Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Στους ρυθμούς της Έλλης Κοκκίνου ο Μύλος των Ξωτικών!



Στους ρυθμούς της Έλλης Κοκκίνου ο Μύλος των Ξωτικών!
Τη Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, τη ημέρα των γενεθλίων του «Μύλου των Ξωτικών», χιλιάδες κόσμου ανά την Ελλάδα, επισκέφτηκαν τον Μύλο. Μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν τα διαδραστικά εργαστήρια, γεμίζοντα τους χώρους με χαρούμενες φωνές και γέλια.
Η αλήθεια είναι πως άπαντες, οικοδεσπότες και επισκέπτες είχαν ένα λόγο παραπάνω για να χαίρονται καθώς η 9η Δεκεμβρίου ήταν η μέρα γενεθλίων του «Μύλου των Ξωτικών». Ενα χρόνο πριν.. το παραμύθι ξεκινούσε στη πόλη των Τρικάλων..
Το γιορτινό κλίμα ήταν διάχυτο στους χώρους του Μύλου. Ενα πάρτι είχε ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα με δυνατή μουσική, λαμπερές παρουσίες και κυρίως μοναδικά παιδικά χαμόγελα. Τα γενέθλια της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής, πραγματοποιήθηκαν με μια πρωτότυπη δράση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματικός τουρτοπόλεμος!20121210_tourtopolemos-gelethlia_myloy3 Διακόσιοι τολμηροί συμμετέχοντες φορώντας τις ειδικές στολές και με «όπλο» τους πολλές  τούρτες, διασκέδασαν και έστειλαν το μήνυμά τους σε ολόκληρη της Ελλάδα, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.
Το κέφι δεν θα μπορούσε παρά να κορυφωθεί, όταν αργά το απόγευμα, στη κεντρική σκηνή του Μύλου ανέβηκε η Ελλη Κοκκίνου, η οποία είχε φορέσει τη πιο θερμή της διάθεση και το κοινό της το ανταπέδωσε με το χειροκρότημα.
Παλιές και νέες επιτυχίες της τραγουδίστριας ακούστηκαν και χορεύτηκαν από όλους. Εξίσου δυνατά ακούστηκαν και οι ευχές της, οι οποίες «ταξίδευσαν» σε κάθε γωνιά της χώρας, αν σκεφτεί κανείς πως κάθε μέρα το πάρκο επισκέπτεται κόσμος από κάθε πόλη της Ελλάδας.
Οι εκπλήξεις όμως και τα δρώμενα, στον «Μύλο των Ξωτικών», δεν τελειώνουν ποτέ! Αναμένουμε τη συναυλία του Stan, στις 13 του Δεκέμβρη ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 19, στη σκηνή θα ανέβουν οι «ΜΕΛΙSSES».
 Η οργανωτική επιτροπή,
“Ο Μύλος των Ξωτικών”
Διαβάστε Περισσότερα »

Associated Press: Εάν η οικογένεια είχε λεφτά για πετρέλαιο, τα αδέρφια στην Καβάλα δεν θα είχαν καεί

Τι γράφει το Associated Press για την οικογενειακή τραγωδία στην Καβάλα. "Τρία αδέρφια πλήρωσαν με την ζωή τους, την οικονομική κρίση και την αδυναμία να πληρώσει η οικογένειά τους το πετρέλαιο", αναφέρεται χαρακτηριστικά
Στο δημοσίευμα - καταπέλτη για το οικονομικό αδιέξοδο που πλήττει δεκάδες οικογένειες σε όλη την χώρα, αναφέρεται:
"Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε ένα βόρειο χωριό της Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι των παππούδων και γιαγιάδων τους. Τα παιδιά πλήρωσαν με την ζωή τους την οικονομική κρίση, καθώς η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσε η οικογένεια. Άλλωστε, λεφτά για πετρέλαιο δεν είχαν, καθώς οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα".
Στο άρθρο περιγράφονται όλες οι σοκαριστικές λεπτομέρειες στην Ελλάδα του 2012:
"Η φωτιά ξεκίνησε από την σόμπα και γρήγορα όλο το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες. Η στέγη κατέρρευσε σε δύο από τα θύματα, ηλικίας 5 και 7 ετών αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ετών 15, προσπάθησε να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του και τελικά έχασε την ζωή του από την εισπνοή καπνού".
Και αναλύει: "Ο παππούς και η γιαγιά των παιδιών, οι γονείς, καθώς και τα άλλα τρία αδέλφια - δύο κορίτσια και ένα αγόρι - δραπέτευσαν και γλίτωσαν από την φονική πυρκαγιά. Ο πατέρας υπέστη ωστόσο, ελαφρά εγκαύματα.
Η φωτιά απείλησε και τα γύρω σπίτια, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να την θέσουν υπό έλεγχο μόλις 45 λεπτά αργότερα".
Ο φόρος που έκανε το πετρέλαιο "άπιαστο όνειρο"
Ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Associated Press ήρθε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βαγγέλη Μποζούδη, κάτοικο του χωριού Μεσορόπη.
"Το σπίτι είχε κεντρική θέρμανση, αλλά επειδή η οικογένεια δεν είχε λεφτά για το τσουχτερό πετρέλαιο, αποφάσισε να στραφεί σε οικονομικότερο τρόπο θέρμανσης. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα".
"Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί φέτος στην Ελλάδα", παρατηρεί ο συντάκτης.
"Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό, τι το πετρέλαιο κίνησης, αλλά, επειδή πολλοί χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης αρανόμως ως ντίζελ, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.
Ως αποτέλεσμα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 40%, μη αφήνοντας σε πολλές ελληνικές οικογένειες - των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη υποστεί μεγάλη μείωση  - καμία εναλλακτική επιλογή, από το να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης.
Ο κ. Μποζούδης υπογράμμισε ότι το περιστατικό αυτό δεν θα είχε συμβεί εάν η οικογένεια είχε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης και αναρωτήθηκε πόσα περισσότερα ατυχήματα, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι καταναλωτές δεν στρέφονταν σε φθηνούς τρόπους θέρμανσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΚ: Στον «αέρα» 100.000 δικαιούχοι δανείων


Φωτογραφία για ΟΕΚ: Στον «αέρα» 100.000 δικαιούχοι δανείων

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» βρίσκονται περίπου 100.000 δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έχουν λάβει... στεγαστικό δάνειο με επιδότηση επιτοκίου.

