Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Τραγωδία στο Καρπενήσι - Ανδρας πνίγηκε σε ποτάμι

Μητέρα πνίγηκε από τα νερά χειμάρρου στη ΣύμηΤραγικό θάνατο βρήκε ένας 74χρονος στο Καρπενήσι το απόγευμα της Τετάρτης όταν παρασύρθηκε και πνίγηκε από τα νερά του ποταμού Κλαρωτού. Σύμφωνα με το lamiastar.gr, ο 74χρονος είχε πάει από το μεσημέρι στην περιοχή για να φροντίσει τα ζώα του στη στάνη του. Η ώρα περνούσε και οι συγγενείς του άρχισαν να ανησυχούν καθώς ο ηλικιωμένος δεν επέστρεφε. Ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως άρχισαν οι έρευνες στην περιοχή. Τελικά, τον εντόπισαν μέσα στο ποτάμι που είχε πολύ νερό, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαίρη Χρονοπούλου: Η γυναικάρα του ελληνικού κινηματογράφου σε μια φωτογραφία που σοκάρει!

Η γυναικάρα που μοίραζε εγκεφαλικά στον ανδρικό πληθυσμό πριν δυο δεκαετίες,
μετά από ατυχήματα που την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι, εμφανίστηκε κυριολεκτικά αγνώριστη. Δείτε την εικόνα που σοκάρει πιο κάτω...



Διαβάστε Περισσότερα »

Η αντιφασιστική κίνηση Λιβαδειάς καλεί συλλόγους, σωματεία και φορείς της πόλης στο παλιό Δημαρχείο



Πρόσκληση
Η αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς, καλεί συλλόγους, σωματεία και φορείς της πόλης σε συνάντηση, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.00 , στο παλιό Δημαρχείο (κεντρική πλατεία).  
Στόχος της συνάντησης είναι να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στην φασιστική και ρατσιστική βία και στην στοχοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ως αποδιοπομπαίων τράγων για την κρίση. Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο/η συμπολίτη/ισσα.  
Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους «άλλους», μετά για όλους.
www.antifasistikilivadeias.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και πάλι οι αγρότες





Θα ελεγχθούν και για τις επιδοτήσεις όσοι αγρότες εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να έχουν λάβει επιστροφή ΦΠΑ με βάση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Τόνισε μάλιστα ότι στην περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα θα επιβληθούν κυρώσεις ή θα επιστραφούν τυχόν αχρεώστητα καταβληθέντα ποσά ενισχύσεων.
«Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που περνάμε», είπε ο κ. Τσαυτάρης, «έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση και η διαφάνεια και του τελευταίου ευρώ που ξοδεύει ο τόπος για να υποστηρίξει τη γεωργία. Γι' αυτό προχωρούμε στην εξυγίανση του συστήματος συνδέοντας τη δήλωση ΟΣΔΕ, δηλαδή τις εκτάσεις και το ζωικό κεφάλαιο που έχει ένας αγρότης, με το ύψος του ΦΠΑ που του επιστρέφουμε».
Αυτό, όπως είπε, βοηθάει από μόνο του στην αποκάλυψη, τόσο των πλαστών, όσο και των ανακριβών τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων από τον αγρότη στον έμπορο, που χρησιμοποιούνται από ορισμένους επιτήδειους για την είσπραξη αδικαιολόγητα υψηλών ποσών επιστροφής ΦΠΑ από το κράτος, δηλαδή από όλους μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ-Παιδόφιλος δίνει το φιλί της ζωής σε βρέφος που μόλις έχει κακοποιήσει [εικόνες&βίντεο]


Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 33χρονος Μπάρι Μακ Κάρτνεϊ ο οποίος πριν από τρία χρόνια περίπου κακοποίησε σεξουαλικά με αποτέλεσμα να το σκοτώσει το 15 μηνών κοριτσάκι της τότε φίλης του. Αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του 33χρονου παιδόφιλου αποτέλεσε ένα σοκαριστικό βίντεο που τον δείχνει να εισέρχεται στο νοσοκομείο αγκαλιά με το 15 μηνών κοριτσάκι το οποίο νωρίτερα είχε χάσει τις αισθήσεις του καθώς το κακοποιούσε σεξουαλικά.

 Μάλιστα στο βίντεο διακρίνεται να προσπαθεί απελπισμένα να του δώσει το φιλί της ζωής. Λίγη ώρα αργότερα το κοριτσάκι εξέπνευσε. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατηγόρησε τη μητέρα για την πρόκληση των θανατηφόρων τραυμάτων στο βρέφος. Οπως αποδείχτηκε είχε συνάψει σχέση με τη μητέρα του παιδιού μόνο και μόνο για να αποκτήσει πρόσβαση στο σπίτι και να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου

PAPASPUROU_E.S._LIVADIAS
Με συμμετοχή που ξεπέρασε το 93% του συνόλου των εκπροσώπων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκλογοαπολοσιτική συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ενώ την Κυριακή διεξήχθησαν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Συνδυασμός «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» του οποίου επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έλαβε ποσοστό 83,6% και εξέλεξε 19 μέλη (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου),  ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων» ποσοστό 8,2% και 1 έδρα και ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» 7,4% και 1 έδρα και τέλος ο ανεξάρτητος υποψήφιος έλαβε ποσοστό 0,8%.
Ο κ. Κορκίδης στην ομιλία του εξέφρασε την ανάγκη ενιαίας εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου πέραν των κομματικών ταυτοτήτων και των εξαρτήσεων. Τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μετέφεραν τις αγωνίες για το μέλλον της εμπορικής επιχείρησης και τις ιδιαιτερότητες της κρίσης σε κάθε περιοχή της χώρας. Μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής των συνδυασμών «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» και  «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων».
Κάνοντας αναφορά στην τελευταία τριετία ο κ. Κορκίδης επεσήμανε τις δύσκολες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Συνομοσπονδία, καθώς και την αναγκαιότητα επανεξέτασης πρακτικών και θέσεων μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και επιδεινούμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Το εμπορικό συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε στη  δυσάρεστη θέση να διαχειριστεί την οικονομική και ψυχολογική κατάρρευση των συναδέλφων εμπόρων και να συνεννοηθεί με ένα πολιτικό σύστημα που έπνεε τα λοίσθια», είπε και πρόσθεσε: «Πολεμήθηκε αλλά δεν φοβήθηκε. Από αυτή τη δύσκολη περίοδο ο εμπορικός συνδικαλισμός έγινε σοφότερος  ως προς το τι είναι αναγκαίο να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση».
Παράλληλα αναφέρθηκε στο πλαίσιο βασικών διεκδικητικών αιχμών της ΕΣΕΕ για όλο το επόμενο διάστημα που επικεντρώνεται σε πέντε πεδία. Δίκαιη φορολογία και πάταξη της φοροδιαφυγής, χρηματοδότηση ΜμεΕ και εξασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, ασφάλιση και υγεία, πάταξη του παρεμπορίου και προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης».
Ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς και νέο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ Κώστας Παπασπύρου σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που τον εμπιστεύθηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους τον ίδιο αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.
«Τα προβλήματα είναι τεράστια, ο εμπορικός κόσμος βλέπει το μέλλον του αβέβαιο και το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας το νέο Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας λόγο της οικονομικής συγκυρίας μας επιφορτίζει με πρόσθετες ευθύνες. Από την πλευρά μου όπως άλλωστε έχω πράξει μέχρι σήμερα δεσμεύομαι ότι θα συνεχίζω και από τη νέα μου θέση να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό εμπόριο και να βρίσκομαι στο πλευρό όλων των συναδέλφων».viotiki-ora.gr
Γ.ΜΠΑΡ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή στη Λιβαδειά το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη




Διαβάστε Περισσότερα »

