Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πανελλαδική σύσκεψη συγκαλεί η ΠΑΣΕΓΕΣ

Πανελλαδική σύσκεψη όλων των Ενώσεων Συνεταιρισμών και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και αγροτικών συσπειρώσεων του αγροτικού κινήματος, συγκαλεί για την ερχόμενη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Όπως αναφέρει σχετικά, στόχος είναι να διαμορφωθεί από κοινού «ένα πλαίσιο δράσεων για ανατροπή της σκληρής και ανάλγητης αντιαγροτικής πολιτικής».

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή του, η οποία ασχολήθηκε με την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Εκτίμησή του είναι ότι το περιβάλλον στον αγροτικό τομέα διαγράφεται «εξαιρετικά δυσοίωνο», ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από το κλίμα που μετέφεραν τα μέλη του «κοινή είναι η διαπίστωση ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα οξύνονται καθημερινά και απειλούν με οικονομική καταστροφή τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς. Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε απόγνωση και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμός σε όλη την Ελλάδα».

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ υποστηρίζει ότι το κυβερνητικό έργο στον αγροτικό τομέα είναι αρνητικό και «εξαντλείται σε επαναλαμβανόμενες επικοινωνιακού χαρακτήρα εξαγγελίες για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στην ώρα τους, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι αυτό γίνεται και με τη συμβολή της ΠΑΣΕΓΕΣ και των μελών της, επί σειρά ετών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριπλασιάστηκαν τα καταστήματα αγοράς χρυσού την 3ετία 2010-2012

Στην Ελλάδα της κρίσης, τα ενεχυροδανειστήρια ανθούν. Τι δείχνουν τα στοιχεία του Μητρώου Φορολογουμένων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή
Κατακόρυφη άνοδο δείχνουν τα στοιχεία Μητρώου Φορολογουμένων για την έναρξη των ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων αγοράς χρυσού την τριετία 2010-2012.
Όπως ειδικότερα προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή:
• Το 2010 έκαναν έναρξη 81 επιχειρήσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων.
• Το 2011 έκαναν έναρξη 198 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και η έναρξη 121 υποκαταστημάτων.
• Το 2012 έκαναν έναρξη 274 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και έναρξη 245 υποκαταστημάτων.
Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη αποκαλύπτει, ότι στους 292 ελέγχους που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, ενώ, όπως αναφέρεται, έχουν ήδη προκύψει 1885 παραβάσεις και οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Παρά την εντυπωσιακή αύξηση του ενδιαφέροντος για έναρξη ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων χρυσού, τα στοιχεία του εισοδήματος κινούνται εξαιρετικά χαμηλά.
Για τις επιχειρήσεις Φυσικών Προσώπων, τα στοιχεία έχουν ως εξής:
-Οικονομικό Έτος 2011: 203 επιχειρήσεις με μέσο εισόδημα 4.139 ευρώ,
-Οικονομικό Έτος 2012: 380 επιχειρήσεις με μέσο εισόδημα 5.109 ευρώ.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί, πόσα ενεχυροδανειστήρια και πόσα καταστήματα αγοράς χρυσού έχουν ιδρυθεί ή εγκατασταθεί τα τελευταία τρία χρόνια στην Επικράτεια.
Ο κ. Κυριαζίδης έχει επισημάνει την ανάγκη, να διασφαλιστεί η σύννομη λειτουργία τους, ζητώντας να διαβιβαστούν στη Βουλή στοιχεία για τα εισοδήματα που δηλώνουν κατά μέσο όρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου θα κατασκευάσει η Τουρκία

