Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Kύπελλο Βοιωτίας-Το θέαμα συνεχίζεται...

0-1_Karakatsanis_P9160205 Με τέσσερεις αγώνες συνεχίστηκε την Κυριακή 16/9 το κύπελλο Βοιωτίας που διοργανώνει η Ε.Π.Σ.Β. Οι δυο αγώνες ολοκλήρωσαν την Α’ φάση ενώ οι άλλοι δυο ήταν η «πρώτη «δόση» της Β’ φάσης. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Για την Α’ φάση:
Πανγεωργικός - Α.Γ.Σ. Ιόλαος 3-2 (στα πέναλτι)
Στο δημοτικό γήπεδο του Αγιου Γεώργιου έγινε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα της Α.Ε. “Πανγεωργικός”, που φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας (1ος όμιλος) και στην ομάδα του Α.Γ.Σ. Ιόλαος, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Η αναμέτρηση αυτή ήταν η πιο αμφίρροπη καθώς κρίθηκε στα… πέναλτι.
Μετά από ένα στείρο α’ μέρος, στο β’ οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν αφού στο 68’ ο Φαλαγγίτης απέκρουσε το πέναλτι του Σαγιάννη. Στο 70’ προηγήθηκε η ομάδα της Θήβας με τον Γκίτσι, αλλά λίγο πριν από τη συμπλήρωση των 90’ ισοφάρισε ο Πετράς.
Ετσι το ματς πήγε στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι και η συνάντηση πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα».
Εκεί, μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείθηκε ο Σανδάλης ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση: [Μπουγάς (0-1), Λέσι (1-1), Στεργίου (1-2), Μαυροειδής (2-2), Γκίτσι (απέκρουσε ο Σανδάλης), Πούλος (δοκάρι), Χατζηδιάκος (απέκρουσε ο Σανδάλης), Χρήστου (άουτ), Φαλαγγίτης (απέκρουσε ο Σανδάλης), Σαγιάννης (3-2).

Απόλλων Ακραίφνιου - Π.Α.Ο. Κόκκινου 0-2
Στο δημοτικό γήπεδο του Ακραίφνιου έγινε ένα παιχνίδι... «ντέρμπι» καθώς αναμετρήθηκαν η ομάδα του Απόλλωνα Ακραίφνιου και η ομάδα του Π.Α.Ο. Κόκκινου.
Η φιλοξενούμενη ομάδα που θα αγωνιστεί στην ανώτερη κατηγορία (φέτος θα αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία) ήταν σε τελική ανάλυση καλύτερη και έφτασε στο γκολ και στη νίκη-πρόκριση με τα γκολ του Δούμα στο 25’ και στο 35’.
Στα τελευταία λεπτά μάλιστα, έπαιξε με 10 παίχτες καθώς στο 84’ είδε την κόκκινη κάρτα ο Σύρμος.


Για την Β’ φάση:
Παμβαγιακός - Α.Σ.Α. ¨Ο Παρνασσός” 0-3
Στο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα του αθλητικού κέντρου της Ε.Π.Σ.Β. (λόγω τιμωρίας) έγινε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του Α.Σ. “Παμβαγιακός” (τυπικά γηπεδούχος) που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και στην ομάδα του Α.Σ.Α. “Ο Παρνασσός”, πρωταθλήτριας Βοιωτίας 2011-2012 που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής (7ος όμιλος).
Οπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα της Αράχωβας που ήταν το φαβορί επικράτησε και πήρε την πρόκριση αλλά όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ 3-0.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Λουκάς Καρακατσάνης, ο έμπειρος «στράικερ», ο οποίος πέτυχε και τα τρια γκολ της ομάδας του και μάλιστα με... ποικιλία· με κεφαλιά στο 15’, με ωραίο πλασέ με το αριστερό από πολύ πλάγια, θέση, μετά από εκπληκτικό σόλο στο 84’ και με πέναλτι με το δεξί στην εκπνοή.
Ο ίδιος στο 77’ είχε και εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι.
Παμβαγιακός: Μπατσούλης, Ε.Μερκούρης, Τσέλος (70’ Τσόρας), Σταμάτης, Αντωνίου (46’ Χαροκόπος), Σταμέλος, Μπότσι, Μπουζίκας, Μάνεσης (82’ Ζωγράφος), Κυμπεζής, Σιάκουλης.
Α.Σ.Α. ¨Ο Παρνασσός¨ (Νίκος Γεωργακόπουλος): Σπανός, Διβόλης, Παπαχαραλάμπους, Μαχαίρας, Γκαλαμέλος (60’ Καράϊ), Γκικόπουλος, Μαρτιναίος (80’ Καβρούζος), Καλύβας, Καρακατσάνης, Καλλέργης (46’ Αλαφογιάννης), Μπαρκόσης.
Διαιτητής ήταν ο Βίκτωρας Χρήστου με βοηθούς τον Στέφανο Ξηρογιάννη και τον Βασίλη Κώνστα.


Παναλίαρτος - Πήγασος Αγιας Αννας 0-3
Στο γήπεδο του δημοτικού στάδιου Αλίαρτου αναμετρήθηκαν δυο ομάδες που θα αγωνιστούν αμφότερες και φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Η ομάδα του τοπικού Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” υποδέχτηκε την ομάδα του Α.Ο. “Πήγασος” Αγιας Αννας. Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν αρκετά καλύτερη και επικράτησε μάλλον άνετα, με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ του Τσώνη ο οποίος σκόραρε στο 35’, στο 60’ και στο 74’.


- Οι ομάδες που επικράτησαν (εύκολα ή δύσκολα) στους αγώνες αυτούς πέρασαν όλες στην Γ’ φάση του θεσμού καθώς στην κλήρωση που έγινε την περασμένη Δευτέρα είχε αποφασιστεί να περάσουν χωρίς αγώνα («by») οι νικήτριες των δυο αγώνων της Α’ φάσης μαζί με τις ομάδες: Επαμεινώνδας Λεύκτρων και Δόξα Μουρικίου.

- Σήμερα, στις 16:30’, στο δημοτικό γήπεδο των Πλαταιών, θα γίνει ο αγώνας Α.Ο. Πλαταιών-Αμβρυσσέας Διστόμου, ο τρίτος από τους τέσσερεις για την Β’ φάση. 



Ε.Π.Σ. Βοιωτίας
Κύπελλο 2012-13
Α’ φάση
Σάββατο 08/09/2012
17:00’
Γήπεδο: Δημοτικό Αράχωβας
Α.Σ.Α. "Ο Παρνασσός" - Π.Α.Σ. "Κιθαιρών" 3-1
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Ερυθρών
Α.Π.Ο. "Δάφνη" Ερυθρών - Α.Ο. "Η Θήβα" 3-0
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Ορχομενού
Α.Ε. Ορχομενού - Επαμεινώνδας Λευκτρων 0-1
Γήπεδο: Δημοτικό Αγιας Αννας
Πήγασος Αγιας Αννας - Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 3-2
Γήπεδο: Δημοτικό Σκούρτων
Α.Ε. Σκούρτων - Παμβαγιακός 2-5
Γήπεδο: Δημοτικό Παύλου
Α.Ο. Παύλου - Δόξα Μουρικίου 1-2 (Στην παράταση. Κανονική διάρκεια 1-1)
Γήπεδο: Δημοτικό Ασκρης
Θεσπιακός - Α.Ο. Πλαταιών 1-2
Κυριακή 09/09/2012
16:30’
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Σχηματαρίου
Ευαγόρας - Παναλίαρτος 1-4
17:00’
Γήπεδο: Δημοτικό Δαύλειας
Πανδαυλειακός - Αμβρυσσέας Διστόμου 2-4
19:00’
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Σχηματαρίου
Αναγέννηση Σχηματαρίου - Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 3-7
Κυριακή 16/09/2012
16:30’
Γήπεδο: Δημοτικό Ακραίφνιου
Απόλλων Ακραίφνιου - Π.Α.Ο. Κόκκινου 0-2
Γήπεδο: Δημοτικό Αγιου Γεώργιου
Πανγεωργικός - Ιόλαος 3-2 (Στα πέναλτι. Κανονική διάρκεια 1-1, παράταση 0-0)


