Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κατάσχεση σε πρώτη κατοικία για λιγότερο από 1.000 ευρώ!


Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε η εφορία Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών....
Ο οφειλέτης, που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου, αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό ποσό των 871,72 ευρώ, που αφορούσε μεταξύ άλλων δύο πρόστιμα του Λιμεναρχείου, το τέλος επιτηδεύματος και εισφορές προς την εφορία. Η συνολική οφειλή, μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανήλθε στα 934,34 ευρώ.

Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", η Εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του σπιτιού του, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 195.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς τα 97.500 ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας απαγορεύεται για οφειλές προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες, αλλά όχι προς το Δημόσιο.

"Είναι εξευτελιστικό και ταυτόχρονα γελοίο αυτό που συμβαίνει. Δε γίνεται για ένα ποσό των 900 ευρώ να μου κατάσχουν σπίτι αξίας 200.000 ευρώ, ενώ έχω τρία παιδιά ανήλικα. Την ίδια ώρα πρέπει να καταβάλω πάνω από 500 ευρώ στη Δικαιοσύνη. Είναι Δικαιοσύνη αυτή;", αναφέρει στην εφημερίδα ο οφειλέτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι: Σύλληψη 5 ατόμων για αφορολόγητα τηλέφωνα και Η/Υ


Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν παράνομα αφορολόγητα κινητά τηλέφωνα και φορητούς Η/Υ τύπου tablet, στo Σχηματάρι Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν συνολικά - 21 -  κινητά τηλέφωνα (Smart-phones) και - 9 -  tablets

Συνελήφθησαν, προ πενθημέρου (02-11-2012) το μεσημέρι, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 40, 31, 29, 28 και 21 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση νομοθεσίας περί φορολογίας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με παράνομη πώληση ηλεκτρονικών ειδών, εντατικοποίησαν τις περιπολίες και πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους, στο πλαίσιο των οποίων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν προ πενθημέρου τους πέντε δράστες, σε κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (21) κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας (Smart phones) και (9) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablets), τα οποία είχαν μέσα σε συσκευασίες που περιλάμβαναν επίσης φορτιστές, καλώδια USB και ακουστικά (Hands free).
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ερευνάται η γνησιότητα των κατασχεθέντων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιαστής άφησε το τηλέφωνό του στο θύμα του!

Ο λόγος για τον 19χρονο Demarco Myles από το Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ ο οποίος αφού βίασε μία 24χρονη φοιτήτρια, της έγραψε σε ένα χαρτί το μικρό του όνομα και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου καθώς ήθελε να... ξαναβρεθούν για να το επαναλάβουν. 

Προφανώς δεν του πέρασε από το μυαλό ότι η κοπέλα θα τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή όταν ο 19χρονος μπήκε στο δωμάτιο της εστίας στο οποίο διέμενε η κοπέλα και με την απειλή μαχαιριού ασέλγησε σε βάρος της.

Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν βίασε την 19χρονη και ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη θέλησή της. Ωστόσο η κοπέλα υποστηρίζει ότι εκείνος πήγε στο δωμάτιό της κι όταν εκείνη του ζήτησε να φύγει εκείνος την χτύπησε στο κεφάλι και την βίασε. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε η κοπέλα, καθ' όλη τη διάρκεια του βιασμού κρατούσε ένα μαχαίρι στο λαιμό της και την απειλούσε.

Η φοιτήτρια νοσηλεύεται σε νοσοκομείο όπου αναρρώνει. Μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον Myles να χρησιμοποιεί το ασανσέρ της εστίας λίγο πριν την επίθεση.
thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες λαού στην Αμαλίας, επιστρέφουν στο Σύνταγμα

Οι πολίτες που είχαν υποχωρήσει επί της οδού Αμαλίας, εξαιτίας των επεισοδίων, τώρα επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή.
Είναι άξια θαυμασμού η αγωνιστικότητα των πολιτών, που άφοβοι στην σκληρή καταστολή, επιμένουν να διαδηλώνουν για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Κόλαση» στους διαδρόμους της Βουλής - Υπάλληλοι ούρλιαζαν εναντίον του Στουρνάρα

«Κόλαση» στους διαδρόμους της Βουλής - Υπάλληλοι ούρλιαζαν εναντίον του Στουρνάρ

Ενταση επικράτησε στους διαδρόμους της Βουλής όταν ο κ. Στουρνάρας έκανε διόρθωση της τελευταίας στιγμής με την οποία καταργούσε το μισθολογικό αυτοδιοίκητο των υπαλλήλων της, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε απεργία από τις 7 και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.
Υπαλληλοι του κοινοβουλίου σε έξαλλη κατάσταση φώναζαν εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ενώ ουρλιάζοντας απειλούσαν να εισβάλλουν ακόμη και στην αίθουσα της Ολομέλειας. Στην πόρτα της Ολομέλειας βγήκε για λίγο και συνομίλησε μαζί τους ο προέδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης. Οι υπάλληλοι έλεγαν με την κατάργηση του μισθολογικού αυτοδιοίκητου ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση του συνολικού αυτοδιοίκητου και ανακοίνωσαν απεργία από τις 7 το απόγευμα.
Εν μέσω διαπληκτισμών και χάους στην Ολομέλεια, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είπε ότι ο υπουργός θα κάνει δήλωση σε λίγο και έκανε ολιγόλεπτη διακοπή.
Αμέσως μετά ο κ. Μεϊμαράκης βγήκε έξω από την αίθουσα και είπε στους υπαλλήλους: «Σε πολύ λίγο, δεν θέλω ενθουσιασμό ή χειροκροτήματα, θα κάνει σε λίγο δήλωση ο υπουργός με την οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας.»
Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα η συνεδρίαση και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας

Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ δήλωσε  «υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση για το μνημόνιο.

