Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες ο Λεβαδειακός

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μία φορά η ΠΑΕ Λεβαδειακός.  Με αφορμή την παγκόσμια με ειδικές ανάγκες, που ήταν στις 3 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία παικτών των Βοιωτών, αποτελούμενη από τους Μουλόπουλο, Ζησόπουλο, Λισγάρα έδωσαν το «παρών» στο ειδικό σχολείο Λειβαδιάς και έδωσαν χαρά στα μικρά παιδιά.

Μάλιστα, ο αρχηγός της ομάδας Θανάσης Μουλόπουλος χάρισε στα παιδιά μία μπάλα και μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών της, ενώ δήλωσε:

«Είναι μια μέρα γιορτής για τα παιδιά, είναι δύσκολες οι στιγμές που ζούμε γενικά. Αυτά τα παιδιά θεωρώ ότι έχουν πολύ ψυχική δύναμη. Εμείς μακάρι να μπορέσουμε να στηρίξουμε και παραπάνω την προσπάθεια που κάνουν εδώ οι άνθρωποι για αυτά τα παιδιά. Ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και σε αυτά τα παιδιά ό,τι καλύτερο, παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν».

Στο ειδικό σχολείο Λειβαδιάς εκτός από τους πέραν των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού το «παρών» έδωσαν επίσης, οι Γκουτσίδης (βοηθός προπονητή), Φαράντος (τεχνικός διευθυντής) και Κλειδαράς (υπεύθυνος επικοινωνίας).

«Ο Λεβαδειακός δείχνοντας για άλλη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο παρευρέθηκε εδώ στην εκδήλωση του ειδικού σχολείου, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με διαφορετικότητα», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των Βοιωτών, Δημήτρης Φαράντος και πρόσθεσε:

Θα έπρεπε να τονίσω ότι τα παιδιά αυτά είναι πιο δυνατά από τα άλλα παιδιά και το δείχνουν κάθε μέρα με την προσπάθεια που καταβάλλουν. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν, που δουλεύουν εδώ κάθε μέρα με πάρα πολλές δυσκολίες».zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνίαση διαρρήξεων στην Αράχωβα(φωτό)


Aναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΑΔ Βοιωτίας, για τα αποτελέσματα των ερευνών του ΤΑ Λιβαδειάς, μετά τις συνεχιζόμενες διαρρήξεις σε κατοικίες της Αράχωβας.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για σπείρα τεσσάρων αλλοδαπών που ο ένας από αυτούς και εγκέφαλος της ομάδας βρίσκεται ήδη στα χέρια των αστυνομικών.


 
 
viotiasterea
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλεται το εφάπαξ σε 60.000 συνταξιούχους


 
 
Λύση πακέτο για την καταβολή του εφάπαξ σε πάνω από 60.000 συνταξιούχους που βρίσκονται στη λίστα αναμονής εδώ και δύο χρόνια προωθεί το οικονομικό επιτελείο, προωθώντας κατά προτεραιότητα μέρος της δόσης που θα εκταμιευτεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από τα χρήματα της δόσης, θα διατεθεί το πόσο των 1,4 δισ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσιών υπαλλήλων, το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων θα απορροφήσει 62 εκατ., το Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού της ΔΕΗ 150 εκατ. και ο λογαριασμός πρόνοιας των υπαλλήλων του ΙΚΑ 33 εκατ. ευρώ.

Επειτα από τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης, οι κύριοι Βρούτσης και Σταικούρας, με την διοίκηση του ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων αποφασίστηκε να καταβληθεί κατά προτεραιότητα ολόκληρο το ποσό του εφάπαξ στους υπαλλήλους που αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους από το έτος 2010 και 2011.

Συγκεκριμένα, θα καταβάλλονται 3.500 με 4.000 εφάπαξ το μήνα στις 50.000 αιτήσεις που εκκρεμούν με την ενίσχυση στελεχών υπηρεσιών ώστε να ανταπεξέλθουν ταχύτερα στην απονομή των εφάπαξ (ήδη ενισχυθήκαν υπηρεσίες με 25 άτομα).

Στόχος είναι μέσα στο 2013 να διατεθούν 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για να καταβληθεί το βοήθημα συνολικά σε 40.228 άτομα.

Αυτή τη στιγμή ο χρόνος αναμονής φτάνει τους 24 μήνες, καθώς καταβάλλεται το βοήθημα σε όσους υπέβαλλαν αίτηση το Σεπτέμβριο του 2010.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε.ΘΗΒΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα θα βγάλει 215 δισ. από το φυσικό αέριο της Κρήτης - Οι Γερμανοί ανησυχούν [χάρτης]


Κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας δύο και πλέον φορές το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας εκτιμά η γερμανική τράπεζα Deutche Bank ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης, αλλά δείχνει να ανησυχεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει εκτροχιασμός του προγράμματος προσαρμογής λόγω ενθουσιασμού!

Συγκεκριμένα, στην Έκθεση της γερμανικής τράπεζας που δημοσιεύει το capital.gr, αναφέρονται οι εκτιμήσεις επιστημόνων από τις γεωλογικές μελέτες που μιλούν για κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας περίπου 430 δισ. ευρώ κάτω από το βυθό νότια της Κρήτης. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές, τότε θα πρόκειται για το 15ο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο, χωρίς -τονίζεται- να υπολογίζονται τα κοιτάσματα που τυχόν υπάρχουν στο Ιόνιο ή στο Αιγαίο.





