Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

"Φάτε ληγμένα άφοβα" το μήνυμα του υπ. Ανάπτυξης

Θύελλα αντιδράσεων για το σχέδιο πώλησης ληγμένων τροφίμων σε χαμηλές τιμές. Τι απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης.
"Πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι η πώληση μη ευαλλοίωτων προϊόντων ελάχιστης διατηρησιμότητας για ένα σαφώς προσδιορισμένο από τη νομοθεσία χρονικό διάστημα δεν θίγει επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση την υγιεινή και την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων".
Αυτό απαντάει, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας ,Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να πωλούν "ληγμένα προϊόντα".
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει:
"Δυστυχώς, ορισμένοι, ελλείψει επιχειρημάτων, επιλέγουν ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τους πολίτες τον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης. Τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε μια σημαντική αλλαγή της αγορανομικής νομοθεσίας με σκοπό να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών. Παρόλα αυτά στέκονται σε μια διάταξη η οποία δεν θεσπίστηκε τώρα, αλλά ισχύει περισσότερα από 20 χρόνια. Η ίδια ακριβώς πρόβλεψη υπήρχε στο άρθρο 31 παρ.6 των παλαιών Αγορανομικών Διατάξεων.
Η μόνη προσθήκη που υπάρχει στους νέους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ είναι η υποχρέωση του πωλητή να πωλεί αυτά τα προϊόντα όχι στις ίδιες, όπως συνέβαινε, αλλά σε χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα. Επίσης πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι η πώληση μη ευαλλοίωτων προϊόντων ελάχιστης διατηρησιμότητας για ένα σαφώς προσδιορισμένο από τους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ χρονικό διάστημα δεν θίγει επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση την υγιεινή και την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων.
Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός έχουν κάποιο όριο. Δυστυχώς, ορισμένοι πασχίζουν να αποδείξουν το αντίθετο. Ζούμε κρίσιμες στιγμές και η εθνική προσπάθεια χρειάζεται τη συμβολή όλων, ανεξάρτητα από τη θέση που έχει τάξει τον καθένα ο ελληνικός λαός. Περισσότερη υπευθυνότητα δεν βλάπτει".
Υπενθυμίζεται ότι τα ληγμένα προϊόντα θα βρίσκονται σε ξεχωριστά ράφια και με εμφανή σήμανση που θα αναγράφει: "τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας".
Σχετική επίκαιρη ερώτηση έχει καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
ΚΚΕ: "Διατροφικές βόμβες" τα ληγμένα τρόφιμα
"Διατροφικές βόμβες", χαρακτηρίζει από τη μεριά του το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, τα τρόφιμα που θα μένουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ ακόμα και τρεις μήνες μετά τη λήξη τους, καθώς είναι παντελώς ανεξέλεγκτος ο τρόπος παραγωγής, φύλαξης και συντήρησής τους και υπογραμμίζει ότι "αυτή η ενέργεια είναι επικίνδυνη για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, που δοκιμάζονται από την ανεργία και τη φτώχεια και αναγκαστικά θα προσφύγουν σε τέτοια τρόφιμα".
Το ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση ληγμένων τροφίμων στα σούπερ μάρκετ, αναφέρει ότι αυτό "αποτελεί μια νοσηρή έμπνευση ανάλογη της σήψης που βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Νομιμοποιούν την τροφή απ' τα σκουπίδια και την αξιοποιούν προς όφελος των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων, που κερδίζουν διπλά, καθώς θα έχουν και όφελος, αντί να έχουν κόστος από την απόσυρση και την καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων τους".
Ακόμη το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ. Πρόκειται για προσαρμογή σε ευρωπαϊκή οδηγία που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη- μέλη".
Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται, επίσης, ότι "τις ημερομηνίες λήξης όσο και τις ουσίες για τη συντήρηση των τροφίμων, τις καθορίζουν αυθαίρετα οι ίδιες οι εταιρίες, ενώ οι δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανεπαρκείς και με περιορισμένα κριτήρια ελέγχου".
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, "αντί για χαλασμένα τρόφιμα επί πληρωμή ή με φιλανθρωπία σε ανέργους και φτωχές οικογένειες, να διεκδικήσουν πιο αποφασιστικά και δυναμικά, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, κρατική διανομή τροφίμων στις οικογένειες και στα σχολεία όλων των βασικών προϊόντων, κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης".
Επίσης, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην αποδεχτούν "να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους στο όριο της εξαθλίωσης και της επιβίωσης, όταν ο πλούτος που παράγουν είναι ασύγκριτος με κάθε άλλη εποχή, όταν η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει και τη διατροφή του λαού και να κάνει εξαγωγές αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, όταν έχει ισχυρή βιομηχανία τροφίμων".
"Η ανάγκη του λαού για ασφαλή, υγιεινά και φθηνά τρόφιμα επιβάλλει κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και της γης, λειτουργία παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, κρατικό εμπόριο, αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑ 2012»

-
Σε μια δύσκολη χρονιά, όπως η φετινή για  τη χώρα μας και τον επιχειρηματικό κόσμο, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, κόντρα στις αντιξοότητες και το αρνητικό κλίμα της εποχής, αποφάσισε να «βγει μπροστά», στηρίζοντας έμπρακτα  τα μέλη του και να δώσει ώθηση και ελπίδα στις επιχειρήσεις του νομού, συνδιοργανώνει την 1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑ 2012, μια  έκθεση αξιώσεων, «οξυγόνο» στις σχέσεις των εμπόρων με το ευρύ κοινό.
     Πιστεύουμε ότι η καταξίωση και η αναβάθμιση μιας περιοχής, δημιουργείται από τον αριθμό και την ποιότητα των σημαντικών γεγονότων που συντελούνται, επαναλαμβάνονται και κυρίως θεσμοθετούνται σε αυτήν και σίγουρα στο χώρο της επιχειρηματικής επικοινωνίας, η Εμπορική Έκθεση, εγγυάται αποδεδειγμένα, την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές .  Είμαστε  βέβαιοι  λοιπόν, ότι ένα τέτοιο γεγονός θα αποτελέσει και η Έκθεση ΒΟΙΩΤΙΑ 2012  η οποία θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά (στον κτίριο του εργοστασίου της UNICOT) από την Τετάρτη 21 έως την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και θα την χαρακτηρίζει το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών που εξασφαλίζουν οι διακρινόμενες για την πολύχρονη εμπειρία τους στην εκθεσιακή αγορά EXPO COM και ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ.
         Οι στόχοι της Έκθεσης είναι:1.    Η ανάδειξη και την προβολή της οικονομικής δραστηριότητας της Βοιωτίας
2.    Η τόνωση της αγοράς από τις εμπορικές συμφωνίες
3.    Η γνωριμία  με νέα προϊόντα των επιχειρήσεων
4.    Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών
5.    Η στήριξη του επιχειρείν που αποτελεί μοχλό για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων
6.    Η ανάπτυξη της ιδέας της επιχειρηματικότητας.
      Στο χώρο της επιχειρηματικής επικοινωνίας, η Εμπορική Έκθεση, εγγυάται την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές .     Σε αυτό το μεγάλο Εμπορικό και όχι μόνο γεγονός ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας βγούμε μπροστά, στο δρόμο που οδηγεί στην τόνωση και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας  των τοπικών επιχειρήσεων, στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της επιχειρηματικότητας του τόπου μας για να γίνει η κρίση μια νέα αρχή για όλους.
     Με την πεποίθηση ότι η τοπική μας κοινωνία θα αγκαλιάσει την προσπάθεια μας για την στήριξη αναζωογόνηση του επιχειρείν ας δηλώσουμε  όλοι το παρόν. Πληροφορίες: κ. Σοφοκλής Μποτονάκης, τηλ 6942020259
-orchomenos press
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία σχολών Γονέων Εφήβων, από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας














ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Συμβουλευτικός σταθμός Νέων
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε
Ομάδες - Σχολές Γονέων μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (ΣΣΝ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», πρόκειται να λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος, ομάδες - σχολές γονέων μαθητών γυμνασίου & λυκείου. Σε πρώτη φάση οι ομάδες θα λειτουργήσουν στη Λιβαδειά και στη Θήβα & ανάλογα με το ενδιαφέρον και σ’ άλλες πόλεις.
Σκοπός των ομάδων είναι η ενίσχυση των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο, μέσω της ενημέρωσής τους σε ζητήματα που αφορούν στις αναπτυξιακές ανάγκες των εφήβων. Η θεματολογία και η μέθοδος υλοποίησης έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες που έχουν οι γονείς των εφήβων. Ενδεικτικά θέματα που θα διαπραγματευτεί κάθε ομάδα είναι:
· Αιτιολογία και συνέπειες χρήσης του φαινομένου της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
· Ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη.
· Αναπτυξιακές ανάγκες παιδιών κι εφήβων.

