Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Βίντεο - ντοκουμέντο από το υποβρύχιο Παπανικολής, που γέρνει [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Το πανάκριβο υποβρύχιο, που υποτίθεται ότι θα ήταν το καλύτερο του κόσμου, που μόνο τα πυρηνικά υποβρύχια υποτίθεται ότι μπορούσαν να το ανταγωνιστούν, συμπεριφερόταν σαν... σκούνα! Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο, και παρακολουθείστε για πρώτη φορά πώς το Παπανικολής γέρνει και βυθίζεται στα κύματα σαν καΐκι....



Η εκπομπή του ALPHA «Αυτοψία» κατέγραψε την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα ακόμη τέσσερα υποβρύχια, αξίας 2,3 δισ. ευρώ, που ακόμη δεν έχουν παραδοθεί, και... σαπίζουν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ακόμη, εξασφάλισε ένα βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση και στο οποίο καταγράφηκε η πρώτη δοκιμή του περίφημου υποβρυχίου «Παπανικολής», με τις εικόνες να επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το υποβρύχιο πράγματι έγερνε και συμπεριφερόταν στην θάλασσα σαν... καΐκι.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα παίρνουν 200 ευρώ τον μήνα οι μακροχρόνια άνεργοι

Αλλάζουν με τον εκτελεστικό νόμο του 3ου μνημονίου οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος των… 200 ευρώ μηνιαίως στους μακροχρόνια ανέργους. 

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα γίνουν χειρότερα αλλά τα ηλικιακά κριτήρια θα βελτιωθούν. 

Τελικώς οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι ή λιγότεροι; 

Μάλλον περισσότεροι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ έχει προϋπολογίσει να πληρώσει 2-3 δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον. 

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει σήμερα, τι πρόκειται να αλλάξει και από πότε...





Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) , οι βασικές προϋποθέσεις για να εισπράξει σήμερα κάποιος το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας είναι οι εξής τέσσερις:

1. Ηλικία από 45 μέχρι 65 ετών

Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 45ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 65ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. Η συμπλήρωση του 65ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.

2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας

Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις).
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών .

3. Nα έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση.Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998 και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2012, θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2011 έως 15/5/2012 να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.

4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 12.000 ΕΥΡΩ.
Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 587 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο.Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Έτσι π.χ. για το δικαιούχο που έχει 2 ανήλικα τέκνα, το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 13.174 (12.000 + 587 + 587 = 13.174) ΕΥΡΩ

Από τον νόμο του μνημονίου προκύπτουν δύο βασικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από το 2014. Ποιες είναι;

  • Το εισοδηματικό κριτήριο θα μειωθεί από τα 12.000 ευρώ (συν 587 ευρώ για κάθε παιδί) στα 10.000 ευρώ (συν 587 ευρώ για κάθε παιδί)
  • Το ηλικιακό κριτήριο θα διευρυνθεί ώστε να συμπεριληφθούν και μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας άνω των 25 ετών (αντί για 45 ετών που είναι το ηλικιακό κριτήριο σήμερα)





fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτυ της Β' Λυκείου Θεσπιών

Η Β'ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 μ.μ. ΣΤΟ CLUB ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ LIVE ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΚΟ.ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΤΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΕΥΡΩ
Ελάτε να διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας με πολύ κέφι ποτό και χορό!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένταξη αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς






Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο με τίτλο: «Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς», µε προϋπολογισµό 2.391.995,66 € με Δικαιούχο τον Δήμο Λεβαδέων , το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013», και των δράσεων που έχουν εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Με την έναρξη του έργου θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του αναγλύφου, για την αντιστήριξη του οποίου θα κατασκευαστεί μετωπικό ανάχωμα. Στη συνέχεια θα κατασκευασθούν έργα τελικής κάλυψης, έργα διαχείρισης στραγγισμάτων και έργα διαχείρισης βιοαερίου. Θα ακολουθήσει η εκτέλεση έργων περιβαλλοντικής παρακολούθησης και ελέγχου, που θα περιλαμβάνουν γεωτρήσεις παρακολούθησης των υπόγειων υδάτων και διαφυγής βιοαερίου, μάρτυρες καθίζησης στο απορριμματικό ανάγλυφο και δειγματοληψία επιφανειακών υδάτων. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τα έργα φύτευσης αποκατεστημένου χώρου και σύστημα άρδευσης αυτών, με τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες κατασκευής και επέκτασης του οικίσκου, με την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης ζύγισης – λειτουργία γεφυροπλάστιγγας και συστήματος παρακολούθησης μέσω καμερών και την εγκατάσταση τριτοβάθμιας επεξεργασίας στραγγισμάτων.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 2.391.995,66 € για την υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής παρέμβασης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση των προτάσεων των Δήμων και εντάσσουμε έργα για την καίρια αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών. Στη προσπάθειά μας αυτή για την περιβαλλοντική αλλά και τη συνολικότερη αναβάθμιση της Στερεάς Ελλάδας, οι Δήμοι της Περιφέρειας αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες μας, με πολύ ουσιαστική συνδρομή στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων καθώς και στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήταν μόλις 16 ετών...Αν φoρούσε κράνος ίσως να είχε σωθεί



Δεν τα κατάφερε ο 16χρονος μαθητής από την Αγία Μαρίνα Στυλίδας, που την περασμένη Παρασκευή τράκαρε μετωπικά με άλλο μηχανάκι στον οικισμό "Βασιλική" Στυλίδας...

