Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΟ...ΑΙΜΑ!!



Αντ. Σαμαράς: Θα λάβουμε επώδυνες αποφάσεις
Να στηρίξουν τα νέα επώδυνα μέτρα, που προκαλούν  νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία, ζήτησε από τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.  
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων, τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι, θα είναι τα τελευταία μέτρα και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης. «Μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος.Παλιά το μετρούσαμε σε μήνες, τώρα σε εβδομάδες και μέρες».

Σύμφωνα με τον  κ. Σαμαρά το «λόμπι της δραχμής είναι πραγματικά ισχυρός αντίπαλος εντός και εκτός Ελλάδος και έχασε μόνο μια μάχη».

Οριοθετώντας το κρίσιμο επόμενο διάστημα υπογράμμισε πως «έχουμε βαρύ έργο μπροστά μας έως τις 18 Οκτωβρίου» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως σε δύο χρόνια όλα θα είναι καλύτερα.

Σοκ και δέος

Την ίδια ώρα οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης «παγώνουν» τους πολίτες, αφού τους αφαιρούν ό,τι τους έχει απομείνει και το Φθινόπωρο προβλέπεται μακρύ και εξαιρετικά δύσκολο.

Μεταξύ άλλων προτείνονται:

-    κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους

-    κατάργηση 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους

-    μείωση συντάξεων

-    κατάργηση εποχικών επιδομάτων ανεργίας

-    μείωση επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία

-    εφαρμογή ηλικιακών κριτήριων στο ΕΚΑΣ

-    περικοπές στις αποδοχές των ένστολων

-    μείωση φοροαπαλλαγών
Διαβάστε Περισσότερα »

H αστυνομία έσωσε την 50χρονη που απειλούσε να αυτοκτονήσει (και το Ερρίκος Ντυνάν)

Ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας,πριν από λίγο, κατάφερε και ...


άλλαξε τελικά γνώμη στην 50χρονη που απειλούσε να αυτοκτόνησει από τον 8ο όροφο του Ερρίκος Ντυνάν.Αν και αρχικά ίχε υπωθεί πως πρόκειται για απλήρωτη εργαζόμενη του νοσοκομείου τελικά η αστυνομία έκανε γνωστό πως πρόκειται για μια 50χρονη τσιγγάνα που ζητούσε την αποφυλάκιση του γιού της,ο οποίος έχει κριθεί προφυλακισταίος για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία στην περιοχή του Ασπροπύργου πριν από λίγες ημέρες.
Αυτό βέβαια δεν αλλάζει τα δεδομένα σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στο Ερρίκος Ντυνάν που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για απόβαση 100.000 μεταναστών

Απόβαση στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζουν να κάνουν περίπου 100.000 λαθρομετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και τα Συρία, που έχουν κατακλύσει τις παραλιακές ακτές της Τουρκίας, περιμένοντας από...


δουλεμπόρους της γειτονικής χώρας να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα διεθνή κυκλώματα έχουν αλλάξει «ρότα» μετά το κλείσιμο των περασμάτων στον Έβρο, όπου προωθούσαν παράνομους αλλοδαπούς την τελευταία τριετία.

Τώρα τα κυκλώματα επιστρέφουν στη γνώριμη θαλάσσια οδό για να περάσουν μέσω των μικρών ελληνικών νησιών τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την Τουρκία.

Το κύμα λαθρομετανάστευσης που αναμένεται το επόμενο διάστημα, κυρίως στα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου, έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές διωκτικές αρχές που βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή από την Αλεξανδρούπολη ως το Καστελόριζο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


Συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών.
Το κλίμα της συνάντησης, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ως καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, χαρακτηρίζεται πολύ καλό από εκκλησιαστικούς κύκλους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέφερε, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το παλαιότερο αίτημά του να αποδεσμευτεί από το Δημόσιο η εκκλησιαστική περιουσία (πρόκειται για οικόπεδα που ανήκουν στην Εκκλησία και για τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν οικοδομικές άδειες) προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα από την αξιοποίηση να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.
Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε επίσης τη δημιουργία κοινού ταμείου εκκλησιαστικής πρόνοιας προκειμένου να κατευθύνονται οι πόροι σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι πόροι για την κάλυψη άλλων αναγκών.
Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας και τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ζήτησε ακόμη την ενεργοποίηση της μικτής επιτροπής διαλόγου Πολιτείας - Εκκλησίας, η οποία είχε συσταθεί το 2009 χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το έργο της.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την άποψη στον πρωθυπουργό ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και γι' αυτό, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο

 
 

Στο 23,1% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο, και αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 25,1% (στοιχεία Ιουλίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5%, η Ολλανδία με 5,3%, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο (από 5,5%).

Τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,3% και στην ΕΕ το 10,4%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 10ο όμιλο του Europa League

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 10ο όμιλο του Europa League

Στον 10o όμιλο του Europa League κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός με αντιπάλους την Τότεναμ, την Λάτσιο και την Μάριμπορ.
Οι «πράσινοι» έχουν δύσκολο έργο, καθώς από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κληρώθηκαν με την Τότεναμ και από τον τρίτο με την Λάτσιο, δύο ομάδες που θα ήθελαν να αποφύγει, ενώ από το τέταρτο θα τεθούν αντιμέτωποι με την σλοβανική Μάριμπορ. Οι έξι αγωνιστικές της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν στις 20/9, 4/10, 25/10, 8/11, 22/11 και 6/12.
Αναλυτικά οι 12 όμιλοι της διοργάνωσης:
1ος όμιλος: Λίβερπουλ, Ουντινέζε, Γιουνγκ Μπόις, Ανζί
2ος όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Χάποελ Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Ακαντέμικα
3ος όμιλος: Μαρσέιγ, Φενέρμπαχτσε, Γκλάντμπαχ, ΑΕ Λεμεσού
4ος όμιλος: Μπορντό, Μπριζ, Νιούκαστλ, Μαρίτιμο
5ος όμιλος: Στουτγκάρδη, Κοπεγχάγη, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μόλντε
6ος όμιλος: Αϊντχόφεν, Νάπολι, Ντνίπρο, ΑΪΚ Στοκχόλμης
7ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βασιλεία, Γκενκ, Βιντεότον
8ος όμιλος: Ίντερ, Ρουμπίν Καζάν, Παρτίζαν, Νέφτσι Μπακού
9ος όμιλος: Λιόν, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σπάρτα Πράγας, Χάποελ Κιριάτ Σμόνα
10ος όμιλος: Τότεναμ, Παναθηναϊκός, Λάτσιο, Μάριμπορ
11ος όμιλος: Λεβερκούζεν, Μέταλιστ Χαρκίβ, Ρόζενμποργκ, Ραπίντ Βιέννης
12ος όμιλος: Τβέντε, Ανόβερο, Λεβάντε, Χέλσινγκμποργκ

Διαβάστε Περισσότερα »

Λύθηκε το πρόβλημα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – 60.000 ωφελούνται φέτος

Λύθηκε το πρόβλημα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς –  60.000 ωφελούνται φέτος

Λύθηκε τελικά το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών μετά την συνάντηση που είχε το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο των Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Οι προτάσεις που έγιναν δεκτές από την ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το aggelioforos.gr, περιλαμβάνουν, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος και να εξορθολογιστούν τα τροφεία (voucher).
Έτσι, αναμένεται να προκύψει αύξηση θέσεων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς κατά 18.000 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ο συνολικός αριθμός ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο φτάνει πάνω από 60.000.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μείζον πολιτικό θέμα: Πρέπει οι ...Goin’ through, να πάνε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ή όχι;

 
Ε, βέβαια, είναι σημαντικό! 
Πρέπει οι Goin’ Through, να πάνε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ή όχι;
Το κρίσιμο ερώτημα, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες, τόσο την Αυγή όσο και τον Ριζοσπάστη, και είναι γνωστό, ότι όταν τσακώνονται οι δύο προμετωπίδες της απόλυτης αλήθειας, ο καυγάς φτάνει στα άκρα!
Κακώς τους καλέσατε γράφει η Αυγή και εξηγεί «Στο...   38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα “χιπ χοπ” συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον “Ριζοσπάστη”. Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες “επιπέδου”, όπως το “γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές” ή το “μαζί μου ασχολείσαι πόσο μαλάκας είσαι” καθώς και το “αμιγώς” πολιτικό “καλημέρα Ελλάδα»».

Κόψτε τους “μπάφους”, απαντάει η ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της : «Οι κύριοι της “Αυγής” και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…».

Στον ιδεολογικό-πολιτικό καυγά, αισθάνθηκαν την υποχρέωση να μπουν και οι Goin’ through & NEBMA, με ένα μακροσκελές πόνημα, (θα μπορούσε να γίνει και μανιφέστο), όπου τα χώνουν άσχημα στην Αυγή:

«Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα “Αυγή”, με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των συγκροτημάτων GOIN THROUGH & NEBMA στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ποιότητας της ελληνικής μουσικής, τιμητής της ιστορίας του Φεστιβάλ (!!!) και ασκεί έντονη κριτική για την επιλογή των εν λόγω συγκροτημάτων με βασικό επιχείρημα το ότι “Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο “άντρας” θέλει “αμάξια και λεφτά” για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι…”.Καταρχήν και μόνο το περιεχόμενο αυτής της φράσης αποκαλύπτει την άγνοια που διακατέχει τον εμπνευστή της, ο οποίος μοιάζει να ξέθαψε αυτήν την άποψη (για μια μουσική που σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες), από κείμενο της ΕΟΝ για τα αντιχριστιανικά ήθη. Καλό και δημοσιογραφικά δεοντολογικό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η Hip hop μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το “γκαγκστεριλίκι” και το μισογυνισμό, αλλά και την κοινωνική καταγραφική – κριτική και το βίωμα ως στιχουργική αφετηρία. Και στο κάτω κάτω, η “Ευρωπαϊκή Αριστερά” δεν είναι αυτή που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και επιχειρήματα την παραμονή της χώρας μας σε ένα τέτοιο “Αμερικάνικο” (καπιταλιστικό προφανώς) σύστημα στα πλαίσια της ΕΕ;Και για τους πάρα πολλούς που θα βιαστούν και θα πουν ότι τα δύο συγκροτήματά μας δεν έχουν σχέση με το κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο της τέχνης να τους παρακαλέσουμε να ακούσουν προσεκτικά το σύνολο της δισκογραφίας που μετρά πάνω από 15 albums (συνολικά και για τα δύο συγκροτήματα) και τραγούδια των οποίων ο στίχος προφανώς για όλους αυτούς είναι κόκκινο πανί. Ενδεικτικά και μόνο:

