Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο Ρεν καρφώνει την κυβέρνηση για τις μειώσεις σε μισθούς - συντάξεις

Η απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στον Νίκο Χουντή "εκθέτει" την τρικομματική κυβέρνηση για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Για τρικομματική κυβέρνηση που ξεπέρασε τον εαυτό της κόβοντας μισθούς και συντάξεις περισσότερο και από αυτό που είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2012 κάνει λόγο σε απάντησή του στον Νίκο Χουντή του ΣΥΡΙΖΑ ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.
"Η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό".
Αυτό απαντά, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο οποίος στην ερώτησή του ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012.
Στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν, τονίζει ότι το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις "ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων".
Παράλληλα, ο Όλι Ρεν επισημαίνει ότι το 2012:
- «σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων»
- «οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ»
- «οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ»
- «Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης»
Ερώτηση Νίκου Χουντή:
«Στις αρχές του έτους η τρόικα εκτιμούσε ότι τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης το 2012 θα είναι μειωμένα κατά -2,4 % έναντι του 2011. Αντίστοιχα προέβλεπε ότι οι πρωτογενείς δαπάνες του 2012 θα είναι μειωμένες κατά -5,1 %.
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Ποια είναι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα εκτέλεσης του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 τόσο για έσοδα όσο και για τις πρωτογενείς δαπάνες;
2. Ποιες οι εκτιμήσεις της Επιτροπής για την πορεία των εσόδων και πρωτογενών δαπανών ως το τέλος του 2012;
3. Πως αναμένεται να επηρεάσουν τα καινούργια στοιχεία τον προϋπολογισμό του 2013;»
Απάντηση Όλι Ρεν:
«Τα έσοδα, ιδίως οι έμμεσοι φόροι, έχουν επηρεαστεί από την επιδεινούμενη ύφεση. Το πολιτικό κενό μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων επέφερε καθυστερήσεις στην είσπραξη φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση εφάρμοσε, στα τέλη Ιουλίου, ένα σύστημα πληρωμής με δόσεις, με στόχο τη σταδιακή καταβολή του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων βάσει των φορολογικών δηλώσεων. Ωστόσο, τον Αύγουστο οι φορολογικές επιδόσεις υπερέβησαν τις προσδοκίες κατά 700 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς περισσότεροι φορολογούμενοι επέλεξαν να καταβάλουν εξαρχής ολόκληρο το ποσό των φόρων.
Η κυβέρνηση έχει μειώσει τις διακριτικές δαπάνες ενόψει της δυσχερούς κατάστασης από πλευράς της ρευστότητας και της υστέρησης στην είσπραξη των εσόδων. Σημειώνεται επίσης σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημόσιων επενδύσεων. Το ύψος των καταβολών μισθών και συντάξεων ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων. Εντούτοις, σημειώθηκαν αποκλίσεις στο ταμείο δημόσιας υγείας, όπου το έλλειμμα, το οποίο οφείλεται κυρίως στις υπερβολικές δαπάνες για φάρμακα και παροχές ασθενείας, προβλέπεται να υπερβεί κατά 1 δισ. ευρώ εκείνο στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2012. Ως αποτέλεσμα, οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά ½% του ΑΕΠ.
Οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ ο οποίος ορίζεται στο δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής . Σε σύγκριση με το 2011, τα έσοδα προβλέπεται ότι θα μειωθούν λιγότερο σε σχέση με τις πρωτογενείς δαπάνες.
Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στα Τρίκαλα - 12χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο παγοδρόμιο

Τραγωδία στα Τρίκαλα - 12χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο παγοδρόμιο

Στη θλίψη βυθίστηκαν τα Τρίκαλα και η Καλαμπάκα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου μιας 12χρονης μαθήτριας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή ενώ διασκέδαζε σε παγοδρόμιο της περιοχής.
Η 12χρονη μαθήτρια της πέμπτης Δημοτικού από την Καλαμπάκα έχασε τις αισθήσεις ενώ διασκέδαζε στο παγοδρόμιο που την είχε συνοδέψει η μητέρα της.
Η άτυχη μικρή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων χωρίς σφυγμό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία της πνοή.
Οι πρώτες πληφορορίες λένε ότι η 12χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάνδαλο εκατομμυρίων σε έργο φάντασμα στον πρώην Δήμο Ερυθρών






Στον «αέρα» βρίσκεται έργο αξίας 2.142.000 ευρώ στον πρώην Δήμο Ερυθρών (Καλλικράτειος Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας), το οποίο θα έπρεπε σήμερα να έχει ολοκληρωθεί. Η σκανδαλώδης υπόθεση την οποία αποκαλύπτει η zougla.gr ξεσκεπάστηκε κατόπιν παρέμβασης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχου στους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων.
Πρόκειται για το έργο του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, το οποίο σήμερα είναι ημιτελές και μη λειτουργικό.

Μάλιστα πόρισμα-κόλαφος καταλογίζει ευθύνες σε τέσσερις υπαλλήλους της περιφέρειας Αττικής στους οποίους, μάλιστα, ασκείται πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Πρόκειται για τους κ.κ. Νικόλαο Κατσίκη (Διευθυντή της Προϊστάμενης Αρχής), Κατίνα Σαμπατακάκη (Προϊστάμενη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας), Μαρία Σιτζίμη και Πανάγιω Σούκιου (επιβλέπουσες του έργου).
Το ιστορικό
Το έργο-"φάντασμα" –που αφορούσε την αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 23,5 χιλιομέτρων- δημοπρατήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2010. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία «ΔΙΕΤΕΡ ΑΝΩΝΗΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Το νέο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης θα κάλυπτε όλο το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης, δηλαδή 1.115 στρέμματα, ενώ ο σχεδιασμός του έργου σε δύο φάσεις είχε ως στόχο  να λειτουργήσει αυτόνομα και να μπορεί να επεκταθεί όταν αυτό απαιτηθεί και εξασφαλιστεί νέα χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με τον πλάνο που είχε εκπονηθεί το έργο θα έπρεπε να  παραδοθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012. Όμως μία μέρα πριν από την λήξη της προθεσμίας η ανάδοχος εταιρεία κηρύχτηκε έκπτωτη!
Η ακύρωση της σύμβασης
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ήδη από τις 12 Οκτωβρίου 2011 η ανάδοχος του έργου είχε υποβάλλει ειδική δήλωση διακοπής εργασιών κάνοντας λόγο για αδυναμία εφαρμογής της εγκεκριμένης μελέτης. Όπως υποστήριζε κατά τη διάρκεια των εργασιών ήρθαν αντιμέτωποι με δίκτυο ομβρίων- ακαθάρτων το οποίο μέχρι τότε δεν είχε εντοπιστεί και αποτυπωθεί.




Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Υπηρεσία αντί να τροποποιήσει την μελέτη και να υπολογιστεί εκ νέου το κόστος του έργου, προτίμησε μέσω μεσοβέζικων λύσεων να «καλύψει» το ζήτημα που είχε ανακύψει.
Ακολούθησαν «διαμάχες» μεταξύ Νομαρχίας και εργολάβου οι οποίες τελικά είχαν ως αποτέλεσμα ο δεύτερος να κηρυχτεί έκπτωτος και να διαλυθεί η μεταξύ τους σύμβαση.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου 2012 η ανάδοχος του έργου κατήγγειλε τόσο την Διευθύνουσα Υπηρεσία όσο και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής η οποία είναι η Προϊστάμενη Αρχή, για φαινόμενα κακοδιοίκησης.
Τότε, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιτζής έδωσε εντολή να ελεγχθούν τα όσα είχαν καταγγελθεί, από κλιμάκιο Ελεγκτών Δημοσίων Έργων και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα.
Στην έκθεση ελέγχου η οποία συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τον Περιφερειάρχη Αττικής αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι εξαιτίας πράξεις και παραλήψεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σημειώθηκαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου, διαλύθηκε η σύμβαση και τελικά «αποβλήθηκε» το έργο από το Περιφερειακό  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007- 2013».  Στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος για προφανή βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου.
Στο έλεος των καιρικών συνθηκών
Σήμερα το πολυδάπανο έργο βρίσκεται ερειπωμένο, στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Από το «φιάσκο» ζημιωμένο είναι τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι κάτοικοι του Δήμου Ερυθρών οι οποίοι εξακολουθούν να παίρνουν νερό μέσα από παλιούς σκουριασμένους σωλήνες.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι βάσει διατάξεων, ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός θα πρέπει να είχε θέσει ήδη τους τέσσερις υπαλλήλους σε αργία μέχρι να αποδοθούν ευθύνες και να μεριμνήσει για το τι μέλλει γενέσθαι με το ανολοκλήρωτο έργο το οποίο πλέον χρειάζεται να ενταχθεί εκ νέου σε κάποιο πρόγραμμα επιχορήγησης ώστε να είναι εφικτή η περαίωση του.

Δείτε το πόρισμα
   zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκληση Σκοπιανών αρχαιολόγων! Ο Ιησούς γεννήθηκε στα Σκόπια


Πρόκληση Σκοπιανών αρχαιολόγων! Ο Ιησούς γεννήθηκε στα Σκόπια
           
Oι Σκοπιανοί βρίσκουν πάντα έναν λόγο για να προκαλούν...Αυτή τη φορά "χρησιμοποιούν" τον Χριστό και τον τόπο καταγωγής του.  Αφού λοιπόν "βάφτισαν" τον Μέγα Αλέξανδρο Σκοπιανό, τώρα αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στα Σκόπια και μάλιστα σε ένα χωριό εν ονόματι Βητλεέμο...
Το εν λόγω δημοσίευμα Βουλγαρικής μάλιστα εφημερίδας , δεν διστάζει να πυροδοτήσει ... ακόμα και την Ορθόδοξη αλλά και Καθολική Εκκλησία, λίγες μάλιστα ημέρες μετά τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Με χθεσινή ημερομηνία , το άρθρο, με μεγάλο και "εμετικό" τίτλο αναφέρει πως ο τόπος που γεννήθηκε ο Ιησούς είχε και το Σκοπιανο όνομα "Βητλέεμο"!
Συγκεκριμένα, η ομάδα αρχαιολόγων από τα Σκόπια που αποκαλούνται «Ιησουίτες»/ Исусовци, ισχυρίζεται ότι βρήκε το ακριβές σημείο όπου ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε, δεν μιλάμε για τη Βηθλεέμ, αλλά το χωριό Βητλεέμο, που βρίσκεται κοντά στην Οχρίδα!!
«Νομίζω αυτή... η πραγματική τοποθεσία που γεννήθηκε ο Ιησούς και όχι στη Βηθλεέμ κοντά στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο αρχαιολόγος Αβραάμ Γιάκοφ σε ιστοσελίδα των Σκοπίων, σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα Τρούντ.
Ακούστε και την συνέχεια...
"Η μυστηριώδης τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο χωριό Βητλεέμο, όπου εκεί βρίσκεται ο υπό κατασκευή οδικός άξονας που οδηγεί στα Τίρανα"...( Δεν αποκλείεται να το διαβάσουν αυτό και οι Αλβανοί και να αρχίσουν κι αυτοί με την σειρά τους να λένε πως ο Ιησούς γεννήθηκε και στην Αλβανία!!)
Ο αρχαιολόγος συνεχίζει τους ισχυρισμούς τους «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτό είναι το μέρος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Ο ίδιος χώρος υπήρχε και στην αρχαιότητα. Αποδεικτικά για αυτόν αναφέρουν τόσο η Αγία Γραφή όσο και δημοσιεύματα πριν από λίγους μήνες που προωθήθηκαν από την σκοπιανή κυβέρνηση". Δηλαδή τι μας λέει; 'Οτι και η επίσημη κυβέρνηση των Σκοπίων θα βγει τώρα να μας πεΙ πως ο Ιησούς είναι Σκοπιανός;
Αντιλαμβάνεστε τι τριγμούς θα προκαλέσει κάτι τέτοιο, σε μια εποχή που "βράζουν" οι θρησκευτικές οργανώσεις και διώκεται έντονα ο Χριστιανισμός από τους Μουσουλμάνους...
Η πρόκληση δεν σταματά εδώ...
Η "εξιστόρηση" των αρχαιολόγων προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ένταση, αφού αναφέρει πως το χωριό υπήρχε κατά τη διάρκεια του Ιουστινιανού και βρισκόταν σε οικονομική άνθιση.
Κατά τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού ο τόπος έγινε διάσημος από τη γέννηση του Ιησού και όταν υιοθετήθηκε η χριστιανική πίστη χτίστηκαν εκκλησίες στην περιοχή», λέει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να αλλάξει την ιστορία. 
Φυσικά, ο στόχος τους είναι να ανατρέψουν για άλλη μια φορά τα ιστορικά δεδομένα, για να κερδίσουν από τον θρησκευτικό τουρισμό.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το Βατικανό ή άλλα χριστιανικά κέντρα του κόσμου, γράφει το δημοσίευμα…  όπως διαβάζουμε στις «mikres-ekdoseis.gr».
Ακόμα προφανώς δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό. Το σίγουρο είναι πως αναμένεται "έκρηξη" στους κόλπους της εκκλησίας και το "σχέδιο" των Σκοπιανών για να τραβήξουν και πάλι την προσοχή και να προκαλέσουν, δεν νομίζουμε πως θα τους πετύχει...
Με τις θρησκείες δεν παίζουμε...Όταν μάλιστα μιλάμε για την πιό "ζωντανή" θρησκεία του κόσμου. Την Ορθόδοξη εκκλησία...
Τι έχει να πει άραγε γι αυτό η κυβέρνηση των Σκοπίων ή ακόμα και οι πρεσβευτές αυτής της χώρας;

Διαβάστε Περισσότερα »

20 εκατ. ευρώ στους δήμους για τα σχολεία και επιπλέον 5 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση

Είκοσι εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας ώστε να καλυφθούν βασικές λειτουργικές ανάγκες στα σχολεία
Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Επίσης, κατανέμονται επιπλέον πέντε εκατ. ευρώ σε δήμους που βρίσκονται στην Α' και Β' ζώνη, δηλαδή σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι "όπως είχαμε δεσμευτεί πριν τις γιορτές, κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην εκταμίευση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών σε όλη τη χώρα, αλλά δίνουμε στοχευμένα σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επιπλέον 5 εκατομμύρια, για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον υπόλοιπο χειμώνα".
Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει δε, ότι "είναι υποχρέωση του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και των δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης".
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκατ. ευρώ σε περιφέρειες της χώρας, για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς μαθητών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εως τις 31 Ιανουαρίου η απογραφή συνταξιούχων ΔΕΗ, Αγροτικής και Εθνικής