· Αναζήτηση τρόπων ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
· Ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης & της υπευθυνότητας των εφήβων.
· Οριοθέτηση συμπεριφοράς.
· Διαχείριση απώλειας, (χωρισμός γονέων, πένθος, κ.α.).
· Σεξουαλικότητα στην παιδική κι εφηβική ηλικία.
Όσοι γονείς και κηδεμόνες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα, μπορούν να επικοινωνούν:
· με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ) της ΔΔΕ Βοιωτίας, τηλ.: 2261350381, ή
με το Κέντρο «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», τηλ.: 2261081566.
Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Βοιωτίας
2261 3 50381
sumstanvoi@dide.voi.sch.gr
 thivanews
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η γυναίκα με το μακρύτερο... μούσι στον κόσμο που θα ζήλευε κι ο Ρασπούτιν

Αυτή είναι η γυναίκα με το μακρύτερο... μούσι στον κόσμο [εικόνα]

Το ρεκόρ της γυναίκας με το μακρύτερο μούσι στον κόσμο κατέχει η 62χρονη Βίβιαν Γουίλερ, η οποία ζει στην Καλιφόρνια και δηλώνει περήφανη που το όνομά της υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες, έστω και για αυτό το λόγο.
Η γενειάδα της Γουίλερ φτάνει σήμερα τα 25,5 εκατοστά, αλλά έχει υπάρξει και μακρύτερη, αγγίζοντας τα 27,9 εκατοστά. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της, ξεκίνησε να ξυρίζεται σε ηλικία 7 ετών, κατόπιν εντολής του πατέρα της, ωστόσο το 1993 αποφάσισε να σταματήσει και να αφήσει μούσι.
Σε ηλικία μόλις 5 ετών ξεκίνησε να εργάζεται σε τσίρκο, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «η γυναίκα λύκος», το οποίο εμπνεύστηκε από την πάθηση που της προκαλεί την έντονη αυτή τριχοφυΐα στο πρόσωπο και είναι γνωστή ως «σύνδρομο του λύκου» ή - πιο επίσημα – υπερτρίχωση.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η "παπαδιά" της Λαμίας.Χαμός με την προσαγωγή της στα δικαστήρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Αρκετός κόσμος, παρά το ψιλόβροχο, ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα Δικαστήρια της Λαμίας,
άλλοι για να δουν κι άλλοι για να αποδοκιμάσουν το σατανικό ζευγάρι.
Οι αστυνομικοί, επειδή [ΒΙΝΤΕΟ]...φοβήθηκαν λιντσάρισμα από τους συγγενείς του θύματος, που απειλούσαν κι έβριζαν, τους έβαλαν κρυφά από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου για να τους οδηγήσουν ενώπιον του Ανακριτή.

Πρώτος μπήκε ο 45χρονος εραστής και δολοφόνος, με κουκούλα στο κεφάλι, ανέκφραστος και ψυχρός (επόμενη φώτο).


Την στιγμή που έμπαινε μέσα η 42χρονη συζυγοκτόνος, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το LamiaReport, τη ρώτησε αν έχει μετανιώσει και εκείνη, με σκυμμένο το κεφάλι, απάντησε "ναι".

Λίγα λεπτά αργότερα, στο διάδρομο, την αντίκρισαν οι συγγενείς του θύματος και ξέσπασαν. Δείτε το video:





Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Εναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Δήμος Θηβαίων-Κοινοφελής Εργασία Στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), υλοποιεί ως συμπράττων φορέας, δράσεις Κοινωνικού, Υγειονομικού, Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα, οι οποίες σχετίζονται άμεσα και  άρρηκτα με τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητές της και ενισχύουν το πολυετές έργο της Επιχείρησης  στους συγκεκριμένους τομείς.
Οι ενέργειες που υλοποιούνται   είναι οι εξής:
Τομέας Παρέμβασης:  Κοινωνικός
Δράση 1η: Αρωγή προς ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους
   Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ( ΔΗ.Κ.Ε.θ) υλοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τη λειτουργία έξι (6) δομών στο Δήμο Θηβαίων
   Η δημιουργία δομής αρωγής προς ΑΜΕΑ και μοναχικούς ηλικιωμένους στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος εξυπηρετεί όσους δεν είναι επιλέξιμοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προσφέροντας υποστηρικτικές κατ’οίκον υπηρεσίες.
     Για την υλοποίηση της ενέργειας απασχολούνται  ένας κοινωνικός επιστήμονας και μία νοσηλεύτρια
Δράση 2η: Δημιουργική απασχόληση παιδιών ΡΟΜΑ (συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Φροντίδας για τσιγγάνους Θήβας).
      Στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας δεν λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το οποίο θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί στην ειδική ομάδα πληθυσμού των Ρομά και δεδομένου ότι τα παιδιά Ρομά δεν κοινωνικοποιούνται, αφού ως επί το πλείστον δεν φοιτούν σε κάποιο σχολείο, υπάρχει ανάγκη για δημιουργική απασχόληση τους. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων λειτουργεί από το έτος 2008 το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Φροντίδας για τσιγγάνους, το οποίο, όμως, δε δύναται λόγω έλλειψης προσωπικού να παράσχει τέτοιου είδους υπηρεσίες.
Στα πλαίσια της δράσης θα δημιουργηθούν ηλικιακές ομάδες για απασχόληση με ζωγραφική, εκπαιδευτικά- ψυχαγωγικά παιχνίδια, κ.τ.λ. Παράλληλα, θα ενασχοληθούν και με τον αθλητισμό.
       Για την υλοποίηση της ενέργειας απασχολούνται ένας  παιδαγωγός και ένας γυμναστής.
Τομέας Παρέμβασης: Υγειονομικές Υπηρεσίες
Δράση: Δράσεις ενημέρωσης για θέματα δημόσιας υγείας (συνεργασία με το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής).
      Η επιχείρηση λειτουργεί το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής, που δραστηριοποιείται σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας, δεν διαθέτει όμως το απαιτούμενο  προσωπικό ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης της δραστηριότητάς του.
    Η συγκεκριμένη δράση θα έχει διττό χαρακτήρα:
ενημερωτικό – συμβουλευτικό: α) ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σχέση του ατόμου με την ποιότητα της ζωής του, β) αλλαγή στάσης και ενεργοποίηση για συμμετοχή στην πρόληψη παραγόντων που σχετίζονται με την υγεία, γ) δεξιότητες για ατομική και κοινωνική δράση σε σχέση με την υγεία μέσα από την επιλογή και την εφαρμογή διαδικασιών που εγγυώνται ποιότητα ζωής προάγοντας όχι μόνο τη σωματική, αλλά και την κοινωνική ευεξία.
παραπεμπτικό: όπου κρίνεται σκόπιμο, το άτομο θα παραπέμπεται σε κάποιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.
Για την υλοποίηση της ενέργειας απασχολείται ένας διατροφολόγος/ διαιτολόγος.
Τομέας Παρέμβασης: Εκπαίδευση
Δράση 1η: Δημιουργική απασχόληση παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής (συνεργασία με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής).
    Μέσα από τις δράσεις, που θα διοργανωθούν, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και δη οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας καθώς επίσης στην ενημέρωση τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού, σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.
Για την υλοποίηση της ενέργειας απασχολείται ένας παιδαγωγός.
Τομέας Παρέμβασης: Πολιτισμός
Δράση 1η: Τόνωση ενδιαφέροντος των δημοτών για την θεατρική και κινηματογραφική τέχνη (συνεργασία με το Πολιτιστικό τμήμα της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.).
   Οι δημότες απορροφημένοι από τις βιοποριστικές τους ανάγκες αμέλησαν τις πολιτισμικές. Στο Δήμο μας παρατηρείται, έλλειψη συμμετοχής των νέων σε προβολές κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, η ανάγκη για τη συνεχή ενημέρωση και ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος τους για τους πολιτισμικούς αυτούς χώρους. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων λειτουργεί το χειμερινό και θερινό κινηματογράφο και κατά διαστήματα όταν αυτό είναι δυνατόν, πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις. Η περαιτέρω αξιοποίηση δε, του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, στο οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συναντήσεις, ημερίδες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις κ.λ.π., θα συμβάλλει στην ουσιαστική συμβολή της συγκεκριμένης δράσης στην πολιτιστική, πνευματική και τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης, αλλά ολόκληρης της περιοχής.
         Μέσω του διαδικτύου, αλλά και άλλων μέσων (έντυπων και μη) μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση του ενδιαφέροντος στους συγκεκριμένους πολιτισμικούς τομείς, με στόχο την κοινωνικοποίηση όλων των ατόμων ανεξαρτήτου οικογενειακής, οικονομικής και φυλετικής κατάστασης δίνοντας έναυσμα για στοχασμό και διεύρυνση των πνευματικών τους ικανοτήτων.
Για την υλοποίηση της ενέργειας απασχολούνται, ένα άτομο ειδικότητας Δημοσίων σχέσεων/Επικοινωνίας και δύο άτομα ειδικότητας Διοικητικών Γραμματέων
Με την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων, συμβάλλει στην αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εβαλε περούκα, της έδωσαν το όπλο από τα κάγκελα και σκότωσε το δολοφόνο του γιού της μέσα στα δικαστήρια [βίντεο]


