Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δείτε πόσο θα κοστίσει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται εφέτος, καθώς η συνεχιζόμενη...
οικονομική κρίση επιβάλλει μεγαλύτερο ψαλίδι στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το κόστος της φετινής παρέλασης θα είναι αρκετά μικρότερο από την παρέλαση που έγινε πέρυσι και δεν έχει καμία σχέση με το κόστος των παρελάσεων μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

Υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τις 230.000 ευρώ αφού αποφασίστηκε το Πολεμικό ναυτικό να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με δύο αρματαγωγά και να μην αποσταλεί φρεγάτα, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Ας σημειωθεί ότι η δαπάνη για την παρέλαση ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ τα προηγούμενα χρόνια.

Στη στρατιωτική παρέλαση της ερχόμενης Κυριακής θα λάβουν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα. Δεν θα παρελάσουν μηχανοκίνητες μονάδες ούτε θα πραγματοποιηθούν συνοδευτικές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών. Ετσι, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας καταγράφει μηδενική συμμετοχή στο κόστος της παρέλασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης Καθημερινής για τις δύο στρατιωτικές παρελάσεις φέτος το κόστος έχει προϋπολογισθεί στις 320.000 ευρώ, μειωμένο κατά 115.000 ευρώ σε σχέση με το 2011, όταν δαπανήθηκαν για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης μαρτίου στην Αθήνα συνολικά 435.000 ευρώ.

Η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στοίχιζε 750.000 ευρώ στο ΓΕΣ, 308.000 στο ΓΕΣ και 695.000 στο ΓΕΑ, σύνολο 1.753.000 ευρώ!

Για τη στρατιωτική παρέλαση τςη 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη το κόστος ήταν 430.000 για το ΓΕΣ, 468.000 για το ΓΕΝ και 415.000 για το ΓΕΑ, σύνολο και για τα τρία όπλα 1,313.000 ευρώ. Αθροιστικά και οι τρεις παρελάσεις στοίχιζαν 3.066.000 ευρώ.







Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός ΚΟ Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής που αντιτάχθηκε στα μέτρα

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής,
Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας το βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον κ. Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της ΝΔ.

O κ. Σταυρογιάννης είχε εκφράσει την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε "άδικα και αναποτελεσματικά".



Διαβάστε Περισσότερα »

"Τσίμπησε" βαθμό ο Λεβαδειακός


Χαμένοι κι οι δυο 
Ο Ατρόμητος εμφανίστηκε αγνώριστος και μέτρησε νέα απώλεια βαθμών, αφού έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό.

Προβλημάτισαν με την απόδοσή τους οι Περιστεριώτες που είχαν όλη κι όλη μια κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι και απογοήτευσαν τον κόσμο (αποδοκίμασε στο φινάλε) με την εμφάνισή τους.

«Τσίμπησαν» τον βαθμό της ισοπαλίας οι Βοιωτοί, ωστόσο δεν «ξεκόλλησαν» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αν η λέξη θέαμα έχει συνδυαστεί με ωραίο ποδόσφαιρο, τότε ούτε στον Ατρόμητο, αλλά ούτε στο Λεβαδειακό δικαιούνται να την χρησιμοποιήσουν με την εικόνα που παρουσίασαν. Πολλά αβίαστα λάθη, διακοπές παιχνιδιού και ελάχιστες φάσεις, με τους Περιστεριώτες να διατηρούν την άκαρπη -όπως αποδείχθηκε- κατοχή της μπάλας και τους Βοιωτούς να είναι –ελαφρώς- κερδισμένοι με την έννοια ότι πρωταρχικός τους στόχος ήταν κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους.

Το ξεκίνημα προϊδέαζε για κάτι καλύτερο από πλευράς θεάματος, καθώς αρχικά ο Μπρίτο και στην συνέχεια ο Σουμπίνιο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να δώσουν το προβάδισμα στον Ατρόμητο. Ωστόσο αυτές οι δύο στιγμές δεν ήταν ενδεικτικές για το τι θα ακολουθήσει ή καλύτερα για το τι δεν ακολούθησε. Μπλοκαρισμένη από τον καλά οργανωμένο ανασταλτικά Λεβαδειακό, η ομάδα του Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Εμφάνιση που προκάλεσε την δυσφορία του κόσμου και «υποχρέωσε» τον Σερβοέλληνα τεχνικό να αναπροσαρμόσει από νωρίς τα πλάνα του. Η πρώτη «διορθωτική» κίνηση ήταν η είσοδος του Καραμάνου αντί του Μπέλιτς. Μετά από μια ώρα και πλέον παιχνιδιού, ο Καραμάνος δημιούργησε την πρώτη και μοναδική κλασική ευκαιρία, με τον Επστάιν να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Οι κινήσεις από τον πάγκο δεν βοήθησαν τον Ατρόμητο να διεκδικήσει τη νίκη με το τελευταίο σφύριγμα να τον βρίσκει ανικανοποίητο όχι μόνο διότι δεν κατάφερε να φτάσει στο «τρίποντο», αλλά κι επειδή δεν έπεισε με την απόδοσή του. Στον αντίποδα, με ανάμεικτα συναισθήματα είναι στον Λεβαδειακό, καθώς ναι μεν πήραν ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα 10 επαγγέλματα «γκομενομαγνήτες»!


Από πιλότος μέχρι γιατρός, δείτε τα 10 
επαγγέλματα που.. 

περιτριγυρίζονται από γυναίκες. Μήπως ν’ αλλάξετε καριέρα;

Ο Νο1 παράγοντας για να γίνεις ακαταμάχητος, είναι να βρίσκεσαι συνέχεια ανάμεσα σε γυναίκες. Που θα πάει, κάποια θα σου κάτσει. Κι όταν αυτό είναι μέρος της δουλειάς σου, ακόμα καλύτερα. Να λοιπόν η ιδανική καριέρα και για σένα. Να σημειώσω ότι οι δικηγόροι που ασχολούνται με τα διαζύγια, όπως και οι σύμβουλοι γάμου έχουν εξαιρεθεί από την λίστα μου για ευνόητους λόγους.
Personal Trainer

Γνωστός και ως προσωπικός γυμναστής. Και για να είσαι γυμναστής σημαίνει ότι έχεις και ωραίο κορμί, άρα σίγουρα δεν περνάς απαρατήρητος στις γυναίκες. Βάλε επίσης ότι θα περνάς τον περισσότερο χρόνο εργασίας σου με γυναίκες που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσουν το τέλειο κορμί. Σαν καθοδηγητής τους, θα πρέπει επίσης να τις αγγίζεις συχνά, θέλεις κι άλλα; Αν καταφέρεις και βάλεις τα περισσότερα ραντεβού σου όσο πιο αργά γίνεται, σύντομα θα βρεθείς σε πολλά κρεβάτια.

Πιλότος

Από που ν’ αρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχήν, φοράς στολή, και μάλιστα πολύ σέξι στολή. Επίσης είσαι άνθρωπος με δύναμη και prestige, αν σκεφτείς ότι κρατάς στα χέρια σου τις ζωές πολλών ανθρώπων όταν πιλοτάρεις. Θέλεις κι άλλα; Ταξιδεύεις σ’ όλο το κόσμο, εκεί που πολλές γυναίκες κάνουν ελεύθερες τις διακοπές τους. Αλλά ακόμα και αν δεν σου κάτσει κάποια από αυτές, υπάρχουν αρκετές γοητευτικές αεροσυνοδούς, που πάνε ακριβώς εκεί που πας κι εσύ και μένουν στα ίδια ξενοδοχεία μ’ εσένα.

