Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Έλληνας ανάμεσα στους 40 καλύτερους νέους επιστήμονες στην Αμερική!

Το όνομα ενός Έλληνα "φιγουράρει" ανάμεσα στα ονόματα δεκάδων σπουδαίων ξένων επιστημόνων.

Ο Δημήτρης Σκόκος είχε την τύχη να συνεργαστεί με σπουδαίους επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο νομπελίστας μέντοράς του, Ρ.Μ. Στάινμαν, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής τον Οκτώβριο του 2011.

Σε μία από τις συζητήσεις που είχε μαζί του, τον είχε συμβουλεύσει:



«Κάνε οτιδήποτε είναι απαραίτητο, ώστε να κατανοήσεις την αρχική σου επιστημονική παρατήρηση. Ποτέ μην ακούς ανθρώπους που δεν έχουν φαντασία. Απλά προσπάθησε ακόμα πιο σκληρά», είπε ο κ. Σκόσκος.

Ο κ. Σκόκος είναι διευθυντής του Τμήματος Ανοσολογίας και Φλεγμονωδών Ασθενειών στο Regeneron Pharmaceuticals και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, ενώ πρόσφατα επελέγη ανάμεσα στους 40 καλύτερους επιστήμονες κάτω των 40 ετών στην Αμερική!
Διαβάστε Περισσότερα »

Με διακοπές ρεύματος απειλούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Με διακοπές ρεύματος απειλούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εκτεταμένες απεργίες είναι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οι οποίοι θα θέσουν από τα μεσάνυχτα, επτά έως δέκα μονάδες ηλεκτροπαραγωγής εκτός συστήματος.
Οι κινητοποιήσεις να πραγματοποιηθούν σε Μεγαλόπολη και Ενεργειακό Κέντρο Κοζάνης Πτολεμαϊδας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σε περίπτωση που ο λειτουργός της αγοράς καλύψει τη ζήτηση με εισαγωγές και με τη χρήση υδάτινων αποθεμάτων να διπλασιάσουν τις μονάδες που θα βγουν εκτός συστήματος ώστε με τις διακοπές ρεύματος που θα προκύψουν να πιέσουν την Κυβέρνηση και μην περάσουν τα μέτρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβες ΣΔΟΕ-Aγρότες απο Θήβα με 5,467 εκατ. ευρώ εικονικά τιμολόγια-Ανεπάγγελτος με περιουσία έξι εκατ. ευρώ

Βόμβες ΣΔΟΕ – Ανεπάγγελτος με περιουσία έξι εκατ. ευρώ και Δημόσιος υπάλληλος με

Νέα «λαβράκια» έβγαλε το «σαφάρι» σε επιχειρήσεις και ο έλεγχος φυσικών προσώπων του ΣΔΟΕ. Επιχειρήσεις αλλά και... αγρότες με εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έκοβαν αποδείξεις, ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, ανεπάγγελτος με περιουσία έξι εκατ. ευρώ και δημοτικός υπάλληλος που είχε βάλει στην άκρη... 2,6 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έπεσαν οι εξής:
Τέσσερις αγρότες στη Θήβα, οι οποίοι πήραν εικονικά τιμολόγια ύψους 5,467 εκατ. ευρώ.
Δεκαεπτά επιχειρήσεις, οι οποίες εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 65 εκατ. ευρώ. Σε αυτές περιλαμβάνονται διαφημιστικές εταιρείες, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών, βιομηχανία ενδυμάτων, επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, κατασκευαστική επιχείρηση και εργαστήριο ελευθέρων σπουδών .
Επίσης βρέθηκαν 19 επιχειρήσεις στις οποίες καταλογίσθηκαν σχετικές παραβάσεις γιατί πήραν και καταχώρησαν στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια ύψους 21,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επιχείρηση οδικών μεταφορών, βιομηχανία ενδυμάτων, εργολάβο οικοδομών, επιχείρηση catering, πρατήριο καυσίμων και επιχείρηση διακοσμήσεων .
Σε έξι επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες καταλογίσθηκαν παραβάσεις γιατί δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για ποσά 5,5 εκατ. ευρώ που εισέπραξαν. Πρόκειται για ένα πλαστικό χειρουργό, έναν οδοντίατρο, ένα videoclub και άλλες τρεις επιχειρήσεις εμπορίας.
Ακόμη διαπιστώθηκε ότι γνωστή επιχείρηση κατασκευής κτιρίων και αγοραπωλησιών ακινήτων είχε ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 12 εκατ. ευρώ.
Ενα από τα πιο τρανταχτά ευρήματα, όμως, ήταν ένας ανεπάγγελτος ο οποίος όμως διαπιστώθηκε ότι ασχολείτο με εισαγωγές και παραγγελίες αυτοκινήτων και δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 5.500.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή είχε προσαύξηση της περιουσίας του κατά 6 εκατ. ευρώ .
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, κατοίκου Βούλας, ο οποίος, στο πλαίσιο του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις 2,6 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άμφισσα: Σύλληψη 38χρονης για χρέη στο δημόσιο

 
Συνελήφθη 38χρονη ημεδαπή για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ
 
Συνελήφθη, σήμερα (05-11-2012) το πρωί στην Άμφισσα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άμφισσας, μία 38χρονη ημεδαπή, ελεύθερη επαγγελματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 583.132,83 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί για κλοπή αυτοκινήτου στη Θήβα


Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κλοπή σε βάρος 59χρονου ημεδαπού οδηγού Ι.Χ. Φ. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε στις 4-11-2012 το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν, μετά από ευρείες αναζητήσεις, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, οι δύο δράστες εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απομάκρυνση του 59χρονου  οδηγού, ο οποίος είχε σταθμεύσει προσωρινά το όχημά του επί της 1ης χ/θ της Επαρχιακής οδού Θηβών – Λιβαδειάς, εισήλθαν σε αυτό και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ. Ο 59χρονος επιστρέφοντας στο όχημά του αντιλήφθηκε τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στους οποίους καταγγέλθηκε το περιστατικό από τον παθόντα, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν τους δύο δράστες σε αγροτική περιοχή του Πυρίου Θηβών, πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών του Ο.Σ.Ε. και να τους συλλάβουν.
Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τον 59χρονο, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από το όχημά του και του αποδόθηκε.
Επιπλέον, όπως προέκυψε,  είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας, στερούμενοι παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Kατόπιν του αριθ. πρωτ. 9050/29-10-2012 εγγράφου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας προς την Γενική Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός, ότι για την Βοιωτία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο σας «παράλληλη στήριξη» για 11 εμπερίστατους μαθητές και μαθήτριες σχολείων μας και δεν έχουν σταλεί ακόμη ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές καθηγητές για την κάλυψη των σχετικών παιδαγωγικών αναγκών των υπόψη παιδιών.
Το γεγονός ότι η Βοιωτία υπάγεται στον άξονα προτεραιότητας 3 και για τον λόγο αυτό δεν προσλαμβάνονται οι ενδεικνυόμενοι εκπαιδευτικοί, που θα παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες της «παράλληλης στήριξης», αποτελεί τελείως πλασματικό «άλλοθι», όπως πλασματική είναι και η καταγεγραμμένη στους αριθμούς ευμάρεια της περιοχής μας.

