Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Έλληνας διατητής μπήκε στο βιβλίο Guinness – Έχει πιστοποίηση για 27 αθλήματα

Έλληνας διατητής μπήκε στο βιβλίο Guinness – Έχει πιστοποίηση για 27 αθλήματα

Στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness μπήκε ένας Έλληνας ο οποίος κατέχει πιστοποίηση διαιτητή για 27 αθλήματα.
Ο 29χρονος Ανδρέας Κωλέττης πήρε το ρεκόρ ως «Κάτοχος των Περισσοτέρων Πιστοποιήσεων Διαιτητή / Κριτή Αθλημάτων».
Ο ρέκορντμαν Έλληνας έχει πιστοποίηση για: Στίβο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση επί Άμμου (Beach Handball), Αντισφαίριση επί Άμμου (Beach Tennis), Πετοσφαίριση επί Άμμου (Beach Volleyball), Ποδόσφαιρο Τυφλών, Μπριτζ, Σκάκι, Ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο Σάλας, Ορειβασία – Αγωνιστική Αναρρίχηση, Μηχανοκίνητος Χερσαίος Αθλητισμός, Ιστιοπλοΐα, Αθλητική Αλιεία Επιφανείας, Κολύμβηση, Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Πετοσφαίριση και Γουσού Κούνγκ –Φού, Πυγμαχία, Τρίαθλο, Δίαθλο, Παρατρίαθλο, Καλαθοσφαίριση και Υποβρύχια Σκοποβολή.
Ο Ανδρέας Κωλέττης υπήρξε αθλητής της κολύμβησης και της άρσης βαρών, ενώ είναι ομοσπονδιακός προπονητής αθλητών των Special Olympics στην άρση βαρών.
«Η εποχή μας είναι αμείλικτη και απαιτητική. Θα ήθελα η νέα γενιά να δραστηριοποιείται περισσότερο στον αθλητισμό, στις τέχνες και στα γράμματα και λιγότερο με το Facebook και το αδυσώπητο κυνήγι του ποιος έχει για παράδειγμα το ομορφότερο κινητό τηλέφωνο... Αν καταφέρει η δραστηριότητά μου αυτή να παρακινήσει προς αυτή την κατεύθυνση έστω και ένα παιδί, τότε το χόμπι μου θα έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα στην κοινωνία. Και αυτό γιατί το χόμπι μου δεν είναι σκοπός, αλλά μέσο», δήλωσε ο Έλληνας διαιτητής όταν παρέλαβε το δίπλωμα Guinness.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Του έκοψε το πόδι το γεωργικό μηχάνημα – Βαριά τραυματισμένος ένας κτηνοτρόφος

Του έκοψε το πόδι το γεωργικό μηχάνημα – Βαριά τραυματισμένος ένας κτηνοτρόφος

Στο νοσοκομείο της Λαμίας μεταφέρθηκε ένας 57χρονος άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του όταν καταπλακώθηκε από γεωργικό μηχάνημα.
Όπως δημοσιεύει το lamiareport.gr, ο κτηνοτρόφος, πατέρας 3 παιδιών, από την περιοχή του Δομοκού, κάτω από άγνωστες συνθήκες βρέθηκε μπροστά από το τεράστιο μηχάνημα το οποίο χειριζόταν ο αγρότης ιδιοκτήτης του.
Ένα από τα ψαλίδια του μηχανήματος του έκοψε το πόδι το γόνατο ενώ τραυματίστηκε και στο άλλο. Χρειάστηκε η επέμβαση της Π.Υ και της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, για να τον απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Λαμίας.
«Αν δεν ήταν κάποιοι από την πρώτη στιγμή εκεί, που ήξεραν να του σταματήσουν την αιμορραγία, ο άνθρωπος δεν θα άντεχε», είπε κάτοικος της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Κρήτη: Αφήνουν άταφους τους νεκρούς γιατί δεν έχουν λεφτά!

Θύματα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έχουν πέσει ακόμα και οι νεκροί στην Κρήτη!

Οι συγγενείς των αποθανόντων έρχονται αντιμέτωποι με μία τραγική πραγματικότητα, καθώς λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν χρήματα για την κηδεία.

Όπως...

αναφέρει το Prismanews.gr, οι συγγενείς των νεκρών έρχονται σε επαφή με διάφορα γραφεία τελετών για να κανονίσουν τα διαδικαστικά της τελετής, όμως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης οι κηδείες γίνονται σε ... δόσεις.

Κάποτε οι γέροι κρατούσαν τα χρήματα τους για εκείνη την ώρα και έτσι οι συγγενείς πλήρωναν αμέσως τα έξοδα της κηδείας. 

Τώρα όμως αυτό αρχίζει να μειώνεται αισθητά αφού τα γεροντάκια δίνουν την πενιχρή τους σύνταξη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που περνούν δύσκολα, κι έτσι όταν έρχεται η ώρα του θανάτου εκείνα πια δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν, λέει στο Prismanews.gr ο Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, πρόεδρος γραφείων τελετών Ανατολικής Κρήτης. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν ακόμα και 100 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφλήσουν τα έξοδα της κηδείας όπως επίσης εκείνοι που ρίχνουν αρκετά το κόστος μίας τελετής περικόπτοντας καμιά φορά ακόμα και τον ... καφέ !

Νεκροί στα αζήτητα

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο υπάρχουν αυτή τη στιγμή εννέα πτώματα στα ψυγεία των νεκροτομείων του ΠΑΓΝΗ και είναι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν στενούς συγγενείς με αποτέλεσμα να είναι στα αζήτητα. 

Όλους αυτούς θα τους αναλάβουμε εμείς τα γραφεία τελετών, πληρώνοντας φυσικά εμείς οι ίδιοι τα έξοδα της κηδείας μιας και δεν έχουν συγγενείς να για να τα πληρώσουν αναφέρει ο κ. Πιτσικάκης.

Ψυγεία νέου κοιμητηρίου

Κι όμως υπάρχουν. Το θέμα είναι πόσοι Ηρακλειώτες το γνώριζαν. Στο νέο κοιμητήριο στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου υπάρχουν ψυγεία που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό νεκρών, ωστόσο δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία γιατί σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς κάτι τέτοιο θα είχε υψηλό κόστος αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσικάκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Reuters: Ξεχασμένες ασθένειες επιστρέφουν στην Ελλάδα