Οι συντάκτες προχωρούν σε λεπτομερείς υπολογισμούς για το τελικό κέρδος της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το κόστος εξόρυξης φυσικού αερίου ανέρχεται στο 25% και άλλο ένα 25% είναι το κέρδος των εταιρειών που κάνουν την εξόρυξη. Επομένως, συνεχίζει η Έκθεση, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις τότε η Ελλάδα θα έχει κέρδος ίσο με το 50% της συνολικής αξίας των κοιτασμάτων (δηλαδή 215 δισ. ευρώ).

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ της Ελλάδας και, σύμφωνα με την Έκθεση, θα αρχίσει να εισρέει στα ταμεία της χώρας από το 2020 (δηλαδή το χρονικό όριο που έχει τεθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους) καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι χρειάζονται 8-10 χρόνια για να αρχίσει η πλήρης εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος.

Αν αποδειχθεί η ύπαρξη των κοιτασμάτων, υπογραμμίζουν οι συντάκτες, θα είναι πιο εύκολη η διαχείριση του ελληνικού χρέους. Επισημαίνουν όμως ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων μπορεί να λειτουργήσει ως φρένο στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της οικονομίας, γιατί η ευφορία μπορεί αφενός να δώσει ώθηση σε στρατηγικές εξόδου από το ευρώ και αφετέρου να επαναφέρει πολιτικές που κρατούν χαμηλά την ανταγωνιστικότητα. Αναφέρεται μάλιστα ως παράδειγμα το Ολλανδικό Σύνδρομο, όταν η ανακάλυψη κοιτασμάτων από την Ολλανδία το 1959 κράτησε την ανταγωνιστικότητα της χώρας χαμηλά.
efimerida.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα πέμπτη πιο διεφθαρμένη ποδοσφαιρικά χώρα στην Ευρώπη


Φωτογραφία για Η Ελλάδα πέμπτη πιο διεφθαρμένη ποδοσφαιρικά χώρα στην Ευρώπη
Στην πέμπτη θέση των 10 πιο διεφθαρμένων της Ευρώπης κατατάσσεται το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το «Sports-Radar».

Το «Sports-Radar» συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και προκειμένου ννα κάνει την έρευνά του, παρακολουθεί τους αγώνες που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της UEFA, τα εθνικά πρωταθλήματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, καθώς και τις αναμετρήσεις για τα εθνικά κύπελλα Επιπλέον επεξεργάζεται τα δεδομένα περισσότερων από 300 χειριστών στοιχημάτων στην Ευρώπη και την Ασία.

Για την εν λόγω έρευνα για τη διαφθορά ελέγχθηκαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια 143.472 αγώνες σε 596 πρωταθλήματα, τουρνουά και άλλες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, και έχουν αναλυθεί τα δεδομένα από 400 στοιχηματικές εταιρείες.

Πρώτη στη λίστα της ποδοσφαιρικής διαφθοράς φιγουράρει η Αλβανία. Ακουλουθεί η Ιταλία, η Μολδαβία, η Εσθονία και στην πέμπτη θέση η Ελλάδα.

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:

Αλβανία (97 ματς)

Ιταλία (70 ματς)

Μολδαβία (66 ματς)

Εσθονία (66 ματς)

Ελλάδα (45 ματς)

Ρωσία (42 ματς)

Σκόπια (37 ματς)

Βουλγαρία (35 ματς)

Λετονία (31 ματς)

Λιθουανία (31 ματς)
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Μύλος των Ξωτικών" - Συναυλία με την Ελενα Παπαρίζου και τους Stavento!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΜΥΛΟΥ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!
Τη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του φετινού «Μύλου των Ξωτικών». Χρώματα, αρώματα, δυνατή μουσική, κόσμος (που ξεπέρασε τις 5.000) και.. χιόνι!
Η ώρα έδειχνε λίγο πριν τις επτά όταν δυο ξωτικά ξεκίνησαν να κάνουν ζαβολιές... Εμφανίστηκαν στη σοφίτα του Μύλου και όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Χρήστος Λάππας, εκείνα άρχισαν να κατεβαίνουν τον τοίχο του Μύλου. Δεκάδες λευκά μπαλόνια ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τον ουρανό ενώ άλλα τόσα έπεσαν πάνω στις χιλιάδες κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους του Μύλου.

Η βροχή δεν  φάνηκε να πτοεί κανέναν. Αντιθέτως, όσο δυνάμωνε η ένταση της, τόσο ο  κόσμος αντιστεκόταν και περίμενε την μεγάλη είσοδο των Stavento και της Ελενας Παπαρίζου επάνω στη σκηνή.

Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν στο ρυθμό που υπέδειξε ο Μιχάλης Κουινέλης και η παρέα του. Τα χέρια ψηλά υποδείκνυαν πως το κέφι δεν σταματούσε.. ενώ άπαντες τραγουδούσαν δυνατά τους στίχους τους των επιτυχιών των Stavento.