Επιπλέον, πολλοί από μας δεν έχουμε κρύψει ποτέ τα πολιτικά μας πιστεύω και αντίθετα από τη γενική αντίληψη, έχουμε πληρώσει τίμημα για τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό – εργασιακό βίο, που για πολλούς από εμάς, παρά τη “χλιδή” του χώρου του θεάματος, συνεχίζει να αποτελεί καθημερινότητα.

Τέλος, αυτοί που χαλιούνται με τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, είναι οι ίδιοι που χαλιούνται όταν μαθαίνουν (γιατί για να μας δουν πρέπει να έρθουν μαζί μας, και αυτό είναι δύσκολο) ότι συμμετέχουμε σε μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος.

Δεν απολογούμαστε για καμία επαγγελματική επιλογή και ούτε έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό μας.

Δεχόμαστε πάντοτε την κριτική και η αντιπαράθεση είναι στη φύση της μουσικής μας.

Αλίμονο όμως σε αυτούς που σπεκουλάρουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Να χαίρεστε όλους όσους συμμετέχουν στα “φεστιβάλ μαστούρας” και τους χρυσοπληρώνετε, εμείς επιλέγουμε τη συμμετοχή μας εδώ, στην κρίσιμη ώρα για την κοινωνία μας και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Και επειδή εσείς το θυμηθήκατε πρώτοι, να σας το αφιερώσουμε και από κοντά στις 15 του μήνα…

“Μαζί μου ασχολείσαι…” “… τα ξέρεις τα υπόλοιπα”…

Προφανώς και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια…. Είναι σοβαρό το ζήτημα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο ευτυχισμένη νύφη όλων των εποχών

Δεν μπορούσε με τίποτα να κρύψει τα συναισθήματα της…











Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο απεργοσπάστης δήμαρχος;


Την αντίδραση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα, προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη να λειτουργήσει κανονικά χθες ο δήμος, παρά την απόφαση της συνέλευσης για μονοήμερο λουκέτο.

Ο κ. Ρ. Κομήτσας έθιξε το θέμα και στην ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα, επισημαίνοντας: «Αυτό που λέμε πρέπει να το εννοούμε. Δεν αντιλαμβάνομαι την ενέργεια του κ. Τζανακούλη να λειτουργήσει τον δήμο, όταν το συλλογικό μας όργανο, η συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, αποφάσισε σήμερα (σ.σ. χθες) να παραμείνουν κλειστοί όλοι οι δήμοι της περιφέρειας.

Δυστυχώς, ο μοναδικός δήμος που λειτούργησε, ο μοναδικός από τους 25 δήμους που δεν τήρησε την απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ήταν ο Δήμος Λαρισαίων, ο δήμαρχος του οποίου κ. Τζανακούλης υπηρέτησε και υπηρετεί τα συνδικαλιστικά όργανα της αυτοδιοίκησης: διετέλεσε πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θεσσαλίας και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, ενώ τώρα είναι επικεφαλής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ». Την αντίδραση των δημάρχων της Θεσσαλίας μετέφερε στον κ. Κ. Τζανακούλη σε αυστηρό τόνο και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του συνεδρίου.

Μιλώντας στην «Ε», ο κ. Κ. Τζανακούλης διευκρίνισε ότι «αν ο Δήμος Λαρισαίων έκλεινε χθες, θα τιναζόταν στον αέρα», ενώ υπενθύμισε ότι στη συνέλευση της ΠΕΔ ο ίδιος δεν ψήφισε την πρόταση του κ. Ρ. Κομήτσα για κλείσιμο των δήμων (σύμφωνα με τον κ. Κομήτσα, όμως, ο δήμαρχος Λαρισαίων δεν εξέφρασε την αντίθεσή του την ώρα της ψηφοφορίας).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ


 Στο δρόμο Αυλίδος της Θήβας σημειώθηκε σύγκρουση στις 8.30 το πρωί έξω από το γυμνάσιο με ΙΧ και αυτοκίνητο του Δήμου. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές. Η τροχαία έσπευσε στο σημείο.
Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε αναγνώστης της σελίδας που έτυχε να περνάει από το σημείο




Διαβάστε Περισσότερα »