Εκτενές ρεπορτάζ του Reuters για ασθένειες του παρελθόντος οι οποίες κάνουν την επανεμφάνισή τους στην Ελλάδα της κρίσης. Τι αναφέρει για το Εθνικό Σύστημα ΥγείαςΜία αποκαρδιωτική και "μαύρη" εικόνα για την Ελλάδα του 2012 δίνει αποκαλυπτικό και ενδελεχές ρεπορτάζ του γνωστού πρακτορείου Reuters.
Το Reuters δίνει έμφαση σε "ξεχασμένες", όπως τις αποκαλεί ασθένειες οι οποίες όμως εμφανίζονται ξανά στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.
"Εκεί που φαίνεται ότι τα πράγματα δε θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα για την Ελλάδα, η εξαντλημένη και καταχρεωμένη χώρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια νέα απειλή: τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια".
Έτσι ξεκινά το εκτενές ρεπορτάζ του Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο "ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να μεταδώσει στον άνθρωπο εξωτικές/τροπικές λοιμώξεις, όπως είναι  η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο ιός chikungunya και ο δάγκειος πυρετός, σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης που έχει αλλάξει το κλίμα και η ζέστη διαρκεί περισσότερο".
Πολλοί θα σπεύσουν να αναρωτηθούν - δικαίως- τι σχέση έχει το κουνούπι και το τσίμπημά του με τη σημερινή οικονομική και κατ' επέκταση και κοινωνική κρίση.
Λέει όμως το ρεπορτάζ: "Ήδη η ελονοσία, μια ασθένεια που εξαλείφθηκε από την Ελλάδα το 1974, δεν επέστρεψε απλώς μέσα από τους τουρίστες και τους μετανάστες - όπως συμβαίνει εδώ καιρό σε καιρό στην υπόλοιπη Ευρώπη - αλλά μεταδίδεται από άτομο σε άτομο εντός των ελληνικών συνόρων".
Δηλαδή, μία όχι απλώς παλαιά αλλά ουσιαστικά εξαφανισμένη ασθένεια, όχι μόνο επανέρχεται μα σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, τούτο δεν είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς της από τουρίστες ή -κυρίως- μετανάστες αλλά λόγω της διάδοσής της από πολίτη σε πολίτη.
Ειδική αναφορά στον ιό του Δυτικού Νείλου
Παράλληλα τονίζει πως "ο αριθμός των νεκρών φέτος από ιό του Δυτικού Νείλου, μια ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια Culex modestus, ανήλθε στους 16 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία της 11ης Οκτωβρίου".
Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά και στην κατάσταση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Ο ρεπόρτερ του πρακτορείου δίνει την εικόνα έξω από ένα από τα πλέον παλιά νοσοκομεία της Αθήνας "και τα πιο αξιοσέβαστα". Άστεγοι κοιμούνται σε παγκάκια και δρόμος ενώ ένα πανό κρέμεται στην κεντρική είσοδο του Ευαγγελισμού:
"Το σύστημα Υγείας αιμορραγεί", με τους γιατρούς να εργάζονται ακόμα και σε βάρδιες 36 ωρών απλήρωτοι για μήνες.
"Σημάδι των καιρών ότι “Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, μια παγκόσμια ιατρική φιλανθρωπική ομάδα που συνήθως συνδέεται με την πάλη να σώσει τις ζωές των μωρών στην υποσαχάρια Αφρική, εργάζεται τώρα με πλήρη απασχόληση σε περιοχές της νοτίου Ελλάδας", τονίζει το πρακτορείο.
Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στη μαλάρια, για την οποία μιλά καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ταυτίζει την εξάπλωση της μαλάριας πάντως με τους μετανάστες, καθώς πολλοί προέρχονται από χώρες όπου η συγκεκριμένη ασθένεια κάθε άλλο παρά έχει νικηθεί, όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
"Οι άνθρωποι αυτοί πηγαίνουν και διαβιούν και σε περιοχές με υψηλό ρίσκο λόγω των κουνουπιών", υποστηρίζει ο καθηγητής.
Όπως και να έχει η ανησυχία είναι στο τι κάνει το ελληνικό κράτος για να προστατεύσει τον πληθυσμό του και να καταπολεμήσει τα κουνούπια.
Να σημειωθεί πως από τους συνολικά 56 δήμους της Αττικής μόνο οκτώ προχώρησαν σε αντικουνουπικούς ψεκασμούς.
"Σε μια χώρα που την επισκέπτονται 16 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και όπου τα μέτρα λιτότητας πλήττουν έως και το 30 τοις εκατό του πληθυσμού που αγωνίζεται για πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, είναι αναγκαίο τα μολυσματικά δαγκώματα από τα κουνούπια να μειωθούν στο ελάχιστο", αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 24 Οκτωβρίου η νέα πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ από ΕΛΓΑ

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.350 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012, όπως...


ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ηλείας, Μεσσηνίας, Άρτης, Λακωνίας, Πιερίας και Σερρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

EΦΕΤ: Ανάκληση από την αγορά σταρένιου ψωμιού τοστ

EΦΕΤ: Ανάκληση από την αγορά σταρένιου ψωμιού τοστ

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ, ενημέρωσε τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για την ανάκληση του προϊόντος «ψωμί τοστ σταρένιο», ελληνικής παρασκευής, στο οποίο εντοπίστηκε ευρωτίαση (μούχλα).
Συγκεκριμένα , πρόκειται για το προϊόν «ΑΒ Ψωμί Τοστ Σταρένιο», σε συσκευασία των 350g και 700g, με ημερομηνία λήξης 31/10/12.
Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ προχώρησε άμεσα σε ανάκληση του συνόλου των παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, ως όφειλε, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα συγκεκριμένα προϊόντα, προληπτικά να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 72 εκατ. ευρώ αγοράζει η Aegean το 100% της Olympic Air

Με 72 εκατ. ευρώ αγοράζει η Aegean το 100% της Olympic Air

Τίτλοι τέλους και για την νέα Ολυμπιακή «Olympic Air» που «ευδόκησε» να λειτουργήσει διαρκώς συρρικνούμενη για μια περίπου 2ετία υπό τις εντολές του πάλαι ποτέ «σωτήρα» της κ Ανδρέα Βγενόπουλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ,σε σύσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Olympic Air που ολοκληρώθηκε προ ολίγου ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ Μαλαματίνα ότι η εταιρεία πωλείται κατά 100% στην μέχρι πρότινος ανταγωνίστρια της εταιρεία Aegean Airlines κατά 100% αντί ποσού 72 εκατ.ευρώ .
Σύμφωνα με τα σχέδια των διοικήσεων των δύο εταιρειών ,σε πρώτη φάση η Olympic Air θα λειτουργήσει ως θυγατρική της Aegean Airlines ενώ οι διαδικασίες συγχώνευσης θα ξεκινήσουν από την ενοποίηση του management. Αυτό βεβαίως θα σημάνει και νέες απολύσεις προσωπικού ,που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 10%-12% επί του συνόλου των εργαζομένων και των δύο εταιρειών
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ,όλα τα παραπάνω κοινοποιήθηκαν στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ως δεδομένα τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2011 είχε «μπλοκάρει» την πρώτη προσπάθεια συγχώνευσης των δύο εταιρειών για λόγους ανταγωνισμού απαγορεύοντας μάλιστα και τη συνεργασία τους για μία 2ετία.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ,το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί στην παρούσα φάση με προσφυγή στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι θα ξεπεραστεί έτσι η σκόπελος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Τέλος η πλήρης συγχώνευση των δύο εταιρειών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο .

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο περιστατικό χουλιγκανισμού στην Κύπρο βίντεο

 

Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας στην Κύπρο, ανεγκέφαλος ...κάφρος που παρακολουθούσε το ματς, θεώρησε έξυπνο να εκσφενδονίσει φωτοβολίδα σε παίχτη που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες!



Η φωτοβολίδα έσκασε ακριβώς δίπλα στο κεφάλι του τραυματισμένου παίχτη και των γιατρών που έδιναν τις πρώτες βοήθειες!
Τα υπόλοιπα στο βίντεο:
 .


Άγνωστο παραμένει ακόμα το αν ο ανεγκέφαλος συνελήφθη ενώ από την έκρηξη- σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- δεν υπήρξαν περαιτέρω τραυματισμοί πέρα από παροδική κώφωση σε όσους βρισκόταν τριγύρω.

Διαβάστε Περισσότερα »

1os Ποδηλατικός Γύρος Άρματος 2012


1os Ποδηλατικός Γύρος Άρματος 2012

Ο μορφωτικός σύλλογος Άρματος και Η ενορία του Άγ. Αθανασίου διοργάνωσε ποδηλατικό γύρο στο Άρμα. Η εκκίνηση έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.Η διοργάνωση ήταν άψογη ο καιρός πολύ καλός και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20. έκτος των νέων του χωριού έλαβαν μέρος και ομάδες ποδηλάτων από τα γύρω χωριά καθώς και ποδηλάτες από την Θήβα από την παρέα του καταστήματος ποδηλάτων twitty. Μεγάλη έκπληξη ήταν και η συμμετοχή του Βασίλη Ορφανού και της μικρής κορούλας του, που είχε λάβει μέρος στο Dakar 2011. Η διαδρομή ήταν ασφάλτινη με μήκος περισσότερη των 6 χιλιομέτρων. Τους ποδηλάτες συνόδευαν δύο οχήματα όπου ήταν εξοπλισμένα με είδη πρώτης ανάγκης. Ο τερματισμός ήταν ο στόχος και όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν με επιτυχία. Στο τέλος του αγώνα κληρώθηκε και ένα ποδήλατο που είχε κάνει χορηγία ο Δήμος Τανάγρας, και ένας τυχερός μικρός φίλος του ποδηλάτου το απέκτησε. Ο αγώνας αυτός ήταν ο πρώτος που έγινε στο Άρμα και ευχόμαστε να υπάρχει και συνέχεια με μεγάλες επιτυχίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε "ρημάξει" σπίτια σε όλη τη Βοιωτία


Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας
Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ένας 55χρονος αλλοδαπός του οποίου η χώρα προελεύσεως διερευνάται και ένας 30χρονος υπήκοος Αλγερίας
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες
Οι δράστες αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, χτυπούσαν τα κεντρικά θυροτηλέφωνα πολυκατοικιών και όταν διαπίστωναν την απουσία ενοίκων, προέβαιναν στη διάρρηξη των οικιών τους
Από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν πλήθος κοσμημάτων, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις – 120.000 – ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα που διέπραττεσυστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, σεδιάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Συνελήφθησαν, προ τριημέρου (19-10-2012) στη Λιβαδειά, ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ένας 55χρονος αλλοδαπός,του οποίου η χώρα προελεύσεως διερευνάται και ένας 30χρονος συνεργός του, υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο στις περιοχές της Λιβαδειάς, της Παραλίας Διστόμου και της Θήβας.
Αναλυτικότερα, την 19-10-2012 το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 55χρονος και ο 30χρονος και αφού το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το ακινητοποίησαν και μετά από δυναμική επέμβαση συνέλαβαν τους δύο δράστες.
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα και στους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φορητός Η/Υ, ένα σπρέι πιπεριού, μία γυναικεία τσάντα, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (205) ευρώ.
Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον προ διμήνου εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, αρχηγικό μέλος της οποίας ήταν ο 55χρονος, με σκοπό την διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, συνήθως πρωινές ώρες κατά τις οποίες οι ένοικοί τους απουσίαζαν.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modusoperandi), οι δράστες επέλεγαν πολυκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και αφού προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, στην συνέχεια προσπαθούσαν να εξακριβώσουν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων. Προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους, διενεργούσαν κλήσεις από τα κεντρικά θυροτηλέφωνα των πολυκατοικιών και στη συνέχεια όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους των διαμερισμάτων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, στις περιοχές της Λιβαδειάς, της Παραλίας Διστόμου και της Θήβας, που οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 28-08-2012 έως και 19-10-2012.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tabletsκ.ά.) που η αξία τους ξεπερνά τις (120.000) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (5.860) ευρώ και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες το είχε εκμισθώσει ο 55χρονος από υποκατάστημα εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων στοΔιεθνή Αερολιμένα Αθηνών την 28-06-2012, επιδεικνύοντας άδεια οδήγησης οχήματος και δελτίο ταυτότητας Γαλλικών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά. Επιπλέον όφειλε να το επιστρέψει έως την 30-06-2012, πλην όμως το υπεξαίρεσε και το διατηρούσε στην κατοχή του μέχρι την ημέρα της σύλληψής του. Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί σε εκπρόσωπο της εταιρείας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείτο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνεςπροκειμένου για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές (20-10-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και σήμερα το πρωί στον κ. Ανακριτή Λιβαδειάς, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχελογιαννάκης

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Η είδηση επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του iefimerida.gr σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μιχελογιαννάκης σχεδίαζε να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Πραγματοποιώντας συνέντευξη τύπου ο κ. Μιχελογιαννάκης εξήγησε τις διαφωνίες του με τα μέτρα ενώ έστειλε ήδη επιστολή στον Φώτη Κουβέλη και τον Πρόεδρο της Βουλής. Η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να του ζητήσει να παραδώσει την έδρα του στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν σκοπεύει να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε πως «βαθύτερός μου στόχος είναι να ενταχθώ σε ένα ευρύτερο αριστερό πατριωτικό κίνημα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή

Αλλάζουν τα ρολόγια την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, με τους δείκτες να πηγαίνουν μια ώρα πίσω...
Στις 4 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στη Λιβαδειά- 24χρονη έπεσε θύμα βιασμού

Σοκ στη Λιβαδειά: 24χρονη έπεσε θύμα βιασμού«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας έπειτα από την καταγγελία μίας 24χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με την καταγγελία το βράδυ της Κυριακής ένας νεαρός, επίσης, 24 ετών κάτοικος της περιοχής ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, χωρίς τη θέλησή της.
Όπως αναφέρει το Lamiastar.gr, πριν γίνει η καταγγελία θύμα και φερόμενος δράστης διασκέδαζαν από κοινού σε νυχτερινό κέντρο.
Αμέσως μετά την καταγγελία της νεαρής οι αστυνομικοί της ασφάλειας ενημέρωσαν τον εισαγγελέα όπου διέταξε τη σύλληψη και κράτηση του 24χρονου νεαρού. Η 24χρονη θα οδηγηθεί για περαιτέρω εξετάσεις στον ιατροδικαστή Λαμίας ενώ ο νεαρός φερόμενος ως δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπήρχαν 233.000 φοιτητές αλλά αγόραζαν συγγράμματα για 600.000!

