Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί άμεσες βλάβες στους πνεύμονες

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί άμεσες βλάβες στους πνεύμονες

Αμεσες βλάβες στους πνεύμονες μπορεί να προκαλέσει η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έρχεται σε αντίθεση με άλλη πρόσφατη ελληνική έρευνα βάσει της οποίας προέκυπτε ότι η συγκεκριμένη συσκευή δεν έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην καρδιακή λειτουργία.
Σύμφωνα με τo tanea.gr, η καθηγήτρια Ιατρικής Χριστίνα Γκράτζιου, η οποία είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας που έκανε την εν λόγω έρευνα και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Καπνίσματος στην Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία, εξήγησε πως «καταγράψαμε μια άμεση αύξηση στην αντίσταση των αεραγωγών [...] η οποία υποδηλώνει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να προκαλέσουν άμεσες βλάβες μετά το κάπνισμα της συσκευής», ενώ παράλληλα, επισήμανε πως απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να κατανοηθεί αν υπάρχουν και μακροπρόθεσμες επιδράσεις.
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέτασε την επίδραση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην πνευμονική λειτουργία οκτώ ατόμων που δεν είχαν καπνίσει ποτέ και 24 καπνιστών, από τους οποίους οι 11 είχαν φυσιολογική πνευμονική λειτουργία και οι 13 έπασχαν είτε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είτε από άσθμα.
Μετά από δέκα λεπτά καπνίσματος του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αποδείχτηκε ότι στην ομάδα των μη καπνιστών, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκάλεσε αύξηση της αντίστασης των αεραγωγών από το 182% στο 206% και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, από το 176% στο 220% στην ομάδα των καπνιστών με φυσιολογική πνευμονική λειτουργία.
Αντίθετα, αύξηση δεν καταγράφηκε στην ομάδα των καπνιστών με άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Η κυρία Γκράτζιου επισημαίνει ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα το κατά πόσο τα μη εγκεκριμένα προϊόντα νικοτίνης, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι ασφαλέστερα από τα κανονικά τσιγάρα, παρά τους ισχυρισμούς των ανθρώπων του μάρκετινγκ ότι είναι λιγότερο επιβλαβή», ενώ επανέλαβε ότι «η καλύτερη συμβουλή υγείας για τους καπνιστές είναι να σταματήσουν το κάπνισμα σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους», όπως συνιστά και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε το 2ο Ράλλυ Σπριντ Καμμένων Βούρλων

Ολοκληρώθηκε ο 4ος αγώνας του Κυπέλλου Χωμάτινων Σπρίντ και παράλληλα ο 1ος γύρος του Επάθλου Κεντρικής Ελλάδος στα ...
Καμένα Βούρλα, με το ομώνυμο αγώνα που διοργάνωσε η Α.Λ.Α.Λαμίας.

Με ταχύτερους τους Πάνο Κωνσταντάκο - Θόδωρο Σιδεράκη με το Subaru Impreza, οι οποίοι
επικράτησαν ασφαλώς και στην κορυφαία κλάση, ολοκληρώθηκε το 2ο Ράλλυ Σπριντ Καμμένων Βούρλων που διοργάνωσε η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Δεν άκουσα, δεν είδα, δεν ξέρω"





Σε όλους τους τόνους και με ιδιαίτερη θέρμη υποστήριξε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, την άγνοιά της ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων σχετικά με την υπόθεση των δηλώσεων Ρουμελιώτη για το ΔΝΤ περί μνημονίου.

Η κα Κατσέλη, η οποία άνοιξε σήμερα τον χορό των καταθέσεων για την υπόθεση, ταυτίστηκε πλήρως με το αρχαίο ρητό του Σωκράτη «εν οίδα ότι ουδέν οίδα», παραθέτοντας πληρέστατη ανάλυση για την κρίση, βασισμένη στις γνωστές και πάγιες θέσεις της για το θέμα.

Η κατάθεσή της είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε στις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του τότε πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου) και του υπουργού Οικονομικών (Γ. Παπακωνσταντίνου) για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Το δεύτερο αφορούσε στις θέσεις της για την κρίση και την αντιμετώπισή της.

«Δεν άκουσα, δεν είδα, δεν ξέρω»

«Δεν είχα καμία γνώση» αναφορικά με τις θέσεις του ΔΝΤ, δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, κατά την τρίωρη κατάθεσή της στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, ότι το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα ήταν «καταδικασμένο».

«Ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση, γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές» είπε αμέσως μετά την κατάθεσή της η πρώην υπουργός.

Ερωτηθείσα ειδικότερα ως προς το αν υπήρξε ή όχι ενημέρωση από τον κ. Ρουμελιώτη, απάντησε: «Με τον κ. Ρουμελιώτη, όπως και με άλλους οικονομολόγους, είχαμε ιδιωτικές συζητήσεις για το τι δέον γενέσθαι. Δεν υπήρχε, όμως, επίσημη θέση από το ΔΝΤ προς καμία διαφορετική κατεύθυνση».

Το δεύτερο σκέλος της κατάθεσης, όπως είπε η κα Κατσέλη, αφορούσε στην κρίση. Κατά την κατάθεσή της, που θύμιζε… συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα».

Η πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην εφαρμοζόμενη πολιτική, σημειώνοντας ότι «τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται». «Και τώρα, η χώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά να παίρνονται μέτρα που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και διευρύνουν τα ελλείμματα» επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των δύο εισαγγελέων έχει ήδη καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης, ενώ, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση ο Γεράσιμος Αρσένης, η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου αλλά και τα πρώην στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιώργος Ζανιάς και Πέτρος Χριστοδούλου.

Nα σημειωθεί ότι πιθανότατα το απόγευμα, ίσως και αύριο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσουν την πρότασή τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, θα συμπεριληφθεί στο κείμενο της εξεταστικής και η περίοδος διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο κουδούνι με σημαντικές ελλείψεις

Σε 6.000 υπολογίζονται τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μπράτης, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές Αγγλικής, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής φτάνουν τα 5.967.

