Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σχολικά λεωφορεία - κίνδυνος για τους μαθητές


Μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες η Τροχαία κατέγραψε 85 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών
Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες Τροχαίας όλης της χώρας έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το πρώτο τετραήμερο της σχολικής περιόδου (11/9-14/9) πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 2.761 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 85 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία.
Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως την έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), την έλλειψη ζωνών ασφαλείας, την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη χρήση φθαρμένων ελαστικών.
Σε έξι περιπτώσεις τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, εξαιτίας βασικών ελλείψεων που διαπιστώθηκαν.
Το πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας, περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:
- Τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.
-Την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.
- Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή τους.
- Την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θέλει να μειώσει το μισθό του, ο Προβόπουλος ...

ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ;;;
Απρόθυμος εμφανίζεται -μέχρι στιγμής- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλος, στο να μειώσει το μισθό του.
Δεν έχει απαντήσει ακόμη στην σχετική επιστολή που του έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός....


Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, κάτι που έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος"...
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο.ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ:ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγορές αγροτών χωρίς μεσάζοντες φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγορές αγροτών χωρίς μεσάζοντες θα δημιουργήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Aγορές αγροτών στα πρότυπα των ευρωπαϊκών Farmers Markets ετοιμάζεται να δημιουργήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την επιτυχία του κινήματος της πατάτας.
Στόχος είναι να μικρύνει η απόκλιση που παρατηρείται στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.
«Ηδη ξεκινούν δύο τέτοιες αγορές αγροτών, τα γνωστά Farmers Markets, όπου οι γεωργοί μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο, απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή», επεσήμανε στη Βουλή ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ο κ. Τσαυτάρης τόνισε πως γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές για να περιορισθεί η σπατάλη.
«Για παράδειγμα υπάρχει μια πολύ σημαντική υποδομή στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις που για πρώτη φορά αξιοποιούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τα Επιμελητήρια, να οργανώσουμε για πρώτη φορά ένα δημοπρατήριο. Θα αποκτήσουμε εμπειρία, παράλληλα με τη μελέτη που έχουμε αναθέσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία περιμένουμε να παραδώσει εντός των επομένων 2 μηνών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά στο Ενιαίο Μητρώο για τους Εμπόρους Αγροτικών Προϊόντων ετοιμάζονται δύο τροπολογίες καθώς διαπιστώνονται δυσλειτουργίες στην εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας
«Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα τους και δώσαμε παράταση 3 μηνών έως το τέλος του έτους», είπε ο κ. Τσαυτάρης.
Σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίες πλήττονται από την κρίση και υπολογίζονται στα 800.000 άτομα ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι το υπουργείο εξασφάλισε από τον άξονα της επισιτιστικής βοήθειας 20 εκατ. ευρώ για να διανείμει πέντε βασικά προϊόντα.
«Το πρώτο εξ αυτών είναι ρύζι αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Αν είχε ολοκληρωθεί η εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που έθεσε ένας εκ των διαγωνιζομένων θα είχε ολοκληρωθεί και η προώθηση των μακαρονιών. Η βοήθεια ισχύει, επίσης, για το λάδι, τη φέτα και τη γραβιέρα», ανέφερε.

Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Φεστιβάλ Χορωδιών - Τροφώνια 2012


Στην κατάμεστη αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» του ιδρύματος της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το 3ο φεστιβάλ χορωδιών στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Τροφωνία 2012.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το φεστιβάλ έγινε τελικά σε κλειστό χώρο και όχι στην Κεντρική Πλατεία όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.


Την εκδήλωση την άνοιξε η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων με πέντε κομματια μεγάλων συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου:

  1. Στην γειτονιά των αγγέλων -Χαρταετοί (Μίκης Θεοδωράκης)
  2. Δώδεκα μαντολίνα (Μίμης Πλέσσας)
  3. Τσάμικος (Μάνος Χατζιδάκης)
  4. Δέκα παλικάρια (Μάνος Λοίζος)
  5. Το ναυτάκι (Γιώργος Ζαμπέτας)
 Στην συνέχεια οι πρωταγωνιστές τους φεστιβάλ ανέλαβαν έργο. Τέσσερις καταπληκτικές χορωδίες με εμπειρία παραστάσεων ανά την Ελλάδα και όχι μόνο μάγεψαν την αίθουσα. Πρώτη ανέβηκε στην σκηνή η χορωδία Λιβαδειάς "Έρκυνα" με μαέστρο τον κ. Τοντόρ Καμπατσίεφ. Στο πιάνο η κα Κατερίνα Μπότση.



Δεύτερη ήταν η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας με μαέστρο τον κ. Σπύρο Θεοδώρου. Στο πιάνο ο κ. Κωνσταντίνος Δέδες.


Στην συνέχεια το παρόν έδωσε η Χορωδία Ομίλου Παράδοσης Λαογραφίας Καμμένων Βούρλων με μαέστρο τον κ.Αντώνη Μπαλή. Στο πιάνο ο κ. Ηρακλής Σταυρακούδης.



Την υπέροχη βραδιά έκλεισε η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς με μαέστρο τον κ. Γιώργο Κοσμίδη. Στο πιάνο η Μαρία Σανιδά, που είναι και μέλος της Φιλαρμονικής.


Ευχόμαστε καλές επιτυχίες στις χορωδίες και γενικώς σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων.








Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου

Ανοίγει ο δρόμος για συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής με εγκύκλιο του Αρείου

