Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τσουνάμι συλλήψεων σε όλη την Ελλάδα από τους ελέγχους 5.897 αστυνομικών

Τσουνάμι συλλήψεων σε όλη την Ελλάδα από τους ελέγχους 5.897 αστυνομικών

Στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής 2010 - 2014 και του κεντρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν από τις 31 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου χιλιάδες έλεγχοι από 5.897 αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
  • Ελέγχθηκαν 29.780 άτομα, καθώς και 17.503 οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια.
  • Προσήχθησαν 3.246 άτομα (1.012 ημεδαποί και 2.234 αλλοδαποί).
  • Διαπιστώθηκαν συνολικά 555 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές.
  • Συνελήφθησαν 321 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων στην Επικράτεια. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 2 άτομα για ληστείες, 32 για κλοπές και διαρρήξεις, 98 για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 33 διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, 6 για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, 80 για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, κ.λπ.
  • Συνελήφθησαν 70 άτομα για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά και κατασχέθηκαν 241 κιλά και 296 γραμμάρια κάνναβης και 770 γραμμάρια ηρωίνης και1 κιλό και 252 γραμμάρια κοκαΐνης.
  • Κατασχέθηκαν επίσης 406 ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 42.328 ευρώ, 520 όπλα διαφόρων τύπων (πυροβόλα όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μπαλτάδες κ.α), 12 κινητά τηλέφωνα, 5 οχήματα και παραπάνω από 29.000 είδη παρεμπορίου και λαθρεμπορίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Θα τον λυπηθείτε;





Ο νεαρός που θα παρακολουθήσετε ήθελε να κάνει φιγούρα οδηγώντας το μηχανάκι του με γυρισμένη την πλάτη. Κάποια στιγμή αποφάσισε να γυρίσει και να οδηγήσει κανονικά, όμως ξέχασε να πατήσει φρένο με συνέπεια να πέσει σε ένα αυτοκίνητο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Ο Δήμαρχος απεγκλώβισε την δασκάλα του χωριού!

Θήβα: Ο Δήμαρχος απεγκλώβισε την δασκάλα του χωριού!
Μια δασκάλα εγκλωβίστηκε σήμερα το πρωί όταν με το αυτοκίνητο της προσπάθησε να πάει σε σχολείο στο Καπαρέλλι προκειμένου να κάνει μάθημα.
Ο δρόμος όμως γλιστρούσε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει το όχημα της. Λίγα μέτρα πιο πάνω βρίσκονταν ο Δήμαρχος της πόλης Σπύρος Νικολάου ο οποίος βλέποντας την κατάσταση έτρεξε να βοηθήσει.
Μπήκαν στο αυτοκίνητο της και κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν από τα χιόνια.
Ήδη η δασκάλα μεταφέρθηκε στην Θήβα. "Δεν έχουν πολύ χιόνι τα ορεινά του Δήμου αλλά δυστυχώς υπάρχει παγετός που δυσκολεύει την κατάσταση" είπε στο evianews ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μια αληθινή ιστορία ανθρωπιάς.

Στην πιο κάτω αληθινή ιστορία.
Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι πεινούσαν.
Πίνανε τσάι για τρείς μέρες . Ο πατέρας και η μητέρα άνεργοι.
Ο πατέρας...

πήγε σε μια γνωστή αλυσίδα φούρνων πήρε γάλα και ψωμί και ζήτησε τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος απουσίαζε.
Τότε λέει της κοπέλας στο ταμείο ‘’Δεν έχω λεφτά να πληρώσω και τα παιδιά μου πεινάνε , κράτησε την ταυτότητα μου και μόλις έχω λεφτά θα έρθω να σε πληρώσω και να περάσω να την πάρω. ‘’ Όταν ήρθε ο υπεύθυνος του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία .
Πήγαν δύο αστυνομικοί στο σπίτι του ανθρώπου και δεν μπορούσαν να πιστέψουν . Με το φώς των κεριών βρήκαν τους γονείς και τα ανήλικα παιδιά να βάζουν το ψωμί μέσα στο γάλα και να
τρώνε . Ο αστυνομικός δάκρυσε και έφυγε.
Πήγε πίσω στον φούρνο και πλήρωσε ο ίδιος τον λογαριασμό του πατέρα και προπλήρωσε γάλα και ψωμί για την οικογένεια για ακόμα ένα μήνα !!

ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ !!
Οι ΣΠΑΝΙΟΙ άνθρωποι έχουν μεγάλη Καρδιά!

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχωρεί από αύριο ο χιονιάς και έρχεται παγετός

Χιονίζει από το πρωί σε όλη τη χώρα-Υποχωρεί από αύριο ο χιονιάς και έρχεται παγ

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμη και στην Αττική όπου το φαινόμενο περιορίζεται, όμως, στα βόρεια του Νομού.Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο το θα πέσει παγετός, που σε ορισμένες περιοχές θα είναι ολικός, ενώ σε εξαιρετικά χαμηλές περιοχές θα συνεχίσει να κινείται η θερμοκρασία.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τη Χαλκιδική.
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανόν να είναι πυκνές και χιονόνερο στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές.
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο στα νότια και χιόνι η χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι ασθενή.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Αττική
Καιρός: νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με χιονοπτώσεις και στις θαλασσιές παράκτιες περιοχές χιονόνερο. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -5 (μείζον 5) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείζον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο η πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 (μείζον 4) έως 9 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές. Στα ορεινά και ημιορεινά χιονόπτωση κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση .
Θερμοκρασία: από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
  • Αττική
Καιρός: τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείζον 2) έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 66χρονος μετά από καυγά με τον αδελφό του για μια... ελιά

Νεκρός 66χρονος μετά από καυγά με τον αδελφό του για μια... ελιά

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 66χρονος, ύστερα από το διαπληκτισμό που είχε με τον αδελφό του. Αφορμή για τον καυγά των δύο ανδρών μια... ελιά, αφού όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα επισκέφθηκε τον αδελφό του στο σπίτι του και άρχισε να τον κατηγορεί ότι κλάδεψε μια ελιά που του ανήκε.
Σύμφωνα με το patrisnews.gr, τα δύο αδέλφια, για την ελιά πάντα, λόγο στο λόγο, ήρθαν στα χέρια. Αρχικά το θύμα έριξε στο έδαφος τον 61χρονο ετεροθαλή αδελφό του. Τότε δέχθηκε επίθεση από την ανηψιά του, η οποία τον χτύπησε δύο φορές με ένα αιχμηρό αντικείμενο.
Ο 65χρονος έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Ο ετεροθαλής αδελφός του κάλεσε ασθενοφόρο και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος του 65χρονου δεν προκλήθηκε από τα πλήγματα που είχε δεχθεί με το μαχαίρι. Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή.
Ο 61χρονος και η κόρη του κρατούνται και διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 για τα σχολεία ευθύνης του Δήμου, λόγω παγετού, καθορίζονται τα ακόλουθα :

1) Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Βαγίων και Θίσβης θα λειτουργήσουν στις 09:00.

2) Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Πλαταιών θα λειτουργήσουν στις 09:30

3) Το ΕΕΕΕΚ ( Λουτουφί) και το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Θήβας θα παραμείνουν κλειστά.

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350600-601-607

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταίο κάλεσμα για όσους συνταξιούχους του ΟΓΑ δεν απογράφηκαν


Από 15 Ιανουαρίου καλούνται οι συνταξιούχοι που δεν απογράφηκαν -ως όφειλαν τον Δεκέμβρη- να προσέλθουν στους ανταποκριτές του Οργανισμού και μόνον σε αυτούς. Επίσης, σε όσους δικαιούχους δεν απογράφηκαν στους οποίους ο ΟΓΑ διαπιστώνει παραβατική συμπεριφορά, θα αναζητηθούν για να επιστραφούν τα καταβληθέντα ποσά.
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΟΓΑ, διαπιστώθηκε ότι 12.792 συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν μέχρι 31.12.2012. Σε όσους δεν απογράφηκαν αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Ο ΟΓΑ προχωρεί στον έλεγχο των παραπάνω περιπτώσεων και όπου διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών που πιστώνονταν οι συντάξεις αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες.

«Για το λόγο αυτό, καλούμε όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων, τα οποία δεν δικαιούνταν να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους.

