Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αλλάζει ξανά το σύστημα με τις αποδείξεις

Αποδείξεις αξίας μέχρι ποσού 25% του ετήσιου εισοδήματός τους, εφόσον το εισόδημα αυτό είναι μέχρι 42.000 ευρώ θα πρέπει, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι.
Αν το εισόδημα υπερβαίνει το όριο αυτό, οι αποδείξεις που υποχρεούνται να μαζέψουν πρέπει να έχουν συνολική αξία 10.500 ευρώ (το 25% των 42.000 ευρώ).
Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", πέναλτι φόρου 21% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που ισοδυναμεί με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ ετησίου δηλωθέντος ή ετησίου τεκμαρτού εισοδήματος.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 7.500 ευρώ για να έχει την έκπτωση φόρου.
Στην περίπτωση που μαζέψει λιγότερες αποδείξεις, π.χ. 6.500 ευρώ, τότε θα πληρώσει έξτρα φόρο 210 ευρώ.
Η κυβέρνηση, λίγο πριν από την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, επιχειρεί να αμβλύνει τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν με την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά μετά και τις έντονες πιέσεις των κομμάτων που τη στηρίζουν.
Οι οικογένειες με παιδιά θα πληγούν σημαντικά από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογία εισοδήματος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα προκειμένου να καταλήξουν στο οριστικό σχέδιο του νέου φορολογικού νόμου και αμέσως μετά να παρουσιασθεί στους αρχηγούς των κομμάτων.
Το σχέδιο που δόθηκε στα κόμματα για επεξεργασία σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην απλοποίηση της φορολογίας, αλλά, αντίθετα, δημιουργούνται πολλές κλίμακες για τη φορολόγηση των εισοδημάτων.
Δηλαδή με άλλη κλίμακα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, διαφορετική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και άλλη για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο - Κυνηγός στην Αμφιλοχία πέρασε το γιο του για θήραμα και τον πυροβόλησε


Απίστευτο - Κυνηγός στο Αγρίνιο πέρασε το γιο του για θήραμα και τον πυροβόλησε

Ακόμη ένα ατύχημα με πρωταγωνιστές κυνηγούς συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεχρινιά Βάλτου του δήμου Αμφιλοχίας.
Σύμφωνα με το agriniopress.gr ο κυνηγός πυροβόλησε προκειμένου να πετύχει ένα αγριογούρουνο, δίχως, όμως, να υπολογίσει σωστά, με αποτέλεσμα τα σκάγια να πετύχουν τον γιο του με τον οποίο είχαν βγει μαζί για κυνήγι.
Ο 20χρονος κυνηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου με τραύμα στην κοιλιακή χώρα και θα χειρουργηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
O πατέρας του συνελήφθη και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΡΙΑΜΒΟΣ του Λεβαδειακού!!!


Βατερλώ με Ναπολεόνι...
Δεν είναι κάθε μέρα της... Βέροιας. Εκεί που λέγαμε ότι η ΑΕΚ έχει επίγνωση της κατάστασης και δεν ψήλωσε ξαφνικά επειδή έκανε μια νίκη, τελικά έγινε αυτό που φοβόντουσαν πολλοί φίλοι της. Πήγε να παίξει μπάλα. Να το πάρει το ματς αεράτα. Καλά τα πήγε στο πρώτο μέρος, αλλά γκολ δεν έβαλε. Το πείραμα να παίξει πάλι χωρίς σέντερ φορ ο Λίνεν, δεν βγήκε. Γύρω γύρω όλοι.


Ο Λεβαδειακός δεν είναι το ίδιο αφελής με την ομάδα της Ημαθίας. Οσο η ΑΕΚ δεν αγχωνόταν και άφηνε την ώρα να περνά, τόσο το καλύτερο. Δεν μπορεί, κάτι θα γίνει και θα μπει το γκολ. Ετσι σκεφτόντουσαν στην «Ενωση». Μπήκε, αλλά από τους Βοιωτούς. Τρίτη σερί νίκη και πρώτη στην ιστορία του επί της ΑΕΚ που έκανε πισωγύρισμα. Για την ακρίβεια ένα βήμα εμπρός μετά το »διπλό» στη Βέροια και δυο πίσω μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό. Πάλι τελευταία έμεινε. Εκεί που πήγε να στρώσει, έφαγε χαστούκι γερό. Τόσο δυνατό που να της θυμίσει ότι αν δεν είσαι πάντα προσγειωμένος και πας να το παίξεις μάγκας ενώ δεν είσαι (αγωνιστικά) θα την πατήσεις. Ο Παράσχος και οι παίκτες του έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια σε σχέση με τα πιτσιρίκια του Λίνεν.
Φτου κι απ’ την αρχή!
Οι Βοιωτοί με το διπλό ανέβηκαν στην 12η θέση (15 βαθμούς), ενώ η ΑΕΚ θα χρειαστεί μεγάλα αποθέματα υπομονής, δουλειάς και ψυχολογάις για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας (8 βαθμούς).

Κίτρινες: Γεωργίου (13'), Κοντοές (52'), Μουλόπουλος (57'), Κοτσαρίδης (85')
Κόκκινες: -
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Γιάχος
Βοηθοί: Καρσιώτης – Σταθόπουλος
4ος: Λαμπρόπουλος
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Β. Βλάχος, Λαγός (68' Αρκούδας), Κουτρουμπής, Κοντοές, Κορδέρο, Φέτσης, Γκερέιρο (78' Κοτσαρίδης), Τσίτας (61' Κατσικοκέρης), Φούντας, Κατίδης
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης (35' Κασμερίδης), Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ροτζέριο, Πόι, Βασιλείου (43' Ναπολεόνι, 89' Ρομέου) , Ζησόπουλος, Γεωργίου, Μεντί, Ακόστα

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΥΠΝΑΕΙ Η 15ΧΡΟΝΗ ΜΥΤΡΩ : ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ‏


Συγκρατημένη αισιοδοξία αποπνέουν τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας της 15χρονης Μυρτώς από την Νέα Χαλκηδόνα…

Στο θεραπευτήριο «Υγεία» που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, ταλαιπωρήθηκε για κάποιες μέρες
από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις…

Ευτυχώς τις ξεπέρασε ανώδυνα και έπειτα οι ιατροί προχώρησαν σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, τοποθέτησης ειδικού μοσχεύματος που ήρθε από το εξωτερικό, για αποκατάσταση του μέρους του κρανίου που είχε συνθλίψει ο δράστης από το Πακιστάν… την αποφράδα εκείνη μέρα του καλοκαιριού στην Πάρο…

Η επέμβαση θεωρήθηκε απολύτως επιτυχημένη χωρίς περαιτέρω σοβαρές επιπλοκές από την προσθήκη του μοσχεύματος.

