Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Είχε να συμβεί μισό αιώνα!


Είχε να συμβεί μισό αιώνα!Σχεδόν μισό αιώνα είχε η ΑΕΚ να ξεκινήσει με δύο ήττες στο πρωτάθλημα και χωρίς βαθμούς ενώ τελευταία -και μοναδική φορά- που η «Ένωση» δεν σκόραρε στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν την περίοδο 1994-95. Δείτε ποιες χρονιές υπήρξε πάλι φτωχή συγκομιδή.

Είναι δεδομένο ότι μιλάμε ακόμα για την αρχή του πρωταθλήματος και τίποτα δεν έχει κριθεί ωστόσο το κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ μας κάνει να ανατρέξουμε στο παρελθόν για να δούμε εάν και πότε επαναλήφθηκε κάτι αντίστοιχο.
Σε πρώτη φάση, οι «κιτρινόμαυροι» φέτος έχουν ξεκινήσει με δύο ήττες και κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την περίοδο 1963-64. Με λίγα λόγια σχεδόν μισό αιώνα! Βέβαια τότε αντίπαλοι ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ να δίνει από νωρίς δύο ντέρμπι.
Αναλυτικά:
1η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 1-0
2η Αγωνιστική: ΑΕΚ- Ολυμπιακός 0-2
Ένα άλλο στατιστικό που προβλημάτισε χθες, ήταν ότι οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου δεν βρήκαν και πάλι δίχτυα και η ομάδα έμεινε με το παθητικό των μηδέν τερμάτων. Το ίδιο συνέβη και την περίοδο 1994-95 με τη διαφορά ότι η «Ένωση» τότε έφερε δύο λευκές ισοπαλίες.
Αναλυτικά:
1η Αγωνιστική: AEK- Aθηναϊκός 0-0
2η Αγωνιστική: Καβάλα-ΑΕΚ 0-0
Για το τέλος κρατήσαμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ πέραν των παραπάνω στατιστικών και περνώντας στην ουσία του πράγματος που δεν είναι άλλη από τις νίκες (πόσο μάλλον για τον συγκεκριμένο σύλλογο) ο «Δικέφαλος» μόνο σε πέντε σεζόν -από την περίοδο 1959-60 και μετά- δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, κάνοντας στραβό ξεκίνημα.
Αναλυτικά:
1964-65 Δόξα Δράμας- ΑΕΚ 1-1, ΑΕΚ- Προοδευτική 1-1
1968-69 Πιερικός-ΑΕΚ 1-1, Εθνικός- ΑΕΚ 1-1
1981-82 ΟΦΗ- ΑΕΚ 1-0, ΑΕΚ- Δόξα Δράμας 2-2
1987-88 ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 2-2, Ολυμπιακός- ΑΕΚ 2-2
2006-07 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 0-0, ΟΦΗ- ΑΕΚ 1-1
 Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης
E-mail: dimskarts@yahoo.gr
 aekvoice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρίσιμη περίοδος γα το MEGA-Παρουσίασε ζημιά 8 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Κρίσιμη περίοδος γα το MEGA-Παρουσίασε ζημιά 8 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο
Το προσεχές τρίμηνο χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA καθώς μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οι ζημιές που κατέγραψε αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» οι ορκωτοί λογιστές προειδοποιούν ότι αν το κανάλι δεν πάρει το νέο δάνειο και δεν εισρεύσουν κεφάλαια, η κατάσταση θα γίνει επικίνδυνη για την βιωσιμότητα του σταθμού.
Η 24η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα κρίσιμη, διότι τότε το Mega θα πρέπει να καταβάλει 10.000.000 ευρώ από τη δεύτερη δόση του ομολογιακού δανείου των 50.000.000 ευρώ. Εχει, πάντως, ήδη πληρώσει μια δόση και η μάχη δίνεται να λάβει το δάνειο μέχρι τότε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργιακό μπλακ άουτ στην Υγεία

Απεργιακό μπλακ άουτ στην Υγεία

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούν από αύριο πενθήμερη επίσχεση εργασίας ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ήδη διακόψει από χθες την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Στο χορό των κινητοποιήσεων απειλούν να μπουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι προειδοποίησαν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.
Σύμφωωνα με τα «Νέα» και φαρμακευτικές εταιρείες σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς τα χρέη το Οργανισμού ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Η κινητοποίηση των γιατρών θα λάβει μορφή επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας και ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.
Αύριο πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

2 σε 1: Γυμναστήριο και Υπολογιστές μαζί


Τώρα η συνεργασία του Α.Σ.ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ και του computer cosmos  σας δίνει την ευκαιρία να μην στερήσετε ΤΙΠΟΤΑ από τα παιδιά σας. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Αλλά με τέτοια μείωση στα δίδακτρα θα μπορείτε να προσφέρεται στα παιδιά σας αλλά και σε εσάς, εκτός από την εγγραφή στο σύλλογο ΠΑΓΚΡΑΤΗ και εκμάθηση υπολογιστών από την πρώτη τάξη Δημοτικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον συνέλαβαν για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 32 εκ. ευρώ!

