Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Είναι η χρονιά του Λεβαδειακού!!!

Ξανά Σ-τέλειος!

Ακόμα ένα διπλό για τον Λεβαδειακό με «μαέστρο» τον Στέλιο Βασιλείου! Ο επιθετικός των Βοιωτών μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα και με γκολ στο 90’ χάρισε τη νίκη (2-1) για τους Βοιωτούς κόντρα στη Βέροια.

Είναι η χρονιά του και παίρνει από το χέρι τον Λεβαδειακό για το ευρωπαϊκό όνειρο!

Τι και αν δεν ήταν 100% έτοιμος; Τι και αν δεν αγωνίστηκε από την αρχή; Ο Στέλιος Βασιλείου μετά το διπλό που χάρισε στην ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό, έδωσε ακόμα τρεις βαθμούς με το γκολ του στο 90’ και το 2-1 κόντρα στη Βέροια.

Εδραιώνονται στην πέμπτη θέση οι Βοιωτοί, που βρίσκονται πλέον στο +4 από την έκτη θέση. Συνεχίζονται οι «μπελάδες» για την «βασίλισσα του βορρά» που παραμένει στην προτελευταία θέση.



Δεν ήταν και ο πιο κατάλληλος αγωνιστικός χώρος για μπάλα, καθώς υπήρχαν αρκετές… λιμνούλες. Ωστόσο, αυτές δεν εμπόδισαν τον Λεβαδειακό να μπει στον αγώνα πιο «ζωντανά». Η τριάδα Ακόστα, Πόι και Ρομέου ξεχώριζε και προσπαθούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα της Βέροιας. Το γκολ, όμως, προήλθε από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Λισγάρας νίκησε τους αντιπάλους του στον «αέρα» και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η Βέροια έψαχνε τα πατήματά της και έδειχνε να μην είναι σε καλό… φεγγάρι. Οι συνεργασίες δεν της έβγαιναν, υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ και αμυντικά αντιμετώπιζε κινδύνους, με τους παίκτες του Λεβαδειακού να βγαίνουν αρκετές φορές επικίνδυνα. Χαρακτηριστικό πως τόσο ο γκολκίπερ της «βασίλισσας του βορρά», Λόπεζ, όσο και ο Ορέστες έδιωξαν τη μπάλα τελευταία στιγμή, προτού γίνουν απειλητικοί οι Βοιωτοί.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες άλλαξαν… τσιπ. Η Βέροια προς το καλύτερο, ο Λεβαδειακός προς το χειρότερο. Η «βασίλισσα του βορρά» ανέλαβε πρωτοβουλίες, ξεκίνησε να επιτίθεται και απείλησε δύο φορές με κεφαλιά και σουτ του Μπαργκάν αντίστοιχα, με τον Κυριακίδη ωστόσο να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να κάνει ισάριθμες αποκρούσεις.

Ό, τι δεν έγινε σε όλο το δεύτερο μέρος, έγινε στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Η Βέροια εκτέλεση κόρνερ, ο Μαχαίρας προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, ωστόσο έκανε λάθος γύρισμα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 και τη δικαίωση -προσωρινή- για τους γηπεδούχους και της πίεσης που ασκούσαν. Κι όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει! Ο πρώτος σκόρερ φέτος των Βοιωτών, ενώ είχε μπει αλλαγή, «χτύπησε» με τη συμπλήρωση 90 λεπτών με ωραία κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Πόι. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος, με τον Βασιλείου να χαρίζει ακόμα τρεις βαθμούς στην ομάδα του και το όνειρο για την Ευρώπη να συνεχίζεται!sport-fm.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταύρος Σταμπόγλης ένας ποιητής ανάμεσά μας. Τετάρτη 23/1/13 στο Εμβόλιμον



Ο Σταύρος Σταμπόγλης γεννήθηκε το 1946
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Παρίσι.
Εργάστηκε στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Με τη συνταξιοδότησή του εγκαταστάθηκε στην Αντίκυρα
(τόπο καταγωγής της συζύγου του) όπου και ζουν.
Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2007
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόκκινος συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για τον Πρετεντέρη!

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών και δημοσιογράφων, τους πυροβολισμούς κατά του πρωθυπουργικού γραφείου στη Συγγρού, αλλά και την επίθεση στο εμπορικό κέντρο «The Μall».

Κύκλοι της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για...