Σημειώνεται επίσης, ότι στα πλαίσια της διεξαγωγής ελέγχου των αποτελεσμάτων της απογραφής, ο ΟΓΑ θα διερευνήσει την εγκυρότητα των εξουσιοδοτήσεων και των πληρεξουσίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή των συνταξιούχων.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι όσοι συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν θα έχουν την δυνατότητα απογραφής μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ από 15.01.2012 αιτιολογώντας τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους. Σε κάθε περίπτωση η καταβολή της σύνταξής τους θα ανασταλεί και θα επαναχορηγηθεί μετά από τον απαιτούμενο έλεγχο.

Τέλος, ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι από 1.1.2013 για τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, νέων και παλαιών δικαιούχων, ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4093/2012, που προβλέπουν τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και θα διενεργηθεί επανέλεγχος από τον ΟΓΑ με βάση τις νέες διατάξεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων στη 2η Διαχ. Εν. Βοιωτίας


Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ αποτελεί το Φορέα Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α)  της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας. Στο φορέα συμμετέχουν οι Δήμοι Θηβαίων, Τανάγρας, Αλιάρτου, και Ορχομενού (για το Δ.Δ. Ακραιφνίας). Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ είναι αρμόδια για τη διαχείρισης των αστικών αποβλήτων των Δήμων Μελών της και κύρια δράση της είναι η λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) Θήβας.
Εκτός των προαναφερομένων,  στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές και εθνικές απαιτήσεις, έχει αναπτύξει έναν μεγάλο αριθμό δράσεων όπως α) την συνεργασία της με όλα τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων (ανακύκλωση υλικών συσκευασίας, ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων), β) την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (μπλέ κάδων) σε όλους τους Δήμους Μέλη της, γ) το πλύσιμο των κάδων με ιδιόκτητο πλυντήριο όχημα, δ) την ενίσχυση της αποκομιδής των σύμμεικτων και ογκωδών αστικών απορριμμάτων των Δήμων, ε) την εφαρμογή προγραμμάτων αξιοποίησης και ανάκτησης απορριμμάτων (οικιακής κομποστοποίηση κτλ) στ) την υποστήριξη των Δήμων Μελών της σε περιβαλλοντικά θέματα και έργα όπως η αποκατάσταση των ανενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και ζ) την συμμετοχή σε Εθνικά & Ευρωπαϊκά προγράμματα περιβαλλοντικών δράσεων.
Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ έχει εκπονήσει και δρομολογήσει ένα σχέδιο δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας, εντάσσοντας πρωτοπόρα και καινοτόμα δημόσια έργα, που θα αποφέρουν άμεσο περιβαλλοντικό, κοινωνικό άλλα και οικονομικό όφελος για τους πολίτες της περιοχής.
Ο άμεσος αυτός σχεδιασμός περιλαμβάνει:
Α) την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α),
Β) την κατασκευή μονάδας διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (Μ.Α.Ε.Κ.Κ.),
Γ) την διαλογή στην πηγή των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων,
Δ) την δημιουργία πράσινων σημείων (greenpoints).

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α)
 