Τον συνέλαβαν για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 32 εκ. ευρώ!

Περισσότερα από τριάντα δύο εκατομμύρια ευρώ (32.877.742,86 ευρώ) χρωστούσε στο δημόσιο 39χρονος ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης εμπορίας συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αυτοκινήτων, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι από την αστυνομία.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τη «μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο» σε συνδυασμό με την τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος «κατ΄εξακολούθηση».
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του 3ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για «έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων, κατ' εξακολούθηση και της φοροδιαφυγής, κατ' εξακολούθηση, με τη μορφή μη απόδοσης ΦΠΑ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (20:30, Novasports 1)


Preview: Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (20:30, Novasports 1)
Για το «2Χ2» στην Σούπερ Λίγκα και το +4 από τον Παναθηναϊκό, ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός κόντρα στον Λεβαδειακό.

Το ίδιο σχήμα με Βέροια -πλην Κοντρέρας- θα παρατάξει ο Ζαρντίμ στο «Καραϊσκάκη», στο πρώτο επίσημο ματς στο φαληρικό γήπεδο.

Παρακολουθήστε live από το sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγχωτικά, όπως έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια στις πρεμιέρες, ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από την Βέροια. Επιθετικές αρετές, αλλά και αμυντικές αδυναμίες από τους «ερυθρόλευκους» του Ζαρντίμ, οι οποίοι -παρά την πώληση του Μιραλάς- δεν προχώρησαν σε κάποια μεταγραφή της τελευταίας στιγμής. Ούτε στην επίθεση, ούτε στα χαφ, μολονότι εξέτασαν αρκετές περιπτώσεις.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει να δουλεύει με το υπάρχον πλήρες υλικό για την Ελλάδα (μένει να φανεί η ποιότητα και το βάθος του στο Τσάμπιονς Λιγκ) και την Κυριακή θα στηριχτεί στους ίδιους έντεκα που χρησιμοποίησε την περασμένη εβδομάδα, με μόνη διαφορά την απουσία του τραυματία Κοντρέρας.

Έτσι, λοιπόν, τερματοφύλακας θα είναι ο Κάρολ, αριστερά στην άμυνα θα ξεκινήσει ο Χολέβας, δεξιά ο Τοροσίδης, το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Σιόβα, Παπάζογλου, μπροστά τους στα χαφ θα βρίσκονται οι Μοδέστο, Μανιάτης, οργανωτικό ρόλο θα έχει ο Ιμπαγάσα, ενώ οι Μασάντο (αριστερά), Αμπντούν (δεξιά), Τζεμπούρ (κορυφή) θα συνθέσουν την επιθετική τριπλέτα.

Με το συγκεκριμένο σχήμα θα γίνει η εντός έδρας επίσημη πρεμιέρα στο απαιτητικό κοινό του «Καραϊσκάκη». Οι Πειραιώτες θα ψάξουν το «τρίποντο» που θα τους φέρει στο +4 από τον Παναθηναϊκό και την εμφάνιση που θα «γλυκάνει» τον κόσμο τους.

Η 19μελής αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Μασάντο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Σύμφωνοι «όλοι παίζουν με όλους». Ωστόσο η κληρωτίδα της Σούπερ Λίγκας θα μπορούσε να επιφυλάσσει ένα πιο ήπιο ξεκίνημα για τον Λεβαδειακό, καθώς μετά την εντός έδρας πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό (οι Βοιωτοί ηττήθηκαν 1-0, αλλά «πούλησαν ακριβά το τομάρι τους»), έρχεται στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στην διάθεση του τον Μουλόπουλο και τον Γεωργίου (βασικοί απέναντι στον ΠΑΟ), όπως επίσης και τον Τσιντώντα (αναπληρωματικός τερματοφύλακας), ωστόσο θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό απέναντι σε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Πάντως οι παλιότερες «επισκέψεις» στο «Καραϊσκάκη» δεν ξυπνούν θετικές αναμνήσεις (εννιά ήττες, δύο ισοπαλίες η προϊστορία).

