Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Παπαχρήστου: Δεύτερη στη λίστα των χειρότερων Tweets της χρονιάς

Τι γράφει το περιοδικό Time για το επίμαχο "Ολυμπιακό" και ρατσιστικό Tweet της Βούλας Παπαχρήστου, που παίρνει το αργυρό μετάλλιο στη φετινή λίστα με τα δέκα χειρότερα "τιτιβίσματα" της χρονιάς
Η Ελληνίδα αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, "φιγουράρει" στη δεύτερη θέση της λίστας που έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Time και η δημοσιογράφος Kelly Conniff, στην οποία καταγράφονται τα 10 χειρότερα Tweets για το 2012.
Η Βούλα Παπαχρήστου καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση εξαιτίας του ρατσιστικού "τιτιβίσματος" της λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το κείμενο που αναφέρεται στα όσα έγραψε, φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο, "Racism At the Olympics".
"Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!", έγραψε η ίδια, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και εν συνεχεία, τον αποκλεισμό της από τους αγώνες του Λονδίνου.
Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες δηλώσεις της η Παπαχρήστου έκανε λόγο για ατυχές χιούμορ. Όταν τελικά η αθλήτρια απολογήθηκε δημόσια μέσω του διαδικτύου, ήταν αργά. Τον αποκλεισμό για ρατσιστικά σχόλια στο κοινωνικό δίκτυο γνώρισε και η αθλήτρια ποδοσφαίρου της εθνικής Ελβετίας, Michel Morganella, λίγη ώρα μετά την ήττα που γνώρισε η ομάδα της από τη Νότια Κορέα.
Εδώ οι κανόνες για τη χρήση των social media από τους αθλητές, σύμφωνα με το καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Στην πρώτη θέση των χειρότερων Tweets, βρίσκεται η γκάφα του βρετανικού καταστήματος μόδας CelebBoutique, το οποίο ντύνει τους πελάτες του όπως ντύνονται οι διασημότητες. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος, είδαν ότι στο twitter ήταν πρώτο στα trending topics η λέξη Aurora, προφανώς λόγω της μαζικής δολοφονίας που είχε γίνει στην πρεμιέρα της νέας ταινίας Μπάτμαν στην Aurora του Κολοράντο.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος όμως δεν διασταύρωσαν τις ειδήσεις στο internet πριν αναρτήσουν το εξής tweet:
"Η λέξη Aurora είναι στην κορυφή προφανώς λόγω του φορέματος μας Aurora, εμπνευσμένο από την Kim K" ("#Aurora is trending, clearly about our Kim K inspired #Aurora dress"). Ιδού και το φόρεμα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα «έφυγε» πρίγκιπας του ροκ

Στις 6 Δεκεμβρίου 1990 άφησε την τελευταία του πνοή ο Π. Σιδηρόπουλος
Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, του σημαντικότερου εκπροσώπου της ελληνικής ροκ. Ο «ασυμβίβαστος» της ελληνικής μουσικής, έζησε μια θυελλώδη ζωή και άφησε πίσω του μια βαριά κληρονομιά με τα τραγούδια του που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1948 στη Κυψέλη. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε πάει για σπουδές στο Μαθηματικό. Εκεί γνωρίζει τον Παντελή Δελληγιαννίδη (κιθαρίστα των Olympians) και φτιάχνουν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Ακολουθούν τα «Μπουρμπούλια» κάτω όμως από τις αντίξοες συνθήκες της δικτατορίας και καθώς οι αρχές τους χαρακτηρίζουν επικίνδυνους και απόβλητους το σχήμα διαλύεται.

Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους οργάνωσε το συγκρότημα «Σπυριδούλα». Με αυτό το σχήμα δημιούργησε τον δίσκο «Φλού». Το 1979 μαζί με τους μουσικούς Παπαντίνα, Νέστορα και Τζιμόπουλο φτιάχνει το σχήμα «Εταιρία Καλλιτεχνών» με αγγλικό στίχο. Το σχήμα αυτό δεν κυκλοφορεί δίσκο, όμως ένα τραγούδι από αυτήν την περίοδο, το «Clown», περιλαμβάνεται στον κατοπινό του δίσκο «Zorba the freak». Εκείνη την περίοδο κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου «Ο Ασυμβίβαστος» όπου και ερμηνεύει τα τραγούδια του soundtrack.

Το 1980 ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σε ένα σχήμα, τους «Απροσάρμοστους» όπου ηχογραφούν σημαντικούς δίσκους ενώ το 1982 κυκλοφορούν το «Εν λευκώ». Τα τραγούδια «Η» και «Αντεργκράουντ με στράς» λογοκρίνονται, για «προτροπή στη χρήση ναρκωτικών» και το τραγούδι «Ύστατη στιγμή» για «προσβολή της δημοσίας αιδούς».