Η αναπνευστική λειτουργία της είναι καλή και δεν χρειάζεται υποστήριξη, ενώ οι γιατροί που την παρακολουθούν πραγματοποιούν ειδικά τεστ αντίδρασης, περιμένοντας από τον οργανισμό της 15χρονης να τους ανάψει το πράσινο φως για να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tελικα Αποτελεσματα στην Α' Βοιωτιας


Επαμεινωνδας Λευκτρων - Ιολαος Θηβας 4-0 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΟ Θηβα - Παμβαγιακος                              4-0 ΤΕΛΙΚΟ
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Ενωση ΑΣΑ     0-1 ΤΕΛΙΚΟ
Δαφνη Ερυθρων - Δοξα Μουρικιου              2-0 ΤΕΛΙΚΟ
ΠΑΟΚ Κυριακιου - ΑΟ Πλαταιες                   1-2 ΤΕΛΙΚΟ
Πηγασος Αγιας Αννας - ΠΑΟΚ Κοκκινο      1-1 ΤΕΛΙΚΟ
Ορχομενος - Αμβρυσσεας Διστομου           2-1 ΤΕΛΙΚΟ
Σκουρτα - Παναλιαρτος                             
   Αναβληθηκε
Λογω οτι 6 ποδοσφαιριστες του ΑΠΟ Παναλιαρτος
Αντιμετωπισαν το τελευταιο 24ωρο
εντονα σημαδια γριπης

η Βαθμολογια της Α' Κατηγοριας Βοιωτιας
σε 9 Αγωνες

1. Ενωση ΑΣΑ                         27
2. Επαμεινωνδας Λευκτρων  21
3. Δαφνη Ερυθρων                 20
4. ΑΟ Πλαταιες                        19
5. ΠΑΟΚ Κυριακιου                18
6. Αμβρυσσεας Διστομου      18
7. ΑΕ Ορχομενος                     17
8. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου  14
9. ΠΑΟΚ Κοκκινο                     13
10.ΑΟ Θηβα                              12
11. Δοξα Μουρικιου                   8
12. Παμβαγιακος                        7
13. Πηγασος Αγιας Αννας         3
14. Παναλιαρτος                         1
15. Ιολαος Θηβας                       1
16. ΑΕ Σκουρτα                          0

10 η Αγωνιστικη Α' Βοιωτιας
Σαββατο 1 Δεκεμβριου

Δοξα Μουρικιου - ΑΟ Θηβα
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Επαμεινωνδας Λευκτρων
Ενωση ΑΣΑ - Παμβαγιακος
ΠΑΟΚ Κοκκινο - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
Αμβρυσσεας Διστομου - Δαφνη Ερυθρων
Παναλιαρτος - Πηγασος Αγιας Αννας
Ιολαος Θηβας - ΑΕ Σκουρτα
ΑΟ Πλαταιες - ΑΕ Ορχομενοςαπο THIVA SPOR
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό: Άνδρας φεύγει μαζί με το κάθισμα από παιχνίδι σε λούνα παρκ [video]

Ένας άνθρωπος ανεβασμένος σε κούνια του λούνα παρκ πετάγεται στον αέρα όταν η κούνια του σπάει και εκσφενδονίζεται στο πουθενά.

Όπως θα ακούσετε, ο κόσμος ουρλιάζει από τρόμο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τέσσερα δηλητήρια δολοφόνησαν τον πρώην Τούρκο πρόεδρο Τουργκούτ Οζάλ


Με τέσσερα δηλητήρια δολοφόνησαν τον πρώην Τούρκο πρόεδρο Τουργκούτ Οζάλ
Τέσσερις διαφοερετικές δηλητηριώδεις ουσίες εντοπίστηκαν στο λείψανο του ογδόοου προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ο θάνατος του οποίου 19 χρόνια πριν, αποτελεί σήμερα αντικείμενο μιας νέας έρευνας.
Σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ενόψει της ημερομηνίας δημοσιοποίησης σχετικής έκθεσης, επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Today's Zaman ότι ο Οζάλ ενδεχομένως να δηλητηριάστηκε με τέσσερις διαφορετικές ουσίες.
Πρόσφατα έγινε εκταφή του λειψάνου του Οζάλ στο πλαίσιο έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του. Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας στις αρχές του μήνα, ο εκλιπών πρόεδρος δολοφονήθηκε με ισχυρό δηλητήριο.
Εκθεση την οποία συνέταξε η ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρει ότι ο Οζάλ δηλητηριάστηκε με «ρεατίνη και στρυχνίνη», ένα ισχυρό δηλητήριο που οδηγεί σε αναπνευστική ανακοπή μέσα σε 15 με 20 λεπτά και μπορεί ακόμη να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.
Η έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του Οζάλ ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου ύστερα από μαρτυρίες ανθρώπων που έκαναν λόγο για ύποπτες συνθήκες την ημέρα θανάτου του, ο οποίος αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή.
Μεταξύ των δηλητηριωδών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Οζάλ είναι η DDT, που χρησιμοποιείται κατά των εντόμων και η χρήση της απαγορεύεται στην Τουρκία από το 1980 καθώς και η DDE, που προκαλεί τεράστια βλάβη στο συκώτι αν απορροφηθεί από τον οργανισμό.
Το DDT ενδεχομένως να διοχετεύθηκε στον οργανισμό του Οζάλ μέσω ποτών ή τροφών, επισήμαναν ειδικοί, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να μάθουν τι είχε καταναλώσει ο εκλιπών τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.
Ο Οζάλ, όγδοος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, πέθανε τον Απρίλιο του 1993 σε νοσοκομείο της Αγκυρας και σε ηλικία 65 ενόσω κατείχε το αξίωμα του προέδρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψαν με καλάσνικοφ τα διυλιστήρια Ασπροπύργου - Καταδίωξη και πυροβολισμοί στην Εθνική Οδό




- Έξι οι ένοπλοι που εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και πήραν χρήματα από το λογιστήριο
- Λήστεψαν και τους πρατηριούχους που εκείνη την ώρα προμηθεύονταν καύσιμα
- Αστυνομικοί τους καταδίωξαν στην Εθνική Οδό
- Άγνωστο- μέχρι στιγμής- αν υπάρχει τραυματίας απο τους πυροβολισμούς

Η ώρα ήταν 10.40 όταν 6 άγνωστοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δράστες ακινητοποίησαν τον φύλακα, πήγαν στο λογιστήριο και με την απειλή των όπλων τους, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Οι δράστες απείλησαν και τους πρατηριούχους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις, απο τους οποίους πήραν όσα χρήματα βρήκαν.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα και διέφυγαν μέσω της Εθνικής Οδού. Λίγο αργότερα έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη. Οι δράστες άρχισαν να πρυροβολούν εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι, με τη σειρά τους, ανταπέδωσαν τα πυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει τραυματίας.

newsit


Διαβάστε Περισσότερα »

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για το… «σουξέ» Τατσόπουλου





Δυνατούς πονοκεφάλους έχει προκαλέσει στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του βουλευτή κ. Πέτρου Τατσόπουλου πως «έχει πάει» με τη μισή Αθήνα. 



Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι τριγμοί προκλήθηκαν όχι τόσο λόγω της μεγάλης έκτασης που έλαβε το θέμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο κυρίως από τα αποτελέσματα ενός... μυστικού γκάλοπ που έγινε μέσα στο διήμερο από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα,
ενώ ο κ. Τατσόπουλος δηλώνει πως
έχει πάει με το 50% της Αθήνας, προέκυψε από το συγκεκριμένο γκάλοπ πως τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν
43% για τον Λαφαζάνη,
32% για τον Παπαδημούλη,
21% για τον Μηλιό,
14% για τον Σκουρλέτη
και μόλις 4% για τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα!

Κάποιοι στην Κουμουνδούρου φοβούνται πως τυχόν δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης θα μπορούσε να προκαλέσει και θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Πέραν αυτών, σειρά έντονων διαμαρτυριών έφτασαν στα γραφεία του κόμματος από ενώσεις και συλλόγους στους οποίους μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικότατα πολιτικά ερείσματα.

Χαρακτηριστική ήταν η διαμαρτυρία του Συλλόγου Κερατάδων Αττικής με σήμα τον τάρανδο, καθώς στο πρόσωπο του κ. Τατσόπουλου αναγνώρισε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του!
«Κανένα μέλος του Συλλόγου δεν θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ» διαμηνύθηκε στα γραφεία του κόμματος.