Σχεδιαστής Μόδας

Αν έχεις μια κλίση προς το σχέδιο, έφυγες τρέχοντας για σχολή σχεδιαστών μόδας. Πιθανότατα θα είσαι ο μόνος στρειτ που θα παρακολουθείς τα μαθήματα, αλλά αξίζει. Θα περνάς τον περισσότερο καιρό σου με νέα και όμορφα μοντέλα που ξέρουν να διασκεδάζουν και να περνάνε καλά. Βλέπεις όταν ξέρεις πως να κάνεις τις γυναίκες όμορφες, σε λατρεύουν όλες.

Ναυαγοσώστης

Θυμάσαι επιτυχίες που είχαν τ’ αγόρια του Μπέιγουοτς; Έτσι σε βλέπω κι εσένα. Άσε που πέρα από τις γυναίκες, έχει κι άλλα θετικά το επαγγέλματα. Είναι ότι πρέπει για καλοκαιρινή δουλειά αν είσαι φοιτητής, θα έχεις τέλειο μαύρισμα και θα μένεις σε φόρμα ενώ δουλεύεις. Άσε που ο χώρος εργασίας σου είναι γεμάτος γυναίκες που χαλαρώνουν με μπικίνι ή χωρίς.

Ηθοποιός

Δεν χρειάζεται να μοιάζεις με τον Brad Pitt για να έχεις επιτυχία στις γυναίκες. Ο χώρος είναι γεμάτος από καυτά θηλυκά που όλο και κάποιο θα συμπρωταγωνιστήσει μαζί σου. Και πέρα από τις συναδέλφους, αν τα καταφέρεις και γίνεις διάσημος, υπάρχουν χιλιάδες θαυμάστριες που θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για μια νύχτα μαζί σου. Όσο πιο χαμηλών τόνων είσαι, τόσο περισσότερες επιτυχίες θα έχεις.

Δάσκαλος χορού

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες λατρεύουν τον χορό, άρα και έναν άντρα που θα μπορεί να την καθοδηγήσει και να σαρώσουν την πίστα μαζί. Ότι κι αν διδάσκεις, το τμήμα σου θα είναι γεμάτο από γυναίκες που στην κυριολεξία θα κρέμονται από τα χείλη σου. Άσε που ο χορός από μόνος του αποπνέει ερωτισμό και έχει και σωματική επαφή. So you think you can dance;

Κυνηγός ταλέντων-Μάνατζερ

Λεφτά δεν ξέρω αν θα βγάλεις, γκομενάκια σίγουρα. Μοντέλα, τραγουδίστριες, τηλεπαρουσιάστριες, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Όλες θα ψάχνουν για δουλειά και καριέρα και εσύ θα είσαι αυτός που θα τις βοηθάς με τις γνώσεις και τα κονέ σου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Γιατρός

Όλες οι μαμάδες λένε στα κορίτσια τους από μικρές να βρουν ένα καλό παιδί και γιατρό φυσικά να παντρευτούν. Θέλει πολύ διάβασμα, πολλά χρόνια σπουδές, αλλά αξίζει. Όποια γυναίκα γνωρίζεις και σε ρωτά με τι ασχολείσαι, έχεις αμέσως την απάντηση που θέλει ν’ ακούσει. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σε πείσει, σκέψου κι όλες τις νοσοκόμες που θα δουλεύεις μαζί τους και θα περιμένουν να παίξετε το γιατρό.

Barman

Θες και να στο αναλύσω; Νύχτα, γυναίκες, πολλά ποτά. Ακόμα δεν το έπιασες; Ελεύθερες γυναίκες ξενυχτάνε και φλερτάρουν ακατάπαυστα, κι εσύ είσαι σίγουρα το Νο1 στις επιλογές τους. Έχεις στυλ, έχεις κέφι, συνήθως είσαι κι εμφανίσιμος και φυσικά είσαι στις υπηρεσίες τους όλο το βράδυ με τα κοκτέιλ σου. Νομίζεις ότι οι γυναίκες θέλουν κάτι παραπάνω;

Τουριστικά επαγγέλματα

Ιδανικά σε ταξιδιωτικούς προορισμούς με πολλές ελεύθερες γυναίκες. Είτε είσαι γυμναστής, είτε pool boy, είτε barman,ακόμα και ρεσεψιονίστ, έχεις πέραση. Ειδικά αν φαίνεσαι λίγο απλησίαστος και πολύ ευγενικός προς τις πελάτισσες, θα κάνουν ότι μπορούν για να σε κατακτήσουν. Μην ξεχνάς ότι οι καλοκαιρινές ατασθαλίες είναι πρώτες στη λίστα των γυναικείων φαντασιώσεων.
Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταβολή ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Στερεάς Ελλάδας



Ανακοινώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Έκδοσης Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας τροποποιείται ως εξής:
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 07:30΄έως 15:30΄.
Την Τετάρτη κατά τις ώρες 14:00΄έως 22:00΄.
Το Σάββατο κατά τις ώρες 08:00΄έως 15:00΄.
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα Γραφείων Έκδοσης Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr/ Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ο ΟΓΑ παρέχει ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη
στους δικαιούχους περίθαλψης του Οργανισμού (άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ).
Από 1.1.2012 ο ΟΓΑ έχει ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Εθνικός Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και ενημερώνει όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, δικαιούχους περίθαλψης, ότι πλέον υπάγονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απολαμβάνοντας όλων των παροχών που προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σας ενημερώνουμε για την διαδικασία απόδοσης δαπάνης για την αγορά φαρμάκων μέχρι τη λήξη μη εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικά φαρμακεία.
Για να διαβάσετε την επιστολή του ΕΟΠΥΥ, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε τις οδηγίες για την διαδικασία απόδοσης δαπάνης, πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε την σχετική αίτηση, πατήστε εδώ

ΝΕΟ: Χορήγηση λουτροθεραπείας στους ασφαλισμένους του Ε.ΟΠ.Π.Υ.Υ. για το έτος 2012.
Για να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε το σχετικό Υπόδειγμα 1, πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε το σχετικό Υπόδειγμα 2, πατήστε εδώ
ΝΕΟ: Διαδικασία χορήγησης δαπάνης προμήθειας οξυγόνου ή ενοικίασης συμπυκνωτή
Για να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Αίτηση απόδοσης δαπάνης για ενοικίαση Συμπυκνωτή Οξυγόνου: πατήστε εδώ
Αίτηση απόδοσης δαπάνης για ενοικίαση Συμπυκνωτή Οξυγόνου: πατήστε εδώ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΤΗ: πατήστε εδώ
Αίτηση απόδοσης δαπάνης για Αποκλειστικές: πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαλλοαλγερινή σπείρα είχε ρημάξει τη Βοιωτία



Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά.
Οι δράστες, υπήκοοι Γαλλίας και Αλγερίας, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει συμμορία που "χτυπούσε" τα σπίτια της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία από 28/8 έως 19/10/2012 "άνοιξαν" 16 σπίτια στη Λιβαδειά, στην Παραλία Διστόμου και στη Θήβα,αρπάζοντας χρηματικά ποσά, χρυσαφικά - κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν νοικιασμένο αυτοκίνητο το οποίο είχαν εκμισθώσει με πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά – κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστά έγγραφα και χρήματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει τα σχέδια των εκκοκκιστών το ράλι στις διεθνείς τιμές του βάμβακος


Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά χάλασαν τα σχέδια των εκκοκκιστών που πίεζαν ασφυκτικά τους παραγωγούς να «κλείσουν» εδώ και τώρα τα βαμβάκια που είχαν παραδώσει.Άμεση αναπροσαρμογή των τιμών του συσπόρου βάμβακος στα νέα δεδομένα της διεθνούς αγοράς, επιβάλλει στους Έλληνες εκκοκκιστές το χρηματιστηριακό «ράλι» της τελευταίας εβδομάδας. Οι εξελίξεις της διεθνούς αγοράς χάλασαν τα σχέδια των εκκοκκιστών που πίεζαν ασφυκτικά τους παραγωγούς να «κλείσουν» εδώ και τώρα τα βαμβάκια που είχαν παραδώσει το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα σε τιμές εξευτελιστικές με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα.
Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά χάλασαν τα σχέδια των εκκοκκιστών που πίεζαν ασφυκτικά τους παραγωγούς να «κλείσουν» εδώ και τώρα τα βαμβάκια που είχαν παραδώσει.

Από τη Δευτέρα τα 45 λεπτά το κιλό θα είναι λίγα για το προβροχικό βαμβάκι, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις στερούν κάθε επιχείρημα από τους εγχώριους εκκοκκιστές και τους υποχρεώνουν σε αλλαγή τακτικής.
 
Τις τελευταίες ημέρες, η υποχώρηση των εμπορεύσιμων αποθεμάτων των ΗΠΑ στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1995, πυροδότησε ένα εντυπωσιακό ανοδικό σερί στην αγορά του βαμβακιού. Οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων του βαμβακιού μέσα σε λίγες ώρες διαπραγμάτευσης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης, βρέθηκαν από τα 71,43 σεντς ανά λίμπρα στα 78,75 σεντς ανά λίμπρα, στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, σύμφωνα με αναλύσεις και ρεπορτάζ της Agrenda του Σαββάτου.
Η χρηματιστηριακή τιμή στα επίπεδα των 77,14 σεντς ανά λίμπρα το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφραζόταν στα 43,38 λεπτά το κιλό το σύσπορο για τον Έλληνα παραγωγό. Φαίνεται συνεπώς πως η αξία του ελληνικού βαμβακιού κέρδισε κάτι περισσότερο από 3 λεπτά το κιλό από την τιμή την οποία έχουν υπολογίσει οι εκκοκκιστές και παραλαμβάνουν το προϊόν τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα οι εκκοκκιστές πίεσαν τους παραγωγούς να κλείσουν τα βαμβάκια που είχαν παραδώσει και αρνούνταν να παραλάβουν σε ανοιχτές τιμές. Πλέον υπολογίζεται πως οι τιμές των εκκοκκιστηρίων θα πρέπει να κινηθούν τουλάχιστον στα 45 λεπτά το κιλό.
Ακατάλληλες ίνες στις ΗΠΑ
Καθώς συνεχίζεται η συγκομιδή στις ΗΠΑ, αποδεικνύεται πως τελικά οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είχαν εξαιρετικά αρνητική επίδραση στην ποιότητα της ίνας και στις τελικές αποδόσεις, με αποτέλεσμα ήδη αρκετοί αναλυτές να κάνουν λόγο για μείωση των αποθεμάτων για πρώτη φορά, για τη φετινή παραγωγή. Στις αποθήκες του χρηματιστηρίου εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης μάλιστα, μια μεγάλη ποσότητα από τη φετινή σοδειά έχει απορριφθεί, αφού δεν πληροί τα κριτήρια των προθεσμιακών συμβολαίων. Η εκκόκκιση των πρώτων ποσοτήτων της αμερικανικής παραγωγής έδειξε πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίνας όπως το Micronaire δεν είναι τα επιθυμητά και είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα κατά την επεξεργασία για την παραγωγή νήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφαίοι οικονομολόγοι προειδοποιούν για "οικονομικό χάος" στην Ευρώπη

Για κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη προειδοποιούν επιφανείς οικονομολόγοι. Τι δηλώνουν σε κοινή συνέντευξή τους σε γερμανική εφημερίδα
Για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη προειδοποιούν επιφανείς οικονομολόγοι σε κοινή συνέντευξή-μονομαχία προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Ο Αμερικανός Μίχαελ Μπούρντα από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και ο Χανς Βέρνερ Ζιν πρόεδρος του ινστιτούτου IfO του Μονάχου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο τι πρέπει να γίνει για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά συμφωνούν ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη μπορεί να οξυνθεί.
Εάν η Ελλάδα βγει έστω προσωρινά από την ευρωζώνη, "αυτή θα ήταν μια επικίνδυνη επιλογή και θα έλθουμε αντιμέτωποι με την απειλή ενός οικονομικού χάους", είπε ο αμερικανός οικονομολόγος.
Αντίθετα ο Χανς Βέρνερ Ζιν στηρίζει αυτή την επιλογή. Και οι δύο οικονομολόγοι τάσσονται υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική προς αυτό λύση.
Μάλιστα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν τάσσεται υπέρ του κουρέματος και του ισπανικού χρέους.
O κ. Ζιν σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δίνεται μάχη σε δύο μέτωπα, αυτό της τρέχουσας κρίσης που χρειάζεται όλο και περισσότερα κεφάλαια και αυτό της δομικής κρίσης, το οποίο αντιμετωπίζεται με μεταρρυθμίσεις και είναι πολύ πιο δύσκολο.
Άσμουσεν: "Το κλειδί είναι στα χέρια της Αθήνας"
Οι Φιλελεύθεροι σύμμαχοι της καγκελαρίου Μέρκελ, επιστρέφουν στην αυστηρή ρητορική όσον αφορά τις ελληνικές υποχρεώσεις.
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild am Sonntag ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ υπενθυμίζει ότι η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί μόνον εφόσον σημειωθεί πρόοδος τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Και για αυτό η έκθεση της Τρόικα θα είναι καθοριστική, υπογράμμισε.
Στην έκθεση της Τρόικα παραπέμπει και το στέλεχος της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η σαφής προτίμησή του είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
"Το κλειδί είναι στα χέρια της Αθήνας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν στο Δεύτερο Πρόγραμμα της δημόσια γερμανικής τηλεόρασης (ZDF).
Πηγή: Deutsche Welle
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοβουλία για δημιουργία «Αντιφασιστικής Κίνησης Θήβας»




Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης στην ιστορία του καπιταλισμού διεθνούς κρίσης. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου που κύριο στόχο έχει τη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων σε σχέσεις δουλείας και την χωρίς αντίτιμο παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας.
Γι’ αυτό το λόγο το σύστημα και τα παρακλάδια του (Μ.Μ.Ε, τύπος, όργανα εξουσίας, παρακρατικές οργανώσεις κ.α.) δεν κάνουν άλλο πράγμα από το να καλλιεργούν τον ανορθολογισμό, το φόβο και την τρομοκρατία με σκοπό την πλήρη χειραγώγηση του (αγωνιζόμενου) λαού. Σημαντική και οφθαλμοφανής είναι, επίσης, η πολιτική χειραγώγησης και αποδυνάμωσης του κόσμου της εργασίας με τη λογική του “διαίρει και βασίλευε”.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι vs δημοσίων υπαλλήλων, συμβασιούχοι vs μόνιμων, εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης vs εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ντόπιοι vs ξένων εργαζόμενων, μετανάστες χωρισμένοι σε νόμιμους και παράνομους. Διαιρούν με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους σε αντίπαλα κομμάτια βάζοντας στη θέση του εχθρού το διπλανό μας κι όχι τον απέναντι. Θυμίζει εξαιρετικά αυτό που κάποτε έγραψε ο Κώστας Βάρναλης «να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί».
ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ – Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Για να υλοποιηθεί η πολιτική του κοινωνικού κανιβαλισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση της «τρόϊκα εσωτερικού» μαζί με την διεθνή κλίκα του κεφαλαίου (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ.), απαιτείται το τσάκισμα κάθε φωνής αντίστασης.
Οι τόνοι χημικών ενάντια στους διαδηλωτές, η καθημερινή καταστολή από ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, η απαγόρευση διαδηλώσεων, η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που βγάζουν τις απεργίες παράνομες & καταχρηστικές, η κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου & προστασίας του εργαζόμενου, το «διευθυντικό δικαίωμα» αποκλειστικός κριτής μισθού, ωραρίων, απολύσεων, η αναγόρευση της «Τάξης & ασφάλειας» σε ύψιστο αγαθό – όταν λείπουν τα βασικά αγαθά απ” το τραπέζι όλο & περισσότερων οικογενειών.
Όλα αυτά κάνουν τη ζωή μας ασφυκτική, την αντίσταση «απαγορευμένη» πράξη & οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς στον εκφασισμό ολόκληρης της κοινωνίας. Σ’ αυτό το δυσοίωνο μέλλον, από κοντά & η ακροδεξιά εφεδρεία του συστήματος που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, λειτουργώντας ως συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ο κίνδυνος του φασισμού και της μαύρης αντίδρασης πηγάζει από ένα φόντο κοινωνικής αποσύνθεσης, διάλυσης και ακραίας φτώχειας χωρίς προηγούμενο. Κάνει σήμερα δυναμικά την εμφάνισή του στην Ελλάδα, όπου ο νεοφασισμός κι η ακροδεξιά σηκώνουν απειλητικά κεφάλι στοχοποιώντας αρχικά μετανάστες ως υπαίτιους όλων των κακών του τόπου.
Καννιβαλιστική επιλογή ενός χρεοκοπημένου συστήματος, για την υπέρβαση της κρίσης ο νέο-φασισμός εξαπολύει πογκρόμ μεταναστών , εμπρησμούς σπιτιών , απειλές για εκκαθαρίσεις σε σχολεία, μαχαιρώματα, καταστροφές πενιχρών μέσων επιβίωσης, ακόμα και δολοφονίες.
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η δράση των φασιστών θα απλώνεται και σε όλους τους αγωνιστές δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων, όπως και στον καθένα που δεν εντάσσεται στην ολοκληρωτική, ανορθολογική ιδεολογία τους.
Όσοι δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους. Χτυπήματα σε αγωνιστές του κινήματος αυξάνονται μέρα με τη μέρα (μέλος του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή, μέλη αντιρατσιστικών κινήσεων σε Καλλιθέα και Πειραιά, ανένταχτος πολίτης στην Ξάνθη, διαδηλωτές στη πλ. Συντάγματος………….)
ΠΟΣΟ «ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ» ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ;
Δεν τρέφουμε καμία απολύτως αυταπάτη για το πόσο αντισυστημικοί είναι! Το έδειξαν με την βοήθεια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ στον Σάλλα της Πειραιώς
- Όταν στον αγώνα των Χαλυβουργών πήραν το μέρος του αφεντικού Μάνεση, που επιδίωκε μισθούς των 400€
- Όταν συγκρούονται με το «μετανάστη εργάτη», αλλά όχι με τα αφεντικά που θέλουν να δουλεύουμε όλοι με μισθούς & δικαιώματα μετανάστη
- Όταν είναι «ενάντια στο μνημόνιο», αλλά ορκίζονται πίστη στο €υρώ
- Όταν «στηρίζουν την εθνική παραγωγή», αλλά κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση & τις πολιτικές που ξεκλήρισαν την εγχώρια παραγωγή – είναι «ενάντια στο διεφθαρμένο κράτος», αλλά λειτουργούν με τη στήριξη των χειρότερων μηχανισμών του (αστυνομία – δικαστές – ΜΜΕ)
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
Ο φασισμός, περισσότερο από κάθε άλλη μορφή αντίδρασης στηρίζεται στην ωμή βία, την περιφρόνηση της δημοκρατίας, την άρνηση της λογικής και του επιχειρήματος. Στοχεύει στην επικράτηση του φόβου, γιατί λαός που φοβάται δεν αντιστέκεται! Δεν μπορεί, έτσι, να πολεμηθεί μόνο με λόγια αλλά κυρίως με έργα από ένα ρωμαλέο, επαναστατικό, αντιφασιστικό κίνημα με πρωτεργάτη τον κόσμο της εργασίας και τις οργανώσεις του. Ένα κίνημα πολιτικό, ιδεολογικό, αντικαπιταλιστικό. Η απραξία είναι συνενοχή!
Όταν ο περίγυρος αδιαφορεί ή σιωπά μπροστά σε φασιστικά ή ρατσιστικά φαινόμενα, τα ενισχύει και τα νομιμοποιεί. Εμείς ως απλοί εργαζόμενοι, συλλογικότητες, ανένταχτος κόσμος, σωματεία εργαζομένων, πρέπει να συσπειρωθούμε, όχι για την απάντηση αυτή καθ΄αυτή στις παρακρατικές δυνάμεις αλλά για να προωθήσουμε μια άλλη κουλτούρα και πολιτισμό.
Μια άλλη πρόταση για την κοινωνία και τη ζωή συνολικότερα. Ένα μέτωπο που θα παλέψει για τον κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις πολιτικές της τρόικα και της κυβέρνησης και τις συνέπειες τους, φτώχεια – ανεργία – εγκληματικότητα.
Που θα πρωτοστατήσει για τη δημιουργία κινήσεων αλληλεγγύης για κάθε συνάνθρωπό μας ανεξάρτητα από φυλή και εθνική καταγωγή. Που θα υπερασπίζεται τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων στηριγμένο στο οργανωμένο μαζικό κίνημα. Εμείς, εργαζόμενοι των 400 ευρώ, άνεργοι, θαμώνες των κλεισμένων νοσοκομείων, παιδιά των πίσω θρανίων, πιστεύουμε ότι όπως αναφέρει ο Paulo Freire « η επανάσταση αγαπά και δημιουργεί ζωή και για να δημιουργήσει ζωή μπορεί να υποχρεωθεί να εμποδίσει μερικούς ανθρώπους να βάλουν φραγμό στη ζωή.
Πέρα απ’ τον κύκλο ζωής και θανάτου, που είναι βασικός στη φύση, υπάρχει ένας ζωντανός αφύσικος θάνατος.
Η ζωή που στερήθηκε την πληρότητά της.» Ας παλέψουμε ενάντια στο πισωγύρισμα της ιστορίας, τον ολοκληρωτισμό και τη μισαλλοδοξία, με όπλα την αλληλεγγύη, τα κοινά δικαιώματα και το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Ας αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για ένα κόσμο ισότητας χωρίς φόβο και ρατσισμό , για ένα κόσμο που θα είναι πιο εύκολο να τον αγαπάς.
Καλούμε όλους στη σύσκεψη για τη δημιουργία αντιφασιστικής κίνησης ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 8.00΄΄μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αρμονία)
  από thiva-press.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο 319 άτομα μπορούν να απολυθούν αμέσως από το Δημόσιο