Η 19μελής αποστολή: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Μανωλάς, Νικολακάκης, Κοτίτσας, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Ζαουί, Ακόστα, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο εδώλιο στις 19 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Στο εδώλιο στις 19 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της υπεξαίρεση «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το thestival.gr τα περιθώρια αναβολής της υπόθεσης είναι πολύ μικρά, καθώς συμπληρώνονται τα ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης για δύο από τους εμπλεκόμενους, τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και τον Μιχάλη Λεμούσια πρώην γενικό γραμματέα του δήμου.
Στο εδώλιο του Τριεμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος βρίσκεται και στο επίκεντρο της υπόθεσης, ο Μιχάλης Λεμούσιας και οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης.
Στη θέση του κατηγορούμενου θα καθίσουν και 12 διοικητικοί υπάλληλοι και στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης σε βάρος των οποίων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Οι βασικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι υπεξαίρεση, πλαστογραφία καθώς και ηθική αυτουργία και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.
Παράλληλα την ίδια ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεκδικαστεί ουσιαστικά και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αντίθετα οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του Μιχάλη Λεμούσια, του Μιχάλη Ζορπίδη και του πρώην προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να προσδιοριστούν και να εκδικαστούν σε άλλες ημερομηνίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πάθος και η θέληση δεν αρκούν στην ΑΕΚ


Η «Ένωση» γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει στο permissospress, τι θα πρέπει να αλλάξει ο Βαγγέλης Βλάχος στο διάστημα της διακοπής της Super League.

Ήττα λοιπόν και στην Ξάνθη και χωρίς γκολ. Πριν απο 49 χρόνια η ΑΕΚ είχε μηδέν βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές και από την περίοδο 1994-95 να μη σκοράρει. Γενικότερα φέτος θα ανατρέξουμε αρκετά στο παρελθόν για να βλέπουμε να σπάνε διάφορα αρνητικά ρεκόρ.

Το χθεσινό ματς ήταν πιστό αντίγραφο του προηγούμενου Σαββάτου στην πρεμιέρα με τον Αστέρα με δύο μικροδιαφορές. Πρώτη, το λάθος αυτή τη φορά από τον Μπουγαϊδη(στο προηγούμενο ήταν ο Κωνσταντόπουλος) και δεύτερη το γεγονός ότι η Σκόντα παρουσιάστηκε λίγο καλύτερη των "Αρκάδων". Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, ελέω απειρίας δείχνει σχεδόν ανήμπορη να ανατρέψει μια εις βάρος της κατάσταση, όπως χθες με το γκολ του Μαρκόφσκι.

Από την πλευρά του ο Έλληνας τεχνικός τίθεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα προβλήματα και την ατυχία που παρουσιάζονται στο σύλλογο. Χθες, έριξε κατευθείαν στη μάχη τους νεοαποκτηθέντες Κορδέρο-Κατσικοκέρη και αργότερα τον Κατίδη. Ο Κορδέρο επιβεβαίωσε το προφίλ του παίκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ που καταπίνει χιλιόμετρα στο γήπεδο. Έδειξε πιο σοφτ, με σχετικά καλή τεχνική, ωστόσο οι λίγες προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες δεν του επέτρεψαν να κάνει το ιδανικό ντεμπούτο. Ο Κατσικοκέρης έδειξε και αυτός εκτός κλίματος, έτρεξε πολύ, έχασε αρκετές μάχες και γενικότερα ήταν αρκετά απομονωμένος. Θετική χαρακτηρίζεται η παρουσία του αρχηγού της Εθνικής Νέων που βοήθησε με την είσοδό του στο παιχνίδι παίρνοντας πρωτοβουλίες και άφησε μια γλυκιά γεύση για τα επόμενα ματς.

Στο μεταξύ δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο δεν αντικαταστάθηκε ο κακός Κουρέλλας που είχε κάρτα και έπαιζε σε μια θέση εντελώς άγνωστη για αυτόν ως εσωτερικός μέσος. Ο Γκερέιρο για άλλη μια φορά ήταν κάκιστος, δεν βοήθησε καθόλου στη μια ώρα που αγωνίστηκε παίζοντας αντί του Λαγού που είχε το δοκάρι και μέχρι να τραυματιστεί έδειχνε κινητικός. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάγκο που έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου. Έχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι δεν παίζει στη φυσική του θέση. Τον Μπουγαϊδη δεν πρέπει να τον κάψουμε από ένα λάθος καθώς μιλάμε για ένα νεαρό παιδί που πέρυσι έκανε δέκα περίπου ματς στη Super League και φέτος θεωρείται από τους λεγόμενους "έμπειρους" παίκτες.

