Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ.!! ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ.



Η οικονομική κρίση έχει φέρει την κοινωνία στα πρόθυρα της αποσύνθεσης. Aνθρωποι που μένουν στον δρόμο και ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια ή ελπίζουν στην ελεημοσύνη των περιοίκων. Αυξημένες ουρές και αιτήματα σίτισης σε υπηρεσίες που προσφέρουν φαγητό και στέγαση. Ακόμη και περιστατικά που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες, όπως λιποθυμίες μαθητών λόγω ασιτίας. «Αν σήμερα οι άστεγοι είναι 20.000, σε έξι μήνες θα είναι διπλάσιοι».

 Οι άστεγοι και οι σιτιζόμενοι στα συσσίτια είναι απλά η κορυφή στο παγόβουνο της κρίσης. Πίσω τους ακολουθούν όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στο να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους.

Οι σκηνές ντροπής με τους άπορους δεν έχουν τέλος. Τα οικονομικά μέτρα αντί να βοηθήσουν να μειωθούν, τους αυξάνουν. Δραματικές εικόνες εξελίσσονται πλεον και στους δρόμους της λιβαδειας.
Τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα παζάρια, οι έρανοι και η κοινωνική ευαισθησία και συνοχή που υπάρχει στις μικρές…
κοινωνίες της επαρχίας δεν κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που αναζητούν στους κάδους απορριμμάτων φαγητό.
Σε δρόμους οχι και τοσο γνωστους στη πολη της λιβαδειας καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων η κίνηση … έχει μεταφερθεί στους κάδους.!!
Ορισμένοι άστεγοι ή οικονομικά ασθενείς πλησιάζουν τους κάδους γύρω από τα σούπερ μάρκετ, την ώρα ακριβώς που βγάζουν τα προϊόντα.

 Σύμφωνα με το Prismanews φρούτα και λαχανικά που δεν πουλήθηκαν, ψωμιά και γενικότερα είδη της μίας ημέρας, τώρα πια τοποθετούνται με προσοχή από τους υπαλλήλους έξω από τα πολυκαταστήματα αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί να περάσει να τα πάρει.
Το ερώτημα είναι τα οικονομικά μέτρα εφαρμόζονται για την ανάπτυξη ή για την μπανανοποίηση των λαών; Η μέθοδος μισθοί Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελών το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να κάνει το βίο των πολιτών αβίωτο.
Όσα προβλήματα και αν είχε η Ελλάδα ποτέ μέχρι πριν το μνημόνιο δεν είχαμε δει σε αυτό το βαθμό τριτοκοσμικές εικόνες στους δρόμους.!!!

μια ελλαδα που πεθαινει....
viotialivadia
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γάτα που τρώει με πιρούνι!


Λατρεύει τον πουρέ και τον απολαμβάνει. Η Νύλαχ, είναι μία γάτα, που τρώει με το …πιρούνι. Δεν το πιστεύετε; Υποπτευόμαστε ότι ίσως κάποιος τη βοηθά, εκτός πλάνου, αλλά ακόμα και έτσι είναιο εντυπωσιακό.
Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε Περισσότερα »

Μία φωτογραφία που σοκάρει


Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πάνω σε ένα κάδο απορριμμάτων, βρίσκεται κολλημένο ένα χαρτί που δείχνει την απόλυτη εξαθλίωση και απελπισία ορισμένων συνανθρώπων μας.
''Παρακαλούμε φαγώσιμα και ψωμάκι, κρεμάστε τα στον κάδο'', γράφει το χαρτί, σ' έναν κάδο στην Καλλιθέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Βάλσαμο για εμάς η νίκη»


Παράσχος: «Βάλσαμο για εμάς η νίκη»
Απόλυτα ικανοποιημένος που ο Λεβαδειακός έκανε τη πρώτη του νίκη πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παράσχος.

Εκτός αυτού ο τεχνικός των Βοιωτών μίλησε κολακευτικά για τον Πανιώνιο και την ομάδα που έχει «χτίσει» ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ενώ τα «έχωσε» και στους δημοσιογράφους που διέδιδαν ότι είναι κοντά στην απόλυση.

