Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Λιβαδειώτικη υπεροχή!


Κάλλιο αργά παρά ποτέ 
Μόλις 20 λεπτά χρειάστηκε ο Λεβαδειακός, για να πετύχει ό,τι δεν είχε κάνει στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές!

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πήραν το πρώτο τους «τρίποντο» στη φετινή Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας με σκορ 3-0 του Πανιωνίου, ενώ παράλληλα σταμάτησαν το σερί των «κυανέρυθρων», οι οποίοι μετρούσαν μόνο νίκες.

Δύο τέρματα σημείωσε ο Βασίλειου (3’ και 9’) και ένα ο Ζησόπουλος (17’).

Αυτή ήταν το 14ο παιχνίδι στη Λειβαδιά, ανάμεσα στο Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο, με τους Βοιωτούς να μετρούν οκτώ νίκες και έξι ισοπαλίες.

Το καλό… ματς από το πρώτο λεπτό φαίνεται. Ο Γιώργος Παράσχος –προφανώς- θα είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια πως: «πρέπει να κάνουμε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα» και εκείνοι έσπευσαν να το κάνουν πράξη από τα πρώτα κιόλας λεπτά! Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Βασιλείου έβαλε μπροστά τους Βοιωτούς και πριν καλά καλά ο Πανιώνιος συνέλθει, ο νεαρός επιθετικός «χτύπησε» ξανά, έξι λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν μπορούσαν να περάσουν εύκολα τη σέντρα, αλλά δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό.

Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο 20λεπτο, ο Ζησόπουλος έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του, για να ακολουθήσει στο… καπάκι το δοκάρι του Ναπολεόνι. Και όλα αυτά σε 20 λεπτά… Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο και να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη. Έτσι κύλησαν τα πρώτα 45 λεπτά, με τον Λεβαδειακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το εμφατικό 3-0.

Όπως ξεκίνησε το ματς, έτσι έπραξε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου άγγιξαν το τέταρτο τέρμα –στα πρώτα λεπτά- ωστόσο ο Λαμπρόπουλος έδρασε σωτήρια για την ομάδα του. Στη συνέχεια πάντως, όσοι ήθελαν να δουν μπάλα, δεν θα πρέπει να… έτριβαν και τα μάτια τους. Ο ρυθμός του ματς έπεσε δραματικά, με τους Βοιωτούς να το ελέγχουν απόλυτα και σποραδικά να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες. Από την άλλη, ο Πανιώνιος εξακολουθούσε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα ο Κυριακίδης να περνούσε ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα. Τίποτα δεν άλλαξε δραματικά μέχρι τη λήξη των 90 λεπτών, με τον Λεβαδειακό να φτάνει στην πρώτη του νίκη με το τελικό 3-0.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Στόλος" 44.000 κρατικών ΙΧ στην υπηρεσία συζύγων και συγγενών πολιτικών

Συνεχίζεται η σπατάλη, "πάγωσε" η προσπάθεια να περιοριστούν τα 320 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για κρατικά οχήματα. Χρησιμοποιούνται και για προσωπικές εξυπηρετήσεις ατόμων που δεν τα δικαιούνται
Όπως δείχνουν τα στοιχεία,  τα υψηλά κλιμάκια δεν εγκαταλείπουν τη λογική των πολυτελών οχημάτων, ενώ υπηρεσιακά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν και άτομα που δεν τα δικαιούνται, ενώ πολλοί χρησιμοποιούν οχήματα περισσότερα από αυτά που δικαιούνται για προσωπικές εξυπηρετήσεις των ιδίων και των οικογενειών τους.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, αν ο αριθμός τους παραμένει απροσδιόριστος και οι εκτιμήσεις μιλούν για 44.000.
Μάλιστα, τα υψηλά κλιμάκια που οδηγούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα πρόσωπα που δεν το δικαιούνται, δεν φέρουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, όπως Διαταγή Πορείας και το Δελτίο Κίνησης.
Με την εικόνα αυτή για τα περίπου 44.000 κρατικά οχήματα, που σήμερα κυκλοφορούν βρίσκεται αντιμέτωπη η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο αριθμός των αυτοκινήτων είναι μειωμένος σε σχέση με την πρώτη καταγραφή του 2006 (57.000 οχήματα), παραμένει ωστόσο υπερβολικός, αναλογικά με το μέγεθος και τις λειτουργικές ανάγκες της Διοίκησης.
Σημειώνεται, πως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ο κρατικός στόλος μετριέται σε εκατοντάδες, ενώ στις σκανδιναβικές χώρες σε μερικές δεκάδες οχήματα.
Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του πρώην υπουργού, Γ. Ραγκούση, έχουν περιοριστεί οι δικαιούχοι κρατικών αυτοκινήτων, ενώ κάθε φορέας υποχρεώνεται να διατηρεί μόνο πέντε κρατικά αυτοκίνητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρωτοπαλίκαρο του Μπαρμπαρούση με το ξενοδοχείο στην Αλβανία

