Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 19η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.  

1 Περί αποδοχής ποσού 21.699,43 Ευρώ για τις λειτυουργικές δαπάνες σχολείων 
2 Περί αποδοχής ποσού 91.282,52 τακτική κατανομή Αυγούστου 2012  
3 Περί έγκρισης Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου Διαμόρφωση εισόδου Αγ. Χαραλάμπου Δ.Δ Θεσπιών  
4 Περί ορισμού εκπροσώπου για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε  
5 Περί λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου στην διαλογή στην πηγή των οργανικών (βιοαποδομήσιμων) απορριμάτων  
6 Περί έγκρισης ή μη απόφασης της επιτροπής ΤΑΦΕ  
7 Περί της συγκρότησης επιτροπής σφράγισης καταστημάτων υπεύθυνη για την ανάκληση                  λειτουργίας καταστημάτων χωρίς άδεια οριστική ή προσωρινή αφαίρεση αδείας  
8 Περί πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας (2μηνη)  
9 Περί εγγραφής νηπίων στον Παιδικό σταθμό Αλιάρτου και Παιδικό Σταθμό Μαυρομματίου  
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
ΓΚΟΥΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ME ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Κον  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΝΙΑΔΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  Κος  ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  Κον  ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΚΩΝ/ΝΟ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ, Κος  ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ  Κος ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ,  Κος ΤΣΕΚΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ Κος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.
ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ  ΕΒΕ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ , Κος  ΦΟΥΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΚΑΙ
Κα  ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕ  ΚονΑΓΝΙΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΜΕ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΒΟΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ , ΣΑΝ ΙΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ , ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ , ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
ΤΟΝΙΣΕ ΔΕ ΟΤΙ  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

                                         ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                                    
                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                          ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


 

Διαβάστε Περισσότερα »

Η αβάστακτη ελαφρότητα της ανευθυνότητας με θύματα μαθητές


Η αβάστακτη ελαφρότητα της ανευθυνότητας με θύματα μαθητές
Ντροπή και αίσχος . Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα όσα διαδραματίζονται στα υπουργεία παιδείας ,οικονομικών και στις υπηρεσίες τους με θύματα μαθητές και τις οικογένειές τους.

Από τις 26 Ιουλίου ήταν γνωστό ότι υπήρχε πρόβλημα με τις πληρωμές των ιδιοκτητών των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά  από και προς τα σχολεία τους διότι δεν είχαν πληρωθεί ακόμη τα χρήματα των δύο  προηγούμενων  ετών 2010 και 2011. Το  αποτέλεσμα  ήταν οι  ιδιοκτήτες να αρνούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους και το φετινό έξοδο επικαλούμενοι ότι δεν έχουν να βάλουν ούτε πετρέλαιο από την στιγμή που δεν πήραν ούτε τα δεδουλευμένα τους.

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να έχει λυθεί το θέμα με αποτέλεσμα οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία από όλες τις τοποθεσίες και ας βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το σχολείο.

Όλη η ιστορία λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε κωλύσει στο ότι ένας υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών θεώρησε καλό να σταματήσει τις πληρωμές που θα έπρεπε να είχαν γίνει επικαλούμενος  το μεσοπρόθεσμο ζητώντας κούρεμα 20 %  όχι μόνο στα χρήματα του νέου έτους  αλλά και στα χρήματα των δύο προηγούμενων  ετών που τους χρωστούν δηλαδή στα δεδουλευμένα.

Δεν εξηγεί όμως σε κανέναν σε ποια νομοθεσία στηρίζεται και θέλει να κουρέψει δεδουλευμένα . Τουλάχιστον απο την έρευνα που κάναμε δεν υπαρχει νομικό πλαίσιο που να υπαγορεύει τέτοια απόφαση.
Το αποτέλεσμα  ήταν πάντως να εξοργίσει τους ιδιοκτήτες λεωφορείων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν τα δρομολόγια σε όλη την Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη συνέχεια με διάφορες ενέργειες που έγιναν από τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και προφανώς από την περιφέρεια που έπρεπε να είχε φροντίσει το θέμα νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή τα σχολικά ξεκίνησαν και για μια βδομάδα τα παιδιά πήγαιναν σχολείο.

Να όμως που ο ίδιος υπάλληλος  αποφάσισε και πάλι να σταματήσει το θέμα διότι επιμένει ότι δεν πρέπει να πληρωθούν ούτε τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών στους ιδιοκτήτες   και δεν προχωράει στις πληρωμές με αποτέλεσμα οι γονείς να χρειαστεί από ότι φαίνεται να μεταφέρουν τα παιδιά και πάλι μόνοι τους στα σχολεία .

Το θέμα αφορά όλα τα σχολεία  της Αττικής και όλης της Ελλάδας που χρησιμοποιούν σχολικά  , ταξί και άλλα μεταφορικά μέσα λόγω απόστασης ή λόγω ειδικότητας των σχολείων , μουσικά , καλλιτεχνικά κλπ.

Κι εδώ να αναρωτηθούμε και να φωνάξουμε και να απαιτήσουμε να μάθουμε σε αυτά τα άμοιρα τα υπουργεία δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος με μυαλό; Να πάρει το θέμα στα χέρια του και να το λύσει ή  να δοθεί εντολή να πληρωθούν ή να προχωρήσουν σε άλλη λύση;

Είναι δυνατόν τα ελληνικά σχολεία να αιμορραγούν και γι αυτόν τον λόγο; Δεν φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές  όταν φτάσουν στο σχολείο τώρα συζητάμε και το για αν θα μπορούν να φτάσουν;

Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο και το λιγότερο αστείο να μην μπορούν 5 καρεκλοκένταυροι να λύσουν αυτό το θέμα και μετά αναρωτιόμαστε πως η Τρόικα κατάφερε να μας βάλει στο χέρι.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα σε έξι ΠΑΕ από την Super League


Πρόστιμα, από 2.500 έως 13.000 ευρώ σε έξι ΠΑΕ επέβαλε η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League, που εξέτασε υποθέσεις της 2ης και 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος...


Στην ΠΑΕ ΑΕΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Αρη, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός 2.000 ευρώ για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ 2.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (ο «Δικέφαλος» απαλλάχθηκε για τον αγώνα με τον Ατρόμητο), στην ΠΑΕ Ατρόμητος 2.200 ευρώ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ στην ΠΑΕ Πανιώνιος επιβλήθηκε πρόστιμο 2.200 ευρώ για τον αγώνα με τον ΟΦΗ και 3.000 ευρώ για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Βέροια. Στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της, Δ. Νιαρχάκου, στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο ίδιος τιμωρήθηκε με ισόποσο πρόστιμο και αποκλεισμό μίας αγωνιστικής ημέρας από τους αγωνιστικούς χώρους.planet-greece.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο «χαράτσι» 150 ευρώ στους εκμισθωτές ακινήτων ζήτησε η Τρόικα

 
Με ένα νέο κεφαλικό φόρο προσήλθε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Για πρώτη φορά, οι αρχηγοί κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης άκουσαν περί φορολογίας που θα αποφέρει στο κράτος 2 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, πέραν του πακέτου των 11,8 δισ. ευρώ.

