Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων


Στις εκδηλώσεις των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θηβαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, τιμώντας τους ανθρώπους που έχτισαν τη ζωή μας και έδωσαν μια ολόκληρη ζωή το δικό τους αγώνα με υπομονετικότητα, αξιοπρέπεια, κόπους και θυσίες, για να κάνουν τα όνειρα τα δικά τους και των παιδιών τους πραγματικότητα.  

Το ΚΑΠΗ Βαγίων πραγματοποίησε Αγιασμό στο χώρο που φιλοξενούνται τα μέλη του και παράλληλα γιόρτασε και τα 27 χρόνια λειτουργίας του, με τους δύο γηραιότερους των μελών του να σβήνουν τα κεράκια, ευχόμενοι και του χρόνου με υγεία!  
Ακολούθησε μια εκδήλωση γεμάτη κέφι, ζωντάνια, τραγούδι και χορό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Π. Τσαραμπάρης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Δ. Κουντούπης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Χατζίνα , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γ Τσέλλος και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Ε. Παπαλουκάς. 
Το ΚΑΠΗ Θήβας, πραγματοποίησε εκκλησιασμό με αρτοκλασία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και Ρούφου και ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του ναού. Στη συνέχεια τα μέλη έδωσαν ραντεβού για το βράδυ σε γνωστό κέντρο της Θήβας για να γιορτάσουν με τραγούδι και χορό.  
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Δ. Κουτσοδήμος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ι.Κοντού και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας κ. Στ. Χαλβατζής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ως ύποπτος φυγής ο Γιάννης Σμπώκος, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Συνελήφθη ως ύποπτος φυγής ο στενός συνεργάτης του Άκη, Γιάννης Σμπώκος

Συνελήφθη ο πρώην εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε ύποπτος φυγής.
Άνδρες του οργανωμένου εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής, πραγματοποίησαν έφοδο στο γραφείο του στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου.
Ο κ. Σμπώκος έφτασε για δεύτερη φορά στο γραφείο του - ήταν εκεί και στις 13.00- γύρω στις 16:00 με ένα Nissan Micra μαύρου χρώματος το οποίο είχε ρεθυμνιώτικες πινακίδες, ελέγχοντας αν ο χώρος παρακολουθείται. Κατά τις 17.30 στην εισοδο της πολυκατοικιας έφτασαν τουλαχιστον τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι περίμεναν εως ότου εμφανισθούν δύο εισαγγελείς για να πραγματοποιήσουν τη σύλληψη λίγο μετά τις 19.00 καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σκόπευε να εγκαταλείψει τη χώρα πριν από μερικές ημέρες. Επιπροσθέτως κατασχέθηκε και το όχημα του.
Ο Γιάννης Σμπώκος είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος» την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.
Το κατηγορητήριο σε βάρος του στηρίζεται σε αναφορές στο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου από τις οποίες οι ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι προκύπτει μεταξύ τους χρηματική συναλλαγή, καθώς και από την απολογία του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος του απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεταφορές χρημάτων που προέρχονταν από δωροδοκίες του πρώην υπουργού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάστηκε ο κλέφτης του νεκροταφείου της Θήβας



Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, από την Ομάδα ΔΙ. ΑΣ. Βοιωτίας, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στη Θήβα
Ο δράστης αφαίρεσε – 134 – χάλκινα και μπρούτζινα βάζα από ισάριθμους τάφους του Α΄ Νεκροταφείου στην περιοχή Μοσχοποδίου Θηβών    

Συνελήφθη, χθες (01-09-2012) νωρίς το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 49χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αγίου Ιωάννη Ρέντη Πειραιώς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, ο 49χρονος μετέβη με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο στο Α΄ Νεκροταφείο του Δήμου Θηβαίων, στην περιοχή του Μοσχοποδίου Θηβών, όπου αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο, εισήλθε εντός και αφαίρεσε (134) χάλκινα και μπρούτζινα βάζα από ισάριθμους τάφους, ενώ προκάλεσε και σε άλλους φθορές.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., που περιπολούσαν στην συγκεκριμένη περιοχή, διαπίστωσαν την παραβίαση της εισόδου και εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 49χρονος να κινείται εντός του Νεκροταφείου με τα φώτα σβηστά.
Μετά από δυναμική επέμβαση, συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον δράστη, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω κλοπιμαία, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (δύο κατσαβίδια, ένας κόφτης και ένας σιδερολοστός).
Εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων, ο οποίος μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προσδιόρισε την αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων  στο χρηματικό ποσό του (13.400) ευρώ και του αποδόθηκαν.
Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο δράστης και όπως προέκυψε ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, νόμιμος υπάλληλος της οποίας προσήλθε και το παρέλαβε.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: 34χρονος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών



Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και Νομοθεσία περί εκρηκτικών υλών στη Θήβα Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, - 27 - τεμάχια βραδύκαυστου φυτιλιού, δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη, χθες (01-10-2012) το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και Νομοθεσία περί εκρηκτικών υλών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
·         Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (2,7) γραμμαρίων.
·         Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (6,2) γραμμαρίων.   
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του δράστη στη Θήβα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
·         Είκοσι επτά (27) τεμάχια βραδύκαυστου φυτιλιού.
·         Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
·         Δέκα (10) ναρκωτικά δισκία.
·         Ένα (01) φυσίγγιο των 45 mm.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόση ξεφτίλα ακόμα ν'αντέξουμε;

Γράφει ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης...


Δεν υπάρχει καν λόγος να προλογίσω. Από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Αφού περάσαμε άλλο ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο μετά τη νέα ήττα από τον Πανιώνιο ήρθαν τα πάνω κάτω μέσα σε λίγα 24ωρα.

Αυτή η ομάδα δεν ησυχάζει ποτέ. «Η παραίτηση είναι για τους δειλούς» δηλώνει ο Βλάχος και κάπου εκεί λέμε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν στο πάγκο, ειδικότερα από τη στιγμή που έχει και τη στήριξη του Μαύρου. Όμως εδώ μιλάμε για ιδιάζουσα περίπτωση ή απλά για την ΑΕΚ. Ξαφνικά λοιπόν το Δ.Σ «τελειώνει» τον κόουτς, «αδειάζει» τον πρόεδρο από τη στιγμή που δεν τον ενημερώνει και μετράμε αποχωρήσεις. Κωμικοτραγικές καταστάσεις που από τη μία σε κάνουν να γελάς κι από την άλλη να κλαις με μαύρο δάκρυ.

Πάντως σίγουρα γέλιο προκαλούν οι υποψήφιοι αντικαταστάτες. Ο «ιδανικός» για αυτή την ΑΕΚ και γνώστης τέτοιων καταστάσεων Άγγελος Αναστασιάδης. Που ζήτησε τη γνώμη του πνευματικού του για να απαντήσει. Ρε πάμε καλά; Καλό είναι να έχεις πίστη στο Θεό αλλά αυτό το πράγμα αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Η ΠΑΕ πάντως επικοινωνούσε ότι ο Άγγελος ήταν σχεδόν κλεισμένος και η λογική της άμεσης απόλυσης Βλάχου ήταν να προετοιμαστεί η ομάδα με άλλον προπονητή το συντομότερο για το ματς με την Κέρκυρα. Τέλος πάντων. Εκεί που λέω «ας το χωνέψουμε» κι αυτό ήρθε η αρνητική απάντηση του… πνευματικού και τον Αναστασιάδη να λέει ότι ακόμα κι η Μπάρτσα να τον ήθελε πάλι θα το σκεφτόταν.

Παίζουν με την υγεία μας, δεν εξηγείται αλλιώς. Αναρωτιέμαι αν θα του δοθεί ξανά του συγκεκριμένου ανθρώπου τέτοια ευκαιρία από τον… Θεό να μπορέσει να κάτσει κάτω από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Ας δούμε τι του πρότεινε τελικά ο πνευματικός…

Το χειρότερο είναι ότι η ομάδα πορεύεται χωρίς προπονητή με ευθύνη αυτών που έδιωξαν τον προηγούμενο και τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. Εγώ προσωπικά εμμένω στην άποψή μου. Τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τον Βλάχο και η φυγή του κρίνεται φυσιολογική. Όμως δεν πιστεύω ότι με τα τωρινά δεδομένα της ΑΕΚ μπορεί να έρθει κάποιος που να κάνει τη διαφορά, να φέρει μια θεαματική αγωνιστική αλλαγή.  Όποιος κι αν είναι ο επόμενος σίγουρα θα πρέπει να στηριχθεί αλλά το μέλλον προβλέπεται ιδιαίτερα δυσοίωνο και μακάρι να διαψευστώ… 

Υ.Γ Είναι κρίμα κάποιοι να σπιλώνουν το όνομα του Θωμά Μαύρου. Έκανε λάθη, ευθύνεται για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας όπως και άλλοι αλλά δεν το έκανε με δόλο. Ορθότατη η κίνηση παραίτησής του, όσο κι αν η απόφαση αυτή πονάει. Λίγος σεβασμός πάντως δεν βλάπτει απέναντι σε ένα πρόσωπο που αποτελεί ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ και δεν την πρόδωσε ποτέ.