Το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα αναμένεται να καλέσουν σε ανυπακοή και συμμετοχή στην απεργία και τους υπαλλήλους ασφαλείας της Βουλής.
Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πετάνε νερό στους βρεγμένους..Χάος και έξω από τη Βουλή - Πέφτουν βροχή οι μολότοφ .

Αν είναι δυνατόν .
Χρησημοποιούν για πρωτη γορά τον περίφημο "Αιαντα", και εκτοξεύουν νερό στους διαδηλωτές την στιγμή που βρέχει. Δεν...
τους έχουν πει ότι ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται?...
Χάος και έξω από τη Βουλή - Πέφτουν βροχή οι μολότοφ
Eνταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή όπου μέχρι πριν από λίγο διαδήλωναν ειρηνικά 100.000 διαδηλωτές. Ωστόσο στη συγκέντρωση εισήλθαν κουκουλοφόροι με αποτέλεσμα να πέσουν χημικά.
Νωρίτερα άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τα κάγκελα μπροστά από το αγαλμα του Βενιζέλου. Ηδη έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική από τις βόμβες μολότοφ αλλά και τα χημικά που έχει ρίξει η Αστυνομία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eμπλοκή με τους υπαλλήλους της Βουλής-στον αέρα η ψηφοφορία


Στάση εργασίας ξεκινούν οι υπάλληλοι της Βουλής καθώς το απόγευμα πληροφορήθηκαν ότι στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται περικοπές για τους ίδιους.

Η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, με την οποία αίρεται η εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής από τη μέιωση που υφίστανται τα ειδικά μισθολόγια.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαριάς ήδη με παρέμβασή του επέκρινε την τροπολογία μιλώντας για παρέμβαση της τρόικας στο αυτοδιοίκητο της Βουλής.

Σε περίπτωση που προχωρήσουν, το ΚΚΕ ζητεί να παγώσουν οι διαδικασίες καθώς δεν υπάρχουν πρακτικογράφοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαοθάλασσα στο κέντρο της Αθήνας- Όχι στο Μνημόνιο 3


Χιλιάδες κόσμου συμμετέχει στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση με το μνημόνιο 3 που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστές από νωρίς, ενώ από νωρίς έχει τοποθετηθεί και ο φράχτης επί της Βασ. Σοφίας έξω από τη Βουλή.



















Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είπε η Τζάκρη και τι απάντησε “σύντροφος”. Η ατάκα της δεκαετίας!!

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έγινε στην βουλή κατά την ομιλία της τεράστιας Θεοδώρας Τζάκρη!
Η στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ ήταν εισηγήτρια του κόμματος για τα μέτρα. Τι μπορεί να δηλώσει ένας εισηγητής; Δεν μιλάμε για απλό βουλευτή αλλά για εισηγητή του κόμματος…

“Θα ψηφίσω τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο”!!!

Για τέτοιον ενθουσιασμό μιλάμε… και τότε από τα έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ακούγεται η ατάκα της δεκαετίας:

“Δεν θα βρεθεί ένας μαλάκας να πατήσει την σκανδάλη;;;”

Ήταν η κορυφαία στιγμή κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κινήματος…









Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Περγαντά σε Στουπή…


Όταν η ύφεση διαλύει την Ελλάδα, είναι σαφές ότι με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία θα πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία είναι τα μόνα που έχουν ομαλές ροές χρηματοδότησης και παράγουν έργα, άρα συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας.
Εξαιτίας αυτού του λόγου, η ομαλή εξέλιξη της Επιτροπής Παρακολούθησης, που είναι  κορυφαία διαδικασία αξιολόγησης και επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ, οφείλει να ολοκληρωθεί.
Άλλωστε η αναβολή της θα σήμαινε και οριστική ματαίωση με απρόβλεπτες συνέπειες για την εξέλιξη του ΕΣΠΑ και των χρηματοδοτήσεων.
Η παρουσία όλων των Περιφερειαρχών και η ενισχυμένη απαρτία των μελών της Επιτροπής, αποδεικνύει την αναγκαιότητα της συνεδρίασης.
Επειδή λοιπόν έχουμε μάθει να παράγουμε έργο και όχι να λειτουργούμε με αφορισμούς και απόλυτη απαξία, όπως συνηθίζει ο κ. Στουπής, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με συνέπεια και ήθος.
Τέλος, επιστρέφουμε στον κ. Στουπή την επιστολή του ως απολύτως απαράδεκτη και ανάξια λόγου να σχολιαστεί, αφού παρόμοιου ήθους και ύφους επιστολές δεν αντέχουν σε κανενός είδους κριτική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Γονέων σχολείου της Πάτρας ζήτησε και πήρε δωρεά από... οίκο ανοχής

