Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ο Τατσόπουλος σε ρόλο κομπάρσου στο Λούφα και Παραλλαγή της Ετ1.


Δείτε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο σε ρόλο μπάρμαν στη σειρά της ΕΤ1 Λούφα και Παραλλαγή..Είναι εντέλει ηθοποιός?
Έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες?
Ή είναι ένα ακόμα ψώνιο που τρελαίνεται να βγαίνει στο "γυαλί"?..

Τα σχόλια και κριτικές για την ηθοποιία του δικές σας..
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρελή πορεία τρένου - Το έκλεψε καθαρίστρια και το «κάρφωσε» σε σπίτι -βίντεο

Τρελή πορεία τρένου - Το έκλεψε καθαρίστρια και το «κάρφωσε» σε σπίτι [βίντεο]
Ενα απίστευτο περιστατικό, ένα... περίεργο ατύχημα με πρωταγωνίστρια μια καθαρίστρια και ένα τρένο συνέβη στη Σουηδία. Η γυναίκα έκλεψε την αμαξοστοιχία και την «κάρφωσε» σε ένα σπίτι!
Η 23χρονη καθαρίστρια τα ξημερώματα της Τρίτης έκλεψε το τρένο το αποτελείτο από τέσσερα βαγόνια. Με... οδηγό την νεαρή γυναίκα το τρένο κατάφερε να... ταξιδέψει για μόνο 1,6 χιλιόμετρα προτού φθάσει στο τέλος της γραμμής και εν συνεχεία συρθεί στο έδαφος για 25 μέτρα και εν τέλει σφηνωθεί πάνω σε ένα σπίτι.
Η νεαρή τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί.
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα για την πράξη της καθαρίστριας, η οποία συνελήφθη.






Διαβάστε Περισσότερα »

Ελβετική αφίσα: Μην γίνετε παπατζήδες σαν τους Έλληνες!...

Πρώτα είχαμε τους Γερμανούς, τώρα έχουμε τους Ελβετούς, να εκφράζονται με ιδιαιτέρως προσβλητικά σχόλια για τη χώρα μας.
Ελβετικό κόμμα τύπωσε αφίσα που γράφει ...
«Tricksen Sie wie die Griechen?», δηλαδή «Κάνετε κόλπακια σαν τους Έλληνες;».
Η γυναίκα που απεικονίζεται στην αφίσα να παίζει τον... παπατζή είναι η Ursula Gut, η υπουργός Οικονομικών. Με λίγα λόγια το νόημα της αφίσας είναι… μην γίνετε απατεώνες σαν τους Έλληνες.

Μάλιστα, τα τοπικά μέσα σχολιάζουν την αφίσα αναφέροντας πώς είναι ντροπή για την… υπουργό Οικονομικών να την χαρακτηρίζουν έτσι!
Τί να πει κανείς...
Διαβάστε Περισσότερα »

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ




Πρόσκληση

Ο Σύλλογός μας, σας προσκαλεί στο γλέντι που διοργανώνει
με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που θα γίνει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ. στο κέντρο «ΤΖΑΚΙ».
Θα διασκεδάσουμε με ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αλλά και πίπιζα και νταούλι.

Τιμή μενού: 15 ευρώ

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Την 31η Ιανουαρίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30πμ, στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ( Αινιάνων 8, Λαμία) , θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας , για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής σε ότι αφορά  την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης , την οικονομική κατάσταση και την διοίκηση της Περιφέρειας, σύμφωνα με  το  άρθρο 185 του Ν.3852/10.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκάνικα και μπέικον υπεύθυνα για τον καρκίνο του παγκρέατος

Άμεση συνάρτηση μεταξύ της κατανάλωσης κατεργασμένου κρέατος, όπως μπέικον και λουκάνικα και του καρκίνου στο πάγκρεας, βλέπουν..
Σουηδοί ερευνητές, σύμφωνα με τους οποίους...
η κατανάλωση επιπλέον 50γρ. κατεργασμένου κρέατος (περίπου ένα λουκάνικο), καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 19%.
Ωστόσο η πιθανότητα εμφάνισης του σπάνιου καρκίνου παραμένει χαμηλή.

