Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ κ. ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥΤΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ



ΤΟ Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου,  ο γνωστός καθηγητής  καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ  θα μιλήσει με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ. ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΖΩΗ».

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε κύκλο διαλέξεων από ειδικούς επιστήμονες πανεπιστημιακούς και μη. Διοργανώνεται από τον Δήμο Αλιάρτου και την Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών σε συνεργασία με το σύλλογο ‘’Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον’’.

Σκοπός η ίδρυση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΥ

Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Θήβας, στο πλαίσιο του προγράμματός τους: «Ταξιδεύοντας στη Χώρα των Χρωμάτων και στην Ασπρόμαυρη Πολιτεία», επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Παιχνίδια Φωτός», του Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος».
Συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους Τσαρουχά Δήμητρα και Γαλάνη Χρύσα, παρουσία της προέδρου του συλλόγου Αναστασίου Ειρήνης, περιηγήθηκαν στην έκθεση, συζήτησαν τις απορίες τους σχετικά με το περιεχόμενο της κάθε φωτογραφίας, τον τόπο και το χρόνο που αυτές έγιναν, καθώς και γενικά για την Τέχνη της Φωτογραφίας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου, θεωρώντας αυτήν την πρωτοβουλία ως θετική ανταπόδοση στην προσπάθειά του να συμβάλλει στη γνωριμία και διάδοση των Καλών Τεχνών στην πόλη της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ευχαριστεί και δημόσια τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς του 2ου Νηπιαγωγείου Θήβας για την πρωτοβουλία τους αυτή και την επίσκεψη των παιδιών στο χώρο της Έκθεσης Φωτογραφίας, καθώς και για το υπέροχο δώρο – ζωγραφιά των παιδιών προς τον σύλλογο.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Αναστασίου Ειρήνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο τελικά θα ηχήσουν οι σειρήνες...

Σειρήνες θα σημάνουν το πρωί της Πέμπτης σε ολόκληρη τη χώρα

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης σε ολόκληρη τη χώρα, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Αμυνας, στο πλαίσιο τακτικής ασκησης «άνευ στρατευμάτων (ΤΑΑΣ)», με την ονομασία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012».
Οπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ή άσκηση αυτή που διοργανώνει η υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α),  είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν από λίγες μέρες, αλλά αναβλήθηκε και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, σε όλη την επικράτεια, ενώ διευκρινίζεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:
• Ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης)
• Ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμπάνα» ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες

«Καμπάνα» ύψους 390.000 σε εισπρακτικές εταιρείες από το υπουργείο Ανάπτυξης

Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, για παραβάσεις του νόμου 3758/2009 περί εταιρειών ενημέρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών (γνωστές ως εισπρακτικές).
Ειδικότερα, οι επιβληθείσες κυρώσεις αφορούν έξι εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών, έναν Δανειστή και μία Εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης και προέκυψαν μετά από έρευνα καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών. Συγκεκριμένα:
  • Στην εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, για ανάθεση ενημέρωσης σε εταιρεία που δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο (άρθρο 4 παρ. 2 και άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.
  • Στην εταιρεία CREDICOM CONSUMER FINANCE ΑΕ, για διενέργεια ενημέρωσης χωρίς να είναι εταιρεία του μητρώου (άρθρο 4 παρ. 2 και του άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 Ευρώ.
  • Στην εταιρεία FIRST CALL ΑΕ, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή (άρθρο 4 παρ. 2 του ν. 3758/2009), για ενημέρωση οικείων (περίπτωση 9 του άρθρου 5 του 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.
  • Στην εταιρεία KLISIS SA, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009) και για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή (άρθρο 4 παρ. 2 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.
  • Στην εταιρεία PRS HELLAS SA, για κλήση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009) και για άρνηση χορήγησης αναλυτικών στοιχείων για το ύψος και την προέλευση της ληξιπρόθεσμης οφειλής (άρθρο 6 παρ. 3 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 35.000 Ευρώ.
  • Στην εταιρεία EOS MATRIX ΑΕ, για όχληση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ.
  • Στην εταιρεία E-VALUE ΜΕΠΕ, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
  • Στην εταιρεία TELEPERFORMANCE DEBTORS INFORMATION SERVICES, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

17χρονος Έλληνας μαθητής, πρώτος στον 24ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων

Ένας 17χρονος μαθητής με καταγωγή από την Πρέβεζα ήρθε πρώτος, στον 24ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε..
.
το προηγούμενο διάστημα στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
 Ο λόγος για τον Χάρη Ιωάννου(φωτο), μαθητή της Γ. Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό. 

Ο 17χρονος μαθητής, με καταγωγή από την Παναγιά του Δήμου Ζηρού με την πρωτότυπη κατασκευή ευρεσιτεχνίας που παρουσίασε, απέσπασε το πρώτο βραβείο στη «Μηχανική» , κάτι το οποίο αποτελεί σπουδαία επιτυχία τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και για την Ελλάδα. Παράλληλα με το βραβείο του απονεμήθηκε και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Ο Χάρης Ιωάννου (ανιψιός του πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου) ζει με την οικογένειά του στην Αθήνα, και αγαπά ιδιαίτερα την πόλη της Πρέβεζας, αφού εδώ και πολλά χρόνια « περνά» τα καλοκαίρια στο σπίτι του στην Πρέβεζα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είδε την έξοδο ο Ζαουί απο τον Λεβαδειακό


Είδε την έξοδο ο Ζαουί
Τη λύση της συνεργασίας τους με τον Τιερί Ζαουί αποφάσισαν οι άνθρωποι του Λεβαδειακού, αφού ο ποδοσφαιριστής δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του.

Οι Βοιωτοί ψάχνονταν από το καλοκαίρι να παραχωρήσουν τον Ιβοριανό μέσο, με τον τελευταίο να βρίσκεται μια ανάσα από τον Πιερικό.

