόρμπος και Ζησόπουλος, ενώ οι Πόι, Ροτζέριο και Ακόστα θα είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ναπολεόνι.

Αναλυτικά η αποστολή: Κυριακίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Κοτίτσας, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ακόστα, Ροτζέριο, Λισγάρας, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι, Ναπολεόνι, Ζαουί, Βασιλείου, Μπουντόπουλο και Μίλιεβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

Η Μάλαγα μπαίνει στον… «πάγο» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έχει δύσκολη έξοδο. Οι «πράσινοι» ταξιδεύουν στην Λιβαδειά για να αντιμετωπίσουν το αξιόμαχο και ιδιαίτερα ενισχυμένο σύνολο του Γιώργου Παράσχου χωρίς τρία βασικά τους στελέχη. Οι Κώστας Κατσουράνης και Βίκτορ Βιτόλο κουβαλάνε τιμωρία από την περασμένη σεζόν, ενώ τραυματίας είναι ο Μπουμσόνγκ και ανέτοιμος ο Κουίνσι.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα καλείται να βρει λύσεις που θα παρουσιάσουν την ομάδα του πιο έτοιμη και πιο επιθετική σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα. Πρώτο μέλημα είναι φυσικά το γκολ, κάτι που έλειψε στην Ισπανία αλλά και μια καλή και θεαματική εμφάνιση που θα ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού, αλλά και θα αφήσει πίσω το -2 της τιμωρίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια. Ο Βύντρα θα είναι δεξιά, ο Σπυρόπουλος αριστερά και οι Πίντο και Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Ζέκα και Μαρίνος, ενώ πίσω από τον Φορναρόλι θα κινούνται οι Μαρίας, Σισοκό και Χριστοδουλόπουλος, οι οποίοι πολύ συχνά μέσα στο παιχνίδι αλλάζουν θέσεις.

Την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελούν οι: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνος, Πίντο, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Λαγός, Φουρλάνος, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό, Μαυρίας, Πετρόπουλος, Τοτσέ, Φορναρόλι, Μπαρμπαρούσης.

Εκτός έμειναν οι Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Σο, Ταμπάκης, Χουχούμης, Δώνης, Κουσίδης, Μαρινάκης, Κουίνσι και Ιωαννίδης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ "ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΕΓΓΑΡΙ" ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχασμένα αφροδίσια νοσήματα σε έξαρση στην Ελλάδα

Σε αφροδίσιο κλοιό τελεί η χώρα την τελευταία διετία, με την τρομακτική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων να αποδίδεται κυρίως στην αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, τη συνεχή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και φυσικά τη μη χρήση προφυλακτικού. Τα....


στοιχεία για τα «ξεχασμένα» αφροδίσια που επανακάμπτουν απειλώντας τη δημόσια υγεία, βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», δείχνουν έως και πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Τόσο μεταξύ των ιδιωτών γιατρών όσο και των νοσοκομείων του ΕΣΥ, οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν αύξηση 100% των ασθενών που ζητούν ιατρική βοήθεια για να απαλλαγούν από κάποιο αφροδίσιο νόσημα, το οποίο απέκτησαν αντί καλοκαιρινού σουβενίρ.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα ο αφροδισιολόγος, δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς «τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται τεράστια έξαρση, ειδικά σε κονδυλώματα και έρπητες γεννητικών οργάνων, ενώ εντυπωσιακή άνοδο εμφανίζουν και οι ξεχασμένες νόσοι βλεννόροια και σύφιλη».

Εξόχως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η σύφιλη θερίζει κυρίως τους νέους, ηλικίας 25-35. Είναι ενδεικτικό ότι σε μια επταετία, (2003-2010), μόνο τα εντοπισμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 107%., ενώ οι περισσότεροι ασθενείς ήταν αμφιφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι άνδρες.

Τα αφροδίσια σχετίζονται σύμφωνα με τους ειδικούς και με τις μετακινήσεις πληθυσμών από Ασία και Αφρική, δηλαδή από τις χώρες που ενδημούν ακόμα ανεξέλεγκτα.