Β’ φάση
(Κλήρωση Δευτέρα 10/9)
Κυριακή 16/09/2012
16:30’
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αλίαρτου
Παναλίαρτος - Πήγασος Αγιας Αννας 0-3
Γήπεδο: Ε.Π.Σ.Β. (Αγ. Σπυρίδωνα)
Παμβαγιακός - Α.Σ.Α. ¨Ο Παρνασσός” 0-3

Σήμερα, Τρίτη 18/09/2012
16:30’
Γήπεδο: Δημοτικό Πλαταιών
Α.Ο. Πλαταιών - Αμβρυσσέας Διστόμου -

Πέμπτη 20/09/2012
16:30’
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Ασπρων Σπιτιών
Ασπρα Σπίτα/Αντίκυρα - Δάφνη Ερυθρών    -


Γ’ φάση
(Κλήρωση: χθες, Δευτέρα 17/9)
Κυριακή 23/09/2012
16.30’
Α.Ο. "Πήγασος" Αγιας Αννας  -  (Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Δάφνη Ερυθρών)
Πανγεωργικός  -  Επαμεινώνδας Λεύκτρων
Α.Σ.Α. “Ο Παρνασσός”  -  (Α.Ο. Πλαταιών-Αμβρυσσέας)
Π.Α.Ο. Κόκκινου  -  Δόξα Μουρικίου.
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Λαμία οδεύουν οι Βοιωτοί ένστολοι…

«Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν»

Στους δρόμους και οι ένστολοι της Βοιωτίας, θύματα του μνημονίου και της τρόϊκα! Με σύνθημα «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν» άρχισαν να ενημερώνουν τους συμπολίτες τους για τα αιτήματά τους…
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, οι Βοιωτοί ένστολοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Αστυνομικής  Δ/νσης Βοιωτίας, καλώντας τους συναδέλφους τους  σε εγρήγορση  εν΄ όψει των δυναμικών κινητοποιήσεων, ενάντια στα νέα μέτρα και τις περικοπές που επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση κατ’ εντολήν της τρόικα με σκοπό την διάσωση της οικονομίας μέσω της εξαθλίωσης των Αστυνομικών και των οικογενειών τους….
Μοίρασαν φυλλάδια και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για επιβίωση μέχρι τέλους, καλώντας τους ένστολους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν σε ακόμη μία δυναμική ένστολη κινητοποίηση, την Πέμπτη 20/9/2012 στην Λαμία, όχι μόνο ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης αλλά και ενάντια στην διάλυση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ….
Μάλιστα,  θα διαθέσουν και λεωφορείο για την μεταφορά στην Λαμία, το οποίο θα αναχωρήσει από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας στις 08.30 και από την Αστυνομική Δ/νση Λιβαδειάς στις 09.00 την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Οι ένστολοι  που θέλουν  να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα: 6984246565 (Πρόεδρος της Ένωσης) και 6974047949 (Γραμματέας).
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού - Είχε διπλωματικό διαβατήριο!!

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών του Κιργιστάν της Κεντρικής Ασίας, βρίσκεται εδώ και 48 ώρες ένας εκ των στιγνών δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν το καλοκαίρι του 1996 στην Κύπρο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με βάση το κόκκινο δελτίο που...

έχει εκδώσει η Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ερχάν Αρικλί (twitter)

Πρόκειται για τον Τουρκομογγόλο, Ερχάν Αρικλί, τότε πρόεδρο της ένωσης φοιτητών του ψευδοκράτους. 



Ο Αρικλί συμπεριλαμβάνεται σε λίστα 11 ατόμων που κατηγορούνται για την δολοφονία των δύο Κύπριων. 

Στην ίδια λίστα μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα ονόματα του τότε στρατιωτικού διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και άλλων αξιωματούχων του ψευδοκράτους.


Ένας Θεός ξέρει, πόσες ψυχές έχει πάρει στο λαιμό του το κάθαρμα,
κι όμως... αυτός το γλεντάει!

Ήδη οι τουρκικές διπλωματικές αρχές κινητοποιήθηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Ερχάν Αρικλί, ενώ τουρκοκυπριακή εφημερίδα ανάρτησε περί τις 19:15 πώς οι αρχές του Κιργιστάν τον έχουν ήδη απελευθερώσει.

Επισήμως η Άγκυρα αναφέρει πως το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στο επαρχιακό δικαστήριο του Κιργιστάν «Sverdlovsk», το οποίο θα αποφανθεί για το εάν ή όχι ο Αρικλί θα κρατηθεί καθώς και για το εάν θα εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.


Ο μπάσταρδος τουρκομογγόλος δολοφόνος έκανε οικογένεια
και ζεί υπέροχα τη ζωή του!
Κατά τη σύλληψη, ο Ερχάν Αρικλί παρουσίασε διπλωματικό διαβατήριο αλλά και κάρτα παραμονής στο Κιργιστάν η ισχύς της οποίας είχε λήξει.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Αρικλί είναι μεταξύ των ατόμων που καταζητούνται μέσω Ιντερπόλ για τα γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια, κατά τα οποία δολοφονήθηκαν οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού. Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι καταζητείται με την κατηγορία της δολοφονίας καθώς η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δώσει το όνομά του μαζί με του τότε επικεφαλής του κατοχικού στρατού και άλλων αρμοδίων στα κατεχόμενα για τις δύο δολοφονίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο του ψευδοκράτους οδηγήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.

Ο οικονομικός ακόλουθος της τουρκικής Πρεσβείας στο Κιργιστάν Μπεχζάτ Ερτέν δήλωσε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου «Ανατολή» ότι η αστυνομία βρήκε πως οι «κατηγορίες δεν στέκουν».



«Μετά από αίτημα της Λευκωσίας , η σύλληψη του Αρικλί σε μια φιλική και αδελφική χώρα, το Κιργιστάν, αντικρίσθηκε με λύπη από τους Τούρκους που ζουν εδώ», δήλωσε ο Ερτέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Κιργιστάν, στην οποία κάνουν αναφορά τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Ερχάν Αρικλί αναζητείτο από την Ιντερπόλ και συνελήφθη στη Μπισκέκ με την κατηγορία εγκλήματος που διεπράχθη το 1996 στην Κύπρο. 

Κατά τη διάρκεια έρευνας διαπιστώθηκε ότι έφερε «διπλωματικό» διαβατήριο και πως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος κατέφυγε στο Κιργιστάν. 

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο Αρικλί μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας στη Μπισκέκ.

Ο Ερχάν Αρικλί είναι γεννημένος το 1962, είναι έποικος και έχει τουρκική υπηκοότητα.


*περισσότερα νέα από το Κιργιστάν http://kabar.kg/eng/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σέξι βίντεο: Βάζει το... στρινγκάκι στο παγκάκι!


Δεν μπορεί να συμβεί στην καθημερινότητά μας, αλλά αν σας... κάτσει και εκεί που έχετε ξαποστάσει σε κάποιο παγκάκι δείτε δίπλα σας μια καλλονή να φοράει το στρινγκάκι της, μην ξαφνιαστείτε. Προφανώς θα είστε κι εσείς ένα από τα τυχερά...