Τώρα μεσολαβεί μια διακοπή 15 ημερών που αν εκμεταλλευτεί σωστά από τον Βλάχο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ομάδα. Πρώτα από όλα πρέπει να λυθεί το επιθετικό πρόβλημα. Ίσως να βοηθήσει η ενεργή συμμετοχή του Φουρτάδο που στην πρεμιέρα απογοήτευσε δείχνοντας ανέτοιμος καθώς και η σταδιακή προσαρμογή του Κατσικοκέρη. Στο κέντρο, πιθανόν να χρειαστούν νέες ιδέες. Επιστρέφει ο Ρίκκα που δεν είναι βέβαια κόφτης, υπάρχει ο Κοτσαρίδης αλλά και ο...Φούντας που είναι ο μοναδικός που μπορεί να προσφέρει ατελείωτο τρέξιμο στο νευραλγικό αυτό χώρο.

Όλα όμως πρέπει να γίνουν γρήγορα. Καλό το πάθος, το τρέξιμο, η προσπάθεια και η θέληση αλλά εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ. Περίοδος χάριτος δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει και οι όποιες κακογραφίες επιβάλλεται να διορθωθούν για να μην έρθουν τα χειρότερα. Προς το παρόν δεν έχει χαθεί το τρένο. Κανείς δεν "έπεσε" (όπως άλλοι λένε) μετά από δύο αγωνιστικές. Η αρχή μπορεί να γίνει από το ματς με τον Άρη. Η νίκη κρίνεται επιτακτική, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια από τις πιο αποδυναμωμένες ομάδες του πρωταθλήματος...

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης
E-mail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις ειδήσεις του Alpha η Εύα Καϊλή


Θα παρουσιάζει διεθνή θέματα

Στο μηχανισμό των δελτίων για την παρουσίαση των διεθνών ειδήσεων σκέφτονται να εντάξουν την Εύα Καϊλή οι υπεύθυνοι του Alpha. Σύμφωνα με τη Real News, η λύση αυτή φαίνεται πως είναι η επικρατέστερη για την επάνοδο της ως δημοσιογράφος, χωρίς όμως να εμπλέκεται με τις εσωτερικές ειδήσεις.

Η πρώην βουλευτής έχει ήδη εγκατασταθεί στην Κάντζα ως υπεύθυνη των διεθνών σχέσεων του προέδρου του καναλιού, Δημήτρη Κοντομηνά, τον οποί συνόδευσε πρόσφατα σε ταξίδι επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στην Αλβανία
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ!!!

Μετά από αναβολές θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη
για συνδρομή σε μαχαίρωμα, ξυλοδαρμό και ληστεία. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συνδρομή σε μαχαίρωμα, ξυλοδαρμό και ληστεία.
Η επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή είχε σημειωθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από τη "Γιορτή Νεολαίας" της Χρυσής Αυγής. Το αυτοκίνητο του Ηλία Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από τις πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.







Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινή φυλάκισης για όσους δεν πληρώνουν την εφορία

Με νέα ρύθμιση που επεξεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, προβλέπονται ποινές φυλάκισης για όσους πολίτες δεν πληρώνουν στην εφορία.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή... όσοι φορολογούμενοι εντοπίζονται να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, οφείλουν να το κάνουν άμεσα, ειδάλλως θα οδηγούνται στη φυλακή. Τα οφειλόμενα θα πρέπει μάλιστα να πληρωθούν πριν την εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης.
Παράλληλα, ενδελεχείς θα είναι οι έρευνες και οι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα, ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν 3.000.000 μισθωτοί.
Οι ελεγκτές αναμένεται να ζητήσουν όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΙΚΑ με τις δηλώσεις εργοδοτών για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους συνταξιούχους.
Όλα τα περιουσιακά στοιχεία, έσοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα θα διασταυρωθούν για να ελεγχθεί εάν πληρώθηκαν οι ανάλογοι φόροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Θρήνος για 40χρονο άντρα που χτύπησε με την μηχανή του

Θρήνος για έναν 40χρονο άντρα που σήμερα το πρωί έχασε την ζωή του στην Χαλκίδα.

Πιο συγκεκριμένα ήταν 7 το πρωί στην Λιανή άμμο, στην στροφή του Τσεκούρα, όταν για αιτία που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας, έπεσε με δύναμη στο οδόστρωμα. Περαστικοί κάλεσαν το ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο άντρα στο νοσοκομείο της πόλης.