Από 14-11-2012 εντάχθηκε με δημόσια χρηματοδότηση, στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ, το έργο κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στη Θήβα, για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων Μελών της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, δηλαδή των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας & Αλιάρτου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 21.445.336,51 € και θα καλυφθεί από Εθνικούς και  Κοινοτικούς πόρους, ενώ η λειτουργία της μονάδας θα γίνεται με τη μέθοδο της αερόβιας - αναερόβιας ζύμωσης και θα έχει δυναμικότητα διαχείρισης 35.000 τόνων/έτος αστικών απορριμμάτων και 7.000 τόνων/έτος λυμματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς των Δήμων Μελών της.
Η μέθοδος της αερόβιας - αναερόβιας ζύμωσης που έχει επιλεγεί για τη λειτουργία της μονάδας αποτελεί, σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους, την πλέον φυσική και περισσότερο φιλική στο περιβάλλον διαδικασία επεξεργασίας απορριμμάτων αλλά και οικονομικά πιο συμφέρουσα. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στις 18 Μαΐου 2010 για τα μελλοντικά βήματα και τη διαχείριση των βιοαποβλήτων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κομποστοποίηση (αερόβια) και η αναερόβια χώνευση αποτελούν τις καταλληλότερες  περιβαλλοντικά και οικονομικά  τεχνολογίες για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων (πηγή: οδηγός ΥΠΕΚΑ “Οδηγός εφαρμογής προγραμμάτων διαλογής στην πηγή & συστημάτων διαχείρισης των βιοαποβλήτων”, Ιουλίου 2012, σελ. 11).
        Στη παραπάνω μονάδα θα γίνεται προ-επεξεργασία των απορριμμάτων, τα οποία θα διαχωρίζονται (με σύγχρονους οπτικούς διαχωριστήρες) σε  α) ανακυκλώσιμα υλικά, β) βιοαποδομήσιμα, και γ) θα προκύπτει ένα μικρό υπόλειμμα (περίπου 5% έως 10%) που θα οδηγείται προς ταφή στο ΧΥΤΑ.
Μετά τη διαλογή, τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα προκύπτουν από την προ-επεξεργασία, θα προωθούνται προς πώληση ενώ το βιοαποδομήσιμο υλικό θα οδηγείται για επιπλέον επεξεργασία, με τη μέθοδο της αερόβιας - αναερόβιας ζύμωσης, από την οποία θα προκύπτει compost (εδαφοβελτιωτικό), ενώ το βιοαέριο που θα παράγεται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης θα μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης δυναμικότητας πάνω από 5.000 ΜWh/έτος. Τέλος, τονίζεται ότι στη μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης θα αξιοποιήσει και το βιοαέριο που παράγεται στον παρακείμενο ΧΥΤΑ το οποίο σήμερα καίγεται σε πυρσό καύσης.
          Η βιωσιμότητα της Μ.Ε.Α. εξασφαλίζεται πλήρως αφού θα προκύπτει έσοδο από το τέλος απόρριψης των απορριμμάτων, την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών και  του ρεύματος στη ΔΕΗ, το οποίο επιδοτείται σήμερα προς 120€ /ΜWhως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που για τη συγκεκριμένη μονάδα προϋπολογίζεται σε πάνω από 600.000 ευρώ/έτος.
         Η Μ.Ε.Α. αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) και αποτελεί το μοναδικό έργο επεξεργασίας απορριμμάτων που κατασκευάζεται ή εντάσσεται την περίοδο αυτή στην Ελλάδα χωρίς την σύμπραξη με ιδιώτη (ΣΔΙΤ).
Να αναφέρουμε πως όλα τα έργα που εντάσσονται με διαδικασίες ΣΔΙΤ γίνονται με πολυετής εκχώρηση (20 έως 30 έτη) των εσόδων στον ιδιώτη που έχει επενδύσει ενώ αντιθέτως τα έσοδα από το συγκεκριμένο έργο που εντάχθηκε από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους θα ωφελήσουν άμεσα τους Δήμους Μέλη της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ με αποτέλεσμα την μείωση των ανταποδοτικών τελών που επιβαρύνουν τους πολίτες.
Με τη λειτουργία της μονάδας θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο & λειτουργικό σύστημα διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στην περιοχή μας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την ελάφρυνση των πολιτών από τα τέλη.

Β) Μονάδα Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (Μ.Α.Ε.Κ.Κ.)
 
Στα πλαίσια της ανοιχτής πρόσκλησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε συντάσσει πρόταση για χρηματοδότηση κινητής μονάδας διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (Μ.Α.Ε.Κ.Κ.), συνολικής δυναμικότητας 100.000 τόνων ετησίως.
Η συγκεκριμένη μονάδα θα διαθέτει κινητό εξοπλισμό (σπαστήρες, κόσκινα, κτλ) για την διαλογή των αδρανών υλικών ενώ θα εκμεταλλεύεται και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του ΧΥΤΑ (ζύγιση, φορτηγά, φορτωτές κτλ). Ο κινητός εξοπλισμός θα μεταφέρεται σε προεπιλεγμένα αδειοδοτημένα σημεία (ένα σε κάθε Δήμο) όπου θα έχουν συγκεντρωθεί τα προς επεξεργασία υλικά. Στα αδειοδοτημένα σημεία θα γίνονται δεκτά τα διάφορα αδρανή υλικά που προκύπτουν κατά τη διάρκεια διεργασιών όπως οι κατασκευές, οι εκσκαφές, οι κατεδαφίσεις, οι ανακαινίσεις και οι καταστροφές κτιρίων που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο με το μοναδικό εγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης των συγκεκριμένων αποβλήτων στην περιοχή μας το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για την ένταξη του έργου σύμφωνα με την ανοικτή πρόσκληση χρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1312/24-8-2010) κάθε παραγωγός αδρανών υλικών είναι υποχρεωμένος να διαθέτει και να πληρώνει τέλος εναπόθεσης για τα υλικά αυτά σε μονάδες διαχείρισης αδρανών υλικών που συνεργάζονται με συστήματα διαχείρισης εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευών & άλλων προϊόντων (ΕΟΣΔΑΠ). Επιπλέον μέρος από το διαβαθμισμένο υλικό που θα παράγεται μετά από την επεξεργασία της συγκεκριμένης μονάδας (άμμος, χαλίκι, σκύρα) θα διατίθεται δωρεάν για τις ανάγκες των Δήμων ενώ το υπόλοιπο θα προωθείτε προς πώληση. Το έσοδο τόσο από το τέλος εναπόθεσης που επιβάλλεται από την παραπάνω νομοθεσία όσο και από την πώληση του επεξεργασμένου προϊόντος θα  εξασφαλίσει για την μονάδα βιωσιμότητα και οικονομικά οφέλη.
Στόχος της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ είναι με την λειτουργία της μονάδας, τα αδρανή υλικά της περιοχής μας να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να ανακυκλωθούν και να αξιοποιηθούν με ποικίλους τρόπους (οδοποιία, χωματοκαλύψεις κτλ) προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, δίνοντας άμεσα λύση με την ορθολογική διαχείριση τους.