Εως τις 31 Ιανουαρίου η απογραφή συνταξιούχων ΔΕΗ, Αγροτικής και Εθνικής

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα συνεχιστεί η φυσική καταγραφή των συνταξιούχων των ταμείων της ΔΕΗ της Αγροτικής και Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπως ανακοίνωση η διοίκηση του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, η καταγραφή για τους συνταξιούχους των ταμείων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΣΠ-ΕΤΕ) και της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΣΠ-ΑΤΕ), θα πραγματοποιείται μέσω των Τραπεζών Αγροτική, Πειραιώς και Εθνική και του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ασφαλισμένων των Εντασσομένων ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ και ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ (Δραγατσανίου 8 - Τ.Κ. 105 59 Αθήνα).
Όσον αφορά τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΔΕΗ, η καταγραφή θα πραγματοποιείται μέσω του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΤΑΠ-ΔΕΗ (Μυλλέρου 13 - 104 36 Αθήνα) και όχι μέσω Τραπεζών.
Οι συνταξιούχοι της Περιφέρειας μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων) και να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία αναγράφονται κατά περίπτωση στην επιστολή που τους έχει σταλεί μαζί με το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης μηνών 8ου και 9ου 2012, θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ή τα ΚΕΠ, όπου αυτό απαιτείται.
Η Διοίκηση του Ιδρύματος τονίζει επίσης ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας δεν θα δοθεί άλλη παράταση και το ΙΚΑ θα προχωρήσει, στην αναστολή καταβολής της σύνταξης των αναπόγραφων συνταξιούχων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το επόμενο τρίμηνο το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Το επόμενο τρίμηνο το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι οι όποιες δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η καταβολή του επιδόματος των ελευθέρων επαγγελματιών θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
Ο ΟΑΕΕ, έχει εισπράξει σύμφωνα με τους κοινωνικούς εταίρους, 90 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία τα οποία όμως έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταβολή συντάξεων του Οργανισμού.
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση με τις διοικήσεις των Ταμείων των ελευθέρων επαγγελματιών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Βρούτσης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διοικητών των Ταμείων, να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ξεπερνά ενδεχόμενες ασάφειες της υπάρχουσας νομοθεσίες και δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου.
Με την ίδια ρύθμιση θα ορίζεται το ποσό του επιδόματος, η καταβολή του μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και τα εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια που θα τεθούν για τη χορήγησή του.
Επίσης, θα αντιμετωπισθεί και το ζήτημα των εισφορών που έχουν ήδη εισπραχθεί από τους ασφαλιστικούς φορείς για την υποστήριξη του επιδόματος καθώς και επιπλέον πόρων που ενδέχεται να απαιτηθούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ (ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ) ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΙΚΑ!

Συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης της Β.Ανατολικής Αττικής ο Ανδρέας Κουρής του Γεωργίου, ως διαχειριστής της REAL MEDIA A.E.
Ο λόγος της σύλληψής του φορά σε οφειλές του, της τάξεως των 9.200.000 ευρώ περίπου για μη καταβληθείσες εισφορές στο ΙΚΑ!!!

Ο τσακισμένος λαός  τρέχει και καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές, πασχίζοντας να είναι συνεπής και την ίδια ώρα όπως φαίνεται, ο επιχειρηματίας κ. Κουρής  δεν έχει πληρώσσει ποτέ το ΙΚΑ! Σεβόμαστε τον κάθε επιχειρηματία αλλά εδώ μιλάμε για τεράστιο άνοιγμα!!! 9.200.000 ευρώ είναι τεράστιο ποσό που συνηγορεί σε αυτό που λέμε ότι δεν έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων για μεγάλο διάστημα!

Ο κ. Κουρής κρατείται στην ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.


Διευκρινίζεται  ότι οι οφειλές του Ανδρέα Κουρή του Γεωργίου αφορούν εργοδοτικές εισφορές του για τους σταθμούς ALTER και KONTRA.

Αυτά, για την αποκατάσταση της ορθής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης.














Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νεολαία της Ασωπίας γιορτάζει το "2013"


Το Σάββατο 05/01/2013 ο Σύλλογος Νεολαίας θα γιορτάσει το 2013!

Σας προσκαλούμε, το Σάββατο 05/01/2013 στο ΄΄Στέκι του Φώτη'', στην Ασωπία Θηβών να γιορτάσουμε μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας Ασωπίας το νέο έτος.


Μαζί μας ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ ο Μιχάλης Μαραγκάκης!!!!!!!!!!!!


Να μην λείψεις κανείς!

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:00
Είσοδος:10 Ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων.



Με αλλαγές στο σχήμα των Αντιδημάρχων ξεκινά για το Δήμο Θηβαίων το 2013. Με απόφαση του Δημάρχου κ. Σπύρου Νικολάου, από 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι και τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής, ορίζονται Αντιδήμαρχοι οι  :

1. Πέτραινας Ηλίας του Αλεξάνδρου με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
i.          Τη λειτουργία και το συντονισμό όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης – Προγραμματισμού – Οργάνωσης και Πληροφορικής.
ii.         Τα θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου.
iii.        Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Θήβας.
iv.         Τη συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
v.          Το δικαίωμα υπογραφής βεβαιώσεων «Περί χορήγησης αγροτικών αδειών σε στρατεύσιμους». 

2. Χατζησταμάτης Ανδρέας του Δημητρίου με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
i.          Τη λειτουργία και το συντονισμό όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας και του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης .
ii.         Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Θήβας.
iii.        Τη συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
iv.         Την τέλεση πολιτικών γάμων της Δημοτικής Ενότητας Θήβας.

3. Χατζίνα Αικατερίνη του Αναστασίου για τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων με την παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητα:
i.          Τη λειτουργία και το συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας- Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επίσης της μεταβιβάζονται οι παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:
i.          Η ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα.
ii.         Η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα.
iii.        Η μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
iv.         Η υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας
v.          Το δικαίωμα υπογραφής του γνήσιου των υπογραφών.
vi.         Η επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
vii.        Η έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
viii.       Η τέλεση των πολιτικών γάμων.
ix.        Η συνεργασία  με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων για την επίλυση των προβλημάτων της.
x.         Η έκδοση βεβαιώσεων παραγωγικών Λαϊκών Αγορών.

4. Ζερικιώτης Παναγιώτης του Σωτηρίου για την Δημοτική Ενότητα Πλαταιών με τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:
i.          Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα.
ii.         Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα.
iii.        Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
iv.         Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.
v.          Το δικαίωμα υπογραφής του γνήσιου των υπογραφών.
vi.         Την επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
vii.        Την έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
viii.       Την τέλεση των πολιτικών γάμων.
ix.        Τη συνεργασία  με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
x.         Την έκδοση βεβαιώσεων παραγωγικών Λαϊκών Αγορών.

