Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Bloomberg:ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΕ!!


Click on the slide! Η έξοδος από το ευρώ είναι η μοναδική λύση για την   Ελλάδα επισημαίνει σε ανάλυσή του το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Μάλιστα καλεί τους δανειστές της χώρας να σταματήσουν να τη δανείζουν, προκειμένου να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να σωθεί.

«Αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα, σταματήστε να της δανείζετε» σημειώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως χώρα μας θα μπορέσει έτσι να σωθεί από την πλήρη καταστροφή, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας καταστροφικής κατάρρευσης της παραγωγής.

Η χώρα θα μπορέσει να σωθεί «μόνο από τη στιγμή που οι δανειστές συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της και έτσι την αναγκάσουν να προχωρήσει χωρίς πρόσθετο δανεισμό».

Υποστηρίζει, πάντως η έξοδος από το ευρώ μπορεί να φέρει μεγάλες αναταραχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως μόνο μέσα από μία τόσο σκληρή κατάσταση η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει πιο δυνατή.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη , αν και επώδυνη-είναι η μοναδική λύση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές σε ΟΓΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου

Οι αλλαγές σε ΟΓΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου
Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα των συνταξιούχων, είναι μέσα στα θύματα του τρίτου «μνημονίου», που κατατέθηκε στην Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στην Βουλή, με την μορφή πολυνομοσχεδίου ενός άρθρου. Αλλαγές επέρχονται επίσης στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ καθώς και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου.
Αναλυτικότερα, καταργούνται από 1.1.2013 τα επιδόματα και δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη ή καταστατική διάταξη για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του ΟΓΑ καθώς και όλων των φορέων και τομέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του ΝΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος καταργούνται.
 
Η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη, από 1.1.2013 ανέρχεται σε ποσοστό 2,50% επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας  του άρθρου 4 του ν.2458/1997 (Α’ 15) όπως ισχύει, στην οποία έχει καταταγεί ο ασφαλισμένος  και δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αναλογεί στο ποσό της 5ης Ασφαλιστικής Κατηγορίας όπως ισχύει.
 
Επίσης, για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, ο συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) ορίζεται σε εξήντα έξι ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Κατά τη θέση σε ανάλωση του ως άνω προϊόντος, εφαρμόζεται ο συντελεστής Ε.Φ.Κ. της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 73 του ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» (Α’ 265) και επιστρέφεται το ποσό του Ε.Φ.Κ. που υπολογίζεται με βάση τη διαφορά του συντελεστή της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 73 και του ως άνω οριζόμενου συντελεστή των εξήντα έξι (66) ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
 
Για περισσότερα δείτε:
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα το πιστεύετε αυτό που θα δείτε...

H εικόνα είναι συνηθισμένη , ένα ζευγαράκι περνάει τον δρόμο...

...αλλά η κοπέλα όμως, ΤΙ ακριβώς κάνει ;;;



Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαγοράσιμες πλέον οι ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια



Οι ποινές φυλάκισης μέχρι τα πέντε χρόνια θα είναι πλέον εξαγοράσιμες, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή.


Ειδικότερα, η σχετική διάταξη προβλέπει ότι οι ποινές μέχρι ένα έτος μετατρέπονται σε χρηματικές ή πρόστιμο. Οι ποινές από ένα έως πέντε έτη μετατρέπονται σε χρηματικές, εκτός εάν ο δράστης είναι υπότροπος και το δικαστήριο με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του κρίνει ότι απαιτείται η μη μετατροπή της ποινής για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Επίσης, σύμφωνα με άλλη διάταξη, η κάθε ημέρα φυλάκισης ή κράτησης υπολογίζεται από 5 έως 100 ευρώ, αντί των 3 έως 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα ποσά από τις χρηματικές ποινές και τα ποσά από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών (φυλάκιση) «προσαυξάνονται κατά την είσπραξη κατά 110%» από 100% που ισχύει σήμερα.
Παράλληλα, διπλασιάζεται το δικαστικό ένσημο επί της αξίας που αναγράφεται στις αγωγές και στα άλλα δικόγραφα, από το 4% που είναι σήμερα στο 8%
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρυθμίσεις διευκόλυνσης των κατατασσόμενων στο Στρατό Ξηράς, λόγω των απεργιών

Ρυθμίσεις διευκόλυνσης των κατατασσόμενων στο Στρατό Ξηράς με την 2012 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ (Νοέμβριο) λόγω της απεργίας ανακοίνωσε το ΓΕΣ.
Η ανακοίνωση είναι η εξής:

1. Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και προς εξυπηρέτηση των προσκαλουμένων για κατάταξη την 6 Νοεμβρίου 2012 (εξ αναβολής υγείας με την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ), αυτοί θα γίνονται δεκτοί μέχρι και την 15 Νοεμβρίου 2012. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω καθυστέρηση κατάταξης, επισύρει μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σύμφωνα με την παράγραφο 4 της υπ’ αριθμόν 123/2012 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΣΛ/2ο .

2. Το ζήτημα της επιβολής πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, θα τακτοποιείται για όσους αποδεδειγμένα επικαλεσθούν λόγους ανωτέρας βίας για την μη εμπρόθεσμη κατάταξή τους, με τη διαδικασία της παραγράφου 5(α) του άρθρου 43 του Ν.3421/05 (ΦΕΚ 302, τ.Α’), δηλαδή με την υποβολή εκ των υστέρων στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία αίτησης και σχετικών δικαιολογητικών (αποκόμματα εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς, υπεύθυνες δηλώσεις κτλ.) για άρση της πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης.
tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αυστριακός που έπεσε από το... διάστημα έπαιξε μπουνιές με Έλληνα νταλικιέρη

