Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΙΣΗ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΜΥΡΤΩΣ, ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ


Σκληρή μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά την κτηνώδη επίθεση που δέχθηκε από τον πακιστανό στην Πάρο.
Όπως ανέφερε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, εκείνη δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει.

Ο κ. Γιάννης Παπαδομιχελάκης δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής», πως η κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».

Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης αν και δυστυχώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μην επανέλθει ποτέ.

Όταν ο πατέρας της ρωτήθηκε σχετικά με τον δράστη, απάντησε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά το παιδί του.










Διαβάστε Περισσότερα »

Ατρόμητος Σχηματαρίου - Α.Ο.Μαυροματίου 2-0




Ένα ημίχρονο καταστροφή για τον Α.Ο.Μαυροματίου. Στο Α' ημίχρονο αν και ο Α.Ο.Μ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 20', πάλεψε και έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ με τον Πελώνη, τον Στοιχειό που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου και τον Δρίτσουλα Γ. που είχε δοκάρι σε χτύπημα φάουλ. Οι γηπεδούχοι ήταν φωτιά στην επίθεση αλλά όχι παραγωγικοί.
Στο Β' ημίχρονο ο Α.Ο.Μ. μπήκε με άλλο πρόσωπο. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το 65', όταν και οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή του Α.Ο.Μ. Το φάουλ το εκτέλεσε εύστοχα ο Καραμπιτσάκος και έκανε το 2-0. Από εκείνη την στιγμή ο Α.Ο.Μ. έκανε πολλά λάθη δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Άψογη η διαιτησία. Επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με το Δήλεσι. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Χάσαμε από ένα λάθος»


Παράσχος: «Χάσαμε από ένα λάθος»
Απογοητευμένος για την ήττα που γνώρισε ο Λεβαδειακός από την Ξάνθηε με 1-0 εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παράσχος.

Ο τεχνικός των Βοιωτών τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν ένα μόνο λάθος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, το οποίο όμως ήταν αρκετό προκειμένου να τους στερήσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους ακρίτες.

«Δυστυχώς για ακόμη ένα παιχνίδι το μοναδικό λάθος που κάναμε στην αναμέτρηση μας στοίχησε. Εκεί που φαινόταν ότι ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι έγινε το λάθος και μπήκε το γκολ. Μπορεί να κάνουμε καλές εμφανίσεις όμως δεν μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς. Αυτή η κακοδαιμονία δεν ξέρουμε που θα φτάσει και πρέπει να βρούμε λύση στο θέμα αυτό», είπε αρχικά ο Παράσχος.

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός συμπλήρωσε: «Από την άλλη μεριά η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν πολύ αγχωμένη αλλά εμείς δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Το αποτέλεσμα ίσως να βοηθήσει την SKODA ΞΑΝΘΗ στην συνέχεια. Μακάρι να αλλάξει η δική μας τύχη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν χρήματα από ιδιώτες τάζοντας τους φωτοβολταϊκά πάρκα

Μεγάλη απάτη σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι ήθελαν να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά πάρκα, ερευνά το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού ΕγκλήματοςΔεκάδες κρούσματα απάτης σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι σκόπευαν να επενδύσουν στην αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων, ερευνά η ΕΛΑΣ, το αρμόδιο τμήμα της.
Οι καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών της ασφάλειας είναι δεκάδες και αφορούν ανύπαρκτη εταιρεία με έδρα την Αθήνα.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, εμφανίζεται να έχει αποσπάσει περίπου ένα εκατ. ευρώ από ιδιώτες σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία.
Στις 25 Οκτωβρίου η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών 50 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εμφανίζονταν ως συνεργάτες γερμανικής τράπεζας η οποία δήθεν αναλάμβανε τη χρηματοδότηση της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.
Εκκρεμούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης, για έναν ακόμα άνδρα 53 ετών αλλά και για μία 33χρονη.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις από τους έξι ιδιώτες, θύματα των απατεώνων, ο πρόεδρος της υποτιθέμενης εταιρείας έπαιρνε ως προκαταβολή από 20.000 μέχρι και 50.000 ευρώ για την κατασκευή πάρκων ισχύος 100 Kwh, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επιχείρησης απάτης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, κατασκεύαζε τις περιφράξεις αλλά και τις βάσεις για τα "πάνελ" των φωτοβολταϊκών και μετά απλώς εξαφανιζόταν.
Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδα της Θεσσαλίας, από τις πιο γνωστές της περιοχής ενώ εμφανίζεται και ως συνεργάτης στην Ελλάδα άλλης μεγάλης εταιρείας παραγωγής ενέργειας με έδρα τη Βρετανία.
Αναφέρει ο ένας εκ των μηνυτών, όπως φιλοξενεί το απόσπασμα της μήνυσής του η Καθημερινή:
"Με έπεισε και του προκατέλαβα το ποσό των 50.000 ευρώ ως συμφωνήθηκε με δύο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό. Μετά την ανωτέρω κατάθεση κι ενώ θα έπρεπε να είχε παραδώσει το έργο ως τις 31 Μαρτίου εκείνος εξαφανίστηκε".
Με την ίδια μεθοδολογία η σπείρα φέρεται να έχει αποσπάσει και από απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας το ποσό των 190.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως οι αρχές ερευνούν πολύ προσεκτικά και την πληροφορία πως πολίτες οι οποίοι εξαπατήθηκαν από το κύκλωμα σχεδιάζουν την απαγωγή ή ακόμα και τη δολοφονία του προέδρου της εταιρείας. news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 9 δισ. ευρώ τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες!

 



 
 Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί πλέον τα «φέσια» του δημοσίου σε ιδιώτες. Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία γενικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν έως... το μήνα Σεπτέμβριο, το Κράτος χρωστά και δεν πληρώνει 9 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που περιμένουν να πάρουν δικά τους λεφτά για να… πληρώσουν νέους φόρους και χαράτσια .


