Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μαζί σχεδίασαν τη δολοφονία - Ποια λάθη πρόδωσαν την παπαδιά και τον εραστή της

Μαζί σχεδίασαν τη δολοφονία - Ποια λάθη πρόδωσαν την παπαδιά και τον εραστή της

Η 43χρονη παπαδιά και ο 40χρονος εραστής της μπορεί να εκτέλεσαν μέσα σε λίγα λεπτά το σατανικό σχέδιο της δολοφονίας του 52χρονου ιερέα, δεν κατάφεραν όμως να φανούν ψύχραιμοι όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων η παπαδιά έπεφτε σε αντιφάσεις, ενώ πολλά από τα λεγόμενα της οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως η σύζυγος του δολοφονηθέντος ιερέα κάτι κρύβει.
Το πρώτο λάθος της παπαδιάς  ήταν πως για να εξηγήσει την απουσία της τη στιγμή της δολοφονίας, είπε ότι απομακρύνθηκε περίπου 400 μέτρα από το αυτοκίνητο για να κάνει τη σωματική της ανάγκη και όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε και είδε μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού με δυο άτομα να φεύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Ωστόσο όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί πήγε τόσο μακριά, εκείνη δεν μπόρεσε να τους απαντήσει. Το δεύτερο στοιχείο που παγίδευσε την 43χρονη ήταν πως ενώ είπε ότι λιποθύμησε, μόλις ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για το περιστατικό ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις. Την ίδια στιγμή οι γιατροί του νοσοκομείου είπαν στις Αρχές πως δεν διαπίστωσαν στην παπαδιά αντιδράσεις ανθρώπου που να έδειχναν ότι είχε υποστεί σοκ.
Από την άλλη πλευρά ο εραστής της και εκτελεστής του ιερέα ξεκίνησε τα λάθη από τη στιγμή της δολοφονίας, αφού ο τρόπος με τον οποίο εκτέλεσε τον 52χρονο έδειχνε μίσος και όχι επίθεση ληστών, αφού ούτε τα λεφτά που είχε πάνω του ο ιερέας πήρε, ενώ άδειασε το όπλο του στο σώμα του ιερέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χαρμάτι Λεονταρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχές Οκτώβρη ξεκινάνε τα «τρυπάνια»

Αρχές Οκτώβρη ξεκινάνε τα «τρυπάνια»
 Αρχίζουν σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πριν λίγες ημέρες από το Υπουργείο Ενέργειας και φυσικών πόρων έφτασε ένα απόρρητο σημείωμα –αναφορά στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά που περιείχε:

1) Τα ονόματα των τεσσάρων ξένων εταιρειών που προκρίθηκαν μετά από την κατάθεση των εγγράφων προτάσεών τους για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών Ιονίου και Κρήτης για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικού αερίου.

2) Την ημερομηνία έναρξης των ερευνών αυτών που είναι το τέλος του Σεπτέμβρη ή η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οι οποίες θα γίνουν με έξοδα των εταιρειών που θα κάνουν τις έρευνες.

3) Το αναμενόμενο κέρδος για το ελληνικό δημόσιο από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που ανέρχεται στο ύψος των 150 δισ. ευρώ σε βάθος εικοσαετίας - όπως επίσημα έχει ανακοινώσει ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτης.

Αύριο Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός κ. Λιβεριάτος θα ενημερώσει την διακομματική επιτροπή της Βουλής στον τομέα ενέργειας και φυσικών πόρων, για τα αποτελέσματα των προσφορών των ξένων εταιρειών για τις έρευνες που θα κάνουν στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αυτών αναμένονται στο τέλος του 2012.

Τελικός ανάδοχος για τις έρευνες, ὀπως διαβάσαμε στο  newsbomb.gr, θα είναι μια εταιρεία για το Ιόνιο και μια άλλη για την Κρήτη και αυτές θα είναι μια Νορβηγική και μια Αγγλική
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2012



Ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας σε ένα μουσικό και χορευτικό σεργιάνι σε διάφορες περιοχές της χώρας μας με οδηγό τους χορευτικούς συλλόγους της περιοχής μας.

Οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν είναι:

1. Το Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λοκρών, με χορούς από τη Θεσσαλία
2. Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς με χορούς από την Ήπειρο
3. Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Βοιωτίας με σαρακατσάνικους χορούς και τραγούδια
4. Η Χορευτική Ομάδα Κυριακίου Δήμου Λεβαδέων με αρβανίτικους χορούς
5. Ο Σύλλογος Ποντίων «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» με χορούς του Πόντου
6. Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου με λαϊκούς χορούς.

Οι χορευτές και οι χοροδιδάσκαλοι των χορευτικών συλλόγων, σας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη από εικόνες και χρώματα της Ελλάδας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30 μ.μ.
ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ""ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ"" ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ!!!

Δειτε στο χαρακτηριστικό βίντεο που ακολουθεί, ποιά είναι η Λένα Κιτσοπούλου, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το άτομο αυτό, που τόλμησε να εξευτελίσει τον μεγάλο ήρωα της επανάστασης του 21 Αθανάσιο Διάκο και μάλιστα και με χρηματοδήτηση απο τον κρατικό κορβανά!!!




Γελάνε και οι Τούρκοι με τα χάλια μας. Με τίτλο "σοκ με εθνικό ήρωα", η Hurriyet αναφέρεται στο θεατρικό έργο
της Λένας Κιτσοπούλου, το οποίο αρκετοί υποστηρίζουν, ως έργο τέχνης, θεωρώντας αναφαίρετο το δικαίωμα του καλλιτέχνη να κατακρεουργεί στη σκηνή, έναν ήρωα, ή ένα ιστορικό γεγονός. Είναι βεβαίως οι ίδιοι άνθρωποι, που ζητούν την κεφαλή επί πίνακι όσων κάνουν το ίδιο για ήρωες ή την ιστορία άλλων εθνών (π.χ. Εβραίων). Εκεί...
σπεύδουν ασθμαίνοντας -και κατατρομοκρατημένοι- να βάλουν όρια στην τέχνη.
Γελάνε λοιπόν οι Τούρκοι εδώ http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/21376190.asp

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΣΧΟΣ! Έκλεψαν τρόφιμα και ρούχα απο την Κιβωτό του κόσμου

Ξεπέρασε κάθε όριο το θράσσος των κακοποιών που λήστεψαν την αποθήκη της Κιβωτού του κόσμου, της οργάνωσης που ίδρυσε ο πατέρας Αντώνιος για να βοηθά εκατοντάδες παιδιά και οικογένειες που ζουν μέσα στη φτώχεια. Οι ληστές δε σεβάστηκαν ούτε αυτό. Χωρίς ντροπή παραβίασαν τα ξημερώματα της....


Κυριακής την είσοδο της αποθήκης της Κιβωτού του κόσμου που βρίσκεται στον Κολωνό.

Με σιδηρολοστούς άνοιξαν τις κούτες με τα τρόφιμα που προορίζονταν για το συσσίτιο και άρπαξαν 400 κιβώτια με λάδι και άλλα προϊόντα. Ομως δεν αρκέστηκαν σε αυτά. Εκλεψαν και ρούχα που θα δίνοντας σε παιδιά και οικογένειες που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Την κλοπή ανακάλυψαν το πρωί της Δευτέρας 3/09/2012 συνεργάτες της Κιβωτού οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν τον πατέρα Αντώνιο, τον άνθρωπο που το 1998 ίδρυσε την Κιβωτό σε ηλικία μόλις 26 ετών, μόνο και μόνο για να προσφέρει αγάπη και βοήθεια στους συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη. Aπό τότε έχει κάνει πολύ και καλή δουλειά.