Σε 6.000 υπολογίζονται τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μπράτης, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές Αγγλικής, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής φτάνουν τα 5.967. Τα περισσότερα κενά εντοπίζονται στους δασκάλους (2.373), ακολουθούν οι νηπιαγωγοί (1.401), ενώ για τους καθηγητές ειδικότητας φτάνουν συνολικά τα 2.193.
Επισημαίνεται ότι η πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών έχει προσδιοριστεί από το υπουργείο Παιδείας για τις 5 έως 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να καλυφθούν αρκετά από τα κενά που υπάρχουν. Χθες, πάντως, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η 2η φάση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2012-13. Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία αποσπάστηκαν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑ & ΑΛΙΑΡΤΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 ~ 2013



΄Εναρξη προπονήσεων στη Λιβαδειά & Αλίαρτο, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012.
Η 1η συνάντηση αθλητών, γονέων, προπονητών και εφόρων του τμήματος θα πραγματοποιηθεί :
1.      στoν Αλίαρτο τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, στις 6.00 μ.μ., στο δημοτικό στάδιο Αλιάρτου.
2.      στη Λιβαδειά την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, στις 6.00 μ.μ., στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
 
Ημέρες και ώρες προπονήσεων :

 
ΑΛΙΑΡΤΟΣ : Στο δημοτικό στάδιο Αλιάρτου
Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή
α. 3.00 ~ 4.00 μ.μ. για παιδιά Α μέχρι & Δ Δημοτικού
β. 4.00 ~ 5.30 μ.μ. για παιδιά Ε μέχρι ΣΤ Δημοτικού & Γυμνασίου
 
ΛΙΒΑΔΕΙΑ : Στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
α.  Τρίτη & Πέμπτη  3.00 ~ 4.00 μ.μ. & Σάββατο 9.00 ~ 10.00 π.μ., για παιδιά Α μέχρι & Γ Δημοτικού.
β.  Τρίτη & Πέμπτη  4.00 ~ 5.30 μ.μ.  & Σάββατο 10.00 ~ 11.30 π.μ., για παιδιά Δ μέχρι ΣΤ  Δημοτικού και Γυμνασίου
γ.  Τρίτη & Πέμπτη  4.00 ~ 5.30 μ.μ. & Σάββατο 10.00 ~ 11.30 π.μ.,   προαγωνιστικό τμήμα
δ.  Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή  4.30 ~ 6.30 μ.μ. & Σάββατο 10.00 ~ 12.00 π.μ., αγωνιστικό τμήμα.
ε.  Τρίτη & Πέμπτη  5.45 ~ 6.45 μ.μ.  & Σάββατο11.45 ~ 12.45 π.μ., τμήμαSpecialsOlympics.
 
Προπονητές για τη νέα περίοδο θα είναι οι κ.κ. Σκαπέτης Δημήτρης και Ζώτας Γεώργιος.
 
Κόστος συμμετοχής :
α.   Για τη συμμετοχή ενός παιδιού 25 €/μήνα
β.   Για τη συμμετοχή δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας 40 €/μήνα
γ.   Παιδιά τρίτεκνων & πολύτεκνων οικογενειών 35 €/μήνα, με την προσκόμιση βεβαίωσης των αντίστοιχων συλλόγων.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
aliartos-boiotias

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστές εκτέλεσαν εν ψυχρώ ιερέα

Το ζευγάρι έφυγε απο συγγενικό τους σπίτι στο Φλόκα της Αρχ.Ολυμπίας και κατευθυνόταν προς την Ζαχάρω για να πιούν καφέ και να κάνουν ανάληψη απο την Τράπεζα.

Στην διαδρομή και μετά απο την διασταύρωση της Κρέστενας σταμάτησαν σε πλάτωμα αριστερά του δρόμου για την φυσική τους ανάγκη.

Η σύζυγος του Ιερέα βρισκόταν σε απόσταση απο το αυτοκίνητο και μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς έσπευσε στο σημείο για να δεί τι συμβαίνει.

Αντίκρισε τον άνδρα της αιμόφυρτο δίπλα απο το αυτοκίνητο έξω απο τη θέση του συνοδηγού.Οι δύο άγνωστοι όταν την αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Νεότερη ενημέρωση έχει να κάνει με την ηλικία του ιερέα που ήταν 52 ετών ενώ η συζυγός του 45...
Eπίσης αναφέρουν ότι ο ιερέας κατάγεται από τη Φωκίδα, ενώ σύζυγός του κατάγεται από το Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας και βρέθηκαν εκεί για διακοπές.
patrisnews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορτηγά με μετρητά.. θέλει να στείλει η Merrill Lynch στην Ελλάδα αν χρεωκοπήσουμε...

Διαβάστε το απίστευτο και περίεργο..δημοσίευμα της Βusiness Ιnsider.
Οι οικονομολόγοι και πολιτικοί εξακολουθούν να ζυγίζουν τις πιθανότητες μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ και τη νομισματική ένωση. Οικονομολόγοι της Citi πιστεύουν ότι οι πιθανότητες εξόδου είναι 90%. 
Εν τω μεταξύ, οι πολιτικοί έχουν την τάση να υποστηρίζουν ότι η έξοδος θα ήταν απαράδεκτη.
Για πρακτικούς λόγους ωστόσο, οι μεγάλες τράπεζες και οι εταιρείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την παραμικρή πιθανότητα ότι ελληνική έξοδος θα συμβεί.
Ο Νέλσον Schwartz των New York Times μιλάει για ορισμένα από αυτά τα σχέδια ...


Η τράπεζα Merrill Lynch εξέτασε το να γεμίσει φορτηγά με μετρητά και την αποστολή τους στα ελληνικά σύνορα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τοπικά τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές σε περίπτωση που χρήματα δεν είναι διαθέσιμα. Η Ford έχει ρυθμίσει τα συστήματα υπολογιστών της, έτσι θα είναι σε θέση να χειριστεί άμεσα ένα νέο ελληνικό νόμισμα.
Η JPMorgan Chase όμως δεν το ρισκάρει. Έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για αμερικανικούς κολοσσούς που προορίζονται για μια νέα δραχμή στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε νόμισμα θα μπορούσε να διαδεχθεί το ευρώ και σε άλλες χώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΡΚΥΝΑ




Διαβάστε Περισσότερα »

Σωτήρης Λάμπρου:Άλλη μία καλλιτεχνική "φλέβα" της Βοιωτίας


Πορταίτο του Φωτογράφου
"συνέντευξη με τον Σωτήρη Λάμπρου"
Ο Σωτήρης Λάμπρου γεννήθηκε το 1962 στον Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου ζει και εργάζεται. Κάνει ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1991. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στο ένθετο της Ελευθεροτυπίας Βιβλιοθήκη, στο περιοδικό, ''Οδός Πανός'' και στο περιοδικό ποίησης ''κουκούτσι''.
Επίσης φωτογραφίες του έχουν γίνει εξώφυλλο στο βιβλίο του Γιώργου Χρονά, ''Σάββατο'' και στην ποιητική συλλογή της Γρηγορίας Πούλιου, ''Λέξεις εν Κινήσει''. Το 2009 εκδόθηκε από τον οίκο Οδός Πανός φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο ''Το πετρωμένο δάσος''.