Το πλασματικό προσμετρούμενο ΑΕΠ της Βοιωτίας, ουδόλως αντιστοιχεί στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας που μαστίζουν τους πολίτες της, ιδιαίτερα σήμερα.
 Άλλωστε η κοινωνική ευαισθησία και η παροχή βασικών υπηρεσιών της πολιτείας προς μαθητές, με άκρως ιδιαίτερα προβλήματα, δεν ασκείται με δείκτες και λογιστικούς αριθμούς, αποτελεί επιβαλλόμενη υποχρέωση.
Η κοινωνική πρόνοια δεν αποτελεί απλώς παροχή ή «φιλανθρωπία», αλλά κοινωνικό δικαίωμα, ιδιαίτερα όταν αφορά σε ευαίσθητες ομάδες και μάλιστα σε παιδιά.
Για όλους αυτούς τους λόγους σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα τα όποια νομικά ή διαδικαστικά ζητήματα και να καλυφθούν τα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα των ειδικών αυτών ομάδων, με εξαιρετική φροντίδα και ισχυρή πολιτική βούληση, τότε και μόνον τότε, προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες για συνεκτική και δίκαιη κοινωνία, εξασφαλίζοντας ισότιμες συνθήκες και δυνατότητες για όλους τους πολίτες, όπως το δικαιούνται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια από το Facebook εκμεταλλευόμενοι τον πατριωτισμό των Ελλήνων


Το εθνικό αίσθημα μετατρέπεται σε μηχανή κέρδους στο Ίντερνετ
Αντιδράσεις προκαλεί στους χρήστες του Ίντερνετ η νέα «μόδα» σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως στο facebook, οι οποίες εκμεταλλεύονται το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, προκειμένου να έχουν οικονομικό κέρδος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα madatoforos.com, τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σελίδα του facebook με τίτλο «H APANTISH MAS STIN TOYRKIKI SELIDA POY EXEI 200.000 MELH..EMEIS 300.000!!!».

Όπως αναφέρει ο madatoforos, η συγκεκριμένη σελίδα, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 490.000 like, δεν έχει πια καμία σχέση με τον αρχικό της σκοπό, καθώς πλέον οι διαχειριστές της, τήν χρησιμοποιούν για να ανεβάζουν online παιχνίδια που τους πληρώνουν με κάθε «κλικ» του χρήστη, ή ψεύτικους διαγωνισμούς που σκοπό έχουν να στείλει ο χρήστης τον αριθμό του κινητού του, ώστε να χρεώνεται ο ίδιος κάθε φορά που του στέλνουν μήνυμα από την συγκεκριμένη υπηρεσία.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρολά θα κατεβάσουν και τα εμπορικά καταστήματα την Τρίτη

Ρολά κατεβάζουν και τα καταστήματα την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα καταστήματα, μετά από απόφαση της ΓΕΣΕΒΕΕ, προκειμένου οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Την ίδια στιγμή η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος αποφάσισε να συμμετάσχουν τα μέλη της στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή στις 5:00 το απόγευμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στέλεχος της ΝΔ ο προφυλακιστέος Σιαφάκας της Energa

Στέλεχος της ΝΔ ο προφυλακιστέος Σιαφάκας της Energa

Ενα από τα πέντε στελέχη των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που κρίθηκε προφυλακιστέο μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Στέφανος Σιαφάκας είχε διατελέσει για χρόνια κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την Realnews ο Στέφανος Σιαφάκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energa, είχε διατελέσει συνεργάτης του Ευάγγελου Αβέρωφ, ωστόσο για άγνωστο εκδιώχθηκε από το γραφείο του αρχηγού της ΝΔ.
Η πορεία του όμως ως «γαλάζιο» στέλεχος δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Στέφανος Σιαφάκας τον Οκτώβριο του 2006 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλγοσκούφη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μετά από περίπου ένα χρόνο κατέλαβε τη θέση του προέδρου, όπου παρέμεινε μέχρι και τον Μάρτιο του 2010. Την ίδια περίοδο η σύζυγός του Κλαίρη Σιαφάκα, ήταν διευθύντρια του γραφείου του τότε του κ. Μεϊμαράκη.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energa είχε διατελέσει διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Τασούλα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γενέθλια έχει σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα. Τα πόσα κλείνει;

Γενέθλια έχει σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα . Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1991.

Υπήρξε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα....

Η Αλέκα Παπαρήγα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου του 1945. Γονείς της ήταν ο Νίκος και η Κική Δρόσου, οι οποίοι ήταν αντιστασιακοί μαχητές και μέλη του KKE, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά.
Η Αλέκα Παπαρήγα επανεξελέγη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το Φεβρουάριο του 2009 και είναι η μακροβιότερη αργηγός κόμματος μετά την μεταπολίτευση καθώς έχει συμπληρώσει 21 συνεχή χρόνια στην θέση αυτή.
Παντρεύτηκε το δημοσιογράφο Αθανάσιο Παπαρήγα, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, τη Βασιλεία. Ο σύζυγός της απεβίωσε στις 11 Οκτωβρίου του 2002, έπειτα από το βαρύτατο τραυματισμό του σε τροχαίο δυστύχημα.

Σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν εργάστηκε ως υπάλληλος σε επιχειρήσεις και ως εκπαιδευτικός. Το 1961 συμμετείχε στο Κίνημα Ειρήνης. Ήταν μέλος του γραφείου οργάνωσης της νεολαίας της Ε.Δ.Α. και μέλος της τριμερούς γραμματείας του γραφείου σπουδάζουσας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Το 1968, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε. και δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών και κρατήθηκε επί 4 μήνες. Το 1974 έγινε μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθηνών και ασχολήθηκε με το γυναικείο κίνημα. Υπήρξε μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και συμμετείχε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για το Διεθνές Έτος της Γυναίκας. Το 1978 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Στις 27 Φεβρουαρίου 1991 εξελέγη γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη και από το επόμενο συνέδριο του κόμματος στις 26 Μαΐου 1996. Στο συνέδριο του 2009 που ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, εξελέγη για άλλη μια φορά γραμματέας του κόμματος. Ήταν η πρώτη γυναίκα γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. και η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Εκλέγεται βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Κ.Κ.Ε. από τις εκλογές του 1993 μέχρι σήμερα.