Τελικά η συμφωνία δεν επιτεύχθηκε στην περασμένη μεταγραφική περίοδο και το διαζύγιο για τις δύο πλευρές ήρθε τώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεπόνης: Ζητά την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ απευθείας από τη Γαλλία

Το ενδεχόμενο αλλοίωσης του περιεχομένου της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ όσο παρέμεινε στην Ελλάδα επιδιώκουν να διαπιστώσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Τι διεμήνυσαν στον Γ. Στουρνάρα
Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας "Φαλτσιάνι" ή "Λαγκάρντ" από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.
Οι Εισαγγελείς ζητούν από τον κ. Στουρνάρα να μεριμνήσει ως έχων την αρμοδιότητα για την αποστολή της επίμαχης λίστας και μάλιστα αναφέρουν ότι αν δεν κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία, έχουν την ευχέρεια να διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές Αρχές για την διαβίβαση του υλικού με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία.
Με την ενέργεια τους αυτή οι δύο Εισαγγελείς θέλουν να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του ψηφιοποιημένου υλικού αλλοιώθηκε το διάστημα που παρέμεινε στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών, "επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση".
Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ήδη με αίτημά τους οι δυο Εισαγγελείς, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποστείλει το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών που το συνόδευε.
Ζητούν επίσης και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Ε.Α.Ε. και του Λεβαδειακού


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν το παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και ο Λεβαδειακός με τη συνεργασία του νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Η πρόεδρος της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς Στέλα Ταπανλή ευχαρίστησε την ΠΑΕ Λεβαδειακός, τον πρόεδρο Άρη Ρούσσαρη, όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία.
«Πρόκειται για μια προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης προσφορά ζωής διότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι αναγέννηση, νίκη της ζωής κατά του θανάτου», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ταπανλή και συνέχισε: «Εύχομαι στο Λεβαδειακό πολλές νίκες και να μας κάνει υπερήφανους. Μια μικρή πόλη έχει την τύχη να έχει τον Λεβαδειακό ομάδα πρώτης εθνικής και ένα παράρτημα της Αντικαρκινικής πρώτο σε όλη την Ελλάδα».
Παράλληλα η Σ. Ταπανλή κάλεσε τον κόσμο στο πλευρό του Λεβαδειακού «Πρέπει να στηρίξαμε τον Λεβαδειακό και να πηγαίνουμε στο γήπεδο γιατί η δύναμη μια ομάδας είναι ο κόσμος που την ακολουθεί».
Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το δήμο Λεβαδέων για την παραχώρηση της αίθουσας του παλαιού δημαρχείου όπου έγινε η αιμοδοσία καθώς και τον νοσοκομείο και τον κ. Μαλέκα ενώ ευχήθηκε η πρωτοβουλία να επαναληφθεί και με άλλους συλλόγους της πόλης.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Ρούσσαρης Ρούσσαρης δήλωσε σχετικά: «Ο Λεβαδειακός σεβόμενος την παρουσία της ομάδας στην τοπική κοινωνία επί σειρά ετών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΑΕ σε μια πράξη ουσιαστική, μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο που πάσχει με την συνεισφορά του στην αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της ΕΑΕ. Σε μια εποχή που ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο δεν μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε αμέσως στο κάλεσμα της της προέδρου Στέλλας Ταπανλή και του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους».
Ακόμα ο κ. Ρούσσαρης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια τέτοιου είδους συνεργασίες και προσφορές θα έχουν τεράστια αξία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μέλη της μεγάλης οικογένειας του Λεβαδειακού που δεν βρίσκονται πια στη ζωή στην μνήμη των οποίων αφιέρωσε και την συγκεκριμένη εκδήλωση.
«Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω οτι υπήρξαν άνθρωποι που έδωσαν πολλά στον Λεβαδειακό, που πέθαναν με την ομάδα στο στόμα τους. Ένα από αυτούς ήταν ο Λεονάρδος Κουντουριώτης στην μνήμη του οποίου και στην μήνη όλων αυτών των φιλάθλων, παραγόντων και ποδοσφαιριστών αφιερώνουμε  αυτή την ημέρα προσφοράς αίματος», κατέληξε ο Α. Ρούσσαρης.
Τέλος ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ Γιώργος Κασναφέρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ΠΑΕ Λεβαδειακός, όλα τα μέλη του Δ.Σ. και ο μεγαλομέτοχος έχουν σκοπό και στόχο να είναι κοντά στις κοινωνικές ομάδες της πόλης. Για δεύτερη φορά μετά τον φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ για την ενίσχυση της «Αρωγή» τώρα σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της Ε.Α.Ε, προχωρήσαμε σε αυτή την εθελοντική αιμοδοσία. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε. Είναι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύσσονται διότι η κοινωνία και ο αθλητισμός συμβαδίζουν».tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ




ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
                                               
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
(Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έγγραφα, εικόνα, βίντεο, blog)
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεργασία με το σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ   θα πραγματοποιήσει μια ακόμη σειρά εισαγωγικών μαθημάτων νέων τεχνολογιών για ενήλικες κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013.  Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του διαδικτύου.

Τα 8 μαθήματα (διάρκειας 90’ έκαστο) θα γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης κάθε Δευτέρα 7-8.30 μμ, από τις 26/11/2012 μέχρι  28/1/2013 (διάλειμμα την περίοδο των Χριστουγέννων)

Σκοπόςαυτού του κύκλου μαθημάτων είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων στη χρήση σύγχρονων διαδικτυακών υπηρεσιών  και εργαλείων (Web 2.0). Ειδικότερα:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

1ο μάθημα: Επικοινωνίες (Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - Gmail) 1
2ο μάθημα: Επικοινωνίες (Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - Gmail) 2
3ο μάθημα: Δημιουργία εγγράφων online(Google docs/Google Drive)
4oμάθημα: Επεξεργασία εικόνας και onlineδημοσίευση (Picasa)
5ο μάθημα: Επεξεργασία βίντεο (Microsoft Movie Maker)
6ο μάθημα: Δημοσίευση βίντεο online(Youtube)
7ο μάθημα: Δημιουργία ιστολογίου (blogger) 1
8ο μάθημα: Δημιουργία ιστολογίου (blogger) 2

Λεπτομέρειες για τα μαθήματα μπορείτε να δείτε στην Online αίτηση συμμετοχής: http://goo.gl/n4Wbd

Πληροφορίες: τηλ. 22610.89970 ή 8997 (ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης) ή στείλτε email: aikker@gmail.com
Τελευταία ημέρα υποβολής της αίτησης: Παρασκευή 16/11/2012.
Έντυπη αίτησημπορείτε να βρείτε στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (ώρες λειτουργίας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία- Αστυνομικός με διακριτικά που παραπέμπουν σε «φασιστικές ομάδες»;

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ δεν είχε τα διακριτικά της Αστυνομίας

