Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συστάσεις στους πολίτες να αποφεύγουν να καίνε βιομάζα στα τζάκια τους!

Συστάσεις στους πολίτες να επιδείξουν προσοχή στην ποιότητα των ξύλων
που καίνε στα τζάκια και να περιορίσουν τη χρήση βιομάζας, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή την κλιμάκωση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το φαινόμενο αυτό ευνοήθηκε, αφενός μεν από τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες, όπως ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασιακή αναστροφή, και αφετέρου από την έντονη χρήση εστιών καύσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη βιομάζα.



Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, παρατηρήθηκε έντονη οσμή στον περιβάλλοντα αέρα και σημαντική μείωση της ορατότητας. Τα χρονικά αυτά διαστήματα ήταν, από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2012 και το τριήμερο από 25 έως και 27 Δεκεμβρίου 2012, ενώ ενδιάμεσα οι συγκεντρώσεις κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, το υπουργείο συστήνει στο κοινό τον περιορισμό καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπες), εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη.

Επίσης, το ΥΠΕΚΑ, παρακολουθώντας την ατμοσφαιρική επιβάρυνση των ημερών, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην οποία συνδράμει και η αυξημένη καύση ξυλείας όχι πάντοτε κατάλληλης για το σκοπό αυτό, καλεί τους πολίτες να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή στη χρήση και καύση ακατάλληλων υλικών.

Επισημαίνεται ότι η ενδεχόμενη καύση συνθετικών προϊόντων ξυλείας (όπως μελαμίνες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ), ξύλων βαμμένων ή εμποτισμένων με χημικές ουσίες, καθώς και πλαστικών ή ελαστικών υλικών, επιβαρύνει τόσο την υγεία του χρήστη των εστιών καύσης από ρύπανση του εσωτερικού περιβάλλοντος όσο και το εξωτερικό περιβάλλον.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρακολουθούν, μέσω του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνεχή βάση, ενώ βρίσκονται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, καθώς και εμπλεκόμενων φορέων και αρμόδιων επιστημόνων, προκειμένου να εξεταστεί σε όλες τις σύνθετες πτυχές του το πρόβλημα, το οποίο οφείλεται κατ’ εξοχήν στη ριζική αλλαγή του μέχρι τώρα προτύπου θέρμανσης με πετρέλαιο, εξαιτίας της αύξησης των τιμών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή ο δολοφόνος της Ξάνθης - Τον φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα- βίντεο

Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Ξάνθης - Τον φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα [βίντε

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας, που σημειώθηκε στην Ξάνθη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα.
Οι άνδρες της Αστυνομίας αναγκάστηκαν να  φυγαδεύσουν τον δολοφόο από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ξάνθης, καθώς η ατμόσφαιρα έξω από αυτό ήταν ιδιαίτερα τεταμένη. Κάτοικοι της πόλης φώναζαν συνθήματα και εκδήλωναν με διάφορους τρόπους την οργή τους για το φρικιαστικό έγκλημα.
Οι αστυνομικές αρχές, αφού καθυστέρησαν για αρκετή ώρα τη μεταγωγή του δολοφόνου, κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου και οδηγήθηκε ο δολοφόνος για να κρατηρθεί προσωρινά.
Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι βρήκε η Αστυνομία στους χώρους της ΑΣΟΕΕ βίντεο

Τι βρήκε η Αστυνομία στους χώρους της ΑΣΟΕΕ [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφίες από τα αντικείμενα που βρήκαν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στους εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσαν οι Αρχές.
Όπως φαίνεται υπάρχουν «κοινά» ευρήματα με αυτά της βίλας «Αμαλία», ενώ ξεχωρίζουν τα μηχανήματα για ραδιοφωνικές εκπομπές από το χώρο του πανεπιστημίου. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, άδεια μπουκάλια μπύρας, σημαίες με ξύλινα κοντάρια.
Παράλληλα, έγιναν και 16 προσαγωγές αλλοδαπών που πουλούσαν προϊόντα στους χώρους γύρω από την ΑΣΟΕΕ.








Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΕΣΠΑ η «Ανάπλαση περιοχής Συνοικισμού», στην Άμφισσα

Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση περιοχής Συνοικισμού», στην Άμφισσα , με προϋπολογισμό 1.146.000,00 €.
 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση περιοχής Συνοικισμού», με δικαιούχο τον Δήμο Δελφών και προϋπολογισµό 1.146.000,00 €, το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 -2013».
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάπλαση του χώρου αναψυχής της περιοχής Συνοικισμού στην Άμφισσα, με την παράλληλη αγορά οικοπέδου επί των οδών Θ. Μαυραειδή και Αγ. Θεοδώρων, το οποίο θα ενοποιηθεί με τον υπάρχοντα χώρο, δημιουργώντας έναν εκτενή χώρο αναψυχής.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό πρόκειται να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις στον υπάρχοντα χώρο περιπάτου και επέκταση αυτού, δημιουργία χώρων αναψυχής, πρασίνου, πλατειών, παιδικής χαράς και χώρων αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Ο χώρος αναψυχής, που τελικά θα διαμορφωθεί, θα αποτελείται από τρεις εκτάσεις συνολικής έκτασης 8.000 τετρ. μέτρων και θα διαχωρίζεται εσωτερικά από δύο δρόμους χαμηλών ταχυτήτων.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 1.146.000,00 € για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου ανάπλασης της περιοχής Συνοικισμού, συνολικής έκτασης 8.000 τετρ. μέτρων στην πόλη της Άμφισσας», ενώ τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση των προτάσεων των Δήμων και εντάσσουμε έργα αστικών αναπλάσεων, με τα οποία στοχεύουμε σε σημαντική αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε να κάνουμε τις πόλεις μας ακόμη πιο φιλικές προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση 60.000 ευρώ στον Οργανισμό Κωπαίδας


Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 60.000 ευρώ θα λάβει ο Οργανισμός Κωπαίδας, για την πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε να κατανείμει ποσό  ύψους 340.000 ευρώ,  σε 12 ΟΤΑ της χώρας, που θα αφορά στην επιχορήγηση Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, με μεταβιβασθείσες πιστώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης . Πρώτος στη λίστα είναι ο Οργανισμός Κωπαίδας.
Η απόφαση:
Εγκρίνουμε, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κ.λπ.», τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ποσού 340.000,00 € σε ΟΤΑ της χώρας, για την κατανομή πιστώσεων σε Οργανισμούς Έγγειων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.) για πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 10.815.197 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας

Σε 10.815.197 άτομα ανήλθε ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της χώρας. Στον μόνιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την απογραφή πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ταυτόχρονα ότι η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 εστίασε στην καταγραφή του μόνιμου πληθυσμού της χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες απογραφές, οι οποίες κατέγραψαν τον De Facto πληθυσμό, δηλαδή κατέγραψαν τα άτομα τα οποία βρέθηκαν παρόντα στη χώρα κατά την ημερομηνία αναφοράς της απογραφής.

Πέραν τούτου, η μεθοδολογία της απογραφής 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων απογραφών, τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειας της απογραφής, πχ τη διάρκεια της απογραφής (15 ημέρες) και την απογραφή των ατόμων στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, όσο και ως προς την επεξεργασία των συλλεχθέντων στοιχείων, πχ τις διαφορετικές και πληρέστερες διαδικασίες ελέγχου, διασφάλισης της ποιότητας και επεξεργασίας των στοιχείων βάσει νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μεθόδων. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας, ενώ οι πέντε

Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγραφή Παπακωνσταντίνου




Με συνοπτικές διαδικασίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε το απόγευμα της Παρασκευής τον Γ. Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ λόγω της εμπλοκής του στην παραχάραξη της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπου συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματα δύο εξαδέλφων του.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.

Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.
Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.

Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.

Εκκρεμεί επίσης - το ερώτημα που αφορά την «πηγή» που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη «λίστα» τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας και σκόπιμες συγχύσεις ως προς τη στάση συγκεκριμένων προσώπων.

Προηγουμένως ο Γ. Παπακωνσταντίνου με ανακοίνωσή του είχε αρνηθεί κατηγορηματικά αυτή την εμπλοκή του, πλην όμως, οι διαρροές από τον Άρειο Πάγο και το υπ. Οικονομικών μέσω του δικαστικού ρεπορτάζ είχαν καταστήσει σαφές ότι τα τέσσερα νέα πρόσωπα που εμφανίστηκαν στη νέα και κατά τεκμήριο αυθεντική λίστα Λαγκάρντ ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πρώην υπ. Οικονομικών.

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν, ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος είναι και αυτός ένας από τους διαχειριστές της πρώτης λίστας Λαγκάρντ αφού διατηρούσε επί μεγάλο χρονικό διάστημα ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο το περίφημο στικάκι με τα ηλεκτρονικά αρχεία, εξαπέλυσε το απόγευμα της Πέμπτης δριμύτατη επίθεση κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και των υφισταμένων του κ.κ. Καπελέρη και Διώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη πληροφορηθεί την άμεση εμπλοκή του πρώην υπ. Οικονομικών στην υπόθεση αυτή και ως εκ τούτου έσπευσε να προκαταλάβει τις εξελίξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΜΠΕ



        Σας γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε διαδικασία Δημοσιοποίησης Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) των Σχεδίων : α)   ΄΄ Σχέδιο Διαχείρισης της Περιοχής Λεκάνης Απορροής Ποταμού
          ( Υδατικό Διαμέρισμα) Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ΄΄,
 β)   ΄΄  Σχέδιο Διαχείρισης της Περιοχής Λεκάνης Απορροής Ποταμού
           ( Υδατικό Διαμέρισμα) Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας ΄΄,
 γ)   ΄΄ Σχέδιο Διαχείρισης της Περιοχής Λεκάνης Απορροής Ποταμού
           ( Υδατικό Διαμέρισμα)  Αττικής ΄΄,
 δ)   ΄΄ Σχέδιο Διαχείρισης της Περιοχής Λεκάνης Απορροής Ποταμού
           ( Υδατικό Διαμέρισμα)  Θεσσαλίας΄΄.
Είναι στη διάθεση του κοινού όποτε ζητηθούν πληροφορίες σχετικά με στοιχεία φακέλου της ΣΜΠΕ στα κατά τόπους τμήματα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Β) http://wfd.opengov.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=2&id=8&Itemid=12  ( ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ )
Γ)
Δ)
                                                     
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην κηδεία της άτυχης κοπέλας στην Ξάνθη [βίντεο]

Θρήνος στην κηδεία της άτυχης κοπέλας

Στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη βρέθηκαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες, γείτονες, συγγενείς και φίλοι της άτυχης 34χρονης και συντετριμμένοι της είπαν το τελευταίο «αντίο».Όλοι εξέφραζαν τη λύπη τους για την άγρια δολοφονία της κοπέλας, αλλά και την οργή τους για την αποτρόπαια πράξη του δράστη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Θηβαίων για αλληλεγγύη!



Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών .
Δεκάδες πολίτες  προσέφεραν από το υστέρημά τους τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια για τους οικονομικά αδύνατους συνανθρώπους μας, γεμίζοντας ασφυκτικά τα ράφια του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ιδιαίτερα συγκινητική και αξιέπαινη ήταν η συμμετοχή των παιδιών, που όχι μόνο γέμισαν τα καλάθια που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία τους, αλλά έφερναν πράγματα με τη συνοδεία των γονιών τους και στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ζυμαρικά, γάλατα, όσπρια, τρόφιμα μακράς διαρκείας, πατάτες, κρεμμύδια, γλυκά και πάρα πολλά παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν σε 100 οικογένειες συμπολιτών μας, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ώστε αυτές τις Άγιες Ημέρες να μπορέσουν να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν πυρετωδώς όλες αυτές τις μέρες, για να συγκεντρώσουν τα προϊόντα, να τα τοποθετήσουν στα ράφια και στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν οι δύο μεγάλες διανομές προς τις άπορες οικογένειες μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και οι οποίοι συνεχίζουν την εργασία τους για την επόμενη διανομή για την εορτή της Πρωτοχρονιάς.




Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 .
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262027703), από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ!

Συγγενείς Παπακωνσταντίνου τα τρία νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ!

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη «Λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα πρόσωπα που είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική που έστειλαν οι γαλλικές αρχές, ενώ σχετίζονται και με τραπεζικό λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια! Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι στενός συγγενής με δύο από τα τέσσερα πρόσωπα που αφαιρέθηκαν από τη «λίστα Λαγκάρντ». Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τις εξαδέλφες του Μαρίνα και Ελένη, κόρες του παλιού υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Τα άλλα δύο πρόσωπα είναι οι σύζυγοί τους. Όπως φαίνεται, τα τέσσερα πρόσωπα και ανάμεσά τους και οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού αφαιρέθηκαν από τη «Λίστα Λαγκάρντ» όταν εκείνη έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια. Όπως ανέφερε το iefimerida.gr, κατά τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis με τα ονόματα της νέας πρωτότυπης «λίστας Λαγκάρντ», οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν μία διαφοροποίηση «που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα». Δύο λογαριασμοί και 1,2 εκατ. δολάρια Οι δύο ξαδέλφες του υπουργού Οικονομικών και οι σύζυγοί τους, συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC που είχαν ανοιχτεί και κινούνταν από το 1997 έως το 2007. Ο ένας εκ των δύο λογαριασμών περιέχει το ποσό των 1.226.000 δολαρίων ενώ ο άλλος είναι ανενεργός και δεν αναφέρεται ποσό. Ουσιαστικά, από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ είχαν αφαιρεθεί τρία αρχεία, που αντιστοιχούν σε τρία και ένα ακόμα πρόσωπα. Από τα πρόσωπα αυτά, τα δύο είναι οι κόρες του παλιού πολιτικού της Ένωσης Κέντρου και της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός Εξωτερικών επί Μητσοτάκη, και ο οποίος έχει αποβιώσει. Πρόκειται για τις κόρες του Μαρίνα και Ελένη, οι οποίες ασκούν τη δικηγορία. Κατά τη διασταύρωση των στοιχείων, οι εισαγγελείς ανακάλυψαν πως οι δύο επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με σύζυγο συγγενικού προσώπου ενός νεότερου πολιτικού. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρέλαβε από την Κριστίν Λαγκάρντ την αρχική λίστα και αρνούνταν κατηγορηματικά τις φήμες για αλλοίωση της λίστας! Εισαγγελείς: Κάποιος στην Ελλάδα έβαλε χέρι στην αυθεντική λίστα Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, τόνιζαν, οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η λίστα που έστειλαν τώρα είναι ίδια που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επομένως η αλλοίωση έγινε στην Ελλάδα. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα δημιουργηθούν βάσιμες υποψίες ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα που παρέλαβε από την κυρία Λαγκάρντ και θα διωχθεί για κακούργημα (πλαστογραφία). Η Οδύσσεια της λίστας Λαγκάρντ από εδώ και πέρα Υπενθυμίζεται πως οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους προς τον Άρειο Πάγο δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση των δύο λιστών, ζητούσαν όμως την παραπομπή του στη Βουλή. Στη συνέχεια, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο και στον Πρόεδρο της Βουλής. Η Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θα διαβιβάσει ολόκληρη την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ και στους πολιτικούς αρχηγούς για να ενημερωθούν για το περιεχόμενό της. Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου στις 24 Οκτωβρίου Υπενθυμίζεται πως όταν εκλήθη στη Βουλή στις 24 Οκτωβρίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αρνηθεί τα πάντα λέγοντας ότι δεν ανέχεται να ακούει για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Τότε ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είχε πει το απίστευτο ότι έδωσε το CD με τη λίστα στο γραφείο του για φύλαξη και έκτοτε δεν ξέρει που είναι: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας.Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα». Ο Παπακωνσταντίνου αρνείται ότι αλλοίωσε τη λίστα «Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών για τις πληροφορίες ότι στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ περιέχονται τα ονόματα συγγενών του. Ο κ.Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι αφαίρεσε από την αυθεντική Λίστα τα ονόματα και όπως είπε «έχω μόνο δύο εξαδέλφες, τις κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα στηρίζει τη Λιβαδειά