Διαβάστε Περισσότερα »

16 χρόνια στη φυλακή, από το 1996, δεν τον έχει επισκεφθεί ούτε ένα άτομο

Τον Θεόφιλο Σεχίδη, από το 1996, που είναι στη φυλακή, δεν τον έχει επισκεφθεί ούτε ένα άτομο!
Θα πειτε, ποιος να τον επισκεφθεί, αφού τον… Μάιο του 1996 σκότωσε τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, τη 48χρονη μητέρα του Μαρία, την 27χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη Καλαμάρα και τον 58χρονο θείο του, αδελφό του πατέρα του, Βασίλη Σεχίδη.
Ηταν τότε 24 χρόνων και φοιτούσε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κομοτηνής. Σήμερα, στα 42 του, κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς πλέον κανείς συγγενής ή γνωστός να ενδιαφέρεται γι’ αυτόν.







Διαβάστε Περισσότερα »

Μητροπολιτικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Θήβα με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρουμανίας

Μητροπολιτικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Θήβα με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρουμανίας
 Αρχιερατικό Εσπερινό και πολιτιστική Εσπερίδα πραγματοποίησε  η Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας, στα πλαίσια της προώθησης του Πολιτισμού της πατρίδας μας και της ανταλλαγής πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ γειτονικών Ομόδοξων Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών χωρών, με σκοπό την σύσφιξη  των πολιτιστικών σχέσεων .
Ο Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου 2012, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιου, στον ναό των Βοιωτών Αγίων  του Ελεώνα και ακολούθησε η Πολιτιστική Εσπερίδα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων από την Ελλάδα και την Ρουμανία.
Στις Μητροπολιτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία της Ρουμανίας.
Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ιδιαίτερα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ Γεώργιο, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης αλλά και την παραχώρηση της εκκλησίας των Βοιωτίας για τόπο λατρείας στους κατοικούντες Ρουμάνους στην περιοχή μας.
Στην Πολιτιστική Εσπερίδα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί  και τραγούδια από το Ρουμάνικο Λαογραφικό Σύλλογο με το συγκρότημά του «Τα Λουλούδια του Mures», τον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας «ΣΙΔΕΣ» και το Μορφωτικό Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και δώρα από τους εκπροσώπους της Ρουμανίας, που επισφράγισαν τη φιλία των δύο χωρών.  Με τη σειρά του ο κ. Δήμαρχος, αφού έλαβε τα αναμνηστικά από τη Ρουμανία, δώρισε στον Πρέσβη της Ρουμανίας δύο βιβλία με την ιστορία και αρχαιολογικά ευρήματα της Θήβας καθώς επίσης και ένα ντόπιο κρασί. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές:Συνελήφθη 32χρονος για ναρκωτικά και όπλα...



Κατασχέθηκαν δύο (2) περίστροφα, μία (1) καραμπίνα, εννέα (9) πυροκροτητές, (181) ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.
Συνελήφθη, προχθές (03-11-2012) το μεσημέρι στις Θεσπιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών σκευασμάτων και ουσιών σε χρήστες των περιοχών της Λιβαδειάς και της Θήβας, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο της οποίας  εντόπισαν και συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι τον 32χρονο δράστη στις Θεσπιές Βοιωτίας.    
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         Ένα (1) περίστροφο παλαιού τύπου και ένα (1) περίστροφο άνευ κάνης.
·         Ένα (1) κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα).
·         Εννέα (9) μεταλλικοί πυροκροτητές, κατάλληλοι για πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.
·         Δεκαέξι (16) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και δεκαπέντε (15) φυσίγγια περιστρόφου, διαφόρων διαμετρημάτων.
·         (181) ναρκωτικά δισκία, διαφόρων τύπων.
·         Μία (1) σακούλα που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (24) γραμμαρίων.
·         Μία (1)  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,6) γραμμαρίων.
·         Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κατάλληλη για ζύγιση ναρκωτικών ουσιών.
·         Ένα (1) ζεύγος χειροπέδες.
·         Δύο (2) κινητά τηλέφωνα. 
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατεβάζει ρολά σήμερα το κράτος




Παραλύει σήμερα η χώρα, από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία, ενώ για αύριο έχουν εξαγγελθεί συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από σήμερα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία σήμερα, αύριο και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι με 48ωρη κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη.
Για αύριο έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Επιπλέον, στις κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στην 48ωρη απεργία. Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία, δηλώνοντας την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Η στάση της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕ

Στις κινητοποιήσεις αυτές θα συμμετέχουν και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και έμποροι, κλείνοντας για μια ημέρα (την Τρίτη) τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα. Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ θα προχωρήσουν στις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ αύριο στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12:00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17:00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δηλώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετέχει στις αγωνιστικές δράσεις, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και πιο συγκεκριμένα στα εξής:

- Στη 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοέμβρη 2012.
- Στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.
- Στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Επίσης, επαναλαμβάνουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, που είχαν αναστείλει και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου, με το οποίο περικόπτονται οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την επανάληψη των κινητοποιήσεων το τριήμερο από 5 έως 7 Νοεμβρίου.

24ωρη απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης

Σε νέα απεργία προχωρούν σήμερα οι δημοσιογράφοι, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επαναφέρει στη Βουλή την τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.

Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ έχει κηρυχθεί νέα απεργία στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, σήμερα από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 αύριο το πρωί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤ’ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλες φορολογικές αλλαγές έρχονται που θα διέπει ελεύθερους
επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Από την άλλη το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από το 2014 να επιβάλει στους κατ’ επάγγελμα αγρότες να φορολογούνται βάσει των βιβλίων τους με κατάργηση του αφορολογήτου και φορολόγηση με συντελεστή 13% επί των κερδών τους. Ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές που καταργούνται είναι:
- οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για την πρώτη κατοικία
- το ενοίκιο για την πρώτη κατοικία και για τα παιδιά που σπουδάζουν
- τα δίδακτρα φροντιστηρίων
- οι δωρεές και οι χορηγίες και
- οι δαπάνες για τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αντιθέτως, διατηρούνται οι απαλλαγές για τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και θα εκπίπτει το μέρος που ξεπερνά το 10% του φορολογητέου εισοδήματος. Ακόμη διατηρούνται οι απαλλαγές για τη διατροφή από τον ένα σύζυγο στον άλλο, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας και προσωπικών ατυχημάτων.
gesase.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια της χώρας

Αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια της χώρας

Με συννεφιασμένο και βροχερό καιρό θα ξεκινήσει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η θερμοκρασία ωστόσο θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου
Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 ως 24 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 ως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. θα κυμανθεί γενικά από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος έβαζε βόμβες στην Αθήνα











Το εξτρεμιστικό παρελθόν του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.


