Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΠΑΪΔΑ: DRAG BATTLE MOTO ΒΙΝΤΕΟ


 TO VIOTIASHOP ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ DRAG BATTLE MOTO


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα ο φρουρός του Μπαρμπαρούση

  


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός ο οποίος είχε διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, γιατί συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της οργάνωσης το Σάββατο στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε δοθεί εντολή να διερευνηθεί σε βάθος αν αστυνομικοί που διατέθηκαν στη φρουρά βουλευτών της Χρυσής Αυγής είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στα πρόσφατα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι στιγμής και σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, ο συγκεκριμένος συνοδός φέρεται να είχε συμμετοχή και για το λόγο αυτό όχι μόνο τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης από το Σώμα.

Αξίζει να τονισθεί ότι μετά τα επεισόδια που έγιναν σε Αθήνα και Μεσολόγγι με απόφαση του υπουργείου, όλοι οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποσύρονται ενώ αστυνομικοί θα διατεθούν μόνο για τη φύλαξη του αρχηγού του κόμματος κ. Νίκου Μιχαλολιάκου και τη φύλαξη των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της περασμένου Σαββάτου μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου προκαλώντας ζημιές σε πάγκους παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μέλη της Χρυσής Αυγής που οπλοφορούν

Πληθαίνει ο αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής που θέλγονται από την προοπτική της απόκτησης νόμιμης άδειας οπλοφορίας.
Σύμφωνα με το bloko.gr, αίτηση για άδεια οπλοφορίας υπέβαλε αμέσως μετά το...


 επεισόδιο που είχε με την Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 Επίσης, όπως ο κ. Κασιδιάρης, αιτήματα που τελικά εγκρίθηκαν υπέβαλαν μέχρι σήμερα οι κ.κ. Γερμενής και Παναγιώταρος, ενώ αιτήματα έχουν επιβάλει επίσης οι κ.κ. Παππάς , Μπούκουρας και Κούζηλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα αιτήματα των δύο πρώτων (Παππά Μπούκουρα) υπάρχει θετική εισήγηση από την εισαγγελία, ενώ για τον κ. Κούζηλο παραμένει σε εκκρεμότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρότεινε Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός


Πρότεινε Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός
Στη Λιβαδειά καταλήγει ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα με τον Ατρόμητο τη Δευτέρα στις 24 του μήνα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση θα παρθεί από την Σούπερ Λιγκα, καθώς το «τριφύλλι» έστειλε αίτημα στην διοργανώτρια αρχή να μετατεθεί ο αγώνας του Λεβαδειακού με τον Πανιώνιο και αντί για την Κυριακή να γίνει το Σάββατο, προκειμένου να υπάρχει κενό μίας μέρας μεταξύ των δύο αγώνων.

Υπάρχει όμως και το σενάριο να γίνουν τα παιχνίδια «κολλητά», Κυριακή και Δευτέρα, αρκεί να ανάψει το πράσινο φως ο κηπουρός του γηπέδου της Λιβαδειάς. Έτσι όλα δείχνουν ότι το τριφύλλι θα παίξει το «περιβόητο» πλέον παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Βοιωτία.

Οι λόγοι της επιλογής

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε απο τους ανθρώπους του Παναθηναικού για δύο λόγους. Πρώτον ο Φερέιρα προτιμά το γήπεδο της Λιβαδειάς στο οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του και είναι σε άριστη κατάσταση ο αγωνιστικός του χώρος και δεύτερον, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης υπάρχει φόβος για επεισόδια και παρατράγουδα, που ίσως οδηγήσουν το ματς σε αναβολή. Κάτι που δεν θέλουν με τίποτα οι «πράσινοι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα εισιτήρια του Λεβαδειακός-Βέροια


Τα εισιτήρια του Λεβαδειακός-Βέροια
Ανακοινώθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα του Λεβαδειακού οι τιμές των εισιτηρίων του αγώνα της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στην ομάδα της Λιβαδειάς και στην Βέροια. 15 και 25 ευρώ οι τιμές τους, ενημέρωση και για τους κατόχους καρτών διαρκείας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

«Από την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τη Βέροια έχουν ως εξής:

ΘΥΡΕΣ 1 & 3 : Κανονικό :15 ευρώ, Παιδικό : 5 ευρώ.
ΘΥΡΑ 2VIP : Κανονικό : 25 ευρώ, Παιδικό : 10 ευρώ.

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι που δεν έχουν παραλάβει τις κάρτες διαρκείας τους, να τις παραλάβουν από τα γραφεία της ΠΑΕ, πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012».
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραπομπή Κούβελου για την υπόθεση του ενός εκατ. δολαρίων ζητά ο Εισαγγελέας

Παραπομπή Κούβελου για την υπόθεση του ενός εκατ. δολαρίων ζητά ο Εισαγγελέας

Παραπεμπτική για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος είναι για τον επιχειρηματία, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο, η Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της μη ακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» της πρώην υπουργού.
Με εισήγησή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας ζητά την παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).
Η υπόθεση αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του επίμαχου χρηματικού ποσού, είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.
Το θέμα με το επίμαχο ποσό είχε έρθει στην δημοσιότητα μετά από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το 2012 θα κλείσει με τρύπα 2 δισ. - Ερχονται νέα μέτρα το χειμώνα

Το 2012 θα κλείσει με τρύπα 2 δισ. - Ερχονται νέα μέτρα το χειμώνα

Οι πρώτοι στεναγμοί ανακούφισης ακούστηκαν από το οικονομικό επιτελείο μετά από τη δημοσιοποίηση των ταμειακών στοιχείων του Προϋπολογισμού από τη Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς το Έλλειμμα της Κεντρικής Διοίκησης με τη συμπλήρωση του 8μηνου διαμορφώνεται στα 6,4 δις ευρώ έναντι 18,6 δις ευρώ πέρσι.
Ειδικά τον Αύγουστο υπήρξε πλεόνασμα 815 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 3,6 δις ευρώ πέρσι. Χαμόγελα- αν και συγκρατημένα- προκάλεσε και η ταμειακή αύξηση των εσόδων τον περασμένο μήνα, τα οποία έφτασαν στα 4,6 δις ευρώ έναντι 3,8 δις ευρώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Κάπου εδώ τελειώνουν, όμως, οι καλές ειδήσεις και ξεκινά ο προβληματισμός. Ακόμα και στα έσοδα, που υπήρξε σαφής βελτίωση, η αύξηση των 800 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, αν λάβει κανείς υπόψιν τη βεβαίωση πολλαπλάσιων φόρων από πέρσι, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι εάν οι ρυθμοί είσπραξης παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, η «τρύπα» στο τέλος του έτους θα αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι παρά τη βελτίωση του Αυγούστου, συνολικά στο οκτάμηνο παρατηρείται υστέρηση περίπου 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρσι.
Προβληματισμός υπάρχει- ή μάλλον θα έπρεπε να υπάρχει- ακόμα και για τις δαπάνες, παρά το ότι τον Αύγουστο ήταν περίπου 1,8 δις ευρώ χαμηλότερες από πέρσι και συνολικά στο οκτάμηνο περίπου 11 δις ευρώ, καθώς όταν το Δημόσιο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές έναντι των ιδιωτών που αγγίζουν τα 7 δις ευρώ, είναι προφανές ότι η εικόνα της συγκράτησης των δαπανών είναι λίγο ως πολύ πλασματική.
Ανάλογα και τα στοιχεία του ΓΛΚ
Τα ίδια και χειρότερα προκύπτουν κι από τα αντίστοιχα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αφού η «τρύπα» των φορολογικών εσόδων σε σχέση με τους στόχους περιορίστηκε μεν αλλά παραμένει στα επίπεδα των 1,667 δις ευρώ, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς και τη «τρύπα» από τα έσοδα του ΠΔΕ η «τρύπα» διαμορφώνεται στα 2,077 δις ευρώ. Όσον αφορά, δε, στις δαπάνες, μόνο και μόνο ότι καταγράφεται μείωση των δαπανών του ΠΔΕ κατά 2,244 δις ευρώ, αυτό «ακυρώνει» τη καλή εικόνα των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού, πόσο μάλλον το στοιχείο της συγκράτησης του Ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά 2,8 δις ευρώ σε σχέση με το στόχο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστός ο Δήμος Αλιάρτου 12-13 Σεπτεμβρίου

