Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Επιδημία!Κι άλλος γυμνός στο Σύνταγμα [ΒΙΝΤΕΟ]

Μετά τον απογευματινό "ήρωα" της διαδήλωσης που εμφανίστηκε γυμνός και άρχισε να τρέχει μέσα στον κόσμο και μετά τη σύλληψή του,άλλος ένας γυμνός εμφανίστηκε μπροστά στους ευζώνους στο Σύνταγμα [ΒΙΝΤΕΟ]...


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γιος του Σόμπολου διορίστηκε σε υπουργείο! Τύχη βουνό!!

Κάθε γονιός νοιώθει άγχος για την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού του. 

Από τον κανόνα δεν εκφεύγει ούτε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος θα έμαθε με ικανοποίηση ότι ο γιος του διορίσθηκε Ειδικός Σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Καραγκούνη!!


Δείτε το ΦΕΚ






(αρ. ΦΕΚ 468/05-10-2012) 



Αποδεικνύεται ότι ο Γιώργος Σόμπολος του Παναγιώτη πήρε την επίζηλη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σόμπολος είναι δημοσιογράφος και εργάσθηκε ως αστυνομικός ρεπόρτερ – στα χνάρια του πατέρα του δηλαδή.24gr.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα "ειδικά" ενδιαφέροντα της Α.Μέρκελ δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των ερευνών...

"Για ποιο λόγο πήγε η Α.Μέρκελ στην Ελλάδα", διερωτώνται οι αναλυτές σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά και ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή δηλαδή πέντε ημέρες πριν από την άφιξη της στην Ελλάδα. 

Το βέβαιο είναι ότι...

ορισμένα πράγματα δεν λέγονται από τηλεφώνου, ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Λέγονται από κοντά στα επτασφράγιστα διαμερίσματα.

Το να έρθει η Α.Μέρκελ για να "δει από κοντά" την κατάσταση ("να την εποπτεύσει" είπε χαρακτηριστικά) νομίζουμε ότι δεν υφίσταται ως λόγος έλευσης, αφού είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα.

Η απάντηση είναι άλλη και έρχεται από την Κύπρο. Πριν από 22 μήνες η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε επισκεφτεί επίσης αιφνιδιαστικά και για μόνο 8 ώρες την Λευκωσία.

Όλοι τότε είχαν απορήσει με αυτή την επίσκεψη διότι ουδέποτε η Γερμανία είχε ασχοληθεί ενεργά με το κυπριακό ζήτημα. Επομένως ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο η Α. Μέρκελ επισκέφτηκε την Κύπρο ξαφνικά. 


Ο λόγος και σε εκείνη αλλά και στην σημερινή επίσκεψη είναι ο ίδιος και δεν είναι άλλος από τα ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.

Ένας πλήρης φάκελος έχει παραδοθεί πριν από μερικές ημέρες στο πρωθυπουργικό γραφείο από την γερμανική πρεσβεία και αφορούσε ακριβώς αυτό: Την αξιοποίηση των κοιτασμάτων "προς όφελος της Ευρώπης" (διάβαζε "προς όφελος της Γερμανίας")...

 Η Γερμανία μπορεί να είναι η πρώτη εξαγωγός χώρα της Ευρώπης και η τρίτη εξαγωγική δύναμη του κόσμου, αλλά το μόνιμο στρατηγικό πρόβλημά της είναι η ανυπαρξίας πηγών ενέργειας. Κάτι που το πλήρωσε ακριβά και ο Α.Χίτλερ τον Β'Π.Π., όταν "ξέμεινε" από βενζίνη και πετρέλαιο, ειδικά μετά την απώλεια της Ρουμανίας.


Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μοναδικές χώρες στην ΕΕ που είτε έχουν εντοπίσει είτε έχουν μεγάλες πιθανότητες να εντοπίσουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η "στενή" (μέχρι ασφυξίας...) σχέση τους μρ την Γερμανία, εξασφαλίζει στο Βερολίνο, αυτό πυο ποτέ δεν είχε: Ενέργεια.

Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε τον πρόεδρο Χριστόφια έναντι της Τουρκίας όταν τον επισκέφτηκε στο προεδρικό Μέγαρο τον Ιανουάριο του 2011 ούτε είναι τυχαία η σημερινή επίσκεψη στο Μαξίμου για μία χώρα με περιορισμένους ενεργειακούς πόρους όπως η Γερμανία (με παραγωγή 147.200 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα και ημερήσια κατανάλωση 2,5 εκατ. βαρέλια, και 12,65 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου παραγωγή με ανάγκες για  99,5 δισ κυβικά μέτρα την ημέρα) και με μία οικονομία που πραγματοποιεί εξαγωγές αξίας 1 τρισ. ευρώ.

Είναι άραγε τυχαίο ότι η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα δύο εβδομάδες πριν αρχίσουν οι σεισμικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ οι οποίες θα αποκαλύψουν τον ερχόμενο Μάιο το μέγεθος του ενεργειακού πλούτου της χώρας;  








defencenet.gr
.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ!



Τη μεταφορά της έδρας της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου.



Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό, ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της... αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.


Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής, η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.


Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου) ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l.


Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αθανάσιος Φιλίππου, διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΓΕ ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης η οποία βασίζεται στην ελληνική μας κληρονομιά ενώ μας βοηθά να ανταγωνιστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην παγκόσμια αγορά. Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις στην αγορά στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και όπου αλλού μπορεί να προκύψει".



Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν πάει ο νους σας πως τιμωρήθηκαν οι παίκτες του Εδεσσαϊκού μετά την ήττα!