«μετάλλαξη της τρομοκρατίας», ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι δράστες θα επιδιώξουν να «δουν αίμα», προχωρώντας σε ένα πιο «εντυπωσιακό» χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες, στην αντιτρομοκρατική επικρατεί ακόμη μεγαλύτερος αναβρασμός, αφού φοβούνται νέο χτύπημα απόψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια στο Mega και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο ίδιος ο υπουργός, την προηγούμενη βδομάδα, κατά την ενημέρωση που είχε κάνει σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη στο Μαξίμου, είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του ότι μπορεί να ακολουθήσει νέο χτύπημα που θα έχει στόχο πολιτικό πρόσωπο.

Πηγές από την Κατεχάκη αναφέρουν ότι υπάρχει διάχυτος προβληματισμός στο υπουργείο και την αντιτρομοκρατική για την «ποιοτική αναβάθμιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Οι εκτιμήσεις που διοχετεύονται κάνουν λόγο για μία νέα γενιά η οποία ενδεχομένως να συνδέεται και με το οργανωμένο έγκλημα. 

Τα μέτρα ασφαλείας πολιτικών προσώπων έχουν αυξηθεί, ενώ τίθενται σε εφαρμογή και μέτρα «που δεν φαίνονται».

Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή συνέντευξη του Δένδια στο Mega και τον Γιάννη Πρετεντέρη θεωρείται ότι μπορεί να δώσει αφορμή για νέο χτύπημα και αυτό το γνωρίζει καλά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έχει σημάνει συναγερμό.

Και, βέβαια, το όλο σκηνικό δε μπορεί παρά να ξυπνά μνήμες της κρίσης των Ιμίων, όταν οι Τούρκοι πατούσαν στο ελληνικό έδαφος την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν στο MEGA και έδινε συνέντευξη…!!!24gr.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΙ ΟΜΩΣ! Αυτή είναι η κόρη του Βασίλη Καρρά !!!

Μεγάλωσε η μονάκριβη κόρη του...
λαϊκού μας τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, η Ειρήνη κι ομολογουμένως είναι γοητευτικότατη.
Πέρασαν χρόνια από τότε που την είχαμε δει για πρώτη φορά σε μια από τις συναυλίες του πατέρα της και ξαφνιαστήκαμε ότι εκείνη η μικρούλα σήμερα είναι ολόκληρη γυναίκα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ENTYΠΩΣΙΑΚΟ: Δείτε το στόμα του κουνουπιού σε μεγέθυνση!

Πολύ εντυπωσιακή φωτογραφία...
Έχετε δει από πολύ κοντά πως είναι το έντομο που προκαλεί εκνευρισμό πολλά βράδια του καλοκαιριού;Αν όχι ...


 δείτε σε μεγεθυνση το στόμα του κουνουπιού!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μυστική σύσκεψη του Γιώργου που μας οδήγησε στο ΔΝΤ

Η μυστική σύσκεψη του Γιώργου που μας οδήγησε στο ΔΝΤ Ο ΄΄μυστικός δείπνος΄΄ που μας έφερε το ΔΝΤ.

Ποιοι συμμετείχαν, πότε έγινε και τι τους είπε ο Γιώργος για να τους πείσει

Η σφοδρή αντιπαράθεση Γιώργου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο έφερε στο φως μια σύσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού, με λίγους στενούς συνεργάτες, στην οποία ελήφθη η κρίσιμη απόφαση.

Όπως αποκαλύπτουν τα Νέα η απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ελήφθη σε μια πολύ κλειστή σύσκεψη υπό τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Τοποθετείται περίπου στα μέσα Απριλίου 2010 και μετείχαν ο Νίκος Αθανασάκης, ο Κώστας Θέος, η Ρεγκίνα Βάρτζελη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Χάρης Παμπούκης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Δημήτρης Ρέππας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τον τρόπο με τον οποίο τον αντμετώπιζαν οι εταίροι-δανειστές και ουσιαστικά οδήγησε τη συζήτηση εκεί που ήθελε: ότι δηλαδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη χώρα παρά η προσφυγή σε διεθνή βοήθεια, στο ΔΝΤ.

Η σύσκεψη αυτή κρατήθηκε μυστική και δεν διέρρευσε το παραμικρό.

Στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που έγινε λίγες ημέρες αργότερα, στις 22 Απριλίου 2010, ο κύβος είχε ήδη ριφθεί. Παρά τις ενστάσεις ορισμένων υπουργών (Λοβέδρος, Χρυσοχοϊδης, Βενιζέλος) ο Παπανδρέου επέβαλε την απόφασή του και η απόφαση ελήφθη τελικώς ομόφωνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπή και αίσχος για τη χώρα! Μωρό 33 ημερών σε κρίσιμη κατάσταση λόγω..πείνας!!!!

