Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας

Νέα επιδείνωση από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για τη Δευτέρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις και στις παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο ή χιόνι. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυμένοι από το απόγευμα σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 (μείζον 4) έως 6 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, όπου ενδέχεται να βρέξει. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείζον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από το βράδυ θα χιονίσει και στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς και στα υπόλοιπα τμήματα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: παροδικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις νότιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί και στα πεδινά των βόρειων περιοχών.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα ενισχυθούν και στα βόρεια σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψόμετρου 500 μέτρα).
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ όμως θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθεί χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψόμετρου 200 μέτρα).

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεοφάνεια: Το νόημα του εορτασμού


Θεοφάνεια: Το νόημα του εορτασμού
Με την εορτή των Θεοφανείων ολοκληρώνεται ένας πλούσιος λατρευτικός κύκλος που η Εκκλησία μας τον ονόμασε «Άγιο Δωδεκαήμερο».
Τα γεγονότα που εορτάζονται είναι η κατά σάρκα Γέννηση (25 Δεκεμβρίου), η Περιτομή (1 Ιανουαρίου) και η Βάπτιση (6 Ιανουαρίου) του Χριστού (Ματθ. 2ο και 3ο κεφ.) Γνωρίζουμε όλοι μας το ιστορικό γεγονός της Βαπτίσεως έτσι όπως το περιγράφει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος στο 3ο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του (στιχ. 13-17). Ο Χριστός βαπτίσθηκε για τους εξής λόγους, όπως μας τους παραθέτει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: 
1ον Για να καθαρίσει από την αμαρτία το ανθρώπινο σώμα ολόκληρης της ανθρωπότητας αλλά και του καθενός μας προσωπικά. 
2ον Για να συντρίψει τα κεφάλια των δρακόντων που έμεναν στο νερό, όπως πίστευαν οι αρχαίοι πολιτισμοί. 
3ον Για να πνίξει στο νερό πάθη και αδυναμίες, επειδή οι Εβραίοι πίστευαν στην καταστρεπτική ιδιότητα του νερού. 
4ον Για να αγιάσει και να ευλογήσει τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή. 
5ον Για να εκπληρώσει τον εβραϊκό Νόμο που όριζε ότι ο Μεσσίας έπρεπε να αρχίσει την δημόσια δράση του με βάπτισμα.
6ον Για να αποκαλύψει στους ανθρώπους το μυστήριο της Αγίας Τριάδος. 
7ον Για να εισαγάγει στην Εκκλησία τον τύπο του Βαπτίσματος
Η Εκκλησία μας προσφέρει τον Μεγάλο Αγιασμό στους χριστιανούς έτσι ώστε ο πιστός να χαριτώνεται, να αγιάζεται και να παίρνει δύναμη στον πνευματικό του αγώνα. Απαιτείται, όμως, από όλους μας, κληρικούς και λαϊκούς, προσοχή στην τήρηση και στην ερμηνεία των Ιερών Παραδόσεων ούτως ώστε να αποφεύγονται παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.
ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΓΙΩΝ



Γεννήθηκε   στά  βάγια   θήβων
όπου  και  μένει   μόνιμα.
Γιά  τήν ενασχόληση   μέ τά  κοινά
αλλά  και  αγάπη  της  γιά  τον
τόπο  πού  μεγάλωσε  οι  κάτοικοι   τών  Βαγίων την  έφεραν  στης  δύο  τελευταίες
εκλογικές   αναμετρίσεις  στης
πρώτες  θέσεις

 Ο  DIAYLOS-9.BLOGSPOT.GR.......BAΓΙΑ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
               
                   ΣΟΥ  ΕΥΧΕΤΑΙ

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ   ΣΤΟ  ΔΥΣΚΟΛΟ  ΕΡΓΟ   ΣΟΥ
   
    ΚΑΙΤΗ....