5ος Ποδηλατικός Γύρος Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών

Βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου!
Ο Δήμος Αλιάρτου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου σας προσκαλούν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 17:30
στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών Δήμου Αλιάρτου.
Καλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά την φυσική ομορφιά της περιοχής μας, με τον πιο χαρούμενο και οικολογικό τρόπο, το ποδήλατο.
Οι ποδηλάτες θα ενώσουν για 5η συνεχή χρονιά, όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών, ξεκινώντας από το Μαυρομάτι, διασχίζοντας το Λεοντάρι, τις Θεσπιές, το Νεοχώρι, την Άσκρη, καταλήγοντας τέλος στο Μαυρομάτι όπου και θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής μεταλλίων σε όλους τους ποδηλάτες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: στο τηλ. 6946699111, στους τοπικούς αντιπροσώπους του Ποδηλατικού Γύρου. 
Πληροφορίες: info@mavromati.gr - politistikos@mavromati.gr
Κατάθεση Αιτήσεων: Σάββατο 1/9/2012 στην γραμματεία του αγώνα - Πλατεία Μαυροματίου (αφετηρία).
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και όσοι μπορούν να κάνουν χρήση ποδηλάτου. 
Για παιδιά κάτω των 18 ετών υπογράφει ο κηδεμόνας υπεύθυνη δήλωση. 
Σε περίπτωση πολύ μικρών παιδιών θεωρείται απαραίτητη η συνοδεία του γονέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη όπως επίσης και η συμμόρφωση όλων των
συμμετεχόντων στις υποδείξεις των διοργανωτών.
 

Διαδικασία:

Τον Ποδηλατικό Γύρο θα απαρτίσουν 2 ομάδες ποδηλατών με ηλικιακά κριτήρια. 
Η ομάδα με τις μικρότερες ηλικίες θα ακολουθήσει την διαδρομή: Μαυρομάτι- Θεσπιές - Άσκρη - Μαυρομάτι. 
Σε όλα τα χωριά θα υπάρχουν σημεία στάσης, ανασυγκρότησης και ανεφοδιασμού.
Σε όλη την διαδρομή, η ποδηλατική πορεία θα επιβλέπεται από ιατρική ομάδα, αστυνομία και εθελοντές που θα καθοδηγούν τους ποδηλάτες.

Ελάτε να αθληθούμε όλοι μαζί με σεβασμό στο  περιβάλλον!
 
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας




Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν στις 11:30 τα Σώματα Ασφάλειας. Τα σωματεία της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού είναι αντίθετα στο ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς των ένστολων και προαναγγέλλουν δεκαήμερο κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 11:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβολές αιτήσεων για ωρομίσθιους




Αρχίζει την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου από 08:00 έως 14:00 η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το έτος κατάρτισης  2012-2013.
Ο  ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με courier τις αιτήσεις, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται για κάθε θέση ωρομίσθιου εκπαιδευτικού.


Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση  www.oaed.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος Διοικητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας!




Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπούρης παρέλαβε την Διοίκηση του ΚΕΠΒ από τον Αντ. Βιντετζάκη…
Νέος Διοικητής ανέλαβε καθήκοντα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, με την σχετική διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)!
Πρόκειται για τον Ταξίαρχο Καμπούρη Γεώργιο, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως Διοικητής Πυροβολαρχίας σε  Μονάδες του Πυροβολικού,  Διοικητής σε Α/Κ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού και Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων και Διοικητής Συγκροτήματος Μονάδων Πυροβολικού, έχει διατελέσει Καθηγητής στην  Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, στην ΣΣΑΣ και Εκπαιδευτής-Συντονιστής  στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, έχει υπηρετήσει ως Επιτελής και Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Σώμα Στρατού και Διευθυντής Ασφάλειας , Πληροφοριών και Δημοσίων Σχέσεων Μεραρχίας (τελευταία ήταν Δντης στην Διεύθυνση Δόγματος  του ΓΕΣ) κι έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Τάξεως - το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξεως – Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα - Χρυσό Σταυρό της Τιμής – Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ΄ Τάξεως – Διαμνημόνευση Επιτελούς.
Μόλις πρόσφατα,
Ο νέος Διοικητής του ΚΕΠΒ ανέλαβε καθήκοντα την 10η Αυγούστου, όπου έγινε και η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης, από τον Ταξίαρχο Αντώνιο Βιντετζάκη, παρουσία αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Κ. Μπακομήτρου, του Δημάρχου Θηβαίων Σπ. Νικολάου και απόστρατων Αξιωματικών.
Ευχόμαστε στον νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ Καλή Επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες προς αγρότες για αποφυγή κλοπών μηχανημάτων τους

Οδηγίες προς αγρότες για αποφυγή κλοπών μηχανημάτων τους
Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και γεωργικού εξοπλισμού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες αυτών: • Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματά τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεσή τους.
• Να τοποθετήσουν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.
• Να αναφέρουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με την συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
• Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματά τους προκειμένου να έχουν φωτογραφίες για να παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
• Να καταγράφουν τους αριθμούς: πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτό του Καφέ για Λεβαδειακό



Ψάχνει την... βόμβα με Καφέ!Για την απόκτηση του Παντελή Καφέ κινείται τις τελευταίες ώρες ο Λεβαδειακός, που θέλει να κάνει το... μπαμ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ αν και βρέθηκε πολύ κοντά στην Ρέιντζερς προ ημερών, τελικά δεν τα βρήκε με τους Σκοτσέζος και έτσι παραμένει χωρίς ομάδα στα τέλη Αυγούστου. Ο 34χρονος μέσος εκτός βρίσκεται σε επαφή με αρκετές ομάδες από την Ελλάδα, ωστόσο αυτή που έχει ένα μικρό προβάδισμα φαίνεται πως είναι ο Λεβαδειακός.