 
 Ντροπή και αίσχος για τη χώρα! Μωρό 33 ημερών σε κρίσιμη κατάσταση λόγω..πείνας!!!!
Μόνο αποστροφή και ντροπή για μία χώρα και μία Πολιτεία, που δεν μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον και μία αξιοβίωτη ζωή στον ανθό της Ελλάδας, προκαλεί η σοκαριστική αυτή είδηση. 
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της ραγδαίας εξάπλωσης της φτώχειας ένα μωρό, που ήλθε στον κόσμο αυτό πριν από 33 ημέρες, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης από τη Λέρο με …συμπτώματα ασιτίας!!!

Η διακομιδή του μωρού έγινε το Σάββατο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το βρέφος, από τη Λέρο, διαπιστώθηκε ότι δεν τρεφόταν επαρκώς με αποτέλεσμα να χάνει βάρος, γεγονός που επέφερε την επιδείνωση της υγείας του.

Το μωρό συνοδεύει η μητέρα, που βιώνει το δικό της οικογενειακό δράμα.

«Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν», έλεγε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ, μόνο που η ρήση του δεν αντιστοιχεί σε μία χώρα που τα δίνει όλα στους δανειστές και αφήνει τα βρέφη-το μέλλον της Ελλάδας-στην ασιτία.

Αίσχος, λοιπόν,σε αυτή την Πολιτεία και τις μεγαλοστομίες περί επερχόμενης ανάπτυξης, όταν σε μία παραλλαγή της πολύπαθης Αφρικής, τα παιδάκια στην Ελλάδα θα κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. Και πάλι αίσχος!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Προ των πυλών κινητοποιήσεις αγροτών

Προ των πυλών κινητοποιήσεις αγροτών
Ευρεία σύσκεψη της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας για την Ενοποίηση και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος με τη συμμετοχή και στελεχών από πολλές περιοχές της χώρας , πραγματοποιήθηκε χθες στον Πλαταμώνα.

Όπως τονίσθηκε κατά την σύσκεψη , οι συνεχείς αυξήσεις των συντελεστών του κόστους παραγωγής , ακυρώνουν και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα , για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιπτώσεις των συνεχών αυξήσεων στο κόστος ενέργειας , το οποίο ανέρχεται σε 1,2 δις ευρώ το έτος ( στοιχεία 2010 της ΕΕ), αυξήσεις που κάνουν πολλούς αγρότες να αφήνουν τα χωράφια τους ακόμη και ακαλλιέργητα.


Σε πολλές περιοχές της χώρας οι αγρότες βρίσκονται σε διαδικασίες κινητοποίησης και καταμετρούν τις διαθέσεις του αγροτικού κόσμου έως την Κυριακή , οπότε και θα εξετασθούν εκ νέου οι τρόποι αντίδρασης που θα προκριθούν.



Σε κάθε περίπτωση , θα  ζητηθεί συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση , για την ανάδειξη αιτημάτων που αφορούν :
  • Τη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής, τη θέσπιση «αγροτικού πετρελαίου» και την αντιμετώπισή των αυξήσεων του αγροτικού ρεύματος.
  • Τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και του ασφαλιστικού
  • Την επαρκή χρηματοδότηση της γεωργίας , της κτηνοτροφίας και της αλιείας.
  • Τους συντελεστές επιστροφής του ΦΠΑ
  • Τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.
  • Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των παραγωγών από τις επιχειρήσεις που αγοράζουν τα προϊόντα τους.
ΠΗΓΗ: www.paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακή σύσκεψη στον Ορχομενό- Οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο, λένε οι αγρότες


