Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η Βιβλιοθήκη Λεονταρίου γιορτάζει τα 3 χρόνια λειτουργίας της


Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, γιορτάζουμε τα 3 χρόνια από τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης (γενέθλια). Στις 11.00 π.μ., θα γίνει ομιλία από τον γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαο Τζιράκη, με το σημαντικό θέμα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας. 

Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στην βιβλιοθήκη, όπου θα υπάρχει και μπουφές. 
Διοργανωτές της εκδήλωσης: 
Δανειστική Βιβλιοθήκη ‘’Αθηνά Γλαυκώπις’’ 
Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Λεονταρίου. 
«Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου. 
«Κοινόν των Βοιωτών για τον πολιτισμό και το περιβάλλον». 
Η βιβλιοθήκη θα είναι στην διάθεση των επισκεπτών έως τις 8.00 μ.μ. 
ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ»  
ΕΔΡΑ: ΛΕΟΝΤΑΡΙ - ΑΛΙΑΡΤΟΥ 
Τηλ: 22620-65463 22620 - 65611, 
ΦΑΧ: 22620 - 65463 
email: vivliothikileontari@yahoo.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση-σοκ της VPRC φέρνει τελευταίο το ΠΑΣΟΚ – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 26,5%


Δημοσκόπηση-σοκ της VPRC φέρνει τελευταίο το ΠΑΣΟΚ – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, α

Σταθερό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά πέντε μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, δίνει μια ακόμα δημοσκόπηση.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει την Πέμπτη το περιοδικό «Επίκαιρα» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, έναντι 26,5% της Νέας Δημοκρατίας.
Τρίτο κόμμα για μια ακόμα φορά η Χρυσή Αυγή με 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και τελευταίο το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Καταλληλότερος ο... κανένας
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (το 51%) απάντησε πως δεν θα εμπιστευόταν κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς.
Κατά τ' άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε το 16,8% των ερωτηθέντων με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 9,5%. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 4,2%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,7%, οι κ. Βενιζέλος και Μιχαλολιάκος με 2,8 και τέλος η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.

Διαβάστε Περισσότερα »

14χρονοι κάνουν χρήση ναρκωτικών από υγρό μπαταρίας


 

Συνολικά 2.820 χρήστες ναρκωτικών στοιβάζονται στις λίστες αναμονής των φορέων απεξάρτησης σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ ο χρόνος αναμονής φτάνει έως και τα 3 έτη. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι «σε 7.844 άτομα παρέχεται θεραπεία από 26 μονάδες στην Αττική και 16 ακόμα πανελλαδικά. Έχουμε εντάξει περισσότερα από 3.000 άτομα φέτος. Έχουμε λίστα αναμονής με 2.820 άτομα, δυστυχώς τα 2.512 άτομα βρίσκονται στην Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη έχει απορροφηθεί πλήρως στη λίστα αναμονής. Παλιά ο χρόνος αναμονής ήταν 4 έτη τώρα έχει περιοριστεί στον 1 μήνα». Πρόσθεσε πως από την αρχή του έτους έχουν διανεμηθεί 14.000 σύριγγες καθώς και χιλιάδες άλλα μέσα για την προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ εξήγησε πως «Φιλοδοξία μας να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής στην Αθήνα που σήμερα φτάνει μέχρι και τα 3 χρόνια». Τέλος επισήμανε ότι «Σε ορισμένες περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση δεν συμπαρίσταται όσο χρειάζεται».
 
Νέο ναρκωτικό με υγρά μπαταρίας σε 14χρονους

Σοκαριστική ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Μάτσα, εκπροσώπου του «18 ΑΝΩ» η οποία μίλησε για 14χρονους χρήστες σκληρών ναρκωτικών. 

Συγκεκριμένα, η κυρία Μάτσα είπε: «Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το “ΣΙΣΑ” που αποτελείται από αμφεταμίνες και  υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών  πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή».

Η κυρία Μένη Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η χρηματοδότηση του φορέα για το 2012 έπεσα στα 12 εκατομμύρια ευρώ από 36 εκατ. ευρώ που ήταν το 2011
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπερίσα: Η Αλβανία ξεκινάει από την Πρέβεζα - Τα μαζεύει η αλβανική κυβέρνηση μετά το σάλο


Προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα: Η Αλβανία ξεκινάει από την Πρέβεζα

Νέα επιδείνωση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων έπειτα από την ομιλία του Σαλί Μπερίσα για την επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της επίσκεψης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.»
Ουσιαστικά, οι δηλώσεις Μπερίσα , δημιουργούν θέμα εδαφικών διεκδικήσεων της Αλβανίας προς την Ελλάδα, ήρθαν ελάχιστες ώρες προτού ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στα Τίρανα.
Για την ιστορία ο Μπερίσα μιλώντας για τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας τόνισε: «τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».
Τα μαζεύει η Αλβανική κυβέρνηση
Μετά την επίσημη διαμαρτυρία από το ελληνικό υπουργείο η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται πως προσπαθεί να ρίξει τους τόνους με την εκπρόσωπο του Σαλ'Μπερίσα να δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης:
«Η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας του Νότου, του Βορρά ή της Ανατολής»

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καθάρισε» ο Λεβαδειακός


«Καθάρισε» ο Λεβαδειακός 
Την υπόθεση πρόκριση απο τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας «καθάρισε» ουσιαστικά ο Λεβαδειακός από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, καθώς επικράτησε στην έδρα του 2-0 του Πιερικού.

Η ομάδα της Βοιωτίας ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδραση στον αντίπαλό του.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι, παρά το ότι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακά τους, τον Τόλιο, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση θέλοντας να… καθαρίσει απο το πρώτο κιόλας παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση και να μην μπλέξει σε «περιπέτειες» ενόψει και της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν τον Πιερικό και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 30ο λεπτό με τον Πόι, να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα του Ρομέου και με πλασέ να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε με την ίδια… διάθεση και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ώστε να μπορέσει να κάνει το 2-0, το οποίο τελικά έγινε στο 88’ απο τον Ροτζέριο. Με αυτό το σκορ ο επαναληπτικός στην Κατερίνη αποτελεί τυπική διαδικασία, καθώς ο Πιερικός θα πρέπει να επικρατήσει 3-0 απέναντι σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο.


Λεβαδειακός: Κασμερίδης, Νικολακάκης (82' Μεντί), Χοσέμι, Λισγάρας, Μουλόπουλος, Ρομέου (70' Κόρμπος), Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς (77' Μπουλόπουλος), Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι.

Πιερικός: Τόλιος, Γιαζιτζόγλου (46' Παναγιωτίδης), Λαζαρίδης, Δήμου, Μιχαηλίδης, Λόπεζ (53' Παπατόλιος), Ίτσιος, Καρτσαμπάς, Κόιτς (56' λ.τρ. Παπαδόπουλος), Σεχολάρι, Καραγκούνης.
Δεν χρειάζεται καν επαναληπτικός...


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φωστήρας - Πανιώνιος 1-0
(33' Κάμπας)

Λεβαδειακός - Πιερικός 2-0
(30’ Πόι, 88’ Ροτζέιρο)

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 1-0
(60’ πεν. Παπάζογλου)

Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 20:30 (ΟΤΕ sport 1)

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τύρναβος - Κέρκυρα 14:30 (ΟΤΕ sport 1)
Πανθρακικός - Νίκη Βόλου 18:30 (ΟΤΕ sport 2)
Παναθηναϊκός - Προοδευτική 18:30 (ΟΤΕ sport 1)
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερραϊκός 20:30 (ΟΤΕ sport 3)

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Βέροια - Θρασύβουλος 18:30 (OTE sport4)
Καλλιθέα - Άρης 18:30 (OTE sport3)
Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 20:30 (OTE sport3)
Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 20:30 (OTE sport4)

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πλατανιάς - Αναγέννηση Καρδίτσας 16:30 (OTE sport3)
Καβάλα - ΑΕΚ 18:30 (OTE sport3)
Εθνικός Γαζώρου - Skoda Ξάνθη 20:30 (OTE sport3)
Ακαδημία Πλαταμώνα - ΠΑΟΚ 20:30 (OTE sport4)

Οι επαναληπτικοί αγώνες της διοργάνωσης

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Προοδευτική - Παναθηναϊκός 14:00
Νίκη Βόλου - Πανθρακικό 18:30
Πανιώνιος - Φωστήρας 20:30
Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 20:30

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Θρασύβουλος-Βέροια 18:30
Κέρκυρα - Τύρναβος 18:30
Πιερικός - Λεβαδειακός 20:30
ΑΕΚ - Καβάλα 20:30

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα 18:30
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 18:30
ΠΑΟΚ - Ακαδημία Πλαταμώνα 20:30
Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου 20:30

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πλατανιάς 18:30
Skoda Ξάνθη - Εθνικός Γαζώρου 18:30
Άρης - Καλλιθέα 20:30
Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 20:30sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

“Killing Them Softly”«Σκότωσέ τους Γλυκά»στον Κινηματογράφο Θήβας


Σας ενημερώνουμε, ότι από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Σκότωσέ τους Γλυκά»-(“Killing Them Softly”).