Το 1987 πραγματοποιεί μια συγκλονιστική εμφάνιση στο Ηρώδειο στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου «Τολμηρή επικοινωνία» ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Βάρου και απαγγέλλοντας ποιήματα του ιδίου από το βιβλίο «Θηρασία». Το 1988 συμμετέχει στο δίσκο «Ηλεκτρικός Θησέας» και το 1989 κυκλοφορεί το «Χωρίς μακιγιάζ», ο οποίος είναι ηχογραφημένος ζωντανά στο Μετρό.

Το καλοκαίρι του 1990 ξαφνικά άρχισε να παραλύει το δεξί του χέρι. Οι γιατροί υπέθεταν πρόβλημα στα αγγεία, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε.

Το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου ο Παύλος Σιδηρόπουλος πεθαίνει από χρήση ηρωίνης στο πατρικό του σπίτι.

Κηδεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1990, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία πλήθους κόσμου που είπε το τελευταίο αντίο στον Πρίγκιπα του ελληνικού ροκ.

Τον επόμενο χρόνο οι Απροσάρμοστοι κυκλοφορούν τον δίσκο «Άντε και καλή τύχη μάγκες», όπου ορισμένα τραγούδια είχε προλάβει να τα ηχογραφήσει ο Παύλος Σιδηρόπουλος και τα υπόλοιπα τα ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών επαρχίας Λιβαδειάς

Ψάχνει τους αλλοδαπούς με καταστήματα η Χρυσή Αυγή 

«Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, εξυπηρετούν καραμπινάτα την εργοδοσία, τα μεγάλα αφεντικά» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών επαρχίας Λιβαδειάς με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
«Και να που τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Με άνανδρο και χυδαίο τρόπο τα έβαλαν με τα άρρωστα παιδιά και τους συνοδούς τους, γιατί είναι μετανάστες. Πήραν όμως πληρωμένη απάντηση από τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Φαίνεται οτι κανένας δεν τους έμαθε οτι όλες οι γυναίκες σε όλη τη γη πονούν το ίδιο για να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, οτι ο πόνος, η αρρώστια, ο θάνατος δεν γνωρίζουν φυλή, χρώμα, θρησκεία ή έθνος. Είναι δε τόσο φιλάνθρωποι και καλοί χριστιανοί  που δίνουν την ελεημοσύνη τους… κρατώντας ρόπαλα και κράνη, ασκώντας τρομοκρατία και ψυχολογική βία»,αναφέρει μεταξύ άλλων ο σύλλογος.
«Μοστράρουν για αντισυστημικοί. Είναι όμως το μακρύ χέρι του συστήματος, εξυπηρετουν καραμπινάτα την εργοδοσία, τα μεγάλα αφεντικά» και «είναι τόσο "νταήδες" και κυνηγοί της διαφθοράς που τα βάζουν με ανυπεράσπιστες μετανάστριες, ενώ αυτούς, τους σωματέμπορους,  που τις εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους ή τις εκπορνεύουν σε διάφορα "μαγαζιά" δεν τους αγγίζουν...Μήπως γιατί τους γνωρίζουν πολύ καλά;...», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας τονίζει: «Σήμερα, σε συνθήκες οξυμμένης οικονομικής κρίσης, που τα περιστατικά φτώχειας καθημερινά πολλαπλασιάζονται, η απάντηση είναι η ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται από το οργανωμένο κίνημα, τις Λαϊκές Επιτροπές και η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή των εκμεταλλευτών του μόχθου μας, για κουμαντάρουμε εμείς τη ζωή μας και τον τόπο, χωρίς προστάτες...Και σ΄ αυτό τον αγώνα είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά των γυναικών...».
Γ.ΜΠΑΡ.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ: Διπλό φονικό στο Μώλο - Νεαρός σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τρία άτομα



Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Μώλο και σε όλη τη Φθιώτιδα από το διπλό άγριο φονικό με δράστη ένα 18χρονο παιδί.

Το μακελειό ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00΄ το βράδυ, όταν ο 18χρονος για άγνωστη αιτία τσακώθηκε με τη γιαγιά του, η οποία τον μεγάλωσε, αφού οι γονείς του είχαν χωρίσει εδώ και χρόνια.