Πότε και ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς με την φωτογραφία;
Το 1991. Ήταν ο μόνος τρόπος να μείνω ζωντανός... όσο ζωντανή μπορεί να μείνει μια σκιά.

Από το φιλμ και τον σκοτεινό θάλαμο, στο pc και τα ψηφιακά αρχεία. Οι περισσότεροι φωτογράφοι με την άφιξη της ψηφιακής τεχνολογίας πέρασαν σε αυτή. Εσύ είσαι ένας από αυτούς ή συνεχίζεις να φωτογραφίζεις με φιλμ;
Το φιλμ είναι η παρτιτούρα που πάνω της γράφεται η μουσική μας. Προτιμώ το μελάνι πάνω σ ένα κομμάτι χαρτί.

Το 2009 εκδόθηκε από τον οίκο Οδός Πανός ένα φωτογραφικό σου λεύκωμα με τίτλο “Το πετρωμένο δάσος”. Πες μας λίγα πράγματα για αυτό το λεύκωμα. Πως προέκυψε και πάνω σε ποια θεματολογία κινείται.
Ήρθε σαν φυσική κατάληξη μιας πορείας. Κάτι σαν ξενοδοχείο στην μέση της ερημιάς, όπου για ένα βράδυ βρίσκουν στέγη τα όνειρα το φως και το σκοτάδι κάθε ταξιδιώτη. Το πρώτο φως όμως πάντα ματώνει. Η αυγή σε σπρώχνει μακριά. Έξω. Στην λαμπερή αρρώστια των δρόμων.

Ποια είναι τα θέματα που σε ενδιαφέρει να φωτογραφίζεις;
Όλες οι μορφές που αναδύονται μέσα απ το φως, και σκάνε στα μάτια μου με δύναμη. Ότι νομίζω ότι κατακτώ με έχει ήδη κυριεύσει.

Κατά την γνώμη σου ποιοι παράγοντες συντελούν στη δημιουργία μιας καλής φωτογραφίας;
Είναι ένας οριακός ψυχισμός της πραγματικότητας. Ένα καθαρό σημείο στον χωροχρόνο όπου εφάπτονται ο ρυθμός του παρατηρητή και ο ρυθμός του Κόσμου, με αποτέλεσμα να απεγκλωβίζεται η τάξη μέσα από το χάος.

Ο χώρος που κινείσαι φωτογραφικά είναι ο χώρος που ζεις και εργάζεσαι ή νιώθεις την ανάγκη να ταξιδέψεις για να φωτογραφίσεις;
Από το πετρωμένο δάσος και μετά σχεδόν όλες οι φωτογραφίες έχουν γίνει στον Αλίαρτο. Ταξίδι μπορεί να είναι και το δωμάτιο σου. Όπως ταξίδι μπορεί και να μην είναι εκατομμύρια χιλιόμετρα. Η ίδια η ζωή είναι φυσικά το ταξίδι. Αν ζεις ταξιδεύεις.

Πιστεύεις πως η οικονομική κρίση επηρεάζει την Τέχνη και την φωτογραφία γενικότερα;
Πιστεύω πως οι άνθρωποι έχουν ξεχαστεί εδώ και καιρό. Ο Κόσμος έχει γκρεμιστεί εδώ και καιρό. Κι αυτό γιατί χάσαμε κάπου τον εαυτό μας. Η καταστροφή από κει ξεκινά, και η δημιουργία επίσης. Δεν ήταν ανάγκη να έρθει η οικονομική κρίση για να το θυμηθώ. Τα πάντα επηρεάζουν την φωτογραφία γιατί η φωτογραφία δεν είναι παρά εμείς
που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας να ξεκουραστούμε.

Με τι εξοπλισμό φωτογραφίζεις συνήθως;
Έχω μαζί μου μια Contax G 2. κι έναν σαρανταπεντάρι φακό. εδώ και 6 χρόνια. Πριν απ αυτά υπήρχε μια Νικκον 801 κ ένας εικοσιοχτάρης φακός.

A/M ή χρώμα και γιατί; / Α/Μ και γιατί;
Το φως είναι ασπρόμαυρο. Μέρα και Νύχτα. Το χρώμα είναι ψευδαίσθηση. Ίσως οι σκύλοι έχουν δίκιο που βλέπουν άσπρο μαύρο, κάτι σαν το παγωτό για κοράκι, του Don Van Vliet. Το αληθινό χρώμα ενός Ρόδου είναι το άρωμά του.

Ποιές είναι οι φωτογραφικές σου επιρροές;
Atget, Sander, Sudek. για μένα οι ψηλότερες κορυφές.

Πιστεύεις πως η ενασχόληση σου με φωτογραφία σε άλλαξε σαν άνθρωπο;
Μεγαλώνοντας βρήκα μπροστά μου τους καρπούς απ ότι είχα σπείρει. Αλλάζοντας έμεινα αυτό που είμαι.

Υπάρχει κάτι που θέλεις να συμπληρώσεις;
Ευχαριστώ Ανδρέα. Καλή Δύναμη!


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ ΤΗΝ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΡΗΤΩΝ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ APO TON ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΜΑΣ ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο. ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΚΑΣΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ .
ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΛΥΡΑ - ΛΑΟΥΤΟ

ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO HELEN ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 51
2261022022
Ευχαριστούμε θερμά







Διαβάστε Περισσότερα »

Τα φοιτητικά ενοίκια σε όλη την Ελλάδα


Στις περσινές τιμές, διαμορφώνεται η ενοικίαση σπιτιών στις πόλεις που φιλοξενούν τους φοιτητές. Η στασιμότητα των τελευταίων δύο χρόνων στον κατασκευαστικό κλάδο και οι αυξημένοι φόροι στα ακίνητα, αναμένεται να «κρατήσουν» τις τιμές στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Στις πόλεις όπου τα τμήματα είναι λιγότερα, αναμένεται οι τιμές να μειωθούν περισσότερο.
Δείτε τον πίνακα που δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ... ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Επίσχεση εργασίας από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Μαίνεται η αναταραχή στο χώρο της Υγείας με... φόντο τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Από σήμερα οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι και τις ιατρικές επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ, αφού οι γιατροί του Οργανισμού πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την εξόφληση των χρεών.
«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι ο Οργανισμός οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών τους επόμενους μήνες. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει πως «είχε προειδοποιήσει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ήταν θνησιγενής και για αυτό «είχαμε καλέσει όλους τους ιατρούς μέλη μας να μην συμβληθούν».