Ήταν όμως αργά μιας και ο 40χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

Η στροφή Τσεκούρα που συνέβη το ατύχημα είναι από τις πιο επικίνδυνες στροφές στην Χαλκίδα και πολύ συχνά όπως μας καταγγέλλουν οι κάτοικοι συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχή οι αιτήσεις οπλοφορίας από βουλευτές μετά τη μείωση της φρουράς τους

Ολοένα και περισσότεροι βουλευτές οπλοφορούν ή υποβάλλουν αίτημα οπλοφορίας, μετά την εντολή Σαμαρά να μειωθούν οι αστυνομικές τους φρουρές...

Μία ακόμη βουλευτής που υπέβαλλε σχετικό αίτημα είναι η Φωτεινή Πιπιλή της ΝΔ η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταλήξει και στον τύπο του όπλου. Σκέφτεται να αγοράσει μία δίκαννη, επαναληπτική καραμπίνα. Τρέμουν οι εθνοπατέρες, ειδικά τώρα, με τα νέα μέτρα - φωτιά...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας έδωσε στη δημοσιότητα το μισθό του! ΔΕΙΤΕ ποσα παιρνει





Με αφορμή την συζήτηση πού διεξάγεται αυτές τις ημέρες, περί της περικοπής των λεγομένων Ειδικών Μισθολογίων, στα οποία ανήκουν και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και επειδή πολλές ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες μεταδίδονται από διάφορα Μ.Μ.Ε. των Αθηνών, κάνοντας λόγο για μισθό των Μητροπολιτών, ύψους 4.500 €, προς αποκατάσταση της αληθείας και μόνον, κοινοποιούμε συνημμένως την Βεβαίωση Αποδοχών του μηνός Αυγούστου 2012 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του Σεβασμιωτάτου είναι...

1.707,80 €.
Οι αποδοχές αυτές, πριν την εφαρμογή του Μνημονίου (Ιούνιος 2009) έφθαναν το ποσό των 2.135,16 €, στο οποίο έγιναν περικοπές, όπως και σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς.
Τονίζουμε δε ότι σ’ αυτό τον αρχιερατικό μισθό βασίζονται και αρκετοί άνθρωποι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος από παράσταση που παρουσιάζει τον Αθανάσιο Διάκο σουβλατζή και κερατά!





Θα τρίζουν τα κόκαλα του ήρωα της επανάστασης του 1821 - Η οργή ξεχειλίζει στη Λαμία και σε όλη την Ρούμελη, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο - Μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν αυτά - Λεφτά υπάρχουν... (δικά μας), για να χρηματοδοτούν εμετικές παραστάσεις, όπως αυτή της Λένας Κιτσοπούλου, που ανέβηκε στο φεστιβάλ Αθηνών!!!! με τίτλο: «Αθανάσιος Διάκος: η επιστροφή»

Το σενάριο με δυο λόγια:

<<Ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, Αθανάσιος Διάκος, ξανάρχεται θαυματουργικά στην ζωή και ζει στην Αθήνα του 2012 μαζί με την γυναίκα του την Κρουστάλλω. Δουλεύει σε μια ψησταριά (ντροπή, ρε βρομιάρηδες!) στου Ψυρρή, σουβλίζει όλη μέρα αρνιά και κοτόπουλα και έχει ως υπαλλήλους ντελιβεράδες… Κούρδους Λαθρομετανάστες. Επειδή η Κρουστάλλω είναι όμορφη, ο Αθανάσιος Διάκος την ζηλεύει και με κάθε ευκαιρία την ξυλοφορτώνει όταν γυρίζει σπίτι. Η Κρουστάλλω για να τον εκδικηθεί, τον απατά στην συζυγική κλίνη με τον Κούρδο λαθρομετανάστη παραγιό του, ο κερατάς Διάκος κάποτε το μαθαίνει και την σφάζει με τα ίδια του τα χέρια!>>

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός καταδίκασε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων στην πρόσφατη συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σαγιά, ο οποίος έφερε το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης και "στόλισε" όλους αυτούς που επέτρεψαν να ανεβεί μια τόσο αισχρή παράσταση και μάλιστα με χρήματα του δημοσίου.

Η παράσταση οχετός είναι σήμερα και ένα από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" (πάνω φωτογραφία), με τίτλο: "Έβγαλαν τον Αθ. Διάκο ρατσιστή, και κερατά-σουβλατζή! - Αισχρή παράσταση με χρήματα του δημοσίου"

Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων για την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου «Αθανάσιος Διάκος:η επιστροφή» , η κριτικός ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑΣΗ.