Η πραγματική «στάση πληρωμών» προς τον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε από τον Ιούνιο, αφού έως τον Μάιο τα χρέη που άφηνε απλήρωτα το κράτος είχαν «σταθεροποιηθεί» κάτω από τα 7,5 δισ. ευρώ. Από εκεί και μετά τα χρέη αυτά αυξήθηκαν σε 7,625 δισ. τον επόμενο μήνα, σε 7,949 δισ. τον Ιούλιο, σε 8,075 δισ. τον Αύγουστο και σε 8,294 δισ. τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και άλλα 738,1 εκατομμύρια που περιμένουν οι πολίτες να λάβουν σαν επιστροφή φόρου, αλλά το κράτος δεν τα έχει δώσει ακόμα.


Ως τον Σεπτέμβριο τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων είχαν φτάσει σε 4,5 δισ. (εκ των οποίων 1,4 δισ. το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων), τα νοσοκομεία χρωστούν 1,8 δισ. σε προμηθευτές, τα υπουργεία χρωστούν 934 εκατομμύρια, οι δήμοι-ΟΤΑ 756 εκατομμύρια και δεκάδες άλλοι κρατικοί φορείς 329 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0


Ο… Θεός μαζί του! 
Αν και νωρίς, Ξάνθη και Λεβαδειακός έπαιζαν στα Πηγάδια το δικό τους «τελικό».

H ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι να πάρει τους τρεις βαθμούς επικρατώντας 1-0 των Βοιωτών για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με «χρυσό» σκόρερ τον Ονουάτσι στο 73’.

Σημαντική… ανάσα για τους ακρίτες, που απομακρύνονται από τις τελευταίες θέσεις, ενώ από την άλλη συνεχίζεται ο προβληματισμός και ο… πάτος για τους Βοιωτούς του Γιώργου Παράσχου.



Φάσεις για... κανένα λόγο

Η Ξάνθη μπήκε με σχετικά περισσότερη διάθεση να παίξει επιθετικά και να πιέσει για κάποιο γκολ. Ωστόσο, ο Παράσχος είχε παρατάξει πολύ «δεμένη» την ομάδα του πίσω. Πολύ φλύαρη η κατοχή των γηπεδούχων και όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερα μέτρα κέρδιζαν οι Βοιωτοί. Ο κόουτς των φιλοξενούμενων προσπαθούσε να βρει λύσεις επιθετικά, αλλάζοντας συνεχώς στον Πόι πλευρές. Από την άλλη, οι Βασιλακάκης και Μαρσελίνιο «πάλευαν» για κάτι καλό.

Και ενώ φάσεις δεν είχαμε, είχαμε αναγκαστικές αλλαγές, με τους Γούτα και Ακόστα να αποχωρούν τραυματίες και να αντικαθίστανται από τους Κομεσίδη και Ροτζέριο αντίστοιχα. Φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν… άγνωστη λέξη, με μοναδική απόπειρα απειλής τα δύο σουτ των Βοιωτών με τους Ζησόπουλο και Βασιλείου, όμως το πρώτο έφυγε άουτ, ενώ το δεύτερο κατέληξε στην «αγκαλιά» του Λοντίγκιν.

Μας... ξύπνησαν τρία λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε εκ νέου στη… μετριότητα του πρώτου. Αυτή τη φορά δεν είχαμε ούτε καν κάποια σουτ εκτός περιοχής, με τον Λεβαδειακό απλώς να έχει κατοχή και να είναι πιο «ανεβασμένος» σε σχέση με το πρώτο μέρος. Και ενώ δεν υπήρχε… καπνός, μπήκε «φωτιά». Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη στον Ονουάτσι, με τον τελευταίο να πιάνει σουτ στην κλειστή γωνία του Κυριακίδη και αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, μετά πήγε στην πλάτη του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και κατέληξε στα δίχτυα… λύνοντας το γόρδιο δεσμό.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία, καθώς η… βολίδα του Μεντί σταμάτησε στο δοκάρι και το σκορ παρέμεινε υπέρ των ακρίτων. Στα τελευταία λεπτά αύξησαν την πίεσή τους οι Βοιωτοί, όμως δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι με το τελικό 1-0 υπέρ της Ξάνθης να παραμένει. Έτσι η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ανέβηκε στους 9 βαθμούς και άφησε… αρκετούς από κάτω της, την ώρα που το σύνολο του Γιώργου Παράσχου δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 350 χιλ. ευρώ για τα δήθεν "ενεργειακά βραχιόλια"..


Περίπου 350.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή  σε εταιρείες που εμπορεύονται «ενεργειακά βραχιόλια», καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση «υιοθέτησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση των προϊόντων τους κυρίως μέσω των φαρμακείων». 




Οι κυρώσεις αφορούν πέντε εταιρείες με προϊόντα που φέρουν διάφορες εμπορικές επωνυμίες...
(Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λπ.), κάποια εκ των οποίων έγιναν ευρέως γνωστά και από τις μαρτυρίες γνωστών αθλητών.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες προωθούσαν προς πώληση τα εν λόγω προϊόντα, με ισχυρισμούς όπως: ότι πρόκειται για ειδικής τεχνολογίας προϊόντα που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, ότι είναι αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, ότι βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κρίθηκαν ως αναληθείς επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών.

Παραπλανητική επίσης κρίθηκε και η προώθηση ορισμένων από τα προϊόντα αυτά, σε περιοδικά και στις σχετικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησής τους, μέσω δηλώσεων γνωστών αθλητών, που παροτρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, τα οφέλη των οποίων στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι οι εξής:

1. Στην εταιρεία με την επωνυμία «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ –ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.»

χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.

2. Στην εταιρεία με την επωνυμία «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» χρηματικό πρόστιμο

ύψους 105.000 Ευρώ.

3. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική

Εταιρεία, χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.

4. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ –

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 Ευρώ.