Το World Cancer Research Fund, υπέδειξε ότι η σχέση ενδεχομένως οφείλεται στην παχυσαρκία.
Η κατανάλωση κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος έχει ήδη συνδεθεί με τον καρκίνο του εντέρου.
Η καθηγήτρια Susanna Larsson, που πραγματοποίησε την έρευνα, στο Karolinska Institute, δήλωσε ότι η σχέση με άλλα είδη καρκίνου είναι αρκετά αντιφατική. Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως η κατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και πως δεν είναι τόσο γνωστό για άλλα είδη καρκίνου.

Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία 11 δοκιμών και 6.643 ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος. Ανακάλυψε ότι η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας. Ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 19% για κάθε 50γρ. που προσθέτει κάποιος στην καθημερινή διατροφή. Τα επιπλέον 100γρ. αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 38%.

Η καθηγήτρια Larsson, δήλωσε ότι ο καρκίνος του παγκρέατος έχει φτωχά ποσοστά επιβίωσης. Εκτός από την έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικό να κατανοούμε τι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της νόσου. Συνιστά την κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος.
Το Cancer Research ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας ήταν σχετικά μικρός, 1 στους 77 άντρες και 1 στις 79 γυναίκες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόγνωση οι μαθητές της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς

Εννέα κενές θέσεις καθηγητών στις ειδικότητες της επαγγελματικής σχολής στη Λιβαδειά έχουν φέρει σε απόγνωση...
τους μαθητές που βλέπουν να χάνουν τη χρονιάς τους.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιάφορη στάση του υπουργείου παιδείας οι μαθητές της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς έκλεισαν συμβολικά την οδό Δελφών μπροστά από το σχολείο τους και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.Viotiashop.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ...


Από σήμερα Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο κι από το πρωί της Τετάρτης (16-1-2013) στη Θράκη και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο.
Xιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα...
oρεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι Νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και πρόσκαιρα την Τετάρτη στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (17-1-2013) οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στις περιοχές της παραπάνω παραγράφου θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 18-1-2013.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες τις υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων...
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβλήματα με την ποιότητα του νερού στο Δίστομο

Για την ποιότητα του νερού διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Διστόμου και ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος.
Μάλιστα προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών και με σχετικό έγγραφο κάνουν γνωστό το αίτημα τους προς το Δ.Σ. του Δήμου Διστόμου -Αράχωβας- Αντίκυρας, τη Διεύθυνση Υγιεινής Βοιωτίας, το Γενικό Χημείο του κράτους, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ το ίδιο έγγραφο κοινοποιούν στην Βουλή και τα κόμματα.
Πιο συγκεκριμένα ζητούν άμεση εξέταση της ποιότητας και της καταλληλότητας του πόσιμου νερού από τη γεώτρηση στη θέση «Τσέρεσι» και «την εξεύρεση οριστικής λύσης για το πρόβλημα της υδροδότησης του Διστόμου με άμεση κατάρτιση όλων των αναγκαίων επιστημονικών και οικονομικών μελετών, έγκριση και εφαρμογή τους».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εδώ και χρόνια «συνδημότες διαμαρτύρονται για την ποιότητα του πόσιμου νερού, για το οποίο έχουν ορατές και οσφρητικές ενδείξεις και προσφάτως αποτελέσματα από ιδιώτες χημικούς ότι είναι ακατάλληλο προς πόση».
Παράλληλα σημειώνουν πως θεωρούν «αστόχαστη και πρόχειρη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να διαθέσει 21.000 ευρώ για την επιδιόρθωση της υπάρχουσας γεώτρησης ή τη διάνοιξη νέας στον ίδιο χώρο, αφού δεν γνωρίζουμε υπεύθυνα και επίσημα την ποιότητα του νερού της γεώτρησης από την οποία υδροδοτούμαστε».
Έτσι ζητούν να παγώσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και «να γίνουν χωρίς χρονοτριβή χημικές μικροβιολογικές και οργανοληπτικές εξετάσεις στη γεώτρηση, της τοποθεσίας «Τσέρεσι» από τη Διεύθυνση Υγιεινής και το Χημείο του κράτους για να αποδειχτεί αν το νερό αυτό είναι κατάλληλο προς πόση ή αν χρειάζεται να δοθεί άλλη οριστική λύση».
Καταλήγοντας υπογραμμίζουν πως αναμένουν την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός τους και σε περίπτωση που αυτό δεν ικανοποιηθεί δηλώνουν έτοιμοι «για όλες τις νόμιμες μορφές κινητοποιήσεων για την επιβολή του δικαιώματος μας να πίνουμε καθαρό νερό, εμείς και τα παιδιά μας».viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι γιατροί - Η αιθαλομίχλη θα φουντώσει τις αλλεργίες

