Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης ο Δήμαρχος Θηβαίων για τους Τσιγγάνους

-

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Θήβας και κυρίως οι κάτοικοι της συνοικίας Πυρί με τους Τσιγγάνους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φεμινίστριες πέταξαν τα σουτιέν τους μπροστά από την Αφροδίτη της Μήλου

Φεμινίστριες πέταξαν τα σουτιέν τους μέσα στο Λούβρο

Εναν πρωτότυπο τρόπο να καταγγείλουν τον βιασμό, σαν πράξη γενικά, βρήκαν τα μέλη της φεμινιστικής ομάδας «FEMEN»: Πέταξαν τα ρούχα τους έγραψαν στο γυμνό στήθος τους συνθήματα και πόζαραν μπροστά από το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο Λούβρο.
Οπως τονίζουν οι γυναίκες μέλη της ομάδας FEMEN διάλεξαν το Λούβρο και το συγκεκριμένο άγαλμα για να αποδείξουν ότι σε αντίθεση με την Αφροδίτης της Μήλου, που δεν έχει χέρια, αυτές έχουν χέρια και δίνουν σήμερα το παρών για να σταματήσουν την πράξη του βιασμού.
Η εν λόγω φεμινιστική ομάδα έχει ανοίξει πρόσφατα το γραφείο της στο Παρίσι, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι να ανοίξει και άλλα σε Σάο Πάολο, Νέα Υόρκη και Μόντρεαλ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Άλλη μία σύλληψη ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (02-10-2012) το βράδυ στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις (3) 23χρονοι ημεδαποί, κάτοικοι Μελιγαλά Μεσσηνίας, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το βράδυ στη Θήβα τους τρεις νεαρούς, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους -43,6- γραμμαρίων.
 
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έσερνε το σκύλο για να τον λιώσει

Τον... έπιασαν οι αυτόπτες μάρτυρες και δικάστηκε
Έσερνε το σκύλο του αφεντικού του δίχως ίχνος ευαισθησίας. Το είχε αλυσοδέσει στον κοτσαδόρο, είχε βάλει μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου του και έτρεχε με το σκυλί να σπαράζει από τους πόνους. Όμως, οι πολίτες σταμάτησαν τον αλλοδαπό οδηγό του αυτοκίνητου και τον ανάγκασαν να τους πει ποιος του είχε πει να φερθεί με αυτό τον αποτρόπαιο τρόπο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ: AYTOKINHTIΣΤΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λαμία
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις – 130.000 –  ευρώΣυνελήφθη, χθες (02-10-2012) το πρωί στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, ένας 46χρονος ημεδαπός,  αυτοκινητιστής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 133.077,02ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγκούσης: Καταγγέλω τον Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ

Ραγκούσης: Καταγγέλω τον Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ

Με μία ανακοίνωση καταπέλτη ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης καταγγέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δηλώνει ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Ραγκούσης καταλογίζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά ανήθικη» συμπεριφορά διότι ως υπουργός Οικονομικών επέβαλε περικοπές μισθών και συντάξεων αντί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και να εκμεταλλευτεί τη λίστα Λαγκάρντ που είχε στα χέρια του. «Το ποτήρι ξεχείλισε», λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ραγκούσης καταγγέλει ότι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ «έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης. Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή» λέει χαρακτηριστικά στην δήλωση-καταπέλτη ο κ. Ραγκούσης.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το εξής:
«Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας  μας. Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, κατά τη διάρκεια της σκοτεινής
πλευράς της μεταπολίτευσης.
Ως μέλος κυβερνήσεων που  κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια, θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ό,τι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα  "Λαγκάρντ ". Λίστα που αφορά στον πυρήνα της, την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι. Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα, για ευνομούμενη πολιτεία, όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα. Το ποτήρι ξεχείλισε.

Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης. Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή.
Παραμένω  ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι  για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας, που θεωρώ αδιαπραγμάτευτη και πρώτης προτεραιότητας καθήκον.
Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς. Κι αυτό προκειμένου να προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών.
Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ, με οφθαλμοφανείς σκοπούς .
Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της συστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων. Το μόνο
πραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των άκρων».
Με τη δήλωση αυτή ο κ. Ραγκούσης έρχεται να καταφέρει το δεύτερο καίριο πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ρήξη του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ετοιμάζεται να ανακοινώσει πολιτική πρωτοβουλία. Στην σημερινή ανακοίνωσή του ο κ. Ραγκούσης ουσιαστικά προαναγγέλει ότι βρίσκεται σε πορεία αναζήτησης ενός μεταρρυθμιστικού φορέα, μακριά από τις συντεχνίες και τις «μικρές ολιγαρχίες», όπως αναφέρει.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: «Συγκροτούμε και ενεργοποιούμε μικτά κλιμάκια ελέγχου του παραεμπορίου στην Βοιωτία»


 
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2-10-2012, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, η προγραμματισμένη σύσκεψη με παρουσία όλων των φορέων της Εμπορικής Κοινότητας, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και τους Εμπορικούς Συλλόγους Βοιωτίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα το παραεμπόριο.
Πέραν των κοινών διαπιστώσεων για τα προβλήματα που εντείνονται καθημερινά σε βάρος των επαγγελματιών και που επιτείνονται  από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, έγινε διεξοδική συζήτηση και μετά την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα, πέραν από τους διενεργούμενους μεμονωμένους υπηρεσιακούς ελέγχους της αγοράς,  η ανάγκη συγκρότησης και μικτών κλιμακίων από τους αρμοδίους δημόσιους φορείς, για τον έλεγχο του παραεμπορίου.
Τα μικτά κλιμάκια, πέραν των έκτακτων περιπτώσεων, συντονισμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα,  θα προβαίνουν σε ελέγχους σε όλους τους χώρους άσκησης εμπορικής δραστηριότητας, υπαιθρίους και στεγασμένους, ώστε με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, να αντιμετωπιστεί η αρκετά δύσκολη πραγματικότητα.
Η σύσκεψη, είναι η πρώτη, σειράς συναντήσεων εργασίας, που προγραμματίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα, να διεξαχθούν με τους φορείς της εμπορικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Βοιωτία, προκειμένου να εξετάζονται διάφορα θέματά τους και να προχωρούν σε κοινές δράσεις, στα πλαίσια των υφιστάμενων αρμοδιοτήτων.
Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, από την  πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας και την βεβαιότητα, ότι οι τακτικοί έλεγχοι των μικτών κλιμακίων, θα επιβάλλουν στην αγορά υγιές κλίμα, με ίσους όρους ανταγωνισμού αλλά και προστασίας του καταναλωτή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Επιχειρηματίες τυροκομικής συνελήφθησαν για χρέη Δημοσίου

χρεη δημοσιου
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, για μη απόδοση φόρων (Φ.Π.Α.) προς το Δημόσιο
Οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν τις - 136.000 - ευρώ
Συνελήφθησαν, χθες (01-10-2012) το πρωί στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 49 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διατηρούν στη Λιβαδειά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση τυροκομικών προϊόντων, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 136.625,10 ευρώ.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/97 «Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