Το θαύμα που όλοι ευχόντουσαν δεν έγινε. Ο 16χρονος μαθητής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 11:00΄ το πρωί, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Ο Ρότζι, όπως τον φωνάζαν οι φίλοι του, πήγαινε με το κόκκινο μηχανάκι, που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία του LamiaReport, για μάθημα σε φροντιστήριο στη Στυλίδα. Σε μια από τις στροφές, στη "Βασιλική", συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο μηχανάκι, το οποίο οδηγούσε 26χρονος από την Στυλίδα.


Ο 26χρονος μετά την σύγκρουση εγκατέλειψε το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στο Α.Τ. Στυλίδας την Δευτέρα το πρωί. Ο 26χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι έφυγε γιατί ήταν σοκαρισμένος από το τροχαίο.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο ίδιος, πριν φύγει προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Όταν πήγε να καλέσει το 166, έκλεισε το κινητό του και γι΄ αυτό έτρεξε σε κοντινό σπίτι, το οποίο υπέδειξε και είπε να καλέσουν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή είπαν ότι ο σοβαρός τραυματισμός που είχε στο κεφάλι ο 16χρονος, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια ελπίδας. Παρ΄ όλα αυτά το 16χρονο αγγελούδι πάλεψε μια ολόκληρη εβδομάδα, αλλά τελικά το θαύμα δεν έγινε.

Η οικογένειά του ήταν Αλβανικής υπηκοότητας. Ο 16χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ήταν μαθητής της Α΄ Λυκείου στη Στυλίδα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες, που ήταν στην εντατική, οι γονείς του πήραν την απόφαση να τον βαφτίσουν και έτσι ο 16χρονος "έφυγε" ως χριστιανός.

Υ.Γ. Παιδιά όσο καλοί και προσεχτικοί οδηγοί κι αν είστε - ΦΟΡΕΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ - γιατί δεν ξέρετε ποιον έχετε απέναντι...Δεν ξέρετε ποιος θα παραβιάσει το STOP....και μέσα στην πόλη, για μικρές αποστάσεις, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.... Οδηγούν μεθυσμένοι, "χαπακωμένοι", ηλικιωμένοι, αφηρημένοι, άσχετοι και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νου σας !!!

Άρα, "το προσέχω εγώ"από μόνο του δεν αρκεί...Ο Ρότζι είχε όλη τη ζωή μπροστά του...ΓΙΑΤΙ;;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για την κρίση στην Ελλάδα


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δει το ντοκιμαντέρ του CNN που καταδεικνύει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και πώς αυτή έχει επιδράσει στις ζωές των ανθρώπων. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην υπό εξαφάνιση, όπως επισημαίνεται και στον τίτλο του βίντεο, μεσαία τάξη της χώρας μας. Το συγκεκριμένο βίντεο που αναρτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή της ιστοσελίδας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει χιλιάδες «χτυπήματα» κάθε μέρα. Το ρεπορτάζ παρακολουθεί την καθημερινότητα πρώην ευκατάστατων Ελλήνων, οι οποίοι είδαν μέσα σε δύο χρόνια τη ζωή τους να καταρρέει. Πρόκειται για τους λεγόμενους «νεόπτωχους» που ουσιαστικά παίρνουν βίαια την θέση της μεσαίας τάξης. Ανάμεσα στα πρόσωπα που συναντά ο ρεπόρτερ του CNN στην Αθήνα, είναι μία χήρα, πρώην νοσοκόμα, η οποία προσπαθεί μεγαλώσει μια επταμελή οικογένεια με ένα επίδομα 200 ευρώ. Οι εικόνες που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ δείχνουν πόσο άθλια είναι η κατάσταση της εν λόγω οικογένειας. Τοίχοι που έχουν σκάσει από την υγρασία, δύο τρία έπιπλα στο σπίτι και ένα ψυγείο άδειο που δεν έχει ούτε καν τα απολύτως απαραίτητα… Όμως το σκηνικό είναι παρόμοιο και στους γείτονες καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι και χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Προσωρινή λύση και καταφύγιο για τους νεόπτωχους της Αθήνας η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία. Οργανώσεις, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες βοηθούν καθημερινά προσφέροντας σχολικά είδη και ρούχα σε παιδιά, τρόφιμα σε χιλιάδες άπορες οικογένειες και άστεγους. Δείτε το βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου


Με βροχές και καταιγίδες η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου

 Βροχές, ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους, ακόμη και χιόνια, λίγα βέβαια,  στα ορεινά αναμένονται το Σάββατο, 17 Νοέμβρη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές αναμένονται στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Στις νοτιότερες περιοχές της χώρας τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ακόμη εντονότερα, με εκδήλωση έντονων καταιγίδων.
Το Σάββατο αναμένονται και τα πρώτα λίγα χιόνια, στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.
Υψηλή ωστόσο, για την εποχή, αναμένεται να είναι η θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Ο καιρός στην Αττική
Συννεφιά, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 19 βαθμούς



Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το επίδομα θέρμανσης

Οδηγό για τους πολίτες σχετικά με την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δικαιούχους του....


επιδόματος θέρμανσης, τα ποσά και τους όρους καταβολής του επιδόματος. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

1. Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή Δικαιούχων η οποία ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης;

- Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι.

- Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης σας και τυχαίνει το όνομα χρήστη σας να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Επιπλέον, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ. Στην περίπτωση αυτή η είσοδος του χρήστη θα γίνεται επίσης καταχωρώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος, ενώ θα καταγράφεται και το όνομα του χειριστή που συμπληρώνει το αίτημα. Η δυνατότητα αυτή δε θα προσφέρεται για διαχειριστές - εκπροσώπους.

2. Είμαι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών TAXISnet αλλά έχω ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να κάνω επανεγγραφή ή μπορώ να κάνω την αίτηση χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ μου και τον αριθμό ειδοποίησης;

Μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος. Ωστόσο συνιστάται να ζητήστε και ανακτήστε ξανά τους κωδικούς σας στο TAXISNET. Εάν χρειαστείτε βοήθεια σε αυτό, καλέστε την γραμμή υποστήριξης του κέντρου εξυπηρέτησης (HELP DESK / CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ.

3. Ποιες διαδικτυακές εφαρμογές θα χρησιμοποιήσω για την εξυπηρέτηση του Επιδόματος Πετρελαίου (Ε.Κ.Π.Θ);

Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους

- Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.

4. Ποια δυνατότητα δίνει στο χρήστη, η εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας;

Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινή προμήθεια και κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Με την εφαρμογή αυτή, ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Επίσης ο Διαχειριστής μπορεί να ενημερώνει τα στοιχεία σε περίπτωση αλλαγής ενοίκων (μετακομίσεις κλπ).

5. Με ποιο τρόπο θα διεκπεραιώνεται η διαδικασία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (Ε.Κ.Π.Θ.);

Η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται πλήρως μέσω διαδικτύου και θα καλύπτει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISNET της Γ.Γ.Π.Σ.. Στη διαδικασία εμπλέκονται οι πολίτες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος, καθώς και οι διαχειριστές - εκπρόσωποι πολυκατοικιών και ολιγοκατοικιών με κοινή κατανάλωση πετρελαίου.

6. Είμαι Διαχειριστής. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι από κάθε πολυκατοικία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης (Ε.Κ.Π.Θ.);

Προσοχή! Αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης (ΠΟΛ) που θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό κόμβο της Γ.Γ.Π.Σ. και θα προβλέπει τους δικαιούχους.

Ωστόσο διευκρινίζεται πως ο Διαχειριστής δε χρειάζεται να γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Επιδόματος. Οφείλει να εισάγει και να επικαιροποιεί, όποτε χρειάζεται, την εικόνα των ενοίκων.

7. Είμαι διαχειριστής και αφού εισάγω τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ρεύματος εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υπάρχει. Τι να κάνω;

Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εισάγετε ορθά τον αριθμό, ο οποίος αποτελείται από 9 ψηφία. Αν είστε βέβαιοι ότι εισάγετε σωστά τον αριθμό επικοινωνήστε με το call center.

8. Είμαι διαχειριστής. Τι πρέπει να ζητήσω από τους κατοίκους της πολυκατοικίας μου για να συμπληρώσω την απαιτούμενη ηλεκτρονική φόρμα;

Για κάθε διαμέρισμα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω στοιχεία:

- Αριθμό Διαμερίσματος (προαιρετικά)

- Ονοματεπώνυμο

- Όροφο

- Χιλιοστά Συμμετοχής στις Δαπάνες Θέρμανσης

9. Είμαι διαχειριστής και κάποια διαμερίσματα είναι μονίμως κλειστά. Πρέπει να δηλωθούν τα χιλιοστά τους στη Φόρμα Κατανομής Ενοίκων Πολυκατοικίας ή όχι;

Ναι, είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά - κλειστά - ανήκοντα και σε φυσικά πρόσωπα και σε νομικά πρόσωπα).

10. Είμαι διαχειριστής, αλλά δεν έχουμε κοινόχρηστο μετρητή ΔΕΗ (ρολόι ΔΕΗ) στην πολυκατοικία. Ποιο ρολόι ΔΕΗ πρέπει να δηλώσω σαν κοινόχρηστο;

Δηλώστε το δικό σας (ως διαχειριστή/εκπροσώπου) ρολόι ΔΕΗ, ή εναλλακτικά συμφωνήστε σε ένα ρολόι (αρ. παροχής ΔΕΗ) που θα έχετε συμφωνήσει με όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας.

11. Είμαι ο νέος διαχειριστής και η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης (από τον προηγούμενο διαχειριστή) είναι σε εκκρεμότητα (έχει κενά που χρειάζονται συμπλήρωση). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή;

Πρέπει άμεσα ο προηγούμενος διαχειριστής να κάνει τροποποίηση των Στοιχείων Διαχειριστή, ορίζοντας ΕΣΑΣ ως ΕΠΟΜΕΝΟ (ΑΦΜ και Ονοματεπώνυμο Διαχειριστή). Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην αμέσως επόμενη έκδοση της εφαρμογής Διαχειριστή.

12. Είμαι ο νέος διαχειριστής και η πληρωμή των επιδομάτων των ενοίκων μας είναι σε εκκρεμότητα, ενώ η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης είναι σωστή και πλήρης (από τον προηγούμενο διαχειριστή). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή;

Τίποτα, από τη στιγμή που το πετρέλαιο το έχετε προμηθευτεί με τον προηγούμενο διαχειριστή.