Το πρωτοπαλίκαρο του Μπαρμπαρούση με το ξενοδοχείο στην Αλβανία [εικόνες και βίντεο]

Πριν από λίγες ημέρες πρωταγωνιστούσε στην έφοδο της Χρυσής Αυγής στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου καταστρέφοντας πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, στο πλευρό του βουλευτή Κώστα Μπαρμπασούση, γνωστού και ως «Καραϊσκάκη».
Ο Ρομπέρτο Χαϊδης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αγίους Σαράντα, πιστός οπαδός της Χρυσής Αυγής, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αλβανία, όπου είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου. .
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν, μετά την «έφοδο» στο Μεσολόγγι, πως μπορεί κάποιος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αλβανία -και έχει προφανώς αλλοδαπούς εργαζόμενους-, να επιτίθεται σε μετάναστες, να τους προπηλακίζει και να καταστρέφει τους πάγκους τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε βροχή από αρνητικά σχόλια στα social media, και πολλοί δεν δίστασαν να τον αποκαλέσουν «Αλβανό».
Ο ίδιος μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook δίνει τη δική του απάντηση. Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1914. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ.
ΕΙΜΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.












Διαβάστε Περισσότερα »

Καταθέσεις στο ΣΔΟΕ εμπλέκουν Μεϊμαράκη, Λιάπη, Βουλγαράκη, σε ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ

Καταθέσεις στο ΣΔΟΕ εμπλέκουν Μεϊμαράκη, Λιάπη, Βουλγαράκη, σε ξέπλυμα μαύρου χρ

Κατάθεση-φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα Real News, εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και είχε ως σκοπό να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιον πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες.
Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.
Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους

Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες ,απ'άκρη σε άκρη της Ελλάδας - Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Από τα ξημερώματα ο Εγκέλαδος πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις στην Ελλάδα, αφού έχουν ήδη καταγραφεί έξι σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα...παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο. Η αρχή έγινε χθες το πρωί στις 11:45 όταν 5 Ρίχτερ χτύπησαν δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.Σχεδόν την ίδα ώρα 4 ρίχτερ ταρακούνησαν το Αίγιο.
Από το πρωί η χώρα χορεύει .Στις 06:52 σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΒΔ της Κορίνθου ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα.
Στις 06:53 όμως, δηλαδή ένα λεπτό αργότερα ο Εγκέλαδος πήγε νοτιοδυτικά της Κάσου και χτύπησε με 4 Ρίχτερ.Οι σεισμοί όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας με μέγεθοος 4,5 ρίχτερ.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν συνεχώς τις καταγραφές,ενώ να θυμήσουμε πως πριν λίγες ημέρες ο Άκης Τσελέντης,διευθυντής στο σεισμολογικό εργαστήριο στο πανεπιστήμιο Πάτρας είχε πεί πως περιμένει έναν πολύ ισχυρό σεισμό ,το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα,βάση των στατιστικών στοιχείων.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΗΣΙΜΟ: Πόσο κοστίζουν και τι αποδίδουν οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

Eναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αναζητούν οι καταναλωτές, καθώς η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στο 1,40 με 1,60 ευρώ το λίτρο καθιστά το κόστος δυσβάσταχτο.

Kαυσόξυλα, πέλετ, φυσικό αέριο για όσους έχουν δυνατότητα σύνδεσης, κλιματιστικά και κάθε άλλου είδους ηλεκτρική συσκευή επιστρατεύονται ωςοικονομικότερες λύσεις για να βγει ο χειμώνας που όλοι εύχονται να αργοπορήσει και να είναι ήπιος.

Tι εξοικονόμηση όμως προσφέρουν οι εναλλακτικές πηγές για θέρμανση;

H δαπάνη για θέρμανση, λένε οι ειδικοί εξαρτάται πρωτίστως από τη μόνωση της κατοικίας, οπότε οι πρώτες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί.