 
Ο Δήμος Θηβαίων χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Λεβαδέων για ίδρυση Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Όμιλος Φίλων του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος προς ενίσχυση και ανάπτυξη της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με έδρα τη Λιβαδειά».

Εκφράζει επίσης την αντίθεσή του στα σενάρια που μιλούν για κατάργηση του τμήματος και συνυπογράφει το αίτημα για παραμονή του  και κυρίως για αναβάθμισή του,  καθώς πράγματι πρόκειται για ένα εξειδικευμένο και καινοτόμο πανεπιστημιακό τμήμα, στο οποίο οι νέοι επιστήμονες εφοδιάζονται με τις απαιτούμενες γνώσεις για να ανταποκριθούν στο ολοένα και περισσότερο απαιτητικό και πολύπλοκο οικονομικό σύστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για παράνομα παιχνίδια σε Θήβα-Λιβαδειά



Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, κατά την διάρκεια της περιόδου των εορτών, σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων παιχνιδιών
 
 Συνελήφθησαν σε δυο περιπτώσεις, σε Λιβαδειά και Θήβα, συνολικά πέντε (5) άτομα, που κατηγορούνται για παράβαση της Νομοθεσίας περί Παιγνίων
 
Κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό
των 255 ευρώ  
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες, σε δύο περιπτώσεις, σε Λιβαδειά και Θήβα, δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, μία (1) υπήκοος Αλβανίας καθώς και δύο (2) ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για την διεξαγωγή των παράνομων παιχνιδιών «Φρουτάκια», «τρίλιζα» και «bookfra», ενώ κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των (255) ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση χθες (27-12-2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα «καφετέρια – σφαιριστήριο» στον Ορχομενό Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δύο (2) παράνομων ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν τα απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια «φρουτάκια» και «τρίλιζα», που προσφέρονταν για χρήση σε παίκτες – πελάτες του καταστήματος.
Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν, δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 41 και 18 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος ως ιδιοκτήτης και ο δεύτερος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και κατασχέθηκαν τα δύο (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου υπαλλήλου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα (28-12-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε κατάστημα «καφενείο - καφετέρια» στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δύο σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και ενός φορητού, όπου διεξαγόταν, μέσω διαδικτύου, το τυχερό παιχνίδι «bookfra», άνευ αδείας της αρμόδιας αρχής.
Συνελήφθησαν, μία 29χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, μία 15χρονη υπήκοος Αλβανίας η οποία εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνη και διαχειριζόταν το τυχερό παιχνίδι πιστώνοντας ανάλογα τους παίκτες, καθώς και ένας 44χρονος ημεδαπός ο οποίος μετείχε ως παίκτης.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν οι τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και το χρηματικό ποσό των 190 συνολικά ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή της 15χρονης υπαλλήλου και του 44χρονου παίκτη.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχιστούν  αμείωτα σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτός είναι ο δολοφόνος της Ζωής Δαλακλίδου

Λίγα λεπτά πριν τις 14.00 προσήχθη στην Εισαγγελία Ξάνθης, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο 27χρονος δολοφόνος της Ζωής Δαλακλίδου, Χρήστος Παπάζογλου.


Φωτογραφία του Χρήστου Παπάζογλου

Κατά την ώρα της άφιξής του στο Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και τον αποδοκίμασε, ενώ κάποιοι του επιτέθηκαν προσπαθώντας να τον λιντσάρουν. Ένας εξ αυτών τον κτύπησε στο κεφάλι.


Ο δράστης με σκυμμένο το κεφάλι και με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης μεταβαίνει στην εισαγγελία




Πηγή: Τhrakitoday.com, Φωνή της Ξάνθης
Πηγή Bίντεο: xanthipress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήπως ήρθε ο καιρός να επανέλθει η θανατική ποινή για εγκλήματα όπως αυτό της Ξάνθης.


«Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί μεν στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να ισχύει στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα» .