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι γιατροί - Η αιθαλομίχλη θα φουντώσει τις αλλε

Την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στην  υγεία των πολιτών από την αλόγιστη χρήση τζακιών με καύση ακατάλληλων υλικών εκφράζει η Επιστημονική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας κρούοντας, ταυτόχρονα, τον κώδωνα του κινδύνου για μια πολύ πιθανή έξαρση των αλλεργικών κρουσμάτων και αναπνευστικών κρίσεων.
Η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται από τους αλλεργιολόγους στην αυξημένη συσσώρευση ατμοσφαιρικών ρύπων, λόγω της αύξησης της καύσης ξύλων που περιέχουν χρωστικές ουσίες ή βερνίκια.
Ο καπνός των καμένων ξύλων περιέχει ένα πολύπλοκο μίγμα χημικών ουσιών όπως όζον, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και οξείδια του αζώτου, καθώς και οργανικές Πτητικές Ουσίες (VOCs ή Volatile Organic Compounds) και κυκλοφορούντα μικροσωματίδια (PM ή Particulate Matter).
Ιδιαίτερη κλινική σημασία έχουν το όζον, το οποίο επιτείνει τη φλεγμονή, τον ερεθισμό δηλαδή, στα τοιχώματα των βρόγχων και τα κυκλοφορούντα σωματίδια, τα οποία λόγω του πολύ μικρού τους μεγέθους καταλήγουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες, όπου μπορούν να παραμείνουν επί μήνες, προκαλώντας δομικές βλάβες και χημικές αλλοιώσεις.
Ολα τα παραπάνω δρουν ερεθιστικά στα μάτια, στη μύτη και στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα την πρόκληση ερεθιστικής επιπεφυκίτιδας, ρινίτιδας, παροξυσμών βρογχικού άσθματος και, γενικότερα, την επιδείνωση της κατάστασης υγείας των ατόμων που πάσχουν από αλλεργικές παθήσεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, με συνέπειες έως και πολύ σοβαρές για την υγεία των πασχόντων και μη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συνελήφθη 23χρονος για κλοπή - διάρρηξη σε αυτοκίνητο

Ξήλωσε radio cd, 8 ηχεία και 2 ενισχυτές, συνολικής αξίας 2.500 περίπου ευρώ...

Ακόμη ένα κρούσμα διάρρηξης αυτοκινήτου από ρομά, αυτή τη φορά στη Θήβα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της αστυνομίας:

<<Συνελήφθη, χθες (14-01-2013) το μεσημέρι στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 23χρονος ημεδαπός ROMA, κατηγορούμενος για κλοπή από αυτοκίνητο.

Ειδικότερα προχθές το βράδυ, ο δράστης διέρρηξε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 24χρονου ημεδαπού, στην περιοχή Αγίου Αθανασίου Θηβών Βοιωτίας και αφαίρεσε ένα radio cd, οκτώ (8) ηχεία και δύο (2) ενισχυτές, συνολικής αξίας (2.500) περίπου ευρώ.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι τον 23χρονο δράστη στην περιοχή του Πυρίου Θηβών και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.>>
Διαβάστε Περισσότερα »

Με περίπου 2.000 κενά καθηγητών θα συνεχιστεί η σχολική χρονιά

Με 2.000 κενά εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ολοκληρωθούν φέτος τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

 Εν μέσω του σχολικού έτους, τα κενά παραμένουν ακάλυπτα, με αποτέλεσμα να μην γίνονται ακόμη και...μαθήματα κατεύθυνσης, στα οποία θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της τρίτης λυκείου.
Το θέμα κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.


Την ύπαρξη κενών θέσεων παραδέχτηκε και ο κ. Παπαθεοδώρου, όμως τις προσδιόρισε σε 1.400. Αν και έχει γίνει γνωστό ότι έχουν τελειώσει οι σχετικές πιστώσεις, ο υφυπουργός υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα κενά.