Ο Αυστριακός που έπεσε από το... διάστημα έπαιξε μπουνιές με Έλληνα νταλικιέρη

Λένε πως παντού υπάρχει ένας Έλληνας. Κι όμως ισχύει. Αυτήν την φορά ο Αυστριακός αθλητής, Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν, ο οποίος έκανε το μεγαλύτερο άλμα που έχει επιχειρήσει ποτέ άνθρωπος, πλακώθηκε στις μπουνιές με έναν συμπατριώτη μας, οδηγό νταλίκας.
Ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν, είναι ο πρώτος αλεξιπτωτιστής που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση. Ωστόσο μερικές ημέρες μετά το κατόρθωμά του καταδικάστηκε από δικαστήριο του Σάλτσμπουργκ σε πρόστιμο 1.500 ευρώ για πρόκληση σωματικών βλαβών σε Έλληνα νταλικιέρη.
Η πρωτόδικη απόφαση είχε εκδοθεί ήδη από τον Απρίλιο και σύμφωνα με την απόφαση ήταν ένοχος για την σωματική βλάβη.
Όλα ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν σε ένα μποτιλιάρισμα στο Σάλτσμπουργκ, ένας αυτοκινητιστής κι ένας Έλληνας οδηγός νταλίκας ήρθαν στα χέρια. Ο Μπάουμγκαρτεν είχε πάρει τότε το μέρος του αυτοκινητιστή και είχε χτυπήσει και τραυματίσει στο πρόσωπο τον Έλληνα οδηγό.
Ο Μπάουμγκαρτεν δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είχε επικαλεσθεί νόμιμη άμυνα, κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαλλί με μαλλί Σπυράκη και Σαράφογλου

Πριν από 5 ημέρες, η αίθουσα σύνταξης του Μega, μετατράπηκε ,σχεδόν,σε... ρινγκ με πρωταγωνίστριες τις δημοσιογράφους Μαρία Σπυράκη και Μαρία Σαράφογλου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν...


 η πολιτική συντάκτρια που καλύπτει το ρεποορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έδωσε στον αέρα την πληροφορία, ότι...
ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με τον Φώτη Κουβέλη.

Στη συνέχεια, η διαπιστευμένη δημοσιογράφος της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Σαράφογλου, εξήγησε στον αέρα ότι από το ρεπορτάζ που έχει , "δεν επιβεβαιώνεται το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού από τη ΔΗΜΑΡ."

Στην αίθουσα σύνταξης την περίμενε η Μαρία Σπυράκη και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ο "κακός χαμός" ,αφού οι φωνές τους και η λογομαχία τους ξεσήκωσε την ήρεμη μέχρι εκείνη τη στιγμή αίθουσα σύνταξης.

Ειπώθηκαν κουβέντες και απο τις δύο πλευρές, τις οποίες δεν μπορούμε να μεταφέρουμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου;

Μεγάλος θαυμαστής του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου...
δηλώνει ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real.



"Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου. Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά όμως με έχουν κερδίσει οι απόψεις του. Είναι ταπεινός και με εκφράζει απόλυτα" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Σε ο,τι αφορά την πίστη μου, ο θεός είναι μέσα μου και κάνω καθημερινή συζήτηση μαζί του. Νιώθω πως εκεί είναι η δύναμη μου. Πάντα ήμουν έτσι, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια ένιωσα μεγάλη ευλογία από την πίστη μου".

Διαβάστε Περισσότερα »

Βολές κατά του βουλευτή Γ. Καράμπελα, για την ψήφιση του Μνημονίου 3



Το δικό τους μήνυμα, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων σκληρής λιτότητας, που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της Λιβαδειάς, με τη συμμετοχή τους στις διήμερες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Κατάληψη της ΔΟΥ, του Δημαρχείου και συλλαλητήριο στην οδό Σοφοκλέους, οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ κ.α. σωματεία.
Να μην φοβούνται και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του Ε.Κ Γ.Σταθάς, όπως επεσήμανε » η ψηφοφορία στη Βουλή θα είναι οριακή και χρειάζεται η πίεση του κόσμου».
Βολές προ την ηγεσία της ΓΣΕΕ και τον πρόεδρο της Γ. Παναγόπουλο, εξαπέλυσε το μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ. Σ. Παπαδημητρίου,ζητώντας την απομάκρυνση τους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, «για να ξεκινήσει η πάλη από τη βάση».
Κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Καράμπελα, στράφηκε το μέλος του σωματείου εργαζομένων στο Αλουμίνιο Τ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας ότι προεκλογικά ο βουλευτής είχε δεσμευτεί, ενώπιον του σωματείου, ότι «θα προτιμούσε να πτωχεύσει η χώρα, παρά να ψηφίσει άλλους αντεργατικούς νόμους» αλλά σήμερα δηλώνει υπέρ των μέτρων.
Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς,με το πρόεδρο του Σ. Μωραίτη, να καλεί τον κόσμο να βγει στο δρόμο.
Ξεχωριστή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία διαμαρτυρίας, διοργάνωσε το ΠΑΜΕ που κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής της πολιτικής του κεφαλαίου.
siriosfm.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο αυξάνονται οι τιμές των τσιγάρων και του καπνού

Πόσο αυξάνονται οι τιμές των τσιγάρων και του καπνού

Και την τιμή του καπνού και των φθηνών τσιγάρων επηρεάζει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, συζητείται στην επιτροπή και θα μπει προς ψήφιση την Τετάρτη στην Ολομέλεια.
Βάσει αυτού τα φθηνά τσιγάρα αυξάνονται κατά 30 λεπτά και ο καπνός πάνω από ένα ευρώ, αφού αλλάζει η φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου λόγω των αλλαγών αυτών οι φθηνές μάρκες τσιγάρων -που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης- θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ από 4 ευρώ που είναι σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο 71χρονος παιδόφιλος της Ηλιούπολης

O 71χρονος που συνελήφθη  για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.
Πρόκειται για τον...
ΜΠΟΥΡΑ Γεώργιο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε το 1941 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Ηλιούπολη.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της αποπλάνησης παιδιών που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 και τα 14 έτη, κατά συρροή και εξακολούθηση.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Σύλληψη 26χρονου για οφειλές στο Δημόσιο




Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Θήβα Βοιωτίας
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 150.000 - ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (06-11-2012) το πρωί στην Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση ανάληψης χωματουργικών έργων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 154.814,85 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο χρόνια στην ουρά για να πάρουν σύνταξη


Συνεχώς επιμηκύνεται ο χρόνος απονομής της σύνταξης, έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τους 24 μήνες! Υποψήφιοι συνταξιούχοι που όταν είχαν...ξεκινήσει την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ονειρεύτηκαν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ιδανικότερες των συνθηκών. Με όρους εργασίας προσαρμοσμένους στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Χωρίς ανατροπές και εμπόδια, τα οποία θα κάνουν τη ζωή τους δύσκολη. Τα χρόνια πέρασαν και η πολυπόθητη ώρα για έφτασε. Η στιγμή της συνταξιοδότησης, όπου θα έχουν θεωρητικά την ευκαιρία να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και δυνάμεις στους δικούς τους ανθρώπους και σε ότι θα μπορούσαν να κάνει τη ζωή τους λίγο περισσότερο ανέμελη και ευχάριστη.