<<.....Το κείμενο, γραμμένο με άνεση σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, άσκοπα αθυρόστομο μέχρι χυδαίο, δεν άφησε τίποτα όρθιο. Και μπορεί η αρχική ιδέα του να ήταν έξυπνη, η σουρεαλιστική τρέλα να έσκαγε μύτη κάθε τόσο, το χοντροκομμένο επιθεωρησιακό του χιούμορ να πρόσφερε κάποια δευτερόλεπτα γενναιόδωρης ευφορίας και, στις πιο γόνιμες στιγμές του, να παρέπεμπε στον Μποστ, αλλά τελικά έπεσε δίχως αντίσταση στην παγίδα μιας ενοχλητικής επιτήδευσης και, με ριζωμένα τα σπέρματα της κοινοτοπίας και των κλισέ, εξευτέλισε κάθε ιδεολογική σκοπιμότητα αυτής της αλληγορίας.

Ο Αθανάσιος Διάκος επέστρεψε βρίζοντας, ξυλοφορτώνοντας, βιάζοντας επί ώρα «αμέτρητη» και σφάζοντας την Κρυστάλλω. Κατέβασε το βρακί του με προκλητική άνεση, λες και κατέβαζε τη σημαία ενός έθνους βυθισμένου στο λαϊκισμό. Κατέβασε ταυτόχρονα και το επίπεδο μιας παράστασης που δεν είχε καμία θέση στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακολούθησε σκηνή ενδοοικογενειακής βίας ανάμεσα στον Αδάμ και την Εύα ενώ τα φώτα έσβησαν με τον Εσταυρωμένο να ζητά τη βοήθειά μας προκειμένου να ανταποκριθεί στη σωματική του ανάγκη.>>

Αλήθεια θα μπορούσε ο αγαπητός κύριος Γιώργος Λούκος, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, να μας πει πόσα πληρώσαμε για αυτή την υπέροχη παράσταση;;;;;

Είχε "χτυπήσει" και στο παρελθόν

Η εν λόγω κυρία, που ακούει στο όνομα Λένα Κιτσοπούλου(κάτω φωτογραφία), δηλώνει σκηνοθέτης, συγγραφέας, αλλά και ηθοποιός, είχε προκαλέσει ξανά στο παρελθόν, όταν σε συνέντευξή της είχε ζητήσει, να πηδιούνται οι Ελληνίδες με μαύρους για να… ομορφύνει η Ελληνική Φυλή! <<Μακάρι την κόρη μου να τη γ.....ε ένας ωραίος μαύρος, να βγει το εγγονάκι μου ωραίο.'', είχε πει χαρακτηριστικά....διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης της Λένας Κιτσοπούλου.

<<....Οι Έλληνες μοιάζουν μεταξύ τους, επειδή ακόμα δεν μάθανε να ανακατεύονται με άλλες φυλές. Είναι ακόμα ρατσιστές και θέλουν να διαιωνιστεί η δική τους φάτσα, ο δικός τους κώλος, κι ας είναι δυο επί δυο, δεν έχει σκεφτεί ποτέ ο Έλληνας πατέρας ''μακάρι την κόρη μου να τη γ.....ε ένας ωραίος μαύρος, να βγει το εγγονάκι μου ωραίο.'' Όοοχι. Προτιμάει να διαιωνίσει την φάτσα, προτιμάει το εγγονάκι του να γίνει 1,50 μ. στο ύψος, αλλά να του μοιάζει. Στ' αρχίδια του αν το εγγονάκι δεν θα παίξει ποτέ στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου, αρκεί να του μοιάζει. Να πάρει και το όνομά του. Δεν πα να τον λένε και Παπάρα. Δεν έχει σημασία. Και το εγγόνι θα λέγεται Παπάρας. Οι Παπάρηδες πρέπει να διαιωνίζονται....>>lamiareport

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούν τα καλοριφέρ για να μην πληρώσουν πετρέλαιο


Την επιθυμία να σφραγίσουν τα σώματα καλοριφέρ στα διαμερίσματά τους εκφράζουν όλο και περισσότεροι ένοικοι πολυκατοικιών, λόγω της επικείμενης εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, γεγονός που θα σημάνει εκτίναξη της τιμής του στα 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1,05 ευρώ που «έκλεισε» τον περασμένο Απρίλιο.

Τον τελευταίο λόγο, ωστόσο, σε μια τέτοια κίνηση τον έχει η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων. Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έναντι φόρου 412 ευρώ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης.