Για την προαναγγελθείσα διεύρυνση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ότι δεν θα εφαρμοστεί την τρέχουσα σχολική χρονιά. Επίσης, ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, πριν προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε αλλαγές που αφορούν στο λύκειο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος και στην κατάληψη της Λέλα Καραγιάννη μετά από 24 χρόνια -14 προσαγωγές

Τέλος και στην κατάληψη της Λέλα Καραγιάννη μετά από 24 χρόνια -14 προσαγωγές

Λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αποτελούμενες από διμοιρίες των ΜΑΤ, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, αλλά και η ειδική ομάδα των ΕΚΑΜ έκανα εντελώς αιφνιδιαστικά την εμφάνιση τους στην Κυψέλη στη διασταύρωση των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου προκειμένου να βάλουν τέλος στην κατάληψη κτιρίου, το οποίο ήταν στα χέρια αναρχικών εδώ και 24 χρόνια.
Οι αστυνομικοί αφού έσπασαν με ειδικό τροχό όπως και στην περίπτωση της Βίλας Αμαλίας, το λουκέτο και την αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου και εισέβαλαν μέσα. Στη συνέχεια προχώρησαν σε 14 προσαγωγές, 8 γυναικών και 6 ανδρών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Μόλις έγινε γνωστή η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο έσπευσαν περίπου 50 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες.
Η κατάληψη του κτιρίου έγινε το 1988, όταν ομάδα φοιτητών αποφάσισε να κατοικήσει στο μέχρι τότε εγκαταλελειμμένο κτίσμα ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών και υπουργείου Παιδείας. Οι ίδιοι υποστήριζαν πως θέλουν να μετατρέψουν το κτίριο σε «χώρο αυτοστέγασης, συλλογικής ζωής και δράσης».
Στο σημείο βρέθηκαν και άντρες της Τροχαίας προκειμένου να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο και να κατευθύνουν αλλού τα αυτοκίνητα. Μάλιστα στο σημείο σημειώθηκε μποτιλιάρισμα αφού εκτός από τις κλούβες των ΜΑΤ και τα περιπολικά που ήταν στο σημείο, επί της οδού Λέλας Καραγιάννη λειτουργούσε λαϊκή αγορά.
Πρόκειται για την τρίτη εκκένωση κτιρίου, με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα, αφού μέσα σε λίγα λεπτά και στις τρεις περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ πέρασε χειροπέδες στους καταληψίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια του παιδικού σταθμού της Αποστολής στη Βοιωτία Θα φιλοξενεί 60 παιδιά απόρων κυρίως οικογενειών