Την περίοδο 2002-2008 κατεγράφη έκρηξη δανειοδότησης με κόστος περίπου 380 εκ ευρώ για τον Οργανισμό. Πρόκειται για δάνεια 15ετούς διάρκειας με κάλυψη του επιτοκίου μέσω του ΟΕΚ από 50 έως και 100% για 9 χρόνια.

Τώρα οι συναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εξετάζουν την προώθηση ρύθμισης όπως ισχύει για τα κοινά στεγαστικά, ενώ αναζητείται φόρμουλα ώστε να μην θιγεί η δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου. Ωστόσο, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που επιχειρούν συνολικά οι τράπεζες, ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φέρονται να προτείνουν στους δικαιούχους νέα σύμβαση, μέσω της οποία όμως χάνουν το δικαίωμα της επιδότησης.

Η απόφαση για κατάργηση του ΟΕΚ προτού διευθετηθούν οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, ο Οργανισμός έχει σταματήσει να καταβάλλει στις τράπεζες την επιδότηση επιτοκίου των δανείων που έχουν λάβει οι δικαιούχοι.Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν, ότι οι τράπεζες θα στραφούν είτε προς την περιούσια του Οργανισμού είτε μονομερώς προς τους δικαιούχους.

Το υπουργείο Εργασίας, έχει διαβεβαιώσει ότι στις αρχές του νέου έτους θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για τις δράσεις τόσο της Εργατικής κατοικίας όσο και της Εργατικής Εστίας που επίσης καταργήθηκε, καθώς θα ενταχθούν στον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συνεχιστεί η υλοποίηση τόσο αυτού του προγράμματος, όσο και άλλων κεντρικών δράσεων. Ήδη έχουν καταργηθεί οι εργοδοτικές εισφορές προς τους δύο Οργανισμούς ύψους 200 εκ ευρώ ετησίως μόνο για τον ΟΕΚ, ενώ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας επισημαίνει ότι τα οικονομικά βρίσκονται σε οριακό σημείο, προσθέτοντας με νόημα ότι το ζητούμενο δεν είναι η νομική διευθέτηση του ζητήματος, αλλά η εξασφάλιση της απαιτούμενης οικονομικής επάρκειας.

Παράλληλα:

-Τα προγράμματα του Οργανισμού έχουν παγώσει από το 2009. Οι υποχρεώσεις του Οργανισμού έναντι των δικαιούχων έχουν περιοριστεί στην εξυπηρέτηση υποχρεώσεων πριν το 2009 με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

-Το ΙΚΑ συνεχίζει να οφείλει πάνω από 3 δις ευρώ στον ΟΕΚ, ενώ

-Τα διαθέσιμα του Οργανισμού που πριν το κούρεμα των κρατικών ομολόγων έφθαναν τα 365 εκατ. ευρώ περιορίστηκαν σε 97 εκατ. ευρώ και αν ρευστοποιηθούν σήμερα θα αποφέρουν μόλις 90 εκατ. ευρώ.
athina984.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Θήβας προς τον πρωθυπουργό


Φωτογραφία για Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Θήβας προς τον πρωθυπουργό




«Κύριε Πρωθυπουργέ, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία των Μελών μας γιατί 6 μήνες μετά τις Εκλογές δεν υλοποιείτε την προεκλογική δέσμευση τόσο του Κόμματός σας, όσο και... των Κομμάτων της συγκυβέρνησης για τη μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση από 23% σε 9%.»

Ο Κλάδος διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται στο κόκκινο και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται καθημερινά ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Κύριε Πρόεδρε,

Η απογοήτευσή μας είναι τόσο μεγάλη που δεν μας επιτρέπει, να πιστεύουμε ότι θα εισακουστούμε.

Μακάρι να μας διαψεύσετε κάνοντας το αυτονόητο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουμε τις Πύλες της Αρχαίας Θήβας!

Ανοίγουμε τις Πύλες της Αρχαίας Θήβας!
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο…
Σας καλούμε αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων Ν΄ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΗΒΑΣ στην παρουσίαση του ημερολογίου του 2013.
Το ημερολόγιο με τους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας θα παρουσιάσει ο αρχαιολόγος της Θ. ΕΠΚΑ Γιάννης Φάππας.
Στα πλαίσια της παρουσίασης,  ο πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος θα αναφερθεί στο θέατρο ΚΑΒΙΡΕΙΟ.
Αποσπάσματα από τα ΒΟΙΩΤΙΚΑ του ΠΑΥΣΑΝΙΑ θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Βόγλης και Χρύσα Διαμαντοπούλου.
Συνοδεύει μουσικά με τη λύρα του Απόλλωνα ο Μιχάλης Καραβασίλης.
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Σπύρος Νικολάου
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητική βιτρίνα έφτιαξε ο Fokas… παίζοντας με την …πείνα του κόσμου!!

Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν πρέπει να έχει ο εμπνευστής της βιτρίνας του πολυκαταστήματος Fokas στην Ερμού με την ατυχέστατη… έμπνευση και επιλογή του σλόγκαν «hungry but chic» («πεινασμένος αλλά σικ»).

Πρόκειται για το φετινό σλόγκαν της Kookai, το οποίο όμως...

στην Ελλάδα της πραγματικής πείνας και της υψηλής ανεργίας, αποτελούν πρόκληση, ειδικά όταν στον ίδιο δρόμο υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πεινάνε και κοιμούνται σε χαρτόκουτες και κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται, για το εάν θεωρούνται ….σικ!

Απορίας άξιο είναι και το γεγονός, ότι το σλόγκαν αυτό τοποθετήθηκε σε ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας, που έχει ζητήσει να ενταχθεί στον πτωχευτικό νόμο του άρθρου 99 για προστασία από τους πιστωτές της, έχοντας αφήσει τους εργαζόμενούς της απλήρωτους από τον περασμένο Αύγουστο!!

Πεινασμένοι λοιπόν είναι και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, μίας επιχείρησης που θεωρεί ότι η πείνα… μπορεί να είναι και …σικ! 

Για την ίδια καμπάνια πάντως υπήρχε και το σλόγκαν «single but chic», αλλά…άγνωστο γιατί, οι άνθρωποι της επιχείρησης... επέλεξαν το πλέον ανάρμοστο λογοπαίγνιο για την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα!24gr.blogspot


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιους αποδεσμεύει ο Τειρεσίας.

Εναλλακτικά σενάρια προς την κατεύθυνση αποσυμφόρησης της «μαύρης λίστας» του Τειρεσία επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Η πολυετής ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία έχει αυξήσει τον αριθμό των αφερέγγυων νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά τουλάχιστον 50% μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, αποκλείοντας περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο δανειολήπτες από το τραπεζικό σύστημα.

 Από τις αρχές του 2010 ως σήμερα έχουν «σφραγιστεί» επιταγές άνω των 5 δισ. ευρώ, ενώ οι καθυστερήσεις στα δάνεια έχουν διπλασιαστεί, σκαρφαλώνοντας από το 13% στο τέλος του 2009 πάνω από το 25%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε επισφάλειες της τάξεως των 59 δισ. ευρώ.


Η επιδείνωση των παραπάνω μεγεθών έχει συντελεστεί σε μια περίοδο κατά την οποία ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον αποκλεισμό του από τις διεθνείς αγορές και την απώλεια του 1/3 των καταθέσεών του μέσα σε διάστημα 32 μηνών. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα που έχει περιορίσει σημαντικά τα επίπεδα ρευστότητας, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία ακόμη και βιώσιμων σχημάτων, ελλείψει ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος ικανού να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις. Στην εικόνα αυτή έρχεται να προστεθεί η αβεβαιότητα για τη δυνατότητα της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη, γεγονός που στερεί πόρους που σε διαφορετική περίπτωση θα διοχετεύονταν στην πραγματική οικονομία, προς όφελος όλης της αγοράς.

Με δεδομένη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει αλλαγές στον τρόπο παρακολούθησης και καταγραφής της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αποκλεισμένων από το τραπεζικό σύστημα δανειοληπτών. Οπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, οι τροποποιήσεις αυτές αποτελούν αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, σημειώνοντας ότι για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας του Τειρεσία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου, αλλά και να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, και την επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των καταθέσεων που σήμερα βρίσκονται σε σεντούκια, θυρίδες και τράπεζες του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα, οι αλλαγές που έχουν συζητηθεί και θα τεθούν προς διαβούλευση με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ) θα κινούνται προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις:
n Χρόνος παραμονής. Μελετάται το ενδεχόμενο μείωσης κατά ένα έτος του χρόνου τήρησης των στοιχείων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Εφόσον αυτές έχουν τακτοποιηθεί, ο πολίτης θα παραμένει στις λίστες για έναν χρόνο αντί για δύο που ισχύει σήμερα, ενώ για τις διαταγές πληρωμής αναμένεται ο περιορισμός του χρόνου στα δύο από τρία χρόνια.

n Οριο εγγραφής. Αναμένεται μείωση του ορίου εγγραφής στη λίστες του Τειρεσία στα 1.000 ευρώ από 2.000 ευρώ σήμερα. Επίσης, δεν θα καταχωρίζονται οφειλές που έχουν τακτοποιηθεί εφόσον δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους τις 5.000 ευρώ και ο οφειλέτης δεν ξεπερνά τις τρεις καταχωρίσεις συνολικά. Σήμερα το όριο είναι 3.000 ευρώ.

n Μεταχρονολογημένες επιταγές. Αλλαγές αναμένονται και στο καθεστώς που διέπει τις μεταχρονολογημένες επιταγές, ώστε να δίδεται μια δεύτερη ευκαιρία στον οφειλέτη να αποπληρώσει τα χρέη του. Σήμερα μια επιταγή σφραγίζεται αν δεν έχει αντίκρισμα σε 16 ημέρες. Μελετάται η αύξηση του χρονικού ορίου στις 30 ημέρες.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός εκπαίδευσης 8.500 εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα

Ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς φαίνεται να πάσχει από κάποιας μορφής διαταραχή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραμονή του στις αίθουσες. Σύμφωνα με εφημερίδα, εκτός...


εκπαίδευσης αναμένεται να βρεθούν όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα.

Μάλιστα, η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ήδη ειλημμένη και υπολογίζεται οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα εγκαταλείψουν τις αίθουσες διδασκαλίας, να φτάσουν τους 8.500.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει... ψυχική αδυναμία!

