Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ το μήνα!


Το ρουσφέτι του ΠΑΣΟΚ που «μετακόμισε» από σχολείο σε γραφείο της Βουλής στις Βρυξέλλες

Παρέμβαση του ΓΓ του Κοινοβουλίου, Αθανάσιου Παπαϊωάννου. Υπάλληλος της Βουλής παίρνει μισθό 10.000 ευρώ και επίδομα 8.000 ευρώ!
Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Κοινοβουλίου, Αθανάσιου Παπαϊωάννου προκάλεσε η είδηση ότι υπάλληλος της Βουλής λαμβάνει ως μισθό ποσό που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα.
Η υπάλληλος προσελήφθη ως μετακλητή στη Βουλή το 2004, μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007 και τοποθετήθηκε στο γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί προεδρίας Πετσάλνικου, αντικαθιστώντας δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο.
Ο γ.γ. του Κοινοβουλίου ανέφερε ότι η υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του Χρήστου Παπουτσή, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει όλα τα τυπικά προσόντα για τη θέση, καθώς έχει δυο πτυχία, μεταπτυχιακά και μιλά τέσσερις γλώσσες.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαϊωάννου, η συγκεκριμένη υπάλληλος, εκτός από τον μισθό της λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ, ποσό που δεν καθορίζεται από τη Βουλή αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε πάρτυ απο τον Πίνδαρο



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι 27 επώνυμοι που ζητούν σωτηρία στο άρθρο 99

Πάνω από 2.000 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί ή ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να… σωθούν από τους πιστωτές τους. 

Ανάμεσά τους...

ξεχωρίζουν 27 επώνυμες επιχειρήσεις που ως χθες ήταν κολοσσοί.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, η οποία παρότι εντάχθηκε στο άρθρο 99 δεν σώθηκε και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο. 

Οι αιτήσεις για ένταξη στο 99 πάντως έχουν εκτιναχθεί κατά 19,5% σε σχέση με πέρυσι. 

Οι κλάδοι που υποφέρουν περισσότερο είναι αυτοί της ένδυσης, της εστίασης, των κατασκευών, της διαφήμισης και του ιατρικού εξοπλισμού.
Οι επώνυμοι του άρθρου 99, σύμφωνα με τα Νέα είναι :
Ενδυση-υπόδηση
Γαβαλάς
Glou
Ridenco
Καρούζος
Funny
Rollini
Ysatis
Apple Boxer
Tricoteen
Puma Hellas
Παραγωγή Υποδημάτων -Elite
Παιχνίδια -Κου-κου
Λιανεμπόριο -Ατλάντικ
Ηλεκτρονικά Είδη -Μάρακ Ηλεκτρονική
Πωλήσεις CD -Metropolis
Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία -Ναυπηγεία Ελευσίνας
Φάρμακα, Βιομηχανία -Alapis
Πληροφορική -PC Systems
Μεταφορές -Imperio
Διαφήμιση -Leo Burnett, Unexpexted Advertising
Τηλεοπτικός σταθμός -Alter
Eκτυπώσεις -Tυποεκδοτική
Περιοδικός Τύπος -Motor Press
Διαβάστε Περισσότερα »

Oλες οι λεπτομέρειες για το φοιτητικό επίδομα

  
Oλες οι λεπτομέρειες για το φοιτητικό επίδομα
Τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις στις κατά τόπους ΔΟΥ και να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ, εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, έχουν οι οικογένειες φοιτητών οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις που βρίσκονται μακριά από την κύρια κατοικία τους.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σε ιδρύματα του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς επίσης και για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το επίδομα καταβάλλεται για όσο διάστημα προβλέπεται ότι διαρκούν οι σπουδές, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής. Μπορεί να χορηγηθεί και στους ίδιους τους φοιτητές, εφόσον είναι πάνω από 25 ετών ή είναι ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.
Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος είναι οι ακόλουθες:
- Ο φοιτητής να είναι Ελληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Ο φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη οικία, λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη από αυτήν στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας.
- Στην πόλη όπου σπουδάζει ο φοιτητής να μην έχουν ο ίδιος ή οι γονείς του πλήρη κυριότητα ή επικαρπία σε άλλη κατοικία. Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θεωρείται ως μία πόλη. Επίσης θεωρείται ως μία πόλη ο νομός Αττικής, πλην όλων των νησιωτικών περιοχών του, καθώς και των πόλεων και περιοχών του που απέχουν περισσότερο από 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Οι πόλεις και περιοχές αυτές θεωρούνται αυτοτελείς πόλεις.
- Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Το όριο των 30.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του πατέρα, της μητέρας και των ανήλικων τέκνων τους από κάθε πηγή.
- Οι γονείς των φοιτητών πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη χορήγησή του στις ΔΟΥ που είναι αρμόδιες για τη φορολογία των εισοδημάτων τους, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε έτους. Η αίτηση, η οποία έχει ταυτόχρονα και τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης, πρέπει να αναζητηθεί από τη ΔΟΥ φορολογίας του δικαιούχου. Μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβληθεί και αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο φοιτητής διαμένει σε μισθωμένη οικία που βρίσκεται σε πόλη άλλη από αυτήν στην οποία κατοικεί η οικογένειά του. Το μισθωτήριο πρέπει να είναι θεωρημένο από τη ΔΟΥ στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Γίνονται δεκτά και φωτοαντίγραφα επικυρωμένα. Αν το φωτοαντίγραφο δεν είναι επικυρωμένο από άλλη Αρχή η επικύρωσή του μπορεί να γίνει από τον υπάλληλο που παραλαμβάνει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.
- Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει στο μισθωτήριο συμβόλαιο να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.
- Εάν ο φοιτητής διαμένει σε ξενοδοχείο ή πανσιόν, πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης συνεχόμενης διαμονής σ' αυτό καθώς και απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε επικυρωμένο αντίγραφο. Η δίμηνη διαμονή πρέπει να έχει συμπληρωθεί εντός του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους και μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε έτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Made in Turkey, ήταν η σημαία της Χρυσής Αυγής


Τεράστιο... εθνικό ζήτημα προέκυψε χθες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στην Κρήτη, όταν οι πιο «προσεκτικοί» παρατήρησαν ότι κάτι παράδοξο συνέβαινε με τη σημαία της 21ης Απριλίου.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στο καθεστώς της 21ης Απριλίου και έχοντας ανα χείρας τη σημαία με τον αναγεννώμενο Φοίνικα, δεν έδωσαν σημασία ούτε στην ετικέτα που έφερε το «ιερό» σύμβολο λόγω του μεγάλου τους ενθουσιασμού!

Όπως αναφέρει το protagon, η ετικέτα που φάνηκε καθαρότατα στο πλάι της σημαίας, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία, ότι το σύμβολο της ακροδεξιάς χουντικής υπερηφάνειας είναι κατασκευασμένο στη χώρα που οι υπερήφανοι εθνικιστές μισούν περισσότερο από όλες: Την Τουρκία!





Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας για τις απολύσεις στο δημόσιο