Κατανοώ απόλυτα τους λόγους που οδήγησαν στην κατάργηση της θανατικής ποινής. Και είναι αρκούντως ισχυροί. Επιείκεια, εξανθρωπισμός, αποφυγή, έστω και ελάχιστα πιθανής, δικαστικής πλάνης, να έχει τη δυνατότητα ο εγκληματίας να μετανοήσει και να βελτιωθεί, το απαράγραπτο δικαίωμά του στη ζωή, τη ζωή μπορεί να αφαιρέσει μόνο ο Θεός κ.ά. Όμως σκέφτηκα και σκέφτομαι πολλές φορές και ακούω από πολλούς για κάποια εγκλήματα και διερωτώμαι. Αυτή η απόφαση βελτίωσε την κατάσταση; Πού πάει το δικαίωμα των άλλων, των θυμάτων στη ζωή; Μήπως αυτό το μέτρο ενθαρρύνει πορωμένους εγκληματίες;
Μήπως διευκολύνεται η διάπραξη εγκλημάτων;

 Νέες σοβαρές μορφές εγκλημάτων με τη νέα τεχνολογία!
Οι «επαγγελματίες» εγκληματίες;
Μήπως αδικούμε τα θύματα των εγκληματιών, τους πικραίνουμε και τους απογοητεύουμε;
Στο κάτω-κάτω λήφθηκε ένα μέτρο τόσο «προοδευτικό»!
Ποιες οι διαπιστώσεις μετά την εφαρμογή του; Απασχολεί καθόλου το μεγάλο αυτό πρόβλημα; Μήπως έτσι ενθαρρύνονται οι εγκληματίες;
Σύμφωνα όμως με άπειρα σχόλια,αλλά και συζητήσεις μέσα από την κοινωνία, πολλοί πολίτες τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής για ειδεχθή εγκλήματα όπως αυτό της Ξάνθης...ή και πολλά άλλα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη για την βαρβαρότητα και το μίσος των δολοφόνων. Η φυλάκιση στυγερών δολοφόνων, όχι μόνο δεν φέρνει το σωφρονισμό τους και τη μεταμέλειά τους, αλλά επιπλέον επιβαρύνει το Δημόσιο με τεράστια έξοδα.(αν ισχύει.. Το φαινόμενο το συναντούμε και στην περίπτωση της Ξάνθης που προσήχθη γνωστός βιαστής ως ύποπτος,καθώς βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα στον τόπο του εγκλήματος.) Και δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν πολλοί ακόμα στυγεροί δολοφόνοι που τους «φιλοξενούμε» στις φυλακές, για να κάνουν διακοπές με έξοδα του ελληνικού λαού, και μετά από λίγα χρόνια (αφού βεβαίως παίρνουν και τις άδειές τους), βγαίνουν για να συνεχίσουν «το έργο τους». Μήπως θα 'πρεπε να δοκιμάσουμε, μήπως είναι ανάγκη να επανέλθει η θανατική ποινή για μερικά ειδεχθή εγκλήματα. Έστω δοκιμαστικά και με πολλά μέτρα για την αποφυγή δικαστικής πλάνης! Κανένα μέτρο και καμιά απόφαση δεν μπορεί να θεωρείται σωστή με την πάροδο χρόνων συνεχώς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομολόγησε το τέρας που βίασε και έκαψε τη Ζωή στην Ξάνθη!

Φωτογραφία του θύματος

Ομολόγησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την ενοχή του για τη φρικιαστική δολοφονία της 34χρονης Ζωής ο άντρας ο οποίος βρισκόταν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ξάνθης από το απόγευμα της Πέμπτης. Πρόκειται για έναν 35χρονο Έλληνα, που ήταν γείτονας της άτυχης κοπέλας και ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν  στα ίχνη του από ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρήκαν σε ένα από τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή όπου βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη κοπέλα.

Επίσης, υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι είδε τον άντρα λίγη ώρα πριν το έγκλημα, κοντά στο σπίτι της κοπέλας μεθυσμένο, ενώ κάμερες τον κατέγραψαν να ακολουθεί το θύμα και τη φίλη της όταν περπατούσαν στο δρόμο.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν οι άνδρες της Ασφαλείας τον έβγαλαν από το σπίτι του με χειροπέδες, γύρω στα 300 άτομα επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Ο συλληφθείς είναι σεσημασμένος για υποθέσεις βιασμών και μάλιστα έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για τέτοια αδικήματα!

Η άτυχη Ζωή υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, και κακώσεις τόσο στο σώμα, όσο και στο κεφάλι γεγονός που μαρτυρά επώδυνο θάνατο πριν ο δράστης/ δράστες τη βάλει φωτιά. Επίσης εντοπίστηκαν εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πάνω μέρος του σώματός της.

Σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας τελείται η κηδεία της 34χρονης.

Εντός της ημέρας αναμένονται και ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασχέθηκε το 50% του Καραϊσκάκη λόγω Λαυρέντη Λαυρεντιάδη






Με διάταξη της 3ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, που χειρίζεται την υπόθεση της PROTON BANK, δεσμεύθηκε το 50% του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που φέρεται να ανήκει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στενό του συνεργάτη, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος για τα επισφαλή δάνεια της τράπεζας και μάλιστα, από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι διατηρούσε κοινό λογαριασμό με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία, στο εξωτερικό.
Η διάταξη της ανακρίτριας επικύρωσε προηγούμενη διάταξη του εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση, που είχε διενεργήσει την προκαταρτική έρευνα για την υπόθεση της PROTON BANK και η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε κίνηση μετοχών του γηπέδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 500.000 στρέμματα φτάνουν τα χωράφια της Εκκλησίας – ενδιαφέρον από παραγωγούς