Δυστυχώς το προγραμματισμένο συσσίτιο δε θα γίνει μετά την κλοπή των τροφίμων μέχρι να κάποιοι να προσφέρουν από το υστέρημά τους νέα τρόφιμα και ρούχα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο χωριά των Αγράφων τα φτωχότερα της χώρας.


Οι φτωχότεροι φορολογούμενοι οι Ευρυτάνες .
Ραπτόπουλο και Γρανίτσα οι "φτωχοί συγγενείς"..

Σε 13 δήμους της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, ενώ οι «πληβείοι» διαμένουν σε 44 περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της χώρας.
Μάλιστα, οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι
στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα του συνόλου των φορολογούμενων, το οποίο ήταν 20.202,35 ευρώ. Ενώ, η διαφορά στο μέσο ετήσιο εισόδημα των πλέον πλούσιων (Παλαιό Ψυχικό) και των φτωχότερων φορολογούμενων (Οργάνη Ροδόπης) είναι 535.981 ευρώ!
Οι τεράστιες αυτές αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (5.681.280 φορολογικές δηλώσεις) που υποβλήθηκαν το 2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010), και τις οποίες επεξεργάστηκε και ανήρτησε στο διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη,
το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την 'Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.
Μέσα στις 35 περιοχές της Ελλάδας με το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα βρίσκονται και δύο χωριά των Αγράφων. Πρόκειται για το Ραπτόπουλο με μέσο οικογενειακό εισόδημα 11.233¤, και η Γρανίτσα με 11475ευρώ.

prassia-eyrytanias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζωντανοί νεκροί κυκλοφορούν κάθε τρία χρόνια στην Ινδονησία [εικόνες]

Ζωντανοί νεκροί κυκλοφορούν κάθε τρία χρόνια στην Ινδονησία [εικόνες]

Οι σκέψη των νεκρών που σηκώνονται και κυκλοφορούν στη πόλη, στο Δυτικό κόσμο μοιάζει σαν σενάριο ταινίας τρόμου. Για τους κάτοικους ενός χωριού της Ινδονησίας όμως αποτελεί ένα αγαπημένο έθιμο που τηρούν με ευλάβεια κάθε τρία χρόνια.
Το παράξενο αυτό τελετουργικό ονομάζεται Ma'nene και γίνεται κάθε τρία χρόνια την Τοράγια της Ινδονησίας. Σύμφωνα με το έθιμο, οι ντόπιοι ξεθάβουν τους νεκρούς συγγενείς τους, τους φοράνε καινούρια καθαρά ρούχα και τους κυκλοφορούν στο χωριό σαν να ήταν ζωντανοί κι έτσι νιώθουν ότι τους έχουν ακόμα κοντά τους ακόμα και αν έχουν περάσει χρόνια από τον θάνατό τους.
Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το ανατριχιαστικό αυτό έθιμο που τόσο απολαμβάνουν οι κάτοικοι.









Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγε διακοπές ως καθηγητής και επέστρεψε στην έδρα ως καθηγήτρια

Πήγε διακοπές ως καθηγητής και επέστρεψε στην έδρα ως καθηγήτρια

Μία απίστευτη έκπληξη επιφύλασσε ένας καθηγητής σε καθολικό Λύκειο στη Νάντη της δυτικής Γαλλίας, αφού γύρισε από τις καλοκαιρινές του διακοπές ως καθηγήτρια! Συγκεκριμένα ο 40χρονος καθηγητής εμφανίστηκε την πρώτη μέρα των μαθημάτων με γυναικεία ρούχα και γυναικεία ταυτότητα, ενώ σύντομα πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου
Ο καθηγητής Τεχνολογίας και Βιομηχανικών Επιστημών, είχε ενημερώσει από την περασμένη χρονιά τους προϊστάμενούς του για την επιλογή του αυτή και η αλλαγή έγινε με την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και της καθολικής εκκλησίας της πόλης, όπως διευκρίνισε ο Ντιντιέ Γκρολό υποδιευθυντής της Επισκοπικής Διεύθυνσης Καθολικής Εκπαίδευσης του διαμερίσματος Λίγηρα-Ατλαντικού.
«Ο καθηγητής μας ενημέρωσε την περασμένη χρονιά για την επιλογή του. Του ζητήσαμε να ενημερώσει την διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται και με τη σύμφωνη γνώμη του ενημερώσαμε τους άλλους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές, που είναι περίπου είκοσι» δήλωσε ο Γκρολό.
Η ιστορία του 40χρονου καθηγητή είναι η δεύτερη περίπτωση αλλαγής φύλου μέσα σε δύο χρόνια στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της Βρετάνης, ενώ και η προηγούμενη περίπτωση, που έγινε το 2010, αφορούσε καθηγητή της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρο το non-paper της Τρόικα με το οποίο ζητά κατάργηση του πενθημέρου