Aντ.Αρ.Συ.Α Βοιωτίας
Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο να είναι η απαρχή της ανατροπής των Μνημονίων!
Ο αγώνας που κορυφώνεται αυτές τις μέρες ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο αφορά το σύνολο της κοινωνίας:
-Γιατί το τρίτο Μνημόνιο που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι όταν δεν μπορεί να τα περάσει από τη Βουλή, νομοθετεί την πλήρη παράδοσή μας στους πιστωτές με τελεσίγραφα (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) και ανακοινωθέντα (εγκυκλίους).
-Γιατί η Τρόικα ζητά τώρα τα κεφάλια 2.000 εργαζομένων επί πίνακι, αλλά θα ικανοποιηθεί μόνο αφού διωχθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι (δηλαδή 1 στους 3), και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σκύβοντας το κεφάλι στον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο.
-Γιατί διαλύουν κάθε κοινωνικό κράτος, κάθε δημόσιο αγαθό και εκδιώκουν τους εργαζόμενους για να ανοίξουν το δρόμο στην εκχώρησή τους στο ιδιωτικό κέρδος: το νερό, η υγεία, η καθαριότητα και πολλές άλλες λειτουργίες θα αποδοθούν σε ιδιώτες, για να πληρώνει ο λαός μεγαλύτερους φόρους για χειρότερες υπηρεσίες, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
-Γιατί ΖΗΤΟΥΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ στο όνομα μιας δόσης που δεν έρχεται καν –κι όση έρθει, θα δοθεί στους ιδιώτες τραπεζίτες και τους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Δυόμιση χρόνια τώρα μας λένε «μνημόνιο ή χάος»! Και έχουμε ήδη οδηγηθεί στην κοινωνική καταστροφή και το χάος. Στην «στάση πληρωμών» στο εσωτερικό. Στον εργασιακό μεσαίωνα. Στην εξευτελιστική ευρωπαϊκή επιτροπεία.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ,
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με τους αγώνες μας των τελευταίων χρόνων ανατρέψαμε δυο κυβερνήσεις. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για την «δόση» και το χρέος! Οργανωνόμαστε παντού, σε εργατικούς κλάδους και γειτονιές. Με απεργίες, καταλήψεις και αγώνες με διάρκεια, να μην αφήσουμε ποτέ τις λίστες των χιλιάδων απολύσεων να φύγουν. Με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές! Με αγωνιστική ενότητα και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, των μαχόμενων ομοσπονδιών και όλων όσων παλεύουν για την ανατροπή. Να κατακτήσουμε στο δρόμο, στα κατειλημμένα Δημαρχεία και Υπουργεία, την ενότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κόντρα στον κατακερματισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Ήρθε η ώρα και όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν σε ένα ισχυρό ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής των μέτρων, της κυβέρνησης, της τρόικα και του σφαγείου ΕΕ – ΔΝΤ- κεφαλαίου. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Χωρίς διάσπαση των εργαζομένων.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
 Έξω τώρα από το ευρώ και την ΕΕ, Άμεση και μονομερή καταγγελία των μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης, Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
 Έξω απ’ το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους
 Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Απαγόρευση των απολύσεων – προσλήψεις – δουλειά για όλους
 Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Καμιά ιδιωτικοποίηση, δημόσια αγαθά για όλους.
 Προστασία των μικρών και μεσαίων αγροτών.
 Πραγματική δημοκρατία για τον λαό όχι στην καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία και τους φασίστες!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή η Περιφέρεια Στερεάς Τετάρτη και Πέμπτη




Αποφασίστηκε σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν από λίγο...


48ωρο λουκέτο αποφάσισε να βάλει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας τα νέα εξοντωτικά μέτρα και το Μνημόνιο ΙΙΙ, που ουσιαστικά απαξιώνει τον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και ανοίγει το παράθυρο για απολύσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες της.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο πέρα από το λουκέτο, της ερχόμενης Τετάρτης και Πέμπτης, αποφάσισε επίσης να μην σταλούν οι περιβόητες λίστες για τις διαθεσιμότητες στην κεντρική διοίκηση και ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς να μην υπογράψει κανένα σχετικό έγγραφο.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αφού δεν ψήφισαν υπέρ οι 3 περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, που από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόντουσαν σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις και καταλήψεις, εξετάζουν αυτή την ώρα την περαιτέρω στάση τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο-Αφησαν ελεύθερο τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών της ΔΙΑΣ


Λόγω ενός απίστευτου λάθους ο ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στον Αγιο Ιωάννη στο Ρέντη, αφέθηκε ελεύθερος στα τέλη Οκτωβρίου. Μόλις έγινε αντιληπτό από τις αρχές το λάθος ξεκίνησε η διαδικασία της αναζήτησής του χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, ενώ για την υπόθεση διεξήχθη και ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού.
Δύο μήνες μετά τη δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία κατηγορήθηκαν τόσο για τη δολοφονία, όσο και για τη ληστεία που είχε προηγηθεί αυτής.
Είχαν μάλιστα σχηματιστεί δύο διαφορετικές δικογραφίες. Μία για τη ληστεία και μία για τη δολοφονία.
Σύμφωνα με το enikos.gr, το δικαστήριο για τη ληστεία έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία.
Σημειώνεται ότι ωστόσο, εκκρεμοδικούσε η υπόθεση για τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών.
Όταν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, λοιπόν... αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενημερώθηκε η Εισαγγελία και αυτή με τη σειρά της το  Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας, παράλληλα, εντολή για ενεργοποίηση του παλιού εντάλματος σύλληψης.
Ωστόσο, ενώ αναζητείται από τα τέλη Οκτωβρίου, κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί. Μάλιστα, πιστεύουν ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
Για το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με το enikos.gr, διεξήχθη και ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή κάποιου από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Από την έρευνα δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή εμπλοκή σωφρονιστικού στην υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λάθος πιθανόν προέρχεται από τις Δικαστικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι μπορούν να έχουν αφορολόγητο στα 9.000 ευρώ