Τα 500.000 στρέμματα φτάνουν οι εκτάσεις που μπορεί να διαθέσει προς καλλιέργεια η Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε όσους ενδιαφέρονται να παράξουν αγροτικά προϊόντα και να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κριτήρια με τα οποία θα παραχωρηθεί η γη στους ενδιαφερόμενους, ωστόσο οι παραγωγοί ήδη αρχίζουν να ρωτούν σχετικά και να εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Με βάση πάντως δηλώσεις του υπουργού, Αθαν. Τσαυτάρη εκτάσεις μπορεί να παραχωρηθούν και σε κτηνοτρόφους, με σκοπό να αξιοποιηθούν ως βοσκότοποι, ωστόσο αυτό που έχει σημασία, είναι να καθοριστούν ποιά ακριβώς χωράφια θα παραχωρηθούν, για πόσα χρόνια και το πιο βασικό, με ποιά κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση παράδειγμα προς… αποφυγή πρέπει να αποτελέσει το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα διάθεσης αγροτικής γης από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, που στην αρχή –με βάση σχετικές δηλώσεις Σκανδαλίδη- προσέγγιζε και το 1 εκατ. στρέμματα.

Στην αρχή του προγράμματος το paseges.gr είχε επισημάνει τα «τρωτά» του σημεία , κάτι που αποδείχθηκε με το περασμα του χρόνου, αφού οι ενδιαφερόμενοι για να αποκτήσουν γη με συμβολικό τότε αντίτιμο –είτε επρόκειτο για αγρότες, είτε όχι- βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν κατάλαβαν ότι τα περισσότερα διατιθέμενα χωράφια, ήταν χαμηλής ποιότητας, άγονα, πετρώδη και γενικά χωρίς δυνατότητα αξιοποίησης για παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Στο πρόσφατα ανακοινωθέν πρόγραμμα, όσοι κληθούν να το υλοποιήσουν πρέπει να λάβουν υπόψη ότι με 2-3 στρέμματα γης δεν γίνεται κανείς αγρότης, παρά μόνο αποκτά ένα αγρόκτημα που μπορεί να καλλιεργήσει προϊόντα, καθαρά για οικογενειακή κατανάλωση, πόσο μάλλον τη δεδομένη περίοδο, οπότε οι συντελεστές που διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής αυξάνουν με γρήγορο ρυθμό, μη αφήνοντας περιθώρια κέρδους στους παραγωγούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 15 Μαΐου 2013 οι άδειες υφιστάμενων γεωτρήσεων


«Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, μέχρι 15 Μαΐου 2013».Στην εκπνοή της προθεσμίας (17 Δεκεμβρίου) υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί την απόφαση για την παράταση των αδειών χρήσης νερού (για υφιστάμενες γεωτρήσεις). Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 3368 που δημοσιεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, η παράταση για τις αιτήσεις αδιοδότησης δόθηκε μέχρι τις 15 Μαΐου του 2013.
«Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, μέχρι 15 Μαΐου 2013».
Στην σχετική απόφαση επισημαίνονται τα εξής:

Άρθρο 1
Τροποποίηση και κατάργηση διατάξεων της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β΄1440/16.6.2011) 1. Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Μαΐου 2013».
2. Η παρ. 3 του άρθρου 9 όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 1 της αριθ. οικ. 110424/11.4.2012 (ΦΕΚ Β΄ 1190/11.04.2012), αντικαθίσταται ως
εξής:
«3. Όσοι κάνουν χρήση νερού μετά την 20.12.2005 και προϋφίστανται της 16.6.2011, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από την αριθμ.
43504/5.12.2005 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1784/20.12.2005) σχετική άδεια, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Μαΐου 2013.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή στις προπονήσεις για τον Λεβαδειακό

Με απουσίες η… πρώτη

Επιστροφή στις προπονήσεις για τον Λεβαδειακό την Πέμπτη μετά την ολιγοήμερη άδεια των Χριστουγέννων.

Την πρώτη τους προπόνηση μετά την άδειά τους πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι παίκτες του Λεβαδειακού ενόψει την αναμέτρησης της 16ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη δύσκολη αναμέτρηση με τους «πράσινους», με τον Γιώργο Παράσχο να μην έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του.

Δικαιολογημένοι απόντες απο την πρώτη προπόνηση του Λεβαδειακού ήταν οι Χοσέμι, Ακόστα και Πόι.

Το πρόγραμμα για την Παρασκευή προβλέπει διπλή προπόνηση, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί φιλικό με τον Ηρακλή Ψαχνών, ώστε να δει ο Έλληνας τεχνικός τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα για την κατάσταση της υγείας της 15χρονης Μυρτώς

Συγκρατημένη αισιοδοξία αποπνέουν τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας της 15χρονης Μυρτώς από τη Νέα Χαλκηδόνα. 

H Μυρτώ βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο θεραπευτήριο «Υγεία».

Η αναπνευστική λειτουργία της είναι καλή και δεν χρειάζεται υποστήριξη, ενώ οι γιατροί...



που την παρακολουθούν πραγματοποιούν ειδικά τεστ αντίδρασης, περιμένοντας από τον οργανισμό της 15χρονης Μυρτώς να τους ανάψει το πράσινο φως για να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Μάλιστα σε ειδικά ιατρικά τεστ που πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι η Μυρτώ έχει συνείδηση, αλλά λόγω φυσικά της σωματικής κατάστασης της δεν μπορεί να την εκφράσει άμεσα.