Κλείσιμο του Δήμου Αλιάρτου την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012      Ανακοινώνεται ότι έπειτα από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στις 30/08/2012, ο Δήμος Αλιάρτου αναστέλλει την λειτουργία του το διήμερο 12 – 13 Σεπτεμβρίου 2012. Καλούνται οι συμπολίτες σε επαγρύπνηση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν κυρίως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους, ανέργους κτλ) μέσα από την περικοπή δαπανών για προγράμματα για Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι κτλ.
    Ζητούμε την κατανόηση σας για την ταλαιπωρία που ίσως προκληθεί σε κάποιους συμπολίτες μας από την μη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο Βόλο - 63χρονη απαγχονίστηκε, όπως ακριβώς είχε κάνει προηγουμένως ο σύζυγός της

Σοκ στο Βόλο - 63χρονη απαγχονίστηκε, όπως ακριβώς είχε κάνει προηγουμένως ο σύζ

Με τον ίδιο τρόπο που αυτοκτόνησε ο ο σύζυγός της, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της μια 63χρονη στον Βόλο, η οποία όπως φαίνεται δεν άντεξε το χαμό του.
Η γυναίκα πέρασε ένα σχοινί στα πόμολα των ντουλαπιών της κουζίνας σε ύψος που ξεπερνούσε τα δυο μέτρα και κρεμάστηκε από την αυτοσχέδια αγχόνη που κατασκεύασε.
Τον περασμένο Απρίλιο, ο σύζυγος της 63χρονης γυναίκας είχε απαγχονιστεί με τον ίδιο τρόπο από το κλαδί ενός δένδρου στην Γορίτσα Μαγνησίας. Ο θάνατός του είχε ταράξει ανεπανόρθωτα τη σύζυγό του που από τότε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν πού θα έφτανε.

Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Φεστιβάλ Χορωδιών στη Λιβαδειά


Ο Δήμος Λεβαδέων και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λεβαδέων σας προσκαλούν στο 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Στο 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών θα συμμετάσχουν η Μικτή Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς, η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς και η Χορωδία Ομίλου Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων.  Τη βραδιά θα ανοίξει η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λεβαδέων.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας το 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλανθρωπικού Σωματείου – Γηροκομείου «ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ» (Κορύνης και Ιερολοχιτών).
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευθυντής σχολείου: Θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να λύσει τα προβλήματα

Διευθυντής σχολείου: Θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να λύσει τα προβλήματα

Αφωνοι έμειναν οι γονείς των μαθητών Δημοτικού σχολείου στο Ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας, όταν μετά τον Αγιασμό, άκουσαν το διευθυντή του σχολείου να αναρωτιέται αν θα πρέπει να καλέσει τη Χρυσή Αυγή για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα.
Σύμφωνα με το dete.gr, γονείς μαθητών κατήγγειλαν ότι ο εκπαιδευτικός, αναφερόμενος στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο, αναρωτήθηκε εάν θα πρέπει να καλέσει τη Χρυσή Αυγή για το επιλύσει, καθώς επί χρόνια παρακαλεί τους αρμόδιους να κατασκευάσουν μια αίθουσα για να μην συνωστίζονται τα παιδιά, αλλά κανείς δεν τον ακούει.
Οπως είναι φυσικό, ο διευθυντής αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παριστάμενους γονείς, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του σχολείου να μαζευτεί και το επεισόδιο να λήξει εκεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανοί νεοναζί επιτέθηκαν σε Έλληνες!

 



Στην πόλη Ντέτμολντ της Bεστφαλίας, δύο Έλληνες μετανάστες 35 και 51 ετών έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από νεαρούς νεοναζί.



Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο Έλληνες μετανάστες πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους της πόλης όταν περικυκλώθηκαν...   από ομάδα νεαρών ακροδεξιών οι οποίοι τους ζήτησαν να τους δείξουν αν έχουν άδεια να πουλάνε εφημερίδες.

Η ομάδα των νεαρών μελών του κόμματος NDP στη συνέχεια ξυλοκόπησε τους δύο Έλληνες κατηγορώντας τους πως πούλαγαν παράνομα εφημερίδες προκαλώντας νέες ανησυχίες στην κοινότητα των μεταναστών μιάς και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων από νεοναζί

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Η φωτογραφία που θα ήθελε να κάψει ο Μαραντόνα


Πάρτε μια βαθιά ανάσα... καλού κακού!
Ταξίδι στο χρόνο. Πίσω στη δεκαετία του 80 όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα μεγαλουργούσε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σίγουρα έχει πολλά σπουδαία να θυμάται από εκείνη την εποχή. Σε αυτά όμως δεν είναι κι αυτή...
η οικογενειακή του φωτογραφία με μαγιό… α λα στρινγκ!










redcarpet.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων!



Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης των Θηβών βρέθηκε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στην τελετή του Αγιασμού στα Δημοτικά Σχολεία 1ο , 7ο και 8ο, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο και στο 1ο Νηπιαγωγείο.

Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων, δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά με επιτυχία στο έργο τους .

Προέτρεψε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπάνε και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους και να φροντίζουν το σχολείο τους σαν να είναι το σπίτι τους, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος, στο πνεύμα της καλής συνεργασίας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να δώσει λύσεις σε όσα θέματα έχει τη δυνατότητα και τα μέσα να το πράξει»

Τόνισε δε ότι «με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων δεν θ’ αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους, καθώς οι υπάρχουσες πιστώσεις επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης και θέσμανσης».

Τέλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε και στις διήμερες κινητοποιήσεις των Δήμων της χώρας με αναστολή της λειτουργίας τους στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, συγκέντρωση, πορεία και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμος Θηβαίων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει στους Δήμους οι περικοπές κατά 60% στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τίτλοι τέλους για την τηλεόραση του 902

Την παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», για οικονομικούς λόγους, ανακοίνωσε επισήμως το ΚΚΕ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Περισσού...
με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, εξαιτίας του ιδιαίτερα μεγάλου κόστους λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.
«Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως η ΚΕ είχε ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης του «902».
Σύμφωνα με τον Περισσό, τα έσοδα του «902» από τη διαφήμιση ήταν πενιχρά, δεδομένου ότι ήταν σταθμός του ΚΚΕ, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ακόμη και από την κρατική διαφήμιση έπαιρνε ψίχουλα».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το κενό της τηλεόρασης του «902» θα καλυφθεί με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ, με εθελοντική δουλειά μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ για τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού που μένουν πλέον χωρίς δουλειά, δίνεται η υπόσχεση στήριξής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντόπισαν χασισοφυτεία-μαμούθ στη Χαλκίδα





Μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες εντοπίστηκε χθες σε περιφραγμένη ιδιόκτητη έκταση στα Πολιτικά Μεσσαπίων Χαλκίδας.

Αστυνομικοί από την Αθήνα σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χαλκίδας έχουν ξεριζώσει από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα 2.000 δενδρύλλια κάνναβης. Mάλιστα προχώρησαν στη σύλληψη ενός 36χρονο Έλληνα και ενός 31χρονου Βέλγου.


Συνολικά κατασχέθηκαν:

1.948 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας ύψους 10 εκ. έως 2 μ. σε γλάστρες
2.110 δισκία ECSTASY
Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους 76,5 γραμμ.
Κρυσταλλική Μεθαμφεταμίνη βάρους 138 γραμμ.
Χασίς υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 385 γραμμ.
Ένα πιστόλι μάρκας JERICHO με δυο 2 γεμιστήρες
414 φυσίγγια των 9 mm
Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
135 λάμπες διαφόρων διαστάσεων
6 σακιά λίπασμα και έξι 6 σακιά περλίτη
4 δοχεία με υγρό οργανικό λίπασμα
Εξοπλισμός εργαστηρίου.
Μια γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος
Ένα Ι.Χ.Ε..
Ένα κινητό τηλέφωνο
Διάφορα κλειδιά
Το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ


(Οι δράστες χησιμοποιούσαν υγραντήρες, ειδικά συστήματα εξαερισμού, τεχνητό φωτισμό, γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, μετρητές θερμοκρασίας και PH καθώς και ειδικά λιπάσματα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δήμαρχο Λεβαδέων για τη νέα σχολική χρονιά


Με ευκαιρία τον αγιασμό που τελέστηκε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας, επιθυμώ να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Χρέος όλων μας είναι να δημιουργήσουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες ώστε τα νέα παιδιά να αποκτήσουν όχι μόνο την καλύτερη δυνατή μόρφωση από τα σχολειά τους, αλλά και η πορεία τους αυτή να είναι γεμάτη από χαρά και αγάπη για τη γνώση.
Σίγουρα οι σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα καθιστά το έργο αυτό δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι όλοι μαζί, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής οφείλουμε να εργαστούμε και να προσφέρουμε στους νέους μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να απολαύσουν τα σχολικά τους χρόνια.
Ιδιαίτερα επιθυμώ να απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου στα «πρωτάκια» που ξεκινούν σήμερα την σχολική τους σταδιοδρομία, αλλά και στους τελειόφοιτους της Γ’ Λυκείου που θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και θυσίες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!       
      
                                                                                    Νικόλαος Παπαγγελής
                                                                                    Δήμαρχος Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας Τετάρτη και Πέμπτη

Κλειστοί οι δήμοι της χώρας 12 και 13 Σεπτεμβρίου

Λουκέτο στις υπηρεσίες τους θα βάλουν οι δήμοι όλης της ώρας τις επόμενες δύο μέρες (12 & 13 Σεπτεμβρίου) σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης και τον επικείμενο κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης της αυτοδιοίκησης στη χώρα.
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου, στο οποίο λήφθηκε και η σχετική απόφαση, παρατηρήθηκε επιπλέον μείωση 30% των πόρων της αυτοδιοίκησης, πέρα από τη μείωση 60% που συνέβη την τριετία 2009-2012.
Όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α., ενώ θα είναι αδύνατη, η συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών και εν γένει των υποδομών, αλλά και των δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Τέλος, λόγω των συνεχών περικοπών, οι δήμοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και θα οδηγηθούν μοιραία σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.
Στις 11 το πρωί, αύριο (12 Σεπτεμβρίου) θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.
Ενώ την επόμενη μέρα (Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου) στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής και με το Προεδρείο της Βουλής.
Στη συνέχεια, στις 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις στο Δήμο Αλιάρτου 12-13 Σεπτεμβρίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ενόψει των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΚΕΔΕ και αφορούν ενέργειες, όπως το κλείσιμο των Δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012,αλλά και περαιτέρω κλιμάκωση αυτών, ο Δήμος Αλιάρτου διοργανώνει την:
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7.00μμ
ανοικτή συγκέντρωση, στο Συνεδριακό Κέντρο (κεντρική πλατεία),με θέμα:
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Θα γίνει ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή και θα ακολουθήσει διάλογος


Ο Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Ομαδική Έκθεση Τέχνης Θηβαίων Εικαστικών απο τον «Ελείτροχο»


Δώδεκα (12) Θηβαίοι εικαστικοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με έργα Ζωγραφικής, Ψηφιδωτού, Κεραμικής και άλλες μορφές εικαστικής έκφρασης, παρουσιάζουν το έργο τους.
ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:
Αγγέλη Μαρία
Βαλμά Βασιλική
Βουδούρη Ελένη
Καραχάλιου Εϋη – Παπάκου Νικόλ
Κούλη Έφη
Κουρκούτη Πηνελόπη
Μαλαθρούνης Νίκος
Ματάλα Στέλλα
Πικάση Ασημίνα
Σταμέλου Γιώτα
Συνοδινού Ειρήνη
Χρήστου Ευαγγελία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων «Επαμεινώνδας» (Σ.Φ.Ε.) - ΘΗΒΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 19.00 – 22.00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:  Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 - Ώρα έναρξης 20.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη
Μετά τιμής,
           Για το Δ.Σ.
        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Χ. ΕΙΡΗΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το θαύμα της Παναγίας στον Ορχομενό



 Παραβρέθηκαν:
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κκ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Γεώργιος
Ο  Δήμαρχος Ορχομενού  κ. Κώστας Ξηρογιάννης
Ο Βουλευτής Βοιωτίας κ.Καράμπελας
Ο Βουλευτής Βοιωτίας κ.Μπασιάκος
Ο πρόεδρος επιμελητηρίου κ. Αγνιάδης
και πολλοί άλλοι
Μεγάλη η χάρη της Παναγίας που για ακόμη μία φορά έδειξε την δύναμή της.
Και του χρόνου να είσαστε καλά
ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO HELEN ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 51
2261022022
Ευχαριστούμε θερμά
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

11 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που δύο αεροπλάνα διέσχιζαν τον ουρανό της Νέας Υόρκηςκαι… καρφώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους. Μάλιστα, η δεύτερη πρόσκρουση του αεροσκάφους μεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα με τους τηλεθεατές να… παγώνουν.

