Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ξεκινά από το 1,3 - 1,5 ευρώ η διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

Την έναρξη της διανομής πετρελαίου θέρμανσης από σήμερα Σάββατο αποφάσισαν οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης, λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρουν, τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων.

Οι επαγγελματίες είχαν...

αποφασίσει να μη διανέμουν πετρέλαιο από την περασμένη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου λόγω της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει πάντως υποτονική λόγω κρίσης αλλά και υψηλών σχετικά θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας. 

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είχε διαμορφωθεί την Πέμπτη σε 1,37 ευρώ το λίτρο. 

Οι τιμές ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο.

Εν τω μεταξύ, σε πτωτική πορεία βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου κίνησης, ωστόσο, από τα 10 λεπτά περίπου που είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης – η οποία ισχύει από την περασμένη Δευτέρα, ταυτόχρονα με την αύξηση του ντίζελ κίνησης – μέχρι στιγμής έχουν περάσει στην κατανάλωση μόνο τα 4 λεπτά.

Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου για το ντήζελ κίνησης από 1,181 ευρώ το περασμένο Σάββατο, διαμορφώθηκε χθες στο 1,084 ευρώ ενώ η μέση τιμή λιανικής από 1,572 ευρω έπεσε στο 1,532 ευρώ το λίτρο.

Οι οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ακόμη ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικα Αποτελεσματα στη Βοιωτια

Πρωταθλημα Βοιωτιας
4η Αγωνιστικη
Τελικα Αποτελεσματα

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ         2-0
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ   2-1
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ 1-0
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ  0-2
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ   1-0
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ  2-1
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ  3-0
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ   1-3

η Βαθμολογια στην Α' Βοιωτιας
σε 4 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                                     12
2. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                        12
3. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                                  9
4. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ           9
5. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                             9
6. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ    9
7. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                          9
8. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                              7
9. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                         6
10. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ  4
11. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                          3
12. ΑΟ ΘΗΒΑ                                        0
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ          0
14. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                            0
15. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                          0
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                               0

Σημ. ο ΑΟ ΘΗΒΑ ξεκινησε με -6
η ΑΕ Σκουρτα εχει ενα μηδενισμο και -1

η 5η Αγωνιστικη θα διεξαχθει την Κυριακη 28 Οκτωβριου

ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΑΟ ΘΗΒΑ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Bορίδης: Πλειστηριασμοί ακόμη και στις πρώτες κατοικίες!...

Θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον "Real fm" υποστήριξε ότι... κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.

«Εξαιτίας της κρίσης και της δύσκολης κατάστασης των νοικοκυριών θωρακίστηκαν οι οφειλές αλλά αυτό οδηγεί σε πάγωμα αποπληρωμής των δανείων. Κατανοητό το ζήτημα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει η αποπληρωμή των οφειλών».

Απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση για το κλείσιμο των ελληνικών επιχειρήσεων, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι εθνικότητος θα είναι τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα πρόκληση: «Τάγματα» της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν σήμερα στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Νέα πρόκληση: «Τάγματα» της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν σήμερα στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της Χρυσής Αυγής με αφορμή την 12η γιορτή της «Ελληνικής Νεολαίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Άλσος του Ελληνικού στρατού στο Γουδί.
Το στρατηγείο της Χρυσής Αυγής θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στην Αθήνα με φόντο τις Ελληνικές σημαίες , τα στρατιωτικά παραγγέλματα και το «εγέρθητι» στη θέα του αρχηγού.
Τα κατά τόπους «τάγματα» του κόμματος ετοιμάζουν δυναμικό παρών, δημιουργώντας μια μεγάλη «φάλαγγα» με ιαχές και στρατιωτική πειθαρχία.
Το σκηνικό που στήνεται στο Γουδί θυμίζει στρατόπεδο. Στην είσοδο θα μοιράζονται μαύρες μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής , από τα μεγάφωνα θα ακούγονται εθνικιστικά εμβατήρια και φυσικά η πρόσκληση αφορά μόνο σε...'Έλληνες.
Τα συνθήματα θα έχουν το ίδιο εθνικιστικό χρώμα των παλαιότερων εκδηλώσεων. «Ψηλά οι σημαίες», «Για τη Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού» , «Πόλεμος στο σύστημα της σαπίλας» και «Εσεται ήμαρ» είναι μερικά από τα τσιτάτα που ήδη έχουν πλαισιώσει και τις αφίσες που έχουν βγει.
Στο Γουδί θα παραβρεθεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος στην περσινή εκδήλωση είχε μετατρέψει το παλιό εμβατήριο των Ενόπλων Δυνάμεων «Στρατιώτες στο δρόμο περνάνε » σε «Χρυσαυγίτες στο δρόμο περνάνε».