Την αγκαλιά της στα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης άνοιξε σήμερα Δευτέρα ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θέτοντας σε λειτουργία τον Παιδικό Σταθμό στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο Παιδικός Σταθμός με την επωνυμία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα φιλοξενεί 60 παιδιά απόρων κυρίως οικογενειών και θα ακολουθεί πρότυπες μεθόδους εκπαίδευσης.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανική περιοχή της Βοιωτίας και υπογράμμισε ότι: «στόχος της Αποστολής τα επόμενα χρόνια να σταθεί δίπλα στα παιδιά που βιώνουν καθημερινά την αδιαφορία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την φτώχεια. Σήμερα πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, δημιουργούμε μία ακόμη φωλιά στοργής και αγάπης για τα παιδιά της άλλης Ελλάδας, τα παιδιά της οικονομικής κρίσης. Η Εκκλησία με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προσφέρει σίτιση, ένδυση, γιατρό και φάρμακα αλλά κυρίως εκπαίδευση στο μέλλον του τόπου μας τα παιδιά».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους χορηγούς την κα Βρούβα Ευτυχία, την ΕΚΥΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε: « Στα πρώτα βήματα του νέου έτους 2013, μας δίνετε σήμερα και αυτή την χαρά ξεχωριστή σε μία εποχή που είναι συννεφιασμένη, όσον αφορά τις συνθήκες της ζωής και την ψυχολογία των συνανθρώπων μας. Γι΄αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτήν την ευλογία, την οποία οραματιστήκατε ως Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και αργότερα στον πρώτο θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίσατε αυτό το ενδιαφέρον και την αγάπη προς την περιοχή, προς την τοπική Εκκλησία που διακονήσατε σαράντα χρόνια αλλά και στην περιοχή που είναι πολύ κοντά στη γενέτειρα σας στα Οινόφυτα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι δίνεται η δυνατότητα από σήμερα, στα παιδιά μας να έχουν μία υπεύθυνη καλλιέργεια και μαθητεία και ακόμη περισσότερο μία ανακούφιση στους γονείς, σ΄αυτήν την δύσκολη εποχή που θέλουν ν΄αφήσουν κάπου τα παιδιά τους για να εργαστούν με τα δικά τους έργα που είναι τόσο αναγκαία για την ζωή και την διαβίωση τους. Αναφερθήκατε στους χορηγούς και στο ιστορικό του χώρου, στον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» ‘όπως τον ονομάσατε, τους ευχαριστούμε και εμείς όλους από καρδίας, ευχαριστούμε για άλλη μία φορά εσάς, τον Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και τον Διευθυντή κ. Δήμτσα που υλοποίησε τη λειτουργία αυτού του Παιδικού Σταθμού, ευχόμαστε στην Διευθύντρια, όλους τις δασκάλες και εργαζομένους να έχουν δύναμη και φωτισμό για να προσφέρουν στα παιδιά μας σε αυτήν την πιο όμορφη ηλικία τα καλύτερα, τα αληθινά τα γνήσια και προπαντώς όλα που σήμερα ζητούμε και παλαιότερα είχαν παραμεριστεί τα ιδανικά και τις αξίες της ζωής».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επεσήμανε ότι: «σήμερα έχουμε την χαρά να εγκαινιάσουμε μια προσπάθεια με γνώμονα το παιδί και την φροντίδα του. Ανακαταλαμβάνουμε την ευθύνη του έργου μετά την ολοκλήρωση του ώστε να υπάρξει στην τοπική κοινωνία ένα σημείο αναφοράς για την αγωγή του παιδιού και την πρώτη του επαφή με το σχολικό περιβάλλον. Το 2013 προτεραιότητα για την Αποστολή έχει το παιδί και μέρος των προσπαθειων μας θα επικεντρωθεί στην φροντίδα τους. Θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες που έχουν παιδιά και θα συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και στη διαπαιδαγώγηση τους. Σημαία μας οι εντολές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου όλοι μαζί να προσφέρουμε για το παιδί, τα παιδιά μας είναι η ελπίδα και το μέλλον και το υλοποιούμε με ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ξεναγήθηκε στους σχολικούς χώρους του Παιδικού Σταθμού όπου από το νέο έτος στις εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει και Νηπιαγωγείο. Με τον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» σύντομα θα συνεργαστούν εκπαιδευτικοί οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Κρυώνει πάλι ο καιρός, αφού σήμερα Τρίτη προβλέπεται παγετός νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά, αλλά και στα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και παράκτια τμήματα με χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -7 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Παράλληλα καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και γρήγορη βελτίωση του καιρού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο αργά τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άρμα Θήβας-Ένα χωριό γεμάτο Porche και Ferrari!…

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας. Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari. Πως τα είχαν αποκτήσει; ...

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος. Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες.

Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Άλλος αγρότης, ο Σ.Μ. κατηγορείται ότι παρουσίασε πλαστά τιμολόγια η καθαρή αξία των οποίων έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια άλλη αγρότισσα, η Μ.Κ. φέρεται να εξέδωσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έπεσαν πάνω στην υπόθεση αγρότισσας που είχε στην κατοχή της 100 πλαστά τιμολόγια, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ! Ήταν μια γυναίκα που υποτίθεται πως καλλιεργούσε κρεμμύδια και πατάτες. Αλλά ήταν απλά το πρόσωπο που είχαν βάλει οι υπόλοιποι μπροστά για να εισπράττει τις επιστροφές.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην εφημερίδα, στο χωριό Άρμα υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9-10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κοντινό χωριό, υπάρχουν οικογένειες που η… λεία τους από τις επιστροφές ΦΠΑ φτάνει τα 5-6 εκατομμύρια.

