Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αναλύσεις Πόσιμου Νερού Δήμου Αλιάρτου




                         

Ανακοινώνονται σήμερα 30-10-2012, οι αναλύσεις μηνός Οκτωβρίου, των γεωτρήσεων και πηγών υδροδότησης, με την παρατήρηση ότι:
ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΠΛΗΡΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ892/Β/11072001),όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Καιάδα πετούν τους συνταξιούχους!





Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας για τους συνταξιούχους!           
Αυτό προβλέπει από 1η Ιανουαρίου 2013 σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


Πέραν αυτού από 5 έως 15% θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις, ενώ από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης  κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67 έτος της ηλικίας!

Από 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς το επίδομα θερινής άδειας.

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου  του υπουργείου Οικονομικών οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.

Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.

Ακόμη, οι άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη  720 ευρώ, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, με την είσοδο του νέου έτους το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά  αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού  έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.

Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.

Επίσης, καταργείται η βουλευτική σύνταξη και η χορηγία για "όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού".

Τα πρόσωπα αυτά "θα ασφαλίζονται για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη, στους φορείς που ασφαλιζόντουσαν πριν την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς".

Τέλος, οι βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε περίπτωση που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο επιλέγουν είτε την καταβολή της βουλευτικής σύνταξης είτε την καταβολή της άλλης σύνταξης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωινή προπόνηση Λεβαδειακού στη Χαιρώνεια

Πρωινή προπόνηση Λεβαδειακού στη Χαιρώνεια
Στο γήπεδο της Χαιρώνειας ξεκίνησε σήμερα το πρωί η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη.
Το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και αγωνιστικά τετράγωνα.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν για ακόμη μία ημέρα οι Πόι, Κουτσόπουλος και Ναπολεόνι.
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο με πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Χαιρώνειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορικές και λογοτεχνικές εκδόσεις στην ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορικές και λογοτεχνικές εκδόσεις διατίθενται στην ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, η οποία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac που αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Στη διεύθυνση http://eopac-liblivadia.abekt.gr διατίθενται, με ανοικτή πρόσβαση, περισσότερες από 51.790 σελίδες και 238 ψηφιακά τεκμήρια για φυλλομέτρηση και ανάγνωση.


Οι επισκέπτες της ψηφιακής βιβλιοθήκης μπορούν να πλοηγηθούν σε έργα ευρείας θεματολογίας από την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, έργα από σημαντικούς Βοιωτούς συγγραφείς, αλλά και λογοτεχνικά έργα με ιδιαίτερα τοπικό χαρακτήρα (όπως "Η χώρα της Λειβαδιάς", "Παλιές Αρχόντισσες" και "Ρουμελιώτες στην επανάσταση: Ο Σαλώνων Ησαϊας - Γιαννάκης Λογοθέτης - Βασίλης Μπούσγος" του Τάκη Λάππα, "Η Αρχαία Λειβαδιά : Πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή των Βοιωτών" της Αιμιλίας Λ Γιαννακούρου-Χατζημανόλη, "Ταξίδι στη νοσταλγία της ομορφιάς" του Γεώργιου Π.Κωσταγιάννη, "Η Θήβα στο μεσοπόλεμο" του Γιάννη Λ. Λάμπρου, κ.ά.).
Τα θέματα με τις περισσότερες εγγραφές στην ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λεβαδείας είναι: Βοιωτοί συγγραφείς (85), Επανάσταση του 1821 (43), Βοιωτία (37), Ιστορία (31), Ελληνική Λογοτεχνία (30).
Εκτός από ποικιλία βιβλίων, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει και ιστορικά μελετήματα, εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες, εικονογραφημένες επιθεωρήσεις με ιστορικό ενδιαφέρον. Τα 238 ψηφιακά τεκμήρια είναι μοναδικά έργα που εκδόθηκαν από το 1919 έως το 2006. Εξειδικευμένα εργαλεία πλοήγησης ανά θέμα, ανά συγγραφέα ή ανά έτος έκδοσης καθώς και εργαλεία σύνθετης αναζήτησης, μετατρέπουν την περιήγηση στη συλλογή σε μία ευχάριστη εμπειρία.
Η ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διατίθεται με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ "ABEKT e-opac" (www.abekt.gr/eopac), η οποία συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού καταλόγου OPAC (Online Public Access Catalogue) βιβλιοθήκης και μιας εφαρμογής για τη διαχείριση και τη διάθεση πλήρους ψηφιακού περιεχομένου. Η διαδικτυακή εφαρμογή "ΑΒΕΚΤ e-opac" αναπτύσσεται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο της νέας έκδοσης του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ, κατ' αντιστοιχία με το μοντέλο παροχής εφαρμογών ως ολοκληρωμένης υπηρεσίας SaaS (Software as a Service).
Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, βιντεο-παρουσιάσεις με οδηγίες χρήσης και πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης ψηφιακών συλλογών βιβλιοθηκών στη διαδικτυακή υπηρεσία ΑΒΕΚΤ e-opac, μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο www.abekt.gr/eopac. Από τον ίδιο δικτυακό τόπο, διατίθεται και η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να διαθέσουν ψηφιακό υλικό μέσω της υπηρεσίας.
www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Δείτε την κόρη του, Μαριέλλη