5. Μίχας Πέτρος του Επαμεινώνδα για τη Δημοτική Ενότητα Θίσβης με τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:            
i.          Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα.
ii.         Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα.
iii.        Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
iv.         Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.
v.          Το δικαίωμα υπογραφής του γνήσιου των υπογραφών.
vi.         Την επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
vii.        Την έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
viii.       Την τέλεση των πολιτικών γάμων.
ix.        Τη συνεργασία  με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
x.         Την έκδοση βεβαιώσεων παραγωγικών Λαϊκών Αγορών.

Επίσης σύμφωνα με απόφαση του κ. Δημάρχου ορίσθηκε ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτραινας Ηλίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς προβλήματα από τις βροχές ο δήμος Λεβαδέων


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες σε σχέση με την επιτυχή αντιμετώπιση των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στη Λιβαδειά κατά τις ημέρες 29 και 30 Δεκεμβρίου 2012.
Οι υπάλληλοι του Δήμου και ιδιαίτερα αυτοί της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πρασίνου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και εκείνοι της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες προέβησαν σε μια σειρά ενεργειών, όπως ο καθαρισμός φρεατίων και χειμάρρων με σκοπό να καταστήσουν την πόλη έτοιμη να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πράγματι τα αποτελέσματα της πρόληψης φάνηκαν και με τις έγκαιρες παρεμβάσεις των υπηρεσιών αποφεύχθηκαν σοβαρά προβλήματα για τους πολίτες και τις υποδομές της πόλης από τις νεροποντές.
Παρά το αίσιο αποτέλεσμα, ο Δήμος, παραμένει σε επαγρύπνηση για τυχόν νέες έκτακτες καταστάσεις και καλεί τους πολίτες να ειδοποιούν εγκαίρως τις υπηρεσίες για βλάβες, φθορές, αποφράξεις φρεατίων και οτιδήποτε άλλο θα δημιουργούσε πρόβλημα σε επικείμενη θεομηνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι τοξικότερες πόλεις του κόσμου-Πεθαίνεις με το που πατήσεις το πόδι σου

Αυτές είναι οι τοξικότερες πόλεις του κόσμου-Πεθαίνεις με το που πατήσεις το πόδι σου

Πόλεις αργού θανάτου. Πόλεις με αποσιωπημένο παρελθόν υψηλότατου κινδύνου. Πόλεις πειραματόζωων χτισμένες πάνω σε θαμμένες τοξικές «βόμβες». Οι ΗΠΑ βρίθουν από τέτοιες, αυτές όμως είναι ορισμένες από τις πλέον χειρότερες σε ολόκληρο τον κόσμο και βρίσκονται όλες στην ίδια χώρα.
Το Μόσβιλ της Λουιζιάνα είναι μία μικρή κοινότητα αφροαμερικανών στις όχθες της λίμνης Τσαρλς και αποτελεί την τοποθεσία ούτε μίας ούτε δύο, αλλά συνολικά 53 βιομηχανικών πετροχημικών εγκαταστάσεων, οι οποίες εκλύουν κάθε χρόνο στο περιβάλλον χιλιάδες τόνους τοξικών ουσιών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να φέρουν επίπεδα διοξίνων τρεις φορές παραπάνω από το κανονικό.
Επί 100 και πλέον χρόνια η περιοχή της Μοντάνα υπήρξε «θύμα» ακατάσχετης εξόρυξης χαλκού, με αποτέλεσμα μέχρι το 1983, εποχή κατά την οποία έκλεισαν σχεδόν όλα τα ορυχεία, να έχει φαγωθεί ένα ολόκληρο βουνό, αφήνοντας στη θέση του μία μεγάλη τρύπα πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, γεμάτη βαρέα μέταλλα και 40 εκατομμύρια γαλόνια τοξικών ουσιών, γύρω από την οποία αναπτύχθηκε ένας ολόκληρος αστεακός ιστός. Στο περιβάλλον είναι αδύνατον να ευδοκιμήσει κανένας ζωντανός οργανισμός, φυτό, έντομο ή άλλο ζώο, παρά μόνο ένα σπάνιο είδος ακραιόφιλου βακτηρίου, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1995.
Στα τέλη του 19ου αιώνα το Λοβ Κανάλ επρόκειτο να γίνει η τοποθεσία ανέγερσης μιας ουτοπικής μητροπολιτικής κοινότητας. Η έλλειψη ενδιαφέροντος όμως από την πλευρά του αγοραστικού κοινού ανάγκασε την κατασκευαστική εταιρεία να εγκαταλείψει το μεγαλόπνοο σχέδιό της αφήνοντας πίσω της έναν τεράστιο λάκκο. Το 1920 η τοποθεσία αγοράστηκε από εταιρεία η οποία εκμεταλλεύτηκε το χώρο ως τόπο απόθεσης χημικών αποβλήτων. Μέχρι τη δεκαετία του 1950 είχαν απορριφθεί στην περιοχή 21.000 τόνους τοξικών αποβλήτων, οι οποίοι θάφτηκαν και «σφραγίστηκαν» από εκατομμύρια τόνους χώματος στην κορυφή των οποίων χτίστηκε μία μικρή κοινότητα. Ωστόσο, μόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 άρχισε να αποκαλύπτεται το «βρώμικο» παρελθόν της μικρής πόλης, το οποίο είχε διεισδύσει μέχρι το γενετικό υλικό των κατοίκων προκαλώντας χρωμοσωμικές αλλοιώσεις και ανωμαλίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι..

Μέσα στον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις σε νέες θέσεις περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να... υπογραφεί από μέρα σε μέρα (ίσως και σήμερα) και θα αποσταλεί στις δημόσιες υπηρεσίες, που θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Προτεραιότητα για μετακίνηση προς υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν:

-Όσοι διαμένουν στη μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από τη νέα υπηρεσία.

-Όσοι έχουν συνάφεια με την υπηρεσία στην οποία έχουν ζητήσει να μετακινηθούν.

-Όσοι πληρούν κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ.

Οι πίνακες με τους προς μετακίνηση υπαλλήλους θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ που θα αξιολογήσει τους εργαζόμενους και θα κρίνει τη μετακίνησή τους προς τους φορείς που έχουν κενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετακινήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 45 ημερών

Διαβάστε Περισσότερα »

Χορήγηση αδειών υπαίθριου εμπορίου στον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδεών καλεί τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση άδειας υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) τύπου Β΄ να υποβάλλουν στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης την αίτηση τους με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από 07-01-2013 ημέρα Δευτέρα μέχρι και 31-01-2013 ημέρα Πέμπτη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.   
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ηλίας Παλιαλέξης είναι ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Στερεά




Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης...

Στην Στερεά Ελλάδα την θέση, που κατείχε ο κ. Αργυρόπουλος, αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Hλίας Παλιαλέξης.

Δείτε παρακάτω όλες τις τοποθετήσεις, που ανακοίνωσε το υπουργείο:


1. Μελισσόπουλος Σάββας του Παύλου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.

2. Καρατάσιος Γεώργιος του Δημητρίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Βόντσα Βασιλική του Γεωργίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.

4. Χουλιάρα Θεοδώρα του Γεωργίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα.

5. Ζιάκα Βασιλική του Ιωάννη, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

6. Καραβασίλης Ιωάννης του Ιορδάνη, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα.

7. Παναγιωτόπουλος Γεώργιος του Ανδρέα, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.

8. Παλιαλέξης Ηλίας του Ιωάννη, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία.

9. Γκίνης Δημήτριος του Αναστασίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04.01, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα.