Τι αλλάζει στο νέο φορολογικό. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές, πλην των ιατρικών. Αύξηση φόρου στους ναυτικούς. Ποιοι οι νέοι συντελεστές και ποιους ωφελεί το σύστημα
 Φόρο υπεραξίας σε πωλήσεις ακινήτων, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχών εισηγμένων και μη εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών, επιβάλλει η τελευταία έκδοση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο εστάλη την Παρασκευή από το υπουργείο Οικονομικών στα επιτελεία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Από τις αλλαγές στη φορολογία, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά πρόσθετα έσοδα το 2013 ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ η καθαρή τους απόδοση υπολογίζεται σε 1.782 εκατ. ευρώ και συμπληρώνεται έτσι το παζλ των μέτρων.
Το νομοσχέδιο προβλέπει:
- Τα γεωργικά εισοδήματα θα φορολογούνται αυτοτελώς με ένα οριζόντιο συντελεστή 13%.
- Αυξάνεται και η φορολογία των ναυτικών. Το εισόδημα του κατώτερου πληρώματος θα φορολογείται με συντελεστή 10%, από 3% που ισχύει μέχρι τώρα, ενώ το εισόδημα των αξιωματικών θα φορολογείται με συντελεστή 15%, από 6% που είναι σήμερα.
- Με κλίμακα θα φορολογούνται τα ενοίκια από το πρώτο ευρώ. Ειδικότερα, με συντελεστή 10% θα φορολογούνται τα εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ και με 33% το επιπλέον ποσό.
- Καταργούνται τα φορολογικά προνόμια για νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.
- Νομοθετείται η πρόβλεψη του μεσοπρόθεσμου για αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από 10% σε 15%.
- Επιβάλλεται φόρος υπεραξίας 20% στην πώληση ακινήτων, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχών εισηγμένων ή μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.
- Δεν αλλάζει τίποτα στη φορολογία του εφάπαξ και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.
Νέοι συντελεστές
Ριζικές αλλαγές στη φορολογία των φυσικών προσώπων επέρχεται με το νέο φορολογικό, καθώς αλλάζουν οι συντελεστές, καταργούνται απαλλαγές, το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, και καθιερώνεται επιστροφή φόρου.
Προβλέπουν επίσης την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, καθώς και των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος, που αυξάνουν τη φορολογία σε φορολογούμενους με προστατευόμενα τέκνα.
Βασική αλλαγή στο νέο φορολογικό καθεστώς είναι η νέα κλίμακα με μόλις τρία κλιμάκια από τα οκτώ που έχει η ισχύουσα, ενώ με την επιστροφή φόρου που καθιερώνεται το αφορολόγητο όριο διαμορφώνεται σε 9.000 ευρώ.
Τέσσερις κατηγορίες πολιτών, μπορούν να διατηρήσουν το αφορολόγητο των 9000 ευρώ υπό μια βασική προϋπόθεση. Ότι το ετήσιο εισόδημά τους δεν θα υπερβεί τις 9000 ευρώ. Αν κάποιος ξεπεράσει αυτό το όριο, το αφορολόγητο ψαλιδίζεται.
Οι τέσσερις κατηγορίες που μπορούν να εξασφαλίσουν αφορολόγητο 9000 ευρώ είναι οι ακόλουθες:
1. Νέοι ηλικίας έως και 30 ετών
2. Οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών
3. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν:
• Άτομα που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση με βάση τη γνωμάτευση της οικείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που εδρεύει σε κάθε νομό. (δεν λαμβάνεται υπόψη επαγγελματική ή ασφαλιστική αναπηρία)
• Τυφλοί που είναι γραμμένοι στο γενικό μητρώο τυφλών που τηρείται στην οικεία νομαρχία
• Νεφροπαθείς που τελούν υπό αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού καθώς και τα πρόσωπα που πάσχουν από μεσογειακή, δρεπανοκυταρρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και κάνουν μεταγγίσεις αίματος.
• Ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες οι οποίοι με την ιδιότητα του ανάπηρου παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο ταμείο ή αξιωματικοί οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας ή αξιωματικοί που εξαιτίας πολεμικού τραύματος ή νοσήματος που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, βρίσκονται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου.
• Θύματα πολέμου (είναι τα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη
4. Οι συνταξιούχοι ανεξαρτήτως ηλικίας με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το εισόδημα όσων ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες υπερβαίνει τα 9000 ευρώ; Ο νόμος προβλέπει ότι ο φόρος θα περιοριστεί σε τέτοια επίπεδα ώστε το καθαρό εισόδημα που θα απομείνει στον φορολογούμενο να μην πέφτει με τίποτα κάτω από τις 9000 ευρώ. Δηλαδή, αν ένας νέος ηλικίας κάτω των 30 ετών εμφανίσει εισόδημα 9200 ευρώ, ο φόρος με βάση την κλίμακα (αν χρησιμοποιηθεί το αφορολόγητο των 5000 ευρώ) θα ήταν κανονικά 420 ευρώ. (4200 ευρώ επί 10%). Από τον συγκεκριμένο φορολογούμενο όμως θα αφαιρεθούν 200 ευρώ και όχι 420 προκειμένου το εισόδημά του να μην πέσει κάτω από τα 9000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των αλλαγών καθιερώνονται συντελεστές:
- 21% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ.
- 36% για εισοδήματα από 25.001 έως και 48.000 ευρώ.
- 45% για εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα καθιερώνεται βασική έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι και 18.000 ευρώ, χωρίς την προϋπόθεση της συλλογής των σχετικών αποδείξεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καθιερωθούν έξτρα κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένους επαγγελματίες με τάση προς φοροδιαφυγή.
Για ετήσια εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ, ο φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα θα μειώνεται κατά ένα ποσό σταθερής έκπτωσης ύψους 1.950 ευρώ. Εάν το ποσό της έκπτωσης είναι μεγαλύτερο από το ποσό του φόρου που προκύπτει με την κλίμακα ο φόρος απλώς θα μηδενίζεται, δηλαδή δεν θα υπάρχει επιστροφή φόρου.
Επίσης για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.
Με τη διαδικασία αυτή, τα εισοδήματα μισθωτών συνταξιούχων μέχρι 9.000 ευρώ, είναι αφορολόγητα, αφού ο φόρος που προκύπτει καλύπτεται από την επιστροφή φόρου μέχρι 1.950 ευρώ.
Ποιους ωφελεί το νέο σύστημα
Ωστόσο, το νέο σύστημα ωφελεί μισθωτούς συνταξιούχους, χωρίς παιδιά και με εισοδήματα από 5.000 και μέχρι 25.000 ευρώ, για τους οποίους θα προκύψουν μειώσεις έως 400 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων από 140 έως και 4.510 ευρώ το χρόνο.
Δυσανάλογα υψηλές είναι οι επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς - συνταξιούχους με παιδιά, επειδή με το νομοσχέδιο καταργούνται τα αφορολόγητα των τέκνων, που είναι σήμερα 2.000 ευρώ για 1 παιδί, 4.000 ευρώ για 2 παιδιά, 7.000 ευρώ για 3 παιδιά και 10.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτό επιβαρύνονται:
- Οι μισθωτοί με ένα παιδί και ετήσια εισοδήματα πάνω από 11.000 ευρώ και πάνω, με πρόσθετο φόρο από 70 έως 4.710 ευρώ.
- Οι μισθωτοί με δύο παιδιά και ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξημένο φόρο από 50 έως 4.910 ευρώ το χρόνο.
Τέλος οι φοροαπαλλαγές, πλην ιατρικών
Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για όλα τα φυσικά πρόσωπα, όπως οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και ασφάλιστρα, που εξέπιπταν κατά 10% από το φόρο.
Ακόμη καταργούνται οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που κατοικούν ή εργάζονται για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές, που ανέρχεται σε 60 ευρώ για κάθε τέκνο.
Σε ό,τι αφορά όμως τα ιατρικά έξοδα, καθιερώνεται ένα νέο σύστημα, καθώς θα εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, μόνο κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή και ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.
Επίσης θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από το φόρο οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή λόγω διαζυγίου.
Τα τεκμήρια
Μικρότερες θα είναι τελικά οι μειώσεις στα τεκμήρια των ΙΧ σε σύγκριση, με τα πρόσφατα σενάρια που είχαν διαρρεύσει από το ΥΠΟΙΚ. Το σχέδιο που στάλθηκε στα κόμματα, προβλέπει πως για ΙΧ με κινητήρες μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά, τα τεκμήρια θα μειωθούν κατά 20%, ενώ για τα άνω των 1.600 κ.εκ., οι μειώσεις κυμαίνονται από 3% έως και 18,3%. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μειώσεις μέχρι και 44% στα ΙΧ.
Επίσης μειώνεται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη για τους φορολογούμενους σε 2.000 ευρώ από 3.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 3.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.
Πηγή: naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτούν προγράμματα έως 60% σε νέους επιχειρηματίες


Επιδοτούν προγράμματα έως 60% σε νέους επιχειρηματίες
Οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το Leader στη Ναυπακτία και την Ευρυτανία και δικαιούνται επιδοτήσεις από 40% έως 60%.
Τα σχέδια που χρηματοδοτούνται θα είναι αυτά που δίνουν έναυσμα στην επιχειρηματικότητα των νομών, αναδεικνύοντας παράλληλα τα στοιχεία διαπολιτισμικότητας και περιβάλλοντος, καθώς και της αξιοποίησης της αγροτικής οικονομίας.
Η εφαρμογή του προγράμματος «Προσέγγιση Leader» σχετικά με την ένταξη ιδιωτικών επενδυτικών τομέων αφορά μεταξύ άλλων τους τομείς μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων, τις μονάδες εστίασης, αναψυχής και διανυκτέρευσης, καθώς και τα επισκέψιμα αγροκτήματα που θα διαθέτουν μονάδες διανυκτέρευσης.
Η υλοποίηση του προγράμματος θα λάβει χώρα στο Δήμο Ναυπακτίας ( Πλάτανος, Πυλήνη, Αποδοτία, Νάυπακτο, Αντίρριο, Χάλκεια), στο Δημο Καρπενησίου ( Δομνίστα) και στο Δήμο Μεσολογγίου ( Οινιάδες, Μεσολόγγι). Στόχοι του προγράμματος είναι κυρίως η ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ.
Οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα:
  • Μεταποίηση- τυποποίηση προιόντων γεωργικής καλλιέργειας (μέλι, άνθη, γάλα, λάδι οίνος κλπ.)
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων.
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί υποδομών διανυκτέρευσης μικρής δυναμικότητας.
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και και αναψυχής.
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης τουρισμού. Το ύψος των επιδοτήσεων σε επενδυτικά σχέδια θα ανέρχεται στο 60%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλιάζουν στα χρέη τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ


Βουλιάζουν στα χρέη τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ

Στη δυσκολότερη θέση από την ίδρυσή τους βρίσκονται τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ. Τα ελλείμματα πολλαπλασιάζονται, οι τζίροι συρρικνώνονται και τα χρέη τους είναι πλέον μη εξυπηρετήσιμα.
Η Αυγή της Κυριακής παρουσίασε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με στοιχεία. Αποδεικνύει ότι η κραυγή αγωνίας της εφημερίδας το Βήμα, η υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Καθημερινή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στην Καθημερινή, πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση κατά 10% του προσωπικού, δηλαδή αποχώρηση περίπου 40 ατόμων.
Τα ελληνικά ΜΜΕ φοβούνται ότι θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους όταν βλέπουν ότι το ετήσιο έλλειμμά τους κινείται γύρω στο 30% του ετήσιου τζίρου τους, έχουν δυσθεώρητα χρέη σε τράπεζες (και σε προμηθευτές) και έχουν χάσει τη δυνατότητα δανεισμού.
Ανάλογο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου επεξεργάζονται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στα Νέα, όμως ο ΔΟΛ δεν είχε τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσει. Σύμφωνα με την Αυγή, το νέο σχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή από προχθές, είναι στοχευμένες απομακρύνσεις ατόμων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, με προϋπηρεσία γύρω στα 30 χρόνια. Όπως ακούγεται, θα ακολουθήσει νέα μείωση μισθών.
Ο περιορισμός των ελλειμμάτων βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα παντού, πολύ περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι πρόκειται να τοποθετηθούν επίτροποι και στις τράπεζες. Μια «αντικειμενική» κρίση στη χορήγηση δανείων θα απέκλειε τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων από ΜΜΕ, ως επισφαλή δάνεια που μπορεί να καταστούν μη εξυπηρετήσιμα.
Το Mega, επί παραδείγματι, σύμφωνα με την Αυγή, διεκδικεί ομολογιακό δάνειο 10-12 εκατ. ευρώ, όμως δεν φαίνεται να εκταμιεύεται άμεσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται ακόμα και να μπουν ενέχυρο ο τίτλος του καναλιού, και τα δικαιώματα των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών του, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να εκταμιευθεί το δάνειο. Δάνειο διεκδικεί και ο ΔΟΛ για άμεσες υποχρεώσεις.
Ο πίνακας που δημοσίευσε η Αυγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Permissospress στην Εμπορική και Ενεργειακή Εκθεση "Βοιωτία 2012" (φωτο)

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι ανακαινίζουν την Αγία Σοφία!


Φωτογραφία για Οι Τούρκοι ανακαινίζουν την Αγία Σοφία!


Oı τούρκοι ξεκινούν την ανακαίνιση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αμέσως μετά την ανακαίνιση η οποία είχε διαρκέσει 17 ολόκληρα χρόνια!

Ο αναπληρωτής διευθυντής του «Μουσείου της Αγίας Σοφίας» Χαγριουλάχ Τζενγκίζ μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως πολλά σημεία θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις «και σε Βυζαντινά σημεία αλλά και σε πολλά σημεία που είχαν προστεθεί επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

«Αυτή τη στιγμή τα σημεία τα οποία έχουν πάθει μεγάλη ζημιά είναι η βόρεια, και δυτική πλευρά. Τα σχέδια της ανακαίνισης πήραν χρόνο να ετοιμαστούν και ξεκινάμε άμεσα» δηλώνει ο Τζενγκίζ.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως το έργο της ανακαίνισης της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει 600 ημέρες και θα κοστίσει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια Ευρώ. «Δεν φοβόμαστε το κόστος καθώς προσπαθούμε να κρατήσουμε την Αγία Σοφία όρθια άλλα 1500 χρόνια καθώς η ιστορία της ξεκινά εδώ και 1500 χρόνια» αναφέρει ο Τζενγκίζ.

Ας ευχηθούμε οι παρεμβάσεις να μην μετατρέψουν τον βυζαντινό αυτό ναό, να μοιάζει ακόμη περισσότερο με τζαμί όπως είχε συμβεί με τις προηγούμενες παρεμβάσεις των Τούρκων.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Δεύτερο, σερί, μεγάλο «διπλό»

AEL-Koropi_Pthopulos Η ομάδα μπάσκετ των αντρών της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς της σεζόν 2012-2013 φαίνεται οτι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω που πάσχιζε να πετύχει τα τελευταία 4 χρόνια.
Οι παίχτες της ομάδας της τρέχουσας σεζόν μπορεί να έχασαν στην πρεμιέρα, στην παράταση, στου Παπάγου, αλλά από εκεί και μετά κάνουν εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα του 2ου όμιλου του νότιου όμιλου της Γ’  Εθνικής κατηγορίας.
Στην 2η αγωνιστική επικράτησαν εύκολα εντός έδρας του Κορωπίου. Στη 3η αγωνιστική είχαν ρεπό, αλλά μετά από τρεις εβδομάδες (4η αγωνιστική) επικράτησαν εύκολα εκτός έδρας της Α.Ε. Εξω Παναγίτσα και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική (5η) επικράτησαν, έστω και δύσκολα, εντός έδρας, του Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας.
Σήμερα (Κυριακή 25/11) και στον αγώνα που εντασσόταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, έκαναν άλλη μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, έφτασαν σε μια ακόμη πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη, μέσα σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα και φαίνεται οτι έχουν βάλει… «πλώρη» για την πρώτη θέση.
Στον αγώνα που έδωσαν στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. της Νίκαιας, επικράτησαν με 68-62 της πολύ καλής ομάδας του Α.Σ. “Ιωνικός” Νίκαιας που στοχεύει και αυτή ψηλά και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.
Οι παίχτες του Νίκου Χρυσόγελου στάθηκαν αρκετά καλά και δίκαια πήραν την δύσκολη νίκη με τους: Δημητριάδη, Δελέγκο και Παπαντωνίου να πετυχαίνουν από 18 (!) πόντους ενώ 14 έβαλε ο Παπαδόπουλος.
Οι της Α.Ε.Λ. πήραν προβάδισμα με το καλησπέρα και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος.

Δεκάλεπτα: 16-21, 28-38, 39-52, 62-68.

Ιωνικός Α.Σ. Νίκαιας (Μισιακός): Αλεξίου 7, Μπουρτζουκλής 2, Φρουσκλιάς 2, Βούλγαρης 13(1), Παπαϊωσήφ 8, Στουραϊτης 5(1), Θωμάς, Θυμνιός 12, Τόλιας 3(1), Καρτζόγλου, Φιλιππόπουλος 10.

Α.Ε. Λιβαδειάς (Χρυσόγελος): Ταμπίτσικας, Βέλλιος, Τερματζίδης, Παπαντωνίου 18(1), Γρύλλης, Δελέγκος 18(2), Παπαδόπουλος 14, Δημητριάδης 18(2).

Τον αγώνα διηύθυναν οι διαιτητές Α2' Εθνικής κατηγορίας κ.κ.: Πιτσίλκας Εμμανουήλ (σύνδεσμος: Κεντρικής-Δυτικής Θεσσαλίας, έτος γέννησης: 1984, σχολή: 2001, έτος αξιολόγησης: 2004, ελεύθερος επαγγελματίας) και Μαντήλας Μιχαήλ (σύνδεσμος: Β.Δ.Ελλάδας, έτος γέννησης: 1976, σχολή: 1998, έτος αξιολόγησης: 2002, ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων).

Στην επόμενη (7η) αγωνιστική που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 02/12/2012, η ομάδα της Α.Ε.Λ. έχει εντός έδρας υποχρέωση. Θα υποδεχθεί στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς την ομάδα του Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου που με όπλο την εξαιρετική της άμυνα έκαμψε την αντίσταση του Κορωπίου (79-64).

Η ομάδα της Α.Ε. Εξω Παναγίτσας δεν τα κατάφερε σε ένα ακόμη παιχνίδι. Στο παιχνίδι που έδωσε στην έδρα του Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας δεν τα πήγε καλά. Οι γηπεδούχοι οι οποίοι έρχονταν από την ήττα από την Α.Ε.Λ., δεν είχαν περιθώρια νέας απώλειας, έπαιξαν επιβλητικό μπάσκετ και έφτασαν στην άνετη επικράτηση με 88-63 μετατρέποντας το παιχνίδι σε… υγιεινό περίπατο.

Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας – Α.Ε. Εξω Παναγίτσα 88-63
Δεκάλεπτα: 17-20, 42-33, 62-49, 88-63.
Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας (Καραμβάλης): Κανδύλης 2, Κακαγιάννης, Τσολάκης 23(2), Σταμούλης 2, Μπουμπουλέντρας 9, Πάντσιος 23(4), Ψημίτης 3(1), Τζάνης, Σαρήμπαλης 11(3), Κουνούπης 14.
Α.Ε. Εξω Παναγίτσα (Τσαούσης): Σκεμπές 6, Δέδες 18(2), Ν.Μπέλλος, Καψούλης 14, Χ.Μπέλλος 5(1), Καπελέρης 5, Γεωργιάδης 13.
Διαιτητές: Μελης - Φασόλης.

Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου – Γ.Σ. Κορωπίου 79-64
Δεκάλεπτα: 17-11, 30-30, 48-51, 79-64.
Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου (Θάνος): Αντωνούσος, Καρτσωνάκης 1, Τοπουζίδης 16(4), Καποτάς 26(8), Περρωτής 16, Λαγουδάκης 10(2), Ράλλης 10(1), Τσαρδούλιας.
Γ.Σ. Κορωπίου (Αποστολάκης): Γυφτοκώστας 4, Παπαβλασσόπουλος 6, Εμίρης 7(1), Ατζαμόγλου 8(1), Θ.Υφαντής 2, Τσιουμπρής 17(2), Γριμπαβιώτης 5, Π.Υφαντής 17(1).
Το παιχνίδι αυτό διηύθυναν οι διαιτητές του Σ.Ε.Δ.Κ.Α.Σ.Ε, κ.κ.: Μπλέτσας και Ντάνος.

Α.Ο. Ιεράπετρα – Α.Σ. Παπάγου 58-59
Δεκάλεπτα: 16-14, 32-27, 48-46, 58-59.
Α.Ο. Ιεράπετρα (Γαϊτανάκης): Κορνιωτάκης 10, Λυκουρίνος, Κοροβέσης 4, Φρωνιμάκης, Κολοβός 2, Λαγουδάκης 3(1), Βαν Ντε Μπιλτ, Μαντζαράκης 6(1), Στρατάκης 9(1), Βασιλειάδης 24(3).
Α.Σ. Παπάγου (Κονδύλης): Στ.Κονδύλης 2, Γραμματόπουλος 13(2), Καλογερόπουλος 7(1), Κατσαντώνης 2, Ρεγγούζας 1, Παναγιωταράκος 8, Αρσένης 2, Γιαννιώδης 9 Μακρής 5(1), Υφαντής 8(1), Λογοθέτης 2.
Διαιτητές: Μπανασάκης - Κώτσου.

Α.Ε. Πεντέλης – Α.Ο.Ν.Σ. ¨Μίλων ¨52-48
Α.Ε. Πεντέλης (Ταμπάκης): Κανταρτζής 14(2), Μάντζιος 2, Μανιάτης 2, Ζερβολέας, Ροζολής 6, Χαρτοματζίδης, Αττίκος 11(1), Μπίγκος 10(1), Σκούταρης 2, Τσόπης 5(1).
Α.Ο.Ν.Σ. ¨Μίλων ¨ (Πανούλιας): Οικονομόπουλος, Μπίκας, Αντωνόπουλος 16(1), Καράλης 5, Βουρλίτης 12(1), Παπανικολόπουλος 12(2), Μούστα 1, Κρασσόπουλος 2.
Διαιτητές: Πολυχρόνης - Καλαϊτζάκης.
- Το ρεπό της είχε η ομάδα του Γ.Σ. Εργοτέλης.


Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)
Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας 11
Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου  10
Α.Σ. Παπάγου 10
Α.Ο.Ν.Σ. “Μίλων” 10
Α.Ε. Λιβαδειάς 9*
Α.Ο. “Ιωνικός” Νικαίας 9
Γ.Σ. Εργοτέλης 8*
Γ.Σ. Κορωπίου 7*
Α.Σ. Πεντέλης 7*
Α.Ε. Εξω Παναγίτσας 5*
Α.Ο. Ιεράπετρα 5*
- Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν κάνει το ρεπό τους.


Επόμενη (7η) αγωνιστική
Κυριακή 02/12/2012
Γ.Σ. Κορωπίου – Α.Ο. Ιεράπετρα
Α.Σ. Παπάγου – Α.Ε. Πεντέλης
Α.Ο.Ν.Σ. “Μίλων” – Γ.Σ. Εργοτέλης
Α.Ε. Λιβαδειάς – Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου
Α.Ε. Εξω Παναγίτσας – Α.Ο. “Ιωνικός” Νικαίας. viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έφυγε" ο παππούς με τη μάσκα.

"Έφυγε" το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Παπανίκος γνωστός και ως "παππούς με την μάσκα". Η φωτογραφία του κ. Παπανίκου με την αντισφυξιογόνο μάσκα στο πρόσωπο κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του 2011, έκανε ...


τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών φωτο ειδησεογραφικών πρακτορείων και αποτύπωσε δραματικά την βίαιη καταστολή που επιχειρήθηκε εναντίον των διαδηλωτών, αλλά κυρίως, την αγωνιστικότητα και την αγωνία για ένα καλύτερο αύριο. Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα στη Καισαριανή.

πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα περίεργοι θάνατοι, χιλιάδες ερωτήματα



Πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχοι και διασημότητες τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε τους κίνηση. Η στιγμή του θανάτου τους δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, πόσο μάλλον αν έχει συμβεί...


 υπό περίεργες συνθήκες. Το newpost.gr σας παρουσιάζει δέκα θανάτους που δημιούργησαν θεωρίες συνωμοσίας, ψιθύρους και ένα πέπλο μυστηρίου που διατηρεί το μύθο των προσώπων αυτών.

10. Λεχ Κατσίνσκι

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι (1950-2010) βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε άλλα 95 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και της κυρίας Κατσίνσκι και υψηλότατων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων της χώρας. Οι Ρώσοι απέδωσαν τις ευθύνες στους ελεγκτές και στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι Πολωνοί στους ρώσους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το προεδρικό αεροσκάφος τύπου Tupolev (Tu-154) συνετρίβη κοντά στη ρωσική πόλη Σμόλενσκ απέχοντας μόλις 300-400 μέτρα από τον διάδρομο προσγείωσης και το γεγονός ότι κάποιοι ήθελαν νεκρό τον Κατσίνσκι φαίνεται από την αυτοκτονία (;) ενός αυτόπτη μάρτυρα και τον αυτοπυροβολισμό πολωνού εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση. Δημοσίευμα έκανε λόγο για εκρηκτικά στο αεροσκάφος, άλλα σενάρια για ρωσικό «δάκτυλο». Ο θάνατος του Λεχ Κατσίνσκι μάλλον δεν οφείλεται σε ένα κλασικό αεροπορικό ατύχημα.

9. Πάπας Ιωάννης Παύλος Α'

O Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Α' (1912-1978) πρόλαβε για κάτι περισσότερο από έναν μήνα (33 μέρες) να διατελέσει ποντίφικας. Βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του από μία μοναχή, με το επίσημο ανακοινωθέν να κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή. Σενάρια που κυκλοφόρησαν έκαναν λόγο για δηλητηρίαση διότι ο ιταλός ποντίφικας είχε σκοπό να διερευνήσει τα οικονομικά του Βατικανού και να μεταρρυθμίσει την Bancο Vaticana, απειλώντας αρκετά συμφέροντα. Το μυστήριο παραμένει.

8. Τζέιμς Φόρεσταλ

Ο υπουργός Άμυνας του Χάρι, Τζέιμς Φόρεσταλ (1892-1949) έδωσε τέλος στη ζωή του βουτώντας στο κενό από τον 16ο όροφο ναυτικού νοσοκομείου. Αντιμετώπιζε ψυχικές διαταραχές, όμως η αυτοκτονία δεν έπεισε αρκετούς. Το γεγονός ότι ήταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση από το 1948 έως το 1949 παραμένει άλυτο μυστήριο. Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε ότι βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση πρακτόρων, ενώ μια σειρά συναντήσεων μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο οδήγησε σε περίεργες αντιδράσεις του. Ο Φόρεσταλ άφησε ένα σημείωμα, το οποίο περιείχε κομμάτι του «Αίαντα», της τραγωδίας του Σοφοκλή. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πέθανε εξαιτίας της πτώσης, δεν έγινε όμως αναφορά στο τι την προκάλεσε. Θεωρίες συνωμοσίας μίλησαν για δολοφονία του από σοβιετικούς πράκτορες, ενώ άλλες για εξόντωσή του από την αμερικανική κυβέρνηση εξαιτίας πληροφοριών που γνώριζε για UFO! Oι συνθήκες θανάτου του πρώτου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ παραμένουν ένα μπερδεμένο κουβάρι.

