Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ανατριχιαστικό: Πουλάνε τους οικογενειακούς τους τάφους για να ζήσουν!!!

 
Ανατριχιαστικό: Πουλάνε τους οικογενειακούς τους τάφους για να ζήσουν!!!
Οι κυβερνώντες μπορεί να διακηρύττουν ότι, η Ελλάδα εισέρχεται σε περίοδο ανάκαμψης, ωστόσο η ιδιαίτερα σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες αυτής της χώρας τους διαψεύδει κατηγορηματικά.
Δεν είναι μόνο η ανεργία, που αναρριχήθηκε στο 26,8%, η έξαρση των αυτοκτονιών, η μαζική εξαθλίωση και φορολαίλαπα, τώρα παρατηρείται και το εξής ανατριχιαστικό φαινόμενο. Πολίτες πουλάνε τους οικογενειακούς τους τάφους για να ζήσουν!!!

Η αποκάλυψη προέρχεται από τη δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, η οποία μετέφερε την τραγική πραγματικότητα των δημοτών της πόλης της.

«Έως τώρα πουλούσαν ό,τι χρυσά είχαν για να ζήσουν. Τώρα έρχονται στον δήμο και ζητούν βοήθεια με κάθε τρόπο. Όταν φτάνουν άνθρωποι στα γραφεία μας και μας λένε ότι πουλάνε έως και τους οικογενειακούς τους τάφους για λίγα ευρώ, εμείς τι να κάνουμε;» είπε στο η κ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.

Καλό θα ήταν αποδέκτες της δήλωσης αυτής της δήμαρχου να γίνουν και οι κυβερνητικοί εταίροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Ο «αναρχικός βουλευτής» ντυμένος Σούπερμαν! (φωτό)



Μπορεί μέχρι χθες να δήλωνε αναρχικός, ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος φαίνεται να είναι θερμός υποστηρικτής του... Σούπερμαν.
 Συμμετέχοντας σε πανηγύρι της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Καστοριάς, ο «αναρχικός βουλευτής» μασκαρεύτηκε σε Σούπερμαν και μαζί με την παρέα του κέρδισε το πρώτο βραβείο στην καρναβαλική παρέλαση ύψους 350 ευρώ! https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDKdzZKLBO9RHbOHsFQifQCRcQy9xY77oiS_oGvRam-YBVBAokwsCNObJTbCpXk-VFYTyQWBRYt7-9udfPy2-bGFSZpnjvn1Uay3wIrGVmHgDD2vF4Vx1uMVz4QZxtV7pNIOR74DF2z-18/s1600/_normal12.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJlKuiMgFmHmDHWYUBb9FJyELxR-o1XzHLwuorMfV6MhSJ6x50DDh1nmMNqcFklqdhsX7kta-Xe9i-Pl-reGav04cZ1uuB1MB1mXJ6agMIk165M3G3oeIS7NNynFJHI9olGim8Y7jQxbGB/s1600/_normal3.jpg

Πηγή φωτό: apolnarama.blogspot.gr
newspost
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί στυγεροί δολοφόνοι που σκότωσαν τις δύο ηλικιωμένες στην Ξάνθη..Φώτο




Αυτοί είναι οι τρεις Γεωργιανοί δράστες της στυγερής δολοφονίας δύο ηλικιωμένων αδελφών στον ορεινό οικισμό των Κομνηνών στην Ξάνθη. 
 
Τι αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της:
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία των δύο ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, η οποία διαπράχθηκε τις βραδινές ώρες χθες (9/10.01.2013), σε χωριό της Ξάνθης (σχετικό το από 10.01.2013 Δελτίο τύπου μας).
 
Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 27 και 38 ετών οι οποίοι εντοπίστηκαν την Πέμπτη  (10.01.2013) το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν. Επιπλέον, εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.
 
Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης έρευνας στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή διάπραξης του εγκλήματος, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού και αστυνομικού σκύλου.
 

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία, μετέβησαν στην οικία των ηλικιωμένων γυναικών, όπου οι δύο εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό της, ενώ ο τρίτος παρέμεινε για να επιτηρεί το χώρο εξωτερικά.
 