Σήμερα, πάντως, οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συναντηθούν με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας ενώ οι φαρμακοποιοί θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για προσλήψεις στα ΙΕΚ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με κούριερ τις αιτήσεις.Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με κούριερ τις αιτήσεις.
Από σήμερα μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για το έτος 2012-2013.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με κούριερ τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται για κάθε θέση ωρομίσθιου εκπαιδευτικού στα ΙΕΚ του Οργανισμού, πληροφορίες για τα οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα ισχύουν για ολόκληρο το έτος κατάρτισης 2012-13.
Μαζί με την αίτηση, που είναι έντυπη και χορηγείται από τις Γραμματείες των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, οι υποψήφιοι υποβάλουν επίσης:
-Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή
-Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών
-Τίτλοι Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών
-Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας
-Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας
-Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) όσοι εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι χωρίς διδακτική ή επαγγελματική εμπειρία και διδάσκουν εργαστηριακά μαθήματα.
-Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός -Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.
-Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
-Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικής δήλωσης ή των εντύπων Ε1 και Ε3 των αντίστοιχων Οικονομικών Ετών, τα οποία ο υποψήφιος επικαλείται ως Επαγγελματική Εμπειρία.
-Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη ΔΟΥ.
-Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης ελληνικής γλώσσας.
Οι υποψήφιου του κλάδου ΤΕ-Μουσικής, πρέπει να καταθέτουν εκτός των άλλων δικαιολογητικών και Απολυτήριο Λυκείου.
Για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως : (ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18-Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΕ-Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΠΕ18-Βρεφονηπιοκόμοι, ΤΕ-Βοηθοί Παιδοκόμοι-Βρεφοκόμοι, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ- Αισθητικοί, ΤΕ-ΔΕ-Κομμωτές, ΤΕ-ΔΕ-Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ-Αρτοποιοί και ΤΕ-ΔΕ-Ζαχαροπλάστες), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του, τουλάχιστον με την ανάληψη υπηρεσίας, εφόσον επιλεγούν.
Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι που υπέβαλαν αίτηση κατά το έτος κατάρτισης 2011-2012 και μοριοδοτήθηκαν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μόνο τα δικαιολογητικά προϋπηρεσίας (διδακτική και επαγγελματική) που βεβαιώνουν την προϋπηρεσία και τους τίτλους που αποκτήθηκαν από 01/09/2011 έως 01/09/2012 και δεν έχουν προσκομιστεί, εφόσον καταθέσουν την αίτηση τους στο ίδιο ΙΕΚ με το προηγούμενο έτος. Σε κάθε άλλη περίπτωση καταθέτουν εξ αρχής όλα τα δικαιολογητικά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόψτε τώρα το ρεύμα στον κύριο Ευάγγελο!

Ρε ξεφτιλισμένοι της ΔΕΗ,αν ήταν κανένας συνταξιούχος θα τον είχατε αφήσει να πεθάνει μέσα στα σκοτάδια.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να λειτουργήσει σωστά το κράτος και να εφαρμοστεί ο νόμος σε αυτή τη χώρα;Μέχρι πότε θα εξαθλιώνονται οικονομικά οι συνεπείς φορολογούμενοι για να συνεχίζουν να κάνουν πάρτι στην πλάτη τους οι επαγγελματίες μπαταχτσήδες;Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ ...


είναι, λέει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς τη ΔΕΗ. Αυτό διέρρευσε χθες από πηγές της διοίκησης της επιχείρησης.Από αυτά, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το tsantiri.gr, τα 150 τα χρωστάει η Αλουμίνιον της Ελλάδας !Μάλιστα, καλά διαβάσατε.Ένα στα τρία ευρώ των οφειλών ιδιωτών προς τη Δημόσια Επιχείρηση
[more] Ηλεκτρισμού προέρχεται από τη θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου.Και δεν το λέμε εμείς μόνο αυτό. Γιατί, όταν τα λέγαμε, εδώ και μήνες, ο κύριος Ευάγγελος και τα παπαγαλάκια του έβγαιναν διαρκώς και μας διέψευδαν και έλεγαν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.Μόνο, που τώρα, δεν έχουν τίποτα να πουν.Γιατί τα λέει όλα το έγγραφο της ΔΕΗ:«Στις 30-07-2012, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ από Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη το Πλαίσιο Συμφωνίας του Αυγούστου 2010 (είναι στο) ΣΥΝΟΛΟ κατά κεφάλαιο, πλέον οφειλόμενων τόκων, 126,7 εκατομμύρια ευρώ».Το ποσό αυτό προέρχεται από τη μείωση του κατά συμβιβασμού χρέους των 82,6 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει μειωθεί στα 35,6, τις χρεώσεις που επιβάλλονται από την Πολιτεία και το Ρυθμιστικό Πλαίσιο και αμφισβητούνται από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, 2,7 εκατομμύρια, και το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλώσεων από τον περυσινό Αύγουστο μέχρι και το φετινό Ιούνιο, 88,4 εκατομμυρίων ευρώ πλέον τόκων.Μάλιστα, αν προσθέσουμε και τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ, μετά την απόφαση της Κομισιόν για χορήγηση παράνομης κρατικής ενίσχυσης υπέρ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ από τις αρχές του 2007 έως και το Μάρτιο του 2008, το συνολικό ποσό οφειλής προσεγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Τα 120 από αυτά πρέπει να καταβληθούν στις επόμενες δύο εβδομάδες.Το θέμα θίγει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη χθεσινή της ανακοίνωση, με την οποία «αναμένει την υιοθέτηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αποσκοπούν στην διασφάλιση των απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι των μεγαλοοφειλετών της.Θεωρεί λοιπόν δεδομένη την απόφαση κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που αφορά τις ύψους άνω των 130 εκ. € οφειλές της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ» έναντι της ΔΕΗ. Α.Ε και επίσης αναμένει αντίστοιχες αποφάσεις που αφορούν τις οφειλές του δημοσίου αλλά και των άλλων ιδιωτών.Τέλος προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε και να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε πίεση στα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΗ αλλά και στα στελέχη της επιχείρησης που θα αναλάβουν την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων προκειμένου να μην κάνουν το χρέος τους».Η ΓΕΝΟΠ θεωρεί στην ουσία δεδομένη τη διακοπή της σύμβασης της ΔΕΗ με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οφειλές της εταιρίας του κυρίου Μυτιληναίου στη ΔΕΠΑ.Έτσι, με δανεικά και αγύριστα, μπορεί οποιοσδήποτε να βγαίνει και να μιλά για επαρκή διαθέσιμα στην εταιρία του. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε;Τα κορόιδα οι φορολογούμενοι να είναι καλά, που τους κόβουν το ρεύμα επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, αφού – για να μην αγγίζουμε τον κύριο Ευάγγελο – μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις και αυξάνουμε τους φόρους.Αλήθεια, θα αναζητηθούν ποτέ ευθύνες από τα στελέχη εκείνα της ΔΕΗ, που επιτρέπουν να συνεχίζεται το πάρτι του κυρίου Ευάγγελου εις βάρος όλων μας;
OXI ALLO KAPBOYNO


πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων, εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, πρόκειται να θέσει σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για την ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα διαβίωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Η σύσταση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί πρώτιστα κοινωνική αλληλέγγυα δράση που το αποτύπωμά της εμφανίζει το βαθμό της κοινωνικής ευαισθησίας των τοπικών κοινωνιών.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα προσφέρει στους δικαιούχους του, κυρίως τρόφιμα και προϊόντα μη ευπαθή, όπως γάλατα εβαπορέ, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, κονσέρβες, παιδικές κρέμες, βασικά είδη καθαριότητας, όπως χαρτικά, απορρυπαντικά, σαπούνια, χλωρίνη, και είδη περιποίησης βρεφών όπως πάνες, μωρομάντηλα, κ.λπ., είδη ένδυσης και υπόδησης, σχολικά είδη καθώς και παιχνίδια, βιβλία, είδη οικιακής χρήσης.
Παρακαλούνται όσοι ιδιώτες, επιχειρήσεις ή σύλλογοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και να προσφέρουν κάποια από τα ανωτέρω είδη, να προσέρχονται στο δημοτικό κτήριο που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη Λιβαδειά όπου θα γίνεται η συγκέντρωση των ειδών και η οποία θα ξεκινήσει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, και ώρες από τις 9 έως τις 12 το πρωί.
Επίσης, σημειώνουμε ότι οι δικαιούχοι πολίτες για να έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο πρέπει να προμηθευτούν με σχετική κάρτα πρόσβασης από Δήμο Λεβαδέων. Αιτήσεις για την έκδοση της σχετικής κάρτας θα υποβάλλονται στο Δήμο Λεβαδέων από 3 Σεπτεμβρίου 2012 έως 3 Οκτωβρίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παροχής της κάρτας αλλά και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με την κα Μαρίνα Κριμπά στο τηλέφωνο 22613 - 50841.tharrosvioton.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι – ΘΗΒΑ- 8 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Μοσχοποδίου


alt5Η ΕΠΟΧΗ / ΤΕΧΝΗΣ
Ξεκίνησε εντυπωσιακά από την Αθήνα γεμίζοντας ασφυκτικά το Θέατρο Πέτρας και συνέχισε κάνοντας συνεχόμενα sold out στις πόλεις που παίζεται, από τη Β. Ελλάδα ως την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Την  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης σε μια παραγωγή της 5ης ΕΠΟΧΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, έχουν χειροκροτήσει θερμά μέχρι στιγμής 50.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύοντάς την στη μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θήβα, στο θέατρο Μοσχοποδιού,    από ένα θίασο εκλεκτών πρωταγωνιστών σε μια παράσταση που φέρνει στην επικαιρότητα την τραγικά επίκαιρη έννοια της θυσίας.

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη είναι ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.

H παράσταση…
«Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα.
Ένας πυροβολισμός. Σκοτάδι.
Μια γυναίκα νεκρή. Κάπου κοντά σε μια παραλία. Ένα σύνολο γυναικών μάρτυρες του θανάτου, ανακρίνονται. Αυτοκτονία ή δολοφονία. Ο χορός αποκτά πρόσωπο, κάθε γυναίκα εκφράζεται διαφορετικά. Τα χορικά γίνονται το σημείο συνάντησης και αντιπαράθεσης με την ιστορία. Οι  ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο…
Η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Συγγενεύει με τη δολοφονία…»
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ.

Πρωταγωνιστούν:
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ [Κλυταιμνήστρα], ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑÏΝΑΣ [Αγαμέμνων] ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ [Ιφιγένεια], MHNAΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ [πρεσβύτης], ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ [Αχιλλέας], ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ [άγγελος], ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ [Μενέλαος], ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ.
Σε ρόλο κορυφαίας η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Χ. ΜΥΡΗ, σκηνοθεσία – επεξεργασία κειμένου ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ, σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΑ, κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ,  μουσική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΗΤΑ, φωτισμούς ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.
 
Η ιστορία…
Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», είναι το προτελευταίο έργο του Ευριπίδη. Πραγματεύεται τη θεϊκή βούληση της Άρτεμης να θυσιαστεί η Ιφιγένεια, κόρη του βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, προκειμένου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι και να κινήσει ο στόλος των Ελλήνων για την Τροία.
Ο πόλεμος γίνεται αυτή τη φορά γιατί ο Πάρις έκλεψε την Ελένη σύζυγο του Μενέλαου, προσβάλλοντας έτσι την Ελλάδα. Ο στόλος των Ελλήνων περιμένει στην Αυλίδα να φυσήξουν οι άνεμοι…
Η αρχική απόφαση του Αγαμέμνονα ν’ αποδεχτεί το χρησμό, μέσα σε μία κατάσταση σύγχυσης και πανικού και η ψευδής ανακοίνωσή του για γάμο της Ιφιγένειας με τον Αχιλλέα προκειμένου να οδηγηθεί η Ιφιγένεια στην Αυλίδα, σύντομα ανακαλείται από τον ίδιο. Ωστόσο τελικά, ο Αγαμέμνων, παρά τις ικεσίες της Κλυταιμνήστρας και της Ιφιγένειας, αποφασίζει τη θυσία. Η Ιφιγένεια, καλείται σε μια στιγμή να συνειδητοποιήσει την αμετάκλητη αλλαγή στη ζωή της. Αδύναμη και αηδιασμένη απέναντι στη βία του στρατεύματος, ανυπεράσπιστη, κι αθώα,  αποφασίζει, με ένα λόγο ειρωνικό που φτάνει στα όρια του σαρκασμού, να θυσιαστεί οικειοθελώς.
Η θυσία αποφασίζεται! Η εκστρατεία θα ξεκινήσει… Η ιστορία συνεχίζεται…
Το ερώτημα παραμένει: Θυσία ή φόνος;
 
 
Τιμές εισιτηρίων: 17, 12 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Viva.gr, τηλέφωνο 13855

Πληροφορίες: τηλ. 2106085797 και 6945439609, 6958616823.
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, τηλ. 6977247725, irini.lagourou@gmail.com
———————–
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση                                           Κ. Χ. ΜΥΡΗΣ
Σκηνοθεσία/Επεξεργασία κειμένου          ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνικό                                                 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Κοστούμια                                             ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Μουσική                                                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ
Φωτισμοί                                              ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτης                                ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη                                  ΣΗΦΗΣ ΜΑΙΝΑΣ
Διεύθυνση παραγωγής                           ΝΟΡΑ ΦΑΓΑ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΘΑΣ
- ΚΡΙΣ ΡΑΝΤΑΝΟΦ
Art work                                                ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ

Διανομή:
Αγαμέμνων                                            ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ
Πρεσβύτης                                             ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
Μενέλαος                                              ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Α’  – Β’ Άγγελος                                     ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Κλυταιμνήστρα                                      ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ
Ιφιγένεια                                               ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Αχιλλέας                                               ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ

Γυναίκες
ΡΙΤΑ   ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΟΥΚΙΑ  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΕΝΑ  ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΑΡΕΤΗ  ΠΑΣΧΑΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το παραμύθι για τους «ένστολους»

Ας σταματήσει το παραμύθι με το ειδικό μισθολόγιο των «ενστόλων» που παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ. Όταν ακούει κανείς ειδικό μισθολόγιο έχει την αίσθηση ή του δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι κάτι το ευνοϊκότερο, ευμενέστερο, των δημοσίων υπαλλήλων. Το ειδικό μισθολόγιο....