Λίστες - φωτιά: Σε ποιες ΜΚΟ το κράτος ξόδεψε πάνω από 200 εκατ. ευρώ

Στη Βουλή διαβίβασε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας τον μακροσκελή κατάλογο με τα εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν μόνο την τελευταία τριετία οι "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" και τα σωματεία, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού, μετά από αίτημα του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Λαμπρόπουλου.
Το συνολικό ποσό που δόθηκε για τα έτη 2010, 2011 και 2012 φτάνει τα 223.260.490 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε "δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της απόδοσης των χρημάτων από επιχορηγήσεις, ούτε υπάρχει νομική κάλυψη για ενέργεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου".
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, το 2010 το ύψος των επιχορηγήσεων ανήλθε σε 109.227.050 ευρώ. Το 2011 η αξία των επιχορηγήσεων ανήλθε σε 70.640.083 ευρώ, ενώ το 2012 η αξία των επιχορηγήσεων περιορίστηκε σε 43.393.357 ευρώ.
Για το 2010 το ύψος των επιχορηγήσεων έφτασε τα 109.227.050 ευρώ
* Εθνική Λυρική Σκηνή: 16,5 εκατομμύρια ευρώ
* Εθνικό Θέατρο: 7,9 εκατομμύρια ευρώ
* Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: 7,6 εκατομμύρια ευρώ
* Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 6,4 εκατομμύρια ευρώ
* Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: 5,9 εκατομμύρια ευρώ
* Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής: 5,1 εκατομμύρια ευρώ
* Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ ΑΕ): 4,5 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ: 3,6 εκατομμύρια ευρώ
*Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: 3,9 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: 2,7 εκατομμύρια ευρώ.
Για το 2011 το ύψος επιχορηγήσεων έφτασε τα 70.640.083 ευρώ
* Εθνική Λυρική Σκηνή: 26.500.000
* Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: 7,4 εκατομμύρια ευρώ
* Εθνικό Θέατρο: 7,3 εκατομμύρια ευρώ
* Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής: 3 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: 2,8 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ: 1,5 εκατομμύρια ευρώ
* Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων: 1,5 εκατομμύρια ευρώ
* Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης: 1,5 εκατομμύρια ευρώ
* Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 1,2 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού 1,4 εκατομμύρια ευρώ
Για το 2012 το ύψος των επιχορηγήσεων έφτασε τα 43.393.357 ευρώ
* Εθνική Λυρική Σκηνή: 9,6 εκατομμύρια ευρώ
* Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: 4,6 εκατομμύρια ευρώ
* Εθνικό Θέατρο: 4,4 εκατομμύρια ευρώ
* Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής: 2,9 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ: 2,5 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: 1,6 εκατομμύρια ευρώ
* Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης: 1,4 εκατομμύρια ευρώ
* Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 1,4 εκατομμύρια ευρώ
* Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού 1,1 εκατομμύριο ευρώ
* Μουσείο Μπενάκη: 1,016 εκατομμύρια ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ: Αποδεκτή η πληρωμή λογαριασμού χωρίς καταβολή του τέλους


 
Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε σήμερα τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδια στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Πρόσθεταν ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα καθώς (όπως υποστήριζαν) ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.

Υπενθυμίζεται πως ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαϊου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους. Αντίθετα το ίδιο το τέλος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.
 
Aυξήσεις στα τιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης της ΔΕΗ
Την ίδια ώρα σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος θα προχωρήσει από 1ης Ιανουαρίου η ΔΕΗ, σε πρώτη φάση για τους καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης και υψηλής τάσης, για να καλύψει το επιπλέον κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός σε επιστολή του προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι το επιπλέον κόστος θα μετακυλισθεί σε όλους τους καταναλωτές. Η αρχή ωστόσο γίνεται από τα τιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης (εφαρμόζονται σε μεγάλες βιομηχανίες και εμπορικές αλυσίδες), που είναι απελευθερωμένα, ενώ για τη χαμηλή τάση (από την οποία τροφοδοτούνται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, νοικοκυριά και επιχειρήσεις) τα τιμολόγια εγκρίνονται ύστερα από έλεγχο της ΡΑΕ στα κοστολογικά δεδομένα της ΔΕΗ και υπουργική απόφαση. Η απόφαση (με βάση και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για σύγκλιση των τιμολογίων προς το κόστος παραγωγής και πλήρη απελευθέρωσή τους τον ερχόμενο Ιούλιο) αναμένεται τον Ιανουάριο.

Το επιπλέον κόστος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκύπτει από το γεγονός ότι, σύμφωνα με Κοινοτική Οδηγία οι επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από 1-1-2013 είναι υποχρεωμένες να αγοράζουν δικαιώματα εκπομπής για το σύνολο της ποσότητας ρύπων που εκπέμπουν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Έως τώρα, το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων αυτών χορηγούνταν από τα κράτη - μέλη δωρεάν.

«Η ενσωμάτωση του κόστους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα κοστολογικά δεδομένα της ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας με συνακόλουθες μεταβολές στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές όλων των τάσεων», αναφέρεται στην επιστολή του κ. Ζερβού.

«Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ προτίθεται από την 1η Ιανουαρίου 2013 να εφαρμόσει και στα τιμολόγια υψηλής και μέσης τάσης χρέωση αντίστοιχη της επιβάρυνσης λόγων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», προσθέτει ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Η επιβάρυνση στα τιμολόγια σύμφωνα με πηγές της αγοράς εκτιμάται γύρω στο 10 %, πηγές της ΔΕΗ ωστόσο απέφυγαν να προσδιορίσουν το ποσοστό λέγοντας ότι τα τιμολόγια είναι απελευθερωμένα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κανίβαλοι ψαράδες έφαγαν τους φίλους τους για να κρατηθούν στη ζωή

Ρωσία: έφαγαν τους φίλους τους για να κρατηθούν στη ζωή
Έρευνα για ανθρωποκτονία σε βάρος δύο ψαράδων που ενδεχομένως να κατέφυγαν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν διέταξαν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ψαράδες ξεκίνησαν τον Αύγουστο για ψάρεμα με δύο ακόμη συντρόφους τους στη ρωσική τάιγκα και λίγες μέρες αργότερα εξαφανίστηκαν.
Οι εξαφανισθέντες βρέθηκαν χωρίς τους συντρόφους τους στο τέλος του Νοεμβρίου κοντά στον ποταμό Σουτάμ, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την κοντινότερη πόλη, το Νεριούγκρι.
"Ανευρέθησαν τμήματα από ανθρώπινο σώμα που έφεραν ίχνη βίαιου θανάτου» κοντά στον ποταμό Σουτάμ, στη νότια περιοχή της Γιακουτίας, όπου βρέθηκαν οι δύο ψαράδες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής έρευνας αυτής της απομακρυσμένης περιοχής της βορειοανατολικής Σιβηρίας.
"Διεξάγεται έρευνα για ανθρωποκτονία», ανέφερε πηγή των τοπικών αρχών χωρίς να κάνει λόγο για κανιβαλισμό.
Οι δύο ψαράδες εξήγησαν ότι σε κάποιο σημείο χωρίστηκαν οι δρόμοι τους και ότι οι ίδιοι επέζησαν στην τάιγκα τρώγοντας λειχήνες και βρύα.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο οι δύο ψαράδες έφαγαν τους συντρόφους τους για να κρατηθούν στη ζωή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκος, «γκρίζος λύκος» έγινε κρυπτοχριστιανός

ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.jpg
Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία με ένα Τούρκο, στέλεχος των γκρίζων λύκων, που έγινε χριστιανός ορθόδοξος και ζει πλέον στην πατρίδα του ως κρυτποχριαστιανός έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από εξομολόγηση του ίδιου σε μοναστήρι στα Χανιά της Κρήτης.
Σύμφωνα με το agioritikovima.gr που την αποκαλύπτει πρόκειται για έναν Τούρκο που έγινε ορθόδοξος όταν η ετοιμοθάνατη γιαγιά του τού αποκάλυψε ότι η καταγωγή του είναι από χριστιανική οικογένεια του Πόντου που επί χρόνια ζούσαν και αυτοί ως κρυπτοχριστιανοί.
Διαβάστε την ιστορία του Τούρκου γκρίζου λύκου του βαπτίστηκε Γιώργος.
Μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, οι προσκυνητές περνώντας στο αρχονταρίκι της Μονής άκουσαν με ενδιαφέρον την ηγουμένη να τους ανακοινώνει:
«Σήμερα θα ακούσουμε την καταπληκτική ιστορία ενός πρώην μουσουλμάνου, που έγινε Χριστιανός. Όμως ας τα πει καλύτερα ο ίδιος. Γιώργο, θα μας μιλήσεις;», είπε η Γερόντισσα και το λόγο πήρε ο πρώην μουσουλμάνος.
«Ήμουν ηγετικό στέλεχος των Γκρίζων Λύκων και κατείχα τη θέση του (...). Πολλές φορές είχα συμμετάσχει σε επιθέσεις κατά του Πατριαρχείου και γενικά των Χριστιανών, καθότι ήμουν φανατικός κεμαλιστής, αλλά και μουσουλμάνος».
Σε αυτό το σημείο η Γερόντισσα τον διακόπτει και του λέει αστειευόμενη:
«Δηλαδή, Γιώργο, μας πετροβόλησες κι εσύ, όταν είχαμε έρθει στο Πατριαρχείο;»
«Όχι», απάντησε εκείνος και συμπλήρωσε: «Σε άλλες πόλεις όμως έχω συμμετάσχει και έχω κάνει και άλλα πολλά...»
Κάποιοι από τους προσκυνητές αλληλοκοιτάχτηκαν συνειδητοποιώντας σιγά σιγά, ότι μπροστά τους είχαν έναν από τους πρώην κορυφαίους Χριστιανομάχους και Ελληνομάχους της Πατρίδας μας.
«Είχα πάει μαζί με ομάδα μας, των γκρίζων λύκων, να προκαλέσουμε επεισόδια σε συγκέντρωση ορθοδόξων στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο (...). Εκεί μερικοί δικοί μας και εγώ ανακατεμένοι στο πλήθος κοιτάζαμε τους Ρωμιούς έτοιμοι να τους επιτεθούμε, όταν αισθάνθηκα κάποιον ιερέα να μου τραβάει το χέρι και να με αποκαλεί Γιώργο.
«Δεν με λένε έτσι, δεν είμαι Γιώργος», του απάντησα αγριεμένα.
«Θα γίνεις Γιώργος!», μου απάντησε εκείνος. «Θα βαπτισθείς Χριστιανός!»
«Τι είναι αυτά, που λες;», του απάντησα με θυμό και τον απείλησα λέγοντας: «Γι' αυτό, που είπες, θα σου κάνω μήνυση και θα φυλακιστείς!»
Ο ιερέας όμως χωρίς να φοβηθεί μου απάντησε, ότι θα γίνω Χριστιανός, όπως ήταν οι πρόγονοί μου και λέγοντας αυτό έφυγε.
Μετά από λίγο καιρό η γιαγιά μου αρρώστησε βαριά και ετοιμοθάνατη όπως ήταν, καθόμουνα δίπλα στο κρεβάτι της και της διάβαζα το κοράνι. Ξαφνικά ακούω τη γιαγιά μου να έχει τον επιθανάτιο ρόγχο και έκπληκτος την βλέπω να κάνει τον σταυρό της και να λέει «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών...» και στη συνέχεια να καταλήγει.
«Τι ήταν αυτό;», φώναζα σοκαρισμένος. «Η γιαγιά δαιμονίστηκε τώρα στα τελευταία της!»
Ρώτησα τους γονείς μου, δεν γνώριζαν τίποτα και μου είπαν να μην δίνω σημασία σε αυτά. Ρώτησα και τον παππού μου. Δεν γνώριζε τίποτα.
Το περιστατικό αυτό με τη γιαγιά μου άρχισε να μου προκαλεί μεγάλα ερωτήματα προσωπικά και θεολογικά. Απευθύνθηκα στον ιμάμη της περιοχής μου κρατώντας το κοράνι καθώς και ένα ευαγγέλιο και του έθεσα πολλά ερωτήματα συγκρίνοντας τα λόγια του ευαγγελίου και του κορανίου ψάχνοντας να βρω την αλήθεια. Ο ιμάμης όμως δεν ήξερε τι να μου απαντήσει και μου είπε απλά να μην δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα. Έτσι λοιπόν έφυγα απογοητευμένος και σκέφτηκα να ρωτήσω ορθόδοξους ρωμιούς στο (...). Εκείνοι όμως δεν με δέχτηκαν φοβούμενοι το τουρκικό κράτος, όσο κι αν επέμεινα».
«Έφυγα θυμωμένος από το (...) λέγοντας μέσα μου, ότι εγώ απευθύνθηκα στη θρησκεία τους και αυτοί δεν με δέχτηκαν. Λίγο καιρό μετά ξαναπήγα απαιτώντας να με δεχτούν, γιατί ποθούσα να μάθω την αλήθεια. Εκείνοι όμως εξακολουθούσαν να μην με δέχονται. Αποφάσισα να φύγω ξανά και τότε ένα λεωφορείο σταμάτησε στην είσοδο του (...). και μία ομάδα προσκυνητών και ιερέων βγήκε από αυτό. Ανάμεσά τους αναγνώρισα τον ιερέα εκείνο, που με είχε αποκαλέσει Γιώργο, ο οποίος με θυμότανε και με κάλεσε κοντά του. Του εξέθεσα τα παράπονά μου, ότι δεν μου επιτρέπουν να συναντηθώ με τον (...) (σημείωση: το όνομα κάποιου μεγάλου ιερέως) και εκείνος τότε με πήρε μαζί του και μπήκαμε μέσα.
Η αλήθεια είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται μέσα μου. Εκείνος ο ιερέας, που με είχε αποκαλέσει Γιώργο, μου είπε ακόμα ότι οι Χριστιανοί πρόγονοί μου είχαν το επίθετο (...), γιατί στον τόπο τους, κάπου στην περιοχή του Πόντου, εξασκούσαν ένα επάγγελμα που έχει σχέση με αυτό το επίθετο. Όταν μετά από λίγο καιρό έψαξα στο ληξιαρχείο για το γενεαλογικό μου δέντρο, διαπίστωσα ότι τα λόγια του ιερέως ήταν αληθινά. Οι πρόγονοί μου ήταν όντως Ρωμιοί Χριστιανοί, ασκούσαν το συγκεκριμένο επάγγελμα και είχαν το συγκεκριμένο επίθετο.
Πήγα στην Αθήνα και καθ' υπόδειξη του ιερέως γνώρισα τον πατέρα (...), ο οποίος με κατήχησε και με βάπτισε Γεώργιο, το όνομα που είχαν οι περισσότεροι πρόγονοί μου. Κατόπιν πήγα στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στο μοναστήρι, όπου βρίσκεται ο ιερέας που με πρωτοαποκάλεσε Γιώργο. Έμεινα εκεί μερικούς μήνες και κατόπιν επέστρεψα στην Τουρκία ως κρυπτοχριστιανός. Οι γονείς μου δεν μου το συγχωρούν αυτό, ενώ ο παππούς μου μού είπε μυστικά, ότι του έδωσα πολύ μεγάλη χαρά με τη βάπτισή μου. Πριν κλείσει τα μάτια του έκανε τον σταυρό του και πέθανε λέγοντας αυτό, που είχε πει και η γιαγιά μου: «Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών...»

Διαβάστε Περισσότερα »