Οι ΗΠΑ είχαν δεχτεί το χειρότερο χτύπημα στην ιστορία τους. Νεκροί, τραυματίες, συντρίμμια από τους πάλαι ποτέ ουρανοξύστες που κατέρρευσαν. Το χτύπημα της Αλ Κάιντα ήταν το θέμα των ημερών. ΟΟσάμα Μπιν Λάντεν τότε «γονάτισε» τους Αμερικανούς και πυροδότησε ένα κλίμα τρόμου σε όλο τον πλανήτη.

Το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα

Ακριβώς στις 15:56 ώρα Ελλάδας ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines στο οποίο επέβαιναν 92 άτομα προσέκρουσε στον βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη με τον πλανήτη στο σύνολό του να… παγώνει στο θέαμα.

Δευτερόλεπτα αργότερα τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Όλος ο πλανήτης είχε συγκλονιστεί.

Τα θύματα

Οι σκηνές που ακολούθησαν της έκρηξης, τρομακτικές. Άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να σωθούν, πηδούσαν στο… κενό. Πτώματα που ανασύρονταν από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν να βοηθήσουν τους πολίτες.

Το σκηνικό τρόμου ήρθε να συμπληρώσει η απευθείας δεύτερη τρομοκρατική έκρηξη.

Όμως, πέρα τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου προκάλεσε και μεγάλες οικονομικές καταστροφές. Η αξία του κατεστραμμένου ενεργητικού ανήλθε περίπου στα 17 δισ. δολάρια.

Εκτός αυτού, το συνολικό κόστος διάσωσης, καθαρισμού και των άλλων συναφών επιχειρήσεων για την αποκατάσταση της καταστροφής ανήλθε σε περίπου 11 δισ. δολάρια.

Περισσότερες από 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν και άλλοι μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις καθώς περίπου το 30% αυτών είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές.

Βασικός ύποπτος…

Αμέσως μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα, οι ΗΠΑ θεώρησαν ως τον υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενο, τον σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχο, Οσάμα Μπιν Λάντεν, αρχηγό της Αλ Κάιντα.

Οι υπόλοιποι στόχοι…

Η πτήση 77 της American Airlines που είχε προορισμό από την Ουάσινγκτον το Λος Άντζελες, προσέκρουσε, με 65 επιβάτες, το Πεντάγωνο και μέρος του κατέρρευσε.

Ένα ακόμα αεροσκάφος της American Airlines που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ με προορισμό το Λος Άντζελες κατέλαβαν τρομοκράτες, ωστόσο εικάζεται ότι τα σχέδιά τους ανέτρεψαν οι επιβάτες, που εξεγέρθηκαν με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να καταπέσει περίπου 100 χλμ ανατολικά του Πίτσμπουργκ.

Το χρονικό

15:56 (ώρα Ελλάδας): Ένα αεροσκάφος προσέκρουσε σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και πυκνός καπνός άρχισε να βγαίνει.

16:14: Ένα δεύτερο αεροπλάνο έπεσε στον δεύτερο πύργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη με τα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδίδουν ζωντανά εικόνας τρόμου και πανικού.

16:30: Οι πρώτοι υπολογισμοί μιλούν για έξι νεκρούς και χίλιους τραυματίες.

16:40: Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, από την Σαρασότα της Φλόριντας, μιλά για «προφανώς για τρομοκρατική επίθεση».

16:50: Στην Ουάσινγκτον εκκενώνεται ο Λευκός Οίκος λίγο μετά την εκκένωση του Πενταγώνου.

16:53: Εκκενώνεται το κτίριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο κέντρο της Ουάσινγκτον.

16:53: Το Πεντάγωνο στόχος των τρομοκρατών αφού γίνονται δύο εκρήξεις. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για επτά τραυματίες.

17:00: Οι αμερικανικές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δίνουν την εντολή να ματαιωθούν όλες οι εμπορικές πτήσεις στις ΗΠΑ.

17:05: Ένας από τους δίδυμους πύργους καταρρέει τελείως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε.

17:28: Καταρρέει σαν χάρτινος και ο δεύτερος πύργος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει όλο το νότιο τμήμα του Μανχάταν.

17:42: Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, που βρίσκεται στη Λίμα, ακυρώνει το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει στην Κολομβία και αναχωρεί για την Ουάσινγκτον.

17:50: Η αεροπορική εταιρεία «United Airlines» ανακοινώνει από το Παρίσι ότι ένα από τα αεροσκάφη που έπεσαν στους δίδυμους πύργους της ανήκει. Πρόκειται για ένα Μπόινγκ 737.

17:55: Το κέντρο της Ουάσινγκτον παραλύει με πολλούς πολίτες, ακόμη και πεζούς, να εγκαταλείπουν την περιοχή του Λευκού Οίκου.

18:17: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, καλεί τους Νεοϋορκέζους να εγκαταλείψουν το νότιο Μανχάταν.

18:34: Ένα Μπόινγκ 757 που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Νιούαρκ-Σαν Φραντσίσκο, συντρίβεται στη δυτική Πενσυλβάνια. Η εταιρεία «United Airlines» ανακοινώνει στη συνέχεια ότι ένα από τα αεροπλάνα της συνετρίβη στην Πενσυλβάνια, χωρίς να διευκρινίσει την αιτία.

18:38: Η αεροπορική εταιρεία «Αmerican Airlines» ανακοινώνει με τη σειρά της την απώλεια δύο αεροσκαφών της που μετέφεραν συνολικά 156 ανθρώπους.

18:53: Η σιδηροδρομική κυκλοφορία διακόπτεται στις βορειανατολικές ΗΠΑ, μεταξύ Ουάσινγκτον και Βοστόνης.

19:00: Ένα αεροσκάφος της εταιρείας «American Airlines» συντρίβεται στο κτίριο του Πενταγώνου, στο ύψος του πρώτου ορόφου.

19:31: Η «United Airlines» από το Παρίσι αναφέρει ότι έχασε και ένα δεύτερο αεροπλάνο της, τύπου Μπόινγκ 767, που πραγματοποιούσε την πτήση 175.

19:50: Η εθνοφρουρά καλείται να ενισχύσει τα σωστικά συνεργεία και να διασφαλίσει την τάξη στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το δήμαρχο Τζουλιάνι.

20:30: Ο πρόεδρος Μπους που μετέβη από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα δηλώσε ότι οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας και υπόσχεται να τιμωρήσει τους υπεύθυνους των τρομοκρατικών ενεργειών στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

20:50: Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Αντονι Ουίλιαμς, κηρύσσει την πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

21:00: Η επιτροπή λειτουργίας του αμερικανικού χρηματιστηρίου (SEC) ανακοινώνει ότι όλες οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές θα παραμείνουν κλειστές.