Ώρα Προβολής: 21:15 μ.μ.  
Περίληψη: Ο Τζάκι Κόγκαν είναι ένας επαγγελματίας μπράβος που φροντίζει ορισμένοι κανόνες της μαφίας να παραμένουν σεβαστοί… απλά σκοτώνει οποιονδήποτε τους παραβιάζει. 
Όταν κάποιοι ληστεύουν ένα μεγάλο χαρτοπαιχτικό παιχνίδι που διεξαγόταν υπό την προστασία της μαφίας, ο Κόγκαν θα αναλάβει να τους εντοπίσει και να επαναφέρει την τάξη στην τοπική κοινωνία.  
Ηθοποιοί: Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, James Gandolfini, Vincent Curatola, Richard Jenkins Σεναριογράφος-Σκηνοθέτης: Andrew Dominik  
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεγχοι στους καταβλισμούς Ρομά στην Αλίαρτο και στην Άμφισσα

. nemea-roma
Πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στις περιοχές καταυλισμών στη θέση ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας και Αλιάρτου Βοιωτίας
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (28-11-2012) τις πρωινές ώρες στις περιοχές καταυλισμών στις θέσεις ΒΙΟ.ΠΑ Άμφισσας και Αλιάρτου Βοιωτίας, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις περιοχές.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 41 συνολικά αστυνομικοί από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Βοιωτίας και Φωκίδας με την συνδρομή Αστυνομικών (Ο.Π.Κ.Ε.) των Αστυνομικών Διευθύνσεων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.
Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και των ερευνών που έγιναν σε χώρους – καταλύματα διαμονής, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Ελέχθησαν:(67) άτομα και (22) οχήματα
Προσήχθησαν: (26)άτομα
Σχηματίσθηκε δικογραφίαγια παράβαση του Ν. 4067/12 Ν.Ο.Κ. Περί Οικοδομικού Κανονισμού για την αυθαίρετη κατασκευή τριάντα (30) πρόχειρων ξύλινων παραπηγμάτων καθώς και δύο (2) πέτρινων κτισμάτων στον καταυλισμό στη θέση ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας.
Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας πλήθος εργαλείων, μηχανημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κατοχής τους.
Βεβαιώθηκε:Μία (1) παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)
 Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
απο Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύνταξη στα 67 οι αγρότες

Από 1/1/2013 αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αγροτών κατά 2 χρόνια και διαμορφώνονται στο 67ο έτος ηλικίας για όλες τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31/12/2012, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και του ορίου ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.

Η εγκύκλιος προσθέτει τα εξής:
Σε ότι αφορά τα κατοχυρωμένα μέχρι 31/12/2012 συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τα οποία σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες διατάξεις δεν θίγονται, αφού οι ασφαλισμένοι δύνανται να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης που κατά περίπτωση κατοχυρώνουν, αυτές δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΓΑ, δεδομένου ότι δεν υφίστανται διατάξεις κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι από την αύξηση του ανωτέρω ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης εξαιρούνται οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις ως μητέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, καθώς και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Ανθρωπόμορφα κτήνη διακινούσαν υλικό με βιασμούς βρεφών και μικρών παιδιών!

stop


- Ένας στρατιωτικός, ένας δικαστικός επιμελητής, ένας επιχειρηματίας και ένας συνταξιούχος μεταξύ των οκτώ συλληφθέντων
- Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα -«Μανιακοί του είδους» οι συλληφθέντες
- Έχουν καταγράψει κτηνοβασίες και σεξουαλική κακοποίηση βρεφών
- Έγιναν συλλήψεις σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο
- Η επιχείρηση έγινε τις τελευταίες 15 μέρες – Δυο άτομα έχουν ήδη προφυλακιστεί

Ξεπερνάει και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Είναι λίγες οι λέξεις για να περιγράψει κανείς τα ευρήματα των αστυνομικών μετά την ευρεία επιχείρηση, με την κωδική ονομασία GRIDLOCK, σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο, όπου είχε απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω internet.

Οκτώ άτομα, από 25 έως 71 ετών έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους ένας στρατιωτικός στην Ικαρία, ένας δικαστικός επιμελητής στη Χαλκίδα, ένας επιχειρηματίας στη Ρόδο, ένας συνταξιούχος 71 ετών στη Θεσπρωτία. Δυο από αυτούς προφυλακίστηκαν.
Τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 10 δικογραφίες.

Το υλικό που κατασχέθηκε είναι 23.350 gigabyte και αν σκεφτεί κανείς πως μια απλή ταινία είναι περίπου 4GB, τότε μιλάμε για υλικό που αντιστοιχεί σε 5.000 ταινίες.

«Σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας που ανάγκασε τους αστυνομικούς που είχαν την ατυχία να το δουν, να χαρακτηρίσουν τους ανώμαλους που το διακινούσαν «μανιακούς» του είδους!

Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τριών από τους συλληφθέντες. Οι δυο είναι άνεργοι και ο άλλος ιδιωτικός υπάλληλος.

Πρόκειται για τους:

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Αντώνιο του Ανδρέα και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής. Σε βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση.

- ΣΤΑΥΡΑΚΗ Ιωάννη του Αντωνίου και της Αικατερίνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

- ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΤΗ Κωνσταντίνο του Πέτρου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Αθήνα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Πως ξετυλίχτηκε το κουβάρι

Μετά διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 10 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • 4 λαπτοπ
  • πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών
  • μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων, συνολικής χωρητικότητας (23.350) GB
  • 2 κυνηγητικά όπλα
  • 2 πιστόλια κρότου με 6 φυσίγγια
  • 1 τυφέκιο

Όσα κατασχέθηκαν έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν.

Δύο από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή των παραπάνω όπλων και πυρομαχικών.

Η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες που πιθανόν να έχουν οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνήσουν (με εξασφαλισμένο το απόρρητο της επικοινωνίας) είτε μέσω των τηλεφωνικών αριθμών 11012, 210-6476464, 210-6476000, είτε μέσω των e-mail: 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

''Στη μάχη με τον καρκίνο έχω όλη την Κρήτη στο πλευρό μου''- Τα συγκλονιστικά λόγια του Λευτέρη Βλαστού

''Αισθάνομαι ότι μπαίνω στο χειρουργείο και έχω όλη την Κρήτη στο πλευρό μου.'' Μ' αυτά τα λόγια ο Λευτέρης Βλαστός, μιλώντας αποκλειστικά στο flashnews.gr περιγράφει αυτό που ζει τις τελευταία 24ωρα, από την στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του...
''Πλέον είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Μου δίνει δύναμη η αγάπη του κόσμου, γιατί στη μάχη της Παρασκευής ξέρω ότι δε θα είμαι μόνος μου. ''
Ο 29χρονος Λευτέρης, παλεύει τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο, που εμφανίστηκε στο παχύ έντερο και έκανε μεταστάσεις στους πνεύμονες και το κεφάλι.
Ο αγώνας ήταν άνισος, σήμερα όμως μετά το συγκλονιστικό ενδιαφέρον που έδειξε όλη η Κρήτη και πρώτα απ' όλους η μεγάλη οικογένεια του ΟΦΗ, υπάρχει αχτίδα αισιοδοξίας.
Η επέμβαση της Παρασκευής και η αφαίρεση όγκου από το κεφάλι, είναι μια λεπτή εγχείρηση, όμως όλοι πιστεύουν πως ο Λευτέρης θα τα καταφέρει ξανά.
''Ολοκληρώθηκε χθες ο προ εγχειρητικός έλεγχος και ετοιμάζομαι για το χειρουργείο της Παρασκευής. Σήμερα το μυαλό μου είναι και στον αγώνα του ΟΦΗ για το Κύπελλο.''
Όπως είναι ήδη γνωστό, στον αποψινό αγώνα του ΟΦΗ στο Κύπελλο θα στηθεί, στην είσοδο κάθε θύρας, ένα κουτί για να συγκεντρωθούν χρήματα από τους φιλάθλους. Το ποσό που που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί στο πολλαπλάσιο -με την βοήθεια της ΠΑΕ- στον Λευτέρη για να καλυφθούν και τα τελευταία έξοδα του για το χειρουργείο στην Αθήνα.