Ο φόρος που θα φτάνει τα 150 ευρώ προτείνεται να μπει σε όλα τα ακίνητα για ελεύθερους επαγγελματίες, για όσους νοικιάζουν ακίνητα και για όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Με λίγα λόγια, το μέτρο αφορά χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν δικό τους ακίνητο και το νοικιάζουν ή δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες (δεδομένου ότι δηλώνουν έδρα) ή έχουν εγκαταστήσει σε ιδιοκτησία τους τη δική τους επιχείρηση.

Τα 150 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν οριζόντια λογική, αφού δεν θα σχετίζεται με την περιουσιακή κατάσταση όσων θα κληθούν να πληρώσουν. Έτσι, αν κάποιος θα έχει π.χ. δέκα ακίνητα, τα οποία και νοικιάζει, θα πληρώσει τον ίδιο φόρο, 150 ευρώ, με κάποιον που έχει μόνο ένα.

Η άποψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι με αυτό το μέτρο «σκοτώνεται η προοπτική του εθνικού φορολογικού σχεδίου». Ο κ. Στουρνάρας ανέλυσε το φορολογικό μέτρο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφασή ή να απορριφθεί.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης επανήλθε στην σύσκεψη στο παλιότερο αίτημά του να εφαρμοστούν τα μέτρα σε δύο διετίες. Σε περίπτωση που στην πρώτη διετία επιτευχθεί ο στόχος σε σχέση με το έλλειμμα, τότε να περιοριστούν τα μέτρα που προβλέπονται για την δεύτερη διετία. Το θέμα αυτό μπήκε στην ατζέντα του κ. Στουρνάρα για να το συζητήσει με την Τρόικα σήμερα το απόγευμα. 

Ο κ. Στουρνάρας ανέλυσε το φορολογικό μέτρο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφασή ή να απορριφθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου



Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς που
θα πραγματοποιηθεί την 24/9/2012, ημέρα Δευτέρα ώρα 6,00 μ.μ. στην αίθουσα
συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο) Λιβαδειάς.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Γνωμοδότηση στη δημοσιοποίηση τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς στο
Ο.Τ. 460 στην οδό Αισχύλου 10 στην ιδιοκτησία Χάνιου Παναγιώτη-Χάνιου Χρήστου, σε συμμόρφωση με την 89/2010 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.
2. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως στην εταιρεία
Ε. ΣΙΔΗΡΑΣ-ΧΡ.ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ Ο.Ε.
3. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως στην εταιρεία «ΓΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.»
4. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως στην εταιρεία «ΜΠΟΝΗ Σ. & ΣΙΑ Ο.Ε.»
5. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως στην κ. ΓΙΟΒΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως στον κ. ΣΤΑΝΤΖΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7. Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΚΑΦΕ ΚΥΛΙΚΕΙΟ» του κου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ και της Λουκίας.
8. Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ» της εταιρείας «ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ Δ.-ΔΟΥΜΑ ΚΩΝ/ΝΑ Ο.Ε.»
9. Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ» του κου ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΙΩΑΝΝΗ και της Βασιλικής.
10. Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ» της κας ΛΙΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.
11. Προέγκριση Ίδρυσης Καταστήματος «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ » της κας ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
12. Πρόσθετη πράξη προσδιορισμού τραπεζοκαθισμάτων στο Κατάστημα Υγειονομικού
Ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» της κας ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ.
13. Καθορισμός τόπου εκτέλεσης εμποροπανήγυρης για το έτος 2012.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΣΚΑΠΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βενζινοπώλες: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα φθάσει στα 1,6 ευρώ το λίτρο

Βενζινοπώλες: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευθεί στα 1,6 ευρώ το λίτρ

Στα 1,6 ευρώ το λίτρο εκτιμά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, ότι θα φθάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), του οποίου, όπως υποστηρίζουν «η επίκλησή του ως μέσου πάταξης του λαθρεμπορίου, μόνο ως φύλλο συκής εισπρακτικών στόχων φαντάζει».
Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων δεν πρόκειται να κτυπηθεί αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου των ροών των καυσίμων σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τον καταναλωτή ενώ για το επίδομα θέρμανσης αναφέρει ότι δεν θα καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών καθώς ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα το εισπράξουν.
Επίσης, στην ανακοίνωσή του αναφέρουν ότι ήδη πολλές πολυκατοικίες και μεμονωμένοι καταναλωτές έχουν αποφασίσει να διακόψουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και να στραφούν σε άλλα καύσιμα με μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος είτε στην ατμόσφαιρα με τη ρύπανση είτε λόγω της ανεξέλεγκτης υλοτομίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας στο διαδίκτυο, με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac»