Tα στοιχεία που δίνουν είναι άκρως πειστικά, για να θερμανθεί μια μονοκατοικία με μόνωση θα πρέπει να καταναλώσει 55kWh/m2/έτος, ενώ μια μονοκατοικία στην Kεντρική Eλλάδα,χωρίς μόνωση θα χρειαστεί 185 kWh/m2/έτος.

Aντιστοίχως μια πολυκατοικία με μόνωση θα χρειασθεί 45kWh/m2/έτος και μια χωρίς μόνωση 145 kWh/m2/έτος.

Tα κλιματιστικά αντικατέστησαν από πέρυσι σε πολλές περιπτώσεις το πετρέλαιο θέρμανσηςκαι φέτος η χρήση τους αναμένεται να γενικευθεί, σε περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

H χρήση τους, ειδικά φέτος με την τιμή του πετρελαίου στο 1,40, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς σίγουρα πιο συμφέρουσα. Για να ζεσταθεί ένα τυπικό τριάρι διαμέρισμα με τα κλασικά σώματα, η κατανάλωση πετρελαίου φτάνει μέχρι 2 ευρώ την ώρα.

Mε κλιματιστικά τύπου inverter σε όλα τα δωμάτια εκτός του μπάνιου όπου ταιριάζει καλύτερα ένα αερόθερμο η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 0,50 ευρώ την ώρα, με τις ισχύουσες τιμές ρεύματος.

Στην πράξη, η εξοικονόμηση είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να λειτουργούν τα κλιματιστικά στα άδεια δωμάτια. O καταναλωτής θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι η απόδοση ενός κλιματιστικού εξαρτάται αισθητά από τις ειδικές καιρικές συνθήκες και τις διαφορές θερμοκρασίας που καλείται να καλύψει αλλά και τη χαμηλή ποιότητα θέρμανσης που προσφέρει (ξηρός αέρας, μη διατηρήσιμη, θόρυβος κ.λπ.).

Tο φυσικό αέριο, αισθητά φθηνότερο από το πετρέλαιο, αλλά όχι διαθέσιμο σε όλους τους καταναλωτές.

Δίκτυο φυσικού αερίου υπάρχει μόνο στον N. Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλία και στην Aττική και δεν καλύπτει ακόμη όλες τις περιοχές. Tην περσινή σεζόν (Oκτ. 2001-Aπρ. 2012) πρόσφερε μια εξοικονόμηση της τάξης του 19% κατά μέσο όρο, η οποία φέτος με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 35%.

Mια κατοικία 100 τ.μ. στην Aττική για να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση φέτος θα χρειασθεί 1.800 με 1.900 ευρώ περίπου, ενώ με το φυσικό αέριο (με την τρέχουσα τιμή) το αντίστοιχο κόστος περιορίζεται στα 1.050 ευρώ.

Tο κόστος εγκατάστασης εξοπλισμού φυσικού αερίου για μια μέση πολυκατοικία όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, κυμαίνεται από 3.500- 4.000 ευρώ, πολύ συχνά όμως οι εταιρείες παροχής παρέχουν ειδικές προσφορές.

Tα πέλετ προσφέρονται ως ένα ακόμη εναλλακτικό καύσιμο που κερδίζει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές.

Tα σύμπηκτα ξύλου, όπως είναι η επίσημη ονομασία του πέλετ, έχουν ως πρώτη ύλη αγροτικά υπολείμματα από καθαρό ξερό ξύλο, χωρομολυντές και πρόσθετα.

H τιμή του εξαρτάται σημαντικά από την ποιότητά του, ενώ λόγω της κατασκευής του έχει υψηλή ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τα καυσόξυλα. ‘Εχουν τυποποιημένες διαστάσεις για εύκολη χρήση και αποθήκευση και διατίθενται σε σακούλες των 15 ή 50 κιλών και χύμα.

Mπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τζάκι, όπου όμως η απόδοσή του είναι χαμηλή (20%), σε σόμπα για ξύλο ή πέλετ, σε ενεργειακό τζάκι (απόδοση 60%) και σε ειδικούς καυστήρες.

Oι σόμπες για πέλετ έχουν απόδοση 80-90%, έχουν ευκολία στον προγραμματισμό και απαιτούν πολύ απλή συντήρηση. Oι λέβητες για πέλετ μπορούν να συνδεθούν με θερμαντικά σώματα ή και να λειτουργούν συνδυαστικά με αέριο ή πετρέλαιο.