«Έχουμε πολλούς οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα και αυτό επιτείνει το πρόβλημα. Ιδιαίτερα πολλές γυναίκες με αποτέλεσμα να παρατηρείται τα τελευταία χρόνια τεράστια αύξηση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λόγω της σεξουαλικής επαφής που έχουν με Έλληνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στις Ροβιές Ευβοίας

 
 
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9.17 το πρωί στις Ροβιές (Εύβοια).

Συγκεκριμένα το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 9 χλμ βορειοανατολικά των Ροβιών, 56 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξυπνες λύσεις για φτηνή θέρμανση τον χειμώνα που έρχεται

Έξυπνες λύσεις για φτηνή θέρμανση τον χειμώνα που έρχεται
«Πονοκέφαλος» είναι για κάθε οικογένεια η ιδέα του ότι ο χειμώνας έρχεται καθώς ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με τα έξοδα θέρμανσης τα οποία κάθε χρόνο και αυξάνεται.
Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ πέρσι μία οικογένεια δαπάνησε 1.300 ευρώ για την θέρμανσή της, φέτος θα κληθεί να καταβάλει περισσότερα από 1.885. Η κατάσταση σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ είναι χειρότερη στην Βόρεια Ελλάδα όπου η κατανάλωση υπολογίζεται σε περισσότερα από 2.000 λίτρα. Ενώ λοιπόν οι Βορειοελλαδίτες πλήρωσαν πέρσι 2.000 ευρώ για θέρμανση φέτος αναμένεται να δώσουν έως και 2.900 ευρώ.
Τι επιλογές έχουμε εάν θέλουμε να αποφύγουμε το πετρέλαιο;
Φυσικό αέριο
Τα κατά
Το κόστος εγκατάστασης λέβητα το οποίο για μία πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων ανέρχεται στα 3.500-4.000 ευρώ.
  • Τα υπέρ
Η ΕΠΑ Αττικής επιδοτεί την εγκατάσταση λέβητα, προσφέροντας ευκολίες αποπληρωμής με διμηνιαίες δόσεις.
Ηλεκτρικά καλοριφέρ
  • Τα κατά
Πολύ υψηλό το κόστος κατανάλωσης, καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές «καίνε» αρκετές κιλοβατόρες, με τελικά την οικογένεια να καλείται να καταβάλει το ποσό των 2.600 ευρώ ή 2.188 σε περίπτωση που υπάρχει χρέωση νυχτερινού ρεύματος.
Θέρμανση με κλιματιστικό
  • Τα κατά
Η ποιότητα της θέρμανσης είναι σχετικά υποδεέστερη εν συγκρίσει με άλλες επιλογές
  • Τα υπέρ
Έχουν υψηλή απόδοση κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, ενώ και οι τιμές των συσκευών είναι σε ικανοποιητικές τιμές.
Σόμπες πέλετ
  • Τα κατά
Χρειάζεται χώρος αποθήκευσης των πέλετ, που δεν τον έχουν τα περισσότερα διαμερίσματα. Κατά την εγκατάσταση πρέπει να γίνουν ορισμένα μερεμέτια για την εξαγωγή των καυσαερίων.
  • Τα υπέρ
Ο καταναλωτής συνολικά για το έτος θα κληθεί να πληρώσει περίπου 1.400 ευρώ, με το κόστος της συσκευής να κοστίζει από 900 έως και 2.000 ευρώ. Επίσης η απόδοση είναι 4-5 φορές υψηλότερη σε σχέση με τις σόμπες ξύλου.
Καυστήρας βιομάζας
  • Τα κατά
Το κόστος αγοράς που κυμαίνεται από 2.500 έως 5.500 ευρώ, ενώ χρειάζεται και μεγάλος αποθηκευτικός χώρος.
  • Τα υπέρ
Είναι από τις πιο οικολογικές λύσεις, ενώ ετησίως ο καταναλωτής θα πληρώσει 1.120 ευρώ.
Ενεργειακό τζάκι
  • Τα κατά
Το κόστος για την μετατροπή ενός συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό το οποίο κοστίζει περίπου τα 3.000 ευρώ.
  • Τα υπέρ
Η κατανάλωση σε ξύλα στην σαιζόν ανέρχεται σε 4-6 τόνους. Όταν σβήσει το τζάκι οι τοίχοι του σπιτιού έχουν ζεσταθεί με αποτέλεσμα να παραμένει ο χώρος ζεστός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωνία τέλος! – Την Δευτέρα οι βάσεις, 40 τμήματα πάνω από τα 18.000 μόρια