«Ήταν ένα παιχνίδι διαφορετικό από αυτό της προηγούμενης εβδομάδας. Ευτυχίσαμε τις ευκαιρίες που κάναμε να τις μετουσιώσουμε σε γκολ. Δεν είναι τυχαίο που στο 17' το σκορ ήταν 3-0. Ξεκινήσαμε επιθετικά και αυτά τα παιδιά δικαιώθηκαν. Είναι βάλσαμο και μας κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Μπορεί να έχει διάρκεια αυτή η ομάδα και να παίξει και όμορφο ποδόσφαιρο», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Πανιώνιος είναι νεανική ομάδα και ποντάραμε ότι σε ένα γρήγορο γκολ πολύ εύκολα θα έχανε την ταυτότητά του. Δεν είναι άσχημη ομάδα και έχει πολύ ταλέντο σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν υπομονή».

Όσο για το θέμα της «αποχώρησής» του: «Εσείς οι δημοσιογράφοι ειδικά ασχολείστε με το πότε θα φύγει ένας προπονητής. Πρώτη φορά μου λένε ότι μπορεί να έφευγα. Δηλαδή κάναμε δύο δύσκολα παιχνίδια, μια ισοπαλία στην έδρα μας και στο 4ο παιχνίδι να απολύεται ο προπονητής; Τι νοοτροπία είναι αυτή και πως συντηρείτε αυτά τα δημοσιεύματα; Κάναμε μια περσινή πολύ καλή χρονιά και μέσα σε 4 αγώνες θα τα διαλύσουμε όλα και θα φύγουμε; Δεν είναι εύκολο. Καλά κάνω και δε βγαίνω στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο γιατί με έχουν κουράσει οι δημοσιογράφοι».

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη νίκη των Πορτογάλων στρατιωτικών: Αποσύρθηκε η αύξηση των εισφορών κατά 18%!

Εκεί ο κόσμος αγωνίζεται! Εμείς εδώ, παρακολουθούμε τον.. Σουλεϊμάν τον παιδεραστή!!

Πρώτη νίκη της Ένωσης Στρατιωτικών στην Πορτογαλία, καθώς η πορτογαλική κυβέρνηση μετά την ευθεία απειλή τους για κίνημα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κάτι που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την χώρα και αφορμή για να εκδοθεί η περίφημη ανακοίνωση της Ένωσής τους. 

Η κυβέρνηση της χώρας είχε...


ανακοινώσει πως προτίθεται να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο 18% με ανάλογη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και συνακόλουθα των στρατιωτικών για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της, κάτι που οδήγησε, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση φωτιά!

Μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας Καβάκο Σίλβα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου, του οποίου η Ένωση Στρατιωτικών ζητούσε όχι απλά την παραίτηση, αλλά και την ... μετανάστευση, ανακοίνωσε και επισήμως την απόσυρση του εν λόγω μέτρου. 
Η Πορτογαλία η οποία κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτελούσε για αρκετούς Γερμανούς πολιτικούς «πρότυπο» εφαρμογής των μέτρων λιτότητας αναγκάστηκε να κάνει πίσω έπειτα από τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία με τους εταίρους της να αυξήσει από το 11% στο 18% τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και παράλληλα να μειώσει τις αντίστοιχες των εργοδοτών από το 23,75% στο 18%. 


Στην ανακοίνωση-προειδοποίηση, η πανίσχυρη Ένωση Στρατιωτικών ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένα με αυτή την άθλια επίθεση που διαπράττεται στους συμπολίτες μας! Μας παρακινεί η ΑΜΥΝΑ της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ και των ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ.

Δεν αποτελεί παράδοση στις Τάξεις του Στρατού η αποφυγή καταστάσεων, το ψέμα, πόσο μάλλον η χρησιμοποίηση του Πορτογαλικού Λαού ως πειραματόζωου σε κοινωνικά πειράματα. Ακόμη περισσότερο αφού εμείς προερχόμαστε από τον ίδιο Λαό.

Είναι προφανής η αποτυχία των πολιτικών που επιβάλλονται από αυτή την κυβέρνηση, η οποία βασίστηκε στην απαξίωση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, επιβάλλοντας όλο και περισσότερη λιτότητα, περισσότερη ανεργία, περισσότερη αβεβαιότητα. 