Εγκύκλιος πολλών σελίδων προς τις εισαγγελίες και τα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας, έστειλε ο Άρειος Πάγος μέσω της οποίας ανάβει το «πράσινο φως» για συλλήψεις βουλευτών σε περίπτωση που διαπράττουν κακουργήματα, ενώ φωτογραφίζονται παράλληλα και οι δράσεις της Χρυσής Αυγής.
Στην εγκύκλιο γίνεται λόγος για τα αυξανόμενα περιστατικά «ελέγχου» μικροπωλητών αλλά και βιαιοπραγιών προς μετανάστες. Ο εισαγγελέας, Ιωάννης Τέντες, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που βουλευτές διαπράττουν πλημμελήματα (όπως το αδίκημα της αντιποίησης αρχής) θα πρέπει «να αποτρέπονται με τα συνήθη μέσα».
Στις περιπτώσεις κακουργημάτων, όμως, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ενημερώνονται ότι επιτρέπεται να συλλαμβάνονται.
Ολόκληρη η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
Τελευταίως παρατηρείται έξαρση του φαινομένου επιθέσεων, βιαιοπραγιών και διενέργειας ελέγχων σε αλλοδαπούς μετανάστες, σε σχέση με τη νομιμότητα της εισόδου και διαμονής αυτών στη χώρα καθώς και της ασκήσεως εμπορικής δραστηριότητας ορισμένων από αυτούς, από οργανωμένες ομάδες πολιτών. Πολλές φορές στις παραπάνω ενέργειες πολιτών συμμετέχουν και μέλη του Κοινοβουλίου.
Επειδή, ενόψει των δημοσίως προβαλλομένων επιχειρημάτων προς δικαιολόγηση των ανωτέρω συμπεριφορών, αλλά και των διατυπωμένων κυρίως στα ΜΜΕ διαφόρων απόψεων για την ποινική μεταχείριση των συμμετεχόντων βουλευτών, δημιουργείται σύγχυση, αναγκαίο παρίσταται να δοθούν οι ακόλουθες διευκρινίσεις και οδηγίες.
Πρέπει εν πρώτοις να επισημανθεί ότι το Σύνταγμα αφενός επιτάσσει τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, ορίζοντας με έμφαση ότι αυτά αποτελούν «πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» (βλ. τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 2 που είναι εντεταγμένη στο πρώτο μέρος του Συντάγματος, στο οποίο περιέχονται «βασικές διατάξεις» και καθορίζεται η μορφή του πολιτεύματος) και αφετέρου ορίζει κατηγορηματικά ότι, με τις εξαιρέσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων» (άρθρο 5§2).
Περαιτέρω κατά το άρθρο 175 παρ. 1 ΠΚ όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η εν λόγω διάταξη, καθώς και οι άλλες ποινικές διατάξεις του πέμπτου κεφαλαίου του ΠΚ με τον τίτλο «Προσβολές κατά της πολιτειακής εξουσίας», θεσπίσθηκε για την προστασία της εσωτερικής πολιτειακής εξουσίας και αποβλέπει στην εξασφάλιση της επιβολής της κρατικής βουλήσεως τόσο από την άποψη της ενεργητικής επιβολής της, όσο και από την άποψη της παθητικής αναγνωρίσεώς της. Υποκείμενο τέλεσης του εγκλήματος της αντιποίησης μπορεί να είναι οιοσδήποτε («όποιος») άνθρωπος. Περίπτωση αντιποίησης αποτελεί και εκείνη κατά την οποία ο δράστης χωρίς να αντιποιείται την ιδιότητα του φορέα δημόσιας κλπ. υπηρεσίας επιχειρεί πράξη επιτρεπόμενη μόνον σε υπάλληλο. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το κατ' άρθρο 275§1 ΚΠ∆ δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να συλλαμβάνει τον δράστη αυτόφωρου κακουργήματος ή πλημμελήματος αφενός προϋποθέτει βεβαιότητα για την διάπραξη του εγκλήματος και αφετέρου δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα διενέργειας ανακριτικών πράξεων, ήτοι ενεργειών που τείνουν στην βεβαίωση της τελέσεως του εγκλήματος, όπως είναι για παράδειγμα η απαίτηση επιδείξεως εγγράφων ή η διενέργεια πάσης φύσεως ερευνών. Επομένως, αν γίνουν τέτοιες ενέργειες από πολίτη προς τον σκοπό διαπιστώσεως της τελέσεως αυτόφωρου πλημμελήματος ή κακουργήματος και της εν συνεχεία, σε καταφατική περίπτωση, συλλήψεως του δράστη τελείται από τον πολίτη η αξιόποινη πράξη της αντιποίησης.
Το άρθρο 62 του Συντάγματος ορίζει ότι όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. ∆εν απαιτείται όμως άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα. Εξάλλου, κατά το άρθρο 54 ΚΠ∆, ακόμα και στις περιπτώσεις που χρειάζεται άδεια για τη δίωξη, μπορεί να ενεργηθεί ανάκριση για τη βεβαίωση του εγκλήματος και πριν χορηγηθεί η άδεια. ∆εν επιτρέπεται μόνο να ενεργηθούν ανακριτικές πράξεις που θίγουν το πρόσωπο για τη δίωξη του οποίου χρειάζεται η άδεια. Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει ότι για τις πλημμεληματικές, έστω και αυτόφωρες, πράξεις του βουλευτή δεν επιτρέπεται η σύλληψή του καθώς και η ποινική δίωξή του χωρίς προηγούμενη άδεια της Βουλής. Επιτρέπεται όμως η χωρίς άδεια διενέργεια κάθε ανακριτικής πράξεως που είναι αναγκαία για τη βεβαίωση του εγκλήματος εκτός αυτών που θίγουν το πρόσωπο του βουλευτή (πχ. Δεν επιτρέπεται κλήση του για παροχή εξηγήσεων ή απολογία). Επιτρέπεται επίσης η φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή με τα συνήθη αποτρεπτικά μέσα, που εφαρμόζονται στους παρανομούντες κοινούς πολίτες, εκ μέρους των οργάνων της πολιτείας τα οποία έχουν την ευθύνη για την αποτροπή της διαταράξεως της δημόσιας τάξης και την πρόληψη των εγκλημάτων αποτρεπτικών (Αστυνομία μέτρων κλπ.).
Η εφαρμογή σημειωτέον δεν 2 των συνεπάγεται ως άνω καθαρά περιορισμό της ελευθερίας του βουλευτή κωλύοντα την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, ούτε αποτελεί μομφή υπό την έννοια της ιδιαίτερης κοινωνικοηθικής αποδοκιμασίας και επομένως δεν εμπίπτει στην έννοια της σύλληψης, φυλάκισης, περιορισμού ή διώξεως κατά την έννοια του άρθρου 62 του Συντάγματος.
Τέλος, κατά τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 275 παρ. 1 και 279 παρ. 1 ΚΠ∆ οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση να συλλάβουν το δράστη αυτόφωρου κακουργήματος και πλημμελήματος και να τον οδηγήσουν, χωρίς αναβολή, στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αυτό ισχύει, σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου 275 ΚΠ∆ και για τα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση εάν υποβληθεί η απαιτούμενη έγκληση, έστω και προφορικά, σ' εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη. Στο άρθρο 242 παρ. 1 ΚΠ∆ ορίζεται πότε το έγκλημα είναι αυτόφωρο στο δε άρθρο 243 παρ. 2 του ίδιου Κώδικα ορίζεται ποιες υποχρεώσεις έχουν οι προανακριτικοί υπάλληλοι, όταν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα και πλημμέλημα. Μεταξύ των υποχρεώσεών τους αυτών συγκαταλέγεται και η σύλληψη του δράστη χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε έγκριση ή άδεια για τις ενέργειες αυτές. Ενόψει των ανωτέρω και του ότι η Εισαγγελία έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης ενώ εξάλλου ο εισαγγελέας διευθύνει την προανάκριση, εποπτεύει και ελέγχει τις αστυνομικές αρχές αναφορικά με την πρόληψη και δίωξη των εγκλημάτων παρακαλούμε, όπως παραγγείλετε στους κ. κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών και οι τελευταίοι ακολούθως στις αρμόδιες Αστυνομικές ∆ιευθύνσεις και τους υπ' αυτούς αστυνομικούς υπαλλήλους της περιφερείας των, τα ακόλουθα :
1) Να προβαίνουν στη σύλληψη και προσαγωγή των υπαιτίων της παραβάσεως του άρθρου 175 παρ. 1 του ΠΚ, και τυχόν άλλων αυτόφωρων αξιοποίνων πράξεων, ενώπιόν τους, εάν δε τούτο δεν είναι εφικτό να επιχειρούν όλες τις προανακριτικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη βεβαίωση της πράξης και την ανακάλυψη του δράστη και να τους υποβάλλουν, χωρίς χρονοτριβή, τη σχηματισθείσα δικογραφία. Σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμετόχους είναι βουλευτής επί μεν 3 κακουργηματικών αυτοφώρων πράξεων να προβαίνουν στη σύλληψη αυτού, επί των λοιπών δε πράξεων να ενεργούν οποιαδήποτε ανακριτική πράξη είναι αναγκαία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, εξαιρουμένων μόνον των ανακριτικών πράξεων που θίγουν το πρόσωπο του τελευταίου, καθώς και να εφαρμόζουν τα προαναφερθέντα αποτρεπτικά μέτρα.
2) Να τους ενημερώνουν αμέσως για τις διαπιστώσεις τους και τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν, ζητούντες εν ανάγκη και τη συνδρομή τους. σαύτως να παραγγείλετε στους κ. κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας με την παραπομπή των δραστών στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων, δεδομένου ότι η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας οδηγεί στην άμεση αποκατάσταση της προσβολής της εννόμου τάξεως, και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών κατά προτεραιότητα.
Ευνόητο είναι ότι οι αστυνομικές αρχές αλλά και όλες οι αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τη δίωξη των εγκλημάτων υποχρεούνται, κατά καθήκον, να προβαίνουν, άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βεβαίωση των εγκλημάτων, τη σύλληψη και προσαγωγή στον αρμόδιο εισαγγελέα εκείνων των αλλοδαπών, οι οποίοι καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω να διαπράττουν αξιόποινες πράξεις. Ολίγο βεβαίως είναι ανάγκη να σημειώσουμε, ότι σε σχέση με την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας πρέπει να τηρείται πάντοτε το ίδιο μέτρο για όλους τους συλλαμβανόμενους επ' αυτοφώρω δράστες.
Είναι τέλος αυτονόητο ότι η κατά τα ανωτέρω οριοθέτηση της μεταχειρίσεως των βουλευτών, αφορά τους βουλευτές οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και για οποιαδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά.
Πέραν της παραγγελίας σας προς τους ∆ιευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών για την εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου μας, παρακαλούμε, στα πλαίσια του άρθρου 35 του ΚΠ∆, να εποπτεύετε προσωπικώς και συνεχώς για την τήρηση αυτής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ήθη και έθιμα της Λιβαδειάς