Σύλλογος Γονέων σχολείου της Πάτρας ζήτησε και πήρε δωρεά από... οίκο ανοχής

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Πάτρας, απευθύνθηκε ακόμη και σε έναν οίκο ανοχής προκειμένου να βρει έναν χορηγό για να αγορασθεί ένα φωτοτυπικό για το σχολείο. Η απάντηση ήταν θετική και έτσι 3.000 ευρώ μπήκαν στο ταμείο για την αγορά του μηχανήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου είχε απευθυνθεί σε διάφορους τοπικούς φορείς για μια χορηγία. Ανταπόκριση καμία. Ετσι κατέληξαν να απευθυνθούν και στην ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής, η οποία και απάντησε θετικά, προσφέροντας 3.000 ευρώ.
«Είχαμε εκφράσει επιθυμία να κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά επειδή το ταμείο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν είχε χρήματα, αποφασίσαμε να κάνουμε κρούση για δωρεές. Η μόνη που δέχτηκε να μας βοηθήσει ήταν η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aλλη μια σύλληψη για οφειλές στη Λιβαδειά

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λιβαδειά
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 60.000 - ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (07-11-2012) το πρωί στην Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένας 48χρονος ημεδαπός, έμπορος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 60.112,40 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένη κατά 15 λεπτά η τιμή του υγραερίου

Πως διαμορφώνονται οι τιμές του υγραερίου
Στην αύξηση των χρηματιστηριακών τιμών του υγραερίου κίνησης οφείλονται οι αυξήσεις στο υγραέριο, σύμφωνα με παράγοντες των διυλιστηρίων.
Το καύσιμο έχει αυξηθεί το τελευταίο δεκαήμερο κατά 15 λεπτά και πλέον η τιμή του αγγίζει το ένα ευρώ.
Επιπλέον δεν έχει επιβληθεί ακόμα η αύξηση του φόρου που ενδέχεται να οδηγήσει σε ανατίμηση του συγκεκριμένου καύσιμου κατά 15 λεπτά.
Συγκεκριμένα αυξάνεται από 0,20 σε 0,33 ευρώ το λίτρο (από 200 ευρώ σε 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο) ο ΕΦΚ στο υγραέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο και εξισώνεται με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Με την αύξηση του φόρου, η τιμή πώλησης του υγραερίου θα αυξηθεί κατά 10-15 λεπτά ανά λίτρο (συνυπολογίζεται και ΦΠΑ 23%).
Αυξάνεται επίσης από 0,21 σε 0,66 ευρώ το λίτρο (από 21 σε 66 ευρώ ανά χιλιόλιτρο) ο ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία.
Την ίδια ώρα καταγράφονται μειώσεις στην βενζίνη κατά 10 λεπτά το λίτρο με την τιμή της να έχει υποχωρήσει στο ένα ευρώ και 60 λεπτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Λιβαδειά







Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών που δρούσε στη Λιβαδειά
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Γεωργίας, μέλη της σπείρας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, επτά (7) κλοπές – διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, το τελευταίο μόλις 10ήμερο
Από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν πλήθος κοσμημάτων και χρηματικά ποσά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις – 20.000 – ευρώ
Σημειώνεται ότι οι δράστες σε ένα από τα δύο οχήματά τους που κατασχέθηκαν, είχαν εγκαταστήσει ηχητικό σύστημα (σειρήνα), που προσομοίαζε με αυτή που χρησιμοποιούν τα συμβατικά περιπολικά οχήματα
Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που δρούσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας.
Συνελήφθησαν, προχθές (05-11-2012) στη Λιβαδειά, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας (δύο 45χρονοι και δύο 31χρονοι), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον δεκαήμερο σε διάφορες συνοικίες της Λιβαδειάς.
Αναλυτικότερα, την 05-11-2012 το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δράστες και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι οι οδηγοί των οχημάτων αυτών, ανέπτυσσαν ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο προκλήσεως τροχαίου ατυχήματος, με σκοπό την αποφυγή οποιουδήποτε αστυνομικού ελέγχου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατάφεραν μετά από δυναμική επέμβαση και τις συντονισμένες οδηγίες του Κέντρου Άμεσης Δράσης Λιβαδειάς, να ακινητοποιήσουν αρχικά το πρώτο όχημα και στη συνέχεια, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λιβαδειάς και το δεύτερο, συλλαμβάνοντας τους τέσσερις δράστες.
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα οχήματα και τους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (τρεις εργαλειοθήκες που περιλάμβαναν κατσαβίδια διαφόρων τύπων) και μία ηλεκτροσυγκόλληση
  • Ένα επαναφορτιζόμενο δρέπανο, αμφίδρομης κίνησης και ένα εύκαμπτο μεταλλικό σύρμα, κατάλληλα για την παραβίαση εισόδων οικιών
  • Ένα γάντι με ενσωματωμένο σφουγγάρι για την απορρόφηση θορύβων κατά την θραύση των κλειδαριών των οικιών
  • Εύπλαστο υλικό εντός νάιλον συσκευασίας, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την αποτύπωση ιχνών κλειδιών από τις εισόδους των οικιών, καθώς και μεγάλος αριθμός κλειδιών
  • Κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (196,5) ευρώ
  • Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και μικροαντικείμενα των δραστών.
Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον προ δεκαπενθημέρου εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, συνήθως πρωινές ώρες κατά τις οποίες οι ένοικοί τους απουσίαζαν.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), οι δράστες επέλεγαν πολυκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς και αφού προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, στην συνέχεια εξακρίβωναν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων και όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, σπάζοντας τον ομφαλό τους και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, στη πόλη της Λιβαδειάς, που οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 26-10-2012 έως και 05-11-2012.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, πλήθος κοσμημάτων που η αξία τους ξεπερνά τις (20.000) ευρώ, μικρά χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.
Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό του ενός οχήματος οι δράστες είχαν εγκαταστήσει ηχητικό σύστημα (σειρήνα), που προσομοίαζε με αυτή που χρησιμοποιούν τα συμβατικά περιπολικά οχήματα.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (06-11-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο (08-11-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

