Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Χωρίς τη ΔΗΜΑΡ πέρασαν τα εργασιακά




Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ονομαστικών ψηφοφοριών που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

• Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 122, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

• Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν από 166 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 121, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν την αρχή και όλα τα άρθρα για τα οποία διεξήχθησαν ονομαστικές ψηφοφορίες. Η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το άρθρο 35 (που περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας), όπως είχε πράξει και κατά την συζήτηση των αντίστοιχων εργασιακών μέτρων που είχαν κριθεί ως προαπαιτούμενα της δόσης του Δεκεμβρίου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ, δεν συμμετείχε, ούτε στη συζήτηση, ούτε στην ψηφοφορία.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε «παρών» επί των άρθρων. Αντίστοιχη στάση τήρησε και ο Πάρις Μουτσινάς. Ο Μιχάλης Κασής, καταψήφισε το άρθρο 35 και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική παιδεία και τα φροντιστήρια). «Παρών» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, ενώ «όχι σε όλα» ψήφισε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν οι βουλευτές, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης (αν και είχε συμμετάσχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου), 'Αντζελα Γκερέκου, Κώστας Τζαβάρας (για λόγους υγείας όπως δήλωσε), Θεόδωρος Παραστατίδης, Γεώργιος Κασαπίδης, Ηρώ Διώτη, Θωμάς Ψύρρας και Γιώργος Σταθάκης.

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1 (συνταξιοδοτική εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, μείωση των συντάξεων του Δημοσίου με εξαίρεση τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%), άρθρο 2 (μνημόνια συνεργασίας των υπουργείων με το υπουργείο Οικονομικών), άρθρο 3 (μηχανισμός παρακολούθησης των ετησίων προϋπολογισμών για τις ΔΕΚΟ), άρθρο 4 (ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ), άρθρο 6 (κύρωση ισολογισμού και απολογισμού του οικονομικού έτους 2011), άρθρο 7 (ρυθμίσεις για τους προϊσταμένους των γενικών διευθύνσεων των υπουργείων), άρθρο 8 (αναδρομική έγκριση πράξεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), άρθρο 9 (επαναδιατύπωση του μισθολογικού καθεστώτος των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ), άρθρο 13 (ιδιωτικοποίηση ιπποδρομιών), άρθρο 14 (όροι για θέση των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτοδίκαιη αργία), άρθρο 15 (πλήρωση θέσεων με υποχρεωτικές μετατάξεις), άρθρο 16 (επικαιροποίηση των στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού), άρθρα 24-27 (ιδιωτικοποίηση φορέων του ΟΣΕ), άρθρο 28 (ίδρυση Υπηρεσίας Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου), άρθρο 29 (θέσπιση παραβόλου για την άσκηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων), άρθρο 31 (προϋποθέσεις άδειας ιδιωτικού σχολείου, κολλεγίου και ΙΕΚ), άρθρο 32 (επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων), άρθρο 33 (ρυθμίσεις για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ), άρθρα 35-36 (εργασιακά ζητήματα), άρθρο 37 (αναστολή επιχορήγησης των ασφαλιστικών οργανισμών σε περίπτωση μη έγκαιρης χορήγησης των στοιχείων για τον υπολογισμό των συντάξεων), άρθρο 38 (επιβολή έκτατου τέλους για τα φαρμακευτικά προϊόντα), άρθρο 40 (επανακαθορισμός του τρόπου υπολογισμού αποζημίωσης δικηγόρων) και άρθρο 53 (κύρωση της σύμβασης επαναγοράς χρέους και άλλα ζητήματα).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΕΣ: Σοκαριστικές εικόνες από τη χθεσινή βραδιά στην Αθήνα [ΦΩΤΟ]


Οι επιστήμονες προειδοποιούν διαρκώς πως η κατάσταση της ατμόσφαιρας με τα τζάκια χειροτερεύει συνεχώς. Χθες το βράδυ με την έντονη υγρασία και το δυνατό κρύο εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά η αιθαλομίχλη έκανε την εμφάνισή της στον αττικό ουρανό. Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες....