Οι δράστες για να εξαναγκάσουν τις δυο γυναίκες να τους παραδώσουν χρήματα ή τιμαλφή τις χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους και στη συνέχεια τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ περίπου, τράπηκαν σε φυγή.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι των δραστών, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
thrakitoday.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Δωρεάν Διανομή Τροφίμων μέσω του Προγράμματος του ΥΠ.Α.Α.Τ

Ο Δήμος Θηβαίων, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος της Ε.Ε. « Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους» , πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, την πρώτη δωρεάν διανομή τροφίμων σε τριάντα πέντε (35) άπορες οικογένειες που διαμένουν στις Τοπικές Κοινότητες Ελεώνα, Καπαρέλλι, Λεύκτρα, Βάγια, Πρόδρομο, Ελεώνα και Ξηρονομή. 

Σύμφωνα με την 22830/5-4-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 660/Β/2011) «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης», όταν φορείς υλοποίησης ορίζονται Δήμοι , Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους δικαιούχοι της διανομής ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου, όπως προσδιορίζονται από την Οδηγία 81/645/Ε.Ο.Κ., όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.
Συγκεκριμένα ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου Θηβαίων ορίζονται οι Τοπικές Κοινότητες Δομβραίνα, Θίσβη, Μουρίκι, Ξηρονομή, Πρόδρομος, Αμπελοχώρι, Ελεώνας, Βάγια, Καπαρέλλι, Λεύκτρα, Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Νεοχωράκι, Πλαταιές και Ύπατο.
Οι δικαιούχοι επιλέχθηκαν έπειτα από αίτηση που είχαν υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.  Σε πρώτη φάση τους διανεμήθηκαν τα εξής προϊόντα: γραβιέρα Κρήτης και ζυμαρικά.  Έπεται, σε δεύτερη φάση,  η διανομή ελαιολάδου, φέτας και ρυζιού. 
Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους εφαρμόζεται στην Ε.Ε. από το 1987, ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και περιλαμβάνει βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων τρόφιμα (ενδεικτικά : ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί).
Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και την Ελλάδα.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως πέρα από το όφελος που απολαμβάνουν οι τελικοί δικαιούχοι, η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, καθώς η εισροή κοινοτικών πόρων επηρεάζει θετικά σημαντικούς φορείς της χώρας, όπως τις παραγωγικές μονάδες, τις επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης των προϊόντων που διανέμονται, τις μεταφορικές και άλλες επιχειρήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013!


Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με την ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή...



Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.

Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.

ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγέλλουν τις σκόπιμες καθυστερήσεις οι εργαζόμενοι στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.


ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Καταγγέλλουμε τις σκόπιμες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας των εργαζομένων απ’ την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.
   Οι συγκεκριμένες πρακτικές είναι κομμάτι των συνολικότερων σχεδιασμών του βιομηχάνου και των ταγών του, σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου σε βάρος των εργαζομένων και στοχεύουν στην καθυπόταξή τους. Με τον αέρα στα πανιά που τους δίνει η κυβερνητική πολιτική και με τις « πλάτες » των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας.

    Καταγγέλλουμε τη στάση του Γενικού Διευθυντή της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. κ. Π. Φρόνιμου κατά τη χθεσινή παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και δέσμευση για να ξέρουν οι εργαζόμενοι για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν, εκείνος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, όχι μόνο δε δεσμεύτηκε αλλά αρνήθηκε να συζητήσει με το Σωματείο και με προκλητικό τρόπο παρέπεμψε σε αναρμόδιους υπαλλήλους.
   Αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό όλων των εργαζομένων τα λεγόμενά του ( για το πότε θα πληρωθούμε) « … κάποια μέρα μες το μήνα … », « … την άλλη εβδομάδα…», « κοιτάξτε τι γίνεται απέναντι…».
   Η στάση του είναι ενδεικτική για το πώς αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία δε βλέπει τους εργαζόμενους παρά μόνο σαν εξαρτήματα της μηχανής του καπιταλιστικού κέρδους.
  Κατανοούμε ότι αντικειμενικά ο μισθός του κ. Φρόνιμου δεν μπορεί να εξαντληθεί για αποκλειστικώς βιοποριστικούς λόγους πριν τελειώσει ο μήνας ( όπως συμβαίνει με τον μισθό των εργατοϋπαλλήλων του) και ως εκ τούτου θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς αν πιστεύαμε ότι μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες που επιφέρει στους εργαζόμενους η καθυστέρηση της πληρωμής.
   Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να κάνει παιχνίδια με τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά μας.
   Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα απ’ τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και τη συγκεκριμένη του Γενικού Διευθυντή.
   Να συσπειρωθούν πεισματικά στο Σωματείο. Να μην επιτρέψουμε στο βιομήχανο και τους τοποτηρητές του να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.
   Να μην αφήσουμε στην εργοδοσία να παίξει με τα δεδουλευμένα μας και να μας πληρώνει όποτε εκείνη θέλει.