Τατσόπουλος: Είσαι σκατοσακούλα – Χίος: Όπου σε πετύχω θα σε λιανίσω στο ξύλο




Ο παρουσιαστής του Extra 3 Στέφανος Χίος απειλεί με... μακελειό τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσοπουλο, μετά το σχόλιο που έγραψε ο τελευταίος στο facebook.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook «Ένα από τα πιο σπαρταριστά θεάματα των τελευταίων ημερών ήταν να παρακολουθείς αυτή τη σκατοσακούλα, τον Στέφανο Χίο, να σκίζει τα ιμάτιά του και να ωρύεται για τη... χυδαιότητα με την οποία εκφραζόμαστε εγώ και ο... Κασιδιάρης. Να 'σαι καλά, βρε Στέφανε. Δεν μου έμεινε άντερο».
Φυσικά μόλις το έμαθε ο παρουσιαστής έγινε έξω φρενών και απάντησε αμέσως στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τον «χυδαίο υβριστή που καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία». Μάλιστα ο Στέφανος Χίος τον απείλησε ακόμα και με χειροδικία. «Όπου τον πετύχω, θα τον λιανίσω στο ξύλο. Θα φάει πολύ ξύλο...Εγώ δεν έχω μάθει να λύνω τους λογαριασμούς μου με μηνύσεις και να τρέχω στα δικαστήρια. Δεν είμαι υβριστής και δεν προσβάλλω. Να ξέρει ότι αν και όποτε τον πετύχω, θα τον κάνω μαύρο! Και κάτι ακόμη: εγώ δεν έχω μπράβους, όπως αυτός, που τον φυλάνε αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και τον προστατεύουν. Αστυνομικοί που τους πληρώνουν Έλληνες πολίτες για να τους προστατεύουν και αυτοί να τρέχουν πίσω από τον Τατσόπουλο. Θα ήθελα, όμως, να ξέρω τι θα κάνουν οι αστυνομικοί, που τους πληρώνω εγώ όταν τον πετύχω και τον τσακίσω. Θα προστατεύσουν εμένα ή τον Τατσόπουλο;».
Ομώς ο Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε και σε αυτό μέσω facebook υποστηρίζοντας και ειρωνευόμενος τον Στέφανο Χίο λέει πως η ΕΛ.ΑΣ του είπε πως μπορούν να του στείλουν πάραυτα τέσσερις διμοιρίες για να τον προστατεύσουν, εκείνος όμως τους διαβεβαίωσε πως θα είναι μάταιο, αφού κανένας δεν θα μπορέσει να σταματήσει τον Στέφανο Χίο.
«Μόλις με ενημέρωσαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ότι ο κύριος Στέφανος Χίος απειλεί, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Espresso, ότι θα με κάνει μαύρο στο ξύλο, όπου και αν με πετύχει. Κατέρρευσα. Οι καλοί αστυνομικοί με διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να μου στείλουν πάραυτα τέσσερις διμοιρίες για να με προστατεύσουν, αλλά τους διαβεβαίωσα κι εγώ με τη σειρά μου ότι θα είναι μάταιο. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταματήσει τον Στέφανο Χίο -χώρια που είναι σφόδρα πιθανό, όπως δηλώνει και ο ίδιος, οι διμοιρίες να μην πάνε κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί του και να με σαπίσουν ο Στέφανος Χίος + Τέσσερις Διμοιρίες.
Ως εκ τούτου, μου συνέστησαν από τη ΓΑΔΑ να ζητήσω ταπεινά συγνώμη, παρ' όλο το πολιτικό κόστος. Σπεύδω να ζητήσω. Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο Στέφανος Χίος είναι πρότυπο ηθικής και ακεραιότητας, αληθινό στολίδι της δημοσιογραφίας κι επειδή τυχαίνει να έχω κάποια κονέ και στο BBC World, θα μεσολαβήσω για να προσληφθεί εκεί από τον Ιανουάριο και να τον χαίρεται όλη η υφήλιος. Στέφανε, έλεος. Μη δείρεις έναν εθνομηδενιστή ομοφοβικό ομοφυλόφιλο με δύο παιδιά. Ολοι γνωρίζουν ότι είναι piece of cake για σένα. Δώσε τόπο στη δίκαιη οργή σου.»

Ο παρουσιαστής γράφει στην Espresso πως η κόντρα του με τον Πέτρο Τατσόπουλο κρατάει από την εκπομπή «1821», που παρουσίαζε ο κ. Τατσόπουλος και τότε είχε κριτικάρει έντονα για ιστορικές... ανορθογραφίες αλλά και για κάποια σχόλια στο διαδίκτυο περί Κολοκοτρώνη και ομοφυλοφιλίας.
Μάλιστα ο παρουσιαστής υποστηρίζει πως παλιότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλέσει τους τηλεθεατές του αμοιβάδες και εκείνον καραγκιόζη. «Ο άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Αλιβερίου


Επεισόδια σημειώθηκαν στον Δήμο Αλιβερίου για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στους Παραμερίτες.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και η ένταση δεν έλειψε στο δημοτικό συμβούλιο!

Πολίτες από τα ορεινά χωριά του Αλιβερίου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν, καθώς δεν θέλουν τον σταθμό μεταφόρτωσης στα χωριά τους. Σύμφωνα με το eviain.blogspot, η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα έντασης, με προπηλακισμούς και βαρύτατες εκφράσεις, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο που έκανε πάνω από 87.000 άτομα να ξεσπάσουν σε δάκρυα!

Το βίντεο που έκανε πάνω από 87.000 άτομα να ξεσπάσουν σε δάκρυα!

Ένας 12χρονος παλαιστής σε γυμνάσιο του Τενεσί αφήνει τον αντίπαλό του -που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση- να κερδίσει.


Ο 13χρονος Τζάρετ πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.
Μια μέρα είπε στον πατέρα του ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να λάβει μέρος σε έναν αγώνα πάλης.
Τότε εκείνος τηλεφώνησε στον προπονητή ενός σχολείου και του εξέφρασε την επιθυμία του γιου του.
Ο μόλις ενός έτους μικρότερος Τζάστιν Κίβιτ ήταν αυτός που επιλέχτηκε για να μονομαχήσει με τον Τζάρεντ.
Και φρόντισε να κάνει το όνειρo του συνομηλίκου του πραγματικότητα: Να συμμετάσχει σε ένα αθλητικό γεγονός του σχολείου του δηλαδή και να κερδίσει.
Μια πράξη που είχε ως αποτέλεσμα 87.000 shares του βίντεο στο Facebook και χιλιάδες ευχαριστήρια e-mail.
Σύμφωνα με τον πατέρα του Τζάρεντ, μπορεί ο γιος του σωματικά να έχει τις δεξιότητες ενός μωρού 6 μηνών, αλλά εγκεφαλικά είναι πολύ κοντά στην ηλικία του.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή κάθε Σάββατο η κινητή γέφυρα στον πορθμό Ευρίπου


Κλειστή για τη ναυσιπλοΐα θα παραμείνει η κινητή γέφυρα του πορθμού Ευρίπου για όλα τα Σάββατα των μηνών Δεκεμβρίου 2012 (08-15-22-29/12/12), Ιανουαρίου 2013 (05-12-19-26/01/13) και Φεβρουαρίου 2013 (02-09-16-23/02/13), καθώς και τις επίσημες αργίες Χριστουγέννων (25 & 26/12/12), Πρωτοχρονιάς (01/01/13) και Θεοφανίων (06/01/13), όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα: Κατάληψη ΟΑΕΕ στη Θήβα (BINTEO)


 Την αγανάκτισή του εκφράζουν αυτοί την ώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ. Κατάληψη έξω από τον ΟΑΕΕ της Θήβας με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ.
Αναμένεται περισσότερο ρεπορτάζ




 
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμπανάκι για την ενδοσχολική βία στην Ελλάδα

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού που βιώνουν κυρίως τα πιο ευαίσθητα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν.

Η χρήση κοροϊδευτικών ψευδωνύμων (60,6%), τα σπρωξίματα-χτυπήματα (45,39%) και τα πειράγματα για την εξωτερική τους εμφάνιση (36,30%) είναι οι κύριες μορφές ενδοσχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα.

«Η φτώχεια και η ανέχεια γεννούν τη βία, κάτι που το βιώνουν τα παιδιά όλης της χώρας και στο σπίτι τους και το μεταφέρουν στο σχολικό περιβάλλον» δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλες πέντε χώρες (Ιταλία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Βουλγαρία) που έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόβλημα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό».