Ο 18χρονος αρχικά έσφαξε με ένα μαχαίρι, που πήρε από την κουζίνα, την 89χρονη γιαγιά του. Τις φωνές της ηλικιωμένης γυναίκας άκουσε ένα ζευγάρι που έμενε δίπλα και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ο νεαρός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε στον 74χρονο γείτονα με τον οποίο συνεπλάκη. Δυστυχώς και ο 74χρονος δέχθηκε θανάσιμα χτυπήματα με το μαχαίρι, αφήνοντας την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της 58χρονης γυναίκας του, η οποία τραυματίστηκε και αυτή από το μαχαίρι του δράστη στο πρόσωπο, ευτυχώς όμως χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Η γυναίκα αιμόφυρτη έτρεξε να γλυτώσει και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως και άλλοι γείτονες, καθώς επίσης και αστυνομικοί του Α.Τ. Μώλου, οι οποίοι βρήκαν τον 18χρονο σε κατάσταση σοκ δίπλα στα θύματα και το μαχαίρι στο πάτωμα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, αφού ήταν και αυτός τραυματισμένος ελαφρά στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του είχαν μπλέξει στα δίχτυα των ναρκωτικών και είχαν χωρίσει. Ο 18χρονος έμενε με τη γιαγιά του και είχε και αυτός κάποια προβλήματα με ναρκωτικά, αλλά όπως είπαν κάτοικοι του Μώλου στο LamiaReport, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε μέχρι εκεί.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας που ερευνούν την υπόθεση, προσπαθούν να μάθουν τι όπλισε το χέρι του 18χρονου νεαρού, με αποτέλεσμα να φτάσει στο διπλό φονικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης του Δ. Αλιάρτου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Καλούνται τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σε τακτική  Συνεδρίαση (αρ. 76 του Ν. 3852/2010)  την Πέμπτη 13/12/ 2011 και ώρα 17:00,
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης  στα παρακάτω  θέματα:

Θέμα 1. Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2013 (άρθρο 76 παρ.3  Ν.3852/2010)


                                                                          Ο Πρόεδρος  της επιτροπής διαβούλευσης

                                                                          Ντασιώτης Γεώργιος  Δήμαρχος Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσιο: Θα ζητήσει αναστολή της απόφασης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για το τέλος ακινήτων θα καταθέσει το Δημόσιο, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο.
Αυτό αποφασίσθηκε σήμερα σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη διοίκηση της ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού και επέβαλε στη ΔΕΗ να σταματήσει την είσπραξη του τέλους.
Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η ΔΕΗ θα συνεχίσει να χρεώνει στους καταναλωτές το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς που εκδίδονται στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από τώρα μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις. Για το θέμα αυτό αναμένεται γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Ήδη, όπως μετέδωσε χθες το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα υποκαταστήματα ότι μπορούν να δέχονται από τους καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς χωρίς το τέλος ακινήτων. Στις περιπτώσεις αυτές οι οφειλές από το τέλος μεταφέρονται στις ΔΟΥ, οι οποίες ενημερώνονται από τη ΔΕΗ για τις δόσεις που εκκρεμούν.
Σε περίπτωση πάντως που το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαιώσει ότι το τέλος δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, το Δημόσιο θα πρέπει να επιδιώξει την είσπραξή του μέσω διαφορετικού μηχανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εικόνα μιλάει από μόνη της...

Αστυνομικοί των ΜΑΤ βρίσκονται με τις ασπίδες στα χέρια. Πίσω τους, στον τοίχο ενός κτιρίου είναι γραμμένο το σύνθημα «Να μη ζούμε σαν δούλοι». Από το σημείο περνά μία μαυροφορεμένη ηλικιωμένη γυναίκα.....


κρατώντας μπαστούνι. Το φωτογραφικό καρέ είναι από τη σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση της τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας , το Λύκειο Ελληνίδων , ο Σύλλογος ‘‘Φίλοι του βιβλίου Θήβας , οι Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής , ο Σύλλογος Φωτογραφίας & καλλιτεχνικής έκφρασης Θήβας « Ελείτροχος» σας προσκαλούν στο μουσικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας .
Για τον μεγάλο συνθέτη και τραγουδιστή θα μιλήσει ο συγγραφέας Ηλίας Βολιώτης- Καπετανάκης και θα συμμετέχουν οι μουσικοί :
Θωμάς Παναγόπουλος Μπουζούκι
Παναγιώτης Ρωμανάς Μπουζούκι
Ελένη Λαζάρου Μπαγλαμά – τραγούδι
Βαγγέλης Τζουμανέκας Μπαγλαμά – τραγούδι
Ελένη Ξυνού – Κοβάνη Ακορντεόν
Χρίστος Γαλιτόπουλος Κιθάρα – Τραγούδι
Βαγγέλης Γρυπάρης Τραγούδι
Σωτήρης Παπαναστασίου Τραγούδι
Θα συμμετέχει χορωδία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας .
Η είσοδος είναι 5 ευρώ και θα διατεθούν όλα στην ανέγερση του κέντρου διημέρευσης ΑμεΑ στη Θήβα.
Ο σκοπός είναι σημαντικός και οι παρουσία σας θα στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται.
Προπώληση εισιτηρίων στα Διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων που συμμετέχουν στο Σύλλογο ΑμεΑ Αγ. Ανάργυροι Θήβας, , στα βιβλιοπωλεία Τάσου Σαμιώτη , Βαρβάρας Παναγιωτίδη ( συν + πλην ), Θεοδωσίας Κανακάλη (Γραφή) και στο Φαρμακείο Κωσταντίνου Αγγέλου στο Τάχι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 26% η ανεργία τον Σεπτέμβριο


 

Νέο ρεκόρ σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα για το μήνα Σεπτέμβριο, φτάνοντας το 26% από το 18,9% το Σεπτέμβριο του 2011 και 25,3% τον Αύγουστο του 2012. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε μέσα σε ένα χρόνο, αφού αυξήθηκε κατά 38% και οι άνεργοι έφτασαν τα 1.295.203 άτομα.