θύματα εκπομπής που βιντεοσκοπεί φάρσες για λογαριασμό ιδιωτικού καναλιού της Ρωσίας. Για δείτε το βίντεο...
onsports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι Βοιωτίας


 Στo Nεοχώρι Βοιωτίας, σε μία μοναδική για το φυσικό της κάλλος πλαγιά του Ελικώνα (λίγα μόλις λεπτά έξω από την πόλη της Θήβας), βρίσκεται η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.
Η ίδρυση της Μονής χάνεται στο διάβα του χρόνου και μόνο η ιστορικότητα της τοποθεσίας μας υποψιάζει για τη δόξα της στο μακρινό παρελθόν. Ο παλαιοχριστιανικός ναός στην Κοιλάδα των Μουσών και η κεντρική τοποθεσία που σήμερα ονομάζεται Επισκοπή, είναι τεκμήρια μιας πρωτοχριστιανικής κοινότητας. Πολλά διάσπαρτα παλαιοχριστιανικά γλυπτά ή εντοιχισμένα σε ναούς, σε μοναστήρια, σε ιδιωτικές κατασκευές, στις περιοχές των Θεσπιών, της Άσκρης, της Ξηρονομής και της Θίσβης συντηρούν την ελπίδα ότι και άλλα αξιόλογα παλαιοχριστιανικά σπαράγματα φυλάσσονται στα σπλάγχνα του Νεοχωρίου, πιθανότατα δε στα ριζώματα της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην εποχή του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη και επί αυτοκράτορος Μανουήλ Κομνηνού (1143-1180) η Θήβα είναι Μητρόπολη και υπάγονται σε αυτήν πέντε επισκοπές. Στην περίοδο τούτης της ακμής υψώθηκαν σε όλο το χώρο της Βοιωτίας εξαιρετικά μνημεία, που έμειναν μάρτυρες της πολιτιστικής πορείας των κατοίκων της. Σ’ αυτούς τους χρόνους θρυλείται από προφορικές παραδόσεις πως χτίστηκε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο Νεοχώρι.
Δυστυχώς, όμως, οι κατά καιρούς σεισμοί, στους οποίους είναι ευάλωτη η περιοχή, οι βαρβαρικές επιδρομές και οι ξενικές κατοχές επέφεραν πολλές καταστροφές. Αν κι έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με υπουργική απόφαση και έκδοση του ΦΕΚ: ΥΑ 36534/2169/21-3-1959, ΦΕΚ 122/Β/4-4-1959, το καθολικό της Μονής υπέστη ολοσχερή καταστροφή στους χρόνους της Τουρκοκρατίας και σώζεται μόνο ένα κομμάτι του τοίχου από το Ιερό Βήμα, αρμονικά «δεμένο» με τον νεοανεγερθέντα ναό.
Στις 24 Μαρτίου 1957 ανακαλύφθηκε απο Νεοχωρίτες,οι οποίοι απο το στερημά τους άρχισαν την  αναστήλωση του κατεστραμμένου ναού. Ο ναός, βασιλική μετά τρούλου, έχει όλα τα γνωρίσματα του βυζαντινού ρυθμού σε μικρή κλίμακα: αγκαλιάζει τους πιστούς δούλους του Θεού του Ζώντος που προσέρχονται με κατάνυξη, χωρίς καμία επιτήδευση, κανένα φτιασίδωμα. Είναι μια λιτή, απέριττη εκκλησία, με χαμηλό φωτισμό, που αποπνέει αβίαστα μιαν ατμόσφαιρα μυσταγωγική, ικανή να ζεστάνει τις καρδιές των προσκυνητών.
 Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν τρεις εικόνες μεγάλης ιστορικής κι αρχαιολογικής αξίας αγιογραφημένες επάνω σε μεμβράνη οι οποίες απεικόνιζαν την Παναγία ως Ζωοδόχο Πηγή, τον Άγιο Γεώργιο και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Δυστυχώς, οι δύο εικόνες εκλάπησαν από χέρι βέβηλο και σήμερα σώζεται μόνον η μικρή εικόνα του Αγίου Αρχαγγέλου.
Στο καινούργιο τέμπλο εκατέρωθεν της Ωραίας Πύλης, προβάλλουν τέσσερις δεσποτικές εικόνες, όπου στ’ αριστερά έχουμε τη Ζωοδόχο Πηγή με την Παναγία Βρεφοκρατούσα και στα δεξιά  τον Χριστό Ένθρονο με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Παρακείμενο του κεντρικού υψηλότερου κλίτους έχει χτιστεί άλλο, μικρότερο σε διάσταση, όπου δεσπόζουν οι εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Εκεί, είναι ορατή και η μεσοτοιχία, που σώζεται από τον πρώτο, βυζαντινό ναό. Στον Πρόναο, σε ξεχωριστή θέση, προβάλλει άλλη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, πλησίον του σκευοφυλακίου. Όλες οι εικόνες ανάγονται στη μεταβυζαντινή περίοδο και χρήζουν συντήρησης, προκειμένου ν’ αποκαλυφθεί στους πιστούς η τέχνη τους.
Η εύρεση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής οδήγησε τους ανασκαφείς στο συμπέρασμα ότι κάπου εκεί υπάρχει Αγίασμα, το οποίο βρέθηκε μετά από κοπιαστικές προσπάθειες των κατοίκων του Νεοχωρίου,και που σώζεται όπως βρέθηκε, δίπλα στο ναό.
 
Το 2009 ήρθε στο Μοναστήρι η Γερόντισσα Αρσενία και με την ολόθερμη στήριξη των Νεοχωριτών, έγιναν σημαντικά έργα υποδομής, και είναι καύχημα σε όλη την περιοχή.
Κοντά στο Καθολικό ανάβουμε κερί στο γραφικό ξωκλήσι που αφιερώθηκε σε δύο νεοφανείς Αγίους, μάρτυρες της πίστης μας, στον Άγιο Λουκά Κριμαίας και στον Όσιο Εφραίμ.
 
Το Μοναστήρι γιορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου.
Χτισμένο στους νότιους πρόποδες του Ελικώνα, σε υψόμετρο340 μέτρων, το Νεοχώρι ανήκει στο Δήμο Αλιάρτου, μαζί με το Μαυρομμάτι, την Άσκρη, το Λεοντάρι και τις Θεσπιές. Ο δρόμος είναι ελάχιστα ανηφορικός – ασφαλτοστρωμένος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γερόντισσα Αρσενία στο τηλέφωνο 2262065441

Διαβάστε Περισσότερα »

Η τηλεοπτική επέλαση των Τούρκων στην Ελλάδα

Η τηλεοπτική επέλαση των Τούρκων στην Ελλάδα
Η εξυπνάδα και η στρατηγική των Τούρκων ακόμη και στα θέματα πολιτισμού  είναι γεγονός. Η βλακεία των Ελλήνων που κοιμούνται και πάλι τον ύπνο του δικαίου στα σεντόνια της οικονομικής κρίσης αφήνοντας ελεύθερο πεδίο στους Οθωμανούς να μας γεμίσουν συναισθήματα για τους μελοδραματικούς τους έρωτες στην μικρή οθόνη είναι και αυτή γεγονός.


Της Μαρίας Γιαχνάκη


Σε μια εποχή που οι Έλληνες περνούν το δικό τους μελόδραμα λόγω της οικονομικής τους κρίσης και της ανασφάλειας που τους δώρισαν οι εγκληματίες της πολιτικής  στρογγυλοκάθονται στην πολυθρόνα τους και αναζητούν μέσα από τους ανεκπλήρωτους και παράνομους έρωτες των τουρκικών σήριαλ λίγη διασκέδαση.

Αν είναι ποτέ δυνατόν. Δεν λέμε όχι στην τέχνη ούτε είμαστε αρνητικοί στους δημιουργούς και στα δημιουργήματά τους να περνούν τα σύνορα και να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτό δεν είναι Τέχνη ,είναι η επέλαση των Τούρκων και η προσπάθειά τους να κατακτήσουν ότι υπάρχει γύρω τους κάνοντας προπαγάνδα μέσα από τα μελοδραματικά τους σήριαλ.

Τα ελληνικά κανάλια σκέφτονται μόνο εμπορικά και όχι εθνικά , όχι πατριωτικά δεν ανησυχούν για την τηλεοπτική άλωση ούτε για τον τραυματισμό του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας όταν προβάλλουν καθημερινά τουρκικές παραγωγές αδιαφορώντας για το τι πρεσβεύουν και που αποβλέπουν οι Τούρκοι παραγωγοί.

Οι έλληνες που κατοικοεδρεύουν  στα μεγαλοπρεπή τους γραφεία θα πρέπει να σκεφτούν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι η τηλεόραση δεν πρέπει να παίζει ούτε με την ιστορία ούτε με την ελληνική κουλτούρα επιλέγοντας να τους ταϊσει τούρκικες φθηνές παραγωγές.

Κάθε βράδυ τα δυο μεγάλα κανάλια Μέγκα και Αντ1 δίνουν τη μάχη τους με τουρκικές  παραγωγές χωρίς να ενδιαφέρονται που έτσι που οι Τούρκοι προσπαθούν να διαλύσουν έτσι  τις μνήμες  από τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Τα έσοδα από σαπουνόπερες έφτασαν το 2011 τα 50 εκατομμύρια , κάνοντας την Τουρκία να περνάει μια τηλεοπτική ανάταση . Μέσα από αυτήν ακριβώς την τηλεοπτική της προσπάθεια προσελκύει τουρισμό και συνάλλαγμα αλλά και περνάει τα δικά της μηνύματα και την ισχύ της από την Κεντρική Ευρώπη ως την Μέση Ανατολή και το μακρινό Βιετνάμ.