Ολόκληρο το non-paper της Τρόικα με το οποίο ζητά κατάργηση του πενθημέρου

Για δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά πιέζει η Τρόικα, γεγονός που αποδεικνύεται από το non-paper που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας.
Συγκεκριμένα την Τρίτη, το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του non-paper που τους εστάλη μέσω e-mail, τονίζοντας, ωστόσο, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία την οποιαδήποτε «συζήτηση επ΄αυτών» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Μέσω αυτού προτείνονται μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα και άλλα, τα οποία, έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στη δανειακή σύμβαση και τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.
Εκτός από αυτά, όμως, περιλαμβάνονται και άλλα θέματα (όπως αποζημιώσεις απολύσεων, ωράριο, κατάργηση του πενθήμερου ) που έχουν τεθεί, κατά καιρούς, από τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά, για τα οποία η κυβέρνηση τονίζει ότι «δεν θεωρούμε σήμερα αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας».
Το ακριβές περιεχόμενο του non-paper, το οποίο ακολουθεί παρακάτω, έφερε στη δημοσιότητα το tovima.gr:
«Δεν θα πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση σε σχέση με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Η αποστολή καλωσορίζει τον κοινωνικό διάλογο ως μέσο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παραμένουν στην αγορά εργασίας. Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν το Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένης της απαιτούμενης ευθυγράμμισης των κατώτατων ορίων μισθών, πρέπει να διατηρηθούν πέραν του τρέχοντος γύρου του κοινωνικού διαλόγου, και η κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει αναλόγως για να το διασφαλίσει αυτό.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τα εξής βήματα προς την καλύτερη λειτουργία των αγορών εργασίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης (Πίνακας 1):
Το πλαίσιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να διασφαλιστεί ότι η δυναμική των μισθών υποστηρίζει την πλήρη απασχόληση.
Μετά τα μέτρα που ελήφθησαν το Φεβρουάριο για την εκ νέου ευθυγράμμιση των κατώτατων ορίων μισθών, ο στόχος - όπως συμφωνήθηκε στο πρόγραμμα - θα πρέπει να είναι η υιοθέτηση ενός χρονοδιαγράμματος για τη θέσπιση ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού σε μόνιμη βάση νομοθετημένου από την κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Αυτό το σύστημα θα πρέπει να παρέχει ένα βασικό επίπεδο για τα εισοδήματα από εργασία.
Το μη μισθολογικό κόστος εργασίας και τα εμπόδια στην απασχόληση θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας και την ελάφρυνση της πίεσης επί των μισθών:
Η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας θα πρέπει να μειωθεί.
Θα πρέπει να προταθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των συντελεστών κοινωνικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες με έναν δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο (όπως προβλέπει το δεύτερο πρόγραμμα).
Λοιπά μη μισθολογικά κόστη, που τελικά επηρεάζουν το κόστος εισόδου και εξόδου, θα πρέπει να επανεξεταστούν και να μειωθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.
Οι υπερβολικές κανονιστικές επιβαρύνσεις θα πρέπει να μειωθούν, ενώ η ρυθμιστική αποτελεσματικότητα θα πρέπει να αυξηθεί.
Αυτές περιλαμβάνουν τις περίπλοκες διαδικασίες υποβολής στοιχείων και απαιτήσεις έγκρισης από την Επιθεώρηση Εργασίας. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη μεταρρύθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας. Θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας χάρτης πορείας και να συναφθεί μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της Επιθεώρησης Εργασίας από διεθνείς εμπειρογνώμονες, που θα καλύπτει τα καθήκοντα, τις δραστηριότητες, τη διάρθρωση και την επιβολή και τη δομή ποινών για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένης της αδήλωτης εργασίας) σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει άμεσα τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα αμέσως μετά από αυτό.
Τα προγράμματα εργασίας μπορούν να γίνουν πιο ευέλικτα.
Οι απαιτούμενες δράσεις περιλαμβάνουν την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών, νέες ρυθμίσεις για τον χρόνο εργασίας και τη διευθέτηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και την λήψη της ετήσιας άδειας. Η αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας για συγκεκριμένους τομείς ή επαγγέλματα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών είναι απαραίτητη για την επιτυχία των τελευταίων μεταρρυθμίσεων.
Η ανεργία είναι πολύ υψηλή, και απαιτούνται πολιτικές για να μη γίνει δομική.
Το ΕΚΤ μπορεί να παρέχει τους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενσωμάτωση των ανέργων σε οικονομικούς τομείς με υψηλότερη δυναμική ανάπτυξης. Οι διαδικασίες που σχετίζονται με προγράμματα του ΕΚΤ (δηλαδή εκείνες που συνδυάζουν εργασία και εκπαίδευση μαζί με τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας) θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, με σκοπό να ξεκινήσει η εφαρμογή των προγραμμάτων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Καθορισμός Μισθών
Αναμόρφωση του πλαισίου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού: Θέσπιση ενός χρονοδιαγράμματος για τη θέσπιση ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού νομοθετημένου από την κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Το νέο σύστημα θα πρέπει να παρέχει ένα βασικό επίπεδο για τα εισοδήματα από εργασία που θα εξασφαλίζει ότι η δυναμική των μισθών υποστηρίζει την πλήρη απασχόληση. Η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους θα πρέπει να έγκειται στο σχεδιασμό του μηχανισμού, και δεν πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού που εγκρίθηκε από το EFF μέχρι τα ποσοστά ανεργίας να μειωθούν.
Πίνακες
Μη μισθολογικό κόστος
Προτάσεις μέτρων για τη μείωση των συντελεστών κοινωνικών εισφορών των εργοδοτών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες με τρόπου που να μην επηρεάζει το έλλειμμα :
Προσαρμογή συντάξεων (με προστασία των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα) .
Διεύρυνση της βάσης για είσπραξη εισφορών.
Μείωση των διοικητικών βαρών για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους που σχετίζονται με επαχθείς απαιτήσεις υποβολής στοιχείων και προεγκρίσεων :
Κατάργηση των υφιστάμενων απαιτήσεων για την υποβολή των προγραμμάτων εργασίας, την κοινοποίηση και / ή προέγκριση από τις επιθεωρήσεις εργασίας των υπερωριών , της αντισταθμιστικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας, και της εκ περιτροπής εργασίας.
Υιοθέτηση ενός χάρτη πορείας για τη σταδιακή αύξηση της ηλεκτρονικής τήρησης αρχείων και υποβολής στοιχείων από τους εργοδότες στην Επιθεώρηση Εργασίας με την πλήρη ψηφιοποίηση των σχετικών δεδομένων για τις εργασιακές ρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2014.
Αποδοχή ηλεκτρονικών υπογραφών για τις ηλεκτρονικές υποβολές ΣΕΠΕ.
Αναθεώρηση και μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου για την ευθυγράμμιση του με την πρακτική σε άλλες χώρες της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.
Ευελιξία των εργασιακών ρυθμίσεων
Αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας:
Αύξηση του μέγιστου αριθμού ημερών εργασίας σε 6 ημέρες ανά εβδομάδα για όλους τους τομείς.
Ορισμός της ελάχιστης ημερησίας ανάπαυσης στις 11 ώρες.
Αποσύνδεση των ωρών εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.
Άρση των περιορισμών σχετικά με τον ελάχιστο/ μέγιστο χρόνο ανάμεσα στις πρωινές και τις απογευματινές βάρδιες. Να επιτρέπεται η άδεια δυο διαδοχικών εβδομάδων να ληφθεί οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του χρόνου στους εποχικούς τομείς.
Αποτελεσματικότητα Επιθεώρησης Εργασίας
Υιοθέτηση χάρτη πορείας και ανάθεση ανεξάρτητης αξιολόγησης της Επιθεώρησης Εργασίας που να καλύπτει:
Tα καθήκοντα, τις δραστηριότητες και τη δομή. Την επιβολή και τη δομή των ποινών για τις παραβιάσεις των εργασιακών ρυθμίσεων (συμπεριλαμβανομένης της αδήλωτης εργασίας)».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σουλεϊμάν, το χαρέμι και η ηλιθιοποίηση των Ελλήνων..


Την θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής και της φρικτής σφαγής της Σμύρνης, καθώς και των τραγικών Σεπτεμβριανών του 1955 όπου ξεκληρίστηκε με τον γνωστό τρόπο η ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, διάλεξαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Νεοέλληνες καναλάρχες για να αρχίσουν την..
προβολή της γνωστής τηλεοπτικής σειράς, «Σουλεϊμάν», του Μεγαλοπρεπή, στην τουρκικά, «Muhteşem Yüzyıl», δηλαδή ο «Μεγαλοπρεπής Αιώνας» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Έτσι οι Νεοέλληνες του 2012, πικραμένοι και εξαθλιωμένοι από την οικονομική κρίση, από τους πολιτικούς τους που...Type Your Post Summary Here  σφυρίζουν αδιάφορα στο θλιβερό τους κατάντημα αφού τους εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο, τώρα θα «σωθούν» αγαλιαζόμενοι στην νέα τουρκική τηλεοπτική σειρά με τα χαρέμια, τις ετέρες «γκιαούρικης» καταγωγής, τα οθωμανικά φλάμπουρα που θα κυματίζουν πάνω από τα πτώματα των χριστιανών της Ρωμιοσύνης και από τους φανταχτερούς σαρικοφόρους, το νέο ίνδαλμα της νεοελληνικής κουλτούρας και εθνοκτόνου αποχαύνωσης. Δόξα στους καναλάρχες, επιδέξιους αποχαυνωτές του νεοελληνικού «ποιμνίου –προβάτων».