Στους μαύρους καταλόγους της ανεργίας, τα κύρια «θύματα», είναι δυστυχώς νέοι έως 24 ετών, αφού το ποσοστό ανεργίας  σε αυτές τις ηλικίες φτάνει το 56,4%. Η ανεργία μαστίζει και τις γυναίκες με ποσοστό ανεργίας 30,1%.

Ακόμη, η Αττική -στην οποία διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας-, 
έχει «σταθεροποιηθεί»  στη δεύτερη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, με ποσοστό 27,6%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26% τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι 18,9% τον Σεπτέμβριο 2011 και 25,3% τον Αύγουστο 2012. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.295.203 άτομα και αυξήθηκαν κατά 356.495 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρυσι (αύξηση 38%) και κατά 34.670 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (αύξηση 2,8%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.695.053 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 325.334 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 21.626 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο εφέτος (μείωση 0,6%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.373.692 άτομα και αυξήθηκε κατά 283 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2011 (μηδενική μεταβολή) και μειώθηκαν κατά 3.119 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (μείωση 0,1%).

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 30,1% (από 22,3% τον Σεπτέμβριο 2011) και στους άνδρες σε 22,9% (από 16,4%).

Ηλικιακά, στους νέους 15- 24 ετών η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 56,4% (από 47,6% τον Σεπτέμβριο πέρυσι) και ακολουθεί η πλέον παραγωγική ηλικία 25- 34 ετών (34,3% από 25,6%). Έπονται οι ηλικίες, 35- 44 ετών (21,9% από 15,5%), 45- 54 ετών (19,5% από 13,3%), 55- 64 ετών (13,5% από 8,3%) και 65- 74 ετών (6,9% από 3%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, τα «σκήπτρα» διατηρεί η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28% τον Σεπτέμβριο 2012 από 20,4% τον Σεπτέμβριο 2011) και στη 2η θέση είναι η Αττική (27,6% από 19,2%). Ακολουθούν, η Μακεδονία- Θράκη (26,3% από 20,5%), η Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα (26,1% από 19,2%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (24,4% από 17%), το Αιγαίο (22,6% από 14,2%) και η Κρήτη (20% από 17,8%).


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 16 λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές

Δεκαέξι διαχρονικές στρεβλώσεις και διαρθρωτικά ζητήματα ανεβάζουν τις τιμές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.
Στα αίτια η ΕΑ παραθέτει την ύπαρξη καρτέλ, την έλλειψη ελληνικής παραγωγής, την ύπαρξη μεσαζόντων κλπ.
1. Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων (κατακερματισμός του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα και έλλειψη οργανώσεων παραγωγών, μη έκδοση παραστατικών, ρυθμιστικά εμπόδια στο λιανεμπόριο κ.ά.).
2. Το υψηλό μη ανακτήσιμο κόστος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες αδειοδότησης για ανάπτυξη νέων προϊόντων, οι δαπάνες αδειοδότησης και αρχικής λειτουργίας. Για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός οι διεθνείς οργανισμοί προτείνουν τη μείωση του κόστους εξόδου με το να επιτρέπεται η σύντομη ρευστοποίηση των εμπορευμάτων (πώληση κάτω του κόστους).
Η χαμηλή εισοδηματική ελαστικότητα ζήτησης για συγκεκριμένα προϊόντα (βασικά είδη διατροφής).
4. Οι διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ σε τρόφιμα. Από τον Μάρτιο του 2010 έγιναν συνολικά τέσσερις αυξήσεις.
5. Το υψηλό ενεργειακό κόστος με τις διαδοχικές αυξήσεις στον ΕΦΚ και στην ενέργεια.
6. Οι αθέμιτες συμβατικές πρακτικές που προκύπτουν από ασυμμετρίες διαπραγματευτικής ισχύος παραγόντων της αλυσίδας.
7. Η αδιαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα καταναλωτικών αγαθών (κυρίως τροφίμων).
8. Η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε συνδυασμό με το ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών (περισσότερες εισαγωγές από εξαγωγές) και τα υψηλά μεταφορικά κόστη.
9. Οι υψηλοί συντελεστές της φορολογίας, σε συνδυασμό με πολιτικές transfer pricing από την πλευρά πολυεθνικών εταιρειών.
10. Η εμπλοκή πληθώρας μεσαζόντων στην αλυσίδα διανομής. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται την ύπαρξη υπερκέρδους σε συγκεκριμένα στάδια της αλυσίδας διανομής.
11. Η υποχρεωτική ελληνική επισήμανση, μία πρακτική που ουσιαστικά αποτρέπει τη διεύρυνση των παράλληλων εισαγωγών, που θα μπορούσε εν μέρει να αποτρέψει το μοίρασμα εθνικών αγορών από την πλευρά ορισμένων πολυεθνικών επιχειρήσεων.
12. Η έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.
13. Η γεωγραφία νησιωτικού τύπου, που δημιουργεί μικρές κλειστές αγορές και αυξάνει τα μεταφορικά κόστη.
14. Οι συγκυριακές διεθνείς ανατιμήσεις πρώτων υλών.
15. Η άκρατη κερδοσκοπία, που ευνοείται από τον σύνθετο χαρακτήρα της ακρίβειας, επειδή δυσκολεύει τον ακριβή εντοπισμό και επιμερισμό ευθυνών των παραγόντων που την προκαλούν.
16. Τα κατάλοιπα των προς τα πάνω στρογγυλοποιήσεων που προκάλεσε η είσοδος της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.).
Σε όλα τα παραπάνω, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού συμπεριλαμβάνουν την τρέχουσα γενική οικονομική συγκυρία, που δυσκολεύει τον τραπεζικό δανεισμό προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον τις περισσότερες φορές είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τοις μετρητοίς για να εισάγουν πρώτες ύλες ή τελικά προϊόντα που εμπορεύονται.
Πρωταθλήτρια η Ελλάδα
Ας σημειωθεί ότι στις πρώτες θέσεις της ακρίβειας στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Η χώρα μας έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια της κρίσης να σκαρφαλώσει ακόμα και στην πρώτη θέση ως η ακριβότερη ευρωπαϊκή χώρα στις τιμές ορισμένων προϊόντων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα ανά ομάδα προϊόντων είναι η εξής:
  • Στο ψωμί -δημητριακά η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση (από 7η το 2010), δηλαδή 16% ακριβότερη από το μέσο όρο της ΕΕ ενώ έχει και την υψηλότερη τιμή παραγωγού.
  • Στα ψάρια η Ελλάδα είναι η 6η ακριβότερη χώρα με 12,4% πάνω από το μέσο όρο.
  • Στο γάλα- τυροκομικά η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα, με 31,5% πάνω από το μέσο όρο στην ΕΕ. Και εδώ η τιμή παραγωγού είναι υψηλότερη (47- 56 λεπτά για το αγελαδινό γάλα έναντι 29 στην ΕΕ).
  • Στα λίπη- έλαια η Ελλάδα είναι η 7η ακριβότερη χώρα με 15,7% πάνω από το μέσο όρο.
  • Στα μη αλκοολούχα ποτά η Ελλάδα καταλαμβάνει την 10η θέση με απόκλιση 9,4% από την ΕΕ.
  • Στα ρούχα η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση και στα παπούτσια στην 9η, με 3% και 8% αντίστοιχα πάνω από την ΕΕ.
  • Σε αγαθά όπως έπιπλα, οικιακές συσκευές, χαλιά κλπ, παραμένουμε ακριβότεροι από την ΕΕ σε ποσοστά έως 8% παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αγορές επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση.
  • Βέβαια σε κάποιους τομείς έχουν γίνει και προσπάθειες ώστε να πέσουν οι τιμές και η ελληνική αγορά εμφανίζεται να είναι φθηνότερη από το μέσο όρο της ΕΕ στους τομείς μεταφορών, παρά τους υψηλούς φόρους στα καύσιμα, στο κρέας και στα φρούτα - λαχανικά.
Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat, ότι οι τιμές στην αγορά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά την ύφεση και τη μείωση των εισοδημάτων.
Ακόμα, σημείωσαν ότι η μείωση των τιμών προϋποθέτει και την αύξηση της προσφοράς και τόνισαν πως η αιτία για την ακαμψία των τιμών είναι ότι τα πραγματικά εισοδήματα λόγω της παραοικονομίας δεν έχουν μειωθεί στο επίπεδο που δείχνουν οι επίσημοι δείκτες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Δευτέρα συνεδριάζει το Δ.Σ του Δ.Αλιάρτου


Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 23η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
       Α/Α      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
         1       Περί της αποδοχής και κατανομής 1ης δόσης ΣΑΤΑ 2012.
         2       Περί της αποδοχής ποσού από Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Κ.Α 3121.0002(δάνειο
                  αποδυτηρίων).
         3       Περί της αποδοχής ΚΑΠ μηνός Νοεμβρίου.
         4       Περί της αποδοχής ΣΑΤΑ Σχολείων.