Δείτε την 25χρονη πανέμορφη Μαριέλλη Λαζοπούλου, την μονάκριβη κόρη του Λάκη Λαζόπουλου.
Μια φινετσάτη κοπέλα σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εξόδους με τον πατέρα της, καθώς αποφεύγει συνειδητά τα φλας της δημοσιότητας. Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορεί να τον κάνει ό,τι θέλει.

Η Μαριέλλη -Μαριλού για τους φίλους της- είναι ένα 25χρονο κορίτσι, που είναι μοντέρνο αλλά και πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Απεχθάνεται, όπως λέγεται, ό,τι έχει να κάνει με έκθεση στα media και μάλιστα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να μένει μακριά από τα φλας των φωτογράφων.

Η Μαριέλλη Λαζοπούλου εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στη νέα ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι».

Η Μαριλού, όπως τη φωνάζει χαϊδευτικά ο δημοφιλής μπαμπάς της, επικοινωνεί καθημερινά και πάρα πολλές φορές με τον πατέρα της.

Με τους γονείς της έχει πραγματικά ιδανικές σχέσεις, όμως η μεγάλη της αδυναμία είναι η γιαγιά της, η μητέρα του Λάκη Λαζόπουλου που συχνά επισκέπτεται στη Λάρισα για να περάσει μαζί της κάποιο σαββατοκύριακο.







Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «στόχαστρο» της Χρυσής Αυγής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταφέρεται εναντίον του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, εξέδωσε την Τρίτη η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τα όσα είπε σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κοινωνικό Ιατρείο, όταν ρωτήθηκε για «πολιτικούς φορείς που προστατεύουν την Εκκλησία».

«Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους, και μαύρους και άσπρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δεν χρειάζεται προστάτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, με το συγκεκριμένο κόμμα να απαντάει, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του σχολίασε πως θλιβόμαστε όταν ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί και επιτίθεται εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο κλήρος όμως προτρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας. Η υποστήριξη αυτή μας δίνει δύναμη σε αυτήν την εθνική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει».

Την ίδια ώρα κληρικός που τέλεσε τον αγιασμό στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στον Άλιμο προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής «να συνεχίσουν τον αγώνα για την πατρίδα, τη θρησκεία και τα ιδανικά μας, κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την ελληνική κοινωνία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρήγμα στην κυβέρνηση με επίθεση Βενιζέλου στο Σαμαρά. Στον αέρα τα νέα μέτρα