Η Ελενα Παπαρίζου  λίγη ώρα αργότερα κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η «αγαπημένη» Έλενα, εντυπωσίασε.

Παράλληλες δράσεις στο Κέντρο της Πόλης!

Αξίζει να σημειωθεί  πως παράλληλα με τις καλλιτεχνικές  δράσεις στο Πάρκο του Ματσόπουλου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και  στο κέντρο της πόλης. Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, τα ξωτικά και οι ξυλοπόδαροι έκαναν βόλτα στο πεζόδρομο της Ασκληπιού, σκορπίζοντας το γιορτινό κλίμα σε όλη τη πόλη. Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε ακόμα τους Τρικαλινούς όταν την ίδια ημέρα έκανε την εμφάνιση της η σαξοφωνική «Θέρμης». Η πόλη «πλημμύρισε» από χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Την επόμενη  Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στη σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών» θα βρεθεί η Ελλη Κοκκίνου ενώ λίγες ημέρες μετά, στις 13 Δεκεμβρίου το κοινό θα αναλάβει να ξεσηκώσει ο Stan.



Η οργανωτική επιτροπή

«Ο Μύλος των Ξωτικών»
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ότι «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας.

Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».


Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβαίνει τώρα: Εκτροπή νταλίκας στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας - Μέσω παρακαμπτηρίου η κίνηση των οχημάτων

Εκτροπή νταλίκας αυτή την ώρα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα προς την πρωτεύουσα με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Πριν λίγο περιπολικά της τροχαίας έφτασαν στο σημείο και πραγματοποίησαν εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω παρακαμπτηρίου οδού Κάστρου – Μαρτίνου. Η ουρά των οχημάτων στο σημείο του ατυχήματος ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: viotiasterea
Διαβάστε Περισσότερα »

15 δικαιολογητικά για 13 ευρώ

Οι γονείς που έχουν την ατυχία να χρειάζονται το οικογενειακό επίδομα που ξεκινά από 13 ευρώ το μήνα θα πρέπει να προσκομίσουν έως και 15 δικαιολογητικά.
Θα χορηγείται μέσω του ΟΓΑ ανά τρίμηνο και απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

Φορολογική δήλωση
Συμπληρωμένο μηχανογραφικό έντυπο Ε-20
Ηλεκτρονική αίτηση για κάθε οικογενειακή μεταβολή
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου
Ληξιαρχική πράξη γέννησης για κάθε τέκνο
Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφό του για τέκνα που έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη και φοιτούν
Αν τα τέκνα σπουδάζουν στο εξωτερικό, το πιστοποιητικό πρέπει να είναι θεωρημένο από ελληνικό προξενείο.
Ιατρική γνωμάτευση του ΚΕΠΑ, αν το τέκνο έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
Στην περίπτωση που πρόκειται για αλλοδαπούς απαιτούνται όλα τα παραπάνω από τις αρχές της χώρας που είναι υπήκοοι και επιπλέον να αποδείξουν τη μόνιμη και συνεχή διαμονή τους και των τέκνων τους στην Ελλάδα για μία δεκαετία, με τα δικαιολογητικά:
Αντίγραφα δηλώσεων Ε1
Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα στην περίπτωση που είναι άνεργοι
Βεβαίωση έναρξης και άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος από τη ΔΟΥ ή απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή τον δικαιούχο θεωρημένο από ΔΟΥ, και υπεύθυνη δήλωση με ΑΦΜ του εκμισθωτή
Παραχωρητήριο και υπεύθυνη δήλωση με ΑΦΜ του παραχωρούντος ή βεβαίωση φοίτησης των τέκνων ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει ο ΟΓΑ από το οποίο να προκύπτει η συνεχής και επί δεκαετία παραμονή στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι το οικογενειακό επίδομα για το πρώτο παιδί ξεκινά από 40 ευρώ το μήνα, για όσους έχουν εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Για όσους έχουν εισόδημα 9.001-18.000 ευρώ το επίδομα πέφτει στα 27 ευρώ το μήνα, και για όσους έχουν εισόδημα ως 27.000 ευρώ το επίδομα είναι 13 ευρώ το μήνα.
Στην περίπτωση που έχει δύο παιδιά, θα λαμβάνει επίδομα :
240 ευρώ κάθε τρεις μήνες αν έχει εισόδημα ως 10.000 ευρώ,
159 ευρώ κάθε τρεις μήνες αν έχει εισόδημα 10.001-20.000 ευρώ και
81 ευρώ κάθε τρεις μήνες αν έχει εισόδημα 20.001-30.000 ευρώ
Στην περίπτωση που έχει τρία παιδιά, θα λαμβάνει επίδομα :
390 ευρώ κάθε τρεις μήνες αν έχει εισόδημα ως 11.000 ευρώ,
261 ευρώ κάθε τρεις μήνες αν έχει εισόδημα 11.001-22.000 ευρώ και
129 ευρώ κάθε τρεις μήνες αν έχει εισόδημα 22.001-33.000 ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το έστρωσε στο Βελούχι

Χιόνισε για τα καλά στο Βελούχι, έβαλαν μέχρι και αλυσίδες...
στο δρόμο για το Χιονοδρομικό, τα εκχιονιστικά που επιχείρησαν τον πρώτο αποχιονισμό του φετινού Χειμώνα. Το χιόνι έξω από το ΣΑΛΕ έφτασε...
τα 50 εκατοστά...