         5       Περί της έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας για εκμίσθωση Δημοτικών Κτιρίων.
         6       Περί της αποδοχής ποσού ΧΑΔΑ.
         7       Περί του καθορισμού τέλους για την χρήση Βιολογικού Καθαρισμού.
         8       Περί αναμορφώσεων Προυπολογισμού τρεχούσης χρήσεως.
         9       Περί της έγκρισης Πρακτικών Δημοπρασίας Οικιών του Δήμου Αλιάρτου.
        10       Περί της αποδοχής ποσού 530,25€  από πρόστιμα ΚΟΚ.
        11       Περί της αποδοχής της απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης του έργου <<ΑΝΑΠΛΑΣΗ
                  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ ΑΣΚΡΗΣ>>.
        12       Περί του καθορισμού και έγκριση του τρόπου δημοπράτησης του έργου <<ΑΝΑΠΛΑΣΗ
                  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ ΑΣΚΡΗΣ>>.
        13       Περί της έγκρισης κατασκευής του έργου <<ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ
                  ΑΣΚΡΗΣ>> και διάθεση σχετικής πίστωσης.
        14       Περί της τροποποίησης - αναγνώρισης δρόμου στο Ο.Τ 166 και Ο.Τ 176 σχεδίου πόλεως του
                  Δήμου Αλιάρτου.
        15       Περί της τροποποίησης δημοτικού δρόμου μεταξύ Ο.Τ 156 και Ο.Τ 157 σχεδίου πόλεως
                  Αλιάρτου.
        16       Περί της έγκρισης γενικών προγραμμάτων άθλησης για όλους - μεγάλης διάρκειας περιόδου
                  2012-2013.
                                                                                                                 Ο Πρόεδρος του
                                                                                                           Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                          ΓΚΟΥΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                     Για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                            α) κ. Δήμαρχο Αλιάρτου
                                                                            β) κ. κ Δημοτικούς Συμβούλους
                                                                            ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο
                                                                            ΚΟΛΟΒΟΥ Γεωργία
                                                                            ΑΡΑΠΙΤΣΑ Γεώργιο
                                                                            ΒΙΤΣΗ Αλέξανδρο
                                                                            ΔΡΙΤΣΑ Σωτήριο
                                                                            ΙΩΑΝΝΟΥ Ιωάννη
                                                                            ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο
                                                                            ΚΑΛΟΓΡΗΑ Αθηνά
                                                                            ΚΑΤΣΙΦΗ Βενετία
                                                                            ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη
                                                                            ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ Παναγιώτη
                                                                            ΜΑΛΕΣΗ Κων/νο
                                                                            ΜΑΝΙΚΑ Χρυσόστομο
                                                                            ΜΠΑΛΟΚΑ Ηρακλή
                                                                            ΜΗΛΙΟ Κων/νο
                                                                            ΜΠΟΓΡΗ Ζαχαρούλα
                                                                            ΜΠΟΓΡΗ Σπυρίδων
                                                                            ΜΠΟΥΖΙΚΑ Κων/νο
                                                                            ΝΙΑΡΟ Παναγιώτη
                                                                            ΞΥΔΩΝΑ Δημήτριος
                                                                            ΠΑΝΟΥΣΗ Ευάγγελο
                                                                            ΠΑΠΑΔΙΑ Ευάγγελο
                                                                            ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιο
                                                                            ΠΕΛΩΝΗ Αριστειδη
                                                                            ΠΕΛΩΝΗ Χρήστο
                                                                            ΡΑΧΟΥΤΗ Ιωάννη

