Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κοντά σε Ρομέου ο Λεβαδειακός


Κοντά σε Ρομέου ο Λεβαδειακός
Κοντά στην απόκτηση του Ρομέου βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Ο Βραζιλιάνος μέσοεπιθετικός, που αγωνίστηκε τη διετία 2009-2011 στην Λάρισα φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την ομάδα της Βοιωτίας και αναμένεται άμεσα να ντυθεί στα πράσινα.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος που έκανε όνομα στην Φλουμινένσε και μέτρησε 42 συμμετοχές με 9 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ, βρέθηκε το καλοκαίρι στο στόχαστρο του Ατρόμητου, ωστόσο, το deal δεν προχώρησε. Μάλιστα, όπως αναφέρεται ο Ρομέου έχει ήδη περάσει τα ιατρικά τεστ και έχει υπογράψει στον Λεβαδειακό, κάτι που αν ισχύει θα ανακοινωθεί άμεσα από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, που έψαχνε έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά, μετά την αποχώρηση του Σουμπίνιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ Οι Κινέζοι έκλεισαν τους ζητιάνους σε κλουβιά

Με την πρόφαση να μη χαλάσουν την "εμπειρία των τουριστών" οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν από τους ζητιάνους,
είτε να παραμείνουν μέσα σε κλουβιά κατά τη διάρκεια των τελετών στο Nanchang στην επαρχία Jiangxi, είτε να απομακρυνθούν από τους εορτασμούς καθώς με την παρουσία τους "καταστρέφουν τη γιορτή".

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, τα αυτοσχέδια κελιά είναι τόσο χαμηλά που οι ζητιάνοι μπορούν να σταθούν μόνο γονυπετής.

Η θρησκευτική γιορτή του Nanchang είναι από τις σπουδαίες ετήσιες γιορτές της Κίνας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών και προσκυνητών, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες ζητιάνους από ολόκληρη τη χώρα.

Για την απάνθρωπη αυτή πράξη οι τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι: "Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τους βάλουμε στα κλουβιά. Άλλωστε ο κόσμος τους προσφέρει φαγητό, νερό και δώρα. Είναι πολύ καλύτερα από το να έψαχναν μια θέση μέσα στους δρόμους της πόλης".

Φυσικά τόσο η απόφαση όσο και η δήλωση των αρχών έχει εξοργίσει τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, οι οποίες κάνουν τονίζουν ότι πρόκειται για "ανθρώπινο ζωολογικό κήπο".








Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προσλήψεις αναπληρωτών




Την πρόσληψη 705 αναπληρωτών δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 185 αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την πρόσληψη επτακοσίων πέντε 705 Δασκάλων ΕΑΕ και 185 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2012-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 24-9-2012 έως και την Τετάρτη 26-9-2012.
Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δημοσκόπηση: Οριακά πρώτη η ΝΔ, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

Τι δείχνουν τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Rass. Στη μία ποσοστιαία μονάδα η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα, η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της νέας εφημερίδας, "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,2%, το άκυρο-λευκό 3,4% και "άλλο" 3,1%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%. Η απάντηση "κανένας" εμφανίζει ποσοστό 27,7%, ενώ απάντηση δεν έδωσε το 1%.
Σχετικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καταγράφεται η έλλειψη εμπιστοσύνης, ως προς το αν είναι πραγματοποιήσιμες οι υποσχέσεις του.
Συγκεκριμένα, το 74% των ερωτηθέντων, δεν πείστηκε ότι οι υποσχέσεις του στη ΔΕΘ είναι πραγματοποιήσιμες, ενώ το ποσοστό που δηλώνει το αντίθετο (20,9%) είναι μικρότερο και από αυτό που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
Πρόθεση ψήφου
ΝΔ 24,2%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 6,3%
ΔΗΜΑΡ 5,2%
ΚΚΕ 4,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2%
Άκυρο λευκό 3,4%
Άλλο 3,1%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Iερώνυμος: «Η πατρίδα να μη χρειαστεί ξανά έναν Δαμασκηνό ή έναν Μακάριο»