Γαϊτανάκι στη Λιβαδειά
Το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και η εφημερίδα ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ήθη και Έθιμα της Λιβαδειάς» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας.
Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την πολύτιμη συνδρομή του εκδότη της εφημερίδας «Βοιωτική Ώρα» και θεατρικού συγγραφέα κ. Πέτρου Χουτζούμη, επιχείρησαν την καταγραφή των ηθών και εθίμων της πόλης μας. 
Η όλη προσπάθεια είχε ως βασικό στόχο τα παιδιά μας να γνωρίσουν τις λαϊκές παραδόσεις της πόλης και να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στη διάσωση αλλά και τη διάδοσή τους προς όλους και κυρίως στους νέους της πόλης μας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και μαγνητοσκοπημένο υλικό για τα έθιμα της Λιβαδειάς, καθώς και λαογραφικό υλικό, ενώ θα υπάρξει αφήγηση κειμένων σχετικά με τα έθιμα της πόλης.
Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι 13 αιτίες που κρατούν ψηλά τις τιμές.

 

Σε 13 αιτίες αποδίδει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, παρά την κρίση και τη μείωση της κατανάλωσης.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΕΣΕΕ σε σημερινή ανακοίνωση, η κατανάλωση την τελευταία διετία μειώθηκε κατά... 14,77% (από 36,9 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2010 σε 31,45 δισ. το ίδιο τρίμηνο του 2012 σε σταθερές τιμές) αλλά ο πληθωρισμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει πλέον να υποχωρεί και να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρά την ξαφνική αύξηση που παρουσίασε τον Αύγουστο στο 1,7 από το 1,3 του Ιουλίου, τονίζει ωστόσο ότι ο πληθωρισμός καταγράφει το ρυθμό μεταβολής και όχι αν οι τιμές είναι υψηλές ή χαμηλές.

Αναλυτικότερα, οι αιτίες της ακρίβειας κατά την ΕΣΕΕ είναι:
1. Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ.
2. Οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών (transfer pricing).
3. Οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.
4. Οι στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κ.λπ.
5. Οι πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου, προσκόμματα.
6. Η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού και λιανικού εμπορίου με μυστικές συμφωνίες.
7. Η διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση, σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2011.
8. Η μεγάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και αδυναμία πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, με επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη έχουν αυξήσει το κατά μονάδα κόστος καθώς έχουν εκτινάξει και το κόστος των μεταφορών.
9. Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές.
10. Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως, αφενός από την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και αφετέρου από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
11. Η αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν χώρα άτυπες εκπτώσεις και «παζάρια» του υψηλού ΦΠΑ, στο ταμείο πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση διαστρεβλωμένων στοιχείων.
12. Η μονομερής προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά όταν θα ήταν αποτελεσματικότερο να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση της διερεύνησης εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν το κέρδος.
13. Η έλλειψη μελέτης «ελαστικότητας» μείωσης της ζήτησης από τα αρμόδια Υπουργεία και η μη έγκαιρη αξιολόγηση της καταγραφής των επιπτώσεων από τους «σοφούς» της Τρόικας, διαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς σε πολλούς κλάδους του εμπορίου χαμηλότερα από την τιμές του τέλειου ανταγωνισμού, ενώ στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο κοντά στις τιμές μονοπωλίων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Κι άλλη ανάκληση κριτσινιών

ΕΦΕΤ: Κι άλλη ανάκληση κριτσινιών


Με απόφαση του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την αγορά κριτσίνια ηλιόσπορου, τα οποία εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση λόγω τάγγισης του ηλιόσπορου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του φορέα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Κριτσίνια Ηλιόσπορου Τσατσάκης», σε συσκευασία των 360 g, με τα εξής στοιχεία:i) Αριθμός παρτίδας 26042012 και ημ. λήξης 26/12/12ii) Αριθμός παρτίδας 08052012 και ημ. λήξης 08/01/13iii) Αριθμός παρτίδας 07062012 και ημ. λήξης 07/02/13Το προϊόν παρασκευάστηκε, συσκευάστηκε και διακινήθηκε στην εσωτερική αγορά από την επιχείρηση «Τσατσάκης Α.Ε.» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των εν λόγω παρτίδων του προϊόντος.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση και πορεία προς τον καταυλισμό της Θήβας!