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου θα κατασκευάσει η ΤουρκίαΗ Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Κωνσταντινούπολη ένα αεροδρόμιο που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, ικανό να διαχειρίζεται 150 εκατ. επιβάτες το χρόνο, ενώ το κόστος του προγράμματος κατασκευής του αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 7 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του αεροδρομίου, το οποίο θα είναι το τρίτο της Κωνσταντινούπολης και θα έχει συνολικά έξι διαδρόμους, είναι η 3η Μαΐου.
Η κατασκευή θα γίνει σε τέσσερα στάδια και στο πρώτο στάδιο το αεροδρόμιο θα έχει δυνατότητα διαχείρισης 90 εκατ. επιβατών, ενώ τα αρχίζει να λειτουργεί, αν όλα πάνε καλά, το 2017. Οι τουρκικές εταιρείες TAV και Limak είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς το Facebook αλλάζει τoν ανθρώπινo πολιτισμό

Πώς το Facebook αλλάζει τoν ανθρώπινo πολιτισμό

Βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες ολόκληρου του πλανήτη θα φέρει η χρήση του Διαδικτύου σε συνδυασμό με τη διάδοση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και δη του Facebook, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει το BBC.
Η έρευνα, με τίτλο «Ταυτότητες του μέλλοντος» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον καθηγητή σερ Τζον Μπέντιγκτον, διαπιστώνει πως «οι ανθρώπινες κοινωνίες γίνονται, συνεχώς, λιγότερο συνεκτικές». Τα κοινωνικά δίκτυα και τα διαδικτυακά παιχνίδια αλλάζουν την άποψη του χρήστη αναφορικά με το ποιος είναι και ποιος είναι ο ρόλος του στη ζωή, σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύει το BBC.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι κίνδυνοι για την προσωπική ελευθερία και την ιδιωτικότητα μεγαλώνουν, ενώ τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού είναι όλο και πιο συχνά. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που καθόριζαν παραδοσιακά σε μεγάλο βαθμό τον κάθε άνθρωπο, όπως η καταγωγή, η θρησκεία και η εργασία, θα παίζουν στο μέλλον σαφώς μικρότερο ρόλο στην ταυτότητά του.
Σε άτομα, κυρίως, νεαρής ηλικίας, τα επόμενα χρόνια, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα θα επηρεάζονται όλο και περισσότερο από τις «διαδικτυακές» επιρροές που θα λαμβάνουν σε καθημερινή βάση.
«Σε γενικές γραμμές, το διαδίκτυο βοηθάει τους ανθρώπους να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Ωστόσο, οι πιο ντροπαλοί, μοναχικοί και λιγότεροι ελκυστικοί άνθρωποι τείνουν να καταργούν τις διαπροσωπικές επαφές και να αρκούνται στην ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση» τονίζει η έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τo Σωματείο Κ.Α.Τ.Κ .Ελαιώνα Θηβών κόβει την Παρασκευή την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο-Αγριεύει ο καιρός - Καταιγίδες και χιόνια το επόμενο τριήμερο

Αγριεύει ο καιρός - Καταιγίδες και χιόνια το επόμενο τριήμερο

Επιδεινώνεται απότομα ο καιρος  από το βράδυ της Τετάρτης, με ισχυρές βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναφέρει πως η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και σταδιακά θα επεκταθεί σ' ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί στα δυτικά, 4-5 μποφόρ και νοτιοδυτικοί στα ανατολικά, εντάσεως 5-7 μποφόρ.
Πια αναλυτικά:
Καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 14 βαθμούς Κελσίου.
Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 12 βαθμούς Κελσίου.
Περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο
Καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι - βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φ. Κουβέλη - Δ. Αναγνωστάκη με εργαζομένους της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ»


Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Ανώνυμης Εταιρείας «ΛΑΡΚΟ», είχαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων της «ΛΑΡΚΟ», Ιωάννης Φουρτάκας, πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων, Αναστάσιος Θωμάς, πρόεδρος του Σωματείου Ευβοίας κα Πελαγία Παπαϊωάννου, παρουσίασαν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τα προβλήματα της εταιρείας και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να παραμείνει σε λειτουργία καθώς και να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για την αποκρατικοποίησή της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά του, μίλησε για την ανάγκη να συνεχίσει η «ΛΑΡΚΟ» να λειτουργεί στην ολότητά της, χωρίς να διαχωριστεί η εταιρεία και να αναζητηθεί επενδυτής που θα αναλάβει την ανάπτυξή της. Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμφύλιος "αναρχικών" στο Διαδίκτυο για την επίθεση στο Mall

Στις ιστοσελίδες διαλόγου της κοινότητας των αντιεξουσιαστών μεταφέρθηκε ο «εμφύλιος» μεταξύ «κινηματικών» και «μηδενιστών» που ξέσπασε μετά τη βομβιστική επίθεση στο «The Mall».
 

Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι εκφραστές της άποψης ότι οι αντιεξουσιαστές πρέπει να κάνουν...
ανοίγματα και να απευθυνθούν στην κοινωνία εξηγώντας τις απόψεις τους. Με αυτό το σκεπτικό θεωρούν ότι τα χτυπήματα σε σημεία στα οποία μπορεί να προκληθούν θύματα είναι ανεπίτρεπτα αφού δίνουν αφορμές για να βρεθούν απέναντι από την κοινωνία.

Στον αντίποδα, οι μηδενιστές αδιαφορούν πλήρως για τη σχέση τους με την κοινωνία η οποία χαρακτηρίζεται εχθρική. Σκοπός τους είναι η καταστροφή της με κάθε τρόπο, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος. Αρκετοί είναι και αυτοί, ωστόσο, που μιλούν για προβοκάτσια και για «παιχνίδι της αστυνομίας».

«Η κίνηση αυτή αφήνει την ακεραιότητα ανθρώπων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και της θέλησής της για εκκένωση ή μη ενός χώρου. Για να το πούμε απλά, αν ήθελε θα υπήρχαν νεκροί με βάση μία βόμβα που «κάποιοι» έβαλαν. Ακόμα και αν τίποτα από αυτά δεν ίσχυε, εκ των πραγμάτων η τοποθέτηση βόμβας σε ένα πολυσύχναστο σημείο σκορπάει τον φόβο σε πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν σε ένα σημείο που μπορεί να βρίσκονται και παιδιά να τοποθετείται βόμβα» γράφει επισκέπτης του site.
«Αν η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν επιθυμεί την αναρχία είναι δικαίωμά της. Ομως αυτό δεν θα μας οδηγήσει να κάνουμε εκπτώσεις για να προσεγγίσουμε αυτούς που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας. Γιατί εμείς θέλουμε μονάχα τους ολικούς αρνητές του υπάρχοντος και όχι δέσμιους των ρόλων και των ταυτοτήτων του πολιτισμού» απαντάει ένας «μηδενιστής».

Κίνητρα

Κοινωνιστές αμφισβητούν τα κίνητρα των μηδενιστών που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. «Αφού από μόνοι τους οι μηδενιστές μιλάνε για «προσωπική επανάσταση», να το πούμε απλά. Ο αναρχισμός δεν μπορεί να είναι μη κοινωνικός. Ο αναρχισμός είναι μια ξεκάθαρη ιδεολογία πολιτικής φιλοσοφίας. Ο αναρχισμός μιλάει πάντα σε κοινωνικό επίπεδο. Κανείς δεν ασχολείται με το αν ο τάδε υπερεπαναστάτης τα πήρε στο κρανίο με όλους και άρχισε να βάζει βόμβες. Αυτό μπορεί να είναι μια στάση ζωής αλλά δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες γιατί είναι προσωπικό θέμα και όχι κοινωνικό» γράφει άλλος ένας «κινηματικός».


*Αντέ παιδιά βρείτε τα να ξεκινήσει η επανάσταση.Μεσημεριάσαμε...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατόμβη νεκρών στην Πολωνία από το κρύο..