Κι όμως, όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπουργοί επί υπουργών δεσμεύτηκαν ότι θα μειώσουν το χρόνο που χρειάζεται για να βγει μία σύνταξη στους δύο, στους τρεις, στους τέσσερις μήνες, ανάλογα με την περίπτωση. Υποσχέσεις και δεσμεύσεις που τελικά δεν υλοποιήθηκαν είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω έλλειψης διάθεσης είτε επειδή...

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, αναφέρει στο news.gr, ότι για περιπτώσεις, στις οποίες ο εργαζόμενος ήταν ασφαλισμένος σε ένα ταμείο, ο χρόνος φτάνει περίπου τους 16 μήνες. “Σε περιπτώσεις διαδοχικής σύνταξης όμως, καλύτερα ας μην το συζητάμε. Φτάνει τους 24 μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ έχουμε δει μέχρι και 30 μήνες σε κάποιες περιπτώσεις”. Ο κύριος Κουμπούρης μάλιστα αναφέρεται σε περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι δεν καλύπτονται ούτε οικονομικά αλλά ούτε και υγειονομικά μέχρι να βγει η σύνταξή τους.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Δημήτρη Μπούρλο, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει υγειονομική κάλυψη. Αυτό συμβαίνει γιατί - όπως εξηγεί - πρέπει να συνεχίζει κάποιος την θεραπεία του από την περίοδο κατά την οποία ήταν ακόμα εργαζόμενος. (περίπτωση συνεχιζόμενης θεραπείας). “Αν για παράδειγμα κάποιος αρρωστήσει, ενώ έχει σταματήσει να εργάζεται και έχει υποβάλλει τα χαρτιά του για τη σύνταξη, τότε δεν δικαιούται περίθαλψης και θεραπείας”, επισημαίνει ο κύριος Μπούρλος. Αναφέρεται μάλιστα στις περιπτώσεις συντάξεων αναπηρίας, στις οποίες άτομα με σοβαρές παθήσεις περιμένουν απλήρωτοι για πάνω από 14 μήνες να βγει η σύνταξή τους, λόγω της δυσλειτουργίας που εμφανίζεται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, που είναι υπεύθυνα για τη διαδικασία.

Πρόσφατα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε αποδώσει την καθυστέρηση στο μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων υπαλλήλων στη διάρκεια του 2011.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα όσα λέει ο Δημήτρης Μπούρλος, αυτή τη στιγμή στο ΙΚΑ βρίσκονται σε εκκρεμότητα πάνω από 150.000 αιτήσεις σε σύνολο περίπου 1.300.000 ασφαλισμένων, ποσοστό που ξεπερνάει το 10%. “Στο δημόσιο μάλιστα, ο χρόνος απονομής είναι πάνω από χρόνο, ενώ σε περιπτώσεις διαδοχικής προσεγγίζει τα δύο χρόνια. Η συνταξιοδότηση από τον ΟΑΕΕ μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο και η διαδοχική επίσης δύο και πάει λέγοντας”, επισημαίνει.

Σε ερώτησή του πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή , ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας, είχε τονίσει ότι για την κατάσταση δεν ευθύνεται μόνο η διόγκωση του αριθμού των αιτήσεων, αλλά και η έλλειψη προσωπικού στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Και αν προσθέσει κανείς το δυσκίνητο και πολυδαίδαλο ελληνικό δημόσιο, με νόμους που σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούν να διευκολύνουν τον πολίτη, αντιλαμβανόμαστε ότι η επιχείρηση ενός κράτους πρόνοιας, δικαιοσύνης και ισονομίας είναι κάτι που μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να το δούμε να γίνεται πράξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόγνωση ο πατέρας του βρέφους που κατέληξε στο ΠΑΓΝΗ


Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγική κατάληξη του μόλις 11 μηνών αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη, το οποίο εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση βουβωνοκήλης και κατέληξε.

Την ίδια ώρα η Διοίκηση του Νοσοκομείου έθεσε σε αργία τον εμπλεκόμενο γιατρό, ενώ στις πρώτες δηλώσεις του ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκης, που ανέλαβε την νεκροψία-νεκροτομή έκανε λόγο για "ιατρικό λάθος".

Μιλώντας στο Cretalive, ο τραγικός πατέρας περιγράφει καρέ καρέ τις δραματικές ώρες που πέρασαν στο Νοσοκομείο, μέχρι να ακούσει από το στόμα των γιατρών αυτό που κανένας πατέρας δεν θέλει να ακούσει για το παιδί του.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμαδάκη, μετά την πρώτη επέμβαση, την περασμένη Τετάρτη, το βρέφος παρουσίασε ένα μεγάλο πρήξιμο στο σημείο της τομής, ανέβασε υψηλό πυρετό και ο οργανισμός του έδειξε να μην ανταποκρίνεται.

Όπως λέει, αναζήτησε τον γιατρό που εφημέρευε, προκειμένου να τον ενημερώσει. Ο τραγικός πατέρας συνεχίζει λέγοντας ότι μετά τη 2η επέμβαση, το παιδί έδειχνε αρκετά ζωηρό για περίπου 2-3 ώρες, όμως στη συνέχεια παρουσίασε και πάλι υψηλό πυρετό.

Ρώτησα με αγωνία τον γιατρό: «Γιατρέ θα αντέξει το παιδί "

«Μη φοβάσαι. Πρέπει να γίνει, μου απάντησε και είδατε την κατάληξη...».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποια κόμματα ψήφισαν υπέρ και κατά της παραπομπής Παπανδρέου..


Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες στήριξαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ..
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά και ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ έκαναν του "κινέζους"...για να μην περάσει η πρόταση..
Από την ΝΔ δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Εφόσον όλοι γνωρίζουμε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Το Π.Α.ΜΕ καλεί τον κόσμο σε πορεία αλλα το κόμμα του(ΚΚΕ) βοήθησε μαζί με την ΔΗΜΑΡ στο να ΜΗΝ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μπορούν τώρα να συνεχίσουν να χύνουν ποτάμια τα αριστερά κροκοδείλια δάκρυα και να κάνουν τις μυξοπαρθένες της πολιτικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση παρέμβαση Μουλκιώτη για τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βοιωτία