Πολύ πιο εύκολα από όσο είχε φανταστεί η τσιγγάνα – δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από γραφείο της ανακρίτριας έναν 33χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, σκορπώντας τον πανικό στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα το πρωί.
Η γυναίκα φόρεσε μία περούκα, προκειμένου να μην την αναγνωρίσουν οι συγγενείς του στόχου τους, πέρασε από τον έλεγχο του ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο των δικαστηρίων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλευρά της περίφραξης, η οποία δεν φυλασσόταν, και πήρε το όπλο από το συνεργό της, ο οποίος ήταν έξω από τα δικαστήρια.
Η ώρα ήταν 9:50 και όταν η γυναίκα με απόλυτη ψυχραιμία ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 πήγε στο γραφείο της ανακρίτριας και τότε ξεκίνησε το μακελειό. Έβγαλε το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη σκορπώντας τον πανικό και τον θάνατο μέσα στα δικαστήρια.
Σημάδεψε τον 33χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της και τον εκτέλεσε με οκτώ σφαίρες στο κεφάλι και στο σώμα. Όσοι ήταν στο σημείο έτρεχαν πανικόβλητοι να καλυφθούν από τις σφαίρες, ενώ μέλη και των δύο οικογενειών πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από μαχαίρι, ο 25χρονος αδελφό του θύματος, και συγκατηγορούμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Μετά το περιστατικό και αφού η γυναίκα είχε ολοκληρώσει το δολοφονικό της έργο κατέβασε το όπλο και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως μας φακελώνουν! Η φρίκη της ηλεκτρονικής τυραννίας

Μια απλή φωτογραφία ενός πλήθους διαδηλωτών μπορεί να γίνει ένα "χρήσιμο εργαλείο" όχι μόνο στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών, που αναμφισβήτητα διαθέτουν πιο... εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης και αναγνώρισης,αλλά και οποιουδήποτε έχει την επιθυμία η πιο σωστά την διαστροφή να παίξει το ρόλο του πράκτορα.

Το παρακάτω e-mail το αφιερώνουμε εξαιρετικά σε...


όσους μας έλεγαν ευφάνταστους συνωμοσιολόγους, φοβικούς ή εχθρούς της τεχνολογίας (Στο e-mail δεν αναφέρεται αν το περιεχόμενο προέρχεται απο δημοσίευση κάποιου ιστολογίου ή ιστοδελίδας και για αυτό δεν την σημειώνουμε).

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από Port Moody και δημοσιεύεται στην Tri-City News 24, Ιουνίου. Η αναγνώριση των προσώπων μέσα στο πλήθος.... Εδώ είναι ένα πλήθος πριν από την εξέγερση στο Βανκούβερ.

Μπορείτε να βρείτε το κεφάλι και το πρόσωπο με εκπληκτική σαφήνεια κι ευκρίνεια.



Είναι τρομακτικό! Μπορείτε να δείτε - και τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου - και υπήρξαν χιλιάδες!

Προστασία προσωπικών δεδομένων? Επίσης, μολις πατηστε και το TURN OFF GigaTag. επανω στο μαυρο πλαισιο εξω απο φωτο ,θα δειτε οσα ειδα κι εγω! αν καταλαβα καλα σας δείχνει ονομαστικά όλους όσους μπορούν να ταυτοποιήσουν μέσω όλων των site κοινωνικής δικτύωσης ,όχι μόνο του facebook!!....

O φίλος μας id-ont.blogspot.com τα λέει εδώ και καιρό αλλά ποιός τον ακούει:
Ένας πόλεμος με στόχο να μας έχουν δικούς τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

Splunk, να μια εταιρεία με προοπτικές

Oταν όμως έχεις σκοπό να παρουσιάσεις τις τελευταίες τάσεις στον χώρο όπου κινούνται τα μεγάλα θηρία της κοινωνικής δικτύωσης και απόκτησης προσωπικών δεδομένων, γιατί άραγε να αρχίζεις από ένα άγνωστο όνομα; 

Η αιτία είναι το ότι κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστικά μηχανήματα, GPS, εταιρείες ηλεκτρονικών αγορών, παιχνίδια online δημιουργούν κάθε δευτερόλεπτο ποταμούς από δεδομένα.

Πρόχειροι υπολογισμοί του φημισμένου McKinsey Global Institute δείχνουν ότι εκεί πίσω, στους σκληρούς δίσκους και στις διάφορες φορητές μνήμες, η ποσότητα στοιχείων που παράγονται κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 40%. Και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα των Big Data. Ο κατακλυσμός των δεδομένων

Η εταιρεία Splunk λοιπόν φτιάχνει και πουλάει προγράμματα για την υποδοχή, την ανάλυση και την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται άφθονα κάθε δευτερόλεπτο και βρίσκονται γύρω μας.

«Το κινητό μου τηλέφωνο, το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου ξερνούν συνεχώς στοιχεία, το καθετί δημιουργεί δεδομένα» εξηγεί ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας που παράγει προγράμματα για την υποδοχή αυτών των στοιχείων, την ταξινόμησή τους και τη δημιουργία δεικτών για τον εύκολο εντοπισμό τους.



Η Zynga, γνωστή για τα online παιχνίδια, χρησιμοποιεί τα προγράμματα αυτά για να εντοπίζει πού κολλούν όσοι παίζουν τα παιχνίδια της και πότε εγκαταλείπουν, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους παίκτες της όσο γίνεται περισσότερο συνδεδεμένους. 

Αλλη εταιρεία τα αξιοποιεί για να αναλύει το πώς αγοράζουν οι καταναλωτές διάφορα εμπορεύματά της και στην Ιαπωνία τα χρησιμοποιούν για να μπορέσουν να προβλέψουν το… επόμενο τσουνάμι.

Πέρα από τη χρήση λοιπόν για καθαρά επιστημονικούς σκοπούς, οι εταιρείες επεξεργασίας δεδομένων ζουν καλά και βρίσκουν εύκολα χρηματοδότες διότι πολύς κόσμος έχει πλέον καταλάβει ότι διανύουμε την εποχή που δύουν τα παραδοσιακά μέσα ψυχαγωγίας και κοινωνικής συμβίωσης, όπως είναι τα συμβατικά τηλεοπτικά κανάλια, οι κινηματογραφικές αίθουσες και οι… επισκέψεις στα σπίτια. Ετσι οι γίγαντες του ψηφιακού χώρου έρχονται με νέες προσφορές.

Google όπως τηλεόραση…

Αρκεί να παρακολουθήσεις τις κινήσεις της Google ως σήμερα για να καταλάβεις τι ετοιμάζεται. Οταν αγόρασε το YouTube, οι περισσότεροι είδαν απλώς μια καλή κίνηση να αποκτηθεί ένα μέσο επικοινωνίας που θα προσπόριζε στην Google ακόμη μεγαλύτερη φήμη. 

Οι προσεκτικοί αναλυτές όμως διαπίστωσαν ότι τα σχέδιά της για το μέλλον ήταν φιλόδοξα. 

Πολύ φιλόδοξα, θα λέγαμε, για μεγαλύτερη ακρίβεια, αφού οι άνθρωποι δεν στοχεύουν σε τίποτε λιγότερο από το να υποκαταστήσουν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που υπάρχουν.

Σκοπεύουν από τους επόμενους μήνες να εμφανίσουν μέσα από τη διεύθυνση του YouTube δεκάδες εξειδικευμένα δικά τους κανάλια, που θα τα βλέπεις μέσα από τον υπολογιστή και από το κινητό σου τηλέφωνο. 

Αθλητικά, πολιτικά, μαγειρικής, μουσικής και διάφορα άλλα πολύ πιο παράξενα. Ετσι θα προσελκύσουν κοινό, το οποίο το έχουν εύκολα έτσι κι αλλιώς από τη δραστηριότητα του YouTube και θα το αιχμαλωτίσουν στα δικά τους νερά.

Στόχος είναι οι διαφημίσεις. Διότι θα μπορούν να δίνουν πλέον στους διαφημιστές και στους διαφημιζομένους αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν τα μεγάλα κανάλια. 