Θήβα 11 Ιανουαρίου 2013
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έμεινε από καύσιμα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Είχαμε φέσι ΚΑΙ στη Γερμανία!

Καθηλωμένο στον αεροδιάδρομο της Γερμανίας, για ώρα έμεινε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρωθυπουργό και την ελληνική αποστολή. Το απρόοπτο προέκυψε κατά τη...

διαδικασία ανεφοδιασμού με καύσιμα για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα, όπως γράφει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” η προμηθεύτρια εταιρεία αρνήθηκε αρχικά να ανεφοδιάσει το αεροσκάφος επικαλούμενη ανεξόφλητο χρέος 5000 ευρώ.

Το κονδύλι είχε διατεθεί αλλά η πληρωμή είχε μπλοκάρει κατά τον έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.Παρόλα αυτά βρέθηκε εναλλακτική λύση αμέσως χωρίς πολιτική παρέμβαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάταγος με τις απορρίψεις στο πρόγραμμα βιολογικών


Αν και μέσα στο Δεκέμβριο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το θέμα με το ανεπαρκές ηλεκτρονικό σύστημα και τις απαρχαιωμένες βάσεις δεδομένων, τελικά δεν έκανε τίποτα.Εκρηκτικό είναι το κλίμα στις τάξεις των βιοκαλλιεργητών, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν ότι το 90% των αιτήσεων θα κοπεί από το νέο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας. Οι καταστάσεις με τα ονόματα που αναρτήθηκαν στις περιφέρειες δείχνουν ότι σε σύνολο 14.000 υποψηφίων περνάνε μόλις οι 1.500 ενώ οι υπόλοιποι παραπέμπονται στη διαδικασία των ενστάσεων. «Ρίζα του κακού» είναι το μη ενημερωμένο Μητρώο Αγροτών και το ΟΣΔΕ.
Αν και μέσα στο Δεκέμβριο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το θέμα με το ανεπαρκές ηλεκτρονικό σύστημα και τις απαρχαιωμένες βάσεις δεδομένων, τελικά δεν έκανε τίποτα.
Με οργή διαπιστώνουν οι υποψήφιοι βιοκαλλιεργητές ότι σε ποσοστό περίπου 90% απορρίπτονται από το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας. Επιβεβαιώνοντας τους φόβους των γεωπόνων-μελετητών, που είχαν εκφραστεί και μέσω της Agrenda, ανακοινώθηκαν από τις περισσότερες διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής οι πίνακες δικαιούχων και απορριπτόμενων.
Αν και μέσα στο Δεκέμβριο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το θέμα με το ανεπαρκές ηλεκτρονικό σύστημα και τις απαρχαιωμένες βάσεις δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικές απορρίψεις, τελικά δεν έκανε τίποτα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι από τους 14.000 υποψηφίους που ανακοίνωσε ο υπουργός, Θανάσης Τσαυτάρης, ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα, μόνο οι 1.500 περνάνε σε πρώτη φάση και όλοι οι υπόλοιποι εξαναγκάζονται στη χρονοβόρα διαδικασία των ενστάσεων.
Τώρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι είτε να υποβληθούν ενστάσεις στην προθεσμία των επτά ημερών που έχουν δώσει οι κατά τόπους διευθύνσεις Αγροτικής οικονομίας, είτε να λυθεί ενδοϋπηρεσιακά το θέμα με ενημέρωση των βάσεων δεδομένων του Μητρώου Αγροτών και του ΟΣΔΕ. Σύμφωνα, πάντως, με τους γεωπόνους, αν δεν διορθωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα, οι ενστάσεις πάλι θα απορρίπτονται. Ήδη οι εκπρόσωποι των γεωπόνων έχουν ζητήσει συνάντηση με το αρμόδιο τμήμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει αναλάβει τη διασταύρωση των στοιχείων, ενώ γίνονται συναντήσεις και σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των υποψηφίων και να μη χρειαστεί σύνταξη των φακέλων εκ νέου.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Απέκτησα όλο το σύστημα TAXIS με 3.000 ευρώ"!!!

«Πλήρωσα 3000 ευρώ για να αγοράσω από έναν ιδιώτη, όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS και των διαδικασιών περαίωσης από τους πολίτες! Γνωρίζω ότι άλλες τουλάχιστον οκτώ εταιρείες προχωρούν σε εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση…»

Σε αυτόν τον ισχυρισμό φέρεται να προχωρά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη, στην οποία η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε προ δύο ημερών περισσότερα από 67 εκατομμύρια στοιχεία για συναλλαγές και περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων πολιτών!! 

Σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας βρέθηκαν...

στοιχεία για φορολογικά δεδομένα, για ακίνητα και αυτοκίνητα που κατέχουν εκατομμύρια πολίτες.

Αυτό που αποδεικνύεται, απο αυτην την ιστορία είναι ότι η Ηελεκτρονική Διακυβέρνηση δεν είναι και τόσο ασφαλής τελικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν και πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι. 

Οι περισσότεροι από τους πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούσαν στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες ή εταιρείες από τους οποίους υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.

Από την πλευρά του κατηγορουμένου, ο νομικός εκπρόσωπός του Αλέξης Στεφανάκης, αναφέρει ότι «ο πελάτης μου, όπως προκύπτει από δεκάδες τιμολόγια που κατασχέθηκαν, δεν εμπορευματοποιήθηκε προσωπικά δεδομένα. Εδινε στοιχεία για ακίνητα που συνέλεγε από υποθηκοφυλακεία, ενώ τα στοιχεία των ΙΧ τα είχε μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Δραστηριοποιείται από το 1997 κι αυτές τις λίστες τις απέκτησε σταδιακά…».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης, που απολογείται σήμερα Παρασκευή, θα υποστηρίξει ότι τους εκλογικούς καταλόγους τους έχει εντοπίσει στο Ιντερνετ!!! 

Ακόμη θα ισχυρισθεί ότι είχε αγοράσει τα φορολογικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών «από κάποιον ιδιώτη που του εμφανίσθηκε ξαφνικά στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του»!!!

Όπως προκύπτει, από τις ίδιες πηγές, στον ανακριτή θα παρουσιασθούν και δύο συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της ίδιας εταιρείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σύλληψη για τη «Συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς

Στη φάκα της Αστυνομίας μια 25χρονη
Συνελήφθη από την Αστυνομία μετά από ένταλμα σύλληψης 25χρονη, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς».

Παράλληλα η 25χρονη κατηγορείται για λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πολεμικού υλικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Κόβουν απο παραπληγικό κοριτσάκι την αναπηρική σύνταξη (βιντεο)


Kαταγγελία Πολίτη Θήβας:Κόβουν σε άνεργο πατέρα την αναπηρική του παιδιού του
Κάτοικος Θηβών ζει το δικό του δράμα! Μας φώναξε στο σπίτι του και αντικρίσαμε μία καταθλιπτική εικόνα. 
Πατέρας άνεργος, με το παραπληγικό κοριτσάκι του, περιμένει να του ανανεωθεί η αναπηρική σύνταξη. Το κοριτσάκι περνάει από επιτροπή τέλος Γενάρη. Μέχρι τότε; Με φόβο να τους κόψουν το απλήρωτο ρεύμα, με φόβο να μην έχουν να αγοράζουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Με πόνο ζητάει κάποιον υπεύθυνο να επεμβει να τον βοηθήσουν να του συνεχιστεί η σύνταξη για το μικρό του κοριτσάκι πριν είναι πολύ αργά.
Ο ρεπόρτερ μας Ιωάννης Τασιούλης βρέθηκε στο σπίτι του κ. Ουρούτσογλου, μίλησε μαζί του, αντίκρυσε τα θλιμμένα μάτια του μικρού παιδιού. 
Δείτε το ρεπορτάζ του Ιωάννη Τασιούλη με τον άνεργο πατέρα.
Δείτε το βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα στον Δημήτρη Καμπουράκη έστειλαν οι αντιεξουσιαστές..Φώτο



Δείτε στο βίντεο για πιο λόγο έγραψαν αυτό το απειλητικό σύνθημα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια χώρα στον κόσμο, έχει τους λιγότερο υγιείς κατοίκους; Θα εκπλαγείτε

Πριν σας αποκαλύψουμε τη χώρα να σας διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε στην υγεία των κατοίκων και όχι στο σύστημα υγείας
της χώρας. Δηλαδή θα διαβάσετε σε ποια χώρα οι κάτοικοι πάσχουν από τις περισσότερες ασθένειες, νοσούν συχνότερα, πεθαίνουν νωρίτερα και γενικά είναι λιγότερο υγιείς σε σχέση με τις άλλες χώρες. Η χώρα αυτή είναι η...