13. Έλαβα ένα e-mail «Ο Διαχειριστής άλλαξε τα χιλιοστά θέρμανσης του διαμερίσματός σας», αλλά εγώ τα είχα εισάγει τα σωστά; Τι πρέπει να κάνω για να το διορθώσω;

Θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον διαχειριστή, να συμφωνήσετε ποιος έχει δίκιο και αν χρειάζεται να γίνει η κατάλληλη διόρθωση από τον διαχειριστή.

14. Έχουμε ήδη αποκτήσει «κεντρικό» ΑΦΜ πολυκατοικίας από τη ΔΟΥ. Που τον δηλώνουμε;

Σε αυτή τη διαχειριστική περίοδο ο ΑΦΜ Πολυκατοικίας δεν συμμετέχει στη τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, θα πρέπει να ενημερωθεί ο προμηθευτής πετρελαίου θέρμανσης ώστε το τιμολόγιο να εκδοθεί στον ΑΦΜ του Διαχειριστή/Εκπροσώπου.

15. O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Τι κάνω;

Ο προμηθευτής πετρελαίου δε δίνει κάτι που χρειάζεται για την υποβολή αίτησης. Κάθε αγορά πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στη ΓΓΠΣ μαζί με τον ΑΦΜ σας (ή του διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία) και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ (ή τον κοινόχρηστο αν πρόκειται για πολυκατοικία). Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η ορθή αναγραφή των στοιχείων αυτών στα παραστατικά του προμηθευτή για να εξασφαλιστεί η ορθή υποβολή τους στη ΓΓΠΣ.

16. Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Απρίλιο (τιμολόγιο 03/04/2012 ) και έχουμε υποψήφιους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας. Τι κάνουμε;

Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου.

17. Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Μάρτιο (π.χ. τιμολόγιο 03/03/2012), το οποίο όμως έχει καταναλωθεί κατά το 1/2 της ποσότητάς του (έχουν ήδη καταναλωθεί 1000 από τα 2000 lt), ενώ έχουμε υποψηφίους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας. Τι κάνουμε;

Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου.

18. Είμαστε μια διπλοκατοικία, όπου κάθε κατοικία έχει δικό της καυστήρα; Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;

Εάν προμηθεύεστε χωριστά πετρέλαιο θέρμανσης, τότε κάνετε χωριστή αίτηση ως κάτοικοι μονοκατοικίας, χωρίς να δημιουργήσετε κάποια πολυκατοικία. Αν προμηθεύεστε κοινό πετρέλαιο (κοινή δεξαμενή), τότε θα πρέπει ένας από εσάς να δημιουργήσει μια πολυκατοικία ως εκπρόσωπος και να εισάγει τα δύο διαμερίσματά σας.

19. Είμαστε ένα κτήριο με 4 κατοικίες, όπου οι κατοικίες ανά δύο έχουν κοινό καυστήρα; Πώς πρέπει να δηλώσουμε το κτήριο;

Για κάθε ζευγάρι κατοικιών με κοινό καυστήρα θα οριστεί ένα εκπρόσωπος, ο οποίος θα δημιουργήσει μια πολυκατοικία με τα δύο διαμερίσματα που έχουν τον κοινό καυστήρα. Οπότε τελικά θα δημιουργηθούν δύο ολιγοκατοικίες, με ξεχωριστό εκπρόσωπο.

20. Είμαστε μια διπλοκατοικία με κοινό καυστήρα. Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης το μοιραζόμαστε ανάλογα με την κατανάλωση του καθενός, ενώ δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;

Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά (500 και 500) ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία (π.χ. 60% με 40%) οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά (π.χ. 600 - 400).

21. Είμαστε μια πολυκατοικία με κοινό καυστήρα που όμως δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης, καθώς μοιραζόμαστε το κόστος με άλλους τρόπους. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;

Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά, ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία, οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά.

22. Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης ;

- Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος

- Το Ονοματεπώνυμο

- Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού

- Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας

- Αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη πρέπει να γνωρίζετε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

- Ο όροφος

- Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων

- Η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία

- Η υποχρέωση ή όχι υποβολής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (άρθρο 61 ΚΦΕ) του αιτούντος

- Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου.

23. Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις. Τι να κάνω;

Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.

Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις εκδηλώσεις του 1ου Γ.Λυκείου για το Πολυτεχνείο ο Δήμαρχος Θηβαίων

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποίησε το 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας την Παρασκευή 16 Νομεβρίου 2012, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Α. Χατζησταμάτης και κ. Ι. Παπαδημητρίου και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ιουλία Κοντού.

Οι μαθητές του 1ου Γ.Λύκειου τίμησαν τη φοιτητική νεολαία του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση άλλαξε το ρου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία στη χώρα μας, με μια θεατρική παράσταση που περιελάμβανε το μονόλογο «Η Επέτειος» και το «Ξύλινο ανθρωπάκι» από το ΓΚΡΟ ΠΛΑΝ του Γ.Μανιώτη.
Το έργο παρουσιάστηκε από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο (ΘΗΠΕΘΕ) σε συνεργασία με 26 μαθητές του Λυκείου και σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου.
Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, που μας θυμίζει ότι η προάσπιση της δημοκρατίας και η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι χρέος όλων μας και διασφαλίζονται με την ενότητα, τη συλλογικότητα και την ομοψυχία.