Αγωνία τέλος! – Την Δευτέρα οι βάσεις, 40 τμήματα πάνω από τα 18.000 μόρια
Την Δευτέρα τελειώνει η αγωνία χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα που διαγωνίστηκαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής τους στα τμήματα των σχολών την ερχόμενη Δευτέρα.
Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την άνοδο των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στις Αστυνομικές Σχολές και ακλόνητες αναμένεται να είναι οι Ιατρικές Σχολές.
Παράλληλα όπως φαίνεται πέφτουν οι περιφερειακές Πολυτεχνικές στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, πέφτουν οι βάσεις στις περισσότερες περιφερειακές Σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής κ.λπ.). Στο «ύψος» τους παραμένουν και οι Ιατρικές σχολές, οι Φαρμακευτικές, οι Οδοντιατρικές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ αυξομειώσεις υπάρχουν στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομικές Σχολές).
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι περισσότεροι υποψήφιοι επέλεξαν τις σχολές τους στο Μηχανογραφικό τους, με βασικότερο κριτήριο, να είναι κοντά στον τόπο διαμονής τους.
Παρά το γεγονός πως υπάρχουν σχολές που θα δεχθούν υποψηφίους με λιγότερα από 10.000 μόρια, σχεδόν 25.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός, ενώ θα υπάρξουν και μερικές εκατοντάδες θέσεις που δνε θα καλυφθούν.
Αναφορικά με τους αριστούχους (γραπτά μεταξύ 18 και 20) φέτος θα φτάσουν τους 6.800, δηλαδή λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά περισσότεροι από πέρσι. Για φέτος λοιπόν ο αριθμός αυτός επηρεάζει και τις σχολές που θα έχουν πάνω από 18.000 μόρια, ένας αριθμός που θα αγγίξει τα 40 τμήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξε ο «κουμπαράς» του αρχαίου θεάτρου Καβιρείου!



Μετά την επίσκεψη στο Καβίρειο και την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στις 24 Ιουνίου 2012, από τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΛΑΪΟΣ» -στα πλαίσια των εκδηλώσεων του για τον εορτασμό της 30χρονης πορείας του- με συνδιοργανωτή το Δήμο Θηβαίων και την Θ’ΕΠΚΑ, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Μπένος, σας ενημερώνουμε ότι άνοιξε ο «κουμπαράς» του αρχαίου θεάτρου Καβιρείου!



Ο κ. Μπένος στην ημερίδα είχε αναπτύξει τις πρακτικές που ακολουθεί το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην ανάδειξη άλλων αρχαίων θεάτρων της χώρας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του ΚΑΒΙΡΕΙΟΥ προτείνοντας τρόπους,  ώστε να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης για τη συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου.

Ένας από τους τρόπους χρηματοδότησης που πρότεινε ήταν και η δημιουργία «Κουμπαρά» (δημιουργία Τραπεζικού Λογαριασμού) για τη συγκέντρωση  μικρών και μεγάλων χορηγιών.

Η πρόταση αυτή έγινε πράξη από το «ΔΙΑΖΩΜΑ-Πολίτες για τα αρχαία θέατρα» και εγκαινιάστηκε με συμβολική κατάθεση εκ μέρους του Σωματείου.

Το ποσό που χρειάζεται να συγκεντρωθεί για συμπληρωματικές ανασκαφικές έρευνες, επαναλειτουργία του αρχαίου αποχετευτικού αγωγού, μικρές στερεώσεις και μελέτη αποκατάσταση του θεάτρου είναι 100.000 ευρώ.