Να ξεχωρίσουν τα «συστατικά» του ανθρώπινου πολτού που παρακολουθούσε τα προγράμματά τους. Εξειδικεύοντας λοιπόν τώρα όλο και περισσότερο μέσα από διάφορες θεματικές πύλες, θα παραδίδουν τους καταναλωτές έτοιμους για να υποστούν την επίθεση της στοχευμένης πλέον διαφήμισης.

Θα συνδεθούμε ακόμα και με τις λάμπες! Και τα πράγματα δεν σταματούν εδώ. 

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ο Αλμούνια και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι υπεύθυνοι για τις αντιμονοπωλιακές ρυθμίσεις μέσα στα κράτη της Αγοράς έδωσαν την έγκρισή τους για την απόκτηση από την Google της γνωστής μας Motorola, των 19.000 υπαλλήλων και του Android, του γνωστού λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα, ανταγωνιστικού του αντίστοιχου της Apple, έναντι ποσού περίπου 10 δισ. ευρώ.

Απομένει η έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση και ο γίγαντας που ως τώρα φαινόταν να ενδιαφέρεται μόνο για το περιεχόμενο μπαίνει με πάταγο και στον τομέα των συσκευών.

Και μάλιστα όχι των παλαιών γνωστών συμβατικών, αλλά για να λανσάρει την καινούργια άποψη:

«Σε θέλω δικό μου όλη μέρα για τα πάντα». Δεν είναι η μόνη. Το ίδιο κάνει ήδη, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, η Apple, το Facebook ψάχνεται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το Amazon με τις ταμπλέτες ανάγνωσης, που δεν θα αρκούνται απλώς στην παρουσίαση των σελίδων ενός βιβλίου, ήδη δημιούργησε αξιοζήλευτη κίνηση. Τώρα λοιπόν έρχεται η σειρά της Google.

Συσκευή – Περιεχόμενο – Διαφήμιση – 24 ώρες/7ημέρες. Είναι το πακέτο που οι μεγάλες εταιρείες ονειρεύονται ότι μπορεί να δημιουργήσει τη νέα ψηφιακή οικολογία.

Οπου και να βρίσκεσαι, θα είσαι συνδεδεμένος μαζί τους. Από κάποιο τυχαίο γεγονός διέρρευσε ότι η Google κατέθεσε αίτηση για την πρώτη συσκευή της. Η οποία, ξεκινώντας μαλακά, θα φέρνει πρώτα μουσική στο σπίτι. Με ανέσεις όπως Bluetooth και Wi-Fi, θα συνδέεται και με άλλες οικιακές συσκευές (προφανώς και με την τηλεοπτική οθόνη). «Θα συνδεθούμε ακόμη και με τις λάμπες» λέγεται ότι είπε στον ενθουσιασμό του κάποιος μέσα από την εταιρεία, η οποία προς το παρόν σκοπεύει να δώσει σε υπαλλήλους της τη συσκευή, όταν βέβαια κατασκευαστεί, για δοκιμές.

Κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ίδια κατεύθυνση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έδινε τη δυνατότητα να ακούς μουσική μέσω του πακέτου Google Music (μουσική αποθηκευμένη σε cloud), και αυτό συνδυαζόταν με τις «παρέες» στην α λα Facebook εφαρμογή Google Plus.

Οι πληροφορίες αυτές συνδυάζονται και με την αγορά της Motorola, η οποία έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή συσκευών, αλλά και με το γεγονός ότι η Google, η εταιρεία που αναγορεύθηκε από το περιοδικό «Fortune» η καλύτερη εταιρεία στον κόσμο για να εργάζεσαι σε αυτήν, ψάχνει πλέον και μηχανικούς για κυκλώματα και όχι μόνο τσακάλια στον προγραμματισμό. Αρα, αφού δεν θα έχει πρόβλημα να προσλάβει τους καλύτερους, θα μπορέσει να προχωρήσει.

Μαζί υπάρχει έτοιμο και το Google Wallet, μια εφαρμογή-επέκταση της πιστωτικής κάρτας για διάφορα ποσά, η οποία θα σου επιτρέπει ακόμη και για ένα κουτάκι χυμό να μη δίνεις μετρητά.

Ετσι πακεταρισμένος και στεγανά κλεισμένος στα προϊόντα μιας εταιρείας, είτε αυτή λέγεται Apple, είτε Google, είτε Facebook, μπορείς να αρμενίζεις στον κυβερνοχώρο με το καλαμάκι στο στόμα και να είσαι όλος δικός της…


Πατηστε και TURN OFF GigaTag. επανω αριστερά, έξω από την φωτογραφία, και μετά όταν φορτώσει η εικόνα, κάντε ζουμ. Τώρα, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε πρόσωπο διαθέτει facebook!


(Τοποθετήστε το δρομέα οπουδήποτε μέσα στο πλήθος και κάντε διπλό κλικ μερικές φορές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη ρόδα του ποντικιού για μεγέθυνση.) Πατήστε εδώ και δείτε... και φρίξτε









klassikoperiptosi.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: 80χρονος αποκεφάλισε την 18χρονη έγκυο ερωμένη του



Συγκλονισμένη η αλβανική κοινωνία από έγκλημα πάθους με θύμα μια 18χρονη έγκυο.  Ενας 80χρονος την αποκεφάλισε πριν από μερικές ημέρες, στο Δυρράχιο.

Ο 80χρονος και η άτυχη 18χρονη ήταν γείτονες και διατηρούσαν ερωτική σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, το θύμα διήνυε τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο θύτης έμαθε πως η νεαρή είχε περάσει τις εξετάσεις και θα μπορούσε να σπουδάσει νοσηλευτική στο πανεπιστήμιο των Τιράνων. Το γεγονός αυτό ενόχλησε τον 80χρονο ο οποίος ζήτησε στη νεαρή κοπέλα να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν.

Σοκ: 80χρονος αποκεφάλισε την 18χρονη έγκυο ερωμένη του
Την παρέσυρε σε έναν αγρό και εκεί τη σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Μετά την αποκεφάλισε και έκρυψε το κεφάλι της. Το αποκεφαλισμένο σώμα της βρήκε την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο πατέρας της.

Ο 80χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκτίσει 9χρονη ποινή φυλάκισης για απόπειρα δολοφονίας, ομολόγησε στην αστυνομία το απίστευτο έγκλημα καθώς και ότι το παιδί που κυοφορούσε το θύμα ήταν δικό του.


tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Πώς θα είναι οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια;

Ο άνθρωπος της επόμενης χιλιετίας δεν θα είναι και τόσο… βλεπούμενος και θα διαφέρει κατά πολύ από τον σημερινό, σύμφωνα με το πορτρέτο που «φιλοτέχνησε» βάσει ερευνών η «Sun» και αναδημοσιεύει η «Le Monde».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το φαγητό και η ιατρική θα αυξήσουν το μέγεθός μας, ενώ ορισμένα σημεία του σώματος θα μειωθούν αρκετά. Ανάμεσα σε αυτά, τα έντερα, οι όρχεις (λόγω μείωσης της ανδρικής γονιμότητας) και ο εγκέφαλος, λόγω της βοήθειας που θα προσφέρουν οι υπολογιστές.



Αντιθέτως, θα αυξηθεί το μέγεθος των χεριών και των δακτύλων λόγω και της χρήσης της αφής στη νέα τεχνολογία αλλά και το μέγεθος των ματιών καθώς η επικοινωνία θα γίνεται πλέον με βάση τις εκφράσεις του πρόσωπου και τις κινήσεις των ματιών.

Αυτό είναι το «πιστεύω» επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, υπάρχει όμως και ο Δρ Στέμερ, ειδικευμένος στην οδοντιατρική, που εκτιμά ότι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πηγούνι και λιγότερα δόντια αφού την τροφή θα τη λαμβάνουμε σε υγρή μορφή ή ως χάπι.

Τουλάχιστον οι επιστήμονες συγκλίνουν στο ότι θα είμαστε λιγότερο τριχωτοί και ζαρωμένοι. Πάντως, αναφέρει το lifo.gr, από αισθητικής άποψης, ο άνθρωπος της επόμενη χιλιετίας μάλλον θα χρειάζεται πολλές… πλαστικές επεμβάσεις!