Το περιοδικό Time με αφορμή την τηλεοπτική εισβολή των Τούρκων έκανε λόγο  για το μυστικό όπλο του Ερντογάν που βλέπει  τη χώρα του να μετατρέπεται σε τηλεοπτική υπερδύναμη αρπάζοντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία να ασκήσει πολιτισμική επιρροή .

Κάποιος ενδεχομένως διαβάζοντας τα παραπάνω να σκεφτόταν ότι είναι υπερβολικό πλέον στην εποχή μας να νιώθουμε έτσι για τους εχθρούς του παρελθόντος και ότι η ζωή πάει μπροστά και ο κόσμος αλλάζει.

Θα απαντήσω όμως ότι οι εχθροί του γένους δεν αλλάζουν και είναι το  λιγότερο μωρός όποιος πιστεύει αυτό . Τα όπλα αλλάζουν και αυτήν την φορά οι γείτονες Τούρκοι μας πολεμούν τηλεοπτικά και μας «φυτεύουν» θέλοντας και μη τις συνήθειές τους κάνοντας την γλώσσα τους τα ήθη και τα έθιμά τους αλλά και την κουλτούρα τους πιο προσιτή και οικεία σε μας .

Κι εγώ αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι φορείς που πληρώνονται από το ελληνικό κράτος και ρίχνουν πρόστιμα στα κανάλια για την κάθε μικρή λεπτομέρεια κι εννοώ το ΕΣΡ , που βρίσκονται τώρα που οι έλληνες πολιορκούνται μέσα από την τηλεόραση;

Οι Έλληνες τι έπαθαν ; σε πόσο βαθύ ύπνο έχουν βυθιστεί  και δεν ακούν τον εχθρό που έρχεται με ποδοβολητά;

Θα θυμίσω τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη που σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του, αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας :

" Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ότι πιο ευτελές τους σερβίρει η τουρκική προπαγάνδα , μοιάζει να προβληματίζει   ελάχιστους . Ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα."
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρευστότητα και ΑΤΕ Leasing φρέναραν τα αγροτικά φ/β


Η ΑΤΕLeasing είχε εγκρίνει περί τα 640 δάνεια αγροτών για κατασκευή φωτοβολταϊκών και από αυτές οι 500 είχαν συμβασιοποιηθεί.Μόλις ένας στους δέκα αγρότες που έλαβαν προσφορές σύνδεσης από τη ΔΕΗ έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους στα φωτοβολταϊκά. Το άκρως ανησυχητικό αυτό στοιχείο προκύπτει από τα πιο πρόσφατα συγκεντρωτικά στατιστικά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ και αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πλειοψηφία των παραγωγών που επένδυσαν χρόνο και χρήμα για… μια θέση στον ήλιο.
Η ΑΤΕLeasing είχε εγκρίνει περί τα 640 δάνεια αγροτών για κατασκευή φωτοβολταϊκών και από αυτές οι 500 είχαν συμβασιοποιηθεί.
Την ίδια στιγμή, στον αέρα εξακολουθούν να παραμένουν όσοι αγρότες στράφηκαν για χρηματοδότηση στην ATELeasing η οποία, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη τουλάχιστον για το σκέλος εκείνο των δανείων που έχουν εγκριθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ,  μέχρι τον περασμένο Ιούνιο είχαν τεθεί σε λειτουργία μόλις 500 αγροτικά φωτοβολταϊκά. Το νούμερο είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Μαρτίου ( κινούνταν μεταξύ 200 και 300) ωστόσο παραμένει πολύ μικρό αν συγκριθεί με τις περίπου 5.500 προσφορές σύνδεσης που είχαν δοθεί από τη ΔΕΗ σε επαγγελματίες αγρότες.
Το χάσμα αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην έλλειψη ρευστότητας που ανάγκασε πολλούς παραγωγούς να βάλουν στον «πάγο» ή ακόμα και να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους. Υπολογίζεται ότι από τους 5.500 που έλαβαν προσφορές μόνο οι 1.200 αποφάσισαν να προχωρήσουν στη υλοποίηση των επενδύσεών τους.
Από αυτούς, τουλάχιστον οι μισοί απευθύνθηκαν για χρηματοδότηση στην ΑΤΕLeasing η οποία, όμως, εν τω μεταξύ –και μετά την απορρόφηση της ΑΤΕbank από την Πειραιώς εντάχθηκε στο κακό «κομμάτι» της τράπεζας που τίθεται προς εκκαθάριση.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των αγροτών και τα απανωτά δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δε φαίνεται να έχουν καταλήξει σε κάποια ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τουλάχιστον τη χορήγηση των δανείων που έχουν εγκριθεί. Έτσι τα έργα αυτά βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΤΕLeasing είχε εγκρίνει περί τα 640 δάνεια αγροτών για κατασκευή φωτοβολταϊκών και από αυτές οι 500 είχαν συμβασιοποιηθεί.
Εκτιμάται ότι περίπου 300 αγρότες από την παραπάνω κατηγορία έχουν παραγγείλει τον εξοπλισμό και πάνω από 200 βρίσκονται σε φάση κατασκευής.
Σε όλο αυτό το διάστημα πολλοί κατασκευαστές ανέλαβαν να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος λόγω της αδυναμίας των παραγωγών να πληρώσουν τις δαπάνες σύνδεσης με τη ΔΕΗ και να καταβάλλουν εγγυητικές επιστολές. Τώρα οι εταιρείες αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να χάσουν τα χρήματά τους και το ίδιο συμβαίνει με τους αγρότες που είχαν καταβάλλει εγγυητικές επιστολές ή είχαν πληρώσει δαπάνες σύνδεσης.
Νέο ρεκόρ τον Ιούνιο
Κατά τα άλλα, από τα συγκενρωτικά στοιχεία των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ προκύπτει ότι η εγκατεστημένη ισχύς νέων φ/β συστημάτων κατέγραψε νέο ρεκόρ τον Ιούνιο στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια του Ιουνίου λειτούργησαν στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά 123 συνολικά νέα μεγαβάτ έναντι μόλις 35 νέων μεγαβάτ του Ιουνίου του περσινού έτους, η ποσοστιαία αύξηση που παρατηρήθηκε ήταν 251% καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών. 
Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παλαιά έργα τόσο μικρά όπως αγροτικά και οικιακά 100άρια όσο και μεγαλύτερα με χρηματοδότηση που είχε εξασφαλισθεί στο παρελθόν και πλέον ξεπέρασαν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας.
Βάσει των στοιχείων αυτών, ο Ιούλιος ήταν ο δεύτερος καλύτερος μήνας όλων των εποχών με 105 νέα μεγαβάτ, ενώ για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως τον Ιούλιο αποκλειστικά στο διασυνδεδεμένο σύστημα καθώς έληγε το 18μηνο περιθώριο που είχαν οι επενδυτές για να υλοποιήσουν το έργο τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ ενεργοποιήθηκαν 930 μικρά έργα όπως αγροτικά και οικιακά, παλαιές εξαιρέσεις και 100άρια με συνολική ισχύ 90 μεγαβάτ.   
Από τους επενδυτές για τους οποίους έληγε στο τέλος Ιουλίου το 18μηνο, υπολογίζεται ότι το 50% πρόλαβε να ολοκληρώσει εγκαίρως το έργο του.
 Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η χρονιά θα κλείσει με περίπου 1.000 συνολικά μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος φ/β.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση του εικαστικού Γιώργου Ξένου στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Έκθεση του εικαστικού Γιώργου Ξένου στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Γιώργος Ξένος θα επιχειρήσει να «παντρέψει» τα κλασσικά αριστουργήματα της τέχνης με την σύγχρονη εικαστική δημιουργία σε μία έκθεσή που θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, μετά από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Η ίδια έκθεση, είχε φιλοξενηθεί πριν από ένα χρόνο και στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, ενώ θα βρίσκεται φέτος στους Δελφούς από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 Απριλίου στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και στον αύλειο χώρο, τον προθάλαμο, την επιγραφική στοά και το εσωτερικό του αρχαιολογικού μουσείου.
Στον αρχαιολογικό χώρο θα εκτίθενται τα «Ανθρώπινα περιγράμματα», δηλαδή ανθρώπινες μορφές από σχηματοποιημένο μέταλλο. Στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου, που ξεκινάει το πλακόστρωτο προς τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, θα τοποθετηθεί η σιδερένια εγκατάσταση «Επτά Πύλες».
Στο εσωτερικό του Μουσείου (προθάλαμοι και επιγραφική στοά) θα παρουσιαστούν η εγκατάσταση «Μάθημα γραφής», το έργο από ακρυλικό σε χαρτί «Χρησμοί- τετράπτυχο», το έργο «Πάπυρος» (μελάνι σε χαρτί), η εγκατάσταση «Ο ίσκιος του ανθρώπου είναι ο πολιτισμός του», η εγκατάσταση από πλεξιγκλάς «Κιβωτός πληροφορίας», καθώς και μερικά από τα «Ανθρώπινα περιγράμματα» του Γιώργου Ξένου.
Το μοναδικό έργο που προτείνεται να εκτεθεί στο εσωτερικό του εκθεσιακού χώρου του μουσείου και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Αντίνοου έχει τίτλο «Πύλη γραφής» (μελάνι σε χαρτί) και θα συνδυάζεται αισθητικά με τον Αντίνοο, τη ζωφόρο του θεάτρου, το βωμό των Νυμφών και τα άλλα ευρήματα που εκτίθενται εκεί.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε Περισσότερα »