Διαβάστε Περισσότερα »

Κάνει πίσω η κυβέρνηση, επανέρχεται το "184" για τον ΕΟΠΥΥ

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, για την επαναφορά της τηλεφωνικής γραμμής "184" για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ  και το σχέδιο ανασυγκρότησης και αξιολόγησης των διαγνωστικών κέντρων
Επανέρχεται το "184" για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, η τηλεφωνική γραμμή που θα χειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ και θα έχει χρέωση αστικής μονάδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε την Παρασκευή τις  66 δράσεις και ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του Οργανισμού.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός, είπε χαρακτηριστικά, ότι "ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός, που μπορεί να βγάλει χρήματα καμία εταιρεία".
"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού  και αίρω την πολιτική μου στήριξη στην προηγουμένη διοίκηση γι'αυτό. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο κλείνονται σήμερα τα τηλεφωνικά ραντεβού με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Όπως είπε ακόμη, ο Οργανισμός θα αποζημιώνει μόνο όσα διαγνωστικά κέντρα έχουν σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης και αξιολόγησης των διαγνωστικών κέντρων με "αστέρια".
"Τελείωσε τα ταμεία να πληρώνουν όλα σε όλους χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. Αυτό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970. Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώ  για μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο και να δίνουμε  τα ίδια χρήματα για  για ένα άλλο μηχάνημα  σύγχρονο", τόνισε.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικό  που δεν θα έχει ταινία γνησιότητας.
"Το πάρτυ με τα υλικά τελείωσε. Τελεία και παύλα. Κάθε υλικό θα είναι πιστοποιημένο με barcode", υπογράμμισε.
"Ο καθένας προσωπικά να δώσει την ψυχή του. Στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος", κατέληξε ο Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης του Οργανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kλοπή από εργοστάσιο στο Ύπατο Βοιωτίας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπή από εργοστάσιο στο Ύπατο Βοιωτίας


Κατασχέθηκαν μεταλλικά καλούπια και εργαλεία, βάρους ενός (1) τόνου Αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις Αστυνομικές Αρχές
Συνελήφθησαν, χθες (15-11-2012) το μεσημέρι στο Ύπατο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 46 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη 39χρονου συνεργού τους, επίσης ημεδαπού ROMA, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από εργοστάσιο.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε ανενεργό εργοστάσιο, ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας και αφαίρεσαν μεταλλικά καλούπια και εργαλεία, βάρους ενός (1) τόνου τα οποία φόρτωσαν στο όχημά τους, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα του εργοστασίου, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντόπισαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών να εξέρχεται από το εργοστάσιο. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το όχημά τους και τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, ενώ ο 39χρονος συνεργός τους εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών, έμφορτο με τα κλοπιμαία, κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, αξίας (5.000) περίπου ευρώ, θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 39χρονου δράστη και την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες σοκ στη Γάζα: Δημοσιογράφος θρηνεί το μωρό του


 
Εικόνες σοκ στη Γάζα: Δημοσιογράφος θρηνεί το μωρό του
Ο δημοσιογράφος πήρε στην αγκαλιά του το άψυχο κορμί του παιδιού του και βγήκε κλαίγοντας στους δρόμους της Γάζας.
Ο μόλις έντεκα μηνών Omar  βρήκε το θάνατο μέσα στο σπίτι της οικογένειας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, που έγιναν την Τετάρτη.



Ο δημοσιογράφος του BBC περπατώντας στους δρόμους της Γάζας φώναζε "τι έκανε ο γιος μου για να πεθάνει κατ' αυτόν τον τρόπο;".

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ήδη φτάσει τους δεκατρείς. Ανάμεσά τους, εννέα πολίτες και τρεις μαχητές. Σύμφωνα με τον  Παλαιστίνιο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ, ο απολογισμός θα αυξηθεί.



Τρεις Iσραηλινοί πολίτες - δύο γυναίκες και ένας άνδρας- σκοτώθηκαν την Πέμπτη, όταν ρουκέτα έπληξε τετραώροφη πολυκατοικία στην πόλη Κιριάτ Μαλάσι, στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Αρκετοί είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους ένα βρέφος οκτώ μηνών.



Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια στη Λωρίδα της Γάζας καλώντας τους πολίτες, "για την ασφάλειά τους,να παραμείνουν μακριά από εγκαταστάσεις των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων".
Ενταση επικράτησε και σήμερα στο Πολυτεχνείο, δεύτερη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων όταν έφτασε στο ίδρυμα ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προκειμένου να καταθέσει στεφάνι.
Μόλις έγινε αντιληπτός από μερίδα του κόσμου, άρχισαν οι αποδοκιμασίες και τα φραστικά «πυρά», ενώ κάποιοι πέταξαν προς το μέρος του και μπουκάλια με νερό.
Τελικά ο υφυπουργός αποκλείστηκε για λίγη ώρα σε χώρο του ιδρύματος και μόλις η ένταση εκτονώθηκε, αποχώρησε χωρίς να συμβεί το παραμικρό.


Πηγή: Με μπουκάλια και αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Παιδείας στο Πολυτεχνείο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/76945#ixzz2CNvY0OB8
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στην ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Θήβας!