Η 11η Σεπτεμβρίου σε αριθμούς

Συνολικός αριθμός νεκρών: 2.973

Αριθμός κρατών που έχασαν πολίτες κατά τις επιθέσεις: 115

Αναλογία νεκρών ανδρών/γυναικών: 3/1

Αριθμός παιδιών που έχασαν κάποιον γονέα : 3.051

Ποσοστό Αμερικανών που είχαν γνωστό ή συγγενή στους Δίδυμους Πύργους: 20%

Τόνοι συντριμμιών που απομακρύνθηκαν από το σημείο: 1.506.124

Οικονομικές απώλειες της Νέας Υόρκης μετά την 11η Σεπτεμβρίου: 105 δισ. δολάρια

Ποσό χρημάτων σε δωρεές: 1,4 δισ. δολάρια

Αριθμός των Αμερικανών που άλλαξαν το μέσο μεταφοράς από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο το 2001: 1,4 εκατομμύρια

Αριθμός πολιτών που υποφέρουν από μετατραυματικό στρες: 422.000



Διαβάστε Περισσότερα »

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου- Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας




Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ  Θήβας κ. Γεώργιο Καμπούρη, είχε την Παρασκευή στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο και την περιοχή ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε, τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τον κ. Ταξίαρχο,  η θέληση για αγαστή συνεργασία του Δήμου με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην περιοχή μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύνταξη στα... 67 θέλει η τρόικα!

 
 
Περισσότερα χρόνια δουλειάς για να πάρει κανείς σύνταξη, είναι η «συνταγή» της Τρόικας για να περιορίσει τη συνταξιοδοτική δαπάνη του κράτους τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρόικα και το οικονομικό επιτελείο απασχολεί έντονα η επιβάρυνση που προκαλούν στον κρατικό προϋπολογισμό το κύμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία και την έλλειψη ασφαλιστικών και φορολογικών προσόδων.

Για το λόγο αυτό, μια από τις προτάσεις που έχουν ακουστεί και φαίνεται να απασχολεί εσχάτως τις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με την Τρόικα, είναι και η αύξηση το χρόνου ασφάλισης ή ακόμα και των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. 

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες μπορεί να είναι καθοριστικές για την τύχη ενός τέτοιου μέτρου που πάντως δεν έχει τεθεί ακόμα επισήμως ή ατύπως στους πολιτικούς αρχηγούς.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών πάντως που είναι σε θέση να γνωρίζουν λένε πως τέθηκε ήδη θέμα, είτε να καταργηθεί η συνταξιοδότηση με 15ετία ώστε να απαιτούνται 6000 ένσημα (20 χρόνια ασφάλισης) αντί 4500 που ισχύει τώρα, είτε και να περικοπούν δραστικά οι πρόωρης συντάξεις, ώστε να επιστρέψουν τα όρια ηλικίας που ίσχυαν παλιά για την παροχή πλήρους σύνταξης σε όλους ανεξαιρέτως, στα 65 για τους άνδρες και στα 60 για τις γυναίκες. Στις συνομιλίες τους άλλωστε οι απεσταλμένοι της Τρόικα "δείχνουν" και το παράδειγμα της Γερμανίας που αύξησε εδώ και χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και αν ανακύπτουν νομικά ζητήματα, οι τεχνοκράτες της Τρόικα διαβλέπουν πως το δημόσιο δεν θα μπορέσει να αντέξει τις αυξημένες δαπάνες συνταξιοδότησης των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων του που μαζικά υποβάλλουν αιτήσεις για να κατοχυρώσουν σύνταξη από τώρα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει  και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί κι αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα επειδή δε βρίσκουν δουλειά.

Από τις συζητήσεις αυτές διαφαίνεται πως η Τρόικα ευνοεί και μια νομοθετική αντιμετώπιση του φαινομένου, που θα  αφήνει «στα κρύα του λουτρού» όσους βγαίνουν άρον-άρον στη σύνταξη από τώρα, για να μην μείνουν χωρίς εισόδημα ως … «έφεδροι» συνταξιούχοι του δημοσίου τα επόμενα χρόνια.

Το θέμα βεβαίως θα αντιμετωπιστεί με πολιτική απόφαση, εάν και εφόσον τεθεί τελικώς στην κρίση του Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Είναι δηλωτικό όμως της δημοσιονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα και της βαριάς ατμόσφαιρας που επικρατεί στις διαβουλεύσεις για το δημοσιονομικό μέλλον της χώρας.

Υπό τις κρατούσες συνθήκες άλλωστε, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, ούτε ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να στηρίξει τις «στρατιές» των …απλήρωτων συνταξιούχων που θα αναζητούν εργασία και εισόδημα στην αγορά.

Ψάχνουν "αντίμετρα"

Πριν φτάσουν εκεί τα πράγματα όμως, στο οικονομικό επιτελείο «καίγονται» να βρουν τρόπους και να πείσουν την Τρόικα πως έχουν εναλλακτικό σχέδιο και μπορούν με άλλα μέτρα να αποφύγουν τις πιο σκληρές λύσεις και περικοπές. Μέχρι πολύ αργά το βράδυ χθες έμεναν αναμμένα τα φώτα στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών όπου παρέμενε ο κ. Στουρνάρας και οι επιτελείς του είχαν πολύωρες συσκέψεις, σε μια προσπάθεια να ετοιμάσουν και να παραδώσουν στην Τρόικα ένα αναλυτικό σχέδιο με επεξηγήσεις των κυβερνητικών απόψεων τις οποίες αμφισβητούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η Τρόικα αμφισβητεί ως τώρα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ (από τα 11,9 δισ. που απαιτούνται), ενώ απορρίπτει τελείως τα μισά εξ αυτών. Οι επικεφαλής της Τρόικα θα συναντηθούν εκ νέου με τον Γιάννη Στουρνάρα αύριο στις 4 το απόγευμα, ενώ θα ταξιδεύσουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών στη Λευκωσία την Παρασκευή, όπου συνεδριάζει την προσεχή το Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να παρουσιάσει στο Eurogroup το σχέδιο με τα μέτρα που θα συζητήσουν την Πέμπτη οι πολιτικοί αρχηγοί, ακόμη και εάν δεν επιτευχθεί έως τότε πλήρης συμφωνία. Το άτυπο Eurogroup θα συνέλθει υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν και του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς που θα δίνει απαντήσεις και στις απορίες ή ενστάσεις των εκπροσώπων άλλων κρατών-μελών για το σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης στη χώρα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σας παρακαλώ κύριε Κασιδιάρη (ΒΙΝΤΕΟ)...