Διαβάστε Περισσότερα »

Γυναίκα πυροβόλησε το δολοφόνο του γιου της μέσα στα δικαστήρια – Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας


Γυναίκα πυροβόλησε το δολοφόνο του γιου της μέσα στα δικαστήρια – Ενας νεκρός κα

Πανικός στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όταν λίγο μετά τις 9 το πρωί έπεσαν πυροβολισμοί μέσα στο κτίριο 9. Σύμφωνα με την αστυνομία από τις σφαίρες τραυματίστηκαν δύο άτομα. Ολα ξεκίνησαν όταν μία αθίγγανη, κατά τη διάρκεια της δίκης του δολοφόνου του γιου, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς τη μεριά του κατηγορούμενου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα προσπάθησε να σκοτώσει τον κατηγορούμενο για τη δολοφοφία του γιου της και πυροβόλισε 7 με 8 φορές προς το μέρος του. Ο ίδιος έπεσε νεκρός, ωστόσο οι σφαίρες χτύπησαν και ένα ακόμα άτομο και τον τραύματισαν στα πόδια και την σπονδυλική στήλη.
Υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τραυματισμό ακόμα ενός ατόμου με μαχαίρι, καθώς ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους τσιγγάνους.
Η γυναίκα μπήκε άοπλη στα δικαστήρια, ωστόσο κάποιος συνεργός της, πέταξε όπλο πάνω από την περίφραξη των δικαστηρίων και εκείνη κατάφερε να βγάλει το όπλο έξω από το γραφείο της ανακρίτριας. Η γυναίκα συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ:ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις εγγραφών μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012.
Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών.
Τα μαθήματα που θα διδάσκονται από το Κοινωνικό Φροντιστήριο σύμφωνα με το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό είναι:
• Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Λογοτεχνία, Αρχαία, Ν. Γλώσσα –Έκθεση-Λογοτεχνία, Λατινικά, Πληροφορική, Γραμμικό σχέδιο, Αγγλικά και Γαλλικά
• Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
Μαθηματικά και Γλώσσα
Το φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δικαιούχοι είναι :
Οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Θηβαίων.
Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση ( δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.
Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
7. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα (αν υπάρχει πρόβλημα υγείας)
8. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του
παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Νέα προθεσμία υποβολής της αίτησης με τα δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στο Γραφείο Τύπου στο Δημαρχείο Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξάψαλμος Ιερώνυμου


Παρέμβαση στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις έκανε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Οπως είπε, τη στιγμή που ο καθημερινός άνθρωπος ευτελίζεται, «εκείνοι που έχουν τα πολλά είναι πολλοί», ενώ μίλησε με αιχμηρό τρόπο για τους Ελληνες που παρά την οικονομική κρίση συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του απλού λαού. «Είναι πολλοί αυτοί που πλούτισαν με άχρηστους τρόπους», σημείωσε.
Μιλώντας από το βήμα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δοξολογίας για την άφιξη της ιερής εικόνας «Αξιον Εστί» στην πόλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, 5.000 παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν, χιλιάδες άνθρωποι κάνουν ουρές για ένα πιάτο φαΐ και γενικά υπάρχει ανασφάλεια και δυστυχία.
Ανέφερε ακόμη ότι στην κρίση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.
Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, παράλληλα, πως η «Εκκλησία στέκεται όπως πάντοτε στο πλάι του λαού, χωρίς να εξαντλήσει την προσφορά της στο φιλανθρωπικό μόνο έργο, αλλά επιχειρώντας να δυναμώσει τις αδύναμες ψυχές».
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Χρ.Αυγή εξευτελίζει τον Χριστό"





«Μαύρη νύχτα», χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή, ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, με αφορμή τα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», ασκώντας όμως παράλληλα και αυστηρή κριτική στους συντελεστές του έργου «Corpus Christi», οι οποίοι, όπως είπε, "τη φτήνια τους προσπαθούν να πουλήσουν για τέχνη".
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ιεράρχης στις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, εναντίον αλλοδαπών. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, υπογραμμίζοντας ότι "σύμφωνα με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν "καλός"!
Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου για τη Χρυσή Αυγή:

"Άφησα τελευταία τη "Χρυσή Αυγή" που στην πραγματικότητα είναι "μαύρη νύκτα". Είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
Τον Χριστό που η "Χρυσή Αυγή" τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Δεν είναι ο "πλησίον" της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν "καλός". Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.
«Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων», συνεχίζει ο ιεράρχης «και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας. Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων".

Πηγή: pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον πάγο ο δρόμος Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη!


Λόγω οικονομικής κρίσης και τραπεζικής στενότητας, , που απομακρύνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον…
Στον πάγο μπαίνουν τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα τρίτης γενιάς, ύψους 1,8 δις ευρώ, λόγω οικονομικής κρίσης και τραπεζικής στενότητας, που απομακρύνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθιστώντας προς στιγμήν αδύνατη τη χρηματοδότησή τους.
Έτσι, όλα τα έργα υποδομών, μεταξύ των οποίων και ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Υλίκη - Θήβα, φαίνεται να οδηγούται σε αναστολή μέχρι νεωτέρας!
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, το υπ. Υποδομών εξετάζει να δώσει έμφαση στα ήδη προγραμματισμένα δημόσια έργα, όπως είναι. ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο αυτοκινητόδρομος Ακτιο - Αμβρακία ή το μετρό της Θεσσαλονίκης και στην σωτηρία των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, τέσσερις εκ των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης.
Αν και κύκλοι του υπουργείου διαψεύδουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι «κυνηγάμε όλα τα έργα, ένα προς ένα» και χαρακτηρίζουν «ώριμες τις συνθήκες για να δημοπρατηθούν κάποιες από τις νέες συμβάσεις παραχώρησης», εν τούτοις παραδέχονται ότι η καθυστέρηση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η έλλειψη ρευστότητας τα καταδικάζουν στο να μείνουν στις μακέτες.
Έμπειροι κύκλοι της αγοράς πάντως, διακρίνουν την πρώτη αλλαγή «γραμμής» μέσω του υπ.  Υποδομών Κ. Χατζηδάκη,  ο οποίος ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, προϋπολογισμού 900.000.000. ευρώ, να μη γίνει όπως έχει προγραμματιστεί, δηλαδή με σύμβαση παραχώρησης, αλλά να ενταχθεί σε μία συστάδα αεροδρομίων, που βαίνουν προς αποκρατικοποίηση.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί υποψήφιοι παραχωρησιούχοι του έργου ζητούσαν την ένταξη όλων των αεροδρομίων της Κρήτης στην ίδια παραχώρηση, όμως ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε οποιονδήποτε σχετικό συσχετισμό, αλλά τόνισε ότι η όποια απόφαση θα εξαρτηθεί από το πού θα καθίσει η «μπίλια» του μακροοικονομικού περιβάλλοντος της χώρας, ωστόσο παράγοντες γνω΄στες των έργων, επισημαίνουν πως η συμβασιοποίηση της ένταξης του Καστελίου μέσα σε μία συστάδα αεροδρομίων με στόχο την παραχώρηση, θα χρειαστεί ως και δύο χρόνια νομικής και οικονομικής επεξεργασίας, δηλαδή θα μπορεί να είναι έτοιμη γύρω στο 2015, ενώ παράλληλα, ως φαίνεται, στην «ξέρα» του υψηλού συντελεστή ρίσκου της χώρας οδεύουν και κάποιες, κατά τα άλλα, βιώσιμες συμβάσεις παραχώρησης, όπως ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Υλίκη - Θήβα (προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ) και η ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος (έργο ύψους 300 εκατ. ευρώ), καθώς παρ' όλο που πρόθεση του υπουργείου είναι να επαναδημοπρατήσει τα έργα προσεχώς, εν τούτοις η αγορά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική, λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε μονόζυγο σε γκρεμό όταν έσπασε ...[ΒΙΝΤΕΟ]

Ήθελε να εντυπωσιάσει τους Νορβηγούς κάνοντας μονόζυγο στην άκρη του γκρεμού και στη συνέχεια άλμα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως υπολόγιζε ο...
Richard Henriksen. Λίγα δευτερόλεπτα προτού αφήσει τα χέρια του από το μονόζυγο η βάση έφυγε από τη θέση της και εκείνος βρέθηκε να πέφτει άτσαλα από την άκρη του γκρεμού.