Εξαθλίωσε τους φτωχούς αυτής της χώρας και μετέτρεψε τη μεσαία τάξη σε φτωχούς. Έχουμε να κάνουμε με μια ρημαγμένη χώρα, χωρίς τιμόνι, η οποία οδεύει προς την άβυσσο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, κατά τη βούληση της κάθε «τρόικας», να αφαιρούνται δικαιώματα που κατοχυρώνονται νόμιμα στο Σύνταγμα της Πορτογαλικής Δημοκρατίας το οποίο ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μαραθεί ένα Έθνος σαν το δικό μας, με ιστορία άνω των 900 ετών, επειδή κάποιοι κύριοι αποφάσισαν να κάνουν την Πορτογαλία αποικία των συμφερόντων των Ευρωπαίων και διεθνών κερδοσκόπων με στόχο τη φτωχοποίηση της Χώρας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, τους νόμους του Κράτους και την ιστορία αυτού του Έθνους!".
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη βίας από τους μουσουλμάνους στην Ομόνοια


Ένταση και επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Ομόνοια, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μουσουλμάνων κατά της βλάσφημης ταινίας που σατιρίζει τον προφήτη Μωάμεθ.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά των 600 περίπου συγκεντρωμένων οι οποίοι επιχειρούν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει με κλούβα τη συμβολή της οδού Σταδίου με την οδό Αιόλου προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών πέραν της πλατείας Ομονοίας.
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 17:00, με αλλοδαπούς να σπάνε μάρμαρα στα πεζοδρόμια τα οποία πετούσαν στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με ρίψη χημικών στην Σταδίου και την Αθηνάς ενώ στους δρόμους βγήκε και το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» της αστυνομίας.

Τα πνεύματα προς στιγμήν ηρέμησαν όταν οι μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν επί της πλατείας, ωστόσο μετά το τέλος προσευχής τα πνεύματα οξύνθηκαν ξανά με τους αστυνομικούς να απωθούν τους διαδηλωτές στην Πειραιώς, κάνοντας χρήση χημικών.

Στο πέρασμά τους από τους δρόμους της Ομόνοιας, οι μουσουλμάνοι χωρίστηκαν σε ομάδες και προξένησαν καταστροφές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι δρόμοι παραδόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 18:30.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ….κουβαρντάς ΞΥΝΗΣ έδωσε 161 ευρώ για χρέος 750.000



Την άμεση παρέμβαση του Λέανδρου Ρακιντζή, Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκάλεσε σειρά δημοσιευμάτων ότι εταιρεία του ομίλου Ξυνή έκανε ρύθμιση χρεών στο ΙΚΑ για 4700 δόσεις που τελειώνουν....το 2404!
Με έγγραφο του προς τη διοίκηση του ΙΚΑ ο κ. Ρακιντζής ζητά διευκρινήσεις για τη συγκεκριμένη ενέργεια που δεν συμβαδίζει με καμία προβλεπόμενη νομική ρύθμιση. Η επιχείρηση «Αθηνά Ξυνή» του ομίλου Ξυνή όχι μόνο έκανε προκλητική ρύθμιση χρεών σε 4700 δόσεις που λήγουν το έτος 2404 αλλά πήρε και φορολογική ενημερότητα χωρίς να δώσει καν προκαταβολή, όπως ορίζει ο νόμος, δίνοντας απλώς 161 ευρώ για χρέη 750 χιλιάδων ευρώ.

ixnos.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ναρκωτικά στα Ψαχνά με το ταχυδρομείο

Εισαγωγή ναρκωτικών από την Ινδία, μέσω του ταχυδρομείου, έκανε ένας 45χρονος Ινδός, που ζει και εργάζεται στην περιοχή των Ψαχνών Εύβοιας. Η δράση του πήρε τέλος το...
πρωί της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, όταν συνελήφθη μετά την παραλαβή του δέματος με τα ναρκωτικά από τα ΕΛΤΑ Ψαχνών.

Μέσα στο δέμα υπήρχαν 55 χάπια, τα οποία περιείχαν τη ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη». Ο εντοπισμός τους έγινε στο Τελωνείο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όταν οι υπάλληλοι θεώρησαν ύποπτο το δέμα που ερχόταν από την Ινδία και είχε προορισμό τα Ψαχνά της Εύβοιας. Το άνοιξαν και βρήκαν δισκία χαπιών.

Τα χάπια στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση και ανιχνεύθηκε σε αυτά η ναρκωτική ουσία. Οι αστυνομικοί όμως έπρεπε να συλλάβουν τον παραλήπτη. Γι΄ αυτό τα έβαλαν πάλι στο δέμα και τα έστειλαν στον προορισμό τους.