5. Στην εταιρεία με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ χρηματικό

πρόστιμο ύψους 25.000 Ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επιπλέον απέστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας για τα συγκεκριμένα προϊόντα καθώς και να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση όλου του σχετικού προωθητικού υλικού με τους παραπάνω παραπλανητικούς ισχυρισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ Τ.25 H Εφημερίδα του Λεονταρίου







Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος καιρός με αραιές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Ανοιξιάτικος ο καιρός σε όλη τη χώρα, αφού σήμερα Κυριακή, θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές, ενώ ίσως σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στην Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει μέχρι και 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το πρωί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου
Στην Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, ενώ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και ομίχλη το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 ως 26 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από 8 ως 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, πυκνές κατά περιόδους με ομίχλη κατά τόπους το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 ως 27 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία από 8 ως 24.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 ως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενημερώνονται οι Αγρότες!

Ζεσταίνουν τρακτέρ αλλά όχι για τα χωράφια …
Ακαλλιέργητες εκτάσεις 0και σαπισμένα προϊόντα…
Απ. Δελαβέκουρας: «Έλεος! Διέλυσαν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία»
Μ. Πικάσης: «Δεν θα εισπράξουν μόνο αργή, αλλά ακόμη χειρότερα…»
Μπορεί το πρόβλημα που είχε προκύψει για την ενιαία ενίσχυση των Αγροτών να λύθηκε άμεσα και δια μαγείας, τα προβλήματα όμως είναι σοβαρά και μη αντιμετωπίσιμα, καθώς καλούνται μαζί με την υπόλοιπή ελληνική κοινωνία να επιστρέψουν δεκαπλάσια, όσα έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια…
Οι Θηβαίοι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο, προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τους αποτελειώσει…
«Η γεωργία οδεύει προς την καταστροφή, τα  αγροτικά μας προϊόντα σαπίζουν  και μας λένε να γίνουμε και ανταγωνιστικοί, με το πετρέλαιο στα ύψη + 20% αυξήσεις στο ρεύμα και αναμένεται επιπλέον αύξηση 40%, όι τιμές των λιπασμάτων διπλάσιες, τριπλάσιες των φαρμάκων, οι έμποροι πήραν από μας το στάρι 20 λεπτά, το πούλησαν 28 και ζητούν επιπλέον αυξήσεις, απανωτές οι περικοπές και τα χαράτσια, πως θα γίνουμε λοιπόν ανταγωνιστικοί, όταν τα προϊόντα που έρχονται εδώ είναι πάμφθηνα, γιατί πάμφθηνα καλλιεργούνται» υπογραμμίζει σε έντονο ύφος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας Απ. Δελαβέκουρας;, περιγράφοντας ακαλλιέργητα χωράφια λόγω προηγούμενων οφειλών στην ΔΕΗ και αδυναμίας των Αγροτών να συνεχίσουν την δουλειά τους…
«Ελεος! Διέλυσαν την ελληνική γεωργία και την κοινωνία», δηλώνει ο κ. Δελαβέκουρας, με τον Δ/ντή της Ένωσης Μ. Πικάση να κάνει λόγο για εμφανή πλέον στόχο και όχι μέτρα εν μέσω οικονομικής κρίσης…
«Προσπαθούν να αφαιμάξουν στην κυριολεξία έναν παραγωγικό τομέα \ και τοςυ ανθρώπους που πραγματικά  ζυμώνουν το χώμα μςε τον ιδρώτα τους , να τους αφήσουν ρακένδυτους, γίνεται μια βάρβαρη επίθεση στον αγρότη και στο εισόδημα του και αν αυτά που σκέπτονται  να κάνουν γίνουν πράξη τότε θα εισπράξουν όχι μόνο την οργή αλλά και κόμη χειρότερα, γιατί αυτή η κοινωνία θα αντιδράσει» προειδοποιεί ο Δ/ντής της Ένωσης , με τους αγρότες να δηλώνουν, πως «Σε μια κρίσιμη περίοδο που οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και το κόστος  καυσίμων και εφοδίων έχει ανέβει κατακόρυφα, η κυβέρνηση προωθεί μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν τους αγρότες σε συνθήκες εξαθλίωσης»..
Τους αγρότες ενημέρωσε το πρ. στέλεχος  της ΠΑΣΕΓΕΣ σε φοροτεχνικά ζητήματα Κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πλήξει  τους Αγρότες όχι μόνο στην φορολογία εισοδήματος  αλλά  σε όλες εν γένει τις φορολογίες»…viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληροφοριες για το Εργόσημο ΟΓΑ

Το ΕΡΓΟΣΗΜΟ είναι ο νέος τρόπος αμοιβής των εργατών γης και
καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Ο εργοδότης - κτηματίας, αντί για χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη αγροτική εργασία, αποδίδει στον εργάτη γης που απασχολεί, εργόσημο ονομαστικής αξίας ίσης με την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αμοιβή του εργάτη γης με εργόσημο ΟΓΑ - αντί χρηματικού ποσού - είναι υποχρεωτική.
Ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης, στο εξής, θα υπολογίζεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά, με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με ΕΡΓΟΣΗΜΟ. Για το λόγο αυτό οι εργάτες γης θα πρέπει, οπωσδήποτε, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Σύνταξη από τον ΟΓΑ, να ζητούν την πληρωμή τους μόνο με ΕΡΓΟΣΗΜΟ.
Το εργόσημο εκδίδεται από τα ΕΛ.ΤΑ. ή τις Τράπεζες. Προς το παρόν ο ΟΓΑ έχει υπογράψει σύμβαση για τη διάθεση εργοσήμων ΟΓΑ μόνο με τα ΕΛ.ΤΑ. και αναμένεται, σύντομα, η υπογραφή σύμβασης και με τις Tράπεζες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργόσημο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του ΟΓΑ και στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ.
Για οδηγίες - χρήσιμες πληροφορίες για τον εργοδότη - κτηματία πατήστε εδώ

Για οδηγίες - χρήσιμες πληροφορίες για τον εργαζόμενο - εργάτη γης πατήστε εδώ

Για οδηγίες - χρήσιμες πληροφορίες για τις ασφαλιστικές εισφορές πατήστε εδώ

Επίσης, αναλυτικές οδηγίες παρέχονται στην εγκύκλιο του ΟΓΑ με αριθμό 9/2011
Διαβάστε Περισσότερα »

Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1985


Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1985
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. 
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας,τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ):D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.  Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...
(Α.ΚΟΤΖΑΚΑΡΗ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι απαντούν οι εργαζόμενοι σε Στουρνάρα και κυβέρνηση


Έτσι απαντούν οι εργαζόμενοι σε Στουρνάρα και κυβέρνηση
Εβδομάδα απεργιών αρχίζει αύριο, οπότε κατατίθενται και τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα.
 Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Το χορό των κινητοποιήσεων πάντως ανοίγουν αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Συγκεκριμένα, αύριο ακινητοποιούνται Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ήδη ανακοινώσει πως την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν από αύριο σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς όπως καταγγέλλουν στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

Η Ομοσπονδία βάλλει και κατά του ΣΕΤΕ, σημειώνοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι (ΣΕΤΕ) παρακάμπτοντας την κυβέρνηση σχεδίασαν και συνεχίζουν να σχεδιάζουν με την τρόικα το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία

Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία από αύριο μέχρι και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Επίσης, κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερ και εφημεριδοπώλες αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Για την Τρίτη εξαγγέλθηκε επίσης στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και για την Τετάρτη από τις 16.00 έως τις 19.00.Πενθήμερη αποχή από αύριο μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα.

Κινητοποιήσεις και από ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας την αντίδραση του εμπορικού κόσμου ενόψει της επικείμενης ψήφισης των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων, με τις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12.00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 17.00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

- Κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του ελληνικού εμπορίου την Τρίτη από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ στον υφυπουργό Ανάπτυξης για θέματα Εμπορίου Αθανάσιο Σκορδά.

- Στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Τρίτη κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων κατόπιν σχετικής απόφασης των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Η ΓΣΕΒΕΕ συστήνει στα μέλη της τη μη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

- Συσκότιση των βιτρινών των εμπορικών καταστημάτων όλης της χώρας το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης και Τετάρτης και τοποθέτηση στις προθήκες των καταστημάτων της αφίσας: «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Ελληνικού Εμπορίου».

- Μετάδοση ραδιοφωνικού μηνύματος από την ΕΣΕΕ σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας με αναφορά «στα άδικα μέτρα αφανισμού τής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης».

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις

Για την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται και την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεμπλοκάρει η γραφειοκρατία σε 15 αγροτικά προϊόντα


Να ξεκολλήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εξαγωγής σε 15 στοχευμένα αγροτικά προϊόντα, επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Αυτό προανήγγειλε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης – κατά την παρουσίαση του «Οδικού Χάρτη» 25 σημείων για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, αναφέροντας ότι ήδη καταγράφονται και αναλύονται οι επιχειρησιακές διαδικασίες έτσι ώστε να εντοπιστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Μάλιστα, ξεκίνησαν πιλοτικά για τη φέτα, τα ροδάκινα και ακτινίδια, ενώ μέσα στο 2013 θα ακολουθήσουν για άλλα πέντε προϊόντα και άλλα τόσα για το 2014.
Η δέσμη 25 δράσεων ύψους 14,5 εκατ. ευρώ έχει ως στόχο την αύξηση των εξαγωγών στο 16% του ΑΕΠ στα επόμενα δυο με τρία χρόνια, από 10,3% που είναι σήμερα.
Μεταξύ των μέτρων που προωθούνται είναι η λειτουργία ενός μοναδικού ηλεκτρονικού σημείου για όλες τις εξαγωγικές διαδικασίες και η μείωση του διοικητικού κόστους, το οποίο, σύμφωνα με δύο έρευνες που παρουσίασε το υπουργείο, μέχρι το 2015 θα οδηγήσει σε αύξηση της αξίας των εξαγωγών κατά 10%, αύξηση της συμμετοχής τους στο ΑΕΠ κατά 1,7% και θα στη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας.
Για τα στοχευμένα φρέσκα φρούτα (ακτινίδια, ροδάκινα) και για τα λευκά τυριά θα απλοποιηθεί η διαδικασία εκτελωνισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
Παράλληλα, καθιερώνεται από το 2015 η «Υπηρεσία Μιας Στάσης» για τις εξαγωγές, ενώ νωρίτερα και σταδιακά θα προχωρήσει η εξάλειψη των τελών με βάση την εμπειρία της ΕΕ και η ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος υποβολής δικαιολογητικών. Εκτιμάται ότι όλες οι δράσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2014.
Η υλοποίηση των δράσεων στοχεύει στη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους κατά 20% και στον περιορισμό των διαδικασιών σε μόλις 10 ημέρες.
Ακόμη, σχεδιάζεται να γίνεται έλεγχος στην επιχείρηση και όχι στα τελωνεία για μείωση του χρόνου γραφειοκρατίας και για υποθέσεις χαμηλού τελωνειακού κινδύνου να εκτελωνίζουν αυτόματα τα εμπορεύματα μέχρι τέλος του 2013.
Επίσης προωθείται νομοσχέδιο για την ενοποίηση της HELEΧΡΟ με τη ΔΕΘ, η αναδιάρθρωση του ΟΠΕ για να βελτιώσει την βοήθεια του στην αγορά και η δημιουργία ενός Διυπουργικού Συντονιστικού Συμβουλίου Εξωστρέφειας που θα συνεδριάζει κάθε μήνα για να αποφεύγονται αλληλοεπικαλύψεις υπηρεσιών.
Όπως είπε ο υπουργός για τις δράσεις που αποφασίστηκαν έχουν συνεργαστεί 10 υπουργεία, οι φορείς της αγοράς, η Ομάδα Δράσης και εξειδικευμένες τεχνοκρατικές ομάδες από τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ολλανδία ενώ σε ότι αφορά στο κόστος των δράσεων, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από κονδύλια διαρθρωτικών ταμείων.
Επίσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι από έρευνα της παγκόσμιας τράπεζας προκύπτει ότι για κάθε ημέρα μείωσης της γραφειοκρατίας αυξάνονται οι εξαγωγές 1%.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, δύο ολόκληρα χρόνια θα διαρκέσει η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στις εξαγωγές. Τότε, το 2014, θα απαιτούνται δέκα από δεκαεννέα μέρες, για να φύγει ένα ελληνικό προϊόν σε ξένες αγορές και το κόστος θα έχει πέσει στα 892 δολάρια από 1.115 που είναι σήμερα. Τα πρώτα σημάδια θα φανούν από το 2013 με το χρόνο εξαγωγής να υποχωρεί στις δεκαπέντε μέρες, όταν ο μέσος κοινοτικός όρος σήμερα είναι δέκα μέρες και το αντίστοιχο κόστος στην Ε.Ε. ανέρχεται σε 1.009 δολ.
Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου περιλαμβάνεται η διευκόλυνση τελωνειακών και προτελωνειακών διαδικασιών (όπως οι ώρες λειτουργίας τελωνείων με πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από το τελωνείο Πειραιά μέσα στο 2013 και θα επεκταθεί σε άλλα υπουργεία και τελωνεία το 2014. Ωστόσο αν θα είναι 12ωρη ή 24ωρη η λειτουργία των εξαγωγικών τελωνείων είναι θέμα προς συζήτηση).
Ο διευθυντής τελωνείων κ. Νικολίτσης ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων εγγράφων ενώ για το ηλεκτρονικό τελωνείο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των αλλαγών ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μια «περιπεπλεγμένη διαπλοκή « σήμερα στην ελληνική διοίκηση που δεν αφορά μόνο στην αδράνεια, αλλά κυρίως στον τρόπο που λειτουργεί το δημόσιο.
Τέλος αναφέρθηκε ότι 3,5 δισ. ευρώ είναι το ύψος των προς πληρωμή οφειλών δημοσίου για ΦΠΑ εντός του 2012 και άλλα τόσα το 2013 με προτεραιότητα στους εξαγωγές, ενώ η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας σε όσα τελωνεία κριθεί σκόπιμο θα εξεταστεί.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης περιέγραψε τις επτά ενότητες των δράσεων:
1. Συγκεντρώνεται και κωδικοποιείται η νομοθεσία για τις εξαγωγές ανά προϊόν και ανά χώρα προορισμού. Μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί.
2. Καταγράφονται και αναλύονται οι επιχειρησιακές διαδικασίες έτσι ώστε να εντοπιστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ξεκίνησαν πιλοτικά για τη φέτα, τα ροδάκινα και ακτινίδια. Μέσα στο 2013 θα ακολουθήσουν για άλλα πέντε προϊόντα και άλλα τόσα για το 2014.
3. Αξιολογούνται τα τέλη για τις διαδικασίες των εξαγωγών ώστε κάποια να μειωθούν και άλλα να καταργηθούν. Στο τέλος του 2013 θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.
4. Ο εκσυγχρονισμός των προτελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών. Προχωρούν οι διαδικασίες διεύρυνσης των εσωτερικών διαδικασιών. Μέσα στο 2013 θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα για το τελωνείο του Πειραιά και το 2014 θα μπουν και άλλα τελωνεία. Επίσης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συμμετοχή σε απλοποιημένων διαδικασιών περισσότερων πιστοποιημένων, σχετικώς, επιχειρήσεων. Σήμερα είναι μόλις τρεις, το 2013 θα αυξηθούν σε 50 και το 2014 σε 100.
5. Προχωρά ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εργαλείων εκτίμησης και ανάλυσης κινδύνου, ώστε αυτές που είναι χαμηλού ρίσκου να μπαίνουν σε απλοποιημένες διαδικασίες.
6. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, πιστοποιητικων και δικαιολογητικών. Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013 και οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέχρι το τέλος του 2014.
7. Στο 2015 θα έχει ολοκληρωθεί και θα λειτουργεί το single window.