Λόγω του παγετού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες προς Κρίκελο και στη Ράχη Μπαγασάκι.










24wro.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος να κλείσουν 4.000 φαρμακεία


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα φαρμακεία της χώρας, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο κλάδος, σε ποσοστό 95,6%, έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ ποσοστό 38% των φαρμακείων αναφέρει ως πιθανό το ενδεχόμενο να βάλει «λουκέτο» κάτι που μεταφράζεται σε 4.000 φαρμακεία.

«Ο οικονομικός στραγγαλισμός των φαρμακείων δεν έχει τελειωμό. Οι φαρμακοποιοί τρία χρόνια ταλαιπωρούνται και βρίσκονται στο στόχαστρο της Πολιτείας λες και αυτοί είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη σπατάλη στη Δημόσια Υγεία. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έρευνας, τα οποία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MARC, Θωμάς Γεράκης, σε δείγμα 502 φαρμακείων, 9 στα 10 αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως «χρωστούμενα από το Δημόσιο», «μείωση τζίρου» και «προβλήματα ρευστότητας». Το 81,7% αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα με την άμεση εξόφληση από τους πελάτες, το 56,6% ότι δυσκολεύεται να αποπληρώσει τις αποθήκες από τις οποίες προμηθεύεται φάρμακα και το 33,7% αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις τράπεζες.

Το 67,5% των ερωτηθέντων φαρμακοποιών θεωρεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα τα χρήματα που οφείλει το Δημόσιο, ακολουθεί η έλλειψη ρευστότητας με 46,2%,η μείωση του τζίρου με 27,5%, η μη άμεση εξόφληση από τους πελάτες με 9,4%, τα χρωστούμενα στις αποθήκες με 7,8%, ο κίνδυνος κλεισίματος με 5,4% και τα προβλήματα συνεργασίας με τις τράπεζες με 4,4%.

Όσον αφορά τα φαρμακεία που λειτουργούν λιγότερο από έξι χρόνια, το 16,8% αναφέρει ως σημαντικότερο πρόβλημα τα χρωστούμενα στις αποθήκες. Ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτό που αναφέρουν τα παλαιότερα φαρμακεία. Επίσης, σχεδόν υπερτριπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τα υπόλοιπα, συγκεντρώνει το πρόβλημα της μη άμεσης εξόφλησης από τους πελάτες - στα φαρμακεία που λειτουργούν σε μέρη με λιγότερους από 10.000 κατοίκους (17% κάτω από 10.000 κατοίκους, 6,5% από 10.000-50.000 και 6,3% σε μέρη άνω των 50.000 κατοίκων).

Σε ποσοστό 42,6% οι φαρμακοποιοί προκρίνουν ως τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αντίδρασης την παύση πιστώσεων στον ΕΟΠΠΥ. Το 27,9% ζητάει διεξοδικό διάλογο με την κυβέρνηση και το 20,1% θέλει απεργίες. Πιο ένθερμοι υποστηρικτές της παύσης πιστώσεων στον ΕΟΠΠΥ, οι φαρμακοποιοί των οποίων η επιχείρηση λειτουργεί λιγότερα από 6 έξι χρόνια .

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 14% των φαρμακείων μείωσε το προσωπικό του τα τελευταία τρία χρόνια, το 5,6% το αύξησε, ενώ ένα στα τέσσερα φαρμακεία εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού του το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη το 2013, καθώς 1 στα 4 φαρμακεία αναμένει πτώση του τζίρου μεγαλύτερη από 40%. Όσον αφορά τη διάρκεια της κρίσης, το 63,5 % θεωρεί ότι θα τελειώσει αργότερα από το 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς ROMA στο Πυρί, Αμφισσα,Αταλάντη και Λαμία


Πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις  σε περιοχές καταυλισμών των Νομών Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (04-12-2012) το πρωί σε καταυλισμούς ROMA στις περιοχές της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, Άμφισσας Φωκίδας, Αταλάντης Φθιώτιδας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόμμα Λαμίας.
Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις ανωτέρω περιοχές.
Συμμετείχανσυνολικά(57)αστυνομικοί και διατέθηκαν (28) οχήματα απόδιάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και των ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέχθησαν:(457) άτομα.
Προσήχθησαν: (83)άτομα.
Συνελήφθησαν: (4) άτομα, εκ των οποίων (2) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και (1) αλλοδαπός και (1) ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις.
Βεβαιώθηκαν:
    (31)περί Γ.Ο.Κ. παραβάσεις.
    (72)παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
      (2) παραβάσεις περί Αλλοδαπών.
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b6607c718d343a&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1354635561201&sads=hBlnTSJIToGBxYP4od-lu23k00Y


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, το πολύπτυχο εκδηλώσεων με τίτλο : «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Aγιοι Ανάργυροι Θήβας», με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας (ΔΗΚΕΘ), της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, του Συλλόγου Γυναικών «Ισμήνη» και του Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος».