7/11/2012: Σήμερα ζούμε ή σήμερα χανόμαστε! Όλοι στους δρόμους…

7 Νοεμβρίου 2012. Σήμερα γράφουμε ιστορία, σήμερα απελευθερώνουμε την αγαπημένη μας Ελλάδα, σήμερα σηκωνόμαστε όρθιοι, σήμερα υψώνουμε πύρινες γροθιές, σήμερα χιλιάδες φωνές γίνονται μία, σήμερα το αρχαίο έθνος διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμά του να ζήσει ελεύθερο και να προκόψει!

7 Νοεμβρίου 2012. Αυτή την ημέρα διάλεξαν οι τύραννοι να μας σκλαβώσουν ολοκληρωτικά. Εμείς, όμως, με μια απόφαση κάνουμε την 7η Νοεμβρίου 2012 ημέρα ελευθερίας, ημέρα δημοκρατίας!

7 Νοεμβρίου 2012. Στο μέλλον τα βιβλία ιστορίας θα γράφουν ότι εκείνη την γκρίζα ημέρα ο λαός της Ελλάδας, ο δημοκρατικός λαός της Αθήνας, ξεσηκώθηκε και απέτρεψε την υποδούλωσή του, αγωνίστηκε με τόλμη και αυτοθυσία στους δρόμους και τις πλατείες, σταμάτησε τα σχέδια μιας χούφτας ξεπουλημένων τομαριών, μιας ισχνής μειοψηφίας προδοτών και ολιγαρχών! Θα υμνούν οι ποιητές, ότι εκείνη την ημέρα διώξαμε το φόβο, πατήσαμε πάνω στο ξεψύχισμα του τρόμου, πορευτήκαμε υπερήφανοι με το βλέμμα μπροστά και νικήσαμε!

7 Νοεμβρίου 2012. Σήμερα ξαναγεννιόμαστε ή σήμερα χανόμαστε. Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας, του πολιτισμού, της παιδείας, της λογικής, της αξιοπρέπειας, της πραγματικής δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της προόδου, της ανάπτυξης, της προκοπής! Και αυτό θα το κάνουμε μόνοι μας, δίχως πολιτικάντηδες και άλλους θλιβερούς σωτήρες. Σήμερα μιλάει ο λαός, σήμερα εμείς γινόμαστε η κυβέρνηση του τόπου και απαιτούμε το τέλος της μνημονιακής τρέλας, απαιτούμε εκλογές για συντακτική συνέλευση, απαιτούμε νέο πολίτευμα με κυρίαρχο τον λαό!

7 Νοεμβρίου 2012. Ούτε μισθοί, ούτε συντάξεις! Είναι η Ελλάδα που έχουμε ιερή υποχρέωση να σώσουμε! Και η Ελλάδα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Η Ελλάδα είναι ο λαός της, οι άνθρωποι της. Ακόμα, η Ελλάδα είναι μια παγκόσμια Ιδέα που εμπνέει την ανθρωπότητα στο ωραίο και το αληθινό. Ο αγώνας μας είναι εθνικός και πανανθρώπινος, είναι κοινωνικός και πατριωτικός, είναι αγώνας για όλα και είναι τώρα, σήμερα!

7 Νοεμβρίου 2012. Μην περιμένετε, λοιπόν, τίποτα από τους άλλους. Μην ελπίζετε και μην φοβάστε! Είστε ελεύθεροι και ως τέτοιοι έχετε ένα δρόμο, της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης, της ανεξαρτησίας! Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες, σήμερα 7η Νοεμβρίου 2012, να κάνουμε την ημέρα αυτή λαμπρή επέτειο της δημοκρατίας και της υπερηφάνειας.

Κοιταχτείτε καλά στον καθρέπτη πριν βγείτε από το σπίτι, κοιτάξτε βαθιά μέσα στα μάτια σας, αφουγκραστείτε την ψυχή και το μυαλό σας, νιώσατε το προαιώνιο καθήκον να σας κυριεύει, ενσαρκώστε όλους τους αγώνες των προγόνων και με το βλέμμα του αετού, του ελεύθερου ανθρώπου, του Έλληνα Δημοκράτη, εσείς σώστε σήμερα τους εαυτούς σας και την αγαπημένη πατρίδα.

Ούτε βήμα πίσω σύντροφοι, συνέλληνες, δημοκράτες!

Ούτε βήμα πίσω στο γκρεμό που μας έχουν σκάψει! Μόνο μπροστά και ψηλά το κεφάλι! Ψηλά το κεφάλι ως Έλληνες και Δημοκράτες!

Στις 17.00 θα ανταμώσουμε στην πλατεία Συντάγματος και δεν φεύγουμε, δεν πάμε πουθενά! Ή αυτοί ή εμείς!




Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Λεβαδεών


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 7η  Νοεμβρίου  2012, ημέρα  Τετάρτη  ώρα 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα.                    Τα θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:  1.      Αξιολόγηση και κατάρτιση όρων σύναψης δανείου ποσού 2.974,462 ευρώ με αναγνωρισμένο πιστωτικό ίδρυμα για εξόφληση υποχρεώσεων του Δήμου σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 2 του Ν. 4038/12.2.      ΄Εγκριση πρακτικών διενέργειας διαγωνισμού για το έργο : «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας.3.      ΄Εγκριση  Τεχνικών Προδιαγραφών της υπ΄αριθ. 47/2012 μελέτης Δ/νσης Περιβάλλοντος με τίτλο «Εργασίες συντήρησης – επισκευής και προμήθειας ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2013» προϋπολογισμού 221.400,00 ευρώ και την κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού .4.      ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 138.990,00 ευρώ , δαπάνης για την προμήθεια «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΣΕΩΝ (ΑΣΤΙΚΩΝ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ , ΜΕ ΧΡΗΣΗ Α.Π.Ε.» , έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης.5.      ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση  όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Χαιρώνειας και Δαύλειας του Δήμου Λεβαδέων έτους 2013.6.      Καθορισμός όρων διακήρυξης για την εκμίσθωση καταστήματος για δημιουργία Αναψυκτηρίου στη θέση «ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ» που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Χαιρώνειας.7.      Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 42.441,71 ευρώ σε βάρος του Κ.Α. 25/7312.406 του προϋπολογισμού του Δήμου Λεβαδέων για την εκτέλεση του έργου : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΄ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Α΄ΦΑΣΗ)».8.      ΄Εγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή.9.      ΄Εγκριση δαπάνης για την Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Λιβαδειάς και τοπικών διαμερισμάτων και διάθεση της σχετικής πίστωσης για τις ανάγκες συντήρησης του οδικού φωτισμού.10.  ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης για την συντήρηση του λογισμικού του Δήμου Λεβαδέων.11.  Έγκριση δαπάνης πραγματοποίησης εργασιών διαχείρισης δημοτικών απορριμμάτων για τις ανάγκες λειτουργίας των Γενικών Υπηρεσιών και διάθεση πίστωσης ποσού 300.000,00 ευρώ.12.  ΄Εγκριση δαπάνης  324,20 ευρώ , για τεχνικό έλεγχο – επισκευή ταχογράφων των αυτοκινήτων και διάθεση πίστωσης. 
 ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ  
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση τακτικής Γενικής Συνέλευσης στην Ένωση Μικρασιατών Θήβας


Καλούνται τα μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σε τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή  11 Νοεμβρίου 2012  και ώρα 10:30 (τυπική ημερομηνία) στην αίθουσα της Μικρασιατικής Εστίας του Συλλόγου, Αγίας Ελένης 25 & Ομήρου 1 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
·         Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής
·         Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
·         Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού
·         Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής – Απαλλαγή ΔΣ από κάθε ευθύνη
·         Προκήρυξη Εκλογών
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 (ουσιαστική ημερομηνία) στις 10:30 πμ, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης και θα βρίσκεται σε απαρτία ανεξαρτήτως από τον αριθμό των παρόντων μελών.
Ο Πρόεδρος
Αποστόλης Δαγδελένης
Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Παντέλας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανταποκρίθηκε το κοινό στην επιστημονική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας



Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με δύο ενότητες θεμάτων διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, στο Συνεδριακό Κέντρο σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων. 
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κ. Κων/νος Νίκας, που μίλησε για τα συνήθη χειρουργικά προβλήματα παιδικής και εφηβικής ηλικίας και ο Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου, με θέμα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα- πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη και θεραπεία.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει ότι πολλοί συμπολίτες μας δίνουν σημασία σε θέματα που αφορούν την υγεία και επιθυμούν να ενημερώνονται σωστά από διακεκριμένους ιατρούς.
Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοκοντίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δρένιος και κ. Ζωγράφος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΘ κ. Κουτσοδήμος και πολλοί δημότες γονείς, αρκετοί από τους οποίους ήρθαν στην ημερίδα μαζί με τα παιδιά τους.
Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα και τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, με την ευχή να πραγματοποιούνται συχνά τέτοιες ημερίδες, τις οποίες έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η δράση των βουλευτών της Βοιωτίας σε αριθμούς

Την Βουλή και πιο συγκεκριμένα τους βουλευτές με αριθμούς σύμφωνα με την δράση που έχουν αναπτύξει παρουσιάζει το περιοδικό «Επιθεώρηση γα τη Βουλή και Ευρωβουλή», στο τεύχος του Οκτωβρίου.
«Ανάβει σιγά-σιγά η μάχη των βουλευτών σε όλες τις κατηγορίες και τα πεδία των δράσεων, που έχει ο καθένας, για να ανταποκριθεί στην εντολή των εκλογέων. Τουλάχιστον στο επίπεδο των αριθμών, η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού υπάρχουν τέσσερα πεδία και απεριόριστες δυνατότητες για να «μετρήσει» ο καθένας με τις δυνάμεις του: Οι ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, οι ερωτήσεις, αλλά και οι αναφορές που μπορεί να καταθέσει, καθώς και η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές», αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό.