ΟΙ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΙΤΕΣ   ΤΗΣ  ΝΕΑΣ   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
 με την παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητα:

i.          Τη λειτουργία και το συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας- Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Επίσης της μεταβιβάζονται οι παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:

i.          Η ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα.

ii.         Η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα.

iii.        Η μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.

iv.         Η υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας

v.          Το δικαίωμα υπογραφής του γνήσιου των υπογραφών.

vi.         Η επικύρωση των φωτοαντιγράφων.

vii.        Η έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.

viii.       Η τέλεση των πολιτικών γάμων.

ix.        Η συνεργασία  με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων για την επίλυση των προβλημάτων της.

x.         Η έκδοση βεβαιώσεων παραγωγικών Λαϊκών Αγορών.http://diaylos-9.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ήταν καλός μαθητής, ήξερε όμως να παίζει θέατρο

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ήταν καλός μαθητής, ήξερε όμως να παίζει θέατρο

Η διαδρομή, η επεξεργασία και η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ έφερε και πάλι το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο προσκήνιο και οι συμμαθητές του από την τάξη του '80 στο Κολέγιο Αθηνών θυμούνται πως ήταν τότε ως μαθητής ο πρώην τσάρος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν ένας μέτριος μαθητής, αφού όπως υποστηρίζουν οι συμμαθητές του «δεν ήταν ο καλύτερος ούτε στην μπάλα ούτε στα μαθήματα, αλλά έπαιζε καλό θέατρο, ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας». Αν και όλοι τον χαρακτήριζαν ως ένα μαθητή χαμηλών τόνων με έντονο αριστερό προφίλ, κανείς τους δεν περίμενε πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αναλάμβανε υπουργός Οικονομίας της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Αυτοδιοικητικό κίνημα, σε συνθήκες μνημονιακής επέλασης συνεχίζει τη δράση του στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας Στερεάς



Αποτιμώντας τη μέχρι σήμερα δραστηριότητά μας και ενόψει της εναλλαγής της εκπροσώπησής μας στο περιφερειακό συμβούλιο, διαπιστώνουμε ότι:
Τρία χρόνια μετά τη δημιουργία του Αυτοδιοικητικού κινήματος, στη μέση της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο πολιτικό σκηνικό, εξαιρετικά δυσμενέστερο, ενώ και η κατάσταση στην περιφέρεια Στερεάς εξελίσσεται όπως είχε προδιαγραφεί. Δήμοι και περιφέρεια διαλύονται και οι λειτουργίες τους ακυρώνονται εξαιτίας των συνεχών περικοπών. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των σκουπιδιών, του νερού, των εθνικών δρόμων, η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, η ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, η κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας, των ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών συμβαδίζουν με τα χαράτσια, τους φόρους, την αφαίμαξη των εισοδημάτων και τη συμπίεση των αγροτών και της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τις ολοένα και πιο επιθετικές επιταγές της τρόικα, της κυβέρνησης και των κρατικοδίαιτων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται και την περιφέρεια μας.