Η ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διατίθεται με ανοικτή πρόσβαση σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου από τη διεύθυνση eopac-liblivadia.abekt.gr. Η συλλογή περιέχει 51.790 σελίδες, 238 ψηφιακών τεκμηρίων, τα οποία περιγράφονται από 142 βιβλιογραφικές εγγραφές. Τα 238 ψηφιακά τεκμήρια είναι μοναδικά έργα που εκδόθηκαν από το 1919 έως το 2006.
Η ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διατίθεται με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac» (www.abekt.gr/eopac), η οποία συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού OPAC (Online Public Access Catalogue) βιβλιοθήκης και μίας εφαρμογής για τη διαχείριση και τη διάθεση πλήρους ψηφιακού περιεχομένου. Η διαδικτυακή υπηρεσία «ABEKT e-opac» αναπτύσσεται στο πλαίσιο της νέας έκδοσης του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ του ΕΚΤ, κατ' αντιστοιχία με το μοντέλο παροχής εφαρμογών ως ολοκληρωμένης υπηρεσίας SaaS (Software as a Service).
Από την ιστοσελίδα eopac-liblivadia.abekt.gr έχετε άμεση εικόνα του περιεχομένου της ψηφιακής συλλογής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λεβαδείας ανά θέμα, ανά συγγραφέα ή ανά έτος έκδοσης του τεκμηρίου. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε το τεκμήριο για το οποίο ενδιαφέρεστε χρησιμοποιώντας μία πληθώρα σχετικών κριτηρίων από το πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Στο κέντρο της  σελίδας προβάλλονται σε μορφή carousel τα εξώφυλλα επιλεγμένων ψηφιακών τεκμηρίων, τα οποία προτείνει η βιβλιοθήκη.
Τα θέματα με τις περισσότερες εγγραφές στην ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λεβαδείας είναι:
Αν επιλέξετε τους παραπάνω υπερσυνδέσμους, θα δείτε τα έργα με τις αντίστοιχες θεματικές επικεφαλίδες.
Μεταξύ των συγγραφέων που περιέχονται στην ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας συγκαταλέγονται οι:
Αν επιλέξετε τους παραπάνω υπερσυνδέσμους, θα δείτε τα έργα των αντίστοιχων συγγραφέων.
Εμείς περιηγηθήκαμε στην ψηφιακή συλλογή της Λεβαδείας και εντοπίσαμε τα παρακάτω ενδιαφέροντα, με ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα έργα, τα οποία και παραθέτουμε με χρονολογική σειρά:
  1. 1944: Ρουμελιώτες στην επανάσταση: Ο Σαλώνων Ησαϊας - Γιαννάκης Λογοθέτης - Βασίλης Μπούσγος του Τάκη Λάππα
  1. 1954: Η χώρα της Λειβαδιάς του Τάκη Λάππα
  1. 1978: Παλιές Αρχόντισσες του Τάκη Λάππα
  1. 1981: Η Αρχαία Λειβαδιά : Πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή των Βοιωτών της Αιμιλίας Λ Γιαννακούρου-Χατζημανόλη
  1. 1988: Χαιρώνεια του Ευθύμιου Δ. Δάλκα Η Αρχαία Λειβαδιά : Πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή των Βοιωτών της Αιμιλίας Λ Γιαννακούρου-Χατζημανόλη
  1. 1994: Η Μάχη της Αράχωβας : Υπό τον Στρατάρχη Γ.Καραϊσκάκη και οι συντελεσταί της (18-24 Νοεμβρίου 1826) του Γιώργου Χαρίτου
  1. 2002: Ταξίδι στη νοσταλγία της ομορφιάς του Γεώργιου Π.Κωσταγιάννη
  1. 2005: Η Θήβα στο μεσοπόλεμο του Γιάννη Λ. Λάμπρου
Ελεύθερα, σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, διατίθεται επίσης ο κύριος κατάλογος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας από το περιβάλλον «η Αργώ» στην ομάδα «Δημόσιες Βιβλιοθήκες».

Δείτε επίσης:
  1. Τα video όπου παρουσιάζεται αναλυτικά η χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac:
  • ABEKT e-opac Παρουσίαση Χρήσης Μέρος Α: Περιέχει τις διαδικασίες αναζήτησης – ανάκτησης βιβλιογραφικών εγγραφών και πρόσβασης στο ψηφιακό περιεχόμενο που περιέχεται στην διαδικτυακή υπηρεσία ΑΒΕΚΤ e-opac. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου.
  •  ABEKT e-opac Παρουσίαση Χρήσης Μέρος Β: Περιέχει τις διαδικασίες διαχείρισης της υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο στη βιβλιοθήκη στην οποία ανήκει η συλλογή με ειδικούς κωδικούς που διαθέτει του ΕΚΤ.
  1. ​Τα κείμενα αφήγησης των παραπάνω video, στα οποία επεξηγείται αναλυτικά η χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac:
  1. Τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να πληρούνται, προκειμένου να είναι εφικτή η ένταξη ψηφιακών συλλογών άλλων βιβλιοθηκών στη διαδικτυακή υπηρεσία ΑΒΕΚΤ e-opac.
  2. Τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε αν ενδιαφέρεστε να διαχειριστείτε και να διαθέσετε το ψηφιακό υλικό σας μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac.
  3. Την παρουσίαση της ψηφιακής συλλογής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κόνιτσας στο διαδίκτυο, με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποσύρει βομβαρδιστικά και φωτογραφικά αεροσκάφη η Πολεμική Αεροπορία και για λόγους οικονομίας.

 


H Ελληνική ΠΑ αποσύρει αεροσκάφη της.
Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν με τη παλαιότητα των αεροσκαφών αν και συνδυάζονται και με την οικονομική κρίση. 



Τα αεροσκάφη A-7 Corsair (φωτογ.), αποσύρονται και ακολουθούν τα φωτοαναγνωριστικά RF 4, για τα οποία προς το παρόν αποσύρεται ένα. Για τα υπόλοιπα η απόσυρση θα κριθεί από τις... εξελίξεις στο θέμα της προμήθειας νέων συστημάτων recce pod για τα οποία υπάρχει πρόβλημα που ενδέχεται να απασχολήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η απόσυρση ενός αεροσκάφους RF-4, η άμεση απόσυρση ενός αεροσκάφους TA-7C και η σταδιακή απόσυρση των υπολοίπων αεροσκαφών Α-7Ε/C.
Οι λόγοι που ελήφθησαν υπόψη για την αναγκαιότητα – σκοπιμότητα σταδιακής απόσυρσης των αεροσκαφών A/TA-7E/C είναι η παλαιότητα των αεροσκαφών αυτών, η μειωμένη τους επιχειρησιακή ικανότητα και επιβιωσιμότητα στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον και οι υψηλές απαιτήσεις συντήρησης.
Η απόσυρση και η αναπλήρωση των αεροσκαφών A/TA-7E/C έχει προβλεφθεί στην ισχύουσα «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2005-2020». Επίσης, έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην υπό αναθεώρηση «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων 2012-2025 της Πολεμικής Αεροπορίας».

“ Για την αναπλήρωση του συγκεκριμένου αριθμού και τύπου αεροσκαφών επανεξετάσθηκε ο ρόλος και η επιχειρησιακή χρησιμοποίηση του συνόλου των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, καθώς και η ένταξη των νέων οπλικών συστημάτων και όπλων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με αυστηρά επιχειρησιακά κριτήρια η μαχητική ικανότητα της ΠΑ και η ασφάλεια της Χώρας”,αναφέρει πηγή της ΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το καλόπαιδο με τα αδήλωτα 2,3 εκ.ευρώ….

Πρόκειται για σχεδιαστή ιδιαίτερα γνωστό στις κοσμικές κυρίες και ιδιαίτερα σε όσες θέλουν να γίνουν νύφες.
Το ΣΔΟΕ εντόπισε έπειτα από έρευνα που έκανε, σε λογαριασμούς του το ποσό των 2,3 εκ.ευρώ ,τα οποία όπως λέει δεν δικαιολογούνται από τα δηλωμένα εισοδήματά του. Πρόκειται για τον... Βλάση Χολέβα, ο οποίος θα κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece,  εάν δεν έχει ήδη γίνει, να δώσει εξηγήσεις για το πως απέκτησε αυτά τα χρήματα. Εάν οι εξηγήσεις του δεν είναι πειστικές θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, το οποίο ελπίζουμε να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Άποψη μας είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις το κράτος θα πρέπει να κατάσχει όλο το ποσό.







Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων την 24 του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 25019/20-9-2012 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 24 του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00 , σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης, για ενημέρωσή σας :

1) Αντικατάσταση του παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου κ. Παν.Γελέκα από τακτικό μέλος του τοπικού συντονιστικού τοπικού οργάνου της «Πολιτικής Προστασίας».

2) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση παράνομων και εγκληματικών πράξεων που διαπράττονται από ROMA που διαμένουν σε καταυλισμό στη θέση «ΚΑΖΙ» της συνοικίας Πυρίου.

3) Τροποποίηση – επικαιροποίηση της με αρ. 345/05-10-2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την ολοκλήρωση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου με τίτλο «Αναθεώρηση του υπάρχοντος ΓΠΣ της Θήβας και επέκταση αυτού στα όρια του Καποδιστριακού Δήμου», στο Μέτρο 3.5 «Χωροταξία - Πολεοδομία», του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006.

 4) Ορισμός υπόλογου διαχειριστή της ενταγμένης πράξης με τίτλο: «Τεχνική βοήθεια για την επιτάχυνση διαδικασίας ωρίμανσης πράξεων του Δήμου Θηβαίων για συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».

5) Υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Παρεμβάσεις Πράσινης Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΤΚ Ξηρονομής του Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» και 4 «Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

6) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη θέση και στάση του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τις ενέργειες και κινητοποιήσεις των Δήμων εν όψει της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία αυτοί έχουν περιέλθει.

7) Λήψη απόφασης περί ενίσχυσης της αποκομιδής των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Θηβαίων από τη ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε.

8) Λήψη απόφασης για την ανάληψη από το Δήμο του κόστους διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων του ΚΕΠΒ Θήβας που γίνονται δεκτά στο ΧΥΤΑ της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν.Βοιωτίας.

9) Έκφραση γνώμης για τη ΜΠΕ εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 12,688MWP της εταιρείας : «SPES SOLARIS-SOLAR CONCERT A.E.» στη θέση «Koυκουβάγια» της Τ.Κ. Ελεώνα του Δήμου Θηβαίων. (Σχετ. η υπ’αρθ. 86/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής – θέμα από αναβολή).

10) Έκφραση γνώμης για τη ΜΠΕ εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 28,19MW της εταιρείας : «SPES SOLARIS-SOLAR CONCERT A.E.» στη θέση «Koυκουβάγια» της Τ.Κ. Ελεώνα του Δήμου Θηβαίων. (Σχετ. η υπ’αρθ. 87/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής- θέμα από αναβολή).

11) Έγκριση πρακτικής άσκησης του σπουδαστή στη Σχολή Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Λάρισας (Τ.Ε.Ι.) Τριανταφύλλου Παναγιώτη στο Δήμο Θηβαίων.

12) Έγκριση της υπ’αριθ. αριθ. 120/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία : «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.)» η οποία αφορά τον καθορισμό του αριθμού και της ειδικότητας πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έντεκα (11) μήνες.

13) Αποδοχή ποσού 117.173,15 € από ΥΠ.ΕΣ. που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 3756/09 .

14) Διόρθωση της υπ’ αριθ. 231/4-7-2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αφορούσε τη διαγραφή οφειλών από τέλη ύδρευσης σε οφειλέτες της Τ.Κ. Δομβραίνας του Δ.Θηβαίων.

15) Διόρθωση της υπ’ αριθ. 251/18-7-2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αφορούσε τη διαγραφή οφειλών από τέλη ύδρευσης σε οφειλέτες της Τ.Κ. Πλαταιών του Δ.Θηβαίων.

16) Λήψη απόφασης για την παράταση της χρονικής διάρκειας της σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Συμβουλευτική υποστήριξη για την κατάρτιση σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων 2013-2014».

17) Λήψη απόφασης για τη χορήγηση από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου άδειας δόμησης σε ρυμοτομούμενο ακίνητο κατά τις διατάξεις του άρθ.1 του Ν.5269/1931.

18) Κατανομή ποσού 39.700 € στις Σχολικές Επιτροπής του Δήμου Θηβαίων για επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων.

19) Λήψη απόφασης για την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης στην σύμβαση μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, σχολικού έτους 2011-12, με την εταιρεία «Νικόλαος Τσότρας και ΣΙΑ Ε.Ε».

20) Εξέταση αιτήματος της εταιρείας «ΒΑΜΒΑΞ ΑΒΕΕ « η οποία ζητά μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού λόγω εποχιακής λειτουργίας.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΑΘ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ



 
Σύμφωνα με πληροφορίες μεγαλοεπιχειρηματίας  περιοχή Λιβαδειας έχει βγάλει μεγάλο χρηματικό
πόσο στο εξωτερικό και στα σχέδια του είναι να τερματίσει την εμπορική του δραστηριότητα στη πρωτεύουσα της Βοιωτίας και να φύγει μαζί με την  οικογένεια του σε χώρα της λατινικής Αμερικής. Οι λόγοι που τον κάνουν να εγκαταλείπει τη πατρίδα του είναι φυσικά οικονομικοί μιας και η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και τις επιχειρήσεις της πόλης μας.
Μεγάλο πλήγμα για τον εμπορικό κόσμο μιας και η αγορά της Λιβαδειάς πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αναρτήθηκε από viotia sterea
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η πρώτη δράση (Πεζοπορία) του Δήμου Θηβαίων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου Θηβαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας «Διαδρομές στην Ιστορία», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της...
Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, σε συνεργασία με τους Δρομείς Υγείας και Μαραθωνοδρόμους Θήβας, τον Φίλαθλο Επιμορφωτικό Όμιλο Θήβας και τον Χιονοδρομικό-Ορειβατικό-Ποδηλατικό Σύλλογο της πόλης μας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης, «με στόχο τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, που προκαλείται από τη χρήση του αυτοκινήτου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας», όπως ενημέρωσε τους συμμετέχοντες και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Δημήτρης Κουντούπης.

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά σ’ αυτή την εκστρατεία, με δύο δράσεις : Πεζοπορία και Βόλτα με το Ποδήλατο.

Η πεζοπορία, στην οποία συμμετείχε και το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Θήβας, περιελάμβανε μια διαδρομή περίπου 4 χλμ στις γειτονιές της πόλης των Θηβών, με σημεία αναφοράς περίλαμπρα μνημεία της αρχαιότητας και ξεναγό τον υπάλληλο της Θ’ ΕΠΚΑ και Αντιπρόεδρο του Δ.Ο.Θ. κ. Δημήτρη Κουτσοδήμο.

Σημείο εκκίνησης ο Ι.Ν. του Ευαγγελιστή Λουκά, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Βασίλειο Βασιλείου, για την ιστορία του ναού και τον βίο του ιδρυτή της Βοιωτικής Εκκλησίας που έζησε, δίδαξε, έγραψε και πέθανε στη Θήβα.