Ωστόσο να πούμε ότι στην συμμετοχή στις επιτροπές υπάρχει και κάποιο οικονομικό κίνητρο αφού προβλέπεται κάποια αποζημίωση ανά συμμετοχή – διόλου ευκαταφρόνητη αν την συγκρίνουμε με τα εργατικά μεροκάματα που «κυκλοφορούν» αυτή τη περίοδο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις 18 Ιουνίου, που μετρά η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος προηγείται στην κατηγορία των ομιλιών, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα στις ερωτήσεις, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στις αναφορές και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμένης στις επιτροπές.
Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Επιθεώρηση γα τη Βουλή και Ευρωβουλή» καταγράφεται η κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών όλων των Κομμάτων μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Εμεί εδώ θα παραθέσουμε τα στοιχεία για τους βουλευτές της Βοιωτίας και με βάση αυτά θέτουμε και ένα κουίζ: Με τα στοιχεία που βλέπετε ποιοι βουλευτές θα ψηφήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και ποιοί όχι;
Επίσης για να σας διευκολύνουμε στην απάντηση παραθέτουμε και τα στοιχεία που αφορούν στους δύο πρώην πρωθυπουργούς τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται δεν έχουν τίποτα να πουν για την «ταμπακιέρα».
viotia sterea
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο !....

ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΣΟΥΜΕ !...
Στο τσουνάμι περικοπών που προβλέπει το νέο μνημόνιο περιλαμβάνονται και δύο νέα χαράτσια για τους ασφαλισμένους με ισχύ, όμως, από 1/1/2014. Από την ημερομηνία αυτή «ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του...
ενός ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ».
Το μέτρο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο να μιλά για ντροπή και αίσχος και να κατηγορεί για αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «οικονομικά υποζύγια».
«Οι ασθενείς θα τιμωρούνται, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, κάθε φορά που θα παίρνουν ένα φάρμακο ή θα νοσηλεύονται σε Δημόσιο Νοσοκομείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
«Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.
Σοβαρότερο πρόβλημα, επισημαίνει, θα αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες και οι συνταξιούχοι «… οι οποίοι αναγκάζονται να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους».
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν πηγές του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το Βήμα, επισήμαναν ότι το παραπάνω μέτρο ενδέχεται να μην εφαρμοστεί αν η κυβέρνηση «πιάσει» τους στόχους της το 2013.
Ωστόσο και μόνο το ότι έχουμε φθάσει στο μνημόνιο νούμερο 3 είναι ενδεικτικό του βαθμού επίτευξης των στόχων.
Η ακριβής διατύπωση στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο είναι: «Από 01.01.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ.»
» Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής της παρούσας διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο


Συμπληρώνονται 34 χρόνια από την υπόθεση «Κωσταλέξι»

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φριχτή αποκάλυψη ενός δράματος που συγκλόνισε το 1978 την Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Οι πόρτες στο ισόγειο ενός σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι στη Λαμία ανοίγουν στις 7 Νοεμβρίου 1978 και μια ομάδα αστυνομικών και δημοσιογράφων έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσει.

Η 47χρονη πια Ελένη Καρυώτη αντικρίζει τον ήλιο μετά από 29 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού της σ’ ένα μικρό δωμάτιο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω απ’ την Λαμία.

Η φρικτή ιστορία της ξεκινά από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η έφηβη τότε Ελένη, έκανε κάτι που στην μικρή και κλειστή κοινωνία του χωριού φάνταζε έγκλημα. Φήμες την ήθελαν να διατηρούσε ερωτική σχέση με τον δάσκαλο του χωριού, ο οποίος συν τοις άλλοις φερόταν να είχε προσχωρήσει στις τάξεις των κομμουνιστών ανταρτών.

Η γονείς της και τα τρία αδέλφια της, μπροστά σ’ αυτήν την ντροπή, αποφασίζουν να δράσουν άμεσα κι αποφασιστικά. Φυλακίζουν την Ελένη στο ισόγειο του σπιτιού. Για αυτούς δεν υπάρχει πια. Το μοναδικό της ρούχο ήταν μια κουβέρτα ενώ δεν έβγαινε καθόλου από το δωμάτιο.

Το πιο λυπηρό ήταν πως πολλοί κάτοικοι του χωριού φαίνεται να γνώριζαν τι συνέβαινε. Κανείς όμως, ακόμα κι όταν πέρασαν τα χρόνια, δεν τόλμησε να κάνει έστω και μια ανώνυμη καταγγελία.



Η ιστορία που αποκαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ουσιαστικά κατηγορήθηκε όλο το χωριό, ότι αν και γνώριζε για τον εγκλεισμό δεν έκανε τίποτα για να ελευθερώσει την κοπέλα.

Το Κωσταλέξι έγινε συνώνυμο με τη μιζέρια, την αθλιότητα και την απάνθρωπη συμπεριφορά.

Οι αστυνομικοί και δημοσιογράφοι που άνοιξαν την πόρτα βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τρομαγμένη φιγούρα. Έβγαζε άναρθρες κραυγές, καθώς τόσα χρόνια δεν είχε κάποιον να μιλήσει. Μπορούσε μόνο να ψελλίσει μερικές λέξεις. Ο 29χρονος εγκλεισμός της, της άφησε εμφανή ψυχολογικά προβλήματα.

Η Ελένη Καρυώτη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί, όπως λέγεται, έγραψε σ’ ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του ανθρώπου που αγαπούσε. Έγραψε το όνομα του δασκάλου.

Τα αδέλφια της οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και αθωώθηκαν.