Οι ΗΠΑ, έχουν τους λιγότερο υγιείς κατοίκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αναφερόμαστε από τη στιγμή που θα γεννηθεί κάποιος μέχρι τα 75 του χρόνια. Αυτό προκύπτει από μια νέα έκθεση του Εθνικού ερευνητικού Συμβουλίου και του Ινστιτούτου Ιατρικής των ΗΠΑ. Οι επιστήμονες μάλιστα που έκαναν την έρευνα σε αρκετές περιπτώσεις έπεσαν από τα σύννεφα αφού ακόμη και οι πλουσιότεροι Αμερικάνοι, ακόμη και εκείνοι που έχουν ασφάλεια υγείας, είναι λιγότερο υγιείς από αντίστοιχους πολίτες άλλων κρατών.

Ο καθηγητής Στήβεν Γουλφ από την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Βιρτζίνια, που συνέταξε την έκθεση δήλωσε χαρακτηριστικά: “ Οι Αμερικανοί πεθαίνουν και νοσούν σε ποσοστά που γνωρίζουμε ότι δεν δικαιολογούνται καθώς οι κάτοικοι άλλων χωρών υψηλών εισοδημάτων ζουν περισσότερα χρόνια κι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό που ανησυχεί την επιτροπή μας είναι γιατί, επί δεκαετίες, μένουμε πίσω. Βρεθήκαμε όλοι προ εκπλήξεως”

Στην έκθεση έγινε σύγκριση της υγείας των κατοίκων των ΗΠΑ, με εκείνες των κατοίκων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας καθώς επίσης και με χώρες που ευημερούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στην τελευταία θέση.

Η έρευνα εξέταζε 9 παράμετρους όπως η βρεφική θνησιμότητα και τα ελλιποβαρή νεογέννητα, οι τραυματισμοί και οι ανθρωποκτονίες, η εγκυμοσύνη στην εφηβεία και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τα κρούσματα του ιού HIV και του AIDS, οι θάνατοι που συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών, η παχυσαρκία και ο διαβήτης, τα καρδιακά νοσήματα, οι χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων και η ανικανότητα.

Στις ΗΠΑ εμφανίζεται επίσης και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών μεταξύ των πλούσιων χωρών παρά το γεγονός ότι δαπανόνται περισσότερα χρήματα στο τομέα της υγείας από οποιαδήποτε άλλη χώρα.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίζεται τη Δευτέρα το "ιστορικό" ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία..

 
Αλλαγή στους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα(!) περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε και της Τραπέζης της Ελλάδος όμως ακόμη- από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει, προβλέπει ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση.

Αυτό προβλέπει μία από τις πέντε... Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση επειδή το είχαν θέσει οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις-μαμούθ που θ πάρει η χώρα μας έως το Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, στη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά χθες στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να αποσύρει η κυβέρνηση τον Κυρωτικό Νόμο που είχε καταθέσει στη Βουλή τις παραμονές των Χριστουγέννων και στη θέση του οι βουλευτές να ψηφίσουν νέο «κατεπείγοντα» νόμο, που θα θεσπίζει όσα ζητούν οι δανειστές.

Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, για να μπορέσει ο Γιάννης Στουρνάρας να ενημερώσει άμεσα το Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ πως εκπλρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την υπο-δόση των 9,2 δισ. του Ιανουαρίου.
Τι προβλέπει ο «κατεπείγων» νόμος
Η επίμαχη διάταξη που αναμένεται να προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις των κομμάτων είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές. Στην κυβέρνηση τονίζουν πως πρόκειται για «τυπική αναφορά» η οποία εμπεριέχεται και στα προηγούμενα Μνημόνια.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης και όσα περιλαμβάνονταν στις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή, αν και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Έτσι προβλέπεται να ψηφιστούν όσα όριζε:

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 246/2012) για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 238/2012) που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.

- οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 237 και 229/2012) με τα
προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.

- η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 224/2012) για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Ούτε σε δέκα χρόνια βελτίωση των μισθών!