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2012 σε διάφορες περιοχές των Δήμων Αλιάρτου και Θηβών (Τοπικές Κοινότητες Θεσπιών, Άσκρης, Νεοχωρίου, Δομβραίνης, Θίσβης, Ξηρονομής και Ελλοπίας) κλιμάκιο  υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, επισκέφτηκε την επόμενη ημέρα (2 Νοεμβρίου), τις πληγείσες περιοχές για μια κατ’ αρχήν εξέταση των προβλημάτων.
Από την πρώτη εκτίμησή τους, φαίνεται ότι προκλήθηκαν ζημιές σε έκταση πάνω από 6.000 στρ. καλλιεργειών, κυρίως σε ελαιώνες και κηπευτικά που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής και σε ένα θερμοκήπιο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με κατεπείγον έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την Δ/νση ΠΣΕΑ του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., ζήτησε να σταλούν άμεσα συνεργεία για την διαπίστωση, την δίκαιη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκαν 40 στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος


Σοκ για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και -για εντελώς διαφορετικούς λόγους - στην κοινωνία προκαλεί η ομαδική παραίτηση 40 κορυφαίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω της διάταξης που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον νόμο περί αποκρατικοποιήσεων (άρθρο 6), που ορίζει ότι ο ανώτατος μισθός των διοικήσεων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από τις 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά).

Ανάμεσα στους παραιτηθέντες είναι και ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, Γιάννης Γούσιος, ο οποίος αντικαθίσταται από την Βασιλική Ζάκκα, η οποία συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αποχωρούν επίσης ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, Χαράλαμπος Βογιαντζής, ο διευθυντής οικονομικών μελετών, Ισαάκ Σαμπεθάι, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ, Χ. Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Ελέγχων και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές που φέρνει στην Παιδεία το πολυνομοσχέδιο

Κάθε τρία χρόνια θα γίνεται πλέον ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψη τους στα δημόσια σχολεία, σύμφωνα με το κείμενο του πολυνομοσχεδίου.

Παράλληλα, τα μέλη του νυν Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα (ΑΔΙΠ) παρατείνουν την θητείας τους ως τον Αύγουστο του 2013, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της «Αθηνάς» για αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Μεταξύ αυτών, προβλέπεται, ότι όλα τα ιδιωτικά σχολεία θα αδειοδοτηθούν από την αρχή με νέες προδιαγραφές, ενώ αυστηρές προϋποθέσεις μπαίνουν και στην λειτουργία των φροντιστηρίων.

Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας που έχουν ήδη χορηγηθεί παύουν να ισχύουν την 31η Αυγούστου 2013.

Ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλέγια, ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μετά την 31η Αυγούστου2013 οφείλουν να έχουν αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίυ».

Ακόμη δυνατότητα να λειτουργήσουν απογευματινά φροντιστηριακά μαθήματα θα έχουν και ιδιωτικά σχολεία εφόσον το επιλέξουν. Η διάταξη αυτή βέβαια κρίνεται ότι αφορά κυρίως μικρά η μεσαία σχολεία που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση.

Προϋποθέσεις για άδειες σχολείων και φροντιστηρίων

- Άδεια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

- Σε φυσικό πρόσωπο χορηγείται άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:

(α) έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,

(β) έχει μόνιμη εγκατάσταση σε κράτος − μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

(γ) δεν έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και κληρικού,

(δ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,

(ε) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης,

(στ) δεν έχει καταδικαστεί ή παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 9 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α’ 26), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

(ζ) δεν έχει απολυθεί από θέση δημόσιου υπαλλήλου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ή διδάσκοντος στα φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, για λόγους πειθαρχικούς ή για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του,

(η) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της άδειας ίδρυσης ή της άδειας λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία.

5. Σε νομικό πρόσωπο και ν.π.δ.δ. χορηγείται άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:

(α) η καταστατική έδρα του βρίσκεται σε χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

(β) ο σκοπός του, σύμφωνα με το καταστατικό του, αφορά και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης

(γ) οι μέτοχοι ή εταίροι του δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και κληρικού,

(δ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,

(ε) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης

(στ) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της άδειας ίδρυσης ή της άδειας λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία

(ζ) ο νόμιμος εκπρόσωπος του νομικού προσώπου πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις των στοιχείων γ, δ, ε, στ, ζ και η της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.

- Για την κτιριολογική υποδομή των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των Κολλεγίων, των ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, απαιτείται:

α) το κτίριο να έχει ισχύουσα πολεοδομική άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου

β) επαρκής και ομοιόμορφος τεχνητός φωτισμός και εξαερισμός στις περιπτώσεις υπόγειων εργαστηρίων και βιβλιοθηκών

γ) ελάχιστο εμβαδόν αίθουσας διδασκαλίας είκοσι δύο (22) τετραγωνικά μέτρα

δ) τρία (3) τετραγωνικά μέτρα ανά εκπαιδευόμενο στους αύλειους χώρους. Στον αύλειο χώρο συνυπολογίζονται τα υπόστεγα και οι ανοιχτοί διάδρομοι , αλλά όχι τα δώματα.

δ) πυροπροστασία για χρήση εκπαιδευτηρίου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις

ε) δυνατότητα πρόσβασης σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τουλάχιστον σε ένα αυτοτελές κτίριο.

ii) Στην παρούσα ρύθμιση εντάσσονται και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών τα οποία δεν υπάγονται στην παρ. 10 του παρόντος άρθρου.

Αυστηρά κριτήρια για την προστασία των μαθητών

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «αυτοτελή κτίρια Γραφείων που διαθέτουν ισχύουσα οικοδομική άδεια για άλλη χρήση, δεν χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και εν γένει για δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος σπουδών».

Ακόμη, για την κτιριολογική υποδομή του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, απαιτείται:

α) ισχύουσα οικοδομική άδεια,

β) πιστοποιητικό πυροπροστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,

γ) ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα να μην υπερβαίνει την αναλογία ενός ατόμου ανά τεσσεράμισι (4,5) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα και τον αριθμό των σαράντα (40) εκπαιδευόμενων,

δ) ενάμισι τετραγωνικό μέτρο ανά εκπαιδευόμενο στις αίθουσες διδασκαλίας,

ε) επαρκής και άμεσος φυσικός φωτισμός και αερισμός,

στ) ένα (1) WC ανά τριάντα (30) εκπαιδευόμενους,

ζ) ελάχιστο εμβαδό αίθουσας διδασκαλίας δεκαπέντε (15) τετραγωνικά

η) βεβαίωση δύο μηχανικών περί της στατικής επάρκειας του κτηρίου ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό.

- Η άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολλεγίου, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο και Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών τροποποιείται μετά από αίτηση, σύμφωνα με τη διαδικασία που απαιτείται για τη χορήγηση αυτής.

