Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πόσοι είναι τελικά ρε παιδιά οι υπάλληλοι της βουλής;

Το πόσοι ακριβώς είναι οι υπάλληλοι της Βουλής τηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, στελέχη της οποίας κατά καιρούς έχουν καταφέρει να προσθέσουν στις λίστες των προσλαμβανομένων, μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων, γιους και θυγατέρες. Έτσι, τα μόνα στοιχεία που μπορεί...


 να αντληθούν για τη διαχρονική εξέλιξη του πληθυσμού των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων είναι από τις καταστάσεις με την

«οργανική σύνθεση του προσωπικού» που επισυνάπτονται στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Βουλής. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν:

* Στις 20.8.1991 (προεδρία Αθανασίου Τσαλδάρη ) οι συνολικά «κατεχόμενες θέσεις» υπαλλήλων ήταν 571 (504 τακτικοί και 67 προσωπικό ιδιωτικού δικαίου).
* Στις 20.8.1994 (αρχή της προεδρίας του κ. Απ. Κακλαμάνη ) οι κατεχόμενες θέσεις ήταν 710 (592 τακτικοί και 118 προσωπικό ιδιωτικού δικαίου).

* Στις 30.4.2004 (σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στον τελευταίο προϋπολογισμό της τελευταίας και υπερδεκαετούς θητείας του κ. Κακλαμάνη, κατά την οποία έγιναν μεγάλα «ανοίγματα», όπως η καθιέρωση της Βουλής των Εφήβων, οι επισκέψεις μαθητών στο Κοινοβούλιο, η δημιουργία του διαδικτυακού κόμβου, καθώς και η λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού, αλλά και τηλεοπτικού σταθμού), οι συνολικά κατεχόμενες θέσεις προσωπικού ανήλθαν σε 824 (646 τακτικοί, 47 μετακλητοί και 131 ιδιωτικού δικαίου).

* Στις 31.5.2006 (επί προεδρίας της κυρίας Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα) οι κατεχόμενες θέσεις εκτινάχθηκαν σε 1.305 (710 τακτικοί, 74 μετακλητοί και 521 ιδιωτικού δικαίου).

* Στις 31.5.2009 (όπως καταγράφεται στον τελευταίο προϋπολογισμό και καλύπτει ένα μέρος της θητείας του τέως προέδρου κ. Δ. Σούφα, αλλά όχι την τελευταία περίοδο κατά την οποία έγιναν δεκάδες «τακτοποιήσεις» που μπορεί να φθάσουν τις εκατοντάδες ως το τέλος του χρόνου, οπότε ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για μονιμοποίηση μετακλητών) η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και έτσι οι συνολικά κατεχόμενες θέσεις έφθασαν τις 1.514
(743 τακτικοί, 101 μετακλητοί και 670 προσωπικό ιδιωτικού δικαίου).

Αν, μάλιστα, προστεθούν σε αυτές και άλλες 64 θέσεις που αναφέρονται ως «κενές δεσμευμένες» και αφορούν μετακλητούς και αποσπασμένους υπαλλήλους, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων είναι βέβαιο ότι υπερβαίνει τους 1.600 και άρα είναι υπερτριπλάσιος όσων υπηρετούσαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντάμωμα συμμαθητών μετά απο 40 χρόνια στη Θήβα!!!



Για να ξαναγνωρισθούμε μεταξύ μας. Να θυμηθούμε νοσταλγικά γεγονότα, δασκάλους, στιγμές, φάρσες, πειράγματα. Ακόμα και για να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό ζωής έως τώρα. Τι λέτε; Ξανασυναντιόμαστε; Μετά από 40 χρόνια οι απόφοιτοι/τες του 1972 από τα 6τάξια Γυμνάσιο Αρρένων και Θηλέων Θηβών αντίστοιχα, θα βρεθούμε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12:300 το μεσημέρι στο Κέντρο «Τζάκι» (Σιδ. Σταθμός) στη Θήβα. Καλή αντάμωση.
Πληροφορίες: Αλεξάνδρου Δημήτρης : 22620-26921, 6978069875
Ίσσαρης Θρασύβουλος: mail: thissaris@sch.gr
thivagr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεύτερη ευκαιρία για επενδύσεις μέσω του προγράμματος Leader


Τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα σε κάποιες περιοχές οδήγησαν τον Θ. Τσαυτάρη στην απόφαση να αυξήσει  τα κατανεμόμενα ποσά κατά 2 εκατ. ευρώ για φέτος.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Leader, που επιδοτεί νέες μικρές επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και στον αγροτουρισμό.Το μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, που οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία και στην απουσία χρηματοδότησης από τις τράπεζες, είχε ως αποτέλεσμα να περισσέψουν αρκετά κονδύλια σε πολλές περιοχές της χώρας από τον πρώτο κύκλο προκηρύξεων που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012 και να δοθεί φέτος μία δεύτερη ευκαιρία για νέους επενδυτές.
Τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα σε κάποιες περιοχές οδήγησαν τον Θ. Τσαυτάρη στην απόφαση να αυξήσει τα κατανεμόμενα ποσά κατά 2 εκατ. ευρώ για φέτος.
Μάλιστα, κάποιες περιοχές παρουσίασαν και καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, οπότε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Τσαυτάρης, αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να αυξήσει τα κατανεμόμενα ποσά κατά 2 εκατ. ευρώ για φέτος.
Παρά το γεγονός ότι ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων δεν κάλυψε τους προϋπολογισμούς των τοπικών Leader, οι υπεύθυνοι των Αναπτυξιακών Εταιρειών είναι αισιόδοξοι ότι θα καλυφθεί το σύνολο των πιστώσεων και μάλιστα «με άνεση», όπως λέει στην Agrenda o διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργος Μαυρογιάννης. Πάντως, στις περιοχές όπου ο αγροτουρισμός δεν είναι τόσο αναπτυγμένος (π.χ. θεσσαλικός κάμπος), το ενδιαφέρον στις ενημερωτικές εκδηλώσεις είναι και πάλι περιορισμένο.


Ποια είναι ανοιχτά και ποια ετοιμάζονται

Αυτή τη στιγμή, «ανοιχτά» για αιτήσεις είναι τα Leader της Λάρισας (έως 30 Νοεμβρίου), το Leader Αχαΐας (έως 29 Νοεμβρίου) και το Leader Λέσβου (έως 27 Νοεμβρίου). Έχουν  ξεκινήσει να ετοιμάζονται, με ενημερωτικές εκδηλώσεις στα χωριά, περιμένοντας την έγκριση από το υπουργείο τα Leader Καστοριάς και το Leader Ηρακλείου. Το δεύτερο, σύμφωνα με την προδημοσίευσή του, έχει συνολικό προϋπολογισμό 6.312.238,56 ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις από το τέλος Νοεμβρίου.
Οι ενισχυόµενες δράσεις αφορούν τα εξής:
● Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων (μικρές µονάδες µεταποίησης)
● ∆ιαφοροποίηση προς µη γεωργικές δραστηριότητες (υποδοµών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης, παραδοσιακών καφενείων-ταβερνών κ.λπ. µονάδων εναλλακτικών µορφών τουρισµού, επισκέψιµων αγροκτηµάτων, βιοτεχνικών µονάδων, επιχειρήσεων ειδών διατροφής κ.λπ.)
● Στήριξη της δηµιουργίας και ανάπτυξης. πολύ µικρών επιχειρήσεων (βιοτεχνικών µονάδων, επιχειρήσεων ειδών διατροφής)
● Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριότητων (υποδοµών διανυκτέρευσης, µονάδων εναλλακτικών µορφών τουρισµού, κ.λπ.)
● Ανάπλαση χωριών (αφορά Ο.Τ.Α.)
● Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων ανάδειξης τοπικής κληρονοµιάς, δράσεις που αφορούν κυρίως συλλόγους, Ο.Τ.Α. και άλλους φορείς, όχι ιδιώτες.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί ενδεικτικά τα ποσοστά χρηματοδότησης των δράσεων που ενισχύονται μέσω του Leader Ηρακλείου που πρόκειται να προκηρυχθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου: Ποσοστά χρηματοδότησης και δράσεις που χρηματοδοτούνται μέσω leader.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ 21o ΑΙΩΝΑ»

 

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου, ο Δρ. Άλεξ Παύλου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας, θα μιλήσει για το κατ’ εξοχήν ενδιαφέρον θέμα για την περιοχή μας: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ».
Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από τον Δήμο Αλιάρτου και την "Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών" σε συνεργασία με το Σύλλογο "Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον" και εντάσσεται σε κύκλο διαλέξεων από ειδικούς επιστήμονες.