10. Μισθός Πέτρος του Δημητρίου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

11. Παπαδανιήλ Μαρία του Χρήστου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.

12. Μεσσάρης Διονύσιος του Σπυρίδωνα, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη.

13. Κλινάκης Απόστολος του Ευαγγέλου, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα της Χορευτικής Ομάδας Νεοχωρίου (βίντεο)


 Η Χορευτική Ομάδα Νεοχωρίου δημιουργήθηκε πριν ενα μήνα περίπου, απο μια ομάδα νέων του χωριού μας,αποτελείται απο 9 μέλη και δασκαλός της είναι ο Λεονταρίτης Μπάμπης Μαρίνης,με  σημαντική συμμετοχή σε χορευτικά της περιοχής μας.Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί απο όλη την Ελλάδα,στο κτίριο του Δημοτικού μας Σχολείου κάθε Κυριακή απόγευμα κ ώρα 17.00,ανοιχτή πρόσκληση για όλους!!!Η Χορευτική ομάδα του χωριού μας έκανε το ντεπούτο της στις 23.12.2012 σε εκδήλωση στον Πρόδρομο Θηβών,οπου συμμετείχαν και τα χορευτικά Μαυροματίου,Χωστίων,και Τερψιχόρειον Θήβας.Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι απο την σελίδα της Χορευτικής Ομάδας στο Facbook https://www.facebook.com/groups/1981xoros/Το Permissospress στέκεται δίπλα στην χορευτική ομάδα του χωριού μας και θα καλύψει όλες τους τις εκδηλώσεις
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ






Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται πακέτο-βόμβα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Σε 12 δόσεις η πληρωμή του ΦΑΠ

Ερχεται πακέτο-βόμβα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Σε 12 δόσεις η πληρωμή

Εως τα μέσα Φεβρουαρίου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν λάβει το εκκαθαριστικό «φωτιά» στα χέρια τους και θα κληθούν να πληρώσουν διπλό φόρο, αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να στείλει ενιαίο εκκαθαριστικό για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και του 2012.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 10-12 μηνιαίες δόσεις αντί για τρεις που ήταν μέχρι τώρα, προκειμένου να ελαφρύνει κάπως το «φορτίο».
Υπενθυμίζεται πως το 2013 ο ΦΑΠ, αλλά και το χαράτσι που πλήρωναν οι ιδιοκτήτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα αντικατασταθούν από νέο φόρο για την κατοχή ακίνητης περιουσίας, που θα αφορά εκτός από τα ακίνητα, αλλά και τα οικόπεδα ή χωράφια, εντός και εκτός σχεδίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό τέλος για τον Π. Ψωμιάδη




Τίτλοι τέλους για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που απέρριψε την προσφυγή για την καταδίκη του σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος, κοινοποιήθηκε στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθ. Καρούντζο και ο τελευταίος ακολούθησε όσα προβλέπει ο νόμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, ο κ. Καρούντζος κοινοποίησε την Τετάρτη στον κ. Ψωμιάδη την απόφαση της οριστική έκπτωσής του από τη θέση του περιφερειάρχη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου για τις χειμερινές εκπτώσεις


Φωτογραφία για Πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου για τις χειμερινές εκπτώσεις


Στις χειμερινές εκπτώσεις, που θα αρχίσουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 ελπίζει πλέον ο εμπορικός κόσμος, μετά τις κακές επιδόσεις της εορταστικής περιόδου, οπότε ο τζίρος των καταστημάτων παρουσιάσθηκε μειωμένος ακόμη και κατά 60% σε σχέση με το 2011.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κίνηση της αγοράς τα Χριστούγεννα και τις ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά δίνουν απογοητευτικά ποσοστά σε σύγκριση με το 2011, αφού η ένδυση και υπόδηση ξεπέρασε σε μείωση το 50%, τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών το 60%, τα καταστήματα καλλυντικών, βιβλίων και δώρων το 30%, ενώ ακόμη και τα καταστήματα τροφίμων και ποτών παρουσίασαν μείωση εσόδων κατά 20%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων, οι χειμερινές εκπτώσεις 2013 θα χαρακτηρίζονται από τις γενναίες μειώσεις τιμών, κάτι που ήδη έχει γίνει αισθητό από τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες, οι οποίες προηγούνται της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.Έτσι, αναμένεται πως οι εκπτώσεις θα είναι εμπροσθοβαρείς και ότι άμεσα θα ισχύσουν μειώσεις τιμών άνω του 50%.

Παράλληλα, οι έμποροι θα προχωρήσουν στις επόμενες εβδομάδες σε επίσημο διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών.

Υποστηρίζουν ότι το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς έκανε τον κύκλο του, χωρίς να εξυπηρετεί πλέον κανέναν και πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί με πολύ προσοχή, επανακαθορίζοντας σε μια νέα βάση τους σωστούς τρόπους, που θα προσεγγίζουν τις σημερινές ανάγκες και κυρίως τις περιορισμένες δυνατότητες του Έλληνα καταναλωτή.

Η πρόταση, που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για τις εκπτώσεις, είναι να επεκταθούν σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές ζώνες μέσα στο έτος.

Έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις προτείνεται να ξεκινούν κάθε πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου και οι καλοκαιρινές κάθε πρώτο Σάββατο του Ιουλίου και να διαρκούν έως και έξι εβδομάδες.

Τέλος, προτείνεται να θεσμοθετηθούν δύο ενδιάμεσα εκπτωτικά δεκαήμερα την άνοιξη και το φθινόπωρο (Μάιο και Νοέμβριο)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο ήταν το πρώτο περιστατικό του 2013 για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών;


Σκύλος φοβήθηκε από τα βεγγαλικά που έριξαν οι Πατρινοί κατά την υποδοχή του νέου έτους, και έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου!
Ο σκύλος προσγειώθηκε στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας.
Κατόπιν αυτού κρίθηκε απαραίτητο να παρέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης, προκειμένου να απεγκλωβίσει και να διασώσει το συμπαθές τετράποδο.
Λόγω της πτώσης ο σκύλος έσπασε το πόδι, αλλά χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες ιστορίες με συνταξιούχους φαντάσματα!


 
Απίστευτες ιστορίες με συνταξιούχους φαντάσματα!
Τα 5 δισ. ευρώ αγγίζουν οι συνολικές απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία από τους συνταξιούχους-φαντάσματα την τελευταία δεκαετία. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 46.000 περιπτώσεις συνταξιούχων που πληρώνονταν κανονικά, ενώ είχαν αποβιώσει ή είχαν χάσει το δικαίωμα της σύνταξης (για παράδειγμα, εισέπρατταν συντάξεις χηρείας, ενώ είχαν ξαναπαντρευτεί) και ο έλεγχος συνεχίζεται.

Τελευταίο εύρημα των ελέγχων είναι η περίπτωση του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), όπου έχουν «εξαφανιστεί» περίπου 45.000 συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τα «Νέα», είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο ΙΚΑ η ζημιά από τις παράνομες συντάξεις ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας 11.100 δικαιούχοι λάμβαναν παράνομα συντάξεις που κόστιζαν στο Ταμείο 8 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα για όλες τις περιπτώσεις η διοίκηση του ΙΚΑ πρόκειται να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να εισπραχθούν εντόκως τα ποσά που δόθηκαν παράνομα. Παράλληλα, θα ελεγχθούν όλα τα πληρεξούσια και οι εξουσιοδοτήσεις των δικαιούχων ώστε να εντοπιστούν όλα τα παράνομα έγγραφα.