Μεταρρύθμιση - τομή λέει ο ΠΣΕ
Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «η ίδρυση Υπηρεσίας Μίας Στάσης (Single Window for Exports) αποτελεί μεταρρύθμιση-τομή για την άμεση άρση γραφειοκρατικών αντικινήτρων και εμποδίων στις εξαγωγές, ενώ η αναδιάρθρωση σημαντικών πυλώνων στήριξης των εξαγωγών, όπως ο ΟΠΕ και η δημιουργία Συντονιστικού Συμβουλίου Εξωστρέφειας, απαντά αποφασιστικά στον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων και στις επικαλύψεις χάραξης εξαγωγικής πολιτικής στη χώρα.
Παράλληλα, η προτεραιότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων  για την καταβολή των επιστροφών ΦΠΑ, θα προσφέρει ανάσα ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία της χώρας, προσθέτοντας αισιοδοξία και κυρίως νέα δυναμική στους Έλληνες Εξαγωγείς και στην προσπάθειά τους να διευρύνουν τα ελληνικά μερίδια στην παγκόσμια αγορά.
Η Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Ανάπτυξης επέδειξαν από την πρώτη στιγμή διάθεση στενής συνεργασίας με τους συλλογικούς φορείς της εξωστρέφειας,  ταχύτατα αντανακλαστικά στη χάραξη μίας συνεκτικής εθνικής στρατηγικής και μεγάλη αποτελεσματικότητα στη στοχοθέτηση ενός νέου εξαγωγικού προτύπου για τη χώρα. Έτσι, μπαίνουν οι βάσεις για την ενίσχυση μίας ισχυρής αλυσίδας εξωστρέφειας, με τη δημιουργική Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η κεντρική εξαγωγική οργάνωση της χώρας, χαιρετίζει τις αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και πιστός στον καταστατικό του ρόλο, συμμετέχει και θα συνεισφέρει ενεργά στην πραγματοποίηση της περαιτέρω αύξησης των εξαγωγών και συνολικά του ΑΕΠ της χώρας, στη διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας, με στόχο την ανάκαμψη και την οριστική έξοδο από την κρίση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξάνθη-Λεβαδειακός (15:00, Novasports1)


Preview: Ξάνθη-Λεβαδειακός (15:00, Novasports1) 
Ναι είναι νωρίς.

Ναι δεν κρίνει τίποτα.

Αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία μέχρι τώρα η Ξάνθη υποδέχεται τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σε ένα ματς «τελικό» και για τους δύο.
Λεβαδειακός

Παρόμοια κατάσταση και στον Λεβαδειακό, αφού φέτος οι βλέψεις ήταν για πιο ψηλά και όχι να μάχεται στον... πάτο της βαθμολογίας. Σαν μίνι «τελικό» αντιμετωπίζουν το ματς με την Ξάνθη και δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι της ομάδας. Την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα κακό ματς πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και σίγουρα η ψυχολογία είναι σε καλά επίπεδα.

Ο μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Γιώργο Παράσχο το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από τραυματισμό και η απουσία του ήταν λίγο πολύ δεδομένη. Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι τόσο ο Κουτσόπουλος, όσο και ο Πόι είναι πανέτοιμοι να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας του Γιώργου Παράσχου.

Η 20μελής αποστολή: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλος, Πινέιρο.

Ξάνθη

Αλλίως τα περίμεναν, αλλιώς τους έχουν έρθει μέχρι στιγμής στη Ξάνθη. Η ομάδα βρίσκεται με έξι βαθμούς, στη Τρίτη θέση από το τέλος και ο προβληματισμός είναι διάχυτος. Ο Νίκος Κωστένογλου έχει ωστόσο ένα λόγο να είναι χαρούμενος, καθώς είδε τους Ρικάρντο Ντάνι και Πέτρο Μάνταλο να μπαίνουν κανονικά στην αποστολή παρά το γεγονός πως ήταν αμφίβολοι.

Φυσικά, ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τον Μανώλη Μπέρτο, ο οποίος σιγά-σιγά επανέρχεται σε φουλ ρυθμούς μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, καθώς και τον Γκλέισον Σάντος, που θα απουσιάζει για καιρό ακόμα.

Η 20μελής αποστολή: Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Καζούμπα, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντάνι, Μάνταλος, Βασιλακάκης, Γκατσολάρι, Πλατέλλας, Ονουάτσι, Μαρσελίνιος, Τριάδης, Νάκας, Ράνος, Μαρκόφσκι, Μαρίν

Διαβάστε Περισσότερα »

Energa-Hellas Power: Τρώγανε το χαράτσι στα μπουζούκια. Σκόρπισαν εν μια νυκτί 80.000 ευρώ σε γαρύφαλλα


Ζωή μέσα στη χλιδή για τον Βασίλη Μηλιώνη, έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου των εταιρειών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος Hellas Power και Energa. Ξέφρενες νύχτες και όμορφες γυναίκεςΠροκλητική ντόλτσε βίτα για τον Βασίλη Μηλιώνη, ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου των εταιρειών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος Hellas Power και Energa. Σύμφωνα με το Έθνος, ο Μηλιώνης σπαταλούσε χρήματα από το χαράτσι σε κοσμικά στέκια, ενώ ταξίδευε και σε εξωτικούς προορισμούς, συνοδευόμενος από αιθέριες υπάρξεις.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 31χρονος λάτρης του ακριβού life-style ήταν μόνιμος θαμώνας σε όλα τα σικ μαγαζιά του Κολωνακίου και του Ν. Ψυχικού. Νυτμένος πάντα με τις επιταγές της μόδας, επέλεγε να καθίσει πρώτο τραπέζι πίστα με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη, ενώ τα καλάθια με τα λουλούδια έπεφταν βροχή. Οι δικαστικές περιπέτειές του φαίνεται πως δεν τον εμπόδιζαν από το να ζει την κάθε νύχτα σαν να ήταν η τελευταία του.
Μια από τις νυχτερινές εμφανίσεις του που συζητήθηκε ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Ιουνίου 2012, στο μαγαζί που εμφανιζόταν ο Ρουβάς με τον Αντύπα. Η παρέα του Μηλιώνη, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, έκανε "ζημιά" 80.000 ευρώ, πετώντας λουλούδια στο αγαπημένο του είδωλο.
Αδυναμία στο ωραίο φύλο
Γνωστή ήταν και η αδυναμία του στις γυναίκες. Ο Μηλιώνης κυκλοφορούσε με πανέμορφες γυναίκες που κινούνται στο χώρο του μόντελινγκ. Σε αρκετές περιπτώσεις οι θαμώνες των νυχτερινών κέντρων τον έχουν "ζηλέψει" στο πλευρό της εκθαμβωτικής Σύλβιας Παπαδάκη, εστεμμένης Playmate του 2008 σε στιγμές ξέφρενης διασκέδασης.
Ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σημειώνεται πως πρόκειται για τον πέμπτο κατηγορούμενο που πηγαίνει στη φυλακή για τις κατηγορίες της λαθρεμ6πορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Sexy φάρσα!!!

Δείτε τις αντιδράσεις των γυναικών, μόλις βλέπουν... Βίντεο!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Εργ. Κέντρο Λιβαδειάς: 48η Απεργία 6-7 Νοέμβρη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σε έκτακτη Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 6 και 7 Νοέμβρη 2012, ημέρες Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα.
Επίσης αποφασίστηκε:
 Την Τρίτη 6 Νοέμβρη 2012 , να πραγματοποιηθεί Απεργιακή συγκέντρωση ώρα 11 έξω από το Δημαρχείο Λιβαδειάς στη Σοφοκλέους και
 Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα, ώρα 5 το απόγευμα.
Για Αθήνα θα αναχωρήσει λεωφορείο την Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012 ώρα 2 το μεσημέρι από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΑΚΟΛ για συμμετοχή στο Μαραθώνιο 2012


-
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:«Έγδυσαν» ένα εργοτάξιο από τις καλωδιώσεις του!

Επί δυο μερόνυχτα «έγδυναν» με την ησυχία τους ένα εργοτάξιο στην Φθιώτιδα δυο Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, που δεν άφησαν καλώδιο για καλώδιο στην εγκατάσταση! Η αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 22.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν σε επτά ξύλινες κολώνες της....


Δ.Ε.Η. και στον ηλεκτρολογικό πίνακα του εργοταξίου! Οι κλοπές έγιναν σε δυο… δόσεις , η πρώτη μεταξύ 9 και 13 Αυγούστου και η δεύτερη τα ξημερώματα της 19ης του ίδιου μήνα. Και τις δυο φορές, οι δράστες ηλικίας 55 και 24 χρόνων παραβίασαν τα λουκέτα της μπάρας περίφραξης του εργοταξίου στην θέση «Κοκκινόβραχος» στις Μεξιάτες Υπάτης και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό.