Iερώνυμος: «Εύχομαι η πατρίδα να μη χρειαστεί ξανά έναν Δαμασκηνό ή ένα Μακάριο»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, στον  Δημήτρη Κωνσταντάρα και το περιοδικό CRASH μιλώντας για το ανοιχτό επικοινωνιακό του προφίλ, την εκκλησιαστική περιουσία και την οικονομική κρίση.
Σε ερώτηση αν το ιδιαίτερα «ανοιχτό» επικοινωνιακό προφίλ του ενισχύει την προσπάθεια της Εκκλησίας να επιβάλλει το έργο της ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «σήμερα, η εικόνα και η πληροφόρηση έχουν και δύναμη και επιρροή. Με ενδιαφέρει η σωστή ενημέρωση και όχι η παραπληροφόρηση – όπως συνηθίζεται όταν πρόκειται για εκκλησιαστικά θέματα. Μελετάται με πολλή προσοχή η απόκτηση από την Εκκλησία ενός Τηλεοπτικού Καναλιού. Η «ομηρεία» στον τομέα αυτό είναι – όπως ξέρετε- καταστροφική.»
Αναφορικά με την τρέχουσα οικονομική και πολιτική συγκυρία, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «η κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας, δεν επιτρέπει σε κανέναν να...καθησυχάζεται. Απαιτείται εγρήγορση. Να είμαστε ξύπνιοι και πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε, να δώσουμε αυτό που χρειάζεται»
Παράλληλα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στο γνωστό ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών από το Ελληνικό Δημόσιο.
«Το 1833, η Πολιτεία πήρε για «ανάπτυξη» τα 2/3 της τότε περιουσίας της Εκκλησίας και με νόμο ανέλαβε τη μισθοδοσία του Κλήρου. Σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος καταβάλλει όλους τους φόρους – και μάλιστα ηυξημένους- μολονότι πολλά κακόβουλα δημοσιεύματα γράφουν τα αντίθετα, περί φοροδιαφυγής της. Με την ευκαιρία να υπομνησθή ότι με το Νομοθετικό Διάταγμα 2185/1952 περί «Αναγκαστικής Απαλλοτριώσεως Κτημάτων προς Αποκατάστασιν Ακτημόνων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων», και με τη σύμβαση του 1952 ( ΦΕΚ 28/Α. Οκτ. 1952) παραχωρήθηκαν από την Εκκλησία προς την Πολιτεία 1. Καλλιεργούμενοι και καλλιεργήσιμοι αγροί 141.333 στρεμμάτων και 2. 601.544 στρεμμάτων βοσκοτόπων, λιβαδιών και εν γένει κτηνοτροφικών εκτάσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.
Τέλος σε ερώτημα του δημοσιογράφου αν ο ίδιος θα μπορούσε να «ηγηθεί εκστρατείας διάσωσης από την προβλεπόμενη καταστροφή» ακολουθώντας το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού ή του Μακαρίου, ο κ. Ιερώνυμος ήταν κατηγορηματικός.
«Κατά την Ορθόδοξη παράδοση, δεν επιτρέπεται στον Κληρικό η ανάληψη κοσμικών υποχρεώσεων και ιδιαίτερα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που έγινε κι αυτό κατ εξαίρεση για το υπέρτατο συμφέρον της πατρίδος και παλαιά και πρόσφατα με τις περιπτώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού και του Εθνάρχου Μακαρίου. Εύχομαι να μη χρειασθεί ποτέ να ξαναπαρουσιαστεί στον τόπο μας τέτοια ανάγκη. Ως προς το «τυχόν κάλεσμα» κατά την έκφρασή σας, σας απαντώ ότι είμαι το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο για μια τέτοια υπηρεσία» είπε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ


Ένταση επικράτησε σήμερα στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί της Θήβας αφού το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ, έκοψε το ρεύμα.

Οι Ρομά απειλούσαν ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοτοποιήσεις ωστόσο μετά από συνάντηση που είχαν με τον αστυνομικό διευθυντή της υποδιεύθυνσης Θηβών Μιχάλη Πάππο τα πνεύματα ηρέμησαν.

Με νέα απόφασή της η ΔΕΗ έδειξε ανοχή και επανασύνδεσε το ρεύμα για το Σαββατοκύριακο, από την Δευτέρα όμως θα το κόψει και πάλι σε όποιον δεν τακτοποιήσει τον λογαριασμό του.

Στο πόδι όλοι οι Ρομά. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα... από LAMIASTARGR
 VIOTIASTEREA.BLOGSPOT.COM
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε με ποιον γνωστό τραγουδιστή έχει σχέση η «Άννα» από το νησί!

Ένα πολύ όμορφο ζευγάρι και ταιριαστό ανακαλύψαμε πρόσφατα..


Η πανέμορφη ηθοποιός από το «Νησί» Ευγενία Δημητροπούλου, έχει σχέση περίπου ένα χρόνο με τον τραγουδιστή Κωστή Μαραβέγια!





Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση στους αγρότες για τα δικαιολογητικά επιστροφής ΦΠΑ

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2012 έχουν περιθώριο οι αγρότες να υποβάλουν τα δικαιολογητικά επιστροφής του ΦΠΑ που αφορούν...
παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2011.

Η σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών που φέρει τον αριθμό ΠΟΛ. 1177 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2494/Β/12.9.2012).