Αλλά αυτή η τουρκική τηλεοπτική εισβολή και «κατάκτηση» της Ελλάδας, μην νομίζετε ότι δεν γίνετε βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Αποσκοπεί στην ψυχολογική εξόντωση και αλλοτρίωση του ρωμαϊκού φρονήματος και ότι έχει απομείνει από την ελληνική παράδοση και ιστορία. Το σχέδιο αυτό έχει και κάποιες ειδικές φάσεις. Πρώτη φάση, ερωτικά σήριαλ, δεύτερη φάση, οθωμανικά σήριαλ και τρίτη φάση, τουρκικά επιθετικά σήριαλ, (όπως σε ένα όπου η γενοκτονία των Μικρασιατών παρουσιάζετε σαν «εκδρομή» στην Ελλάδα). Έτσι οι «γιουναλήδες» ξαναγίνονται ραγιάδες με την χειρότερη μορφή αφού η οικονομική κρίση τους έχει ρίξει στην χειρότερη ένδεια και στην χειρότερη αδυναμία αντίδρασης θυμίζοντας τις ετέρες του οθωμανικού χαρεμιού. Αυτό ήταν το μόνο για το οποίο τους είχαν ικανούς οι ιθύνοντες του «Ντιβανίου», οι οποίοι όμως οι περισσότεροι ήταν έλληνες εξωμότες, δηλαδή έλληνες εξισλαμισμένοι και κακοί γενίτσαροι. Άλλωστε ήταν γνωστό το ρητό, «ο Ρωμιός που γίνονταν Τούρκος, γίνονταν δυο φορές Τούρκος». Έτσι εκτός των άλλων με τον πιο «ωραίο» τρόπο θα πειστούμε στην επόμενη φάση ότι οι Ρωμιοί-γκιαούρηδες ήταν κλέφτες και εγκληματίες και ότι οι Έλληνες… έσφαζαν και αποκεφάλιζαν τους Τούρκους στην Μικρά Ασία,

Το τελευταίο «μεγαλόπρεπες» τουρκικό σήριαλ, ο «Σουλεϊμάν», είναι η σφραγίδα της τουρκικής νεοοθωμανικής επιβουλής. Να γνωρίζετε ότι είναι τόσο προκλητικά νεοοθωμανικό, ώστε σε κάποιες γειτονικές χώρες που δοκίμασαν στο πετσί τους την οθωμανική λαίλαπα, όπως η Βοσνία –Ερζεγοβίνη και η Βουλγαρία, έχουν ξεσηκωθεί έντονες αντιδράσεις στην προβολή του. Αλλά και στην ίδια την Τουρκία έχει κατηγορηθεί από πολλούς Τούρκους ιστορικούς για χοντρές ιστορικές ανακρίβειες και κυρίως για την έμφαση που δίνει στο χαρέμι που κυριαρχεί σε αυτή την τηλεοπτική σειρά της νεοοθωμανικής επέλασης. Το θλιβερό όμως για τους Νεοέλληνες είναι ότι αυτό το σήριαλ, με τις ευλογίες του ελληνικού τηλεοπτικού κατεστημένου, παρουσιάζει, με τυμπανοκρουσίες έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση.
Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους απηνέστερους διώκτες του Eλληνισμού, κατέλαβε την Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.
Ένας μάλιστα από τους καρπούς αυτού του παιδομαζώματος, ήταν ο περίφημος βεζίρης του, ο Ιμπραήμ πασάς, γιος ελληνορθόδοξης οικογένειας από την Πάργα, στενός φίλος του Σουλεϊμάν.
Σύμφωνα με τον μεγάλο Οθωμανό ιστορικό, Lord Kinross, ο Ιμπραήμ ήταν ο μεγάλος εραστής του Σουλεϊμάν με τον οποίο συχνά μοιράζονταν την αυτοκρατορική κλίνη προς μεγάλη ζήλια και φθόνο της σουλτάνας Χιουριέμ, η οποία τελικά κατάφερε και τον εξόντωσε.
Εκείνο όμως που δεν προβάλλετε στην τηλεοπτική σειρά και είναι μια ευκαιρία για τους Νεοέλληνες να μάθουν μερικά πράγματα, είναι ότι ο Σουλεϊμάν, (σύμφωνα με τον μεγάλο Τούρκο ιστορικό Χαλίλ Ινανλτσίκ ), ήταν από τους πιο σκληρούς σουλτάνους στην εφαρμογή του Σεριάτ, δηλαδή του άτεγκτου ισλαμικού νόμου. Η εποχή του χαρακτηρίζετε από την εγκαθίδρυση ενός φανατικού ισλαμικού καθεστώτος που το πλήρωσαν με οδυνηρό τρόπο οι χριστιανοί ραγιάδες της αυτοκρατορίας.
Το καθεστώς αυτό εκδηλώνονταν στην καθημερινή ζωή με σκληρές σκηνές βίαιης τιμωρίας των παραβατών του ισλαμικού νόμου. Μάλιστα το 1537, όλοι οι επαρχιακοί διοικητές της αυτοκρατορίας ειδοποιηθήκαν πως όποιος αμφισβητούσε τα λόγια του Προφήτη, έπρεπε να εκτελείτε. Ο πατέρας του, ο Σελίμ ο πρώτος, είχε συλλάβει την πρωτοφανή ιδέα να προτείνει στην κυβέρνηση του να υποχρεωθούν όλοι οι χριστιανοί της αυτοκρατορίας να γίνουν μουσουλμάνοι, κάτι που τελικά απορρίφτηκε για πολλούς λόγους, (οι Οθωμανοί σαν πονηροί κατακτητές χρειάζονταν τους χιλιάδες υποτελείς χριστιανούς για να τους υπηρετούν). Ο ίδιος δε ο Σουλεϊμάν επανήλθε στο θέμα το εξισλαμισμού και ζήτησε να κατασχεθούν όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε από τον Σεΐχουλισλάμ, (θρησκευτικό ηγέτη), με το αιτιολογικό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού ο ίδιος ο Πορθητής δεν το έκανε. Αυτός λοιπόν είναι ο περίφημος Σουλεϊμάν, που τώρα θα δοξαστεί από τα ελληνικά χαζοκούτια.
Όμως η σημερινή Τουρκία που έχει αναπτύξει μια καταπληκτική τηλεοπτική σηριαλική βιομηχανία, διέρχεται μια από τις κρισιμότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της και τα θεμέλια της τρίζουν από πολλές λανθασμένες επιλογές της νεοοθωμανικής της πολιτικής.
Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του γνωστού Τούρκου αρθογράφου, Sedat Ergin, στην Hürriyet, στις 4/9, όπου αναφέρει ότι η Τουρκία με τα λάθη της στην κρίση της Συρίας, έχει ουσιαστικά εμπλακεί σε πόλεμο με τέσσερις συγχρόνως γειτονικές χώρες, (δηλαδή Συρία, Ιράκ, Ιράν και Ισραήλ). Είναι γεγονός ότι σημαντικότατες εξελίξεις τρέχουν στην ευρύτερη περιοχή μας όπου η Ελλάδα λάμπει δια της απουσίας της. Οι Νεοέλληνες βουλιάζουν από την εσωτερική προδοσία και τα προβλήματα της επιβίωσης θάβουν κάθε δυνατότητα παρέμβασης τους σε όλες αυτές τις εξελίξεις.
Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα γιατί μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν. Για να μας χρυσώσουν δε το χάπι της «αυτοκτονίας» μας, μας σερβίρουν τώρα και την τελευταία τουρκική «τηλεοπτική γαρνιτούρα» για να «νοστιμέψουν» έτσι την εθνική μας ανυπαρξία προς δόξα των πολικών της αυτοκατάργησης μας και των καναλαρχών της τουρκοποίησης μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 Taxalia.blogspot

Διαβάστε Περισσότερα »

Αμεση παρέμβαση Μουλκιώτη για τις πυρκαγιές σε Λεοντάρι και Μαυρομάτι



            


Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης μετά τις επισυμβάσεις πυρκαγιές που είχαμε στις περιοχές του Δήμου Αλιάρτου (Τοπική Κοινότητα Λεονταρίου και Δημοτική Κοινότητα Μαυρομματίου) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ζήτησε επειγόντως από τους αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Γεωργίας να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές και να κάνουν μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών και της συνολικής έκτασης.
Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ενημερώθηκε τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσο και ο ΕΛΓΑ για τη συνολική έκταση των περιοχών που ζημιώθηκαν και το είδος κάθε καλλιέργειας.
Για όλες τις ζημιές, ζητήθηκε άμεση διενέργεια δίκαιων και αντικειμενικών εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΟΠΑΤΗΤΟΣ!!! O κύριος διάδρομος της αεροπορικής βάσης Τανάγρας