Πιστή στους στόχους των σχεδιαστών του Καλλικράτη η περιφερειακή αρχή απογύμνωσε το περιφερειακό συμβούλιο από οποιαδήποτε ουσιαστική λειτουργία. Μακριά από τους πολίτες, συνεχίζει να λειτουργεί, στη βάση της γνωστής από παλιά τακτικής των νομαρχιακών αρχών: της αναπαραγωγής κεντρικών πολιτικών επιλογών χωρίς καμιά απολύτως στρατηγική, της διαχείρισης, ως ενδιάμεσης, κοινοτικών και κρατικών κονδυλίων, των ανέξοδων υποσχέσεων και της καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων σε όλο το σώμα της κοινωνίας. Το μόνο που έχει αλλάξει στην επιχειρηματολογία είναι η αντικατάσταση της λέξης «ανάπτυξη» με τις λέξεις «κρίση» και «ανεργία», προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξυπηρέτηση μεγαλοεργολάβων και βιομηχάνων. Χαρακτηριστική είναι η λειτουργία της λεγόμενης «Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης» ως ενός μηχανισμού διεκπεραίωσης αδειδοτήσεων ακόμη και σε όσους αποδεδειγμένα και κατ’ επανάληψη υποβαθμίζουν τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική ανάπτυξη.
Ως πολίτες που συμμετέχουν στους αγώνες ενάντια στην ισοπέδωση της κοινωνίας από εγχώριους και υπερεθνικούς άρπαγες και τοκογλύφους, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση να αντιστεκόμαστε:
·      στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα των μνημονίων, που κατεδαφίζουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα
·      στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης της κοινωνίας και εκποίησης του δημόσιου πλούτου, που καλλιεργούν την υποταγή και ενισχύουν τον αυταρχισμό
·      στη ραγδαία εξάπλωση νεοφασιστικών αντιλήψεων και ρατσιστικών πρακτικών από μεγάλο τμήμα του πολιτικού φάσματος με αιχμή το μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής»,
·      στη λειτουργία της Περιφέρειας ως εργαλείου στήριξης των επιλογών κυβέρνησης - τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων
Ταυτόχρονα, αντιπαραθέτουμε μια θετική, ενεργητική δράση, που αποσκοπεί σε ένα μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας με δικαίωμα όλων στην εργασία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την υγεία, με φροντίδα για την προστασία του περιβάλλοντος, με κοινωνικό σχεδιασμό και έλεγχο στα δημόσια αγαθά, στην παραγωγή και στην κατανομή του πλούτουΈνα μοντέλο που προϋποθέτει ενίσχυση των συλλογικών μορφών, μέσα από τη στήριξη συνεταιρισμών, ομάδων και δικτύων και ένα διαφορετικό προσανατολισμό των δημόσιων δαπανών σε νέες θέσεις εργασίας και σε υποδομές με κοινωνικό όφελος. Και που, πάνω απ’ όλα, απαιτεί την απόρριψη φαινομένων παραγοντισμού, κομματικού εναγκαλισμού και αναπαραγωγής της εξουσίας. Προϋποθέτει θεσμούς πραγματικής αυτοδιοίκησης, άμεσης και πραγματικής δημοκρατίας. Στις σημερινές, ιδιαίτερα, συνθήκες προτάσσουμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης, όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και κάλυψης στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών.
Το Αυτοδιοικητικό κίνημα δεν ξεχνά, ούτε στιγμή, ότι βασικός λόγος για τη συγκρότησή του υπήρξε η ανάγκη για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Για αυτό θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους και για την επεξεργασία και εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων, όπου αυτό είναι δυνατό. Είτε αυτές αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων και των νερών, είτε στις παρεχόμενες υπηρεσίες της υγείας και της εκπαίδευσης, είτε στο χωροταξικό σχεδιασμό, είτε στη λειτουργία των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης.
Θεωρώντας ότι η ενδυνάμωση των δεσμών ανάμεσα στους πολίτες και τις συλλογικότητές τους και η διαμόρφωση του πλατύτερου δυνατού μετώπου είναι η μόνη πιθανότητα διεξόδου, συνεχίζουμε την ενωτική και από τα κάτω παρέμβασή μας. Αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία από τη λειτουργία της Περιφέρειας, προχωράμε σε ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου με συλλογικότητες και αυτοδιοικητικές κινήσεις στην περιφέρεια Στερεάς για να συνδιαμορφώσουμε και να διεκδικήσουμε ένα τελείως διαφορετικό προσανατολισμό από όσα ανεχθήκαμε μέχρι χθες και από αυτά που μας επιβάλλονται σήμερα. Το πείραμα της αυτοέκφρασης των αγωνιζόμενων πολιτών, στα διάφορα «μέτωπα» της περιφέρειάς μας, με εργαλείο το Αυτοδιοικητικό κίνημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποβεί επιτυχημένο.
Είναι σημαντικό και ενδεικτικό, ταυτόχρονα, του χαρακτήρα του Αυτοδιοικητικού κινήματος το γεγονός ότι αυτή την ώρα μιας κρίσιμης μάχης υλοποιούμε μια από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, που αφορά στην εναλλαγή της εκπροσώπησής μας στο περιφερειακό συμβούλιο, διατυπώνοντας έμπρακτα το μήνυμα ότι δεσμευόμαστε πρώτοι εμείς από αυτά που διακηρύσσουμε. Η Δέσποινα Σπανούδη παραχωρεί τη θέση της στον Κώστα Κουρκούτη και όλοι εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να την ευχαριστήσουμε για το μαχητικό και συνεπή τρόπο που μας εκπροσώπησε, καθώς και για την ανιδιοτελή αφοσίωσή της στο συλλογικό μας εγχείρημα.
Η συνέλευση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος περιφέρειας Στερεάς,  με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Σταθάς έδωσε την αποζημίωσή του


Τα χρήματα που πήρε από τη συμμετοχή του στις επιτροπές, ο βουλευτής  προτίμησε τούτες τις άγιες μέρες να μη τα βάλει στον λογαριασμό του αλλά να τα δώσει σε κέντρο απεξάρτησης.