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βροχή» από πεφταστέρια το Σαββατοκύριακο


Όπως κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό μια ακόμη βροχή διαττόντων αστέρων, οι Ωριωνίδες, που φέτος αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου....

Οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα και επειδή το φεγγάρι δεν βρίσκεται κοντά σε πανσέληνο, το φως του δεν θα εμποδίζει την παρατήρηση, στο μέτρο βέβαια που δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.

Οι Ωριωνίδες φαίνεται να προέρχονται από μια περιοχή πάνω από το πολύ λαμπρό άστρο Μπετελγκέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους. Όμως στην πραγματικότητα αποτελούν απομεινάρια από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ και εμφανίζονται κάθε φορά που η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια που αφήνει πίσω του το πέρασμα του κομήτη στην πορεία του γύρω από τον Ήλιο.

Οι Ωριωνίδες είναι μία από τις δύο «βροχές» από πεφταστέρια που δημιουργεί η ουρά του διάσημου κομήτη του Χάλεϊ. Η δεύτερη είναι οι Ήτα Υδροχοΐδες που κορυφώνονται στις αρχές Μαΐου. Ο κομήτης (που πήρε το όνομα του Βρετανού αστρονόμου Έντμοντ Χάλεϊ) εμφανίζεται στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος κάθε 75 ή 76 χρόνια και είναι τόσο φωτεινός, που είναι ορατός με γυμνά μάτια. Τελευταία φορά εμφανίστηκε στον ουρανό της Γης το 1986 και η επόμενη θα είναι το 2061.

Μετά το 2006, οι Ωριωνίδες έχουν παρουσιάσει μερικές πολύ θεαματικές «βροχές» διαττόντων, με πτώση έως 60 μετεώρων την ώρα, τα οποία κινούνται με ταχύτητα περίπου 66 χιλιομέτρων την ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαταλείπουν το σχολείο λόγω κρίσης- Το 10% των Ελλήνων δεν έχει βγάλει το Δημοτικό

Σοκάρουν τα ποσοστά των αναλφάβητων στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία ένας στους δέκα Έλληνες δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικό σχολείο. Ο σημαντικότερος λόγος...
που συμβαίνει αυτό είναι ότι πολλές οικογένειες ζουν στα όρια της φτώχειας και τα παιδιά αναγκάζονται απο νωρίς να αφήσουν τις σπουδές και να ψάξουν για μεροκάματο. Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του Χρήστου Κατσίκα, περίπου 5.000 με 7.000 παιδιά εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το σχολείο τους, και ενώ οι πτυχιούχοι στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.265.168, ο αριθμός εκείνων που εγκαταλείπουν το σχολείο χωρίς να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου ή δημοτικού φτάνει τα 3,8 εκατομμύρια!



Τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο εμφανίζονται στις περιοχές των Νομών Ροδόπης και Ευρυτανίας με 67,4% και 64,6% αντίστοιχα, ενώ μεγάλα ποσοστά εμφανίζονται και στον Νομό Ρεθύμνου, όπου το ποσοστό των ατόμων μεταξύ 15-29 ετών που έχουν μόνο απολυτήριο γυμνασίου ή ούτε καν δημοτικού, φτάνει το 43,5%

Επίσης ένας από τους πέντε Νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, είναι ο Νομός Καρδίτσας, ο οποίος ωστόσο παρουσιάζει μία ιδιομορφία: Παρόλο που ως αγροτικός νομός με πολλές δυσκολίες πρόσβασης των παιδιών στα σχολεία παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά εγκατάλειψης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, παρουσιάζει επίσης και πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις όπου κατέλαβε την τρίτη θέση Πανελλαδικά, και τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας προέρχονται από την Θετική κατεύθυνση.

Μεγάλο ρόλο στην αύξηση των ποσοστών εγκατάλειψης του σχολείου παίζει η κρίση, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται αποκλειστικά, αλλά και το γεγονός ότι οι σπουδαστές και οι πτυχιούχοι δε βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η γραμματέας της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δήμητρα Ντρέκη «Είναι λάθος να κρίνουμε την εκπαίδευση ανάλογα με το αν ένα παιδί με απολυτήριο και πτυχία βρίσκει δουλειά. Το σχολείο προετοιμάζει πρωτίστως τους μαθητές να γίνουν καλοί πολίτες».

Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Eurostat, είμαστε μόλις 8οι στις 27 χώρες της Ευρώπης που παρουσιάζουν το φαινόμενο εγκατάλειψης του σχολείου. Την πρωτιά κατέχει η Μάλτα όπου 4 στους 10 μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο το 2010 και ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ισπανία αντίστοιχα με ποσοστό 28,7% και 28,4% αντίστοιχα, ενώ μεγάλα ποσοστά παρουσιάζει και η Ιταλία με 2 στους 10 μαθητές να αφήνουν τα θρανία. Το μικρότερο ποσοστό «διαρροής» μαθητών ωστόσο το κατέχει Σλοβακία με μόνο 4,7%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκεφτήκατε ποτέ γιατί η ΔΕΗ έστελνε λογαριασμούς "ΈΝΑΝΤΙ"; Διαβάστε την απάντηση

Τσιμουδιά για αυτά από τους "Φωτοπουλαίους"

Από τον ερχόμενο Γενάρη αλλάζει ο τρόπος πληρωμής της ΔΕΗ, που θα γίνεται πλέον σε μηνιαία βάση. Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ γιατί πληρώναμε - ανέκαθεν - λογαριασμό με την ένδειξη "ΕΝΑΝΤΙ" και γιατί δεν χρεωνόμαστε την πραγματική κατανάλωσή μας; Διαβάστε γιατί...



Για το θέμα αυτό είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην Κρήτη, όπου η ΔΕΗ είχε αναθέσει την καταμέτρηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε εργολάβο, η σύμβαση με τον οποίο έληξε, και οι πελάτες της Επιχείρησης λαμβάνουν συνεχώς λογαριασμούς «έναντι» αντί για τους «εκκαθαριστικούς» και αμφιβάλλουν για τον τρόπο χρέωσης.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

- Ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει κάθε έτος 24 εκατομμύρια ενδείξεις των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας των περίπου 7,2 εκατομμυρίων καταναλωτών, που τροφοδοτούνται από τη Χαμηλή και τη Μέση Τάση. Η κάθε ένδειξη που λαμβάνεται γνωστοποιείται στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, που εκπροσωπεί τον συγκεκριμένο μετρητή/καταναλωτή, ο οποίος και τιμολογεί την καταναλωθείσα ενέργεια.

- Η συλλογή των μετρήσεων γίνεται από μόνιμο προσωπικό της εταιρείας αλλά και από ιδιώτες εργολάβους καταμέτρησης.

- Στην περίπτωση, όμως, που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν καταστεί δυνατή η λήψη ένδειξης ενός ή περισσοτέρων μετρητών, τότε ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά σε εκτίμηση των καταναλώσεων/μετρήσεων, με τρόπο που ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία.

- Κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Μάιο 2012, υπήρξε πρόσκαιρη αδυναμία συλλογής ενδείξεων μετρητών στον νομό Ηρακλείου, η οποία αντιμετωπίστηκε με τη διαδικασία των εκτιμήσεων καταναλώσεων.

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω αδυναμία οφείλεται σε προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εργολάβου καταμέτρησης, τα οποία καθυστέρησαν σημαντικά την ολοκλήρωσή του.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι στο μεσοδιάστημα, ο ΔΕΔΔΗΕ λόγω των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό δεν είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με άλλον τρόπο τις ανάγκες της καταμέτρησης. Η δε πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι 8 μήνες απασχόληση), που είχε εγκριθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ τον περασμένο Φεβρουάριο και θα μπορούσε να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθυστέρησε, επίσης, σημαντικά, λόγω των πρόσθετων εγκρίσεων που έπρεπε να εξασφαλιστούν. Οι προσλήψεις αυτές εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Με άλλα λόγια.... Επί δεκαετίες... φταίει ο εργολάβος!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα γίνουν οι 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο



Τι περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο

Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2.000 «διαθεσιμότητες» δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμεvoυs οργανισμούς αλλά και από τον «σκληρό» πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης επιταχύνονται οι διαδικασίες οριστικοποίησης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, προκειμένου να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στην τελική φάση βρίσκεται, όπως αναφέρει το Έθνος, και η αξιολόγηση 1.500 φορέων του δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι από 200 οργανισμοί για να ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το 2ο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων, μέχρι το τέλος του έτους.

«Κλειδί» για την εφαρμογή του σχεδιασμού αποτελεί η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα που θα διαμορφωθούν στα υπουργεία.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα (άρθρο 101),τίθενται σε διαθεσιμότητα για έναν χρόνο με μηνιαίες απολαβές το 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους δώδεκα μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν.

Οι μετατάξεις θα πραγματοποιούνται ανά την επικράτεια και όποιος υπάλληλος αρνείται τη μετακίνηση θα απολύεται. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι έχει καταργηθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών οργανικών θέσεων που θα μπορούσε να υποδεχτεί υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, της προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης προκειμένου να μετακινηθούν.

Πρώτοι στη λίστα των μετακινήσεων θα βρεθούν οι πτυχιούχοι με προϋπηρεσία, ενώ στον προθάλαμο της απόλυσης θα τοποθετηθούν οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις θα κληθούν να επανεκπαιδευτούν, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις (π.χ. μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων σε νοσοκομεία ή σε παραρτήματα του ΙΚΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η "Γυμνή" Paymate της Χρυσής Αυγής που γίνετε σάλος τις τελευταίες ώρες...Αποκαλυπτικές Φώτο


Πέρασε κι αυτή απο το modeling αλλά δε στέριωσε. Επιλογή της; Συγκυρίες; Είχε λίγο παραπάνω τσιμπημένα χειλάκια κι αυτό λειτουργούσε αποτρεπτικά για editorials και πασαρέλες;

Ποιος ξέρει. Όπως και να χει η Χριστίνα Σάμη είναι η πιο sexy παρουσία ανάμεσα σε όλους αυτούς τους γυμνασμένους σβέρκους που βλέπουμε σε πορείες της χρυσής Αυγής. 

Τι να λέει ο Κασιδιάρης για το κορίτσι αυτό…είμαι περίεργος να μάθω. Γιατί; Δείτε γιατί…
  
 
tragiko.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέλους "καθάρισε" το ποδόσφαιρο μετά τις εξοντωτικές ποινές που επέβαλαν τα αρμόδια όργανα...Μετά τον Μπέο ελεύθερος και ο Τσακογιάννης!.


Και μετά κάποιοι περιμένουν να υπάρξει σοβαρός άνθρωπος και επενδυτής να ασχοληθεί και να μπλεχτεί με όλη αυτή την σαπίλα...