Post image for Η Τανάγρα ανακτά τον… διάδρομό της

Με σημαντική καθυστέρηση ο κύριος διάδρομος της αεροπορικής βάσης Τανάγρας αποδόθηκε και πάλι σε χρήση μετά από σχεδόν τρία χρόνια εργασιών ανακατασκευής. Τέτοιες εργασίες, που είναι απαραίτητες κάθε 12-15 χρόνια για την αποκατάσταση φθορών, δεν διαρκούν περισσότερο από 12-18 μήνες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πέσαμε πάνω στην κρίση, υπήρξαν και κάποια προβλήματα με τον ανάδοχο και καθυστέρησε λιγάκι. Οι επιχειρήσεις πάντως των Μοιρών της Τανάγρας δεν διαταράχθηκαν σημαντικά με τις προσαπογειώσεις να διεξάγονται από τον βασικό παράλληλο τροχόδρομο (που έχει ουσιαστικά διαστάσεις διαδρόμου). Τουλάχιστον ο διάδρομος αποδόθηκε σημαντικά καλύτερος σε διάφορα χαρακτηριστικά του, όπως η αποστράγγιση του νερού της βροχής, ενώ ανακατασκευάστηκε πλήρως και ο φωτισμός του.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο Θεσσαλονικιός φοροφυγάς-θρύλος που τρυπούσε μόνος του τιμολόγια

Αυτός είναι ο φοροφυγάδας-θρύλος από τη Θεσσαλονίκη που τρυπούσε μόνος τιμολόγια

Την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη διαδρομή του... αυτοκράτορα της φοροδιαφυγής, ο οποίος χρωστούσε στο Δημόσιο 32.877.742,86 ευρώ. O Κυριάκος Αλεξιάδης ήταν ο νούμερο ένα στόχος της Οικονομικής Αστυνομίας, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια με διάφορους τρόπους είχε καταφέρει να γλιτώσει τη σύλληψη.
Ηταν ιδιοκτήτης δύο εταιρειών, μία επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αλλά η λέξη ΦΠΑ του ήταν άγνωστη, αφού δεν είχε ποτέ καταβάλει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με το zougla.gr ο Κυριάκος Αλεξιάδης έφερνε συσκευές κινητών τηλεφώνων από το Λουξεμβούργο και τις «πλάσαρε» στην ελληνική αγορά. Βέβαια ο μίστερ φοροφυγάς δεν περιορίστηκε μόνο στο να μην πληρώνει ΦΠΑ, αλλά είχε αποφασίσει να μετατρέψει το γραφείο του σε εφορία, αφού τρυπούσε μόνος του τιμολόγια και έκανε έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων-αποδείξεων-.
Το απίστευτο είναι πως ο 39χρονος δεν έχασε την ψυχραιμία του ούτε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του και μάλιστα δήλωσε στους αστυνομικούς πως είναι άνεργος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο εραστής της παπαδιάς δολοφόνησε τον 52χρονο ιερέα




Εγκλημα πάθους ήταν τελικά η δολοφονία του 52χρονου ιερέα, αφού η σύζυγος του και ο εραστής της ομολόγησαν στις αστυνομικές αρχές πως είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία.
Σύμφωνα με το patrisnews ο δράστης είναι ένας άντρας από τους Κρουνούς, ο οποίος έχει προσαχθεί για κατάθεση και τελικά ομολόγησε την πράξη του, ενώ αποκάλυψε πως είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα. Η παπαδιά προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, αλλά συχνά έπεφτε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε πως μαζί με τον εραστή της είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονία του 52χρονου συζύγου.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να οδηγηθούν στο δράστη, αλλά και στη σύζυγο του ιερέα, μετά από τις καταθέσεις μαρτύρων. Μάλιστα σήμερα το πρωί οι δυο τους μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος και έδειξαν στους αστυνομικούς πώς εξελίχθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.Πατέρας τριών παιδιών ήταν ο ιερέας που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, χτες το μεσημέρι σε πλάτωμα δίπλα στην εθνική οδό Πύργου- Κυπαρισσίας, στην Ηλεία.

Η είδηση της στυγερής δολοφονίας του ιερέα συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Πυρά Φωκίδας, όσο και τα γειτονικά χωριά, όπου επίσης λειτουργούσε.

Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στη Μητρόπολη Φωκίδας δεν μπορούν να πιστέψουν το τέλος του ιερέα, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά.

Τα παιδιά του είναι μικρά και πηγαίνουν σχολείο στη Γραβιά.
Φωτογραφία για Η παπαδιά ομολόγησε τη δολοφονία του άντρα της - Εκτελεστής αποδείχθηκε ο εραστής της - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το άγριο φονικό της Ηλείας!

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις 20χρονοι κάηκαν ζωντανοί στην Ποσειδώνος – Θρήνος στο Αιγάλεω

Τέσσερις 20χρονοι απανθρακώθηκαν σε τροχαίο στην Ποσειδώνις – Θρήνος στο Αιγάλεω

Στις 3:30 τα ξημερώματα το ρολόι σταμάτησε σε μία κολόνα της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, όταν ένα αυτοκίνητο που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να τέσσερα 20χρονα παιδιά να βρουν φρικτό θάνατο.
Οι τέσσερις νεαροί εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημα το οποίο αμέσως μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα οι 20χρονοι να καούν ζωντανοί και να απανθρακωθούν. Ο πέμπτος επιβάτης, ο οδηγός, πετάχτηκε από το παρμπρίζ τραυματισμένος στο δρόμο.
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Νηρέως, στο Παλαιό Φάληρο. Στο σημείο έσπευσε συνεργείο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά και οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους τέσσερις νεαρούς, ενώ ο 20χρονος οδηγός διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαιώνει Παράσχο ο Σολάκης...


Δικαιώνει Παράσχο ο Σολάκης...


«Έχω δει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο μεγαλώνεις βλέπεις και άλλα. Οι δηλώσεις του κόουτς, κυρίου Παράσχου, έχουν αρκετή δόση αλήθειας... Ότι μάλλον είμαστε μαζοχιστές που ασχολούμαστε με αυτό...», έγραψε συγκεκριμένα o Σολάκης στον προσωπικό λογαριαμό που διατηρεί στο Facebook δικαιώνοντας τον προπονητή του Λεβαδειακού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδική Θεατρική Παράσταση ΧΕΝ Θήβας


Τα δικαιώματα των παιδιών φώναξαν, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί του παιδικού τμήματος της ΧΕΝ Θήβας, μέσα από την θεατρική παράσταση «Τα παιδιά έχουν φωνή, έχουν δικαιώματα» των Άντρη Ταντελέ και Νεοφύτα Πολυδώρου και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της δασκάλας τους Σεμίνας Κυριάκου,  που παρουσίασαν στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πινδάρεια 2012».
Η υπόθεση του έργου ήταν ουσιαστικά μια καθημερινή ιστορία που συμβαίνει συχνά γύρω μας, στο σπίτι του καθενός από εμάς. Θα μπορούσε να διαδραματιστεί παντού, σε όλες τις χώρες, εφόσον τα δικαιώματα των παιδιών είναι ίδια όπως και τα προβλήματά τους. Η ιστορία αναφερόταν στον Στέφανο, που ζούσε στη Κύπρο και οι γονείς του πίστευαν ότι οι επιλογές τους είναι οι καλύτερες για το γιό τους. Ο Στέφανος μέσα από το όνειρό του ταξίδεψε με ένα μαγικό χαλί σε 3 χώρες από τις 5 ηπείρους, για να διαπιστώσει ότι δυστυχώς τα δικαιώματα των παιδιών καταπατούνται και σε άλλες χώρες. Εκεί γνώρισε την Σου από την Κίνα, την Λατίφα από την Αφρική και τον Τζακ από την Αμερική. Με τη βοήθεια του αφηγητή ο Στέφανος γνώρισε τα δικαιώματά του και έμαθε να τα διεκδικεί.