Μια ευχητήρια κάρτα κι ένα δελτίο τύπου από τη «Στροφή» μαρτυρούν την συγκινητική κίνηση που έκανε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθάς, προσφέροντας αυτό το ποσό, μια μικρή, δηλαδή, βοήθεια, στον δύσκολο αγώνα της απεξάρτησης που δίνουν οι νεαροί του κέντρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου έφυγε στη μέση της τελετής των Θεοφανείων

Απίστευτο! Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου έφυγε στη μέση της τελετής των Θεοφανείων

Δεν πίστευαν στα μάτια τους επίσημοι και πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί το πρωί στο λιμάνι της Ναυπάκτου για να παρακολουθήσουν την τελετή αγιασμού των υδάτων.
Ο Μητροπολίτη Ιερόθεος, αποχώρησε από την τελετή καθώς ο άνδρας που έπιασε τον σταυρό του ήταν ανεπιθύμητος !
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο άνδρας που είναι μέλος του Συλλόγου φίλων του Μοναστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με το οποίο η Μητρόπολη Ναυπάκτου έχει χρόνια αντιπαράθεση, κατάφερε να βουτήξει στο λιμάνι της Ναυπάκτου και να πιάσει πρώτος τον Σταυρό.
Μόλις το είδε αυτό ο Μητροπολίτης και ο άνδρας κινήθηκε προς το μέρος του, ο Ιερόθεος, αποχώρησε ενοχλημένος από το σημείο, χωρίς να πάρει τον Σταυρό!
Ο άνδρας, άρχισε να φωνάζει «ντροπή σου» στον Μητροπολίτη και δημιουργήθηκε αναστάτωση με τον πιστό τελικά να δίνει τον Σταυρό σε ένα παιδί ρομά.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Έχω χύσει πολύ ιδρώτα για το μεροκάματο»

Επιστρέφει στην αγροτιά ο Γιάννης Πλούταρχος...
Το ντεμπούτο του στην μικρή οθόνη ετοιμάζεται να κάνει ο Γιάννης Πλούταρχος μέσα στο 2013.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ που προβάλει τη μεσογειακή διατροφή και την αγροτική ζωή γενικότερα.
«Δεν πρόκειται για κλασική τηλεοπτική εκπομπή. Δεν θα φάω κανενός την δουλειά, το τονίζω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Πρόκειται καθαρά για ντοκιμαντέρ», δηλώνει ο Γιάννης Πλούταρχος και προσθέτει.

«Είπα το ναι γιατί μέχρι τα 23 μου χρόνια είχα υπηρετήσει την γη. Ήμουν αγρότης. Ξέρω τα άγχη των αγροτών και παλάμη παλάμη έχω χύσει πολύ ιδρώτα για το μεροκάματο.

Όταν σου κάνουν μια τέτοια πρόταση που αποσκοπεί στην προβολή της αγροτικής ζωής της Ελλάδας, με απώτερο στόχο να βγούμε σιγά σιγά από το αδιέξοδο στο οποίο μας έφερε η κρίση και να σκεφτούμε πρακτικές εναλλακτικές λύσεις, δεν μπορείς να πεις όχι.

Είναι μια εκπομπή έρευνας που αφορά στα ελληνικά προϊόντα. Που θέλει να δείξει ότι ο τόπος μας είναι πράγματι ξεχωριστός. Γενετιστές επιστήμονες, γιατροί θα μιλήσουν. Είμαστε στο αρχικό στάδιο των γυρισμάτων τα οποία θα ολοκληρωθούν , εύχομαι αισίως» δήλωσε ο Γιάννης Πλούταρχος στην εφημερίδα «Νews».

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλαβαν γάτα που μπήκε στις φυλακές με... τρυπάνι για απόδραση

Συνέλαβαν γάτα που μπήκε στις φυλακές με... τρυπάνι για απόδραση [εικόνα]

Περίεργη ιστορία στη Βραζιλία όπου μία γάτα που μετέφερε ένα πριόνι και ένα κινητό τέθηκε υπό κράτηση μόλις πέρασε την πύλη φυλακής.
Οπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, οι φρουροί ασφαλείας της φυλακής εξεπλάγησαν όταν είδαν μία λευκή γάτα να περνάει την πύλη της φυλακής έχοντας τυλιγμένη μία κολλητική ταινία γύρω από το σώμα της.
Πλησιάζοντάς την διαπίστωσαν ότι η γάτα μετέφερε ένα τρυπάνι, ένα ακουστικό, μία κάρτα μνήμης, μπαταρίες και έναν φορτιστή κινητού τηλεφώνου.
Και οι 263 κρατούμενοι στην φυλακή Αραπιράκα, της ομώνυμης πόλης των 215.000 κατοίκων στο κρατίδιο Αλαγκόας, θεωρούνται ύποπτοι για το πρωτότυπο αυτό σχέδιο απόδρασης, το οποίο διερευνάται από την τοπική αστυνομία.
«Είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ποιός ευθύνεται γι αυτό καθώς η γάτα δεν μιλάει», δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής στην τοπική εφημερίδα Estado de S.Paulo.
Η γάτα μεταφέρθηκε για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε κτηνιατρείο.
Το περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα την Πρωτοχρονιά αλλά μεταδόθηκε από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Κυρίες μου, έχω και χρυσό πουκάμισο»

Προσέλαβε 15 χρυσοχόους και τους έβαλε να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα, επί δύο εβδομάδες για να του φτιάξουν αυτό το...
αριστούργημα του κιτς: ένα πουκάμισο κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από χρυσάφι!