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο την Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς


antirΗ Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς σε συνεργασία με την οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» σας καλούν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στην εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί με θέμα: «Αύξηση των περιστατικών βίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τρόποι αντιμετώπισης».
Κύριοι ομιλητές της ανοικτής συζήτησης θα είναι οι κ.κ. Μαριανέλλα Κλώκα και Νίκος Στεργίου από την οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», η κα Δάφνη Καπετανάκη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο κ. Πέτρος Σαπουντζάκης από την ομάδα «Εκπαιδευτικοί ενάντια στην Ομοφοβία» και η κα Κατερίνα Μάτσα, Διευθύντρια του 18 ΑΝΩ (Τμήμα μονάδας απεξάρτησης του Ψ.Ν.Α.-Δαφνί).
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η «οδύσσεια» των αδήλωτων δίδυμων βρεφών

 
Συγκλονίζει η «οδύσσεια» των αδήλωτων δίδυμων βρεφών Συναγερμός έχει σημάνει στους Γιατρούς του Κόσμου από την ιστορία δύο δίδυμων κοριτσιών πέντε μηνών, τα οποία έφτασαν στα γραφεία της οργάνωσης εντελώς απροστάτευτα και τα οποία για το ελληνικό κράτος δεν υφίστανται καν, αφού δεν είναι δηλωμένα πουθενά.

Σοκαρισμένος από το γεγονός δηλώνει στο in.gr ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, ο οποίος επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Αυτό το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που ισχυρίζομαι τόσο καιρό. Το ότι υπάρχουν παιδιά-φαντάσματα, παιδιά που δεν είναι δηλωμένα πουθενά και που βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο».

Όπως λέει ο κ. Κανάκης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που υπάρχει τα δύο μωρά, μάλλον αφγανικής καταγωγής, τα άφησε η μητέρα τους σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο, προκειμένου να φύγει από την Ελλάδα. «Δεν είχε χρήματα και σκόπευε να τα στείλει αργότερα με κάποιον συγγενή της. Συγκεκριμένα, τα άφησε σε μία θεία, η οποία και αυτή έφυγε και άφησε τα παιδιά σε μια σειρά από μετανάστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν και τα έδωσαν σε μία από τις δικές μας επωφελούμενες που έμενε σε μας, μια γλυκίτατη γυναίκα, η οποία τα κράτησε, αλλά έφτασε σε απόγνωση, καθώς δεν είχε τι να τα ταίσει και έτσι τα έφερε σε μας».

Τα κοριτσάκια έφτασαν στην οργάνωση αρκετά περιποιημένα και σήμερα θα εξεταστούν από παιδιάτρους. «Φαίνονταν καλά στην υγεία τους. Η γυναίκα που τα φρόντιζε, πρόσφυγας και η ίδια είναι μια γλυκίτατη γυναίκα και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει».

Η οργάνωση έχει ήδη ενημερώσει τις Αρχές, την εισαγγελία ανηλίκων και θα ξεκινήσει η διαδικασία να φιλοξενηθούν τα μωρά σε κάποιο ίδρυμα. «Υπάρχει αμηχανία. Είναι κάτι πολύ καινούργιο και για μας και μας αποκαλύπτει ένα άλλο πρόβλημα το οποίο είχαμε υποτιμήσει. Ότι παιδιά κυρίως μεταναστών είναι τελείως απροστάτευτα».

Όπως τονίζει συγκλονισμένος ο κ.Κανάκης το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν σε ελληνικό μαιευτήριο και στην πραγματικότητα για το ελληνικό κράτος είναι σαν να μην υπάρχουν. «Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα μαιευτήρια. Φεύγουν παιδιά χωρίς να πάρουν χαρτιά και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ή γεννιούνται στα σπίτια. Άρα έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα προστασίας παιδιών και το κυριότερο είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι τελείως ευάλωτα».

Πρόκειται για τα έκτα παιδιά που φτάνουν απροστάτευτα στα αζήτητα στους Γιατρούς του Κόσμου, όμως αυτά τα δίδυμα κοριτσάκια είναι τα πιο μικρά. «Είναι περιορισμένοι οι μηχανισμοί προστασίας των παιδιών και αυτό από μόνο του δημιουργεί πολύ μεγάλα θέματα. Καταλαβαίνετε ότι αυτα τα παιδάκια μπορεί ο καθένας να τα κάνει ό,τι θέλει. Στην πραγματικότητα αυτό συνέβαινε πριν πέντε μήνες».