Επιπλέον, ελέγχονται 100 οικογένειες, αλλά για μικρότερα ποσά!

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έφτασαν ως το Άρμα και εκεί είδαν να κυκλοφορούν στους δρόμους Porche Cayenne και Ferrari αλλά και θηριώδη τζιπ. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οικογένειες που χωριού είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ και έτσι εξασφάλισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από επιστροφές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων για αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων συνέλαβε κάτοικος του χωριού. Και για να το υλοποιήσει χρειάστηκε και είχε τη βοήθεια λογιστών, εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες και φυσικά αγρότες… «μαϊμού» που εισέπρατταν τις επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες, χωρίς καν να έχουν χωράφια!

Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπελάδες» για Παράσχο

«Μπελάδες» για Παράσχο

Αρκετά προβλήματα έχει στο κεφάλι του ο Γιώργος Παράσχος.

Μόνο ήρεμα δεν ξεκίνησε η προετοιμασία του Λεβαδειακού ενόψει Βέροιας την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο Γιώργος Παράσχος έχει να αντιμετωπίσει τρία προβλήματα τραυματισμών.

Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, οι Γεωργίου, Μουλόπουλος και Μουντόπουλος προπονήθηκαν ατομικά, καθώς αισθάνονται μικροενοχλήσεις. Η προπόνηση της Δευτέρας περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αγωνιστικά τετράγωνα.

Για το ματς με τη «βασίλισσα του βορρά» ο τεχνικός των Βοιωτών δεν μπορεί να υπολογίζει δεδομένα τον Ροτζέριο, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα, η ΠΑΕ της Βοιωτίας ενημερώνει για τα εισιτήρια της αναμέτρησης της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στην Κέρκυρα για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

"Ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Κυπέλλου με την Κέρκυρα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 17:00.

Οι τιμές τους είναι 10 € για τις θύρες 1 & 3 και 20 € για τη θύρα 2VIP.

Η είσοδος για τα παιδιά θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η διάθεσή τους θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), καθημερινά από τις 09:30 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 20:00".
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις -Από 50% θα ξεκινούν οι προσφορές

Σε τιμές κόστους αναμένεται να μπορέσουν να αγοράσουν οι καταναλωτές από σήμερα, αφού ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να κατεβάσουν τις τιμές στα προϊόντα προκειμένου να σώσουν ότι μπορούν από μία καταστροφική χρονιά.
Ετσι σε επίπεδα άνω του 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων, αφού η μεγάλη πτώση του τζίρου όπως έδειξαν και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση των τιμών. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Πράσινο» φως από ΑΣΕΠ για προσλήψεις στον τομέα Πολιτισμού


Αφορά σύμβαση ορισμένου χρόνου για ανέργους έως 35 ετών

Εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ οι πρώτες ανακοινώσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού.

Οι νέοι άνεργοι ηλικίας έως και 35 ετών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία επιλογής μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ προκειμένου:

1) να αναζητήσουν τις θέσεις εργασίας για την κάλυψη των οποίων έχουν τα απαραίτητα προσόντα.

2) να εκτυπώσουν το υπόδειγμα αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής (έντυπο ΑΣΕΠ με κωδικό ΚΟΧ.Π.1) το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουν

3) να αναζητήσουν τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής.

Όπως σημειώνεται από την αρχή, για την απόδειξη της ανεργίας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία καθώς και βαθμολογούμενο κριτήριο το οποίο συνυπολογίζεται για την πρόσληψη σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ενδείκνυται οι υποψήφιοι να υποβάλουν την κατάλληλη βεβαίωση ανεργίας που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά. Η βεβαίωση φέρει υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου.



Επισημαίνεται ότι ο ΟΑΕΔ, ύστερα από συνεργασία με το ΑΣΕΠ, ανέπτυξε για τις απαιτήσεις των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα νέα εφαρμογή που αφορά την έκδοση με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας δύο τύπων βεβαιώσεων ανεργίας: ο ένας τύπος αφορά τους επιδοτούμενους ανέργους και ο δεύτερος τύπος βεβαίωσης αφορά τους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.