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η παράταση χορηγήθηκε λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι επιστροφής Φ.Π.Α. αγρότες για τη συγκέντρωση και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι 31/7/2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεφτίλα: Λουκέτο στο κολυμβητήριο Χαλκίδας

Χωρίς κολυμβητήριο μένουν οι δυο κολυμβητικοί όμιλοι της Χαλκίδας ΝΟΧ και ΑΚΟΧ.
Εδώ και καιρό είχαν στείλει επιστολή στους αρμόδιους του Δήμου Χαλκιδέων... και ζητούσαν να ενημερωθούν πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο, αλλά απάντηση δεν πήραν.
Αποφάσισαν έτσι, να ζητήσουν συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ζεμπίλη, ο οποίος δέχθηκε αντιπροσωπείες των διοικήσεων χθες το βράδυ, όπου τους ανακοινώθηκε πώς ο ΔΟΑΠΠΕΧ αδυνατεί να καλύψει το κόστος της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, το οποίο δυστυχώς, θα μείνει κλειστό.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να απαλύνει την ...πίκρα των ανθρώπων του ΝΟΧ και του ΑΚΟΧ λέγοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να «περάσει» το κολυμβητήριο στο Δήμο (δηλαδή, να μην έχει την ευθύνη λειτουργίας του ο ΔΟΑΠΠΕΧ) μήπως και μπορέσουν να εξοικονομήθουν χρήματα από το Δήμο και μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά κάτι τέτοιο πιθανότατα (αν ευοδωθεί η «μετακίνηση») να γίνει από το νέο χρόνο.
Να σημειώσουμε ότι από πέρσι που είχε παρουσιαστεί το πρόβλημα, είχε προταθεί αυτή η λύση από τους δυο ομίλους, αλλά το θέμα δεν προχώρησε.

egnomi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΦΑΚΑ Ο ΔΙΑΡΗΚΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ


Συνελήφθη56χρονος ημεδαπός στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, ο οποίος διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς
Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας
Κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ταμάτων και εικόνων, χρήματα, ασύρματο τηλέφωνο, συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΛ. ΑΣ. κα.
Συνελήφθη, χθες (20-09-2012) το μεσημέρι στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέπραττε κλοπές – διαρρήξειςσεΙερούς Ναούς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και Νομοθεσία περί ραδιοσταθμών.
Αναλυτικότερα χθες το πρωί, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου ο επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Γοριανάδων του Δήμου Καρπενησίου και κατήγγειλε διάρρηξη του ανωτέρω Ιερού Ναού, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 56χρονο, να κινείται στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας Ευρυτανίας και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 56χρονου και στον ίδιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ταμάτων και εικόνων.
 
·         Το χρηματικό ποσό των (1.433,11) ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα.
·         Ένα (1) ασύρματο τηλέφωνο που ο δράστης είχε συντονίσει στην συχνότητα της ΕΛ. ΑΣ.
·         Ένα (1) βαλιτσάκι μεταφοράς εργαλείων, (12) φακοί και (101) κλειδιά διαφόρων τύπων.
·         Δύο (2) ζεύγη γάντια και (130) νάιλον σακουλάκια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ο 56χρονος χθες το πρωί διέρρηξε τρεις Ιερούς Ναούς και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γοριανάδων Καρπενησίου, τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Μικρού Χωριού Ευρυτανίας και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Προυσού Ευρυτανίας, προκαλώντας παράλληλα φθορές στις εισόδους τους.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι αποπειράθηκε να διαρρήξει και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κορυσχάδων Καρπενησίου, προκαλώντας τελικά μόνο υλικές ζημιές.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του δράστη στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δύο δόσεις η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

Σε δύο δόσεις του 50% λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας...
θα γίνει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες για το 2012, όπως αναφέρεται σε σημερινή κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. Η πρώτη δόση, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων την αμέσως επόμενη ημέρα. Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχει δηλώσει στο ΟΣΔΕ. Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2012, δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών.«Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2012, είναι το ίδιο με πέρυσι», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.newpost.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με την ΟΕΒΕ Θήβας


ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ.
ΠΑΡΟΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. ΟΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΟΝΟΥΝ ΤΗN ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΗN ΒΟΙΩΤΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ. Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΙΚOΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.
   ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
        ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την 25η Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη ώρα 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:  