Πάλι καλά όμως κατάφερε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του καθώς έπεφτε και τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω για την Αλουμίνιον;»


Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής της παραλίας Διστόμου, στα γνωστά Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, υπάρχουν 1100 ακίνητα που καλύπτουν ένα τεράστιο εμβαδό που για λόγο τον οποίο ζητάμε να μας εξηγήσει ο αρμόδιος Υπουργός, δεν πληρώνουν το Ειδικό τέλος δομημένων ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω της ΔΕΗ, το γνωστό σε όλους μας ως «χαράτσι». Μάλιστα, όλως τυχαίως τα συγκεκριμένα κτίρια ανήκουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην εταιρεία «Αλουμίνιον». Το γεγονός δεν προκαλεί μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινή γνώμη, γιατί πάρα πολύ απλά, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, επειδή έτυχε να έχουν μια στέγη, οι πληροφορίες που θεωρούν ότι οι άκρως ευνοούμενοι του συστήματος που ελέγχονται και για άλλες υποθέσεις εμπλοκής για το δημόσιο συμφέρον, τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κράτος και τους χαρίζεται γενναιόδωρα το χαράτσι, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να εξακριβωθεί, εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς, να καλέσει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης και να ζητήσει από τους φοροδιαφεύγοντες να αποδώσουν αναδρομικά στα δημόσια ταμεία, αυτά που πληρώνουν εδώ και ένα χρόνο οι Έλληνες πολίτες. Κανένας δεν είναι κορόιδο να πληρώνει τα σπασμένα άλλων και πολύ περισσότερο οι Έλληνες, που μέχρι σήμερα δίνουν από το υστέρημά τους για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των άχρηστων πολιτικών και των προστατευόμενων τους επιχειρηματιών.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω λογαριασμών ΔΕΗ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας»
Σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011 άρθρο 53, παρ. 5, το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που αφορούν εμπορική ή οικιακή χρήση και εξαιρούνται από αυτό μόνο τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ή κοινωφελών σκοπών.
Με βάση καταγγελίες και δημοσιεύματα στο τύπο παρουσιάζεται πως στην περιοχή Παραλία Διστόμου (ή Άσπρα Σπίτια) της Βοιωτίας τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), που ανήκουν στην εταιρεία Αλουμίνιον, εξαιρέθηκαν από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στερώντας από τα δημόσια ταμεία αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
Περαιτέρω καταγγέλλεται πως ο λόγος της μη επιβολής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), ανήκουν στον γνωστό όμιλο εταιρειών, o οποίος μαζί με την ΔΕΗ ελέγχονται ήδη από την Δικαιοσύνη για παλαιότερες χαριστικές ρυθμίσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι αληθές πως δεν επιβάλλεται Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα συγκεκριμένα σπίτια στην εν λόγω περιοχή και αν ναι ποιος είναι ο λόγος εξαίρεσής τους;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Μακρή Ραχήλ
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής της παραλίας Διστόμου, στα γνωστά Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, υπάρχουν 1100 ακίνητα που καλύπτουν ένα τεράστιο εμβαδό που για λόγο τον οποίο ζητάμε να μας εξηγήσει ο αρμόδιος Υπουργός, δεν πληρώνουν το Ειδικό τέλος δομημένων ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω της ΔΕΗ, το γνωστό σε όλους μας ως «χαράτσι». Μάλιστα, όλως τυχαίως τα συγκεκριμένα κτίρια ανήκουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην εταιρεία «Αλουμίνιον». Το γεγονός δεν προκαλεί μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινή γνώμη, γιατί πάρα πολύ απλά, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, επειδή έτυχε να έχουν μια στέγη, οι πληροφορίες που θεωρούν ότι οι άκρως ευνοούμενοι του συστήματος που ελέγχονται και για άλλες υποθέσεις εμπλοκής για το δημόσιο συμφέρον, τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κράτος και τους χαρίζεται γενναιόδωρα το χαράτσι, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να εξακριβωθεί, εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς, να καλέσει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης και να ζητήσει από τους φοροδιαφεύγοντες να αποδώσουν αναδρομικά στα δημόσια ταμεία, αυτά που πληρώνουν εδώ και ένα χρόνο οι Έλληνες πολίτες. Κανένας δεν είναι κορόιδο να πληρώνει τα σπασμένα άλλων και πολύ περισσότερο οι Έλληνες, που μέχρι σήμερα δίνουν από το υστέρημά τους για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των άχρηστων πολιτικών και των προστατευόμενων τους επιχειρηματιών.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω λογαριασμών ΔΕΗ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας»
Σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011 άρθρο 53, παρ. 5, το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που αφορούν εμπορική ή οικιακή χρήση και εξαιρούνται από αυτό μόνο τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ή κοινωφελών σκοπών.
Με βάση καταγγελίες και δημοσιεύματα στο τύπο παρουσιάζεται πως στην περιοχή Παραλία Διστόμου (ή Άσπρα Σπίτια) της Βοιωτίας τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), που ανήκουν στην εταιρεία Αλουμίνιον, εξαιρέθηκαν από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στερώντας από τα δημόσια ταμεία αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
Περαιτέρω καταγγέλλεται πως ο λόγος της μη επιβολής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), ανήκουν στον γνωστό όμιλο εταιρειών, o οποίος μαζί με την ΔΕΗ ελέγχονται ήδη από την Δικαιοσύνη για παλαιότερες χαριστικές ρυθμίσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Είναι αληθές πως δεν επιβάλλεται Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα συγκεκριμένα σπίτια στην εν λόγω περιοχή και αν ναι ποιος είναι ο λόγος εξαίρεσής τους;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Μακρή Ραχήλ
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλή η κλήρωση για Λεβαδειακό




Τον νικητή Δόξας Κρανούλας – Πιερικού θα αντιμετωπίσει ο Λεβαδειακός (διπλοί αγώνες) στα πλάισια του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από την κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα των τεσσάρων πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας 2012’-2013’. Από κει και πέρα αν η ομάδα της Λιβαδειάς προκριθεί στην 4η φάση θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα την Κέρκυρα‚ αν αυτή έχει προκριθεί.
«»

Στην 4η φάση του κυπέλλου που θα γίνει τον Ιανουάριο‚ σε περίπτωση που οι ομάδες της super league προκριθούν από την 3η φάση‚ όπου θα αντιμετωπίσουν ομάδες της Β ή της Γ” Εθνικής‚ θα έχουμε σε διπλούς αγώνες τα ακόλουθα ζευγάρια: Άρης – ΠΑΟΚ Λεβαδειακός – Κέρκυρα Ολυμπιακός – ΑΕΚ Παναθηναϊκός – Πλατανιάς Βέροια – Ξάνθη ΟΦΗ – Πανθρακικός ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης
Αναλυτικά η κλήρωση για όλες τις φάσεις
ΚΛΗΡΩ ΣΗ 1ΗΣ‚ 2ΗΣ‚ 3ΗΣ & 4ΗΣ ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012’/13
1Η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 23’-24’-25’/10’/2012’) 1. Ρούβας – Εθνικός Γαζώρου 2. Αχαρναϊκός – Λάρισα 3. Οδυσσέας Κορδελιού – Δόξα Δράμας 4. Κασσιόπη – Αναγέννηση Γιαννιτσών 5. Προοδευτική – ΑΕΠ Ηρακλής 6. Κόρινθος – Απόλλων Σμύρνης 7. Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής Ψαχνών 8. Χανιά – Φωκικός 9. Καλαμάτα – Θρασύβουλος 10. Επισκοπή – Βύζας Μεγάρων 11. Παναιγιάλειος – Παναιτωλικός 12’. Εθνικός Αστέρας – Καλλονή 13’. Τηλυκράτης – Νέα Καβάλα 14. Πανηλειακός – Παναχαϊκή 15. Βατανιακός – Νίκη Βόλου 16. Ακαδημία Πλαταμώνα – Εργοτέλης 17. Εθνικός Σιδηροκάστρου – Αναγέννηση Επανομής 18. Γλυφάδα – Πανσερραϊκός 19. Δόξα Κρανούλας – Πιερικός 20. Αστέρας Μαγούλας – Ολυμπιακός Βόλου 21. Απόλλων Καλαμαριάς – Καλλιθέα 22’. Φωστήρας – Ζάκυνθος 23’. Τύρναβος – Οικονόμος Τσαριτσάνης
2Η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 30’-31’/ 10’/2012’  &  1’/ 11’/2012’) 24. Νικητής αγώνα 20’– Νικητής αγώνα 12 25. Νικητής αγώνα 18’– Νικητής αγώνα 3 26. Νικητής αγώνα 17’– Νικητής αγώνα 23 27. Νικητής αγώνα 9’– Νικητής αγώνα 10 28. Νικητής αγώνα 13’– Νικητής αγώνα 11 29. Νικητής αγώνα 4’– Νικητής αγώνα 15 30. Νικητής αγώνα 22’– Νικητής αγώνα 8
3Η ΦΑΣΗ (1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 28’-29’/ 11’/ 2012’  & 12’-13’/ 12’/2012’‚  2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 19’– 20’-22’– 23’/12’/2012’) 31. Πανθρακικός – Νικητής αγώνα 29 3’. Νικητής αγώνα 28’– ΑΕΚ 3’. Νικητής αγώνα 1’– skoda Ξάνθη 34. Νικητής αγώνα 30’– Πανιώνιος 35. Βέροια – Νικητής αγώνα 27 36. Νικητής αγώνα 26’– Κέρκυρα 37. ΠΑΣ Γιάννινα – Νικητής αγώνα 25 38. Ολυμπιακός – Νικητής αγώνα 14 39. Λεβαδειακός -Νικητής αγώνα 19 40. Νικητής αγώνα 16’– ΠΑΟΚ 41. Νικητής αγώνα 24’– Ατρόμητος 42’. ΟΦΗ – Νικητής αγώνα 6 43’. Νικητής αγώνα 21’– Άρης 44. Πλατανιάς – Νικητής αγώνα 7 45. Νικητής αγώνα 2’– Αστέρας Τρίπολης 46. Παναθηναϊκός – Νικητής αγώνα 5
4Η ΦΑΣΗ (1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 9’– 10’– 16’– 17’/ 1’/2013’‚  2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:  23’– 24’– 30’– 31’/ 1/ 2013’) 47. Νικητής αγώνα 43’– Νικητής αγώνα 40 48. Νικητής αγώνα 39’– Νικητής αγώνα 36 49. Νικητής αγώνα 38’– Νικητής αγώνα 32 50. Νικητής αγώνα 46’– Νικητής αγώνα 44 51. Νικητής αγώνα 35’Ν- ικητής αγώνα 33 52’. Νικητής αγώνα 42’– Νικητής αγώνα 31 53’. Νικητής αγώνα 37’– Νικητής αγώνα 34 54. Νικητής αγώνα 41’– Νικητής αγώνα 45
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει ο «πόλεμος» για το πετρέλαιο