H απόδοσή τους ξεπερνά το 90%, αλλά προϋποθέτουν χωριστό χώρο για τοποθέτηση. H συντήρησή τους είναι απαιτητική, καθώς χρειάζεται να γίνεται 4 φορές τον χρόνο για κάθε εστία και 1 φορά τον χρόνο για τον λέβητα και την καμινάδα.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, 1 κιλό πέλετ κοστίζει περίπου 0,30 ευρώ. Mε τα σημερινά δεδομένα ένα λίτρο πετρελαίου σε ένα καλοσυντηρημένο καυστήρα αποδίδει 8.500 Kcal, ενώ ένα κιλό πέλετ 4.000 Kcal, που σημαίνει ότι ένα λίτρο πετρελαίου ισοδυναμεί σχεδόν με 2 κιλά πέλετ.

H εξοικονόμηση είναι προφανής, αφού για την ίδια ποσότητα θέρμανσης απαιτούνται 1,40 ευρώ για την περίπτωση του πετρελαίου και μόλις 0,60 ευρώ για το πέλετ. Ένας καυστήρας πέλετ κοστίζει από 1.700 έως 4.000 ευρώ ενώ μια σόμπα πέλετ κοστίζει λιγότερο από 2.000 ευρώ και ένα ενεργειακό τζάκι μεταξύ 2.200 -4.500 ευρώ.

Tα παραδοσιακά για τη θέρμανση των Eλληνων καυσόξυλα διεκδικούν το δικό τους μερίδιο ωςεναλλακτικό πλέον καύσιμο.

H ζήτησή τους έχει αυξηθεί από πέρυσι κατακόρυφα και μαζί η παράνομη υλοτομία και διακίνηση και διάφορες μορφές εξαπάτησης του καταναλωτή, όπως το να τα βρέχουν για να αυξάνεται το βάρος τους.

Για την προστασία των καταναλωτών τέθηκε σε διαβούλευση νέος Aγορανομικός Kώδικας που προβλέπει τη διακίνησή τους υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι). Τα καυσόξυλα πέρυσι κόστιζαν κατά μέσον όρο 0,20 ευρώ το κιλό.

Eάν φέτος δεν υπάρξει σημαντική μεταβολή της τιμής τους, θα είναι κατά 60% φθηνότερα από το πετρέλαιο.

Για το τρίμηνο Δεκέμβριος – Φεβρουάριος το κόστος με χρήση σόμπας με καυσόξυλα είναι κατά μέσο όρο 500 ευρώ έναντι 1.500 ευρώ που θα απαιτούσε για το ίδιο χρονικό διάστημα το πετρέλαιο θέρμανσης με τη φετινή τιμή.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν μηχανήματα από λατομείο στη Τανάγρα


Άγνωστοι δράστες έσπασαν το βράδυ της Παρασκευής την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου λατομείου-εργοταξίου στην περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας και πήραν ένα τριαξονικό φορτηγό, στο οποίο ήταν φορτωμένο ένα μηχάνημα Bobcat και δυο γεννήτριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο υπεύθυνος της εταιρίας πήγε λίγο μετά τις 07.00 το πρωί να ανοίξει το εργοτάξιο διαπίστωσε ότι το φορτηγό με το μηχάνημα είχαν κάνει φτερά και ενημέρωσε την αστυνομία.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
viotiasterea.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Νύχτα αγωνίας στη Νότια Αττική: προς Σούνιο και Λαύριο κατευθύνονται τα μέτωπα της φωτιάς Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο μετά το χωριό Πρόδρομος στη Βοιωτία και λίγο πριν την παραλία Σαράντι στο ύψος του καναλιού του Μόρνου. Πυροσβεστικά πάνε αυτή τη στιγμή στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς. Περισσότερα σε λίγο
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός Τειρεσία όσοι μπήκαν στη «μαύρη λίστα» εν μέσω κρίσης