Ο Ινδός Ντάτα Πούγκε, 32 ετών, θέλησε να αποκτήσει αυτό το ξεχωριστό πουκάμισο για να προσελκύσει την προσοχή των γυναικών, οι οποίες τον αγνοούσαν επιδεικτικά.

Ο ίδιος λέει ότι το χρυσό πουκάμισο, που του κόστισε 20.000 ευρώ, ήταν το όνειρό του και συμπληρώνει: «Ξέρω ότι δεν είμαι ο πιο ωραίος άνδρας στον κόσμο, αλλά επίσης ξέρω ότι καμία γυναίκα δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη από ένα ολόχρυσο πουκάμισο».

Τι να πούμε κύριε Πούγκε; Αν κρίνουμε από τη δήλωσή σας, κάτι ήξεραν οι γυναίκες που σας απέφευγαν.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά τον Λεβαδειακό»

«Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά τον Λεβαδειακό»

Την άποψη πως ο Λεβαδειακός έχει όλα τα φόντα, προκειμένου να φτάσει αρκετά ψηλά στη τρέχουσα σεζόν εξέφρασε ο Παναγιώτης Κόρμπος.

Ο ποδοσφαιριστής των Βοιωτών υπογράμμισε πως φέτος εκείνος και οι συμπαίκτες του μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά τον Λεβαδειακό, ενώ ανέφερε πως η διακοπή των Χριστουγέννων έκανε καλό στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Κόρμπος μετά το τέλος του αγώνα:

Για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Η χρονιά ξεκινάει για εμάς με τους καλύτερους οιωνούς. Πιστεύω πως με τους 24 βαθμούς που έχουμε μαζέψει μέχρι στιγμής αποδεικνύουμε πως έχουμε ένα καλό σύνολο. Η διακοπή μας ευνόησε και έτσι απόψε παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και καταφέραμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Λεβαδειακός φέτος:

«Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να οδηγήσουμε πολύ ψηλά φέτος τον Λεβαδειακό». 

Βασιλείου


Προσγειωμένος ο Βασιλείου
«Είναι ένα φανταστικό ξεκίνημα και θέλω να ευχηθώ χαρά και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Είναι μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και είμαι ευχαριστημένος για τη νίκη και για τα δυο γκολ. Κοιτάμε τη συνέχεια», ήταν τα πρώτα λόγια του φορ των Βοιωτών.

Για το πού κρίθηκε το ματς: «Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από όχι μια κλασσική ευκαιρία θα έλεγα. Ισοφαρίσαμε και πήγαμε στα αποδυτήρια και είπαμε να δώσουμε ό,τι έχουμε. Το κάναμε και κερδίσαμε».
Για τα δυο γκολ: «Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα».
Για την οπισθοχώρηση του Λεβαδειακού και αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα: «Πιστεύω κερδίσαμε δίκαια, παίξαμε στα ίσια τον Παναθηναϊκό, τον κοιτάξαμε στα μάτια. Δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε».
Για την έως τώρα πορεία της ομάδας: «Καταφέραμε να κάνουμε κάτι που δεν είχαμε πετύχει ποτέ. Δουλεύουμε στις προπονήσεις και κάνουμε ό,τι μας λέει ο προπονητής».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αργός «θάνατος» των ηθοποιών

Ο αργός «θάνατος» των ηθοποιών 

Η ανεργία έχει χτυπήσει ανελέητα τον κλάδο

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ανελέητα και τους ηθοποιούς, αφού καθημερινά ολοένα και περισσότεροι δεν μπορούν να βρουν ένα… ρολάκι στο θέατρο και την τηλεόραση.

Όπως αναφέρει η Espresso, οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ένα πολύ μικρό ποσοστό ανεργίας στον κλάδο (περίπου 7%), αλλά η αλήθεια είναι πως το πραγματικό νούμερο είναι διψήφιο και ίσως να αγγίζει το 70%!