Αντ. Τουλουμάκος: «Σοβαρά τα κενά, αλλά τραγική η κατάσταση στα κτιριακά. Ευθύνη έχουν  το υπ. Παιδείας και  η Δευτεροβάθμια Βοιωτίας, που δεν ασκεί πιέσεις»
Προβλήματα,  λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών, αντιμετωπίζουν Σχολεία του Νομού, με αποτέλεσμα  να υπάρχουν κενά στις διδακτικές ώρες…
Τα κενά έχουν εντοπιστεί κυρίως στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Θήβας και αφορούν Φιλόλογο, Αγγλικών, Γεωπόνο, Νοσηλευτική, Πληροφορικής, Μηχανολόγο και Ασθητικής, χωρίς ωστόσο κανείς από την Δ/νση του Σχολείου ή την αρμόδια δευτεροβάθμια εκπαιδευτική Υπηρεσία να είναι σε θέση να μας ενημερώσει αν και πότε θα καλυφθούν τα κενά….
«Πολύ σοβαρό» χαρακτηρίζει το πρόβλημα ο Αντ. Τουλουμάκος, αναφερόμενος στην έλλειψη εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, τεσσάρων δηλαδή  στο πρωϊνό και ισάριθμων  στο απογευματινό Σχολείο, εντοπίζοντας όμως, «σοβαρότερο» το πρόβλημα στις κτιριακές εγκαταστάσεις …
«Αυτά τα προβλήματα πρέπει να δημοσιοποιούνται για να μαθαίνονται, διαφορετικά δεν πιέζεται καμία αρμόδια αρχή για να λάβει τα ανάλογα μέτρα» υποστηρίζει, επιρρίπτοντας μεγάλη την ευθύνη στην αρμόδια Δ/νση Δευτεροβάθμιας Ν. Βοιωτίας, η οποία «οφείλει να ασκήσει πιέσεις για την επίλυση των προβλημάτων», την κύρια ευθύνη η όμως, επιρρίπτει στο υπ. Παιδείας «όσον αφορά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις», ενώ εντός των ευθυνών θέτει και την Δημοτική Αρχή, η οποία «ναι μεν έχει προβεί σε επισκευές, πλην όμως, θα έπρεπε να διεκδικήσει κονδύλι,  προκειμένου να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις  με μακροπρόθεσμη προοπτική και όχι  απλά να επισκευασθούν ή να καλυφθούν ορισμένα βασικά και τραγικά προβλήματα»..
Την ίδια ώρα η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Βοιωτίας του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης , που άφησε τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, απαιτώντας την άμεση κάλυψη των κενών στα ΕΠΑΛ -ΣΕΚ ΘΗΒΑΣ:
1 Αγγλικών , 2 Γεωπόνοι, 1 Γιατρός , 1 Πληροφορικής,  1 Φιλόλογος ,  2 Μηχανολόγοι,
1 Αισθητικής, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου: 1 Μηχανολόγος,  1 Ηλεκτρολόγος,  1 Γεωπόνος  2 Νοσηλευτικής ή Γιατροί, στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς: 1 Μαθηματικός  1 Βρεφοκόμος,  1 Νοσηλευτικής, στο 1ο Γυμνάσιο Θήβας: 1 Μαθηματικός, στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας: 1 Γερμανικών, στο 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: 1 Μαθηματικός και στο Λύκειο Ορχομενού: 1 Χημικός…
Φωτό ΕΠΑΛ
Παράταση στους Επαγγελματοβιοτέχνες μέχρι τον ΜάΙο του 2014!
Για την συμμετοχή τους στα προγράμματα χρηματοδότησης από Τράπεζες…
Παράταση μέχρι τον Μάϊο του 2014 δίνεται στους Επαγγελματοβιοτέχνες που είχαν συμμετάσχει στα προγράμματα χρηματοδότησης από τράπεζες με την εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου του Εθνικού Ταμείού Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης ΕΤΕΑΝ, πρώην ΤΕΜΠΜΕ και η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για την δημοσίευση σε ΦΕΚ …
Ο Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας ενημερώνει τα μέλη της, να επικοινωνούν με τις Τράπεζες,  προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν  τους όρους αποπληρωμής.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρμα Βοιωτίας: Αστυνομικός έγινε κούριερ και αποκαλύφθηκε το μυστικό του πακέτου!

Αστυνομικός πήρε το δέμα με τα ναρκωτικά και όταν χτύπησε το κουδούνι λύθηκε το μυστήριο της υπόθεσης!  Εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες για ένα δέμα με ναρκωτικά...Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε πριν από λίγες ημέρες, από υπαλλήλους του Τελωνείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Ινδία.

Στο δέμα υπήρχαν (60) δισκία που περιείχαν την ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη» και είχε τελικό προορισμό το Άρμα Βοιωτίας όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Χθες το πρωί, αστυνομικός έγινε κούριερ και μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών συνέλαβαν τον δράστη μόλις παρέλαβε το δέμα, ενώ τα ναρκωτικά δισκία που βλέπετε στην φωτογραφία κατασχέθηκαν.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα, όπου διέμενε ο 52χρονος στο Άρμα Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 10 ναρκωτικά δισκία, που περιείχαν επίσης την ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη» και 32 ακόμη δισκία τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί η χημική τους σύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τον Φεβρουάριο του 2012 εξαρθρώθηκαν από τους αστυνομικούς 2 κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών δισκίων που, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία, μετέφεραν τα ναρκωτικά δισκία από την Ινδία στην χώρα μας αεροπορικώς, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν ένας ντόπιος και τρεις υπήκοοι Ινδίας στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας και κατασχέθηκαν 2.064 ναρκωτικά δισκία .

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ινδίας και ένας υπήκοος Νεπάλ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και κατασχέθηκαν 6.924 ναρκωτικά δισκία.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τον δολοφόνησε, τον τσιμέντωσε και ομολόγησε την πράξη του


Συνελήφθη το πρωί στην Αρτέμιδα, ένας 28χρονος, ο οποίος νωρίτερα είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα και είχε ομολογήσει την δολοφονία ενός Ρουμάνου, ηλικίας 20 ετών.