Την αγανάκτηση και την εξάντληση της υπομονής τους για τις εγκληματικές πράξεις, που διαπράττονται καθημερινά από ομάδες τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό των...
ΡΟΜΑ, πολύ κοντά στη συνοικία «Πυρί» της Θήβας, διαδήλωσαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες κάτοικοι του Πυρίου Θηβών.

Παρόν στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δ.Ε. Βοιωτίας κ. Γ. Ψυχογιός και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας, συμπαραστεκόμενοι στις προσπάθειες των κατοίκων, που το μόνο που ζητούν είναι η προστασία της ζωής τους, των παιδιών τους και των περιουσιών τους.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, που ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει διογκωθεί. Πριν από 20 χρόνια περίπου σχεδιάστηκε να εγκατασταθούν προσωρινά στη θέση Καζί στο Πυρί Θηβών, οι Θηβαίοι τσιγγάνοι που υπήρχαν στην περιοχή, οι οποίοι εκείνη την εποχή απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες.

Με την πάροδο όμως του χρόνου, ο αριθμός των τσιγγάνων πολλαπλασιάστηκε, με την προσέλευση άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας, που εγκαταστάθηκαν εκεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, επιβεβαιώνοντας τη ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Από τότε τα προβλήματα ολοένα και μεγάλωναν. Από τη μια δημιουργήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από την άλλη αύξηση της εγκληματικότητας, αφού ομάδες τσιγγάνων δρουν ανεξέλεγκτα, κλέβοντας και ληστεύοντας πολίτες, διερχόμενους οδηγούς, σπίτια, καταστήματα, αγροτικές εγκαταστάσεις, ενώ διακινούν ναρκωτικά και υποθάλπουν εγκληματίες εντός του καταυλισμού, ο οποίος έχει καταστεί «γκέτο».

Δυστυχώς, η μη επαρκής στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών οδηγεί στη ραγδαία αύξηση και διαιώνιση του προβλήματος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαρχόντων αστυνομικών.

Οι κάτοικοι του συνοικισμού «Πυρί» Θηβών έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους και προειδοποιούν τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές ότι αν δεν επιληφθούν άμεσα του ζητήματος, θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη με ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αυτοδικίες, όπως αναφέρουν στο ψήφισμα που συνέταξαν στην συνέλευση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, δήλωσε στο πλευρό των κατοίκων τονίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και μέσω της νόμιμης οδού, με κυρίαρχο παράγοντα τον άνθρωπο, αφού δεν είναι όλοι οι Τσιγγάνοι υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα, ούτε την ανέχονται όλοι.

Ενημέρωσε παράλληλα τους κατοίκους του Πυρίου, ότι ο Δήμος κάνει προσπάθεια, για μετεγκατάσταση των Τσιγγάνων Θηβαίων Δημοτών και μόνο, και απομάκρυνση αυτών που έχουν εγκατασταθεί στον καταυλισμό αυθαίρετα και παράνομα. Ωστόσο όπως είπε «πρέπει να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, χρειάζεται πολιτική απόφαση- πολιτική βούληση για τη χρηματοδότηση».

Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα παρέμβασης του Εισαγγελέα στα θέματα της αρμοδιότητάς του και ζήτησε την αστυνόμευση της περιοχής, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που έχει προς τούτο αποσταλεί. Ήδη όπως είπε το πρώτο βήμα έγινε και «στις 14/9 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ στην Περιφέρεια (Λαμία) και πρόκειται να ενταθεί η αστυνόμευση της περιοχής με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχετε και έχουμε ζητήσει».

Κλείνοντας είπε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία για την γρήγορη προώθηση των αιτημάτων και ζήτησε τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων για την επίλυση του προβλήματος αλλά και ενίσχυση από τους Βουλευτές του Νομού.

Οι κάτοικοι του Πυριού μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης προχώρησαν συμβολικά, στο κλείσιμο του κόμβου της επαρχιακής οδού Θηβών-Λιβαδειάς, πάνω από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ.

Παραθέτουμε το Ψήφισμα της συνέλευσης των κατοίκων του Πυριού Θηβών :

Με το παρακάτω υπογεγραμμένο από εμάς, τους κατοίκους του Πυρίου αλλά και κατοίκους από διάφορες περιοχές της Θήβας, δηλώνουμε την αγανάκτησή και την εξάντληση της υπομονής μας γύρω από την ανοχή διενέργειας εγκληματικών πράξεων, που διαπράττονται καθημερινά από τσιγγάνους, οι οποίοι διαβιούν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Πυρί(θέση Καζί).

Απευθυνόμενοι προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ιδιαίτερα προς τον κ. Εισαγγελέα Θηβών και την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, κάνουμε ύστατη έκκληση για την προστασία της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας και των περιουσιών μας.

Δεν μας είναι δυνατόν πλέον να κυκλοφορούμε απροστάτευτοι εν μέσω εγκληματιών, οι οποίοι λυμαίνονται με κάθε τρόπο της περιοχή.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οποιαδήποτε αναβολή ή καθυστέρηση για επίλυση του ζητήματος, δυναμικά θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δεν επιθυμούμε να γίνουμε οι ίδιοι εγκληματίες και ζητούμε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να μας προστατεύσουν, έτσι ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αυτοδικιών και άλλων αδικημάτων.

Διανύουμε δύσκολες εποχές και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο αποτελεσματικά ενάντια στις κλοπές, τις ληστείες, τις φθορές ιδιοκτησίας, του εμπορίου ναρκωτικών και της υπόθαλψης των εγκληματιών, εάν οι εκκλήσεις μας δεν βρουν ανταπόκριση.

Δεν απειλούμε κανέναν αλλά έχουμε την αξίωση να εισακουσθούμε από τις κρατικές αρχές και να γίνει κατανοητή η ανάγκη παρέμβασής τους.