"Έκρηξη" Βενιζέλου για την δήλωση Σαμαρά. Απάντηση Κεδίκογλου Σε κρίση η κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τα νέα μέτραΤη σφοδρή αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε η δήλωση Σαμαρά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε.
Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε "ατυχή" και "απρέπεια" τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει.
Η κίνηση αυτή του κ. Βενιζέλου, σε συνδυασμό με το οριστικό "όχι" της ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά, φέρνει σε οριακό σημείο τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών.
Νωρίτερα, μιλώντας στην θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν το πακέτο των μέτρων.
Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου
"H εισαγωγική μου ομιλία ήταν σαφής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και υπεύθυνη και εμπεριέχει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.
Όταν το ΠΑΣΟΚ τηρεί αυτή τη στάση, μία εσπευσμένη ανακοίνωση του τύπου «η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί» και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, είναι το λιγότερο ατυχής.
Όταν εμείς γυρίζαμε κάποιοι άλλοι πήγαιναν στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης. Ας προσέχουν συνεπώς στο πως χειρίζονται τα θέματα τώρα που όλα είναι εξαιρετικά λεπτά.
Όταν άρα ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας.
Είναι, όμως, προφανές:
- Πρώτον, ότι όσα σχετίζονται με την εσωτερική ισορροπία των δημοσιονομικών μέτρων, εξαρτώνται από σειρά κρίσιμων ειδικών ρυθμίσεων που θα αποσαφηνιστούν στον εφαρμοστικό νόμο. Μέχρι την ψήφιση των ρυθμίσεων αυτών στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης χωρίς να αλλάζει ο δημοσιονομικός στόχος.
- Δεύτερον, ότι τα μέγιστα θέματα της επιμήκυνσης, της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και των κοινωνικών και αναπτυξιακών αντίβαρων θα κριθούν μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, στις 12/11 σε πολιτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς της εταίρους, δηλαδή τα κράτη-μέλη, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συνεπώς το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.
Κεδίκογλου: "Δεν μπορούμε να πάμε στο Eurogroup με ανοικτό πακέτο μέτρων"
Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμους Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Τετάρτης, χωρίς να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση.
"Αύριο, στο Eurogroup δεν θα μπορούσαμε να πάμε, με ανοικτό πακέτο μέτρων, και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει. Ούτε για τη βιωσιμότητα του χρέους, ούτε και για την επιμήκυνση θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση, αν προηγουμένως, δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει καλά", δήλωσε χαρακτηριστικά
Διαβάστε Περισσότερα »

Πίτσες μπλε!!

Απολαυστικό βίντεο απο τους Ράδιο Αρβύλα, για τον Αντώνη Σαμαρά.. Δείτε!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας η ΕΑΥ Βοιωτίας



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘΗΝΑ την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13.30 στην Πλατεία Ευαγγελισμού.
Τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία αυτού του αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας επιβάλλεται να αφιερώσουμε ακόμη λίγες ώρες για να κάμψουμε την αδιαλλαξία και τις όποιες αγκυλώσεις των ιθυνόντων.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ!
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
2012 και ώρα 20:00΄.
Αναχώρηση ,μισθωμένου από την Ένωσή μας λεωφορείου ,από έδρα Διευθύνσεως την Πέμπτη 11.00
ώρα και από Α/Υ Θηβών την 11.30 ώρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιτανεία εικόνας από μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλλαγής...

 

Συνέβη κι αυτό. 
Μεταφορά εικόνας με τη… χορηγία κόμματος.



Το περιστατικό συνέβη στο χωριό... Αυξέντιος Ξάνθης, προκαλώντας την αντίδραση του οικείου μητροπολίτη.

Μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον ιερό ναό του χωριού και ο ιερέας τους επέτρεψε να μεταφέρουν με τις στολές του κόμματος την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, με τους κατοίκους να έχουν μείνει έκπληκτοι από το θέαμα.

Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στον ιερέα του χωριού, ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή γιατί κανείς από τους κατοίκους δεν προθυμοποιήθηκε να βάψει τον ιερό ναό.

Όπως υπογράμμισαν κάτοικοι του χωριού σε διαδικτυακά μέσα της περιοχής, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχαν περιστατικά ή καταγραφές απροθυμίας των κατοίκων να βοηθήσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό.

Μάλιστα διατύπωσαν την απορία τους γιατί ο ιερέας δεν απευθύνθηκε στο δήμο και προτίμησε να καλέσει τη Χρυσή Αυγή.

Την απόφαση του ιερέα του χωριούμ επέκρινε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η πρωτοβουλία δεν ήταν σε γνώση του οικείου μητροπολίτη.