Την πρώτη φορά έκλεψαν ηλεκτρικά καλώδια μήκους 550 μέτρων και καλώδια τηλεφώνου μήκους 100 μέτρων, ενώ κατέστρεψαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα ξηλώνοντας όλα τα εξαρτήματα. Κατά τη δεύτερη εισβολή τους άρπαξαν ηλεκτρικά καλώδια μήκους 300 μέτρων, καλώδια τηλεφώνου μήκους 300 μέτρων και δίκτυα αέρα μήκους 600 μέτρων!

Από τις έρευνες που έκανε η Ασφάλεια Λαμίας, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο δραστών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων συνεργών τους στις κλοπές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταλήψεις σε δημαρχεία,κτίρια και ΧΥΤΑ σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Καταλήψεις σε δημαρχεία,κτίρια και ΧΥΤΑ σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ από αύριο τα ξημερώματα αναμένεται να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων, γκαράζ απορριμματοφόρων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.
Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η οικονομική απόβαση των Ρώσων στη Μεσόγειο.


Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει δούρειο ίππο για την είσοδο της Μόσχας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, τον διακαή πόθο του Κρεμλίνου μετά την περεστρόικα...





Εδώ και δεκαετίες ένας μύθος συνόδευε τα ρωσικά κεφάλαια που κατευθύνονταν για επενδύσεις στην Ελλάδα: πολλοί μιλούσαν για αυτά, ελάχιστοι όμως τα έβλεπαν πραγματικά. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η εικόνα αυτή δείχνει να αλλάζει.
Ο γεωπολιτικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα έγινε περισσότερο εμφανής κατά τη διαδικασία χάραξης των αγωγών φυσικού αερίου και, αν τελικά τα... μεγαλεπήβολα σχέδια δεν ευοδώθηκαν, η ανακάλυψη κοιτασμάτων αερίου στην ευρύτερη περιοχή αναθέρμανε προφανώς το ενδιαφέρον.

Επιπλέον, καθώς ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη υποχωρεί, οι Ρώσοι μεγιστάνες, που παρατηρούσαν τις ευκαιρίες κατά το προηγούμενο διάστημα, αρχίζουν δειλά-δειλά να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε μπαράζ επιχειρήσεων να «βγαίνουν για ψώνια» στη χώρα μας.

Οι χαμηλές αποτιμήσεις -ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης- και η νομισματική σταθερότητα καθιστούν προφανώς ευκολότερη τη διαδικασία, ωστόσο η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ενδιαφέρει τους Ρώσους επιχειρηματίες και για ακόμα έναν λόγο. Αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει τον δούρειο ίππο για την είσοδο των Ρώσων στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, που αποτελεί τον διακαή πόθο μετά την περεστρόικα.


Νέοι παίκτες
Για τους λόγους αυτούς, ο ρωσικός παράγων φιλοδοξεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό πολιτικό και, κυρίως, οικονομικό ρόλο στη Μεσόγειο. Τα πρώτα δείγματα είχαν αρχίσει να γίνονται ορατά από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, πάγωσαν όμως αμέσως μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Για αρκετό καιρό, η μεγαλύτερη ρωσική επένδυση ήταν αυτή της JSC Concern Sistema Group στην Intracom Telecom, θυγατρική του ομίλου Intracom. Οι Ρώσοι δαπάνησαν 120 εκατ. ευρώ το 2006 για να αποκτήσουν το 51% της ελληνικής εταιρείας, με στόχο να τη μετατρέψουν σε έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.

Πρόσφατα προστέθηκε ακόμα μία, της SI Capital Partners, που, σε κοινοπραξία με τη Simos Foods Α.Ε. (90% το fund και 10% η ελληνική εταιρεία), εξαγόρασε έναντι 21 εκατ. ευρώ το 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Στην περίπτωση αυτή δεν έχει τόση σημασία το απόκτημα, αλλά ο αγοραστής. Η ρωσική SI Capital Partners αποτελεί επενδυτικό σχήμα με μεγάλες θέσεις σε ορυχεία, στον χρηματοοικονομικό τομέα της Γαλλίας (Quantam Group), τον αγροτικό τομέα της Ρωσίας (Mercury, αντιπρόσωπος των αμερικανικών γεωργικών μηχανημάτων John Deere), τον αεροπορικό (EAS) και την εκμετάλλευση ορυχείων χρυσού (OMC Resources στην Τανζανία).


Ενέργεια, τράπεζες, real estate
Το μεγάλο, όμως, «παιχνίδι» αφορά την ενέργεια, το real estate και τις τράπεζες. Για τον πρώτο τομέα ήδη υπάρχει το επίσημο ενδιαφέρον του ενεργειακού κολοσσού Gazprom για την απόκτηση της ΔΕΠΑ, αλλά και για δίκτυα αγωγών φυσικού αερίου. Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά το θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος του ρωσικού κολοσσού, και δεν αποκλείεται η Gazprom να συμπράξει τελικά με εταιρείες που έχει παραδοσιακά καλή σχέση, όπως είναι η Eni και η Edison, της οποίας βασικός μέτοχος είναι η γαλλική EDF, συνεταίρος της Gazprom στον αγωγό South Stream.