Λευτέρη, καλή δύναμη!
flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Ομολογία ΣΟΚ Έλληνα βουλευτή σε επιτροπή της Βουλής

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!

«Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε εδώ κάθε εβδομάδα;» Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος πήρε μέρος σε υποεπιτροπή υδατικών πόρων του...


ελληνικού Κοινοβουλίου.
Όπως ακούσαμε, για την συγκεκριμένη επιτροπή, οι βουλευτές πληρώνονται μόνο τη μία συνεδρίαση τον μήνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό που θα προκύψουν.
Ο κ. Ταμήλος λοιπόν αφού αρχικά δυσανασχέτησε λέγοντας ότι «δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον», ακούστηκε να λέει:
«Πάνω από μία φορά το μήνα δεν έχει και νόημα να βρεθούμε. Τι, θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;».
Λίγο αργότερα δυσανασχετεί λέγοντας: "Να τελειώνουμε καμιά φορά".
Ο λόγος; Διότι δούλεψαν στην επιτροπή 4 (!) ολόκληρες ώρες!
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις τράπεζες για τα τέλη με άδεια, ΑΦΜ

Με την άδεια κυκλοφορίας στο χέρι, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν μπορούν να πληρώνουν από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες, χωρίς να χρειάζεται να τυπώσουν τα... σχετικά ειδοποιητήρια από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσκομίσουν τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος η αντίγραφό της.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που δεν έχουν τυπώσει ειδοποιητήριο πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις παρακάτω τράπεζες για να καταβάλουν την οφειλή:

-Γενική Τράπεζα
-Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
-Νέα Proton Τράπεζα
-Τράπεζα Πειραιώς
-Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο - Hellenic Postbank
-Alpha Bank
-Bank of Cyprus
-Eurobank
-FBB - Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα
-Marfin Egnatia Bank
-Millennium Bank
-PROBANK

Με την καταβολή της οφειλής, οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής, το οποίο θα αντικαταστήσει το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας.

Στην Εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ, ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους, ή όταν έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος με πράξη αστυνομικής Αρχής, λόγω οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφωνία ως προς τα στοιχεία κατόχου - οχήματος, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθύνεται:

- Στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του, όταν τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ίδια με τα αντίστοιχα που είναι τυπωμένα στην άδεια.

- Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, όταν διαφέρουν από τα αντίστοιχα της άδειας κυκλοφορίας, προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

- Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, όταν εμφανίζεται όχημα το οποίο δεν ανήκει στον φορολογούμενο.

Τα τέλη εξοφλούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου και δεν παραλαμβάνονται σήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα έχουν τυπωθεί περίπου 1.400.000 ειδοποιητήρια για πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Εφημερίδα Δημοκρατία
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Άνεμοι 8 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Άνεμοι 8 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις

Απότομα θα χαλάσει ο καιρός από τα Δυτικά σήμερα και αύριο, αφού προβλέπονται ισχυροί νότιοι άνεμοι μέχρι 8 και πρόσκαιρα μέχρι 9 μποφόρ, ενώ θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εξασθενήσουν από το πρωί της Παρασκευής.
Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη Δυτική Στερεά.
Αύριο Πέμπτη, τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Νότια Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να επεκταθούν και στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Από το απόγευμα της Πέμπτης θα σημειωθεί πρόσκαιρη ύφεση η οποία θα επεκταθεί από το πρωί της Παρασκευής και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ωστόσο Το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι μισθούς και πόσα bonus έδινε ο Μέγας Αλέξανδρος για να κατακτήσει τον κόσμο