Η παράσταση τελείωσε με όλα τα παιδιά να ανεβαίνουν στη σκηνή κρατώντας από μια ταμπελίτσα, η οποία ανέγραφε τα δικαιώματα τους, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως «έχουν φωνή, έχουν δικαιώματα» .

Και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, που είχε κατακλύσει την πλατεία της Θήβας για να παρακολουθήσει αυτή την διδακτική -για μικρούς και μεγάλους -παράσταση του παιδικού τμήματος της ΧΕΝ Θήβας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον «αέρα» η εξεταστική του Σεπτεμβρίου


Στον  «αέρα» η εξεταστική του Σεπτεμβρίου
Στον «αέρα» βρίσκεται η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου καθώς οι πανεπιστημιακοί προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών  Γιάννης Στουρνάρας είπε στους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών καθηγητών θα είναι μεσοσταθμικά περί το 17,5%.

Σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς οι μειώσεις στις αποδοχές τους θα είναι κλιμακωτές και συγκεκριμένα:  Για απολαβές έως 1.000 ευρώ θα είναι 5%, από 1.001 έως 1.500 ευρώ 15%, 25% από 1.501 έως 2.500 ευρώ, ενώ το ποσοστό της μείωσης για αποδοχές από 2.501 ευρώ και άνω φθάνει το 30%.

Οι καθηγητές, υποστηρίζουν ότι, με αυτές τις περικοπές επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995 και κάνουν λόγο για ισοπέδωση του κλάδου των πανεπιστημιακών από την πολιτική της κυβέρνησης που ακυρώνει, όπως κατήγγειλαν, το ερευνητικό έργο και ωθεί τους νέους φοιτητές και ερευνητές να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά-Σπάρτη-Τρίκαλα -Οι πόλεις που...κάηκαν το καλοκαίρι

Από τις 92 ημέρες του φετινού καλοκαιριού τις 49 ημέρες το θερμόμετρο έδειχνε "καύσωνα" στην ...


Σπάρτη, δηλαδή ενάμιση μήνα το θερμόμετρο έδειχνε πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχα το Κρανίδι και τα Τρίκαλα είχαν 32 ημέρες με καύσωνα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση όπως την καταγράφει το meteo.grΟι τρεις υψηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ μέσα στο καλοκαίρι ήταν:

43.4 βαθμοί στη Λιβαδειά στις 16/07/2012


43.2 βαθμοί στη Σπάρτη στις 16/07/2012


43.1 βαθμοί στα Τρίκαλα στις 16/07/2012


Με το τέλος του τριμήνου Ιουνίου-Αυγούστου 2012 (92 ημέρες συνολικά), έχει ενδιαφέρον να δούμε σε επιλεγμένους σταθμούς του ΕΑΑ ανά την επικράτεια, τον αριθμό των ημερών στις οποίες η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς:

Σπάρτη: Ιουν: 12 ημ.-Ιουλ: 22 ημ-Αυγ: 15 ημ. Σύνολο: 49 ημέρες

Κρανίδι: Ιουν: 4 ημ.-Ιουλ: 15 ημ-Αυγ: 13 ημ. Σύνολο :32 ημέρες

Τρίκαλα: Ιουν: 5 ημ.-Ιουλ: 17 ημ-Αυγ: 10 ημ. Σύνολο :32 ημέρες

Λαγκαδάς: Ιουν: 5 ημ.-Ιουλ: 16 ημ-Αυγ: 10 ημ. Σύνολο : 31 ημέρες

Λάρισα: Ιουν: 4 ημ.-Ιουλ: 16 ημ-Αυγ: 9 ημ. Σύνολο :29 ημέρες

Αγρίνιο: Ιουν: 3 ημ.-Ιουλ: 15 ημ-Αυγ: 10 ημ. Σύνολο :28 ημέρες

Ζίτσα Ιωαννίνων: Ιουν: 0 ημ.-Ιουλ: 16 ημ-Αυγ: 8 ημ. Σύνολο :24 ημέρες

Ορεστιάδα: Ιουν: 1 ημ.-Ιουλ: 12 ημ-Αυγ: 10 ημ. Σύνολο :23 ημέρες

Αρχαία Ολυμπία: Ιουν: 5 ημ.-Ιουλ: 10 ημ-Αυγ: 7 ημ. Σύνολο :22 ημέρες

Λιβαδειά: Ιουν: 4 ημ.-Ιουλ: 9 ημ-Αυγ: 9 ημ. Σύνολο :22 ημέρες

Αμπελόκηποι/Αθήνα: Ιουν: 0 ημ.-Ιουλ: 11 ημ-Αυγ: 10 ημ. Σύνολο :21 ημέρες






Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Τόσα χρόνια τα ίδια»


Παράσχος: «Τόσα χρόνια τα ίδια»
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τη διαιτησία του κ. Δημητρόπουλο στο παιχνίδι του Λεβαδειακού στην έδρα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος. «Μας αδίκησαν και αυτό είναι που με τρελαίνει», τόνισε ο Θεσσαλονικιός τεχνικός των «πράσινων». «Πάντα τα ίδια τόσα χρόνια με τις μεγάλες ομάδες. Είναι μαρτύριο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος στην εφημερίδα «Goal»

«Στη διαιτησία αναφερόμουν, σε τι άλλο; Πώς να παίξεις έτσι; Το πρώτο γκολ ξεκινάει από ανάποδο φάουλ. Ο Τζεμπούρ κάνει φάουλ στον Χοσέμι και ο διαιτητής το δίνει στον Ολυμπιακό και από εκεί ξεκινάει η φάση του 1-0! Στο 2-0 ο Παπάζογλου κάνει φάουλ στον Κυριακίδη. Και ο Σιόβας έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη στο δεύτερο ημίχρονο», ανέφερε αρχικά ο 60χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Μας αδίκησαν και αυτό είναι που με τρελαίνει! Έπρεπε να είστε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο για να διαπιστώσετε τον εκνευρισμό των παικτών μου για τον διαιτητή. Με τι κουράγιο να βγούμε στο δεύτερο ημίχρονο; Για να κάνουμε το 2-0… 2-3 στο Καραϊσκάκη; Σκέφτομαι αν πρέπει να κατεβαίνουμε καν σε αυτά τα ματς. Πάντα τα ίδια τόσα χρόνια με τις μεγάλες ομάδες. Είναι μαρτύριο».

Καταλήγοντας, ο Παράσχος τόνισε: «Εγώ τολμάω να πω ότι αναφέρθηκε στη διαιτησία που μας αδίκησε κατάφωρα. Με αυτά που έχω δει και έχω διαβάσει σήμερα (χθες) και χθες (προχθές), όμως μάλλον δεν τολμάει κανείς άλλος να μιλήσει! Με τρελαίνει το γεγονός ότι το σκορ λέει ότι χάσαμε 4-0, ότι διασυρθήκαμε και αυτό δεν το αξίζαμε καθόλου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφυρί μέσα σε βράχο 75 εκατομμυρίων ετών (φωτογραφίες)


Αυτές είναι μερικές ενδιαφέρουσες εικόνες από ένα σφυρί που βρέθηκε στο Τέξας το 1934


Το σιδερένιο κεφάλι και η ξύλινη λαβή του είναι στερεοποιημένα σε ψαμμίτη.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέταλλο έχει κατασκευαστεί με μία μορφή σιδήρου που δεν θα μπορούσε να υπήρχε στις σημερινές ατμοσφαιρικές συνθήκες. 