Ο απόηχος όμως των δηλώσεων του βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου πέρασε τα ελληνικά σύνορα. Ενδεικτική ήταν η έντονη δυσφορία του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έκανε την αυτοκριτική του παραδεχόμενος ότι δεν είχε πάει -παρά τις έντονες προσπάθειές του και τα τόσα μπούνκα μπούνκα- ούτε καν με το 10% της Ρώμης…

Θυμωμένος από τις συγκρίσεις ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ Στρος Καν, γιατί ενώ -όπως τόνισε- ξεπερνάει τον Πέτρο Τατσόπουλο σε αριθμό γυναικών, αυτός δεν προνόησε να επικεντρώσει την προσπάθειά σε μία πόλη, αλλά αντίθετα έδωσε στη δραστηριότητά του διεθνή χαρακτήρα. «Τι την ήθελα την εξωστρέφεια;» αναρωτήθηκε με απόγνωση…


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι φαρμακοποιοί κατεβάζουν ρολά Δευτέρα και Τρίτη


Οι φαρμακοποιοί κατεβάζουν ρολά Δευτέρα και Τρίτη

Λουκέτο για 48ωρες βάζουν οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία την Δευτέρα και την Τρίτη συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ. Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου υποστήριξε πως ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι ασυνεπής. «Μας χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011».
Παράλληλα από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί σταματούν να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης


Χιλιάδες αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Σε ικανοποιητικό βαθμό προχωρά, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστηματων, η πρώτη εβδομάδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, μέχρι την Παρασκευή 23Νοεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις, εκ των οποίων 27.460 είχαν εγκριθει.
«Κατά τις πρώτες ημέρες εκκίνησης της εφαρμογής έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούν διευκρινίσεις, γεγονός που καταδεικνύει την θετική ανταπόκριση του κόσμου» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης«Ενα από τα πιο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν ήδη παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης" τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας "προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής που θα έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα είναι πιο εύχρηστο στο κοινό».
Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή καταβολής επιδόματος θέρμανσης ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης.
Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2104803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Permissospres:Live σύνδεση με το viotiashop.gr μέσα από την έκθεση Βοιωτία 2012 στη Λιβαδειά.


Watch live streaming

video from viotiashopwebtv at livestream.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η Ελλάδα στον «Μύλο των Ξωτικών»!


                                                                                             
Νέο ρεκόρ… 28.230 μαθητές έκλεισαν ήδη ραντεβού με τον Αι Βασίλη!

Φέτος ολόκληρη η Ελλάδα από τις 30 Νοεμβρίου 2012 εως 6 Ιανουαρίου 2013, έχει την ευκαιρία να ζήσει τα πιο γλυκά Χριστούγεννα. Ο «Μύλος των Ξωτικών» δημιουργήθηκε για να προσφέρει χαμόγελα στα παιδιά και στιγμές ξεχωριστές, πραγματικά παραμυθένιες για τους μεγαλύτερους.
Τα μηνύματα που αφορούν την επισκεψιμότητα είναι πραγματικά...
εντυπωσιακά.
Από την πρώτη στιγμή αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από όλους τους πολίτες και με εντυπωσιακό τρόπο από την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα από κάθε γωνιά της χώρας μας.
Χάρη στην στήριξη και την αγάπη των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο «Μύλος των Ξωτικών»  κατάφερε από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του να καθιερωθεί στην συνείδηση των πολιτών ως η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελλάδας.
Πλέον το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο, αφού έσπασε ήδη το περσινό εντυπωσιακό ρεκόρ των προγραμματισμένων ραντεβού και η διαδικασία επιλογής ημερομηνιών των επισκέψεων βρίσκετε ακόμα σε εξέλιξη.
Έχουν ήδη κλείσει ραντεβού προγραμματισμένης επίσκεψης στον Μύλο των Ξωτικών» 261 σχολεία από 22 νομούς της χώρα με συνολικά 28.230 μαθητές!
Οι περιοχές των παραπάνω σχολείων είναι από Μαγνησία,  Καρδίτσα,  Λάρισα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Πέλλα, Πιερία, Αττική,  Άρτα, Εύβοια,  Θεσπρωτία,  Πρέβεζα, Βοιωτία  Κέρκυρα, Ιωαννίνων, Ημαθία, Ευρυτανία, Γρεβενών, Κοζάνη, Αιτωλοακαρνανία, Καστοριά και Κεφαλληνία
Διατηρώντας σταθερή την φιλοσοφία της δωρεάν εισόδου, των δεκάδων παροχών και προσφορών, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας, ο Δήμος Τρικαίων και η e-trikala φέτος στοχεύουν να παρουσιάσουν στα παιδιά ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων.
Επιπλέον εξαιρετικά μεγάλη απήχηση έχει και η κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνική Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων».
Η οργανωτική επιτροπή του «Μύλου των Ξωτικών» ευχαριστεί θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για την εμπιστοσύνη της και υπόσχεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα ασφαλές και ευχάριστο «ταξίδι» στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Τρικάλων.
Η οργανωτική Επιτροπή,
«Ο Μύλος των Ξωτικών»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γιος του Αλογοσκούφη σύμβουλος στην Goldman Sachs!...


Κορυφαίες θέσεις σε τράπεζες μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού κατέχουν απόγονοι πρώην «τσάρων» της Ελληνικής Οικονομίας.
Ο γιος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη , ο γιός του...
πρώην υπουργού και προέδρου της Δράσης Στέφανου Μάνου και η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιαννου Παπαντωνίου ,κάνουν καριέρα στον τραπεζικό τομέα έχοντας ως εφόδιο τις άριστες σχέσεις των γονέων τους άλλα και τα σπουδαία τους βιογραφικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα«Παραπολιτικά», ο Σπύρος Αλογοσκούφης εργάζεται στην «τράπεζα του Θεού» . Στην γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει επικίνδυνες αποστολές για το Ελληνικό χρέος.

Ο γιος του γαλάζιου πρώην Τσάρου τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών ασχολήθηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες στο πλευρό της Γιάννας Αγγελοπούλου και αμωσως μετάέφυγε για την Αμερική οπου και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις σπουδές του στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Yale. Τώρα εργάζεται ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος για τις αγορές της Ασίας και φέρεται να ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες (dealings) και σε συμβόλαια futures.

Ο γιος του Στέφανου Μάνου, Αλέξανδρος, σπούδασε αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στην Γαλλία στο Insead , που αποτελεί μια διεθνή επιχειρηματική σχολή μεταπτυχιακών.

Εργάστηκε στην εταιρία British Gas-Midlands Research Center και συνέχισε στην γνωστή εταιρία Salomon Brothers ως αναλυτής.

Πέρασε από την Γαλλική Societe Generale και το 998 εντάχθηκε στον όμιλο της Gitigroup ως υπεύθυνος της επενδυτικής Τραπεζικής αρχικά για την Ελλάδα και στη συνέχεια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στην Βόρεια Αφρική.

Από το 2007 εργάζεται στην τράπεζα Πειραιώς ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και από το 2008 ως διευθύνων σύμβουλος .