7. Μουαμάρ Καντάφι

Ο πρώην λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι (1942-2011) πέθανε στα χέρια των εξεγερμένων στις 20 Οκτωβρίου του 2011, οι οποίοι τον εντόπισαν τραυματισμένο μέσα σε υπόνομο, λίγο έξω από τη γενέτειρά του, τη Σύρτη. Αρχικά ακούστηκε ότι ο πρώην συνταγματάρχης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών, όμως τελικά πέθανε από πυροβολισμό την ώρα που τον κρατούσαν οι άνθρωποι που τον ανέτρεψαν, έπειτα από δεκαετίες. Για ένα πρόσωπο όπως ο Καντάφι, φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας την εμφάνισή τους. Μία εξ αυτών ανέφερε ότι γάλλος πράκτορας εισχώρησε στον βίαιο όχλο που είχε περικυκλώσει τον πρώην λίβυο ηγέτη και ήταν αυτός που τον πυροβόλησε στο κεφάλι, έπειτα από εντολή του τότε γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί. Κίνητρο της πράξης αυτής, σύμφωνα με τη Daily Mail, ήταν να παρεμποδιστεί η σύλληψη του Καντάφι ζωντανού και η ανάκρισή του σχετικά με τους ύποπτους δεσμούς του με τον γάλλο πρόεδρο. Το σίγουρο είναι ότι ο εκκεντρικός Μουαμάρ Καντάφι πέθανε από σφαίρα.

6. Ρον Μπράουν

O υπουργός Εμπορίου στην πρώτη θητεία του Μπιλ Κλίντον, Ρον Μπράουν (1941-1996) έπεσε θύμα αεροπορικής τραγωδίας μαζί με άλλα 34 άτομα, όταν το αεροσκάφος που επέβαιναν συνετρίβη σε βουνό της Κροατίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, η συντριβή προήλθε από λάθος του χειριστή. Φήμες πάντως έκαναν λόγο για κυβερνητική έρευνα που διεξαγόταν προς το πρόσωπό του Μπράουν σχετικά με διαφθορά. Επίσης υπήρχαν αρκετοί «ψίθυροι» που ανέφεραν ότι ο Μπράουν εκβίαζε τον Μπιλ Κλίντον και γι' αυτό ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε την «αποσιώπησή» του! Ο πρώην υπουργός Εμπορίου ήταν αναμεμιγμένος σε αρκετά σκάνδαλα, όμως δεν βγήκε κάποιο άλλο στοιχείο στη δημοσιότητα.

5. Γιασέρ Αραφάτ

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ (1929-2004) έπειτα από αίτημα της συζύγου του, Σούχα. Ο Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστηκε αιφνιδιαστικά, εμφανίζοντας συμπτώματα διάρροιας, στομαχόπονους και ζαλάδες. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ, το οποίο αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Πρόσφατα, ελβετικό εργαστήριο ανακάλυψε ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210) σε ρούχα και αντικείμενα (εσώρουχο, οδοντόβουρτσα και καπέλο) που ανήκαν στον παλαιστίνιο ηγέτη, έπειτα από αποκάλυψη του Al Jazeera. Οι εξετάσεις δεν ήταν αρκετές, γι' αυτό και αποφασίστηκε η εκταφή της σορού του με ελβετούς, ρώσους και γάλλους εμπειρογνώμωνες να αναμένεται να βγάλουν πόρισμα, έπειτα από έρευνες στις χώρες τους. O θάνατος του Αραφάτ είχε προκαλέσει «κύμα» φημών όπως ότι πέθανε από AIDS, μεταξύ άλλων. Η αλήθεια για τα αίτια θανάτου του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη αναμένεται να λάμψει σύντομα. Η πλήρης αλήθεια ίσως ποτέ.

4. Τουργκούτ Οζάλ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του ξαφνικού θανάτου του πρώην προέδρου της Τουρκίας αφού πλέον γίνεται ανοιχτά λόγος για δηλητηρίαση. Ο Τουργκούτ Οζάλ (1927-1993) φέρεται να είχε πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο πριν από 19 χρόνια, όταν ήταν στον προεδρικό θώκο της χώρας. Η έρευνα άρχισε στις αρχές του χρόνου έπειτα από μαρτυρίες που περί υπόπτων συνθηκών θανάτου του. Πρόσφατα έγινε εκταφή της σορού του και σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας δολοφονήθηκε με στρυχνίνη. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από το Ινστιτούτο που πραγματοποιεί την έρευνα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα. Νέα δεδομένα, που ενισχύουν τα σενάρια δημιουργήθηκαν χθες, όταν η εφημερίδα Today's Zaman, που επικαλέστηκε πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, έγραψε ότι ο πρώην τούρκος πρωθυπουργός και πρόεδρος πέθανε από τέσσερα διαφορετικά είδη δηλητηρίων. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις.

3. Οσάμα μπιν Λάντεν

Το όνομα του Οσάμα μπιν Λάντεν (1957-2011) σχεδόν συνώνυμο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους Δίδύμους Πύργους, δεν θα μπορούσε να μη συνδεθεί και με έναν «ομιχλώδη» θάνατο. Ο πρώην ηγέτης της αλ Κάιντα εξοντώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 στην έπαυλη που διατηρούσε στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις (SEALS). Μέχρι την ημέρα εκείνη, τα σενάρια για την τύχη του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο είχαν οργιάσει. Κάποιες θεωρίες συνωμοσίας έκαναν λόγο για θάνατό του το 2005 έπειτα από αμερικανική επιδρομή στο Αφγανιστάν. Ένα βιβλίο αμερικανού πεζοναύτη, o οποίος το υπέγραψε με το ψευδώνυμο, Μαρκ Όουεν ανέφερε ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος και πέθανε από πυροβολισμό στο κεφάλι, την ώρα που κοίταζε έξω από το υπνοδωμάτιό του. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ήταν ήδη νεκρός όταν οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο δωμάτιο. Ο ίδιος γράφει ότι βρέθηκαν δύο άδεια όπλα στο δωμάτιο, δείγμα του ότι πρώην ηγέτης της αλ Κάιντα δεν είχε προετοιμαστεί καν για μια επίθεση. Πολλοί είναι πάντως αυτοί που δε πείθονται ακόμα για το θάνατο του Μπιν Λάντεν. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ΗΠΑ η σορός του θάφτηκε στη θάλασσα. Πτώμα δεν είδε κανείς.

2. Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Το σφοδρό τροχαίο στο τούνελ του Pont de l' Alma στο Παρίσι, την 31η Αυγούστου του 1997 κόστισε τη ζωή στην πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα (1961-1997), στον «παράνομο» σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέντ και στον οδηγό τους, Χένρι Πολ, πυροδοτώντας σενάρια που μίλαγαν ακόμα και για «δάκτυλο» της Βασίλισσας Ελισάβετ. Οι έρευνες κατέδειξαν ότι ο οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας του συντρόφου της Νταϊάνα, Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ (ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ritz του Παρισιού και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrod's στο Λονδίνο) έκανε λόγο, δύο χρόνια αργότερα, για προσχεδιασμένο ατύχημα, κατηγορώντας την MI6 και τον πρίγκιπα Φίλιπ, δούκα του Εδιμβούργου. Εξάλλου, εκείνη την περίοδο φήμες έκαναν λόγο για εγκυμοσύνη της Νταϊάνα και πρόθεση του ζεύγους να ανακοινώσει τους αρραβώνες του μερικές μέρες αργότερα. Θεωρίες συνομωσίας μιλούσαν για δυσαρέσκεια του παλατιού για τον δεσμό της πριγκίπισσας της Ουαλίας με έναν μη χριστιανό, όπως και ότι παπαράτσι καταδίωκαν το μοιραίο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να συμβεί το δυστύχημα. Ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ πήρε πίσω τις κατηγορίες για χάρη των παιδιών της Νταϊάνα, οι αμφιβολίες όμως παραμένουν.

1. Τζον Κένεντι

Ο θάνατος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (1917-1963) αποτελεί έναν από τους πιο θρυλικούς στην ιστορία. Βιβλία, ταινίες, θεωρίες συνωμοσίας, έρευνες έχουν καταπιαστεί με τη δολοφονία του JFK στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας. Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ συνελήφθη για την εξόντωση του 35ου αμερικανού (και νεότερου εκλεγμένου) προέδρου, την οποία κατάφερε με δύο σφαίρες. Ο κατηγορούμενος επέμενε για την αθωότητά του και δύο ημέρες πριν αρχίσει η δίκη του έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Τζακ Ρούμπι. Ο τελευταίος πέθανε από καρκίνο το 1967 λίγο πριν αρχίσει νέα δίκη του. Οι έρευνες έδειξαν ότι Όσβαλντ και Ρούμπι έδρασαν μόνοι τους, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι είχαν και άλλους από πίσω. Σύμφωνα με υλικό που διέρρευσε πρόσφατα η Τζάκι Κένεντι θεώρησε τον αντιπρόεδρο μετέπειτα πρόεδρο Λίντον Τζόνσον και «μια συμμορία τεξανών επιχειρηματιών» υπεύθυνους για τη δολοφονία. Άλλες θεωρίες αναφέρουν ότι τη σκανδάλη όπλισε πράκτορας της CIA για τα γεγονότα του «Κόλπου των Χοίρων», η Μαφία, ακόμα και η KGB. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι μπορεί να είχε συμβεί στον παγκόσμιο χάρτη εάν ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε δολοφονηθεί στον δεύτερο χρόνο της θητείας του.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έχει κλείσει σε άλλη ομάδα ο Ναπολεόνι»


«Έχει κλείσει σε άλλη ομάδα ο Ναπολεόνι» 
Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Παράσχος μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο έμπειρος τεχνικός του Λεβαδειακού αναφέρθηκε στον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα και θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο παιχνίδι και τον παράγοντα τύχη, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του και έφυγε με το τρίποντο από το ΟΑΚΑ.

«Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η ΑΕΚ έδειξε και σήμερα ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αφού την γλιτώσαμε στο πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε να ελέγξουμε τον αγώνα και να κάνουμε φάσεις στην επανάληψη. Οι αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο μας επηρέασαν, είναι η αλήθεια, ενώ και το γήπεδο ήταν πολύ κακό. Αν και κάνω λάθος και οι αλλαγές της ΑΕΚ ήταν αναγκαστικές. Μπορούμε πλέον να ατενίσουμε καλύτερα το μέλλον μας, μετά και από αυτή τη νίκη. Εύχομαι στην ΑΕΚ να συνεχίσει έτσι και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Ο Ναπολεόνι ξέρουμε ότι είναι καλός παίκτης. Είχε προβλήματα με το πόδι του και μπήκε μετά από 1,5 μήνα. Μακάρι να μη του βγει κάποιος τραυματισμός. Να τον έχουμε ως τον Δεκέμβρη, γιατί έχει κλείσει σε άλλη ομάδα»
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη απάντηση γυναίκας στον Τατσόπουλο!!

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΤΑΚΑ
Είπαμε, παράγινε το θέμα, αλλά αυτή η παρέμβαση στο facebook του Πέτρου Τατσόπουλου, είναι όλα τα λεφτά! Δείτε την:










Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Αγγλίδα έδεσε το παιδί της στην πόρτα για να παίξει στοίχημα


Απίστευτο: Αγγλίδα έδεσε το παιδί της στην πόρτα για να παίξει στοίχημα [εικόνα]

Με το στόμα ανοικτό έμειναν οι περαστικοί έξω από ένα πρακτορείο στοιχηματισμού στο Δυτικό Σάσεξ στην Αγγλία όταν μια πελάτισσα μπήκε μέσα να στοιχηματίσει, αφού... έδεσε το μικρό της κοριτσάκι για να μην φύγει.

Το περιστατικό όπως φαίνεται στην φωτογραφία είναι πραγματικό και συνέβη σε ώρα αιχμής, και ενώ περνούσε κόσμος που έβλεπε την απίστευτη σκηνή. Η αδικαιολόγητη μητέρα πήγε μαζί με το τεσσάρων ετών κοριτσάκι της σε ένα πρακτορείο Ladbrokes. Όμως, αντί να την πάρει μαζί της, προτίμησε να δέσει το παιδάκι έξω από το μαγαζί.

Στην πραγματικότητα, είχε δέσει το κοριτσάκι με ειδικό σχοινί το οποίο πήρε μαζί της μέσα στο πρακτορείο, ενώ το υπόλοιπο περνούσε κάτω από την πόρτα και έφτανε μέχρι την πλάτη του παιδιού το οποίο είχε μείνει μόνο του έξω. Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο κατάστημα ο νόμος απαγορεύει την είσοδο σε ανηλίκους. Τη σκηνή απαθανάτισαν εργαζόμενοι σε κτίριο απέναντι από το πρακτορείο που είχαν μείνει άναυδοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιος διάσημος κακός του Χόλιγουντ τα «έπαιρνε» από τον δικτάτορα Τσαουσέσκου


Δείτε ποιος διάσημος κακός του Χόλιγουντ τα «έπαιρνε» από τον Ρουμάνο δικτάτορα

Ο γνωστός σε όλους Τζέι Αρ από το «Ντάλας» φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι την δεκαετία του 80' είχε χρηματική συναλλαγή με τον Νικολάε Τσουσέσκου για μια γιγαντοαφίσα.
Ο ηθοποιός Λάρι Χάγκμαν, σύμφωνα με τη Sunday Times,που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, είχε επισκεφθεί στα τέλη της δεκαετίας του 80' τη Ρουμανία σε μια εποχή που ο Τσαουσέσκου μεσουρανούσε στη χώρα.
Ο Ρουμάνος δικτάτορας ήταν φανατικός θαυμαστής της διάσημης τηλεοπτικής σειράς και ιδιαίτερα του Τζέι Αρ, οπότε όταν συναντήθηκε με τον ηθοποιό του ζήτησε την άδεια για να αναρτήσει μια γιγαντοαφίσα του σε ένα κτίριο για να τονώσει το ηθικό του καθεστώτως!
Ο ηθοποιός δεν είχε αντίρρηση αρκεί να του άφηναν μια τσάντα γεμάτη χρήματα στις γυναικείες τουαλέτες ενός κυβερνητικού γραφείου για να την παραλάβει την επόμενη μέρα η σύζυγός του.
Ο ίδιος ο Χάγκμαν υποστήριξε ότι τα χρήματα που του δόθηκαν τα ξόδεψε γρήγορα, πιθανότατα σε σαμπάνια , καθώς ήταν γνωστή η λατρεία του για αυτό το ποτό και εν γένει για το αλκοόλ.
Μάλιστα ο Τζέι Αρ ντρεποταν τόσο πολύ για το χρηματισμό του που είχε ζητήσει στο δημοσιογράφο ναμην αποκαλύψει αυτή την ιστορία παρά μόνο μετά το θάνατό του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη – Συνεχίζεται η κόντρα με τον ΕΟΠΥΥ


Χωρίς φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη – Συνεχίζεται η κόντρα με τον ΕΟΠΥΥ
Στα άκρα φτάνει η κόντρα των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΠΥ με αποτέλεσμα χιλιάδες να ασθενείς να μην μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους , αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διήμερο λουκέτο Δευτέρα και Τρίτη.
Στη συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά για 48 ώρες. Την ίδια στιγμή έχει αποφασιστεί να διακοπεί και η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με συννεφιά και κρύο ξεκινάει η εβδομάδα


Με συννεφιά και κρύο ξεκινάει η εβδομάδα

Με συννεφιά, ομίχλη και αρκετή δροσιά θα ξεκινήσει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα σημειωθεί και ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, όπου παροδικά θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ωστόσο η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί με τοπικές ομίχλες στην Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί με πιθανότητα για ομίχλες κυρίως στη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, όπου τοπικά θα αυξηθούν κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση-απειλή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης

Προβάδισμα 4,5% για το ΣΥΡΙΖΑΔημοσκοπική καθίζηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες» καθώς η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο 6% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 3,5%.
Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της εφημερίδας «6 μέρες» τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης, λίγο μετά την ψήφιση των μέτρων. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία.
Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά τους από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 30 Οκτωβρίου):
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26% (25,5)
  • ΝΔ: 21,5% (22)
  • Χρυσή Αυγή: 13,5% (13)
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5% (7)
  • ΠΑΣΟΚ: 6,5% (7)
  • ΚΚΕ: 5,5% (5,5)
  • ΔΗΜΑΡ: 4% (4)
  • Άλλο: 2,5% (2)
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% (1,5)
  • Δημιουργία Ξανά: 1% (1,5)
  • Οικολόγοι: 1% (1)
  • Αναποφάσιστοι: 9,5% (9,5)
Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία θεωρεί  ότι  με την έλευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε  η αβεβαιότητα θα εκλείψει. Οι ερωτώμενοι δηλώνουν απογοητευμένοι από εταίρους και δανειστές μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στίβος: Οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς από τον ΣΦΚΑ

Τους αθλητές που ξεχώρισαν το 2012, θα τιμήσει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 10.30, ο Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού, με το... διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου να επιλέγει τους κορυφαίους.