Αγόραζαν 600.000 συγγράμματα το χρόνο, ενώ υπήρχαν 233.000 φοιτητές!

Ένα πραγματικό όργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος είχε στηθεί επί χρόνια στην ανώτατη εκπαίδευση καθώς το κράτος πλήρωνε δύο ή και τρεις φορές περισσότερα χρήματα για πανεπιστημιακά συγγράμματα και βιβλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», μέχρι πέρσι οι παραγγελίες διδακτικών συγγραμμάτων για τα πανεπιστήμια της χώρας ανέρχονταν σε πολλά εκατομμύρια αντίτυπα ετησίως καθώς το κράτος θεωρούσε ότι υπήρχαν 500.000 με 600.000 φοιτητές και φοιτήτριες. Ωστόσο, μόλις άρχισε να λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα κοστολόγησης και διανομής «Εύδοξος», αποκαλύφθηκε ότι οι ενεργοί φοιτητές ήταν μόλις 233.668! Τελικά, αγοράστηκαν πέρσι 1.886.476 συγγράμματα με συνολικό κόστος 55.622.626 ευρώ. Δηλαδή το μέσο κόστος ανά βιβλίο ήταν 29,5 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο αν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για μαζικές παραγγελίες... Ή αν προτιμάτε,  το ετήσιο κόστος ανά φοιτητή ανέρχεται στα 238 ευρώ.

Όπως φαίνεται, όμως, το πρόβλημα δεν είναι οι πολλαπλάσιες παραγγελίες συγγραμμάτων. Αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο, πρόβλημα είναι οι «ανισότητες» που εμφανίζουν οι τιμές και τα κόστη των βιβλίων ακόμα και σε ομοειδείς σχολές. Παράδειγμα: το κόστος των βιβλίων στην Ιατρική Αθηνών ανήλθε πέρσι στα 1.138 ευρώ ανά φοιτητή, ενώ στην Ιατρική Πάτρας ήταν τέσσερις φορές μικρότερο, μόνο 318,64 ευρώ. Συνολικά, οι αποκλίσεις που εμφανίζονται στο κόστος βιβλίων για τις Ιατρικές σχολές της χώρας φτάνουν στο 258%.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα Θεολογικά τμήματα. Την ώρα που το κόστος των βιβλίων ανά φοιτητή στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ έφτασε στα 343,10 ευρώ, στο  αντίστοιχο τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το κόστος ήταν μόλις 126,06 ευρώ.

Μείωση κόστους με επαναδιαπραγμάτευση

Λόγω των παραπάνω τεράστιων αποκλίσεων στο κόστος των βιβλίων από σχολή σε σχολή και από τμήμα σε τμήμα, το υπουργείο Παιδείας αναζητά λύσεις για τη δραστική μείωση του κόστους, καθώς τα συγγράμματα στους προπτυχιακούς θα εξακολουθούν να δίδονται δωράν . Ωστόσο, αντί να επιλέξει την -κατά πολλούς- ορθότερη λύση που είναι η αντικατάσταση των εντύπων με ψηφιακά βιβλία, το υπουργείο προτίμησε να προχωρήσει στην... επαναδιαπραγμάτευση του κόστους με τους εκδότες και τους συγγραφείς των συγγραμμάτων.

Παράλληλα, το υπουργείο εξετάζει και άλλες λύσεις αμφιβόλου αποτελέσματος όπως η επιστροφή των συγγραμμάτων στο τέλος της χρονιάς για να επαχρησιμοποιούνται από τους επόμενους φοιτητές. Το μέτρο αυτό ήδη έχει ανακοινωθεί για τα σχολικά βιβλία. Ωστόσο, αναλυτές επιμένουν πως η μόνη λύση για την κάθετη μείωση του κόστους των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων είναι η αντικατάστασή τους με τα ψηφιακά αντίστοιχα τους, σε κάποια διαδεδομένη μορφή π.χ. PDF. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο καθώς οι εκδότες θα πρέπει να βρουν έναν καθολικό τρόπο διασφάλισης των πνευματικών δικαιωμάτων τους, διαφορετικά ένα σύγγραμμα θα εμφανίζεται σε δεκάδες χιλιάδες κόπιες...

Πως κοστολογούνται τα συγγράμματα

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (ψηφίστηκε επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου) η κοστολόγηση των συγραμμάτων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «Εύδοξος ». Ορίζεται στάνταρ τιμή ανά σελίδα (0,035 ευρώ για όσα έχουν διαστάσεις 14x21 εκ. και 0,042 ευρώ για διαστάσεων 17x24εκ) ενώ απαγορεύεται το κόστος να υπερβαίνει το 70% της τιμής του βιβλίου στο εμπόριο χωρίς ΦΠΑ. Έτσι, για ένα σύγγραμμα με κόστος εμπορίου 8 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, το κόστος του για την εκπαίδευση πέφτει στα 5,60 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Α.MEΑ. Βοιωτίας:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ι.Κ.Α Θηβών





Το Νομαρχιακό Σωματείο Α.μεΑ. Βοιωτίας καλεί όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που βρίσκεται στο ΙΚΑ Θήβας Κάδμου 47.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6984796931.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν τα πρώτα κρύα - Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Ο χειμώνας κάνει δειλά την εμφάνισή του, αφού σήμερα Δευτέρα, σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και στα νότια, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις και ισχυρούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη,ενώ στις παράκτιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη γενικά αίθριος θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν μετά το μεσημέρι να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, φτάνοντας μέχρι τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα αποζημιωθείτε για βλάβες συσκευών απο το ηλεκτρικό δίκτυο

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ενημερώνει ότι, μετά από συνεργασία και έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), θεσπίσθηκε διαδικασία βάσει της οποίας χορηγείται χρηματικό ποσό σε καταναλωτές που έχουν υποστεί βλάβη ηλεκτρικών συσκευών τους, εξαιτίας τυχαίας διακοπής του ουδετέρου αγωγού του εναερίου ή υπογείου δικτύου Χαμηλής Τάσης. Η χορήγηση του χρηματικού ποσού θα πραγματοποιείται εφόσον συντρέχουν ταυτοχρόνως οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Ο καταναλωτής ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν το ΔΕΔΔΗΕ για το συγκεκριμένο συμβάν (βλάβες ηλεκτρικών συσκευών), υποβάλλοντας σχετική αίτηση αποζημίωσης κατά το δυνατόν εντός της ίδιας ημέρας ή εντός των τεσσάρων (4) επόμενων εργάσιμων ημερών από το συμβάν.

- Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν διαθέτει στοιχεία, πληροφορίες ή ευρήματα βάσει των οποίων να τεκμηριώνεται ότι σημειώθηκε διακοπή του ουδετέρου αγωγού του δικτύου Διανομής Χαμηλής Τάσης (με συνέπεια πολύ μεγάλη ανύψωση της τάσης του δικτύου από τις ονομαστικές τιμές) από λόγους ανωτέρας βίας.