Μια ακόμη περίπτωση παιδιού πρώην τσάρου της Ελληνικής Οικονομίας που ασολείται με τις τραπεζικές υπηρεσίες είναι η κόρη του του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Cambridge στην Αγγλία και πήρε μάστερ στην Διοίκηση επιχειρήσεων από την Πολυτεχνική σχολή του Παρισιού. Έπιασε μάλιστα δουλειά στην τράπεζα Barclays σε κατάστημα του Λονδίνου...
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούνται ενοικιαστές




Ζητούνται ενοικιαστές
Σε κατάρρευση έχει οδηγηθεί η αγορά ακινήτων, με τη μείωση των ενοικίων να φτάνει το 50% και των καταστημάτων το 45%.
Μάλιστα, πολλοί ιδιοκτήτες πάγωσαν τις εξώσεις, καθώς έτσι προσδοκούν να εισπράξουν τα καθυστερούμενα ενοίκια για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ, ενώ ενοικιαστές επιλέγουν τη συγκατοίκηση και μάλιστα σε διαμερίσματα που δεν εξαρτώνται από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας.
Οι τιμές έχουν υποχωρήσει έως 50% για ακίνητα με εμβαδόν άνω των 250 τετραγωνικών μέτρων, συα βόρεια προάστια, ενώ στις περιοχές της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου οι τιμές έχουν μειωθεί έως 33%.
Ενα ακίνητο με τιμή γύρω στα 800-900 ευρώ, τώρα τιμάται στα 500 με 600 ευρώ.

Πηγή: Εθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ταλαιπωρούνται οι πολίτες στη Λιβαδειά για να πληρώσουν τη ΔΕΗ και το «χαράτσι»

dei
Αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία έρχονται καθημερινά εκατοντάδες Λιβαδείτες νέοι αλλά κυρίως ηλικιωμένοι αφού για να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το «χαράτσι» είναι αναγκασμένοι να περιμένουν με τις ώρες στο πεζοδρόμιο ακόμα και με αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν διατίθενται πολλά ταμεία για την εξυπηρέτησή τους ενώ την ίδια στιγμή ο χώρος που βρίσκονται τα ταμεία είμαι πολύ μικρός με αποτέλεσμα να να περιμένουν απ΄ έξω αφού όπως σημειώνει και ο διευθυντής της υπηρεσίας αν όλοι αυτοί μπούν μέσα θα «σκάσουν».
«Αποτελεί προσβολή για έναν άνθρωπο αυτή η κατάσταση. Μας έχουν «πατήσει». Επιτρέπετε δυόμιση ώρες να περιμένουμε μέσα στη βροχή» τόνισε ένας ηλικιωμένος που περίμενε να έρθει η σειρά του για να μπει στο κτήριο της ΔΕΗ για να πληρώσει.
«Ένα ταμείο εξυπηρετεί όλον αυτόν τον κόσμο και περιμένουν 100 άνθρωποι στο πεζοδρόμιο» πρόσθεσε ένας άλλος.
Ένας τρίτος φανερά κουρασμένος μας λέει: «Ταλαιπωρούμαι από το πρωί. Περίμενα στην Τράπεζα και τώρα εδώ, μέσα στη βροχή».
Κάποιοι νεότεροι προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με χιούμορ, «αν δεν προλάβουμε σήμερα, τουλάχιστον αύριο να μας μοιράσουν ομπρέλες», έλεγαν αλλά ταυτόχρονα αναρωτιόντουσαν ποιος θα πληρώσει το χαμένο μεροκάματο.
«Χαιρετίσματα στην εξουσία, περιμένω στην ουρά, στην βροχή για να τους πληρώσω το χαράτσι σα δε ντρέπονται»,  και «Από το κάποτε στο Τεπελένι» φτάσαμε στο «πως καταντήσαμε λοχία» ήταν κάποια ακόμα χαρακτηριστικά σχόλια.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Κώστας Μωραΐτης εμφανίστηκε… αναρμοδιοαρμόδιος κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι λειτουργεί μόνο ένα ταμείο γιατί λείπουν με άδεια δύο υπάλληλοι και ότι στο… τριώροφο κτήριο δεν υπάρχει χώρος για τους πολίτες που στέκονται με τις ώρες στη βροχή για να πληρώσουν, αν φυσικά προλάβουν και δεν κλείσει το ταμείο…
Να σημειωθεί ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε μόνο την Πέμπτη αλλά παρατηρείται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. 
 viotiki-ora.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

3ος συλλογος η Ακαδημια Taekwondo Κεντρικης Στερεας Ελλαδας στην ημεριδα διασυλλογικων αγωνων Taekwondo στην Χαλκιδα στις 11 Νοεμβριου 2012

Ως 3ος συλλογος ανακυρηχθηκε η Ακαδημια Taekwondo Κεντρικης Στερεας Ελλαδας στην Ημεριδα Διασυλλογικων αγωνων Taekwondo στην Χαλκιδα στις 11 Νοεμβριου 2012 στην κατακτηση μεταλλιων των αθλητων της Ημεριδας!!!Συγκεκριμενα οι αθλητες μας χαρησαν στην Ακαδημια μας 16 μεταλλια!!
Αναλυτικα : 
-Χρυσο Mεταλλιο οι : 
Α.Γκολφης,Χαρ.Χαντζης,Ευγ.Αγγελιδη και Ανδ.Γιαγκιλιτσης.
-Αργυρο Μεταλλιο οι : 
Θ.Ζαχαριας και Γιαγκιλιτση.
-Χαλκινο Μεταλλιο οι : 
Στ.Τριανταφυλλου,Τρακης,Βουλγαρη,Ρεββας,Κοτση,Καραγιαννης,Παπαδημας και Καλδης.
Προπονητρια : Ελενη Ανδρεου.Καθηγητρια Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου (Μαυρη Ζωνη - 3 DAN Korean WTF).







ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWNODO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΣΧΟΛΕΣ : 
1.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TAEKWONDO ΙΤΕΑΣ
ΟΔΟΣ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΛΗ 9,ΙΤΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ.
2.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TAEKWONDO ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
3.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΙΣΩ-ΑΛΩΝΙΑ,ΑΡΑΧΩΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
τηλ : 22670-32733
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ
ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 3 ΕΤΩΝ Κ ΠΑΝΩ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ & ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

800.000 ευρώ χορηγία ΟΠΑΠ στο... σκοτάδι

 
800.000 ευρώ χορηγία ΟΠΑΠ στο... σκοτάδι
Πρώτα εμφανίζεται στη Βουλή και δηλώνει ότι τελείωσαν τα «ψυχικά» από τον ΟΠΑΠ, επειδή λόγω κρίσης και πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης περιορίζονται τα κέρδη. 
 Λίγες ημέρες μετά συμφωνεί «στο μιλητό» με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για χορηγία 800.000 ευρώ στο «Βήμα», όπως γράφει η Δημοκρατία, το οποίο συνεργάζεται με ανταγωνιστές του οργανισμού στο Ιντερνετικό Στοίχημα! Ο γνώριμος, κατά πληροφορίες μόνο από φωτογραφίες, του πρωθυπουργού, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος, ο οποίος εσχάτως ζητεί βοηθό καθώς αδυνατεί να... αντιμετωπίσει τον φόρτο εργασίας που συνοδεύει τη θέση του, πρόλαβε να «διευθετήσει» την εκκρεμότητα με τον ΔΟΛ.

Ο τρόπος με τον οποίον ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ χειρίστηκε τη χορηγία στο «Βήμα» προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση σηκώνει το λάβαρο της διαφάνειας στη διαχείριση του κρατικού χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση της χορηγίας πέρασε από «χίλια μύρια κύματα», καθώς αρχικώς απερρίφθη (όχι μόνο μία φορά) από το Διοικητικό Συμβούλιο και την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν είχε κατατεθεί γραπτό αίτημα από την εφημερίδα! Στη συνέχεια, όμως, κυκλοφόρησε το «Βήμα» με φαρδιά πλατιά τη χορηγία και κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν τι ακριβώς συμβαίνει. Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ Γ. Καραλής διαβεβαίωνε ότι «τη χορηγία του οργανισμού την έβαλε μόνος του ο Ψυχάρης» και ότι ο κ. Λουρόπουλος δεν είχε ιδέα!