«Είναι για μένα θέμα τιμής να ανοίξω το κεφάλαιο "παιδιά-φαντάσματα" και θα το κάνω ο κόσμος να έρθει ανάποδα. Γιατί πλέον δεν μπορώ να παριστάνω ότι δεν ξέρω, δεν είδα» λέει ο κ.Κανάκης.

«Θέλουμε να ανοίξει μία συζήτηση σοβαρή γιατί κανείς δεν μπορεί να πει τι γινεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα παιδιά αυτά θα χρειαστούν υποστήριξη».

»Από αυτό το περιστατικό προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως πχ πως θα έφευγαν τα παιδιά από τη χώρα; Ανοίγει ένα παράθυρο σε κάτι που δεν ήθελα να πιστέψω ότι υπάρχει. Ότι είναι πολύ εύκολο να διακινηθούν παιδιά και αυτό από μόνο του είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν λέω ότι συμβαίνει κάτι άλλο, αλλά ότι μπορεί και να συμβεί».


Κική Μαργαρίτη
Διαβάστε Περισσότερα »

Κωφάλαλα αδέρφια επέλεξαν το θάνατο, πριν χάσουν την όρασή τους

Δίδυμα αδέρφια στο Βέλγιο, αποφάσισαν να υποβληθούν σε ευθανασία. Δεν άντεξαν στην ιδέα ότι θα έχαναν και την όρασή τους
Ζούσαν μαζί 45 χρόνια. Ήταν σαν μια σταγόνα νερό. Οι δυο δίδυμοι Βέλγοι από την Αμβέρσα γεννήθηκαν κωφάλαλοι.
Όταν έμαθαν ότι σύντομα θα είναι και τυφλοί και δεν θα μπορούν να αντικρίσουν ξανά ο ένας τον άλλο αποφάσισαν να ζητήσουν να τους κάνουν ευθανασία.
Η ευθανασία τους έγινε στις 14 του περασμένου Δεκέμβρη από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Jette στις Βρυξέλλες.
Στο Βέλγιο η ευθανασία είναι νόμιμη όταν το ζητά ο ασθενής που υποφέρει από αφόρητους πόνους. Ωστόσο οι ασθενείς που θελήσουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο πρέπει να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη χορήγηση  του φαρμάκου που τελειώνει τη ζωή τους.
Μόνο το 2011 στη χώρα καταγράφηκαν 1133 περιπτώσεις ευθανασίας, ως επί το πλείστον από άτομα με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο.
Τα δύο αδέρφια, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ήταν αχώριστα καθώς μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα και έκαναν την ίδια δουλειά, καθώς εργάζονταν ως τσαγκάρηδες.
Ο David Dufour, γιατρός ο οποίος προέδρευε της ευθανασίας, δήλωσε στις ειδήσεις του RTL ότι τα δύο αδέλφια έλαβαν την απόφαση με "πλήρη διαύγεια. Στο τέλος απλά σηκώθηκαν, έγνεψαν γεια και μπήκαν στο δωμάτιο της ευθανασίας." ανέφερε ο γιατρός.
Το Βέλγιο ήταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Ολλανδία που  νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τη σύζυγο του Στέλιου Μάινα! (φωτό)

Είναι ένας ηθοποιός με μεγάλες τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες.
Είναι όμως και ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης.

Ο φωτογραφικός φακός του entertv.gr απαθανάτισε τον Στέλιο Μάινα με τη σύζυγό του Κάτια Σπερελάκη στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Φάρμα Ζώων” στον πολυχώρο Αθηναΐς.

Απολαύστε τους...


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Ήταν 12 χρόνια νεκρή μέσα στο εξοχικό της στην Αίγινα!




H γυναίκα που κατοικούσε στην Αθήνα, ήταν όλο αυτό το διάστημα νεκρή, στο εξοχικό της σπίτι, στο χωριό Βαγία.
Για 12 ολόκληρα χρόνια! Το τραγικό της υπόθεσης είναι κανείς δεν την είχε αναζητήσει τόσο καιρό...