Αιτήσεις για τροποποίηση της άδειας υποβάλλονται άπαξ ετησίως έως την 30η Απριλίου εκάστου έτους για το επόμενο διδακτικό έτος.

Πανεπιστήμια και χρηματοδότηση

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, με διάταξη που είναι βέβαιο ότι θα βρει σύμφωνες τα διοικήσεις των ΑΕΙ:

«Η Επιτροπή Ερευνών μετά από έγκριση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου ή της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. δύναται να αποδίδει στον προϋπολογισμό του αντίστοιχου ΑΕΙ ποσοστό έως σαράντα τοις εκατό (40%) του αδιάθετου αποθεματικού για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών».

Κολλέγια

Για τα κολλέγια, ο νόμος επαναλαμβάνει ότι «είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχουν κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation), δικαιόχρησης (franchising) και κάθε άλλου είδους σύμβαση με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και φοίτησης, ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Οι βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά σπουδών και οποιασδήποτε άλλης ονομασίας βεβαίωση που χορηγούν τα Κολλέγια δεν είναι ισότιμες με τους τίτλους που χορηγούνται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος τυπικής εκπαίδευσης».

Το διδακτικό προσωπικό των Κολλεγίων εγγράφεται με αίτησή του σε Μητρώο Διδασκόντων, το οποίο τηρείται στο Τμήμα Κολλεγίων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδει και τη σχετική βεβαίωση εγγραφής.

-Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και άδεια κατ’ οίκον διδασκαλίας, εφεξής νοείται η ως άνω αναγγελία. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτείται να υποβάλλονται με την αναγγελία έναρξης ασκήσεως της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και της κατ’ οίκον διδασκαλίας και ρυθμίζεται κάθε σχετικό θέμα.

Ακόμη «με απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, , μπορεί να ιδρύονται, μετατρέπονται, συγχωνεύονται και καταργούνται δημόσια Ι.Ε.Κ. από Υπουργεία ή από Περιφέρειες ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Η αρμοδιότητα της οργάνωσης και λειτουργίας των Ι.Ε.Κ. αυτών ανήκει στο Υπουργείο ή την Περιφέρεια ή το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που τα συστήνει και η αρμοδιότητα διαμόρφωσης και εποπτείας του εκπαιδευτικού πλαισίου τους ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης».

Τέλος «συνιστάται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού συλλογικό όργανο με την ονομασία «Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων», το οποίο λαμβάνει αποφάσεις για α) την την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων σύμφωνα με τους όρους των Κεφαλαίων Ι και ΙΙ του Τίτλου ΙΙΙ, καθώς και του Τμήματος 5 του Κεφαλαίου ΙΙΙ του Τίτλου ΙΙΙ του παρόντος διατάγματος, και β) την αναγνώρισητης επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του παρόντος διατάγματος».





Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται «χαράτσι» και στα φωτοβολταϊκά

Ερχεται «χαράτσι» και στα φωτοβολταϊκά
Το Μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως αυτός των φωτοβολταϊκών, αφού τα νέα μέτρα φέρνουν έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά, εκτός των μικρών εγκαταστάσεων στις στέγες.
Ειδικότερα, η έκτακτη εισφορά για τα φωτοβολταϊκά (που προκαλεί ήδη την αντίδραση του κλάδου, δεδομένου ότι είχαν κυκλοφορήσει σχετικές πληροφορίες), κλιμακώνεται ως εξής, επί του τιμήματος πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας προ ΦΠΑ:
  • 25% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους έως 31.12.2011.
  • 35% για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις υψηλές τιμές που ίσχυαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
  • 29% για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυσαν στο διάστημα, μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 9 Αυγούστου 2012.
Δεν επιβάλλεται εισφορά στα φωτοβολταϊκά που πουλάνε την ενέργεια με τις νέες μειωμένες τιμές που θεσπίστηκαν και ισχύουν από τις 10 Αυγούστου 2012.
Η έκτακτη εισφορά ισχύει για δύο χρόνια, αναδρομικά από 1.7.2012 έως και 30.6.2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους εφεξής. Επίσης, μπορεί να παραταθεί για έναν ακόμη χρόνο με υπουργική απόφαση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:39χρονο παλικάρι νεκρό στην άσφαλτο


Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή που δυστυχώς ο 39χρονος άφησε ακαριαία την τελευταία του πνοή... Όλα έγιναν χθες στις 5 το απόγευμα στον παράδρομο Αθήνας-Λαμίας στο ύψος της Θήβας.

Κάτω από συνθήκες που εξετάζει η τροχαία, είχαμε πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων.

Στο ένα όχημα βρίσκονταν ο άτυχος 39χρονος που είχε κατεύθυνση προς την Θήβα ενώ στο άλλο όχημα τρεις Αλβανοί.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο όχημα του. Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να βγάλει από τα συντρίμμια το άτυχο παλικάρι. Ήταν όμως αργά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για διάθεση καυσόξυλων από τον Δήμο Αλιάρτου

Ο Δήμος Αλιάρτου προκειμένου να στηρίξει τις σχολικές μονάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης τους από το κράτος, παραχωρεί στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ξύλα καύσης διαφόρων ειδών (ιτιές, πλατάνια κτλ), που προέρχονται από τον καθαρισμό του Λοφίου ποταμού, προκειμένου η Επιτροπή Παιδείας να τα διαθέσει. Τα έσοδα από την εκποίηση θα κατανεμηθούν σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Τα ξύλα βρίσκονται στο Δημοτικό παρκινγκ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα δουν.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν κλειστές προσφορές για το σύνολο των καυσόξυλων. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 14:30 εντός του Δημοτικού καταστήματος Αλιάρτου, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας. Η προσφορά θα είναι ανά τόνο καυσόξυλων και ο πλειοδότης δεσμεύεται να παραλάβει όλη την ποσότητα των καυσόξυλων. Η εξόφληση θα γίνει μετρητοίς.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοδος της θερμοκρασίας με αραιές νεφώσεις και υγρασία σε όλη τη χώρα

Άνοδος της θερμοκρασίας με αραιές νεφώσεις και υγρασία σε όλη τη χώρα

Ζεστός αλλά με πολύ υγρασία προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Τρίτη, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά της χώρας
Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Το βράδυ όμως θα σημειωθούν και πάλι τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 ως 26 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. θα κυμανθεί γενικά από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νότια. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα οδυνηρά μέτρα 19 δισ. που αλλάζουν τραγικά τη ζωή μας