Την καταγγελία πως ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που τον προσήγαγε έφερε πάνω του διακριτικά που παραπέμπουν σε «φασιστικές ομάδες», έκανε ο ιατρός και γενικός γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταρχιάς.
Ο ιατρός κατά την συνέλευση της ΓΣΕΕ της Τετάρτης κατήγγειλε πως ο ο αστυνομικός που τον προσήγαγε την Τρίτη στο Σύνταγμα κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, δεν είχε επάνω του τα διακριτικά που παραπέμπουν στην Αστυνομία, αλλά διαφορετικά που παραπέμπουν σε «φασιστικές ομάδες» που δρουν ανεξέλεγκτα τον τελευταίο καιρό.
Στην φωτογραφία που απεικονίζεται το συγκεκριμένο σύμβολο είναι η σημαία της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπείρα Ρουμάνων ανατίναζαν ΑΤΜ σε Αττική-Βοιωτία-Αχαϊα-Κορινθία

Σπείρα Ρουμάνων ανατίναζαν ΑΤΜ σε Αττική-Βοιωτία-Αχαϊα-Κορινθία
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε διάφορες περιοχές της χώρας για να αφαιρέσουν χρήματα 
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας
Αναζητούνται τρία (3) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί
Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής πέντε περιπτώσεις «παγίδευσης - ανατίναξης» μηχανημάτων Α.Τ.Μ., που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία
Εξαρθρώθηκε χθες (09-10-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με τη Β΄ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα, που ενέχεταισε ανατινάξεις-διαρρήξεις μηχανημάτων Α.Τ.Μ σε διάφορες περιοχές της χώρας.
  Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένες ενέργειες και συστηματικές έρευνες των αστυνομικών Αρχών, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 29 και 37 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για εκρήξεις σε μηχανήματα Α.Τ.Μ, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή οχήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών.
Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τουλάχιστον τριών (3) ακόμη μελών της εγκληματικής ομάδας, που έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές. Πρόκειται για ένα 32χρονο υπήκοο Ρουμανίας και δύο ημεδαπούς ηλικίας 44 ετών και 58 ετών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε  χθες (9-10-2012), μετά από ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, σχετικά με ύποπτα οχήματα στο χώρο πέριξ του Α.Τ.Μ της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας Εύβοιας.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι προσέγγισαν το σημείο και εντόπισαν τρία (3) σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα  και πέντε (5) ύποπτα άτομα. Ακινητοποιήθηκαν δύο (2) από τα άτομα, τα οποία προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, όπου επίσης μεταφέρθηκαν και τα τρία (3)  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα (3) άτομα εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.
Από τις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας διαπιστώθηκε ότι οι δύο (2) συλληφθέντες, μαζί με τους άλλους  τρεις (3) δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες αναχώρησαν από την Αθήνα και κατέφθασαν στην Αυλίδα, με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ., πράξη η οποία ματαιώθηκε παρά τη θέληση τους και λόγω του εντοπισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Τα τρία ανευρεθέντα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, καθώς το μεν πρώτο είχε κλαπεί την 14/15-08-2012 από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, ενώ τα αλλά δύο κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης των εγκληματικών τους πράξεων. Όπως διαπιστώθηκε οι δύο ημεδαποί ιδιοκτήτες τους ηλικίας 44 ετών και 58 ετών, που αναζητούνται, είναι ενεργά μέλη της  εγκληματικής ομάδας.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα κατασχεμένα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
·         (2) φιάλες τύπου προπανίου, συνδεδεμένες μεταξύ τους με δύο λάστιχα υψηλής πίεσης
·         (1) πλαστική φιάλη εμφιαλωμένου νερού χωρητικότητας ενάμισι λίτρου σχεδόν γεμάτη με κίτρινο υγρό, (προφανώς βενζίνη)
·         ένα πιστόλι, μάρκας CZ, διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών
·         ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενος από πλαστικό μπουκάλι χωρητικότητας μισού λίτρου, περιέχων μικρή ποσότητα κίτρινου υγρού (προφανώς βενζίνη), στο οποίο ήταν στερεωμένο με μαύρη μονωτική ταινία, καλώδιο και συνδέεται με μαύρο πλαστικό χειριστήριο, τύπου TAZER, με ερυθρό κουμπί και δύο ακροδέκτες.
·         τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων
·         πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και άλλων αντικειμένων διευκόλυνσης τέλεσης εγκληματικών πράξεων
·         δελτία αποδεικτικά των στοιχείων ταυτότητας των λοιπών δραστών.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο συγκρότησαν εγκληματική ομάδα που είχε καθορισμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση και σκοπό την διάρρηξη Α.Τ.Μ, σε διαφορές περιοχές της χώρας.
Το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ο ιδιαίτερος τρόπος και η ξεχωριστή μέθοδος, που ακολουθούσαν για τη διάρρηξη των μηχανημάτων Α.Τ.Μ. Πιο αναλυτικά, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους χώρους, όπου είναι εγκατεστημένα Α.Τ.Μ, προσέγγιζαν τα μηχανήματα και διοχέτευαν στο εσωτερικό τους, με λάστιχα υψηλής πίεσης, αέριο από φιάλες. Στη συνέχεια προκαλούσαν έκρηξη του αερίου, με σπινθήρα  συσσωρευτή, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό μέρος των Α.Τ.Μ. και να απελευθερώνονται οι ειδικές κασετίνες που περιείχαν τα χαρτονομίσματα .
Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, πέντε περιπτώσεις :
·        Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET, σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου Βοιωτίας, που έλαβε χώρα τη 16-5-2012
·        Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET , στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Ωρωπού-Χαλκουτσίου, που έλαβε χώρα τη 12-5-2012
·        Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην Κερατέα Αττικής, που έλαβε χώρα τη 14-5-2012
·        Ανατίναξη-Διάρρηξη του  ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK, που βρίσκεται τοποθετημένο στην Π.Ε.Ο.  Αθηνών –Πατρών, στα Σελιανίτικα Αχαίας, που έλαβε χώρα την 13-6-2012 κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των #79.600# ευρώ.
·        Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της ALPHA BANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο καταστήματος-κάβα επί της Λεωφόρου Επιδαύρου στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, που έλαβε χώρα την 25-8-2012.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή – συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε άλλες συναφείς εγκληματικές ενέργειες, σε όλη την επικράτεια.
Οι δράστες κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές Αρχές για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και για παγιδεύσεις Α.Τ.Μ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (10-10-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν κτήριο για στέγαση του ΙΚΑ προσφέρει ο Δήμος Αλιάρτου



Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Ντασιώτης προς την  Δ/νση Στέγασης
και Τεχνικής του ΙΚΑ και την Υπδ/ντρια κα Μαυρικάκη
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 3/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου ο Δήμος Αλιάρτου προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες σας προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας σας. Ενημερώνουμε ότι η παραμονή των συγκεκριμένων υπηρεσιών στον Δήμο κρίνεται ως επιτακτική δεδομένου ότι εξυπηρετείται ολόκληρη η κεντρική Βοιωτία,  που περιλαμβάνει πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων με τις ανάλογες δραστηριότητες. Προκειμένου όμως να παραχωρηθεί το κτήριο παρακαλούμε τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες σας να επισκεφτούν άμεσα το Δήμο για να δουν τα διαθέσιμα κτήρια, να μας υποδείξουν ποιο ταιριάζει στην κάθε περίπτωση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες παραχώρησης από την πλευρά μας και οι αναγκαίες βελτιώσεις από εσάς, προκειμένου τα κτήρια να καταστούν λειτουργικά
Εν αναμονή της επίσκεψης σας
Με τιμή,
                    
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ  
                                                     
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ                                   
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ίδρυσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Θηβαίων



Υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου. Στην ημερίδα παρευρέθησαν Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες των Δήμων, Amal από τη Σουηδία, Commune of Molveno από την Iταλία, Siofok από την Ουγγαρία, Λάρνακα και Παραλιμνίου από την Κύπρο, των Κοινοτήτων Αλάσσας και Βορόκληνης από την Κύπρο, Θηβαίων, Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων και ο οικοδεσπότης Δήμος Δωρίδος.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, η Αντιπεριφεριάρχης Φωκίδας κ. Παναγιώτα Γαζή, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Παγίων κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Αλιάρτου, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αττικής κ. Βασίλης Ξένος με την ιδιότητα του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, ο κ. Δημήτρης Αποστόλου Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, η κ. Αθανασία Ψάλτη Προϊσταμένη Ι’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών, ο Διοικητής του Α.Τ Λιδωρικίου κ. Γεώργιος Καραχάλιος, ο Δασάρχης Λιδωρικίου κ. Παναγιώτης Μανιτάρας, καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι Συλλόγων.
Σε ιδιαίτερη ενότητα ο κάθε Δήμος και Κοινότητα παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τις περιοχής του, τα προβλήματα, καθώς και τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί από την διαχείριση των λιμνών, τις κοινές κατευθύνσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και του υδάτινου στοιχείου, αλλά και την ανάπτυξη των παραλίμνιων περιοχών.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με τη βοήθεια φωτογραφικού υλικού παρουσίασε τις δύο φυσικές λίμνες Υλίκη και Παραλίμνη που ανήκουν στο Δήμο Θηβαίων και Ορχομενού, οι οποίες αποτελούν δύο πολύ σημαντικές φυσικές υδατοδεξαμενές της Στερεάς Ελλάδας και δέχονται τα νερά της λεκάνης απορροής του Βοιωτικού Κηφισού, από τον Σπερχειό και νοτιότερα.
Ωστόσο όπως υπογράμμισε με έμφαση ο Δήμαρχος Θηβαίων :
«Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται κανένα σχέδιο ορθολογικής διαχείρισης, καμία μελέτη για τον υπολογισμό  των εισροών και εκροών, παρά μόνο οι διαχειριστικές ενέργειες της ΕΥΔΑΠ, η οποία κατέχει και νέμεται κατ’ αποκλειστικότητα ολόκληρο το υδάτινο δυναμικό της περιοχής. Η διάσταση αυτή προσλαμβάνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογισθούμε ότι και οι δύο λίμνες αποτελούν περιοχές NATURA, δηλαδή περιοχές προστατευόμενες ως προς τη χλωρίδα και την πανίδα τους».
Τόνισε δε ότι ο διττός αυτός χαρακτήρας των δύο λιμνών, από τη μία ως ταμιευτήρας της ΕΥΔΑΠ (η Υλίκη μόνο) και από την άλλη ως σημαντικά οικοσυστήματα, προστατευόμενα από διεθνή συνθήκη,:
«Επιβάλλει και καταδεικνύει την άμεση αναγκαιότητα για τη σύνταξη ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης και τη σύσταση φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα διαχειρίζεται πλέον το εξαιρετικής σημασίας υδάτινο δυναμικό των δύο λιμνών, όπως άλλωστε επιβάλει και η σχετική νομική δέσμευση.
Πέραν όμως από τις νομικές δεσμεύσεις θα απαντήσει σε ερωτήματα, όπως:
1)Προστασία φυσικού χαρακτήρα της προστατευόμενης περιοχής.
2)Δυνατότητες ύδρευσης της πρωτεύουσας.
3)Άρδευσης – ύδρευσης των γύρω από τις λίμνες περιοχών.
4)Περιορισμοί εξορθολογισμένοι με γνώμονα πάντοτε την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.
5)Μέτρα και έργα κατά της ρύπανσης των υδάτων.
6)Μέτρα και έργα για την αξιοποίηση των διαφυγών μεγάλων ποσοτήτων νερού, είτε υπόγεια, είτε υπέργεια προς τη θάλασσα.
7)Ανάπτυξη πράσινου ταμείου κατά τα πρότυπα των ταμείων που λειτουργούν διεθνώς.
8)Εκπαιδευτική και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος των δύο λιμνών».
_______________________________________________________________________
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ
Σήμερα 4 Οκτωβρίου 2012 στο Λιδωρίκι τα μέλη του Δικτύου Πόλεων με λίμνες, με κοινό στοιχείο την ύπαρξη φυσικών ή τεχνητών λιμνών στις περιοχές τους και με γνώμονα τον κεντρικό ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στις αντίστοιχες οικονομίες τους, υπογράφουν την παρούσα διακήρυξη με την επιθυμία για την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, πέρα από τον τομέα της διαχείρισης των λιμνών και στο επίπεδο του πολιτισμού, της κοινωνίας και της οικονομίας.
Γι’ αυτό, επιθυμώντας να συμβάλλουν στην ειρήνη και στην ευημερία των κατοίκων τους, οι παραπάνω Δήμοι αποφάσισαν να συσφίξουν την φιλία των αντίστοιχων πόλεων και κοινοτήτων τους για την διατήρηση μόνιμων δεσμών μεταξύ τους, διευκολύνοντας τις σχέσεις μεταξύ των κατοίκων τους, επικυρώνοντας την αρχή για σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η οποία θεωρείται απαράβατη και αναφαίρετη.
Αναγνωρίζοντας ότι η αυξανόμενη ανεξαρτησία των διαφόρων κοινωνιών επιβάλλει μια δημοκρατική τάξη, η οποία αποτελεί τη βάση για ουσιαστική ειρήνη.
Πεπεισμένοι ότι οι δεσμοί που θα αναπτυχθούν θα ενώσουν τoυς πολίτες των Δήμων μας και θα αποτελέσουν ένα θεμελιώδες στοιχείο για την πορεία προς την ανάπτυξη της συμμετοχής του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά προωθώντας έτσι μια ανθρώπινη κοινωνία.
Δεσμευόμαστε
Με βάση τις σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των Δήμων μας:
Να διατηρούμε τους μόνιμους δεσμούς μεταξύ των Δήμων μας, προκειμένου να προωθούμε το διάλογο, να ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες μας και να εκτελούμε όλες τις από κοινού δραστηριότητες, οι οποίες προάγουν την αμοιβαία βελτίωση σε όλους τους τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας,
Να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τις ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των συμπολιτών μας, προκειμένου να διασφαλίζουμε, μέσω της καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και αποτελεσματικής συνεργασίας, το αληθινό πνεύμα της αδελφοσύνης, για την κοινή πλέον πορεία μας,
Να ενεργούμε με βάση τους κανόνες της φιλοξενίας, σεβόμενοι τις διαφορές μας, σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, προκειμένου οι συναντήσεις πολιτών αδελφοποιημένων Δήμων να προωθούν τη συμμετοχή κάθε πολίτη στο διαπολιτισμικό διάλογο μέσω της δομημένης συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών,
Να προάγουμε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και το κράτος δικαίου, μέσω των ανταλλαγών και της συνεργασίας μας,
Να επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, στην υποστήριξη της επιτυχίας αυτής της σημαντικής δέσμευσης για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία που συνίσταται στην ενότητα του δικτύου πόλεων με Λίμνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά...από Δευτέρα το πετρέλαιο θέρμανσης

Μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ το λίτρο .Ακριβότερη κατά 40% σε σχέση με...τον περασμένο χειμώνα θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μετά την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης.
Η περίοδος διάθεσής του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά τη Δευτέρα, με την τιμή του να διαμορφώνεται μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ το λίτρο (το Μάιο, οπότε σταμάτησε η διάθεσή του η μέση τιμή ήταν 1,04 λεπτά το λίτρο ενώ στη διάρκεια της προηγούμενης χειμερινής περιόδου είχε πέσει κάτω και από το 1 ευρώ).
Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου φέτος θα είναι 50% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, είτε γιατί οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (τζάκια, κλιματιστικά, κλπ.) είτε επειδή σε πολλές πολυκατοικίες έχει ληφθεί απόφαση να μη γίνει χρήση της κεντρικής θέρμανσης.
Το πετρέλαιο κίνησης, αντίθετα, προβλέπεται να μειωθεί κατά 10 λεπτά περίπου το λίτρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Μαχαίρι" στα ειδικά μισθολόγια


Περικοπές αποδοχών από 5%-35% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012, προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις για τους 250.000 δημόσιους υπαλλήλους που αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», υπό την πίεση της τρόικας , για άμεση υλοποίηση των μέτρων, που προβλέπει το μνημόνιο,  το τρέχον έτος, οι ρυθμίσεις για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να καταρτιστούν και να προωθηθούν άμεσα στη Βουλή, εντός των προσεχών ημερών, για να ψηφιστούν πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.
-Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται 6% ή 7,5%.
-Οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών θα μειωθούν κατά 20%.
-Οι μισθοί των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ: 5% για αποδοχές μέχρι 1000 ευρώ, 15% για αποδοχές από 1001 έως 1500 ευρώ, 25% για αποδοχές από 1501-2500 ευρώ και 30% για αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.
-Οι περικοπές των γιατρών του ΕΣΥ θα ανέλθουν, κατά μέσο όρο, στο 13%, ενώ για τους διπλωματικούς υπαλλήλους στο 20%.
Δείτε τον πίνακα, με τα επιδόματα που προβλέπουν τα ειδικά μισθολόγια.




Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλόκο» στη φορολογική δήλωση εάν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας


Φωτογραφία για «Μπλόκο» στη φορολογική δήλωση εάν δεν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας

Στο taxisnet θα βγουν φέτος τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013. Από τη νέα χρονιά, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα... καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής.

Ωστόσο, παρότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν για ακόμη μία χρονιά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, το 2013, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη, θα... μπλοκάρεται η υποβολή της φορολογικής δήλωσης, καθώς όταν θα συμπληρώνει τον αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα, αυτόματα, θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.

Στην περίπτωση που το τέλος κυκλοφορίας δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί.

Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.

Τι θα πληρώσουν τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ:

- από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ

- από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε 55 ευρώ

- από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ

- από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε. 135 ευρώ

- από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε. 240 ευρώ

- από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ

- από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ

- από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ

- από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ

- από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1.100 ευρώ

- από 4001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα δίνουν ληγμένα τρόφιμα σε όσους δεν μπορούν να πάρουν φρέσκα!

Θα δίνουν ληγμένα τρόφιμα σε όσους δεν μπορούν να πάρουν φρέσκα!
Από εδώ και πέρα τα ληγμένα προϊόντα ούτε θα επιστρέφονται ούτε θα πετάγονται. Αγορανομική διάταξη του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι όσα μη ευπαθή προϊόντα λήγουν (εκτός από γάλα, γιαούρτι, τυρί), θα πωλούνται στη μισή τιμή για όσους αδυνατούν να αγοράσουν φρέσκα.

Η συγκεκριμένη διάταξη, η οποία ανακοινώθηκε χθες και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, επιτρέπει τη διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, αλλά απαγορεύει τη διάθεση ευαλλοίωτων προϊόντων.

Για να γίνει πιο σαφής ο τρόπος διάκρισης, η διάταξη αφορά όχι τα προϊόντα που αναγράφουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, αλλά εκείνα που αναγράφουν “ανάλωση κατά προτίμηση”.

Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους .

-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όποιος το έκανε είναι θεός!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του Νίκου Σεργιανόπουλου

Η μητέρα του Νίκου Σεργιανόπουλου «έφυγε» από τη ζωή πριν λίγα 24άωρα.