- Ο ΔΕΔΔΗΕ διερευνήσει τις αιτίες βλάβης / αστοχίας του υλικού, ιδιαίτερα σε σχέση με τις ευθύνες και υποχρεώσεις του Διαχειριστή του Δικτύου, αλλά και λόγω ενδεχόμενου ελαττώματος του υλικού, και αποδείξει ή έστω πιθανολογήσει βάσιμα και εγγράφως το χαρακτηρισμό της «τυχαίας» διακοπής του ουδετέρου. Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να παρέχει κάθε σχετικό στοιχείο στον καταναλωτή.

- Ο καταναλωτής θέσει επί 2 ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό, που έχει υποστεί βλάβη στη διάθεση του ΔΕΔΔΗΕ, προς έλεγχο πριν από την επισκευή τους.

- Ο καταναλωτής θέσει στη διάθεση του ΔΕΔΔΗΕ, όταν του ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου, με τα οποία:

Περιγράφεται το είδος κάθε βλάβης και, κατά το δυνατόν, συσχετίζεται αυτή με ενδεχόμενη υπέρταση, λόγω διακοπής του ουδετέρου του δικτύου Διανομής Χαμηλής Τάσης, βάσει τεχνικών ευρημάτων και στοιχείων, και

Τεκμηριώνεται το κόστος επισκευής των βλαβών ή αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού, με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών, εφόσον κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους, σημείωνει το flashnews.gr

Ο καταναλωτής υπογράψει δήλωση στην οποία δηλώνει ρητώς και ανεπιφυλάκτως ότι η ζημία στις συσκευές ή στον εξοπλισμό του οφείλεται σε τυχαία βλάβη ή αστοχία υλικού του δικτύου, θεωρεί ότι το χρηματικό ποσό που εισπράττει από το ΔΕΔΔΗΕ για την ανωτέρω αιτία είναι απολύτως εύλογο και σε απόλυτη αντιστοιχία με τη ζημία την οποία έχει υποστεί, καταβάλλεται από το ΔΕΔΔΗΕ προς αυτόν σε πλήρη και ολοσχερή εξόφληση της εν λόγω ζημίας του και ικανοποιείται πλήρως από αυτό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αποφασίζει επί των αιτήσεων καταναλωτών εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών από την υποβολή τους, προστιθέμενου του χρόνου τυχόν καθυστέρησης από πλευράς καταναλωτή για την υποβολή στοιχείων που του ζητούνται. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα καταβάλλει το χρηματικό ποσό, στην περίπτωση αποδοχής της αίτησης, εντός ενός μηνός από την απόφαση επί της αίτησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα καταβάλλει, με την υπόψη διαδικασία, οποιοδήποτε άλλο χρηματικό ποσό για ενδεχόμενες ζημίες καταναλωτή ή εργαζομένων του ή τρίτων σχετιζόμενων με τη λειτουργία της εγκατάστασής του, από διαφυγόντα έσοδα ή κέρδη, μείωση κύρους, απώλεια παραγωγής, κατάπτωση ρητρών προς τρίτους, και κάθε έμμεση ή παρεπόμενη βλάβη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της τάσης που προσφέρει, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Το χρειαζόμασταν επειγόντως»


Παράσχος: «Το χρειαζόμασταν επειγόντως» 
Ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο έμεινε ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος.

«Είχαμε ανάγκη από βαθμούς και χρειαζόμασταν επειγόντως το αποτέλεσμα. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και δεν επιτρέψαμε σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο να μας κάνει ευκαιρίες», σχολίασε μετά το ματς.


Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Δεν ήταν καθόλου καλό το παιχνίδι. Ήμασταν και εμείς πολύ επιφυλακτικοί. Ίσως για πρώτη φορά φέτος γιατί είχαμε ανάγκη τους βαθμούς. Στα προηγούμενα ματς παίζαμε απελευθερωμένα, αλλά τώρα χρειαζόμασταν επειγόντως το αποτέλεσμα. Αν μη τι άλλο, κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και δεν επιτρέψαμε σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο να μας κάνει ευκαιρίες.

Μας δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε και τις πετάξαμε. Έχουμε πάντως και μια γκίνια στο γκολ. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ατρόμητο γιατί διαθέτει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να φτάσεις πολύ ψηλά.

Δεν ήταν καθόλου καλό το παιχνίδι. ήμασταν κι εμείς επιφυλακτικοί, ίσως για πρώτη φορά γιατί είχαμε ανάγκη να πάρουμε τους βαθμούς. στα προηγούμενα ματς παίζαμε απελευθερωμένα, αλλά τώρα έπρεπε να πάρουμε αποτέλεσμα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά αμυντικά και δεν επιτρέψαμε σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο να μας κάνει φάσεις. Είμαστε επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Μας δόθηκαν κάποιες λιγοστές ευκαιρίες να σκοράρουμε και τις πετάξαμε. Έχουμε πάντως και μια γκίνια στο γκολ. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ατρόμητο γιατί διαθέτει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να φτάσει ψηλά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικός φρουρός έβγαλε το όπλο του σε μπαρ και έφαγε ξύλο

ΕΔΕ για ειδικό φρουρό ο οποίος εμφανίζεται με πληροφορίες να τράβηξε όπλο σε μαγαζί στο Γκάζι και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Πιθανόν να έχει πυροβολήσει
Ειδικός φρουρός φέρεται να τράβηξε πιστόλι σε μαγαζί στο Γκάζι, μετά την παρεξήγηση με διπλανή παρέα.
Επίσης όμως φαίνεται να έφαγε τόσο πολύ ξύλο ώστε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Όπως λένε τα στοιχεία, το περιστατικό έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστό μαγαζί στην περιοχή Γκάζι. Η μία από τις δύο παρέες παρενόχλησε ή παρενοχλούσε γυναίκα από το άλλο τραπέζι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παρεξήγηση.
Ανάμεσα στη μία παρέα ήταν και ένας ειδικός φρουρός, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος όμως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε μαζί του το πιστόλι του το οποίο και έβγαλε.
Στη θέα του πιστολιού η άλλη παρέα εξαγριώθηκε ακόμη περισσότερο και ξυλοκόπησε τον ειδικό φρουρό ο οποίος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Στο σημείο βρέθηκαν και δύο κάλυκες αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο ειδικός φρουρός χρησιμοποίησε το όπλο του.
Η αστυνομία έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ΕΔΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η θέση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της Βοιωτίας για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια



Θέση για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια παίρνει το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας, προτείνοντας, υπό προϋποθέσεις, και τη δική του συνδρομή.
Διαβάστε τη σχετική επιστολή προς το Μητροπολίτη Γεώργιο και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γ. Σταθά. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους δήμους Λεβαδέων, Θηβαίων, Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη.
Κύριε πρόεδρε.
Πληροφορηθήκαμε την πρόθεσή σας να λειτουργήσετε «κοινωνικά φροντιστήρια» για μαθητές που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα αλλά οι οικογένειές του δεν μπορούν να τους τα εξασφαλίσουν. Σας συγχαίρουμε για αυτή σας την πρωτοβουλία και σας υπενθυμίζουμε ότι και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε.) με την βοήθεια φροντιστηρίων όλης της χώρας αλλά και με την υποστήριξη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ανέλαβε ένα πρόγραμμα υποτροφιών για 500 μαθητές που φοιτούν στην Α΄ Λυκείου. Ταυτόχρονα θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι στα φροντιστήρια όλης της χώρας δεχόμασταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με χαμηλότερα δίδακτρα και αρκετές φορές και χωρίς αυτά, μαθητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούσαν οικονομικά να ανταποκριθούν στο κόστος των μαθημάτων και μάλιστα χωρίς να το διαφημίζουμε, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπρέπεια αυτών των μαθητών.
Πιστεύουμε όμως ότι η λειτουργία φροντιστηριακών μαθημάτων πρέπει να διέπεται από κάποιο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα δικά μας φροντιστήρια. Ταυτόχρονα οι καθηγητές που θα διδάξουν πρέπει να έχουν άδεια διδασκαλίας φροντιστηριακών μαθημάτων και τέλος ότι τα μαθήματα πρέπει να διεξάγονται σε κατάλληλους για διδασκαλία χώρους, εξασφαλίζοντας ακόμη και την ασφάλεια των μαθητών όπως ακριβώς συμβαίνει στα φροντιστήριά μας. Η παροχή δε αυτής της υπηρεσίας πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα και διάρκεια και όχι αποσπασματική. Εκτιμούμε δε ότι η συσσώρευση μαθητών οικονομικά αδυνάτων σε κάποιους χώρους, όπως προτείνετε, θα τους στιγματίσει και θα προσβάλει την αξιοπρέπεια τους.
Επειδή λοιπόν, όπως αποδεικνύει και το παρελθόν μας, είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι επαγγελματίες, διαθέτουμε τους κατάλληλους χώρους σε κάθε γειτονιά των πόλεων και κωμοπόλεων του νομού μας, τους κατάλληλα εκπαιδευμένους καθηγητές αλλά και την οργάνωση που απαιτείται για να έχει αποτέλεσμα η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων, σας απευθύνουμε την εξής πρόταση:
Το σύνολο των αιτήσεων που θα συγκεντρώσετε, βασιζόμενοι προφανώς σε κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια να το προωθήσετε στο σωματείο ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης του νομού Βοιωτίας ώστε κατόπιν 50 από αυτούς τους μαθητές ικανοποιώντας παράλληλα και το κριτήριο του βαθμού προαγωγής της προηγούμενης τάξης πάνω από 17, θα ενταχθούν σε τμήματα των φροντιστηρίων των μελών του σωματείου για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Έτσι να είστε σίγουροι ότι βοηθήσατε και σεις στο να εξασφαλίσουν κάποιοι μαθητές όχι απλά κάποια μαθήματα αλλά τα φροντιστηριακά μαθήματα που αν μπορούσαν οικονομικά θα επέλεγαν να παρακολουθήσουν.
Δια της παρούσης ζητάμε και από τους δήμους του νομού μας μέσω της υπηρεσίας πρόνοιας να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων μαθητών.
Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας επικοινωνώντας μαζί μας.
ο πρόεδρος ο γραμματέας
Σταύρος Λέτης Νίκος Καπελέρης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 400 χιλ. τόνους μεταλλαγμένης σόγιας εισήγαγε η χώρα μας μόνο το 2011!

 




 Σίγουρα έχεις καταναλώσει αρκετή και εσύ...
Σε ένα συνεχώς και απρόβλεπτα μεταβαλλόμενο κλίμα, οι σοδειές εξαφανίζονται και οι τιμές των τροφίμων ολοένα αυξάνονται, εις βάρος των φτωχότερων ανθρώπων.
 Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η Greenpeace... ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τροφίμων στον κόσμο βασίζεται στους μεταλλαγμένους σπόρους που ελέγχονται μονοπωλιακά από λίγες βιομηχανίες.
Αυτοί οι πολυεθνικοί κολοσσοί ασκούν ασφυκτική πίεση στην παγκόσμια αγορά σπόρων και αγροχημικών και «σπρώχνουν» τους μεταλλαγμένους σπόρους ως τη λύση στο πρόβλημα σίτισης του κόσμου.
Στη χώρα μας, τα μεταλλαγμένα εισβάλουν κυρίως μέσα από τις εισαγωγές ζωοτροφών.
Μόνο το 2011, η χώρα μας εισήγαγε 400.000 τόνους μεταλλαγμένης σόγιας που προορίζονταν για ζωοτροφή στα ζώα που παράγουν βασικά προϊόντα της διατροφής μας, όπως το γάλα, τα αυγά και το κρέας!Εννοείται πως μέσω της τροφικής αλυσίδας όλα αυτά τα προιόντα καταλήγουν στον άνθρωπο..

Οι εισαγωγές ζωοτροφών εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι μία παράλογη και καταστροφική σπατάλη.

Η λύση που ακυρώνει τη χρήση εισαγόμενης μεταλλαγμένης σόγιας στις ζωοτροφές, είναι η καλλιέργεια ελληνικών, καθαρών ζωοτροφών, όπως επισημαίνει η Greenpeace.
Τα παραδοσιακά κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κουκί, το ρεβίθι, το λούπινο, το μπιζέλι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν την εισαγόμενη, μεταλλαγμένη σόγια που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στις ζωοτροφές.
Η χρήση τους στην κτηνοτροφία θα δώσει ανάπτυξη και δουλειές στην περιφέρεια και την ύπαιθρο, θα στηρίξει την τοπική αγροτική παραγωγή και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ζωικών προϊόντων.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά και σοβαρού επισιτιστικού κινδύνου, η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει παραγωγική χώρα και μάλιστα με βιώσιμο τρόπο.
Με καλλιέργεια και παραγωγή ντόπιων ποικιλιών για τις ανάγκες της ελληνικής κτηνοτροφίας, που απαιτούν λιγότερο νερό, φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
Γι' αυτό και οι εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων οφείλουν να κινητοποιηθούν αμέσως και να επενδύσουν σε ελληνικές ζωοτροφές εδώ και τώρα! Αυτό θα εξασφαλίσει πραγματικά 100% ελληνικά ζωικά προϊόντα, χωρίς μεταλλαγμένα, όπως πολλές από αυτές σπεύδουν να αναγράψουν και στις συσκευασίες τους.