Ο 45χρονος Ινδός ειδοποιήθηκε να παραλάβει το δέμα από την Ινδία και μόλις πήγε στα ΕΛΤΑ Ψαχνών και το πήρε, αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας του έβαλαν χειροπέδες στα χέρια και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και διατάχθηκε η κράτησή του και η παραπομπή του την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα

Αυτοκτόνησε πέφτωντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα

Γυναίκα που διατηρούσε μεγάλη επιχείρηση στην Λίμνη Ευβοίας, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας με το αυτοκίνητό της στο λιμάνι
Το τραγικό γεγονός συνέβη τα ξημερώματα, όταν η αποφασισμένη 61χρονη μπήκε στο ΙΧ της, πάτησε το γκάζι και έπεσε στο λιμάνι της Λίμνης.
Αυτόπτης μάρτυρας, επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία και κάλεσε σε βοήθεια, ωστόσο παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας και του λιμενικού ήταν ήδη αργά για την άτυχη γυναίκα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προκηρύξεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτές σε ΚΕΚ του ΟΑΕΔ


Τρεις προκηρύξεις για την επαγγελματική κατάρτιση προσωπικού ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Πρόκειται για:

-Προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ρέντη για την υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων των επιχειρήσεων Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΓΑ, Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ (General Union), Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust) ΕΟΣ ΑΕΑΖ και Comercial Value».

-Προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ Φλώρινας για την υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης υδραυλικών.

-Προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ Λαμίας για την υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων».

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες και τις αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Πηγή: diorismos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρπαγές εκατομμυρίων ευρώ από «αδρανείς» λογαριασμούς


Οι περισσότερες τράπεζες αντιμετωπίζουν ετησίως από 40 ως 200 κρούσματα
Εκατοντάδες τραπεζικοί υπάλληλοι κατακλέβουν πολλά εκατομμύρια ευρώ από «αδρανείς» λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών, χωρίς τις περισσότερες φορές να γίνονται αντιληπτοί.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα πιστωτικά Ιδρύματα ανακαλύπτουν ετησίως από 40 ως 200 κρούσματα (το κάθε ένα από αυτά) επιδρομής τραπεζικών υπαλλήλων σε λογαριασμούς χωρίς κίνηση. Ωστόσο σχεδόν ποτέ δεν δημοσιοποιούνται αυτά τα κρούσματα υφαρπαγής χρημάτων και η υπόθεση κλείνει συνήθως ενδοτραπεζικά, με την...

απόλυση του ύποπτου υπαλλήλου.
Λόγω της έκτασης του φαινομένου ορισμένες τράπεζες έχουν εγκαταστήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σύστημα ηλεκτρονικού συναγερμού, ενώ διαπιστώνεται ότι η οικονομική κρίση μεγεθύνει αυτή την «ενδοτραπεζική» κομπίνα με τις υπεξαιρέσεις των χρημάτων.
Σε κάθε ένα από τα μεγάλα πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 5 ως 25 εκατομμύρια τραπεζικοί λογαριασμοί. Από αυτούς 2 ως 3 εκατομμύρια είναι μικρής έως ανύπαρκτης «κίνησης».

Με βάση τους τελευταίους νόμους κάθε τράπεζα υποχρεούται να παραδίδει στο ελληνικό δημόσιο τα χρήματα από όλους τους λογαριασμούς που δεν παρουσιάζουν καμία κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια, χωρίς μάλιστα να διερευνά αν οι κάτοχοι και οι δικαιούχοι των λογαριασμών είναι εν ζωή ή για ποιό λόγο αυτοί οι λογαριασμοί παρουσιάζουν μηδενικές συναλλαγές.

Οι τράπεζες σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να ειδοποιούν κανέναν γι' αυτό το «άδειασμα» των αδρανών λογαριασμών. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών κάθε ένα από τα μεγάλα πιστωτικά Ιδρύματα αποδίδει τα τελευταία χρόνια στο Δημόσιο περίπου 1 ως 3 εκατ. ευρώ με βάση αυτή τη διαδικασία.
Ομως οι «αδρανείς» λογαριασμοί φαίνεται ότι γίνονται στόχος των τραπεζικών υπαλλήλων οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και των on line συστημάτων μπορούν εύκολα να τους εντοπίσουν αλλά και να τους «στοχεύσουν» υπεξαιρώντας τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία ορισμένες φορές διοχετεύουν σε off shore εταιρείες.