Για πληροφορίες:

Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κ. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κ. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κ. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κ. Καρβούνη)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η τουρκική «μανία»

Αν νομίζατε ότι στερεύει σταδιακά η δεξαμενή των τουρκικών σειρών, απατάστε. Δύο -τουλάχιστον- νέα σίριαλ αναμένεται να δουν σύντομα το φως του εγχώριου τηλεοπτικού αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, καινούργια σειρά εκ της....


γείτονος εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, με προοπτική να τη μεταδώσει τον Δεκέμβριο. Την ίδια στιγμή, το Mega συνεχίζει την τακτική να αλλάζει τα τουρκικά σαν τα... πουκάμισα και ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο πρόγραμμά του το νέο του απόκτημα. Ο λόγος για τη σειρά «Το κορίτσι που αγάπησα» (Bir cocuk sevdim), που θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 17.00, για να αντικαταστήσει τον «Μοιραίο έρωτα», που ολοκληρώνει τον κύκλο του.  Realnews

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη ΛΑΡΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας



Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, την ερχόμενη Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι.
Θα συναντηθεί με το σωματείο εργαζομένων αλλά και τη Διοίκηση της εταιρίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.
Πριν λίγο καιρό, επίσκεψη στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα, πραγματοποίησε κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, Βασίλη Κυριακάκη και Γιάννη Σταθά και σύμφωνα με τις δηλώσεις τους «η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο καθώς το εργοστάσιο αποτελεί πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται και για χιλιάδες εργαζόμενους».




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα 6,5 εκατ. ευρώ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας..γιατί χρέωναν υπέρογκα ποσά τους καταναλωτές..

Πρόστιμα συνολικού ύψους 6.650.000 ευρώ στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας -3,5 εκατ. ευρώ για την COSMOTE, 2,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE και 650.000 ευρώ για τη WIND, αντίστοιχα- επέβαλε ομόφωνα η ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών για αυθαίρετες και υπέρογκες χρεώσεις που προέκυψαν σε βάρος συνδρομητών κυρίως από υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, διαπιστώθηκε η κατά παράβαση της νομοθεσίας ενεργοποίηση της υπηρεσίας μεταφοράς δεδομένων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των συνδρομητών, με συνέπεια τις υψηλές χρεώσεις. Αυτές προέκυψαν κυρίως για χρήστες «έξυπνων» κινητών (smartphones), λόγω αυτόματων ενημερώσεων που συνεπάγονταν τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων.
Για την παράβαση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην COSMOTE, ενός εκατ. ευρώ στη VODAFONE και 500.000 ευρώ στη WIND. Για την παράβαση της αυτόματης ενεργοποίησης προγράμματος ημερήσιας χρέωσης σε συνδρομητές, που δεν είχαν επιλέξει ανάλογο πακέτο, το πρόστιμο ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ για την COSMOTE (υπηρεσία «Internet Day Pass») και 1,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE (υπηρεσία «Internet όλη μέρα»). Επιπλέον, επιβλήθηκε, στην ίδια συνεδρίαση, σε βάρος της WIND πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ για αυθαίρετη ενεργοποίηση υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας σε συνδρομητές που δεν είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.





Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας της Τετάρτης - Το μηδέν θα πλησιάσει ο υδράργυρος
Μεγάλη πτώση θα παρουσιάσει την Τετάρτη η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί ακόμη και κοντά στο μηδέν. Νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και λίγες βροχές, θα χαρακτηρίσουν, επίσης, την ημέρα.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι μεγάλη, καθώς σε αντίθεση με το σημερινό σκηνικό, ο υδράργυρος θα πλησιάσει ακόμη και το μηδέν. Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι τοπικά στο Θρακικό και στη Θάλασσα των Κυθήρων σε θυελλώδεις.
Ο καιρός στην Αττική
Συννεφιά, θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθρμούς Κελσίου, άνεμοι μέτριοι ώς και ισχυροί και στα ανατολικά τμήματα του Σαρωνικού και στο Νότιου Ευβοϊκού σχεδόν θυελλώδεις, θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Νταβλούρου της ΝΔ αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Νταβλούρου της ΝΔ αποφάσισε η Βουλή