Το σπίτι απ' έξω, φαινόταν εγκαταλελειμμένο και εδώ και χρόνια, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την περιοχή, με τα ποντίκια να το έχουν... "καταλάβει".
Η φρικτή αλήθεια ήρθε στο φως, όταν κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να μαζέψουν μόνοι τους, ό,τι μπορούσαν, για να μην κινδυνεύσει η υγεία τους.

Φώναξαν κλειδαρά, η πόρτα άνοιξε και... η φρίκη αποκαλύφθηκε!

Η γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, είχε σφραγίσει από μέσα το σπίτι με τσιμεντόλιθους και στα παράθυρα είχε βάλει πανιά!
Εκεί, είχε πεθάνει μόνη μέσα στο σπίτι, κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό και πλέον (12 χρόνια μετά το θάνατό της!) είχε μουμιοποιηθεί!
Το σώμα της μάλιστα, είχε δεχθεί επιθέσεις και από τα ποντίκια...

Πληροφορίες λένε ότι ήταν γεννημένη το 1959. Δεν είχε παντρευτεί και κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ για αδέρφια και γονείς. Ήταν ένας άνθρωπος μόνος που κάποιοι λένε, ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Τα ίχνη της χάθηκαν όταν νοίκιασε σε μια γυναίκα το σπίτι της στο Βύρωνα και έφυγε για την Αίγινα.

Τα στοιχεία μέχρι τώρα, "δείχνουν" αυτοκτονία. Μαζί με τη γυναίκα, βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι και τα κατοικίδιά της, μια γάτα και ένας σκύλος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων...





Εντός της ημέρας (Δευτέρα 14/01/2013) αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέρχεται στα 456 εκατομμύρια ευρώ και το ποσοστό επιδότησης για την Στερεά Ελλάδα στο 50%.
Δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις υφιστάμενες (έναρξη πριν το 2010), νέες (έναρξη εντός του 2010 ή μετά) και υπό σύσταση (θα κάνουν έναρξη μετά την κατάθεση του φακέλου) οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους της μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος.
Οι δαπάνες που μπορούν  να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα αφορούν:
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις
  • Μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό
  • Αυτοκίνητα Επαγγελματικής Χρήσης
  • Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας
  • Συστήματα αυτοματοποίησης
  • Δικαιώματα τεχνογνωσίας
  • Προβολή και Προώθηση
  • Λειτουργικές Δαπάνες (25% επιδότηση μόνο για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)

Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων θα ανέρχεται από
  • 30.000 έως 300.000 για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις
  • 20.000 έως 300.000 για τις τουριστικές επιχειρήσεις
  • 20.000 έως 100.000 για τις επιχειρήσεις εμπορίου και υπηρεσιών

Σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα  λαμβάνοντας υπόψη ότι το ύψος του επενδυτικού σχεδίου δεν συνδέεται με τον τζίρο της επιχείρησης, δεν απαιτείται δέσμευση για διατήρηση προσωπικού ή αύξηση της απασχόλησης, δεν απαιτείται η απόδειξη της ιδίας συμμετοχής, δεν ελέγχεται ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. Επιπρόσθετα έχει προβλεφθεί και η σύνδεση του προγράμματος με χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΤΕΑΝ για την έκδοση εγγυητικών ή την χρηματοδότηση της επιχείρησης ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η υλοποίηση της επένδυσης.
Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι εκτός προγράμματος μένουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου καθώς επίσης και της εστίασης (εστιατόρια – καφέ), αντιθέτως δικαίωμα συμμετοχής για πρώτη φορά σε πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά – Φ/Β πάρκα).
Για περισσότερες πληροφορίες  απευθυνθείτε στα γραφεία της  εταιρείας μας.
 50%  το ποσοστό επιδότησης για την Στερεά Ελλάδα στο 50%.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚ Ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους βανδαλισμούς που υπέστη το σχολείο στους εξωτερικούς τοίχους με αισχρολογίες και συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Κυριακής 13-01-2013 Λεβαδειακού- Ολυμπιακού. Δυστυχώς οι νέοι που τους διέπραξαν στερηθήκαν τη χαρά της μάθησης ,λόγω έλλειψης βιωμάτων ,εμπειριών ,έκφρασης και δημιουργίας με αποτέλεσμα να γίνουν αδιάφοροι και απαυδισμένοι άνθρωποι. Αν θέλουμε ποιότητα στην παιδεία και ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας , τα οποία θα συμμετέχουν στην οικονομική ζωή της χώρας μας με επιτυχία ασκώντας το ρόλο του υπεύθυνου πολίτη, πρέπει να αποτρέπουμε τέτοιες συμπεριφορές καλλιεργώντας και προβάλλοντας τον πολιτισμό.
P1080296

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


P1080297













Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων: Πρόσκληση Στρατευσίμων κλάσης 2016 (γεννηθέντων το έτος 1995) για κατάθεση Δελτίου Απογραφής.