Ξεκινάει ο «πόλεμος» για το πετρέλαιο – Μπλόκο των πρατηριούχων στη διανομή

Από σήμερα αρχίζει κανονικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τα νέα δεδομένα για την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης με αυτόν του κίνησης να είναι σε ισχύ και την τιμή του να... εκτοξεύεται στα ύψη από 1,35 έως 1,40 ευρώ. Δηλαδή σε ποσοστό είναι 40% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι.
Την ίδια στιγμή πάντως οι πρατηριούχοι απειλούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία της διάθεσης και διανομής, αφού όπως υποστηρίζουν με την τιμή να έχει φτάσει στα ύψη η ζήτηση αναμένεται να είναι μειωμένη και να οδηγήσει σε κλείσιμο και πρατηρίων. Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου φέτος θα είναι 50% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης χωρίς προβλήματα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους των βενζινοπωλών, των πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πέντε «μικρές Siemens» με τις μίζες των 26 εκατ. δολαρίων στην Ελλάδα

Οι πέντε «μικρές Siemens» με τις μίζες των 26 εκατ. δολαρίων στην Ελλάδα

Πέντε αμερικάνικες εταιρείες-κολοσοί έχουν «ομολογήσει» στις αρχές των ΗΠΑ πως έδωσαν σε έλληνες αξιωματούχους μίζες που ξεπερνούν τα 26,4 εκατομμύρια δολάρια την περίοδο 1997-2008 και τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα - αλλά όχι στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι πέντε αμερικάνικες εταιρείες δωροδοκούσαν έλληνες υπαλλήλους και αξιωματούχους σε χρονικό διάστημα μιας δεκαετίας προκειμένου να πάρουν συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο. Οι πέντε μικρές Siemens δραστηριοποιούνται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της καπνοβιομηχανίας, των αυτοκινήτων και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Πρόκειται για τις εταιρείες:
  • Johnson & Johnson-DePuy: Έδωσε 16,4 εκατ. δολάρια σε μετρητά σε δύο Έλληνες την περίοδο 1997-2006 μέσω θυγατρικών και υπαλλήλων της. Ένα μεγάλο μέρος πήγε σε μίζες σε αξιωματούχους του ΕΣΥ και των νοσοκομείων για την «προώθηση» των προϊόντων της. Μέσω του συστήματος αυτού, η Johnson & Johnson κέρδισε 24 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις. Πλήρωσε πρόστιμο με συμβιβασμό ύψους 21,4 εκατ. δολαρίων για το ποινικό μέρος και άλλα 48,65 εκατ. δολάρια για το αστικό μέρος.
  • Smith & Nephew: Ακόμα μια εταιρεία που παραδέχτηκε πως έδινε μίζες σε γιατρούς και αξιωματούχους του συστήματος περίθαλψης της Ελλάδας. Συνολικά, έδωσε 9,4 εκατ. δολάρια την περίοδο 1998-2006 μέσω offshore εταιρείας που ελεγχόταν από ελληνική εταιρεία διανομής. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 16,8 εκατ. δολαρίων για το ποινικό μέρος και 5,3 εκατ. δολαρίων για το αστικό μέρος.
  • Comverse Technology: Έδωσε μίζες 536.000 δολαρίων σε Έλληνες την περίοδο 2003-2006. Η εταιρεία κατηγορήθηκε για «ανάρμοστες πληρωμές» μέσω υπαλλήλων της προς τρίτους με τελικό αποδέκτη άτομα που συνδέονται με τον ΟΤΕ για να εξασφαλίσει παραγγελίες.
  • Daimler AG: Έδωσε «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια» σε μίζες σε 22 χώρες την περίοδο 1998-2008, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Χρησιμοποιούσε offshore, τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων και παραπλανητικές τιμολογήσεις. Στις ΗΠΑ, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 185 εκατ. δολαρίων!
  • Alliance One International: Η εταιρεία καπνού έδωσε μίζα 96.000 δολαρίων σε Έλληνα αξιωματούχο των φορολογικών και τελωνειακών αρχών το 2003. Το κέρδος της ήταν να μειωθεί ο φόρος για την εισαγωγή των προϊόντων της από τα 2,5 εκατ. ευρώ στα 600.000 ευρώ. Για τις ελληνικές μίζες αλλά και τις μίζες που έδωσε σε άλλες χώρες (Κιργιστάν, Ταϊλάνδη, Μαλάουι, Ινδονησία, Κίνα, κοκ) πλήρωσε πρόστιμο 9,45 εκατ. δολάρια για το ποινικό μέρος και 10 εκατ. δολάρια για αστικό μέρος.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης, που μόλις τώρα αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα και άρχισε να ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές, είναι πως και οι πέντε εταιρείες έχουν ομολογήσει στις αμερικάνικες αρχές τα αδικήματα που διέπραξαν. Αυτό προκύπτει από έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα, οι πέντε «μικρές Siemens» έχουν πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 350 εκατ. δολαρίων αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν καν διωχθεί.
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα, ο οποίος διαβίβασε τους σχετικούς φακέλους με τα στοιχεία στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Οι δύο εισαγγελείς καλούνται τώρα να κάνουν προκαταρκτική εξέταση ώστε να εντοπίσουν τους έλληνες αξιωματούχους που πήραν τα 26,4 εκατ. δολάρια από τις πέντε εταιρείες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, αλλά η θερμοκρασία σταθερά στους 30 βαθμούς

Παροδικές νεφώσεις και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, αλλά η θερμοκρασία στους 30 βα

Για σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι βροχερός, με παροδικές νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια που στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή ενώ κατά τόπους θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι στα δυτικά και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ βελτίωση θα παρουσιαστεί από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με σποραδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στην Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 ως 27 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες διευκρινίσεις από τον ΟΓΑ για την απογραφή συνταξιούχων


Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της καταγραφής με φυσική παρουσία των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ δίνει η διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα πρέπει:

α) να προσέλθουν, αρχικά, στον ανταποκριτή του Οργανισμού του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

β) να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή την τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους, με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Η απογραφή ξεκίνησε την 1η Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Όσοι δεν καταγραφούν θα σταματήσουν να παίρνουν τη σύνταξή τους από τον Ιανουάριο του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αγρινιώτισσα σωματοφύλακας της Άνγκελα Μέρκελ!

Μια Αγρινιώτισσα ήταν ο φύλακας-άγγελος της Γερμανίδας καγκελαρίου κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα.

Πρόκειται για την 35χρονη μελαχρινή ανθυπαστυνόμο η οποία ανήκει στην ομάδα ασφαλείας υψηλών επισκεπτών και μάλιστα αναλαμβάνει πάντοτε την φρούρηση γυναικών.

Η 35χρονη Σοφία, με την άρτια εκπαίδευση της αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μονάδες στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων. Το γεγονός ότι είναι είναι γυναίκα σε συνδυασμό με την διακριτική της παρουσία της δίνει την δυνατότητα να αναλαμβάνει σημαντικές αποστολές στο πλευρό ισχυρών γυναικών, που αισθάνονται πιο άνετα στο πλευρό μιας γυναικείας φιγούρας και όχι ενός άντρα αστυνομικού.

Κατα την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με την παρουσία της στο πλευρό της καγκελαρίου, φροντίζοντας την ασφαλή μετακίνηση της, δημιουργώντας ουσιαστικά την ασπίδα προστασίας της.