των «ενστόλων» έγιναν μόνο και μόνο για να υπάρχουν χαμηλότερες αμοιβές στους ένστολους λόγω του χρόνου εργασίας, του είδους εργασίας γιατί εάν αμείβονταν με τους όρους των δημόσιων υπαλλήλων θα ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες. Θα έπρεπε κάποιος από την Ηγεσία να βγει και να εξηγήσει τι είναι αυτές οι μισθολογικές προαγωγές και γιατί υπάρχει αυτό το άθλιο σύστημα. Αλλά ποιος να βγει; Έχει να κάνει καθαρά με την στασιμότητα των πραγματικών μισθολογικών αυξήσεων στους μεσαίους βαθμούς αλλά και με την βοήθεια στους χαμηλόβαθμους. Ο Αλχίας της ΣΜΥ ή ο ΕΜΘ Επχίας ή ακόμα και ο Λγός της Ευελπίδων εάν δεν είχε αυτές τις προαγωγές, τότε θα ήταν μισθολογικά στάσιμος χειρότερα από έναν ΔΥ της ΥΕ εποχής προ μνημονίου. Ακόμα και σήμερα, το καινούργιο Ενιαίο των ΔΥ δίνει παροχές περισσότερες από το υποτίθεται δικό μας «ειδικό μισθολόγιο». Ακόμα και οι συνάδελφοι αστυνομικοί πληρώνονται τις υπερωρίες και τα νυκτερινά τους. ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ.

Σε ότι αφορά το παραμύθι της 25ετίας και των 40άρηδων συνταξιούχων, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που επικρατούσε σε όλο το Δημόσιο, με την μόνη διαφορά είναι ότι εμείς μπαίναμε με εξετάσειςστο Δημόσιο από τα 18 μας ενώ οι υπόλοιποι μετά τα 25 και τα 30 τους. Οι «ένστολοι» έβγαιναν πρόωρα στην συνταξιοδότηση στα 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, όπως έβγαιναν και οι λοιποί εργαζόμενοι. Και έβγαιναν διότι δεν άντεχαν άλλο τις μεταθέσεις ανά την Ελλάδα, τα απλήρωτα ωράρια και τον εξευτελισμό. Στα 10 χρόνια που έμεναν για την πλήρη συνταξιοδότησή μας θυσιάζαν και μισθούς και εφάπαξ. Όμως, ήδη και αυτό κόπηκε με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο ασφαλιστικό Λοβέρδου αλλά και όσοι βγήκανε πριν από την κρίση, το πληρώνουν με τα ηλικιακά όρια στα πλαφόν στις συντάξεις. Ακόμα και στο εξωτερικό, οι στρατιωτικοί βγαίνουν στην σύνταξη στα 40 τους όταν έχουν τουλάχιστον 20 χρόνια υπηρεσίας(π.χ. ΗΠΑ και ΗΒ). Εκεί τους σέβονται και δεν τους φτύνουν όπως πάνε να κάνουν με τα νέα μέτρα του δήθεν 5%.

Τα καινούργια μέτρα έχουν ως στόχο την κοινωνική εξόντωση των «ενστόλων», ειδικά των μεσαίων και χαμηλών βαθμών, είτε είναι εν ενεργεία είτε είναι απόστρατοι. Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε εργαζόμενοι της Ολυμπιακής ή συνταξιούχοι τύπου άγαμων θυγατέρων ή Στρατηγοί. Στα 700 εκ είναι τα μέτρα για τους 80.000 απόστρατους των ΕΔ και ΣΑ και 640 εκ είναι τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων άνω των 1000. Από αυτά τα ποσά, μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι θα γίνει με τους εν ενεργεία και με το συνεχόμενο παραμύθι του δήθεν 6% ή 12%.

Αυτό που όμως εμφαίνεται τόσο κρυστάλλινα, είναι το κοινωνικό μίσος-κοινωνικός χυδαίος αυτοματισμός- που έχει το οικονομικό επιτελείο αλλά και το Εργασίας αλλά και σε όσους από αυτούς που εγκρίνουν τέτοια μέτρα εις βάρος της κοινωνικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Μιας ομάδας που όταν αφορά τα οικονομικά είμαστε ΔΥ και «ευγενείς» συνταξιούχοι και σε όλα τα άλλα «Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας».

‘Ενας «’Ενστολος»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπαγγελής συγχαίρει και καλοσωρίζει τους νέους φοιτητές της Λιβαδειάς


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε διάφορες σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και τους εύχεται από βάθος καρδιάς καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
«Η προσπάθεια τους ήταν μακρόχρονη, δύσκολη και κοπιαστική και η ολοκλήρωση της απαίτησε πολλές θυσίες. Τώρα ανοίγεται μπροστά τους ένα συναρπαστικό ταξίδι στους δρόμους της γνώσης που θα αποτελέσει την αρχή για μια επαγγελματική σταδιοδρομία και σε μια ζωή γεμάτη από γνώση και προσφορά. Αισιοδοξώ ότι οι αυριανοί επιστήμονες, με τη συμβολή τους στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο θα κληθούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους, θα μας κάνουν όλους υπερήφανους, ενώ με τις δεξιότητες και τη μόρφωση την οποία θα αποκτήσουν θα βοηθήσουν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνάει. Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και τους καθηγητές των επιτυχόντων που με την υποστήριξη τους στάθηκαν αρωγοί στην πετυχημένη προσπάθεια των παιδιών. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.  Θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι ο αγώνας για τη μάθηση δεν σταματά σε μια χρονιά εξετάσεων, αλλά συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής».