 
 Από τον Δήμο Λεβαδέων (Γραφείο Μητρώων Αρρένων) ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας (Τμήμα 2ο-Λαμία) οι στρατεύσιμοι της κλάσης -2016- γεννηθέντες το έτος 1995 –εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου Λεβαδέων είναι υποχρεωμένοι και καλούνται για τη συμπλήρωση Δελτίου Απογραφής εντός των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013. Κατά την παρουσίασή τους στο Στρατολογικό Γραφείο Λαμίας να έχουν μαζί τους φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης και να γνωρίζουν την ομάδα αίματός τους. Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας να προσκομίσουν κατά την παρουσίασή τους στο Γραφείο και Ιατρικές Γνωματεύσεις στις οποίες να περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμπληρώσουν τα Δελτία Απογραφής και στα πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από 1/1/2013 έως 28/2/2013. Οι ημερομηνίες παρουσίασης στρατευσίμων κλάσης 2016 (γεννηθέντες το 1995) στην Στρατολογική Υπηρεσία Στερεάς Ελλάδας για την κατάθεση δελτίου Απογραφής (ΔΑ) είναι οι εξής : 23.01.2013 Τετάρτη ΔΕ Λεβαδέων (επώνυμα από Α έως & Μ) 24.01.2013 Πέμπτη ΔΕ Λεβαδέων (επώνυμα από Ν έως & Ω) 25.01.2013 Παρασκευή ΔΕ Δαυλείας, Κορώνειας, Χαιρωνείας, Κοινότητα Κυριακίου 26.02.2013 Τρίτη ΟΙ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝΤΕΣ ΔΑΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 27.02.2013 Τετάρτη ΟΙ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝΤΕΣ ΔΑΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Το Στρατολογικό Γραφείο Λαμίας (Στρατόπεδο ‘΄Τσαλτάκη’’ ΤΚ 35100,Λαμία,τηλ. 22313-50400,22313-50402,Φαξ 22310-45079)) λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 13:00 για την προσέλευση του κοινού.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΤΡΩΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ Οι Σκοπιανοί... κήδεψαν την Ελλάδα στο καρναβάλι τους!

Δυστυχώς, ούτε και φέτος έλειψαν οι προκλήσεις -ή μάλλον τα... καραγκιοζιλίκια- σε βάρος της Ελλάδας στο..
καρναβάλι της πόλης Βέβτσανη στα Σκόπια. Μεταμφιεσμένοι Σκοπιανοί, περιέφεραν τον…
τάφο της χώρας μας, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και την ένδειξη "Yunanistan" και "Hell-ass" (φωτό από www.history-of-macedonia.com).

Στην καρναβαλική παρέλαση, εμφανίστηκαν και πανό με χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας" και με τον 16ακτινο ήλιο της Βεργίνας.

Πέρυσι η «κηδεία της Ελλάδας», όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της καρναβαλικής εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 - 2011 Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...».
Στα Σκόπια έκαναν την κηδεία της Ελλάδας – τι γράφει το κηδειόχαρτο [βίντεο]

Μάλιστα, μεταξύ των «πενθούντων» στο κηδειόχαρτο αναγράφονται και ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας. Οι συμμετέχοντες της παράστασης αυτής έκαψαν την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο...