Το βίαιο παρελθόν του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Ψαρρά που επιγράφεται "Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής"

Στο 470 σελίδων βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, ο δημοσιογράφος κ. Ψαρράς καταγράφει τη βίαιη δράση του ακροδεξιού κόμματος από το 1980 έως σήμερα, καθώς και την εμπλοκή του ιδρυτή του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου σε βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Αθήνα το καλοκαίρι του 1978.

Η πρώτη "δυναμική" εμφάνιση του κ. Μιχαλολιάκου ήταν στις 16 Δεκεμβρίου 1976, κατά τη διάρκεια της κηδείας του απότακτου αστυνομικού Ευάγγελου Μάλλιου, ο οποίος δολοφονήθηκε από την οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας ο 19χρονος τότε Νίκος Μιχαλολιάκος συμμετείχε σε επίθεση ακροδεξιών κατά γνωστών δημοσιογράφων της εποχής.

"Ηταν 16 Δεκεμβρίου 1976, κατά τη διάρκεια της κηδείας του απότακτου αστυνόμου Ευάγγελου Μάλλιου, ενός από τους γνωστότερους βασανιστές του δικτατορικού καθεστώτος, τον οποίο είχε δολοφονήσει δύο μέρες νωρίτερα η οργάνωση 17 Νοέμβρη. Η κηδεία αποτέλεσε πολιτικό γεγονός για το χώρο της Ακροδεξιάς, στον οποίο συνέκλιναν εκείνη την περίοδο κάθε λογής ιδεολογικά ρεύματα: συνεχιστές και νοσταλγοί της χούντας, οπαδοί του έκπτωτου βασιλιά, μέλη διάφορων ημιφασιστικών ή και ανοιχτά φιλοχιτλερικών οργανώσεων, παρακρατικοί βομβιστές, αλλά και στελέχη του κρατικού μηχανισμού -ειδικά του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας- που θεωρούσαν ότι κινδυνεύουν ή αδικούνται", αναφέρεται στο βιβλίο "Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής".

Κεντρικός ομιλητής στη κηδεία ήταν ο "θεωρητικός" της χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης δεν είχε υποστεί καμία δίωξη. "Ο Μάλλιος είναι ο μάρτυς της Ελλάδος. Οι σφαίρες που δέχτηκε εχτύπησαν την Ελλάδα. Οι κομμουνιστές μας λένε ότι σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν άλλοι. Θ' απαντήσουμε οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος", επεσήμανε τότε ο Γεώργιος Γεωργαλάς.

Ο λόγος του Γεωργαλά αποτέλεσε το έναυσμα για τους θερμόαιμους υποστηρικτές της χούντας που είχαν δώσει το "παρών" στην κηδεία του Μάλλιου.

Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι επιδόθηκαν σε ένα πραγματικό λιντσάρισμα των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων, οδηγώντας πέντε απ’ αυτούς στο νοσοκομείο.

Πιο βαριά απ' όλους τραυματίστηκε ο δακεκριμένος δημοσιογράφος Γιάννης Φάτσης, τον οποίο ο υπογράφων τούτο το κείμενο, Κώστας Χατζίδης, είχε γνωρίσει στα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, όπως βεβαίως και τον κ. Γιάννη Δημαρά, επίσης θύμα της επίθεσης των χουντικών τραμπούκων.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου, από μαρτυρίες και φωτογραφίες εντοπίστηκαν ως δράστες γνωστοί νεοφασίστες και από τον Γ' τακτικό ανακριτή διατάχθηκε η σύλληψή τους. Ανάμεσά τους ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Μαζί τους συνελήφθη στις 23/12/1976 και ο Νικόλαος Σιμωνετάτος, ενώ ο Αριστοτέλης Καλέντζης, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα, δεν βρέθηκε και συνελήφθη αργότερα. Ο Μιχαλολιάκος ήταν τότε 19 ετών και σύμφωνα με δική του εξιστόρηση είχε από την περίοδο της δικτατορίας ενταχθεί στη νεοφασιστική οργάνωση του Κώστα Πλεύρη "Κόμμα 4ης Αυγούστου".

Δυο χρόνια αργότερα τα λόγια του Γεώργιου Γεωργαλά έγιναν πράξεις.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου, στην τέταρτη επέτειο της μεταπολίτευσης, τη νύχτα της 23ης Ιουλίου 1978 η Αθήνα συνταράζεται από 13 εκρήξεις βομβών. Είχαν προηγηθεί από την αρχή του χρόνου πολλές βομβιστικές επιθέσεις με σημαντικότερες τις εκρήξεις στους κινηματογράφους "Ελλη" (11/3/1978) και "Ρεξ" (20/6/1978) όπου προβάλλονταν δύο ταινίες από την ΕΣΣΔ.

Από την πρώτη έκρηξη τραυματίστηκαν 18 θεατές, οι τρεις πολύ σοβαρά. Από τη δεύτερη τραυματίστηκαν 15 θεατές. Η αστυνομία ανακοινώνει ότι έχουν γίνει συλλήψεις ατόμων που ανήκουν στην εξτρεμιστική δεξιά.

Στις 31/7/1978 η Γενική Ασφάλεια Αθηνών δηλώνει ότι εξάρθρωσε φασιστική τρομοκρατική οργάνωση και έχει συλλάβει εννέα άτομα. Ανάμεσά τους ο 21χρονος Νικόλαος Μιχαλολιάκος!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 22 μέτρα που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή μας





Συνολικού ύψους 17 δισ. ευρώ είναι το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο ενσωματώνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τη τρόικα για τη περίοδο 2013-2016, αλλά και όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Τα υπό ψήφιση μέτρα-σόκ, εκτός των άμεσων αρνητικών συνεπειών για τους πολίτες, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ύφεση στην οικονομία, αυξάνουν την ανεργία, χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

1. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μειώσεις στις συντάξεις, με ποσοστά παρακράτησης από 5% έως και 15% το μήνα (ανάλογα με το ύψος του αθροίσματος των ποσών των κύριων και επικουρικών που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος μετά τις μειώσεις οι οποίες ήδη γίνονται) από την 1/1/2013. Η κλίμακα των υψηλότερων εισφορών έχει ως εξής:

- 5% για άθροισμα συντάξεων από 1.000-1.500 ευρώ, χωρίς το τελικό ποσό να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.

- 10% από 1.501-2.000 ευρώ με το τελικό ποσό, μετά την παρακράτηση, να μην υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.

- 15% από 2.001-3.000 ευρώ με το ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση να μη μειώνεται κάτω από τα 1.800,01 ευρώ.