Μόνο 319 άτομα μπορούν να απολυθούν αμέσως από το Δημόσιο

Ελάχιστοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να φύγουν αύριο το πρωί από το Δημόσιο χωρίς να υπάρξουν νομικές επιπλοκές. Και συγκεκριμένα μόνο 319. Από αυτούς οι 49 προέρχονται από τους 21 οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται με βάση σχετική ρύθμιση που έχει έλθει προς ψήφιση στη Βουλή και οι 270 είναι οι «επίορκοι υπάλληλοι» που έχουν ήδη τεθεί σε αργία με τελεσίδικες αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Η Τρόικα, η οποία απαιτεί 15.000 απολύσεις ως το τέλος του έτους, μπορεί να ...περιμένει.
Το ναυάγιο της εφεδρείας που εξελίχθηκε επί υπουργίας του Δημήτρη Ρέππα επανέρχεται στο προσκήνιο. Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα το Βήμα της Κυριακής αναφέρεται ότι με πολύ αργό ρυθμό ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες και συγκροτεί τα πειθαρχικά συμβούλια ώστε να κριθούν οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα κριθούν ένοχοι είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο, με συνοπτικές διαδικασίες. Το ίδιο θα συμβεί με τους ανίκανους υπαλλήλους, οι οποίοι φθάνουν τα 9.000 άτομα αν και η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αξιολόγηση του προσωπικού.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι ποιο όργανο θα κρίνει ποιοι υπάλληλοι εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες. Απόφαση, πάντως, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η αξιολόγηση να πραγματοποιηθεί υπό την άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να διασφαλιστούν η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα. Το ΑΣΕΠ δεν μπορεί όμως να είναι το όργανο που θα μοιράζει άδειες παραμονής ή εξόδου από το Δημόσιο που αποδεδειγμένα είναι ανίκανοι ή αναποτελεσματικοί και γι'αυτό οι διαδικασίες καθυστερούν δραματικά.
Ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε την Τρόικα ότι ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για την μείωση των δομών και των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο και ότι θα έχει σαφή εικόνα για το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από τη μεταρρύθμιση του κράτους. Υστερα από αυτή τη διαδικασία ένα σημαντικό τμήμα του πλεονάζοντος προσωπικού θα τεθεί σε εργασιακή διαθεσιμότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο μύθος του Τροφώνιου Μαντείου






Ένα από τα λιγότερα γνωστά μαντεία της αρχαιότητος, αν και το πιο αξιοπερίεργο ίσως απ' όλα, είναι το Τροφώνιο Μαντείο. Δεν μοιάζει με κανένα από τα άλλα. Σ΄αυτό δεν έδινε τους χρησμούς κάποια Σίβυλλα ούτε ένας ιερέας βασιζόμενος σε οιωνούς του θεού ούτε καν ελάμβανε ο χρηστηριαζόμενος θεία μυνήματα στον ύπνο του κατά την "εγκοίμηση" του. Η ιδιαιτερότητα του όμως έγκειται στο γεγονός, ότι ήταν "αυτόφωνο" -o χρηστηριαζόμενος μπορούσε δηλαδή να ακούσει ο ίδιος την φωνή του πνεύματος να ομιλεί, χωρίς να είναι σε κατάσταση εγκοιμήσεως, ή μπορούσε ακόμη να δεί φοβερά οράματα, όντας σε πλήρη εγρήγορση!

Το Τροφώνιο Μαντείο βρίσκεται στις παρυφές της Λειβαδιάς, εκεί που αναβλύζουν οι πηγές της Ερκύνας. Η Έρκυνα ήταν νύμφη, φίλη της Περσεφόνης. Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα φυσιολατρικό αξιοθέατο, γεμάτη ψηλόκορμα δένδρα, υδρόμυλους, τοξοειδή γεφύρια και χώρους αναψυχής, μια περιοχή η οποία με την ειδυλλιακή μορφή της δεν επιτρέπει στον σύγχρονο επισκέπτη να αναλογισθεί, ότι στον ίδιο τόπο λειτουργούσε κάποτε επί αιώνες ένα υπόγειο μαντείο, που ήταν τόσο υποβλητικό, ώστε οι χρηστηριαζόμενοι μετά την επίσκεψή τους σ΄αυτό να χάνουν τα λόγια τους και το γέλιο τους. Διότι από τους αρχαίους συγγραφείς μαρτυρείται, ότι όποιος εισερχόταν στο μαντείο τούτο, έχανε για λίγο καιρό τον εαυτόν του και πάθαινε κάποια κατάθλιψη -για όποιον ήταν σκυθρωπός, υπήρχε η ρήση "εκ του Τροφωνίου μεμάντευται". Το μόνο που υπενθυμίζει στον σημερινό επισκέπτη ότι ο τόπος ήταν κάποτε ιερός, είναι οι έγγλυφες κόγχες που υπάρχουν δίπλα στις πηγές της Έρκυνας.

Δεν ήταν απλό να επισκεφθεί κανείς ένα μαντείο και να πάρει χρησμό. Χρειαζόταν προετοιμασία ημερών, ώστε να καθαρθεί και σωματικά και ψυχικά. Ο χρηστηριαζόμενος πρώτα προσευχόταν και έκανε λουτρά στα ψυχρά νερά του ποταμού. Κατόπιν προσέφερε θυσίες στον Τροφώνιο και στους θεούς Δία, Ήρα, Κρόνο, Απόλλωνα και Δήμητρα. Την κρίσιμη νύχτα, πρίν την κάθοδο στον λεγόμενο "Λάκο του Αγαμήδη", oδηγείτο ο χρηστηριαζόμενος έπινε νερό από τις δύο πηγές που ήταν δίπλα. Η μία λεγόταν της Λήθης, για να ξεχάσει ο χρηστηριαζόμενος ό,τι τον βάραινε και η άλλη της Μνημοσύνης, για να θυμάται ό,τι δει και ακούσει στο Μαντείο. Πηγαίνοντας με συνοδεία στο Μαντείο έκανε μια τελευταία προσευχή εμπρός σ΄ ένα άγαλμα του Διός, έργο του Δαιδάλου. Και έφθανε πια η στιγμή να κατέβει στον λάκκο του, στα βάθη του υπογείου μαντείου. Το όνομα του το μαντείο το οφείλει στον ήρωα Τροφώνιο, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Αγαμήδη είχαν ανεγείρει τον ναό του Απόλλωνος στους Δελφούς. Όπως μας λέει ο Πίνδαρος, ιερέας κι αυτός στο Δελφικό μαντείο, όταν οι αδελφοί ετελείωσαν την ανέγερση του ναού και εζήτησαν από τον Απόλλωνα μια ανταμοιβή, ο χρησμός είπε ότι θα τους δοθεί σε επτά ημέρες και αυτοί ήλθαν σ' αυτόν τον απόκρημνο λόφο, όπου την εβδόμη ημέρα απεβίωσαν. Λέγεται ότι ο Τροφώνιος είχε εισχωρήσει σε ένα σπήλαιο του λόφου, όπου τον βρήκε ο θάνατος και το πνεύμα του έκτοτε εστοιχίωσε τον λόφο.