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας στην Πολωνία το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας σε 101 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα από το κρύο από τις αρχές του χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Το υπουργείο Εσωτερικών επανέλαβε σήμερα, μετά τις... σημαντικές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας γύρω στους -10 βαθμούς Κελσίου, την προειδοποίησή του προς τον πληθυσμό για αυξημένη επαγρύπνηση κυρίως όσον αφορά τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους αστέγους.
Από τις αρχές του έτους, 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο στην Πολωνία, σύμφωνα με την αστυνομία.
Άλλοι 62 έχασαν τη ζωή τους τον Δεκέμβριο και 20 σε ένα πρώτο κύμα χαμηλών θερμοκρασιών τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Τον περσινό χειμώνα, περίπου 200 άνθρωποι έχασαν συνολικά τη ζωή τους από υποθερμία στην χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων. Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι, συχνά σε κατάσταση μέθης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ «ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΣ»

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;;;
Οι αστυνομικοί έχουν απολέσει μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους και πολλοί βρίσκονται πλέον σε δυσμενή οικονομική θέση. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την παρανομία και το έγκλημα υπάρχει τεράστια απόσταση. Αστυνομικός της Κοζάνης, πιάστηκε και κατηγορείται για κλοπή πορτοφολιού συναδέλφου του. Τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

"Δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, σε βάρος 34χρονου Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος προχθές (20-01-2013) το απόγευμα, ευρισκόμενος σε υπηρεσία, αφαίρεσε από πορτοφόλι συναδέλφου του μικρό χρηματικό ποσό.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση".

















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδικό Marianne: «Απίστευτο! Το ΔΝΤ ομολογεί ότι έκανε λάθος στην Ελλάδα και συνεχίζει ανενόχλητο...»

Περιοδικό Marianne: «Απίστευτο! Το ΔΝΤ ομολογεί ότι έκανε λάθος στην Ελλάδα και συνεχίζει ανενόχλητο...»

«Το μεγαλύτερο Ταμείο του πλανήτη μόλις παραδέχθηκε το λάθος του: υποτίμησε τις μοιραίες συνέπειες της λιτότητας που το ίδιο επέβαλε. Απλό λάθος υπολογισμού, λέει το ΔΝΤ, όμως οι συνέπειές του είναι τραγικές. Κι όμως, αυτοί που επέβαλαν τη λιτότητα συνεχίζουν να κάνουν σαν να μη συνέβη τίποτα...»
Με αυτά τα λόγια περιγράφει το γαλλικό περιοδικό Marianne την πρόσφατη ομολογία του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στους υπολογισμούς για τη δοσολογία της λιτότητας στην Ελλάδα.
«Είναι απίστευτο, σχεδόν αδύνατο. Τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξη της μεγάλης κρίσης ένας από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους του πλανήτη, ο διευθυντής του ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ -και μαζί με αυτό οι ευρωπαίοι ηγέτες, οι υπουργοί οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- υποτίμησαν σοβαρά τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που επεβλήθηκε στις υπερχρεωμένες χώρες» συνεχίζει το άρθρο του περιοδικού.
«Ναι, ναι, καλά διαβάσατε», υπογραμμίζει με έμφαση το περιοδικό «ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, ένας από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους του κόσμου, παραδέχεται στην 43 σελίδων έκθεσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου, ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος σε όλα. Και το λάθος προήλθε από ένα πρόβλημα υπολογισμού, από έναν πολλαπλασιαστή».
«Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία!», ο Μπλανσάρ αναγνωρίζει αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί περπατώντας για λίγο στις ρημαγμένες από τη λιτότητα αγορές των πόλεων της νότιας Ευρώπης, λένε οι συντάκτες, μιλώντας για τις τεράστιες συνέπειες της λιτότητας: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, πολυπληθείς διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας.
Το δε ασυγχώρητα σοβαρό είναι η διαιώνιση του λάθους, καταλήγουν οι συντάκτες.