 
ΙΟΒΕ: Ούτε σε δέκα χρόνια βελτίωση των μισθών!
Θρύψαλα οι προσδοκίες των μισθωτών ότι κάποια στιγμή εντός της επόμενης 5ετίας ή έστω 10ετίας, θα δουν τις αποδοχές τους να αναπροσαρμόζονται αυτομάτως μέσω των 3ετών ωριμάνσεων, έκανε το ΙΟΒΕ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΟΒΕ, η ανεργία που διαμορφώθηκε το 2012 στο 24,5%, θα «σκαρφαλώσει» στο 27,3% το 2013. Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι σημαντικό μέρος της ανεργίας είναι πλέον διαρθρωτική, όπως αποτυπώνεται και στην εκτίναξη των μακροχρόνια ανέργων στο 60% των ανέργων, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η όποια ανάκαμψη δεν θα συνοδευθεί από ανάλογη μείωση της ανεργίας, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ερώτηση για το πότε θα είναι δυνατή η επιστροφή στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 8,5%, οι αναλυτές του ΙΟΒΕ ουσιαστικά παραδέχθηκαν ότι αυτό δεν είναι ορατό, συνδέοντας τα τότε χαμηλά ποσοστά ανεργίας με το ογκώδες Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου, οι μισθολογικές ωριμάνσεις της ΕΓΣΕΕ θα παραμείνουν «παγωμένες» έως ότου η ανεργία υποχωρήσει κάτω από το 10%, ενδεχόμενο που φαίνεται, πλέον, ότι απομακρύνεται σε ένα πολύ μακρινό μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο γυναίκα που έκανε σεξ με... σκύλο!


Συγκλονισμένη είναι η Νάξος από ένα απίστευτο συμβάν που διαδραματίστηκε στο νησί..
και αποτελεί κοινό μυστικό των κατοίκων αλλά κανείς δεν το αποκαλύπτει.

Σύμφωνα με το radar.gr, πρωταγωνίστρια είναι μια θερμόαιμη νεαρή που συνευρέθηκε ερωτικά με ένα... σκύλο αλλά με άσχημη κατάληξη για το άτυχο τετράποδο!

Η κοπέλα που δεν έβρισκε άντρα επιστράτευσε το σκύλο για να σβήσει το ερωτικό της πάθος. Κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών περιπτύξεων όμως οι δυο κόλλησαν και παρά τις επίμονες προσπάθειες δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν με τίποτα.

Ο πατέρας της, που στο μεταξύ επέστρεψε στο σπίτι δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρισε την κόρη του "κολλημένη" με το τετράποδο! Αναγκάστηκε να σκεπάσει σκύλο και κόρη με μια κουβέρτα και να τους μεταφέρει στο κέντρο υγείας του νησιού για να γίνει η αποκόλληση.

Τα βάσανα όμως δεν τελείωσαν ούτε εκεί, αφού οι γιατροί δήλωσαν αδυναμία να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της πρωτεύουσας κατάφεραν να σώσουν τη θερμόαιμη κυρία κάνοντας ωστόσο ευθανασία στο σκυλάκι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 34.500 κτίρια στεγάζεται το ελληνικό κράτος


Ένα εντυπωσιακό στοιχείο αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της...
συζήτησης για τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόνον οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης είναι 1.504 στην Ελλάδα ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περί τους 300 και η Σουηδία περί τους 400.

Το δημόσιο λειτουργεί σε 34.500 κτίρια ανά την Ελλάδα ενώ με βάση ανάλυση της Eurostat του 2011, η Ελλάδα δαπανά το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ ποσοστό του ΑΕΠ στις δαπάνες που κατηγοριοποιούνται ως δαπάνες για την «Οργάνωση και Λειτουργία του κράτους»: 11,1% του ΑΕΠ έναντι μέσου όρου 6,5%.

Να υπενθυμιστεί ότι πριν από τις μειώσεις μισθωμάτων τα ενοίκια που πλήρωνε το Δημόσιο για κτίρια ιδιωτών ξεπερνούσαν τα 130 εκατ. και σιγά – σιγά μειώνονται γύρω στα 60 εκατ. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συγχωνεύσει ή να καταργήσει περίπου 1.700 φορείς και οργανισμούς του δημοσίου μέχρι την άνοιξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό αντίο σε 90 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ - "Μαχαίρι" στους εισακτέους

Κυβερνητική εμπλοκή με την επαναφορά της βάσης του 10. Τι ειπώθηκε σε χτεσινή σύσκεψη. Ποια τα εμπόδια. Διαγραφή 80 ή 90 τμημάτων ΑΕΙ, αντί για 150 που προέβλεπε αρχικά το σχέδιο "Αθηνά"
 