Με τον τρόπο αυτό παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους υποψηφίους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα να αποδεικνύουν μέσω της ηλεκτρονικής βεβαίωσης όλα τα στοιχεία (διάρκεια ανεργίας, επιδοτούμενη ή μη ανεργία) που είναι απαραίτητα τόσο για τη συμμετοχή στη διαδικασία όσο και για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας.

Η άμεση ανταπόκριση του ΟΑΕΔ με την κατά τα ανωτέρω προσαρμογή των ηλεκτρονικά χορηγούμενων βεβαιώσεων ανεργίας συμβάλλει στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο δρόμος ...μετακινείται, η κολώνα ποτέ!


Δεν είναι το μοναδικό …παράξενο στους ελληνικούς δρόμους. Ο δρόμος μπορεί να μετακινηθεί, η κολώνα της ΔΕΗ, ποτέ...



Η διάνοιξη του δρόμου, στην περιοχή του ΤΕΙ στο Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Και επειδή τη νύχτα, αν προσπαθήσεις να αποφύγεις το στύλο μπορεί να πέσεις στο ποτάμι, οι ιθύνοντες του έργου έβαλαν μία "κορδέλα" της τροχαίας για να ... κοιμούνται ήσυχοι.





prismanews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερη έξοδος από την Κούβα, μετά από 50 χρόνια...



Τι προβλέπεται από την ταξιδιωτική μεταρρύθμιση που τέθηκε σε ισχύ στην Κούβα τα μεσάνυχτα της Κυριακής...
Για πρώτη φορά μέσα σε 50 χρόνια, οι Κουβανοί έχουν από τη Δευτέρα το δικαίωμα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χάρη σε μεταρρύθμιση του νόμου περί μετανάστευσης που υιοθετήθηκε από τον...
πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και την οποία περίμεναν με ανυπομονησία οι πολίτες της χώρας.

Αρκετοί από αυτούς, εκφράζουν ωστόσο την ανησυχία ότι η εφαρμογή θα είναι περιορισμένη.

Η μεταρρύθμιση, που ανακοινώθηκε στις 16 Οκτωβρίου από τον Ραούλ Κάστρο και τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής (07:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), ανοίγει τις πόρτες του εξωτερικού για τους Κουβανούς, ή τουλάχιστον γι” αυτούς που έχουν τα μέσα για να ταξιδέψουν.

Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960, κάθε Κουβανός άνω των 18 ετών μπορεί να μεταβεί στο εξωτερικό, αν είναι εφοδιασμένος με διαβατήριο. Οι ανήλικοι μπορούν επίσης να βγαίνουν από τη χώρα με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τη σχετική άδεια των γονιών ή των κηδεμόνων τους.

Ο νόμος αναμένεται να διευκολύνει ιδιαίτερα τους περίπου δύο εκατομμύρια Κουβανούς που ζουν στο εξωτερικό (το 80% των οποίων στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα), καθώς και τους αθλητές και τους επαγγελματίες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν το 1961 από το κομμουνιστικό καθεστώς, οι Κουβανοί που ήθελαν να φύγουν από το νησί, έπρεπε να ζητούν μια «λευκή κάρτα» και να παρουσιάζουν μια πρόσκληση από το εξωτερικό, όπου σε κάθε περίπτωση δεν μπορούσαν να παραμείνουν για περισσότερο από 11 μήνες, διαφορετικά τα αγαθά τους κατάσχονταν ενώ οι ίδιοι έχαναν τη δυνατότητα επιστροφής.

Μέχρι σήμερα τα τυπικά χαρτιά (διαβατήριο, άδεια εξόδου, επικυρώσεις εγγράφων, βίζα από τη χώρα προορισμού) κόστιζαν αρκετές φορές μέχρι και 500 δολάρια. Μαζί με το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, καθιστούσαν συχνά τα ταξίδια οικονομικά αδύνατα για τους Κουβανούς, ο μέσος μηνιαίος μισθός των οποίων ανέρχεται σε μόλις 20 δολάρια. Να σημειωθεί ωστόσο, πως ακόμα και σήμερα το διαβατήριο κοστίζει περίπου 100 δολάρια.