Tην αρχή έκανε ο Αχιλλέας Μπέος και τώρα ήρθε η σειρά του Γιώργου Τσακογιάννη να αφήσει το κελί και πλέον να περιμένει, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, την τακτική δικάσιμο για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

 Εγγύηση 350000 ευρώ θα δώσει ο Γιώργος Τσακογιάννης για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και σύμφωνα με το dikisports.blogspot.com έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του! Για το θέμα μίλησε ο δικηγόρος του Τσακογιάννη, κύριος Γιάννης Μαρκουλάκος, στη ραδιοφωνική εκπομπή "Εφεση στον Σκάϊ" τόνισε:
 «Η χρηματική εγγύηση που προτείνει ο εισαγγελέας για την αποφυλάκιση του Τσακογιάννη είναι ασυνήθιστα υψηλή και ελπίζουμε να μην συμφωνήσει ο κύριος ανακριτής. Ο πελάτης μου δεν έκανε κάτι που να έχει ίδιον όφελος. Άλλωστε η ομάδα του δεν περιλαμβάνονταν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Άλλο να κάνεις χάρες στο ποδόσφαιρο και άλλο πράγμα είναι να σε ωφελήσει οικονομικά ένα αποτέλεσμα.
Για να καταλάβετε ότι ο εντολέας μου δεν κέρδισε κάτι, έχει απλήρωτο δάνειο 522.000 ευρώ στη Eurobank»! 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορεινός Περίπατος στον Ελικώνα

Ο Σύλλογος Ελικωνίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη φορά την ορειβατική διαδρομή πλατεία –Αγ. Πέτρος-Σοι Μιρ (πηγές υδροδότησης του οικισμού) σπηλιά του Πλούτου –αλώνια -Μουσείο  την Κυριακή 14 Οκτωμβρίου 2012. Η διαδρομή είναι συνέχεια και τμήμα του παγκοσμίως γνωστού, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημό-τητα, μονοπατιού 22. Η διαδρομή που ακολούθησε η ομάδα των μελών και φίλων του συλλόγου είναι περίπου 2,5 ώρες μέχρι το μουσείο , όπου έγινε ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες  σε αυτήν την διαδρομή ήταν παιδιά από 5 χρονών μέχρι και γέροι 75 χρονών ,φιλοξενήθηκαν και περιηγήθηκαν στα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Λαογραφικό μουσείο τους προσφέρθηκαν καφές –πίτες-κουλούρια-κέικ όλα δώρα και προσφορά της νομάδας  γυναικών του συλλόγου .
Στην αίθουσα του μουσείου έγινε συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου και θίχτηκαν θέματα σοβαρά και άξια προσοχής απ όλους μας.
1.Αξιοποίηση και χάραξη μονοπατιών στον Ελικώνα μαζί και σε συνεργασία με άλλους ορειβατικούς συλλόγους της περιοχής .
2.Αξιοποίηση της αγροτικής γης του Ελικώνα για νέες καλλιέργειας και αναβίωση παλαιών.
3.Η καταστροφή και το κόψιμο δένδρων ελάτης από εμπόρους ξυλείας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στα μέλη και φίλους του συλλόγου η προσφορά του κ. Αποστόλου Δημήτρη να παραχωρήσει έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ/ στρέμμα την αγροτική γη που κατέχει στο σύλλογο για καλλιέργεια η διάθεση της σε νέους καλλιεργητές
Τέλος η συνάντηση έκλεισε με σύντομη ομιλία ιστορικού περιεχομένου από την ιστορικό Τότα Τσάκου -Κονβερτίνου
. Το δ/κο συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους με κάθε τρόπο συμβάλουν στις προσπάθειες του
Το αποτελέσματα αυτής της εκδήλωσης έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμα στην καταχώρηση της ιστοσελίδας του Συλλόγου με τίτλο: 'Ορεινός Περίπατος στον Ελικώνα"' .http://zerikia.blogspot.gr/ orchomenos-press
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ  16/10/2012
                                                              ΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ από 14 στα 25 ευρώ το μήνα...