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι διοικούντες τον Εδεσσαϊκό άφησαν τους παίκτες να...γυρίσουν
με τα πόδια από το Ριζάρι μετά από το παιχνίδι με τον Ορφέα σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Πέλλας στο οποίο γνώρισαν βαριά ήττα με 6-2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παίκτες είχαν μεταφερθεί από την Έδεσσα στο γειτονικό, Ριζάρι με τα αυτοκίνητα των μελών της διοίκησης της ομάδας.

Η εξέλιξη του αγώνα όμως δεν ήταν αυτή που ήθελαν όλοι.
Το τελικό 6-2 προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των μελών της διοίκησης που για να... τιμωρήσει τους παίκτες έφυγαν από το γήπεδο πριν τέλος της αναμέτρησης αφήνοντας τους παίκτες να κάνουν... πορεία για να επιστρέψουν στην Έδεσσα.

Η απόσταση από το Ριζάρι στην Έδεσσα; Κάτι περισσότερο από επτά χιλιόμετρα σε μια διαδρομή γνωστή για την ανηφόρα της...




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ιεράρχες πήγαν ποιμαντική εκδρομή για να αποφύγουν την Μέρκελ!

Οι ιεράρχες πήγαν ποιμαντική εκδρομή για να αποφύγουν την Μέρκελ! [βίντεο]

Στην... Κόρινθο βρέθηκε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αφού επέλεξε να συνεδριάσει τη Δευτέρα αντί για σήμερα προκειμένου να αποφύγει την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ.
Οι αρχιερείς βρέθηκαν στην Κόρινθο για «ποιμαντική επίσκεψη» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σημειώνοντας πως λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν στην πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης Μέρκελ, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συνεδριάσει τη Δευτέρα αντί της Τρίτης που ήταν προγραμματισμένο.
Ο λόγος που η Σύνοδος προέβη στην κίνηση αυτή είναι η εγγύτητα της Μονής Πετράκη στο κτήριο της Γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι, θεωρώντας πως το σημείο θα μπορούσε να καταστεί πεδίο έντασης, λόγω των διαδηλώσεων που είχαν προγραμματισθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το Βίντεο DragBattle Κωπαΐδα

Όλο το Βίντεο DragBattle Κωπαΐδα, Οκτ. 2012
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέρκελ: Πολλά έχουν επιτευχθεί, πολλά πρέπει να γίνουν

 

Πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε πως θέλει η Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ . 
Στις κοινές της δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε σημαντική την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως... περιμένει την έκθεση της τρόικας. Η καγκελάριος αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εκτιμώντας πως «αξίζει τον κόπο» να ολοκληρώσει τη διαδρομή η Ελλάδα. Σε ερώτηση εξάλλου για το σκοπό της επίσκεψής της, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι βρίσκεται εδώ για να αποκτήσει μία πιο βαθιά γνώση των πραγμάτων. «Δεν είμαι δασκάλα για να βάζω βαθμούς», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της.

Η παρουσία της κ. Μέρκελ εδώ σπάει τη διεθνή απομόνωση που είχαμε μέχρι σήμερα εξαιτίας και δικών μας λαθών, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου συνεπάγεται μόνο κέρδη για τον τόπο.

Παράλληλα υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «ειλικρινείς» συνομιλίες με την κ. Μέρκελ, κατά τις οποίες κυριάρχησαν, όπως είπε, η αμοιβαία κατανόηση, το πνεύμα αλληλεγγύης και η αισιοδοξία ότι το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί.

«Ο ελληνικός λαός δεν ζητάει περισσότερα χρήματα και χάρες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η κ. Μέρκελ έδειξε «κατανόηση και σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού», οι οποίες «δεν πρέπει να πάνε χαμένες».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, στη διάρκεια της συνάντησης με την κ. Μέρκελ αποφασίστηκαν «πρακτικοί τρόποι στενότερης διμερούς συνεργασίας» σε τομείς όπως η υγεία και η τοπική αυτοδιοίκηση. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο κ. Σαμαράς τόνισε η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδυτική βοήθεια, ενώ όπως είπε, η γερμανίδα καγκελάριος του εξέφρασε τη βούλησή της να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε «να πάρουν τέλος οι δοκιμασίες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι σύντομα η επιτυχία της Ελλάδας θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι «όσοι πόνταραν στην κατάρρευση της Ελλάδας, θα το χάσουν το στοίχημα».

«Σήμερα υποδεχθήκαμε μια φίλη της χώρας», κατέληξε και χαρακτήρισε «νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας» τη σημερινή επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου.

Αυτή την ώρα ξ γερμανίδα καγκελάριος γίνεται δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και αργότερα, συνοδευόμενη από τον κ. Σαμαρά θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο αεροδρόμιο και θα αναχωρήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γυμνός διαδηλωτής στο κέντρο της Αθήνας βιντεο



Από τη μια τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα, από την άλλη οι κουκουλοφόροι να πετούν πέτρες και στη μέση ένας άνδρας που τρέχει γυμνός στο Σύνταγμα, προκειμένου να χαιρετήσει από κοντά την Άνγκελα Μέρκελ.
Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο κωμωδίας, αλλά για πραγματικό γεγονός που συνέβη σήμερα στο Σύνταγμα. Πάνω που ο πετροπόλεμος διαδηλωτών και ΜΑΤ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ένας νεαρός άρχισε να τρέχει γυμνός στη Βασιλέως Γεωργίου, χαιρετώντας το πλήθος που τον αποθέωνε, με στόχο να φτάσει στη Βουλή και να χαιρετήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο.