Οι γιατροί αποφάσισαν την μεταφορά της σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Λίγα χρόνια αργότερα, η Ελένη Καρυώτη εξαφανίζεται κι έκτοτε αγνοείται η τύχη της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απεργιακό κλοιό και σήμερα η χώρα


 
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και σήμερα η χώρα η χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές, οι συνδικαλιστές του Μετρό και του ΗΣΑΠ αποφάσισαν να λειτουργήσουν τα δύο Μέσα Μεταφοράς από τις 15.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Πάντως, κλειστοί, με εντολή της αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνουν σήμερα οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη.

Ωστόσο, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Τη συνέχιση της απεργίας του κλάδου μέχρι τις 5 π.μ. της Πέμπτης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων σε έκτακτη συνεδρίαση του. Το δ.σ. της ΠΟΕΙΑΤΑ ζητεί να αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο το άρθρο που δίνει τη δυνατότητα εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων μετά οδηγού από γραφεία ενοικιάσεις αυτοκινήτων , τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία και την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, προβλήματα δημιουργούνται και στις πτήσεις αύριο, Τετάρτη, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), συμμετέχοντας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία

Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία μέχρι και την Τετάρτη, εισηγούμενη μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Επίσης, κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επίσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μηχανικοί, δικηγόροι, εισαγγελείς, ενώ απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι,εργαζόμενοι στους δήμους, δάσκαλοι, καθηγητές, και εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ.

Στάση εργασίας από τις 15.00 έως τις 19.00 θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς προβλήματα ο Λεβαδειακός ενόψει Άρη

Χωρίς προβλήματα ο Λεβαδειακός ενόψει Άρη
Στο γήπεδο της Χαιρώνειας προπονήθηκαν  οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού. Όσοι από αυτούς αγωνίστηκαν στον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη για περισσότερα από 45’ ακολούθησαν συντηρητικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με το πρόγραμμα να περιέχει ασκήσεις τεχνικής και αγωνιστικά τετράγωνα.
Ατομικά, λόγω μικροενοχλήσεων, προπονήθηκαν ο Κουτσόπουλος και ο Josemi, αλλά και ο Acosta, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στον προχθεσινό αγώνα. Αντίθετα, μεγάλο μέρος του προγράμματος της προπόνησης ακολούθησε ο Napoleoni.
Έτσι τα προβλήματα φαίνεται να λιγοστεύουν για τον τεχνικό του Λεβαδειακού, Γιώργο Παράσχο, ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση το μεγαλύτερο μέρος του έμψυχου δυναμικού να συμμετέχει χωρίς προβλήματα στις προπονήσεις ενόψει του σαββατιάτικου παιχνιδιού στη Λειβαδιά με αντίπαλο τον Άρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ας πιάσω το τζακ ποτ στο τζόκερ και ας μου πάρει τα μισά ο ΟΠΑΠ

Αλλάζει ο συντελεστής φορολογίας των κερδών του ΟΠΑΠ με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα στο νομοσχέδιο με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα. Με την τροπολογία στο εξής...


 το σύνολο των κερδών από τα τυχερά παίγνια που εκμεταλλεύεται η ΟΠΑΠ ΑΕ θα φορολογείται με ενιαίο συντελεστή 10% από 1.1.2013. Ο ίδιος συντελεστής θα ισχύσει και για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα αλλά από 1.1.2014.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου, προβλέπεται η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα από τα υφιστάμενα 13 τυχερά παίγνια που διεξάγει η ΟΠΑΠ ΑΕ σε ποσοστό 30% μέχρι την 12.10.2020.

Με την τροπολογία προβλέπεται ότι, τα αδιάθετα ποσά των κερδών των τυχερών παιγνίων, αποδίδονται μετά τη λήξη κάθε οικονομικής χρήσης, στο ελληνικό δημόσιο. Το υφιστάμενο σήμερα ποσοστό (30%) συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στα μικτά κέρδη από τα παιγνιομηχανήματα για τα οποία έχει χορηγηθεί άδεια εκμετάλλευσης στην ΟΠΑΠ ΑΕ (35.000 παιγνιομηχανήματα, περίπου), μπορεί να αυξηθεί έως το 35%, υπό προϋποθέσεις.

Καταργείται εξάλλου η υφιστάμενη διάταξη (παράγραφος 9 του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011) που αναφέρεται στη φορολογία κερδών των παικτών από τυχερά παίγνια που διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, και ο τρόπος φορολόγησης των κερδών αυτών εντάσσεται στον Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών, Προικών και Κερδών από Λαχεία, ο οποίος μετονομάζεται αναλόγως.

Τροποποιείται ο ανωτέρω Κώδικας, κατά βάση ως προς τη φορολόγηση κερδών από τυχερά παίγνια που εκμεταλλεύεται η ΟΠΑΠ ΑΕ. Στο εξής, το σύνολο των κερδών φορολογείται με ενιαίο συντελεστή 10% ενώ μέχρι σήμερα ισχύει αφορολόγητο για τα πρώτα 100 ευρώ, συντελεστής 10% για τα ποσά από 100 έως 1000 ευρώ και συντελεστής 15% για κέρδη από 1.001 ευρώ και πάνω. Η νέα φορολόγηση ισχύει από 1.1.2013. Το ίδιο ισχύει και για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα από 1.1.2014.