Πρώτη είναι η Λιθουανία σε ποσοστό 51,65%, δεύτερη η Εσθονία με 50,20%, τρίτη η Βουλγαρία με 34,66%, τέταρτη η Ελλάδα με 31,98%, πέμπτη η Λετονία με 25,21% και έκτη η Ιταλία με 15,09%.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 16.227 μαθητές, από τους οποίους οι 4.999 ήταν από 167 σχολεία της χώρας μας. «Τα παιδιά δήλωσαν ότι υπάρχει έντονα το φαινόμενο του εκφοβισμού στην καθημερινότητά τους, έχουν ξεκάθαρη γνώση για το τι είναι πραγματικά και δεν το συγχέουν με απλά πειράγματα ή κοροϊδία» δήλωσε η Χαρά Γροσδάνη, κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια κοινωνικών και υποστηρικτικών δράσεων στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Αγγίζει την κορυφή

AEL-Koropi_Pthopulos Πιο έτοιμη από κάθε άλλη φορά δείχνει φέτος (τουλάχιστον μέχρι τώρα) η ομάδα μπάσκετ των αντρών της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς.
Οι άνθρωποι της Α.Ε.Λ. δείχνουν έτοιμοι να κάνουν την... υπέρβαση τη φετινή σεζόν και να κατακτήσουν την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του όμιλου της κατηγορίας και κατά συνέπεια την πολυπόθητη άνοδο στη Β' Εθνική καθώς η Α.Ε.Λ. συνεχίζει απτόητη την προέλασή της.
Την Κυριακή 02/12, στον αγώνα που έδωσε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς, με αντίπαλο την ομάδα του Α.Ο. «Πολυκράτης» Σάμου, για την 7η αγωνιστική του προγράμματος του πρωταθλήματος του 2ου όμιλου του νότιου όμιλου της Γ’ Εθνικής, κέρδισε με 64-52 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα άγγιξε την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Και η νίκη αυτή, όμως, δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο ίσως νομίζει κάποιος και αυτό διότι τόσο ο Κώστας Σταμάτης όσο και ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και έπαιξαν όσο έπαιξαν σφίγγοντας τα δόντια. Αντίθετα σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν έπαιξε ο Γιώργος Ταμπίτσικας.


Το φιλμ του ματς
Οι «μπλε» σε ένα ακόμη παιχνίδι «μπήκαν» πολύ καλά και κατάφεραν με την λήξη του α’ 10λεπτου να προηγηθούν με 23-19.
Στο β’ 10λεπτο συνέχισαν ακόμη καλύτερα παίζοντας ακόμη καλύτερη άμυνα και με σερί 21-10 πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 15 πόντους (ημίχρονο: 44-29).
Δυστυχώς, στο γ’ 10λεπτο είχαν ένα ακόμη «νεκρό» διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι είναι μια ομάδα που σουτάρει πολλά τρίποντα, έκανε και σ’ αυτό το παιχνίδι το ίδιο, αλλά σ’ αυτό το 10λεπτο ήταν πιο εύστοχοι σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν κακοί και με σερί 8-18 (!) πλησίασαν στους 5 πόντους (52-47).
Στο δ’ και τελευταίο 10λεπτο, όμως, αν και επήλθε η κόπωση, αποκαταστάθηκε η.. τάξη, οι της Α.Ε.Λ. συνήλθαν κάπως, σημείωσαν 12 πόντους ενώ δέχτηκαν μόνο 5(!) και πήραν την πολυπόθητη νίκη με 64-52.


Οι πρωταγωνιστές
Α.Ε. Λιβαδειάς (Χρυσόγελος): Βέλλιος 4(1), Τερματζίδης 2, Παπαντωνίου 17(2), Γρύλλης 10(2), Δελέγκος 3(1), Παπαδόπουλος 14, Δημητριάδης 14(2), Σταμάτης 3(1).
Α.Ο. «Πολυκράτης» Σάμου (Χρυσοβιτσιάνος): Αντωνούσος, Καρτσωνάκης 4(1), Τοπουζίδης 18(4), Καποτάς 5(1), Περρωτής 19, Λαγουδάκης 6(1), Ράλλης, Τσαρδούλιας.
Τον αγώνα διηύθυναν δυο διαιτητές Β’ Εθνικής κατηγορίας από τον σύνδεσμο διαιτητών Αττικής. Συγκεκριμένα ήταν ο κ. Κάρδαρης Αναστάσιος, 26 ετών (έτος γέννησης 1986), ο οποίος ονομάστηκε διαιτητής το 2005 ενώ αξιολογήθηκε το 2009, φοιητής και ο κ. Μαγκουνής Νικόλαος, 28 ετων (έτος γέννησης 1984), διαιτητής από το 2004, αξιολογημένος από το 2008, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
Κομισάριος ήταν για μια ακόμη φορά ο αξιολογημένος, Λιβαδείτης, διαιτητής, Γιώργος Χριστοδούλου.

- Στην επόμενη (8η) αγωνιστική η Α.Ε.Λ. έχει εκτός έδρας υποχρέωση και το ταξίδι είναι... μακρυνό. Θα μεταβεί στην Κρήτη για το παιχνίδι με την ομάδα του Α.Ο. Ιεράπετρα. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 8/12, στις 16:30’. -viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόλπο με νεαρή καλλονή στο facebook


 
Κόλπο με νεαρή καλλονή στο facebook
Η ιστορία της νεαρής Ελμίνας είχε απασχολήσει χιλιάδες χρήστες στο facebook πριν από καιρό. Όλοι είχαν ακολουθήσει και αγαπήσει μια νεαρή καλλονή η οποία όπως αποδείχτηκ στην συνέχεια ήταν ανύπαρκτη. Πριν από καιρό λοιπόν κάναμε μια έρευνα μετά από καταγγελίες που έφτασαν σε μας. Βρήκαμε νεαρά άτομα τα οποία είχαν πέσει στην παγίδα της Ελμίνας.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες νεαρών ατόμων στο facebook η Ελμίνα ήταν ένα κορίτσι που έπασχε από λευχαιμία εδώ κι ένα χρόνο. Μέσω της σελίδας της ανακοίνωσε καταρχήν την ασθένειά της και τον αγώνα που έδινε να σταθεί στα πόδια της.

Κατάφερε να αποκτήσει 14.000 φίλους αφού όλοι τη θαύμαζαν . Η ίδια μάλιστα έλεγε ότι ήταν παιδί που είχε μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο και οι κολλητές της ήταν κορίτσια που εμφανιζόταν κι εκείνες να είναι μεγαλωμένες σε ορφανοτροφείο .

Για ένα χρόνο η Ελμίνα είχε γίνει η αγαπημένη όλων ώσπου κάποια στιγμή ανακοινώθηκε ότι η νεαρή πέθανε. Αυτόματα κατέβηκαν όλες οι σελίδες που τη στήριζαν στο facebook και αποδείχθηκε ότι είχαν δημιουργηθεί 10 συνολικά ψεύτικα προφίλ .

Οι φίλοι της στο facebook άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάποιοι προσπάθησαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά . Εξάλλου το γκρουπ που είχε δημιουργηθεί ήταν για να βοηθήσουν την Ελμίνα στις θεραπείες και στα υποτιθέμενα ταξίδια στο εξωτερικό για την καλυτέρευση της υγείας της.

Σύμφωνα με την Β. Μ που είναι σήμερα δημοτική σύμβουλος στο δήμο Φλώρινας η Ελμίνα ισχυριζόταν ότι τον τελευταίο καιρό έμπαινε συχνά στο Θεαγένειο νοσοκομείο . Όπως αποδείχθηκε όμως στη συνέχεια δε νοσηλεύτηκε ποτέ κανένα κορίτσι με τα στοιχεία της Ελμίνας εκεί.

Ο ΒΛ. Γ, καρδιοχειρουργός έκανε έρευνα σε νοσοκομείο του Παρισιού για να μάθει αν όντως η Ελμίνα είχε νοσηλευτεί εκεί για δύο μήνες όπως τους είχε πει αλλά τελικά η απάντηση από το νοσοκομείο ήταν ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία Ελληνίδα εκεί το διάστημα εκείνο.

Στην ιστορία αυτή εμπλέκεται και το όνομα γνωστής συγγραφέως από τη Β. Ελλάδα που είχε αγαπήσει το κορίτσι μέσα από τη σελίδα της , ήθελε να το υιοθετήσει και τη βοηθούσε οικονομικά.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της ερευνάται το αν τελικά η Ελμίνα ήταν ένα πρόσωπο που είχαν δημιουργήσει κάποιοι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ευσυγκίνητους πολίτες ή αν ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο που απλώς εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι πάλι με σκοπό το χρήμα.

Έτσι άρχισαν να ψάχνουν το πρόσωπο που έστησε την απάτη

Συγκλονίστηκε η Β. Ελλάδα και όχι μόνο, με την ιστορία της νεαρής - φάντασμα που άκουγε στο όνομα Ελμίνα και έλεγε πως είχε καρκίνο. Οι 14.000 χρήστες του facebook ψάχνονται μεταξύ τους ανταλλάσσοντας πληροφορίες για να εντοπίσουν ποιος τελικά έστησε την απάτη.