Οι Βοιωτοί “ψήνουν” τον Καφέ εδώ και αρκετές ημέρες και δεν αποκλείεται τελικά να τον πείσουν να φορέσει την φανέλα της ομάδας. Εξελίξεις θα έχουμε πολύ σύντομα...
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ... ΑΛΛΑ..."

Click on the slide! Στο πλευρό της Ελλάδας εμφανίζεται να είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Τζέρι Ράις, η ελληνική κυβέρνηση, εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα.

Η επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα έχει ως στόχο να αξιολογήσει τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας καθώς και την πορεία του οικονομικού προγράμματος. Σύμφωνα με τον κ. Ράις, η Τρόικα θα συζητήσει για το ποια βήματα πρέπει να γίνουν στο επόμενο διάστημα καθώς και τις προοπτικές της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως ο χρόνος παραμονής των Τροϊκανών στην Ελλάδα εξαρτάται από την πρόοδο των συζητήσεων. Στόχος της Τρόικα είναι η μείωση του Ελλείμματος, είπε ο Τζέρι Ράις, ο οποίος συμπλήρωσε πως επιθυμεί να δει διαρθρωτικά μέτρα, τόνωση της απασχόλησης αλλά και να γίνει σαφές πως εξασφαλίζεται μόνιμη ανάπτυξη για τη χώρα.

Ο Τζέρι Ράις πάντως τόνισε πως δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της Τρόικα, έτσι ώστε να δοθεί στο Ταμείο και ύστερα να δει το φως της δημοσιότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε μόλις έμαθε ότι θα τον ψάξουν για ναρκωτικά

Πέθανε μόλις έμαθε ότι θα τον ψάξουν για ναρκωτικά
Ένας 40χρονος κατέρρευσε όταν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον ενημέρωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του, στο χωριό Κορακιάνα της Κέρκυρας.
Ο άνδρας διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, που μέχρι  στιγμής, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Πάντως, έχει παραγγελθεί η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.
Στο σπίτι τού 40χρονου βρέθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους περίπου δύο μέτρων και συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας σε γειτονικό σπίτι 55χρονου Βρετανού, βρέθηκαν 33 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.980 γραμμαρίων και  χρηματικό ποσό 9.175 ευρώ .
Ακόμα, σε αγρόκτημα  δίπλα στο σπίτι του Βρετανού εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης από την οποία εκριζώθηκαν συνολικά είκοσι δενδρύλλια, ύψους δύο μέτρων περίπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς τον Μουλόπουλο ο Λεβαδειακός


Ατομικό και πάλι ο Μουλόπουλος
Χωρίς τον Θανάση Μουλόπουλο, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για άλλη μία μέρα, αναγκάστηκε να κάνει την προπόνηση της Πέμπτης (30/8) ο Γιώργος Παράσχος.

Ο έμπειρος αμυντικός δεν έχε ξεπεράσει ακόμα το τράβηγμα που τον ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο εκτός έδρας ματς κόντρα στον Ολυμπιακό να είναι αμφίβολη.

Κατά τα άλλα ο τεχνικός των Βοιωτών είδε τους υπόλοιπους παίκτες του να κάνουν ασκήσεις τακτικής, ενώ στη συνέχεια εκείνοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν μεταξύ τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν καταθέσεις κάτω από 2.000 ευρώ