Την πρώτη θέση στη λίστα ακρίβειας της Eurostat κατέχει η Ελλάδα, για βασικά προϊόντα διατροφής, όπως το γάλα, τα αβγά, το γιαούρτι και το βούτυρο.
Την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί αυξήσεις έως και 27,6% σε βασικά προϊόντα.
Οι επενδύσεις σε ελληνικές ζωοτροφές θα εξασφαλίσουν 100% ελληνικά ζωικά προϊόντα, χωρίς τη χρήση μεταλλαγμένων...greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κλήρωση και διαλογή του ΤΖΟΚΕΡ

 

Δείτε αν έχετε κερδίσει

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

17, 32, 35, 38, 45

ΤΖΟΚΕΡ: 19



ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΕΡΔΗ

5+1 - ΤΖΑΚ ΠΟΤ

5 2 125.071,85

4+1 37 2.500,00

4 937 50,00

3+1 1.233 50,00

3 30.720 2,00

2+1 15.312 2,00

1+1 73.273 1,50
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας


Ανοίγουν στο τέλος Οκτωβρίου οι πύλες της Γεν. Γραμμ. Πληροφορικών Συστημάτων

Από το τέλος Οκτωβρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ανοίξει την ηλεκτρονική νέα υπηρεσία από την οποία οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται για το ύψος των τελών κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στα αυτοκόλλητα τέλη με αποτέλεσμα να κερδίζει για τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τέλη θα αναρτώνται ηλεκτρονικά και οι πολίτες είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και θα πηγαίνουν σε τράπεζα, ταχυδρομείο ή εφορία για την πληρωμή του τέλους. Δεν θα παραλαμβάνουν αυτοκόλλητο σήμα, αλλά μόνο την απόδειξη πληρωμής.

Οι τράπεζες θα ενημερώνουν αυτομάτως το σύστημα για την πληρωμή των τελών και έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας θυμίζει τίποτα; Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και... στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.

Έχουμε και λέμε: Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.

(Μας θυμίζει τίποτα;)
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του... ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να ...συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις...)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν...)
Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα...)

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν...)

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια. (και όχι τα βουνά...).

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ...)

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε...)

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα...)

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους...)

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι...)

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι...)

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα...)

(Είναι να τρελλαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;) Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:
Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
Μήπως πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά οι εντός και εκτός αρμόδιοι, τι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με το τωρινό μνημόνιο...
Έτσι για να ταιριάξει κι' αυτό με το τότε...


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Δίστομο και στις σελίδες της Washington Post!

Στην Washington Post τo σημερινό Δίστομο και η άγρια σφαγή των 218 κατοίκων του από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944! Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα με αφορμή την επίσκεψη της κ. Α. Μέρκελ στην Αθήνα ιχνηλατεί και καταγράφει τα αισθήματα των Ελλήνων για το Βερολίνο και διαπιστώνει - όπως λέει και στον τίτλο του εκτενούς άρθρο της - ότι «Η Γερμανία αντιμετωπίζει προβλήματα εικόνας στην Ελλάδα εξαιτίας της αυξανόμενης επιρροής της».

Η Washington Post αναφέρεται εκτενώς στην ολοένα αυξανόμενη αρνητική εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας με την ίδια την Γερμανίδα Καγκελάριο να έχει αναδειχθεί ως σύμβολο λιτότητας στην Ευρώπη και έκφραση της σκληρής στάσης της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας.
Μέσα από τα ώριμα λόγια δύο 16χρονων κοριτσιών του Διστόμου αλλά και την πείρα του πρώην Δημάρχου της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας ο δημοσιογράφος διαπιστώνει ότι τα αντιγερμανικά αυτά αισθήματα ενισχύονται από τις μνήμες της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα και των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων αλλά και τα αρνητικά στερεότυπα που πλασσάρουν κατα των Ελλήνων οι γερμανικές ΄΄λαικές'' εφημερίδες.

Γράφει συγκεκριμένα ο αμερικανός δημοσιογράφος που επισκέφθηκε στο Δίστομο και τον Λόφο του Μαυσωλείου όπου φυλάσσονται τα οστά των νεκρών της Σφαγής και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού: «Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επαχθείς όροι της τρέχουσας συμφωνίας του χρέους έχουν αναβιώσει πικρά παλιά συναισθήματα. Μια ανεξάρτητη Ελληνική Επιτροπή έχει καθοριστεί για να μελετήσει το ζήτημα του κατά πόσον η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα αποζημιώσεις για την θηριώδη ναζιστική κατοχή 1941 - 1944. Για να διευκολυνθεί η εξεύρεση πόρων για τον προϋπολογισμού του 2013, κάποιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν υποστηρίξει ότι η Αθήνα πρέπει να απαιτήσει την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου των Ναζί το 1941.

«Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα»

Για να κατανοήσουμε το θυμό που διαβαίνει μέσα από τμήματα της Ελλάδα τόσες δεκαετίες μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, εξετάζουμε - συνεχίζει η Washington Post - την υπόθεση του Διστόμου, ένός μικρού χωριού 86 μίλια βόρεια της Αθήνας. Ο κεντρικός του δρόμος, ο δρόμος της θυσίας, πήρε το όνομά του μετά τα γεγονότα της 10ης του Ιουνίου 1944, όταν έγινε η επιχείρηση των Ναζί.
Ως αντίποινα για τις επιθέσεις από την ελληνική αντίσταση - γράφει η Washington Post - οι Ναζί κατακτητές πήγαν από πόρτα σε πόρτα αρχίζοντας από τις 4 μ.μ., συγκεντρώνοντας τους ντόπιους και συστηματικά σφάζοντας 218 θύματα η ηλικία των οποίων κυμαίνονται από μια 90χρονη γιαγιά ως ένα παιδί ενός μηνός. Η πόλη συγκεντρώνεται κάθε χρόνο για να θυμηθούμε τι συνέβη εκείνη την ημέρα: το πώς οι Ναζί ξεκοιλιάσανε μια έγκυο γυναίκα και το πώς έσφαξαν τον ιερέα του χωριού.
Μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990 - συνεχίζει- οι ντόπιοι μήνυσαν το νέο Γερμανικό κράτος διεκδικώντας ατομικές αποζημιώσεις. Οπλισμένοι με μια απόφαση ελληνικου δικαστηρίου, προσπάθησαν να κατάσχουν τι Γερμανικής ιδιοκτησιας Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα, το 2000. Μια μεταγενέστερη απόφαση ακύρωσε την απόφαση που ήταν υπέρ της πόλης του Διστόμου, ωστ'οσο και για πολλούς εδώ (στο Δίστομο) και σε όλη την Ελλάδα, ένα σημείο παραμένει σαφές:
«Η Ελλάδα δεν οφείλει στη Γερμανία. Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Λουκάς Παπαχρήστου, 74 ετών, πρώην Δήμαρχος Διστόμου ο οποίος ήταν 6 ετών την εποχή της Σφαγής.
Στη δεκαετία του 1960- γράφει η αμερικανική εφημερίδα- η Γερμανία κατέβαλε περίπου 74 εκατομμύρια δολάρια για τους Έλληνες-θύματα των εγκλημάτων των Ναζί. Ωστόσο, πολλοί εδώ υποστηρίζουν ότι απέτυχε να διευθετήσει το ζήτημα, με τη νεοσύστατη επιτροπή από ακαδημαϊκούς, οικονομολόγους και κυβερνητικούς αξιωματούχους τώρα να ανασκαλεύουν αρχεία και μαρτυρίες για να καταλήξουν σε αυτό που περιγράφουν ως μια πιο ακριβή εικόνα.