Καλωσόρισμα και στους νέους φοιτητές της Λιβαδειάς…
 «Τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους τους επιτυχόντες στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.  Εύχομαι οι σπουδές σας να στεφθούν με κάθε επιτυχία και η διαμονή σας στην πόλη της Λιβαδειάς να είναι ευχάριστη.  Είμαι πεπεισμένος ότι η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις του Δήμου θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας. Κατά τις πρώτες ημέρες της διαμονής σας στη Λιβαδειά, μπορείτε να επισκεφθείτε το κτήριο του Δήμου Λεβαδέων όπου λειτουργεί Γραφείο Υποδοχής Νέων Φοιτητών (4ος όροφος) και να σας παρασχεθεί κάθε πληροφορία που θα σας ήταν χρήσιμη».
Μ` αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Νίκος Παπαγγελής καλοσωρίζει τους νέους φοιτητές του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης Λιβαδειάς του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Οι νέοι φοιτητές μπορούν ήδη να αναζητούν πληροφορίες στους κ.κ. Ασημίνα Στάμου και Λουκά Καρκάνα στα τηλέφωνα 22613 – 50814 και 22613- 50813 αντίστοιχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένωση Μικρασιατώ​ν Θήβας:Κινηματογρ​αφική βραδιά στις ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ πολιτισμού & παραδοσης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΣΙΩΝ – ΟΜΑΔΑ ΕΦΕΣΟΣ

ΜΑΣ  ΧΩΡΙΖΕΙ  ΜΙΑ  ΘΑΛΑΣΣΑ


Του Αντώνη Παπαδόπουλου

Ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργήθηκε από τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων με αφορμή τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Πρόκειται για τη πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργεί Σύλλογος στην Ελλάδα για αυτό το θέμα.
Οι συντελεστές της ταινίας δούλεψαν αφιλοκερδώς.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μετά την Καταστροφή στη Σμύρνη το 1922, η ταβέρνα του μπαρμπα Δημητρού εξακολουθεί να δουλεύει. Ένας παράξενος ταχυδρόμος που πηγαινοέρχεται διασχίζοντας τη θάλασσα, μεταφέρει τα νέα μιας φιλικής οικογένειας που πρόλαβε και πέρασε στην αντιπέρα όχθη. Οι θαμώνες της ταβέρνας ουσιαστικά ζουν περιμένοντας με αγωνία να μάθουν τα καλά ή τα κακά νέα αυτής της οικογένειας.

Από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Αντώνη Παπαδόπουλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν οι : Γιώργος Αυγουλάς, Κατερίνα Κατσανδρή, Γεωργία Μπαχού, Γιάννης Λεκάκης, Ισμήνη Κανάκη, Τάσος Κανάκης, Νάσια Καραγιάννη, Σίμος Σταυρόπουλος, Ελευθερία Παπάζογλου, Ευγενία Πασπαλά

Σκηνοθεσία : Αντώνης Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη : Αριστέα Μανταδάκη

Μουσική : Γιώργος Κομνάς

Προσαρμογή σεναρίου : Γεωργία Μπαχού

Δ/ση Φωτογραφίας – Μοντάζ : Θανάσης Βαραμογιάννης;
Διαβάστε Περισσότερα »

Υφυπουργός έδωσε 300.000 ευρώ σε εταιρεία του άντρα της?


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Πρώτο Θέμα” την ώρα που ο μοριακός έλεγχος για το αίμα έχει ανακοινωθεί (και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες) από τον υπουργό κ. Σιαλμά πως θα γίνεται εντελώς δωρεάν η υφυπουργός κ. Σκοπούλη επιμένει στην ανάθεση και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό του ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε φαρμακευτική εταιρεία η οποία εμφανίζεται να χρηματοδοτεί επί σειρά ετών το έργο του συζύγου της, πανεπιστημιακού Χαράλαμπου Μουτσόπουλου.

Η κυρία Σκοπούλη, πάλι, επιχειρεί τώρα να «χορηγήσει» τεράστια ποσά στη Roche για τον μοριακό έλεγχο του αίματος σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία αμφιλεγόμενη, όπως καταγγέλλει η μία εταιρεία που φέρεται δήθεν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όπως υποστήριξε η υφυπουργός σε δημόσια δήλωσή της! Η στενή οικονομική σχέση του κ. Μουτσόπουλου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί η σύζυγός του, που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιμένει σε μια μη σύννομη διαδικασία, που τελικό σκοπό έχει την αναδιανομή των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για τον μοριακό έλεγχο του αίματος. Και μάλιστα γιατί να θέλει να «χαρίσει» ουσιαστικά στη Roche ένα αρχικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ για ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας, διά του υφυπουργού κ. Μάριου Σαλμά, εξασφάλισε, με κάθε επισημότητα και τυμπανοκρουσία, την υπηρεσία αυτή εντελώς δωρεάν για τη φετινή περίοδο!

Το «Θέμα» αποκαλύπτει σήμερα την παχυλή χορηγία από τη φαρμακευτική εταιρεία προς τον κ. Μουτσόπουλο, παρότι ο τελευταίος υπήρξε πρόεδρος του ΕΟΦ κατά το παρελθόν και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήγειρε τουλάχιστον θέμα δεοντολογίας για τη σχέση αυτή. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εταιρεία Roche χορηγεί τον κ. Μουτσόπουλο κάθε χρόνο από το 2006 με ένα σταθερά μεγάλο ποσό. Το 2006, λοιπόν, τον χορήγησε με 15.000 ευρώ, το 2007 με 60.000 ευρώ, το 2008 με 50.000 ευρώ, το 2009 με 140.000, ενώ για τις επόμενες δύο χρονιές τού έδωσε από 50.000 ευρώ για καθεμία.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

450.000 στρέμματα πρασίνου έγιναν στάχτη φέτος το καλοκαίρι

450.000 στρέμματα πρασίνου έγιναν στάχτη φέτος το καλοκαίρι

Με το καλοκαίρι να μας εγκαταλείπει η χώρα μετρά τις πληγές της αφού υπολογίζεται πως μόνο φέτος έγιναν στάχτη 450.000 στρέμματα στο σύνολο της επικράτειας.
Συνολικά 34.996 στρέμματα εκ των οποίων 20.201 στρέμματα εντός των ορίων προστατευόμενων περιοχών κάηκαν στην πυρκαγιά που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στη νοτιοανατολική Αττική.
Η WWF κάνει λόγο για μεγάλης έκτασης καταστροφή στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, ενώ η αποκατάσταση της ζημιάς εξαρτάται τόσο από τη διατήρηση των περιοχών που περιβάλλουν την καμένη έκταση, αλλά και τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν στο μέλλον.
Τμήμα της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά ανήκει, σύμφωνα με τον απολογισμό στον οποίο έχει προχωρήσει η WWF, στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου ενώ δύο ακόμη περιοχές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, Περιοχή Λεγρενών - Νησίδα Πατρόκλου και Ειδική Ζώνη Διατήρησης, Σούνιο - Νησίδα Πατρόκλου και Θαλάσσια Ζώνη).
Την ίδια στιγμή ως «Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά» έχει χαρακτηριστεί από την International Bird Association η χερσόνησος της Λαυρεωτικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοκογλύφοι και κερδοσκόποι «επένδυσαν» $200 δισ. στην Ελλάδα του Μνημονίου..