Γ) Διαλογή στην πηγή των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων
 
Παράλληλα με την κατασκευή της Μ.Ε.Α θα αναπτυχθεί και ένα επιπλέον ρεύμα, προδιαλογής του οργανικού κλάσματος (βιοαποδομήσιμου) στην πηγή, με την τοποθέτηση ενός επιπλέον κάδου. Ήδη έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε και των Δήμων μελών της και έχουν συμπεριληφθεί στoενταγμένο έργο.
Το σύστημα διαλογής στην πλήρη λειτουργία του θα περιλαμβάνει 3 διακριτά ρεύματα με τους αντίστοιχους κάδους ως εξής: α) Οργανικά απορρίμματα (καφέ κάδος), β) Ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας όπως χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό (μπλε κάδος), γ) Λοιπά απορρίμματα (πράσινος κάδος).
Για την προμήθεια του επιπλέον εξοπλισμού (κάδοι & αυτοκίνητα αποκομιδής), που απαιτείται για την διαλογή στη πηγή των οργανικών απορριμμάτων, θα αναζητηθεί Δημόσια χρηματοδότηση.
Να σημειώσουμε ότι, τα βιοαποδομήσιμα απορρίμματα αποτελούν περίπου το 50% των συνολικά παραγόμενων αστικών απορριμμάτων. Η διαλογή στην πηγή  των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων θα δώσει την δυνατότητα να οδηγείται στην Μ.Ε.Α. καθαρότερο υλικό που θα διασφαλίσει την παραγωγή καλύτερης ποιότητας κομπόστ το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Το όλο πρόγραμμα θα υποστηριχθεί με τις απαιτούμενες δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης, έτσι ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και ανταπόκριση των πολιτών.

Δ) Πράσινα σημεία (greenpoints)
 
Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ έχει αποφασίσει τη δημιουργία Πράσινων Σημείων (GreenPoints) σε όλους τους Δήμους Μέλη και συγκεκριμένα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα (42 συνολικά).
Στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) προβλέπεται η δημιουργία πράσινων σημείων (Green Points), όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν διάφορες κατηγορίες επιλεγμένων υλικών.
 Πιο συγκεκριμένα, στα πράσινα σημεία θα συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα υλικά μεγάλου όγκου (πλαστικοί σωλήνες ποτίσματος, ηλεκτρικές συσκευές κ.α), ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κ.α), αδρανή υλικά καθώς και «πράσινα» από κλαδέματα των Δήμων ή κατοίκων.
Το πράσινο σημείο θα είναι ελεγχόμενος και αδειοδοτούμενος χώρος που θα λειτουργεί με ευθύνη των Δήμων ή του Φο.Δ.Σ.Α.
Τα υλικά από τα κατά τόπους πράσινα σημεία θα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα σε κεντρικές μονάδες για επεξεργασία και προώθηση στα ανάλογα συστήματα ανακύκλωσης. Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ θα αναζητήσει δημόσια χρηματοδότηση για να καλύψει το κόστος για την διαμόρφωση των πράσινων σημείων και του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί για τη συγκέντρωση και μεταφορά των υλικών (Containers, οχήματα κτλ).
Πλεονεκτήματα των πράσινων σημείων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ο καλύτερος συντονισμός και οικονομίες κλίμακας στα δρομολόγια μεταφοράς των υλικών. Επίσης σε αυτούς τους χώρους οι Δήμοι θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να αναπτύξουν και άλλες δράσεις όπως παραγωγή pelletsαπό τα κλαδέματα, συγκέντρωση παλαιών επίπλων και ρουχισμού για κοινωνική προσφορά κ.α.