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ  www.diazoma.gr ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ΔΙΑΖΩΜΑ στο τηλέφωνο 210 8254256 και με το ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ στο τηλέφωνο 2262-350607, για περισσότερες πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με την κατάθεση χρημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ "ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ" ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...!


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ "ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ" ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...! ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΥΠ

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΛΑΓΝΟΣ (ΞΕΡΕΤΕ... ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ' ΝΑΙ) ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΥΠ... ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ "ΕΚΤΕΛΕΣΕ" ΚΑΙ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΧΕΛΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΜΕΝΕ...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΝΤ: Στα 20 δισ. το κόστος αν παραταθεί για δύο χρόνια το Μνημόνιο

ΔΝΤ: Στα 20 δισ. το κόστος αν παραταθεί για δύο χρόνια το Μνημόνια
Και ενώ όλοι φοβόντουσαν την αδιαλλαξία της Ανγκελα Μέρκελ για την ανάσα που ζήτησε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τελικά έρχεται το ΔΝΤ με την εκτίμηση ότι αν το Μνημόνιο παραταθεί για δύο χρόνια τότε θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επειδή όμως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στους δανειστές της δια στόματος του πρωθυπουργού ότι δεν επιθυμεί η Ελλάδα άλλα χρήματα, αλλά χρόνο για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, αναζητούνται έμμεσοι τρόποι χρηματοδότησης που δεν απαιτούν κοινοβουλευτική επικύρωση.
Σύμφωνα με τα Νέα τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής τρία:
  1. Μία νέα επιμήκυνση του χρέους προς την Ευρωζώνη, έτσι ώστε να μην πληρώνονται τόκοι και ομόλογα ενδεχομένως ως το 2020, σύμφωνα με ένα σενάριο του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, καθηγητή Γιάννη Μουρμούρα.
  2. Χρηματοδότηση της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) αντί των κρατών μελών. Η δυνατότητα αυτή έχει ήδη συζητηθεί για τη χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, αλλά τώρα φαίνεται πως εξετάζεται για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της επόμενης διετίας (2013-2014) ή και της παράτασης (2015-2016). Θα μπορούσε για παράδειγμα, αναφέρουν έμπειρες πηγές, να χρηματοδοτείται η Ελλάδα από τον ESM για να εξοφλεί τους τόκους των δανείων της προς την Τρόικα.
  3. Εκδοση νέων έντοκων γραμματίων του Δημοσίου. Η συμφωνία με την Τρόικα προέβλεπε μείωση τους κατά 10 δισ. ευρώ, κάτι που μάλλον δεν θα υλοποιηθεί. Σημειώνεται ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της διετίας 2015-2016 είναι συνολικά 28-30 δισ. ευρώ, αλλά το ΔΝΤ έχει ήδη δεσμευθεί να δώσει 8 δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμίνι όλη η χώρα – Ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» και αγγίζει τους 40 βαθμούς

Καμίνι όλη η χώρα – Ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» και αγγίζει τους 40 βαθμούς
Κολλημένο στους 40 βαθμούς Κελσίου θα είναι η θερμοκρασία σήμερα, την ώρα που ο Αύγουστος βαδίζει προς το τέλος του. Οι παραλίες αναμένεται να γεμίσουν και η ηλιοφάνεια θα είναι έντονη σε όλη την χώρα.
Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα σε όλη την Ελλάδα θα έχει ως εξής:
Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά την ημέρα πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομπάμα:Αν είναι να διώξετε την Ελλάδα ...κάντε το μετά τις εκλογές μας!