agro1

Μονόδρομο χαρακτήρισαν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις στην περιφερειακή σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού στο πνευματικό κέντρο του δήμου, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον Πλαταμώνα.
Στη περιφερική συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από τις περιοχές της Λαμίας, του Δομοκού, της Λοκρίδας, της Λιβαδειάς, της Θήβας, του Ορχομενού και της Αλιάρτου,
Οι αγρότες εστίασαν στα σημαντικότερα ζητήματα που τους απασχολούν δίνοντας έμφαση στο κόστος παραγωγής και το φορολογικό.
«Εξετάζουμε το αγροτικό ζήτημα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιδράσουμε στη λαίλαπα της αντιαγροτικής πολιτικής που βιώνουμε όλοι οι έλληνες αγρότες», σημείωσε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης.
Τόνισε επίσης: «Το φλέγον ζήτημα είναι το κόστος καλλιέργειας που είναι σε τέτοιο σημείο απαγορευτικό που ενδέχεται να μείνει η ελληνική γη ακαλλιέργητη. Σε αυτό εμείς πρέπει να βρούμε διέξοδο, η κυβέρνηση πρέπει να βρει διέξοδο. Δυστυχώς όμως δεν μας καταλαβαίνει, έχει σταματήσει το διάλογο με τον αγροτικό κόσμο εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί υπακούει μόνο σε μηνμονιακές πολιτικές».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού Δημήτρης Δρίτσουλας μίλησε για το αβέβαιο μέλλον των αγροτών και τις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου στο ήδη συρρικνωμένο αγροτικό εισόδημα ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θήβας Ηλίας Χατζηδούρος αναφέρθηκε στην σημασία των ενημερωτικών συναντήσεων και την προετοιμασία των κινητοποιήσεων.
Τέλος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας Κώστας Γεωργίου επεσήμανε σχετικά: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ίσως τα σημαντικότερα και κρισιμότερα της τελευταίας 35ετιας. Δεν ήμασταν ποτέ σε τόσο δύσκολη θέση που να μην έχει ο αγρότης τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα έξοδο επιβίωσης και τα έξοδα καλλιέργειας».
Παράλληλα τόνισε ότι οι αγρότες πρέπει δυναμικά να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και αφού επεσήμανε ότι από το υπουργείο ακούνε μόνο «θα», υπογράμμισε ότι «οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος διότι η κυβέρνησης δεν έχει καμία διάθεση να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα παρά μόνο μετακυλύει τα προβλήματα για το μέλλον. agro2viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tι απαντά η Αχιεπισκοπή για τη βίλα



vila1Η εξοχική κατοικία δεν ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο αλλά στον ανιψιό του, απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Στην επιστολή του κ. Κονιδάρη αναφέρονται τα κάτωθι:
Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …», που υπογράφει ο συντάκτης σας κ. Γιώργος Νικολάου, σας διευκρινίζω, προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία πλήττεται βάναυσα, τα ακόλουθα:
«Ο συντάκτης σας, στην καλύτερη περίπτωση, διακρίνεται για την … αχαλίνωτη φαντασία του, καθώς εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως ιδιοκτήτη «εντυπωσιακής θερινής εξοχικής κατοικίας με πισίνα σε σχήμα τρούλου…».
Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία εξοχική κατοικία διαθέτει, εκτός αν θεωρείται… μεμπτό ότι το ακίνητο, στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι κυριότητας του κ. Αναστασίου Α. Λιάπη, επιχειρηματία στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την περιοχή της Ζάλτσας διαμένει στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, η οποία φυσικά δεν αποτελεί κατά την έκφραση του ευφάνταστου κ. Νικολάου «μοναστηριακό συγκρότημα», το οποίο μάλιστα διαθέτει και «ελικοδρόμιο». Όλα, ακόμη και η προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, έχουν και ένα όριο.
Για όποιον στοιχειωδώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου, είναι εύκολο να γνωρίζει – εκτός αν ηθελημένα επιδιώκει να το αγνοεί – ότι ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ελικόπτερο στις επίσημες ή ανεπίσημες επισκέψεις του ανά τη χώρα. Πολλώ δε μάλλον κατά τις μεταβάσεις του στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, όπου η προσέγγιση ελικοπτέρου, πέραν της ανυπαρξίας ελικοδρομίου, είναι και τεχνικά αδύνατη.
Τέλος, καλόν είναι, όποιος θεωρεί εαυτόν ταγμένο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, να τηρεί στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρά να «απολαμβάνει τις βουτιές του» στη θάλασσα των ανακριβειών ή άλλων σκοπιμοτήτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέσεις εργασίας σε δήμους για 50.000 νέους άνεργους



Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικούς σταθμούς, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κ.λπ. «ανοίγει» για 50.000 νέους ηλικίας έως 27 ετών ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο... γενικός γραμματέας του συμβουλίου των δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης Frederic Valuer στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη.

Η χρηματοδότηση θα προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και θα δίνει ευκαιρία κατάρτισης και απασχόλησης σε νέους για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ακόμη ένα χρόνο.Ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

Διαβάστε Περισσότερα »

“Αν…”.του Παπακαλιάτη στον κινηματογράφο Θήβας




Από τη Πέμπτη 24 Ιανουαρίου έως τη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβάλλεται η κινηματογραφική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Αν…”.