Με απόφασή της η επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αθανάσιου Νταβλούρου.
Εναντίον του βουλευτή ΝΔ Αχαΐας είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην Λιμενάρχης Πάτρας, Απόστολος Λιούρδης, ισχυριζόμενος πως ο κ. Νταβλούρος, με την ιδιότητα του αστυνομικού διευθυντή Πατρών, είχε εκβιάσει συλληφθέντες λαθρομετανάστες, να υποδείξουν τον κ. Λιούρδη ως συμμέτοχο στο κύκλωμα της διακίνησής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του κ. Νταβλούρου προκειμένου να εκδικαστεί η μήνυση.
Τον τελικό λόγο για την απόφαση θα έχει η Ολομέλεια της Βουλής, εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χούφτωμα σε ΑΤΜ.!!!VIDEO




Πλησιάζει τις 2.700.000 προβολές η φάρσα των Mad Boys με τα…

πάθη μιας κοπέλας που θέλει να σηκώσει χρήματα από ένα ΑΤΜ και δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από «αγνώστους».
Το χαστούκι πέφτει σύννεφο, μόνο που άλλος «χουφτώνει» και άλλος, τελικά, πληρώνει…

Όσο για το δράστη, κατορθώνει και βρίσκει τρόπους διαφυγής και ούτε γάτα, ούτε ζημιά…


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη

Θέμα «ταμπού» είναι στις περισσότερες...χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ελλάδα, το ύψος των απολαβών των βουλευτών.
Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα του συλλόγου «Έλληνες φορολογούμενοι», οι οποίοι και δημοσιεύουν σχετικό πίνακα με τις αμοιβές των βουλευτών στα εθνικά κοινοβούλια.

Καλύτερα αμειβόμενοι, με βάση τη «βασική αμοιβή», είναι οι Ιταλοί, αφού παίρνουν 11.703 ευρώ μηνιαίως. Στον αντίποδα τις μικρότερες απολαβές έχουν οι βουλευτές της Ουγγαρίας με μόλις 850 ευρώ μηνιαίως.

Χειρότερα αμειβόμενοι, σε κράτος της Ευρωζώνης είναι της Σλοβάκοι με 1.961 ευρώ μηνιαίως.

Σε όλες σχεδόν τις χώρες, η αμοιβή των βουλευτών αποτελείται από δύο τμήματα: α) από τη βασική αμοιβή και β) από συμπληρωματική αμοιβή που έχει τη μορφή εξόδων παραστάσεως, επιδομάτων, αποζημιώσεων για διάφορες δαπάνες κλπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, η συμπληρωματική αμοιβή, είναι υψηλότερη της βασικής. Επίσης σε αρκετές χώρες δίδονται και άλλες παροχές (τηλέφωνα, ταχυδρομική ατέλεια, παροχή βοηθών και συνεργατών κ.λ.π.).

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των «Ελλήνων φορολογουμένων», στις ιστοσελίδες δώδεκα Κοινοβουλίων, παρέχονται ικανοποιητικές και επαρκείς πληροφορίες για το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες 15 Κοινοβουλίων δεν αναφέρονται στο ζήτημα. Μεταξύ αυτών που δεν αναφέρονται, περιλαμβάνονται τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα Κοινοβούλια με τα πλέον διάφανα στοιχεία είναι αυτό της Γερμανίας και της Ιρλανδίας, ενώ τα sites των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου είναι τα μόνα τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες μόνον στις εθνικές τους γλώσσες.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχουν απογραφεί 12.788 συνταξιούχοι





Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ 12.788 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων δεν
προσήλθαν για να απογραφούν έως τη λήξη της φυσικής απογραφής, στις 5 Νοεμβρίου 2012.
Πιο αναλυτικά, χωρίς φυσική απογραφή παραμένουν 8.389 περιπτώσεις κύριων συντάξεων, 6.852 περιπτώσεις επικουρικών, εκ των οποίων 3.300 περιπτώσεις λαμβάνουν και κύρια σύνταξη του ΙΚΑ, 59 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας, (ΤΑΠΙΛΤ) και 788 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Τομέα Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ, (ΤΑΠ-ΟΤΕ).
Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί μπορούν να το κάνουν με δυνατότητα απόδοσης της σύνταξης, την ίδια ή την επόμενη ημέρα, από το υποκατάστημα του ΙΚΑ έως τις 26/11/2012.
Από τις 27/11/2012 και μετά η απογραφή θα διενεργείται στο υποκατάστημα, αλλά η σύνταξη θα καταβάλλεται μόνο μέσω της τράπεζας, η οποία θα ενημερώνεται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, από την 1η Ιανουαρίου του 2013 το ΙΚΑ θα ξεκινήσει τη διερεύνηση των υποθέσεων των συνταξιούχων που δεν έχουν απογραφεί «μία προς μία», διοικητικά ακόμη και δικαστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στεγνή» ακόμη η αγορά φαρμάκων! Συνεχίζονται οι τραγικές ελλείψεις

Βασικά σκευάσματα απουσιάζουν ακόμη από τα φαρμακεία με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να ταλαιπωρούνται αναζητώντας το απαραίτητο σκεύασμα τους. Τι θα γίνει...
Σε απόγνωση βρίσκονται ακόμη αμέτρητοι Έλληνες ασθενείς οι οποίοι αναζητούν μάταια τα φάρμακα που έπαιρναν επί χρόνια αλλά πλέον δεν τα βρίσκουν.

Η αγορά εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τόσο με το νέο δελτίο τιμών όσο και με τον εφοδιασμό.
Το δελτίο τιμών που εκδίδεται δια χειρός αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, έχει υποστεί διορθώσεις αλλά ακόμη ?παραπατά καθώς παρουσιάζει ακόμη λάθη.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες από την άλλη είναι σε μια παρατεταμένη αναμονή έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο ενώ οι φαρμακαποθήκες δίνουν με το σταγονόμετρο φάρμακα στα φαρμακεία.
Τα φάρμακα που απουσιάζουν από τα ράφια είναι ευρείας χρήσης με συνέπεια οι ασθενείς να αναγκάζονται από τώρα να λαμβάνουν γενόσημα για να τα αντικαταστήσουν.

Πάντως ο Μάριος Σαλμάς θεωρεί υπεύθυνους για τις ελλείψεις τους φαρμακοποιούς γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κλάδου.
Όμως με βάση τα μέτρα που ψηφίστηκαν, όλοι πλέον οι ασθενείς θα λαμβάνουν γενόσημα τα οποία άλλωστε και θα αποζημιώνονται από τα Ταμεία ως φθηνότερα. Ποια ακριβώς θα παίρνουν, παραμένει άγνωστο καθώς οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία (μόνο σε ποσοστό 15%).
Έτσι ασθενείς που είχαν συνηθίσει επί χρόνια να παίρνουν συγκεκριμένα φάρμακα θα πρέπει μάλλον να τα αλλάξουν ανεξάρτητα εάν τους είναι αποτελεσματικά ή όχι.iliaoikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλεται η απεργία στην ΕΡΤ – Επιστρέφουν στην εκπομπή τους οι Αρβανίτης-Κατσίμη

Αναστέλλεται η απεργία στην ΕΡΤ – Επιστρέφουν στην εκπομπή τους οι Αρβανίτης-Κατ

Την απόφαση να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ πήρε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της τόνισε πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση έπειτα από τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης και του διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιου Λιάτσου για συμπόρευση με τους εργαζομένους στο θέμα των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου, την επιστροφή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στην παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τους και την υπόσχεση της διοίκησης της ΕΡΤ για διάλογο, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς.
«Σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο δημόσιος φορέας της Ενημέρωσης, πρέπει να επαναλειτουργήσει ανεμπόδιστα, με τη μέχρι τώρα εγκυρότητα και αντικειμενικότητά του, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθεροτυπίας και την ισότιμη και ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων, αναλύσεων και απόψεων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Savages» (“Αγριότητα”) από τον Κινηματογράφο Θήβας