Στην καλύτερη περίπτωση βλέπουμε ηθοποιούς που για να βγάζουν τα προς το ζην εργάζονται σε άλλες δουλειές, δηλαδή σερβιτόροι σε μπαρ ή καφετέριες, ταξιτζήδες και γενικώς οτιδήποτε θα τους αποφέρει κάποια χρήματα για να πληρώσουν τα δάνεια και τα χαράτσια.

«Τώρα έχουν γίνει πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά και πιο άδικα. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι», εξηγεί στην εφημερίδα η Νικολέτα Βλαβιανού, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Ελένη Ράντου η οποία έχει δηλώσει: «Ντράπηκα που τα τελευταία χρόνια έβαζα δικηγόρους να κυνηγάνε τα χρήματά μου για την ταινία ‘’Πεθαίνω για σένα’’, τα οποία δεν πήρα ποτέ γιατί έκλεισε η εταιρεία παραγωγής αλλά και για το δεύτερο κύκλο της σειράς ‘’Εργαζόμενη γυναίκα''».

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται και ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος έκλεισε τη δραματική του σχολή.
Μέχρι πέρυσι ήμουν στο ταμείο ανεργίας, τώρα όχι.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όχι μόνο για το δικό μου επάγγελμα αλλά για όλον τον κόσμο», εξομολογείται στην εφημερίδα ο Οδυσσέας Σταμούλης.

Και συμπληρώνει: «Δυστυχώς δε βλέπω φως στο τούνελ. Πλέον οι δουλειές είναι ελάχιστες. Το καλοκαίρι έκανα μία θεατρική δουλειά στη Ρόδο και από τότε τίποτα. Ευτυχώς έχω κάτι οικονομίες στην άκρη».

«Οι Έλληνες ηθοποιοί είναι τα πρόθυρα της φτώχειας» τονίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ανησυχεί για την εξέλιξη της κατάστασης και υπογραμμίζει: «Αν δεν μας βοηθούσαν οι Γιατροί του Κόσμου, πολλοί από τους ηθοποιούς δε θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε φάρμακα Ευτυχώς μας τα παρέχουν δωρεάν. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ ένας στους δύο φετινούς υποψηφίους

Το 50% των φετινών υποψηφίων αναμένεται να πληγεί από τις επικείμενες αλλαγές του ακαδημαϊκού χάρτη
Ένας στους δύο φετινούς υποψηφίους αναμένεται να μείνει εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ με την επικείμενη κατάργηση τμημάτων, τη συγχώνευση περίπου 150 τμημάτων, την επαναφορά της βάσης του δέκα και τις περικοπές θέσεων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.
Σύμφωνα με έρευνα του εκπαιδευτικού αναλυτή Στράτου Στρατηγάκη που παρουσιάζει η Real News, η θεσμοθέτηση της βάσης του δέκα από το 2006 μέχρι το 2009 είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό επιτυχίας όσων συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις αποφοίτων γενικού λυκείου, κατηγορία 90%, να κυμανθεί από 55% έως 65%.
Στην πράξη δηλαδή μόλις ένας στους δύο υποψήφιους κατάφερνε να εξασφαλίσει μία θέση σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Αντιθέτως, το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας πέρυσι, οπότε δεν ίσχυε το εν λόγω μέτρο, άγγιξε το 74,82%, δηλαδή περίπου επτά στους δέκα υποψήφιους κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η επαναφορά της βάσης του δέκα, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική αιτία των ανατροπών στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η επικείμενη αλλαγή του ακαδημαϊκού χάρτη με το σχέδιο "Αθηνά" δεν θα αφήσει αλώβητες τις θέσεις εισακτέων, όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των πρυτάνεων, η οποία σημειώνει πως τα τμήματα που θα απομείνουν δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά και κτιριακά τον ίδιο αριθμό φοιτητών.
"Αν πράγματι παραμείνει ίδια η κατανομή των εισακτέων, τότε εκτιμάται ότι τα περισσότερα τμήματα θα αδυνατούν να σηκώσουν περισσότερο βάρος με αποτέλεσμα να χαθεί περίπου το 30% των θέσεων" δηλώνει ο Στράτος Στρατηγάκης.
Η φετινή χρονιά επιφυλάσσει ακόμα μία δυσάρεστη εξέλιξη για τους υποψήφιους που προσδοκούσαν μια θέση στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, καθώς αποφασίστηκε η μείωση των θέσεων κατά 30% στα στρατιωτικά τμήματα, ενώ κάποια τμήματα της Αστυνομίαςδεν θα δεχτούν καθόλου εισακτέους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Υποβλήθηκαν και τυπικά, στην Τράπεζα της Ελλάδας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους για την αγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Μη δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν το Σάββατο η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Alpha Bank και η Attica Bank, οι οποίες χθες είχαν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν το υγιές τμήμα του ΤΤ μετά τον διαχωρισμό του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία πώλησης είναι πλειοδοτικός διαγωνισμός.
Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος το ΤΤ θα χρειαστεί 3,7 δισ. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το «καλό» τμήμα θα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ. ευρώ.
Οι βασικοί μέτοχοι του Τ.Τ είναι το ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 34,40%, τα ΕΛΤΑ με 9,90%, η Eurobank με 6,075%, η Εθνική με 6,070%, ενώ το υπόλοιπο 43% το κατέχουν περίπου 70.000 μέτοχοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφερόμενη για το Τ.Τ. τράπεζα ζήτησε από την ΤτΕ, παράταση στην όλη διαδικασία, με την Κεντρική Τράπεζα όμως να μην εξετάζει, τουλάχιστον προς το παρόν, ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Εάν τελικά δεν δοθεί παράταση στη διαδικασία πώλησης, οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.
Το ΤΧΣ θα αποτιμήσει με τον σύμβουλο Ernst & Young και θα αξιολογήσει τις προσφορές ώστε να εισηγηθεί την τελική του πρότασή .
Αν το σενάριο εξαγοράς από μία άλλη τράπεζα δεν δείξει να μπορεί να προχωρήσει, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της διατήρησης του Τ.Τ ως αυτόνομης τράπεζας κατά τα πρότυπα της Proton Bank και πάλι αφού έχει προηγηθεί η διάσπασή του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα πρόσληψη στην ΕΡΤ με 3.500 ευρώ