Επόμενος σταθμός το «Ισμήνιο». Οι περισσότεροι πεζοπόροι ανέβηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους στο λόφο, όπου βρίσκεται το Ιερό του Θεού Ισμηνίου Απόλλωνα, που πήρε το όνομά του σύμφωνα με τον Παυσανία από τον ποταμό Ισμηνό που έρεε κοντά του.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Ιερό του Ηρακλή, που ανασκάφτηκε πρόσφατα. Η πρώιμη λατρεία του ήρωα και των οκτώ παιδιών του σε τέμενος, κοντά στις Ηλέκτρες Πύλες, που ήταν οι κυριότερες πύλες της Θήβας, από όπου άρχιζε ο δρόμος προς τις Πλαταιές και την Αθήνα, υμνείται υπέροχα από τον Πίνδαρο και περιγράφεται από τον Παυσανία. Τα αρχιτεκτονικά και κινητά ευρήματα και το πλήθος των επιγραφικών τεκμηρίων από την πρόσφατη ανασκαφή του ιερού χώρου, συνδυάζονται πλέον αρμονικά και σφαιρικά με τις μαρτυρίες των αρχαίων κειμένων.

Μέσω των οδών Αμφίωνος και Αυλίδος, οι πεζοπόροι έφτασαν στα Καστέλια, στον μυκηναϊκό θαλαμωτό τάφο των παιδιών του Οιδίποδα, Ετεοκλή και Πολυνείκη. Στη συνέχεια κατηφόρισαν την Χρυσοστόμου Σμύρνης, πέρασαν από την Πλατεία του Συνοικισμού και ανηφόρησαν στο Μουσείο της Θήβας και στον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, όπου ενημερώθηκαν από τον κ. Κουτσοδήμο για τα ευρήματα του συγκεκριμένου χώρου αλλά και για το Μουσείο της Θήβας, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό περί τα τέλη του 2013.

Ακόμα μια στάση στη διασταύρωση των οδών Πινδάρου και Αντιγόνης, όπου βρίσκεται το Μυκηναϊκό Ανάκτορο Θηβών «Καδμείο» ή Οικία του Κάδμου, όπου κατά την παράδοση είχε αποτεφρωθεί από τους κεραυνούς του Δία και τα ερείπιά του είχαν διατηρηθεί ως ιερός άβατος χώρος. Οι ανασκαφές του Κεραμόπουλου αποκάλυψαν κοντά στο κέντρο της Καδμείας τα λείψανα του. Το ανάκτορο ήταν το διοικητικό, πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό κέντρο της Θήβας, μεγάλο σε έκταση κτηριακό συγκρότημα με κύρια διαμερίσματα, αποθήκες, αρχεία, εργαστήρια και διάφορα παραρτήματα.. Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν αρκετά κομμάτια από μεγάλη τοιχογραφία, που παριστάνει πομπή γυναικών με προσφορές στα χέρια και άφθονα αγγεία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν οι περίφημοι ψευδόστομοι αμφορείς με επιγραφές της Γραμμικής Β γραφής και κοσμήματα από χρυσό και αχάτη.

Η διαδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου-Μεγάλης Παναγίας Θηβών, όπου ο Ιερέας της εκκλησίας πατέρας Γεώργιος, μίλησε για το ναό που χτίστηκε το 1867 και έχει κατασκευαστεί από αρχαίους λίθους και ενεπίγραφες πλάκες και για την εικόνα της Μεγάλης Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος τη φιλοτέχνησε χρησιμοποιώντας ως υλικά μαστίχα και κερί.

Τέλος στην κεντρική πλατεία των Θηβών, προσφέρθηκε στους «πεζοπόρους της ιστορίας» κρύο τσάι για να δροσιστούν και βουτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής οχήματα της Τροχαίας Θηβών και της Δημοτικής Αστυνομίας συνόδευαν τους πεζοπόρους για την ασφάλειά τους. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνδρομή τους. 

Ευχαριστούμε επίσης το Σύλλογο Φωτογραφίας και Kαλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος» για τη φωτογράφιση.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα» ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2012

alt



ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2012
Ο Δήμος Λεβαδέων και το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση «Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγωγή 21χρονου στις Θεσπιές


λυτρα, ρωσων, χαλκιδικη, περιεργη Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση αρπαγής 21χρονου υπηκόου Πακιστάν από ομοεθνείς του, που έλαβε χώρα προχθές (18-09-2012) το απόγευμα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (19-09-2012) το βράδυ τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22, 24 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, εκβίαση, απλή σωματική βλάβη και Νομοθεσία περί αλλοδαπών.   Αναλυτικότερα, προχθές το απόγευμα, 27χρονος υπήκοος Πακιστάν κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ότι τρεις ομοεθνείς του, με την άσκηση σωματικής βίας, απήγαγαν τον 21χρονο αδελφό του στην περιοχή των Θεσπιών Βοιωτίας. Για την απελευθέρωση του απαιτούσαν από τον ίδιο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.   Μετά την καταγγελία, ο 27χρονος ενεργώντας σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετέβη χθες το βράδυ σε προκαθορισμένη συνάντηση με έναν εκ των δραστών, προκειμένου να του παραδώσει το ανωτέρω προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί. Μόλις ο δράστης έλαβε τα χρήματα, οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν διακριτικά και εντόπισαν το κατάλυμα, όπου βρισκόταν ο 21χρονος απαχθείς.  Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβαν τους τρεις δράστες και απελευθέρωσαν τον 21χρονο, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και το κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσαν και ζητούσαν τα λύτρα από τον αδελφό του.  Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομογενείς μάζεψαν 600 δισ. αλλά θα τα δώσουν μόνον αν αλλάξει το Σύνταγμα της Ελλάδας

Ομογενείς μάζεψαν 600 δισ. αλλά θα τα δώσουν μόνον αν αλλάξει το Σύνταγμα της Ελ

Η οργάνωση End Νational Debt που έχουν ιδρύσει ομογενείς -κυρίως από την Αμερική- υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Οπως τόνισε όμως ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανώλης Λαμπράκης που μίλησε στο tv creta τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους.
Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και
δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λαμπράκη σε ένα δεύτερο λογαριασμό έχουν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου. Ηδη, είπε, μια αντιπροσωπεία 8 ατόμων επισκέφθηκε την Κύπρο προσκεκλημένη το προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και συζήτησε μαζί του την προσφορά και τους όρους της.
Ο κ. Λαμπράκης, τέλος, υποστήριξε ότι στελέχη του οργανισμού κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος που μέσω ομολόγων βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών.
Η συνέντευξη του κ. Λαμπράκη εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατικό κέντρο Θήβας: με την απεργία της 26 Σεπτέμβρη να δοθεί μήνυμα λαϊκής αντεπίθεσης


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού μας Κέντρου συντονίζοντας την δράση του με την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία ,αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην...
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες προγραμματικές της δεσμεύσεις, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της Τρόικα , εφαρμόζει τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν την χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με ορατό τον κίνδυνο της πλήρης εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας.