Σας ενημερώνουμε,  ότι από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Savages» (“Αγριότητα”).
Ώρα Προβολής: 21:15 μ.μ.
Περίληψη:
Η χίπισσα Ο πέφτει θύμα απαγωγής από μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών. Για να την βοηθήσουν, σπεύδουν δύο νεαροί που ασχολούνται με φυτεία μαριχουάνας και την μοιράζονταν ως κοπέλα τους: ο Μπεν, απόφοιτος του Μπέρκλεϊ κι ο πρώην πεζοναύτης, Τσον.
Ηθοποιοί: Taylor Kitsch, Aaron Johnson, Blake Lively, John Travolta, Salma Hayek
Σκηνοθέτης: Oliver Stone
Σεναριογράφοι: Oliver Stone, Shane Salerno, Don Winslow
                                              
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάθηκε άτυχος ο A.O. Mαυροματίου!!!

image one
  • Απίστευτο και όμως χάσαμε... Η καλύτερη εμφάνιση του Α.Ο.Μαυροματίου για φέτος συνοδεύτηκε με ήττα. Τόσες ευκαιρίες δεν είχε κάνει συνολικά ο Α.Ο.Μ. έως τώρα και τις έκανε σε ένα παιχνίδι. Το Δήλεσι με μια μονό ευκαιρία στο Α΄ημίχρονο άνοιξε το σκορ στο 15'. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Α.Ο.Μ. έχασε 2 κλασσικά τετ α τετ με τον Ραχούτη και τον Σιαμανδούρα. Στην επανάληψη στο 60' ο Στοιχειός έχασε ακόμα ένα τετ α τετ για την ομάδα μας. Το Δήλεσι είχε δοκάρι στο 65' και αμέσως μετά μια πολύ καλή ευκαιρία. Στο 80' ο Δρίτσας χάνει το τέταρτο τετ α τετ της ημέρας!!! Οι γηπεδούχοι τράβαγαν τα μαλλιά τους και οι φιλοξενούμενοι δεν το πίστευαν. Το Δήλεσι αν και εμφάνισε κάποιες αδυναμίες στην άμυνα χειρίστηκε πολύ καλά τις στιγμές πίεσης δείχνοντας ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Ικανοποίηση για την εμφάνιση του Α.Ο.Μ. αν και με βασικές ελλείψεις. Στο τέλος του παιχνιδιού υπήρξε εκνευρισμός για το αποτέλεσμα. Η Διοίκηση δήλωσε: "Ευελπιστούμε σε ανάλογες εμφανίσεις, καθώς αυτό προέχει πάνω απ'όλα και όχι πάση θυσία οι νίκες. Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να ενταχθούν και να μάθουν να λειτουργούν σαν ομάδα. Πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή για το ζήλο που δείχνουν για την ομάδα, δεδομένου όλες τις δυσκολίες και κάποια στιγμή θα έρθουν και τα αποτελέσματα."

Επόμενο παιχνίδι για τον Α.Ο.Μαυροματίου με τον Πελοπίδα εκτός έδρας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς


ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση (άρθρο  67 § 5 του Ν. 3852/2010 ) του Δημοτικού Συμβουλίου   θα πραγματοποιηθεί την 14η Νοεμβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων-Πρώην αίθουσα συνεδριάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου - Διοικητήριο.
Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι:

Συζήτηση επί της κατάργησης των θέσεων Ι.Δ.Α.Χ. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διοικητικού Λογιστικού, Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων) και της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων αυτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενδείξεις για "πληθώρα κοιτασμάτων υδρογονανθράκων" δίνει ο ελληνικός χώρος

 

"Το γεωλογικό υπόβαθρο της Ελλάδας φαίνεται ότι «κρύβει» πληθώρα κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. 
Μπορεί η δυτική Ελλάδα και η Κρήτη να είναι οι πολλά υποσχόμενες περιοχές, ωστόσο ενδείξεις για υδρογονάνθρακες υπάρχουν, επίσης, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ακαρνανία, τα Γρεβενά, το Θερμαϊκό κόλπο, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο".



Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο... ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκάς Χριστοφόρου, ο οποίος θα δώσει σχετική διάλεξη απόψε στην Ακαδημία Αθηνών.

«Είναι άκρως αναγκαία η προώθηση της έρευνας των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουμε το ταχύτερο σαφή εικόνα για την ύπαρξή τους σε κάθε περιοχή του ελληνικού χώρου», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χριστοφόρου.