Διαβάστε Περισσότερα »

Live απο το Σύνταγμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες διαδηλωτές σε Σύνταγμα και Ομόνοια

Χιλιάδες διαδηλωτές σε Σύνταγμα και Ομόνοια [εικόνες]

Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκινήσει την επίσημη επίσκεψή της στην χώρα μας, η Αθήνα βρίσκεται υπό τον κλοιό των διαδηλωτών, που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των συνδικάτων.

Η γερμανίδα καγκελάριος μεταβαίνει οδικώς στο Προεδρικό Μέγερο, διασχίζοντας μια περιοχή στην οποία έχει ουσιαστικά αποκλειστεί η πρόσβαση του κόσμου.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην «ανοικτή σε διαδηλώσεις» περιοχή που βρίσκεται από το Σύνταγμα και κάτω.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αθήνα η Μέρκελ


Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε στις 13.22 το μεσημέρι το αεροπλάνο που μεταφέρει την Άνγκελα Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος και ο Ε. Στυλιανίδης θα υποδεχθούν τη Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ τιμές θα αποδώσει άγημα πεζοναυτών.











Η κα Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς θα μεταβούν μαζί από το «Ελ. Βενιζέλος» στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ξεκινήσει η επίσημη συνάντησή τους στις 14.15. Στη συνέχεια θα γίνει η συνάντηση των αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.







Διαβάστε Περισσότερα »

Σαραπέντε χρόνια από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


Φωτογραφία για Σαραπέντε χρόνια από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Ο ασυμβίβαστος αγωνιστής και ο αιώνιος επαναστάτης

Πέρασαν 45 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Τσε Γκεβάρα στις 9 Οκτωβρίου 1967 στο δημοτικό σχολείο του χωριού Λα Ιγκέρα της Βολιβίας όπου είχε μεταφερθεί μετά τη σύλληψή του από τον Βολιβιανό στρατό, με τη βοήθεια της CIA.

Την προηγούμενη ημέρα είχε πέσει σε ενέδρα με τους 17 αντάρτες που του είχαν απομείνει. Εκτελεστής του θεωρήθηκε ο λοχίας Μάριο Τεράν, που έδωσε μάχη με τους συναδέλφους του για το ποιος θα έχει την τιμή να σκοτώσει τον διακεκριμένο αιχμάλωτο.

Στην Κούβα, ο Φιντέλ Κάστρο κράτησε αρχικά επιφυλακτική στάση απέναντι στην είδηση του θανάτου του, ωστόσο στις 15 Οκτωβρίου, αποδέχτηκε το γεγονός, μετά από την εμφάνιση φωτογραφικών αποδείξεων.

Το πτώμα του Γκεβάρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Χοσέ ντε Μάλτα όπου έγινε και νεκροψία, στο πρακτικό της οποίας καταγράφτηκαν συνολικά εννέα πληγές που είχαν προκληθεί από σφαίρες. Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο θάνατός του προκλήθηκε από τα τραύματα που έφερε στο θώρακα και την αιμορραγία. Το πτώμα του έπρεπε για τους στρατιωτικούς να χαθεί δίχως κανένα ίχνος και θάφτηκε κρυφά κοντά στο αεροδρόμιο, 30 χλμ. από την Λα Ιγκέρα.
Νωρίτερα, στο νοσοκομείο, είχαν κοπεί τα χέρια του, τα οποία διατηρήθηκαν σε φορμόλη προκειμένου να γίνει αργότερα η οριστική αναγνώρισή του. Το πτώμα του έμεινε στον μυστικό του τάφο μέχρι που ανακαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου 1997 στο Βαγιεγκράντε της Βολιβίας. Αφού μεταφέρθηκε στην Κούβα, κηδεύτηκε στη Σάντα Κλάρα, την πόλη που ο ίδιος είχε κατακτήσει το 1958 ανοίγοντας το δρόμο για την τελική νίκη του Κάστρο.


Σαραπέντε χρόνια από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα - Φωτογραφία 2
Ανάμεσα στα αντικείμενα του Τσε Γκεβάρα που διέθεταν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους διώκτες του, ανήκε και το ημερολόγιό του.

Η μνήμη του Τσε παραμένει ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια. Ο «αιώνιος» επαναστάτης, είναι «παρών» σε κάθε διαδήλωση, οπουδήποτε στον κόσμο. Το παράδειγμα, η επαναστατική σκέψη και η δράση του Τσε παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα για τους λαούς όλου του κόσμου στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής. Ήταν γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Το 1955 συνάντησε για πρώτη φορά στο Μεξικό τον Φιντέλ Κάστρο και προσχώρησε στο επαναστατικό τμήμα 83 ατόμων που αποτέλεσαν την αποστολή του «Γκράνμα», πλοιάριο με το οποίο πέρασαν στην Κούβα και άρχισε ο ένοπλος αγώνας που οδήγησε στην ανατροπή του δικτάτορα Φλουχένσιο Μπατίστα την 1η Γενάρη του 1959.

Μετά την Επανάσταση, ο Τσε ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος Βιομηχανίας και Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Μεταρρύθμισης, αργότερα διατέλεσε υπουργός Βιομηχανίας καθώς και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ως το 1965 που έφυγε από την Κούβα για να προσφέρει τις διεθνιστικές του υπηρεσίες σε επαναστατικά κινήματα, καταλήγοντας στην Βολιβία.