Να σημειώσουμε ότι η Σοφία, είναι από τις μοναδικές με σημαντική εμπειρία στην φύλαξη υψηλών προσώπων και έχει αναλάβει σημαντικές αποστολές έως τώρα, καθώς είχε επιλεχθεί και για την φρούρηση της Χίλαρυ Κλιντον κατα την διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης της στην χώρα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s

Τι είναι η «ροζ γλίτσα»;
Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα ...
συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’s για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε....κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.

Τα McDonald’s απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Όλιβερ. Ο Τοντ Μπέικον πάντως -διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald’s στις ΗΠΑ-, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald’s δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald’s εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.

Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».

iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αυστριακός που καθήλωσε τον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)...


Εκατομμύρια τηλεθεατές σ' όλο τον κόσμο παρακολούθησαν καθηλωμένοι στους δέκτες τους το απίστευτο άλμα του 43χρονου αυστριακού από την στρατόσφαιρα.
Στα...

τηλεοπτικά χρονικά -η ζωντανή αυτή μετάδοση- ήταν ένα γεγονός σπάνιο, αν όχι μοναδικό, όπως και το άλμα του Felix Baumgartner...
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι επιχειρούν οι Τούρκοι να διεισδύσουν οικονομικά στη χώρα μας!

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν την οικονομική τους διείσδυση στη χώρα μας...


Χρησιμοποιώντας περίεργους τρόπους προσπαθούν με μεθοδικότητα και επιμονή να πραγματώσουν τον σκοπό τους!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», η κυβέρνηση Ερντογάν...

επιχειρεί να διεισδύσει οικονομικά παραχωρώντας πριμοδοτήσεις για δρομολόγια των ΚΤΕΛ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη αλλά και κάνονταςπάμφθηνες εξαγωγές προϊόντων που λόγω της χαμηλής τιμής εκτοπίζουν από τα ράφια των θρακικών σούπερ μάρκετ τα ελληνικά αγαθά.
Επτά τουρκικά προϊόντα, που ελήφθησαν ως δείγμα, έχουν χαμηλότερη τιμή στη Θράκη σε σχέση με την τιμή τους στην Τουρκία
Πρόκειται για είδη που πωλούνται ευρέως από σούπερ μάρκετ της ελληνικής μεθορίου και της γειτονικής χώρας.
«Μεσολαβούν οι φόροι για την εισαγωγή τους στην Ελλάδα και το ποσοστό που κρατούν οι μεσάζοντες. Παρ' όλα αυτά, τα ίδια ακριβώς αγαθά εδώ πωλούνται φθηνότερα, με αποτέλεσμα τα ελληνικά να υστερούν σε πωλήσεις», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ Καραχασάν Δαμαζάν το πρόβλημα ολοένα και εντείνεται...
Οι καταναλωτές στρέφονται στα οικονομικότερα αγαθά που παλαιότερα μπορεί να μην τα προτιμούσαν λόγω χαμηλότερης ποιότητας. 
«Είχα συνηθίσει να μπαίνουν οι πελάτες στο μαγαζί και να μη ρίχνουν το βλέμμα τους στα τουρκικά. Αυτό, όμως, άλλαξε όταν οι τσέπες άδειασαν. Τώρα πουλάω σχεδόν τα διπλάσια εισαγόμενα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», εξηγεί. 
Το αποτέλεσμα είναι τα τουρκικά προϊόντα να αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά προκαλώντας ασφυξία σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος ασχολείται για χρόνια με τα τεκταινόμενα στη Θράκη και εκδίδει το περιοδικό «Αντιφωνητής», εκτιμά ότι δεν πρόκειται απλώς για μια απλή επιχειρηματική διείσδυση αλλά για μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο των γειτόνων για την ισχυροποίησή τους στην περιοχή. 
«Τη θέση των ελληνικών αγαθών που πετιούνται από τα ράφια παίρνουν τουρκικά, τα οποία μπορεί και να είναι επιδοτούμενα. Η επιχειρηματική επέκταση, όμως, αφορά και άλλους τομείς, όπως τα έπιπλα, τα κουφώματα, τα λάστιχα αυτοκινήτου, τα συστήματα θέρμανσης κ.λπ. Πρόσφατα, μάλιστα, αντιπροσωπία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας επισκέφτηκε για το σκοπό αυτό την Κομοτηνή», τονίζει.
Σοκολάτες, κέικ και μπισκότα σχεδόν... τζάμπα
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εφημερίδα, σοκολάτα γνωστής εταιρίας(190 γραμμ.) πωλείται στην Κωνσταντινούπολη προς 1,1 ευρώ, ενώ στα ράφια των καταστημάτων της Ξάνθης και της Κομοτηνής προς 95 λεπτά.
Μπισκότα για παιδιά (200 γραμμ.) άλλης μεγάλης εταιρίας στην Τουρκία κοστίζουν 1 ευρώ και στη Θράκη 0,9 ευρώ.
Κουτί με σοκολατάκια (400 γραμμ.) στην ελληνική μεθόριο το βρίσκεις με 1,8 ευρώ και στην Κωνσταντινούπολη με 1,9 ευρώ. Πτι μπερ (135 γραμμ.) πωλούνται προς 50 λεπτά στην Κομοτηνή και προς 55 λεπτά στην Τουρκία. 
Μπουκαλάκι νερό στην Κωνσταντινούπολη πωλείται αντί 30 λεπτών, τιμή ίδια με αυτή που το βρίσκει κανείς στη Θράκη.
Κέικ (200 γραμμ.) στην Ελλάδα κοστίζει 2,3 ευρώ και στη γειτονική χώρα 2,5 ευρώ.
Επιδοτούσαν ακόμη και το ΚΤΕΛ Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη
Γραμμή των ΚΤΕΛ που συνέδεε μέχρι πριν από μερικούς μήνες την Κομοτηνή με την Κωνσταντινούπολη φέρεται να επιδοτούσε το τουρκικό κράτος.
Αυτό αποκαλύφθηκε από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Aksam» ο διευθυντής της εταιρίας Kamil Koç, η οποία είχε αναλάβει το συγκεκριμένο δρομολόγιο μαζί με ελληνική εταιρία, καθώς βάσει της νομοθεσίας αυτές οι διαδρομές πρέπει να αναλαμβάνονται από κοινού. 
«Από τα δρομολόγια στην Ελλάδα δεν έχουμε κέρδος, αλλά είναι σημαντικό η Kamil Koç να υπάρχει εκεί. Γι' αυτό το λόγο επιδοτούνται», είχε δηλώσει ο Τούρκος διευθυντής.
Όπως αναφέρει στον «Τύπο της Κυριακής» ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ροδόπης, Πέτρος Δεληγκιώζης, σε αντίθεση με την τουρκική εταιρία η ελληνική, που είχε το άλλο 50% των δρομολογίων, δεν τα έβγαζε πέρα, με συνέπεια να εγκαταλείψει και η γραμμή να διακοπεί. 
«Οταν το 2009 είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του επιβατικού κοινού, χάρη στις τουρκικές εταιρίες ξαφνικά το εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη έπεσε από τα 23 στα 10 ευρώ. Έτσι, για εμάς ήταν αδύνατο να αντεπεξέλθουμε».
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ροδόπης συμπληρώνει: «Ενας άλλος παράγοντας για τον οποίο μειονεκτούμε είναι ότι τα λεωφορεία τους βάζουν αφορολόγητα καύσιμα, καθώς εισέρχονται στην Ελλάδα από τρίτη χώρα. Το αποτέλεσμα είναι οι ντόπιοι επιχειρηματίες να περνούν δύσκολες ώρες».
 Χαμηλότοκα δάνεια σε Έλληνες στρατιωτικούς από την τράπεζα Ziraat
Τα υποκαταστήματα της τουρκικής τράπεζας Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή, εκμεταλλευόμενα την οικονομική κρίση, αυξάνουν την ισχύ τους.
Όχι μόνο δανείζουν με χαμηλά επιτόκια που έχουν πέσει κατά καιρούς στα καταναλωτικά ακόμα και στο 3%, αλλά, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, εξαγοράζουν χρέη από πολίτες και επιχειρηματίες, κυρίως μουσουλμάνους, που μεταφέρουν στη Ziraat τις οφειλές τους και κατόπιν τις αποπληρώνουν με χαμηλότερα επιτόκια
Παράγοντες της Θράκης επισημαίνουν ότι η τράπεζα δεν έχει μόνο οικονομικό ρόλο και αυτό προκαλεί ανησυχία.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής φοβούνται πως το σχέδιο οικονομικής διείσδυσης των γειτόνων έχει και άλλες παραμέτρους... 
Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους μας πως με την παραμικρή ευκαιρία προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην περιοχή!
Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό, δεν πρέπει να επιτραπεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