Τι μισθούς και πόσα bonus έδινε ο Μέγας Αλέξανδρος για να κατακτήσει τον κόσμο

Πόσο κόστισε στον Μέγα Αλέξανδρο η κατάκτηση του κόσμου. Μπορεί να έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ιδιότητα του ικανού στρατηλάτη, αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξίσου δεινός οικονομολόγος, με... μάστερ στα οικονομικά του πολέμου, τα οποία δεν προσφέρονταν για αδύναμους «λύτες».
Πώς πληρώνονταν οι στρατιώτες και οι εξοπλισμοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πόσα βραχυπρόθεσμα δάνεια συνήψε για τις ανάγκες του πολέμου και γιατί απαγόρευσε στις γυναίκες της Εφέσου να φορούν κοσμήματα; Τι δώρο πρόσφερε στους καλεσμένους στον γάμο του και ποια ήταν η τύχη της τεράστιας αποθήκης αρωμάτων της Γάζας;
Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα δώσει ο Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης Δημήτριος Κωστόπουλος, στο πλαίσιο διάλεξης, με τίτλο «Τα οικονομικά του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που διοργανώνει απόψε το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Ο μαθητής του Αριστοτέλη επέδειξε εξαιρετική διαχειριστική ικανότητα, παρότι οι οικονομικοί προϋπολογισμοί των μαχών περιλάμβαναν σε γενικές γραμμές όσα εμπεριέχουν κι εκείνοι των κρατών (και συναρτούνταν άμεσα με αυτούς): μισθολόγια, υγεία και πρόνοια, κατασκευαστικά προγράμματα, προμήθειες, μεταφορές, μεταρρυθμίσεις φορολογικού συστήματος, έμμεσους φόρους και δωρεές, ακόμη και δημοσιονομικά σκάνδαλα.
Ο κ. Κωστόπουλος έδωσε στο ΑΜΠΕ «πρόγευση» των κυριότερων σημείων της ομιλίας.
Στρατιωτικό μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων
Μέχρι το 331 π.Χ., οι κυριότερες δαπάνες του Αλέξανδρου αφορούσαν -μεταξύ άλλων- τα εξής: μισθοδοσία στρατού, συντήρηση εξοπλισμού-πολιορκητικών μηχανών, δημιουργία στόλου, επισιτισμό, μεταφορές και υγειονομική περίθαλψη. Η σημαντικότερη άμεση πολεμική δαπάνη ήταν η μισθοδοσία, το ύψος της οποίας οριζόταν με στρατιωτικό μισθολόγιο: ο στρατός αποτελείτο καταρχήν από Μακεδόνες, οι οποίοι υπηρετούσαν υπέρ πατρίδος, από συμμάχους των ελληνικών πόλεων (εταίρους) και επαγγελματίες μισθοφόρους.
Αν και οι πληροφορίες των ιστορικών πηγών δεν συμφωνούν στο ύψος του μισθού, οι κατά προσέγγιση υπολογισμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, στην αρχή της εκστρατείας, το ύψος του μισθού του απλού στρατιώτη ανερχόταν (μέσο όρο) σε 1-2 δραχμές ημερησίως.
«Οι δεκαδάρχες ή δεκανείς ελάμβαναν μηνιαίο μισθό 40 δραχμών. Ο μισθός του διμοιρίτη ήταν διπλάσιος και εκείνος των ιππέων διπλάσιος των πεζών. Κατά τον Διόδωρο οι ιππείς λάμβαναν 300 δραχμές μηνιαίως και οι Μακεδόνες φαλαγγίτες 100 δραχμές, ενώ για τους επαγγελματίες μισθοφόρους υπήρχαν και επιπλέον οικονομικά κίνητρα» σημειώνει ο κ.Κωστόπουλος.
Ετήσια δαπάνη μισθοδοσίας 4000-7000 τάλαντων
Τα συνολικά μεγέθη ήταν δυσθεώρητα: αρκεί ν' αναλογισθεί κάποιος ότι το 334 π.Χ. πέρασε το Ελλήσποντο στρατιωτική δύναμη άνω των 35.000 ανδρών, στην οποία πρέπει να προστεθούν 10.000 άνδρες του Παρμενίωνα (που προηγήθηκαν το 336 π.Χ) κι ο στρατός που διατήρησε ο Αλέξανδρος στη Μακεδονία (12.000). Η ετήσια μισθολογική δαπάνη υπολογίζεται ότι ανήλθε σε 4.000-5.000 τάλαντα στο πρώτο έτος της εκστρατείας.
Τα επόμενα έτη δε, αυξήθηκε περαιτέρω, σε περίπου 7000 τάλαντα -χωρίς να συνυπολογίζεται ο στόλος- επειδή ο Αλέξανδρος ενίσχυσε τον στρατό του με μισθοφόρους από τις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας, ενώ έπρεπε να εγκαθιστά φρουρές σε περιοχές που κατελάμβανε.
Μετά την κατάληψη Σούσων και Περσέπολης και την απόκτηση του Θησαυρού του Δαρείου, οι δαπάνες για μισθοδοσία του στρατού εκτινάχθηκαν: για την εκστρατεία στην Ινδική ο Αλέξανδρος οργάνωσε στρατό 140.000 ανδρών, ενώ κατασκεύασε στόλο τουλάχιστον 150 πλοίων, που έφεραν 3000-5000 άνδρες.
Μηχανικοί, γεφυροποιοί και κατασκευαστές κλινών
Πέραν της μισθοδοσίας, μεγάλες ήταν οι δαπάνες συντήρησης και ανανέωσης πολεμικού υλικού. Ο στρατός του Αλέξανδρου ήταν για την εποχή του μια τεχνολογικά προηγμένη πολεμική μηχανή. Τον στρατό ακολουθούσαν μηχανικοί, οι οποίοι κατασκεύαζαν και συντηρούσαν διάφορες πολεμικές μηχανές και το προσωπικό του πολιορκητικού όρχου, που χειρίζονταν τους «πετροβόλους», τους «ξυλοσυνθέτους πύργους» ή «προβόλους», τις γνωστές «ελεπόλεις», τους κριούς, τις χελώνες και τα κάτοπτρα. Επίσης, δίπλα στον στρατό πορεύονταν άλλοι τεχνικοί, όπως γεφυροποιοί και κατασκευαστές σκηνών και κλινών.
Μεγάλες δαπάνες απαιτούσε και ο εφοδιασμός, επισιτισμός και μεταφορά, όχι μόνον του στρατού αλλά και των γυναικόπαιδων των οικογενειών των στρατιωτών, προς εξυπηρέτηση των οποίων λειτουργούσε οργανωμένο σώμα μεταφορών και εφοδιασμού.
100 τάλαντα μόνο για φάρμακα, αλλά και πρόνοια για τα παιδιά των πεσόντων
Συστηματικά οργανωμένη -και για αυτό δαπανηρή- ήταν και η υγειονομική υπηρεσία του Αλέξανδρου, που περιλάμβανε γιατρούς, βοτανολόγους, φαρμακοποιούς και νοσοκόμους, οι οποίοι ακολουθούσαν την εκστρατεία. Ο Διόδωρος αναφέρει ότι για την εκστρατεία στην Ινδική ο Αλέξανδρος διέθεσε για φάρμακα 100 τάλαντα.
Επίσης, ο Αλέξανδρος δαπανούσε σημαντικά ποσά για αποζημιώσεις στους γονείς και τις οικογένειες των πεσόντων, στις οποίες χορηγούσε βασιλικά κτήματα και φορολογικές απαλλαγές, ενώ ο Ιουστίνος αναφέρει ότι στα ορφανά των πεσόντων συνέχιζε να χορηγεί το μισθό του πατέρα..
«Κατευναστές» ή «στρωματοφύλακες»
Ο πόλεμος δεν απαιτούσε, όμως, μόνο μισθούς, εξοπλισμό και ανεφοδιασμό, ούτε μόνο αποζημιώσεις. Απαιτούσε, κατά τον Αλέξανδρο, γιορτές και πανηγύρεις για την τόνωση του ηθικού του στρατού -και για αυτές, οι δαπάνες ήταν μεγάλες.
Επίσης, οι πολεμικοί προϋπολογισμοί κάλυπταν δαπάνες για μάγειρες, τραπεζοκόμους και σιτοποιούς, ακόμη και για άγνωστες σήμερα ιδιότητες, όπως οι ...στρωματοφύλακες ή κατευναστές, οι οποίοι φύλαγαν τον Αλέξανδρο και τους στρατηγούς κατά τον ύπνο.
Εξακόσια τάλαντα ετησίως για βασιλικά γεύματα και χορηγίες για παλιννοστούντες
Δαπανηρότατα ήταν τα βασιλικά γεύματα, για τα οποία ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος δαπανούσε 600 τάλαντα ετησίως. Επίσης, ιδιαίτερα γενναιόδωρος ήταν ο Αλέξανδρος στις αμοιβές όσων διακρίνονταν ιδιαιτέρως στις μάχες και τις πολιορκίες: κατά τον Διόδωρο, μετά τις νίκες της Ισσού και των Γαυγαμήλων έγιναν δωρεές 3.000 ταλάντων, ενώ για την άλωση των Εκβατάνων, εκτός από τα κοσμήματα διανεμήθηκαν 13.000 τάλαντα.
Μεγάλες ήταν ακόμη οι χορηγίες προς τους παλιννοστούντες. Κατά τον Αρριανό, στους Έλληνες συμμάχους που θέλησαν να παλιννοστήσουν επιχορηγήθηκαν με 2000 τάλαντα για μισθούς/έξοδα επιστροφής, ενώ όσοι έστερξαν να παραμείνουν έλαβαν τρία τάλαντα έκαστος.
Εξίσου γενναιόδωρος ήταν ο Αλέξανδρος στους παλαίμαχους. Κατά τον Αρριανό, στους Μακεδόνες που λόγω γήρατος ή πάθησης γίνονταν ανίκανοι για πόλεμο, χορηγείτο εκτός από τους μισθούς και ένα τάλαντο, καθώς και τα έξοδα της παλιννόστησης.
Βραχυπρόθεσμα δάνεια για την κάλυψη των αναγκών του πολέμου
Από πού προέρχονταν όμως τα έσοδα για την κάλυψη όλων αυτών των αναγκών; Κατά την έναρξη της εκστρατείας, κυρίως από τον βασιλικό θησαυρό του Φιλίππου, ενώ σημαντική πηγή εσόδων ήταν τα μεταλλεία της Μακεδονίας, που παρείχαν χρυσό και άργυρο για την κοπή νομισμάτων. Επιπρόσθετα, τα τελωνεία παρείχαν έσοδα από τους δασμούς, στους οποίους προσθέτονταν οι φόροι από τις βασιλικές γαίες.
Σημαντικότερη, όμως, πηγή εσόδων ήταν ο δανεισμός. Κατά τον Πλούταρχο, στα πρώτα έτη της εκστρατείας ο Αλέξανδρος δανείσθηκε βραχυπρόθεσμα 1.460 τάλαντα.
Η δαπάνη των επαγγελματιών μισθοφόρων βάρυνε αποκλειστικά τον βασιλικό θησαυρό, ενώ η δαπάνη του στρατού των Μακεδόνων καλύπτονταν εν μέρει από χορηγίες των ευγενών, τις λεγόμενες λειτουργίες, και εν μέρει από το βασιλικό θησαυρό.
Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες του στόλου, ο Αλέξανδρος τις αντιμετώπισε με το θεσμό της τριηραρχίας, κατά τον οποίο ορισμένες πόλεις αναλάμβαναν να συνεισφέρουν ένα αριθμό τριήρεων με τη δαπάνη για το πλήρωμα.
Γιατί οι μικρασιατικές πόλεις κηρύχθηκαν «ασύδοτες»
Σε ότι αφορά την φορολογία, ο Αλέξανδρος δεν επέβαλε φόρους σε βάρος των ελληνικών πόλεων της Μικράς Ασίας, τις οποίες κήρυξε «ασυδότους», επειδή η εκστρατεία του είχε ως σκοπό να τις απαλλάξει από τον φόρο υποτέλειας στον Δαρείο.
Η λεγόμενη "αγγαρεία" και γιατί οι γυναίκες της Εφέσου δεν φορούσαν κοσμήματα Στις πόλεις που έδειξαν εχθρική στάση στον Αλέξανδρο και φιλική προς τον Δαρείο ο Αλέξανδρος επέβαλε μονομερώς έκτακτη εισφορά, τη λεγόμενη ζημία, δηλαδή ένα είδος προστίμου, το οποίο ήταν είτε χρηματικό είτε εις είδος, η λεγόμενη αγγαρεία.
Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο φόρος σε βάρος των Εφεσίων, οι οποίοι αντιστάθηκαν σθεναρά στον Αλέξανδρο. Για την πληρωμή του φόρου απαγορεύθηκε στις γυναίκες της Εφέσου να φορούν κοσμήματα. Το προϊόν, όμως, αυτού του φόρου δεν το καρπώθηκε ο Αλέξανδρος, αλλά διατέθηκε για την ανέγερση ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο.
Αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα του Αλεξάνδρου από τους λεγόμενους φόρους επί της συνοικίας, ενώ αυξήθηκαν τα έσοδα από τα νέα μεταλλεία και τελωνεία των χωρών που κυριεύθηκαν.
Πώς η τεράστια αποθήκη αρωμάτων της Γάζας ευαρέστησε στους Μακεδόνες ευγενείς
Έσοδα προέκυπταν και από την αργυρολογία και την λαφυραγωγωγία, που επιτρέπονταν από το ισχύον δίκαιο του πολέμου, δηλαδή την κάρπωση παντός είδους τιμαλφών, σκευών, ειδών πολυτελείας κτλ.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της πόλης της Γάζας, που ήταν γνωστή ως τεράστια αποθήκη αρωμάτων, τα οποία αργυρολογήθηκαν μετά την άλωσή της. Τα έσοδα αυτά ο Αλέξανδρος τα διένειμε στους Μακεδόνες ευγενείς, όπως δε αναφέρει ο Πλούταρχος, όταν ο Περδίκας του επισήμανε ότι δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό του, ο Αλέξανδρος απάντησε «εγώ κρατώ την ελπίδα».
Οι αμύθητοι θησαυροί των μητροπολιτικών θησαυροφυλακίων του Δαρείου
Σύμφωνα με τον κ.Κωστόπουλο και παρά τα παραπάνω, μέχρι το 333 π.χ. ο Αλέξανδρος αντιμετώπιζε οικονομική στενότητα. Αργότερα, όμως και ιδίως μετά τη μάχη των Γαυγαμήλων, η κατάσταση άλλαξε άρδην: παραδόθηκαν στον Αλέξανδρο οι αμύθητοι θησαυροί των μητροπολιτικών θησαυροφυλακίων του Δαρείου σε Σούσα και Περσέπολη.
Μετά την κατάλυση του περσικού κράτους, τα γενικά χαρακτηριστικά της φορολογίας άλλαξαν επίσης: αυξήθηκε ο αριθμός των φορολογουμένων καθόσον υποβλήθηκαν σε φόρο οι Πέρσες, οι οποίοι προηγουμένως απαλλάσσονταν ως κυρίαρχοι, ενώ το ίδιο συνέβη και στις νέες πόλεις που κτίσθηκαν από τον Αλέξανδρο. Ο ελληνικές πόλεις της Μ.Ασίας διατήρησαν πάντως την ασυδοσία.
Αυξήθηκε επίσης η φορολογία, ιδίως η έμμεση, διότι αναπτύχθηκε η οικονομική δραστηριότητα και το εμπόριο με την αύξηση του νομίσματος και τη διανομή των περσικών θησαυρών, ενώ τα νέα έργα και οι νέες πόλεις προσήλκυσαν νέους πληθυσμούς.
"Συγχώνευση" φορολογικών και δημοσιονομικών υπηρεσιών
Ο Αλέξανδρος προέβη σε εκτεταμένη διοικητική μεταρρύθμιση για την οργάνωση της αχανούς αυτοκρατορίας, η οποία περιλάμβανε και μεταρρύθμιση των φορολογικών και δημοσιονομικών υπηρεσιών: Δημιούργησε τέσσερις δημοσιονομικές περιφέρειες, η πρώτη της Αιγύπτου, Λιβύης και Αραβίας, η δεύτερη της εντεύθεν του Ταύρου Μικρασίας, η τρίτη της Φοινίκης, Συρίας και Κιλικίας και η τέταρτη της Βαβυλώνας, Σούσων, Περσίας και Μηδίας. Οι νέες αυτές υπηρεσίες επανδρώθηκαν με πλήθος υπαλλήλων.
Ο "επί των χρημάτων" και τα δημοσιονομικά σκάνδαλα...
Παράλληλα, ο Αλέξανδρος όρισε Προϊστάμενο των Αρμοστών, ως οιονεί Υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα για όλο το κράτος, φέροντα τον ...εύγλωττο τίτλο «ο επί των χρημάτων».
Πάντως, ούτε τότε έλειψαν τα δημοσιονομικά σκάνδαλα, όπως αυτό του Άρπαλου, στον οποίο είχε απονεμηθεί ο τίτλος του «επί των χρημάτων». Αυτός, επωφελούμενος της απουσίας του Αλεξάνδρου στην εκστρατεία της Ινδικής, καταχράστηκε μεγάλα ποσά και για να αποφύγει την τιμωρία κατέφυγε στην Αθήνα.
Ποιοι φόροι επιβάλλονταν
Οι φόροι που επιβάλλονταν ήταν, καταρχήν, οι άμεσοι επί των ατόμων (πχ, κεφαλικός φόρος και φόρος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, που διακρίνονταν σε επικεφάλαιον και χειρωνάξιον). Επίσης, ήταν οι έμμεσοι φόροι επί της κατανάλωσης, οι οποίοι διαφοροποιούνταν ανά σατραπεία, καθώς και οι δασμοί των τελωνείων, οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά.
Περαιτέρω, στα ταμεία έμπαιναν τα έσοδα από την ποικιλόμορφη ιδιωτική περιουσία του κράτους, οι έγγειοι πρόσοδοι επί των γαιών, η λεγόμενη δεκάτη, δηλαδή το 10% επί της γεωργικής παραγωγής και ο φόρος των ζώων.
Πέραν των θησαυρών του Δαρείου, θεωρείται ότι από τις 18 σατραπείες εισέρρεαν στο βασιλικό ταμείο 9.000-30.000 τάλαντα ετησίως, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα έσοδα σε είδος και τα έσοδα από τα μεταλλεία. Μετά την κατάκτηση της Ινδικής προστέθηκαν και οι φόροι αυτής.
Δαπάνες ανοικοδόμησης πόλεων, συγκοινωνιακά και αρδευτικά έργα
Την περίοδο αυτή άλλαξε και η μορφή των δαπανών, με το κέντρο βάρους να τοποθετείται πλέον σε εκείνες που αφορούσαν τα δημόσια έργα και την ανοικοδόμηση νέων πόλεων. Ο Αλέξανδρος κατασκεύασε πολλούς και μεγάλους ναούς, τόσο για ελληνικές όσο και για ασιατικές θεότητες, ενώ κατασκεύασε πολλά παραγωγικά έργα, όπως συγκοινωνιακά στις Κλαζομενές και τις Ερυθρές, αρδευτικά στον Ευφράτη, αποξηραντικά στην Κωπαϊδα.
Υπολογίζεται ότι οι πόλεις που ίδρυσε ανέρχονταν σε 70, τις οποίες, εκτός από την περιτοίχιση και την πολεοδομία, κόσμησε με δημόσια κτίρια, διαδίδοντας την ελληνική αρχιτεκτονική και τις ελληνικές τέχνες στην ανατολή.
Τι δώρο έλαβαν οι προσκεκλημένοι στον γάμο του Μεγαλέξανδρου;
Σημαντική θέση κατείχαν και οι δαπάνες της βασιλικής αυλής, οι οποίες πλέον των βασιλικών ακολούθων και του προσωπικού, περιελάμβαναν και τα έξοδα για τα συμπόσια και τις γιορτές που ήταν πολύ υψηλά, αφού ο Αλέξανδρος ακολούθησε τη χλιδή των Περσών.
Κατά τη μεγάλη τελετή των 9.000 περσομακεδονικών γάμων το 323 π.Χ., στην οποία ο ίδιος παντρεύτηκε την κόρη του Δαρείου, Στάτειρα, κάθε προσκεκλημένος έλαβε δώρο μια χρυσή φιάλη και είδε πληρωμένα τα χρέη του από τον Αλέξανδρο!