Από τότε που ο Ραούλ Κάστρο διαδέχθηκε τον αδελφό του, Φιντέλ, τον Ιούλιο 2006, εισήγαγε μεταρρυθμίσεις δίνοντας μεγαλύτερο «χώρο» στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, δεν θα μπορούν όλοι οι κουβανοί να μετακινούνται ελεύθερα. Οι αθλητές υψηλού επιπέδου, ορισμένοι ηγέτες και επιφανείς επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να υπόκειται σε περιορισμούς όσον αφορά την έξοδό τους από τη χώρα.

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε αυτούς τους περιορισμούς υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ ευνοούν εδώ και δεκαετίες τη «φυγή εγκεφάλων» και σταρ – αθλητών (κυρίως του baseball).

Οι αρχές διευκρίνισαν πως οι γιατροί θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς εμπόδια. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθουν στη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να τονωθεί η αδύναμη οικονομία του νησιού.

Την απόφαση της κουβανέζικης κυβέρνησης έλαβε θετικά και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που καλείτε να εγκρίνει πολλές βίζες Κουβανών υπηκόων που επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ.
Πηγή: globalpost.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 4 οργανώσεις επικεντρώνεται η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ.

Σε 4 οργανώσεις επικεντρώνεται η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ.

Τέσσερα είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για το ποιοί κρύβονται πίσω από την επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Παράλληλα, μελετώνται με ιδιαίτερη προσοχή οι μαρτυρίες περιοίκων από τις οποίες προκύπτει -σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr- ότι ο ένας από τους δύο δράστες ενδεχομένως κρατούσε στα χέρια του εκτοξευτήρα ρουκετών που πάντως δεν χρησιμοποιήθηκε. Μία σφαίρα από Καλάσνικοφ χτύπησε τα τζάμια του κτιρίου ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται το κλειστό πλέον γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μια ακόμη σφαίρα προερχόμενη από περίστροφο magnum βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας που έγινε στα εργαστήρια της Ασφάλειας, είναι «καθαρά». Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια. Παράλληλα, από το πρωί τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής «χτένιζαν» την ευρύτερη περιοχή για να ανακαλύψουν που κατέληξαν ακόμη 7 σφαίρες από Καλάσνικοφ οι οποίες δεν χτύπησαν το κτίριο, γεγονός πάντως που προκαλεί απορία για την ικανότητα και την εμπειρία του συγκεκριμένου δράστη. Τα τέσσερα σενάρια Σύμφωνα με πληροφορίες,η Ελληνική Αστυνομία επικεντρώνει το «ενδιαφέρον» της γύρω από τέσσερα συγκεκριμένα σενάρια σε ότι αφορά τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης: Η αναγέννηση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών η οποία στο παρελθόν είχε στο οπλοστάσιο της τόσο Καλάσνικοφ όσο και magnum. Η επανεμφάνιση του ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη ο οποίος φυγοδικεί εδώ και μήνες καθώς είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Η εμφάνιση ενός νέου τμήματος της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Η οργάνωση ΟΠΛΑ που είχε εμφανιστεί και μοναδική φορά τον Οκτώβριο του 2009 με την επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος στην Αγία Παρασκευή και τότε με τη χρήση Καλάσνικοφ. Τα ερωτήματα είναι πολλά Αυτό πάντως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι δράστες είχαν πλήρη γνώση του στόχου τους και η στόχευση μόνον στα τυφλά δεν έγινε. Στόχευσαν κατ' ευθείαν στο παράθυρο του συγκεκριμένου γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν και πολλά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του κτιρίου το οποίο από την πλευρά της αστυνομίας είναι χαρακτηρισμένο από την πρώτη στιγμή ως ιδιαίτερης επικινδυνότητας. Για παράδειγμα γιατί δεν υπάρχουν αλεξίσφαιρα τζάμια αν όχι σε όλο το κτίριο, τουλάχιστον στα παράθυρα του συγκεκριμένου γραφείου. Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες με μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες οι οποίες θα επέτρεπαν στην αντιτρομοκρατική να έχει σαφέστερη εικόνα και όχι ένα «θολό» βίντεο που δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα συγκεκριμένα μέτρα πεζής και εποχούμενης φύλαξης του κτιρίου που έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες ιδιαίτερα μετά την ένοπλη ληστεία του περιπτέρου που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το κτίριο χωρίς να το αντιληφθεί κανείς από τη φρουρά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