Το παράδειγμα, η επαναστατική σκέψη και η δράση του Τσε παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα για τους λαούς όλου του κόσμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εταιρείες τροφίμων λειτουργούν ως «βιτρίνες» διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Εταιρείες τροφίμων λειτουργούν ως «βιτρίνα» στη διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Εταιρείες τροφίμων ήταν «βιτρίνες» στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σύμφωνα με έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο μεγάλο κύκλωμα φαίνεται να εμπλέκονται και εταιρείες μεταφορών, δικηγόροι, επιχειρηματίες και πολλοί ιδιώτες.
Σύμφωνα με tovima.gr δύο εταιρείες που πωλούν κατεψυγμένα τρόφιμα βγαίνουν μπροστά και καλύπτουν το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, ενώ οι αρχές ελέγχουν τουλάχιστον 25 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μάλιστα από τις αρχές Σεπτεμβρίου η αστυνομία έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών δεκάδων μελών του κυκλώματος προκειμένου να εξεταστεί αν έχει γίνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ δείχνουν πως μέλη της οργάνωσης έχουν συστήσει εταιρείες στην Αθήνα και στην Βουλγαρία που εκτελούν μεταφορές φορτίων κι οι οποίες συνεργάζονται με εταιρείες πώλησης κατεψυγμένων φαγητών. Τα άτομα αυτά φέρεται να χρησιμοποιούν τις εταιρείες ως προκάλυμμα για λαθραία εξαγωγή τσιγάρων από την Ελλάδα προς Ιταλία μέσω Πατρών.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το κύκλωμα έχει δημιουργήσει εταιρείες τροφίμων με κανονική εμπορική δραστηριότητα όμως στην ουσία η βασική της ενασχόληση είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ειδική Επιτροπή Περιβάλλοντος ο Κορινθιακός Κόλπος!



«Να αντιμετωπιστεί ο Κορινθιακός ως ενιαίο οικοσύστημα…»
Οι 14 προτάσεις για τα ανοικτά ζητήματα και οι αναγκαίες λύσεις…
Την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου εξέτασε, σε δυο συνεδριάσεις, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, σε μία προσπάθεια να εντοπισθούν τα ανοικτά ζητήματα, οι πιέσεις, οι προκλήσεις αλλά και οι αναγκαίες λύσεις.
Κατά τις συνεδριάσεις κατατέθηκαν προτάσεις από τον Υπουργείο Περιβάλλοντος,  τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συλλογικών οργάνων Δήμων του Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ), το ΕΛΚΕΘΕ, το Δίκτυο εργαστηρίων «Ωκεανός» του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς επίσης και από εκπροσώπους αλιέων και από οικολογικές οργανώσεις (Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Προστασίας Κορινθιακού «Η Αλκυών», Greenpeace).
Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη λαμβάνοντας υπόψη τα φυσικογεωγραφικά και ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά του Κορινθιακού  κόλπου, την εν γένει ικανοποιητική περιβαλλοντική κατάσταση αλλά και τις τάσεις επιδείνωσης που καταγράφονται και συγκεκριμένα τα καταγεγραμμένα προβλήματα του Κορινθιακού κόλπου, όπως  είναι η βιομηχανική ρύπανση, η έντονη οικιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο παράκτιο μέτωπο, η διάβρωση των ακτών, η μείωση της ιχθυοπανίδας, η έλλειψη μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, κ.α., την έλλειψη επαρκούς συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων Περιφερειών αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων σε κάθε Περιφέρεια χωριστά, το  ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τις δυνατότητες που προσφέρονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, την  εξελισσόμενη αναθεώρηση των Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων, την  κείμενη νομοθεσία, ιδίως σε ότι αφορά στην προστασία της βιοποικιλότητας, το πρόγραμμα δράσης του ΥΠΕΚΑ για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης, αλλά  και τις  δράσεις των Περιφερειών και του ΣΠΟΑΚ, πρότεινε 14 βασικές ενέργειες για την βιώσιμη διαχείριση του
Να αντιμετωπιστεί ο Κορινθιακός ως ενιαίο οικοσύστημα, να καταρτιστεί μια λεπτομερής και ολοκληρωμένη ειδική περιβαλλοντική μελέτη του κόλπου, από τα συμπεράσματα της οποίας θα καθορισθεί το επίπεδο ρύπανσης σε ότι αφορά βαρέα μέταλλα και θα αποφασισθεί και ο χαρακτηρισμός χωρικών ενοτήτων του Κορινθιακού κόλπου ως ανηκουσών στο δίκτυο NATURA 2000, την εφαρμογή του Νόμου  3983/2011 στον Κορινθιακό Κόλπο για την αποκατάσταση και την διατήρηση της καλής κατάστασης του θαλασσίου περιβάλλοντος έως το 2020, την δημιουργία Δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τον παράλληλο καθορισμό θαλάσσιων καταφυγίων στην περιοχή με στόχο μεταξύ άλλων την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος αλλά και των περιοχών αναπαραγωγής και ανάπτυξης των ψαριών σύμφωνα με τον Κανονισμό για τη Αλιεία στη Μεσόγειο (εφαρμογή του Κανονισμού 1967/2006), την οριστική διακοπή της απόρριψης της ερυθράς ιλύος στον Κορινθιακό κόλπο μέσω και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (λ.χ. ΕΜΠ) για τη διαχείριση της, την  λήψη, κατά απόλυτη προτεραιότητα, ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, ακόμα και με αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στο παράκτιο μέτωπο, τον έλεγχο των φερτών υλικών που παροχετεύονται στον Κορινθιακό κόλπο από τις εκροές ποταμών, την κατά απόλυτη προτεραιότητα θωράκιση της ποιότητας των νερών του Κορινθιακού κόλπου με την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης στο παράκτιο μέτωπο, την αξιοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου για την εισαγωγή καθαρών τεχνολογιών για το περιβάλλον στη λειτουργία βιομηχανικών, βιοτεχνικών και τουριστικών μονάδων, την συντονισμένη αναθεώρηση των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος και Δυτικής Ελλάδος, ώστε οι δράσεις προστασίας και ανάδειξης του Κορινθιακού κόλπου να παρακολουθούν κοινές αρχές και στόχους και να αλληλοσυμπληρώνονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την συνάρτηση των αλιευτικών δραστηριοτήτων με το Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών εντός του Κορινθιακού κόλπου, την  δημιουργία, λόγω της έντονης διαπεριφερειακής διάστασης, ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου ή κατ΄ ελάχιστον ενός διαπεριφερειακού συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης το ΥΠΕΚΑ, το Υπουργείο Ανάπτυξης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και οικολογικών φορέων, την  ανάπτυξη δράσεων για την ενημέρωση των χρηστών του Κορινθιακού Κόλπου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προστασίας και τέλος την τακτική επικαιροποίηση της προόδου σε ότι αφορά στα σημεία των παραπάνω προτάσεων.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου

Τι ισχύει για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Πότε θα είναι έτοιμη η λειτουργία της ειδικής φόρμας στο διαδίκτυο.Τι ισχύει για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Πότε θα είναι έτοιμη η λειτουργία της ειδικής φόρμας στο διαδίκτυο.
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι έτοιμη η φόρμα καταχώρηση της αίτησης για το επίδομα πετρελαίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στο σχετικό διαδικτυακό τόπο του ΚΕΠΥΟ και θα καταχωρούν τα στοιχεία τους προκειμένου να λάβουν το επίδομα για το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη η διαδικασία δεν θα διαρκεί περισσότερα από δέκα λεπτά, ενώ όσοι δεν έχουν ίντερνετ θα τηλεφωνούν στη γενική γραμματεία στο 210 4802552 για να κάνει υπάλληλος την αίτηση.
Τι ισχύει για μονοκατοικίες
Όσοι μένουν σε μονοκατοικία θα μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα και θα περνούν στοιχεία του ακινήτου και τον ΑΦΜ τους στη σχετική φόρμα. Ειδικότερα θα αναφέρουν τα τετραγωνικά, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Στη συνέχεια ο πρατηριούχος θα περνάει στο σύστημα τα στοιχεία που έκανε την πώληση, δηλαδή τον ΑΦΜ του αγοραστή και τον αριθμό του ρολογιού της ΔΕΗ. Έτσι θα γίνεται διασταύρωση και η πληρωμή του δικαιούχου.
Πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση
Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή της μονοκατοικίας με μικρές διαφορές. Ο διαχειριστής θα βάζει πετρέλαιο και θα δίνει στους ενοίκους τον ΑΦΜ και τον αριθμό του ρολογιού της ΔΕΗ που χρησιμοποίησε. Στη συνέχεια κάθε ένοικος θα κάνει μόνο του τη δήλωση στο ίντερνετ και θα βάζει επιπλέον τα στοιχεία που του έδωσε ο διαχειριστής. Η πληρωμή θα γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά του σπιτιού.
Πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση
Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση θα γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά και όχι σύμφωνα με την κατανάλωση. Σε αυτή τη λύση κατέληξε η ΓΓΠΣ, καθώς διαφορετικά θα έπρεπε οι ένοικοι να καταναλώσουν πρώτα το πετρέλαιο και να πληρωθούν μετά. Έτσι η πληρωμή θα γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά, ακριβώς όπως και στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν άμεσα τα χρήματα και να μην περιμένουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αδίστακτοι!Εισέβαλαν στο νοσοκομείο Κατερίνης πυροβολώντας.

Εισβολή τεσσάρων ενόπλων κουκουλοφόρων σημειώθηκε λίγο μετά τις 03.00 στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης με στόχο να...


 «σηκώσουν» το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) που βρίσκεται απέναντι από το κυλικείο.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα και αφού απέτυχαν να πάρουν το μηχάνημα, εισέβαλαν στο κυλικείο.

Ο υπάλληλός του, έσπευσε να κρυφτεί και αφού συνέχισαν να πυροβολούν στο ταβάνι και στα τζάμια, άδειασαν το ταμείο και έφυγαν, επιβιβαζόμενοι σε ένα φορτηγάκι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διαβούλευση για την κατάρτιση Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για την Προγραμματική Περίοδο 2014 -2020» στην Περιφέρεια Στερεάς


Σε συνέχεια της 1ης εγκυκλίου για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και με στόχο τον περαιτέρω προσδιορισμό των αναπτυξιακών αναγκών και τη διαμόρφωση στη συνέχεια του στρατηγικού προγραμματισμού ανά θεματικό στόχο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν τις θέσεις τους πάνω στα βασικά αναπτυξιακά ερωτήματα για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο (2014-2020) σύμφωνα με το συνημμένο ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
Το ερωτηματολόγιο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.stereaellada.gr/index.php?id=153.
Απαντήσεις μπορούν να σταλούν έως την Παρασκευή 12.10.2012, με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στην διεύθυνση stereaellada@mou.gr .