Διαβάστε Περισσότερα »

"Περίπατο στον Ελικώνα" με τον Σύλλογο Ελικωνίων Λιβαδειάς




Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όλους τους  φορείς-ενεργούς πολίτες  του Ελικώνα με ιδανικό στόχο να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ!.
 
Την Κυριακή 16/12/2012 στις 9.00 π.μ   ο σύλλογος Ελικωνίων Επαρχείας Λιβαδειάς, διοργανώνει,  περίπατο στον Ελικώνα στην διαδρομή ΠΛΑΤΕΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  και επιστροφή στο μουσείο για συζήτηση σχετικά με τον φυσικό πλούτο τον Ελικώνα και δημιουργίας συντονιστικού οργάνου φορέων Ελικώνα.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους πολιτιστικούς, ορειβατικούς, χιονοδρομικούς συλλόγους, παραγωγικούς συνεταιρισμούς., ομάδες φυσιολατρών και κάθε άλλο πολίτη που έχει τις ίδιες ανησυχίες με μας  να δηλώσουν συμμετοχή  σ’ αυτή την προσπάθεια. Η βοήθεια , η υποστήριξή και οι ιδέες σας θα είναι πολύτιμες, θα αποτελέσουν κίνητρο και θα δώσουν δυναμική για την ανάπτυξη όπως εμείς την βλέπουμε για τον Ελικώνα. Ελάτε να γνωρίσουμε τον πλούτο του τόπου μας να ανταλλάξουμε απόψεις  και να στηρίξουμε ένα φόρουμ για την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του Ελικώνα.