Αυτά είναι τα οδυνηρά μέτρα 19 δισ. που αλλάζουν τραγικά τη ζωή μας

Κατατέθηκε στη Βουλή χθες το τελικό πολυνομοσχέδιο που προβλέπει δραματικές αλλαγές στα εισοδήματα των Ελλήνων και κλειδώνει την Τετάρτη με την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πικρός λογαριασμός ανέρχεται στα 19 δισ. ευρώ και προαναγγέλλει λιτότητα τουλάχιστον ως το 2016.
Η πιο σκληρή χρονιά θα είναι το 2013 καθώς εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και συνταξιούχοι όλων των ταμείων θα κληθούν να πληρώσουν μέτρα ύψους 9,3 δισ. ευρώ. Οι απώλειες στα εισοδήματά τους θα προέλθουν από τις περικοπές μισθών και συντάξεων και από τις μειώσεις επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 καθώς και από το «ψαλίδισμα» των ειδικών μισθολογίων (γιατροί, δικαστές, πανεπιστημιακοί, ένστολοι) που θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Αύγουστο 2012.
Ριζικές αλλαγές στα συνταξιοδοτικά
1. Επέρχονται μεταβολές ως προς τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ, με εξαίρεση το ΝΑΤ και προστίθενται στα διαμορφούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δύο επιπλέον έτη.
2. Η ανωτέρω προβλεπόμενη αύξηση του ορίου ηλικίας κατά δύο έτη, αφορά και όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μετά την 1.1.2013.
3. Οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει ή κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2012, διατηρούν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν οποτεδήποτε με τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, χωρίς να θίγονται από τις μεταβολές που επέρχονται στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με την παρούσα ρύθμιση.
2.Η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων των Μετοχικών Ταμείων, που υπερβαίνει τα 1000€, μειώνεται ως εξής:
-Για ποσό άνω των 1.000-1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5%
-από 1.500,01-2.000,00 ευρώ μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 10%
-από 2.000,01 ευρώ και άνω, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 15%.
3.Καταργείται από τον Ιανουάριο του 2013 για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου η χορήγηση δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.
4. Θεσπίζεται από τον Ιανουάριο του 2013 ανώτατο όριο στη σύνταξη που καταβάλλεται στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, το οποίο ανέρχεται στα 720€ μηνιαίως. Ταυτόχρονα, προβλέπονται περαιτέρω περιορισμοί στο σχετικό δικαίωμα. Έτσι σε περίπτωση που η δικαιούχος έχει και άλλα εισοδήματα, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης όταν το ποσό των εισοδημάτων αυτών υπερβαίνει τα 8640€ ετησίως. Εάν τα εισοδήματά της είναι μικρότερα του ανωτέρω ετήσιου ποσού αλλά με συνυπολογισμό και του ποσού της κύριας σύνταξης το υπερβαίνουν, η κύρια σύνταξη των 720€ μειώνεται κατά το υπερβάλλον ποσό. Η αναπροσαρμογή της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων, δεν εφαρμόζεται, σε περίπτωση που αυτά είναι ανήλικα ή ανάπηρα κατά ποσοστό 67% και άνω ή σπουδάζουν.
5. Ορίζεται το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του ΕΚΑΣ συνταξιούχων, αυξάνεται από 1-1-2014 στο 64ο έτος.
6. Καταργούνται, από τον Ιανουάριο του 2013, τα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, και των ΟΤΑ. Με τις ίδιες διατάξεις καταργούνται τα επιδόματα εορτών και αδείας και για όλους τους υπαλλήλους και τους μισθωτούς των ΝΠΙΔ.
Προσλήψεις-απολύσεις
Ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικας για απολύσεις 2.000 υπαλλήλων το τρέχον έτος και 25.000 το 2013.
Η πρώτη «δεξαμενή» από την οποία θα αντληθούν οι υπό απόλυση υπάλληλοι θα είναι οι επίορκοι και οι «κοπανατζήδες», κάτι που θα επιβεβαιώνει και στην υπό κατάθεση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.
Μια δεύτερη «δεξαμενή» θα προκύψει από τους υπαλλήλους των οποίων καταργούνται οι οργανικές θέσεις στο πλαίσιο της κατάργησης ή της συγχώνευσης φορέων του Δημοσίου ή και της αξιολόγησης των δομών του κράτους. Σε αυτή τη «δεξαμενή» θα ενταχθούν κατά κύριο λόγο οι υπάλληλοι που δεν είναι τακτικό προσωπικό, το οποίο έχει προσληφθεί μέσω των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Αναλυτικά :
1. Αναστέλλονται οι προσλήψεις προσωπικού των κατηγοριών Υ. Ε και Δ.Ε., προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να μειωθεί το μισθολογικό κόστος των ΟΤΑ.
2. Εισάγεται στη μεγαλύτερη δυνατή έκτασή του ο θεσμός της υποχρεωτικής μετάταξης ή μεταφοράς προσωπικού, ώστε να ενισχυθεί η κινητικότητα του προσωπικού σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα.
3. Διευρύνονται οι δυνατότητες αξιοποίησης του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οργανικές θέσεις των οποίων καταργούνται.
4. Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα έτος, μετά την πάροδο του οποίου ο υπάλληλος απολύεται, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Υπαλληλικού Κώδικα και το άρθρο 105 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπάλληλων, εφόσον δεν μεταταχθεί ή μεταφερθεί σε άλλη θέση. Ο θεσμός της διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων αναμορφώνεται και διευρύνεται όσον αφορά τις παρεχόμενες δυνατότητες, δεδομένου ότι το προσωπικό που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, εκτός από τις προβλεπόμενες ήδη από το ισχύον δίκαιο περιπτώσεις εκούσιας μετάταξης, μπορεί επιπλέον να μετατάσσεται υποχρεωτικά ή να μεταφέρεται με ταυτόχρονη μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή να μετακινείται πρόσκαιρα ή να υπάγεται σε προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης. .
5. Οι επίορκοι. Αντικαθίστανται και τροποποιούνται διατάξεις των κωδίκων των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίες αφορούν τις περιπτώσεις θέσεως προσωπικού σε αυτοδίκαιη και δυνητική αργία. Με τις ρυθμίσεις αυτές διευρύνονται οι περιπτώσεις που οι υπάλληλοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση όσων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα..
6. Καταργούνται οι οργανικές θέσεις σε ορισμένες κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες, για τις οποίες κρίνεται ήδη, ενόψει των σύγχρονων εξελίξεων και αναγκών της Διοίκησης, ότι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φορέων στους οποίους ανήκουν οργανικά.
7. Ειδικότερα, όσοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας, δηλαδή υπάλληλοι των οποίων η εργασιακή σχέση με το δημόσιο δημιουργήθηκε με άλλες διαδικασίες.
8.Παρατείνεται ως τον Δεκέμβριο του 2016 η προβλεπόμενη περίοδος ισχύος του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε
Υπολογισμός αποζημίωσης Προειδοποιημένης Απόλυσης Ιδιωτικού Υπαλλήλου
Επιβάλλεται μείωση του χρόνου προειδοποίησης σε περίπτωση τακτικής καταγγελίας της σύμβασης εργασίας υπαλλήλου με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου άνω των 12 μηνών, θέτοντας ως μέγιστο χρόνο προειδοποίησης τους 4 μήνες πριν τη λύση της σύμβασης προκειμένου ο εργοδότης να καταβάλλει το ήμισυ της προβλεπόμενης αποζημίωσης απόλυσης.
Οι χρόνοι προειδοποίησης διαμορφώνονται ως εξής:
1. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 12 συμπληρωμένους μήνες έως 2 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 1 μηνός πριν την απόλυση.
2. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 2 έτη συμπληρωμένα έως 5 έτη, απαιτείται προειδοποίηση 2 μηνών πριν την απόλυση.
3.Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 5 έτη συμπληρωμένα έως 10 έτη απαιτείται προειδοποίηση 3 μηνών πριν την απόλυση.
4. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 10 έτη συμπληρωμένα και άνω απαιτείται προειδοποίηση 4 μηνών πριν την απόλυση.
Αποζημίωση Απροειδοποίητης Απόλυσης Ιδιωτικού Υπαλλήλου με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου
Το ύψος της αποζημίωσης ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας διαμορφώνεται ως εξής:
1. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 1 έτος συμπληρωμένο έως 4 έτη, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 2 μηνιαίους μισθούς.
2.Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 4 έτη συμπληρωμένη έως 6 έτη, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 3 μηνιαίους μισθούς.
3. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 6 έτη συμπληρωμένα έως 8 έτη, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 4 μηνιαίους μισθούς.
4.Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 8έτη συμπληρωμένα έως 10 έτη, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 5 μηνιαίους μισθούς.
5. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει 10 έτη συμπληρωμένα, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 6 μηνιαίους μισθούς.
6. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει 11 έτη συμπληρωμένα, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 7 μηνιαίους μισθούς.
7. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει 12 έτη συμπληρωμένα, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 8 μηνιαίους μισθούς.
8. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει 13 έτη συμπληρωμένα, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 9 μηνιαίους μισθούς.
9. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει 14 έτη συμπληρωμένα, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 10 μηνιαίους μισθούς.
10. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει 15 έτη συμπληρωμένα, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 11 μηνιαίους μισθούς.
11. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει 16 έτη συμπληρωμένα και άνω, η αποζημίωση προσδιορίζεται στους 12 μηνιαίους μισθούς.
Αύξηση φορολογίας
1. Αυξάνεται ο φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης κατά 0,23 ευρώ ανά λίτρο.
2. Αυξάνεται κατά 0,045 ευρώ ο ΕΦΚ στο ντίζελ που χρησιμοποιούν οι αγρότες για καλλιέργειες.
3. Αυξάνεται η φορολογία στα τσιγάρα και στον καπνό για στριφτά με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων.
4. Μειώνεται από 11% σε 6% ο συντελεστής του επιστρεφόμενου ΦΠΑ στους αγρότες.
5. Καταργούνται δεκάδες άρθρα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ο κώδικας μετονομάζεται σε Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.
6. Θεσπίζεται Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο επικεφαλής της οποίας θα έχει πενταετή θητεία και υψηλά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα και εμπειρία.
7.Θεσμοθετείται το νέο σύστημα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με ταυτόχρονη κατάργηση του σχετικού σήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φρούριο η Αθήνα – Σε κλοιό η Βουλή - Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις πορείες