Εκτός Τειρεσία όσοι μπήκαν στη «μαύρη λίστα» εν μέσω κρίσης

Ειδική ρύθμιση για τους πολίτες που μπήκαν στην «μαύρη λίστα»του Τειρεσία από το 2009 και μετά σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Εξετάζεται το σενάριο να δοθεί η χορήγηση «αμνηστίας» η οποία θα αφορά όσους έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξοφλώντας τις οφειλές τους.
Το μέτρο αυτό σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» θα ισχύσει έως και το 2014 και σύμφωνα με τις τράπεζες θα λειτουργεί ως επιβράβευση εκείνων που παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν ανταποκρίθηκαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.
Η ολοκληρωμένη πρόταση των τραπεζών αναμένεται να κατατεθεί στην κυβέρνηση την εόμενη εβδομάδα και θα προβλέπει και πρόταση για τους δανειολήπτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για μείωση των δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης κάθε μήνα στο 30% του μισθού του και η ρύθμιση θα προβλέπει μείωση της μηνιαίας δόσης κατά 30%.
Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το βάρος της μηνιαίας δόσης για τους δανειολήπτες, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται υπέρογκα οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, που ούτως ή άλλως έχουν υπολογιστεί στα 50 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 30χρονος για κλοπή και ψευδορκία στη Θήβα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 30χρονος μαζί με μία συνεργό του η οποία αναζητείται, δημοσίευσαν σε τοπική εφημερίδα της Πάτρας αγγελία, σχετικά με την άμεση έκδοση δανείων.Ο 30χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές, δηλώνοντας ψευδώς την κλοπή του οχήματός του στον Αστυνομικό Σταθμό Αλίαρτου
Το όχημά του μία ημέρα νωρίτερα είχε χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο και δύο ακόμη συνεργούς του, προκειμένου να μεταφέρουν – 600 – μέτρα καλωδίων φωτισμού, που αφαίρεσαν από Εταιρεία στη Θήβα
Συνελήφθη, προ τριημέρου (19-09-2012) στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ψευδορκία και κλοπή καλωδίων φωτισμού από κοινού με δύο συνεργούς του, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται.
Ειδικότερα την 18-09-2012 το απόγευμα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου, στην 97η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και αφαίρεσαν (600) μέτρα καλωδίων φωτισμού, τα οποία ανήκουν σε κατασκευαστική Εταιρεία και τα φόρτωσαν στο ανωτέρω όχημα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από εκπρόσωπο της Εταιρείας και αφού εγκατέλειψαν έμφορτο το όχημα, τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο του 30χρονου, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, ενώ τα καλώδια που αφαίρεσαν οι δράστες, αξίας (5.000) περίπου ευρώ, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της Εταιρείας.
Την επόμενη ημέρα (19-09-2012) το απόγευμα, ο 30χρονος μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Αλίαρτου και υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων δραστών για κλοπή του οχήματός του, με σκοπό να παραπλανήσει τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι η μήνυσή του ήταν ψευδής, προκειμένου να αποποιηθεί την συμμετοχή του στην υπό διερεύνηση κλοπή. Ο δράστης συνελήφθη για ψευδορκία και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του στην κλοπή, αναγνωριζόμενος από τον εκπρόσωπο της Εταιρείας.
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του 30χρονου συνεχίζονται, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως .



Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό-Ταρακουνήθηκε η Βοιωτία!!!


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις επτά το πρωί στον Κορινθιακό κόλπο σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Κιάτο και 86 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο Ξυλόκαστρο ενώ «ταρακουνήθηκαν»η Βοιωτία, Κόρινθος, Άργος και Ναύπλιο.
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής.

.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δάνειο 3 εκατ. ευρώ για το Δ. Λεβαδέων



Προς συζήτηση θα τεθούν στην Οικονομική Επιτροπή του Δ. Λεβαδέων οι όροι για τη σύναψη δανείου ύψους 2.974.462ευρώ, όπως προκύπτει από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Εγκριση Απολογισμού Δήμου Λεβαδέων έτους 2011.
2. Κατάρτιση όρων σύναψης δανείου ποσού 2.974.462,00 ευρώ με αναγνωρισμένο πιστωτικό ίδρυμα για εξόφληση υποχρέωσης του Δήμου σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 4038/12.
3. Ανάμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
4. ΄Εγκριση Πρακτικών Δημοπρασίας του έργου : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ Ε.Π.Α.Λ. – Ε.Π.Α.Σ. – Σ.Ε.Κ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ».
5. ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» , δικαιολογητικών για τη σύναψη σύμβασης , για την εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου , τα οποία προσκόμισε η εταιρεία «Γ. ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»
6. Δεύτερη επανάληψη Δημοπρασίας του έργου : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΡΙΧΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ».
7. Διάθεση πίστωσης ποσού 79.439,47 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για την πληρωμή της 18ης και 19ης (τελικής) εντολής πιστοποίησης έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ».
8. ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 442.162,86 ευρώ , δαπάνης για την προμήθεια «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ , ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΡΚΥΝΑ» του Δήμου Λεβαδέων.
9. ΄Εγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την πάγια προκαταβολή.
10. Εξέταση της αριθ. 23/2012 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου.
11. Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 4.305,00 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης που φέρει τον τίτλο : «ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ».
12. Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 4.093,44 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης που φέρει τον τίτλο : «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Δ.Δ. ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ».
13. Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 4.093,44 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης που φέρει τον τίτλο : «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ».
14. Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 4.305,00 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης που φέρει τον τίτλο : «ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ».
15. ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 36.000,00 ευρώ , δαπάνης διαμόρφωσης κατασκευής παραγκών εμποροπανήγυρης Δήμου Λεβαδέων έτους 2012.
16. Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πληρωμή Προνοιακών Επιδομάτων Νομού Βοιωτίας (Δ΄δίμηνο 2012).
17. Κατάρτιση όρων διακήρυξης του έργου : ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ , ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΡΚΥΝΑ» του Δήμου Λεβαδέων.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