Με την εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει από 60 ευρώ στα 329 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι εναλλακτικές λύσεις που σκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι περιλαμβάνουν από τα κλιματιστικά και τα ηλεκτρικά καλοριφέρ, που όμως καίνε πολύ ρεύμα και ανεβάζουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ ακόμη πιο ψηλά, μέχρι τις πάλαι ποτέ ξυλόσομπες αλλά και τη φουλ λειτουργία των τζακιών, όπου αυτά υπάρχουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Παιχνίδια φωτός" με τον Ελείτροχο

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», σάς προσκαλεί στην 3η Ομαδική του Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Παιχνίδια Φωτός».

Στην έκθεση συμμετέχουν 20 Θηβαίοι πολίτες: μέλη του Φωτογραφικού Τμήματος του συλλόγου και οι μαθητές που παρακολούθησαν τα, κατά 3η συνεχή χρονιά Μαθήματα Φωτογραφίας, που διοργάνωσε ο σύλλογος, εισηγητής των οποίων ήταν ο κος Μπόλκας Νικόλαος, Επιμορφωτής Φωτογραφίας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2012».

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων «Επαμεινώνδας» (Σ.Φ.Ε.) - ΘΗΒΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 19.00 – 22.00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 - Ώρα έναρξης 20.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:
Αναστασίου Ειρήνη
Βικάτος Δημήτρης
Βουδούρη Νόνα
Δελβενακιώτης Γιάννης
Δεμοίρος Σπύρος
Δρόση Ειρήνη
Κούκνη Σοφία
Κουτσούκος Κώστας
Λακιώτης Γρηγόρης
Μπεκρή Νατάσα
Μπεκρής Δημήτρης
Παπαγρηγορίου Γκίκας
Παπαδόπουλος Γιάννης
Παπαντώνης Παναγιώτης
Σελιμά Νάντια
Σερταρίδη Βικτώρια
Σταμάτης Βαγγέλης
Σταμέλλου Γιώτα
Τσαπρούνη Γιώτα
Χρήστου Ευαγγελία

Μετά τιμής,
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Χ. ΕΙΡΗΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος γάλακτος σε σκόνη

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκε για τη διακίνηση στιγμιαίου προϊόντος «γάλακτος» αμυγδάλου σε σκόνη με ασβέστιο, ισπανικής προέλευσης, στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία συστατικού γάλακτος, αλλεργιογόνος ουσία που δεν αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Πρόκειται για στιγμιαία σκόνη «γάλακτος» αμυγδάλου με ασβέστιο, ισπανικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία: EcoΜil Ιnstant Amande αμυγδάλου Calcium, σε συσκευασία των 400 g, με αριθμό παρτίδας 04612, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 15-02-2014 και ημερομηνία παραγωγής 15-02-2012.

Το συγκεκριμένο προϊόν φέρει επίσης αριθμό γραμμοκώδικα (barcode) 8 428532 160719. Το ανωτέρω προϊόν διακινήθηκε από τις επιχειρήσεις «ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΕΠΕ», Άγιος Στέφανος Αττικής και «ΒΙΟΑΓΡΟΣ», Κρύα Βρύση Πέλλας, σε συνολική ποσότητα ίση με 207 και 90 τεμάχια, αντιστοίχως.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από τις δύο επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές με αλλεργία στην πρωτεΐνη γάλακτος, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
.zoomblog.org/



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα-Βρέθηκε πτώμα νεαρού άνδρα..μέσα σε οικόπεδο!!!.. Καταγγέλλουν επικίνδυνα κυκλώματα ναρκωτικών οι κάτοικοι..

Aνάστατη όλη η συνοικία του Aγ. Iωάννη στη Xαλκίδα στην οποία εντοπίστηκε νωρίτερα πτώμα νεαρού άνδρα δίπλα σε σπίτια.
Οι κάτοικοι της περιοχής,καταγγέλουν ασύδοτη δράση εμπόρων ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή και αποδίδουν σε συγκεκριμένα κυκλώματα το θάνατο του νεαρού.
Tο πτώμα όπως αναφέρει το egnomi.gr βρέθηκε σε οικόπεδο ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του νεκρού.