Ήταν ένα καλό νέο για την οικογένεια της, η οποία είναι νυχθημερόν στο πλάι της 15χρονης Μυρτώς μετά την αποφράδα εκείνη μέρα του καλοκαιριού στην Πάρο.

Να θυμίσουμε ότι η Μυρτώ άνοιξε τα μάτια της πρώτη φορά ενάμιση μήνα μετά το τραγικό περιστατικό. 

Τον Σεπτέμβρη εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσεις και τότε οι γιατροί είχαν πει πως χρειάζεται κι άλλος χρόνος. 

Ίσως αυτές τις γιορτινές άγιες ημέρες, να γίνει για την Μυρτώ το θαύμα που όλοι της ευχόμαστε! 

Η μητέρα της πάντως είχε δηλώσει πως "Η Μυρτώ είναι παλικάρι και θα τα καταφέρει".
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 31 Δεκεμβρίου η επικουρική σύνταξη στους συνταξιούχους του ΤΑΕΔΥ


 
 
Στις 31 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ) – μεταξύ των οποίων και οι τελωνειακοί – την επικουρική σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ταμείου επαναλαμβάνει ότι από τον Ιανουάριο του 2013, όλοι οι συνταξιούχοι του Τ.Ε.Α.Δ.Υ, και των Τομέων του Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Ε.Α.Π.Ο.Κ.Α. θα προπληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αναφοράς. Δηλαδή στις 31-1- 2013 θα προπληρωθούν τον Φεβρουάριο 2013, στις 28 Φεβρουαρίου τον Μάρτιο κ.ο.κ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποσύρθηκαν πάνω από 70.000 πινακίδες αυτοκινήτων!

Χαμός στις εφορίες..

Χιλιάδες αυτοκίνητα και φέτος θα μείνουν στα γκαράζ των ιδιοκτητών τους οι οποίοι σπεύδουν την τελευταία στιγμή να καταθέσουν τις πινακίδες προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με... τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες Ι.Χ. και παρουσιάζεται αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Υπολογίζεται ότι τις δύο τελευταίες ημέρες του έτους θα αποσυρθούν περισσότερες από 10.000 πινακίδες, οπότε συνολικά θα έχουν κατατεθεί στις εφορίες πάνω από 80.000 πινακίδες. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν κατατεθεί 76.370 πινακίδες.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που επικρατούσε το αδιαχώρητο στις εφορίες καθώς οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχημάτιζαν τεράστιες ουρές στα γκισέ για την απόσυρση πινακίδων. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για να διευκολύνει τους φορολογούμενους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξάνθη- Τελείωσαν οι έρευνες στο διαμέρισμα του υπόπτου.Ο ίδιος τώρα αρνείται τα πάντα.Το DNA περιμένουν τώρα να δώσει τις απαντήσεις του φρικτού εγκλήματος.

Με κεράκια στον τόπο του εγκλήματος, εκεί που ο δολοφόνος αφού βίασε, στη συνέχεια έκαψε μέχρι θανάτου την αδικοχαμένη Ζωή, φίλοι και φίλες της, θρήνησαν και θρηνούν τον άδικο χαμός της. Πέρασαν δεκάδες απο την "πυλωτή" του εγκλήματος... Στις 10 το βράδυ στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η έρευνα των αστυνομικών παρουσία δικαστικού στο 2άρι που νοίκιαζε ο δράστης, καθώς η γραμμή του δράστη άλλαξε και αρνείται πλέον τα πάντα, μολονότι στην αρχή είχε λυγίσει... ισχυριζόμενος την «πίεση» των ανακριτών του! Στο μεταξύ 300 περίπου πολίτες γύρω στις 10 το βράδυ συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυκατοικία που μένει ο δράστης και την ώρα που τον κατέβαζαν οι αστυνομικοί, επιχείρησαν να τον λυντσάρουν!!!! Ωστόσο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν επέτρεψε να γίνει τίποτα.... Ο Χ. Π. με χειροπέδες και ισχυρή αστυνομική δύναμη, επέστρεψε ήδη στην Ασφάλεια Ξάνθης, όπου συνεχίζεται από ειδικούς η ανάκριση του.
Παράλληλα αναμένεται να φωτίσει την υπόθεση ακόμη περισσότερο το DNA θύματος και δράστη...

Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες δέκα ιερόδουλες θετικές στο aids. Νέα στοιχεία που προκαλουν πανικό

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» προσήχθησαν σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία 36 εκδιδόμενες γυναίκες και 8 αλλοδαποί. Ελέγθηκαν συνολικά 91 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία, 1 νυχτερινό κέντρο ενώ συνελήφθησαν 212 άτομα για παραβάσεις περί ηθών. Επίσης 2.160 εκδιδόμενες γυναίκες Ελληνίδες και Αλλοδαπές προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν μηνύσεις. 10 από αυτές βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία της τράπουλας


Οι τράπουλες ανακαλύφθηκαν στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τανγ γύρω στο 618 μ.Χ., καθώς εκεί...



 είχε επινοηθεί αρχικά το χαρτί.