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αδελφός του Κασιδιάρη λογομάχησε με Αλβανό και έριξε σφαίρες στο πάτωμα για εκφοβισμό

Ο αδελφός του Κασιδιάρη λογομάχησε με Αλβανό και έριξε σφαίρες στο πάτωμα για εκ

Ενα σκοπευτικό όπλο και κάποιες σφαίρες που έπεσαν στο πάτωμα οδήγησαν στη στρατιωτική δικαιοσύνη τον αδερφό του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Αλέξανδρου μετά το περιστατικό λογομαχίας που είχε με μία παρέα αλλοδαπών σε ταχυφαγείο στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το Εθνος όλα ξεκίνησαν στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη όταν ο ανθυπολοχαγός των ειδικών δυνάμεων του στρατού, 25χρονος Αλέξανδρος Κασιδιάρης βρέθηκε στο φαστ φουντ με έναν συνάδελφό του και μια νεαρή γυναίκα. Στο απέναντι τραπέζι ήταν μια παρέα Αλβανών και ξαφνικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δύο παρέες λογομάχησαν και τότε ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης ανέλαβε δράση, γιατί κάποιος από την... αντίπαλη παρέα τον κοίταζε περίεργα και παρεξηγήθηκε.
Ο αδερφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ζήτησε τον λόγο και κατά τη διάρκεια της λογομαχίας, έπεσαν στο πάτωμα από το τραπέζι όπου καθόταν ο Κασιδιάρης τρεις σφαίρες. Μάλιστα υπάλληλος του καταστήματος είπε πως ποτέ δεν είδε να βγαίνει κάποιο όπλο.
Τελικά στο σημείο έφτασε περιπολικό και οι αστυνομικοί έβγαλαν τους εμπλεκόμενους έξω και τους υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο, κατά τον οποίο βρέθηκε το όπλο τύπου CZ 9 χιλιοστών στο τσαντάκι του Αλέξανδου Κασιδιάρη.
Το όπλο, που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου στρατιωτικού το κατείχε νόμιμα, αλλά είχε παραβιάσει την άδεια οπλοφορίας, που προβλέπει ότι μπορεί να το έχει μαζί του μόνο στο σκοπευτικό κέντρο και στη διαδρομή από και προς αυτό.
Ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη παραπέμφθηκε στη στρατιωτική δικαιοσύνη, που διερευνά τις συνθήκες του επεισοδίου, ενώ παράλληλα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης εναντίον του, για να εξεταστούν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, που υπηρετεί στους αλεξιπτωτιστές, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων της Ρεντίνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη μέρα για την Ελλάδα - Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Συννεφιασμένη μέρα για την Ελλάδα - Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χ

Με βροχερό και ψυχρό καιρό θα υποδεχτεί η χώρα την Γερμανίδα καγκελάριο, αφού για σήμερα Τρίτη, προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα και στα δυτικά, ενώ στην Κρήτη θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 6 μποφόρ, ωστόσο θα εξασθενήσουν γρήγορα, αλλά η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά διαστήματα και πιθανόν να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια νωρίς το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης συννεφιασμένος, με πιθανότητα βροχής το πρωί στα ανατολικά του νομού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου το πρωί ενδέχεται να βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν,ενώ από το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά και τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου,ενώ στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και την ανατολική Θεσσαλία, ενώ το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά το απόγευμα. . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές με πιθανότητα βροχής στα νότια,ενώ στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις, ενώ από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα απογραφή για 100.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Νέα απογραφή για 100.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Μια ακόμα προσπάθεια να μπει τάξη στα οικονομικά της δημόσιας διοίκησης ξεκινούν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βασικό εργαλείο θα είναι η απογραφή των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ αλλά και όλων των αμειβομένων από το Δημόσιο.

Όπως προβλέπει η κοινή απόφαση των κυρίων Στουρνάρα και Μανιτάκη, η νέα απογραφή θα ξεκινήσει άμεσα και θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012. Στόχος είναι να χυθεί άπλετο φως στις δαπάνες του Δημοσίου για τη μισθοδοσία του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ) αλλά και σε όλους όσους αμείβονται με τον ένα ή άλλο τρόπο από την κυβέρνηση. Αιτία είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα για τις δαπάνες μισθοδοσίας στις ΔΕΚΟ. Λέγεται μάλιστα πως σε ορισμένες από αυτές τις ΔΕΚΟ οι διοικήσεις δεν έχουν εφαρμόσει ως όφειλαν τη διάταξη για μισθολογικό πλαφόν στα 1.900 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» στην απογραφή θα λάβουν μέρος οι υπάλληλοι ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας τους (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, εξωτερικοί συνεργάτες, κοκ) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και στις ΔΕΚΟ. Παράλληλα, υποχρεώνονται για πρώτη φορά να απογραφούν και τα μέλη της κυβέρνησης, οι υπουργοί και υφυπουργοί,  οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, το προσωπικό της Βουλής, ακόμα και οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών, καθώς και όσοι εργάζονται που αμείβονται από το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπά του, και τους δήμους με οποιαδήποτε σύμβαση. Συνολικά, η νέα απογραφή θα συμπεριλάβει περίπου 100.000 υπαλλήλους σε 2.500 φορείς του Δημοσίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη απογραφή που γίνεται μέσα σε δύο χρόνια στο Δημόσιο. Στην πρώτη απογραφή το 2010 είχαν μετάσχει μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι του «στενού» δημοσίου τομέα, ενώ είχαν εξαιρεθεί όσοι εργάζονταν σε ΝΠΙΔ και σε ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να απογραφούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 συμπληρώνοντας σε online φόρμα τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, E-mail, Φορέα, Εργασιακή Σχέση, Χρόνος Υπηρεσίας, Ημερομηνία Πρόσληψης και Μισθολογικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όσους υπαλλήλους δεν απογραφούν, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα διακόπτει τη μισθοδοσία τους μέσα 3 μήνες. Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα θα αποτελέσουν τη «δεξαμενή» για τους 15.000 εργαζομένους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση φορέων όπως προβλέπει το Μνημόνιο.iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται διπλά εκκαθαριστικά – Τι θα πληρώσουν 350.000 φορολογούμενοι για ΦΑΠ