Οπως ήταν λογικό, αναμενόταν η αντίδραση του οργανισμού για τη δημοσίευση χορηγίας χωρίς την έγκρισή του, η οποία ποτέ δεν υπήρξε. Γιατί δεν υπήρξε; Επειδή τα παρασκηνιακά παζάρια συνεχίστηκαν και η ιδιοκτησία του «Βήματος» επικαλέστηκε την προφορική συμφωνία μεταξύ των κ. Λουρόπουλου και Ψυχάρη. Ετσι οι πρώτες ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας κυκλοφορούσαν με χορηγία του ΟΠΑΠ χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση! Για να διευθετηθεί το θέμα, το «Βήμα» έστειλε τελικά με καθυστέρηση επίσημο αίτημα για χορηγία, με τον κ. Λουρόπουλο να προσπαθεί τηλεφωνικά να εξασφαλίσει τη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Τελικά, και παρά την περιπέτεια που είχε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ με την υγεία του τις τελευταίες ημέρες, κατάφερε να πετύχει την έγκριση της χορηγίας των 800.000 ευρώ.

Είναι αλήθεια ότι ο Κ. Λουρόπουλος χειρίστηκε προσωπικά και παρά την ασθένειά του (αυτό θα πει «αίσθηση του καθήκοντος») τη χορηγία προς το «Βήμα»; Είναι αλήθεια ότι η εφημερίδα προχώρησε στην παραγωγή ειδικών εκδόσεων με χορηγία του οργανισμού χωρίς να έχει εξασφαλίσει την τυπική έγκριση; Γιατί ήταν τόσο σίγουρη ότι η χορηγία θα εγκριθεί, όταν είχε εισπράξει ένα ηχηρό «όχι» κατά την πρώτη απόπειρα; Αλήθεια, πώς προστάτευσε τον οργανισμό ο αδέκαστος πρόεδρος από τις καταχωρήσεις «παράνομων» στοιχηματικών εταιριών
στην ίδια εφημερίδα;

Γνωρίζουν άραγε στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ μοιράζει χορηγίες με ιδία πρωτοβουλία;

Αν το γνωρίζουν, όπως θεωρούμε βέβαιο, πρέπει να σταματήσουν να μιλούν για διαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού ταμείου. Αν δεν το γνωρίζουν, πράγμα μάλλον απίθανο, πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται. Η ατμόσφαιρα όμως μάλλον αρχίζει να βαραίνει επικίνδυνα. Τη μια ο σύμβουλος που δεσπόζει στην λίστα Λαγκάρντ, την άλλη οι προνομιακές χορηγίες.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΕΚ-Λεβαδειακός (19:30, NovaSports 2)


Preview: ΑΕΚ-Λεβαδειακός (19:30, NovaSports 2) 
Η αρχή έγινε.

Και τι αρχή, με τεσσάρα (στη Βέροια)!

Η ΑΕΚ όμως δεν μπορεί να πανηγυρίσει.

Γιατί παραμένει τελευταία. Και για να φύγει από ‘κει χρειάζεται σερί.

Σαν αυτό που ελπίζει να συνεχίσει με τον Λεβαδειακό!

Με καλή ψυχολογία (πλέον) και τον κόσμο σταθερά δίπλα της, η «Ένωση» ψάχνει ένα ακόμα πειστικό επιχείρημα πως αντεπιτίθεται στη Σούπερ Λίγκα. Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.


ΑΕΚ

Η ΑΕΚ που… αγνοούνταν φέτος παρουσιάστηκε στη Βέροια. Και (αλήθεια είναι πως) το έκανε με θόρυβο. Με εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά. Και με όσα γκολ είχε πετύχει σε όλες τις δέκα προηγούμενες αγωνιστικές μαζί! Και κάπως έτσι, τα χαμόγελα επέστρεψαν στα Σπάτα.

Την ώρα λοιπόν που εκεί συνεχίζονται οι διεργασίες (διαπραγματεύσεις) για την είσοδο των επενδυτών, η ΑΕΚ συνέχιζε την προετοιμασία της για την… έξοδο από το γκρουπ των ομάδων που μάχονται για την παραμονή. Στόχος όχι εύκολος -αν σκεφτεί κανείς ότι παραμένει τελευταία. Αλλά σίγουρα πιο εφικτός -βάσει προγράμματος και της αναμφισβήτητης βελτίωσης της ομάδας επί Λίνεν.

Η νίκη στη Βέροια λοιπόν ελπίζεται πως θα αποτελέσει την αρχή ενός σερί που θα βγάλει αρχικά τους «κιτρινόμαυρους» από το ισόγειο και έπειτα θα τους επιτρέψει (γιατί όχι) και να αναθεωρήσουν τους στόχους τους. Και για να συνεχιστεί αυτό το σερί η νίκη με τον Λεβαδειακό είναι απαραίτητη. Όχι μόνο επειδή αποτελεί έναν από τους «ανταγωνιστές» σε αυτή τη φάση. Αλλά κι επειδή είναι το ένα από τα δυο ματς που η ΑΕΚ έχει «κολλητά» στο ΟΑΚΑ.

Στην προσπάθεια λοιπόν να επιβραβεύσει τους πολλούς φίλους της που αναμένεται να βρεθούν ξανά εκεί, η «Ένωση» θα κατέβει με δυο απουσίες (των τραυματιών Φουρτάδο και Μπουγαΐδη), ένα νέο πρόσωπο (Τσίτας), αλλά ίδια διάταξη (4-2-3-1). Και βάσει των όσων δοκίμασε ο Λίνεν, θα παραταχθεί ως εξής:

Με τερματοφύλακα τον Κωνσταντόπουλο και τους Λαγό, Κουτρουμπή, Κοντοέ και Βλάχο -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ θα είναι οι Φέτσης-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Τσίτας (στον ιδιότυπο ρόλο αριστερού εξτρέμ που είχε στη Βέροια ο Φουρτάδο), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και Κατίδης (προωθημένος).

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Τσίτας, Γκερέιρο, Κοτσαρίδης, Ρίκκα, Σταματής, Λαγός, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Αρκούδας, Κουτρουμπής.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Μέχρι και δυο βδομάδες πριν ο Λεβαδειακός έμοιαζε στριμωγμένος. Χωρίς ψυχολογία. Με τρία μόλις γκολ όλα κι όλα (κι αυτά σε ένα παιχνίδι). Χρειάστηκε όμως μια νίκη επί του Άρη και -κυρίως- το μεγάλο διπλό στο Ηράκλειο την περασμένη αγωνιστική (που ήταν και η πρώτη του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ») για να πάρουν όλοι τα πάνω τους στη Βοιωτία. Και για να κατέβουν με άλλον αέρα -και απαιτήσεις- πλέον στο ΟΑΚΑ.

Ψάχνοντας λοιπόν ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην απόπειρα να απομακρυνθεί από τη ζώνη, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θα στερηθεί των υπηρεσιών μονάχα του Βαγγέλη Κουτσόπουλου. Κι αυτό διότι ο Έλληνας αμυντικός δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε όλη την εβδομάδα, με αποτέλεσμα συμπεριληφθεί στην αποστολή για την αναμέτρηση με την «Ένωση».

Ωστόσο, αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παράσχος, αφού κανένα από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του δεν είναι τραυματίας ή τιμωρημένος για το δύσκολο ματς του Σαββάτου.

Όσον αφορά, δε, στην προπόνηση της Παρασκευής (23/11) ο Παράσχος έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του -αλλά και στις στημένες φάσεις προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν όσο μπορούν κόντρα στην «Ένωση».