Όλοι αναζητούν τη συγγραφέα που φαίνεται να έχει όλες τις πληροφορίες για το τι γινόταν για έναν ολόκληρο χρόνο και ποιος τελικά έπαιρνε τα χρήματα στο όνομα της καρκινοπαθούς Ελμίνας.

Ο ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Β.Ελλάδος που είχε επίσης στηρίξει ψυχολογικά την Ελμίνα και τον αγώνα της μέσα από το πρόγραμμά του μας μίλησε  για την ιστορία που συγκλόνισε κι εκείνον.

(Δεν επιθυμεί να δημοσιευθεί το όνομα του σταθμού και το δικό του, ώσπου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια).

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε με το σταθμό μας όταν πήραμε ένα μήνυμα να αφιερώσουμε ένα τραγούδι σε μια κοπέλα που έπασχε από καρκίνο... Μάθαμε την ιστορία της από άλλους και μας συγκίνησε. Πιο πολύ είχαμε συγκινηθεί γιατί δήλωνε ορφανή και όλες της οι φίλες επίσης.

Πιστέψαμε ότι ήταν μια ανθρώπινη ιστορία και σταθήκαμε ανθρώπινα δίπλα της. Μόνο αυτό όμως, τίποτα παραπάνω. Προσπαθούμε κι εμείς να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία. Μου φαίνεται απίστευτο πως κατάφερε να μας ξεγελάσει έτσι κάποιος με ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Κάνουμε κι εμείς την έρευνά μας από την πλευρά μας. Αν ήταν τόσο καλοστημένη κομπίνα, τότε συγχαρητήρια. Όμως περιμένουμε με αγωνία να λάμψει η αλήθεια. Σίγουρα υπάρχει μια άκρη σε αυτήν την ιστορία».

Από τότε περίμεναν να βρεθεί μια άκρη στο κουβάρι που ήταν αρκετά μπερδεμένο αλλά από ότι φαίνεται η συγγραφέας που είχε αναμιχθεί σε αυτήν την ιστορία είναι ένα πρόσωπο κλειδί στην απάτη αυτή που μόλις άρχισε να ξεδιαλύνεται αφού στοιχεία στρέφουν σε αυτήν τις έρευνες τώρα.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλωτό νοσοκομείο της Τουρκίας στο Αιγαίο!

Η Τουρκία ενώ βρίσκεται ήδη στις υψηλές θέσεις στον τουρισμό υγείας… ετοιμάζει να επεκταθεί και στις υδάτινες υπηρεσίες υγείας και εκτός των συνόρων της!

Ένα πλωτό νοσοκομείο που θα γυρνά στο Αιγαίο και θα παράσχει υπηρεσίες υγείας, ετοιμάζουν οι γείτονες Τούρκοι, για να κυριαρχήσουν υγειονομικά στην περιοχή. Μπορεί η συγκεκριμένη ιδέα να είχε συζητηθεί και στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Στόχος του πλωτού νοσοκομείο είναι να προσελκύσει του τουρίστες που έχουν προβλήματα υγείας, οι οποίοι θα επιβαίνουν στο πολυτελές πλοίο και μαζί με τις διακοπές τους θα απολαμβάνουν και υγειονομικές υπηρεσίες, ό[πως ειδικές θεραπείες, επεμβάσεις κ.τ.λ.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr η είδηση αυτή έγινε γνωστή στο Ελληνικό υπουργείο Υγείας, καθώς έγινε δεκτή με προβήματισμό και μια διάθεση αντεπίθεσης πριν οι γείτονες κατορθώσουν να πάρουν το πάνω χέρι στο Αιγαίο.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο του ιατρικού τουρισμού που περιλαμβάνει υπηρεσίες υγείας σε ελληνικούς νησιώτικους προορισμούς, καθώς η Ελλάδα έχει δεσμευτεί και στην τρόικα ότι θα προωθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.

Το σχέδιο συγκρότησης του τουρισμού υγείας στη χώρα μας θα ξεκινήσει άμεσα και θα περιλαμβάνει οργάνωση συγκεκριμένων μονάδων υγείας σε μεγάλα νησιά προκειμένου να υποδεχθούν ασθενείς-τουρίστες από ξένες χώρες. Θα ενισχυθούν ειδικά τμήματα και μονάδες σε νοσοκομεία των νησιών, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν ασθενείς από το εξωτερικό αγοράζοντας «πακέτα» περίθαλψης σε ελκυστικές τιμές.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες με ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος μεταφοράς ασθενών στην Ελλάδα.

Ένα σχέδιο το οποίο ήδη υλοποιεί η Τουρκία και μάλιστα αρκετοί Έλληνες γιατροί έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται με τουρκικά νοσοκομεία.

πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

16.800 ευρώ για εξαγορά 2 ετών θητείας!


16.800 ευρώ για εξαγορά 2 ετών θητείας!
Ακριβότερη γίνεται η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για την προσαύξηση του συντάξιμου χρόνου.
Με το νέο ασφαλιστικό, το κονδύλι που θα πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για την αναγνώριση της στρατιωτικής τους θητείας, έτσι ώστε να μην παγιδευτούν μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους, θα... υπερβαίνει τα 16.800 ευρώ.
Παράλληλα, οι γυναίκες, οι οποίες έχασαν τα προνόμια που διέθεταν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι το 2010, θα είναι οι μεγάλες αδικημένες του συστήματος. Έτσι, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξε εξίσωση των ηλικιακών ορίων μεταξύ των δύο φύλων, με τον τελευταίο νόμο του Μνημονίου (4093/12) οι προϋποθέσεις γίνονται δυσμενέστερες και για το... ασθενές φύλο.
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στις "6 Ημέρες":
Από το 2011 και μετά και για τη θεμελίωση των νέων αυξημένων ηλικιακών ορίων που ισχύουν από αυτή τη χρονολογία, η αναγνώριση του στρατού (20% επί του τελευταίου μισθού μόνο για κύρια σύνταξη) γίνεται με έκπτωση κατά 30%. Ποσοστό έκπτωσης το οποίο αυξάνεται στο 50% από 1/1/2015.
Ωστόσο, με τον πρόσφατο νόμο για το γ' Μνημόνιο καταργείται το πλαφόν στην ασφάλιση του ΙΚΑ που ήταν περίπου στα 2.450 ευρώ μισθό (8πλάσιο του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 1991 αναπροσαρμοσμένο με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή).
Έτσι, οι ασφαλισμένοι που αμείβονται πάνω από αυτό το όριο θα πληρώνουν υψηλότερες εισφορές, κάτι που ισχύει και για τους ασφαλισμένους που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας από την 1/1/1993 και μετά. Το νέο πλαφόν ανέρχεται στα περίπου 5.547 ευρώ μισθό.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να λειτουργεί υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης, οι νέες υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ωστόσο, αφορούν κυρίως όσους είναι κοντά στο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση (τραπεζοϋπάλληλοι, μάνατζερ, εργαζόμενοι σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες κ.ά.). Οι οποίοι (άνδρες) ασφαλισμένοι συνήθως κάνουν χρήση πλασματικών χρόνων για θεμελίωση (10.500 ένσημα φέτος, ώστε να διασφαλίσουν το 59ο έτος της ηλικίας).
Και σε αυτή την περίπτωση η εξαγορά του στρατού μπορεί να υπερδιπλασιαστεί. Από περίπου 490 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα να φθάσει στα 1.190 ευρώ με το νέο ασφαλιστικό ή 16.800 ευρώ επιπλέον για διετή στρατιωτική θητεία. Την ίδια στιγμή στο Δημόσιο ο στρατός κοστίζει περί τα 90 ευρώ τον μήνα και οι σπουδές, τα παιδιά ή τα ασφαλιστικά κενά στον ιδιωτικό τομέα αναγνωρίζονται με περίπου 164 ευρώ το μήνα.
ΩΣ ΠΡΟΣ την... αυστηροποίηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, αυτή εντοπίζεται στις ασφαλισμένες των ειδικών ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών οι οποίες, με 25ετία, συνταξιοδοτούνται στην ηλικία εξόδου που ισχύει κατά τη συμπλήρωση του 55ου έτους για μειωμένη σύνταξη και του 60ού ηλικιακού έτους για πλήρη, και όχι στο 60ό έτος που ισχύει για τους άνδρες.
Άρα οι ασφαλισμένες με 25ετία θα λάβουν μειωμένη σύνταξη ακόμη και στο 62ο έτος, όπως θα ισχύει από το 2013 και μετά (όταν οι άνδρες συνταξιοδοτούνται στο 60ό) και για πλήρη στο 67ο, ηλικία που ισχύει για όσες γίνονται 60 ετών τον επόμενο χρόνο. Δηλαδή, οι ασφαλισμένες αυτής της κατηγορίας αφενός επιβαρύνονται μέχρι 7 επιπλέον έτη ασφάλισης (55-62 για μειωμένη και 60-67 για πλήρη) και, αφετέρου, παραμένουν στην εργασία περισσότερα χρόνια από τους άνδρες συναδέλφους τους. Πιθανώς, πληρώνοντας για την ευνοϊκή μεταχείριση των γυναικών μέχρι το 2010...