Αξιώνουμε εδώ και τώρα:

-Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.
-Απομάκρυνση του καταυλισμού από την περιοχή και σύλληψη των εγκληματιών.
-Λήψη μέτρων ώστε να θωρακισθεί η τάξη και η δημόσια ασφάλεια.

Καλούμε τον κ. Εισαγγελέα Θηβών να θεωρήσει την παρούσα ως δημόσια ανακοίνωση τέλεσης αδικημάτων, τα οποία διώκονται αυτεπαγγέλτως και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα.

Είμαστε στην διάθεση των Δικαστικών αλλά και οποιονδήποτε άλλων κρατικών αρχών, ώστε να επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά η τελματωμένη κατάσταση της συνοικίας μας, με νόμιμους τρόπους.

Το κείμενο αποφασίστηκε και υπογράφηκε από τους κάτωθι κατοίκους του Πυρίου και της Θήβας, σήμερα την 16η Σεπτεμβρίου στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, με την εντολή να επιδοθεί στον κ. Εισαγγελέα, στον κ. Δήμαρχο, στον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, στους Βουλευτές του νομού, στον Αντιπεριφερειάρχη και να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2012- Αλλαγή ημερομηνίας παράστασης «Καραγκιόζης: Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργη»




Σας ενημερώνουμε ότι η θεατρική παράσταση «Καραγκιόζης: Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργη» του Ευγένιου Σπαθάρη από τη θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, η οποία αναβλήθηκε εξαιτίας της έντονης χθεσινής βροχόπτωσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, είσοδος ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεν κλείνει το νοσοκομείο της Θήβας»


Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη συναντήθηκαν την Πέμπτη  13 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι του Νομού Βοιωτίας, προκειμένου δια ζώσης να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και να ενημερωθούν για τις προθέσεις σχετικά με αυτό, στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του « χάρτη υγείας» που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές του νομού Βοιωτίας Γ.Καράμπελας, Ε. Μπασιάκος και Γ.Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Ε. Βοιωτίας  Γ. Μουλκιώτης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας και Αναπληρωτής του Διασυνδεόμενου Γ.Ν. Θηβών Ν.Σβίγγος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ. Θηβαίων Στ. Χαλβατζής, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φ. Πρωτόπαπα,  ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Α. Σταϊκός και  η εκπρόσωπος του Συλλόγου των  Συμβολαιογράφων Α. Σαρρή.
Αφορμή για αυτή τη συνάντηση στάθηκαν δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε., που μιλούν για κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομείων, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.
 Ήδη μάλιστα έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου Θήβας μετά την διασύνδεσή του με το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής διοικητής του Διασυνδεόμενου Γ.Ν. Θήβας κ. Ν. Σβίγγος εξηγώντας τους λόγους στον Γενικό Γραμματέα, προτείνοντας ως λύση σ’ αυτά τα προβλήματα το Νοσοκομείο Θήβας να αυτοδιοικηθεί.
Τη συζήτηση στο γραφείο του Γ.Γ. Υγείας άνοιξε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, επισημαίνοντας στον κ. Καλλίρη τις παραμέτρους εκείνες που συνηγορούνστην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβαςκαι ΟΧΙ σε λουκέτο ή τροποποίηση της μορφή του.  Είπε χαρακτηριστικά:
 «Το Νοσοκομείο της Θήβας εξυπηρετείτις επιτακτικές και αυξημένες ανάγκες μιας πολυπληθούς περιοχής περίπου 75.000 κατοίκων, που περιλαμβάνει τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγραw, τις Δημοτικές Ενότητες Ακραιφνίου (Δήμου Ορχομενού), Θεσπιών (Δήμου Αλιάρτου), Ερυθρών (Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας), το μεγάλο εργατικό δυναμικό που απασχολείται στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων- Σχηματαρίου- Θήβας- Θίσβης, τους ανά σειρά 2000 νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα, το Κέντρο Απεξάρτησης, χιλιάδες αλλοδαπούς και τσιγγάνους που δεν έχει απογραφεί ακόμα ο ακριβής αριθμός τους και φυσικά τα επείγοντα περιστατικά της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και της  παλαιά Εθνικής Οδού Θηβών – Ελευσίνας».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θηβαίων ζήτησε να ληφθούν σοβαρά  οι ιδιαιτερότητες του νοσοκομείου λόγω γεωγραφικής θέσης και πληθυσμού που εξυπηρετείται από αυτό, με στόχοένα αυτάρκες και λειτουργικό νοσοκομείο.
«Δεν κλείνει το νοσοκομείο Θήβας» απαντά ο Γενικός Γραμματέας του Υπ.Υγείας
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας απαντώντας στις ερωτήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το Νοσοκομείο της Θήβας, ξεκαθάρισε ότι  «δεν είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας το κλείσιμο κάποιου νοσοκομείου, αλλά ο έλεγχος και  ο εξορθολογισμός των δαπανών στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας» τονίζοντας ότι«δεν υπάρχει πολιτική σκέψη ή πρόταση για κλείσιμο οποιουδήποτε νοσοκομείου στη Βοιωτία».
Παίρνοντας λοιπόν αυτήν την διαβεβαίωση από τον κ. Καλλίρη, οι εκπρόσωποι και οι φορείς που μετείχαν στη συνάντηση έθεσαν υπόψη του κ. Γενικού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο αλλά και προτάσεις για την επίλυσή του.
Συζητήθηκαν εκτενέστερα οι σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες, να υπολειτουργούν κάποια τμήματα, να κλείνουν κάποια (καρδιολογική κλινική) άλλα και να μην  χρησιμοποιείται ο τεχνολογικός εξοπλισμός του  (π.χ. ο μαστογράφος, που παραμένει στα κουτιά).
Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διασυνδεόμενου Γ.Ν. Θηβώνεπίσης επεσήμανε την ανάγκη για στελέχωση  του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)καθώς αυτό το τμήμα είναι εκείνο που δίνει την εικόνα ενός καλού νοσοκομείου και κατέθεσε σχετική πρόταση για την αναδιοργάνωση του ΤΕΠ Νοσοκομείου Θήβας που θα καλύπτει να κενά και θα αντιμετωπίζει επείγοντα περιστατικάσε καθημερινή και 24ωρη βάση , ζητώντας τη συμβολή του Υπουργείου.
Ακόμα για πολλοστή φορά επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για μονάδα αιμοδοσίας για να μπορέσει να  λειτουργήσει ομαλά και σωστά ανά πάσα ώρα και στιγμή το χειρουργικό τμήμα.
Τονίστηκε δε ότι οι κτηριακές υποδομές του Νοσοκομείου Θήβας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να παρέχουν τη δευτεροβάθμια φροντίδα που απαιτείται στους ασθενείς, γι ‘ αυτό το λόγο πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από την ηγεσία του υπουργείου υγείας για άμεση αναβάθμιση και αξιοποίησή του.
Ζητήθηκε επίσης η επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες που βρίσκεται δίπλα από το Νοσοκομείο και το οποίο διαθέτει μοναδικές κτηριακές εγκαταστάσεις και πλήρη εξοπλισμό, ωστόσο έκλεισε αν και ήταν το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης ΑμεΑ στη Βοιωτία.
Σε απάντηση των ανωτέρω ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι θα δει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τα ζητήματα για το Νοσοκομείο Θήβας, ενώ επεσήμανε ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών υγείας, θα εξετασθεί αν περισσεύουν γιατροί και αναλόγως θα μεταφερθούν όπου υπάρχουν ανάγκες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Αμερικανού πρέσβη σε video



Είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην πρεσβευτική κατοικία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη. Ο Κρις Στίβενς -αν δεν είναι ήδη νεκρός- είναι αναίσθητος και κάποιοι από το πλήθος τον βγάζουν έξω από την πρεσβεία για να τον σώσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ, οι εικόνες είναι σκληρές.

Είναι τα τελευταία λεπτά στη ζωή του άτυχου πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη, που έχασε τη ζωή του σε επίθεση εξοργισμένου πλήθους στην πρεσβευτική κατοικία στη Βεγγάζη, ανήμερα της 11ης επετείου από τις επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Πενσυλβάνια, το 2001.

Ήταν η πρώτη επίθεση που συνδέθηκε με την ταινία "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων" που θεωρήθηκε από το Ισλάμ βλάσφημη για τον προφήτη Μωάμεθ και πυροδότησε ένα ακόμη κύμα μίσους κατά του δυτικού κόσμου.

Το video με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου Αμερικανού πρέσβη "ανέβηκε" στο internet τις τελευταίες ώρες, μόλις μερικές μετά τις φωτογραφίες από την επίθεση, που τον έδειχναν νεκρό στα χέρια του πλήθους.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Θύμα της κρίσης» και η Αττική Οδός


Όλα δείχνουν πως καθημερινά οι πολίτες περιορίζουν τον αριθμό των υποχρεωτικών μετακινήσεών τους με το αυτοκίνητο στο ελάχιστο, αφού το κόστος κυκλοφορίας του έχει φθάσει για πολλούς σε απαγορευτικό ύψος. Φυσικά, ο περιορισμός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων δεν θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί και στις καθημερινές διελεύσεις οχημάτων από την Αττική Οδό, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 90.000.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι από το 2009 έως τα τέλη του φετινού καλοκαιριού η μείωση των μετακινήσεων στην Αττική Οδό έφθασε το 30%. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, ο αριθμός των οχημάτων που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό ανέρχεται πλέον σε 217.000 ημερησίως, ενώ το 2009 βρισκόταν στις 307.000.

Ωστόσο, η μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων είναι εμφανέστατη και στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, με τα έσοδα να έχουν υποστεί καθίζηση, που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 40%.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ- 49χρονος ξεψύχησε όταν του είπαν ότι απολύεται !...



Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με την μοίρα να αποδεικνύεται σκληρή για μια οικογένεια της περιοχής.
Ένας 49χρονος άνδρας ξεχύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του του ανακοίνωσε οτι ...

απολύεται.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες.
Ο 49χρονος πατέρας δυο παιδιών 7 και 14 ετών εργαζόταν σε γραφείο που ωστόσο λόγω κρίσης αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές.
Όταν του ανακοινώθηκε ότι απολύεται ο 49χρονος αισθάνθηκε δυσφορία και κατέρρευσε μέσα στο γραφείο. Όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας ήταν πια αργα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος πατέρας είχε οικονομικές εκκρεμμότητες και με τον μισθό του και εκείνον της συζύγου του τα έβγαζαν πέρα οριακά.

Η είδηση βύθισε στη θλίψη την οικογένεια του αλλά και ολόκληρο το χωριό....
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισφορά στο εφάπαξ από το 1995!




Κλείδωσαν οι περικοπές στο εφάπαξ και η επιβολή εισφοράς σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από το 1995 και μετά. Σύμφωνα με το μέτρο, επιβάλλεται εισφορά στις συντάξεις (1-3% το μήνα) σε όσους έχουν πάρει εφάπαξ έως και πριν από 17 ολόκληρα χρόνια!
Η εισφορά αφορά όλους τους συνταξιούχους που έλαβαν το συγκεκριμένο βοήθημα και οι οποίοι υπάγονται στους 22 τομείς πρόνοιας που πρόκειται να υποστούν δραματικές περικοπές εφάπαξ έως 83%.

 Δημοκρατία
Διαβάστε Περισσότερα »

4.400 προσλήψεις στο Δημόσιο




Νέες προσλήψεις εποχικού και μόνιμου προσωπικού ετοιμάζουν διάφοροι τομείς στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για υπαλλήλους σε δήμους, μουσεία, σωφρονιστικά καταστήματα, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, παιδικούς σταθμούς.
Οι προσλήψεις αφορούν σε 500 μόνιμους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, 1.500 εποχικούς σε παιδικούς σταθμούς, 800 συμβασιούχους στη ΔΕΗ, 200 ωρομίσθιους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, 700 θέσεις  διδακτικού προσωπικού στις σχολές ΕΛ.ΑΣ, 500 προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα σε δήμους και 200 μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ.

Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

Φουλ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί




Με διαδικασίες-εξπρές επιχειρούν οι δήμοι να προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών τους, μετά την αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε αυτούς.
Οι σχετικές προκηρύξεις έχουν αρχίσει να εκδίσονται από τους δήμους προκειμένου να ενισχυθούν οι σταθμοί με εργαζομένους και να εξυπηρετήσουν τα 57.534 παιδιά που έγιναν τελικώς δεκτά έναντι 42.000 που αρχικώς καλύπτονταν από τα προϋπολογισθέντα κονδύλια.
Σε σχέση με το 2011 τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τους σταθμούς είναι κατά 19% περισσότερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών έξω από την Α.Δ. Βοιωτίας



Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των αποδοχών τους που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το μεσημέρι αστυνομικοί της Βοιωτίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Λιβαδειά.Παράλληλα μοίρασαν έντυπο υλικό σε διερχόμενους οδηγούς ενημερώνοντας τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Η αποδιοργάνωση των ένστολων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης. Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματος μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε ενάντια στη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των οργανισμών μας», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους προς τους πολίτες.
Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση στη Λαμία. Από την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους θα εξαρτηθεί η συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης


Με μία ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.
Στη συνέχεια και μόλις λάβουν το "πράσινο" φως από το υπουργείο Οικονομικών ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, θα τους γνωστοποιείται ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να λάβουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Σύμφωνα με το "Βήμα", οι πολίτες όταν θα καλούν την εταιρεία που θα τους προμηθεύσει με το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους θα της γνωστοποιούν τον ειδικό αριθμό πρωτοκόλλου που τους έχει χορηγήσει η ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ.
Στη συνέχεια θα πληρώνουν το πετρέλαιο με το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δηλαδή με τα 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα συν ΦΠΑ και στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει τη διαφορά του φόρου το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που τον έχει αναγράψει στην αρχική αίτηση επιστροφής.
Η διαδικασία αυτή θα οριστικοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών.
Δεν έχει γίνει σαφές, δηλαδή, πώς θα επιστρέφεται ο φόρος όταν σε μία πολυκατοικία είναι ένας ή δύο δικαιούχοι και υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το σύνολο του φόρου.
Το υπουργείο Οικονομικών θα περιλαμβάνει στην απάντησή του προς τον αιτούντα τον αριθμό των λίτρων που δικαιούται επιστροφής φόρου.
Έτσι θα γνωρίζει ότι μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό λίτρων δεν θα πληρώσει παραπάνω φόρο, ενώ για κάθε λίτρο που θα καταναλώνει επιπλέον θα επιβαρύνεται σημαντικά.
Εισοδηματικά κριτήρια για την επιστροφή φόρου
Η επιλογή για το αν κάποιος δικαιούται ή όχι επιστροφή φόρου θα γίνεται κυρίως με εισοδηματικό κριτήρια που για οικογένεια χωρίς παιδιά θα είναι περίπου 15.000 ευρώ, ενώ για όσους έχουν παιδιά υπάρχει πρόταση το κριτήριο να αυξάνεται 5.000 ευρώ ανά κάθε παιδί. Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα δικαιούνται επιδότηση.
Επιπλέον και σε συνδυασμό με το εισοδηματικό κριτήριο, επίδομα θα λαμβάνουν όσοι έχουν πρώτη κατοικία έως 120 τ.μ. αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
Παράλληλα, η ελληνική επικράτεια έχει χωριστεί σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες μέσω των οποίων θα καθοριστούν τα λίτρα πετρελαίου για τα οποία θα δίνεται επιστροφή φόρου.
Διαφορετική ανώτερη κατανάλωση θα θεσπιστεί για όσους ανήκουν στην Α΄ζώνη (Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα) και διαφορετική για εκείνους που ζουν στην Β ζώνη (Υπόλοιποι νομοί Μακεδονίας, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ευρυτανία και Αρκαδία) ή τη Γ΄ζώνη (Υπόλοιποι νομοί Στερεάς Ελλάδας, Κορινθίας, Ηλείας) ή τέλος στη Δ΄ζώνη (Αχαΐα, Λακωνία, Αργολίδα, Μεσσηνία και Νησιωτική Ελλάδα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 20 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός μαθηματικών «Θαλής» στη Βοιωτία



Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει Μαθηματικούς Διαγωνισμούς κάθε σχολική χρονιά .
Ο πρώτος και αρχαιότερος στο είδος του διαγωνισμός ονομάζεται «ΘΑΛΗΣ»
Φέτος θα διεξαχθεί Σάββατο 20 Οκτωβρίου .
Το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε Ν.Βοιωτίας προκειμένου να βοηθήσει την άνοδο του επιπέδου των διαγωνιζομένων επιθυμεί να ενισχύσει τους μαθητές με μαθήματα προετοιμασίας που θα γίνουν τις παρακάτω ημερομηνίες.
ΣΑΒΒΑΤΟ -22-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΥΡΙΑΚΗ – 23 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΑΒΒΑΤΟ -29-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΥΡΙΑΚΗ – 30 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΑΒΒΑΤΟ -6-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΚΥΡΙΑΚΗ – 7 – ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΣΑΒΒΑΤΟ -13- ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΚΥΡΙΑΚΗ – 14 – ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Τα μαθήματα θα είναι για τους μαθητές της Β! και Γ! Γυμνασίου όπως και για τους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου.
Α. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να ενημερώσουν τους μαθητές .
Μέχρι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου να μας ενημερώσετε μέσω e-mail hms.viotias@gmail.com για τον αριθμό των μαθητών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα όπως και την τάξη τους.
Β. Επίσης όσοι συνάδελφοι Μαθηματικοί μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθειά μας με την παράδοση μαθημάτων τις παραπάνω ημερομηνίες να επικοινωνήσουν μαζί μας το συντομότερο δυνατόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες που ΣΟΚΑΡΟΥΝ...! Αλλοδαποί τρώνε γάτες στην Άρτα!


ΣΟΚ έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν αλλοδαπούς να τεμαχίζουν και να τρώνε γάτες. Οι φωτογραφίες τονίζεται ότι είναι από την Ελλάδα και η περιοχή ...είναι η .....
Άρτα...
που λαμβάνει χώρα το φρικιαστικό αυτό έγκλημα..... -->eglimatikotita.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ ισχυρές καταιγίδες αναμένονται το πρωί στο βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού πιθανόν το απόγευμα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά αναμένεται βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ωστόσο από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ θα σημειωθούν ισχυρές σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα παραθαλάσσια και το μεσημέρι και στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ανατολικά από 16 έως 27 και στα δυτικά από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 16 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι βροχερός. Συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς το πρωί να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κωμικοτραγικό: Έπεσε η γυναίκα του από το μηχανάκι και αυτός δεν πήρε χαμπάρι!

Κωμικοτραγικό συμβάν σημειώθηκε στην Θεσπρωτία, όταν μια γυναίκα έπεσε από το μηχανάκι του άντρα της, αλλά εκείνος… δεν πήρε χαμπάρι και συνέχισε τον δρόμο του!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ το περιστατικό σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Νεράϊδας – Βρυσσέλας.

Η γυναίκα «έφυγε» σε μια ανηφόρα προς τα πίσω και εκείνος δεν το κατάλαβε και συνέχισε την πορεία του, κατά την διάρκεια της οποίας της μιλούσε κιόλας (νόμιζε τουλάχιστον).

Η σύζυγος τον πήρε πολλές φορές τηλέφωνο στο κινητό, όμως δεν το άκουγε και χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να καταλάβει την απουσία της.

Περίπου τρία χιλιόμετρα διένυσε μέχρι να διαπιστώσει την απουσία της…
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο 34 από τους 388 ήταν πραγματικά τυφλοί

Το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στο νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επανελέγχου... στον οποίο προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κατά την περίοδο από 11/09/2012 έως 13/09/2012.