Οι διαδικασίες τόσο για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών όσο και για την επιστροφή των χρημάτων που παράνομα εισπράχθηκαν στα ασφαλιστικά ταμεία κινούνται εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών στους οποίους τα Ταμεία κατέθεταν τις συντάξεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται τρία περιστατικά που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους του ΙΚΑ:

Ασφαλισμένος του ΙΚΑ πέθανε τον Ιούλιο του 1989 και τη σύνταξή του εισέπρατταν η σύζυγός του και τα τέκνα του. Η γυναίκα παντρεύτηκε εκ νέου τον Αύγουστο του 1992, συνεχίζοντας ωστόσο να παίρνει κανονικά τη σύνταξη χηρείας. Η ζημιά για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε 37.500 ευρώ.

Ασφαλισμένη του Ταμείου πέθανε τον Απρίλιο του 2005 και τη σύνταξη εισέπραττε ο άντρας της, ο οποίος ωστόσο παντρεύτηκε εκ νέου τον Σεπτέμβριο του 2006. Και σε αυτή την περίπτωση δεν ενημερώθηκε το Ταμείο για τον νέο γάμο, με αποτέλεσμα η απώλεια να είναι 12.747 ευρώ.

Ασφαλισμένη πέθανε το 2007 και ο άντρας της παντρεύτηκε εκ νέου το 2008. Ωστόσο συνέχισε να παίρνει κανονικά τη σύνταξη, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ΙΚΑ.

Σε όλες τις περιπτώσεις έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και σύνταξης μηνυτήριων αναφορών. Σημειώνεται πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει να γίνει απογραφή όλων των συνταξιούχων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου και διενεργείται τελευταία φορά, καθώς με το νέο Πρόγραμμα Αριάδνη θα εντοπίζονται αμέσως φαινόμενα καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους-μαϊμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μερικά από αυτά που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα οι Έλληνες

Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο; Ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που... ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!...


1. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα. Αν και το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε πολλά οικονομικάπροβλήματα, οι Έλληνες κατάφεραν να οργανώσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία. Η μικρή τότε Ελλάδα έστειλε στον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ αυτή η πρώτη διοργάνωση έβαλε τα θεμέλια για μια διεθνή αθλητική οργάνωση που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη!

2. Σύσταση Δικαστηρίων

Η αρχική έννοια σύστασης δικαστηρίου για την απονομή δικαιοσύνης βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία και μάλιστα γινόταν από τους ίδιους τους Ολύμπιους Θεούς, από τους οποίους προϊστορικά πέρασε στην Αρχαία Ελλάδα, αρχικά να απονέμεται από τους βασιλείς και αργότερα ανατέθηκε στα δικαστήρια. Στην αρχαία Αθήνα ονομαστά ποινικά δικαστήρια ήταν η Βουλή του Αρείου Πάγου, το Παλλάδιο, το Δελφίνιο και η Ηλιαία.

3. Θέατρο

Κάθε πόλη στην αρχαία Ελλάδα είχε τουλάχιστον ένα θέατρο. Οι πόλεις-κράτη είχαν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, παρουσιάζοντας πολλές παραστάσεις εν είδει διαγωνισμού, ενώ η σημασία του θεάτρου ήταν τόσο μεγάλη για τους αρχαίους, αφού άφηναν ακόμη και τους κρατούμενους των φυλακών να παρακολουθούν κάποια έργα. Χτισμένα πάνω σε λόφους, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να βλέπουν με ευκολία τη σκηνή, το Αρχαίο Θέατρον άφησε το στίγμα του στον πολιτισμό ανά τους αιώνες.

4. Δημοκρατία

Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας και ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία αλλά και η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Το δημοκρατικό πολίτευμα της κλασικής Αθήνας αποτελεί ένα ανεπανάληπτο πρότυπο συμμετοχής του λαού στα κοινά, ενώ η δημοκρατική διακυβέρνηση έφτασε σε βαθμό υποδειγματικού δημοκρατικού πολιτεύματος στα χρόνια του Περικλή, στο λεγόμενο «χρυσό αιώνα».

5. Ντους

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που είχαν αποχετευτικό σύστημα, ενώ διοχέτευαν τα νερά των υδραγωγείων σε ένα μεγάλο κοινόχρηστο ντους (που χρησιμοποιείτο από πλούσιους και φτωχούς). Οι ανακαλύψεις στην Πέργαμο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι Ρωμαίοι πήραν την ιδέα αυτή από τους Έλληνες και την εξέλιξαν.

6. Ο αναλογικός υπολογιστής

Πάνω από έναν αιώνα πριν ανακαλύφθηκε ένα »περίεργο» εργαλείο από δύτες στο βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Ήταν ένας αστρολάβος; Ήταν ένα αστρονομικό ρολόι; Ή κάτι άλλο; Για πολλά χρόνια, η συστηματική εξέταση του αντικειμένου απέτυχε να φωτίσει τη σκοπιμότητα του περίεργου αυτού μηχανήματος. Όμως, η έρευνα τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει ρίξει λίγο φως. Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ασχολείτο με τα αστρονομικά φαινόμενα, λειτουργώντας ως ένας περίπλοκος μηχανικός «υπολογιστής» που παρακολουθούσε και κατέγραφε τους κύκλους του ηλιακού συστήματος.

7. Πίτσα

Οι πίτες με διάφορους γευστικούς συνδυασμούς (ελιές, τυρί και χόρτα) ήταν το αγαπημένο σνακ των αρχαίων, ενώ το πρώτο είδος πίτσας ήταν ο επονομαζόμενος «πλακούς», δηλαδή μία βάση από ψωμί πάνω στην οποία τοποθετούσαν διάφορα βότανα και στη συνέχεια την έψηναν σε καυτές πέτρες.

8. Μαθηματικά

Η Ευκλείδεια Γεωμετρία, το Πυθαγόρειο Θεώρημα και η Τριγωνομετρία είναι ελληνικά. Και μπορεί όλα αυτά να έχουν φέρει... ανείπωτη δυστυχία σε αμέτρητες γενιές μαθητών, χωρίς αυτές, όμως, τις ανακαλύψεις δεν θα είχαμε την αρχιτεκτονική, ούτε καν την πλοήγηση βρε αδερφέ(!)... και ούτω καθ' εξής! Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.

9. Ο καταπέλτης

Χάρη σε όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέραμε πιο πάνω, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν έναν καταπέλτη που αύξησε το εύρος και τη δύναμη των πυρομαχικών τους. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος καταπέλτης κατασκευάστηκε την εποχή των Καρχηδονίων το 399 π.Χ., ενώ το τόξο εμφανίστηκε ακόμη νωρίτερα, στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα.

10. Η ατμομηχανή

Η πρώτη ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Ήρωνα, περίφημο Έλληνα μαθηματικό, φυσικό και μηχανικό της αρχαιότητας, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. (κατ' άλλους τον 1ο αι. μ.Χ.) και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η «αιολόσφαιρα» όπως ονομαζόταν ήταν μία συσκευή που κινούνταν με τη δύναμη του ατμού, ενώ υπήρξε ο πρόδρομος της εφεύρεσης της ατμομηχανής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. πως οι αλβανοί ληστές-βιαστές έχουν διαφύγει στην χώρα τους

Είναι πολύ πιθανό να έχουν καταφέρει να διαφύγουν προς τη χώρα τους, την Αλβανία, οι δύο δράστες των θρασύτατων ληστειών σε σπίτια που εκτός των άλλων διώκονται και για τον βιασμό της 50χρονης γυναίκας στα Αργυρά αλλά και τον ξυλοδαρμό του συντρόφου της. 