Στόχος της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε, εκτός της ορθής λειτουργίας του ΧΥΤΑ και των εγκαταστάσεων, όπως προβλέπουν οι σχετικές περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις,  είναι επίσης η παροχή έργων και υπηρεσιών ποιότητας σε όλο το φάσμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την υλοποίηση αλλά και την σωστή λειτουργία των έργων, την προεπεξεργασία και την τελική διάθεση, τη διαλογή στην πηγή, την ανάκτηση, την εναλλακτική διαχείριση, την ευαισθητοποίηση και την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών.Viotiashop.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Oι θεατές προτίμησαν το Ράδιο Αρβύλα και όχι τον Παπακωνσταντίνου

Oι θεατές προτίμησαν το Ράδιο Αρβύλα και όχι τον Παπακωνσταντίνου

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ανέμεναν τις αποκαλύψεις που θα έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην χθεσινοβραδυνή εκπομπή της Ελλης Στάη εντούτοις τα σκήπτρα της τηλεθέασης κράτησαν οι Ράδιο Αρβύλα.
Η AGB έδωσε υψηλά ποσοστά στην εκπομπή της Ελλης Στάη Νetweek (15,1%), όμως «απέναντι» ο Γιάννης Πρετεντέρης με καλεσμένους καλλιτέχνες και θέμα την πολιτική έφτασε το 19,2%. Πρώτοι στις προτιμήσεις του κοινού οι Ράδιο Αρβύλα στον ΑΝΤ1, εκπομπή που έφτασε 25,6%.


Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Κάθε τιμονιά και μία... τραγωδία


Δημόσιος κίνδυνος...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι τα μαθήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου που πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας, αναβάλλονται για  σήμερα 8 Ιανουαρίου 2013 λόγω χιονόπτωσης, για την ασφάλεια των μαθητών.

Αύριο το πρωί θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για τα φροντιστηριακά μαθήματα της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2013.

Σημείωση 1: Συνεχής ενημέρωση μέσω τις ιστοσελίδας του Δήμου www.thiva.gr.
Σημείωση 2: Οι γονείς των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και οι καθηγητές, ενημερώνονται για τις αλλαγές του προγράμματος μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα. Το μήνυμα εμφανίζεται  με την ένδειξη ΟΤΕ.  Γι’ αυτό το λόγο παρακαλούμε αν υπάρχουν αλλαγές στους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων στο τηλέφωνο 2262350607 για να δηλώσουν το νέο τους τηλέφωνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή Νότια της Λήμνου


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:16 στο βορειονατολικό Αιγαίο. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μούνδρου Λήμνου και το εστιακό του βάθος στα 29 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα από τη σεισμική δόνηση.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, εμφανίσθηκε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δάνεια σε Έλληνες από τούρκικη τράπεζα

Πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκατομμυρίων ευρώ, από την τουρκική κρατική τράπεζα «Ζιραάτ» σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες, κατέθεσε προφορικώς και γραπτώς η Τουρκία, μέσω του πρεσβευτή της στην Αθήνα, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
  • Η τράπεζα έχει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα... «θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις για την πρόταση», ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ως πολιτική περιοχή έχει επιλεγεί η Δυτική Θράκη, όπου θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις δανείων για αγρότες και επιχειρηματίες δίχως διακρίσεις».

Η «Χουριέτ» σημειώνει, επίσης, ότι ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP).

Ο τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, έχει ήδη συζητήσει το θέμα με αξιωματούχος της UNDP. Επίσης, η τουρκική πλευρά δεν έχει αντίρρηση, στο πρόγραμμα δανειοδότησης να υπάρξει και ως συνέταιρος μια ελληνική τράπεζα.