Φρούριο η Αθήνα – Σε κλοιό η Βουλή - Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις πορείες

Η Αθήνα θα βρεθεί σήμερα σε απεργιακό κλοιό, αφού τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει πορείες διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια και η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να μπορέσει να περιφρουρήσει το κέντρο και τη Βουλή.
Μάλιστα για ακόμα μία φορά θα ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Εξω από το Κοινοβούλιο θα στηθεί ο γνωστός πλέον μεταλλικός φράχτης, ενώ μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν σειρές από κιγκλιδώματα προκειμένου να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στη Βουλή.
Ανδρες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίεςκαι θα πραγματοποιούν ελέγχους σε περαστικούς. Και σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το μέτρο των προληπτικών προσαγωγών.
Επιπλέον κλούβες της Αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται στα «ύποπτα» για ξέσπασμα επεισοδίων σημεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστηρότερες ποινές και «φακέλωμα» για όσους δεν καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας

Αυστηρότερες ποινές και «φακέλωμα» για όσους δεν καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας
Επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας περιμένει όσους οδηγούν το όχημά τους χωρίς να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν θα επιστρέφονται εφόσον ο παραβάτης δεν προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής τόσο των τελών όσο και του προστίμου.
Τονίζεται ακόμη ότι για τα τυχόν οφειλόμενα ποσά θα δημιουργείται «φάκελος» τόσο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Επιπλέον, δεν θα μπορεί να γίνει καμία αγοραπωλησία οχήματος εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση.
Καταργείται, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ειδικό σήμα και αντικαθίσταται από την απόδειξη πληρωμής η οποία θα πραγματοποιείται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων (τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή web banking)
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή τελών κυκλοφορίας ξεκινάει από την τετάρτη 7 Νοεμβρίου και το ειδοποιητήριο πληρωμής θα διανέμεται διαδικτυακά, ενώ καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να δουλεύετε με «μπλοκάκι» χωρίς να πληρώνετε ΟΑΕΕ ...