Η Νικολέτα Σεργιανοπούλου έζησε ότι χειρότερο μπορούσε να βιώσει μια μητέρα καθώς έχασε και τα δύο της παιδιά. Ο γιος της, ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος είχε βρεθεί δολοφονημένος στις 4 Ιουνίου του 2008 μέσα στο διαμέρισμά του. Λίγο καιρό αργότερα η κόρη της έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και αυτό ήταν το δεύτερο μεγάλο χτύπημα για την μητέρα. Ενώ το δράμα της οικογένειας δεν είχε τελειωμό καθώς λίγους μήνες μετά και ο σύζυγος της κόρη της και το στήριγμά της χάθηκε από την ίδια ασθένεια. Η μοίρα εδώ και τέσσερα χρόνια χτυπάει αλύπητα την οικογένεια του αδικοχαμένου ηθοποιού. Έχοντας στο πλευρό τα εγγόνια της που έχουν αναλάβει το μαγαζί του πατέρα τους και χτυπημένη από τη μοίρα η ηλικιωμένη γυναίκα που τα τελευταία αυτά χρόνια πήγαινε κάθε μέρα στο νεκροταφείο να ανάψει ένα κερί στα παιδιά και τον γαμπρό της, δεν άντεξε και άφησε, χθες, την τελευταία της πνοή. Σήμερα έγινε η κηδεία της στη Δράμα προσθέτοντας έναν ακόμα χαμό στην πονεμένη οικογένεια. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γκάφα ολκής από τη ΔΕΗ. Χαράτσι και σε κοινόχρηστους χώρους

Λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ. Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για να απαλλαγείτε από το λανθασμένο χαράτσι
Με λάθη έρχεται το χαράτσι της ΔΕΗ καθώς παρά το γεγονός ότι οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εξαιρεθεί ρητά από τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων, η ΔΕΗ τους συμπεριέλαβε κατά λάθος!
Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, δεκάδες διαχειριστές που παρέλαβαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ διαπίστωσαν ότι στη χρέωση για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έχει συμπεριληφθεί και το χαράτσι, το οποίο υπολογίστηκε λανθασμένα πάνω στην κοινόχρηστη επιφάνεια της πολυκατοικίας!
Τα λάθη έχουν γίνει κατά την εκκαθάριση του φόρου και για τον λόγο αυτόν οι διαχειριστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν λάβουν τον λογαριασμό για το κοινόχρηστο ρεύμα.
Αρκετοί διαχειριστές που έλαβαν λανθασμένους λογαριασμούς, πήγαν κατευθείαν στη ΔΕΗ για να διορθώσουν το λάθος. Δυστυχώς όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο θα γλιτώσουν το χαράτσι. Κατά το παρελθόν, όταν σημειώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ανάγκασαν τους πολίτες να πληρώσουν κανονικά τον φόρο, με την υπόσχεση ότι κάποτε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους!
Σε κάποιους καταναλωτές μάλιστα ο λογαριασμός των κοινοχρήστων τους είχε φουσκώσει κατά 500 ευρώ εξαιτίας του λάθους. Όσοι εντόπισαν τα λάθη θα πρέπει να τρέξουν και σε ένα γραφειοκρατικό μαραθώνιο, ώσπου να παρέμβει το υπουργείο, για να αποδείξουν ότι ο φόρος επιβλήθηκε λανθασμένα.Θα πρέπει αρχικά να λάβουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι πράγματι οι χώροι που φορολογήθηκαν λανθασμένα είναι κοινόχρηστοι. Τη βεβαίωση αυτή θα πρέπει να τη προσκομίσουν στην εφορία και να υποβάλουν αίτηση για τη διαγραφή του χαρατσιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλάπηκε το πτώμα του Μεξικανού αρχιβαρόνου των ναρκωτικών

Το πτώμα ενός από τους πιο διαβόητους αρχηγούς του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό κλάπηκε από αγνώστους λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από τις Αρχές ότι είχε σκοτωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα σε συμπλοκή...


με το στρατό. Νωρίτερα την Τρίτη οι Αρχές ανακοίνωσαν πως τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά ενός κακοποιού ο οποίος είχε βρει τον θάνατο σε ένοπλη σύγκρουση με πεζοναύτες καταδεικνύουν ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης «Σέτας», Εριμπέρτο Λασκάνο.

Ομάδα ενόπλων, εξήγησε ο εισαγγελέας, εισέβαλε τα ξημερώματα σε γραφείο τελετών στην πόλη Σαμπίνας και αφού εξουδετέρωσαν τους υπαλλήλους, πήραν το πτώμα του Λασκάνο, καθώς και του άλλου θύματος.

Ο Ελ Λάσκα (γνωστός και σαν «Εκτελεστής») έχασε τη ζωή του, μαζί με άλλο ένα ύποπτο ως μέλος των Σέτας, σε ένοπλη σύγκρουση την περασμένη Κυριακή.

Επρόκειτο για ένα από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς στη χώρα και ίσως το πιο σημαντικό στέλεχος του οργανωμένου εγκλήματος. Οι Σέτας θεωρούνται μία από τις πλέον επίφοβες εγκληματικές οργανώσεις στο Μεξικό και ενέχονται σε δεκάδες περιστατικά δολοφονιών.

Ο θάνατος του αρχηγού της ήταν σημαντικό πλήγμα για την οργάνωση αλλά η κλοπή του πτώματος οπωσδήποτε έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του προέδρου Καλδερόν που στήριξε πολλά στον αγώνα κατά των συμμοριών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου από το Ε.Κ. Λιβαδειάς


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς συνεχίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης προχωρά στη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις δωρεάν υπηρεσίες υγείας που παρέχονται μέσω του Δικτύου Εθελοντών Ιατρών που έχουν δραστηριοποιηθεί στην πόλη, με σκοπό τη διευκόλυνση και υποστήριξη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ήδη έχει γίνει αισθητή η αδυναμία αρκετών συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις λόγω παρατεταμένης ανεργίας ή συσσωρευμένων οφειλών, με αποτέλεσμα αρκετοί πλέον να μην καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από κανένα φορέα ή να μην έχουν δωρεάν πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.
Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε όλους όσους δύνανται να βοηθήσουν και επιθυμούν να γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς να στηρίξει έμπρακτα τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Θα χρειαστούμε ό,τι φάρμακο μας περισσεύει – απαραιτήτως μη ληγμένο – έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή
(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ)



Τα φάρμακα θα μαζεύονται στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καθημερινά και ώρες 9.00΄έως 13.00΄.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με πορείες «υποδέχθηκαν» τη Μέρκελ στη Λιβαδειά



Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν, στη Λιβαδειά, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των μέτρων της σκληρής λιτότητας, που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση. Υπάλληλοι του δήμου και της περιφέρειας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο, με συνθήματα κατά της τρόικας, της κυβέρνησης και της Μέρκελ.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Το βράδυ, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έρχεται» ο νέος κόουτς της ΑΕΚ!