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης από aekvoice.gr
Ε-mail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

UFO φωτογράφισαν Γερμανοί τουρίστες στην Κρήτη

Απίστευτο: UFO φωτογράφισαν Γερμανοί τουρίστες στην Κρήτη [εικόνα]

Στη δημοσιότητα βγήκε μία φωτογραφία που τράβηξαν τον Αύγουστο Γερμανοί τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κρήτη, στην οποία παρατήρησαν ένα παράξενο μεταλλικό αντικείμενο που κυριολεκτικά «πετούσε» εκατοντάδες μέτρα πάνω απο τη θάλασσα.
Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών, στον απότομο δρόμο που οδηγούσε στην παραλία του Μπάλου στα Χανιά συνάντησαν ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα και άρχισαν να τα βγάζουν φωτογραφίες.
Τελικά δε πήγαν για μπάνιο γιατί είχε πολύ αέρα και κατέληξαν σε μία καφετέρια όπου κάθισαν να δουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν. Καθώς τις κοιτούσαν όμως, παρατήρησαν το παράξενο αυτό αντικείμενο, ενώ θυμόντουσαν ότι την ώρα που έβγαζαν τις φωτογραφίες δεν παρατήρησαν κάτι περίεργο ούτε άκουσαν θόρυβο από αεροπλάνο.
Η φωτογραφία ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου και από τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν γίνει, με ειδικά λογισμικά, το πρώτο συμπέρασμα είναι πως είναι αυθεντική και όχι αποτέλεσμα επεξεργασίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: "Έγδυσε" τους τάφους από μπρούτζινα βάζα! ΒΙΝΤΕΟ


O 49χρονος από την Νίκαια πήγε με το αυτοκίνητό του στο νεκροταφείο Θηβών...
Αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο, μπήκε μέσα με το αυτοκίνητο και... άρχισε να ξηλώνει τα βάζα απ' τους τάφους.
Και δε μιλάμε για ένα και δύο...

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, κατάφερε να κλέψει 135 χάλκινα βάζα, με σκοπό να τα πουλήσει!
Η δράση του όμως τελείωσε άδοξα μιας και συνελήφθη από αστυνομικούς που έκαναν περίπολο.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια.

Το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία κάνει  επιτακτική την ανάγκη  λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Θηβαίων αποφάσισε ομόφωνα τη λειτουργία «Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», που  έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Απώτερος στόχος της δράσης είναι να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Η εκπαιδευτική αρωγή θα παρέχεται εθελοντικά σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του  Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται στο Κοινωνικό Φροντιστήριο σύμφωνα με το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό είναι:
a. Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση : Μαθηματικά, Φυσική,  Χημεία, Λογοτεχνία, Αρχαία, Λατινικά, Πληροφορική, Γραμμικό  Σχέδιο, Αγγλικά και Γαλλικά
β. Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση : Μαθηματικά και Γλώσσα
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δικαιούχοι είναι οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς τέλος το λαθρεμπόριο - Στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών

Χωρίς τέλος το λαθρεμπόριο - Στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται η νοθεία, αλλά και η λαθραία διακίνηση στα καύσιμα σύμφωνα και με νέα στοιχεία που κατέθεσε στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας.
Ο κ.Σούρλας μετά την ενημέρωση που είχε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στυλιανό Στασινόπουλο υποστήριξε «συνεχίζεται το λαθρεμπόριο και η προμήθεια νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει προστεθεί και το λαθρεμπόριο υγραερίου».
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι από πρόσφατες χημικές αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου κινήσεως που έλαβε το ΣΔΟΕ από στρατιωτικές μονάδες, προκύπτει ότι αυτό είναι νοθευμένο, ενώ βρέθηκαν στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών.
Όπως τονίζεται ότι το ναυτιλιακό πετρέλαιο αποχρωματίζεται και διατίθεται στην ελεύθερη αγορά ως πετρέλαιο κίνησης, δηλαδή σε διπλάσια και πλέον τιμή, καθώς και ότι οι εικονικές εξαγωγές υπολογίζονται σε 1.000 βυτία ανά έτος, με απώλειες που ανέρχονται στα 150 εκ. ευρώ ανά έτος.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τα λαθραία καύσιμα ανέρχονται ετησίως σε 240 εκ. λίτρα και οι απώλειες για το δημόσιο υπολογίζονται ετησίως στα 300 εκ. ευρώ.
Στο κύκλωμα έχουν προστεθεί και οι επιτήδειοι που κάνουν λαθρεμπόριο υγραερίου με τις απώλειες του δημοσίου υπολογίζονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό τροχαίο στη Λαμία με νεόνυμφους απο την Θήβα που πήγαιναν γαμήλιο ταξίδι



Συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 9:00΄ το πρωί, στο 11ο χλμ Λαμίας-Δομοκού - Συναγερμός σε Τροχαία, Εκαβ, Πυροσβεστική και 7η ΕΜΑΚ , αφού τα τηλεφωνήματα διερχόμενων οδηγών έκαναν λόγο για εγκλωβισμένα άτομα...

Στο κόκκινο Seat, που είχε κατεύθυνση προς Δομοκό, επέβαινε ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Θήβα, που πήγαινε γαμήλιο ταξίδι. Ο 30χρονος οδηγός του Seat είδε ξαφνικά το μαύρο Honda να έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κατά πάνω του. Προσπάθησε να το αποφύγει βγαίνοντας στην άκρη, αλλά στάθηκε αδύνατο.


Από την σύγκρουση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο 42χρονος οδηγός του μαύρου Honda, Αλβανικής υπηκοότητας και πιο ελαφρά ο 15χρονος γιος του. Τραυματισμένος διακομίσθηκε επίσης στο νοσοκομείο Λαμίας και ο οδηγός του Seat, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του.










Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Παρουσιαστήκαμε μέτριοι»


Παράσχος: «Παρουσιαστήκαμε μέτριοι» 
Εμφανώς απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον ΠΑΣ.

Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και δικαιολογημένα έφυγε η ομάδα του με κατεβασμένα κεφάλια από τους "Ζωσιμάδες".

Ωστόσο, έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη εν όψει του επόμενου παιχνιδιού κόντρα στον Πανθρακικό.

«Σήμερα δυστυχώς δεν πιάσαμε την απόδοση των τελευταίων παιχνιδιών. Παρουσιαστήκαμε μέτριοι και μας έλειψε η καλή κυκλοφορία και το κράτημα μπάλας. Ήταν πολύ καλός ο ΠΑΣ, μας πίεσε ψηλά, δεν έκανε κλασικές ευκαιρίες βέβαια, αντιθέτως εμείς αν είχαμε καθαρό μυαλό στις φάσεις με Λισγάρα και Βασιλείου, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε».

«Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε γρήγορα το γκολ, τα Γιάννενα γύρισαν πίσω, ήταν ψυχωμένα, δυνατά, έπαιξαν κλειστά, δεν διασπάσαμε την άμυνά τους, παρότι είχαμε παίκτες να βγάλουν προσωπικές ενέργειες, αλλά δυστυχώς δεν πέρασαν τις μπαλιές. Καλή συνέχεια στα Γιάννινα κι εμείς κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τίτλοι τέλους» για το Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού

Με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, να εγκρίνει την κατασκευή πίστας αγώνων Φόρμουλα 1 στη Χαλανδρίτσα Αχαίας και να εντάξει το έργο στον αναπτυξιακό νόμο, γράφονται οι «τίτλοι τέλους» για το Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού.
Ένα αίτημα, που για πάνω από δύο δεκαετίες σπεκουλάρισαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, κόμματα και λοιποί τοπικοί φορείς της Βοιωτίας, κυρίως στις προεκλογικές περιόδους, αποδεικνύεται άπιαστο.
Η αυλαία όμως, ουσιαστικά είχε πέσει πριν από ένα χρόνο, όταν η Κοινοπραξία που είχε συσταθεί, το γνωστό ΚΕΜΑΕ, διαπίστωσε ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ιδιώτη επενδυτή για την κατασκευή του.
Εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης,μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ, άφησε να εννοηθεί ότι εξ αρχής το έργο ήταν στον αέρα καθώς η έκταση που είχε οριστεί περιλαμβάνεται στις προστατευόμενες περιοχές Natura.
Επεσήμανε, ότι την περίοδο 2004-2005 υπήρξε κάποια κινητικότητα, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά , που επιδίωκε την κατασκευή πίστας φόρμουλα στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι ούτε στην Αχαΐα πρόκειται να γίνει το έργο, καθώς όπως είπε οι αντίστοιχες πίστες, ανά τον κόσμο, περνούν οικονομική κρίση.
Μέλημα του Δ. Ορχομενού πλέον, είναι η μεταβίβαση της έκτασης των 1.400στρεμ., που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,στο δήμο προς αξιοποίηση της.
Σημειώνεται ότι ένα σημαντικό κομμάτι έχει καταπατηθεί και καλλιεργείται από αγρότες της περιοχής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ξηρογιάννη orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τατουάζ με τον ναζιστικό χαιρετισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής,
Παναγιώτη Ηλιόπουλο, κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας και στο χέρι του φαίνεται τατουάζ που υμνεί τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Το τατουάζ του βουλευτή που ενεπλάκη σε επεισόδια με αντιεξουσιαστές και φέρεται να έδειξε το όπλο του που κατέχει νόμιμα, ένα περιστατικό το οποίο ο ίδιος διέψευσε, γράφει «Sieg Heil» το οποίο σημαίνει «Χαίρε Νίκη». Δίπλα από τα γράμματα υπάρχει ένας κόκκινος μαίανδρος ο οποίος είναι και το σύμβολο της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου.



Η συγκεκριμένη προσφώνηση ήταν συνοδευτική του γνωστού χαιρετισμού που χρησιμοποιείτο στην Ιταλία του Μουσολίνι και την Γερμανία του Χίτλερ. Ήταν από τις συνηθέστερες που συνόδευαν το ύψωμα του δεξιού χεριού πάνω από τον ώμο, μαζί με τις αντίστοιχες, «Heil Hitler» και «Heil, mein Führer».



Διαβάστε Περισσότερα »

Το κλάμα της γιαγιούλας ακούγονταν σε όλο το τετράγωνο!

Την έβλεπαν να κλαίει και όλοι την κοιτούσαν μην μπορώντας να κάνουν τίποτα.
Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Νότιας Εύβοιας. Μία ηλικιωμένη γυναικούλα δεν άντεξε και λύγισε όταν στο φαρμακείο που πήγε να πάρει τα φάρμακα της, της ζήτησαν χρήματα μιας και ο σύλλογος των φαρμακοποιών του νομού δεν δίνει τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠYΥ από τις 12 Αυγούστου,αφού δεν έχει γίνει η πληρωμή των οφειλών του Μαΐου ακόμα!
«Δεν μπορώ να δώσω 300 ευρώ για τα χάπια μου. Καλύτερα να πεθάνω» είπε και πήρε το βιβλιάριο και το έβαλε στην τσάντα της. Τα τόσα χρόνια δουλειάς στα χωράφια και οι κακουχίες που πέρασε την έκαναν να καθίσει σε ένα παγκάκι και να βάλει τα κλάματα.
Για πάνω από μισή ώρα ακούγονταν οι λυγμοί της, μέχρι που την άκουσε ένας οδηγός ταξί και πήγε να καθίσει στο πλάι της. «Γιατί κλαις γιαγιάκα;» της είπε.
Όταν η γυναίκα του είπε τον πόνο της, ο ίδιος της έκανε την εξής πρόταση: «Αύριο θα πάω για δρομολόγιο στην Θήβα, θα σου τα φέρω εγώ τα φάρμακα».
Στα μάτια του ταξιτζή είδε τον λυτρωτή της και αμέσως του έδωσε τα βιβλιάρια. Και έτσι και έγινε, την επομένη το μεσημέρι, ο ταξιτζής πήγε τα φάρμακα στην γιαγιούλα.
Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι….