Όπως εξακριβώθηκε, την περασμένη Δευτέρα, ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο το θύμα, μέσα στο ξυλουργείο του πατέρα του, στην Αρτέμιδα.

Στη συνέχεια τον τοποθέτησε μέσα σε λάκκο, τον οποίο κάλυψε με τσιμέντο.

Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι συντάξεις στα τέλη κάθε μήνα


 
 
Όλες οι συντάξεις εφεξής θα καταβάλλονται στους δικαιούχους την ίδια ημέρα!

Με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, ορίζεται ως κοινή ημερομηνία για την καταβολή όλων των συντάξεων σε μηνιαία βάση η τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Η ρύθμιση αφορά σε όλες τις συντάξεις κύριων και επικουρικών ταμείων καθώς και στα μερίσματα των συνταξιούχων του δημόσιου.

Η πληρωμή των συντάξεων θα γίνεται μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών (ΗΔΙΚΑ) και το νέο μέτρο θα αρχίσει στις 31 Ιανουαρίου του 2013.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά προκαλεί αλλαγή στον … οικογενειακό προγραμματισμό των ασφαλισμένων του Δημοσίου και του ΙΚΑ, καθώς και ορισμένων άλλων επαγγελματικών ταμείων, οι οποίοι μέχρι σήμερα πληρώνονται  τις συντάξεις τους το δεκαήμερο κάθε μήνα, αλλά από την άλλη … ευνοεί κατά 2 ημέρες τους δικαιούχους του ΟΑΕΕ που σήμερα πληρώνονται τη σύνταξη κάθε μήνα όχι νωρίτερα από την πρώτη ή δεύτερη ημέρα του επομένου μηνός.
Διαβάστε Περισσότερα »

3η έκθεση έργων τέχνης κρατουμένων γυναικών Ελεώνα Θήβας


                
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ

Π ρ ό σ κ λ η σ η

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της
3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας,
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, ώρα 13.00, στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, Λουκά Μπέλλου 1.

Η Έκθεση θα περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες, δημιουργικά χρηστικά αντικείμενα από ξύλο και μέταλλο και πολλά άλλα που φιλοτεχνήθηκαν και δημιουργήθηκαν από τις έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματός μας.
Όλα τα έργα θα διατίθενται προς πώληση, σε χαμηλές τιμές και τα έσοδα από κάθε έργο θα κατατεθούν  στον ατομικό λογαριασμό της κρατούμενης που το δημιούργησε.

Μεγάλη μας τιμή η παρουσία σας κοντά μας.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από 22 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου και υλοποιείται με την ευγενική συνδρομή του Δήμου Θηβαίων. 
Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Κ.Κ.Γ. Ελεώνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Nέες αυξήσεις στο ρεύμα


Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένεται να έχει καταλήξει στις αυξήσεις που θα επιβληθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2013.

Το υπουργείο θα εξετάσει τις προτάσεις τόσο της ΔΕΗ με βάση τα κόστη που έχει όσο και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα ποσοστά αύξησης.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε σε αυξήσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 20% για ορισμένες χρεώσεις αν και η τελική επιβάρυνση στην τσέπη του καταναλωτή μπορεί να κινηθεί γύρω στο 10%.

Το Μνημόνιο ορίζει ότι από την 1/1/2013 πρέπει να τεθεί σε ισχύ η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων με βάση το κόστος, κατόπιν τον Μάρτιο να ληφθεί νέα απόφαση με στόχο να επέλθει πλήρης απελευθέρωση, με μόνη εξαίρεση τις ευπαθείς ομάδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο φοιτητής που άφησε "άφωνους" τους πολιτικούς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον N. Μιχαλολιάκο

Ο Α. Σκευοφύλαξ απαντά στο αρχηγό της Χρυσής Αυγής για την παραμύθα του Πολυτεχνείου.
«Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γ@@@ την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα με απαγορεύσει. Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει»!
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Α. Σκευοφύλαξ, ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε το 1973 στο Πολυτεχνείο, σε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για το «παραμύθι» του Πολυτεχνείου που καλά κρατά.
Ο χειριστής του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου απαντά σε όσα υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος στη συνέντευξη του στον Alpha.
«Δεν τα γνωρίζει καλά τα γεγονότα ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Μιχάλης Γουνελάς δεν ήταν ο χειριστής του τανκ, εγώ ήμουν. Ο Γουνελάς ως αξιωματικός, ήταν ο επικεφαλής του άρματος. Μην μπερδεύουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα».
Ζητούμε τη γνώμη του κ. Σκευοφύλακα για όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για τον»κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας», όπως είπε, «για ένα τανκ που έριξε την πύλη και πλάκωσε κάποιους ανθρώπους».
«Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν».
Ο κ. Σκευοφύλαξ αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του προέδρου της Χρυσής Αυγής ότι δεν υπήρξαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο. «Όπως σας είπα και εγώ στη συνέντευξη που σας έδωσα το 2003, μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είδα θύματα. Τι αλλάζει όμως. Τι σημασία έχει αν τα θύματα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή στους γύρω δρόμους»!
Όπως προσθέτει ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, «αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος»!
Ζητούμε τη γνώμη του για την Χρυσή Αυγή. «Δεν ξέρω εγώ από αυτά τα πράγματα. Αυτοί είναι Χιτλερικοί. Δικαίωμα τους είναι. Εγώ ούτε τότε ούτε ποτέ δεν υπήρξα Χιτλερικός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτό που είναι. Εγώ τις δικές μου τις κουβαλάω στην καμπούρα μου για όλη μου τη ζωή, κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει».
pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κατάληψη οι Δήμοι Θηβαίων, Λιβαδειάς, Αλιάρτου, Ορχομενού, και Τανάγρας