 Η πρωτοβουλία αυτή τώρα πάρθηκε ,τώρα αναπτύσεται αν θα προλάβει να ενηλικιωθεί κιόλας αυτό θα το δείξει ο χρόνος ,και αν κάποιοι δεν έχουν ενημερωθεί αυτό οφείλεται στο καινούργιο της προσπάθειας ,ενημερώνουμε όσους μπορούμε ,στο blok http://zerikia.blogspot.gr- και στο email kgpoulos51@yahoo.gr  γνωστό και ανοικτό σε όλους.

Σημείο συνάντησης : η πλατεία του χωριού

Ώρα συνάντησης : 8.30 π.μ.

Διαδρομή : ΠΛΑΤΕΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  – ΜΟΥΣΕΙΟ .
 
Σημείο συζήτησης: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ώρα συνάντησης : 11.30 π.μ.
 
Μετά το τέλος της συζήτησης ο σύλλογος έχει ετοιμάσει παραδοσιακό γεύμα λαθούρια και τοπικά εδέσματα.  

Ο σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιεί  και ανακοινώνει  την δημιουργία ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .

Από φέτος  θα αρχίσει  την λειτουργία τμημάτων εκμάθησης Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων  καθώς και  χορωδίας παραδοσιακής μουσικής  για αρχαρίους , προχωρημένους . Την επιμέλεια και οργάνωση του προγράμματος και των μαθημάτων των παραπάνω τμημάτων έχει ο κ. Κορογιάννος Νίκος και Πούλος Γιώργος  Λαϊκοί οργανοπαίχτες και μουσικοί της δημοτικής μας παράδοσης .

Τα όργανα που θα διδάσκονται είναι:

 λαούτο, ούτι, σάζι, μαντολίνο κρουστά και τραγούδι. 
 
Υπεύθυνοι διδασκαλίας κ. Κορογιαννος Νίκος και Πούλος  Γιώργος.

Θα λειτουργήσουν:  παιδικά τμήματα (Δημοτικού-Γυμνασίου )

1 τμήμα αρχαρίων ενηλίκων 

Έναρξη μαθημάτων: Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 6 .

Για πληροφορίες και εγγραφές ανεξαρτήτως ηλικίας καθημερινά 7:00 – 9:00 μ.μ στα τηλέφωνα :

6938003262-2261024656 κ, Πούλος Κων.νος  

Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε αυτά τα χρόνια, την προτίμηση και την συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο του Συλλόγου  μας και σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική  χρονιά.
                                                                                                                       
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Πούλος Κώστας: 6938003262 – 2261024656
Διαβάστε Περισσότερα »

O Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα υποδέχεται την Έλενα Παπαρίζου και τους Stavento!


O Μυλος των Ξωτικων στα Τρικαλα υποδεχεται την Ελενα Παπαριζου και τους Stavento!

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, τα φουγάρα παίρνουν μπροστά, το παραμυθένιο σκηνικό στήθηκε και είναι μαγευτικό! Ο Μύλος των Ξωτικών, στα Τρίκαλα, με άλλα λόγια είναι έτοιμος και θα σηκώνει αυλαία... στις 30 Νοεμβρίου!


Και πριν καλά καλά δώσει το εναρκτήριο σύνθημα του..., υποδέχεται στις 2 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, την Έλενα Παπαρίζου και τους Stavento, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της επίσημης τελετής των εγκαινίων. Ρυθμός, κέφι και ατελείωτο τραγούδι θα κάνουν ποδαρικό... στην εορταστική εκδήλωση που θα μαγνητίσει πλήθος κόσμου!


Τριάντα οκτώ μαγικές ημέρες με πολλές δωρεάν παροχές, δρώμενα, δημιουργικά εργαστήρια, event, συναυλίες, και πολλοί, εκλεκτοί καλεσμένοι θα πρωταγωνιστήσουν στον Μύλο των Ξωτικών! Και φυσικά το τεράστιο εργοστάσιο σοκολάτας του Αη Βασίλη, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Ζήστε το μαγικό παραμύθι του!



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑΪΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

                           

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του συλλόγου  με την επωνυμία  «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑΪΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ» καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση, την
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα
17.00 μ.μ. στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του Συνεδριακού  Κέντρου του Δήμου Θηβαίων, με θέμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 στις 17.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
Οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή θα πρέπει να είναι έγγραφες και να αποσταλούν το αργότερο μέχρι το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 15.00 μ.μ. στο ΦΑΞ 22620-80515 (δικηγορικό γραφείο Μαρίας Βώρου)
Η παρουσία όλων των μελών  στην Γενική Συνέλευση κρίνεται από μέρους μας απαραίτητη.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι σφάζονται για να πρωτοπάρουν τα 7 δισ. που τους χρωστάει το Δημόσιο


Ποιοι σφάζονται για να πρωτοπάρουν τα 7 δισ. που τους χρωστάει το Δημόσιο
Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν τις πληρωμές που τους χρωστάει το Δημόσιο εξαγωγικές, κατασκευαστικές, φαρμακευτικές και λοιποί προμηθευτές. Τα χρέη ανέρχονται σε 7 δισ. αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν και θα εξοφληθεί μόνο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Το Δημόσιο χρωστάει:
  • 2 δισ. ευρώ σε επιστροφές ΦΠΑ προς τους εξαγωγείς
  • 2 δισ. ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες
  • 1,8 δισ. ευρώ σε κατασκευαστικές εταιρείες
  • 1,5 δισ. ευρώ σε επιστροφές ΦΠΑ προς τους εμπόρους
  • 1,3 δισ. ευρώ σε λοιπούς προμηθευτές
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι από τα 34,4 δισ. ευρώ της δόσης του Δεκεμβρίου μόνο το 10% θα πάει σε πληρωμές χρέους και τα υπόλοιπα θα μείνουν στη χώρα. Οπως τόνισε τα 7 δισ. ευρώ θα πάνε άμεσα στην οικονομία με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού πρωτογενούς ελλείματος, ειδικά για την κάλυψη προμηθειών του Δημοσίου και με εξόφληση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Μάχη για να πληρωθούν
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη καταρτίσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα. Εχει ήδη συμφωνηθεί, με υπουργική απόφαση, ότι ληξιπρόθεσμη οφειλή πάνω από 300.000 ευρώ απαιτείται απόφαση και υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη ΛΑΡΚΟ






Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που έγινε στη Λαμία τη Δευτέρα 26/11, το Σώμα αποφάσισε τη στήριξη των Σωματείων Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ / Λάρυμνας – Αγ. Ιωάννη – Καστοριάς Σερβίων – Έδρας, σύμφωνα με το ακόλουθο ψήφισμα:

-Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στην παραγωγή σιδηρονικελίου.

-Το σύνολο της παραγωγής της εξάγεται αποκλειστικά σε μεγάλους πελάτες του εξωτερικού.
-Το μερίδιο της ΛΑΡΚΟ στο σύνολο των εξαγωγών της χώρας ανέρχεται στο 3%.
-Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 6 Νομούς : Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Κοζάνη, Καστοριά και Αττική.

-Διαθέτει μεταλλουργικό εργοστάσιο, ιδιόκτητο λιμάνι, τρία μεταλλεία, λιγνιτωρυχείο, άρα ως προς τη βιωσιμότητά της είναι αυτάρκης σε πρώτες ύλες, κάτι που δεν συμβαίνει με τους ανταγωνιστές της. Έχει στην κατοχή της και εκμεταλλεύεται έκταση δημόσιας γης με 1 εκ. στρέμματα περίπου, που στο υπέδαφος υπάρχει ορυκτός πλούτος σε κοιτάσματα νικελίου που αξιολογούνται πάνω από 20 δις €.
-Η ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης των εδαφικών εκτάσεων των μεταλλείων και της άδειας μίσθωσης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου κρίνεται όχι μόνο αναγκαία, αλλά επιβεβλημένη για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας. Το ελληνικό δίκαιο παρέχει ρητώς τη δυνατότητα στον Υπουργό ΠΕΚΑ να ανανεώσει με απλή απόφασή του τις άδειες.
-Το σχέδιο διχοτόμησης της ΛΑΡΚΟ σε καλή και κακή οδηγεί σε αφανισμό τη μοναδική βιομηχανία εξόρυξης και παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ελλάδα και στην ΕΕ και φυσικά εξαλείφει κάθε προοπτική ανάπτυξής της.

-Απασχολεί σε μόνιμο και εργολαβικό προσωπικό περί τα 1500 άτομα, ενώ δίνει έμμεσα εισόδημα σε 20.000 προμηθευτές, εργολάβους και μεταφορείς που δραστηριοποιούνται στην εταιρεία.