Ανησυχητικά τα στοιχεία από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών καθώς μόνο ένας στους πέντε έχει καταθέσεις πάνω από 2.000 ευρώ. Στο "κόκκινο" χιλιάδες δάνεια
Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν καταθέσεις κάτω από 2.000 ευρώ ενώ μόνο ένας στους πέντε έχουν καταθέσεις πάνω από αυτό το ποσό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΑ), που αφορούν στο τέλος του Ιουνίου, οι καταθέσεις του 81,5% των ελλήνων αποταμιευτών δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, ενώ το 11,3% των καταθετών διέθετε στους λογαριασμούς του μεταξύ 2.001 και 10.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι το σχεδόν το 93% των φυσικών προσώπων στη χώρα μας δεν έχουν περισσότερα από 10.000 στις ελληνικές τράπεζες, ενώ μόλις το 0,4% αυτών είχαν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, ποσό που συνιστά και το ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά καταθέτη από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).
Μεταξύ άλλων,  το 0,9% έχει στους λογαριασμούς του καταθέσεις μεταξύ των 50.001 και των 100.000 ευρώ. Συνεπώς, μόλις το 1,3% του συνόλου των αποταμιευτών σε ευρώ έχουν εγχώριες καταθέσεις που ξεπερνούν τις 50.000.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις τράπεζες της χώρας μας μειώθηκαν, στο τέλος Ιουλίου 2012, κατά 34,7% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009.
Αντίστοιχα ποσοστά παρατηρούνται και στα λοιπά βασικά διεθνή νομίσματα.
Ωστόσο ενδιαφέρουσα εξαίρεση αποτελούν οι αποταμιευτές που διατηρούν στους λογαριασμούς τους 12.001 έως 60.000 δολάρια, οι οποίοι αντιστοιχούν στο εντυπωσιακά υψηλό 8,5% του συνόλου των καταθετών στο αμερικανικό νόμισμα. Σε περίπτωση ύπαρξης συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, τα ποσά κατανεμήθηκαν ισομερώς σε κάθε έναν από αυτούς.
Αύξηση κατά 16,14% για ρυθμίσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
Ανησυχητική είναι η εικόνα και στο μέτωπο των τραπεζικών δανείων, όπου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σημειώθηκε αύξηση.
Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών-μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, προκύπτει ότι οι ρυθμίσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, παρουσίασαν, την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, αύξηση του αριθμού κατά 16,4%. Επίσης, αποδεικνύεται ότι:
*οι τράπεζες υλοποιούν ρυθμίσεις δανείων ακόμα και προς νοικοκυριά με σχετικά χαμηλό υπόλοιπο δανειοδότησης, αφού ο μέσος όρος ρυθμιζόμενου ποσού ανά ρυθμιζόμενο δάνειο έχει μειωθεί κατά 12,2%, και
*οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις δανείων εξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, γεγονός που πιστοποιεί ότι οι προτάσεις ρύθμισης των τραπεζών είναι προσαρμοσμένες στις τρέχουσες δυνατότητες της πλειονότητας των νοικοκυριών.
Ο συνολικός αριθμός των ρυθμισμένων δανείων ανέρχεται πλέον σε 663.422, ενώ το ποσό των οφειλών που έχουν ρυθμιστεί φτάνει τα 18,26 δισεκατομμύρια ευρώ (αύξηση 2,2%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι νέες τιμές για τα προϊόντα κυλικείων

Τουλάχιστον κατά 20% θα είναι μειωμένες οι τιμές για είδη που προσφέρονται ή παρέχονται σε κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα επιχειρήσεων και οργανισμών, που δραστηριοποιούνται σε χώρους που δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ο....


ανταγωνισμός. Σημειώνεται ότι για τα εν λόγω προϊόντα ισχύει διατίμηση.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιο Σκορδά, το πλαφόν στις τιμές διαμορφώνεται ως εξής:
Ειδικότερα, για τα σχολικά κυλικεία θα ισχύουν οι εξής τιμές:


Διαβάστε Περισσότερα »

Στρατιωτικές σχολές και παιδαγωγικά στην κορυφή της προτίμησης των υποψηφίων

Στρατιωτικές σχολές και παιδαγωγικά στην κορυφή της προτίμησης των υποψηφίων
Στοιχεία για τις προτιμήσεις υποψηφίων και επιτυχόντων αντιστοίχως με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας. Φέτος οι υποψήφιοι -μεταξύ άλλων και λόγω της οικονομικής κρίσης- προτίμησαν σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Ακόμη προτίμησαν τμήματα που προσφέρουν (σχετικά) γρήγορη ανεύρεση εργασίας, όπως μεταξύ άλλων οι νομικές σχολές, τα τμήματα των στρατιωτιωτικών σχολών, τα παιδαγωγικά τμήματα, οι σχολές οικονομίας, η ιατρική και η φαρμακευτική. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις επέλεξαν τα τμήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και όχι σε μικρότερα κέντρα.
Μειωμένη ήταν αντίθετα η ζήτηση για τμήματα δημοσιογραφίας, πολιτικών επιστημών, οι μουσικές και οι θεατρικές σπουδές ή τα τμήματα νοσηλευτικής.
Συγκεκριμένα το υπουργείο αναφέρει ότι:
- Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, παρατηρείται μείωση στις προτιμήσεις των υποψηφίων στις ξενόγλωσσες σχολές, μικρότερη στις σχολές Αγγλικής Γλώσσας και αρκετά μεγαλύτερη στις υπόλοιπες.

Τα τμήματα Φιλολογίας κ Φιλοσοφίας παρουσιάζουν σημαντική μείωση της ζήτησής τους, σε αντίθεση με τα τμήματα Αρχαιολογικών Σπουδών που εμφανίζονται με αυξημένη ζήτηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σημαντικά μειωμένη ζήτηση όμως, στα αντίστοιχα τμήματα της περιφέρειας.Τα τμήματα Νομικής σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.Τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών παρουσιάζουν σημαντική μείωση στον αριθμό προτιμήσεων.