Μετά από δυόμισι χρόνια εφαρμογής της πολιτικής που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα. Η χώρα μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς , στις αποδοχές, στις συντάξεις, στην υγεία, την παιδεία , το κράτος πρόνοιας και σε όλα τα μεγέθη της οικονομίας της. Τα πάντα συρρικνώνονται με μοναδική εξαίρεση το δημόσιο χρέος, το οποίο διαρκώς αυξάνει.

Το ελληνικό ΑΕΠ γίνεται κάθε χρόνο και μικρότερο. Από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούνιο του 2012 ο αριθμός των ανέργων υπερτριπλασιάστηκε .ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βυθίζονται στη μιζέρια. Η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού, φέτος, έπεσε στο επίπεδο του... 1978, σχεδόν 35 χρόνια πίσω. Οι κοινωνικές παροχές μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η αγορά έχει οδηγηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, η ακρίβεια καλπάζει και η ανάπτυξη είναι μόνο στα λόγια ενώ oι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι εισφοροφυγάδες , και τα ‘’λαμόγια ‘’μένουν στο απυρόβλητο συνεχίζοντας να ζουν ανενόχλητοι και να βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό.

Από του χρόνου δεν θα υπάρχει καμιά χώρα της Δυτικής Ευρώπης φτωχότερη από την Ελλάδα, θα συγκρινόμαστε μόνο με ανατολικό-ευρωπαϊκές χώρες!

Διαδοχικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που κινούνται έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και του ευρωπαϊκού δικαίου, με την δημοκρατία να συρρικνώνεται και την εξουσία να γίνεται αυταρχική ενώ οι μέχρι τώρα ισχυρισμοί περί «σωτηρίας μέσω Μνημονίου» αποδεικνύονται εντελώς ανυπόστατοι. Ο στόχος της επιστροφής του ελληνικού χρέους στα επίπεδα του 2008 είναι παντελώς ανέφικτος. Το χρέος από 120% του ΑΕΠ που έχει ως στόχο το Μνημόνιο για το 2020, θα κυμαίνεται γύρω στο... 150% !

Δέκα και πλέον χρόνια δηλαδή μνημονιακής πολιτικής και ανείπωτων δεινών του ελληνικού λαού θα έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτή που υποτίθεται ότι θα θεράπευαν!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
πρόκειται για το χειρότερο κοινωνικό πισωγύρισμα που έχουμε από τον πόλεμο και μετά σε επίπεδο κοινωνίας ενώ ο επερχόμενος χειμώνας φαίνεται ότι θα είναι ο πιο δύσκολος της μεταπολεμικής περιόδου . Για πρώτη φορά μετά την Γερμανική κατοχή του 1940 εμφανίστηκαν στοιχεία λιμού. Παιδάκια που λιποθυμούν στις σχολικές αίθουσες από την πείνα, ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, των άστεγων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και επιβιώνουν από τα συσσίτια της εκκλησίας ενώ πυκνώνουν τα φαινόμενα ανθρώπων που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.... Η ελληνική κοινωνία διχάζεται πλέον, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους ένα αμύθητο πλούτο που δεν ξέρουν τι να τον κάνουν και στα εκατομμύρια των λαϊκών ανθρώπων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για ένα πιάτο φαΐ.

Και ενώ η κοινωνία προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, εσωτερική (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) και εξωτερική τροϊκα (ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ), ζητούν νέο αίμα...Επιμένουν να κόψουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, να απολύσουν τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους, να καταργήσουν την ΕΣΣΕ προκειμένου να δουλεύουμε σχεδόν μισό αιώνα ,έξι μέρες τη βδομάδα, 10 ώρες την ημέρα, με 500 ευρώ, να βγούμε στη σύνταξη στα 67 χρόνια, να πουλήσουν ότι ασημικό έχουμε και δεν έχουμε σαν χώρα ακόμη και Ελληνικά νησιά ενώ σε αντίθεση όσο αφορά τους εργοδότες και το κεφάλαιο να τους μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5%.

Αν συνεχιστεί η σημερινή μνημονιακή πολιτική, η Ελλάδα οδηγείται στο βάραθρο. Μια τριτοκοσμική χώρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι πάντες είτε το ομολογούν είτε όχι.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ:

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Το Ε.Κ.Θ με κεντρικό σύνθημα «ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» καλεί όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή μαζικό και ταξικό αγώνα, να στρατευτούν και να συμμετάσχουν στην Κεντρική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και ώρα 11.00 το πρωί.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το ΚΤΕΛ Θήβας στις 8.oo το πρωί ,με ενδιάμεσες στάσεις το Σχηματάρι στις 8.30 και Οινόφυτα στις 8.45.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενωση Μικρασιατών Θήβας:Αφιερωμένη στα παιδιά η τελευταία μέρα των εκδηλώσεων ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ


Σε «αυλή του παιχνιδιού » θα μετατραπεί για 2 ώρες η κεντρική πλατεία της Θήβας! «Το Κουτί των Θαυμάτων», μια πρωτότυπη θεατρική γωνιά για παιδιά, που έχει δημιουργήσει η Μικρασιάτισσα συμπατριώτισσά μας παιδαγωγός και ηθοποιός Μαρία Δεληκωνσταντίνου στην Αθήνα, θα μεταφερθεί για λίγες ώρες στην Θήβα . Η παράσταση που είναι διοργάνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ έχει τίτλο «Στην αυλή του παιχνιδιού » και επιφυλάσσει εκπλήξεις στους λιλιπούτειους φίλους μας, μέσω μιας πλήρους διαδραστικής ενασχόλησης, η οποία περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, μουσικό-κινητικές ασκήσεις και ζωγραφική. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων τα παιδιά γνωρίζουν το μαγικό κόσμο των τεχνών, αναπτύσσουν και καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, σε περιβάλλον αυτενέργειας, συλλογικότητας και συνεργασίας ( Εννοείτε ότι είναι δωρεάν ) Με χαρά περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 Και ώρα 6 μ.μ στην κεντρική πλατεία Θήβας.
Υπενθυμίζουμε ότι η έναρξη μαθημάτων για τα χορευτικά τμήματα νηπίων, μαθητών Δημοτικού και μαθητών Γυμνασίου- Λυκείου είναι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με δασκάλα την κα Χριστίνα Στέρπη (πληροφορίες 6944509334 & 6978468517 )
Συνεχίζουμε και φέτος την παιδική χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών για αγόρια και κορίτσια με δάσκαλο τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακής μουσικής κο Ευάγγελο Τζουμανέκα (πληροφορίες 6982481894 )
Και φέτος επίσης θα συνεχιστή η συνεργασία με τις ηθοποιούς Αμεστοπούλου Άννυ και Ευγενάκη Θεοδώρα που διδάσκουν θεατρικό παιχνίδι για μαθητές.
(πληροφορίες: 6936648894 & 6948173576)
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η εκδήλωση για τον Σπύρο Λεμπέση- ΒΙΝΤΕΟ