Θεωρείται ότι...

πριν από τον κατακλυσμό η ατμόσφαιρα μας ήταν δύο φορές πιο συμπιεσμένη από την τρέχουσα πυκνότητα και επίσης δεν υπήρχε υπέρυθρη ακτινοβολία.

Τον Ιουνίου του 1934, η οικογένεια Χαν ανακάλυψε ένα βράχο που προεξοχεί από ένα πέτρωμα δίπλα σε ένα καταρράκτη έξω από το Λονδίνο του Τέξας. 

Το πέτρωμα δημιουργήθηκε 75 - 100.000.000 χρόνια πριν, κατά την Κρητιδική περίοδο.

Την προσοχή τους τράβηξε ένα κομμάτι ξύλου που προεξείχε από το βράχο. Ο βράχος χωρίστηκε και έτσι το σφυρί με ξύλινη λαβή ήρθαν στο φως.



Το ασυνήθιστο αντικείμενο που αποτελούταν από σίδηρο 96%, 2,6% το χλώριο και το θείο 0,74% (χωρίς άνθρακα). 

Ο σίδηρος φαίνεται να είναι πολύ καθαρός, χωρίς την παρουσία φυσαλίδων.

Το περίεργο είναι ότι η σύγχρονη βιομηχανία, αδυνατεί να παράγει αντικείμενα τέτοιας ποιότητας, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δείχνουν γις φυσαλίδες και τις παραλλαγές της πυκνότητας.

Επιπλέον, πώς θα μπορούσε ένα σφυρί να κατασκευάστηκε 75 εκατομμύρια χρόνια πριν; 

Το μυστήριο παραμένει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Ο Πούρος "έλαμψε" μετά τον καθαρισμό μας!!!

Η ομάδα μας το διοργάνωσε και το υλοποίησε! Καθάρισε τον λόφο του Πούρου στη Θήβα μαζί με τους λιγοστούς εθελοντές. Μπορεί η προσέλευση του κόσμου να μην ήταν η αναμενόμενη αλλά είμασταν λίγοι και καλοί. Σε δύο ώρες καθαρίσαμε όλη την περιοχή και έγινε ανθρώπινη η συγκεκριμένη περιοχή της πόλης μας. Ο Δήμος μας χορήγησε τα γάντια και τις σακούλες και τον ευχαριστούμε και ελπίζουμε να προσπαθήσει να διατηρηθεί καθαρός ο τόπος τοποθετώντας στο συγκεκριμένο σημείο κάδους ώστε να μην γίνει ξανά σε μία εβδομάδα ο Πούρος της προηγούμενης ημέρας.
Ας προχωρήσουμε σε πολλές τέτοιες ενέργειες λοιπόν.
Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε. Φωτογραφίες εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο «γίγαντας» από το «Πράσινο Μίλι»



Πέθανε οκτώ εβδομάδες μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ευρέως γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία το "Πράσινο Μίλι"
Ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ευρέως γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία το "Πράσινο Μίλι", άφησε την Δευτέρα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών, μόλις οκτώ εβδομάδες μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.
Λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ντάνκαν, δήλωσε ότι στις 13 Ιουλίου ο ηθοποιός υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά "δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει πλήρως".
Ο γνωστός ηθοποιός είχε προταθεί για Όσκαρ για την ερμηνεία του στη δραματική ταινία το "Πράσινο Μίλι".
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωπικές διαφορές είχαν οι κακοποιοί με τον ιερέα και τον εκτέλεσαν με 8 σφαίρες


Για προσωπικές διαφορές δολοφόνησαν οι κακοποιοί τον ιερέα
Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 52χρονου ιερέα από την Φωκίδα, που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας χθες το μεσημέρι αρχικώς είχε αποδοθεί στην προσπάθεια των δραστών να ληστέψουν το θύμα. Τελικά όμως φαίνεται πως η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή και όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεση της η αστυνομία οι δράστες είχαν προσωπικές διαφορές με τοπ θύμα.
Η σύζυγος του ιερέα, η οποία είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ, αφού άκουσε τους οκτώ πυροβολισμούς με τους οποίος οι δύο δράστες δολοφόνησαν τον 52χρονου Αθανάσιο Αυγερόπουλο κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είχαν έρθει με το σύζυγό της στο νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν χθες το πρωί από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.
Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων έκαναν στάση, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον 52χρονο ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η αστυνομία αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνία σε αναβρασμό: Αρχίζουν πορείες, απεργίες

Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση εισέρχονται πλέον χιλιάδες εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, σύλλογοι των γιατρών και των φαρμακοποιών, καθώς οι διαπραγματεύσεις «ναυάγησαν» και το νέο ραντεβού δόθηκε στους....


δρόμους. Οι ένστολοι μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις και την απόρριψη των προτάσεων του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, βγαίνουν στους δρόμους το απόγευμα της Πέμπτης, διοργανώνοντας πανελλήνια συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο.

Σύγκρουση για τις μειώσεις και τη μη έγκριση νυχτερινών

Σύμφωνα με τους ένστολους, ο υπουργός τους πρότεινε 2 σενάρια για την αναδρομική μείωση των αμοιβών τους από 1η Ιουλίου. Δηλαδή μείωση 7,5% με παράλληλη αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας ή 6% με διατήρηση του στο τωρινό επίπεδο.

Οι ίδιοι οι ένστολοι υπολογίζουν ότι θα υποστούν επιπλέον 12-13% απώλειες εξαιτίας της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο από 1/1/2013 ενώ αν ληφθεί υπ' όψιν το πάγωμα των προαγωγών (άρα και η μισθολογική εξέλιξη) οι απώλειες μπορούν να φτάσουν και το 20%.

Την ίδια στιγμή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους γνωστοποίησε ότι δεν εγκρίνει το αίτημα για επιπλέον δαπάνες 11,72 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι αμοιβές νυχτερινής απασχόλησης στα συνοριακά φυλάκια και στους ειδικούς φρουρούς.

Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις την εξεταστική περίοδο

Σε παρόμοιο κλίμα διεξήχθη και η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους πανεπιστημιακούς. Ο κ. Στουρνάρας τους ενημέρωσε ότι η μεσοσταθμική μείωση των αμοιβών τους αναδρομικά από 1η Ιουλίου θα κυμανθεί στο 17,5% που μεταφράζεται σε μειώσεις 5% για εισοδήματα έως 1000€, 15% για τα 1001-2000€, 20% 2001-2500€, 25% για 2501-3.000€ και 30% για όσους λαμβάνουν πλέον των 3.000€.

Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών αντέταξαν ότι από το 2003 δεν έχουν λάβει καμιά αύξηση και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις ακόμη και την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), καθηγητής του ΕΜΠ, Ν. Σταυρακάκης, μιλώντας στη zougla.gr τόνισε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι περικοπές τότε οι μισθοί των πανεπιστημιακών θα διαμορφωθούν στα επίπεδα προ του 1995, ενώ εξέφρασε τους φόβους του για άμεση φυγή εξαίρετων καθηγητών σε ιδρύματα του εξωτερικού.