Τα τμήματα Πολιτικών επιστημών παρουσιάζονται επίσης με μειωμένη ζήτηση τη φετινή χρονιά, όπως και τα τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.Αντίθετα ιδιαίτερα αυξημένη ήταν φέτος η προτίμηση των υποψηφίων στα Παιδαγωγικά τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αντίθεση όμως με τα αντίστοιχα τμήματα της περιφέρειας, η ζήτηση των οποίων ήταν ελαφρά μειωμένη.Μεγάλη αύξηση στη ζήτηση από τους υποψηφίους είχαν φέτος κ τα τμήματα Ψυχολογίας σε όλη την Ελλάδα.

Τα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κ Αθλητισμού κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα. Μειωμένος ήταν όμως ο αριθμός των υποψηφίων που προτίμησαν τα τμήματα Μουσικών σπουδών.Πτωτική τάση παρουσιάζουν τέλος και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του πεδίου.

- Στο 2ο επιστημονικό πεδίο τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρουσίασαν φέτος αρκετά μεγάλη αύξηση στον αριθμό των υποψηφίων που τα επέλεξαν, ενώ τα αντίστοιχα της περιφέρειας παρουσίασαν μείωση στη ζήτηση τους. Αύξηση στη ζήτηση από τους υποψηφίους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είχαν επίσης στα τμήματα Γεωλογίας.

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα τμήματα Βιολογίας, οι Γεωπονικές σχολές και τα τμήματα Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα.

Αυξημένος ήταν επίσης ο αριθμός υποψηφίων που διάλεξε τις στρατιωτικές Σχολές του πεδίου, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την Α.Ε.Ν, η ζήτηση της οποίας φέτος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μειωμένη.Οι ίδιες ακριβώς τάσεις, επικράτησαν και για τα Τ.Ε.Ι του 2ου πεδίου.

- Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, πολύ μεγάλη αύξηση στις προτιμήσεις των υποψηφίων το 2012 είχαν όλα τα τμήματα Ιατρικής και Φαρμακευτικής σε όλη την Ελλάδα.Το ίδιο αυξημένη ήταν και η ζήτηση των Τ.Ε.Ι ιατρικών και παραϊατρικών κλάδων με αξιοσημείωτη όμως τη μείωση της ζήτησης των τμημάτων Νοσηλευτικής όλης της επικράτειας.

- Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, οι Πολυτεχνικές Σχολές τόσο των Α.Ε.Ι όσο και των Τ.Ε.Ι, ακόμα και της περιφέρειας, παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση από τους υποψηφίους.

- Τέλος, στο 5ο επιστημονικό πεδίο, όλα τα Οικονομικά τμήματα έχουν αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που τα επέλεξαν εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις λιγότερο δημοφιλών τμημάτων σε κάποιες πόλεις της περιφέρειας.Αντίθετα στα Τ.Ε.Ι του πεδίου, παρουσιάζεται μείωση στον αριθμό των υποψηφίων που τα προτίμησαν, που είναι μεγαλύτερη για τα τμήματα της περιφέρειας κ μικρότερη για τα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων Αθήνα κ Θες/νίκη.

Εξαίρεση για τα Τ.Ε.Ι του πεδίου αποτελούν τα τμήματα Τουριστικών Επαγγελμάτων, των οποίων η φετινή ζήτηση παρουσιάζεται αυξημένη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούν δώρα, μειώνουν συντάξεις, ρίχνουν φοροαπαλλαγές

 

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις  βρέθηκαν εχθές στελέχη των οικονομικών  επιτελείων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στα  κόμματά τους, μετά την ενημέρωση  που είχαν από την κυβέρνηση  την Τετάρτη το βράδυ στο υπουργείο  Οικονομικών. Τα επιτελεία χαράσσουν τις δικές του κόκκινες γραμμές και αιτούνται να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, έναντι του προτεινόμενου πακέτου των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο ΠΑΣΟΚ οι κκ Πρωτόπαπας, Κουτρουμάνης και Σαχινόδης συναντήθηκαν εχθές το πρωί με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ είχαν επαφές και μεταξύ τους. Το ίδιο συνέβη και στη ΔΗΜΑΡ, όπου ο κ. Χατζησωκράτης συζήτησε τις προτάσεις με τον κ. Κουβέλη και λίγο αργότερα συγκλήθηκε η Κεντρική Γραμματεία του κόμματος.

Στις παραπάνω συναντήσεις  βρέθηκα τα πρώτα προτεινόμενα μέτρα  του οικονομικού επιτελείου, τα οποία  περιλαμβάνουν:

    κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους ανεξαιρέτως
    κατάργηση 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους
    μείωση συντάξεων
    κατάργηση εποχικών επιδομάτων ανεργίας
    μείωση επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία
    εφαρμογή ηλικιακών κριτήριων στο ΕΚΑΣ
    κατάργηση αυτόματων μισθολογικών προαγωγών στα σώματα ασφαλείας
    μείωση φοροαπαλαγών

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα ή δύο έτη. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλούς βουλευτές των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Επίσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και τις ΔΗΜΑΡ  εκφράζονται επιπλέον διαφωνίες  σε επιμέρους θέματα. Τα επιτελεία  των κομμάτων αυτών δείχνουν να ζητούν ισοδύναμα μέτρα στις καθολικές περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων. Επίσης στελέχη τους λένε «όχι» σε μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ. Πρώην κυβερνητικό στέλεχος από πλευράς του ΠΑΣΟΚ αναρωτιόταν ποιος βουλευτής θα ψηφίσει μείωση σε επιδόματα αναπηρίας.