1. Καθορισμός τόπου, χρόνου και τρόπου τέλεσης της Εμποροπανήγυρης και συγκρότηση Επιτροπής για το έτος 2012.  
2. Εξέταση της αριθ. 1/2012 απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την κατασκευή παρεκκλησίου στην περιοχή «Ασπρομούλκι» της Κοινότητας Παρορίου.  
3. Εξέταση της αριθ. 32/2012 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου. 
4. Εξέταση αιτήματος της εταιρείας ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ Γ. – ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ Α. περί μεταφοράς με ίδια έξοδα του αγάλματος Αθανασίου Διάκου επί της οδού Τροφωνίου.  
5. Εξέταση αιτήματος ΤΣΑΜΠΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ περί χορήγησης στάθμευσης επί της οδού Πλουτάρχου 44.  
6. Εξέταση αιτήματος της εταιρείας Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. περί χορήγησης χώρου στάσης λεοφωρείου έμπροσθεν του ξενοδοχείου ¨ΛΕΒΑΔΕΙΑ’.  
7. Εξέταση αιτήματος του κ. ΨΥΧΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ περί έγκρισης στάθμευσης φορτηγού αυτοκινήτου έμπροσθεν του καταστήματός του επί της οδού Δημάρχου Ανδρεαδάκη 9-11.  
8. Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΚΑΦΕ ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» του Ντσίμα Κωνσταντίνου του Αργυρίου.  
9. Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «Καφενείο Ουζερί - Ψητοπωλείο» της κ. Κουτσούρη Μαρίνας του Σταύρου.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πειραιώς δίνει 2,9 δισ. ευρώ στους αγρότες

Η Πειραιώς δίνει 2,9 δισ. ευρώ στους αγρότες

Την χρηματοδότηση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων με το ποσό των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να δοθούν έγκαιρα οι κοινοτικές ενισχύσεις στους αγρότες.

Ειδικότερα, σε δελτίο Τύπου της η Τράπεζα αναφέρει:

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Δ.Σ. του Ομίλου ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 2,9 δισ. ευρώ προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων). Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η έγκαιρη απόδοση των κοινοτικών ενισχύσεων που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους Έλληνες αγρότες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πινακοθήκη των ηλιθίων στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας


Ο Δήμος Λεβαδέων και η θεατρική ομάδα Κ.Α.Π.Η. Χαϊδαρίου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων» του Ν. Τσιφόρου,η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.
«Η Πινακοθήκη των ηλιθίων» είναι του Ν. Τσιφόρου και πρωτοανέβηκε από το θίασο της Μαίρης Αρώνη και Δημήτρη Χορν, το 1945. Πρόκειται για μια κωμωδία σε τρεις πράξεις που «ξεκινάει από την απλή και χαρούμενη αρχή της πανανθρώπινης ηλιθιότητας και δημιουργεί μιαν εύθυμη ατμόσφαιρα, καλώντας τους πολιτισμένους να φιλοσοφήσουν μέσα από τα γελαστά λόγια της», όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30 Μ.Μ.
ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο είναι το μυστικό της δημοφιλίας των Τούρκικων σίριαλς στα Βαλκάνια

Ποιο είναι το μυστικό της δημοφιλίας των Τούρκικων σίριαλς στα Βαλκάνια

Αλβανία, Ρουμανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ελλάδα... Οι Τούρκικες τηλεοπτικές σειρές «λυμαίνονται» τα Βαλκάνια, τις χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης, τώρα και τη Μέση Ανατολή, καθώς οι Τούρκοι, προκειμένου να προωθήσουν το προϊόν τους, είναι ικανοί να «στρατολογήσουν» ακόμη και τον Πρόεδρό τους Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επισκέφτηκε γι' αυτό το σκοπό του Ντουμπάι μαζί με κλιμάκιο της Calinos Holding.
Από το 2001 μέχρι σήμερα, συνολικά 80 σειρές έχουν πωληθεί για διανομή σε πάνω από 40 χώρες και ο επόμενος στόχος είναι η Άπω Ανατολή.
Η πρώτη σειρά που πωλήθηκε στο εξωτερικό ήταν το «Deliyurek» και η χώρα το Καζακστάν. Η τιμή εκείνη την εποχή ήταν 30.000 δολάρια ανά επεισόδιο, ενώ σήμερα τα ετήσια έσοδα από τις πωλήσεις διανομής αγγίζουν τα 30.000.000 δολάρια.
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και διευθυντές γραφείων διανομής θεωρούν πως η επιτυχία των σειρών οφείλεται κατά κύριο λόγο στα κοινά χαρακτηριστικά των λαών των Βαλκανίων και της κουλτούρας τους.
Ενδεικτική αυτής της πολιτισμικής συγγένειας η θεματολογία: πρωτοκαθεδρία της οικογένειας, η εκτύλιξη της δράσης γύρω από την κυρίαρχη πατρική φιγούρα και μία αισθητική... για τα σκουπίδια, αντιπροσωπευτική των χωρών που «βλέπουν» μετά μανίας Τούρκικα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ



 
Mήνυση από το δήμαρχο Σκύρου σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής για απειλές!
Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χαλκίδας έκανε ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης εναντίον του βουλευτή Εύβοιας της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, επειδή όπως λέει ο ίδιος δέχτηκε απειλές.
Σύμφωνα με το 'eviazoom, o δήμαρχος αναφέρει στην μήνυσή του, ότι ο Νίκος Μίχος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου θα έρθω στην Σκύρο και θα σε χαστουκίσω» επειδή όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος σφράγισε μπαράκια της περιοχής.