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι νεώτερες πληροφορίες από...

τις αστυνομικές αρχές οι οποίες, όπως αποκάλυψε πριν λίγο η τηλεόραση της "Lepanto", από τα στοιχεία που έχουν ως τώρα συμπεραίνουν πως είναι πιθανό το σενάριο οι δύο ληστές να πρόλαβαν να περάσουν τα σύνορα για να γλιτώσουν τη σύλληψή τους.

Ωστόσο οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν σταματήσει και συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με επίκεντρο την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών ερευνούν σημεία και στην Αχαϊα που αποτελούσαν στέκια των δύο αλλοδαπών.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για δύο Αλβανούς, 30 και 27 ετών αντίστοιχα, που έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα στην περιοχή μας, όπως κλοπές και διαρρήξεις. 

Ήδη οι αλλοδαποί έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα των πέντε ληστειών που έχουν διαπράξει σε σπίτια στου Κουρλαμπά, δύο στον Αλισσό, στα Τσουκαλέικα και στα Αργυρά.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ΙΧ των ληστών εντοπίστηκε στην περιοχή της Λαμίας. 

Επρόκειτο για το αυτοκίνητο που οι ληστές είχαν αφαιρέσει από το 50χρονο ζευγάρι στα Αργυρά, αφού προηγουμένως βίασαν τη γυναίκα.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε κλειδωμένο στη Λαμία και στο σημείο, μέχρι αργά το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς παρέμεναν αστυνομικές δυνάμεις από την Πάτρα για να συλλάβουν τους δράστες. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ κλειδωμένο και όχι εγκαταλειμμένο και αυτό δημιουργούσε τη βεβαιότητα ότι θα επέστρεφαν να το παραλάβουν.

Η ΕΛΑΣ διερευνά το ενδεχόμενο, επίσης, οι δύο αλλοδαποί να εμπλέκονται και στη ληστεία μετά φόνου που σημειώθηκε νωρίς προχθές το πρωί σε βενζινάδικο στον Δομοκό. 

Οι ληστές σε αυτή την περίπτωση εκτέλεσαν με καλάσνικοφ έναν 44χρονο υπάλληλο πρατηρίου για να του πάρουν τις εισπράξεις. 

Από τις μαρτυρίες των θυμάτων των ληστειών προκύπτει ότι οι ληστές βίαζαν τα θύματά τους κρατώντας ο ένας καλάσνικοφ και ο δεύτερος καραμπίνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές φαίνεται ότι είχαν διαπράξει αντίστοιχες εισβολές σε σπίτια στην περιοχή της Λαμίας, χωρίς όμως σε αυτές τις περιπτώσεις να βιάσουν τα θύματά τους. 

Οι δράστες εκτιμάται από τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ ότι ήρθαν από τη Λαμία στην Αχαΐα το προηγούμενο διάστημα και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις ληστείες με μεγαλύτερη αγριότητα αυτή τη φορά. 

Ηδη στους αστυνομικούς της Ασφάλειας διανεμήθηκαν οι φωτογραφίες με τα πρόσωπα των ληστών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, που εκτιμάται ότι είναι πιθανό να έχει επιτευχθεί τα επόμενα 24ωρα.

- Οι ληστές στις 22 Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε σπίτι στην Καμενίτσα Αλισσού, όπου λήστεψαν μια ηλικιωμένη γυναίκα αφαιρώντας της χρήματα.

- Την παραμονή των Χριστουγέννων εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή του Κουρλαμπά Χαλανδρίτσας, όπου φίμωσαν τριμελή οικογένεια και αφαίρεσαν το ποσό των 600 ευρώ.

- Στις 27 Δεκεμβρίου οι ληστές εισέβαλαν σε σπίτι στα Τσουκαλέικα, όπου και εκεί φίμωσαν τους ιδιοκτήτες του και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρήματα και χρυσαφικά.

- Και την επομένη, στις 28 Δεκεμβρίου, εισέβαλαν σε σπίτι στον Αλισσό, όπου βίασαν μια 20χρονη κοπέλα, αφού προηγουμένως έδεσαν τα μέλη της οικογένειάς της. 

Η πράξη τελέστηκε σε διαφορετικό χώρο από εκείνον που ήταν φιμωμένα τα μέλη της οικογένειάς της και όχι μπροστά τους, όπως δημοσιεύθηκε. 

Οι δράστες στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή και ακολούθως κατευθύνθηκαν στην περιοχή των Αργυρών. Εκεί εντόπισαν ένα 50χρονο ζευγάρι και επέδειξαν πρωτοφανή αγριότητα. 

Οι ληστές ανάγκασαν το ζευγάρι να βγει από το ΙΧ και έδεσαν τον άνδρα στο πορτ-μπαγκάζ. 

Στη συνέχεια, οι ληστές ανέβηκαν με το αυτοκίνητο του ζευγαριού σε ένα απόμερο σημείο όπου βίασαν τη γυναίκα. 

Εγκατέλειψαν στο σημείο τα θύματά τους, αφού προηγουμένως τα έδεσαν σε ένα δέντρο και έφυγαν από το σημείο κλέβοντας το όχημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ελλάδα της κρίσης τα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτούνται με 7.720.000 ευρώ

Με 7.720.000 ευρώ ενισχύονται τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής τους χρηματοδότησης
Η τρίτη δόση, για το 2012, κατανέμεται στα πολιτικά κόμματα, ύψους 7.720.000 ευρώ, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ποσό διατίθεται ως η γ' δόση του 2012, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, για την οικονομική τους ενίσχυση και ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με την απόφαση, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 257.333 ευρώ.
Πρέπει να επισημανθεί, πως στην απόφαση σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση ''προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009''.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλογοι ΣΟΚ: Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών διατάζουν αστυνομικούς.Βίντεο


Προφυλακιστέοι 8 από τους συλληφθέντες του κυκλώματος ναρκωτικών.