«Εξ αφορμής των όσων έχουν σχέση με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία του Αυξεντίου, η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του Ιερέως, τον οποίον και επιτίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας την αγάπη της χωρίς διάκριση σε όλους τους ανθρώπους. Η Μητρόπολη Ξάνθης αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.
pheme.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ


Με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου του 2012, θα καταβληθεί σε 787.021 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, η σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2012 ανέρχεται σε 347.083.647,94 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:'Εμπορος αυτοκτόνησε στην ταράτσα του σπιτιού του

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Λαμίας η αυτοκτονία γνωστού εμπόρου της περιοχής...
ηλικίας 42 ετών και πατέρα δύο ανήλικων. Τον βρήκε νεκρό η σύζυγός του, η οποία υπέστη σόκ. Είχε κρεμαστεί με σχοινί σε δώμα στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο 42 χρονος ανέβηκε στην ταράτσα τα ξημερώματα και αφού πέρασε στο λαιμό του σχοινί που χρησιμοποιείται για το άπλωμα των ρούχων, κρεμάστηκε μέσα στο δώμα.

Πληροφορίες ανάφερουν ότι ο αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

ethnos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήξη συναγερμού για τον άγνωστο με τα... εκρηκτικά

Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο


Ο Ευάγγελος Κατσιούλης έχει δείκτη νοημοσύνης 198


Ο 36χρονος Έλληνας ψυχίατρος Ευάγγελος Κατσιούλης αναδείχθηκε ως ο άνθρωπος με την κορυφαία νοημοσύνη παγκοσμίως, άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ). 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ο κ. Κατσιούλης ανακάλυψε τυχαία ότι ο δείκτης νοημοσύνης του υπερτερεί κατά πολύ εκείνον του μέσου ανθρώπου. «Στο σχολείο είχα κάποιες ενδείξεις, καλές επιδόσεις, καλές θέσεις σε διαγωνισμούς, στις πανελλήνιες… αλλά ήταν πριν από κάποια χρόνια, όταν μπήκα σε μια ιστοσελίδα και μου εμφανίστηκε μια από τις διαφημίσεις για τεστ νοημοσύνης και το έκανα. Πήγα πολύ καλά μπήκα σε ένα ακόμα σάιτ και άρχισα να μετέχω σε λέσχες». 

Ο κ. Κατσιούλης, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο τμήμα Ιατρικής Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ οι σπουδές του επεκτείνονται στην Φιλοσοφία και την Ψυχοφαρμακολογία. 

Τον δείκτη νοημοσύνη του κ Κατσούλη- σύμφωνα με τους επιστήμονες- κατέχει ένας στο δισεκατομμύριο ενώ, στη δεύτερη θέση στον κατάλογο του «World Genius Directory», βρίσκεται ο Αμερικανός Rick Rosner με 192
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέσο σκορ στις σχετικές μετρήσεις είναι το 100, με το 140 να θεωρείται υψηλό νούμερο. Όσοι δε σημειώνουν σκορ πάνω από 160, θεωρούνται ιδιοφυίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER

Συνελήφθησαν, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWERΣε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους.
Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Kαρχαρίες κάνουν βόλτα στους δρόμους του Νιού Τζέρσι

Κάτοικος Νιού Τζέρσει: Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι καρχαρίες κάνουν βόλτα στου
Ο τυφώνας Σάντι που χτυπάει ανελέητα τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι και άλλες πόλεις ανάγκασε τους κατοίκους είτε να φύγουν, είτε να κλειστούν στα σπίτια τους.
Ωστόσο ένας κάτοικος της περιοχής Μπρίγκαντιν στο Νιού Τζέρσι, ο Κέβιν Μακάρθι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook πως δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του γιατί στους δρόμους κάνουν βόλτα καρχαρίες.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασε φαινόταν το πτερύγιο ενός καρχαρία και ο νεαρός σχολίαζε «Τώρα δεν μπορώ να φύγω... καρχαρίες στους δρόμους». Προφανώς όμως κάποιοι δεν τον πίστεψαν και γι αυτό ανέβασε και μία δεύτερη φωτογραφία όπου φαίνεται ολόκληρος ο καρχαρίας να κάνει βόλτα σχεδόν έξω από την πόρτα του σπιτιού του.
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση




Διαβάστε Περισσότερα »

Παρελαση Ακαδημιας Tae-kwon-do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας,28ης Οκτωβριου Ιτεα Φωκιδας