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΣ του Δήμου Λιβαδειάς


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 10η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων -Πρώην αίθουσα συνεδριάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου - Διοικητήριο.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012  μέχρι την 30/9/2012.
2 Αξιολόγηση και κατάρτιση όρων σύναψης δανείου ποσού #2.974,462 €# με αναγνωρισμένο πιστωτικό ίδρυμα για εξόφληση υποχρεώσεων του Δήμου σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 2  του Ν.4038/12».
3.Επιμήκυνση διάρκειας αποπληρωμής χορηγηθέντων δανείων από το Τ.Π.& Δανείων για 8 έτη και χορήγηση περιόδου χάριτος 3 ετών εντός της οποίας θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι.
4.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 348/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων που αφορά: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης, τροποποίηση  του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2012    με την εγγραφή των αντιστοίχων νέων Κ.Α.».
5.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 107/2012 απόφασης της ΔΕΥΑΛ που αφορά: «Επιμήκυνση διάρκειας πληρωμής χορηγηθέντος δανείου στη ΔΕΥΑΛ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων».
6.Απ΄ευθείας ανάθεση συντήρησης λογισμικού για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων στην εταιρεία ΝΙΟΥΡΟΠΑΜΠΛΙΚ Α.Ε.
7.«Αποδοχή ποσού { 316.490€ }  του Προγράμματος  Σ.Α.Τ.Α.  έτους 2012  (1η  δόση) για την εκτέλεση των έργων , και  κατανομή αυτού» .
8.«Αποδοχή ποσού 34.410,00€  από  Υπουργείο  Εσωτερικών , Αποκέντρωσης  και  Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης  (πιστώσεις Σ.Α.Τ.Α.  ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2012 )  που αφορά την Επισκευή  -Συντήρηση  Σχολικών  Κτιρίων    και   κατανομή  αυτού».
9.Αποδοχή Τροποποίησης μελέτης του έργου: <<ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΟ ΕΡΚΥΝΑ ΕΩΣ ΟΔΟ ΦΙΛΩΝΟΣ >> και έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του εν λόγω έργου.
10.Εγκριση 1ου Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
11.΄Εγκριση του 2ου Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες».
12. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & Συμπληρωματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου : "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)".
13.Έγκριση παράταση χρόνου ολοκλήρωσης της Σύμβασης του έργου : " ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ) "  .
14.Έγκριση και παραλαβή της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: Επικαιροποίηση οδών για σύνταξη μηκοτομών για το έργο «Σωληνωτό δίκτυο για την άρδευση 4.000 στρεμμάτων στην αναδασμωθείσα περιοχή Παρορίου».
15. Έγκριση και παραλαβή της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: Επικαιροποίηση οδών για σύνταξη μηκοτομών για το έργο «Σωληνωτό δίκτυο για την άρδευση 5.000 στρεμμάτων στην αναδασμωθείσα περιοχή Δαύλειας και Μαυρονερίου».
16.Λήψη απόφασης περί υποβολής αίτησης για ένταξη έργου στα πλαίσια του Ε.Π. «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» του Άξονα Προτεραιότητας 11- Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής Στερεάς Ελλάδας, κωδικός Πρόσκλησης 19.1/2177/02.05.2012 της ΜΟΔ Α.Ε.».
17.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις Πολιτιστικές, Μορφωτικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις «Τροφώνια 2012» του Δήμου Λεβαδέων.
18.Έγκριση διενέργειας προμήθειας εντύπων και υλικών μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων, γραφικής ύλης και ειδών δημιουργικής απασχόλησης για τις ανάγκες των Παιδικών & Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου.
19.Έγκριση διενέργειας προμηθειών καυσίμων, τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων ειδών παντοπωλείου.
20.Έγκριση διενέργειας προμήθειας λογισμικού για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας.
21.Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Σχολικού Έτους 2013-2014.
22. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 42/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λεβαδέων που αφορά τα: «Περί  δημοσιοποίησης τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς στο Ο.Τ. 460 στην
οδό Αισχύλου 10 στην ιδιοκτησία Χάνιου Παναγιώτη-Χάνιου Χρήστου, σε συμμόρφωση  με την 89/2010 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς».
23.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 95/5-10-2012 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π. «Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ» που αφορά την: «2η Τροποποίηση Προϋπολογισμού έτους 2012».
24.Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
25.Προέλεγχος για την χορήγηση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα στην κ. Κοσκινά Γεωργία.
26.Έγκριση εκτέλεσης δι΄αυτεπιστασίας του έργου «Συντήρηση Κατασκηνωτικού Κέντρου».
                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 599.500 €



Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά οι εντάξεις στο ΕΣΠΑ δύο έργων αποκατάστασης τριών ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού  599.500 € στους Δήμους Δελφών και Δωρίδας.


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, οι δράσεις:

 «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Τολοφώνος», προϋπολογισµού 364.000 € και

 «Έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ Κερατόραχης», προϋπολογισμού 235.500 €.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013» και των δράσεων, που έχουν  εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν στην πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση δύο ανενεργών ΧΑΔΑ στις θέσεις "Ντερτομίτικα" και "Πετσίρια", που χωροθετείται στο Δήμο Δωρίδας, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων, καθώς και ενός ΧΑΔΑ στην Κερατόραχη,ο οποίος βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς του Δήμου Δελφών, συνολικής έκτασης 24,4 στρεμμάτων.


Οι παρεμβάσεις, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στους τρεις ΧΑΔΑ, αφορούν σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του ανάγλυφου, σε κατασκευή έργων τελικής κάλυψης, σε έργα διαχείρισης ομβρίων, σε έργα περιβαλλοντικού ελέγχου καθώς και σε λοιπά έργα (πράσινο, άρδευση, περίφραξη, σήμανση κ.τ.λ.).

Η χρηματοδότηση και υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο δράσης της Περιφέρειας για την εξυγίανση του επιβεβαρυμμένου φυσικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία συνθηκών περιβαλλοντικής ασφάλειας και την ολοκληρωμένη προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 599.500 € για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους Δωρίδας και Δελφών. Μέσω του ΕΣΠΑ έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε μεγάλο αριθμό ΧΑΔΑ σε όλη την έκταση της Περιφέρειας, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας ότι θα χρηματοδοτήσουμε τα αναγκαία ώριμα έργα, προκειμένου να εφαρμοστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων σε δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβλήθηκαν 300 χιλιάδες δίκες λόγω της αποχής!

Μόνο στα διοικητικά δικαστήρια οι εκκρεμείς υποθέσεις ξεπερνούν πλέον τις 550.000, με αντίστοιχη και ακόμα μεγαλύτερη εκκρεμότητα στην ποινική και πολιτική δικαιοσύνη.
  •  Αναβολές ακόμη και μέχρι το 2018!

Η διακοπή των συνεδριάσεων στις... 10 π.μ. από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα οδήγησε στην αναβολή τουλάχιστον 30.000 υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, πολλές από τις οποίες ήταν φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου, από τις υποθέσεις που «καίνε» το Δημόσιο για να εισπράξει μεγάλα ποσά για τα άδεια κρατικά ταμεία.