 

Ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ποταμός «μαύρων» δισεκατομμυρίων ρέει τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό, γράφει το Spiegel...





Οπως είπε στο γερμανικό περιοδικό ο Ρέιμοντ Μπέικερ, επικεφαλής της ΜΚΟ Global Financial Ιntegrιty που παρακολουθεί τις εκροές και εισροές μεγάλων ποσών από τις εθνικές οικονομίες, την περίοδο 2003 - 2011 «έφυγε» από την Ελλάδα το ιλιγγιώδες ποσό των 261 δισ. δολαρίων, αποκλειστικά για λόγους...  φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρήματος και απόκρυψης εσόδων «διεφθαρμένων» λειτουργών.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση του ίδιου ότι την διετία 2010 και 2011, όταν η Ελλάδα βρισκόταν εντός Μνημονίου και η ελληνική οικονομία έβλεπε την ρευστότητά της να εξαφανίζεται, «μπήκαν» στην Ελλάδα 90 και 109 δισ. δολάρια αντίστοιχα.
Τα χρήματα αυτά δεν κατευθύνθηκαν σε απλές επενδύσεις, σύμφωνα με τον Μπέικερ.

Αφενός χρησιμοποιήθηκαν τοκογλυφικά, καθώς οι τράπεζες είχαν παγώσει την διάθεση δανείων προς πρόσωπα και επιχειρήσεις. Αφετέρου, επενδύθηκαν σε αγορές ακινήτων σε τιμές ευκαιρίας, από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την κρίση για να ξεπλύνουν χρήμα και να βγάλουν μακροπρόθεσμα μεγάλα κέρδη.

«Αγοράζεις ακίνητα ποντάροντας στην αξία τους σε 10 ή 15 έτη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές παράνομων κεφαλαίων ούτως ή άλλως έχουν πιο μακρόχρονους σχεδιασμούς...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η καταβολή συντάξεων από τον ΟΓΑ


Στις 792.797 οι δικαιούχοι συνταξιούχοι

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που ανέρχονται στις 792.797, με τη συνολική πίστωση να αγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ.

Η πίστωση θα γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό ΕΛΤΑ, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει για την πληρωμή οι συνταξιούχοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτι εκατομμυρίων στις Μη Κυβερνητικές Oργανώσεις με τα δικά μας λεφτά

- Πληρώσαμε “χρυσάφι” μελέτη για την καταγραφή των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας
- Χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή ψαράδικων με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα
- Από την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων η επιμόρφωση των νομικών σε νησιά Φίτζι, Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Πόσο κόστισε το Κέντρο Στήριξης Γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στην Καμπούλ
Τεράστια ποσά πήραν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τη δεκαετία 2000-2010, χρήματα που πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος και τα οποία δαπανήθηκαν σε απίστευτες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, οργανώσεις ξόδεψαν ποσά για την βιώσιμη ανάπτυξη στο Κόσοβο, για την κατασκευή αλιευτικών σκαφών με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα και για μελέτη για την καταγραφή της πληθυσμιακής ομάδας των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα:

-Το κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης “Ευρωπαϊκή Προοπτική” σε 10 χρόνια πήρε πάνω απο 7,5 εκατ. ευρώ από το υπ. Εξωτερικών ενώ το 2005 πήρε περισσότερα απο 2,5 εκατ, από το υπουργείο εργασίας. Ανάμεσα στις δραστηριότητες του κέντρου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για την κοινωνική και οικονομική συνοχή στη Σερβία και η υποστήριξη της Σερβίας για τον τερματισμό λειτουργίας των κέντρων προσωρινής διαμονής.

-Το “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρώπινης Ανάπτυξης – Humanet” την περίοδο 2000-2010 πήρε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για 15 προγράμματα. Ανάμεσα στα έργα της η κατασκευή 100 ψαράδικων με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα και η μελέτη για την καταγραφή της πληθυσμιακής ομάδα των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στις πρώτες θέσεις της λίστας των ΜΚΟ που έχουν πάρει τα περισσότερα χρήματα από το υπ. Εξωτερικών απο το 2000 μέχρι το 2007 είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, που εχει χρηματοδοτηθεί συνολικά με 3.466.652 ευρώ! Αν και δεν πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση, περιλαμβάνεται στις λίστες, καθώς λαμβάνει νομίμως επιχορηγήσεις από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και η δράση του πραγματοποιείται με ειδικό νόμο του ελληνικού κράτους.

Μερικά από τα προγράμματά του:
-η επιμόρφωση των νομικών των μικρών νησιών του Ινδικού, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού για την προστασία του περιβάλλοντος.
-κέντρο στήριξης γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στην Καμπούλ και νομοθετική μεταρρύθμιση του Αφγανιστάν για την επιμόρφωση γυναικών δικαστών του Αρείου Πάγου της χώρας.
-η διοικητική μεταρρύθμιση στο Λίβανο με στόχο να εκπαιδεύσει τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας προκειμένου να βοηθήσει την εγκαθίδρυση του κράτους δικαίου στην περιοχή.



Διαβάστε Περισσότερα »

46.000 δολλάρια την ώρα χρεώνει ο Γ. Παπανδρέου για μια ομιλία

Σαράντα έξι χιλιάδες δολάρια την ώρα χρεώνει ο Γ. Παπανδρέου για μια ομιλία
Περιζήτητος στη λίστα του πλέον διάσηµου µεσιτικού γραφείου προσωπικοτήτων, όπως ο...
Μπιλ Κλίντον και ο Κόφι Ανάν, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κλείνει απανωτές συµφωνίες για οµιλίες και διαλέξεις σε πανεπιστήµια, εκδηλώσεις και συνέδρια ανά τον κόσµο.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, που «προσέλαβε» από το συγκεκριμένο γραφείο τον πρώην πρωθυπουργό για ένα υποτιθέμενο συνέδριο τον Οκτώβριο στην Κύπρο, ο κ. Παπανδρέου, κοστολογεί τον εαυτό του στα 46.000 δολάρια την ώρα ή, αν προτιµάτε, περίπου στα 40.000 ευρώ.

Η µόνη «προσφορά» που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός είναι η παρουσία του χωρίς επιπλέον αµοιβή σε γεύµα, δείπνο ή εκδήλωση που θα διοργανωθεί προς τιµήν του αµέσως µετά την οµιλία του.

newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