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ab0c6a7219287a&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1351590635795&sads=yIavdM3TnKIPsUyGMp-1iOo6wVMhttps://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ab0c6a7219287a&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1351590684729&sads=2ASQOb4ichT66J0hnt-ziq9hmQ0
Μεγαλη επιτυχια ειχε και φετος ο εορτασμος της επετειου του ΟΧΙ και η παρελαση της 28ης Οκτωβριου 2012 που πραγματοποιηθηκε  στην Ιτεα Φωκιδας!Η Ακαδημια Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας συμπληρωσε και για τριτη χρονια φετος την παρελαση της 28ης Οκτωβριου 2012 με εξαιρετικη παρουσια των αθλητων της απο ολους τους συλλογους που υπαγονται στην Ακαδημια Tae-kwon-do με σημαιοφορους τους εξης αθλητες :
Σημαιοφορος Ελληνικης Σημαιας : Ματσουκα Λεμονια (Α.Σ. Tae-Kwon-Do Ιτεας),Μαυρη Ζωνη-1 Dan,2η θεση στο 3ο Διεθνες πρωταθλητρια Tae-kwon-do 2012 Θεσσαλονικη.
Σημαιοφορος Σημαιας Ακαδημιας : Αγγελιδη Ευγενια (Α.Σ. Tae-Kwon-Do Ιτεας),Μαυρη Ζωνη-1 Dan.

Η Ακαδημια Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας συγχαιρει τους αθλητες της απο τον Α.Σ. Tae-Kwon-Do Ιτεας,απο τον Α.Σ. Tae-Kwon-Do Αραχωβας και απο τον Α.Σ. Tae-Kwon-Do Ασπρων-Σπιτιων για την εξαιρετη παρουσιαση των ηθικων αξιων τους και του αθλητικου πνευματος τους στην παρελαση της 28ης Οκτωβριου 2012 μαζι με ολους τουες μαθητες των σχολειων της πολης.

Θερμα συγχαρητηρια επισης απονειμει και στην Δημοτικη Κοινοτητα της Ιτεας για την λαμπροτατη αυτη διοργανωση-παρελαση και φετος της επετειου μνημης του ΟΧΙ της πατριδας μας!

Με τιμη :
Ελενη Ανδρεου
Καθηγητρια Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου,Προπονητρια Α' του Tae-Kwon-Do (Μαυρη Ζωνη-3 Dan Korean WTF)

http://www.facebook.com/akademiataekbonto.st.elladashttps://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ab0c6a7219287a&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1351590765758&sads=-IyVUh8MhMR88a3weaXPviFebSo
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Δυο παιδιά ανάμεσα στους 14 νεκρούς από τον Sandy – Φόβοι για τον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

Η Sandy σαρώνει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και μέχρι στιγμής το πέρασμά του είναι τρομακτικό.
14 νεκροί. 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Το Μανχάταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Νοσοκομεία εκκενώνονται, αυτοκίνητα καταστρέφονται από τις πτώσεις δέντρων.


Αυτή είναι η εικόνα της Νέας Υόρκης: ΣΚΟΤΑΔΙ!Επτά σήραγγες του μετρό της Νέας Υόρκης, κυρίως κάτω από την περιοχή Ιστ Ρίβερ, πλημμύρισαν. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει «ζήσει» το μετρό της πόλης στα 108 χρόνια λειτουργίας του!
Πλημμύρισε επίσης η σήραγγα που ενώνει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν...

215 ασθενείς από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λανγκον απομακρύνθηκαν, εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, των τηλεπικοινωνιών και της διακοπής λειτουργίας συστήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε έκτακτες καταστάσεις και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Δεκάδες ασθενοφόρα επιστρατεύθηκαν για να μεταφέρουν ασθενείς από τη Μονάδα Εντατικής, από τη μονάδα παίδων και μαιευτικής του νοσοκομείου.
Στο Μπρούκλιν, στο Νοσοκομείο του Κόνεϊ Άιλαντ διακόπηκε επίσης η λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης έκτακτης ανάγκης, ωστόσο οι ασθενείς των μονάδων εντατικής είχαν ήδη μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν αναμονή του κυκλώνα.

Τα ασθενοφόρα είναι σε επιφυλακή. Χαρακτηριστική η φωτογραφία στο twitter, όπου φαίνονται παρατεταγμένα στη σειρά...