Η αποστολή: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Κοτίτσας, Λισγάρας, Μεντί, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έλληνες προσέξτε, οι Γερμανοί σας την έχουν στημένη"

Μήνυμα στην Αθήνα είχε σταλεί από τη Γαλλία ανεπισήμως τον περασμένο Οκτώβριο. Η ομάδα Σόιμπλε που βάζει τρικλοποδιές στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Μας περίμεναν στη γωνία για να μας βγάλουν από το ευρώ
Ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς την Ελλάδα είχαν μεταφέρει τον περασμένο Οκτώβριο ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου για τα οικονομικά Εμανουέλ Μακρόν και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", ο Έλληνας πρώην υπουργός είχε επισκεφθεί στο Παρίσι. Επρόκειτο να συναντήσει τον Μακρόν, ωστόσο έτυχε να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Μοσκοβισί, με αποτέλεσμα τα ραντεβού να συγχωνευθούν.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο Γάλλοι είπαν στον Έλληνα συνομιλητή τους κάτι που δεν μπορούσε εκείνη την περίοδο να λεχθεί επίσημα.
Τον πληροφόρησαν, ότι ισχυροί παράγοντες της Γερμανίας με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχονται ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ.
Η ομάδα αυτή στη Γερμανία, ανεβάζει συνεχώς τις απαιτήσεις και καθυστερεί τις δόσεις, ώστε η Ελλάδα στην πορεία να μην τα καταφέρει και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", το μήνυμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει ότι δεν θα δοθεί καμία αφορμή στους Γερμανούς. Πράγματι, όλα τα μέτρα ψηφίστηκαν με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Ακόμα και τα γερμανικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της.
Παρά το γεγονός όμως ότι δεν δόθηκε αφορμή στην ομάδα Σόιμπλε να "εκτελέσει" οικονομικά τη χώρα μας, οι προθέσεις της Γερμανίας φάνηκαν στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, όταν δεν υπήρξε απόφαση για την Ελλάδα.
Η κατακραυγή που ακολούθησε, ίσως βάλει στην άκρη για λίγο τα σχέδια της ομάδας υπό τον Σόιμπλε, όσο όμως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο κίνδυνος να πετύχουν το σκοπό τους θα παραμένει.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ - Μηνύματα συμπαράστασης στον Π. Τατσόπουλο απο θαυμάστριες του

Δεν άντεξαν τον πόλεμο που γίνεται στον αγαπημένο τους Π. Τατσόπουλος και στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης!! Δείτε τι γράφουν μερικές απο τις εκατομμύρια γυναίκες που πέρασαν απο το κρεβάτι του γόη βουλευτή!!!






Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιμέτωπη με την χρεωκοπία και πάλι η Αργεντινή

Μετά την απόφαση δικαστή της Νέας Υόρκης που επιδίκασε την πληρωμή 1,33 δισεκ. δολαρίων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, η Αργεντινή ξαναβρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού–με το φάσμα της πιθανής στάσης πληρωμών στα μέσα Δεκεμβρίου να....


αναβιώνει ένδεκα χρόνια μετά την κρίση του 2011. Ο δικαστής Τόμι Γκρίζα κάλεσε σήμερα την Αργεντινή, που επί δέκα χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια, να τα πληρώσει «ταυτόχρονα, ή πριν» αποζημιώσει τους πιστωτές της, οι οποίοι δέχθηκαν να απομειώσουν τις απαιτήσεις τους στην ανταλλαγή τίτλων του κρατικού χρέους της.

Ο Γκρίζα κατ’ αυτά διέταξε την Bank of New York Mellon, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι πληρωμές της Αργεντινής, να πληρώσει τα επενδυτικά αυτά κεφάλαια εάν το Μπουένος Άιρες δεν εκτελέσει την απόφαση.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής δήλωσε πως πρόκειται να ασκήσει έφεση.

Η Αργεντινή αρνείται πάντοτε να καταβάλει έστω και ένα σεντ στα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία χαρακτηρίζει «σαρκοβόρα όρνεα, εκμεταλλευτές και τοκογλύφους», διότι απαιτούν να αποζημιωθούν για το 100% των τίτλων συν τους τόκους, τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους πιστωτές της (τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.ά.) αποδέχθηκαν να απολέσουν το 75% της αξίας των αργεντίνικων τίτλων χρέους που διακατέχουν.

Η χώρα κατ’ αυτόν τον τρόπο αναχρηματοδότησε το 93% του χρέους της έπειτα από την κολοσσιαία στάση πληρωμών του 2001, η οποία έφθανε τα 100 δισεκ. δολάρια. Επενδυτικά ταμεία, όπως το NML, ή το Aurelius, είχαν αρνηθεί δύο φορές, πρώτα το 2005 και κατόπιν το 2010, τις προσφορές για ανταλλαγή τίτλων.

Ένδεκα χρόνια μετά, η επιμονή του Μπουένος Άιρες να μην πληρώσει οδηγεί –σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο– τη χώρα ξανά στο χείλος της στάσης πληρωμών: εάν δεν αποζημιώσει παρά μόνον τους κατόχους του αναδιαρθρωμένου χρέους της, όπως επανειλημμένα έχει υποστηρίξει, κινδυνεύει να ξαναβρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας.

«Η στάση πληρωμών ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνον στην Αργεντινή, αλλά και σε κάθε χώρα που βρίσκεται ενώπιον μίας οικονομικής, ή χρηματοπιστωτικής κρίσης», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρικάρδο Αλφονσίν, συνοψίζοντας τους γενικότερους φόβους.

Η στιγμή της αλήθειας για το Μπουένος Άιρες θα είναι η 15η Δεκεμβρίου, οπότε η Αργεντινή θα χρειασθεί να αντιμετωπίσει την ωρίμανση του αναδιαπραγματευθέντος χρέους, στα 3,1 δισεκ. δολάρια, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν τα επιδεδικασμένα 1,33 δισεκ. δολάρια των κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Σε περίπτωση που η χώρα επιλέξει να πληρώσει μόνον τους κατόχους των υπό ανταλλαγή τίτλων, τότε θα έλθει αντιμέτωπη με την δικαστική απόφαση και θα βρεθεί εκτεθειμένη στο ενδεχόμενο κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της στο εξωτερικό: όπως στην περίπτωση της εκπαιδευτικής φρεγάτας που κρατείται στη Γκάνα από τις 2 Οκτωβρίου, κατόπιν απαίτησης των πιστωτών της.

Η Αργεντινή ενδέχεται, λοιπόν, να αναζητήσει μία ενδιάμεση λύση.

«Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι να κατατεθούν 1,3 δισεκ. δολάρια ως εγγύηση, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία, καταθέτοντας παράλληλα έφεση στο αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οικονομολόγος Φάουστο Σποτόρνο.

Όποια όμως και να είναι η προκριθείσα λύση, η αλήθεια είναι πως το Μπουένος Άιρες βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιτότητα και στη Eurovision - Η Πορτογαλία δεν θα λάβει μέρος

Η Πορτογαλία δεν θα μετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το ερχόμενο έτος, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTP, επικαλούμενο δημοσιονομικούς περιορισμούς. "Το RTP ανακοίνωσε σήμερα στους αρμόδιους θεσμούς ότι δεν θα....


μετάσχει στην Eurovision του 2013 στην Σουηδία", αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

"Η τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία δεν επιτρέπει τη συσσώρευση πολλών σημαντικών γεγονότων", διευκρίνισε το RTP, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου θα πρέπει να επιλεγούν αυτά που είναι πιο σημαντικά και αφορούν ένα ευρύτερο κοινό.

Ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον το 2013 θα γίνει από τις 14 ως τις 18 Μαΐου στο Μάλμε, στη νότια Σουηδία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

 Προς:  ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ  ΚΕΠΒ  ΘΗΒΑΣ                                             
              ΤΑΞΙΑΡΧΟ :  ΚΑΜΠΟΥΡΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ
                                                                                `
Κύριε Ταξίαρχε,
Θα θέλαμε διά της παρούσης να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ικανοποίηση των μελών μας για την πρωτοβουλία σας να επιτρέψετε σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες του ΚΕΠΒ την έξοδο στην πόλη μας την 21η Νοεμβρίου 2012, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την έξοδο αυτή, η πόλη ζωντάνεψε, τα καταστήματα γέμισαν και η αγορά γέμισε με άρωμα αισιοδοξίας.
Η πρωτοβουλία αυτή μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι θα έχει και συνέχεια, καθώς, όπως σας είναι εύκολα αντιληπτό, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η μαζική έξοδος στρατιωτών στην πόλη μας αποτελεί τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία και στους επαγγελματίες.
Έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει την ανάγκη για συνεργασία και συμπόρευση του ΚΕΠΒ και των τοπικών παραγόντων, την οποίαν θεωρούμε ότι ενστερνίζεσθε εσείς, όπως και οι προηγούμενοι Διοικητές και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι θα σταθούμε στο πλευρό σας αρωγοί και συμπαραστάτες σε ανάλογες δραστηριότητες καθώς και σε κάθε πρόβλημα που είναι δυνατό να επιλυθεί με παρέμβασή μας.
Για μία ακόμη φορά σας ευχαριστούμε και επαναλαμβάνουμε την ευχή να είναι συχνότερες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ  ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ                             ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.Θήβας: «Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ»


alt

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τον αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και όλοι όσοι συμμετείχαν στην σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα με τη συμμετοχή βουλευτών και Πολιτικών κομμάτων ,της ΓΣΕΕ, των Εργατικών Κέντρων ,των Ομοσπονδιών. των εκπροσώπων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρούν στα καταστροφικά σχέδια του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ )που θέλουν να ξεπουλήσουν την ΛΑΡΚΟ διασπώντας την σε καλή και κακή (στα πρότυπα της πώλησης της ΑΤΕ).
Τέτοιες προχειρότητες και πειραματισμοί από την μεριά του ΤΑΙΠΕΔ , σε μια βαριά βιομηχανία ,με την δομή και τις ιδιομορφίες της ΛΑΡΚΟ είναι επικίνδυνες και ανεφάρμοστες.
Η ΛΑΡΚΟ είναι μία κοινή και αδιαίρετη εταιρία που λειτουργεί κάτω από Δημόσιο έλεγχο προκειμένου να υπάρχει ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου. Έτσι δομήθηκε και έτσι λειτουργεί εδώ και δύο γενιές.
Αυτά τα εγκληματικά σχέδια σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπέρ της εταιρίας και των εργαζομένων. Εξυπηρετούν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΛΑΡΚΟ και τα ιδιωτικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται .
Αν υλοποιηθεί ο παραπάνω καταστροφικός σχεδιασμός τότε με μαθηματική ακρίβεια η ΛΑΡΚΟ θα οδηγηθεί σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ. Μια εταιρία , που τόσο ανάγκη έχουν όχι μόνο οι τοπικές κοινωνίες έξι νομών της Ελλάδας που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ , αλλά και η Εθνική μας Οικονομία. Με ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη αξία. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας. που φέρνει ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στην Εθνική Οικονομία που έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα ελληνικής γης που στο υπέδαφος τους υπάρχουν Νικελιούχα κοιτάσματα της τάξεως των 20 δις € ,που έχει ένα εργοστάσιο με τεράστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία, με ιδιόκτητο λιμάνι τρία μεταλλεία και ένα Λιγνιτωρυχείο.
Το Ε.Κ.Θ , επισημαίνει τις ευθύνες αυτών που διαχειρίζονται τον Δημόσιο Πλούτο. Όχι μόνο τις Πολιτικές αλλά και τις Ποινικές.
Η ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης γης για τα Μεταλλεία και την άδεια μίσθωσης του εργοστασίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία της εταιρίας. Το Κράτος πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου. Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.
Το Ε.Κ.Θ μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ,την ΓΣΕΕ και τα υπόλοιπα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα θα παλέψουν με κάθε μέσο για την προοπτική της εταιρίας και την διασφάλιση των εργαζομένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙ.......


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο κύβος ερρίφθη - Αυτό είναι το νέο Φορολογικό [Αναλυτικοί πίνακες]


Ο κύβος ερρίφθη - Αυτό είναι το νέο φορολογικό [Αναλυτικοί πίνακες]

Την επόμενη εβδομάδα οδεύει για τα κόμματα το τελικό προσχέδιο του νέου φορολογικού και όπως προκύπτει από τις περίπου 150 σελίδες του, επιβεβαιώνονται όλες οι έως τώρα πληροφορίες του αναφορικά με τη νέα κλίμακα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κλίμακα θα έχει μόλις 3 κλιμάκια και δεν θα προβλέπει αφορολόγητο.
Συν τοις άλλοις, ο ανώτατος συντελεστής 45% θα εφαρμόζεται από τις 48.000 ευρώ και πάνω, ενώ για τη μη επιστρεφόμενη έκπτωση φόρου που θα καλύπτει εισοδήματα έως 43.000 ευρώ, θα απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος!
Συγκεκριμένα, ο φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα της μειώνεται ως εξής:
  1. Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 1.950 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
  2. Για εισόδημα πάνω από 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος
  3. Για εισόδημα άνω των 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.
Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγος του και τα τέκνα που τους βαρύνουν. Στις πιο πάνω δαπάνες δεν περιλαμβάνονται ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψής, η καταβαλλόμενη διατροφή και οι δωρεές, οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών γενικά, καθώς και οι δαπάνες εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικών μέσων.
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται 25% του μέχρι 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτή ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολείπεται του απαιτούμενου ποσού, επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με το συντελεστή του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, δηλαδή με 21% αντί 10% που ίσχυε έως τώρα!!!
Με το νέο Φορολογικό μπαίνει τέλος και στις φοροαπαλλαγές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Συγκεκριμένα, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις ακόλουθες δαπάνες:
  1. Των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
  2. Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί φορολογητέο εισόδημα και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη.
  3. Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα κ.λ.π.
Εξαιρετικά, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 200 ευρώ, για τον ίδιο φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν βαριά αναπηρία, είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι ή θύματα πολέμου.iefimerida.gr
Κάντε κλικ στους πίνακες για μεγέθυνση

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός με τοπικές βροχοπτώσεις


Συννεφιασμένος ο καιρός με τοπικές βροχοπτώσεις
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένουμε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Η θερμοκρασία,σύμφωνα με το weather.gr,θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 5 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 8 έως 20 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, με ένταση από 5 έως 6 και τοπικά μετά το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο τμήμα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβλητής διεύθυνσης, 2 έως 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ατολμοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, παραπαίει η Ευρώπη..




Δυστυχώς ξεμείναμε από ηγέτες. 
Δεν υπάρχουν πια ηγέτες με όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα να οικοδομήσουν την Ευρώπη...