Τον έβγαλε για να χτυπήσει νούμερα. Αλλά, όταν διαπίστωσε ότι του έδωσε βήμα για να περάσει μηνύματα, σίγουρα επικίνδυνα, τον έκοψε άρον άρον. " Θα σας παρακαλέσω να μου φέρεστε ευγενικά" , του είπε δυο φορές. " Ειμαι ευγενής. Αλλά, δεν ... με αφήνετε να μιλήσω", απάντησε εκείνος. Ο Κασιδιάρης σταθερός στη γραμμή του προστάτη του νόμου, με επικίνδυνες απλουστεύσεις - που έχουν μεγάλο ακροατήριο, επικαλέστηκε μέχρι και το Σύνταγμα. Την κατάλυση του νόμου, την ονόμασε... αυτοάμυνα , την οποία ρητώς αναφέρει το Σύνταγμα. Η Στάη, απόψε ακροβατούσε μεταξύ του φόβου - μιας παρακινδυνευμένης πρόσκλησης- και του καπελώματος από τις ακραίες απόψεις του συνομιλητή της. Γι αυτό ξαφνικά έβαλε τελεία και πέταξε έξω από το πλάνο τον Κασιδιάρη... Ιδού και... το βίντεο, από την... ιστορική συνάντηση, Ελλη Στάη - Ηλία Κασιδιάρη...δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ελείτροχος» ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων νέας περιόδου 2012-2013

Φωτογραφία: ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου Μαθημάτων Φωτογραφίας για αρχαρίους, για 4η συνεχή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Τέχνη και την τεχνική της Φωτογραφίας, τόσο μέσα από Στοιχεία Θεωρίας: γνωριμία με τις S.L.R., compact και τηλεμετρικές φωτογραφικές μηχανές, θεωρία και τεχνικές της Φωτογραφίας, ψηφιακή φωτογραφία, είδη φωτογραφίας (Αφαιρετική φωτογραφία, Φωτορεπορτάζ, Πορτραίτο, Περιβαλλοντικό πορτραίτο κ.ά), παρουσίαση του έργου Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων φωτογράφων, όσο και μέσα από Φωτογραφικές Εξορμήσεις για την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και ώρα 18.30 – 20.30, στην αίθουσα του «Σεμέλη» - Αγίου Νικολάου 1, και θα διαρκέσουν από Οκτώβριο 2012 ως Μάιο 2013.

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.

Εισηγήτρια: Καλαμπάκα Σοφία, απόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.


https://www.facebook.com/events/219739848153974/?context=create

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου Μαθημάτων Φωτογραφίας για αρχαρίους, για 4η συνεχή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φ
ίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Τέχνη και την τεχνική της Φωτογραφίας, τόσο μέσα από Στοιχεία Θεωρίας: γνωριμία με τις S.L.R., compact και τηλεμετρικές φωτογραφικές μηχανές, θεωρία και τεχνικές της Φωτογραφίας, ψηφιακή φωτογραφία, είδη φωτογραφίας (Αφαιρετική φωτογραφία, Φωτορεπορτάζ, Πορτραίτο, Περιβαλλοντικό πορτραίτο κ.ά), παρουσίαση του έργου Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων φωτογράφων, όσο και μέσα από Φωτογραφικές Εξορμήσεις για την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και ώρα 18.30 – 20.30, στην αίθουσα του «Σεμέλη» - Αγίου Νικολάου 1, και θα διαρκέσουν από Οκτώβριο 2012 ως Μάιο 2013.

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.

Εισηγήτρια: Καλαμπάκα Σοφία, απόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Έρχονται οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια μας χτυπάνε την πόρτα, αφού από σήμερα Τρίτη ο καιρός χαλάει αισθητά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και πιθανές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά αλλά βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται επίσης νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν παροδικές μπόρες, ενώ στη δυτική Μακεδονία αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν πρόσκαιρες μπόρες και στα υπόλοιπα, κυρίως ορεινά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη o καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 ως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει και τους 31.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ζημιάρηδες» τραγουδιστές – Φοροδιαφυγή από λουλούδια, σαμπάνιες και αρπαχτές

Ζημιάρηδες τραγουδιστές – Φοροδιαφυγή από λουλούδια, σαμπάνιες και αρπαχτές

Αίσθηση προκάλεσαν τα χτεσινά δημοσιεύματα για τις απολαβές που δήλωσαν ή δεν δήλωσαν γνωστοί καλλιτέχνες, καθώς και οι μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται ανάμεσα στα εισοδήματα μεγάλων σταρ της νύχτας. Κι αυτά είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.
Οι διευκρινίσεις που έσπευσαν να κάνουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, και ο Γιώργος Μαζωνάκης αποκαλύπτουν ένα μέρος μόνο του προβλήματος. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, απολύτως νομότυπα, καλύπτουν τις οικονομικές δραστηριότητες τους πίσω από εταιρείες που έχουν συστήσει, οι οποίες εισπράττουν τις αμοιβές τους από τα κέντρα και τα δισκογραφικά δικαιώματα. Στη συνέχεια, τα έσοδα αυτά συμψηφίζονται με κάθε λογής έξοδα και τελικά καταλήγουν να φορολογούνται έως και 25%. Ενώ αν τα δήλωναν στις προσωπικές φορολογικές δηλώσεις, όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, τότε ο φόρος θα έφτανε το 40%.
Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το μαύρο χρήμα καλά κρατεί στην ελληνική νύχτα καθώς υπάρχει οι τραγουδιστές και ιδιαίτερα τα μεγάλα ονόματα έχουν μια σειρά από έσοδα τα οποία δεν δηλώνονται συνήθως πουθενά. Πρόκειται για μερίδια από τα λουλούδια, τις σαμπάνιες, την γκαρνταρόμπα αλλά και διαφημιστικά και χοροεσπερίδες.
Ειδικότερα, τα μεγάλα ονόματα παίρνουν ποσοστά επί των πωλήσεων των λουλουδιών που πωλούνται συνήθως προς 15 ευρώ το πιατάκι από φελιζόλ. Όσο πιο «ζημιάρης» είναι ο καλλιτέχνης, τόσο περισσότερα τα κέρδη του. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ένας καλός πελάτης μπορεί να πληρώσει από 1500 έως 3000 ευρώ για λουλούδια για τα οποία φυσικά ποτέ δεν κόβεται απόδειξη. Μάλιστα οι μεγάλες φωνές έχουν προσωπικούς μετρ που παρακολουθούν πόσα λουλούδια πέφτουν στην πίστα ώστε να μην υπάρξει μετά «πρόβλημα» με τον ιδιοκτήτη του κέντρου.
Αντίστοιχα ποσοστά παίρνουν και από την γκαρνταρόμπα, όπου οι πελάτες δίνουν 5 ή και 10 ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μεγάλο κέντρο χωράει από 1000 έως και 5000 άτομα, τα ποσά είναι τεράστια. Και εδώ η απόδειξη είναι είδος προς εξαφάνιση, καθώς δίδεται μόνο σε όσους πελάτες την ζητήσουν.
Τα μεγάλα μαγαζιά της νύχτας προχωρούν συχνά σε συμφωνίες με εταιρείες για να εμφανίζουν τις διαφημίσεις τους πάνω στα τραπέζια του κέντρου. Από τα σουπλά ώς τα καρτελάκια ρεζερβέ αλλά και σε άλλα αντικείμενα -ειδικά στα προσοδοφόρα πρώτα τραπέζια- άνθιζε μια νέα βιομηχανία διαφήμισης και φυσικά εσόδων για μαγαζάτορες αλλά και τραγουδιστές που έκαναν προφορορική συμφωνία για το μερίδιο τους.
Τέλος, άλλες πηγές αδήλωτων εσόδων είναι οι αρπαχτές -ειδικά σε κέντρα της περιφέρειες που πληρώνουν στο χέρι- αλλά και οι χοροεσπερίδες. Ειδικά για τις τελευταίες, ο καλλιτέχνης που έφερνε στο μαγαζί έναν σύλλογο πληρωνόταν με ποσοστό κατά κεφαλήν. Εξτρα πηγή αδήλωτου εισοδήματος φυσικά είναι η εμφάνιση του καλλιτέχνη (συνήθως μικρότερου βεληνεκούς) σε διάφορες εκδηλώσεις σε μπαρ και εστιατόρια όπου είτε κάνουν τους DJ είτε τα μέλη κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς είτε απλώς... παραβρίσκονται.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το μέγεθος του μαύρου χρήματος που διακινούνταν ειδικά στις καλές μέρες στα νυχτερινά κέντρα ήταν τέτοιο που το «νυχτοκάματο» του καλλιτέχνη έβγαινε με μορφή τούβλων από 500ευρα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Το FBI στον ...ρόλο του μεγάλου αδελφού.