Ειδικότερα, το «Μarianne» είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα που προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου. Από τα γαλλικά μίντια μόνο το κρατικό κανάλι France2 είχε κάνει μια σύντομη αναφορά, ενώ κατά τα άλλα το θέμα έχει περάσει στα ψιλά της έντυπης δημοσιογραφίας.
Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της «Μarianne» γίνεται συνεχής αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξαιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς...
«Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες.
Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρκτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
Το πρόβλημα είναι ότι τα δεδομένα αυτά ίσχυαν πριν από την κρίση, η οποία με την ανασφάλεια που έφερε στις χώρες, επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών.
Στο «Πανόραμα της Παγκόσμιας Οικονομίας» που δημοσίευσε το ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, αναγνωρίζει ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι πολλαπλασιαστές κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7, ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5.
Την πληροφορία αυτή το ΔΝΤ την έχει γράψει στα ψιλά του «Πανοράματος» και μόνο οι ιδιαίτερα έμπειροι αναλυτές μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας της.
Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ αναγνωρίζει αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί αλλά οι μεγάλοι εξπέρ στα γραφεία τους με τα κομπιουτεράκια τους φάνηκαν ανάξιοι να αντιληφθούν, γράφει το περιοδικό.
Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ' ό,τι αναμενόταν.
Οι συνέπειες ήταν ανυπολόγιστες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις. «Ο πολλαπλασιαστής δεν είναι κάτι που πέφτει εξ ουρανού», εξηγεί ο Ερίκ Εγέρ, οικονομολόγος στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών (OFCE). «Μεταβάλλεται ανάλογα με τις συγκυρίες: εξαρτάται από το σημείο του οικονομικού κύκλου στο οποίο βρισκόμαστε πάνω ή κάτω, από την πολιτική των γειτονικών χωρών, από το εάν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση στο νόμισμά μας».
»Μόνο συνυπολογίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία μπορούμε να εκτιμήσουμε τις συνέπειες μιας θεραπείας λιτότητας – και όχι εφαρμόζοντας έναν πολλαπλασιαστή επειδή λειτούργησε προηγούμενα, όταν η ανάπτυξη ήταν στο ραντεβού», υποστηρίζει ο Εγέρ.
Κι όμως, αυτά έκαναν τα λαμπρά μυαλά του ΔΝΤ, γράφουν οι συντάκτες του άρθρου.
Τώρα που η ομολογία είναι και γραπτή, απομένει να πεισθούν Κομισιόν και ΕΚΤ, χωρίς αυτό να θεωρείται άμεσα εφικτό, σημειώνουν οι συντάκτες της «Μarianne».
Παρατηρούν ότι τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η θεραπεία θα έλθει μέσα από τη θεραπεία λιτότητας και συνεχίζουν να υποτιμούν τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"


Τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου επισκέφτηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Τέρενς Κουίκ, στα πλαίσια των προσυνεδριακών συναντήσεων του κινήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αγγίζουν τον Δήμο Θηβαίων, μεταξύ των οποίων οι μειώσεις στις επιχορηγήσεις, με τον κ. Δήμαρχο να τονίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Δημοτική Αρχή για να ανταπεξέλθει ο Δήμος στις υποχρεώσεις του απέναντι στους προμηθευτές του, στους υπαλλήλους του και φυσικά στους δημότες. Ο κ. Δήμαρχος έθεσε επίσης υπόψη του κ. Κουίκ το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως και τα προβλήματα με τους Τσιγγάνους που διαμένουν στη συνοικία Πυρί Θηβών. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στα σημαντικά ζητήματα του Νοσοκομείου Θηβών, ζητώντας να γίνουν ενέργειες για την πρόσληψη συμπληρωματικού διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τονίζοντας όλες εκείνες τις παραμέτρους για την αναβάθμισή του. Παράλληλα τον ενημέρωσε για τη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων-Δήμων με Λίμνες, θέτοντας το θέμα των ανταποδοτικών από τις λίμνες Υλίκη και Παραλίμνη, τα οποία μέχρι σήμερα δεν λαμβάνει ο Δήμος, αν και οι δύο αυτές λίμνες, που αποτελούν ταμιευτήρες της Αθήνας, ανήκουν στην περιοχή του. Αναφορά έγινε επίσης και στο ζήτημα της Ανατολικής Παράκαμψης Θηβών αλλά και στις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να διατηρηθούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες της πόλης των Θηβών, που κινδύνευαν από το σχέδιο των συγχωνεύσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπαπαντή του Χριστού στην Αλυκή!