Παράδειγμα 1: Συνταξιούχος με άθροισμα συντάξεων (μετά τις μειώσεις που ισχύουν και θα συνεχίσουν να γίνονται) ύψους 1.700 ευρώ (π.χ. 1.300 κύρια + 400 ευρώ επικουρική) θα χάνει 170 ευρώ το μήνα και 2.040 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή επιπλέον 1,2 συντάξεις. Αν, όμως, συνυπολογιστεί και η απώλεια που θα έχει από την κατάργηση των δώρων των 800 ευρώ για την κύρια σύνταξη και τα δώρα των δύο συντάξεων για την επικουρική (άλλα 800 ευρώ) η ζημία φτάνει τα 3.640 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 2,1 συντάξεις.

Παράδειγμα 2: Συνταξιούχος με άθροισμα συντάξεων 2.300 ευρώ (1.900 ευρώ κύρια + 400 ευρώ επικουρική) θα χάνει 345 ευρώ τον μήνα και 4.140 ευρώ το χρόνο (-1,8 συντάξεις). Με το συνυπολογισμό των δώρων (-1. 600 ευρώ) η απώλεια αγγίζει τα 5.740 ευρώ, δηλ. 2,5 συντάξεις.

2. ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 θα γίνει άπαξ, από την 1.1. 2013. Οι χαμένοι του νέου μέτρου θα είναι όσοι δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 31.12.2012. Το μέτρο θα συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας. Οι μεγάλοι χαμένοι του μέτρου θα είναι οι παρακάτω τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων:

Α. Για τους ασφαλισμένους πριν από το 1983 όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα για συνταξιοδότηση με 35ετία αυξάνεται το όριο ηλικίας από τα 58 στα 60έτη, στους ελεύθερους επαγγελματίες(ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ κ.λπ.) αυξάνεται για την 35ετία το όριο ηλικίας από τα 60 στα 62, για τις γυναίκες η 15ετία από τα 60 αυξάνεται στα 62.

Β. Για τους ασφαλισμένους μετά το 1983 στον ιδιωτικό τομέα η 35ετία στα 58 γίνεται 35ετία στα 60, για τους ελεύθερους επαγγελματίες η 35ετία στα 60 αυξάνεται στα 62. Για τις μητέρες ανηλίκων με 5.500 ημέρες ασφάλισης για μειωμένη σύνταξη το όριο ηλικίας από τα 55 έτη το 2012 αυξάνεται στα 57 και για πλήρη από τα 60 έτη στα 62. Για τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα η 35ετία από τα 58 έτη αυξάνεται στα 60 και για τις μητέρες ανηλίκων με 25ετία το όριο ηλικίας από τα 55 αυξάνεται στα 57.

Γ. Για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 το 60ό έτος για μειωμένη σύνταξη αυξάνεται στο 62ο και από τα 65 με 15ετία αυξάνεται στα 67 αλλά με 20ετία.

Δ. Για τους ασφαλισμένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυξάνεται απο το 2013 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης απο τα 60 στα 62 έτη.

Ε. Για τους ασφαλισμένους στα οικοδομικά αυξάνεται απο τα 58 στα 60 έτη το 2013).

ΣΤ. Για τους αγρότες αυξανεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης απο τα 65 στα 67.

Παραδείγματα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης:

• Μητέρα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με ανήλικο που θα συμπλήρωνε την 1/1/2013 τα 5.500 ένσημα είχε δικαίωμα να λάβει πλήρη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 60 ετών που ισχύει φέτος) και μειωμένη στα 60 (από 55 φέτος). Με την προσθήκη 2 ετών θα έχει το δικαίωμα στα 67 την πλήρη και στα 62 για μειωμένη.

• Γυναίκα δημόσια υπάλληλος με 3 παιδιά και 25 έτη ασφάλισης το 2013 θα εισέπραττε τη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 55 ετών που ισχύει έως και φέτος με 23 έτη ασφάλισης). Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται να συμπληρώσει το 67ο.

Αντίθετα δεν θίγονται:

- Όσοι έχουν 25ετια στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως την 31-12-2012 (ακολουθούν το ισχύον καθεστώς).

- Όσοι ασφαλισμένοι πριν το 1983 έχουν 35ετία χωρίς όριο ηλικίας(στα ταμεία που ισχύει).

- Οι μητέρες ανηλίκων με 5500 ένσημα στο ΙΚΑ και 25ετία στο δημόσιο.

3. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ: Στους ασφαλισμένους (σε 22 φορείς πρόνοιας)μέχρι 31-12-1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν της υπηρεσίας τους από 1.8.2010 και μετά στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, το ποσό του εφάπαξ μειώνεται από 1,94% έως 83% (ανάλογα το ταμείο).

Οι μειώσεις έχουν ανά ταμείο ως εξής:

Στο Ταμείο Πρόνοιας Εταιρειών Μετάλλου -2,21%, Τσιμέντων -17,35%, Ιπποδρομιών -18,38%, ξενοδοχοϋπαλλήλων -26,77% (αντί του αρχικού -46,63%), φαρμακευτικών εργασιών -63,91%, δημοσίων υπαλλήλων -22,67%, υπαλλήλων ΝΠΔΔ -42,29%, κληρικών -36,94%, προσωπικού ταμείου νομικών -52,21%, δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων -6,19% (αντί του αρχικού 40,31%), εφημεριδοπωλών Αθήνας -8,21% και Θεσσαλονίκης -28,41%, του ΤΑΠ - ΔΕΗ 3,84% (αντί του 7,94%), πρώην Ιονικής Λαϊκής -41,17%, Μηχανικών Δημοσίων Έργων -17,42%, Δικηγόρων Αθηνών -32,8%, εργοληπτών δημοσίων Έργων -83%, αστυνομικών -1,94%, υπαλλήλων αστυνομίας πόλεων -45,49% και υπαλλήλων ΙΚΑ -35,11 %.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μειώσεις για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (του ΤΑΥΤΕΚΩ) θα εφαρμοστούν παράλληλα με την περικοπή που είχε γίνει τον Νοέμβριο. Δηλαδή οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα δουν μέσα σε έναν χρόνο το εφάπαξ τους να μειώνεται δύο φορές.

Η ποσοστιαία μείωση 42.29% στο ποσό του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγεί ο τομέας ΝΠΔΔ του ΤΠΔΥ(Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπάλληλων) για χρόνο ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε μετά την 1.1.2006 έχει εφαρμογή και στο ποσό του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούνται οι αποχωρούντες υπάλληλοι, ασφαλισμένοι στο καθεστώς του ν. 103/1975 απο το νομικό πρόσωπο στο οποίο τηρείτο ο λογαριασμός του ν. 103/1975 για χρόνο υπηρεσίας που διανύθηκε μέχρι 31.12.2005, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 3232/2004.