Τέλος, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις εντός της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου φαντάζουν ως μονόδρομος για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.


Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο

Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι δικαστές ενόψει των περικοπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις αποδοχές τους. Με κοινή απόφαση τους, πέντε δικαστικές ενώσεις τονίζουν οι περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους θα επηρεάσουν άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης και ξεκινούν κινητοποιήσεις.

Οι Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αφού επισημαίνουν πως η μισθολογική τους μεταχείριση προβλέπεται από το Σύνταγμα στο οποίο προσκρούουν οι συνολικές περικοπές των αποδοχών τους που θα φτάσουν να ξεπεράσουν και το 50% ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση αλλά και με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Καλούν μάλιστα τους συναδέλφους τους σε πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση, την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12.30 στον Άρειο Πάγο. Παράλληλα, πανδικαστικές συγκεντρώσεις πρόκειται να γίνουν στην Αθήνα , στην Θεσσαλονίκη και στις έδρες των Εφετείων της χώρας την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους , 17 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30.

Απειλούν με ρολά διαρκείας οι εφοριακοί

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εφοριακοί, προειδοποιώντας για κλείσιμο των υπηρεσιών, ενόψει της συνάντησης με τον Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τη νέου τύπου εφεδρεία και την προτεινόμενη κατάργηση των δώρων για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Επιμένουν οι φαρμακοποιοί

Την πρόθεση των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Όπως είπε ο κ. Θεοδοσιάδης, δεν έλαβαν σαφείς δεσμεύσεις για την καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ . Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμα, από αύριο Τρίτη θα αρχίσουν να πιστώνονται οι οφειλές του Μαΐου και από την Τετάρτη η εξόφληση θα γίνεται άμεσα.

Ο υφυπουργός πρότεινε επίσης στους αρμόδιους φορείς να αυξηθούν οι χρόνοι πίστωσης στην αλυσίδα του φαρμάκου, προαναγγέλλοντας σε διαφορετική περίπτωση δυναμική παρέμβαση της πολιτείας. Να σημειωθεί ότι εντός της εβδομάδας είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Άκαρπη όμως ήταν η πολύωρη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών αλλά και των φαρμακευτικών εταιριών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά τη συνεδρίαση του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε η επ’ αόριστον διακοπή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ.

Στους δρόμους και οι γιατροί

Εν τω μεταξύ, με Γολγοθά μοιάζει η εβδομάδα που ξεκίνησε για πάνω από 9 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, καθώς δεν θα μπορούν να πάρουν φάρμακα και να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού, εάν δεν πληρώσουν από την τσέπη τους.

Οι φαρμακοποιοί από το περασμένο Σάββατο έχουν σταματήσει εκ νέου να δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους-ασθενείς, ενώ, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί βρίσκονται από σήμερα σε επίσχεση εργασίας.

Γιατροί και φαρμακοποιοί αντιδρούν, καθώς, καθυστερεί σημαντικά η εξόφλησή τους, ενώ, ο διοικητής του ΕΟΠΠΥ, Γ. Βουδούρης, τόνισε σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις: "δεν θα αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα η εξέταση του ασφαλισμένου» και είπε ότι υπάρχουν συμφέροντα που πιέζουν για την απομάκρυνσή του.Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αντιδρώντας στην ενδεχόμενη μείωση στα ειδικά μισθολόγια, προχωρούν επίσης σε στάσεις εργασίας.

Έχουν, ήδη, προαναγγέλλει ότι την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στις 11.30 το πρωί διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών, ενώ από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου θα γίνει στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.


Επί ποδός τα συνδικάτα ενόψει ΔΕΘ

Στο χορό μπαίνουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ που δεν τροποποιούν το σχεδιασμό τους και καλούν σε συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (8 Σεπτεμβρίου) στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πάρει μέρος και ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας, μαζί με μεγάλη ομάδα βουλευτών του.

Ανεξάρτητα από το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ, δεν αποκλείεται συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς να επιλέξουν κάποια μορφή διαμαρτυρίας, στην διάρκεια της παραμονής του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου.

Από την Αστυνομία σχεδιάζεται η λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με στόχο την αποτροπή επεισοδίων. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι η ΓΣΕΕ οργανώνει συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο, όπου θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι στη μεταφορά της προτομής του Αθανασίου Διάκου στην Κρύα


Όχι στη μεταφορά της προτομής του Αθανασίου Διάκου, όπως αιτήθηκε ιδιοκτήτρια καφέ στην Κρύα, είπε η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς.Στη συνεδρίαση του οργάνου έγινε συζήτηση του θέματος, με την επιχειρηματία, να προβάλει το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η προτομή προκαλεί όχληση στους θαμώνες του καφέ. Κ
Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας αφού έλαβαν υπόψη τους τη σχετική γνωμοδότηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Α.Π.:17560/21.06.2012) και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφάσισαν ομόφωνα την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς και μόνο το αίτημα πληγώνει το δημόσιο αίσθημα και προσβάλει τη θυσία αυτού του σπουδαίου ήρωα της Επαναστάσεως. Υπογράμμισαν δε ότι το εν λόγω αίτημα «υπολείπεται κάθε λογικής και ταυτόχρονα υποδηλώνει ότι δεν ζούμε μόνο ημέρες οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως βιώνουμε κάτι χειρότερο που ίσως είναι επικίνδυνο για την πορεία μας ως λαού και αυτή είναι η κρίση αξιών, ιδεών και έλλειψη ιστορικής μνήμης».siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, στις 7 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά


Το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, με σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», περνά από την πόλη της Λιβαδειάς την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις Πηγές της Κρύας και θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
Ομιλία από τον Κώστα Μπασδέκη γραμματέα του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ.
Λαϊκό – Ρεμπέτικο Γλέντι.
*Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου
και μπαρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Συννεφιά με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Για σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο δε θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου,ενώ στα ανατολικά και βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Η Θεσσαλονίκη, θα έχει επίσης αίθριο καιρό σήμερα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωΐ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είνι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη τοπικά θα φτάσει εως και 32 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, αλλά το πρωί θα αναπτυχθούν λίγες τοπκές νεφώσεις στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ



Η Λ.Ε.Ν.Ο.Ε σε συνεργασία με την Thiva drag team και την τεχνική υποστήριξη της IRON TEAM διοργανώνουν παιδία επιτάχυνσης μοτοσικλέτας με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ στις 08 και 09 Σεπτεμβρίου 2012 στο ιδιωτικό αεροδρόμιο ΙΚΑΡΟΣ στην περιοχή Κωπαΐδα Θηβών.
Ο ειδικός κανονισμός και όλες οι πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Αιτηση συμμετοχης http://www.mediafire.com/view/?3ulff02fu6coizz
Ειδικος κανονισμος http://www.mediafire.com/?vpxnv7rta4j4mce
Για να γραφτειτε μελη της ΑΜΟΤΟΕ επικοινωνηστε με την Ρεβελτζη Ελενη στα τηλεφωνα .2310 708045 -- 6942 623400 -- 6975 665218 what's up
Κατηγοριες True street 14-13-12-11-10-09-08 δευτερολεπτα

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ GSXR1300 KAT 9
ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ GSXR1000 KAT.9
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ GSXR1300 KAT9
ΜΠΟΥΣΙΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ KAWASAKI 1400 KAT9
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ GSXR1300 KAT9
ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ GSXR1000 KAT 10
ΣΑΛΠΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ GSXR1000 KAT10
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ GSXR 1000 KAT9
ΝΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ KAWASAKI 636 KAT 11
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ BMW 1000 KAT 10
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ SUZUKI
ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ GSXR1100 KAT 9
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