Ερχονται τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ – Τι θα πληρώσουν 350.000 φορολογούμενοι

Κατά κύματα από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου θα φτάσει στους φορολογούμενους η λυπητερή από την Εφορία καθώς ξεκινά η εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη μπει στα φακελάκια και έχουν πάρει το δρόμο για τους φορολογούμενους τους.
Δεν έχουν προλάβει οι πολίτες να συνέλθουν από το φόρο εισοδήματος και από το «χαράτσι ακινήτων» (ΕΕΤΗΔΕ) που ήρθε με τον λογαριασμό του ρεύματος και τώρα θα κληθούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2010. Αυτό αφορά περίπου 350.000 φορολογούμενους -ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας που η αντικειμενική αξία της ξεπερνούσε τις 400.000 ευρώ- και η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο, ο φόρος θα πληρωθεί σε μια δόση. Οι φορολογούμενοι αναμένεται να βάλου βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσουν έως και 1.500 ευρώ.
Και οι εκκρεμότητες με την Εφορία δεν σταματούν εκεί, αφού από τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσιε και η εκκαθάριση των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Βέβαια τα εκκαθαριστικά αναμένονται μετά τις γιορτές, ωστόσο θα είναι φωτιά. Ο ΦΑΠ του 2011 θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες καθώς το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στις 200.000 ευρώ και ο συντελεστής φόρου διπλασιάστηκε στο 0,2%. με άλλα λόγια κάποιος που δεν πλήρωσε ΦΑΠ για το 2010 τώρα θα πρέπει να δώσει 400 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς ...χάθηκαν στον δρόμο 70.000 συνταξιούχοι.




Σε 70.000 υπολογίζονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που... αγνοούνται, καθώς δεν προσήλθαν να απογραφούν. Τα τελικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ενώ το Ταμείο προχωρά στη διακοπή καταβολής των συντάξεων σε όσες περιπτώσεις οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.


Στην αμέσως επόμενη φάση στο.. επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν δύο ομάδες ασφαλισμένων: όσοι παίρνουν συντάξεις χηρείας και οι άγαμες θυγατέρες που παίρνουν σύνταξη. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζει το πρόγραμμα «Αριάδνη» με στόχο να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οσον αφορά στο ΙΚΑ, όπως σημείωσε στη ΝΕΤ ο διοικητής Ροβέρτος Σπυρόπουλος, την τελευταία εβδομάδα προσήλθαν να απογραφούν 80.000 άτομα. Ωστόσο περίπου 70.000 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί και δεν πρόκειται να πάρουν τη σύνταξή τους στις 21 Οκτωβρίου. Μιλώντας για το θέμα αυτό στο «Εθνος» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημειώνει: «Εχω δώσει εντολή στη διοίκηση του ΙΚΑ να προχωρήσει στη διακοπή καταβολής των συντάξεων σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί».


O διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος θα παρουσιάσει σήμερα τα στοιχεία της απογραφήςΣε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται πως επιτήδειοι έπαιρναν τη σύνταξη νεκρών συνταξιούχων, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα στο Ταμείο και η υπόθεση θα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Με βάση στοιχεία του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου, έχουν ήδη υποβληθεί 192 μηνύσεις.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως οι συνταξιούχοι που δεν προσήλθαν να απογραφούν δεν θα πάρουν τη σύνταξή τους μέσω τραπεζών. Θα πρέπει να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να ρυθμίσουν το θέμα.


Η απογραφή των συνταξιούχων πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά και πέρσι είχε διαπιστωθεί πως 7.000 συντάξεις καταβάλλονταν σε ασφαλισμένους «φαντάσματα». Φέτος αναμένεται ο αριθμός αυτός να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς έχει ζητηθεί τα πληρεξούσια -σε όσες περιπτώσεις δεν προσέρχεται ο ίδιος ο δικαιούχος- να είναι πρόσφατα (δεν υπήρξε πέρσι σχετική πρόβλεψη).

Σημειώνεται πως και στον ΟΓΑ ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή στην τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξή τους.

Οσον αφορά στο πρόγραμμα «Αριάδνη», στόχος είναι να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι οικογενειακές και δημογραφικές αλλαγές στους ασφαλισμένους.

Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση από τα ληξιαρχεία για τους συνταξιούχους που πέθαναν, ενώ θα ελεγχθεί αν έχει μεταβληθεί η οικογενειακή κατάσταση των γυναικών που παίρνουν σύνταξη ως άγαμες θυγατέρες.