Οι πολλά υποσχόμενες περιοχές, όπου θα γίνουν και οι πρώτες έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, είναι η Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ιωάννινα και Κατάκολο), καθώς και η περιοχή νότια της Κρήτης, όπου φαίνεται ότι οι ποσότητες είναι τεράστιες.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν είναι οι μόνες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας επισημαίνει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι το γεωλογικό υπόβαθρο για τη γέννηση, τη «μετανάστευση», την παγίδευση και την αποθήκευση των υδρογονανθράκων είναι κατάλληλο και σε άλλες τοποθεσίες, όπως η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Ακαρνανία, ο Μεσσηνιακός κόλπος, το βόρειο Αιγαίο, τα Γρεβενά, ο Θερμαϊκός κόλπος και η Θράκη. Μόνο, όμως οι κατάλληλες έρευνες θα δείξουν την έκταση των κοιτασμάτων».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών υπογραμμίζει ότι οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν ενεργειακούς πόρους σημαντικούς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, γι'Α αυτό και πρέπει να καταστούν βιώσιμοι.

«Ένας πολιτισμός για να είναι βιώσιμος χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη και άρα βιώσιμες πηγές ενέργειας, που θα είναι οικονομικά προσιτές, συμβατές με το περιβάλλον και θα παρέχονται στην κοινωνία σε βάθος χρόνου», διευκρινίζει.

Στην Ελλάδα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κυριαρχείται από τη χρήση του λιγνίτη, ενός ορυκτού καυσίμου που μπορεί να εξαντληθεί στα επόμενα 50-60 χρόνια εάν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός χρήσης.

Την ίδια ώρα η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (υδροηλεκτρική, αιολική, ηλιακή και φωτοβολταϊκά) είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2009 η αιολική ενέργεια αποτελούσε μόλις το 3% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αν και ο στόχος ήταν το ποσοστό να κυμανθεί στο 10%.

Επίσης, μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ανάπτυξη των ηλιοθερμικών συγκεντρωτικών τεχνολογιών, δηλαδή μεγάλων εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν κάτοπτρα, τα οποία στρέφονται προς τον ήλιο και παίρνουν ηλιακή ακτινοβολία, την οποία μετατρέπουν στη συνέχεια σε θερμική ενέργεια. Στα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής, που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία 30 χρόνια στην Αμερική και έχει αναπτυχθεί και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, είναι η παραγωγή μεγάλης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας και η αποθήκευση για χρήση όποτε χρειαστεί. Μόλις πρόσφατα η ΡΑΕ αδειοδότησε έργα μικρού μεγέθους σε όλη τη χώρα με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας που και αυτή είναι χαμηλή στην Ελλάδα, αποτελούν, κατά τον κ. Χριστοφόρου, σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Η διάλεξη του ακαδημαϊκού, Λουκά Χριστοφόρου, με θέμα «Ελληνικοί ενεργειακοί πόροι» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 μ.μ., στην Ακαδημία Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:«Πάρτε Έλληνες, αλλιώς θα σας βάλουμε λουκέτο»

Τέσσερις "εύσωμοι κύριοι της Χρυσής Αυγής" επισκέφθηκαν αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Μαντούδι Ευβοίας για να πουν «δυο κουβέντες σταράτες» με τον ιδιοκτήτη.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της... εφημερίδας «6 μέρες», οι προειδοποιήσεις σε καταστηματάρχες είναι σαφείς: «Διώξτε τους ξένους και πάρτε Έλληνες, αλλιώς θα σας βάλουμε λουκέτο». Τα περιστατικά είναι πολλά, όπως δείχνουν οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες επιχειρηματιών τόσο στην επαρχία όσο και στην Αθήνα.

Όπως διαβάζουμε, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας πολλοί είναι οι καταστηματάρχες - επιχειρηματίες που έχουν δεχθεί ανάλογες «επισκέψεις», ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που προχωρούν σε ενυπόγραφη καταγγελία στην αστυνομία, καθώς φοβούνται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλίδα:Υπάλληλος - "μπουμπούκι"! Έκανε ένοπλη ληστεία... στην κάβα που δούλευε!

Τόσο ο 20χρονος όμως, όσο και άλλοι τρεις -ηλικίας 19,22 και 27 χρονών- που συμμετείχαν στη ληστεία, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Όλοι είναι από την Αλβανία. Η ληστεία έγινε χθες το πρωί στην επιχείρηση εμπορίας ποτών, στο.....