- Στα πρόσωπα που δεν έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για τη χορήγηση εφάπαξ παροχής ή οποιασδήποτε άλλης αποζημίωσης καταβάλλεται η αποζημίωση λόγω αποχώρησης από την υπηρεσία για οποιοδήποτε λόγο, του ν. 3198/1955 σε συνδυασμό με το ν. 2112/1920 όπως ισχύουν. Το ποσό της καταβαλλομένης αποζημίωσης είναι ανάλογο με το χρόνο υπηρεσίας που έχει πραγματοποιηθεί εκτός της ασφάλισης σε φορέα-τομέα πρόνοιας προς το συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους. Σε καμία περίπτωση η εν λόγω αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 15.000 ευρώ.

- Από 1.1.2014 το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους των φορέων τομέων πρόνοιας υπολογίζεται σύμφωνα με τη νέα τεχνική βάση για τις εφάπαξ παροχές.

4. ΕΚΑΣ: Από 1.1.2014 το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) καταβάλλεται με την συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας. Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας.

5. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΩΝ: Από 1.1.2013 τα επιδόματα και δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη ή καταστατική διάταξη για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους όλων των φορέων και τομέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καταργούνται.

6. ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ: Θεσπίζεται επίσης από 1/1/2013 ανώτατο όριο στη σύνταξη που καταβάλλεται στις ανύπαντρες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, το οποίο θα αντιστοιχεί στο διπλάσιο περίπου της κατώτατης σύνταξης του Δημοσίου. Το συνταξιοδοτικό αυτό δικαίωμα θα συνδέεται πλέον και με τη συνολικότερη οικονομική κατάσταση των δικαιούχων.

7. ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ: Τίθενται οι προϋποθέσεις για τον εξορθολογισμό της σύνταξης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων, καθώς θα απαιτείται πλέον να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ενδιαφερόμενοι σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξάρτητα από το ύψος αυτής. Επίσης, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 67ο έτος της ηλικίας και να αποδεικνύεται η μόνιμη και νόμιμη διαμονή του αιτούντος στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση. Τα εισοδηματικά κριτήρια του ετήσιου ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος θα διαμορφώνονται πλέον με βάση το σύνολο της καταβαλλόμενης ετήσιας παροχής προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες, όπως αυτή διαμορφώνεται από 1/1/2013 και εφεξής. Συνολικά, έως το 2016 θα "κοπούν" 50 εκατ. ευρώ.

8. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:

Α. Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Εως τον Απρίλιο νομοθετείται ο ισχύων κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ) μαζί με τα κλιμάκια των τριετιών, αλλά, χωρίς το επίδομα γάμου. Με τη διατήρηση των τριετιών εργαζόμενος με πάνω από 9 έτη προϋπηρεσίας που με βάση την αρχική αξίωση της τρόικας θα υποχρεωνόταν να εργαστεί με το βασικό μισθό των 586,08 ευρώ, θα εισπράττει 761,90 ευρώ (όσα δηλ. αντιστοιχούν με βάση το σημερινό καθεστώς των πολυετιών που, όπως για όλους τους εργαζομένους, ισχύει μόνο για την ένταξη στο μισθολογικό κλιμάκιο και όχι για την εξέλιξη, καθώς το Μνημόνιο Νο2 απαγορεύει αύξηση λόγω ωρίμασης μέχρις ότου η ανεργία πέσει κάτω από το. 10%). Ο αμειβόμενος με τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα χάσει, ωστόσο, την προσαύξηση λόγω γάμου. Το συγκεκριμένο επίδομα θα μπορεί να καταβάλλεται "μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ που, όμως, θα δεσμεύει μόνο τα μέλη τους" καθώς έχει καταργηθεί η κήρυξη ως γενικής υποχρεωτικής και η επέκταση με απόφαση υπουργού κάθε συλλογικής σύμβασης στα μη μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων (δηλ. σε όσους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση).

Β. ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου οι απολύσεις θα γίνουν αυτόματα φθηνότερες έως και 50%. Οι προειδοποιημένες απολύσεις που οδηγούν στην καταβολή μειωμένων κατά 50% ποσών, θα είναι πιο εύκολες αφού μειώνονται σε 1-4 (από 1-6) οι μήνες της προειδοποίησης. Φθηνότερες (αλλά, πάντως, πιο ακριβές από τις προειδοποιημένες) θα είναι και οι απροειδοποίητες απολύσεις για όσους έχουν πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Η αποζημίωση θα καταβάλλεται κανονικά μέχρι τα 12 μηνιάτικα που αντιστοιχούν (μαζί με την προσαύξηση του 1/6 έναντι των δώρων) έως τα 16 χρόνια και από εκεί και πάνω θα καταβάλλεται ένα «έξτρα» ποσό, το οποίο θα υπολογίζεται για όλους τους επιπλέον μήνες που δικαιούται ο εργαζόμενος, αλλά με πλαφόν τα 2.000 ευρώ. Δηλαδή έως 24.000 ευρώ (12Χ2.000 ευρώ) για εργαζόμενο με 28 έτη υπηρεσίας, ο οποίος δικαιούται 24 μηνιάτικα ως αποζημίωση σε περίπτωση απροειδοποίητης απόλυσης. Όποιος εργαζόμενος αλλάζει εργοδότη θα μένει στα 12 μηνιάτικα (δεν θα δικαιούται έξτρα ποσό).

Γ. ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΝΤΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ: Με ελαστικά - κυμαινόμενα ακόμη και από τη μια ημέρα στην άλλη (ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης) ωράρια και χωρίς πρόσθετη αμοιβή (+30% για την 6η ημέρα και +20% για την υπερωρία) θα μπορούν να απασχολούνται οι εργαζόμενοι (θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για αποσύνδεση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το ωράριο εργασίας σε όσους κλάδους ισχύει νομοθετικά το πενθήμερο ή υπάρχει περιορισμός με συλλογικές συμβάσεις εργασίας). Αν και διατηρείται το όριο της 40ωρης εβδομαδιαίας εργασίας και τα ελαστικά ωράρια θα εφαρμόζονται με συλλογικές συμβάσεις (και ενδεχομένως με ατομικές συμφωνίες, αν ο νόμος δεν καλύψει το κενό που θα υπάρχει, αν δεν υφίσταται συλλογική ρύθμιση ή σωματείο) ένας εργαζόμενος θα μπορεί να εργάζεται έως 10 ώρες την ημέρα με ενδιάμεση ημερήσια ανάπαυση 11ωρών και λιγότερες ώρες (μέχρι να συμπληρώσει το 40ωρο) άλλη ημέρα ή άλλες ημέρες μέσα στο εξαήμερο.