Ο εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  του Ιερού Ναού «Υπαπαντή του Χριστού», έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στις λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα  στην Αλυκή, επ’  ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής  του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ως ακολούθως:
Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου και ώρα 6η μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Γεωργίου.
Την Κυριώνυμον   ημέρα της εορτής, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το πρωϊ, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Πρωταθλητές χειμώνα

AEL-Milon.Thimitriathis
Οι παίχτες της ομάδας μπάσκετ της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς (που φέτος δείχνει να είναι η σεζόν της) στο παιχνίδι που έδωσαν την Κυριακή 20/1 στο κλειστό γυμναστήρο Λιβαδειάς (δεύτερο στο 2013, αλλά πρώτο στην έδρα τους) έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν, πήραν τη νίκη που ήθελαν και... στρογγυλοκάθονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μόνοι, με τον άτυπο τίτλο των «πρωταθλητών χειμώνα» έχοντας, πλέον και απόσταση 2 νικών από τους διώκτες τους (η ομάδα του Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας είχε απρόσμενη απώλεια βαθμών καθώς έχασε στην έδρα της από την Α.Ε. Πεντέλης).
Στο παιχνίδι που έδωσαν με αντίπαλο την πολύ καλή ομάδα του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο Μίλων», για την 11η αγωνιστική, που ολοκλήρωσε τον α’ γύρο (πρώτο μισό) του προγράμματος του πρωταθλήματος του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου, της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της σεζόν 2012-2013, επικράτησαν δίκαια με 79-66, πετυχαίνοντας την ένατη (9η) σερί νίκη και πάνε... «με τις μηχανές στο φουλ» για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Β’ Εθνική.


Το ματς
Οι παίχτες του Νίκου Χρυσόγελου συνέχισαν το εκπληκτικό σερί και πανηγύρισαν μια ακόμη νίκη αν και το ματς μέχρι την ολοκλήρωση και του β’ 10λεπτου έδειχνε οτι θα είναι «γκραν-γκινιόλ».  Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πάρα πολύ «σκληρά καρύδια», τουλάχιστον όσο οι δυνάμεις τους τούς το επέτρεψαν αφού το ρόστερ τους δεν είναι τόσο πλούσιο όσο των γηπεδούχων. Μπήκαν πάρα πολύ δυνατά και το πρώτο 10λεπτο έληξε με δικό τους, ελάχιστο, προβάδισμα, 17-18. Το ίδιο έκαναν και στο β’ 10λεπτο και «συνεπικουρούμενοι» και από κάποια «φαλτσο»-σφυρίγματα που εκνεύρισαν σε μεγάλο βαθμό τον Χρυσόγελο (γι’ αυτό και πήρε και τεχνική ποινή) πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2 πόντους, 37-39.
Προφανώς στα αποδυτήρια ο κόουτς «Χ» «έτριξε τα δόντια» στους παίχτες του οι οποίοι στο 3ο 10λεπτο μπήκαν… αγνώριστοι. Με εκπλητική άμυνα που έφερε σερί 23-9 (!) πήραν προβάδισμα 12 πόντων (60-48) Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ψυχολογία ήταν με το μέρος τους, βρήκαν πολύ πιο εύκολα διαδρόμους προς τα καλάθι και η διαφορα έφτασε και στους 20 πόντους. Στα τελευταία λεπτά οι ομάδες χαλάρωσαν, οι προπονητές έβαλαν και τους παίχτες οι οποίοι δεν είχαν παίξει και έτσι γράφτηκε το τελικό 79-66.