-Το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.
-Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι ακριβοπληρωμένοι, δεν έχουν εργασιακά προνόμια, είναι βιομηχανικοί εργάτες που απασχολούνται σε αντίξοες συνθήκες, δουλεύοντας στα καμίνια, στη χαλυβουργία και στις περιστροφικές με 1500 βαθμούς και σε νταμάρια και ορυχεία με ακραίες καιρικές συνθήκες.

-Η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων από επώδυνες, άδικες, αναιτιολόγητες, και αναποτελεσματικές αποφάσεις (μπλοκάρισμα της ανανέωσης των μισθώσεων – διχοτόμηση της εταιρίας και ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας) θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για μια από τις λίγες εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, που σαν καθαρά εξαγωγική εταιρία, εισάγει 1 εκ. δολάρια την ημέρα.
-Η πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο την έχει ανάγκη ο τόπος μας δεν επιτυγχάνεται με τη διεύρυνση της κοινωνικής εξαθλίωσης στους έξι Νομούς που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, αλλά με κινήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν να αντιπροτείνουν και αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της παραγωγικότητας ιδιαίτερα σε εταιρίες όπως η ΛΑΡΚΟ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙΣτο μπλοκάρισμα της ανανέωσης των μισθώσεων
Στη διχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ
Στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
Στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ που απαξιώνουν τη ΛΑΡΚΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει πάλι ο καιρός - Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί νότιοι άνεμοι σε όλη τη χώρα


Χαλάει πάλι ο καιρός - Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα
Αλλάζει απότομα ο καιρός από το απόγευμα, αφού σήμερα Τετάρτη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα με ενίσχυση των νοτίων ανέμων, που θα φτάσουν στο Ιόνιο μέχρι 8 μποφόρ, ωστόσο η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και ενδέχεται μετά το μεσημέρι να βρέξει για λίγο τοπικά, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες, αλλά από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και από τη νύχτα στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα στα νότια να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στη νότια Κρήτη κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα πληρώσουμε το Δεκέμβριο


Φόρους και τέλη που συνολικά ανέρχονται σε 5,36 δισεκατομμύρια ευρώ, καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, τον επόμενο μήνα.  Η δόση του φόρου εισοδήματος  και του ειδικού τέλους της ΔΕΗ, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και τα τέλη κυκλοφορίας, θα έρθουν στο …λογαριασμό των νοικοκυριών.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει τα πρώτα 120.000 ειδοποιητήρια στους φορολογουμένους για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Τα σημειώματα θα αποσταλούν κατά προτεραιότητα σε όσους δεν πλήρωσαν το περασμένο καλοκαίρι το ΕΤΑΚ του 2009.
Όσον αφορά στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, υπόχρεοι στην καταβολή του είναι περίπου 350.000 φορολογούμενοι. Το ατομικό αφορολόγητο όριο βρίσκεται στα 400.000 ευρώ και από αυτό το ποσό και πάνω επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 0,1% Η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο, ο φόρος θα πληρωθεί σε μια δόση, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει από αυτό το χαράτσι περίπου 420 εκατ. ευρώ. Η ΓΓΠΣ εκτιμά ότι τα περισσότερα σημειώματα για την καταβολή του ΦΑΠ του 2010 θα ταχυδρομηθούν μέσα στον Δεκέμβριο και τα υπόλοιπα μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η εκκαθάριση των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Ο ΦΑΠ του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες, καθώς το αφορολόγητο όριο είναι χαμηλότερο, στις 200.000 ευρώ, ενώ ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,2%.
Μέσα στο προσεχές διάστημα θα καταφθάσει και η τρίτη από τις πέντε δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που έχει ενσωματωθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ειδικό τέλος θα πληρώνεται σταδιακά κάθε δίμηνο έως και τον Ιούνιο του 2013, με στόχο να εισπραχθούν έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑ ΤΟΣΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΠΙΑ;

Ένα παιδί από τον Δενδροπόταμο έστειλε γράμμα στην ΔΕΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε κατά την απογραφή του ΟΓΑ


Υπόχρεοι σε καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι όσοι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων συμπεριλαμβάνονται στα αρχεία υπόχρεων καταγραφής, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή των Ανταποκριτών του ΟΓΑ.Εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου η διαδικασία της υποχρεωτικής απογραφής όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ, όπως ξεκαθαρίζει η διοίκηση του Οργανισμού. Από την φυσική καταγραφή εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού οι οποίοι εισπράττουν εκεί τη σύνταξή τους. Αυτό ξεκαθαρίζει η διοίκηση του Οργανισμού σε εγκύκλιο που εξέδωσε και η οποία περιέχει συμπληρωματικές οδηγίες και διευκρινίσεις σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία της απογραφής.
Υπόχρεοι σε καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι όσοι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων συμπεριλαμβάνονται στα αρχεία υπόχρεων καταγραφής, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή των Ανταποκριτών του ΟΓΑ.
Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι πιθανές διορθώσεις θα πρέπει να γίνονται από αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ και όχι τις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ ενώ για τις περιπτώσεις που απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, δεν θα γίνονται δεκτά έγγραφα από ιδιώτες γιατρους. Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος του Οργανισμού σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1. Υπόχρεοι σε καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι όσοι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων συμπεριλαμβάνονται στα αρχεία υπόχρεων καταγραφής, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή των Ανταποκριτών. Πρόσωπα που δεν συμπεριλαμβάνονται στα αρχεία αυτά δεν έχουν υποχρέωση καταγραφής για το έτος 2012. Στους υπόχρεους της διενεργούμενης καταγραφής δεν συμπεριλαμβάνονται οι συνταξιούχοι που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό και εισπράττουν εκεί τη σύνταξή τους.
2. Τα πιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να καταγράψουν πρόσωπα -και τα παραπέμπουν στον ΟΓΑ- όταν τα ονομαστικά στοιχεία τους που αναγράφονται στην ενημερωτική επιστολή σε σχέση με τα στοιχεία της ταυτότητας ή της Τράπεζας/ΕΛ.ΤΑ. είτε διαφέρουν ως προς το επώνυμο ή το ονοματεπώνυμο σε ένα ή περισσότερα γράμματα (π.χ. ΜΩΡΑΪΤΟΥ/ ΜΩΡΑΪΤΗ ), είτε το ονοματεπώνυμο/όνομα πατρός είναι διαφορετικό. Στις περιπτώσεις αυτές η διόρθωση του λανθασμένου στοιχείου θα γίνεται είτε από υπαλλήλους των αρμοδίων Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ (Τμήμα Μητρώου Συνταξιούχων ή Κλάδος Οικογενειακών Επιδομάτων), είτε από τον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου. 
3. Όπου απαιτείται ως δικαιολογητικό ιατρική γνωμάτευση, αυτή θα πρέπει να είναι πρόσφατη (τριμήνου). Ιατρικές γνωματεύσεις ιδιωτών ιατρών δεν θα γίνονται δεκτές. Στις περιπτώσεις δικαιούχων με σοβαρές παθήσεις (απόλυτη αναπηρία, παραπληγία) θα γίνονται δεκτές και αποφάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών του ΙΚΑ παλαιότερες του τριμήνου, οι οποίες θα συνοδεύονται με υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου, αρμοδίως θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του, ότι ο δικαιούχος αδυνατεί να μετακινηθεί.  Επίσης, στις περιπτώσεις υπέργηρων δικαιούχων που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω ακριβώς του προχωρημένου της ηλικίας τους και μόνο, εάν δεν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου, αρμοδίως θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι ο δικαιούχος είναι υπέργηρος και για το λόγο αυτό αδυνατεί να μετακινηθεί.
Διαμονή στην Ελλάδα
4. Προϋπόθεση για την καταβολή όλων των οικογενειακών επιδομάτων και της σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα είναι ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. Επομένως πρόσωπα από τις ανωτέρω κατηγορίες δικαιούχων που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό δεν θα καταγραφούν. Επίσης, δεν θα πρέπει να καταγραφεί δικαιούχος από τους ανωτέρω που ισχυρίζεται ότι διαμένει προσωρινά στο εξωτερικό. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια Υπηρεσία του ΟΓΑ, ώστε να ανασταλεί η καταβολή της παροχής και να ερευνηθεί η περίπτωση περαιτέρω.
5. Για την καταγραφή δικαιούχου οικογενειακού επιδόματος που εργάζεται στο εξωτερικό για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου ή Ελληνικού Ν.Π.Δ.Δ. ή Ελληνικής Τράπεζας ή Οργανισμού ή άλλων Ελληνικών Επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα, ή δικαιούχου ο οποίος ακολούθησε στο εξωτερικό το/τη σύζυγο, που απουσιάζει για τον ανωτέρω λόγο, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομισθεί, και σχετική βεβαίωση της Υπηρεσίας του.
Πρέπει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων/ επιδοματούχων σε καμία περίπτωση δεν θα αποστέλλονται στον ΟΓΑ, αλλά θα τηρούνται στο Αρχείο του Ανταποκριτή, ώστε οποτεδήποτε αναζητηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ για έλεγχο, να είναι διαθέσιμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με νέα πρόσωπα o Λεβαδειακός


Με νέα πρόσωπα 
Σε αλλαγές αναμένεται να προβεί ο Γιώργος Παράσχος στην αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Πιερικό για το θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο τεχνικός των Βοιωτών πήρε μαζί του μόλις 17 ποδοσφαιριστές, ενώ λείπουν και κάποιοι που είναι είτε ανέτοιμοι, είτε κρίθηκε σκόπιμο να ξεκουραστούν.