Ώρα Προβολής : 21:15

Περίληψη:
Ένα παραμύθι για τις σχέσεις, με κεντρικούς ήρωες δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και με αφηγητές σε αυτό το παραμύθι δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες μίας παλαιότερης εποχής. Τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα Κοκοβίκου. Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα, οι ήρωες της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι 45 χρόνια μετά ακόμα μαζί, ακόμα ερωτευμένοι και πιο επίκαιροι από ποτέ. Γίνονται για χάρη της ιστορίας μας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα. Η μία γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη, σε μία εποχή που όλα μοιάζουν βιαίως να επιστρέφουν στο τότε.

Πρωταγωνιστές: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάσος Ιορδανίδης, Ακύλλας Καραζήσης.
Σκηνοθέτης - Σεναριογράφος: Χριστόφορος Παπακαλιάτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από το βάθρο στο βάραθρο - Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες στην ανεργία

Από το βάθρο στο βάραθρο - Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες στην ανεργία

Πριν από λίγους μήνες, η χώρα μας παρακολούθησε γεμάτη υπερηφάνεια τους δύο νεαρούς από τα Γιάννενα να καταλαμβάνουν την 4η θέση στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Σήμερα ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας, ζουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία και πήραν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν τον πρωταθλητισμό και να ψάξουν για δουλειά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, οι δύο νεαροί που στο παρελθόν κατέκτησαν δεκάδες χρυσά μετάλλια, πρωτιές και διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, πλέον εκφράζουν την πικρία τους για την πολιτεία που όταν έσβησαν οι προβολείς τους γύρισε την πλάτη. Σε ηλικία 25 και 26 ετών, ιδανική για τους πρωταθλητές κωπηλασίας, ο Γιώργος και ο Γιάννης εγκαταλείπουν τον πρωταθλητισμό, γιατί πρέπει να ψάξουν για δουλειά και να επιβιώσουν, αφού έχουν πλέον περάσει οι εποχές που η Ελλάδα εξασφάλιζε στα «χρυσά» παιδιά της μία θέση στο Δημόσιο όταν εγκατέλειπαν τον αθλητισμό. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Γιώργος αναφέρει ότι το κράτος δίνει τη δυνατότητα στους Ολυμπιονίκες να σπουδάσουν σε όποια σχολή θέλουν στο Πανεπιστήμιο, όμως για τους αθλητές της κωπηλασίας που αγωνίζονται μέχρι τα 30 τους, αυτό δεν έχει κανένα όφελος. Στην ίδια μοίρα με το Γιώργο και το Γιάννη βρίσκονται και άλλοι οκτώ πρωταθλητές κωπηλασίας που πλέον δηλώνουν άνεργοι Ολυμπιονίκες, αφού η συνεχείς προπονήσεις και οι αγώνες δε τους άφηναν χρόνο για δουλειά. Την πικρία του από τη στάση της κυβέρνησης εκφράζει ο Γιώργος Τζιάλλας: «Αν είχα τη δυνατότητα να συναντήσω τον Αντώνη Σαμαρά θα ήθελα να τον ρωτήσω εκ μέρους όλων των συναθλητών μου... Γιατί;», ενώ απογοητευμένος και σε αδιέξοδο νιώθει και ο Γιάννης Τσίλης, ο οποίος όμως δε χάνει το κουράγιο του: «Αποχωρώ από τον πρωταθλητισμό με καθαρή συνείδηση. Έδωσα πολλά κομμάτια της ψυχής μου, ανταμείφθηκα βλέποντας την ελληνική σημαία ψηλά και ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο στις πιο σημαντικές διοργανώσεις του κόσμου. Μακάρι να αλλάξει κάτι και η Πολιτεία να είναι σε θέση να εξασφαλίσει το μέλλον της προσπάθειάς μας και την προσπάθεια του κάθε πρωταθλητή.» Ξεχνώντας τα αρχαιοελληνικά ιδανικά, η πολιτεία είναι πλέον απούσα για τους Ολυμπιονίκες της και κινδυνεύει να χάσει μεγάλους αθλητές αν το υπουργείο Παιδείας δεν επανεξετάσει το νέο αθλητικό νόμο δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για την προσπάθεια των παιδιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΔΝΤ τώρα ομολογεί : Κάναμε λάθος με τη λιτότητα στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ τώρα ομολογεί : Κάναμε λάθος με τη λιτότητα στην Ελλάδα