Εμπλοκή με την επαναφορά της βάσης του "10" παρουσιάστηκε χτες Πέμπτη στη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, στο υπουργείο Παιδείας. Όπως διέρρευσε, επιφυλάξεις παρουσιάστηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, την οποία εκπροσώπησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", από την συνάντηση βγήκε αδύναμο το σχέδιο "Αθηνά".
Το σχέδιο συγχωνεύσεων έχασε πολύ βάρος, πέφτοντας από τα 150 τμήματα, τα οποία προέβλεπε το αρχικό σενάριο, στα 80 με 90 που αντιπροσωπεύουν το 16% με 18% του συνόλου των τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Από τις κινήσεις των τριών πλευρών κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας κατέστη σαφές ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ήδη πάρει φόρα για να τρέξει, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναζητούν αναλυτικά στοιχεία για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει, προκειμένου να το εγκρίνουν.
Έτσι, ενώ μετά την συνάντηση διέρρευσε ότι θα ακολουθήσει νέα σειρά επαφών με τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Αρβανιτόπουλος διεμήνυε ότι τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί το σχέδιο "Αθηνά" για την συνολική ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου από την πλευρά της απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα της βάσης του 10.
Αντίθετα, η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, διένειμε το απόγευμα δήλωση, διατυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις επιφυλάξεις του κόμματός της μόνο για τις συγχωνεύσεις.
Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί άλλωστε με την επαναφορά της βάσης του 10.
Από την άλλη, φρένο στην εξαγγελία του υπουργού Παιδείας ότι θα επαναφέρει την βάση του 10, επιχείρησε να βάλει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, πιέζοντας και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να υιοθετήσει πλήρως τα μέτρα εκείνης της πολιτικής περιόδου.
Η βάση του 10 υιοθετήθηκε από την τότε υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου και καταργήθηκε επί υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου.
Η ΔΗΜΑΡ είχε εναντιωθεί στην κατάργηση της βάσης ήδη από την εποχή της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου.
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος συνδέει απολύτως την επιτυχία του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων με την επαναφορά της βάσης, η οποία θα "ξεφορτώσει" τα τμήματα με φυσικό τρόπο από τους εισακτέους, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο ίδιος το ξίφος του, κόβοντας από μόνος του θέσεις.
Συνοπτικά:
Σε δραστικό περιορισμό του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγεί η μείωση των τμημάτων τους.
Το μέτρο συνοδεύεται από τα νέα δεδομένα που ισχύουν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και από την επαναφορά της βάσης του 10.
Μείωση των θέσεων εισακτέων φέρνει το σχέδιο το υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις περίπου 80 ή 90 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν ότι το ψαλίδισμα έχει... σταματήσει κοντά στα 80 ή 90 τμήματα, διότι υπάρχουν δυσκολίες στο εγχείρημα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαγραφούν ή να συγχωνευτούν τμήματα στα οποία σπουδάζουν εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι μπορεί ξαφνικά να αναγκαστούν, για παράδειγμα, να μετακομίσουν σε άλλη πόλη εν μέσω των σπουδών τους, εάν δεν προβλεφθεί μεταβατική περίοδος έως την οριστική παύση των τμημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο χάρτης των ΑΕΙ στην Ελλάδα αλλάζει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Bίλα Αμαρτίας !

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα -  Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγ
Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, αφού για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όμως από το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα μικρής διάρκειας κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία βελτίωση. και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο γάλοπ της Public Issue: Πτώση για το ΣΥΡΙΖΑ,μπροστά η ΝΔ




  H δημοσκόπηση βγάζει, μετά από πολύ καιρό..., μπροστά την Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

-NΔ 29% (+3%)

-ΣΥΡΙΖΑ 28,5% (-2%)

-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10%

-ΠΑΣΟΚ 8%

-ΑΝΕΛ 8%

-ΔΗΜΑΡ 7%

-ΚΚΕ 5,5%

Και στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία κλείνει πολύ την διαφορά αφού συγκεντρώνει το 39% έναντι 44% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς έχει 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εντυπωσιακό είναι πως ο Πάνος Καμμένος προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 25%!