Ο γενικός διευθυντής της τράπεζας «Ζιραάτ», Χουσεΐν Αϊντίν, μιλώντας στη «Χουριέτ» μίλησε για τα δάνεια και σημείωσε: «Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων. Δεν μπορούμε να παράσχουμε προνομιακά δάνεια. Εάν όμως η κυβέρνησή μας μας πει ότι θα καλύψει τις ζημιές μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε».greece-salonika.blogspot.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς για την κοπή της πίτας

alt

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για την κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο το βράδυ 12-1-2013 στο κέντρο Πανόραμα στην πλατεία Λαφυστίου. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 10 € και περιλαμβάνει ζωντανή μουσική , φαγητό , κρασί και καλή παρέα . Ελάτε να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες και πάνω απ’ όλα να διασκεδάσουμε και να χαρούμε σε πείσμα των καιρών.

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.»  ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ



Διαβάστε Περισσότερα »

Προβλήματα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λόγω έντονης χιονόπτωσης

Προβλήματα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λόγω έντονης χιονόπτωσης

Πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει την Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτή μόνο η μία λωρίδα καθόδου και η μία ανόδου στο ύψος του Μαρτίνου.
Μιλώντας στο enikos.gr ο δήμαρχος Λοκρών, Νικόλαος Λιολιός, αφού παρουσίασε την κατάσταση δήλωσε: «Υπάρχει πρόβλημα στο σημείο. Ο κόσμος ταλαιπωρείται και η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο λόγω εσκεμμένης ολιγωρίας» και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.
Πριν μία ώρα, όπως εξηγεί πέρασε το πρώτο εκχιονιστικό μετά από παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου ενώ όπως επισημαίνει: «Η εταιρία που έχει αναλάβει τον εκχιονισμό της Ε.Ο. μαζί με τη Νέα Οδό, δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ είχαμε ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα, Δεν έχουν ρίξει ούτε αλάτι»
Αυτή τη στιγμή ο δήμος Λοκρών προσπαθεί με τα ελάχιστα μηχανήματα και τα συνεργεία που διαθέτει να κρατήσει ανοιχτό τον παράδρομο της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου κόβει την βασιλόπιτα

Διαβάστε Περισσότερα »

Με αλυσίδες στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους οδηγούς ότι η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών ( Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές και Λεύκτρα) διεξάγεται ΜΟΝΟ με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και παγετού.
Ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή παρακαλεί τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο και να μην κινούνται άσκοπα σ’ αυτό το οδικό δίκτυο για την ασφάλειά τους, προς αποφυγή ατυχημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα Σχολεία στη Θήβα


kleista sxoleia xioni Κλείνουν τα σχολεία λόγω... έλλειψης πετρελαίου!
Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 για τα σχολεία ευθύνης του Δήμου, λόγω χιονόπτωσης, καθορίζονται τα ακόλουθα :
1) Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, εκτός του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δομβραίνας, θα είναι κλειστά.
2) Τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Θηβαίων ενδέχεται να λειτουργήσουν από τις 9:30 και μετά, όμως μέχρι τις 9:00 θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.
Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350607-2262350600-601
Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία:

1)ΕΠΑΣ Θήβας

2) Εσπερινό Γ/σιο &Λ.Τ. Θήβας

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350607-2262350600-601
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στη Βοιωτία



Με την ολοκλήρωση των δημαιρεσιών στους δήμους της Βοιωτίας ξεκινάει η επόμενη διετία του Καλλικράτη, με χαμηλές προσδοκίες και πλήρη εποπτεία στη λειτουργία των δήμων.Κι αυτή τη φορά οι δήμαρχοι προσπάθησαν να διατηρήσουν τις εσωκομματικές ισορροπίες και να περιορίσουν τις όποιες δυσαρέσκειες.Αν το κατάφεραν θα φανεί στην πορεία. Αναλυτικά τα νέα προεδρεία και νέοι αντιδήμαρχοι,όπου ορίστηκαν, είναι:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Πρόεδρος: Βενετία Κατσιφή
Αντιπρόεδρος: Π. Κουντουριώτης
Γραμματέας: Γ. Κολοβού
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Πρόεδρος: Γ. Στέρπης
Αντιπρόεδρος: Μ. Νίκα
Γραμματέας: Λαζ. Μαυράκης
Νέοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν από το Δήμαρχο Βαγγέλη Γεωργίου οι:
Αντ. Καννέλος, Ευαγ. Σφυρίδη, Αθ. Αικατερίνης, και Γ. Κόκκαλης.
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Πρόεδρος: Γ. Ζυγούρης
Αντιπρόεδρος: Λ. Ρόδης
Γραμματέας: Ειρ. Παπαδημητρίου
Νέοι αντιδήμαρχοι: Δ. Βαγενάς, Ι. Τσιάμης, Νεκτ. Τσάπρας και Γ. Ζάχαρης