Η ετήσια αύξηση εσόδων για την περίοδο από το 2013 έως την 12.10.2020 από τη θέσπιση συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε ποσοστό 30%, στα έσοδα από τα τυχερά παίγνια της ΟΠΑΠ ΑΕ, εκτιμάται στο ποσό των 222.000.000 ευρώ περίπου. Επίσης εκτιμάται ετήσια αύξηση εσόδων από την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των κερδών από τα υφιστάμενα τυχερά παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ και του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, η οποία εκτιμάται στο ποσό των 138.000.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο μέτρα ανακούφισης για χιλιάδες φοιτητές

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών. Έκτακτη εξεταστική για τους επί πτυχίω
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοίνωσε δύο μέτρα "με στόχο να ανακουφιστούν οι ελληνικές οικογένειες που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση", όπως αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έκανε για το θέμα αυτό την εξής δήλωση:
"Έχουμε επιτύχει να αυξήσουμε τον αριθμό των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000. Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών.
Προχωράμε επίσης σε δύο επιπλέον στοχευμένα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να απαλλάξουμε τις οικογένειες των φοιτητών και σπουδαστών από πρόσθετα οικονομικά βάρη.
Τα δύο αυτά μέτρα δίνουν τη δυνατότητα:
1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.
2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.
Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους".
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ η ταινία της Παρασκευής 9-11-12 από την κιν/κή λέσχη Λιβαδειάς


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012   9.00 ΜΜ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ  : ΤΟΥ ΑΣΓΚΑΡ ΦΑΡΑΝΤΙ
Ο Ναντέρ και η Σιμίν διαφωνούν για το αν πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους στο Ιράν και σκέφτονται να χωρίσουν. Αναγκασμένος να βρει μια γυναίκα να προσέχει τον πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάϊμερ, ο Ναντέρ θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένος σε μια μοιραία παρεξήγηση.
Αριστουργηματικός, μοναδικής δεξιότητας συνδυασμός δράματος χαρακτήρων και κοινωνικής τοιχογραφίας. Χωρίς ίχνος καλλιτεχνικού φολκλόρ ή φωτογενούς μιζέριας, ο δημιουργός της ταινίας περιγράφει με διεισδυτική ακρίβεια όλο το σύγχρονο κοινωνικό ιστό του Ιράν, αποτυπώνοντας τις διαπλεκόμενες σχέσεις του, τονίζοντας τις εγγενείς αντιφάσεις του και φέρνοντας στην επιφάνεια τις (πολιτικές από τη μια και ψυχολογικές από την άλλη) δυνάμεις που τον καθορίζουν.
Χρυσή Άρκτος καλύτερης ταινίας και αργυρές αντρικής και γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2011.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπαράκ Ομπάμα νικητής των εκλογών


Ο Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ. Κέρδισε μια δεύτερη προεδρική θητεία καταφέρνοντας να επικρατήσει του μεγάλου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη μάχη που πάντως τελείωσε με καθαρή διαφορά σε επίπεδο εκλεκτόρων και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «κρατάει» την Πολιτεία του Οχάιο και να «κλειδώνει» τον αριθμό των 275 εκλεκτόρων που του εξασφάλισαν την επανεκλογή του.

Ο Ομπάμα κέρδισε σε 20 Πολιτείες, ενώ ο αντίπαλός του σε 23, αλλά όχι στις κρίσιμες που χρειαζόταν για να κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ αποδείχτηκε βραδιά για γερά νεύρα, ακριβώς όπως είχε προαναγγελθεί. Αλλά τελικώς όλες οι πολιτείες που θα έδιναν αποτέλεσμα έκλεισαν υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι"απο τον Δ.Κινηματογράφο Θήβας

Από Πέμπτη 8 Νοεμβρίου έως 14 Νοεμβρίου 2012
Ώρα Προβολής 21: 15 μ.μ.
 

 
Η ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η ιστορία ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στη Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

  Ηθοποιοί: Sebastian Koch, Evgenig Stychkin, Juan Diego Botto, Olga Sutulova, Catherine Deneuve, Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου. κ.ά.
Σκηνοθέτης: Γιάννης Σμαραγδής
Σεναριογράφος: Γιάννης Σμαραγδής, Παναγιώτης Πασχίδης, Jackie Pavlenko, Vladimir Valutskiy
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Ερχονται βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Ερχονται βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη καθώς από το μεσημέρι και από τα Βόρεια αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και έντονες στα ανατολικά καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού έχει ως εξής:
Μακεδονία - Θράκη
  • Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ στη Χαλκδική θα είναι κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και βελτίωση τη νύχτα.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου - Ηπειρος - Δυτική Στερεά - Δυτική Πελοπόννησος
  • Καιρός:Αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ και από τα βόρεια αναμένεται βαθμιαία βελτίωση
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι βαθμιαία στο Ιόνιο σε 6 τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία - Ανατολική Εύβοια - Ανατολική Πελοπόννησος
  • Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειονατολικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς
Κυκλάδες - Κρήτη
  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες;. Τη νύχτα τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.
  • Άνεμοι: Στη Κρήτη Δυτικκοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 4 που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάννησα
  • Καιρός: Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν, οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι το απόγευμα στα βόρεια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 24. Στα βόρεια έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Πιθανόν τη νύχτα στα βόρεια και ανατολικά τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.
  • Ανεμοι: Αρχικοί δυτικοί βορειοδυτικοί 3 μνε 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τη νύχτα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 6 πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