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα. Βαϊτσου Δήμητρα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Οικογενειακής Ψυχοθεαπείας, με θέμα : «Κάθε μέρα λίγο πιο κοντά . Κατανοώντας και φροντίζοντας τα ατομα με Ειδικές Ικανότητες», όπου ανέπτυξε τον ρόλο της οικογένειας και της κοινωνίας απέναντι στα παιδιά.

Στη συνέχεια τα παιδιά του Συλλόγου «Aγιοι Ανάργυροι Θήβας», με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Ρούλας Γκιόκα, ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν το σκετς «Το νησί των συναισθημάτων» του Μάνου Χατζηδάκι, όπου έδειξαν στο κοινό τη θέλησή τους για ζωή και δημιουργία αλλά και το αποτελεσματικό έργο του συλλόγου… και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!

 Την εκδήλωση έκλεισε ευχάριστα η Θηβαία Καλλιτέχνης κ. Νόνα Βουδούρη, που και φέτος τραγούδησε αφιλοκερδώς για τα παιδιά του συλλόγου.

Ακολούθησε Bazaar με δημιουργίες των παιδιών, καταστημάτων και ιδιωτών με σκοπό τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για το Κέντρο Διημέρευσης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑMEΑ στη Θήβα, τα εγκαίνια θεμελίωσης του οποίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο Τάχι Θηβών (τελευταίο τετράγωνο έναντι ζαχαροπλαστείου Βazil). Ένα όνειρο ζωής, ένα σπίτι που θα τα περιμένει, όταν θα είναι πια μόνα τους…

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που λόγω ανυπέρβλητης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, απέστειλε χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε εκ μέρους του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Δ. Κουντούπης, τονίζοντας την αξιέπαινη δράση του Συλλόγου «?γιοι Ανάργυροι». ανέφερε χαρακτηριστικά :

« Η δράση του Συλλόγου αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία αλλά και περίτρανη απόδειξη της θέλησης για προσφορά σε έναν πολύ σοβαρό και υψηλών απαιτήσεων τομέα. Ο Δήμος Θηβαίων, με όσα μέσα διαθέτει και ανάλογα με τις δυνατότητές του, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των γονέων και του συλλόγου «Αγιοι Ανάργυροι», με την πίστη ότι η προώθηση αυτών των προσπαθειών ανοίγει νέους δρόμους για την κοινωνία και τους πολίτες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπροσωπώντας το Δήμο Θηβαίων ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Η. Πέτραινας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σδόνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ


Την 4η Δεκεμβρίου 2012 ανήμερα του Εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού. Στην Δοξολογία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού ε.ε. και ε.α., εκπρόσωποι των αρχών της Βοιωτίας και πλήθος πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Αγία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, στην ομιλία του προς τους πολυπληθείς παρισταμένους, περιέγραψε την ζωή και τα πάθη της Αγίας και την προέβαλλε ως παράδειγμα για όλους τους χριστιανούς.https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b661a12658b6be&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1354635260599&sads=lmaZXOqOKMvIVqwVMHzSdfFAnsA
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Κέντρου από τον Διοικητή, Ταξίαρχο Γεώργιο Καμπούρη, προς τιμή των πεσόντων Πυροβολητών και η τελετή έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών, όπου προσφέρθησαν παραδοσιακοί λουκουμάδες και κονιάκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε ο δράστης στη ληστεία σε παντοπωλείο της Τανάγρας




Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε βάρος ιδιοκτήτη παντοπωλείου στη Τανάγρα Βοιωτίας
Συνελήφθη ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές οι δύο συνεργοί του
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε, από τρεις δράστες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτηπαντοπωλείου στη Τανάγρα Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες (03-12-2012) το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, ένας 31χρονοςυπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερατο μεσημέρι της 24-09-2012, οι τρεις δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο κατάστημα του 45χρονου ιδιοκτήτη, Πακιστανικής καταγωγής και με την απειλή πιστολιού τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα είδη διατροφής.
Κατά την διάρκεια της ληστείας, ο 45χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ένας από τους δράστες τον χτύπησε, με την χειρολαβή του πιστολιού, στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά(σχετικό το από 25-09-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 31χρονου δράστη και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας.
Στη κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρεθεί, κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το παντοπωλείο και αποδόθηκε στον 45χρονο καταστηματάρχη.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, στην περιοχή του Ορχομενού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
    Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
    Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη της ληστείας.
Ο 31χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ όπως προέκυψε είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του δράστη, καθώς και για τη τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων  αξιόποινων πράξεων.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της κα. Ανακρίτριας Θηβών. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Συρία


 




Οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένας όλμος έπληξε το σχολείο τους που βρίσκεται στον καταυλισμό προσφύγων αλ Ουαφιντίν στην επαρχία της Δαμασκού, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία για την επίθεση ευθύνονται «τρομοκράτες».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε επίσης στο συμβάν, δίνοντας τον ίδιο απολογισμό.

Στην αλ Ουαφιντίν, 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, έχουν καταφύγει 25.000 Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στα Υψώματα του Γκολάν.

Την ίδια ώρα, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδιζαν σήμερα περιοχές κοντά στη Δαμασκό στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν από εκεί τους εξεγερμένους που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι συγκρούσεις γύρω από τη Δαμασκό έχουν αναγκάσει ξένες αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις προς τη συριακή πρωτεύουσα, ενώ χθες Δευτέρα ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα λόγω της κλιμάκωσης της βίας.

Οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν σήμερα περιοχές νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο και το προπύργιο των εξεγερμένων στη Νταράγια.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί σε αυτό.

Εξάλλου το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι χθες έχασαν τη ζωή τους στη Συρία 200 άνθρωποι, περισσότεροι από 60 στη Δαμασκό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περ.Εν.Βοιωτίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ   ΒΟΙΩΤΙΑΣ
A N A K O I N Ω Σ Η
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, θα συνέλθει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά), προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
Απολογισμός θερινής περιόδου 2012-12-04
Σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις-πλημμύρες-παγετό κατά την χειμερινή περίοδο 2012-2012.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη απάτη του κυκλώματος λαθρεμπόρων καυσίμων




Εξαρθρώθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας τρεις εγκληματικές ομάδες, που δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία μεγάλων ποσοτήτων υγρών καυσίμων με εικονικά τιμολόγια και παραστατικά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 10 άνδρες, από 24 έως 81 ετών, για φορολογικά και τελωνειακά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι διαφυγόντες φόροι, τέλη, κλ.π εισφορές εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη των κυκλωμάτων χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα «τεχνάσματα» για να αποκρύπτουν στοιχεία της παράνομης δράσης τους και να δυσχεραίνουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών

Aναλυτικά το σχέδιο δράσης:

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα, εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία μεγάλων ποσοτήτων υγρών καυσίμων, στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν 10 άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας, για απάτη μέσω υπολογιστή, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα συναφή αδικήματα.



Οι συλληφθέντες είναι πρόεδροι, διαχειριστές, νόμιμοι εκπρόσωποι ή υπάλληλοι εταιρειών και επιχειρήσεων εμπορίας και διάθεσης υγρών καυσίμων. Σε μία περίπτωση, ένας από τους συλληφθέντες είναι λογιστής σε εμπλεκόμενη εταιρεία, ενώ σε άλλη περίπτωση ένας συλληφθείς εμφανίζεται παράλληλα και ως «κρυφός-υποκρυπτόμενος» εκμεταλλευτής τριών ομοειδών εταιρειών εμπορίας υγρών καυσίμων.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναζητούνται άλλοι τέσσερις άνδρες - μέλη των εγκληματικών ομάδων.

Τα στοιχεία ταυτότητας τους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξατομικευτεί η εμπλοκή και ο «ρόλος» τους στις εγκληματικές ομάδες.

Με την εξάρθρωση των εγκληματικών ομάδων εκτιμάται ότι η Οικονομική Αστυνομία κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης υγρών καυσίμων, τα οποία «θησαυρίζουν» παράνομα αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ αποστερούν το Δημόσιο και την κοινωνία μας από πόρους εκατομμυρίων ευρώ.



Ο επικεφαλής Οικονομικής Αστυνομίας και Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Δημήτριος Γεωργατζής:

Ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας έχοντας συγκεντρώσει επαρκείς πληροφορίες και ενδείξεις για οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, πραγματοποίησε το τελευταίο εξάμηνο συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατάφερε να συλλέξει σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία για την οργάνωση, τη συγκρότηση και τη δράση τριών δομημένων εγκληματικών ομάδων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της έρευνας πραγματοποιήθηκαν όλες οι αναγκαίες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες. Ενδεικτικά, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ελέγχων και ερευνών σε πρατήρια και σε έδρες εταιρειών εμπορίας και διάθεσης υγρών καυσίμων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ταυτοποιήσεις εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών και έγιναν συγκρίσεις και εξακριβώσεις φορολογικών - τελωνειακών στοιχείων και παραστατικών. Τέλος εξακριβώθηκαν όλα τα επιμέρους στοιχεία, όπως ο τρόπος λειτουργίας των κυκλωμάτων αυτών, οι διασυνδέσεις τους και η μεθοδολογία δράσης τους.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι τα τρία οργανωμένα κυκλώματα δρούσαν είτε αυτοτελώς, είτε συνεργαζόμενα μεταξύ τους και εμπορευόντουσαν παράνομα μεγάλες ποσότητες λαθραίων καυσίμων, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εικονικής τιμολόγησης και της έκδοσης ανακριβών ή ψευδών φορολογικών παραστατικών. Για τη διάθεση των καυσίμων στην αγορά χρησιμοποιούσαν «συνεργαζόμενα» πρατήρια ή επιχειρήσεις υγρών καυσίμων καθώς και πρατήρια εμφανούς ή «αφανούς» ιδιοκτησίας μελών των κυκλωμάτων ή συνεργατών τους.