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Πρόεδρος: Λένα Σύρου
Αντιπρόεδρος: Π. Κορογιάννου
Γραμματέας: Γ. Μπεζεντές
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πόσα πλήρωσε μια γυναίκα για 2 καφέδες

Καφές από.... χρυσάφι!



Το φυσάει και δεν κρυώνει μια γυναίκα που απλώς ήθελε να πιει καφέ!

Η ίδια έκανε καταγγελία στο cretalive καθώς κλήθηκε για δύο καφέδες να πληρώσει σε καφετέρια των Αθηνών το ποσό των... 14,80 ευρώ! Για έναν freddo κι έναν espresso! 

Δείτε την απόδειξη


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγινε πατέρας ο άνδρας με την καρδιά του Ντουζόν που σκότωσαν μπράβοι στη Μύκονο

Εγινε πατέρας ο άνδρας με την καρδιά του Ντουζόν που σκότωσαν μπράβοι στη Μύκονο

Πατέρας έγινε ο δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, ο άνθρωπος που συγκίνησε όλο το πανελλήνιο, όταν πριν μερικά ξαναγεννήθηκε, όταν του μεταμοσχεύθηκε η καρδιά του άτυχου 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν, τον οποίο δολοφόνησαν μπράβοι μαγαζιού της Μυκόνου.
Ο Κώστας Γρίμπιλας μίλησε στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» για το πρωτοχρονιάτικο δώρο που δέχθηκε και δεν ήταν άλλο από τον ερχομό στον κόσμο της κορούλας του. «Όλες αυτές οι στιγμές και του γάμου και της μεταμόσχευσης, για μένα είναι στιγμές μοναδικές και ο ερχομός της κορούλας μας επισφραγίζει αυτήν την ευτυχία και μου δίνει το δικαίωμα να ονειρεύομαι» είπε ο δημοσιογράφος.
Την είδηση της γέννησης της κόρης του, στις 5 Ιανουαρίου είχε μεταδώσει ο ίδιος ο Κώστας Γρίμπιλας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.
«Είναι γεγονός πως μέσα σε 4,5 χρόνια μου δόθηκε από το Θεό το δώρο Ζωής δύο φορές. Πρώτη φορά με την αναγέννηση μου το 2008 και σήμερα με τη γέννηση της κόρης μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ευχές όλων σας. Πιστέψτε με τα καλά σας λόγια και η θετική σας σκέψη μου είναι απαραίτητα για να προχωρήσω» έγραψε.
Το Νοέμβριο του 2007 ο Κώστας Γρίμπιλας έμαθε ότι πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια. Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, η περιπέτειά του λαμβάνει τέλος, μέσω του άδικου θανάτου του Ντουζόν Ζαμίτ ο οποίος έπεσε σε κόμμα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από μπράβους μαγαζιού της Μυκόνου, αφού οι γονείς του, μέσα στη θλίψη τους και τη συντριβή τους βρήκαν το κουράγιο και δώρισαν τα όργανα του παιδιού της. Η καρδιά του Ντουζόν μεταμοσχεύθηκε στον Κώστα Γρίμπιλα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με οπαδούς στη Λιβαδειά οι «ερυθρόλευκοι»


Με τη στήριξη 2.000 φιλάθλων ο Ολυμπιακός

Την υποστήριξη των οπαδών του θα έχει ο Ολυμπιακός στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό.

Οι ερυθρόλευκοι θα λάβουν εισιτήρια για τους φίλους τους μετά από συμφωνία στην οποία ήρθαν με την ομάδα της Λιβαδειάς.

Αυτά εκτιμάται ότι θα φτάνουν στις 2.000 κάτι που σημαίνει ότι σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι οι Πειραιώτες θα μπορούν να στηριχθούν στην… εξέδρα.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η διάθεση των εισιτήριων διαρκείας από τον Ολυμπιακό με τον αριθμό που έχουν βρει κάτοχο να ανέρχεται στα 500.Sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα χιόνια στο Νεοχώρι

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