"Κηδεία" της Ελλάδας από Newscaster


























Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Hraklis Thivas
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΘΗΒΩΝ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ,ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χορευτική Ομάδα Νεοχωρίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα(βίντεο)

Παρουσία κατοίκων του Νεοχωρίου και χορευτικών συλλόγων της περιοχής,στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Χορευτικής Ομάδας Νεοχωρίου.Την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο π.Παναγιώτης,τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι'ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ',το Κοινωνικό Κέντρο Νεολαίας Νεοχωρίου η "Αγανίππη" ο Χορευτικός Ομιλος Μαυροματίου,η Χορευτική Ομάδα των Χωστίων,ο χοροδιδάσκαλος Λούκας Γιώργος,και ο χοροδιδάσκαλος της ομάδας του χωριού μας Μπάμπης Μαρίνης.Το φλουρί έπεσε στην κ.Λυμπέρη της ευχόμαστε τα καλύτερα.Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί απο τα χορευτικά.












ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΣΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε με πόσους λίγους σταυρούς βγήκε βουλευτής ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ.


Φωτογραφία για Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Ο «αναρχικός βουλευτής» ντυμένος Σούπερμαν! (φωτό)


Στις τελευταίες εκλογές, η Καστοριά εξέλεξε δύο βουλευτές: τη Μαρία Αντωνίου (ΝΔ) η οποία έλαβε 3.204 σταυρούς και τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος έλαβε...

930 σταυρούς, επί συνόλου 63.303 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Η ΝΔ πήρε συνολικά 12.955 ψήφους,
Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε συνολικά 7.778 ψήφους και
το ΠΑΣΟΚ 4.678 ψήφους, χωρίς να εκλέξει βουλευτή.
Πάντως, όπως διαβάζουμε στο taxalia.gr είναι ένα θέμα, το να βγαίνει κάποιος βουλευτής, με 1.000 ψήφους, δηλαδή με το 1/10.000 (0,01%) του πληθυσμού, ενώ από την άλλη μένουν εκτός Βουλής, βουλευτές με 40.000 σταυρούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγιναν 19 βομβιστικές επιθέσεις σε 7 ημέρες

Έγιναν 19 βομβιστικές επιθέσεις σε 7 ημέρες

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνουν οι βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών κομμάτων, σε οικίες δημοσιογράφων, σε τράπεζες και επιχειρήσεις.
Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων έχει φτάσει τις 19 μέσα σε επτά μόλις ημέρες. Συγκεκριμένα στις 6 Ιανουαρίου έγινε μία επίθεση σε αντιπροσωπεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Πολύγωνο και οι επιθέσεις στα γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Βύρωνα και στα γραφεία τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Μ. Αντύπα και στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην οδό Ναυπακτίας στην Ηλιούπολη.
Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 7 Ιανουαρίου, τοποθετήθηκαν γκαζάκια σε αντιπροσωπεία της Honda στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε αντιπροσωπεία της Citroen στη Λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο και σε αντιπροσωπεία της Hyundai στην Αχαρνών στα Πατήσια.
Στις 10 και 11 Ιανουαρίου έγιναν οι πολυσυζητημένες επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε παλιά ο Γιώργος Οικονομέας στο Κολωνάκι, αλλά και στην είσοδο της πολυκατοικίας του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή. Επίσης γκαζάκια τοποθετήθηκαν και στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Αντώνης Σκυλλάκος στην Πεντέλη και στο σπίτι του δημοσιογράφου Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι, αλλά και στο σπίτι του δημοσιογράφου Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο
Επίσης στις 12 και 13 Ιανουαρίου έγινε επίθεση στην οικία που διαμένει ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στον Λόφο του Στρέφη, καθώς και σε δύο ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας και της Proton Bank στον Βύρωνα. Επίσης έγινε εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Δάφνη, ενώ τοποθετήθηκαν γκαζάκια σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Μενίδι, σε ΑΤΜ τράπεζας στα Κάτω Πατήσια και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Νέα Σμύρνη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 50C η θερμοκρασία στην Αυστραλία

image

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η θερμοκρασία στην Αυστραλία φτάνοντας τους 50 βαθμούς Κελσίου...
ενώ οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες στις νοτιο-ανατολικές περιοχές της χώρας. Τεράστιες θαμνώδεις εκτάσεις έχουν καταστραφεί ενώ χιλιάδες ζώα έχουν βρει τραγικό θάνατο από τις εκατοντάδες εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές της χώρας πρόκειται ίσως για τη δυσκολότερη κατάσταση που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ, καταφέρνοντας όμως να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να ελαχιστοποιήσουν τις καταστροφές περιουσιών.