Eπί τόπου βρίσκεται η Aστυνομία και ερευνά το χώρο και το πτώμα για να συλλέξει στοιχεία




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "μυστικός" Κανονισμός και οι προσλήψεις της Βουλής

Αναστάτωση προκάλεσε στον κυβερνητικό "συνασπισμό", μετά την επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, στην οποία αναφέρει..., ότι με μία απλή απόφασή του και χωρίς να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να κάνει προσλήψεις 64 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων και 8 δημοσιογράφων...
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η "Δημοκρατία", σύμφωνα με την αρχική διατύπωση της ΔΗΜΑΡ, τα ανωτέρω αναφέρονται στα άρθρα 91 και 92 του Β' Μέρους του Κανονισμού της Βουλής, γνωστού και ως "μυστικού Κανονισμού", που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το 1997.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη έσπευσαν να διαψεύσουν τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι η χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, το οποίο άρχισε να ισχύει από το 1997, έγινε άπαξ και μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 64 προσώπων.

Ο αριθμός συμπληρώθηκε και επί προεδρίας Δ. Σιούφα, με αποτέλεσμα να μην γίνει χρήση του άρθρου ούτε από τον κ. Πετσάλνικο ούτε από τον κ. Μεϊμαράκη.

Κι ενώ το θέμα πήγε να κλείσει με τις εξηγήσεις συνεργατών του κ. Μεϊμαράκη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΔΗΜΑΡ έβαλε νέα "φωτιά" με τον βουλευτή Ν. Τσούκαλη να λέει στους δημοσιογράφους, ότι μπορεί να μην έχει γίνει χρήση της διάταξης στη μετά Σιούφα εποχή, η διάταξη όμως είναι έτσι διατυπωμένη, ώστε να δίνει στον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής το δικαίωμα να προχωρά σε 64 προσλήψεις, με αποφάσεις που δεν δημοσιεύονται στο ΦΕΚ.

Σε άλλο σημείο της επιστολής της ΔΗΜΑΡ χαρακτήριζε "ατελή" την πρόσφατη εντολή του κ. Σαμαρά να καταργηθεί εντελώς η δυνατότητα διορισμού μετακλητών και να κοπούν τα προνόμια πρώην προέδρων της Βουλής.

Το θέμα μάλιστα έφαταση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τον Β. Πολύδωρα να ξεσπά κατά "υποκριτών", ενώ το μέρος του πήρε και ο κ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας: "Είμαστε όμηροι 20 - 30 βουλευτακίων που γλείφουν όλη μέρα τους δημοσιογράφους".

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται και ειδικά εποχικά επιδόματα

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η κατάργηση ή ο ο συμψηφισμός των ετήσιων ειδικών εποχικών επιδομάτων που εισπράττουν... επιπλέον του τακτικού επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ

περίπου 150.000 επιδοτούμενοι άνεργοι (ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, δασεργάτες, ηθοποιοί, μουσικοί κ.ά.).

Οι καταργήσεις αυτές εντάσσονται στο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ και σχεδιάζεται να γίνει είτε μέσω του συμψηφισμού του εποχικού επιδόματος με το καταβαλλόμενο μηνιαίο επίδομα ανεργίας, είτε με την κατάργησή τους.

Σύμφωνα με τα «Νέα», θα αφαιρείται το επίδομα ανεργίας – τουλάχιστον τα 360 ευρώ που είναι το κατώτερο – από τις εφάπαξ εποχικές επιδοτήσεις οι οποίες κυμαίνονται, ανάλογα με την κατηγορία του επαγγέλματος, από 458 ευρώ έως 916,30 ευρώ τον χρόνο (εμμέσως, οδικαιούχος θα χάνει ένα ή και δύο επιδόματα ανεργίας).

Το συνολικό κονδύλι που θα εξοικονομηθεί με την περικοπή των εποχικών επιδομάτων είναι 50 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι φέτος είχαν ήδη μειωθεί κατά 22% (σε συνέχεια της μείωσης του κατώτατου ημερομισθίου του ανει- δίκευτου εργάτη, με το οποίο υπολογίζονται τα επιδόματα του ΟΑΕΔ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένο στα Βρυσάκια Ευβοίας


Δύσκολες ώρες πέρασε ένας 81χρονος άνδρας ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με δύο διαρρήκτες.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής στα Βρυσάκια κοντά στα Ψαχνά Ευβοίας. Οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην ισόγεια εξοχική οικία και με τα μαχαίρια στα χέρια ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο πριν του δέσουν τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια. Οι διαρρήκτες άρχισαν να ερευνούν τους χώρους του σπιτιού και αφού άρπαξαν 1.250 ευρώ, δύο φορητούς υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα, εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Τραγική ειρωνεία… στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η σύζυγος του ηλικιωμένου.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης.

Πηγή: evianews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