Τα αριθμητικά στοιχεία σοκάρουν, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα: Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή.

Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κρίση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αντικαταστάθηκε ο Κ. Μαρκόπουλος

Ανταρσία 14 από τους 20 βουλευτές κατά του Πάνου Καμμένου

Συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά από απαίτηση βουλευτών του κόμματος.
Το κλίμα στο κόμμα είναι πολύ βαρύ, μετά τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής των ΑΝΕΛ, καθώς ασκήθηκε σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο για τη στρατηγική που ακολουθεί.
Πυρά εξαπέλυσαν οι βουλευτές Χρήστος Ζώης και Κώστας Μαρκόπουλος, οι οποίοι επιτέθηκαν στον πρόεδρό τους, κυρίως για την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πάνος Καμμένος, ειδοποιήθηκε για τα όσα είχαν λεχθεί και πήγε στη συνεδρίαση για να παρέμβει. Τόνισε ότι η εσωστρέφεια δεν βοηθάει το κόμμα και όλα τα προβλήματα θα λυθούν στο συνέδριο του Απριλίου. Όταν όμως τέλειωσε την ομιλία του αποχώρησε αμέσως με αποτέλεσμα να οργιστούν ακόμα περισσότερο τα στελέχη του κόμματος.
Άρνηση Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την ΚΟ
Όπως ανακοινώθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, "λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς".
Στην ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου
Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.
Απο την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος. Νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 13:00.
Η ομιλία Καμμένου στη Διοικούσα Επιτροπή
Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη ΔΕ, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διαξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013. Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.
"Το συνέδριο, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο" είπε ο κ. Καμμένος
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως σε όλες του τις θέσεις και τόνισε ότι σήμερα μιλούν για καταγγελία του Μνημονίου και υποστήριξε πως "η διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι απ' όλο τον κόσμο".
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη, ενώ, όπως είπε,"το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή".
"Το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά", ανέφερε ο κ. Καμμένος.
Τέλος ο κ. Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση σε μια πανστρατιά "όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματα έως 250 τ.μ.!

Την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα υπόλοιπα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.


Επίσης ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον...αγορανομικό κώδικα (ο προηγούμενος ίσχυε από το 1946) που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων, καθώς και για ελλιπείς παραδόσεις από τις αντλίες, αντικειμενικοποίηση των ποινών αλλά και εκπτώσεις 50% για όσους πληρώνουν το πρόστιμο χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια, κ.α.

Με το ισχύον καθεστώς για τις Κυριακές, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές καθώς και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης οι αλλαγές θα ισχύσουν από φέτος, καθώς με υπουργική απόφαση θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τις δυο τελευταίες Κυριακές, 23 και 30 Δεκεμβρίου.

Η μόνιμη ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή θα προβλέπει:

•Ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων εμβαδού έως 250 τμ όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε εθελοντική βάση. Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να δοθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έναντι των αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων, καθώς προϋπόθεση για να επιτρέπεται η Κυριακάτικη λειτουργία είναι τα καταστήματα να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «shops-in-a-shop».
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αποκλείονται από την Κυριακάτικη λειτουργία και τα εμπορικά κέντρα, ενώ υπό συζήτηση παραμένει το τι θα ισχύσει για τις αλυσίδες franchise. Η πρόταση του υπουργείου για το ωράριο της Κυριακής είναι από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους και καταναλωτές να παρακολουθούν την κυριακάτικη λειτουργία.

Ο κ. Σκορδάς ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπήρχε αντίρρηση, τα καταστήματα που επιλέγουν να εργαστούν την Κυριακή, να παραμείνουν κλειστά το πρωί της Δευτέρας.

•Λειτουργία όλων των καταστημάτων, ανεξαρτήτως μεγέθους, επτά Κυριακές το χρόνο: δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, μία πριν το Πάσχα και από μία στις τακτικές περιόδους εκπτώσεων και τις δύο νέες περιόδους χαμηλών τιμών που καθιερώνει το υπουργείο κάθε Μάιο και Νοέμβριο.
Με τη ρύθμιση αυτή, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, η Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κρατούντα σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες της ΕΕ και δίνεται η δυνατότητα σε καταναλωτές και τουρίστες, να κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερες ημέρες και περισσότερες ώρες.

Σημείωσε εξάλλου ότι το εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων δεν επηρεάζεται, κατά κανέναν τρόπο.

Η ρύθμιση για τις εκπτώσεις προβλέπει ότι αυτές θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο:

•Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου (χειμερινές εκπτώσεις) και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου (θερινές).

•Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι).
Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Σκορδά με τον τρόπο αυτόν μειώνεται το κίνητρο ορισμένων εμπόρων να παρουσιάζουν αυξημένες τις τιμές στο ενδιάμεσο των εκπτωτικών περιόδων προκειμένου να εμφανίζουν πλασματικές εκπτώσεις. Προβλέπεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των προσφορών θα αναγράφονται οι τιμές πριν και μετά, και όχι το ποσοστό μείωσης της τιμής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ειδικές διατάξεις για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων: οι ποινές είναι φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών (από 30 ημέρες), κατάσχεση των μέσων αλλοίωσης των ενδείξεων, πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε αντλία και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Επίσης, απαγορεύεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στον ίδιο χώρο στον παραβάτη ή σε σύζυγο ή σε συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού με τον παραβάτη. Το ύψος των προστίμων ανά παράβαση θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, με στόχο όπως επισημάνθηκε να περιοριστούν τα περιθώρια συναλλαγών μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων.