Τα προβλήματα που είχε εξαρχής το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πήραν εκρηκτικές διαστάσεις, αλλά δεν υπάρχουν εκείνοι που θα υψώσουν το ανάστημα, θα πάνε κόντρα στο ρεύμα στο εσωτερικό των χωρών τους και θα αναλάβουν το κόστος των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων ώστε η... Ευρώπη όχι μόνο να ξεπεράσει την κρίση, αλλά και να αποκτήσει τους απαραίτητους θεσμούς που θα της επιτρέψουν να λειτουργεί αποδοτικά για όλους.

Οι Γερμανοί ταμπουρώνονται πίσω από την ανταγωνιστική τους οικονομία. Καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς το ευρώ και την ευρωζώνη η πορεία των εξαγωγών τους θα ήταν διαφορετική. Γιατί με ένα πολύ ισχυρό μάρκο τα γερμανικά προϊόντα θα ήταν πανάκριβα και οι νυν εταίροι θα είχαν στραφεί σε άλλες αγορές. Προοπτική που εξαλείφεται χάρη στο κοινό νόμισμα.

Οι Γάλλοι, αδύνατοι οικονομικά δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο που έπαιζαν στο παρελθόν χάρη και στην πυρηνική τους δύναμη.

Οι ηγέτες των άλλων χωρών στοιχίζονται πίσω από τους μεγάλους.

Σήμερα το κοινό σπίτι των Ευρωπαίων απαιτεί βαθιές μεταρρυθμίσεις, αλλιώς θα επιβεβαιωθούν οι ευρωσκεπτικιστές.

Χρειάζονται επειγόντως μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, τα δημόσια οικονομικά, τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ευρώπη θα επιζήσει μόνο αν αλλάξει και προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής μας. Διαφορετικά θα καταρρεύσει το ευρώ, θα διαλυθεί η Ενωμένη Ευρώπη, θα οξυνθούν οι εθνικισμοί, οι αντιπαραθέσεις. Ο προστατευτισμός θα υψώσει τείχη, τα εμπόριο και οι συναλλαγές θα υποχωρήσουν και μαζί τους το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο πρώτος Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας! (VIDEO+στίχοι)





 Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον ύμνο εις την Ελευθερία το 1823 , ο οποίος από το 1865 καθιερώθηκε ως ο Εθνικός μας Ύμνος. Όμως και πιο πριν, μέσα στην Τουρκοκρατία, οι Έλληνες είχαν Εθνικό Ύμνο, του οποίοι οι στίχοι αναφέρονταν στο όραμα για ελευθερία.

Διαβάστε τους στίχους και δείτε το βίντεο:

Ω,λυγερόν και κοφτερόν σπαθί μου,
κι εσύ τουφέκι,φλογερόν πουλί μου.

Εσείς τον τούρκο σφάξατε,τον τύραννο σπαράξατε,
ν'αναστηθεί η Πατρίς μου,να ζήσει το σπαθί μου.....

Για της πατρίδος την ελευθερία, για του Χριστού την πίστη την αγία, 

για αυτά τα δύο πολεμώ, με αυτά να ζήσω επιθυμώ και αν δεν τα αποκτήσω τι με οφελεί να ζήσω.tragiko.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος για το παιδί το τσιγάρο στο αυτοκίνητο

Δέκα λεπτά παραμονής στο ίδιο αυτοκίνητο με έναν καπνιστή, είναι αρκετά για ένα παιδί που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα, ώστε να εκτεθεί...σε αύξηση έως 30% των επικίνδυνων ρυπογόνων ουσιών του αέρα λόγω του παθητικού καπνίσματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ελέγχου του καπνίσματος "Tobacco Control", επισημαίνουν ότι μπορεί το κάπνισμα να απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους, όμως παραμελούνται τα αυτοκίνητα ως παράγων κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Η μελέτη επισημαίνει ότι στα αυτοκίνητα (ιδίως όταν τα παράθυρα είναι κλειστά) η ρύπανση του αέρα λόγω του τσιγάρου συχνά είναι χειρότερη από ό,τι στα εστιατόρια ή τα μπαρ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Αμερικανοί επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα στις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος που υφίστανται στα αυτοκίνητα και στα σπίτια τους. Οι ερευνητές αξιολόγησαν την ποιότητα του αέρα σε ένα όχημα μετά το κάπνισμα τριών τσιγάρων από τους επιβάτες στη διάρκεια μιας ώρας. Η μέτρηση των ρύπων -τόσο με κλειστά όσο και με μισάνοιχτα παράθυρα- έγινε στο πίσω κάθισμα, όπου συνήθως κάθονται τα παιδιά.

Οι ρύποι που μετρήθηκαν (εντός κι εκτός του αυτοκινήτου) ήσαν τα σωματίδια του αέρα, οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, το μονοξείδιο του άνθρακα και η νικοτίνη. Η έκθεση ιδιαίτερα στους αρωματικούς υδρογονάνθρακες έχει από προηγούμενες έρευνες συνδεθεί με διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλαγές στο δείκτη νοημοσύνης, αλλεργίες κ.ά.

Η μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα των ρύπων μέσα στο αυτοκίνητο -είτε με κλειστά είτε με μισάνοιχτα έως δέκα εκατοστά παράθυρα- είναι τριπλάσια σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα στο εξωτερικό περιβάλλον. Το μέσο επίπεδο σωματιδίων μέσα στο όχημα ήταν από 746,1 έως 1.172 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (ανάλογα με τη θέση των παράθυρων), ενώ το μέσο μέγεθος των αέριων σωματιδιακών ρύπων ήταν 0,3 μικρόμετρα.

Το μέσο επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα έφθανε τα 2,8 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) αμέσως μετά το σβήσιμο των τσιγάρων, ενώ οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες ήσαν περίπου δέκα φορές περισσότεροι μέσα στο αυτοκίνητο των καπνιστών από ό,τι έξω από αυτό. Τέλος, τα επίπεδα νικοτίνης στον αέρα κυμαίνονταν από 5,06 έως 411,3 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (ανάλογα με το αν ήσαν κλειστά τα παράθυρα), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ακόμα και δέκα λεπτά παραμονής ενός παιδιού σε ένα αυτοκίνητο όπου κάποιος καπνίζει, αυξάνει σημαντικά, κατά 18% έως 30%, την έκθεσή του σε επικίνδυνους για την υγεία του ρύπους. Γι’ αυτό, τονίζουν την ανάγκη να προστατεύονται τα παιδιά από το παθητικό κάπνισμα στα αυτοκίνητα, είτε με πρωτοβουλία των γονέων, είτε των δημοσίων Αρχών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΑ



Στα εγκαίνια της 3ης έκθεσης έργων τέχνης κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, που πραγματοποιείται  στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με την ευγενική συνδρομή του Δήμου Θηβαίων, παραβρέθηκαν ο Δημάρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο  Αντιδημάρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες, δημιουργικά χρηστικά αντικείμενα από ξύλο και μέταλλο και πολλά άλλα που φιλοτεχνήθηκαν και δημιουργήθηκαν από τις έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματός. Όλα τα έργα διατίθενται προς πώληση, σε χαμηλές τιμές και τα έσοδα από κάθε έργο θα κατατεθούν στον ατομικό λογαριασμό της κρατούμενης που το δημιούργησε.

Ο κ. Δήμαρχος, στο  χαιρετισμό που απηύφθηνε συνεχάρη τις δημιουργούς που φιλοτέχνησαν τα έργα τέχνης, τη Διεύθυνση, το προσωπικό του καταστήματος και την εποπτεύουσα Εισαγγελική Αρχή, δηλώνοντας την στήριξή του Δήμου Θηβαίων στις έγκλειστες γυναίκες που προσπαθούν μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό να επανακτήσουν την κοινωνικοποίησή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