Κανένας από τους καταθέτες ή τους δικαιούχους δεν μπορεί να αντιληφθεί οτιδήποτε, αφού για διαφόρους λόγους δεν έχει καμία επίβλεψη και ενημέρωση για τις κινήσεις του λογαριασμού του. Επιπλέον, ακόμη κι αν αντιληφθεί την εκροή  χρημάτων, ουδείς θα μπορεί να εντοπίσει τα ίχνη των τραπεζικών δραστών.
Οπως ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας που ασχολείται με τους «επιδρομείς των αδρανών λογαριασμών», «οι υπεξαιρέσεις χρηματικών ποσών από τέτοιου είδους ευάλωτους λογαριασμούς από τραπεζικούς υπαλλήλους είναι ένας μόνιμος πονοκέφαλός μας για τον οποίο ελάχιστα πληροφορείται η κοινή γνώμη. Πριν από μερικές ημέρες σε δύο τράπεζες, στην Ξάνθη και στη Δράμα, είχε υπάρξει υφαρπαγή 485.000 ευρώ, όταν ένας διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος είχε συνεννοηθεί με επτά ιδιώτες, ώστε με πλαστές ταυτότητες να πάρουν χρήματα από αδρανείς λογαριασμούς πολιτών που είχαν αποβιώσει.

Πριν από μερικά χρόνια υπήρξε άλλη μία τέτοιου είδους απάτη στο Ξυλόκαστρο. Ομως σχεδόν όλες οι μεγάλες τράπεζες αντιμετωπίζουν εκατοντάδες τέτοια περιστατικά ετησίως με υπεξαιρέσεις χρημάτων με ενδροτραπεζικές εντολές από παρανομούντες υπαλλήλους, και για τα οποία δεν αναφέρεται τίποτα.

Οι περισσότερες τράπεζες δεν έχουν σύστημα ηλεκτρονικού συναγερμού και υπολογίζεται ότι ανακαλύπτουν - με βάση πυκνούς εσωτερικούς ελέγχους - περίπου 100-200 κατά μέσο όρο τέτοια κρούσματα, χωρίς βεβαίως κανείς να γνωρίζει αν έχουν υπάρξει και άλλα, που δεν έχουν γίνει αντιληπτά. Οι περισσότεροι κλέβουν αρχικά μικρά ποσά, προκειμένου να δουν αν θα γίνουν αντιληπτοί, και μετά συνεχίζουν με μεγαλύτερες εκροές χρημάτων».
Οπως προκύπτει από τις ίδιες αναφορές μια-δύο ελληνικές τράπεζες έχουν σύστημα alert. Ετσι, όταν διαπιστώνεται αιφνιδιαστική κίνηση σε αδρανή λογαριασμό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο δικαιούχος δεν έχει εκδώσει κάρτα συναλλαγών, σημαίνει αυτόματη ενημέρωση και κινητοποίηση των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Παρ' ότι οι υπάλληλοι ξέρουν ότι υπάρχει αυτό το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, στα συγκεκριμένα πιστωτικά Ιδρύματα καταγράφονται και πάλι 40 ως 60 κρούσματα ετησίως. Υπολογίζεται ότι σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις τα απολεσθέντα ποσά - της πρώτης φάσης παρανόμων αναλήψεων - κυμαίνονται από 5.000 ως 15.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πόδι τα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς – Θήβας!