Οι προσφυγές κατά των προστίμων γίνονται με προϋπόθεση την καταβολή του 20% του ποσού, ενώ αν ο ελεγχόμενος παραιτηθεί από την ένσταση μπορεί να καταβάλλει το μισό πρόστιμο (ρύθμιση ανάλογη με αυτή που ισχύει για τα πρόστιμα της τροχαίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιτεχνικές δημιουργίες, έκθεση της Βασιλικής Κρουστάλη στην Αστραδενή




Η Αστραδενή φιλοξενεί τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της Βασιλική Κρουστάλη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18/12/2012.

Η Βασιλική Κρουστάλη γεννήθηκε και ζει στη Θήβα. Από μικρή ηλικία την προσοχή της τραβούσαν υλικά χωρίς ιδιαίτερη αξία, το ενδιαφέρον της κέντριζε ότι μπορούσε να το αξιοποιήσει μετατρέποντάς το σε κάτι εντελώς διαφορετικό κι έτσι να αποκτήσει άλλη αξία. Ξεκίνησε λοιπόν να φτιάχνει φωτιστικά είτε από σίδερο και σύρμα, είτε από κληματόβεργες, να μετατρέπει την ξεχασμένη συρταριέρα σε ένα έπιπλο με άλλη... προσωπικότητα.


Θέλοντας οι τοίχοι του σπιτιού της να έχουν πάνω τους κάτι ξεχωριστό, ξεκίνησε τον πρώτο της πίνακα. Ψάχνοντας και συλλέγοντας ότι μπορεί κανείς να φανταστεί: ξύλο, μέταλλα, σύρμα, συρματόπλεγμα, εφημερίδες, βίδες... και μαζί με χρώματα και φαντασία βγήκε το αποτέλεσμα που ο καθένας μπορεί να θαυμάσει στην έκθεσή της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από δάση μέχρι στύλους της ΔΕΗ αποψιλώνουν οι Έλληνες για να ζεσταθούν

Από δάση μέχρι στύλους της ΔΕΗ αποψιλώνουν οι Έλληνες για να ζεσταθούν

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στο 1,50 ευρώ/λίτρο, οι ξυλόσομπες επιστρέφουν δυναμικά με... ανυπολόγιστες όμως συνέπειες.
Ήδη από το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να αποψιλώνονται ολόκληρες βουνοπλαγιές σε Καστοριά, Πίνδο, Χαλκιδική και Παγγαίο, καθώς ομάδες λαθροϋλοτόμων έχουν χωρίσει σε ζώνες ολόκληρες δασικές εκτάσεις, ερημώνοντάς τις.
Ακόμη και οι πολίτες όμως, μέσα στο καταστροφικό παραλήρημά τους για επιβίωση, ξυλεύουν αδιακρίτως δέντρα, θάμνους, πουρνάρια, ακόμη και ξύλινους στύλους της ΔΕΗ ή φράχτες. Μόνο στην Καστοριά συνελήφθησαν 40 άτομα με 800 τόνους παράνομης ξυλείας, ενώ κατασχέσεις μικρότερων φορτίων έλαβαν χώρα σε Φλώρινα, Ξάνθη και Λάρισα. Η καταστροφή επεκτείνεται και οι δασικές υπηρεσίες αδυνατούν να δράσουν αποτελεσματικά, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κόλπο βρήκαν διάσημοι τραγουδιστές για να μη πληρώνουν το ΙΚΑ

Τι κόλπο βρήκαν διάσημοι τραγουδιστές για να μη πληρώνουν το ΙΚΑ

Κατά την περίοδο 2007-2012 διάσημοι Ελληνες τραγουδιστές πλήρωσαν λιγότερες εισφορές στο ΙΚΑ και απο τους οικοδόμους! Τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ έχουν αρχίσει έρευνες για το πάρτι της εισφοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται διάσημοι τραγουδιστές και πρώτα ονόματα της πίστας. Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα φίρμες της πίστας όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Αννα Βίση, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Πλούταρζος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Ελλη Κοκκίνου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Νίκος Βέρτης κ.α. πληρώνουν ισχνές ασφαλιστικές εισφορές που δεν ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 10 ευρώ! Διάσημοι...φτωχοί Οι διάσημοι καλλιτέχνες πρέπει να δηλώνουν ασφαλιστικές αποδοχές από τις εμφανίσεις τους σε νυχτερινά κέντρα, σε συναυλίες αλλά και από τα δικαιώματα. Ωστόσο δεν τα δηλώνουν ή δηλώνουν ελάχιστα ποσά. Οπως αναφέρουν τα Νέα: Η Ελλη Κοκκίνου το 2007 είχε μόλις 58 ένσημα στο ΙΚΑ Η Αννα Βίσση το 2007 είχε μόνο 44 ημέρες ασφάλισης και το 2008 είχε μόνο 38 ημέρες Ο Γιώργος Μαζωνάκης το 2007 είχε μόνο 76 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 64 ημέρες Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 είχε μόνο 93 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 195 ημέρες Ετσι προκύπτει ότι : Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 ασφαλίστηκε για 93 ημέρες στο ΙΚΑ, το 2008 για 195 ημέρες, το 2009 για 129 ημέρες, το 2010 για 119 ημέρες, το 2011 για 89 ημέρες και το 2012 για 47 ημέρες. Η Δήμητρα Γαλάνη το 2007 ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ 102 ημέρες, το 2008 για 133 ημέρες, το 2009 για 150 ημέρες, το 2010 για 104 ημέρες, το 2011 για 36 ημέρες και το 20112 για 15 ημέρες! Δεν πλήρωναν ούτε τις καλές εποχές Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί καλλιτέχνες ασφαλίζονται στο ΙΚΑ αλλά δεν αποδίδουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στις πραγματικές αποδοχές τους. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που εμφανίζονται ως διαχειριστές ΕΠΕ και έτσι δεν υποχρεούνται να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, κάνοντας χρήση μιας παρωχημένης χουντικής εγκυκλίου του 1969 σύμφωνα με την οποία ο διαχειριστής ΕΠΕ δεν υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ επειδή συνδέεται με την εταιρεία του με σχέση εξαρτημένης εργασίας ακόμη και αν λαμβάνει μισθό. Για το θέμα των διαχειριστών ΕΠΕ αναμένεται να αναληφθεί από το υπουργείο Εργασίας νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου καθώς σήμερα ο νόμος είτε επιτρέπει στον ασφαλισμένο να αναγγέλλεται στον ΟΑΕΕ με το μικρότερο δυνατό κόστος εις βάρος του ΙΚΑ είτε δεν ελέγχεται από το ΙΚΑ καθώς υπάγεται στον ΟΑΕΕ. Το θέμα στη Βουλή Το θέμα της εισφοροδιαφυγής των τραγουδιστών έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος με ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας ζητούσε να πληροφορηθεί αν έχουν ποτέ ελεγχθεί οι αποκλίσεις των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν διάσημοι τραγουδιστές. Ο βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή του τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που ενώ κερδίζουν υψηλές αμοιβές εμφανίζονται να δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απάντησε ότι το σύνολο των στοιχείων για παραβατική συμπεριφορά θα συγκεντρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου και ότι τα σχετικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στη Βουλή και θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές στο Νομαρχιακό Σωματείο Α.μεΑ. Βοιωτίας