Προς κατάργηση τα πανηγύρια

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το... υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις. «Το συζητάμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσε στο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τις εκκλησίες. Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.

Αρκετοί «τοπικοί άρχοντες» δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη έξω από εκκλησία της Ραφήνας.

Διαρκής επιχείρηση «σκούπα» για την πάταξη του παρεμπορίου

Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης - σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος η ΕΛ.ΑΣ, το ΣΔΟΕ, οι τελωνειακές αρχές, το λιμενικό και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα στο 1520 θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά.

Παράλληλα αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

«Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στον δρόμο, αλλά να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. «Σήμερα που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παροχές, οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες ως προς το υπόλοιπο τμήμα του ρόλου του, να κάνει ο,τι μπορεί για να υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σε σύσκεψη που έγινε με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 350 οι οίκοι ανοχής στην Αθήνα - Μόνο 4 με άδεια!

Πάνω από 350 εκτιμά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τους οίκους ανοχής στην περιοχή της Αθήνας, εκ των οποίων μόνο 4 λειτουργούν με άδεια...

Αποκαλυπτικό των διαστάσεων του φαινομένου της λειτουργίας παράνομων οίκων ανοχής είναι έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει «πως ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο 4 λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης».

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο υπουργός ενημερώνει ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής, καθώς και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων. Ο κ. Δένδιας ενημερώνει, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ διενεργούν ελέγχους και αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής.

Για τη λειτουργία των παράνομων οίκων ανοχής είχε ζητήσει πληροφόρηση ο βουλευτής της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας τα περιστατικά εξάπλωσης του AIDS. Για τη δράση της Ασφάλειας Αθηνών, ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι μόνο κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως 27.8.2012 βεβαιώθηκαν 143 παραβάσεις του νόμου περί των εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, 7 παραβάσεις του νόμου περί των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 45 παραβάσεις περί αλλοδαπών ενώ συνελήφθησαν συνολικά 229 άτομα.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις αφορούν αλλοδαπές εκδιδόμενες δρομολογείται κατά προτεραιότητα η απέλασή τους ενώ υπάρχει και συνεργασία της αστυνομίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το τελευταίο τρίμηνο, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 16 οροθετικών γυναικών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση.

ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στα φθηνά τιμολόγια ρεύματος για τους εργαζομένους της ΔΕΗ

Τέλος στα φθηνά τιμολόγια ρεύματος για τους εργαζομένους της ΔΕΗ

Τέλος στα φτηνά τιμολόγια ρεύματος προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, βάζει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς με γνωμοδότηση του, που έγινε φυσικά δεκτή από το υπουργείο Οικονομικών, αυτή η παροχή θεωρείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, άρα θα πρέπει να προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα και να φορολογείται με την εκάστοτε κλίμακα.
Τη γνωμοδότηση προκάλεσε η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ήδη ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ θα συνεχίσουν να έχουν φτηνότερο τιμολόγιο αλλά πλέον αυτή η διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα νοικοκυριά, θα φορολογείται με συντελεστή έως 45%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Πήγαν για το τροχαίο και έπεσαν πάνω στον κλέφτη!




Όταν οι αστυνομικοί της τροχαίας Θηβών κλήθηκαν χθες αργά το βράδυ να πάνε σε ένα τροχαίο στο δρόμο Θήβας - Ελευσίνας, δεν περίμεναν ότι θα βρεθούν μπροστά στο κλεμμένο αγροτικό που είχε κλαπεί λίγες ώρες πριν από το Νεοχωράκι Βοιωτίας.

Ο 28χρονος Ρουμάνος, που το οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε εκτός δρόμου χωρίς να τραυματιστεί, ωστόσο το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρές υλικές ζημιές.

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε στον 35χρονο ιδιοκτήτη, που δεν πίστευε στην τύχη του, ενώ τον 28χρονο Ρουμάνο παρέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας για να δουν αν εμπλέκεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Αμαλιάδα




Πέντε νοσοκομεία, τρεις ειδικότητες γιατρών και 13 ώρες αποδείχθηκαν ως ο «αδύναμος κρίκος», με θύμα έναν 48χρονο από την Αμαλιάδα, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής. O θάνατός του έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι ο «μεγάλος ασθενής» δεν είναι άλλος από την υγειονομική περίθαλψη στην επαρχία.
Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας που εργαζόταν στο δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι γιατροί του έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική. Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον  να συζητούν την μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση και ζητήθηκε χειρουργική εκτίμηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έγινε επικοινωνία με το Νοσοκομείο του Πύργου, όπου ναι μεν εφημέρευε χειρουργός για χειρουργική εκτίμηση, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις, κατά συνέπεια κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενή σε νοσοκομείο της Πάτρας. Ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε.
Ένα μεγάλο ταξίδι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, που τελικά οδήγησε στο θάνατο τον 48χρονο.
Πηγή: patrisnews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη δραστηριοτήτων τμήματος κολύμβησης ΑΚΟΛ



Μετά την ενημέρωσή μας, από τον Πρόεδρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των δραστηριοτήτων του τμήματος κολύμβησης του Ομίλου μας, για την περίοδο 2012~2013, η οποία αρχίζει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Το πρόγραμμα των προπονήσεων, έχει ως εξής :



1. Αγωνιστική ομάδα, καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 4,30 μέχρι 7,00 μ.μ.