Tweet από @bananaramsΜια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες είναι επίσης ο σπασμένος γερανός που κρέμεται, δίπλα σε ένα υπό κατασκευή κτίριο στο Μανχάταν. Υπό το φόβο μήπως πέσει, εκκενώθηκαν παρακείμενα κτίρια και ένα ξενοδοχείο.


Συγκλονιστική είναι και η εικόνα ενός τετραώροφου κτιρίου. Η πρόσοψή του, κατέρρευσε. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς...




Σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι, Πενσιλβάνια, Δυτική Βιρτζίνια και της Βόρεια Καρολίνα έχουν αναφερθεί 13 νεκροί από πτώσεις δέντρων σε σπίτια και αυτοκίνητα. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Τορόντο, από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τον αέρα! Ανάμεσα στα θύματα είναι και δυο παιδιά, 11 και 13 ετών. Ζούσαν στη Νέα Υόρκη.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους ένας άνδρας 30 ετών από πτώση δέντρου στο Κουίνς, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσι από πτώση δέντρου σε αυτοκίνητο. Στην Πενσιλβάνια, δυο οι νεκροί, ο ένας από πτώση δέντρου και ο δεύτερος γιατί κατέρρευσε το σπίτι του.
Στη Δυτική Βιρτζίνια μία γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε μία περιοχή όπου η καταιγίδα έχει προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της σε δέντρο στο Μέριλαντ.




Εξαιτίας της Sandy ναυάγησε το πλοίο-ρέπλικα του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty, που έπλεε ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.




Η ρέπλικα του BoundyΣτο λιμάνι της πόλης, τα κύματα έφτασαν σε ύψος ρεκόρ σχεδόν 10 μέτρων (32,5 πόδια). Η Νέα Υόρκη είχε προετοιμαστεί. Αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με τη φύση; Η άνοδος της στάθμης του νερού εξαιτίας της παλίρροιας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Μανχάταν και στις σήραγγες του Ιστ Ρίβερ και στον ποταμό Χάτσον.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο της πόλης, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (07:00 Ελλάδας) το ύψος του νερού άρχισε να κατεβαίνει. Τα νερά ανέβηκαν μέχρι τα 4,15 μ. στη περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν. Περίπου τα μεσάνυχτα το ύψος του νερού είχε κατεβεί στα 3 μ.


Εκτός από τις πλημμύρες, ήρθαν και οι φωτιές. Καλώδια έπεσαν στο έδαφος και δεν ήθελε πολύ για την καταστροφή...
Περισσότεροι από 140 πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η ηλεκτροδότηση δεν αποκλείεται το ρεύμα να μην επανέλθει ούτε την Τρίτη. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους πολίτες της Νέας Υόρκης να μην κυκλοφορούν αν δεν είναι ανάγκη. Και τους προειδοποίησε πως μπορεί να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό και την Τρίτη, ίσως και περισσότερο.
Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Con Ed, θα χρειαστεί "μέχρι και μία εβδομάδα" για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της πόλης.




Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ζήτησε επίσης από τους Νεοϋορκέζους να μην τηλεφωνούν στις υπηρεσίες άμεσης δράσης παρά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης. Πως αν αντεπεξέλθουν και οι εργαζόμενοι εκεί όταν λαμβάνουν 10.000 ανά 30’ αντί για 1.000 ανά ώρα, όπως συμβαίνει σε κανονικές συνθήκες;


«Δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους. Ακούμε μόνο τον άνεμο και τις σειρήνες των αυτοκινήτων της αστυνομίας, που είναι τα μόνα φώτα που αναβοσβήνουν στις γειτονιές», σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο νότιο Μανχάταν.


Φυσικά, εκτός από τη Wall Street που δε θα λειτουργήσει ούτε σήμερα, έκλεισαν και τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης (ΛαΓκουάρντια, JFK και Νιούαρκ).


Συναγερμός σήμανε και για τον πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ τέθηκε εκτός λειτουργίας ο πυρηνικός αντιδραστήρας Nine Mile One, στη Νέα Υόρκη. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)




Η ακτίνα του τυφώνα Sandy καλύπτει απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του ήταν η πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ, κοντά στο Ατλάντικ Σίτι και χτύπησε την ξηρά γύρω στις 2 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Οι άνεμοι σε μερικές περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