 


Η κυβέρνηση Obama φέρεται να ζητά από Ευρωπαίους αξιωματούχους να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι οι..  εξελίξεις στην ευρωζώνη θα επηρεάσουν σημαντικά το αποτέλεσμα της κάλπης στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης αποφασίσουν (μετά το κρίσιμο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου) ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και δεν δώσουν τη δόση του δανείου, ύψους 31 δισ. ευρώ, αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι αυτοί έχουν ζητήσει από τις χώρες της ευρωζώνης να μην πάρουν κρίσιμες – αρνητικές – αποφάσεις πριν τις 6 Νοεμβρίου, καθώς φοβούνται ότι η αποσταθεροποίηση που θα προκληθεί στις αγορές ίσως πλήξει την προσπάθεια επανεκλογής του Barak Obama στην προεδρία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να αντιμετωπίζουν με κατανόηση αυτό το αίτημα, καθώς σε περίπτωση επικράτησης του Ρεπουμπλικάνου Mitt Romney, εκτιμούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ακολουθήσει μία πολιτική απομόνωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τις εκθέσεις του "Δημόφιλου" Θεσπιών


Έκθεση από το εικαστικό εργαστήρι

 Έκθεση τοπικών καλλιτεχνών και φωτογράφων


Λαογραφική έκθεση 




Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγάκης: Δεν διόρισα εγώ τη νύφη και το γαμπρό μου, «έτυχε» να παντρευτούν τον γιό και την κόρη μου!


Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τον πιο απίστευτο τρόπο, προσπαθεί μέσω «κύκλων» του ο αντιπρόεδρος της Βουλής
Γιάννης Τραγάκης, για τους διορισμούς του γιού, της νύφης, της κόρης, του γαμπρού, και της αδελφής του γαμπρού του..

Συγκεκριμένα, οι «κύκλοι» του κ. Τραγάκη προσπαθούν (μετά την απόφαση Σαμαρά να μαζέψει -μερικώς- όλο αυτό το χάλι) να εξηγήσουν το πως έφτασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής να έχει διορίσει όλο του το σόι στη Βουλή. Και για να το εξηγήσουν, εξιστορούν τις ιστορίες... αγάπης με τις οποίες έφτασαν ο γαμπρός και η νύφη του να παντρευτούν την κόρη και το γιό του!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Τραγάκης εξηγεί λοιπόν ότι η η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, εργαζόταν στο γραφείο του από το 1992. Το 2009 μονιμοποιήθηκε στη Βουλή με τον νόμο Σιούφα. Τότε δεν γνώριζε όμως τον μετέπειτα σύζυγό της, Αναστάσιο Λεοντή, ο οποίος είχε προσληφθεί από το το 1995 στο «Κανάλι του Πειραιά». Πολύ αργότερα, όταν προφανώς έγινε «γαμπρός» και σίγουρα αφού είχε προσληφθεί από κάποιον άλλο στο κανάλι του Πειραιά, ο κ. Τραγάκης απέσπασε τον κ. Λεοντή από το Κανάλι του Πειραιά σε ένα άλλο κανάλι με υψηλή θεαματικότητα που επιβαρύνει τους πολίτες με δεκάδες εκατομμύρια, το Κανάλι της Βουλής. Και επειδή υπήρχε ο νόμος Σιούφα, ο υπάλληλος της Βουλής πλέον μονιμοποιήθηκε.

Ουσιαστικά, δηλαδή ο κ. Τραγάκης προσπαθεί να πει ότι δεν διόρισε ποτέ ο ίδιος τον γαμπρό του, αλλά επειδή ήταν ήδη υπάλληλος του δημοσίου μπόρεσε να τον αποσπάσει στη Βουλή και εκείνος απλώς έκανε χρήση του νόμου.

Βεβαίως, με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια, ο κ. αντιπρόεδρος διόρισε τον προηγούμενο μήνα ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή και την αδελφή του κ. Λεοντή!

Ο κ. Τραγάκης κάνει αντεπίθεση για τον γιό του, για τον οποίο λέει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή καθώς εκείνος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διόρισε όμως την σύζυγο του γιου του, καθώς η κ. Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος, τοποθετήθηκε και εκείνη ως μετακλητός στη Βουλή το 2004. Και ποια ήταν η δουλειά της; Να βοηθήσει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο TOR-M1. Λεπτομέρεια: Στην Επιτροπή πρόεδρος κατά σύμπτωση ήταν ο ίδιος ο κ. Τραγάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής όμως ισχυρίζεται ότι επρόκειτο περί σύμπτωσης. Και υποστηρίζει ότι ο γιος του δεν είχε σχέση -τότε- με την μετέπειτα νύφη του. Η σχέση τους, επιχειρηματολογεί, δημιουργήθηκε μετά, κατά σύμπτωση... Δηλαδή ούτε τη νύφη του «βόλεψε» ο κ. Τραγάκης. Απλώς ο γιος του έτυχε να ερωτευθεί μια υπάλληλο της επιτροπής στην οποία προϊστατο ο πατέρας του, την παντρεύτηκε και εκείνη μετέπειτα μονιμοποιήθηκε χάρη στον ίδιο νόμο, του κ. Σιούφα...