 
Νέο  πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων που εμφανίζονται σε κάμερες ασφαλείας..

To FBI ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει ένα δις δολάρια προκειμένου να αναπτύξει μία βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπων, που θα επιτρέπει στους πράκτορες της υπηρεσίας να ταυτοποιούν πρόσωπα χρησιμοποιώντας...   τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του FBI το πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Ταυτοποίηση Νέας Γενιάς (Next Generation Identification), είναι μια αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας βάσης δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το πρόσωπο ενός ανθρώπου μαζί με βιομετρικά δεδομένα όπως αναλύσεις DNA, σάρωση ίριδας και αναγνώριση φωνής προκειμένου να ταυτοποιήσουν κάποιον.
Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές και σύμφωνα με το FBI θα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πολιτείες από το 2014. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μπορεί να αναγνωρίσει μόνο όσους έχουν ήδη συλληφθεί και η αστυνομία διαθέτει φωτογραφία τους, αλλά σύντομα θα μπουν στη βάση των δεδομένων και φωτογραφίες από τα διπλώματα οδήγησης.
Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεσηκώσει τις αντιδράσεις οργανώσεων που προασπίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά το FBI διαβεβαιώνει ότι είναι μέσα στα όρια της νομιμότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πωλούν τα κυλικεία των σχολείων

Μαζί με το κουδούνι θα... χτυπήσουν και τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ. Η σχολική χρονιά ξεκινάει και ο ΕΦΕΤ βάζει στο μικροσκόπιο τα σχολικά κυλικεία.
Με δεδομένο ότι οι προηγούμενοι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι υπήρχαν κυλικεία που πωλούσαν προϊόντα για τα οποία δεν είχαν άδεια, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, θα δοθεί στον έλεγχο των κυλικείων όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων είναι μόνο:

- Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).
- Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).
- Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
- Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
- Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
- Τυρόπιτα ή Σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.
- Γιαούρτι «παντός τύπου».
- Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία).
- Ξηρά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
- Γάλα με λίγα λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).
- Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).
- Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml).
- Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.
- Καφές και αφεψήματα (μόνο για το προσωπικό).

Για τα σχολικά κυλικεία των Γυμνασίων, Λυκείων και Νυχτερινών Σχολείων στον παραπάνω κατάλογο προστίθενται:

- Ξηροί καρποί, ανάλατοι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
- Μέλι, σε ατομική συσκευασία.
- Χαλβάς και παστέλι «παντός τύπου» (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
- Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση (σε μικρή συσκευασία έως 30g).

Ο ΕΦΕΤ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (www.efet.gr, στη θεματική ενότητα Διατροφή- Ασφάλεια Τροφίμων στα σχολεία) ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα υγιεινής διατροφής και ασφάλειας των τροφίμων που διατίθενται από τα σχολικά κυλικεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται... "ραβασάκια" σε όσους δεν πλήρωναν τα διόδια!

Λογαριασμό με πολλά … μηδενικά στέλνει η Νέα Οδός στους οδηγούς ΙΧ που περνούν δωρεάν τα διόδια της Εθνικής οδού, θέλοντας να σταματήσει... την μεγάλη απώλεια εσόδων από τους οπαδούς του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Εάν υπολογίσει κανείς ότι η τακτική της εταιρείας που διαχειρίζεται το τμήμα από την Μεταμόρφωση ως την Σκάρφεια, έχει κόψει τα φτερά στους παραβάτες και έχει περιορίσει τις δωρεάν διελεύσεις στις Αφίδνες στο 5-7% (ήταν πάνω από 10% πέρσι,) εκ πρώτης όψεως το μέτρο δείχνει να έχει πετύχει το στόχο του αφού οι οδηγοί υπό το βάρος των προστίμων, το σκέφτονται για να περάσουν χωρίς να καταθέσουν τον «οβολό» τους στα διόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «ραβασάκια» της «Νέας Οδού» φεύγουν μαζικά προς τους οδηγούς, με τα ποσά να αγγίζουν ακόμη και πενταπλάσια νούμερα!

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι βεβαιώσεις παραβάσεων για διελεύσεις αξίας 500 ευρώ, 1.800 ευρώ ακόμη και 3.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά τα ποσά το 20πλάσιο του τιμήματος που ισχύει με βάση τις συμβάσεις του 2007, σε περίπτωση που εκδοθεί διαταγή πληρωμής.

Η διαταγή βγαίνει στην περίπτωση που το πρόστιμο δεν πληρωθεί εντός 15 ημερών, εκτινάσσοντας στα ύψη τα ποσά που πρέπει να εισπραχθούν. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγους που τους τελευταίους μήνες οι οδηγοί σπεύδουν να κάνουν διακανονισμό χρεών.

Κατά πληροφορίες, επιείκεια έδειξε το δικαστήριο σε ανάλογη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο και αφορούσε οδηγό, ο οποίος επικαλέστηκε για τις δωρεάν διελεύσεις, την ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Είναι σαφές ότι η πολιτική των εταιρειών, αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στο κίνημα «δεν πληρώνω», το οποίο εμφανίζεται υποτονικό και από μία άλλη κυβερνητική πρωτοβουλία που ψηφίστηκε προ μηνών. Πρόκειται για μία ρύθμιση που πέρασε σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, επί θητείας του κ. Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλώσεις στα διόδια θεωρούνται ποινικό αδίκημα, επομένως διώκονται από το νόμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 25.000 ευρώ το μήνα παίρνει ο Προβόπουλος!


Νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου εξαπέλυσε...



ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης σχετικά με τις αποδοχές του τραπεζίτη οι οποίες, όπως λέει, ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ το μήνα.

Σε σχόλιο του στο twitter ο πρώην βουλευτής του νομού Λασιθίου καλεί τον Γιώργο Προβόπουλονα δώσει άμεσα εξηγήσεις για τους λόγους που δεν έχει μέχρι και σήμερα προχωρήσει σε διευκρινίσεις σχετικά με τις αποδοχές του όπως του έχει ζητηθεί από το Κοινοβούλιο.

«ΚΥΡΙΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΩΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ, ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΔΑΠΑΝΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟ 2011; Γιατί δεν απαντήσατε στη Βουλή από τον Φεβρουάριο του 2012 που ζητήθηκε το ύψος των αποδοχών σας απο κάθε πηγή; Γιατί προσβαλετε το κοινοβούλιο; Γιατί προσβάλετε την αγωνία εκατομυριων πολιτών που δοκιμάζονται ;ΕΝΏ εσείς περνάτε περίοδο ευμαρειας με αμοιβές πάνω απο 25•000 ευρω; Χωρίς να υπολογίζονται πιστωτικές κάρτες έξοδα παράστασης ταξίδια κ.λ.π.» αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης.