Επειδή δεν λείπουν οι κακιές γλώσσες (ούτε στην αρχαία εποχή), κυκλοφόρησε και μία άλλη ιστορία. Σύμφωνα μ'αυτήν, κάποιος πλούσιος τους είχε αναθέσει να του κτίσουν ένα απόρθητο θησαυροφυλάκιο. Ο Τροφώνιος όμως το κατασκεύασε έτσι, ώστε να μπορεί κάποιος από έξω, αφαιρώντας έναν λίθο, να εισέρχεται μέσα. Έκτοτε οι αδελφοί έμπαιναν κρυφά αφαιρώντας θησαυρούς, μέχρις ότου ο πλούσιος αντιληφθείς τις κλοπές και αδυνατώντας να βρεί τον τρόπο εισόδου των κλεπτών, έστησε παγίδα. Όταν λοιπόν ο Αγαμήδης πιάστηκε από την παγίδα, αναγκάστηκε ο Τροφώνιος να τον αποκεφαλίσει και να συναποκομίσει το κεφάλι του, για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Η ιστορία όμως είναι συκοφαντική, αφού το περιστατικό αυτό ήταν παλιό: Είχε λάβει χώραν άλλοτε στην Αίγυπτο από δύο αδέλφια, όπως μας το περιγράφει ο Ηρόδοτος (Β.121).

Ο Τροφώνιος κι ο Αγαμήδης ήσαν αρχιτέκτονες, γιοί του Εργίνου, του βασιλέως του Ορχομενού, αλλά και τόσο ευσεβείς, ώστε αφιερωμένοι στους θεούς δεν νυμφεύθηκαν, αφήνοντας ολόκληρο τον θρόνο της πόλεως. Λέγεται μάλιστα, ότι ο Τροφώνιος και πριν κτίσει τον ναό των Δελφών, λειτουργούσε ως μάντις στον ίδιο αγαπημένο του λόφο, εκεί όπου αργότερα επρόκειτο να πεθάνει και να ιδρυθεί το μαντείο του.

Για την ιστορία ιδρύσεως του Μαντείου μας πληροφορεί ο Παυσανίας. Κάποτε, λέγει, επικράτησε μεγάλη ανομβρία και πήγαν να ζητήσουν βοήθεια από το μαντείο των Δελφών, οπότε ο χρησμός τους υπόδειξε να αποταθούν στον ήρωα Τροφώνιο. Ήλθαν έτσι διάφοροι θεωροί στον λόφο του της Λειβαδιάς, ψάχνοντας να βρούν, πως θα τους βοηθήσει το πνεύμα του Τροφωνίου. Τότε κάποιος ονόματι Σάων, είδε ένα σμήνος μελισσών να εξαφανίζεται σε μια γήινη τρύπα- μπαίνοντας κι αυτός εκεί, ανακάλυψε το υπόγειο σπήλαιο, που έκτοτε κατέστη ένα από τα πιο περιώνυμα μαντεία. Η είσοδος στο Μαντείο ήταν δύσκολη. Κατέβαινε κανείς πρώτα στον λάκκο του Αγαμήδη, που είχε μια διάμετρο 3μ. και βάθος περίπου 5μ. Ο λάκκος περιβαλλόταν από μαρμάρινο κρηπίδωμα και διακοσμείτο με χάλκινους στύλους. Η κάθοδος γινόταν με μια λεπτή φορητή σκάλα. Στο βάθος του λάκκου ο χρηστηριαζόμενος έπρεπε να ξαπλώσει ανάσκελα και να χωθεί σε μια στενή τρύπα, βάζοντας πρώτα τα πόδια του. Στα χέρια του κρατούσε μελόπιτες, προσφορά στα φίδια της σπηλιάς, για να μην τον ενοχλούν. Ολισθαίνοντας κατόπιν με ευκολία μέσα στην τρύπα, έφθανε στον μεγάλο υπόγειο χώρο. Εκεί έμενε επί ώρες στο απόλυτο σκοτάδι, περιμένοντας την εμφάνιση του "δαίμονος". Η παραμονή μέσα στο σπήλαιο του Μαντείου μπορούσε να κρατήσει πολύ- μερικοί έμεναν ολόκληρες ημέρες. Η επίσκεψη στο σκοτεινό μαντείο δεν είχε δυσάρεστα απρόοπτα. Μόνον μια περίπτωση θανάτου αναφέρεται, όταν κάποιος ακόλουθος του Δημητρίου Πολιορκητού μπήκε για να ψάξει, νομίζοντας ότι θα βρει χρυσά αναθήματα, και χάθηκε. Μετά από πολύν καιρό βρέθηκε το σώμα του γκρεμισμένο από κάποιο άλλο μέρος του λόφου.

Στην έξοδό του από το Μαντείο ο χρηστηριασθείς παραλαμβανόταν από ιερείς, που τον οδηγούσαν σε ένα δώμα,όπου έμεναν μαζί του για να συνέλθει. Σ' αυτό το δώμα διηγείτο στους ιερείς τα διατρέξαντα, τι είδε και τι άκουσε, οι δε ιερείς του υπενθύμιζαν την υποχρέωσή του, να μην διηγηθεί σε κανέναν άλλον τα φοβερά ακούσματα. Λέγεται πάντως, ότι μέσα στο σκοτάδι άκουγε ξάφνου κανείς μια φωνή να του ομιλεί και να του απαντά σ'αυτά που σκεπτόταν. Οι χρησμοί του Μαντείου έμεναν απόρρητοι. Μεταξύ των χρηστηριασθέντων ήταν κι ο Παυσανίας-περιγραφή (Βοιωτ.39)- αποφεύγοντας κι αυτός να μας πει τον χρησμό.

Το Τροφώνιο Μαντείο λειτουργούσε ως την Βυζαντινή εποχή. Ήταν από τα τελευταία που κατέστρεψε ο φανατισμός της εποχής. Στο λόφο υπήρχαν πολλοί ναοί και αγάλματα. Στο άλλο άκρο του λόφου είχε αρχίσει στην Ελληνιστική εποχή να ανεγείρεται κι ένας μεγάλος ναός του Διός, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στην ολοκληρωτική καταστροφή του χώρου συνέβαλαν και οι Καταλανοί, όταν έχτισαν εκεί επί Φραγκοκρατίας τείχη και πύργους, χρησιμοποιώντας λίθους των αρχαίων ναών.