Το ένα μετά το άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ομολογούν τώρα ότι η συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που είχαν υπολογίσει. Μετά τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΝΔΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου στον ιστότοπο του Ταμείου ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν σταθμίστηκαν σωστά ήρθε τώρα η σειρά του Πολ Τόμσεν για να παραδεχθεί αστοχίες στο πρόγραμμα του ΔΝΤ. Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά οι επιπτώσεις του στην ανάπτυξη. Ο κ. Τόμσεν άφησε μάλιστα και αιχμές εναντίον της ευρωζώνης λέγοντας ότι εξαρχής το ΔΝΤ είχε ταχθεί υπέρ μιας μεγαλύτερης περιόδου προσαρμογής για την Ελλάδα. Ρίχνει ευθύνες σε άλλους Αφού πρώτα ρίχνει μέρος της ευθύνης στην ευρωζώνη ο Πολ Τόμσεν επιχειρεί να ρίξει ευθύνες και στην Ελλάδα. Στο τελευταίο πρόγραμμα υιοθετήθηκε ένας πολύ υψηλότερος πολλαπλασιαστής καθώς έγινε σαφές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν εκτιμηθεί αρχικά, ανέφερε στη συνέντευξή του. Ο κ. Τόμσεν συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΝΤ υπολόγισε λάθος τον πολλαπλασιαστή γιατί δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η πολιτική κρίση, η οποία κλόνισε την εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας και γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ενισχυθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητα της χώρας. Τα είχε ξαναπεί ο Μπλανσάρ Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είχε παραδεχθεί στις αρχές του μήνα ότι η συνταγή λιτότητας ήταν πολύ σκληρή και εφαρμόστηκε απότομα στην Ελλάδα. Είχε σημειώσει μάλιστα ότι το ΔΝΤ είχε αμφιταλαντευτεί μεταξύ μιας πιό χαλαρής πολιτικής προσαρμογής και της απότομης που υιοθετήθηκε τελικά και την οποία υποστήριξαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κεντρική Τράπεζα. Αυτή τη σκληρή πολιτική ποτέ δεν την ασπάστηκαν με ενθουσιασμό οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, είχε δηλώσει ο Ολιβιέ Μπλανσάρ. Τόμσεν: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα Ο Πολ Τόμσεν σημείωσε επίσης στη συνέντευξή του ότι η παράταση δύο ετών που δόθηκε στην Ελλάδα είναι σωστή αλλά απαιτεί και επιπλέον οικονομική βοήθεια. Τελικά, είπε, επιτεύχθηκε παράταση του προγράμματος προσαρμογής για 2 χρόνια, έως το 2016, οπότε και αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ της. Παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ακόμη και σήμερα «πολύ δύσκολη» καθώς οι κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες είναι εύθραυστες, το χρέος πολύ υψηλό και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ασθενής. Ωστόσο, εκτίμησε ο κ. Τόμσεν ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% είναι εφικτός αφού χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο τον πέτυχαν σε μια δεκαετία προκειμένου να μειώσουν το χρέος τους ενώ και η ίδια η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα ΑΕΠ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Πατάξτε τη φοροδιαφυγή Στην έκθεσή του για την Ελλάδα, η οποία παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, το ΔΝΤ ζητάει σαρωτικούς ελέγχους σε πλούσιους φορολογούμενους, φοροκυνηγητό με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αλλά και έλεγχο των ελεγκτών και των προϊσταμένων στις ΔΟΥ. Ορισμένα από αυτά τα επείγοντα μέτρα θα αποτελέσουν και όρους για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γι αυτό αποχώρησε το Κατάρ από τον διαγωνισμό για το Ελληνικό

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το Κατάρ είχε θέσει...


 συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι είχαν γίνει δεκτοί από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Όμως μόλις τους άκουσαν στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, φέρονται να δήλωσαν « δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, θα μας πάρουν με τις πέτρες στην Ελλάδα!».

Συγκεκριμένα, το Κατάρ είχε ζητήσει να υπογραφεί διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την παράκαμψη του διαγωνισμού, πλήρη κυριότητα της έκτασης που επρόκειτο να αναπτυχθεί και ευρύτερες φοροαπαλλαγές για τις εταιρείες που θα εμφανίζονταν ως επενδυτές. Ο Βηματοδότης γράφει πως κάποιοι από την προηγούμενη κυβέρνηση τους είχαν διαβεβαιώσει ότι είναι εφικτά αυτά που ζητάνε, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα…
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δέκα πιο περίεργα αντικείμενα που έχουν εκτοξευθεί στα γήπεδα


Οι φίλαθλοι καμιά φορά οργίζονται και πάνω στα νεύρα τους πετούν διάφορα αντικείμενα στους αγωνιστικούς χώρους. Για εκτόξευση κερμάτων και μπουκαλιών έχουμε...