Την ίδια στιγμή εξαπολύει επίθεση και κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με τις δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι δεν γνωρίζει το ύψος των αποδοχών του κ. Προβόπουλου.

«Είναι δυνατόν ο κ.αναπληρωτής Υπουργός κ.σταικουρας να τον παρακαλεί να μειώσει τις αμοιβές του οικειοθελώς, ενώ για τους πολλούς , οι μειώσεις στις αμοιβές και στους μισθούς επιβάλλονται; κ.Σταικούρα δεν σας πιστεύει κανείς όταν απαντάτε στην κυριακάτικη εφημερίδα real ότι δεν γνωρίζετε ποσά παίρνει τον μήνα ο κ.Προβόπουλος» αναφέρει το σχόλιο.

 

newpost.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας


Το Δ. Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στις «ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ πολιτισμού και παράδοσης 2012 για τα 90 χρόνια μνήμης.

Ο θεσμός του συλλόγου ξεκίνησε το 2006,και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας, της Εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Την μέχρι σήμερα πορεία των εκδηλώσεων, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους προσωπικότητες της εκκλησίας, του πνεύματος, του πολιτισμού και της τέχνης, χαρίζοντας στο κοινό ποιοτικές εκδηλώσεις και αξέχαστες βραδιές. Ελπίζουμε ότι και φέτος θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τετάρτη 12 Σεπτ. Κινηματογραφική Βραδιά: «Μας χωρίζει μια θάλασσα» της Πανελλήνιας

20:15 Ένωσης Εφεσίων, σε σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου.


Θα παρευρίσκεται και θα τιμηθεί η κα Νάνση Χόρτον, κόρη του Γενικού

Πρόξενου George Horton το 22 στη Σμύρνη. (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)


Σάββατο 15 Σεπτ. Εγκαίνια νέου χώρου της Ένωσης για Βυζαντινή Μουσική.

Πλατεία Συνοικισμού Φωτογραφίες μίας οικογένειας …κομμάτι τις ιστορίας του Συνοικισμού.

19:30 (Αρχείο οικογένειας Αθηνάς Παπαγεωργίου)

Σάββατο 15 Σεπτ. Μουσικές διαδρομές από Μικρασιάτες καλλιτέχνες.

3ο Δημοτικό Σχολείο Συμμετέχουν: Νόνα Βουδούρη, Γιάννης Μαμμής, Βαγγέλης Παπάζογλου,

20:45 Βασίλης Σταματάκης, Βαγγέλης Τζουμανέκας, Γιάννης Παπάζογλου κ.α.

(ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ)

Κυριακή 16 Σεπτ. «Στην αυλή του παιχνιδιού»Εκδήλωση για παιδιά, με θεατρικό παιχνίδι,

Κεντ.πλατεία Θήβας Από το μέλος μας ηθοποιό Μαρία Δεληκωνσταντίνου.

18:00


Δευτέρα 17 Σεπτ. « Μικρασιατική βεγγέρα στη γειτονιά »

Οι γυναίκες της Ένωσης μαγειρεύουν Παραδοσιακά και Μεσογειακά πίνουμε κρασάκι- τσιπουράκι και χορεύουμε στη γειτονιά μας.

( Παν. Τσαλδάρη & Νικ. Πλαστήρα)


Τετάρτη 19 Σεπτ. «Η Σμύρνη μέσα από τις Καρτ-ποστάλ» από τον Λουκά Χριστοδούλου

Συνεδριακό Κέντρο αντιπροέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. δήμου Ν.Ιωνίας Αττικής.

20:15 (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

Παρασκευή 21 Σεπτ «Ψάχνοντας την ιστορία μας μέσα στους δρόμους του Συνοικισμού»

με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Σας γνωρίζουμε, ότι η Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, μέσα από ένα φάσμα δράσεων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει έντονη την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα χορευτικά της τμήματα, την μεικτή χορωδία ενηλίκων, την παιδική χορωδία, την θεατρική ομάδα, το μουσικό τμήμα , και το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, και τους εθελοντές της δημιουργώντας πρωτότυπες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την, άξιο πρεσβευτή της ιστορικής μας πόλης.

Έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο του ενδιαφέροντος και θέλοντας την βελτίωση της καθημερινότητας του – με την συμπαράσταση των 915 μελών μας –συνεχίζουμε και φέτος την λειτουργία τμημάτων, για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη ( θέατρο- μουσική- χορωδία) να γνωρίσουν την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τον χορό, αλλά και να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού.

Πληροφορίες : Θηβαϊκή Σκηνή : 6983573814, Χορευτικό Ενηλίκων : 6944509334 , Χορευτικό Μαθητών : 69780468517 , Μεικτή Χορωδία : 6986586657 , Παιδική Χορωδία : 6982481894

Μουσικό τμήμα & εκμάθησης μουσικών οργάνων: 6980647813 Τμήμα Εθελοντών 6936181817.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η σχολική χρονιά...απεργία με το καλημέρα!


Ξεκινάει σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά, ενώ αύριο κιόλας οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, η οποία βέβαια επιβαρύνει περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς τους που επίσης αγωνιούν από τις μειώσεις μισθών που στην πλειονότητά τους δέχονται.

Τα κενά όμως κατά τους διδάσκοντες φτάνουν τα 13.000. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αναμένεται ότι θα αναφερθούν σε κενά 6.000 ατόμων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 7.000 σε ειδικότητες των ολοήμερων σχολείων.

Πάντως, η πρώτη ημέρα της φετινής σχολικής χρονιάς ξεκινάει με αμέτρητα προβλήματα και... χρέη σε πολλά σχολεία της χώρας. Μεγάλο είναι το πρόβλημα σε σχολεία της Βορείου Ελλάδος όπου πολλά σχολεία δεν έχουν προμηθευτεί φέτος πετρέλαιο αλλά όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους δεν έχουν και λεφτά για να το κάνουν.

Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ
Με κινητοποιήσεις ξεκινάει όμως και η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Οι πανεπιστημιακοί έκαναν την Δευτέρα 24ωρη απεργία, ενώ συνεδριάζουν σήμερα, με θέμα τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Στα ΤΕΙ έχει ήδη αποφασιστεί πενθήμερη αποχή για ολόκληρη την εβδομάδα των διδασκόντων από τα καθήκοντά τους.

Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι θα διακοπούν οι εξετάσεις σε όλα τα τμήματα ή τις Σχολές των Ανωτάτων Ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου φοιτητές και σπουδαστές που έχουν αυτές τις μέρες την εξεταστική περίοδο θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των τμημάτων τους για να διαπιστώσουν εάν οι καθηγητές τους συμμετέχουν στην απεργία. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ήδη ανακοίνωσε ότι οι διοικητικές του υπηρεσίες θα είναι ανοικτές, ενώ «η διεξαγωγή των προγραμματισμένων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή ή μη των εξεταστών Μελών ΔΕΠ στην απεργία».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