Εξοργισμένες 16χρονες

Ωστόσο, στο Δίστομο, ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία για τη Γερμανία από ό,τι οι ηλικιωμένοι με τις πικρές αναμνήσεις, είναι περιπτώσεις όπως οι 16χρονες Aστερία Παντίσκα και Μαρία Κελερμένου. Και οι δύο λένε - συνεχίζει η Washington Post - ότι συμπαθούν τους σύγχρονους Γερμανούς, ένα λαό που γνωρίσανε σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις ανταλλαγές μαθητών στο Λύκειο τους. Αλλά και τα δύο κορίτσια μοιράζονται μια δυσπιστία για το Γερμανικό κράτος και τα κίνητρα του και είναι εξοργισμένες με τα στερεότυπα των Ελλήνων ως τεμπέληδων και άσωτων, που κυκλοφορούν μέσα από τις σελίδες tabloids γερμανικών εφημερίδων και (…) πολιτικών στο Βερολίνο.
Επιπλέον, κατηγορούν την κ. Μέρκελ για την σκληρή λιτότητα που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα, μια χώρα όπου μετά από τρία χρόνια κρίσης, 68.000 επιχειρήσεις κήρυξαν πτώχευση και ένας στους τέσσερις Έλληνες βρίσκεται εκτός εργασίας.
«Ακούμε ότι οι Γερμανοί κάνουν αρνητικά σχόλια για τους Έλληνες, σαν να είμαστε κατώτεροι από αυτούς, επειδή έχουμε οικονομικά προβλήματα», λέει η Αστερία Παντίσκα. «Νιώθω ότι αυτά είναι ο αντίλαλος του παρελθόντος».
Η Μαρία Κελερμένου προσθέτει: «Φυσικά, αυτή δεν μπορεί, αλλά θα ήθελα η Άνγκελα Μέρκελ να μπορούσε να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας και να δει τον πόνο που η Γερμανία προκαλεί σε εμάς σήμερα. Εύχομαι να μπορέσει να δει πόσο σκληρή είναι αυτή με τη χώρα μας».

Αυτά ήταν τα σημεία του άρθρου της Washington Post για το Δίστομο και το πως σκέφτεται σήμερα για την Γερμανία και τους Γερμανούς μια μερίδα, τουλάχιστον, Διστομιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Λιτανεία με φωτοτυπία εικόνας στη Λαμία

Ποιος θα μπορούσε να κουβαλήσει τώρα την παλιά εικόνα που είναι και βαριά...
Aυτό απάντησε ιερωμένος όταν ρωτήθηκε για το θέμα.
Τα καλά της είχε φορέσει πριν λίγες μέρες η Λαμία, προκειμένου να γιορτάσει τον πολιούχο της, τον Άγιο Λουκά, ωστόσο κάποιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, εξοργίζοντας τους πιστούς, οι οποίοι ακολούθησαν την λιτανεία μιας...φωτοτυπίας και όχι της αυθεντικής εικόνας!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημέρα", η εικόνα τόσο στο προσκύνημα μέσα στην εκκλησία, όσο και στη λιτανεία που ακολούθησε δεν ήταν η αυθεντική, όπως θα έπρεπε αλλά το χάρτινο αντίγραφο της, κάτι που έγινε αντιληπτό και από τους πιστούς, αφού η διαφορά ήταν εμφανέστατη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο συνέδριο 'FUTURE LIBRARY 2012

Οι Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο συνέδριο
'FUTURE LIBRARY 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!'
12 - 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μία νέα, δημιουργική εποχή ξεκινά για τις δημόσιες και δημοτικές Βιβλιοθήκες!
Και φυσικά οι Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας (Λιβαδειάς, Λαμίας, Καρπενησίου, Χαλκίδας, Αταλάντης, Αμφίκλειας,  Θήβας, Άμφισσας, Γαλαξιδίου, Ιτέας και Ψαχνών), δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν από ένα τόσο σημαντικό γεγονός!


Θα παρευρευθούν μάλιστα με διττή δυναμική παρουσία: Στη session της 14ης Νοεμβρίου 'Brainstorming με το δίκτυο των πρωτοπόρων υπαλλήλων του Future Library' (Αίθ. 2, ανοιχτή συμμετοχή) η υπάλληλος της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, πρωτοπόρος υπάλληλος του Future Library αλλά και συντονίστρια του προγράμματος στη Στερεά Ελλάδα, Κατερίνα Κεράστα (http://www.aikker.gr) θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με το κοινό το νέο project που θα υλοποιηθεί στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Α' Εξάμηνο του 2013. Την ίδια ημέρα, η Μαρία Παπαλουκά, εθελόντρια/εμψυχώτρια των καλοκαιρινών δράσεων  των Βιβλιοθηκών Λιβαδειάς και Θήβας θα καταθέσει τη δική της εμπειρία στην παρουσίαση της με τον  τίτλο "Καλοκαιρινές διαδρομές με πυξίδα τον εθελοντή!" στη session 'Iστορίες δημιουργικότητας' (Αίθ. 2).
Το Future Library (http://www.futurelibrary.gr/), λοιπόν, καλεί όλους στο πρώτο ετήσιο γεγονός ‘Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες! που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη στις 12, 13 & 14 Νοεμβρίου. Ένα τριήμερο δράσεων που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο τη νέα εποχή των Βιβλιοθηκών. Το τριήμερο κορυφώνεται την τρίτη μέρα, 14 Νοεμβρίου με το Unconference που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης,  σε ένα εναλλακτικό συνέδριο που διεγείρει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων.
Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, όπως ο Kari Lämsä, διευθυντής της πρωτοποριακής Βιβλιοθήκης ‘Library 10’ του Ελσίνκι, η June Garcia, σύμβουλος Βιβλιοθηκών του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ο Simon Morisson και ο Δημήτρης Κολοκοτσάς από το Google Books & Art Project, η Χλόη Βαρελίδη από το Mozilla Foundation, αλλά και πολλοί ακόμη δημιουργικοί άνθρωποι από το χώρο των Βιβλιοθηκών και του πολιτισμού, θα μοιραστούν τα «μυστικά» της σύγχρονης Βιβλιοθήκης, βέλτιστες μεθόδους και πρακτικές, παραδείγματα πρότυπων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Για τη συμμετοχή σας επισκεφθείτε τη σελίδα του Future Library 2012 http://2012.futurelibrary.gr/ και συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε εκεί μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου (http://2012.futurelibrary.gr/site/gr/booking/). Η είσοδος είναι ελεύθερη, η εγγραφή όμως απαραίτητη!
Περισσότερες πληροφορίες για το Future Library θα βρείτε στο διαδικτυακό τόπο http://www.futurelibrary.gr, ενώ για τοFuture Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες! επισκεφτείτε τον ειδικό διαδικτυακό τόπο http://2012.futurelibrary.gr/.
Είστε όλοι καλεσμένοι!  
Ελάτε να βάλουμε τις Βιβλιοθήκες στην καρδιά και τη ζωή των πόλεων!  
Ελάτε να ακούσουμε και να μοιραστούμε ιδέες!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