Πιο συγκεκριμένα ο Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες από το ματς με την ΑΕΚ, Βασιλείου και Κυριακίδη, όπως επίσης και τον Κουτσόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε… φάση αποθεραπείας.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι Ναπολεόνι, Γεωργίου και Κοτίτσας.

Κόντρα στον Πιερικό πιθανώς πάρουν χρόνο παίκτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν αγωνιστεί πολύ και ο Έλληνας τεχνικός είναι έτοιμος να τους δώσει μια ευκαιρία.

Στην προπόνηση της Τρίτης, οι Βοιωτοί ασχολήθηκαν κυρίως με την τακτική στις στημένες φάσεις, καθώς ο προπονητής τους έχει διακρίνει ένα μίνι πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Η αποστολή για το ματς Κυπέλλου με τον Πιερικό: Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Μανωλάς, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Μπουντόπουλος.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη στον Πειραιά! Φανατικοί μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται μπροστά στην κάμερα!! (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ)

Απίστευτες εικόνες βαρβαρότητας και πρωτοφανούς φρίκης κατέγραψε η κάμερα του Euronews σε συνοικία του Πειραιά, όπου Σιϊτες Μουσουλμάνοι γιορτάζουν (!!) την Ασούρα!

Αυτομαστίγωμα και αυτοτιμωρησία!!




Ποιος τους έδωσε την άδεια να κάνουν κάτι τέτοιο; 

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες του τοπικού Δήμου και των Αρχών!

Προτείνουμε στην κ. Κεφαλογιάννη, υπουργού Τουρισμού, να συμπεριλάβει αυτό το υλικό στην...διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας στο εξωτερικό!
Φοβάστε μην σας πάρει ξώφαλτσα καμιά...λάμα;;;


Με σλόγκαν: "Έλα κι εσύ στην Ελλάδα του πολιτισμού!..Εκεί όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα, μέχρι και να αυτομαστιγώνεσαι ελεύθερα και δημοσίως...!"Δείτε το βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορία πέρα από κάθε φαντασία

Πριν από 7 χρόνια, η Ιζαμπέλ Ντινουάρ έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που υπεβλήθη σε επέμβαση εμφύτευσης προσώπου και σήμερα καταθέτει τις επιπτώσεις του να φέρεις στο...


«πρόσωπό» σου το «πρόσωπο» ενός άλλου. Νεκρού. «Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, βλέπω μία μείξη των δυο μας. Ο δωρητής είναι πάντα μαζί μου», εξομολογείται στο BBC News και προσθέτει: «Εκείνη μου έσωσε τη ζωή». Μιλάει για την απόπειρα αυτοκτονίας της το Μάιο του 2005, όταν σε μία κρίση κατάθλιψης πήρε υπερβολική δόση υπναγωγών χαπιών με σκοπό να βάλει τέρμα τη ζωή της.

Ξυπνώντας βρέθηκε στο πάτωμα του σπιτιού της μέσα σε μία λίμνη αίματος με το σκύλο της να κάθεται δίπλα της. Στην προσπάθειά του να την επαναφέρει, ο σκύλος της είχε ξεσκίσει το πρόσωπο.

Τα τραύματα στο στόμα, τη μύτη και το πιγούνι της ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί αμέσως απέκλεισαν τη λύση της αναδόμησης προσώπου και πρότειναν την υποβολή της σε εμφύτευση προσώπου.

«Με τον καιρό συνήθισα το πρόσωπό μου. [...] Δεν με νοιάζει πια όταν οι άνθρωποι με κοιτάζουν επίμονα. Απλά τους κοιτάζω κι εγώ», λέει χαμογελώντας.

Μέχρι στιγμής η φαρμακευτική αγωγή της έχει λειτουργήσει: ο οργανισμός της φαίνεται να δέχεται το μόσχευμα, πράγμα για το οποίο θα πρέπει να νιώθει τυχερή, καθόσον έχουν υπάρξει περιπτώσεις στις οποίες τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Η Ιζαμπέλ πλέον περνάει τις μέρες της επισκεπτόμενη φίλους και κάνοντας βόλτες με το νέο της σκύλο, καθώς ο προηγούμενος υποβλήθηκε σε ευθανασία το 2005 – γεγονός το οποίο τη συνέτριψε.

Επιρρεπής ακόμη σε κρίσεις κατάθλιψης, ομολογεί πως σκέφτεται διαρκώς τη νεκρή γυναίκα που της δώρισε το πρόσωπο. Ο γαλλικός νόμος δεν επιτρέπει στους αποδέκτες οργάνων να γνωρίζουν την ταυτότητα των δωρητών τους.

Γι' αυτό και ψάχνει συνέχεια στο διαδίκτυο για πιθανά στοιχεία που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ευεργέτιδά της.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ταινίες αυτή την εβδομάδα από την κινηματογραφική λέσχη Λιβαδειάς


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012   9.00 ΜΜ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5) 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΣΥΝΝΕΦΟ 9 

ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΤΡΕΖΕΝ

Δεν το ήθελε. Απλώς συνέβη. Αντάλλαξαν κλεφτές ματιές, ένιωσαν μια έλξη. Δεν πήγαιναν γυρεύοντας. Η Ίνγκε είναι 65άρα. Είναι παντρεμένη εδώ και τριάντα χρόνια και αγαπά τον σύζυγό της. Αλλά της αρέσει κι ο Καρλ, ένας μεγαλύτερος άντρας, ήδη στα 76 του. Υπάρχει πάθος. Κι ύστερα σεξ. Και ξαφνικά η Ίνγκε νιώθει πάλι σαν κορίτσι...

Είναι κοινό χαρακτηριστικό των ταινιών του Γερμανού σκηνοθέτη Αντρέας Ντρέζεν, του οποίου το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έκανε εκτενές αφιέρωμα, να παρακολουθεί τους ήρωές του από την κλειδαρότρυπα. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους vouyerίστες σκηνοθέτες είναι ότι προσπαθεί να εμπλέξει συναισθηματικά τον θεατή, χωρίς να τον αφήσει έξω από όσα διαδραματίζονται επί της οθόνης.

Η διεισδυτικότητα της ματιάς του Ντρέζεν μοιάζει πιο καίρια και πιο ποιητική από κάθε άλλη του ταινία, ενώ οι πρωταγωνιστές του κλέβουν τις εντυπώσεις ξεγυμνώνοντας κυριολεκτικά και μεταφορικά τους εαυτούς τους.

                        

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012   8.00 ΜΜ. 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5) 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
11 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ

Έντεκα συναντήσεις ενός νεαρού κοριτσιού με τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ, σε μια σημερινή Αθήνα της κοινωνικοπολιτικής αστάθειας, της αποξένωσης, της διαρκούς απογοήτευσης και των άφθονων διαψεύσεων. Δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ενωμένοι φαινομενικά μόνο από δεσμά αίματος και τίποτα περισσότερο, καταφέρνουν στην πορεία να αποκτήσουν γέφυρες επικοινωνίας και να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο πέρα από οποιαδήποτε γονική σύμβαση. 

Με την καινούργια του ταινία, ο σκηνοθέτης μοιάζει να απαντά σε ένα όλο και πιο επιτακτικό αίτημα για ένα απλό και ανεπιτήδευτο σινεμά των καθημερινών ιστοριών, των εύκολα αναγνωρίσιμων ηρώων και της στυλιστικής λιτότητας, η οποία δεν προσφέρεται επίτηδες ως άποψη αλλά προκύπτει από καθαρή ειλικρίνεια.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