Μάλιστα ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης φέρεται να έκανε και αναφορά - καταγγελία εισβάρος του βουλευτή στην Βουλή και στα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του πολίτη, ενώ ζήτησε και την άρση ασυλίας του.

Η επιτροπή δεοντολογίας στην τελευταία συνεδρίαση της ενημέρωσε ότι θα ασχοληθεί με την καταγγελία εφόσον γίνει άρση ασυλίας από την εισαγγελία Χαλκίδας. Για την ώρα δεν υπάρχει αντίδραση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις Εκκλησιαστικές σχολές

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012.Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012.
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των υποψηφίων για εισαγωγή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες αποφοίτων Εκκλησιαστικών Λυκείων, σε ποσοστό 10% επιπλέον του αριθμού εισακτέων.

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα αποτελέσματα θα μπορούν να τα πληροφορηθούν όσοι ενδιαφέρονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου (http://results.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι

• Αίτηση για εγγραφή

• Απολυτήριο του Εκκλησιαστικού Λυκείου ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου αυτού

• Νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης

• Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

• Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιοι δολοφόνοι! Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto προκάλεσε όγκους και καταστροφές οργάνων σε πειραματόζωα!

Φρίκη και μόνο φρίκη από τα αποτελέσματα έρευνας για το καλαμπόκι της “πράσινης” Monsanto μετά από εργαστηριακή έρευνα που έγινε στην Γαλλία.

Οι Γάλλοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εταιρείας για να δουν τις επιπτώσεις που θα είχαν ποντίκια και χοιρίδια τρεφόμενα με αυτό.

Τα δύστυχα ζώα στην...

κυριολεξία καταστράφηκαν οργανικά, αφού εκτός από τους όγκους, υπέστησαν μη αναστρέψιμες βλάβες στα νεφρά αλλά και στο συκώτι.

Τις ίδιες ακριβώς συνέπειες παρατήρησαν και σε ζώα που τράφηκαν με προϊόντα καλλιέργειας για την οποία χρησιμοποιήθηκε το “εξαιρετικό” ζιζανιοκτόνο της Monsanto.

Μόλις τα αποτελέσματα της έρευνας κοινοποιήθηκαν, η Γαλλική κυβέρνηση σύμφωνα με το Reuters έδωσε εντολή στον Εθνικό οργανισμό υγείας να επιληφθεί, αλλά έστειλε και τα αποτελέσματα της έρευνας στην αρμόδια Ευρωπαϊκή υπηρεσία για να αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των αρσενικών και το 70% των θηλυκών πειραματόζωων πέθανε πρόωρα.

Δηλαδή οι βλάβες στον οργανισμό τους είχαν άμεσο αντίκτυπο και στον κύκλο ζωής τους.

Ο Μιχάλης Αντωνίου, ερευνητής Ελληνικής καταγωγής από το King’s College του Λονδίνου, ήταν κάθετος μιλώντας στο Reuters: Τα συγκεκριμένα προϊόντα πρέπει άμεσα να ανακληθούν από την αγορά, όπως και οι άδειες κυκλοφορίας τους, εως ότου γίνουν ευρύτερες έρευνες και σε άλλα ήδη ζώων. Όχι το αντίστροφο!

Δυστυχώς δικαιώνονται όσοι πολέμησαν για να εμποδίσουν τα μεταλλαγμένα να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη.

Ας λογοδοτήσουν επιτέλους και όσοι επέτρεψαν την κυκλοφορία τους παρά τις αντιδράσεις, με το αζημίωτο βέβαια…


πηγή: olympia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Με απουσίες o Λεβαδειακός κόντρα στον Πανιώνιο


Με απουσίες κόντρα στον Πανιώνιο
Τις υπηρεσίες του Γιώργου Γεωργίου και του Νόε Ακόστα για το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο θα στερηθεί ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος.

Οι δύο ποδοσφαιριστές για άλλη μία μέρα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας τεχνικός να μην τους υπολογίζει για τον αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής κόντρα στους «κυανέρυθρους».

Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι παίκτες του Λεβαδειακό στην προπόνηση της Πέμπτης (20/9) συνέχισαν κανονικά τη προετοιμασία τους για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο, όπου οι Βοιωτοί θα προσπαθήσουν να κάνουν τη πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και να «σπάσουν» το νικηφόρο σερί των «κυανέρυθρων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα μηχανάκι όλα τα μπορεί! (pics)

..









Πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση του καιρού και ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Βελτίωση του καιρού και ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα Παρασκευή, αρχικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Λόγω των ισχυρών ανέμων ωστ'οσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ανατολικά από 12 ως 25 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά από 10 ως 21.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 13 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο γνικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, αλλά το πρωί θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά της Στερεάς με πιθανότητα ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ααπό 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες το πρωί, κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 20 μέτρα με τα οποία θα αφαιρέσουν 7,5 δισ. από τον ελληνικό λαό

Αυτά είναι τα 20 μέτρα με τα οποία θα αφαιρέσουν 7,5 δισ. από τον ελληνικό λαό

Το νέο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ είναι η μεγαλύτερη επέμβαση που έχει επιχειρηθεί σε οικονομία προηγμένης δυτικής χώρας. Το βάρος και η ένταση της προσαρμογής που θα πλήξουν άμεσα τα εισοδήματα των Ελλήνων είναι τεράστια ενώ το πακέτο απαιτεί άπειρες διαρθρωτικές ρυθμίσεις, απελευθερώσεις, αποκρατικοποιήσεις και άλλα.
Τα μέτρα που θεωρούνται «κλειδωμένα» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα είναι τα εξής:
1. Πλήρης κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
2. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
3. Επιβολή ενιαίου μισθολογίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις Οργανισμούς.
4. Μείωση των επικουρικών συντάξεων.
5. Διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ για συνταξιούχους κάτω των 65 ετών, με ταυτόχρονη περικοπή συνολικά των δικαιούχων του συγκεκριμένου βοηθήματος.
6. Περικοπές στις συντάξεις των ανασφάλιστων συνταξιούχων.
7. Μείωση επιδομάτων σε αναπήρους.
8. Περικοπή ειδικών επιδομάτων σε νεφροπαθείς.
9. Μείωση συντάξεων του ΟΓΑ με ταυτόχρονη επιβολή εισφορά υγείας για τους αγρότες.
10. Αύξηση των χρόνων ασφάλισης για την χορήγηση της κατώτατης σύνταξης.
11. Μείωση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας για τους οικοδόμους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και άλλους.
12) Επαναξιολόγηση χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων
13. Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων με αυστηρή εφαρμογή της αρχής μια πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις και αναζήτηση κάποιας μορφής εφεδρείας με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
14. Περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων, με πιθανή καθιέρωση πλαφόν αν ασφαλισμένο.
15. Περιστολή των νοσοκομειακών δαπανών
16. Μείωση των ειδικών μισθολογίων 12% κατά μέσο όρο.
17. Σύνδεση όλων των φοροαπαλλαγών με το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία.
18. Καθιέρωση μηχανισμού αποκάλυψης των εισοδημάτων βάση περιουσιακών στοιχείων
19. Δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
20. Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρασύτατη Τουρκική πρόκληση..

Αποφασισμένη να συντηρήσει τις διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, με την αμφισβήτηση των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας, είναι η Τουρκία, καθώς ανήγγειλε τη διεξαγωγή ωκεανογραφικών ερευνών εντός της... ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου.

Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου από το ερευνητικό σκάφος R/V BILIM-2, το οποίο θα κινηθεί από τη βάση του στη Μερσίνα, στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, μέχρι και τον Κόλπο της Αλεξανδρέττας.
Σύμφωνα με τη NAVTEX 570 που εξέδωσαν οι τουρκικές Αρχές, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει «ωκεανογραφικές έρευνες» και καταγράφονται οι συντεταγμένες επτά περιοχών, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος πρόκειται να κινηθεί ανατολικά από το Φαληράκι της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως του Καστελόριζου, στα όρια των χωρικών υδάτων του νησιού, δίνοντας έτσι σαφές στίγμα για τις προθέσεις της Αγκυρας.
Τον Μάρτιο, όταν η Άγκυρα είχε βγάλει για έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο το Πίρι Ρέις, απαντώντας στα ελληνικά διαβήματα είχε υποστηρίξει με ρηματική διακοίνωση ότι οι «ωκεανογραφικές έρευνες δεν απαιτούν καν τη γνωστοποίηση στο παράκτιο κράτος» και ότι δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα επί υφαλοκρηπίδας η οποία δεν έχει οριοθετηθεί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως το γεγονός ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας εκδηλώνεται μόλις δυο ημέρες μετά τη δημόσια αναγγελία, από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα εντός του Οκτωβρίου.
Εκτιμάται πάντως ότι η Άγκυρα, εκτός της «επικαιροποίησης» των θέσεών της για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου διεκδικεί ολόκληρο σχεδόν το τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιχειρεί να αντιδράσει μετά τις αρνητικές εξελίξεις που υπήρξαν με την απόσυρση του ενδιαφέροντος ξένων εταιρειών από τον διαγωνισμό για έρευνες στη Μερσίνα και την Αλεξανδρέττα αλλά και για την αποτυχία εντοπισμού υδρογονανθράκων από τις μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιεί η ΤΡΑΟ στο έδαφος των Κατεχομένων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήριο ηρωίνης σε διαμέρισμα της Χαλκίδας

Άντρες της Ασφάλειας Αγρινίου πήγαν σήμερα στη Χαλκίδα και ξετρύπωσαν διαμέρισμα το οποίο είχε μετατραπεί...
σε εργαστήριο συσκευασίας ηρωίνης.