Με νέο νομοσχέδιο, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην...
κατώτερη κατηγορία, η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη ανέρχεται σε 14,65 ευρώ το μήνα ή σε 175,80 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, η εισφορά θεωρείται πολύ μικρή σε σχέση, αφενός με τις παρεχόμενες από τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες υγείας και αφετέρου με την εισφορά που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών.

Η εισφορά στο εξής θα ανέρχεται σε 25,87 ευρώ το μήνα και το υπουργείο Εργασίας αναμένει ότι θα επιφέρει ετήσια αύξηση της τάξεως των 86.000.000 ευρώ και ταμειακή απόδοση της τάξεως των περίπου 56.000.000 ευρώ.

Η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία έχουν ασφαλιστεί θα κυμαίνεται από 19,60% έως και 22,91% ή από 122,88 έως 179,16 ευρώ σε ετήσια βάση.

Με τροπολογία επίσης, θεσμοθετείται η κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) που συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού) και του υγραερίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η εισφορά καταργείται στα πλαίσια του πακέτου μέτρων, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και εφόσον εκτιμάται, ότι επηρεάζει τη λιανική τιμή των συγκεκριμένων προϊόντων και τελικά μετακυλύετε στον καταναλωτή. Το ΤΕΑΠΥΚ, έχει ενταχθεί από την 1.8.2008 στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμός με ιστοσελίδα που προαναγγέλει πόλεμο με την Τουρκία...


crime.gr

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην κυβέρνηση από ιστοσελίδα που ισχυρίζεται πως έχει πληροφορίες για πόλεμο με την Τουρκία μέσα στον...

Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί από την αστυνομία να εντοπιστεί ο διαχειριστής και να "κατέβει" άμεσα το συγκεκριμένο blog. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι σχεδιάζεται θερμό επεισόδιο που θα οδηγήσει σε σύρραξη και εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, γίνεται χυδαία επίθεση στον Υπουργό Άμυνας, τους βουλευτές και τους Δικαστικούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν η βλακεία δεν έχει όριο... [Video]

Δείτε τι κάνει στο κακόμοιρο το γατάκι!

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι ΔΟΥ Δευτέρα και Τρίτη

To ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των ταμειακών συναλλαγών με το ευρύ κοινό χθες το μεσημέρι στις 13.30, των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών... των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από τις 22 Οκτωβρίου. Και τούτο, όπως ανακοινώθηκε, προκειμένου να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες, των οποίων το ωράριο συναλλαγής ολοκληρώνεται στις 14.30.

Όπως εξάλλου επισημαίνεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.

Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται βάσει της ΠΟΛ./1101/19.3.2002 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, στη βάση του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φορολογουμένων. Oι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και συναλλαγών των φορολογούμενων που λήγουν τη Δευτέρα και την Τρίτη παρατείνονται κατά μία ημέρα.

Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα οι Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ., που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012. Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται κατά μία εργάσιμη μέρα.

Για την αποφυγή προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως σημειώνει το υπουργείο, πρέπει να αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία του κτιρίου στέγασης της Υπηρεσίας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για τη μη πραγματοποίηση συναλλαγών, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, για τον λόγο στον οποίο οφείλεται αυτή, καθώς και για τις ημερομηνίες μετάθεσης των προθεσμιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος τα...κοντομάνικα-Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι βοριάδες

Τέλος τα...κοντομάνικα-Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι βοριάδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας , τοπικές νεφώσεις και ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη σύμφωνα με τις προβλέψεις Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 27 στην Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς μέτριους και τοπικά στον Πατραϊκό ισχυρούς.

Διαυγή καιρό με τοπικές νεφώσεις από τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι σχεδόν μέτριοι

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