Καινούριο προπονητή αναμένεται να έχει σήμερα η ΑΕΚ σύμφωνα με όσο υποστηρίζει ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Μετά το ναυάγιο με τον  Σέρζιο Κονσεϊσάο,  οι επιλογές που υπάρχουν είναι τέσσερις: Λίνεν, Σουμ, Χάβος και Αναστασίου. Οι άνθρωποι  της ΑΕΚ δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στην περίπτωση του πρώην τεχνικού του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος επέλεξε χθες να αφήσει τελευταίο χρονικά το ραντεβού με τον εκπρόσωπο του Εβαλντ Λίνεν και οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές κράτησαν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα και στην κουβέντα συμμετείχε τηλεφωνικά και ο Γερμανός τεχνικός. Ο Λίνεν είχε απασχολήσει και τις προηγούμενες ημέρες τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για συμβόλαιο κοντά στις 100.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν, συν μπόνους.

Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσε  και το θέμα των συνεργατών  του Λίνεν, ο οποίος θέλει  για βοηθό του τον Γιώτη  Σταματόπουλο, με τον οποίο είχε  συνεργαστεί και στον Πανιώνιο.

Ο Λίνεν δεν θεωρεί πως το παιχνίδι είναι χαμένο πριν αρχίσει. Εχει ήδη παρακολουθήσει παιχνίδια της ΑΕΚ μέσω dvd, θεωρεί ότι το υλικό της ομάδας είναι καλό και πιστεύει πως σε περίπτωση που τελικά αναλάβει θα τα καταφέρει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Μύρισε χειμώνα ο καιρός, αφού και σήμερα Τετάρτη θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας, με τοπικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και δε θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις προβλέπονται που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι επίσης συννεφιασμένος και βροχερός. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής το βράδυ. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι επίσης βροχερός. Συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Έργα ύδρευσης στο Δήμο Αγράφων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Αγράφων, συνολικού προϋπολογισμού 569.500 €.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, δύο νέες αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου  2007 - 2013» δύο έργων, στον Δήμο Αγράφων, συνολικού προϋπολογισμού 569.500 € και συγκεκριμένα εντάχθηκαν:
- Το έργο «Βελτίωση ύδρευσης Τ.Δ. Επισκοπής Φραγκίστας». Η συγκεκριμένη δράση θα περιλαμβάνει την καλλιέργεια υφιστάμενης πηγής, την κατασκευή δεξαμενής – αντλιοστασίου κοντά σε αυτή , την κατασκευή δεξαμενής διανομής και του απαιτούμενου αγωγού άντλησης για τη μεταφορά του πόσιμου νερού μεταξύ των δύο δεξαμενών καθώς επίσης και στην κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του οικισμού Επισκοπής και του οικισμού Πύρνου. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 446.500 €, και
- Το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τριπόταμου», το οποίο αφορά  στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στον οικισμό Τριποτάμου. Αναλυτικότερα, προβλέπεται η αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος αγωγού από τη θέση της πηγής «Γριαλακόρεμμα» συνολικού μήκους 1.407,69μ., η κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 265μ. για τη σταθεροποίηση της ζώνης διέλευσης του αγωγού και η κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 450μ. Το συγκεκριμένο έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 123.000 €.
«Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 569.500 € για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων  αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης στον ιστορικό Δήμο Αγράφων» τονίζει ο Περιφερειάρχης, και συμπληρώνει: «Αξιολογούμε και εντάσσουμε προτάσεις των Δήμων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα, που έχουν ως στόχο την σημαντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης σε όλη την έκταση της Στερεάς Ελλάδας εξασφαλίζοντας την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες συγχωνεύσεις δημοτικών, γυμνάσιων και λυκείων προ των πυλών

Νέες συγχωνεύσεις δημοτικών, γυμνάσιων και λυκείων προ των πυλών

Αλλάζει εκ νέου ο εκπαιδευτικός «χάρτης» της χώρας καθώς το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νέο γύρο συγχωνεύσεων για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Με έγγραφό του προς τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τις αλλαγές που έγιναν ήδη (συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις). Η ενημέρωση θα γίνει μέσω online εργαλείου καταγραφής ως τις 19 Οκτωβρίου.

Προτάσεις για νέες αλλαγές

Παράλληλα, ο υφυπουργός ζητά από τους διευθυντές να πάρουν έγγραφες γνωμοδοτήσεις των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής τους με προτάσεις για νέες μεταβολές στις σχολικές μονάδες (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, κατάργηση), να τις συγκεντρώσουν και να τις στείλουν στο υπουργείο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2012. Οι γνωμοδοτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης από τους δήμους για τις λειτουργικές δαπάνες των υπό ίδρυση σχολείων αλλά και για τη μεταφορά των μαθητών σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης.

Στη συνέχεια, οι περιφερειακοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους στο online σύστημα μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Τα κριτήρια, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για τις νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις σχολείων θα είναι ο αριθμός των μαθητών, η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΗΒΑΣ



Την Κυριακή  14 Oκτωβρίου 2012 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:
         Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
         Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
         Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
         Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
         ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:
         Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
         Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
         Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
         Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
           
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.
                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε
Διαβάστε Περισσότερα »

Προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης νέων αγροτών


Συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο

Ξεκινά η υλοποίηση προγραμμάτων Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων Αγροτών, στο πλαίσιο της πράξης «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολούμενων στον Πρωτογενή τομέα («Νέοι Γεωργοί»), του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται, εντός του έτους 2012, πανελλαδικά, 121 προγράμματα εκ των οποίων 78 φυτικής παραγωγής, 29 ζωικής παραγωγής και 14 φυτικής – ζωικής παραγωγής, τα οποία προβλέπεται να παρακολουθήσουν περίπου 3.000 νέοι αγρότες.