Ο νέος ΚΒΣ...
Στη Βουλή κατατίθεται ο νέος Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχύον ΚΒΣ «συγχωνεύεται» σε 34 σελίδες και δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο των μέτρων καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
Μεταξύ άλλων, καταργεί την...
υποχρέωση θεώρησης των βιβλίων, περιορίζει αισθητά τη…γραφειοκρατική δουλειά των επιχειρήσεων ενώ ανοίγει και ένα «παράθυρο» για όσους θέλουν να εισπράξουν αμοιβές με μπλοκάκι χωρίς όμως να υποχρεωθούν να πληρώνουν το ΤΕΒΕ. Εν τω μεταξύ για το 2014, μεταφέρεται σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, η υποχρέωση των αγροτών να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων (ή απλογραφικά όπως θα μάθουμε να τα λέμε από εδώ και στο εξής. Δείτε αναλυτικά

«Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης αποδείξεων λιανικής, ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών φυσικό πρόσωπο, που πραγματοποίησε κατά την προηγούμενη ετήσια διαχειριστική περίοδο ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ από την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, αθροιστικά ή διαζευτικά» αναφέρει διάταξη που σύμφωνα με πληροφορίες θα ενσωματωθεί στον νέο ΚΒΣ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος θέλει να κάνει μια δουλειά η οποία δεν θα του αποφέρει περισσότερα από 10.000 ευρώ, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει έναρξη στην εφορία και κατά συνέπεια δεν θα χρειάζεται να μπλέκει και με τον ΟΑΕΕ. Σήμερα, το αντίστοιχο όριο είναι 5000 ευρώ. Η απόφαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, οι έχοντες μικρό εισόδημα θα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να κάνουν έναρξη και να πληρώνουν έως και το 35% του εισοδήματός τους στην εφορία και ένα επιπλέον 25% στο ΤΕΒΕ. Τουλάχιστον, με την νέα ρύθμιση (εφόσον ενσωματωθεί τελικώς στον νέο ΚΒΣ) το ένα βάρος θα φύγει από τη μέση.

Τα νέα «βιβλία» της εφορίας

Με τον νέο ΚΒΣ, τα βιβλία θα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:
Απλογραφικά (ή Β’ κατηγορίας όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα) βιβλία θα τηρούν εταιρείες με όριο ακαθάριστων εσόδων το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και
Διπλογραφικά (ή Γ’ κατηγορίας) θα τηρούν οι εταιρείες με τζίρο από 1,5 εκατ. ευρώ και πάνω.

Οι μικροί που θα τηρούν απλογραφικά βιβλία, εκτός από το βιβλίο εσόδων εξόδων, θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και βιβλίων απογραφών εφόσον ο τζίρος τους δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Η ενημέρωση του βιβλίου εσόδων εξόδων, θα γίνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και σε κάθε περίπτωση πριν υποβληθεί η περιοδική δήλωση ΦΠΑ.

Στα βιβλία, θα μπορούμε να καταχωρούμε και αποδείξεις λιανικής μέχρι του ύψους των 100 ευρώ (από 50 ευρώ που είναι σήμερα). Δηλαδή, για μικρές συναλλαγές δεν θα είναι απαραίτητη πλέον η έκδοση τιμολογίου. Επίσης, ο υπόχρεος σε τήρηση βιβλίων θα μπορεί να τα τηρεί όπου επιθυμεί εφόσον βέβαια έχει προηγηθεί σχετική γνωστοποίηση στη Δ.Ο.Υ

ΠΗΓΗ: fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δοξάστε τους»

Αναλυτικό πίνακα με τους μισθούς των αξιωματούχων των Σωμάτων Ασφαλείας μετά την ψήφιση των μέτρων δημοσιεύουν σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με την ανακοίνωση αυτή που φέρει τον τίτλο «Δοξάστε τους» τα συνδικαλιστικά όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας καλούν αύριο το πρωί στην Αθήνα τους πρόεδρους και τους γενικούς γραμματείς των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών τους για να φωνάξουν «για άλλη μια φορά ένα βροντερό ΟΧΙ στις απαράδεκτες περικοπές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



"Δοξάστε τους !!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Από την ενημέρωση που είχαμε σήμερα από στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, γίναμε κοινωνοί των νέων δυσβάσταχτων περικοπών που κατατίθενται σήμερα στη Βουλή και θα τεθούν σε ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την σκόπιμη διαρροή τους.

Δυστυχώς, αυτά που πάνε να θεσμοθετήσουν με πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ξεπερνούν και την πλέον νοσηρή φαντασία, καθώς οι ονομαστικές μειώσεις των μηνιαίων μας αποδοχών, κυμαίνονται από 120 € για τους χαμηλόμισθους μέχρι και τα 650 ευρώ για τους «υποτιθέμενους» υψηλόμισθους. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται η κατάργηση των πάσης μορφής δώρων και η μείωση της νυχτερινής αποζημίωσης από 2,93 € την ώρα σε 2,60 €.

Με τα νέα οικονομικά μέτρα θα επηρεαστούν επίσης και οι συντάξεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των νέων βασικών μισθών, που ορίζονται πλέον με νέους μειωμένους συντελεστές, ενώ «μαχαίρι» θα πέσει και στα χορηγούμενα εφάπαξ, με βάση τους νέους βασικούς μισθούς και τα χρονοεπιδόματα.

Όπως προκύπτει και από τον επισυναπτόμενο πίνακα, το εισόδημά μας κατακρεουργείται, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ουδεμία ελπίδα αναστροφής της δυσμενούς αυτής κατάστασης.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, κινούμενη δυστυχώς στα όρια του παραλογισμού, χάριν του Μνημονίου και των δανειστών που το επιβάλλουν, καταφέρνει το αδιανόητο:

Να διαλύσει το βασικό πυλώνα του κράτους, τα Σώματα Ασφαλείας, και να έχει το σθένος να δηλώνει ακόμα ότι εργάζεται για τη σωτηρία της πατρίδας μας! Για πια αλήθεια πατρίδα και με ποιους αλήθεια Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μέχρι σήμερα δώσαμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα για να πείσουμε τους κυβερνώντες να μην μας οδηγήσουν στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Στους εκπροσώπους πλέον του Έθνους απομένει, ακούγοντας την κραυγή αγωνίας μας και την φωνή της συνείδησής τους, να αψηφήσουν την «κομματική πειθαρχία» και να αποτρέψουν με την ψήφο τους το έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας.

Από την πλευρά μας έχουμε χρέος και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτό το τερατούργημα, συνεχίζοντας τον αγώνα μας μέχρι και την ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψηφοφορίας για τα νέα επαχθή μέτρα.

Προς τούτο καλούνται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 το πρωί στην Αθήνα, οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα βροντερό ΟΧΙ στις απαράδεκτες περικοπές.

Φωνάζουμε δυνατά και το εννοούμε:
Όχι στην εκποίηση του αγαθού της ασφάλειας!
Όχι στην "τιμωρία" του φιλότιμου των συναδέλφων μας!


"










Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