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν 830 γραμμάρια ηρωίνης, μια ζυγαριά ακριβείας, αλλά και εργαλεία για τηνόθευση και τη συσκευασία της.

Το διαμέρισμα ανήκει σε νεαρό Αλβανό ο οποίος μαζί μ' έναν ακόμη συνεργό του συνελήφθησαν στην Αθήνα με μισό κιλό ηρωίνης.
egnomi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγγενείς έπαιρναν τη σύνταξη 11.190 νεκρών

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας, για την είσπραξη των...
συντάξεων που καταβλήθηκαν σε πεθαμένους συνταξιούχους και λάμβαναν οι συγγενείς τους.

Πρόκειται για 11.190 περιπτώσεις συνταξιούχων που οι συγγενείς τους συνέχιζαν να εισπράττουν τη σύνταξη και μετά το θάνατό τους.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", τα στοιχεία προέκυψαν κατόπιν απογραφής των συνταξιούχων αλλά και διασταύρωσης των στοιχείων που ζήτησε το υπουργείο Εργασίας με το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης απέστειλε στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία ανά Tαμείο για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, μετά από αίτημα της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Αναλυτικά στα στοιχεία του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:
Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων. Για όσες περιπτώσεις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των στοιχείων, κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές.

Από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα, έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις από διάφορες αιτίες (αναπόγραφοι, διπλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας κ.α.).

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι δεν συντρέχουν απαραιτήτως προϋποθέσεις υποβολής μηνυτήριας αναφοράς σε όλες τις περιπτώσεις αναπόγραφων συνταξιούχων λόγω θανάτου, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που τα ποσά συντάξεων πιστώθηκαν αχρεωστήτως μετά το θάνατο του δικαιούχου και παρέμειναν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από το ΙΚΑ διεξάγεται έρευνα και για τη διαπίστωση χορήγησης αχρεωστήτων συντάξεων λόγω εικονικής ασφάλισης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο νομό Ξάνθης διακόπηκαν συντάξεις και υποβλήθηκαν 54 μηνυτήριες αναφορές διότι προέκυψε σε έλεγχο ότι υπήρχαν εργαζόμενοι σε γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίοι είχαν προβεί σε εικονική ασφάλιση.
Στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137. Έχουν ασκηθεί 20 αγωγές και μία μήνυση, το 2011 και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις, το 2012.
Στο ΕΤΑΑ (Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτικών Δημοσίων Έργων - ΤΣΜΕΔΕ), δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για τον έλεγχο, προκειμένου στη συνέχεια όσες περιπτώσεις πρέπει, να διαβιβαστούν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), από τον έλεγχο προέκυψε η καταβολή 2 παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων. Επίσης, εντοπίστηκαν 11 αναπόγραφοι οι οποίοι έχουν διαγραφεί και η Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Στον Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), ασφαλής έλεγχος θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των συνταξιούχων με φυσική παρουσία, που έχει ορισθεί από 1ης Οκτωβρίου του 2012 έως 15 Νοεμβρίου του 2012.
Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), έχει εντοπιστεί και έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.
Στον ΟΓΑ, στο πλαίσιο ελέγχου καταβολής συνταξιοδοτικών παροχών, διενεργήθηκε απογραφή- έλεγχος των συνταξιούχων ανασφάλιστων ομογενών από την Αλβανία και τους ζητήθηκε να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Διαπιστώθηκε ότι 3.140 άτομα δεν είχαν τις προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω παροχής και ο Οργανισμός διέκοψε οριστικά τη σύνταξή τους. Ακόμη, 1.200 άτομα δεν παρουσιάστηκαν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2011.

Το τρέχον έτος, διενεργείται παρόμοιος έλεγχος για ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ καθώς και την Τουρκία και την Αίγυπτο. Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντως, 2.000 άτομα δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί. Ο ΟΓΑ, στη συνέχεια, θα ελέγξει τα δικαιολογητικά για 17.000 ενδιαφερόμενους και, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, θα διακοπεί η σύνταξή τους.

Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου στον ΟΓΑ, έχει παραδοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία 1.014 συνταξιούχων, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί.
Σε ό,τι αφορά τους φορείς επικουρικής ασφάλισης, έχουν εντοπιστεί και σταλεί στη Δικαιοσύνη πέντε περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων λόγω θανάτου δικαιούχου.

news247.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί η Μέρκελ κάνει συνέχεια τα χέρια της έτσι;

Η Άνγκελα Μέρκελ πολύ συχνά κάνει με τα χέρια της αυτό το σχήμα όταν μιλά. Η Γερμανίδα...
καγκελάριος σε διαφορετικές εποχές, συναντήσεις, ομιλίες και εκδηλώσεις έχει πιαστεί επ αυτοφώρω από τον φωτογραφικό φακό να κάνει πάντα το ίδιο σχήμα...