Από την πλευρά τις Νέας Δημοκρατίας οι διαφωνίες έγκεινται  σε διαφορετικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες απορρίφθηκε η πρόταση  της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην καταβάλλεται ο μισθός του ιερέα εξ’ ολοκλήρου από το δημόσιο. Ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως το ενδεχόμενο υπάρξουν περικοπές στους μισθούς των αρχιερέων παραμένει ανοιχτό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή Αυγή made in turkey ;

Την αλιεύσαμε στο facebook και πραγματικά έχει γίνει μήλον της έριδος σε σχόλια και αντιπαραθέσεις για την αυθεντικότητα της φώτο , εαν πρόκειται για φωτοσόπι ή εάν όντως "χάλασε" και η χρυσή αυγή και προμηθεύεται μπλουζάκια του "αγώνα" από την γείτονα εχθρική χώρα .... Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα περισσότερα φούτερ 'ράβονται' λόγο κόστους στην Τουρκία οπότε μη σας προξενεί καμία εντύπωση εάν όντως η χρυσή αυγή ντύνεται με
μπλουζάκια τουρκικά . Βεβαίως επειδή ο καλύτερος ρεπόρτερ είναι πάντα ο πολίτης , και επειδή το bloging αποτελεί ουσιαστικό διάλογο και ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων όποιος-όποια ξέρει κάτι περισσότερο και μπορεί να προσθέσει στοιχεία στην ανάρτηση ας επικοινωνήσει στο (peramatozoaki@gmail.com).

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο προσκήνιο οι αγωγές και οι αποφάσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις




Θεωρεί την προσφυγή της Ελλάδας κατά της Γερμανίας η Πανελλήνια Eνωση Δικηγόρων

Την ανάσυρση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων στην πολιτική επικαιρότητα επιχειρεί η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ), η οποία επαναδραστηριοποιείται και συλλέγει στοιχεία που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της.

Με έργο που μετρά συνολικά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, από το 1955 ως και το 1998, η ΠΕΔ επικεντρώνεται πλέον στη συγκέντρωση αγωγών, και των σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί, προσβλέποντας όχι μόνον στην προώθηση του σχετικού υλικού προς την κυβέρνηση, αλλά και στην έκδοση βιβλίου.

«Σημαντικό, διαπραγματευτικό και όχι μόνον, επιχείρημα θα αποτελέσει στα χέρια της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο των διμερών ελληνογερμανικών διαπραγματεύσεων, ο κατά το δυνατόν ακριβής αριθμός των αγωγών αποζημιώσεως ελλήνων πολιτών κατά του γερμανικού δημοσίου που έχουν εγερθεί ενώπιον των απανταχού της χώρας ελληνικών δικαστηρίων», τονίζουν οι δικηγόροι - μέλη της επιστημονικής επιτροπής της ΠΕΔ. «Σε κάθε περίπτωση, σταθερή θα είναι η επιστημονική - ενημερωτική παρουσία προς τα επίσημα όργανα του ελληνικού κράτους, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, σε σχέση με το ενδεχόμενο, τις δυνατότητες και τη νομική τεκμηρίωση της σφόδρα πιθανολογούμενης προσφυγής του ελληνικού κράτους κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Οι ίδιοι βασίζουν τις εκτιμήσεις τους περί διμερών διαπραγματεύσεων, ακόμη και προσφυγής της Ελλάδας, στην ανακίνηση εκ νέου του ζητήματος μετά την απόφαση της Χάγης, τον Φεβρουάριο του 2012, και τη συμφωνία σε διαπαραταξιακό επίπεδο για τη δρομολόγησή του από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

«Οι επιτροπές της Βουλής που συνεδρίασαν στις 20 και 28 Μαρτίου 2012, κατέληξαν στο σαφές πόρισμα ότι οφείλει η ελληνική κυβέρνηση που θα αναδειχθεί (σσ: η σημερινή) να προβεί στην άμεση έναρξη διμερών διπλωματικών διαπραγματεύσεων με τη Γερμανία, προκειμένου να ρυθμιστούν με διμερείς συμβάσεις τα επιμέρους ζητήματα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, με ταυτόχρονη απειλή για προσφυγή της Ελλάδας, τόσο ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, όσο και ενώπιον του προβλεπόμενου από τη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953 ad hoc Διαιτητικού Δικαστηρίου», σημειώνουν χαρακτηριστικά, διατυπώνοντας την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα έχει σημαντικούς συμμάχους και άλλα κράτη, με ανάλογα, ανοιχτά, ζητήματα πολεμικών επανορθώσεων από εγκλήματα πολέμου που τέλεσαν δυνάμεις του Αξονα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