Η δημοφιλία των αρχηγών σύμφωνα με πληροφορίες έχει ως εξής:

-ΚΟΥΒΕΛΗΣ 51%

-ΣΑΜΑΡΑΣ 45%

-ΤΣΙΠΡΑΣ 37%

-ΚΑΜΜΕΝΟΣ 32%

-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 22%

-ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 16%

Διαβάστε Περισσότερα »

Κραυγή απόγνωσης των Αστυνομικών …Μας σκοτώνουν και εσείς τους αποφυλακίζετε

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου ..
για αποφυλάκιση ληστών που τραυμάτισαν σοβαρό με καλάσνικοφ Αστυνομικό στα Φάρσαλα προς διετίας, λόγω μη τήρησης τυπικής διαδικασίας.
Η συγκεκριμένη ληστεία είχε γίνει τον Ιούλιο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα των Φαρσάλων οπότε δύο ληστές με Καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών τραυματίζοντάς τον ένα σοβαρά.
Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Μετά από τη κατά «λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως.
Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι «ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα».
Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»;
Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω;
Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλήψεις».

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπαράζ επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων τη νύχτα


Μπαράζ εμπρηστικών συμβολικών επιθέσεων με στόχους κατοικίες δημοσιογράφων εξελίχθηκε...
σε χρονικό διάστημα μιας ώρας χθες τα ξημερώματα, με τους δράστες να τοποθετούν σε όλες τις περιπτώσεις από 2 γκαζάκια στις εισόδους των κατοικιών.

Η αρχή έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του.

Στις 04:10 στην Αγ. Παρασκευή έγινε το ίδιο στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος.

Στις 04:15 στη Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του ΑΠΕ Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα στο Μαρούσι γινόταν το ίδιο στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα.

Τελευταίος στόχος έγινε ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης στον Άλιμο.

Σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφηκαν μικρές υλικές ζημιές στις εισόδους και μαυρίσματα στους τοίχους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν 350.000 θέσεις εργασίας για νέους χωρίς προϋπηρεσία



Είκοσι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την...
καταπολέμηση της ανεργίας, περιλαμβάνει το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων" που παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας.

Με το νέο σχέδιο, ενοποιούνται για πρώτη φορά οι δράσεις τριών υπουργείων και τεσσάρων επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Επιδίωξη είναι να ξεπεραστεί η λογική της αποσπασματικότητας και της αλληλοεπικάλυψης, να βελτιωθεί η συνεργασία και να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Από τα συνολικά 20 προγράμματα τα 9 είναι νέα, ενώ συνεχίζονται παλαιότερες δράσεις που θεωρήθηκαν επιτυχημένες.

Οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Δράσης

Κεντρικός στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η ανάδειξη συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων δύο ηλικιακών κατηγοριών 15-24 και 25-35 στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους ακόλουθους θεματικούς άξονες προτεραιότητας:

* Δημιουργία Θέσεων Εργασίας για νέους ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα.

* Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και των συστημάτων μαθητείας, με έμφαση στον συνδυασμό κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας και περαιτέρω επένδυση στην τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας και στην πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια και μετά την εκπαίδευση.

* Θέσπιση συστηματικών προγραμμάτων μετάβασης από την εκπαίδευση στην εργασία (school-to-work programmes) ώστε να υποστηριχθεί η απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας (με συνδυασμό καθοδήγησης, συμβουλευτικής, κατάρτισης και απασχόλησης) προσαρμοσμένα στο ιδιαίτερο προφίλ και τις ανάγκες των νέων ανέργων.

* Ενίσχυση της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού με έμφαση σε νέους ανέργους. Ενίσχυση του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, της καθοδήγησης σταδιοδρομίας και της συμβουλευτικής για την επιχειρηματικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων, εστίαση σε νέα/καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και τομείς επιχειρηματικότητας.

* Επένδυση σε μέτρα που στοχεύουν στη μείωση της σχολικής διαρροής.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης διατίθενται ήδη 746.679.192 ευρώ με 182.812 ωφελούμενους. Ειδικότερα, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 287.000.000 ευρώ με 14.913 ωφελούμενους, από το Πρόγραμμα "Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση" υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 63.879.192 ευρώ με 143.499 ωφελούμενους, από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 98.800.000 ευρώ με 9.225 ωφελούμενους, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα" υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ με 2.575 ωφελούμενους και τέλος, από το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιούνται δράσεις προϋπολογισμού 177.000.000 ευρώ με 12.600 ωφελούμενους.

Στο πλαίσιο των νέων προτεινόμενων δράσεων θα διατεθούν 608.326.537 ευρώ με 349.499 ωφελούμενους.

Ειδικότερα, από το ΕΠ "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 389.680.000 ευρώ με 62.874 ωφελούμενους, από το ΕΠ "Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση" θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 138.646.537 ευρώ με 283.525 ωφελούμενους, από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ με 1.500 ωφελούμενους και από το Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα" θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ με 1.600 ωφελούμενους.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