Την περασμένη Δευτέρα, η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα έφτασε τους 40.3 βαθμούς Κελσίου καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών ενώ η μέση θερμοκρασία των πρώτων δέκα ημερών του χρόνου έφτασε τους 39 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Βοιωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

pontioi grafeia 2
Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Βοιωτίας 
 «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στις 11:00 π. μ. στο καφέ-μπαρ «ΚΑΦΩΔΕΙΟ»
Σας περιμένουμε να καλωσορίσουμε μαζί τη νέα χρονιά και να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για το 2013.


* Χρόνια Πολλά*
*Καληχρονία και σ’όλα τα οσπίτια υίαν κι ευλογίαν!!!*


Το Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
« Ο Ε Υ Κ Λ Ε Ι Δ Η Σ »
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
Γραφεία Συλλόγου
Στρατηγού Ιωάννου 46-Λιβαδειά Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

HMEΡΙΔΑ Ι.Σ.ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας



Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ οι πρώτες φωτογραφίες από το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από άγνωστους με καλάσνικοφ στο κτίριο της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.
Μία από τις σφαίρες των δραστών έσπασε το τζάμι του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά εξοστρακίστηκε στον τοίχο και στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα.






«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε τα ξημερώματα στις 02:30 περίπου όταν δύο άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέα Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μία σφαίρα εντοπίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Βρήκαμε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, είχε εξοστρακιστεί στους τοίχους» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου στην πρωινή ενημερωτική εκποπμή του Mega. «Το γραφείο του προέδρου έγινε στόχος», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια και με δηλώσεις τους στον ANT1 ο κ. Κεδίκογλου επιβεβαίωσε πως βρέθηκε η σφαίρα, η οποία αφού διαπέρασε το τζάμι, εξοστρακίστηκε στον τοίχο και στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα, ενώ τόνισε «Εχουμε μία συμβολική σφαίρα κατά του πρωθυπουργού».
Παράλληλα έκανε λόγο για άλλη μία κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία. «Έχουμε άλλη μία κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία και βλέπουμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Να γαζώνεται με σφαίρες το γραφείο του προέδρου του κόμματος. Ζούμε επικίνδυνη κλιμάκωση και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούμε να έχουμε μισόλογα και εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει καλή και κακή πολιτική βία. Πρέπει να προσέξουν όλοι όσοι στο παρελθόν, εκθείαζαν ορισμένες μορφές κατανοητής βίας».
Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσει κάλυκες του όπλου, ώστε να εξεταστούν για να φανεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση. Παράλληλα οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αναζητούν και άλλα ίχνη από σφαίρες στο κτίριο, αφού αρχικά δεν ήταν βέβαιο πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον των γραφείων της ΝΔ, καθώς οι πυροβολισμοί δεν έπεσαν ακριβώς μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ, αλλά λίγα μέτρα μακριά.
Συγκεκριμένα δύο άγνωστοι άντρες με βαρύ οπλισμό άνοιξαν πυρ στο ύψος της λεωφόρου Συγγρού 350 -τα γραφεία της ΝΔ βρίσκονται στο 340- και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας από τους δράστες πυροβολούσε κατά του στόχου κατά ριπάς, ενώ ο δεύτερος μάζευε τους κάλυκες του όπλου. Στη συνέχεια οι δύο άγνωστοι εξαφανίστηκαν.
Αμέσως ξεκίνησε κινητοποίηση της αστυνομίας και το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού που βρέθηκε στην περιοχή στις 03:10 εντόπισε 9 κάλυκες από καλάσνικοφ στο ύψος της λεωφόρου Συγγρού 35.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Σταμάτησαν απέναντι στο κτίριο της Ιντεραμέρικαν, περπάτησαν για περίπου 20 μέτρα και μόλις είχαν καλή οπτική γωνία και καθαρό πεδίο στόχου πυροβόλησνα κατά των γραφείων της ΝΔ. Ο ένας άνδρας πυροβολούσε και ο δεύτερος μάζευε τους κάλυκες.
Λίγη ώρα μετά την επίθεση πάντως αυτοκίνητο βρέθηκε καμμένο στο Παλαιό Φάληρο -στην οδό Φλέμινγκ και Σωκράτους- και από την ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι πρόκειται για το ΙΧ των δραστών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