Στόχος είναι να μπει τέλος στη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους και να εξοικονομηθούν 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ σήμερα στην κεντρική πλατεία της Θήβας


Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι, νέοι –νέες
 
ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα.
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, στα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα  κέρδη τους.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα.
Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας.  Όλοι στους δρόμους με σύνθημα :
ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΈΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους  θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλολαϊκή.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ
ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε
Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:  
-Να μην ψηφιστούν τα νέα  βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα
-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
-Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ -  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
 
•           ΟΛΟΙ  στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Τρίτη 9/10/2012 στην κεντρική πλατεία της Θήβας, στις 7 το απόγευμα.
•           Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να απαντήσουν άμεσα με
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, στις 18 Οκτώβρη.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 730 προσλήψεις αναπληρωτών προχωρά το υπουργείο Παιδείας


Πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την πρόσληψη 117 αναπληρωτών νηπιαγωγών ΕΑΕ, 522 αναπληρωτών δασκάλων ΕΑΕ και 91 αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», για το διδακτικό έτος 2012-2013.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υπογραφή σύμβασης και ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 10-10-2012 έως και την Παρασκευή 12-10-2012.
Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας και υπογραφής σχετικής σύμβασης στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στη ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή δρομολογίων στη γραμμή Οινόης-Χαλκίδας


Έκοψαν καλώδια του ΟΣΕ

Άγνωστοι δράστες έκοψαν τα ξημερώματα τα καλώδια του ΟΣΕ στη σιδηροδρομική γραμμή Οινόης-Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να διακοπούν από τις 6:15 τα δρομολόγια του τρένου.

Στο σημείο έχει μεταβεί συνεργείο του ΟΣΕ για την αποκατάσταση των φθορών.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ" ΚΙ Ο ΣΜΠΩΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΤΗΝ... ΣΟΥΙΤΑ ΤΟΥ ΑΚΗ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου,
ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών και στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε "ωφελήματα" εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο Υπουργείο Αμυνας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγεί και τις αναφορές του πρώην υπουργού στις σημειώσεις του περί των χρημάτων που ζητούσε. Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι δεχόταν απειλές για την ζωή του και ότι είχε απειληθεί τηλεφωνικά και από την Βίκυ Σταμάτη. Το 2010 επίσης, όπως φέρεται να τονίζει, είχε καεί και το αυτοκίνητο του.

Για τον ισχυρισμό Ζήγρα ότι "μαύρα" χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, ο Γ. Σμπώκος το αρνήθηκε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή κατέστη κατηγορούμενος μετά τους ισχυρισμούς στις συμπληρωματικές απολογίες του Νίκου Ζήγρα που τον κατονόμασε ως βασικό συντελεστή της εγκληματικής ομάδας που είχε αναλάβει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις μίζες που κατηγορείται ότι είχε εισπράξει ο πρώην υπουργός. Και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο Σμπώκος σύστησε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου εξωχώρια εταιρεία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επίσης σε κατασχεθέντα χειρόγραφα του εμφανίζεται να ζητά χρήματα από τον πρώην στενό συνεργάτη του τον οποίο κατηγορεί ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες τους.

Ο κατηγορούμενος πάντως έξω από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι θα τα πει όλα στον ανακριτή.








Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 9 Οκτωβρίου....

Γεγονότα
325 π.Χ: Ο Νέαρχος, αρχηγός του στόλου του μεγάλου Αλεξάνδρου, καταπλέει στη Σαγγάδα των Ινδιών και τη μετονομάζει σε Λιμένα Αλεξάνδρου.
1912: Ο ελληνικός στόλος, υπό το ναύαρχο Κουντουριώτη, καταλαμβάνει τη Λήμνο.
1931: Η κυβέρνηση Βενιζέλου περικόπτει τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων κατά 4% των κατωτέρων και κατά 6% των ανωτέρων, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
1944: Στη διάρκεια της συνάντησης Τσόρτσιλ και Στάλιν στη Μόσχα, συμφωνείται να παραμείνει η Ελλάδα στη βρετανική σφαίρα επιρροής (Συμφωνία των Ποσοστών ή της Μόσχας). Το περιεχόμενο της συμφωνίας το αγνοεί η ελληνική πολιτική ηγεσία, αλλά και η ηγεσία του ΚΚΕ.
1944: Η Αθήνα βομβαρδίζεται ανηλεώς από τους Ναζί, τρεις μέρες πριν εγκαταλείψουν την πόλη. Έξι νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός.
1975: Ο Αντρέι Ζαχάροφ βραβεύεται με το Νόμπελ Ειρήνης. Ο σοβιετικός πυρηνικός επιστήμονας, που διαφωνεί με το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας του, θεωρείται ο «πατέρας» της βόμβας υδρογόνου.

Γεννήσεις
1859: Άλφρεντ Ντρέιφους, γαλλοεβραίος αξιωματικός του στρατού. Η καταδίκη του εξαιτίας μιας αβάσιμης κατηγορίας προδοσίας το 1894 έγινε το επίκεντρο της αντιπαράθεσης που ταλαιπώρησε τη γαλλική κοινωνία για δεκαετίες. (Υπόθεση Ντρέιφους) (Θαν. 12/7/1935)
1892: Ίβο Άντριτς, γιουγκοσλάβος συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1961. (Θαν. 13/3/1975)
1940: Τζον Λένον, βρετανός μουσικός, μέλος των Beatles. (Θαν. 8/12/1980)

Θάνατοι
1967: Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, αργεντίνος γιατρός και επαναστάτης. (Γεν. 14/6/1928)
1974: Όσκαρ Σίντλερ, γερμανός επιχειρηματίας, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος. Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ Η λίστα του Σίντλερ. (Γεν. 28/4/1908)
1978: Ζακ Μπρελ, βέλγος τραγουδοποιός. Τραγούδια του διασκεύασαν πολλοί ροκ καλλιτέχνες, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Άλεξ Χάρβεϊ και ο Ρέι Τσαρλς. (Γεν. 8/4/1929)



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