                                                      

Το Νομαρχιακό Σωματείο Α.μεΑ. Βοιωτίας καλεί τα μέλη του στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 προκειμένου να αναδειχθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η κάλπη θα ανοίξει στις 3.00 μ.μ. και θα κλείσει στις 6.00 μ.μ. όπου και θα παρίσταται δικαστικός αντιπρόσωπος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6984796931.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μακελειό στις συντάξεις των αποστράτων


Φωτογραφία για Μακελειό στις συντάξεις των αποστράτων


του Απόστολου Παπαπαρίση  

Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 και το ιστορικό πλέον «λεφτά υπάρχουν» τα στελέχη των ΕΔ, των ΣΑ και οι απόστρατοι τους, έγιναν στόχος ενός ανηλεούς μισθολογικού – συνταξιοδοτικού κυνηγητού. Ο ισχυρισμός ότι πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, αφού η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση μας έβρισκε απολύτως σύμφωνους. Αυτό που μας εξαγρίωσε ήταν η αδικία, αφού κανείς δεν υπολόγισε ούτε τις συνθήκες εργασίας, ούτε ότι ο μισθός ή η σύνταξη των συναδέλφων, σε ποσοστό άνω των 80% είναι και οικογενειακό εισόδημα, μειούμενο περαιτέρω από το υποχρεωτικό μηνιαίο ενοίκιο που πηγαίνει στράφι και δε μετατρέπεται σε στεγαστικό δάνειο. Δάνειο που έχουν συνήθως οι απόστρατοι σε συνδυασμό με παιδιά που σπουδάζουν σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδος. Το μακελειό ξεκίνησε λοιπόν με το 1ομνημόνιο:

Ø Με το ν. 3847/2010, τα δώρα εορτών και αδείας μετονομάζονται σε επιδόματα και το ύψος καθορίζεται 400 ευρώ για Χριστούγεννα και 200 ευρώ για Πάσχα και καλοκαιρινή άδεια.
Ø Με τον ίδιο νόμο τα επιδόματα σταματούν να χορηγούνται σε όσους έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών και αποστρατεύτηκαν με αίτηση τους ή σε μικτές συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.

Ø Με το ν.3865/2010), επιβάλλεται από 01-08-2010 η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (1η ΕΑΣ) για μικτή σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ σε ποσοστά από 3 έως 10%.

Ø Με τον ίδιο νόμο επί της ουσίας απαγορεύτηκε η εργασία στους αποστράτους.

Ø Με απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ, μειώνεται το μέρισμα για το 2011, κατά 25%. Ανάλογες μειώσεις αποφάσισαν τα ΔΣ του ΜΤΑ και του ΜΤΝ.

Ø Με το ν.3986/2011, μειώνεται το αφορολόγητο από 12.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ.

Ø Με τον ίδιο νόμο & το ν.4002/2011, επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης για μικτά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ 1% και πάνω από 20.000 ευρώ 2%.

Ø Επίσης με τους ανωτέρω νόμους, αναπροσαρμόζεται η 1ηΕΑΣ σε ποσοστά 6 έως 14%, ενώ επιβάλλεται και 2η ΕΑΣ σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών στη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ, 6 έως 10%.

Ø Με το ν.4024/2011, μειώνεται από 01-11-2011, η μικτή σύνταξη 40% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ σε όσους είναι κάτω των 55 ετών και δεν είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας.

Ø Με τον ίδιο νόμο, μειώνεται από 01-11-2011, η μικτή σύνταξη 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ σε όλους τους υπόλοιπους.