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή και Σάββατο 7 & 8 Δεκεμβρίου δύο προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)
 
Ολοκληρώνονται οι προβολές ταινιών με τη συνεργασία του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες προβλήθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ και εντάσσονται στις περιφερειακές εκδηλώσεις του.
Οι δυο τελευταίες προβολές διαμορφώνονται ως εξής:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012:
Με το φως της μέρας του Γκόραν  Πασκάλιεβιτς (Σερβία)

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012:
Νύχτα σιωπής του Ρέις Τσελίκ (Τουρκία)
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012   9.00 ΜΜ.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

 ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ : ΤΟΥ ΓΚΟΡΑΝ ΠΑΣΚΑΛΙΕΒΙΣ

 
Ο Μίσα Μπράνκοφ είναι συνταξιούχος καθηγητής μουσικής. Ένα πρωινό λαμβάνει ένα γράμμα που του ζητάει να έρθει σε επαφή με το Εβραϊκό Μουσείο του Βελιγραδίου. Εκεί μαθαίνει πως, κατά τη διάρκεια κάποιων ανασκαφών στους υπονόμους της Παλιάς Αγοράς της πόλης, βρέθηκε ένα σιδερένιο κουτί, στο ίδιο σημείο όπου, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρισκόταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Σέρβους Εβραίους και Τσιγγάνους. Τo περιεχόμενο του κουτιού θα αλλάξει τη ζωή του καθηγητή. Η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Σερβίας για τα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Το παρελθόν έρχεται να διεισδύσει στη ζωή ενός ηλικιωμένου καθηγητή μουσικής και να του ανατρέψει τη βεβαιότητα της ταυτότητάς του, σε μια ταινία που φέρει τη σφραγίδα του μεγάλου Σέρβου δημιουργού, κινηματογραφημένη με απλότητα, ειλικρίνεια και συναίσθημα.


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012   8.00 ΜΜ.

 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΝΥΧΤΑ ΣΙΩΠΗΣ : ΤΟΥ ΡΕΊ΄Σ ΤΣΕΛΙΚ


Μία νεαρή κοπέλα, σε ένα απομονωμένο χωριό της Ανατολίας, προσφέρεται ως νύφη σε έναν μεγαλύτερο άντρα. Την πρώτη νύχτα του γάμου, η κοπέλα προσπαθεί να αποφύγει με διάφορα τεχνάσματα την αναπότρεπτη κατάληξη της βραδιάς. Παρότι το καταφέρνει για πολλή ώρα, κάποια στιγμή το σκοτεινό παρελθόν του συζύγου της έρχεται στην επιφάνεια.

Με το «Night of Silence» ο Reis Celik, ασκεί κριτική σε μία συγκεκριμένη κοινωνική πραγματικότητα, που ισχύει ακόμη στην Τουρκία. Παράλληλα επιχειρεί με ποιητικό τρόπο την κατάδυση στον ψυχικό κόσμο δύο ανθρώπων που αισθάνονται φυλακισμένοι στις οικογενειακές τους παραδόσεις και στους ρόλους που αυτές τους υπαγορεύουν. Η ταινία, που με το ανατρεπτικό της τέλος καταρρίπτει το μύθο μιας φαινομενικά ισχυρής-ανδροκρατικής κοινωνίας, βραβεύτηκε με την κρυστάλλινη σφαίρα στο Νεανικό Τμήμα της πρόσφατης Berlinale.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα «μαμούθ» για παράνομους τζογαδόρους ακόμη κι όταν παίζουν στο σπίτι

«Τσουχτερές» ποινές προαναγγέλλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιχνιδιών για τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών που θα συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς αδειοδότηση, αλλά και στους παίκτες που θα «τζογάρουν» μέσω αυτών των εταιρειών.
Από τις 5 Δεκεμβρίου η ΕΕΕΠ θα ενεργοποιήσει την προαναγγελθείσα «μαύρη λίστα», ενώ οι ποινές για τις εταιρείες θα είναι εξοντωτικές, καθώς όσοι συνεχίσουν χωρίς την προσωρινή ειδική άδεια θα διώκονται για κακούργημα με πρόστιμο που θα κυμαίνονται από 200.000 έως 500.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και αυστηρές διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινές φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.
Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς και για τους επίδοξους «τζογαδόρους», καθώς όποιος συλλαμβάνεται θα τιμωρείται με πρόστιμο 1000 ευρώ, οι κηδεμόνες ανηλίκων που εντοπίστηκαν να παίζουν με πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ όσοι διαφημίζουν τέτοιες εταιρείες θα πληρώνουν πρόστιμο πουμπορεί να φτάσει και τα 20.000 ευρώ.
Επειτα από αυτή την απόφαση οι μοναδικές εταιρείες που έσπευσαν να λάβουν την προσωρινή άδεια είναι οι SportingBet και Paddy Power, ενώ άλλες αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναφορικά με τη νομιμότητα του νέου καθεστώτος.
Τελευταία αποχώρηση το γραφείο στοιχημάτων William Hill που ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ελληνική διαδικτυακή αγορά μέχρις ότου γίνει σαφέστερη η νομοθεσία.
«Το William Hill θεωρεί πως υφίστανται σημαντικά ζητήματα όσον αφορά την νομιμότητα και την εφαρμογή αυτών των προτάσεων. Παρ' όλα ταύτα, ωσότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια, έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από την αγορά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο.
Την αποχώρησή της από την αγορά τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα έχει ανακοινώσει επίσης, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους, η Διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων Betfair, ενώ το ίδιο έπραξε νωρίτερα και η Ladbrokes.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ


ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

 Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, γιορτάζουμε τα 3 χρόνια από τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης (γενέθλια). Στις 11.00 π.μ., θα γίνει ομιλία από τον γνωστό καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαο Τζιράκη, με το σημαντικό θέμα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στην βιβλιοθήκη, όπου θα υπάρχει και μπουφές.

 Διοργανωτές της εκδήλωσης: Δανειστική Βιβλιοθήκη "Αθηνά Γλαυκώπις" Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Λεονταρίου. «Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου. «Κοινόν των Βοιωτών για τον πολιτισμό και το περιβάλλον».

 Η βιβλιοθήκη θα είναι στην διάθεση των επισκεπτών έως τις 8.00 μ.μ.