ακούσει πολλές φορές. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα η φαντασία των οπαδών είναι... ασταμάτητη. Γουρουνοκεφαλές, καροτσάκια οικοδομής ακόμη και φλεγόμενα σκούτερ έχουν κάνει... είσοδο στα γήπεδα!

Τα 10 πιο παράξενα αντικείμενα που έχουν εκτοξευθεί ποτέ στα γήπεδα είναι τα εξής:

Χειροβομβίδα

Εκτοξεύτηκε το 1965 στον αγώνα Μπρέντφορντ - Μίλγουολ

Νεκρές γάτες

Εκτοξεύτηκαν το 1993 από οπαδούς της ομάδας του Ελ Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια αναμέτρησης με την ομάδα των Βερμούδων. Και δεν έμειναν μόνο στις νεκρές γάτες, αφού στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν και σακούλες με ούρα, αλλά και ιγκουάνα.

Πόρτα Αυτοκινήτου

Κι όμως συνέβη και αυτό. Βέβαια αυτή δεν εκτοξεύτηκε αλλά μπήκε παρέα με έναν φίλαθλο στον αγωνιστικό χώρο και αφού είχε ολοκληρωθεί ο αγώνας Χιλή-Κινγκς

Κουνέλι

Εκτοξεύτηκε σε ιταλικό γήπεδο κατά τη διάρκεια αναμέτρησης της Μίλαν με την Ιντερ. Ο φίλαθλος που το εκτόξευσε κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ!

Μπουκάλι με ουίσκι

Μπορεί μπουκάλια να πετάγονται συχνά, αλλά γεμάτα με ουίσκι δεν συμβαίνει και συχνά. Συνέβη σε πορτογαλικό γήπεδο και «προσγειώθηκε» δίπλα στον Φίγκο

Γουρουνοκεφαλή

Εγινε και αυτό. Φίλαθλος πέταξε μέσα στο Καμπ Νου μια γουρουνοκεφαλή στον πρώτο αγώνα που έδινε εντός του εν λόγω γηπέδου ο Λουίς Φίγκο.

Φλεγόμενο σκούτερ

Συνέβη το 2001 στο Τζιουζέπε Μεάτσα κατά τη διάρκεια του αγώνα Ιντερ - Αταλάντα. Φίλαθλοι έκλεψαν ένα σκούτερ, του έβαλαν φωτιά και το... έσπρωξαν στον αγωνιστικό χώρο

Μισοφαγωμένο χάμπουργκερ

Φίλαθλος της Λίβερπουλ σε ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, προφανώς αγανακτισμένος, πέταξε στο κεφάλι του Γκάρι Νέβιλ ένα... μισοφαγωμένο χάμπουργκερ.

Καρότσι οικοδομής

Ναι, συνέβη και αυτό στα προημετελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2004. Μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Αμέρικα και Σάο Καετάνο, οι παίκτες άρχισαν το... ξύλο. Στον καυγά μπήκαν και φίλαθλοι, ένας εκ των οποίων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με ένα καρότσι οικοδομής.

Σοκολάτες

Κατά ριπάς εκτοξεύτηκαν οι σοκολάτες προ τον Πολ Γκασκόιν όταν επέστρεψε στο Νιουκαστλ με τη φανέλα της Τότεναμ. Ψύχραιμος, σήκωσε μία, την άνοιξε και την έφαγε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισε με μαύρο καπνό η Χαλκίδα!


Ήταν λίγο πριν το μεσημέρι όταν η πυρκαγιά φαίνονταν από την Χαλκίδα.

Μάλιστα ο δρόμος Χαλκίδα-Σχηματάρι γέμισε με κάπνα.

Τα τηλεφωνήματα ήταν πολλά στην πυροσβεστική υπηρεσία που αμέσως πήγαν στην περιοχή για να δουν τι συμβαίνει.

Πιο συγκεκριμένα στο Βαθύ σε μία χαράδρα είχε αρπάξει φωτιά και καίγονταν τα λάστιχα. Μάλιστα το έργο της κατάσβεσης ήταν δύσκολο και λόγω της πρόσβασης των πυροσβεστικών αλλά του έφλεκτου υλικού.

Ύστερα από αρκετή ώρα κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες ενώ ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον ανακριτή οι δυο νεαροί από τη Λιβαδειά


Νεαροί με πλούζες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς


Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι δυο νεαροί από τη Λιβαδειά που την περασμένη Πέμπτη αποπειράθηκαν να ληστέψουν και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν 41χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Τιθορέα.