Πολλοί έχουν ερευνήσει τον λόφο, για να εντοπίσουν τον ακριβή χώρο του Μαντείου, αλλά μάταια. Εν τούτοις, ο αείμνηστος φίλος και ερευνητής Δημήτρης Δημόπουλος πιστεύει, ότι η αναζητούμενη θέση είναι εμφανής. Ακριβώς στην κορυφή του λόφου (ο Παυσανίας μας λέει πως το μαντείο ήταν "υπεράνω του όρους") έχει ανεγερθεί βυζαντινός ναός, αδιάψευστη μαρτυρία, σύμφωνα με την τότε συνήθεια, της ιερής θέσεως. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ναός έχει την μοναδική ιδιαιτερότητα, να είναι διώροφος: Υπάρχει ο ισόγειος ναός της Αγ. Σοφίας και από κάτω ο υπόγειος ναός της Αγίας Βαρβάρας. Οι διαστάσεις δε του υπογείου ναού έχουν ακριβώς τις διαστάσεις του λάκκου του Αγαμήδη που δίνει ο Παυσανίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι από εκεί (από το ιερό της Αγίας Βαρβάρας) ξεκινούσε η οπή, που οδηγούσε στο υπόγειο σπήλαιο-μαντείο. Πράγματι, σε απόσταση 25-30 μ. από τον βυζαντινό ναό αρχίζει μια απότομη κατωφέρεια του εδάφους, η οποία δείχνει την θέση που ήταν άλλοτε το υπόγειο Μαντείο. Προφανώς, στην εποχή του φανατισμού ο χώρος είχε πλήρως ανασκαφεί, ώστε τίποτε να μη μείνει από το ιερό σπήλαιο.

Ιδιομορφία του Μαντείου αποτελεί το γεγονός, ότι ήταν σπηλαιώδες, κάτι που δεν συνηθιζόταν στην Ελλάδα μετά την επικράτηση της Ολυμπιακής θρησκείας. Σε πανάρχαιες εποχές, όταν η θεά Γη ήταν η εξάρχουσα, τα σπηλαιώδη μαντεία ήταν ο κανόνας- είτε αυτά λειτουργούσαν τότε ως Νυμφαία είτε ως Εγκοιμητήρια. Η ίδρυση όμως υπογείου μαντικού χώρου σε όψιμη εποχή, και μάλιστα με την προτροπή του Απόλλωνος αποτελεί όντως την μεγάλη ιδιαιτερότητα του Τροφωνίου, που συνδέει έτσι την προολυμπιακή με την ολυμπιακή θρησκευτική εποχή. Γι' αυτό βλέπουμε να τιμάται στον χώρο η Γη-Μήτηρ (Δημήτηρ) ως τροφός του Τροφωνίου παράλληλα με τον θεό Δία, έτσι ώστε το Μαντείο να ονομάζεται του "Τροφωνίου Διός".

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δίκη παραπέμπεται 89χρονος Γερμανός για τη σφαγή το 1943 στην Κεφαλονιά

Σε δίκη  παραπέμπει η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης τον 89χρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών  στην Κεφαλονιά το 1943. 
Η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται συγκεκριμένα να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ την κατηγορία της «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».


Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην Ρώμη, πιθανότατα  χωρίς... την παρουσία του κατηγορούμενου.

Το πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων του γερμανικού στρατού κατηγορείται ότι πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, παρότι ήταν αιχμάλωτοι πολέμου, μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας με τους συμμάχους.

Ο Στόρκ είχε παραδεχθεί καταθέτοντας σε γερμανικό δικαστήριο στο παρελθόν τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα , στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, αλλά δεν παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς οι δικαστές έκριναν ότι εκτελούσε διαταγές και υπέυθυνοι ήσαν οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.

Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εκτελέσεις ήταν αναπόφευκτες μετά την καταγγελία της συμμαχίας της Ιταλίας με τη Γερμανία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφυγές στα δικαστήρια για τη μείωση ενοικίων

Με τσουνάμι μοιάζει ο εκρηκτικός ρυθμός με τον οποίο κατατίθενται προσφυγές στα δικαστήρια
όλης της χώρας από ενοικιαστές που ζητούν μείωση των μισθωμάτων, είτε για κατοικίες είτε για επαγγελματική στέγη...

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικηγόρων, το τελευταίο διάστημα οι αγωγές έχουν πενταπλασιαστεί και φτάνουν ακόμη και τις 2.000 υποθέσεις τον μήνα όταν πριν από έναν χρόνο δεν ξεπερνούσαν τις 500.

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων αποτυπώνεται πλέον και στον τομέα της ενοικίασης ακινήτων. Χιλιάδες πολίτες που μισθώνουν κάποιο κτίριο, είτε διαμέρισμα είτε κατάστημα, γραφείο ή αποθήκη, αδυνατούν να πληρώνουν κάθε μήνα το ενοίκιο που είχε συμφωνηθεί σε εποχές που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της κρίσης. Ετσι, στην αρχή ξεκινούν τη διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη κι αν αυτή δεν ευοδωθεί τότε προσφεύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να πετύχουν μείωση μισθώματος και με τον νόμο λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων.

Άλλωστε, «σύμμαχος» των μισθωτών στην προσπάθειά τους να μειώσουν το ενοίκιο είναι το χάος που επικρατεί στην κτηματαγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ιδιοκτητών ακινήτων, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1 εκατ. Ελληνες που δηλώνουν έσοδα από ενοίκια (προφανώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι που ρισκάρουν να μην το δηλώσουν και πληρώνονται με «μαύρο» χρήμα).

Εκτιμάται ότι την περίοδο αυτή περί τα 300.000 ακίνητα αναζητούν ιδιοκτήτη επί μήνες χωρίς, όμως, επιτυχία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ήπιαν μπύρες στο «Κελάρι του Αυγουστίνου»...


Το «Κελάρι του Αυγουστίνου» είναι ένα παραδοσιακό βαυαρικό εστιατόριο στο Βερολίνο, με σπεσιαλιτέ τα σνίτσελ και τα λουκάνικα και εκεί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προσκάλεσε την... κυρία Άννα Διαμαντοπούλου να πιουν μία μπίρα και να συζητήσουν πολιτικά. Άλλωστε η κυρία Διαμαντοπούλου δεν ξεχνά πόσο πολύ την στήριξε η Ντόρα στη ψήφιση του νόμου πλαισίου και παρ΄ότι προερχόταν από τη Βοστόνη και ήταν υπό την επίδραση του... τζετ λανγκ αποδέχθηκε την πρόταση.

***

Οι δύο κυρίες της πολιτικής συζήτησαν, τρώγοντας τραγανιστό σνίτσελ και πίνοντας την μπιρίτσα τους περισσότερο από δύο ώρες. Κυρίαρχο θέμα ήταν τα δύο... άκρα, που έχουν κυριαρχήσει πλέον στην πολιτική ζωή του τόπου. Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν αποκάλυψε τα πολιτικά της σχέδια, απλώς είπε ότι επιστρέφει και πάλι στη Βοστόνη, όπου διδάσκει (ως επισκέπτρια καθηγήτρια) στο Χάρβαντ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑIΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Αλίαρτο






     Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου, με ομιλητή  τον καθηγητή  καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. ΠΑΥΛΟ ΤΟΥΤΟΥΖΑ με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ. ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΖΩΗ».Ο ομιλητής με τρόπο γλαφυρό και κατανοητό ανέπτυξε το θέμα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο ακροατήριο.

      Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε κύκλο διαλέξεων από ειδικούς επιστήμονες  και διοργανώνεται από τον Δήμο Αλιάρτου και την Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών σε συνεργασία με το σύλλογο:« Κοινό των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»

    Όπως  τόνισαν, τόσο ο Δήμαρχος Αλιάρτου κος Ντασιώτης Γεώργιος, όσο και ο πρόεδρος της εταιρείας Βοιωτικών Μελετών κος Κόλλιας Νικόλαος, στόχος είναι  η ίδρυση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ, που είναι εφικτό να γίνει, εφόσον υπάρχει ανταπόκριση και μεθοδική εργασία. Η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη, σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση με την Τρόικα

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση με την Τρόικα

Μπαίνουν οι τίτλοι τέλους στο θρίλερ της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ με την υπογραφή της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα, αλλά το τίμημα προβλέπεται βαρύ καθώς το νεο μνημόνιο αφαιρεί εισοδήματα που θα ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι, έχοντας ενημερωθεί για τη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα, είναι έτοιμοι να αναλάβουν και πάλι το ελληνικό χρέος υπό την προϋπόθεση ότι από το 2013 η Ελλάδα θα ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της και από το 2014 ως και το 2016 που θα τρέχει το νέο πρόγραμμα θα εξασφαλίζει κατ' έτος πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ για να αποπληρώνει μέρος των τόκων.
Αυτό όμως που προκαλεί σοκ είναι η αποκάλυψη του νεου πακέτου των μέτρων που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής».
Έρχονται μεγάλες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια που θα ξεκινούν από 2% και θα φτάνουν κλιμακωτά ως και 35% στους δικαστές, όπου η μέση μείωση είναι 24%. Οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Αυγούστου.
Επίσης μεγάλες περικοπές αναμένονται στις ΔΕΚΟ όπου «κουρεύονται» εκ νέου όλοι οι μισθοί ώστε οι μεικτές αποδοχές των εργαζομένων να μην ξεπερνούν τα 1.900 ευρώ τον μήνα.
Το νεο μνημόνιο προβλέπει την κατάργηση στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ των δώρων και όλων των επιδομάτων πέραν του ενιαίου μισθολογίου που θεσπίστηκε πέρυσι καθώς και την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων με την επέκταση του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» παντού σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του προσωπικού στους φορείς και τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Επίσης, στα μέτρα που αποκαλύπτονται ανοίγοντας το πακέτο, περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις για τη μείωση του προσωπικού στα σχολεία, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία ενώ καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν στις μετατάξεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
Πιο βαριά όμως είναι τα μέτρα για τις περικοπές των συντάξεων καθώς καταργούνται για όλους τα δώρα, επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% ως 12% στο άθροισμα κυρίας και επικουρικής σύνταξης, αυξάνονται οι εισφορές σε όλα τα Ταμεία (συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ) στα όρια των εισφορών του ΙΚΑ και αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων.
Το νέο μέτρο είναι η καθιέρωση του «πόθεν έσχες» και η αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτών που παίρνουν επίδομα από το Δημόσιο ή τα Ταμεία τους. Θα ελέγχονται όλοι και εφόσον έχουν εισοδήματα π.χ. άνω των 30.000 ευρώ των χρόνο ή μεγάλη περιουσία θα χάνουν το επίδομα. Κάτι ανάλογο θα εφαρμοστεί και για τις συντάξεις των ανύπαντρων θυγατέρων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες σε πρώτη φάση θα χάσουν τη μισή σύνταξη.
Το μέτρο όμως που θα ανατρέψει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και θα κάνει πιο αβέβαιο το μέλλον των ανέργων μεγάλης ηλικίας είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια. Σύμφωνα με τα κείμενα το μέτρο θα έχει γενική εφαρμογή, χωρίς εξαιρέσεις, ακόμη και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η συνταξιοδότησης με 40 χρόνια ασφάλισης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυρίαρχος ο Α.Ο.Μαυροματίου,4-0 τον Ελεώνα

  • image one

Α.Ο.Μαυροματίου - Α.Ε.Σ.Ελεώνας 4-0

Ο Α.Ο.Μ. φιλοξένησε τον Ελεώνα στο γήπεδο της Άσκρης και τον φιλοδώρησε με 4 τέρματα έχοντας όμως σε κακή μέρα τους περισσότερους παίχτες. O Α.Ο.Μ. ξεκίνησε με τους Λάμπρου Σ., Γρίλλιας Μ. (Σπανος Π. 85'), Δρίτσουλας Μ., Σολωμος Π., Πελώνης Α., Δρίτσουλας Γ., Στοιχειός Σ., Σιαμανδούρας Α. (Νίκας Χ. 70'), Μικρός Κ., Μεγάλος Λ. (Πανούσης Μ. 60'), Λάμπρου Σ.

Το σκορ πηρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο τελευταίο τέταρτο του ματς κάνοντας ένα ξέσπασμα πετυχαίνοντας 3 τέρματα σε διάστημα 10 λεπτών! Το 1-0 έγινε στο 23' όταν ο Δρίτσουλας Γ. σούταρε από πλάγια δεξιά στην περιοχή, σθεναρή απόκρουση του γκολκίπερ και ο Μεγάλος παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ ανοίγει το σκορ. Στο 32' σε πάσα του Πελώνη ο Δρίτσουλας Γ. σουτάρει έξω από την περιοχή για να βρει η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι. Να σημειώσουμε πως στο 17' η ομάδα του Ελεώνα έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Κακό ποδόσφαιρο με δυνατές μάχες μέσα στο αγωνιστικό χώρο με τον Α.Ο.Μ. να ψάχνει να βρει τα πατήματα του.

Στο B' ημίχρονο ο Α.Ο.Μ. μπήκε καλύτερα προσπάθησε να πιέσει για το 2-0 αλλά δεν έβρισκε χώρους και είχε πολλές λάθος πάσες. Μοναδική ευκαιρία το φάουλ του Δρίτσουλα Γ. στο 58' που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι ξανά. Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν για το 1-1 μια κάθετη μπαλιά του Νίκα βγάζει τον Στοιχειό Σ. σε θέση βολής και αυτός περνώντας την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ κάνει το 2-0 λυτρώνοντας την ομάδα του! Στο 78' το σκηνικό επαναλαμβάνεται με τον Νικά να βγάζει ξανά τον Στοιχειό Σ. μόνο του, αυτός περνά και τον τερματοφύλακα πλασάροντας στην κενή εστία μέσα σε πανηγυρισμούς για το 3-0! Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν ο Στοιχειός Σ. ντριπλάρει 3 αντιπάλους στην περιοχή και σε θέση βολής πετάγεται ο Μικρός Κ. που πλασάρει εύστοχα για το 4-0 κλέβοντας το γκολ από τον Στοιχειό Σ.!

Στην συνέχεια του παιχνιδιού κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα νεύρα χωρίς όμως να ξεπεραστούν τα όρια και έτσι οι 2 ομάδες τελείωσαν με 11 παίχτες! Για τον Α.Ο.Μ διακρίθηκαν οι: Στοιχειός Σ., Νίκας και ακολούθησαν οι άλλοι σε απόδοση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδίωξη με τραυματισμό και σύλληψη δράστη στη Θήβα.


Αλβανικής καταγωγής ήταν ο ένας εκ των δύο δραστών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Θήβας μετά από καταδίωξη το βράδι της Παρασκευής.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 όταν κίνησε τις υποψίες επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Θηβών Μουρικίου. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος όπως αποδείχθηκε, να χάσει τον έλεγχο και να ντελαπάρει εκτός του οδοστρώματος. Στο τροχαίο τραυματίστηκε στα πόδια ο οδηγός του αυτοκινήτου ενώ κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι ο συνοδηγός. Από τις έρευνες των αστυνομικών στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Ο τραυματισμένος δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομέιο Θηβών. Έρευνες διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Θηβών.
starlamias
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων




Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr:
ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