Ο επανέλεγχος των επιδοματούχων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.
Τα αποτελέσματα της επανάκρισης των 221 περιπτώσεων επιδοματούχων τυφλότητας που προσήλθαν έχουν ως εξής:

Τυφλοί εφ΄ όρου ζωής: 34.

Τυφλοί για ένα έτος: 5.

Όχι τυφλοί: 182.

Ποσοστό τυφλών: 17,65%.

Ποσοστό μη τυφλών: 82,35%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε (το οποίο σαφώς είναι υψηλότερο καθότι δεν προσήλθε το 37,63% των κληθέντων) επιβεβαιώνει το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και επιτάσσει την άμεση επανάκριση όλων των επιδοματούχων σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιφυλάσσεται να προγραμματίσει επανελέγχους, μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ, αμέσως μόλις εξορθολογιστεί ο μεγάλος όγκος αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς εξέταση, συμβάλλοντας στη γενικότερη προσπάθεια εξάλειψης φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.
Διαβάστε Περισσότερα »

35.000 κεραυνοί μέσα σε δύο ημέρες στην Ελλάδα!


 35.000 κεραυνοί μέσα σε δύο ημέρες στην Ελλάδα!
Άστραψε και βρόντηξε κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες, με ...



τους κεραυνούς που έπεσαν μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο, κυρίως στην Πελοπόννησο, να ανέρχονται σε 35.000.

Οι περισσότερες ηλεκτρικές εκκενώσεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 20.000, ενώ το Σάββατο έπεσαν 15.000 κεραυνοί.

Το φαινόμενο είχε εξασθενήσει πλήρως την Κυριακή, με τον αριθμό των κεραυνών να μην έχει ξεπεράσει τους 200 μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι περισσότεροι από τους κεραυνούς που έβλεπαν τα προηγούμενα βράδια οι κάτοικοι της Αθήνας, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Έθνους, έπεφταν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά, στην περιοχή της Αρκαδίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των ηλεκτρικών εκκενώσεων παρατηρήθηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αρκαδία και την Αργολίδα. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των κεραυνών που έπεσε στο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Η δραστηριότητα που κατεγράφη το συγκεκριμένο διήμερο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, ήταν πολύ έντονη.

Εκτός από τους κεραυνούς, το περασμένο διήμερο είχε πολλές και δυνατές βροχές, το ύψος των οποίων κάλυψε τον μέσο όρο του Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι ΔΟΥ την Παρασκευή λόγω 24ωρης απεργίας των εφοριακών

Σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στις ΔΟΥ.
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «δεν αντέχουμε άλλο» τη «διάλυση των ...
υπηρεσιών μας, μέσω της στοχοποίησης, απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του κλάδου μας, άλλες μειώσεις στους μισθούς μας, απολύσεις μέσω εφεδρειών, τους άδικους φόρους και τα χαράτσια».

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ δηλώνει ότι θα συντονιστεί με τους άλλους εργαζόμενους, με όλη την κοινωνία, «στον αγώνα για να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων και όχι επιδείνωσή τους»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ όμορφα όλα αυτά αλλά...


ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ
Συγχαρητήρια στο Δήμο Αλιάρτου για την υπέροχη διοργάνωση προς τιμήν του Σπύρου Λεμπέση του ολυμπιονίκη μας από το Μαυρομμάτι Βοιωτίας αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον αυτού του λαμπρού νέου.
Θα πρέπει κάποιοι αρμόδιοι φορείς(Περιφέρεια Στερεάς,Περ.Ενότητα Βοιωτίας,Δήμος) να σκεφτούν και να βοηθήσουν τον αθλητή μας σε ότι χρειάζεται ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις προπονήσεις του όπως του αρμόζει και να καταφέρει να φτάσει όσο ψηλά του αξίζει.
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι όλοι το γνωρίζουμε αλλά δεν πρέπει αυτά τα λίγα ταλέντα που μας δίνουν τις σπάνιες πλέον χαρούμενες στιγμές να τα στηρίξουμε.
Ας ελπίσουμε ότι δε θα μείνει έτσι αυτό το θέμα και δε θα προσπεραστεί.
Και πάλι συγχαρητήρια στο Δήμο Αλιάρτου, στους διοργανωτές, σε όσους ήταν εκεί και τίμησαν τον Σπύρο Λεμπέση και τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο το Σπύρο. Καλή συνέχεια...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείδωσε η σύνταξη στα 67 – Λείπουν άλλα 4 από τα 11,5 δισ. ευρώ

Κλείδωσε η σύνταξη στα 67 – Λείπουν άλλα 4 από τα 11,5 δισ. ευρώ

Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να ολοκληρώσει την λίστα με τις περικοπές που θα ανέρχονται στα 11,5 δισ. ευρώ, όπως έχει ζητήσει η Τρόικα.
Το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε συνάντηση με την Τρόικα, από την οποία προέκυψε πως όντως υπάρχει ένα κενό όσον αφορά το ποσό που προσπαθεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση. «Υπάρχει περαιτέρω πρόοδος, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα». Με αυτή τη φράση υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο «κενό».
Με αυτό το δεδομένο η οριστικοποίηση του πακέτου έως τη Πέμπτη -την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς ταξιδεύει για τη Ρώμη προκειμένου να συναντηθεί με τον Μάριο Μόντι- φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, παρά το ότι από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι οι επαφές με τη Τρόικα θα είναι πλέον σε καθημερινή βάση έως ότου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ θα γίνουν συναντήσεις των κυρίων Τόμσεν, Μάζούχ και Μορς με τα υπόλοιπα υπουργεία, τα σχέδια περικοπών των οποίων «πάσχουν».
Πάντως ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μειώσει τη σημασία της συνάντησης κάνοντας λόγο για «συνάντηση ρουτίνας», ενώ ερωτηθείς κατά πόσον η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι απαραίτητη για να «κλειδώσουν» τα μέτρα, απάντησε... «θα δούμε».
Αμέσως μετά την συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την Τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών πήγαν εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθούν για την συζήτηση που είχε ο υπουργός με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κομματικοί εκπρόσωποι ενημερώθηκαν πως μέχρι στιγμής το οικονομικό επιτελείο έχει συμφωνήσει στα 7,5 δισ. πράγμα που σημαίνει ότι λείπουν ακόμη άλλα 4 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να κάνει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να συμπληρώσει την λίστα. Έτσι εξετάζονται ένας προς ένας όλοι οι κωδικοί των δαπανών σε κάθε υπουργείο προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που θα περικοπούν.
Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, αυτό που «δεν γλυτώνουμε» είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, δηλαδή δύο περισσότερα χρόνια απ' ότι ισχύει σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