9. Διαθεσιμότητα 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012. Άλλες 25.000 αποχωρήσεις εντός του 2013 (6.250 ανά τρίμηνο).

10. Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ με πλαφόν στις αποδοχές τα 1.900 ευρώ ανά μήνα (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, υπερωριών, επιδομάτων).

11. Κλιμακωτές μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια οι οποίες τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από 1η Αυγούστου 2012. Για αποδοχές έως 1000 ευρώ το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 2%, από 1001 έως και 1.500 ευρώ στο 10%, από 1.501 έως και 2.500 ευρώ στο 20%, από 2.501 μέχρι 4.000 στο 30% και για ποσά άνω των 4.000 η μείωση είναι 35%.

12: Μειώνεται ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τις 15.226 στις 2.000 ετησίως. Επίσης, μείωση του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 90%.

13: Αντικατάσταση όλων των οικογενειακών- πολυτεκνικών επιδομάτων με ένα (με εισοδηματικά κριτήρια) και κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων για τα τέκνα αναδρομικά από φέτος. Κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας.

14: Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί μέχρι το 2018 και προσαρμόζεται στη νέα φορολογική κλίμακα.

15: Αυξάνονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από τον Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.

16: Αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15% το 2014.

17: Αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών από την τρέχουσα χρήση. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το 2013 με συντελεστή 26% για κέρδη ως 40.000 ευρώ και από 'κεί και πάνω η φορολογία θα είναι 33%. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς όλα τους τα εισοδήματα θα προκύπτουν με βάση τα βιβλία τους, δηλαδή με βάση τα έσοδα και τα έξοδα που πραγματοποιούν μέσα σε ένα έτος.

18: Φορολόγηση των αγροτών με 6% και βάσει εσόδων-εξόδων.

19: Συγχώνευση όλων των ταμείων χωρίς καμία εξαίρεση στον ΕΟΠΥΥ. Περιορισμός των παροχών του ΕΟΠΥΥ και αύξηση του κόστους για την ιδιωτική περίθαλψη. Αναθεώρηση των αμοιβών και του αριθμού των διαγνωστικών κέντρων με τα οποία συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς και με τους φυσιοθεραπευτές.

20: Νομοθετική παρέμβαση για την άρση των περιορισμών που ακόμη υφίστανται στα επαγγέλματα των ορκωτών λογιστών, φορολογικών συμβούλων και λογιστών, εταιρειών προσωρινής απασχόλησης, ιδιωτικών γραφείων, συμβούλων εργασίας, κτηματομεσιτών, αναλογιστών, τουριστικών οδηγών, φορτοεκφορτωτών, ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, εκτελωνιστών, ιδιοκτητών περιπτέρων και καντίνων σε δημόσιο χώρο, τουριστικών γραφείων, ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξενόγλωσσων σχολείων, ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων εκπαίδευσης μετά τη δευτεροβάθμια βαθμίδα, και πρακτορείων διανομής Τύπου. Άρση της υποχρεωτικής παρουσίας του δικηγόρου σε μία σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους επαγγελματίες του νομικού τομέα να διενεργούν έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας.

21: Τα εισιτήρια σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνονται τουλάχιστον κατά 25% τον Μάρτιο του 2013

22: Η κυβέρνηση υποβάλλει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με στόχο αφενός να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίησή της και αφετέρου να γίνει ανταγωνιστική ως προς τις άλλες επιχειρήσεις της απελευθερωμένης αγοράς του ηλεκτρισμού. Το σχέδιο θα εξειδικεύσει ποια τμήματα της ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθούν και σε πιο χρονικό πλαίσιο. Αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ στις αρχές του 2013 με εξαίρεση τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δρομολογείται μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση θα παραδώσει στην τρόικα μελέτη ειδικού της ευρωπαϊκής αγοράς για να συγκρίνει τις συνολικές απολαβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ "με τις βέλτιστες πρακτικές" των ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Παρόμοια σύγκριση θα γίνει και ως προς τις πρακτικές των ιδιωτικών εταιρειών της Ελλάδας εντός του τελευταίου τριμήνου του 2012.
Μεγάλη έρευνα για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ. Ηλία Γεωργάκη.pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαλαμίνα-Συνελήφθη φούρναρης που χτύπησε κι έδεσε τον Αιγύπτιο υπάλληλο του.


Ένα περίεργο περιστατικό άγριας βίας σε βάρος μετανάστη έγινε το πρωί στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα ο αλλοδαπός άνδρας βρέθηκε από περαστικούς σε άθλια κατάσταση, πρησμένος από το ξύλο στις 10:00 το πρωί της Κυριακής στην....


περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον χτυπημένο άντρα ωστόσο αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι όταν βρέθηκε ήταν δεμένος με αλυσίδα από το λαιμό. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα για του κόψουν την αλυσίδα. Ο αλλοδαπός άνδρας είναι αιγυπτιακής καταγωγής, μεταφέρηκε στο νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ και φαίνεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως τον χτύπησε το αφεντικό του. Το απόγευμα συνελήφθη ο εργοδότης του μετανάστη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φούρνου. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε τον εργαζόμενό του γιατί τον έπιασε να κλέβει την επειχείρησή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371.



Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371.
Κάνοντας ένα ''κουδούνισμα' & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση 'η μήνυμα.
Αν καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση είναι
θα χρεωθείτε $ 15 - $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec.
Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .


371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ...

Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω.

Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.

www.peramatozoa.net
Διαβάστε Περισσότερα »

80 εκατομμύρια ευρώ γλιτώνει το Δημόσιο από την αποστολή των τελών κυκλοφορίας

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Από την επόμενη εβδομάδα οι κάτοχοι οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν οι ίδιοι...
το ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέσω του Taxisnet. Με τον τρόπο αυτό ο κρατικός προϋπολογισμός εξοικονομεί γύρω στα 80 εκατ. ευρώ τόσο από τα ταχυδρομικά τέλη όσο και από το κόστος του χαρτιού και της εκτύπωσης.

Οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν το ΑΦΜ τους ή τον κλειδάριθμο που έχουν πάρει από τις ΔΟΥ για να εισέλθουν στο σύστημα και να τυπώσουν τα παρασταστικά. Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet, η αποστολή θα γίνει ταχυδρομικά. Να υπενθυμίσουμε ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα εξωφλούνται στις τράπεζες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η δικηγόρος, η κόρη, η πολιτικός

Σε φαινόμενο εξελίσσεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχοντας...
καταφέρει να γίνει το νέο trend στις παραπολιτικές συζητήσεις όλων των παρεών σε καφετέριες, καφενεία, κομμωτήρια και πάσης φύσεως κοινωνικές συναθροίσεις.