Ø Με το ν.4051/2012, μειώνεται από 01-01-2012, η μικτή σύνταξη 12% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

Ακολουθούν εκλογές και η ΝΔ βγαίνει πρώτο κόμμα με κεντρικό σύνθημα «όχι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις». Ελάχιστοι το πίστεψαν. Ούτε και οι απόστρατοι, που περίμεναν όμως  να αρθούν οι προηγούμενες αδικίες. Υπήρχαν ρητές υποσχέσεις. Αντ’ αυτού ο κ. Σταϊκούρας δήλωνε ότι ακριβώς έλεγε και ο κ. Σαχινίδης «Οι απόστρατοι έτυχαν ιδιαίτερης μεταχείρισης». Μάλλον ζει σε άλλη χώρα, συνεχίζει δε, απτόητος, το έγκλημα εναντίον των αποστράτων. Το ΓΛΚ, σε εφαρμογή του 3ουμνημονίου και πέραν από κάθε λογική, ετοιμάζεται να επιβάλει πολλαπλή μείωση στις συντάξεις των αποστράτων, σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους συνταξιούχους, παραβιάζοντας, χωρίς αιδώ, την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας. Και το μακελειό συνεχίζεταιØ Με νέα απόφαση του ΜΤΣ, μειώνεται το μέρισμα για το 2012, κατά 25%. Ανάλογη μείωση αποφάσισε και το ΔΣ του ΜΤΑ.

Ø Λόγω παλαιάς γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε συνδυασμό του ν.4093/2012,  επανυπολογίζεται (μειώνεται) η σύνταξη σύμφωνα με νέο βασικό μισθό, λόγω εξορθολογισμού του μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ, παραβλέποντας ηθελημένα την από 31-10-2012 νεότερη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΕΣ, περί του αντιθέτου.

Ø Με τον ίδιο νόμο, μειώνεται η σύνταξη, αφού προστεθεί το ήδη μειωμένο κατά 50% μέρισμα του ΜΤΣ, στο ποσό του αθροίσματος που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15%.

Ø Αναμένεται επίσης νέα μείωση το 2014 λόγω νέου ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ.

Αν στα παραπάνω συνυπολογισθούν το χαράτσι στη ΔΕΗ, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η αύξηση της τιμής της βενζίνης, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου η περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, κλπ δε φαντάζει καθόλου περίεργο που η σύνταξη ή μάλλον το οικογενειακό εισόδημα των αποστράτων έχει μειωθεί σε ποσοστά άνω των 60% με αποτέλεσμα να μη μπορούν αυτοί πλέον να πληρώνουν ούτε τα στεγαστικά τους δάνεια. Αν εξαιρέσουμε τους ανέργους καμία άλλη κοινωνική ομάδα δεν έχει υποστεί τέτοιας κλίμακας διωγμό και μάλιστα από κόμματα που παραδοσιακά ήταν πιο κοντά στους αποστράτους. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.
 newsnow.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πεθερός σακάτεψε στο ξύλο τον γαμπρό

Που αλλού;Στην Πάτρααααα!!!!!
Ένα κωμικοτραγικό γεγονός κάνει το γύρω της Ελλάδας. Για ακόμη μία φορά η Πάτρα γίνεται το επίκεντρο και χαρίζει "ζουμερές" λεπτομέρειες για ανθρώπους της...


 διπλανής πόρτας!
Άγριο ξύλο λοιπόν "έπεσε" το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Οβρυά, μεταξύ... γαμπρού και πεθερού! Αφορμή για όλα, ο χωρισμός του γαμπρού με την κόρη.
Για την ακρίβεια, ο πραγματικός λόγος ήταν το γεγονός ότι η κόρη γέννησε το παιδί τους και αμέσως μετά τα... μάζεψε και γύρισε στο πατρικό της, αποκαλύπτοντας στον σύζυγό της ότι δεν τον ήθελε από την αρχή αλλά επειδή είχε μείνει έγκυος έπρεπε να περιμένει τη γέννα.
Ο γαμπρός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά εισάγοντας και εξάγοντας προϊόντα στην κεντρική Ευρώπη, "έπεσε" από τα σύννεφα.
Από τότε έχει καταβάλεΙ αμέτρητες προσπάθειες για να μεταπείσει τη γυναίκα του. Όμως ο πεθερός του δεν του επιτρέπει να την δει, με τον ισχυρισμό ότι την προστατεύει.
Το ζευγάρι δεν έχει ακόμα καταφέρει να τα πει από κοντά, ενώ ο επιχειρηματίας δεν έχει δει ούτε καν το παιδί του!
Τα πράγματα εκτροχιάστηκαν όταν την περασμένη εβδομάδα μετέβη στο σπίτι αποφασισμένος για όλα...
Το αποτέλεσμα αποτέλεσμα να πιαστεί στα χέρια με τον πεθερό του και όλη η γειτονιά να σηκωθεί στο πόδι και οι γείτονες να τους χωρίσουν εγκαίρως!
Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό site, dete.gr, στην περιοχή κατέφθασε και περιπολικό και έγιναν μηνύσεις εκατέρωθεν.
Μένει τώρα να δούμε τη συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες...
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμείς πασχίζουμε να επιβιώσουμε, κι αυτοί κάνουν τουρισμό!!

Σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία στο twitter του Γεωργιάδη: «Σήμερα Σίδνευ...υπέροχη πόλη. Σας εύχομαι να την επισκεφθείτε»
Ούτε ίχνος τσίπας, ούτε ίχνος ντροπής από τους βολεμένους!!