2. Τμήματα υποδομών, καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 2,30~3,15, 3,30~4,15 και 4,30~5,15


3. Τμήμα ενηλίκων, 11,00 ~ 12,00 π.μ. από Τρίτη μέχρι & Παρασκευή και καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής 6,00 ~ 7,00 μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής από τις 6,00 μέχρι 8,00 μ.μ. στο 22610 21101




Το Δ.Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε αναλυτικά ποιοι και πως χάνουν 7,951 δισ. από μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα

Δείτε αναλυτικά ποιοι και πως χάνουν 7,951 δισ. από μισθούς, συντάξεις και προνο

Ακόμη και στις συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες βάζουν «χέρι» κυβέρνηση και Τρόικα, με στόχο να εξοικονομήσει 39 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Συνολικά έως σήμερα η συμφωνία των δύο μερών στο πλαίσιο των περικοπών 11,8 δισ. Ευρώ αφορά τα 7,951 δισ. και αναμένονται τα μέτρα για τα υπόλοιπα 3,949 δισ. Ευρώ.
Η αναλυτική καταγραφή των περικοπών, όπως την δημοσίευσε σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», αφορά στη διετία 2013 – 2014 αν και ορισμένα από τα μέτρα,όπως για παράδειγμα ο εξορθολογισμός παροχών εφάπαξ προηγουμένων ετών θα έχει αναδρομική ισχύ καθώς ήδη συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν στα ταμεία, 402 εκατομμύρια Ευρώ.
Συνολικά, από μισθούς θα κοπούν 5,598 δισεκατομμύρια, από περικοπές σε μισθούς 1,333 δισεκατομμύρια και από προνοιακά επιδόματα 1,02 δισεκατομμύρια Ευρώ.
Στους πίνακες που ακολουθούν τα ποσά είναι σε εκατομμύρια Ευρώ.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα στη γεωργία

κ. Πρόεδρε
Σας γνωρίζουμε ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
(χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι)
που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2012 στους δήμους Λιβαδειάς και Ορχομενού και
συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες:
Μαυρονερίου, &αυλείας, Αγ.Βλασίου, Χαιρωνείας, Ακοντίου, και Διονύσου,
προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες συνολικής εκτάσεως 30.000 στρεμμάτων περίπου. Οι καλλιέργειες
αυτές είναι βαμβάκι, αραβόσιτος, ελαιόδενδρα, μηδική, βιομηχανική τομάτα, κηπευτικά και οπωροφόρα
δένδρα (φυστικιές Αιγίνης).
Επίσης ζημιές διαπιστώθηκαν σε σταύλους, Θερμοκήπιο, κ.λ.π. και το ποσοστό ζημιάς των πιο πάνω σε
πολλές περιπτώσεις ανέρχεται σε 100%.
Οι καλλιέργειες βάμβακος, αραβοσίτου, μηδικής, βιομηχανικής τομάτας, κηπευτικών, φυστικιών Αιγίνης,
κ.α. βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης και συγκομιδής.
Οι ζημιές κατά κατηγορία καλλιεργειών κ.λ.π., έκταση και ποσοστό ζημιάς και κατά Τοπική Κοινότητα ,
ύστερα από στοιχεία της Υπηρεσίας μας, εντοπίζονται σε :
Α) Περιοχή Μαυρονερίου με ποσοστό ζημιάς από 70-100%.
1. Φυτικό κεφάλαιο
α) Ελαιώνες, 250 στρέμματα περίπου.
β) Αμπέλια, 30 στρέμματα περίπου.
2. Φυτική Παραγωγή.
α) Βαμβάκι, 2800 στρέμματα περίπου.
β) Αραβόσιτος, 300 στρέμματα περίπου.
γ) Μηδική, 1000 στρέμματα περίπου.
δ) Βιομ.Τομάτα, 100στρέμματα περίπου.
3 Έγγειο Κεφάλαιο.
Ένας στάβλος 400 τ.μ. καταστράφηκε από ανεμοθύελλα.
Β) Περιοχή &αυλείας, με ποσοστό ζημιάς από 50-100%.
1. Φυτικό κεφάλαιο
α) Ελαιώνες, 6000 στρέμματα περίπου.
β) Αμπέλια, 60 στρέμματα περίπου.
2. Φυτική Παραγωγή.
α) Βαμβάκι, 800 στρέμματα περίπου.
β) Αραβόσιτος, 100 στρέμματα περίπου.
γ) Μηδική, 400 στρέμματα περίπου.
Γ) Περιοχή Χαιρωνέιας με ποσοστό ζημιάς από 20-80%.
1. Φυτικό κεφάλαιο
α) Φυστικίες Αιγίνης, 150 στρέμματα περίπου.
2. Φυτική Παραγωγή.
α) Βαμβάκι, 3000 στρέμματα περίπου.
β) Αραβόσιτος, 100 στρέμματα περίπου.
γ) Μηδική, 50 στρέμματα περίπου.
δ) Βιομ.Τομάτα, 150 στρέμματα περίπου.
&) Περιοχή Αγ.Βλασίου με ποσοστό ζημιάς από 20-60%.
1. Φυτικό κεφάλαιο
α) Ελαιώνες, 1000 στρέμματα περίπου.
β) Ακτινίδια, 15 στρέμματα περίπου.
2. Φυτική Παραγωγή.
α) Βαμβάκι, 2800 στρέμματα περίπου.
β) Αραβόσιτος, 200 στρέμματα περίπου.
γ) Μηδική, 500 στρέμματα περίπου.
Ε) Περιοχή &ιονύσου με ποσοστό ζημιάς από 20-80%.
1. Φυτικό κεφάλαιο
α) Ελαιώνες, 200 στρέμματα περίπου.
β) Αμπέλια, 20 στρέμματα περίπου.
2. Φυτική Παραγωγή.
α) Βαμβάκι, 1800 στρέμματα περίπου.
β) Κηπευτικά, 50 στρέμματα περίπου.
ΣΤ) Περιοχή Ακοντίου με ποσοστό ζημιάς από 20-50%.
1. Φυτικό κεφάλαιο
α) Ελαιώνες, 100 στρέμματα περίπου.
2. Φυτική Παραγωγή.
α) Βαμβάκι, 1000 στρέμματα περίπου.
3. Έγγειο Κεφάλαιο.
Ένα θερμοκήπιο 4 στρεμμάτων (καταστροφή γυάλινης σκεπής).
Ζ) Περιοχή &ιστόμου
1.Έγγειο Κεφάλαιο.
3
Ένας σταύλος – αποθήκη 5000 τ.μ. κάηκε από κεραυνό. Επίσης κάηκαν ζωοτροφές ( 15.000 κιλά περίπου
καρπός και 3000 δέματα μηδικής).
Η)Τέλος στις Τοπικές Κοινότητες Παρορίου, Βασιλικών, Ανθοχωρίου, Πρ.Ηλία, Θουρίου και
Ρωμαίϊκο,
προκλήθηκαν ζημιές από την έντονη βροχόπτωση σε καλλιέργειες βάμβακος, εκτάσεως 10.000 περίπου
στρεμμάτων και με ποσοστό ζημιάς, από 10-50%.
Γίνεται αντιληπτό ότι η προκληθείσα συνολική ζημιά φέρνει σε τραγική θέση τους ζημιωθέντες
καλλιεργητές των περιοχών αναφοράς, καθόσον οι καλλιέργειες βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής ,με
υψηλό καλλιεργητικό κόστος, διαταράσσοντας τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό και για το λόγο αυτό η
έγκαιρη ανακούφιση τους θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη και
το γεγονός της περιόδου κρίσης που διανύουμε.
Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες που αφορούν στην έγκαιρη καταγραφή και εκτίμηση των
ζημιών αλλά και στην καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.
Με εκτίμηση
Σταμάτης Καπελέρης
Αντιπεριφερειάρχης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:«Προβλήματα σε φυτείες βάμβακος της Περιφέρειας λόγω προσβολών από το πράσινο σκουλήκι»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας γνωρίζουμε ότι παρόλο που οι αρμόδιες υπηρεσίες της
Περιφέρειάς μας σε
συνεργασία με τις αντίστοιχες του Υπουργείου σας, προχώρησαν έγκαιρα τόσο
στην εγκατάσταση παγίδων για την παρακολούθηση των πληθυσμών του
πράσινου σκουληκιού όσο και στην ενημέρωση των παραγωγών για ψεκασμούς,
δυστυχώς οι ζημίες στις βαμβακοφυτείες δεν καταστεί δυνατόν να
ελαχιστοποιηθούν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται εκτεταμένη προσβολή σε
αρκετές περιοχές της Περιφέρειάς μας.
Εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, οι παραγωγοί
βαμβακιού θα βρεθούν σε αρκετά δύσκολη οικονομική θέση, γεγονός που θα
πρέπει να δείτε με ιδιαίτερη ευαισθησία και να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες για
την υπαγωγή των περιοχών της περιφέρειάς μας που ζημιώθηκαν, σε
προγράμματα αποζημίωσης μέσω των ΠΣΕΑ καθόσον όπως κι εσείς γνωρίζετε οι
ζημιές στην παραγωγή του βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι δεν καλύπτονται
ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.
Επίσης παρακαλούμε να ληφθεί κάθε δυνατή πρόνοια για τους
βαμβακοπαραγωγούς που δεν θα καλύψουν το προβλεπόμενο όριο ελάχιστης
παραγωγής που είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στα κατά τόπους
εκκοκκιστήρια, προκειμένου να τύχουν της συνδεδεμένης ενίσχυσης που
προβλέπεται για το βαμβάκι.
Με ιδιαίτερη τιμή
Σταμάτης Καπελέρης
Αντιπεριφερειάρχης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00!!!! ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!! ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ Ι.Ν..ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ο.Θ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΒΑΣ, ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΘΗΒΑΣ (ΦΕΟΘ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ-ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΒΑΣ (ΣΧΟΠ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Το βάρος στην άμυνα θα δώσει ο Λεβαδειακός


Το βάρος στην άμυνα
Τα βλέμματα όλων στη Λιβαδειά είναι στραμμένα στην προσεχή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε την προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι δίνοντας έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο τεχνικός των Βοιωτών κατά τη χτεσινή προπόνηση δούλεψε ιδιαίτερα πάνω στο στήσιμο της άμυνας, με σκοπό να μπορέσει να μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των Νεοσμυρνιωτών.