Πάνω από 200 δήμοι τελούν υπό υπό κατάληψη

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ        

Σε κατάληψη βρίσκονται οι Δήμοι Θηβαίων, Λιβαδειάς, Αλιάρτου, Ορχομενού, Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και αγωνίζονται για την μη εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που εξοντώνει την κοινωνία στο σύνολο της και προβλέπει εκτός των άλλων την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων αντιμετωπίζοντας τους ως νούμερα και όχι ως πολίτες και οικογενειάρχες.

 Καλούν  τους δημότες, πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα, ανέργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους για την μη εφαρμογή του.

Τα μέτρα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο χρέος, δεν θα επιφέρουν κανένα χειροπιαστό δημοσιονομικό όφελος. 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ για την εξόντωση όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας στις ορέξεις της «κάθε τρόικας».

ΤΑ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις σε Θήβα και Λιβαδειά για το Πολυτεχνείο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σας ενημερώνει για το διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η
 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ
 και για την εκδήλωση συζήτηση που οργανώνει η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΘΗΒΑ
2ηΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, "ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΜΟΝΙΑ"
7:00 ΜΜ
Ομιλία -Συζήτηση
«Φασισμός, δικτατορία και αντιφασιστικοί αγώνες»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ (εκπαιδευτικός)
«Αντιφασιστικοί αγώνες του χθες και του σήμερα»
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, (μαθηματικός-συγγραφέας)

Προβολή:
«Sphinx»
ταινία του Κωνσταντίνου Καραμαγκιώλη
«Μαρτυρίες»
ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6:30ΜΜ, ΠΟΡΕΙΑ 
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ:

BLACK DAYS
MΟNIMOΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
THE VENIAL SIN
ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ
ΣΑΜΠΟΤΑΖ
ΝΗΠΕΝΘΗ
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ
«Η Ελευθερία στο απόσπασμα. 
Κρίση, Χούντα, Φασισμός


Αναλογίες στο τότε και το σήμερα»
Συζητάμε με τους δημοσιογράφους
Γιάννη Αγγέλη (εφημερίδα Κεφάλαιο)
Κώστα Καναβούρη (τρίτο πρόγραμμα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11/2012   ΩΡΑ 20:00
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπου 30.000 διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται ανά μήνα...



Ανά μήνα πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το ... έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου σχετικής με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Ο Ζερβός γνωστοποιεί ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».

Ο ίδιος σημειώνει ότι παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενημερώνοντας ότι «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011».

Η διάταξη αφορά οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ.


in.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλέξης Τσίπρας:"Η ΛΑΡΚΟ δεν θα ξεπουληθεί"

Κάλεσε τους εργαζομένους στη Λάρκο να πουν «μολών λαβέ»...
Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα επισκέφτηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους για..
. την κατάσταση που επικρατεί.
Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και των εθνικών δυνατοτήτων για ανάκαμψη», ενώ χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ «εμβληματική επιχείρηση» και «ιστορική βιομηχανία που έχει συνδέσει την παρουσία της με τις δυνατότητες και τις πρωτοβουλίες παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης του τόπου», θυμίζοντας ότι «κατέχει το 3% των εθνικών εξαγωγών».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, απευθυνόμενους στους εργαζόμενους: «Το μεγάλο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, που βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει πολύ σύντομα, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση»

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μας έχει γεμίσει χρέη μέχρι το λαιμό» και αμφισβήτησε τη δυνατότητα εσόδων από αποκρατικοποιήσεις. «Ο λόγος (σ.σ.: των αποκρατικοποιήσεων) είναι ότι οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά, να πάρουν ότι έχει απομείνει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ανίκανη «να αντιδράσει και να διαπραγματευτεί». Επανέλαβε δε, για πολλοστή φορά τη φράση του ιστορικού ηγέτη της προδικτατορικής αριστεράς Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», συμπληρώνοντας: «Το ίδιο θα πράξουμε τώρα και εμείς».

Αποκάλεσε μάλιστα παράνομη την τοποθέτηση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ, προσθέτοντας: «Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να φωνάζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την παράνομη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι παράνομο, γιατί ακόμη και με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, ήθελε αυξημένη πλειοψηφία από την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διοριστεί. Δεν είχε αυτή την πλειοψηφία. Όλοι περιμένουμε ότι αυτή η προσφυγή θα δημιουργήσει πραγματικά νομικό κώλυμα σε όλες αυτές τις διαδικασίες που θέλουν να περάσουν με πολύ γρήγορο τρόπο»

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι το εργοστάσιο εξακολουθεί να κινείται με ρυθμούς κερδοφόρας επιχείρησης και επισήμαναν ότι από αυτό ζουν 20.000 οικογένειες σε 6 νομούς...
BHMA
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έχει δίκιο τελικά ο Φούχτελ! Ένας γερμανός δημόσιος υπάλληλος, αντιστοιχεί σε τρεις Έλληνες!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει άλλωστε την εικόνα!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