βαθύ Αυλίδας Ευβοίας
Μάλιστα, οι δράστες που κρατούσαν πιστόλια, δεν δίστασαν να επιτεθούν και να βιαιοπραγήσουν σε βάρος των ιδιοκτητών. Όταν έφευγαν, οι ιδιοκτήτης του μαγαζιού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν δράστη, μετά από πάλη.
Πρόκειται για τον μικρότερο της "παρέας", τον 19χρονος, στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν:

Ένα πιστόλι με γεμιστήρα.
Ένα σακίδιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.554 ευρώ, το οποίο οι δράστες είχαν λίγο νωρίτερα πάρει από την επιχείρηση και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες της.
Έναν μάλλινο σκούφο, τύπου full face και ένα ζεύγος μάλλινα γάντια.
Ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 7,65 mm .
Ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι χθες τα ξημερώματα ο 19χρονος μαζί με τον 27χρονο και 22χρονο, έφυγαν με ΙΧ από περιοχή της Αττικής με σκοπό να κάνουν ληστεία στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Μάλιστα, για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, είχαν ως συνεργό τους τον 20χρονο συμπατριώτη τους, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση και είχε φροντίσει να τους δώσει πληροφορίες.

Άμεσα ο 20χρονος, κάτοικος της περιοχής Παραλίας Αυλίδας Ευβοίας, αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε μέσα στην επιχείρηση!
Ο δράστης ομολόγησε την συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα και συνελήφθη.

Μετά, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο, στον Ταύρο Αττικής.
Μέσα στα σπίτια τους βρέθηκαν:

Διαρρηκτικά εργαλεία.
Ένα δερμάτινο τσαντάκι μέσης απόκρυψης οπλισμού, το οποίο περιείχε ειδικό λάστιχο για συγκράτηση πιστολιού.
Ένας μάλλινος σκούφος, τύπου full face και δύο 2 ζεύγη γαντιών.
Ένας φακός χειρός και μία ξύλινη ράβδος, πρόσφορη για άμυνα και επίθεση.
Μία ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.
Βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ρούχα και άλλα μικροαντικείμενα των δραστών.

Προέκυψε επίσης, ότι ο 19χρονος ήταν παράνομα στη χώρα μας και ότι ο 27χρονος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011 για κλοπή μοτοσικλέτας και επίσης είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν την Πέμπτη στον Ανακριτή Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη και 13, μύθοι και αλήθειες

Τρίτη και 13 σήμερα και ενώ για κάποιους είναι μια ημέρα όπως όλες οι άλλες, για κάποιους άλλους είναι μία ημέρα «φόβητρο»…
Δοξασίες, κακοτυχίες και φυσικά προκαταλήψεις συνοδεύουν αυτήν την ημέρα.

Από πού πηγάζουν όμως όλα αυτά και πόση αλήθεια ή μύθους μπορεί να κρύβουν;

Αν «φοβάσαι» τον αριθμό 13, ίσως πάσχεις από «triakaidekaphobia»!

Ναι, έχει δικό της όνομα και υποδηλώνει την φοβία που έχει κάποιος για τον αριθμό 13. Πολλοί θα γελάσουν με αυτή την «φοβία» αλλά, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του «Medical Journal», οι πιθανότητες αυτοκινητικού ατυχήματος αυξάνονται στο διπλάσιο κάθε Παρασκευή και 13!

Επίσης, τo 13 σπάει την αρμονία του «τέλειου» αριθμού 12.

Έχουμε και λέμε… 12 μήνες, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ευαγγέλια, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 Θεοί του Ολύμπου. Στις κάρτες ταρό, το νούμερο 13 αντιστοιχεί στον θάνατο.

Γενικότερα, η Τρίτη θεωρείται «κακή» ημέρα για τον Ελληνισμό. Αποφράδα ημέρα.

Ήταν Τρίτη 29 Μαΐου του 1453, όταν «έπεσε» η Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, στις Δυτικοευρωπαϊκές χώρες το δίδυμο Παρασκευή και 13 θεωρείται ιδιαίτερα γρουσούζικο, αφού πιθανότατα συνδέεται με τη μέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών το 1307.

Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.












Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