Τι κι αν ο κόσμος πεινάει; Τι κι αν ο κόσμος αυτοκτονεί; Τι κι αν αυτός και οι όμοιοι του πρόδωσαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα, και μαζί το μέλλον των παιδιών μας;

Όχι μόνο βρίσκονται στην κοσμάρα τους, αλλά μας προκαλούν κιόλας οι άθλιοι!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» το Πανεπιστήμιο Στερεάς


Αποφασισμένος να προχωρήσει το σχέδιο  »Αθηνά» για την ανασύνταξη του ακαδημαϊκού χάρτη, από τον οποίο φημολογείται ότι θα σβήσουν περίπου 150 τμήματα, δηλαδή το 1/3 του συνόλου, εμφανίστηκε με νεότερες δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, κάνοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα ναι χάσει τον ύπνο της.
Τη Δευτέρα  ο υπουργός  υποδέχεται στο γραφείο του τους πρυτάνεις γα να συζητήσουν τα κριτήρια των συγχωνεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο της Κυριακής, στο κόκκινο βρίσκονται τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια, Στερεάς Ελλάδας και δυτικής Μακεδονίας, τα οποία απειλούνται με… ολική διαγραφή καθώς και δεκάδες τμημάτων ΤΕΙ κυρίως και δευτερευόντως πανεπιστημίων.
Το υπουργείο προχωράει και οι τοπικοί φορείς της Στερεάς κάνουν μη κερδοσκοπικές εταιρίες φίλων του Πανεπιστημίου, επιχειρώντας να ξορκίσουν το κακό ή αναμένοντας κάποιον από μηχανής Θεό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα χάσουν τη χρονιά λόγω έλλειψης εκπαιδευτών στην ΕΠΑ.Σ. Λιβαδειάς

Εισαγωγή μαθητών στις ΕΠΑ.Σ. και στα Ι.Ε.Κ. του Ο.Τ.Ε.Κ.
Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Λιβαδειάς, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν τη  χρονιά, επειδή δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διδακτέα ύλη, λόγω έλλειψης εκπαιδευτών. Όπως καταγγέλλουν,  η Σχολή λειτουργεί μόλις με το  μισό των προβλεπόμενων εκπαιδευτών και με λιγότερες ώρες. Ενδεικτικά το τμήμα αισθητικής έχει μόνο ένα καθηγητή και κάνει μάθημα  τρεις ημέρες την εβδομάδα, αντί για 25 ώρες διδασκαλίας γίνονται  9 .
Οι σπουδαστές επιβαρύνονται επιπλέον και με έξοδα, καθώς αγοράζουν οι ίδιοι υλικά, που στοιχίζουν έως και 300 ευρώ, για την εξάσκηση  τους, την οποία όμως δεν μπορούν να κάνουν χωρίς εκπαιδευτές.
Το 15μελές της Σχολής έχει εκφράσει τις διαμαρτυρίες  τόσο στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β” Εκπαίδευσης Βοιωτίας  κ. Τσούρα αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.
Οι σπουδαστές δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις που μπορεί να φθάσουν έως το κλείσιμο της Σχολής.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός - Ύφεση των φαινομένων αλλά πτώση της θερμοκρασίας

Με εμφανής βελτίωση του καιρού ξεκινάει η εβδομάδα, αφού οι βροχές και οι καταιγίδες σύντομα θα κοπάσουν και ο καιρός θα γίνει αίθριος, ωστόσο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση λόγω των βόρειων ανέμων.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά κρύο και χιόνι, αφού στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από 4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Πολύ γρήγορα γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια, αλλά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειωθεί σχετική βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το κοράκι που άρπαξε 350 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα


Το «κοράκι» που άρπαξε 350 εκατ. ευρώ από την ΕλλάδαΤο ποσό των 350 εκατ. ευρώ κέρδισε από την Ελλάδα ο Κένεθ Νταρτ, ο άνθρωπος που του...
αρέσει να επενδύει σε χρεοκοπημένες χώρες, καθώς παρά τον θόρυβο που δημιουργείται τελικά πληρώνουν!

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το «κοράκι» που έβγαλε τεράστια κέρδη θα πληρωθεί ακόμη ένα ποσό μέσα σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2012 η Ελλάδα του πλήρωσε 400 εκατ. ευρώ και στις 23 Δεκεμβρίου θα του πληρώσει ακόμη 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική του επένδυση ήταν 300 εκατ. ευρώ και τα κέρδη του 350 εκατ. ευρώ!

«Η Ελλάδα έκοψε τσεκ στο όνομα των αδελφών Νταρτ. Ήταν ένα τυχερό deal. Η δουλειά με το πρώτο ομόλογο κράτησε έξι μήνες και χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια», λένε τραπεζικά στελέχη του Λονδίνου.

Τι έκανε και κέρδισε; Αγόρασε ομόλογα του ΟΣΕ τα οποία είχαν καταρρεύσει πριν ένα χρόνο. Είχαν ρήτρα Αγγλικού δικαίου και δεν μπήκε στο κούρεμα.

Το ίδιο ακριβώς έκανε με την Αργεντινή. Αγόρασε με ένα fund ομόλογα 1 δισ. δολαρίων με μόλις 300 εκατ. δολάρια πριν η χώρα καταρρεύσει. Η Αργεντινή αρνήθηκε να πληρώσει και τότε δέσμευσε ένα εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο της χώρας!

Ο ίδιος ζει στα νησιά Κέιμαν σε ένα πολυτελές σκάφος και είναι ίσως ο μεγαλύτερος τζογαδόρος του κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Βενιζέλος: Ο πολιτικός ηγέτης που... "κοίμιζε" τα πλήθη!...

Δείτε τις φωτογραφίες...
Δεν ήθελε και μεγάλη προσπάθεια το ακροατήριο του Ευάγγελου Βενιζέλου να ρίξει έναν... υπνάκο. Λίγο η ηλικία, λίγο το μεγάλο... ενδιαφέρον και αρκετοί είπαν να... ξαποστάσουν λιγάκι!



Δείτε στιγμιότυπα από την ομιλία του Ε.Βενιζέλου στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.






seleo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