Πέραν αυτών, σε διευκρινιστική του δήλωση, ο κ. Τραγάκης αναφέρεται και στο πολιτικό ζήτημα της υπόθεσης, λέγοντας ότι οι βουλευτές επέλεγαν συνεργάτες με βάσει κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τις μεταδόσεις της Εθνικής

Η ΟΤΕ TV ανακοίνωσε πως θα δείξει τους πρώτους αγώνες της Εθνικής μας, με Λετονία και Λιθουανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.
Μάλιστα, τους ίδιους αγώνες θα τους δείξει και το MEGA, ενώ οι παράλληλες μεταδόσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σειράς.

Παράλληλα, η ΟΤΕ TV θα έχει και άλλα παιχνίδια απ' τα προκριματικά.

Αναλυτικά τα προγράμματα της 7ης και της 11ης Σεπτεμβρίου:

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
21.15 Λιθουανία-Σλοβακία 2014 FIFA WCQ LIVE OTE sport2
21.30 Λετονία-Ελλάδα 2014 FIFA WCQ LIVE OTE sport1
21.45 Βουλγαρία-Ιταλία 2014 FIFA WCQ LIVE OTE sport3
23.15 Μολδαβία-Αγγλία 2014 FIFA WCQ REC OTE sport2 (07.09 21.45)
23.45 Λιχτενστάιν-Βοσνία Ερζεγοβίνη 2014 FIFA WCQ REC OTE sport3 (07.09 20.00)

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου
21.45 Ελλάδα-Λιθουανία WCQ2014 LIVE OTE sport1
21.45 Βέλγιο-Κροατία WCQ2014 LIVE OTE sport3
22.00 Βοσνία Ερζεγοβίνη-Λετονία WCQ2014 LIVE OTE sport2
23.45 Σλοβακία-Λιχτενστάιν WCQ2014 REC OTE sport3 (11.09 21.15)
00.00 Γαλλία-Λευκορωσία WCQ2014 REC OTE sport2 (11.09 22.00)
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παράθυρο» για 17.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

Κατά 17.000 αναμένεται να αυξηθούν οι θέσεις για παιδιά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς φέτος σε σχέση με πέρυσι, λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων που κατατέθηκαν. O υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης μετά το πέρας της δίωρης συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και εκπροσώπους των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, επισημαίνοντας ότι η αμοιβαία διάθεση για την επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών και την υποστήριξη της οικογένειας, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχουν «λιμνάζοντα κονδύλια» στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων και της επικεφαλής της Άννα Δαλαπόρτα, το υπουργείο παρουσίασε στην ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών την πρότασή του που καλύπτει, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των αιτήσεων θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης της επιδότησης των παιδικών σταθμών από το υπουργείο Εργασίας ανά παιδί, αλλά και της επιπλέον επιχορήγησης κατά 20 εκατ. ευρώ μέσω κοινοτικών πόρων. Αναλυτικότερα πέρσι επιδοτήθηκαν 43.000 θέσεις με 175 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος θα επιδοτηθούν 60.000 θέσεις με 145 εκατ. ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερα ποσά μηνιαίως για την φύλαξη των παιδιών τους.