Παράλληλα, χρόνος δόθηκε και στις ασκήσεις κατοχής, προκειμένου να μπορεί ο Λεβαδειακός να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας απέναντι στον «ιστορικό».

Από σήμερα το βάρος θα δοθεί στην επιθετική λειτουργία, στη δημιουργία και στο τελείωμα των φάσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

100.000 πρόσφυγες έτοιμοι για «ντου»

Σαν κινούμενη βόμβα βλέπει τους χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία η Ελλάδα. 

Πάνω από 100.000 βρίσκονται ήδη στα μικρασιατικά παράλια και ο μεγάλος φόβος της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να περάσουν στο ελληνικό-ευρωπαϊκό έδαφος. 

Αυτός είναι ο λόγος που...

άναψε πορτοκαλής συναγερμός στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό της αγωνίας ήταν και η πρόσφατη δήλωση του κ. Σαμαρά: «Ξυπνάω κάθε πρωί και λέω:

“Συνέβη τίποτα στη Συρία σήμερα;” Αν κάτι συμβεί στη Συρία, χιλιάδες άνθρωποι θα εισρεύσουν στην Ελλάδα».

Χθες σε σύσκεψη που έγινε αρχικά στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου σε δηλώσεις που έκανε τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εγινε μια εκτενής συζήτηση για τη λήψη μέτρων, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, να θωρακίσουμε το Αιγαίο. Οπως όλοι ξέρουμε, στη Συρία υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Εχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα προσφυγικό ρεύμα. Καταρχήν, δεν έχει φτάσει σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει προς την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ. Ομως, η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη».

Στην απογευματινή σύσκεψη στο ΥΕΘΑ ο προεδρεύων Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα των προσφύγων πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες που απορρέουν από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Από τη μεριά του ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας. Σύμφωνα με αυτά, από τις αρχές του Αυγούστου παρουσιάζεται σημαντική αύξηση των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ηδη δόθηκε εντολή για την ενίσχυση των περιπολιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με πρόσθετα περιπολικά σκάφη, ενώ στάλθηκε ελικόπτερο στη Σάμο για να γίνεται και εναέρια επιτήρηση.

Τέλος αποφασίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ενίσχυση των επιχειρησιακών μέσων, τόσο εναέριων όσο και πλωτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον φόβο για έφοδο της Χρυσής Αυγής το παζάρι στην Αμφίκλεια

Με τον φόβο για έφοδο της Χρυσής Αυγής το παζάρι στην Αμφίκλεια

Ξεκίνησε την Τρίτη το παζάρι στην Αμφίκλεια, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό πολλών ετών για την ευρύτερη περιοχή και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας έδωσαν το καθιερωμένο ραντεβού οι μικροπωλητές με τους υπαλλήλους του Δήμου, για τη δημοπρασία που γίνεται για τις παράγκες, οι οποίες θα στεγάσουν τους μικροπωλητές κατά τις μέρες που θα διαρκέσει το παζάρι.
Στο σημείο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδας, μαζί με άλλα μέλη του Συνδικάτου, οι οποίοι απαίτησαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Αμφίκλειας να μην πάρουν παράγκα και άδεια όσοι δεν κατέχουν ταμειακή μηχανή, όπως ο νόμος ορίζει.
Ο υπάλληλος του Δήμου τους απάντησε ότι θα ισχύσει αυτό που γίνεται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και φραστική αντιπαράθεση, μεταξύ των μελών του Συνδικάτου και του υπαλλήλου, με κατάληξη τη διακοπή της συνάντησης.
Το Συνδικάτο αποχωρώντας ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, ενώ εκφράστηκαν φόβοι για παρέμβαση- επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στο παζάρι, σε περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου.
 newsbomb.gr/prionokordela
Διαβάστε Περισσότερα »

Mέτρα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Βοιωτία ζήτησε ο Μουλκιώτης

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2012 σε διάφορες περιοχές του Δήμου Λιβαδειάς και Ορχομενού, κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Κώστα Μπακομήτρο, Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα των ζημιών.

Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, οι γεωπόνοι της υπηρεσίας, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές, σε όλη την Βοιωτία και τις γνωστοποίησαν προς τον ΕΛΓΑ.

Οι πληγείσες εκτάσεις, που ανέρχονται άνω των 30.000 στρεμμάτων, είχαν καλλιεργηθεί με βαμβάκι, αραβόσιτο, αμπέλια, ελαιώνες, βιομηχανική τομάτα, μηδική, κηπευτικά, ενώ υπέστησαν ζημιές εγκατεστημένα ποιμνιοστάσια, θερμοκήπια κ.λ.π.

Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των υπηρεσιακών παραγόντων μας, σε πολλές περιπτώσεις ανέρχεται σε 100% ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού τους γνωστοποιεί, ότι οι εκτάσεις που επλήγησαν, είχαν καλλιέργειες που βρίσκονταν ήδη στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής των προϊόντων και οι παραγωγοί υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημία, επίσης ζήτησε:

1. Να σταλούν άμεσα συνεργεία για την διαπίστωση, την δίκαιη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων. Οι δε αποζημιώσεις να καλύπτουν το σύνολο της ζημιάς.

2. Να ληφθεί κάθε δυνατή πρόνοια για τους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς, που ένεκα των ζημιών, δεν θα καλύψουν το προβλεπόμενο όριο ελάχιστης παραγωγής, που είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στα κατά τόπους εκκοκκιστήρια, προκειμένου να τύχουν της συνδεδεμένης ενίσχυσης που προβλέπεται για το βαμβάκι.

3. Να ανασταλούν οι πληρωμές προς το Ελληνικό Δημόσιο και τις Τράπεζες για 3 χρόνια, εκείνων των παραγωγών, που από τον έλεγχο του ΕΛΓΑ, θα διαπιστωθεί ότι υπέστησαν ολοκληρωτική ζημιά.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 28 βαθμούς ο υδράργυρος, αλλά με συννεφιά και καταιγίδες

Στους 28 βαθμούς ο υδράργυρος, αλλά με συννεφιά και καταιγίδες

Σήμερα Τετάρτη, προβλέπεται συννεφιασμένος ο καιρός, ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία ενώ θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Kελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι βροχερός και συννεφιασμένος. Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών, ενώ αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα συνεχιστεί η συννεφιά και οι βροχές. Συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές μπόρες και αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Kελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στην Κρήτη κυρίως στα ορεινά, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα αυξηθούν από το μεσημέρι και πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργίες χωρίς τέλος – Κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους

Απεργίες χωρίς τέλος – Κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους

Δεν έχουν τέλος οι κινητοποιήσεις από τις επαγγελματικές ενώσεις και τα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα αφού το απεργιακό δελτίο καθημερινά γεμίζει με όσους αντιδρούν στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει πανελλαδική κατάληψης σε όλα τα δημαρχεία από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Τις ώρες αυτές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα και να αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.
Οι δικαστικοί από την πλευρά τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Ήδη, δικαστές και εισαγγελείς με απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους – κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ έως τη λήξη του ωραρίου τους (3 μ.μ.). Οι κινητοποιήσεις τους αυτές θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας βάζει λουκέτο και αναστείλει την εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.
Και οι εφοριακοί όμως κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή ενώ έχουν προειδοποιήσει και για νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 28/9.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρία εκατ. ευρώ το χρόνο κόστιζαν οι χαριστικές συντάξεις 1.000 συνδικαλιστών

Τρία εκατ. ευρώ το χρόνο κόστιζαν οι χαριστικές συντάξεις 1000 συνδικαλιστών

Τέλος σε άλλη μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία έβαλε το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνοντας την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης που λάμβαναν περίπου 1.000 εκλεγμένοι συνδικαλιστές που είχαν εκλεγεί πριν από το 1999 όταν καταργήθηκε ο νόμος του Μεταξά που προέβλεπε το συγκεκριμένο χαριστικό προνόμιο.

Όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας, με βάση το νόμο 971/1937 της δικτατορίας του Μεταξά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που είχαν εκλεγεί μέχρι και το 1999 είχαν δικαίωμα επικουρικής σύνταξης η οποία κυμαινόταν συνήθως από 200 έως 600 ευρώ ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ανέβαινε ακόμα και στα 1000 ευρώ το μήνα. Την «συνδικαλιστική σύνταξη» δικαιούνταν όλοι οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκηση ς της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία.

Το περίεργο ήταν πως οι «συνδικαλιστικές συντάξεις» χορηγούνταν από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, δηλαδή χρηματοδοτούνταν από τις εισφορές των υπολοίπων εργαζομένων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», το κονδύλι για το ταμείο αυτό ανέρχεται στα 11,5 εκατ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα τρία εκατομμύρια προορίζονται για αυτές τις επικουρικές συντάξεις των δικαιούχων συνδικαλιστών.

Ο σχετικός νόμος Μεταξά άλλαξε το 1999, δηλαδή όσοι συνδικαλιστές εκλέχτηκαν μετά δεν θα πάρουν ποτέ επικουρική σύνταξη, ωστόσο όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα συνέχισαν να λαμβάνουν τις «συνδικαλιστικές συντάξεις» τους Με απόφαση του κ. Βρούτση, όμως, καταργούνται και αυτές οι συντάξεις από 1ης Νοεμβρίου 2012.iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα »

Νταλίκα έκανε βουτιά σε γκρεμό στο Δομοκό – Αγνοείται ο οδηγός

Νταλίκα έκανε βουτιά σε γκρεμό στο Δομοκό – Αγνοείται ο οδηγός

Φορτηγό βγήκε εκτός δρόμου στο 7ο χλμ Λαμίας - Δομοκού, στο ύψος της Καμηλόβρυσης και έπεσε στο γκρεμό και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ προκειμένου να εντοπίσουν τον οδηγό.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τις 6 το πρωί, καθώς εκείνη την ώρα διερχόμενος οδηγός είδε το φορτηγό και ενημέρωσε την αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του οδηγού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απώλειες 11,2 δισ. ετησίως από τη φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών!

 


Φορολογικά έσοδα ύψους 11,2 δισ. ευρώ χάνει κάθε χρόνο το Δημόσιο από τη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως συμπεραίνει μελέτη με τίτλο «Φοροδιαφυγή ανά επαγγελματικό κλάδο: Στοιχεία από τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα» που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.
Το ποσό αυτό είναι ανάλογο με το πακέτο μέτρων των 11,8 δισ. ευρώ που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα για... τη διετία 2013- 2014.
Η ομάδα των ερευνητών συγκέντρωσε στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών από μια αντιπροσωπευτική τράπεζα στην Ελλάδα και τα ποσά που καταβάλλονται για τις δόσεις εξόφλησής τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι φορολογούμενοι καταβάλλουν κάθε χρόνο το 82% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Μάλιστα υπάρχουν κλάδοι, όπως γιατροί και μηχανικοί, στους οποίους το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο και φθάνει έως και το 155%.
Οι ερευνητές υπολόγισαν με βάση τα δεδομένα αυτά ότι το 2009 το σύνολο των εισοδημάτων που δεν δηλώθηκε από τους ελεύθερους επαγγελματίες φθάνει τα 28 δισ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστεί ένας συντελεστής 40% τότε ο φόρος που δεν καταβάλλεται ανέρχεται σε 11,2 δισ. ευρώ.
Η μελέτη επίσης συνδέει τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που παρατηρούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως στους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους μηχανικούς, με το υψηλό ποσοστό εκπροσώπησής τους στο κοινοβούλιο.
Η μελέτη προτείνει τη λήψη μέτρων μεταξύ των οποίων είναι οι στοχευμένοι έλεγχοι σε περιοχές και ομάδες επαγγελμάτων με υψηλή φοροδιαφυγή καθώς και η θέσπιση τεκμαρτού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Έφηβος έγινε γυναίκα, χωρίς επέμβαση! [φωτο]

Ο νεαρός Ράιαν Μακένα (Ryan MacKenna) ήθελε πάντα να είναι κορίτσι.
Καθώς μεγάλωνε, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα με τρόπο…φυσικό! Χωρίς καμία επέμβαση ή ορμονοθεραπεία, καθώς η φυσική αυτή αλλαγή φύλου αποδίδεται σε κάποια ορμονική ανισορροπία.
Ο 19χρονος σήμερα Ράιαν, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Sun για την εμπειρία του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ήταν ακόμα στο σχολείο, το στήθος του ξεκίνησε να μεγαλώνει και οι γοφοί του να στρογγυλεύουν όπως συνέβαινε και στα άλλα κορίτσια που έκανε παρέα.

«Η μεταμόρφωσή μου ήταν καταπληκτική. Ήμουν ένα μικρό κοκκινομάλλικο αγοράκι και έγινα μια ζουμερή γυναίκα. Ποτέ δεν απέκτησα τριχοφυΐα στο πρόσωπο ούτε μήλο του Αδάμ», δήλωσε ο νεαρός βρετανός τονίζοντας ότι είναι τρισευτυχισμένος, καθώς έχει την αποδοχή και τη στήριξη της οικογένειάς του.
Δείτε τις φωτογραφίες:

σε ηλικία 14 ετών



σε ηλικία 17 ετών









Διαβάστε Περισσότερα »

Στο βιβλίο Γκίνες η Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο οριγκάμι του κόσμου

Κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των ενεργειών του κεντρικού δήμου για την διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Μυρτώ Δημητρίου, παρέδωσε το πιστοποιητικό του ρεκόρ Γκίνες στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και αντιδήμαρχο Νεολαίας Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

"Με την εικαστική επιμέλεια της Μυρτώς Δημητρίου και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης κατορθώσαμε και πήραμε το ρεκόρ Γκίνες. Για την επίτευξη του στόχου εργάστηκαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι που κατασκεύασαν με χαρτί 40.000 νούφαρα, σχηματίζοντας την εικόνα του Λευκού πύργου. Ευχαριστούμε την εμπνεύστρια του εγχειρήματος και τους εθελοντές που μας χάρισαν το μεγάλο αυτό ρεκόρ που θα καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες" δήλωσε η κ. Πασχαλίδου.
 Μυρτώ Δημητρίου εφαρμόζει εδώ και χρόνια τη μέθοδο Instructor Origami (Ιαπωνική χαρτοδιπλωτική) και έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Άντρας με ψυχολογικά προβλήματα πετούσε πέτρες στο τρένο

Μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου περιστατικού έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης, οι εργαζόμενοι αλλά και οι επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Χαλκίδας.

Ένας 42χρονος άνδρας όταν αποβιβάστηκε από το τρένο άρχισε να πετά πέτρες κατά της αμαξοστοιχίας, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, και εκεί δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι κατέβηκε σε λάθος στάση και αντί να πάει στην Θεσσαλονίκη πήγε στην Χαλκίδα.

Οι Αστυνομικοί δεν πείστηκαν και τον μετέφεραν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η σύζυγος του σε τηλεφωνική επικοινωνία δήλωσε ότι ο 42χρονος έχει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και έπειτα με εντολή του Εισαγγελέα μεταφέρθηκε από την Αστυνομία σε εφημερεύον Νοσοκομείο της Αθήνας.
eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