Γ. Σταθάς: «Δεν αρκούν οι βουλευτές για να φέρουν την ανατροπή, ενώ όλοι μαζί οι πολίτες θα τα καταφέρουν»
Δ. Δημητρίου: «Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε, να ξεσηκωθούμε  και να συντονιστούμε  στην απεργία 26ης Σεπτεμβρίου, για να τους σταματήσουμε..»
Ομάδες στήριξης των πολιτών στην Λιβαδειά…
Η μια σύσκεψη διαδέχεται την άλλη στα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κινητοποιούνται ενάντια στα μέτρα της τρόϊκα, Ελληνικής και εισαγόμενης…
«Πάλι η κοινωνία θα πληρώσει ξένα σπασμένα,  γι’ αυτό όλα τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο  καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα προς όφελος των πολιτών. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν, να ξεσηκωθούν  και να συντονιστούν στην απεργία 26ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να σταματήσουμε το παιχνίδι,  που παίζεται πανευρωπαϊκά εξαθλιώνοντας και εξαντλώντας μας παντελώς. Την προηγούμενη φορά οι Βοιωτοί βουλευτές αγνόησαν τους ψηφοφόρους τους, ελπίζουμε οι σημερινοί να έχουν πάρει είδηση  τα όσα συμβαίνουν  στην Βοιωτική κοινωνία, αλλά και γενικά στην Ευρώπη, όπου ο κόσμος ξεσηκώνεται όχι μόνο γιατί εξαθλιώθηκε, αλλά και γιατί συνεχίζουν να πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε» δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου
Ο Βουλευτής Βοιωτίας και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γ. Σταθάς καλεί όλους ανεξαιρέτως να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις…
«Δεν αρκούν οι βουλευτές για να φέρουν την ανατροπή, ενώ αντίθετα όλοι μαζί οι πολίτες θα τα καταφέρουμε» δηλώνει, αναφερόμενος και στην συζήτηση – εκδήλωση, που  διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,  με θέμα: «Ανεργία, Δίκτυα Αλληλεγγύης και Ομάδες Εμψύχωσης Εργαζομένων και Ανέργων» και ομιλητές τους Δημήτρη Κατσορίδα, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΙΝΕ και Γιώργο Λεχουρίτη, Ψυχολόγο και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Αθήνα-Υγεία»/ΟΚΑΝΑ, την Τρίτη  25/9/2012, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, παράλληλα όμως,  προχωρά και στην δημιουργία ομάδων στήριξης που θα παρέχουν συγκεκριμένες δράσεις για την δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και την αντιμετώπιση ψυχικών δυσκολιών που συνοδεύουν τόσο τους άνεργους όσο και τους εργαζόμενους, όσο ακόμα εργάζονται, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την επισφάλεια και το φάσμα της απόλυσης, καθώς και όλους τους πολίτες, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να μιλήσουν, να μοιραστούν συναισθήματα, να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και έτσι όχι μόνο να δεχτούν αλλά και να δώσουν βοήθεια
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή


Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή
Ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και αρκετή ψύχρα νωρίς το πρωί, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά πελάγη ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.
Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων.
Ηλιοφάνεια με ψύχρα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρίξτε αεροσκάφος μας και πείτε πως... το έριξαν οι Έλληνες!

Το σχέδιο «Βαριοπούλα» που είχε ως τελικό στόχο την πρόκληση αναταραχής στην Τουρκία, με τελικό στόχο την ανατροπή του Ερντογάν, σχεδίαζε ακόμη και ελληνοτουρκική κρίση! Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε συντάξει ο πρωην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα το σχέδιο "Οraj", που ήταν μέρος του γενικότερου σχεδίου συνωμοσίας προέβλεπε ακριβώς τα εξής. Ο Ιμπραχίμ Φιρτίνα με ημερομηνία τον Φεβρουάριο του 2003 συνέταξε το σχέδιο με τον εξής τρόπο: « Θα φροντίσουμε ένα αεροσκάφος μας να καταρριφθεί από τα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας .Αν δεν γίνει αυτό εφικτό, από τον «ειδικό στόλο» θα φροντίσουμε να πέσει ένα δικό μας αεροσκάφος. Θα κατασκευαστούν νέα στα μέσα ενημέρωσης πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, για να παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Αυτά τα τρελά σχέδια έκαναν οι στρατηγοί οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 20 ετών...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η λίστα του ΣΔΟΕ με τα ονόματα των πολιτικών που είναι ύποπτοι για "περίεργο" πλουτισμό!

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ!


Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό», βρίσκονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

Μέχρι στιγμής...


είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται με κυβερνητική εντολή!

Τα υπόλοιπα ανακοινώνονται από την εφημερίδα στην έκδοση της Κυριακής. 

Λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων, παρουσιάζουν λίστα με πρώην και νυν εκπρόσωπους του κοινοβουλίου και του ευρωκοινοβουλίου για ν' ασχολείται ο κόσμος και να ξεχάσει τα προβλήματα του.

Για την ιστορία στην λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ (!!!), 1 από το ΚΚΕ, 1 από το ΛΑΟΣ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 5 από το ΠΑΣΟΚ! 


Τα ονόματα είναι:

1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)

2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)

3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α' Θεσσαλονίκης)

4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)

5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)

6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α' Αθηνών)

7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)

8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α' Πειραιά)

9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)

10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)

11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)

12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)

13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α' Αθηνών)

14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)

15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)

16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)

17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)

18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α' Αθηνών)

19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α' Αθηνών)

20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β' Αθηνών)

21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α' Αθηνών)

22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)

23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)

24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)

24gr.blogspot.com


.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