Παράλληλα με τις βραβεύσεις θα γιορταστούν τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΣΦΚΑ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα γίνει στην αίθουσα Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», θα απονεμηθούν ειδικές τιμητικές διακρίσεις σε αθλητές παράγοντες και φιλάθλους.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α

Παπούλιας Αναστάσιος 3.000μ (Πανιώνιος ΓΣ)

Προπονητής - Θεοδωρίδης Δημήτρης

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

Ρωμαίου Κωνσταντίνα Μήκος (Κερκυραικός ΓΣ )

Προπονητής - Σκορδίλης Παύλος

ΠΑΙΔΕΣ

Ζαχαρίας Τσαμουδάκης 5.000 και 10.000 Βάδην (ΓΑΣ Ιλισσός)

Προπονητής - Ναπολέων Κεφαλόπουλος

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Ηλεάνα Κοροσίδη Σφυροβολία (Αίολος Μακεδονίας)

Προπονητής - Κώστας Κοροσίδης

ΕΦΗΒΟΙ

Νίκος Τσώκος άλμα Τριπλούν (ΓΣ Καρδίτσας)

Προπονητής - Δημήτρης Τσιφτσόγλου

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Γκούσιν Τατιάνα Ύψος (ΓΣ Κηφισιάς)

Προπονήτρια - Ιωάννα Σιώμου

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

Λυκούργος Τσάκωνας 200μ 1990 (ΕΑΡ)

Προπονητής - Γιώργος Παναγιωτόπουλος

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μαρία Μπελιμπασάκη 200μ (ΑΟ Σητειακός)

Προπονητής - Μιχάλης Γανιωτάκης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Νικόλ Κυριακοπούλου Επί Κοντώ (ΑΟ Μεγάρων)

Προπονητής - Μανώλης Καραγιάννης

ΑΝΔΡΕΣ

Κώστας Φιλιππίδης Επί κοντώ (ΓΣ Βόλου)

Προπονητής - Δημήτρης Κυτέας

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Σπύρος Λεμπέσης ακοντισμός (ΜΕΑΣ Τρίτων) 7ος ΟΑ Λονδίνου

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ - 20χλμ βάδην 15ος (πανελλήνια επίδοση) ΟΑ Λονδίνου, 50χλμ βάδην 25ος (πανελλήνια επίδοση) ΟΑ Λονδίνου

ΑΜΕΑ ΑΝΔΡΕΣ

Δίσκος ανδρών (κατ. F40) Πασχάλης Σταθελάκος 2ος Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

Σφαίρα ανδρών (κατ. F40) Πασχάλης Σταθελάκος 3ος Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

ΑΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

400μ. γυναικών (κατ. T13) Αλεξάνδρα Δημόγλου 3η Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

100μ. γυναικών (κατ. Τ13) Αλεξάνδρα Δήμογλου 4η Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Στον Γιάννη Διακογιάννη

Για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ Αίγλη Γεωργαλή

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ Βασίλης Μαγγανάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο κούκος αηδόνι κοστίζει η Βουλή TV...

Ορισμένοι κάνουν λόγο για σκάνδαλα διπλοθεσιτών -και μάλιστα σε δύο υπηρεσίες του Δημοσίου-, αργομισθιών, αποσπάσεων, υπέρογκους μισθούς τουλάχιστον την προηγούμενη δεκαετία και πάει λέγοντας. Αλλοι για πανάκριβο κανάλι μικρού σχετικά βεληνεκούς αλλά υψηλού κόστους. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ακόμα και... αχρείαστο…



Η πραγματικότητα είναι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής θα μπορούσε να θεωρηθεί απαραίτητος, ξοδεύει όμως σημαντικά ποσά και δυστυχώς φαίνεται να απευθύνεται σε ελάχιστους πολίτες.



Υπολογίζεται ότι η τηλεθέασή του δεν ξεπερνά το 0,3-0,4%, κατά μέσον όρο, δηλαδή προσελκύει το ενδιαφέρον 30 με 40 χιλιάδων τηλεθεατών.



Υπάρχουν επίσης και διάφορα… περίεργα, αν μη τι άλλο, με τους πολλούς κωδικούς για να βρεις τελικά ποιο είναι το πραγματικό του κόστος, ποιοι εργάζονται, με τι συμβάσεις, σε ποιες θέσεις, αν υπάρχουν αποσπασμένοι κ.λπ.



Τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα κάποιοι ανέβαζαν το πραγματικό κόστος σε επτά έως και εννιά εκατομμύρια ευρώ! Ομως, έστω από τα στοιχεία που δίνονται, φαίνεται να ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε σύγκριση με το μέγεθός του και το πρόγραμμα του.



Από το 2007 έως και σήμερα συνολικά το κόστος του καναλιού της Βουλής φαίνεται να κυμαίνεται από τρία έως και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή στην τελευταία εξαετία το μέσο του κόστος ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ, όταν τηλεοπτικοί σταθμοί τέτοιου προφίλ δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τα 700 έως και 800 χιλιάδες ευρώ.



Το κανάλι βέβαια επιβαρύνεται με το κόστος ολόκληρου του κτιρίου της λ. Αμαλίας (περίπου 298.000 ευρώ ετησίως!), όπου καταλαμβάνει μόνο τον έναν όροφο.



Το προσωπικό του την τελευταία εξαετία κυμαίνεται από 77 έως και 86 υπαλλήλους. Το 2011 είχε 82, ενώ φέτος 79 καθώς αποχώρησαν τρεις υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από τη Βουλή.



Από αυτούς οι 45 είναι τεχνικοί, οι 12 δημοσιογράφοι, ισάριθμοι παραγωγοί και 13 διοικητικοί. Το συνολικό του κόστος πέρσι άγγιξε τα 4.000.000 ευρώ, ενώ φέτος και του χρόνου υπολογίζεται να φτάσει τα περίπου 3,6 εκατ. ευρώ.



Το μεγαλύτερο όμως μέρος πάει σε μισθούς φτάνοντας σχεδόν τα 2.780.000 ευρώ (για το 2011). Δηλαδή, το μισθολογικό κόστος ξεπερνά το 70% του συνολικού προϋπολογισμού! Και όλα αυτά, χωρίς να ισχύουν (από το 2010) τα προνόμια προηγούμενων ετών όσων εργάζονται στη Βουλή με 15ο και 16ο μισθό καθώς όλοι πλέον έχουν υπαχθεί στο γνωστό ενιαίο μισθολόγιο.



Το κανάλι της Βουλής ξοδεύει και 600 χιλιάδες ευρώ για την εξαγορά δικαιωμάτων προγράμματος, ενώ διαθέτει 25 ρομποτικές κάμερες, τέσσερα μοντάζ, τρία στούντιο και πέντε κοντρόλ ρουμ.



Παρότι ορισμένοι βουλευτές έχουν κατά καιρούς εκφράσει αντιρρήσεις για τη λειτουργία της τηλεόρασης του Κοινοβουλίου και ειδικά για το κόστος του, μέχρι σήμερα κανένας από τους προέδρους της Βουλής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση, σε αναζήτηση λύσης που να οδηγεί σε σημαντική μείωση των χρημάτων που ξοδεύονται και μάλιστα σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς.



Το κανάλι της Βουλής είναι χρήσιμο ώστε να έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση κάθε πολίτης σε όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε όμως κατ” αρχάς να περιοριστεί στις μεταδόσεις Ολομέλειας, επιτροπών κ.ά., καθώς και σε ορισμένες εκπομπές με περιλήψεις όσων συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο.



Υπό ειδική συμφωνία με την ΕΡΤ, για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική μείωση του κόστους, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να αναληφθεί από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να είναι μία ακόμη ανταπόδοση στους πολίτες.



Βαδίζοντας στην ψηφιακή εποχή θα ήταν δυνατόν να συμπεριληφθεί σε ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ και να συμπληρώνει ουσιαστικά το συνολικό πρόγραμμα.



Η ΕΡΤ επίσης με μια ειδική συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω οικονομίες κλίμακος, με κοινή χρήση χώρων και εξοπλισμού, απελευθέρωση άλλων χώρων με εμπορική αξία προς εκμετάλλευση και σε κάθε περίπτωση περίπου 3.500.000 έως 4.000.000 ευρώ θα αφαιρούνταν αυτόματα από τις προβλεπόμενες δαπάνες του προϋπολογισμού.



Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να ενδιαφερθεί κάποιος από τη Βουλή γι” αυτό το θέμα;…

efsyn.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