Συγχαρητήρια στο Δήμο Αλιάρτου για την υπέροχη διοργάνωση προς τιμήν του Σπύρου Λεμπέση του ολυμπιονίκη μας από το Μαυρομμάτι Βοιωτίας αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον αυτού του λαμπρού νέου.Θα πρέπει κάποιοι αρμόδιοι φορείς να σκεφτούν και να βοηθήσουν τον αθλητή μας σε ότι χρειάζεται ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις προπονήσεις του όπως του αρμόζει και να καταφέρει να φτάσει όσο ψηλά του αξίζει.
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι όλοι το γνωρίζουμε αλλά δεν πρέπει αυτά τα λίγα ταλέντα που μας δίνουν τις σπάνιες πλέον χαρούμενες στιγμές να τα στηρίξουμε.
Ας ελπίσουμε ότι δε θα μείνει έτσι αυτό το θέμα και δε θα προσπεραστεί.
Και πάλι συγχαρητήρια στο Δήμο Αλιάρτου, στους διοργανωτές, σε όσους ήταν εκεί και τίμησαν τον Σπύρο Λεμπέση και τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο το Σπύρο. Καλή συνέχεια...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ TOY Ν. ΓΚΟΓΚΟΛ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι ρυθμίσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης




Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, το ποσό του επιδόματος


Στην τελική πρόταση για τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια επιστροφής του Ειδικόυ Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και στο ύψος του ποσού που θα επιστρέφεται στους δικαιούχους καταναλωτές κατέληξαν πριν λίγο οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Μαυραγάνη.
Η πρόταση που στηρίζουν ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας κ. Απ. Βεσυρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για φορολογικά θέματα κ. Ανδ. Μακρυπίδης και το μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Σάκης Παπαθανασίου θα δοθεί αύριο στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για να δοθεί το πράσινο φως και να προχωρήσει η θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ετήσιο δηλωθέν ατομικό ή οικογενειακό εισοδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 14.500 - 15.000 ευρώ ενώ αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί με ανώτατο όριο τα 3 παιδιά. Δηλαδή έγγαμος με δύο παιδιά για να είναι δικαιούχος επιστροφής φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 21.000 ευρώ και με τρία παιδιά και άνω τις 24.000 ευρώ.

Αυτό είναι το πρώτο κριτήριο. Το δεύτερο κριτήριο είναι η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας. Για άγαμο το όριο κάτω από το οποίο θεωρείται ότι είναι δικαιούχος ο φορολογούμενος είναι τα 100.000 - 120.000 ευρώ συνολική αξία περιουσίας ενώ για τον έγγαμο είναι 180.000 - 200.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας, η επιστροφή του φόρου θα δίνεται για τα πρώτα 120 τετραγωνικά.

Δηλαδή ακόμη αν κάποιος πληρεί το εισοδηματικό και περιουσιακό κριτήριο αλλά η κατοικία του είναι 140 τετραγωνικά θα περιοριστεί η επιστροφή στο 85% του συνόλου (120/140=85%).

Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 και του 2013 είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά το 10% ή περίπου 30 εκατ. ευρώ θα διατεθεί απευθείας με κοινωνικά κριτήρια σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων όπως είναι για παράδειγμα οι άνεργοι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ύψος της κατανάλωσης πετρελαίου.

Για τους υπόλοιπους πολίτες η επιστροφή φόρου θα γίνει ανάλογα τη γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται η κύρια κατοικία τους (ιδιόκτητη ή μισθωμένη) και θα εξαρτάται από την συνολική ετήσια (σεζόν) κατανάλωση.

Ειδικότερα, οσοι ανήκουν στην Α΄ζώνη, δηλαδή η κατοικία τους βρίσκεται στο νομό Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Δράμα θα μπορούν να λάβουν επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για μέχρι 3.000 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική επιστροφή μπορεί να φθάσει έως και τα 994 ευρώ. Αυτό προκύπτει ως εξής. Στα χίλια λίτρα ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης είναι 412 ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποφασίσει ότι η εξίσωση θα γίνει στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή στα 329,6 ευρώ το χιλιόλιτρο. Πέρυσι ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 60 ευρώ το χιλιόλιτρο. Αρα η επιστροφή θα 270 ευρώ ανά χιλιόλιτρο (329,6-60= 269,6 ευρώ). Επί του ποσού αυτού υπολογίζεται ΦΠΑ 23% αρα το τελικό ποσό επιστροφή ανά χίλια λίτρα είναι 331,6 ευρώ. Συνολικά δηλαδή για τα 3.000 λίτρα ο δικαιούχος των Γρεβενών μπορεί να λάβει επιστροφή φόρου έως 994 ευρώ. Ερωτηματικό παραμένει πάντως άν θα επιστρέφεται το σύνολο του ΦΠΑ ή μέρος του 23%.

Οσοι ανήκουν στη Β΄ζώνη, δηλαδή οι υπόλοιποι νομοί Μακεδονίας, οι νομοί της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ευρυτανίας και της Αρκαδίας η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου θα είναι έως 1.800 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή μπορεί να φθάσει έως και τα 596 ευρώ εφόσον φυσικά αποφασιστεί να επιστρέφεται το σύνολο του ΦΠΑ.

Οσοι ανήκουν στη Γ΄ζώνη, δηλαδή στους υπόλοιπους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, την Αττική, την Κορινθία και την Ηλεία η επιστροφή του φόρου θα είναι για μέχρι 1.000 λίτρα κατανάλωση ή 331 ευρώ σε χρηματική αξία, ενώ τέλος στους κατοίκους της Δ΄ζώνης (Αχαΐα, Λακωνία, Αργολίδα, Μεσσηνία και Νησιωτική Ελλάδα) η επιστροφή θα αντιστοιχεί σε μέχρι 600 λίτρα κατανάλωση, δηλαδή σε περίπου 200 ευρώ.

Η επιστροφή του φόρου θα γίνει με την εξής διαδικασία: Οι πολίτες θα υποβάλλουν μία αίτηση ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.
Στη συνέχεια και μόλις λάβουν το «πράσινο» φως από το υπουργείο Οικονομικών ότι πληρούν τα παραπάνω κριτήρια θα τους γνωστοποιείται ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να λάβουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (3.000 λίτρα για την Α΄Ζώνη, 1.800 λίτρα για τη Β΄Ζώνη, 1.000 λίτρα για τη Γ΄Ζώνη και 600 λίτρα για τη Δ΄Ζώνη).