Συνεχίζονται οι προσλήψεις ειδικών συμβούλων στην ΕΡΤ. Όπως προκύπτει από τη Διαύγεια η δημοσιογράφος , Βούλα Κεχαγιά προσελήφθη στην ΕΡΤ...
ως ειδικός σύμβουλος με μικτές αποδοχές ύψους 3.500 ευρώ το μήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται δώρα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως και επίδομα αδείας.

Η πρόσληψη έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2013 και αντικείμενό της θα είναι τα «θέματα ενημέρωσης».
.real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:25χρονος ξεψύχησε στην άσφαλτο - Μάχη για τον 22χρονο φίλο του

Το θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 25χρονο άνδρα έγινε στις 4:00 τα ξημερώματα...
στο 1ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Πούρνου - Μίστρου στην Εύβοια.

Βαριά τραυματισμένος ο 22χρονος φίλος του και οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου...

Σύμφωνα με το LamiaReport, το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, βγήκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε σε δέντρο ή στύλο.

Δυστυχώς ο 25χρονος συνοδηγός σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ σοβαρά τραυματισμένος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας ο 22χρονος οδηγός.

Το Α.Τ. Αρτάκης ερευνά τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φαγητό έξω από τους κάδους...


Συσκευάζουν από το περίσσευμά τους γεύματα, αλλά και διάφορες προμήθειες και τα τοποθετούν σε σακούλες έξω από τους κάδους...
Ο φωτογραφικός φακός του prismanews.gr εντόπισε δεκάδες κάδους στο κέντρο του Ηρακλείου με αυτή την εικόνα.

Στις γειτονιές του Ηρακλείου άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, σκύβουν μέσα στα στοιβαγμένα σκουπίδια αναζητώντας τρόφιμα στα αποφάγια των συνανθρώπων τους. Η ίδια εικόνα έξω από τα πολυκαταστήματα. Εξαθλιωμένοι πολίτες περιμένουν το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποκτήσουν κάποια από τα ληγμένα τρόφιμα που θα πεταχτούν, ενώ δεν παραλείπονται οι εντάσεις μεταξύ τους στην προσπάθεια τους να μοιραστούν σάπια φρούτα και μπαγιάτικο ψωμί.


prismanews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό ατύχημα στην Αράχωβα με πρωταγωνιστή σωματοφύλακα γνωστού επιχειρηματία