Από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι έχουν αποκομίσει παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ έχουν στερήσει το Δημόσιο από δασμούς, τέλη και εισφορές που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η πρώτη εγκληματική ομάδα:

• Έχει διαθέσει στην κατανάλωση πάνω από 1.001.763 λίτρα λαθραίων υγρών καυσίμων, για τα οποία το σύνολο των εκτιμώμενων διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνά τα 831.453 €,
• δεν έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 743.450 €,
• εξέδωσε και παρέλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας πάνω από 254.479 €,
• δεν έχει αποδώσει τέλη και εισφορές ύψους 24.536 €,
• δεν εξέδωσε παραστατικά στοιχεία για την πώληση καυσίμων, καθαρής αξίας τουλάχιστον 1.566.951 €,
• δεν εξέδωσε παραστατικά στοιχεία συνολικής εκτιμώμενης μικτής αξίας 13.628,415 €, κατά την πώληση πετρελαίου θέρμανσης,
• εξέδωσε ανακριβώς ενενήντα πέντε (95) δελτία αποστολής, κατά την διακίνηση καυσίμων.

Η δεύτερη εγκληματική ομάδα:

• Έχει διαθέσει στην κατανάλωση πάνω από 984.437 λίτρα λαθραίων υγρών καυσίμων για τα οποία το σύνολο των εκτιμώμενων διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνα τα 937.924 €,
• δεν έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 142.739 €,
• δεν εξέδωσε παραστατικά συνολικής αξίας 504.141 €,
• πούλησε πάνω από 34.300 λίτρα καυσίμων σε πρατήριο καυσίμων που δεν κατέχει την προβλεπόμενη άδεια εμπορίας καυσίμων,
• λειτουργούσε πρατήρια υγρών καυσίμων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Η τρίτη εγκληματική ομάδα:
• Έχει διαθέσει στην κατανάλωση πάνω από 1.338.627 λίτρα λαθραίων υγρών καυσίμων, για τα οποία το σύνολο των εκτιμώμενων διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνά τα 781.726 €,
• δεν έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 358.813 €,
• δεν εξέδωσε συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία για διακίνηση πάνω από 1.190.557 λίτρων καυσίμων, με συνολική εκτιμώμενη καθαρή αξία 1.492.235 €.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέλη του κυκλώματος σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα «τεχνάσματα» με στόχο να παραποιούν ή να εξαφανίζουν στοιχεία ή αποδείξεις της παράνομης δράσης και να δυσχεραίνουν ή να αποπροσανατολίζουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.

Ειδικότερα, σε πολλές περιπτώσεις κατά την πώληση καυσίμων χρησιμοποιούσαν «αδήλωτες» ταμειακές μηχανές, προκειμένου να αποκρύπτουν εισπράξεις και να διαφεύγουν από την υποχρέωση απόδοσης των προβλεπόμενων φόρων ή δασμών.

Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ειδικό λογισμικό πρόγραμμα με το οποίο παρενέβαιναν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εκροών καυσίμου από τις αντλίες. Έτσι αλλοίωναν την ένδειξη παρεχόμενης ποσότητας καυσίμου και παρείχαν στους πελάτες μικρότερη ποσότητα, που δεν αντιστοιχούσε στην αναγραφόμενη αξία, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό.

Σημειώνεται ότι το σύνολο του συστήματος που χρησιμοποιούσαν για την παραποίηση της εκροής καυσίμου από την αντλία ήταν ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας και δεν άφηνε ορατά ίχνη ανίχνευσης του.

Επιπλέον, δεν δίστασαν σε τέσσερις περιπτώσεις να καταγγείλουν στις αστυνομικές Αρχές εικονικές ληστείες και κλοπές, όπου τα «αφαιρεθέντα» αντικείμενα ήταν ταμειακές μηχανές και φορολογικά στοιχεία, προκειμένου να αποκρύψουν εισπράξεις και άλλα φορολογικά στοιχεία και να διαφύγουν από την υποχρέωση απόδοσης των προβλεπόμενων φόρων ή δασμών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Κρατικές Οικονομικές Υπηρεσίες για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών των εγκληματικών ομάδων καθώς επίσης η προέλευση και ο τρόπος εφοδιασμού των λαθραίων καυσίμων και η διαδικασία νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων τους .
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Θέμο Αναστασιάδη

Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.
Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.
 Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.
Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Χορωδιακή Συνάντηση του Κ.Α.Π.Η Θηβών,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας σας προσκαλεί στην 1η Χορωδιακή Συνάντηση του Κ.Α.Π.Η Θηβών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Συμμετέχουν οι χορωδίες :
1)   Κ.Α.Π.Η.  Κρυονερίου
2) Κ.Α.Π.Η. Μάνδρας Αττικής
3) Κ.Α.Π.Η. Αυλώνος Αττικής
4) Κ.Α.Π.Η. Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

«Απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ΔΕΗ εις βάρος των καταναλωτών με τα φωτοβολταϊκά»

«Απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ΔΕΗ εις βάρος των καταναλωτών με τα φωτοβολταϊκά»
Για τη μεθόδευση της ΔΕΗ και για αιφνιδιαστική μείωση της τιμής αγοράς από καταναλωτές της κιλοβατώρας (Kwh) από 0,47 σε 0,25 ευρώ, διαμαρτύρονται οι Ενώσεις Καταναλωτών-Μέλη της Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».
Στο πλαίσιο αυτό, η Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση» καλεί:
  • Τη ΔΕΗ να τηρήσει τη συμφωνία, που έχει υπογράψει με τους καταναλωτές, όπως το περιεχόμενό της προκύπτει με βάση τις υποχρεώσεις διαφάνειας, που έχει με βάση το νόμο για την προστασία των καταναλωτών και τις επιταγές της καλής πίστης, καταβάλλοντας στις παραπάνω περιπτώσεις το αντίτιμο των 0,47 ευρώ για την κάθε Kwh, που διοχετεύεται στο δίκτυό της.
  • Τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να αντιληφθεί το μέγεθος της αδιαφάνειας, να εισηγηθεί την αναδιατύπωση των συμβάσεων, κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη την ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και να υποχρεώσει τη ΔΕΗ στην εκτέλεση των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με τα παραπάνω.
  • Τους καταναλωτές, που έχουν πληγεί από την παραπάνω μεθόδευση της ΔΕΗ, να απευθυνθούν σε αυτή και σε κάθε αρμόδια αρχή για την προστασία των συμφερόντων τους.
     