Στον τομέα του real estate, η απόβαση ξεκίνησε από την «αγαπημένη» τους Χαλκιδική. Εκεί, εύποροι Ρώσοι αγόρασαν κατά τα προηγούμενα χρόνια εξοχικές κατοικίες (διατηρώντας ψηλά τις τιμές) και στη συνέχεια άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον και για ξενοδοχεία. Οι χαμηλές αποτιμήσεις αλλά και η προοπτική που βλέπουν στον ελληνικό τουρισμό τους άνοιξαν την όρεξη και έτσι ήρθαν σε επαφή με επιχειρηματίες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, η έντονη δραστηριοποίησή τους στην Κύπρο δύσκολα θα μπορούσε να μην επεκταθεί σταδιακά και στην Ελλάδα. Αυτό εκδηλώθηκε πρόσφατα με τις συζητήσεις της VTB Bank, δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, με ενεργητικό 200 δισ. δολάρια και από τους ισχυρότερους χρηματοπιστωτικούς βραχίονες του Κρεμλίνου, για την απόκτηση συμμετοχής στη Cyprus Popular Bank.
Η VTB, που ήδη ελέγχει το 100% των μετοχών της Russian Commercial Bank Ltd (Cyprus) στη Λεμεσό, θα αποκτούσε, έτσι, και τραπεζική παρουσία στην Ελλάδα, κάτι που αποδεδειγμένα ενδιαφέρει τον ρωσικό παράγοντα. Ήδη, το 10% της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, μέσω της Odella Resources, o οποίος φέρεται να συζήτησε το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον έλεγχο και ελληνικών τραπεζών.


Το κεφάλαιο Σαββίδης και οι σχέσεις με τον Πούτιν

Ενδιαφέρον για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη ΣΕΚΑΠ και για επενδύσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές έχει εκδηλώσει ο νέος ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Υπό άλλες περιστάσεις, κάποιοι ίσως να μιλούσαν απλώς για... ευσεβείς πόθους.

Όμως το μέγεθος του ομογενούς επιχειρηματία και, κυρίως, οι στενοί δεσμοί που αποδεδειγμένα διαθέτει με τη ρωσική ηγεσία δεν επιτρέπουν να μείνουν απαρατήρητες οι δηλώσεις του.

Βουλευτής για δύο θητείες στη ρωσική Δούμα, προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ιδιοκτήτης του ομίλου επιχειρήσεων Agrocom (στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η Donskoy Tabak, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας) και επί επταετία πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ροστόφ, ο επιχειρηματίας έχει δηλώσει πως η επένδυσή του στον ΠΑΟΚ «θα ενισχύσει οικονομικά και πολιτικά τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, αφού οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να χρησιμοποιηθούν σαν ένα εργαλείο επιρροής».

Στις αρχές του χρόνου ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που κατείχε η ATEbank στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, από την οποία η Donskoy Tabak αγόραζε καπνά.

Σχέσεις, όμως διατηρεί και με τον ιδιοκτήτη της βορειοελλαδίτικης «Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε.», η οποία επίσης ενδιαφέρθηκε για τη ΣΕΚΑΠ. Τελικά, όλες οι προσπάθειες για την απόκτηση της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ήταν άκαρπες.
Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης, στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, απέκτησε αρχικά το 51 % των μετοχών της ΠΑΕ έναντι 10 εκατ. ευρώ και σήμερα, μέσω της εταιρείας του ΔΙΜΕΡΑ, ελέγχει πλέον το 58% των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.
Όπως έχει αναφέρει, πρόθεσή του είναι να γίνουν επενδύσεις για αθλητικό κέντρο και, ενδεχομένως, για γήπεδο, ύψους 50 εκατ. ευρώ, προσκαλώντας μεγάλες ρωσικές εταιρείες να μετάσχουν στο εγχείρημα.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 27ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός της Μέρκελ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,
το μισθό της Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας μάλιστα πως είναι μικρός. Ο μικτός μισθός της ως επικεφαλής της κυβέρνησης είναι λίγο πάνω από 17.000 ευρώ το μήνα. Ωστόσο μιλούσε μόνο για το μισθό για τη θέση της καγκελαρίου, αφού η κ. Μέρκελ λαμβάνει και 23.000 ευρώ μικτά το μήνα ως εκλεγμένη βουλευτής, συνολικά δηλαδή 40.000 ευρώ.

«Δεν το βρίσκω φυσιολογικό μια γερμανίδα καγκελάριος να κερδίζει λιγότερα από έναν διευθυντή ταμιευτηρίου μεσαίου μεγέθους», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, η καγκελάριος και οι υπουργοί της αποφάσισαν να αυξήσουν για πρώτη φορά εδώ και δώδεκα χρόνια το μισθό τους κατά 5,7% σε τρία στάδια έως τον Αύγουστο του 2013, έτσι το μηνιαίο της εισόδημα θα φτάσει τα 17.016 ευρώ το μήνα για τη δραστηριότητά της ως καγκελάριος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Διαλέξτε τον βουλευτή που θέλετε να κράξετε!

Την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να διαμαρτυρηθούν προσωπικά σε όποιον πολιτικό επιθυμούν...
και να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο Μνημόνιο 3 δίνει ένα πρωτότυπο site.
Μαλιστα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, digitalprotest.eu, υπάρχει και κείμενο-διαμαρτυρία έτοιμο να αποσταλεί στον πολιτικό που θα διαλέξουν οι χρήστες για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.





enikos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόεδρος ξανά στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ η κα Άντζελα Πανταζή

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς διεξήχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και εξελέγησαν οι κυρίες :
Πρόεδρος: Πανταζή Άντζελα[Σύλλογος Γυναικών Ζαγαρά-Λιβαδειά]
Αντιπρόεδροι :Σφουντούρη Ελένη[Σύλλογος Γυναικών Αγίου Δημητρίου]
Χαρέμη Άννα [Σύλλογος Γυναικών Σχηματαρίου]
Γραμματείς: Κωτούλα Βασιλική[Σύλλογος Γυναικών Δαύλειας]
Παπαθεοδώρου Ιφιγένεια [Σύλλογος Γυναικών Ελλοπίας]
Ταμίες: Τσουρέλη Δήμητρα[Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου]
Μειδάνη Ζωή[Σύλλογος Γυναικών Θίσβης]
Αναπληρωματικές: Μαρίνη Μαρία [Σύλλογος Γυναικών Ξηρονομής]
Μανάρα Λουκία[Σύλλογος Γυναικών  Βαγίων]
Για την εξελεγκτική Επιτροπή: Μποκούζη Σάμω [Σύλλογος Γυναικών Ελλοπίας]
 Λέττη Σοφία [Σύλλογος Γυναικών  Αγίου Δημητρίου]
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