ΕΔΡΑ: ΛΕΟΝΤΑΡΙ - ΑΛΙΑΡΤΟΥ Τηλ: 22620-65463 22620 - 65611,
ΦΑΧ: 22620 - 65463 email: vivliothikileontari@yahoo.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είδους -χειρότερη- κρίση μας περιμένει;

Μολονότι αρκετοί πια έχουν γίνει φτωχοί, απαιτείται κάποιος χρόνος έως ότου οι άνθρωποι εξαντλήσουν όλο το κομπόδεμά τους και βουλιάξουν στην εξαθλίωση. Αραγε, θα μας αφήσουν να βουλιάξουμε όπως εκείνοι για τους οποίους ο Τζον Στάινμπεκ έγραψε τα «Σταφύλια της οργής»; Ποιο είναι όμως το οικονομικό μέλλον της άρρωστης χώρας μας; 
Τι απέγινε η γεωργία της; Τι απέγινε η βιομηχανία της; Πού κατέληξαν οι κερδοφόρες υπηρεσίες της; Ποια είναι η απειλή σήμερα; 
Τι είδους -χειρότερη- κρίση μας περιμένει;

Η αλήθεια είναι σκληρή.
Νέα μέτρα ή νέοι φόροι θα κάνουν την απόδρασή μας από τη φτώχεια σχεδόν αδύνατη.
Η κυβέρνηση από την.. πλευρά της σπεύδει να υπενθυμίσει τη σχετική ρήτρα που έχει τεθεί στο Μνημόνιο:
αν τα έσοδα τεθούν εκτός στόχων, τότε θα έρθουν μέτρα. Μέτρα ή φόροι; Αλλά προεκλογικώς η τρικομματική κυβέρνηση υποσχόταν όχι νέους φόρους και η Νέα Δημοκρατία μείωση των φόρων.
Δηλαδή πιστεύουν ότι τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους τις έχουμε ξεχάσει; Πλανώνται πλάνην οικτράν.


Τα στοιχεία της Eurostat απεικονίζουν τη θλιβερή πραγματικότητα, αυτήν που προσπαθεί να εξωραΐσει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ανάπτυξη θα έρθει το 2014, μας λέει.
Στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική προβλέπεται ότι το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει το 2013 κατά 4,5%, ενώ η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς (!) ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014. Η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ φθάνει το 24% στην περίοδο 2008-2013. Η ανεργία εκτιμάται στο 26% το 2013 και το 2014. Και μπορεί να δρομολογηθεί ανάπτυξη μέσα σε αυτό το τοπίο; Εντάξει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στα όρια της φτώχειας έχουν κατέλθει 3,4 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα. Το 2011 τo 31% του ελληνικού πληθυσμού ζει κοντά στα όρια της φτώχειας. Και το 21% ζει οριακά με πενιχρό εισόδημα. Από δίπλα μας, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Ισπανοί. Το 15% των Ελλήνων αδυνατεί πλέον να καλύψει βασικές ανάγκες.

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία.
Ατομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος (μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων). Την ίδια χρονιά στην Ε.Ε., 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,2% του πληθυσμού, έναντι 23,4% το 2010 και 23,5% το 2008.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (49%), στη Ρουμανία και τη Λεττονία (40%), στη Λιθουανία (33%) και στην Ουγγαρία και την Ελλάδα (31%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (15%), στην Ολλανδία και στη Σουηδία (16%), στο Λουξεμβούργο και στην Αυστρία (17%).

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Ισπανία (22%) και στην Ελλάδα (21%).
Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (10%), στην Ολλανδία (11%), στην Αυστρία, στη Δανία και στη Σλοβακία (13%). Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2011 ανήλθε σε 15,2%, έναντι 8,8% στην Ε.Ε. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην Ε.Ε., ξεκινώντας από 1% στο Λουξεμβούργο και τη Σουηδία και φτάνοντας στο 44% στη Βουλγαρία και στο 31% στη Λεττονία. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που ζούσε σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας ανήλθε σε 11,8% το 2011, έναντι 10% στην Ε.Ε.

Δεν μπορείς να φορτώνεις συνεχώς με νέα χρέη μια αφερέγγυα χώρα, που δεν έχει καμιά ελπίδα να τα ξεπληρώσει ώστε να ξαναβγεί στις αγορές. Και επειδή τους κουτόφραγκους τους πιάσαμε κορόιδα όχι μία, αλλά τρεις φορές, μια για να μπούμε στο ευρώ, μια για να πάρουμε το πρώτο δάνειο με το πρώτο Μνημόνιο και άλλη μια με τα επόμενα Μεσοπρόθεσμα και τα Μνημόνια, έχουν θέσει τους όρους και θα επιβλέψουν την εκτέλεσή τους!

Οι εσωτερικές υποχρεώσεις μιας χώρας είναι να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις και να εξασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών και αγαθών στους πολίτες.
Οταν αφαιρεί από αυτές τις παροχές και μεταβιβάζει διαρκώς τον παραγόμενο πλούτο στο εξωτερικό προκειμένου να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των ξένων δανειστών, υποθηκεύει αυτούς τους πολίτες και την περιουσία του κράτους ως ενέχυρο για το χρέος.
Χωρίς αιδώ υποστηρίζουν τη διαβόητη εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή μια υποτίμηση χωρίς εκείνους τους ανεξάρτητους μηχανισμούς που επιτρέπουν την υποτίμηση του νομίσματος...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:ΥΠΟΠΟΛΥΒΟΛΑ SCORPION ΣΕ ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ


scorpion1
Μια εξαιρετικά σοβαρή αστυνομική επιχείρηση εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μετά από πηγές που αξιοποιήθηκαν καταλλήλως από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος συνελήφθησαν χθες το ξημέρωμα στην εθνική οδό Λαμίας-Αθήνας δύο άτομα με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση οι οποίοι επέβαιναν σε ύποπτο Ι.Χ.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ελήφθη με μεγάλες προφυλάξεις(αφού είχε δοθεί σήμα για επικίνδυνα άτομα που επέβαιναν στο όχημα)οι άνδρες της ασφάλειας ανοίγοντας το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου έπεσαν στο «λαβράκι» για το οποίο είχαν στήσει το μπλόκο: Μισή ντουζίνα υποπολυβόλα scorpions βρίσκονταν χωμένα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ακολούθησε έρευνα σε σπίτια της Λαμίας όπου προσήχθησαν 3 άτομα ενώ έρευνες γίνονταν και σε διαμερίσματα της Αθήνας για την ανακάλυψη συνενόχων.
Η έρευνα συνεχίζεται από άνδρες της ασφάλειας Λαμίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά εξετάζεται εκτός από τη ευρεία λαθρεμπορία οπλισμού εαν τα υποπολυβόλα προορίζονταν για κάποια ενέργεια κοινών ποινικών ή σε άλλες επιθετικές ενέργειες. Στην υπόθεση επλέκεται και άνθρωπος μέσα από τη φυλακή.http://makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

“J.A.C.E.” στο Κινηματογράφο της Θήβας




Σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, θα προβάλλεται η κινηματογραφική ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη J.A.C.E.”
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας θα παρευρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου λειτουργεί ο Χειμερινός Κινηματογράφος, και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με τον δημιουργό της ταινίας που αγαπήθηκε διεθνώς και βραβεύτηκε με τα Βραβεία Καλύτερης Ερμηνείας και Ταινίας σε Τόκιο, Θεσσαλονίκη, Βουκουρέστι.
Ώρα Προβολής : 21.15 μ.μ.
Περίληψη:
Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι, με τίτλο το όνομα του ήρωά της, ενός σημερινού Ολιβερ Τουιστ. Τον φωνάζουν Jace, είναι ορφανός και η ζωή του είναι μια ανεστραμμένη, «νουάρ» Οδύσσεια. Κυνηγημένος από τα επτά του χρόνια και χωρίς ταυτότητα, θα βρει στο πρόσωπο της Μαρίας τον αληθινό έρωτα και το όνειρο μιας οικογένειας, καθώς βρίσκεται αναγκασμένος να την προστατέψει, κι αυτήν και το παιδί της, από τις ίδιες συμμορίες που τον καταδιώκουν από μικρό.
Ηθοποιοί: Alban Ukaj, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Μηνάς Χατζησάββας, Χρήστος Λούλης
Σκηνοθέτης: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Σεναριογράφος: Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Νίκος Πανουτσόπουλος.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Βροχές, καταιγίδες θα πλήξουν τις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ αναμένεται να πέσουν και χιόνια στα ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες το απόγευμα, κυρίως στα παραθαλάσσια και χιονιά στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονιας.τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία νοτιότερα, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Ύφεση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς και ενισχυμένοι στο Ιόνιο τοπικά σε 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονιά, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιά γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ και προς το βραδύ δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 ενισχυμένοι μέχρι το μεσημέρι σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί εξασθενουντες σταδιακά από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι - απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