Οι δράστες μπήκαν ξημερώματα σε κατάστημα και με την απειλή στιλέτου ζήτησαν τις εισπράξεις. όταν η γυναίκα τους είπε ότι δεν έχει χρήματα άρχισαν να την ξυλοφορτώνουν

Οι δύο νεαροί ηλικίας 25 και 19 ετών, κρατούνται στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας και με εντολή Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν στον ανακριτή με βαριές κατηγορίες, για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, απειλής, πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης, οπλοχρησίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα




Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι τα χαρακτηριστικά του καιρού για τη Δευτέρα. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από - 1 (μείον 1) έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 16 βαθμούς κελσιου στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμους χαμηλότερη.

Θεσσαλια, ανατολικη Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: Από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη


Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετσι θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας [pdf]

Ετσι θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας [pdf]

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε το διαταγμα για διαβούλευση σε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ και ζητάει τις απόψεις και τις προτάσεις τους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει «Το περιεχόμενο του κειμένου αυτού αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αξιολόγηση, που αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών διαδικασιών.
Βασικός σκοπός είναι η βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη σχέσεων και δικτύων συνεργασίας, μεταξύ των συντελεστών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
Τελικός στόχος της αξιολόγησης είναι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τι προβλέπει το διάταγμα εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για «λίγους» με τη Φώφη Γεννηματά


pasok1Σε τίποτα δεν θύμιζε τους «παλιούς καλούς καιρούς» η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Λιβαδειά, που έγινε στα πλαίσια της προσυνεδριακής προετοιμασίας του κόμματος και στην οποία μίλησε η Φώφη Γεννηματά.Πενήντα περίπου άτομα, από όλη τη Βοιωτία, που έμοιαζαν ως φαντάσματα ενός «ένδοξου παρελθόντος», έδωσαν το παρόν, κυρίως από υποχρέωση.
Η κ. Γεννηματά, στις δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης, υπεραμύνθηκε της επιλογής του μνημονίου και προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα για ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ.κάνοντας λόγο για ιστορικό συμβιβασμό.
«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε, δεν ταυτιζόμαστε. Αν κάποιος έχει αλλάξει πολιτική δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η Ν.Δ. Ήταν η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς αυτοί που πρώτοι σήκωσαν την σημαία της πολιτικής μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Ήταν οι πιο φανατικοί. Σήμερα αποκαλύπτεται και βεβαιώνεται ότι ο μοναδικός δρόμος που είχαμε η αναγκαστική μας επιλογή ήταν αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ψυχή του και δεν έγινε ποτέ ένα με την Ν.Δ. Αναγκάστηκε να κάνει έναν ιστορικό συμβιβασμό για να μπορέσει να μείνει η πατρίδα όρθια με κόστος με θυσίες με αίμα του ελληνικού λαού».
pasok2 Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι πρόκειται για «σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ» από τον ΣΥΡΙΖΑ,ενώ ακολουθώντας την κυβερνητική κινδυνολογία μίλησε ακόμη και για καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος στη χώρα.
Η κ. Γεννηματά περιέγραψε το στόχο του ΠΑΣΟΚ, που είναι «να στηρίξουμε την πορεία της χώρας, να ανέβει η χώρα γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την πορεία θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ, θεωρούμε ότι είναι η χρονιά που μπορεί αν γίνει η στροφή να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες».
Αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να σταματήσει το αυτομαστίγωμα, το κόμμα είπε έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική, φάνηκε ενοχλημένη όμως από την επισήμανση ότι ταυτόχρονα έχει ταυτίσει το όνομα του με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ταραχή στις γυναικείες φυλακές της Θήβας από θάνατο κρατουμένης

 
 

Ταραχή επικρατεί από το πρωί της Κυριακής στις γυναικείες φυλακές Θήβας, όπου, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο protothema.gr, μία κρατούμενη βρέθηκε νεκρή στο κελί της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αν και η επίσημη διάγνωση για το θάνατο της κρατούμενης έκανε λόγο για πνευμονικό οίδημα, η πραγματικότητα είναι ότι η άτυχη γυναίκα ήταν χρόνια χρήστης ουσιών, η οποία έπεσε σε κώμα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι υπόλοιπες κρατούμενες, όταν αντιλήφθηκαν την κατάσταση της συγκρατούμενής τους, προσπαθούσαν επί μισή ώρα να καλέσουν τις αρχές της φυλακής σε βοήθεια, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Όταν πια οι φύλακες αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, ήταν ήδη αργά, καθώς, εκτός των άλλων, δεν υπήρχαν ούτε καν τα απαραίτητα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έγινε στο protothema.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα πεθαίνει αβοήθητη στις φυλακές της Θήβας...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