Σοκ προκαλούν οι διάλογοι μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και αστυνομικών που υπάρχουν στην δικογραφία για το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Έμποροι ναρκωτικών διατάζουν τους αστυνομικούς υπαγορεύοντάς τους τι θα γράψουν στις δικογραφίες, διευθυντής τμήματος δίωξης ναρκωτικών ζητάει από έμπορο ναρκωτικών να του δώσει πληροφορίες για κανένα φορτίο προκειμένου να φανεί ότι κάνει η υπηρεσία του έργο και άλλα πολλά που είναι για γέλια αλλά κυρίως και για κλάματα αν αναλογιστεί κανείς τα χιλιάδες νέα παιδιά που βρίσκονται ζωντανά – νεκρά μέσα στον εφιάλτη της εξάρτησης.
princeoliver
Προφυλακιστέοι 8 από τους συλληφθέντες του κυκλώματος ναρκωτικών 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 8 από τους 13 συλληφθέντες που οδηγήθηκαν την Τετάρτη στην ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και κατηγορούνται για συμμετοχή στο πολυπλόκαμο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, στο όποιο εμπλέκονται και αστυνομικοί. Οι άλλοι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για την υπόθεση έχουν ήδη απολογηθεί δύο άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνέργεια. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος που έχουν συλληφθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κυριαρχία του ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ και το δικαστήριο με τον Τούρκο «τσοπάνη» τον άλλο μήνα

Η κυριαρχία του ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ και το δικαστήριο με τον Τούρκο «τ

Δεν υπάρχει πιο δυναμική τάση στην παγκόσμια αγορά τροφών από αυτή του ελληνικού γιαουρτιού! Στη Νέα Υόρκη κυριαρχεί πραγματική τρέλα, με την τουρκική εταιρεία Chobani να κλέβει τις εντυπώσεις, να διεισδύει και στη Βρετανία και τη ΦΑΓΕ να οδηγεί την εταιρεία στα βρετανικά δικαστήρια.
Mέχρι τώρα ήταν η περίφημη μπλε κούπα του καφέ που έκανε τη λέξη greek (ελληνικό) να κυριαρχεί στις ΗΠΑ και δη στη Νέα Υόρκη. Από πρόπερσι όμως κάτι άλλο ελληνικό κάνει τους Αμερικανούς να χαμογελούν: το ελληνικό γιαούρτι. Το συναντάμε παντού, σχεδόν σε κάθε ψυγείο ενώ φημισμένοι σεφ διατρανώνουν ότι το χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους. Την αγορά για το ελληνικό γιαούρτι – που αποτελεί πλέον ειδική κατηγορία προϊοντος- άνοιξε η εταιρεία ΦΑΓΕ το 1998, η οποία μάλιστα ίδρυσε αμερικανική θυγατρική το 2005 και δημιούργησε και εργοστάσιο έξω από τη Νέα Υόρκη.
Η πρωτοκαθεδρία της ΦΑΓΕ επλήγη όμως από τη σαρωτική επέλαση της τουρκικής εταιρείας Chobani (ναι, από τη γνωστή μας λέξη τσοπάνης, δηλαδή βοσκός). Αν και εμφανίστηκε στην αγορά το 2007, ελέγχει αυτή τη στιγμή το 47% της αγοράς ελληνικού γιαουρτιού, έναντι μόλις 14% της ΦΑΓΕ, στην αμερικανική αγορά. Η όρεξη άνοιξε και σε άλλους παίκτες της αγοράς: Η Kraft Foods, που είχε αποσυρθεί από τον κλάδο του γιαουρτιού το 2004, απανήλθε με το στραγγιστό Athenos. Η Stonyfield Farm (του ομίλου Danone) διαθέτει το γιαούρτι Oikos,ενώ υπάρχουν και γιαούρτια μικρών επιχειρήσεων ομογενών, αλλά και της εταιρείας Όλυμπος με το Original Greek Υogurt σε σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης και του Κονέκτικατ.
Ποιός είναι ο Τούρκος που πουλάει ελληνικό γιαούρτι

Ο ιδρυτής της Chobani – γνωστός και ως ... Στιβ Τζομπς του ελληνικού γιαουρτιού - Χαμντί Ουλουκάγια (φωτογραφία επάνω)  έφτασε στις ΗΠΑ μόλις το 1995, στα 23 του χρόνια.«Προέρχομαι από οικογένεια κτηνοτρόφων, που έφτιαχναν το δικό τους τυρί και γιαούρτι, αλλά ήρθα στην Αμερική για να σπουδάσω, να μάθω αγγλικά, να μάθω μια δουλειά», λέει ο ίδιος στο Forbes. Το 2005, κατά τύχη, είδε μια αγγελία που έγραφε «πωλείται πλήρως εξοπλισμένο εργοστάσιο γιαουρτιού». Επρόκειτο για το παλιό εργοστάσιο της Kraft στο Columbus της Νέας Υόρκης. «Ολοι γύρω μου με έλεγαν τρελό. Εδώ μια τεράστια επιχείρηση, η Κραφτ, δεν τα είχε καταφέρει. Αν είχε αξία αυτό το εργοστάσιο, θα το έκλειναν; Αλλά καμιά φορά το ένστικτό σου λέει άλλα», είπε στη Wall Street Journal.
Χρειάστηκαν πολλοί μήνες για να βρει τα κεφάλαια (κυρίως δάνεια και μια επιδότηση) για να αγοράσει το εργοστάσιο Ξεκίνησε με μόλις έξι υπαλλήλους. Ακολουθώντας το δρόμο της επιτυχίας που είχε ήδη ανοίξει η ΦΑΓΕ, το 2009 πωλούσε περί τα 200 κιβώτια γιαουρτιού, σήμερα πουλάει 1,5 εκατομμύριο.
Ο Τσοπάνης της Ευρώπης και η δικαστική μάχη
Με εντυπωσιακά σλόγκαν όπως : «Αυτό το Chobani με φράουλα και μπανάνα μού έφτιαξε τη μέρα». «Ελληνικό γιαούρτι για πάντα!» «Επιτέλους και στην Αγγλία!» η εταιρεία έκανε δυναμική είσοδο και στη Βρετανία στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή αγορά. Η ΦΑΓΕ κατέθεσε μήνυση εναντίον της Chobani, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι το γιαούρτι Chobani κυκλοφορεί ε την περιγραφή «ελληνικό γιαούρτι». Η Chobani ισχυρίζεται ότι η περιγραφή σχετίζεται με το πώς «στραγγίζεται» το γιαούρτι και όχι με τη χώρα προέλευσης. Σχετική ενημέρωση της ΦΑΓΕ αναφέρει «Η ακρόαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της ΦΑΓΕ κατά της Chobani στην Αγγλία έλαβε χώρα στις 31 Οκτωβρίου 2012 στο Λονδίνο. Την 1η Νοεμβρίου 2012 το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της ΦΑΓΕ και διέταξε όπως η εταιρία Chobani σταματήσει την πώληση των προϊόντων με την περιγραφή «Greek Yoghurt» το αργότερο από την 1η Δεκεμβρίου 2012 και όπως μία εσπευσμένη δίκη λάβει χώρα στις 18 Φεβρουαρίου 2013 ή σύντομα μετά την ημερομηνία αυτή».

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 30 εκατ. ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012...
αριθμός αυξημένος κατά 0,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, ο αριθμός των ξένων τουριστών το Νοέμβριο ήταν αυξημένος- σε ετήσια βάση -κατά 2%.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η μεγαλύτερη ομάδα ξένων τουριστών στην Τουρκία ήταν Γερμανοί και ακολούθησαν οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντνέβνικ» της Σόφιας.

Η Κωνσταντινούπολη ήταν πρώτη στην προτίμηση των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν το παραπάνω διάστημα την Τουρκία, με μερίδιο 44,61%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία Παπακωνσταντίνου... Όλα τώρα εξηγούνται...!!


Το καλό μας το αγοράκι, δεν σήκωσε το χεράκι του κατά την Ορκωμοσία της Βουλής...
Τυχαίο;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ... Αυτό θα πει «σχέδιο εκ προμελέτης»!

 Να σημειώσουμε βέβαια πως και οι υπόλοιποι που σήκωσαν το χεράκι τους,δεν ξέρουμε με το άλλο τι έκαναν..

Jack the Ripper
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