Η επιλογή των εκπαιδευόμενων προκύπτει από το αρχείο των Υπόχρεων Εκπαίδευσης Νέων Αγροτών, που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 1.1.2 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», Άξονας 1 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με βάση την ημερομηνία ένταξής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικό τέλος σε διαγωνισμό κατανάλωσης... κατσαρίδας

Το θάνατο ενός άνδρα που κατέρρευσε λίγο αφότου έφαγε δεκάδες... κατσαρίδες και σκουλήκια για να κερδίσει ένα διαγωνισμό ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το θύμα, ένας... 32χρονος άνδρας ονόματι Έντουαρντ Άρτσμπολντ, έχασε τις αισθήσεις του λίγη ώρα αφότου κέρδισε ένα διαγωνισμό με έπαθλο ένα... πύθωνα. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο ωστόσο οι ιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από ένα τοπικό κατάστημα πώλησης ερπετών. Το γραφείο του Σερίφη της περιοχής ερευνά τα αίτια θανάτου του νεαρού άνδρα, δεδομένου ότι κανένας άλλος από τους διαγωνιζόμενους δεν παρουσίασε προβλήματα υγείας έπειτα από το διαγωνισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμαρχος Τανάγρας:“Καταγγέλω τους άνανδρους, τραμπούκους ότι προσπαθούν να με βλάψουν πολιτικά και φυσικα"




Με αυτή την σκληρή δήλωση του στο “Α.Π.” ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου κατήγγειλε αυτούς που με ανώνυμη καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε., τον κατηγορούν για παράνομο πλουτισμό, ενώ παράλληλα κατάθεσε εξώδικο διαμαρτυρία προς το Σ.Δ.Ο.Ε., (δημοσιεύεται παρακάτω), δηλώνοντας ότι επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ζητώντας και τα έγγραφα με τα οποία στοιχειοθετείται η κατηγορία, ενώ επιφυλλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
 

Ειδικότερα, σήμερα, 9-10-12 σε συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γεωργίου για το θέμα του ελέγχου του από το Σ.Δ.Ο.Ε., μας τόνισε ότι παρόλο που δεν συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε., για να του εξηγήσουν γιατί εγκαλείται, είναι σίγουρος ότι η ανώνυμη καταγγελία αφορά την παλιά ιστορία, πριν 5-6 χρόνια που κάποιοι τον είχαν κατηγορήσει ότι υπερτιμολόγησε την έκταση που αγοράστηκε από το Δήμο για κολυμβητήριο, για να αγοράσει κατόπιν από τον ίδιο αγοραστή με λιγότερα χρήματα κτήμα για τον γιό του.
Η καταγγελία προκάλεσε τότε τον έλεγχο από Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, των οποίων το πόρισμα δεν βρήκε κάτι μεμπτό για τις ενέργειες του Δημάρχου. “...Ίσα – ίσα, οι επιθεωρητές βρήκαν ότι τα 7 εκ. δραχμές που αγοράσαμε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου το κτήμα των 20 στρ. για κολυμβητήριο, ήταν μικρότερη της εμπορικής” σημείωσε ο κ. Γεωργίου επιδεικνύοντας το σχετικό δημόσιο έγγραφο των δημοσίων λειτουργών. “Η ίδια καταγγελία έχει γίνει και τώρα με μοναδικό σκοπό την πολιτική και φυσική μου εξόντωση” τονίζει στην δήλωση του ο κ. Γεωργίου η οποία έχει ως εξής: “Καταγγέλω τους άνανδρους, τραμπούκους που δεν μπορούν να με βλέπουν στη θέση του Δημάρχου και προσπαθούν την πολιτική και φυσική μου εξόντωση. Δηλώνω κατηγορηματικά, ότι σε καμία τράπεζα του εξωτερικού ή της χώρας μας δεν έχω ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ' αυτά που δηλώνω στις δηλώσεις μου τόσο στην εφορία, όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Απαιτώ άμεσα να χυθεί άπλετο φως για όλα τα περιουσιακά στοιχεία, δικά μου και της οικογενείας μου, τα οποία είναι όλα δηλωμένα αρμοδίως.
Στόχος της ζωής μου είναι, να βρω τους άνανδρους αυτούς τραμπούκους, οι οποίοι έχουν γίνει περιγέλαστοι στην κοινωνία, για να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.
Στους δημότες και πολίτες της ευρύτερης περιοχής, ΔΗΛΩΝΩ ότι τα λεγόμενά μου είναι η αλήθεια που θα λάμψει. Η πορεία και η παρουσία μου στο Δήμο είχε και έχει να κάνει μόνο με την πρόοδο και την ανάπτυξη”.
Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία
Του Ευάγγελου Γεωργίου του Παρασκευά, Δημάρχου Τανάγρας
Προς
Το Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Πειραιώς 207 και Αλκίφρονος 92.
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα προσφάτως από τον ημερήσιο Τύπο για την εμπλοκή του ονόματός μου στη λίστα των προσώπων που ελέγχονται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για παράνομο πλουτισμό κατόπιν καταγγελιών.
Με την παρούσα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ, και με την επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώματός μου. Σας προσκαλώ ΑΜΕΣΑ, να μου γνωρίσετε αν υφίσταται τέτοιο δημόσιο έγγραφο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το πρόσωπό μου ως ελεγχόμενο από την υπηρεσία σας.
Σε αυτή την περίπτωση να μου χορηγηθούν όλα εκείνα τα έγγραφα που δικαιολογούν την αναφορά του ονόματός μου σε αυτό καθώς και επίσημο αντίγραφο της τυχόν καταγγελίας μαζί με το έγγραφο για τον διαταχθέντα από την υπηρεσία σας έλεγχο. Σε κάθε δε περίπτωση Σας δηλώνω ότι επιθυμώ να χυθεί άπλετο φως άμεσα σε οποιοδήποτε έλεγχο τυχόν διενεργείται διότι πλέον αδυνατώ να ασκήσω τα καθήκοντα μου ως Δημάρχου Τανάγρας.
Σε περίπτωση που δεν μου χορηγηθούν τα ανωτέρω, θα αιτηθώ τη χορήγησή τους δια της δικαστικής οδού. Παράλληλα θα ασκήσω τα κατά Νόμο δικαιώματά μου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου.
Η πολιτική μου διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απόλυτα διαφανής και για το λόγο αυτό οι συμπολίτες μου με τιμούν με την ψήφο τους επί πέντε τετραετίες. Οι προσπάθειες κάποιων να αμαυρώσουν κακόβουλα την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου και Δημάρχου και να δυσχεράνουν το έργο μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα ευοδωθούν.
Σε κάθε περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η ακριβής περιουσιακή μου κατάσταση, είναι αποτυπωμένη με πλήρη διαφάνεια στα πόθεν έσχες που έχω καταθέσει και είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών Αρχών.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης του – προς τον κ. Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος , οδός Πειραιώς 207 και Αλκίφρονος 92, προς γνώση του και για τις νόμμες συνέπειες.
Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2012
Ο εξωδίκως δηλών
viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