Στην Ευρώπη, και ειδικότερα στην Ισπανία, εισήχθησαν από τη Οθωμανική αυτοκρατορία ή την Αίγυπτο γύρω στο 1380.

Οι μοντέρνες τράπουλες έχουν τις ρίζες τους στη Γαλλία εκτοπίζοντας τα επηρεασμένα από τους Άραβες σχέδια.

Για πρώτη φορά το 1480 εμφανίζονται στα γαλλικά τραπουλόχαρτα τα σύμβολα Κούπες, Σπαθιά, Μπαστούνια και Καρό και αντιπροσωπεύουν τάξεις ανδρών:
*   Οι κούπες συμβολίζουν τον κλήρο, την ιεροσύνη.
*   Τα σπαθιά τους άρχοντες και τους ευγενείς.
*   Τα μπαστούνια την αγροτική τάξη και
*   Τα καρό την πλούσια εμπορική τάξη.

Στην Ιταλία κατασκευάζονται τραπουλόχαρτα γι αυτό και η λέξη τράπουλα προέρχεται από την ιταλική λέξη trappola που σημαίνει δόλος, παγίδα.
Αρχικά, οι φιγούρες ανήκουν στα γνωστά "ταρό", που χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόβλεψη του μέλλοντος και διαφέρουν από τα παιγνιόχαρτα που εισήχθησαν από την Ανατολή.

Όλα τα χαρτιά είναι ζωγραφισμένα στο χέρι και γι αυτό κοστίζουν πολύ ακριβά, όμως γρήγορα γίνονται προσιτά χάρη στην εφεύρεση της ξυλογραφίας. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν για τη νέα "μανία" όρους που έλκουν την καταγωγή τους από το λατινικό charta, δηλαδή χαρτί.

Οι πρώτες ιταλικές τράπουλες των ταρό αριθμούσαν 56 φύλλα, αλλά σιγά - σιγά καθιερώθηκε στη Γαλλία το 1600 η σύγχρονη τράπουλα των 52 φύλλων. Οι φιγούρες της παριστάνουν αντιπροσωπευτικές ενδυμασίες της εποχής.

Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, είναι οι συμβολισμοί της τράπουλας. Έτσι, σε μια τράπουλα υπάρχουν:
*   52 φύλλα, όσες και οι εβδομάδες του χρόνου.
*   4 κατηγορίες (κούπες, μπαστούνια, σπαθιά και καρό) όσες και οι εβδομάδες του μήνα.
*  13 φύλλα από κάθε κατηγορίας, όσες και οι εβδομάδες μιας εποχής.
*  12 φιγούρες, όσοι και οι μήνες του χρόνου.

Σύμφωνα με τη Γαλλική παράδοση, οι φιγούρες αντιπροσωπεύσουν μεγάλες ιστορικές ή μυθικές προσωπικότητες όπως π.χ. ο Ρήγας σπαθί τον Δαβίδ, ο Ρήγας Καρό τον Ιούλιο Καίσαρα, ο Ρήγας Μπαστούνι τον Μεγάλο Αλέξανδρο, η Ντάμα Σπαθί την Αθηνά κλπ.

Ο Άσσος Μπαστούνι καλείται και "φύλλο θανάτου", διότι στην Αγγλία το 1562 ψηφίστηκε με νόμο η θανατική ποινή για όποιον πλαστογραφούσε το συγκεκριμένο "ισχυρό" τραπουλόχαρτο.

Οι φιγούρες ήταν ολόσωμες απεικονίσεις βασιλιάδων ή σημαντικών προσώπων και η τράπουλα με τις αναστρέψιμες φιγούρες και τα σύμβολα τοποθετημένα στις 4 γωνίες των φύλλων εξαπλώθηκε στην Ευρώπη μετά το 1850.

Οι Αμερικανοί άρχισαν να κατασκευάζουν τα δικά τους χαρτιά πολύ αργότερα (γύρω στο 1800) και μάλιστα πρόσθεσαν τα 2 φύλλα του "μπαλαντέρ".
Επίσης, πλαστικοποίησαν τα χαρτιά και στρογγυλοποίησαν τις γωνίες για μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά και καλύτερη αίσθηση στην αφή.

Επειδή η τράπουλα είναι προσιτή σε όλους και έχει πάντα τα ίδια σύμβολα, χρησιμοποιείται  σε πολυάριθμα παιχνίδια, στην ταχυδακτυλουργία, αλλά και από κάποιους για ..την πρόβλεψη του μέλλοντος!

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογή νέων οργάνων στο δήμο Λεβαδέων


Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κοινοποίησε ο πλ,. Σύμβουλος Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχιακό κατάστημα (Διοικητήριο- αίθουσα συνεδριάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου- οδός Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά ,Τ.Κ. 32100),  την 6η Ιανουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00,
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο.ΘΗΒΑ:ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ 2012 ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ!


Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ σας προσκαλεί να αποχαιρετήσουμε το 2012 με ένα ξέφρενο γλέντι στο ΤΖΑΚΙ αύριο Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30 με την Γωγώ Τσαμπά τον Λάμπρο Σκάρλα και τον Γιάννη Γκορίτσα στο κλαρίνο. ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6948309102, 2262029307, 6985938320 ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ:5 ΕΥΡΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