Ηδη από πέρυσι οι εκκρεμείς υποθέσεις είχαν φθάσει τις 460.000, με άλλες 30.000 περίπου στο ΣτΕ, ενώ συμφωνήθηκε με την τρόικα οι 167.000 εκκρεμείς το 2011 φορολογικές-τελωνειακές υποθέσεις να εκδικαστούν σταδιακά σε ποσοστό 50% μέχρι τις αρχές του 2012 ώστε να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2013. Ο στόχος αυτός μοιάζει τώρα ανέφικτος, αφού εισάγονται συνεχώς καινούργιες υποθέσεις με «μπαράζ» προσφυγών κατά των νέων μέτρων.

Στις πάνω από 30.000 αναβολές στα διοικητικά δικαστήρια, οι περισσότερες δόθηκαν στο Δ. Πρωτοδικείο Αθήνας (10.147), στο Δ. Πρωτοδικείο Πειραιά (4.646), στο Δ. Εφετείο Αθήνας (2.800), στο Δ. Εφετείο Πειραιά (939), στο Δ. Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (895) κ.λπ.

Στην πολιτική και ποινική δικαιοσύνη μέσα στο πρώτο 10ήμερο αναβλήθηκαν συνολικά 42.726 υποθέσεις (24.397 ποινικές και 18.335 πολιτικές), ενώ το ίδιο διάστημα συζητήθηκαν 19.040 υποθέσεις (10.372 ποινικές και 8.668 πολιτικές).

Μολονότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι στο διάστημα που μεσολάβησε πρέπει να έχουν αναβληθεί γύρω στις 300.000 υποθέσεις. Αριθμός εφιαλτικός εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι μόνο στην ποινική δικαιοσύνη εισάγονται ετησίως τουλάχιστον 750.000 νέες υποθέσεις με μηνύσεις και αυτεπάγγελτες προκαταρκτικές εξετάσεις πανελλαδικά.

Δικαστικοί κύκλοι, διεκτραγωδώντας την υπάρχουσα κατάσταση, επισημαίνουν τον κίνδυνο παραγραφής κυρίως σε υποθέσεις πολιτικών δικαστηρίων, την ανεπαρκή προστασία των πολιτών καθώς κρίσιμες υποθέσεις για την περιουσία καθενός, την εργασία του κ.λπ. παίρνουν αναβολές σε μακρινές δικασίμους ή προσδιορίζονται για το 2016-17, με δανειακές υποθέσεις να φθάνουν ακόμα και το 2018!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Θέσεις εργασίας προκήρυξε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Εποπτευόμενου Ν.Π.Ι.Δ. από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού) προκηρύσσει θέσεις Υπευθύνων Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικών με σύμβαση μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο πράξεων «Εκπαίδευση Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα, την Ελληνική Ιστορία και τον Ελληνικό Πολιτισμό –ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9, το οποίο θα υλοποιηθεί και στο Νομό Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://sde.ideke.edu.gr, ενώ αιτήσεις που θα αποσταλούν ταχυδρομικά, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή fax θα απορρίπτονται.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από Τρίτη 4/12/2012 έως και την Πέμπτη 13/12/2012, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους, οι υποψήφιοι θα τα καταθέσουν εντός σφραγισμένου φακέλου είτε ταχυδρομικώς ή ιδιοχείρως από Τρίτη 4/12/2012 έως και Πέμπτη 20/12/2012 στη Διεύθυνση:
Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, 11143 Αθήνα    
(Κεντρική Γραμματεία, 3ος όροφος)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη σχετική προκήρυξη με όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., www.inedivim.gr στο σύνδεσμο προκηρύξεις ή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων στο τηλέφωνο 22613-52201. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα χαράτσι μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ θα πληρώνει μόνο όποιος θέλει


Φωτογραφία για Από σήμερα χαράτσι μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ θα πληρώνει μόνο όποιος θέλει

 Τέλος μπαίνει στην πληρωμή του ειδικού Τέλους Ακινήτου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ , αφού η διοίκηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματα της πως πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμών χωρίς να είναι υποχρεωτικό να καταβάλουν και το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο χαράτσι
Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος και πλέον αναζητείται λύση από το υπουργείο Οικονομικών, αφού ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος είναι το ένα στάδιο, το δεύτερο είναι να βρεθεί η φόρμουλα για την είσπραξη του.
Πάντως το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ από χθες έχει πάρει φωτιά με τους καταναλωτές να ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το τι θα πρέπει να κάνουν, με τους λογαρισμούς που έχουν στα χέρια τους.
Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Πλέον κανένας καταναλωτής δεν διατρέχει κίνδυνο να του κόψουν το ρεύμα, αφού η μη πληρωμή του τέλους έχει αποσυνδεθεί εδώ και καιρό από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης
Οποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, δεν θα το γλιτώσει, καθώς θα κληθεί να καταβάλει το αντίτιμο είτε από τη ΔΟΥ, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