 
 

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει το επόμενο διήμερο με άνοδο της θερμοκρασίας στα βόρεια και βόρειους ανέμους 6 με 7 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά για το Σάββατο προβλέπεται:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα ανατολικά από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου και στα δυτικά από 6 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό στην Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή
Αναμένεται αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου.....
Γεγονότα
480 π.Χ: Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολούθησε την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.
597: Αρχίζει η πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους, η οποία θα αποτύχει.
1807: Οι Οθωμανοί καρατομούν στην Κωνσταντινούπολη τον Μεγάλο Διερμηνέα Αλέξανδρο Σούτσο.
1958: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος δηλώνει στη βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Μπάρμπαρα Κασλ ότι αποδέχεται λύση ανεξαρτησίας, με την εγγύηση του ΟΗΕ, ύστερα από ορισμένη περίοδο αυτοκυβέρνησης.
1968: Ιδρύεται η Κομουνιστική Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ).
1994: Ανακοινώνεται επίσημα στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature» η ανακάλυψη του αρχαιότερου προγόνου του ανθρώπου, που βρέθηκε στην Αιθιοπία και ονομάστηκε Αυστραλοπίθηκος Ράμιντους. Τα απολιθωμένα οστά που ανακαλύφθηκαν είναι ηλικίας 4,4 εκατομμυρίων ετών.

Γεννήσεις
480 π.Χ: Ευριπίδης, ένας από τρεις κορυφαίους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας. («Βάκχες», «Μήδεια»). Γεννήθηκε στο Δήμο Φλύας, το σημερινό Χαλάνδρι. (Θαν. 406 π.Χ.)
1791: Μάικλ Φαραντέι, άγγλος χημικός και φυσικός. Κύριο πεδίο των ενδιαφερόντων του υπήρξε ο ηλεκτρομαγνητισμός. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας πυκνωτή (Φαράντ). (Θαν. 25/8/1867)
1918: Χανς Σολ, μέλος της αντιστασιακής σπουδαστικής οργάνωσης Λευκό Ρόδο, που εκτελέστηκε στη Ναζιστική Γερμανία. (Θαν. 22/2/1943)

Θάνατοι
1828: Σάκα, βασιλιάς των Ζουλού, που από φυλή τους κατέστησε έθνος στο πλαίσιο της Νοτίου Αφρικής. (Γεν. 30/4/1787)
1989: Ίρβινγκ Μπερλίν, αμερικανός συνθέτης και τραγουδοποιός. (Γεν. 11/5/1888)
2001: Άιζακ Στερν, ουκρανικής καταγωγής αμερικανός βιολονίστας. (Γεν. 21/7/1920)




Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 24 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για φοιτητικό πάσο

Ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας.

Με ένα νέο, ηλεκτρονικό και ασφαλές σύστημα που αρχίζει να λειτουργεί από τις 24/9/2012 (8π.μ), οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση: http://academicid.minedu.gov.gr.

Η νέου τύπου ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισητηρίου (Πάσο).

Συνεπώς κάθε Ίδρυμα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέου τύπου ταυτότητες για την ανάπτυξη νέων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, ειδικότερα :

• η αίτηση θα υποβάλλεται έπειτα από την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.

• Οι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον Ανάδοχο,( που έχει επιλεγεί με Διεθνή Διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.

Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, παρέχεται, επίσης στον φοιτητή –προαιρετικά- η δυνατότητα να περιλάβει στη νέα ταυτότητα επιπλέον στοιχεία, όπως

• (α) αναγραφή πιθανών αλλεργιών

• (β) δήλωση δωρητή οργάνων.

Το έργο υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα του ΥΠΑΙΘΠΑ, εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