Τέλος, η Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση», με τις οργανώσεις μέλη της, δηλώνει, ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών, που πλήττονται από τις παράνομες πρακτικές της ΔΕΗ.
 
«Όπως είναι γνωστό, πολλοί καταναλωτές εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα, με σκοπό να διοχετεύσουν και πωλήσουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο της ΔΕΗ, σύμφωνα με συμβάσεις συμψηφισμού που υπογράφουν. Επειδή η εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος συνεπάγεται μία σημαντική δαπάνη για τους ίδιους, που συχνά καλύπτεται από τη λήψη δανείου, κρίσιμο για την απόφασή τους είναι η τιμή αγοράς, που συμφωνούν στις συμβάσεις συμψηφισμού, που συνάπτουν με τη ΔΕΗ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 
«Οι σχετικές συμβάσεις συμψηφισμού, που είχαν συνάψει οι καταναλωτές μέχρι και αρχές Αυγούστου 2012, προέβλεπαν τιμή 0,47 ευρώ ανά Kwh. Ωστόσο, στις συμβάσεις αυτές δεν γινόταν καμία σαφής αναφορά ότι η τιμή αυτή δεν ισχύει, εφόσον η ενεργοποίηση της σύμβασης γίνει, μετά από έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, οπότε εφαρμόζεται η τρέχουσα τιμή.
 
Το αποτέλεσμα είναι πολλοί καταναλωτές να αντιμετωπίσουν όλως αιφνιδιαστικά μία τεράστια μείωση της τιμής της Kwh από 0,47 σε 0,25 ευρώ, καθώς, με Υπουργική Απόφαση της 10ης Αυγούστου, ισχύει νέα μειωμένη τιμή. Τούτο δε, έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές αυτοί να είναι εκτεθειμένοι πλέον σε σοβαρές δανειακές υποχρεώσεις, που δεν θα μπορέσουν, όπως αρχικά υπολόγιζαν, να τις καλύψουν με βάση τα έσοδα από τη σύμβαση συμψηφισμού. Πολλοί δε καταναλωτές, μάλιστα, καταγγέλλουν, ότι σκοπίμως καθυστέρησε η ΔΕΗ την ενεργοποίηση της σύνδεσης, προκειμένου να ευνοηθεί από την ερχόμενη μεγάλη μείωση της τιμής, που αυτή γνώριζε.
 
Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη της ΔΕΗ είναι μεγάλη, γιατί δεν ενημέρωνε με τις συμβάσεις της και κατά τη συναλλαγή αυτή τους καταναλωτές για τον κίνδυνο μεταβολής της τιμής.
 
Ευθύνες βαραίνουν και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, που διαμόρφωσαν και επέτρεψαν τη χρήση προτύπων σύμβασης, που ουδεμία σαφή ενημέρωση παρέχουν στους καταναλωτές για τον παραπάνω κίνδυνο. Οι όροι των συμβάσεων αυτών παραπέμπουν σε μία στην πράξη απρόσιτη για τους καταναλωτές Υπουργική Απόφαση, αποφεύγοντας οποιαδήποτε σαφή αναφορά στην ίδια τη σύμβαση για τον κίνδυνο μεταβολής της τιμής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας ζητάνε την ταυτότητά μας.

Πρέπει να το διαβάσετε!!!
Τ
ι θα πρέπει να κάνετε όταν σας ζητείτε η ταυτότητα ή φωτοτυπία ταυτότητας από ιδιωτική εταιρεία ή από τράπεζα;...
Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.


Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας. Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.


Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.


Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδοσφαιριστής σκουπίζεται στην τουαλέτα με χαρτονομίσματα

Δείτε την επίμαχη φωτογραφία...


του ποδοσφαιριστή Ridgewell της West Brom!
Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Αγγλία με φωτογραφία  ποδοσφαιριστή στην οποία απεικονίζεται στην τουλέτα του σπιτιού του αντί για χαρτί υγείας να χρησιμοποιεί χαρτονομίσματα των 20 λιρών.
 Ο 28χρονος άσος, που αμείβεται περίπου με 80.000 λίρες το μήνα, με αυτή την φωτογραφία έχει προκαλέσει σάλο αφού η φωτογραφία έχει αρχίσει να κάνει το γύρο του διαδικτύου με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.
Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μετά το χαμό που δημιουργήθηκε με την αναπαραγωγή της σε διάφορα blogs και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να απολογηθεί και να δικαιολογηθεί λέγοντας πώς πρόκειται για μία πλάκα για ένα στοίχημα με φίλους του!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