Οι βασικές προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στην ΚΕΔΕ έχουν ως εξής:

-Μείωση του voucher (επιδότηση) των βρεφικών σταθμών κατά 20%, ήτοι από 3.700 σε 2960 ευρώ
-Μείωση του voucher των παιδικών σταθμών κατά 15%, ήτοι 15% από 2.900 σε 2.465 ευρώ
-Μείωση του voucher των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών κατά 50%, ήτοι από 2.000 σε 1.000 ευρώ
-Ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 20 εκ. ευρώ

Από τις παραπάνω προτάσεις αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 45.080.465 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποδέχθηκαν τις προτάσεις του υπουργείου και η ΚΕΔΕ θα λάβει τις αποφάσεις της κατά τη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας, ενώ ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την ζήτηση για παιδικούς σταθμούς, η οποία έχει αυξηθεί κατά 43% λόγω της κρίσης που οδηγεί προς τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, επιπλέον των 43.000 που έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς προβλήματα η καταβολή των συντάξεων από το ΙΚΑ

Η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων είναι διασφαλισμένη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ -ΕΤΑΜ)...σχολιάζοντας «δημοσιεύματα των δύο τελευταίων ημερών, που αφορούν την οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ειδικότερα το μέλλον των συντάξεων».

Η διοίκηση του ΙΚΑ αναγνωρίζει, ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα δυσχεραίνουν εκ των πραγμάτων την οικονομική κατάσταση του Ταμείου «κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας».

«Οι πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για περιστολή των δαπανών, την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων για τη ρύθμιση οφειλών, την εξάλειψη των παραβατικών συμπεριφορών και των παράνομων παροχών, με την συνδρομή του χρηματοδοτικού προγράμματος στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, διασφαλίζει την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων» αναφέρει το ΙΚΑ.

«Η ανακύκλωση σχολιασμών και δημοσιευμάτων που δημιουργούν ανασφάλεια και αμφισβήτηση στους ίδιους τους συνταξιούχους και γενικότερα στους εργαζομένους αναφορικά με τις δυνατότητες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αντίθετα λειτουργούν ανασταλτικά, δεδομένου ότι δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας που πλήττει την ισχύ και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΚΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΕΣΠΑ δύο έργα ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων στο Δήμο Δελφών


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο έργα ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων στο Δήμο  Δελφών , προϋπολογισμού   292.000   €.
 
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης  δυο έργων που υποβλήθηκαν από τον  Δήμο Δελφών   στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων αστικών σχεδίων και χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 292.000  € . 
 
Συγκεκριμένα τα έργα είναι :
   1. «Υπόλοιπη ανάπλαση ιστορικού κέντρου»  της Άμφισσας προϋπολογισμού 267.000 Ευρώ.

 
Στο συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ανάπλασης πεζοδρομίων

και οδοστρωμάτων σε τμήματα των οδών Γάτου, Διάκου, Παπαχρήστου, Κορδώνη,

Κομνά Τράκα, Γκούρα. 

Η περιοχή παρέμβασης βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και ανήκει στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. Σκοπός της παρέμβασης είναι η βελτίωση της διέλευσης οχημάτων και πεζών και η αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου. 
 
Οι βασικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

• Καθαιρέσεις των υπαρχόντων πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων,

• Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων με διατήρηση του πρότερου πλάτους και του

ύψους με κατασκευή βάσης πλακόστρωσης από σκυρόδεμα 12/15 πάχους 12-15cm

και πλακόστρωση με χρήση κυβολίθων.

• Η ανακατασκευή των οδών με διατήρηση του πρότερου πλάτους και του ύψους είτε με κατασκευή βάσης πλακόστρωσης από σκυρόδεμα 12/15 πάχους 12-15cm και

πλακόστρωση με χρήση κυβολίθων είτε με νέα ασφαλτόστρωση

• Κατασκευή υπογείου δικτύου ηλεκτροφωτισμού εντός των πεζοδρομίων το οποίο θα τοποθετηθεί σε βάθος 40 εκ. από την επιφάνεια του πεζοδρομίου.

• Η τοποθέτηση επίτοιχων φωτιστικών και φωτιστικών ιστών.

• Υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ
 
2. «Προμήθεια Κάδων Ανακύκλωσης»  Άμφισσας  προϋπολογισμού 25.000 ευρώ 
 
Θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια 110 πλαστικών κάδων ανακύκλωσης για την προσωρινή αποθήκευση ανακυκλώσιμων στερεών απορριμμάτων όπως χαρτοκιβωτίων, λοιπών ειδών χάρτου, πλαστικών φιαλών και κουτιών , γυάλινων βάζων και μπουκαλιών, μεταλλικών & αλουμινένιων κουτιών. 
 
Είναι προφανές ότι η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Δήμων και χρηματοδοτεί τα ώριμα έργα τους, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση των ολοκληρωμένων αστικών σχεδίων θα συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των αστικών κέντρων της Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλιματιζόμενοι χώροι Δήμου Θηβαίων για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα



Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν πιθανόν μέχρι και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Ειδικότερα η μέγιστη θερμοκρασία στη Στερεά Ελλάδα δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Γι’ αυτό το λόγο o Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες τους και ειδικότερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα θα λειτουργούν μέχρι και την Κυριακή 26 Αυγούστου από ώρα 13:00 έως 19:00 μ.μ. οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι:

1) Δημοτική Ενότητα Θήβας : Συνεδριακό Κέντρο (Λ.Μπέλου 1)

2) Δημοτική Ενότητα Βαγίων :ΚΑΠΗ

3) Δημοτική Ενότητα Πλαταιών: Δημοτικό Κατάστημα –Καπαρέλλι

4) Δημοτική Ενότητα Θίσβης : Πνευματικό Κέντρο -Δομβραίνα

Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα.

Αναλυτικά συνίσταται :

1) Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως. Οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν σκιερά και δροσερά μέρη, να προτιμούν τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και να καλύπτουν το κεφάλι τους (χρησιμοποίηση καπέλου, κ.λπ.)

2) Να αποφεύγεται η βαριά σωματικά εργασία,.

3) Να πίνουν άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερά και φυσικούς χυμούς.

4) Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

5) Να διατρέφονται με ολιγοθερμική δίαιτα, η οποία θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών.

6) Να γίνονται συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους).

7) Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφριά. Όταν κάνει ζέστη, να προσφέρονται συχνά εκτός από γάλα και υγρά, όπως νερό κ.λπ.

8) Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα (όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και λαμβάβουν φάρμακα. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας).





Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων πρόληψης είναι σημαντική καθώς μπορεί κατά τη διάρκεια του καύσωνα να δημιουργηθούν παθολογικές καταστάσεις με συμπτώματα όπως : λιποθυμία, πτώση αρτηριακής πίεσης, εμετοί, ταχυπαλμία. Επίσης και σύνδρομο θερμοπληξίας με σπασμούς, αυξημένη θερμοκρασία σώματος ακόμη και έμφραγμα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δοθούν οι πρώτες βοήθειες, έκδυση ρούχων, τοποθέτηση παγοκύστεων σε τράχηλο μασχάλες κ.τλ. και να γίνει διακομιδή στο Νοσοκομείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Ελικωνίων-Μπλε φεγγάρι


Ο Σύλλογος Ελικωνίων σας προσκαλεί την Παρασκευή 31/8/2012 και ώρα 5.30.μ.μ στην πλατεία του Ελικώνα για να ανεβούμε σε υψόμετρο 1151 μ (κορυφή Ξεροβούνι) για να δούμε μαζί το μπλε φεγγάρι του Αυγούστου.
Κατά έναν παράδοξο τρόπο όμως, η αυγουστιάτικη πανσέληνος καταφέρνει να είναι πάντα λαμπρότερη και φέτος θα είναι μπλε, ας την δούμε απ την κορυφή του Ελικώνα
Ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο ανεπανάληπτο όνειρο θερινής νύκτας Το φετινό καλοκαίρι θα κλείσει με το μπλε φεγγάρι
Η δεύτερη Πανσέληνος του μήνα. συμβαίνει πολύ σπάνια αλλά κάποιοι μήνες έχουν δυο πανσελήνους. Η δεύτερη λέγεται μπλε φεγγάρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