Το γεγονός αυτός έχει γίνει αντιληπτό και στην Γερμανία, όπου οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν...

Σύμφωνα πάντως με τους ψυχολόγους η εμμονή αυτή της γερμανίδας είναι για να τονίσει τον ανδρισμό της , ο οποίος σύμφωνα με τους αναλυτές υποβόσκει μέσα της...

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχωρούν οι Έλληνες στρατιώτες από το Αφγανιστάν

Τέλος το Αφγανιστάν για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έπειτα από 10 χρόνια συμμετοχής...
στη διεθνή στρατιωτική αποστολή.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι τελευταίοι 54 στρατιωτικοί - άλλοι τόσοι δεν αναπληρώθηκαν όταν επέστρεφαν σταδιακά στην Ελλάδα - και «κλείνει» έτσι η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ).

Η επιστροφή γίνεται «και για εξοικονόμηση πόρων» ανέφερε σε απάντησή του στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Ελευσινιώτης. Για έναν-δύο μήνες θα μείνουν πίσω 7 αεροπόροι (που εκπαιδεύουν Αφγανούς στη διοικητική υποστήριξη μονάδας με μεταγωγικά αεροπλάνα C-27) και 4 επιτελείς στη διοίκηση της Διεθνούς Δύναμης ISAF.

Ο οπλισμός, το τηλεπικοινωνιακό και διαφόρων μορφών υποστηρικτικό υλικό πακετάρονται, ενώ για τα οχήματα, μηχανήματα κ.λπ. γίνεται μελέτη αξιολόγησης σημερινής αξίας - κόστους μεταφοράς και θα αποφασιστεί αναλόγως.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής η ΕΛΔΑΦ παρείχε πλούσιο κατασκευαστικό και κοινωνικό έργο, ενώ τελευταία είχε αναλάβει αποστολή εκπαίδευσης Αφγανών. Στην αρχή υπηρετούσαν 220, αλλά αργότερα ήταν περίπου 140. Υπήρξαν ορισμένοι τραυματισμοί.

Τα Νέα

Διαβάστε Περισσότερα »

Οργή και αγανάκτηση απο τους Αστυνομικούς της Στερεάς





<<Ας μας πουν ντόπιοι και ξένοι Τροϊκανοί, αν η ζωή του κάθε συναδέλφου, που τη δίνει στο πεζοδρόμιο, αξίζει 683 ευρώ!>>

Ένστολη διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Λαμίας πραγματοποίησαν σήμερα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Το μήνυμα προς την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρο... <<Δεν αντέχουμε άλλο...Τους λέμε από τη Λαμία, να μη διανοηθούν, ούτε καν να σκεφθούν, να βάλουν την υπογραφή τους για τον αφανισμό μας....γιατί στη συνέχεια θα πρέπει να φροντίσουν να εξαφανιστούν αυτοί από τη χώρα...>>


Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των ένστολων παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Απόστολο Κασκάνη, ενώ ο Αντιπερειφεριάρχης Θωμάς Στάικος κατέβηκε ο ίδιος στο κτίριο της Αστυνομίας να το παραλάβει, τονίζοντας ότι ήθελε ο ίδιος να αλλάξει τους ρόλους, αφού έχει να κάνει με τους ανθρώπους που συνεργάζεται στενά σε θέματα πολιτικής προστασίας και γνωρίζει πόσο διακινδυνεύουν καθημερινά εκεί έξω...

















Διαβάστε Περισσότερα »

Όσοι συνταξιούχοι δεν απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν θα λάβουν σύνταξη

Όσοι συνταξιούχοι δεν απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν θα λάβουν σύνταξη

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει οριστικά η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Με την απογραφή το υπουργείο ήθελε να αντιμετωπίσει την παράνομη είσπραξη συντάξεων από άτομα που δεν την δικαιούνται. Όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, η απογραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι συνταξιούχοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.
Η απογραφή γίνεται με την παρουσία του συνταξιούχου στην τράπεζα από την οποία λαμβάνει την σύνταξη δείχνοντας το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων.
Εάν ο ίδιος ο συνταξιούχος δεν δύναται να προσέλθει στην τράπεζα, τότε ένας νόμιμος πληρεξούσιός του ή κάποιο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο θα πρέπει να παραστεί στην διαδικασία.
Η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι οι συνταξιούχοι που δεν θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου 2012, καθώς και των επόμενων μηνών

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