Σοβαρό ατύχημα στην Αράχωβα με πρωταγωνιστή σωματοφύλακα γνωστού επιχειρηματία  

Ένα σοβαρότατο ατύχημα που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες έγινε ανήμερα την Πρωτοχρονιά στην Αράχωβα με πρωταγωνιστές τον σωματοφύλακα πολύ γνωστού επιχειρηματία και μια οικογένεια που λίγο έλειψε να πέσει σε γκρεμό!
Ο προσωπικός σωματοφύλακας του εν λόγω επιχειρηματία εκείνη την μέρα το έριξε λίγο έξω και ήπιε κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα όταν έπιασε το τιμόνι του αυτοκινήτου στα χέρια του να μην είναι ουσιαστικά σε θέση να οδηγήσει. Υπερεκτιμώντας τον εαυτό του προφανώς βγήκε στον δρόμο και... όποιον πάρει ο χάρος. Που κόντεψε δηλαδή, αφού μέσα στο μεθύσι του συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο στο επέβαινε μια οικογένεια με αποτέλεσμα οι ανυποψίαστοι άνθρωποι να κινδυνέψουν να χάσουν τη ζωή τους αφού το αυτοκίνητό τους σταμάτησε στην κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού! Το περιστατικό θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις αν δεν επενέβαινε ο ίδιος ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος έσπευσε άμεσα στον τόπο του ατυχήματος και δεσμεύτηκε να αποζημιώσει αδρά την άτυχη οικογένεια, τόσο για τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό τους, όσο και για την ψυχική οδύνη και την τρομάρα που πέρασαν γλυτώνοντας από καθαρή τύχη. Άμα έχεις λεφτά, όλα γίνονται. gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κάλυψαν την τρύπα στο οδόστρωμα με μία βαλίτσα!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κάλυψαν την τρύπα στο οδόστρωμα με μία βαλίτσα!
Δρόμοι που σκοτώνουν!
Ένας τέτοιος είναι και η οδός "Αναπήρων Πολέμου" στο Κολωνάκι.
Ο δρόμος απ' όπου διέρχεται το λεοφωρείο, έχει πάθει καθίζηση και προφανώς σοβαρή, γιατί κάποιος πολίτης τοποθέτησε μια πράσινη βαλίτσα για να καλύψει την τρύπα, προκειμένου να μην πέσει μέσα κάποιος οδηγός ή περαστικός και σκοτωθεί!


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι χάνουν απο φέτος το επίδομα ανεργίας...

Αντιμέτωποι με τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες απολυμένοι σε λίγες ημέρες, καθώς από το νέο έτος ενεργοποιείται για πρώτη φορά μια πολύ αυστηρή προϋπόθεση. Με βάση αυτήν, ο ΟΑΕΔ θα ψάχνει όχι μόνο αν έχουμε συγκεντρώσει τα...
απαιτούμενα ένσημα αλλά και πόσα έχουμε εισπράξει ως επίδομα ανεργίας στο παρελθόν. Κυρίως οι εποχικοί υπάλληλοι θα πέσουν στην παγίδα, με αποτέλεσμα να χάσουν και το επίδομα ανεργίας.



Από το νέο έτος ο ΟΑΕΔ θα ψάξει:

1. Αν έχετε πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας στο τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή σας, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Ειδικά για τους ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα εποχικά επαγγέλματα, για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (σεζόν), αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

2. Αν στα τέσσερα χρόνια που έχουν προηγηθεί από την υποβολή της αίτησης για επίδομα ανεργίας, έχετε εισπράξει επίδομα ανεργίας που να υπερβαίνει τους 18 μήνες (ή 450 ημέρες).

Πώς αυτό θα λειτουργήσει πρακτικά; Αν κάποιος απολυθεί τον Ιανουάριο του 2013, θα προσκομίσει στον ΟΑΕΔ τα 125 ένσημα (ή περισσότερα) προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει το επίδομα. Επιπλέον η υπηρεσία θα αναζητήσει για πόσους μήνες έχει επιδοτηθεί με επίδομα ανεργίας στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2009-Δεκέμβριος 2012. Αν έχει επιδοτηθεί για έξι μήνες, θα μπορεί να πάρει επίδομα για άλλους 12 μήνες, δηλαδή να πάρει ολόκληρο το επίδομα. Αν έχει επιδοτηθεί για 12 μήνες, θα εισπράττει επίδομα για έξι μήνες. Αν έχει επιδοτηθεί για 18 μήνες μέσα σε αυτή την 4ετία, τότε δεν θα παίρνει απολύτως τίποτα παρά το γεγονός ότι πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 το πλαίσιο θα γίνει ακόμη αυστηρότερο, καθώς ο μέγιστος αριθμός ημερήσιας επιδότησης μέσα σε μια 4ετία θα μειωθεί από τις 450 στις 400 (δηλαδή από τους 18 μήνες στους 16)...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