Οι πολίτες όταν θα καλούν την εταιρεία που θα τους προμηθεύσει με το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους θα της γνωστοποιούν τον ειδικό αριθμό πρωτοκόλλου που τους έχει χορηγηθεί μέσω της εφαρμογής της ΓΓΠΣ που συμπλήρωσαν την αίτηση. Στη συνέχεια θα πληρώνουν το πετρέλαιο με το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δηλαδή με τα 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα συν ΦΠΑ και στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει τη διαφορά του φόρου το αργότερο μέσα σε μία εβδομάδα στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που έχει αναγραφεί στην αρχική αίτηση επιστροφής.

Για τις περιπτώσεις των πολυκατοικιών θα γίνεται επιμερισμός των λίτρων αγοράς πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα χιλιοστά των ιδιοκτητών ή των ενοικιαστών και όσοι είναι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιστροφή φόρου. Δηλαδή ο διαχειριστής θα πληρώνει κανονικά το πετρέλαιο με το 80% του φόρου και θα χρεώνει στον κάθε ενοικο των διαμερισμάτων το σύνολο της επιβάρυνσης με βάση τα χιλιοστά ιδιοκτησίας. Στη συνέχεια ο ένοικος θα χρησιμοποιεί την απόδειξη των κοινοχρήστων για να μπορέσει να λάβει την επιστροφή του φόρου αν είναι δικαιούχος. Η αναλυτική διαδικασία πάντως θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.


tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας αυτοκινήτων 4Χ4 πάει Εύβοια


Το Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας αυτοκινήτων 4Χ4 κατευθύνεται στην Εύβοια για τον 4ο αγώνα του....



Στις 18, 19, 20 και 21 Οκτωβρίου στην κεντρική Εύβοια θα διεξαχθεί το Evia Trophy με διοργανωτή την Αγωνιστική Ομάδα 4Χ4 Εύβοιας (www.aoe4x4.gr).

Οι αγωνιζόμενοι θα διασχίσουν το όρος Πυξάριας και το όρος Καντήλι, oι διαδρομές που θα διεξαχθούν στις 19, 20 και 21 περιλαμβάνουν δασικά μονοπάτια, περάσματα από ρέματα, λάσπη, πέτρα, πλάγιες κλίσεις, ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια. Τα συνεχόμενα εμπόδια, η ομορφιά της φύσης και η αδρεναλίνη θα σας αφήσουν σίγουρα τις καλύτερες αναμνήσεις.

Σκοπός του αγώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να διαφημίσουμε την Εύβοια ως τουριστικό προορισμό, να χαρούμε την φύση, τα αυτοκίνητα και την παρέα μας δείχνοντας πρωτίστως σεβασμό στο περιβάλλον και στον τόπο μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Μ.Ε:ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ  26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
10.30 το πρωί
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας.
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.
Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.
Όλοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε,
 «τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία».
Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
ü  Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
ü  Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
ü  Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα.
ü  Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά
ü  Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών
Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!
Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας.
Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.
Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.
Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω
Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.
Αποκαλύφθηκε ο ρόλος των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης που βάζουν πλάτη να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, υπογράφουν μειώσεις μισθών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, στρογγυλοκάθονται στα τραπέζια των « κοινωνικών διαλόγων».
 Στην ίδια ρότα και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς που όχι μόνο δεν οργανώνει τον αγώνα για την απεργία αλλά με  απόφαση της πλειοψηφίας καλεί σε συμμετοχή  τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση  της  ΓΣΕΕ στην Αθήνα.Έχει πάρει διαζύγιο με τα προβλήματα της εργατικής τάξης .
Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές , να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα της απεργίας , να πάρουν κάθε μέτρο για να παραλύσουν οι τόποι δουλειάς .
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι μαγκιές?..Μπράβοι ξυλοκόπησαν πελάτες καταστήματος επειδή ζήτησαν απόδειξη..


Πριν λίγες μέρες, μια παρέα τεσσάρων νέων ένας από τους οποίους είχε την ονομαστική του γιορτή διασκέδαζε χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, σε κάποιο νυχτερινό κέντρο στη Γλυφάδα και κάποια στιγμή ζήτησε τον λογαριασμό.
Η σερβιτόρα στην οποία απευθύνθηκαν επέστρεψε μετά από λίγο και απαίτησε να πληρώσουν 157 ευρώ για 8 ποτά που είχαν καταναλώσει.
Ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις- 39 ετών όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ 100,3- θεωρώντας υπερβολικό το ποσό, ρώτησε την σερβιτόρα μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος. Εκείνη αφού απομακρύνθηκε για λίγο επέστρεψε με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ο οποίος με ύφος έντονο απαίτησε από την παρέα να πληρώσει τα χρήματα χωρίς καν να προσκομίσει απόδειξη για τα 157 ευρώ.
Εν τέλει αποφάσισαν να δώσουν τόπο στην οργή και να πληρώσουν έστω και χωρίς απόδειξη.Φεύγοντας όμως οι τέσσερις φίλοι βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα δυσάρεστη έκπληξη. Στην έξοδο του μαγαζιού τους περίμενε ο ιδιοκτήτης του και απευθυνόμενος με σκαιότατο ύφος σε αυτούς τους είπε : «Τον πληρώσατε τον λογαριασμό;»
Όταν αυτοί του απάντησαν ότι πλήρωσαν εκείνος επέμεινε: «Περιμένετε εδώ να πάω μέσα να ρωτήσω…». Η σερβιτόρα επιβεβαίωσε την εξόφληση και τότε ο ιδιοκτήτης είπε:«Περιμένετε να δείτε τι θα πάθετε τώρα που θέλατε και απόδειξη…». Ταυτόχρονα έφτασαν στο χώρο 5-6 μοτοσυκλέτες που σε κάθε μια από τις οποίες επέβαιναν από δυο κρανοφόροι με γκλομπ και αλυσίδες. Κατέβηκαν κι άρχισαν να χτυπούν με μανία τους τέσσερις νέους επί πέντε λεπτά προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα, όπως κατήγγειλε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο ένας από αυτούς.
Η παρέα των νεαρών έχει υποβάλει μηνύσεις για το περιστατικό ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει εξαφανισθεί. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές και έχουν βγει διαταγές να σφραγιστεί άλλα κάποιο «μαγικό χέρι» συνεχώς το προστάτευε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν γίνει περισσότερες από…200 μηνύσεις για να μπει λουκέτο στην επιχείρηση όμως όλες τις φορές ο ιδιοκτήτης πετύχαινε αναστολή εκτέλεσης της ποινής
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