Η 36χρονη δικηγόρος έχει κυριολεκτικά καταφέρει να εκνευρίσει σύσσωμο το κοινοβουλευτικό σώμα που πλέον κάθε φορά που λαμβάνει το λόγο, οι περισσότεροι προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Βλέπετε, τους έχουν τελειώσει τα μολύβια που τους χρησίμευαν για σπάσιμο κάθε φορά που μιλούσε η κυρία Κωντσαντοπούλου, προκειμένου να εκτονώσουν την πλήξη ή τα νεύρα τους, αναλόγως τα κέφια της βουλευτού.

Γιατί η νεαρή δικηγόρος έχει δύο μοναδικά χαρίσματα:

1. Να αγορεύει ανελέητα σα να μην υπάρχει αύριο – φήμες λένε ότι είναι ικανή να μιλά για τουλάχιστον τρεις ώρες συνεχόμενα.


2. Να βγάζει από τα ρούχα του κάθε «άτυχο» συνάδελφο της που θα βρεθεί στο διάβα της και ειδικά αν έχει κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.


Μάλιστα, λέγεται ότι εξαιτίας του τυφώνα Κωνσταντοπούλου , πολλοί επιρρεπείς στη διαφθορά βουλευτές αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη νομιμότητα και τον λιτό βίο, φοβούμενοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους πύρινους λόγους της.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μια νέα πολιτικός, μάχιμη δικηγόρος και κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Αν πιάσουμε μια – μια και τις τρεις ιδιότητες της, θα καταλάβουμε επακριβώς γιατί έχει εξελιχθεί σε ένα από τα «φαινόμενα» της Βουλής.



1. Νέα πολιτικός: Αγχωμένη, ενθουσιασμένη και πρόθυμη να κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει πως αξίζει την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι ψηφοφόροι της. Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι διατεθειμένη να πει και να κάνει όλα όσα είχε άχτι τόσο καιρό που έμενε εκτός κοινοβουλίου.


2. Μάχιμη δικηγόρος: Με άλλα λόγια, η τέχνη της πειθούς είναι το «γήπεδο» της. Εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εμπειρία της από τα διεθνή και εγχώρια δικαστήρια, και είναι διατεθειμένη να αγορεύει με τις ώρες, προκειμένου να πείσει και φυσικά να κάνει το απαραίτητο γκελ στους υπόλοιπους συναδέλφους της.


3. Κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου: Σε αυτή την ιδιότητα της ως κόρης παλιού πολιτικού, μάλλον εντάσσεται και η πασιφανής προσπάθεια της να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι η Ντόρα Μπακογιάννη της Αριστεράς και ότι έχει λόγο, θέσεις και διάθεση δουλειάς και προσφοράς.


Για να λέμε όμως και τα πράγματα με το όνομα τους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην Βουλή με περγαμηνές και αξιώσεις, και παρά το σύντομο δικηγορικό της βίο έχει δώσει το «παρών» σεσημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και τα εγκλήματα πολέμου στη Σερβία, ενώ ήταν μια εκ των 22 δικηγόρων που άσκησαν μήνυση εναντίον του Βρετανικού Στρατού για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν.


Το πρόβλημα της δεν ακριβώς πολιτικό, γιατί κατ’ ουσία έχει καίριες τοποθετήσεις. Ίσως λοιπόν θα έπρεπε να μελετήσει λίγο παραπάνω την τέχνη της πολιτικής επικοινωνίας...

newpost.g

Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.ΜΕ. - Τετάρτη 7 Νοέμβρη ημέρα δράσης 6 το απόγευμα Κ.Πλατεία Λιβαδειάς



Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,
Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημενος, αυτος που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.
Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.

Τιμή και ευθύνη για σένα είναι
ο μαχητικός αγώνας,
η περηφάνια,
η πίστη ότι θα νικήσεις

Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφικά, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ,ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
• Την Τρίτη Λιβαδειά 11:00 έξω από το Δημαρχείο Λιβαδειάς
• Την Τετάρτη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο 5:00 μμ στο Σύνταγμα
Για την Αθήνα θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Λιβαδειά
Διαδρομή και στάσεις:
ώρα 2:00 – Λιβαδειά (Ζάππειο)
ώρα 2:30 – Αλίαρτος (Στάση ΚΤΕΛ, Δημαρχείο)
ώρα 3:00 Θήβα ( 2ο Λύκειο Θήβας)
ώρα 3:30 – Σχηματάρι (στάση ΚΤΕΛ)
ώρα 3:45 – Οινόφυτα (Εμπορική Τράπεζα)
ώρα 4:30 – Αθήνα.
Διαρκής αγώνας για να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα,
για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση εξεταστικού κέντρου γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2012 Ν. Βοιωτίας


Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας ανακοινώνεται το εξεταστικό κέντρο του νομού μας για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2011, το οποίο είναι το 2ο ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς (Ρούμελης, Λιβαδειά, 2261029387) και στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι που το δήλωσαν στην αίτηση συμμετοχής τους, για τις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά επιπέδων Β και Γ1.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων για την περίοδο Νοεμβρίου 2011 είναι Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ότι, τις τελευταίες μέρες πριν τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να επικοινωνούν με την επιτροπή του εξεταστικού κέντρου για να πληροφορούνται την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
Η προσέλευσή τους για τις γραπτές εξετάσεις θα πρέπει να γίνεται, το αργότερο, μισή ώρα πριν την έναρξη, καθώς μετά τη διανομή των θεμάτων δεν θα γίνεται δεκτός κανένας υποψήφιος.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιαστούν στο εξεταστικό κέντρο, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Εξεταζόμενου και την αστυνομική τους ταυτότητα (ή το διαβατήριο ή όποιο άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, το οποίο και είχαν υποβάλει ως δικαιολογητικό συμμετοχής τους κατά την περίοδο των αιτήσεων).
Προηγούμενα σχετικά Δελτία Τύπου της Διεύθυνσης, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων (το οποίο ισχύει για όλη την Ελλάδα), βρίσκονται στην ιστοσελίδα της http://dide.voi.sch.gr στην κατηγορία Κ.Π.Γ.-Ξένες Γλώσσες.

Πληροφορίες από τη Δ.Δ.Ε. Ν.Βοιωτίας 2261050366 (Ελένη Βαμβίνη)
Διαβάστε Περισσότερα »

Πενθήμερη αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα-Οινόη

Αναστέλλεται από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα-Οινόη, λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, δρομολογούνται λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Οινόη-Χαλκίδα-Οινόη, στις ώρες των υπό αναστολή δρομολογίων.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς Καλοχωρίου Παντειχίου και Αυλίδας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