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΩΠΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ--Τα κρατούν φυλακισμένα προς εκμετάλευση


 Είχαμε ένα email από έναν αναγνώστη του viotiashop , ο οποίος καταγγέλει τα παρακάτω:
Στην Ασωπία Βοιωτίας σε ένα σπίτι διαμένουν δύο ηλικιωμένοι οι οποίοι κρατούν "φυλακισμένα" διαφόρων ειδών σκυλιά.Το κακό είναι ότι δεν τα κρατούν από αγάπη, αλλά προς εκμετάλλευση. Τα ζευγαρώνουν παραπάνω φορές από το κανονικό το χρόνο έτσι ώστε να πάρουν τα νεογέννητα και να τα πουλήσουν με αποτέλεσμα να βγάζουν χρήματα από την "φυλάκιση" και εκμετάλευση των ζώων.
Το χειρότερο είναι ότι , υπάρχουν μαρτυρίες , όταν τα ζώα κάνουν κάτι που δεν πολυ αρέσει στα αγαπητά αφεντικά τους τα δέρνουν αλύπητα. Συγκεκριμένα, μία φορά μία μικρή σκυλίτσα είχε μπλεχτεί σε κάτι σύρματα  και επειδή έκλαιγε και δεν μπορούσε να βγει η "γριά" αφεντικίνα της την βαρούσε και την έβριζε.
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και "σπιτάκια" εκεί που φιλοξενούν τα ζωντανά. Δεν είναι συνθήκες αυτές να κρατούν αιχμάλωτα τα ζώα χωρίς να τα αγαπούν.
Αυτές οι φωτογραφίες είναι απόδειξη σε τι άθλιες συνθήκες κρατούν τα ζώα στην αυλή τους, που ο θεός να την κάνει αυλή.
Αν μπορεί η πολιτεία ας επέμβει να σώσει αυτά τα ανυποψίαστα ζωάκια.
Ανώνυμος αναγνώστης.

Το viotiashop να υπενθυμίσουμε ουδέ μία ευθύνη δεν έχει για τις καταγγελίες των αναγνωστών του. Απλά φέρνει στην επιφάνεια ένα θέμα και αν κάποιος υπεύθυνος ευαισθητοποιηθεί ας ενεργήσει ανάλογα.viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται «τέλος» στην ταυτόχρονη τέλεση γάμου-βάπτισης

Έρχεται «τέλος» στην ταυτόχρονη τέλεση γάμου-βάπτισης

Oριστικό τέλος στην ταυτόχρονη τέλεση γάμων και βαπτίσεων μπαίνει από την νέα χρονιά στην Φθιώτιδα.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα είναι τα ζευγάρια τα οποία επιλέγουν να τελούν μαζί τον γάμο τους και την βάφτιση του παιδιού τους.
Είτε από μόδα, είτε από ανάγκη, γεγονός είναι πως με αυτόν τον τρόπο μειώνονται κατά πολύ τα έξοδα των μυστηρίων, καθώς η εκκλησία «κλείνεται» για μία φορά, οι μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια είναι κοινά όπως κοινή είναι και η δεξίωση.
Ωστόσο όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν στην Φθιώτιδα καθώς από το 2012, μετά από απόφαση των ιερέων της περιοχής, δίδεται ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος και άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Συννεφιασμένος και άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Άστατος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Τρίτη, αφού οι νεφώσεις θα αυξηθούν και κατά τόπους θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις, ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά παραθαλάσσια θα φτάνει μέχρι 30 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες στη Δυτική και κεντρική Μακεδονία βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα ορεινά.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και το έξτρα αφορολόγητο για κάθε παιδί

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και το έξτρα αφορολόγητο για κάθε παιδί

Από το 2013 θα καταργηθούν όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Στη θέση τους θα χορηγείται μέσω της Εφορίας, ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.
Αυτό έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα.
Η περικοπή αυτή θα περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ, που συζητά το υπουργείο Οικονομικών με την Τρόικα. Από το μέτρο αυτό, άλλωστε, έχουν εγγραφεί επιπλέον έσοδα 427 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2013, όπως προκύπτει από το προσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Το στέλεχος του υπουργείο χαρακτήρισε το νέο σύστημα «περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό», αφού θα εφαρμόζεται στοχευμένα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
Το ενιαίο επίδομα που θα καταβάλλεται σε κάθε οικογένεια αναμένεται να καθορίζεται ως εξής:
  • Για οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλεται το σύνολο του επιδόματος που θα προβλεφθεί για κάθε παιδί
  • Για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ τα 2/3 του ποσού,
  • Για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το 1/3 του ποσού,
  • Για ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα καταβάλλεται επίδομα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται, και τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2013, θα ισχύσουν από την 1/1/2014 για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013.
Τέλος, διευκρίνισε πως από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη, θα εξαιρεθούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το νόμο Λοβέρδου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