Οι πρωταγωνιστές
Πολύ καλός σε ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν ο Τάσος Δημητριάδης, ο οποίος (αν και ερχόταν σπό ίωση) σκόραρε πάλι πάνω από 20 πόντους (21 με 1 τρίποντο). Αυτή την φορά, όμως, είχε άξιο συμπαραστάτη στα δύσκολα τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους ενώ και ο Δημήτρης Παπαντωνίου έδωσε λύσεις και στο σκοράρισμα εκτός από την οργάνωση, σημειώνοντας 17 με 2 τρίποντα (ειδικά το ένα ήταν σε «νεκρό χρόνο» με ταμπλό!) Καίρια «χτυπήματα», με 3 τρίποντες «βόμβες» έδωσε και ο Σπύρος Γρύλλης.
Α.Ε. Λιβαδειάς (Νίκος Χρυσόγελος): Βλάχος, Δέλλιος 5(1), Κακοσαίος, Τερματζίδης, Παπαντωνίου 17(2), Γρύλλης 9(3), Δελέγκος 2, Σταμάτης 5(1), Παπαδόπουλος 20, Δημητριάδης 21(1).
Α.Ο.Ν.Σ. «Ο Μίλων» (Παναγιώτης Πανούλιας): Παπανικολόπουλος 3(1), Μπίκας 6, Αντωνόπουλος 5, Μέντζος 2, Συρανίδης, Βουρλίτης 23(2), Καραχοντζίδης 11(1), Κακλαμανάκης 6, Μούστα 6, Σουλινάρης, Κρασσόπουλος 4.
Διαιτητές ήταν ο Βαλάντης-Παναγιώτης Κοντίλης (Α2 Εθνικής κατηγορίας, Χίου) και ο Λεωνίδας Σοφιανόπουλος (Α2 Εθνικής κατηγορίας, Αχαΐας-Ηλείας).


Και τώρα το μεγάλο ματς με Α.Σ. Παπάγου
Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται, στο επόμενο παιχνίδι καθώς οι της Α.Ε.Λ. έχουν εντός έδρας πάρα πολύ δύσκολη αναμέτρηση, καθοριστικής σημασίας. Για την 12η αγωνιστική (πρώτη του β’ γύρου) την προσεχή Κυριακή 27/1, στις 17:00’, θα υποδεχθούν την ομάδα του Α.Σ. Παπάγου, την μόνη από την οποία έχουν ηττηθεί(!)



«Απειλή» και άλλης αποχώρησης!
Η ομάδα του Α.Ο. Ιεράπετρα ήταν η πρώτη που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, αλλά ενδέχεται να μην είναι η τελευταία. Οι άνθρωποι του Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας «απειλούν» επίσης με αποχώρηση. Η καθοριστική απόφαση θα παρθεί αύριο (Τετάρτη 23/01) που θα συνεδριάσει το δ.σ. της ομάδας. Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι εξοργισμένοι από τις "σφαγιαστικές", όπως τις χαρακτηρίζουν, διαιτησίες που έχουν συναντήσει μέχρις στιγμής, κάτι που τους έχει φέρει στα πρόθυρα… αποχώρησης.  Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα έξοδα μετακίνησης είναι τόσο πολλά που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος εφόσον αντιμετωπίζονται με τέτοια προκατάληψη από τους «γκρι» τη φετινή σεζόν...


Μπάσκετ - Γ’ Εθνική - νότος - 2ος όμιλος
11η αγωνιστική (τελευταία α’ γύρου)
Κυριακή 20/01/2013
16:00’
Α.Ε. Εξω Παναγίτσας - Γ.Σ. Εργοτέλης 56-109
Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας - Α.Σ. Πεντέλης 63-68
17:00’
Γ.Σ. Κορωπίου - Α.Σ. Παπάγου 79-78
Α.Ε. Λιβαδειάς - Α.Ο.Ν.Σ. «Μίλων» 79-66
- Α.Ο. “Ιωνικός” Νίκαιας - Α.Ο. Ιεράπετρα (α.α.)  20-0
- Ρεπό: Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου


H βαθμολογία του α’ γύρου (σε 11 αγώνες)
1. Α.Ε. Λιβαδειάς 19 (9-1, 793-674)
2. Α.Ο. ¨Ιωνικός¨ Νικαίας 17 (7-3, 684-594)
-. Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας 17 (7-3, 744-622)
4. Γ.Σ. Κορωπίου 16 (6-4, 776-698)
-. Γ.Σ. Εργοτέλης 16 (5-4, 704-654)
-. Α.Σ. Παπάγου 16 (6-4, 688-661)
-. Α.Ο. Πολυκράτης Σάμου 15 (5-5, 690-661)
8. Α.Ε. Πεντέλης 15 (5-5, 696-645)
9. Α.Ο.Ν.Σ. «Μίλων» 13 (3-7, 648-637)
10. Α.Ε. Εξω Παναγίτσας 11 (1-9, 593-896)
11. Α.Ο. Ιεράπετρα 9 (0-10, 466-740) (Εχει ένα μηδενισμό)
* Ολες οι ομάδες έχουν κάνει το ρεπό τους.


Επόμενη αγωνιστική
(12η, πρώτη β’ γύρου)
Κυριακή 27/01/2013
16:00’
Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας - Γ.Σ. Εργοτέλης
17:00’
Α.Ε. Λιβαδειάς - Α.Σ. Παπάγου
Α.Ε. Εξω Παναγίτσας - Α.Ο.Ν.Σ. «Μίλων»
Α.Ο. “Ιωνικός” Νίκαιας - Α.Ε. Πεντέλης
Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου - Α.Ο. Ιεράπετρα (20-0 α.α.)
Ρεπό: Γ.Σ. Κορωπίου. _
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν κινδυνεύει καθόλου η συνδεδεμένη ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών από τις ζημιές

Δεν κινδυνεύει καθόλου η συνδεδεμένη ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών από τις ζημιές
Επειδή, οι ενισχύσεις του βάμβακος είναι συνδεδεμένες με την παραγωγή, πάρα πολλοί αγρότες ανησυχούν μήπως δεν πιάσουν ένεκα της προσβολής από το πράσινο σκουλήκι το ελάχιστο όριο αποδόσεων και δεν θα πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση. Σ’ αυτό όμως κάνουν λάθος, διότι πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσοστό προσβολής έχει υπολογιστεί, δηλαδή η μείωση που υπέστη η παραγωγή τους, το όριο της προσβολής προστίθεται στην παραγωγή τους.
Δηλαδή δεν κινδυνεύει καθόλου η συνδεδεμένη ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Α. Τσαυτάρης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη.

Επίσης, σχετικά με τους βαμβακοπαραγωγούς ο υπουργός ανέφερε τα εξής: «Οι βαμβακοπαραγωγοί είχαν ζημιές από πλημμύρες, χαλάζι και από άλλες φυσικές καταστροφές. Αυτά έχουν αποτιμηθεί από τον ΕΛΓΑ και οι αποζημιώσεις είναι περίπου 40 εκατ. €, τα οποία θα δοθούν εντός των ημερών.

Σε ότι αφορά τώρα τις βιολογικές καταστροφές, όπως είναι το πράσινο σκουλήκι. Σε κάποια χωράφια οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι έγινε μεγάλη ζημιά. Σας γνωρίζω, κάτι το οποίο ξέρουν και οι αγρότες, ότι έως πέρυσι, οι ζημιές που πληρώνει ο ΕΛΓΑ για καταστροφές που αποδίδονται σε βιολογικούς παράγοντες, δεν είναι επιλέξιμες. Τώρα κάνουμε προσπάθεια έτσι ώστε αυτές οι ζημιές αν θα πληρώσει ο γεωργός κάτι παραπάνω ως ασφάλιστρο για το στρέμμα, ώστε αν κάποιοι υποστούν ζημιά από το πράσινο σκουλήκι να μπορεί ο ΕΛΓΑ να τους καλύπτει. Με τη νέα ΚΑΠ από 1/1/2014 θα καλύπτονται όλα αυτά, ακόμα  και οι καταστροφές που αποδίδονται σε βιολογικά αίτια».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 5χρονη έχει κάνει 321 επεμβάσεις!



Το άτυχο κοριτσάκι έπεσε μέσα σε βραστό νερό και για περισσότερους από έξι μήνες ήταν στην εντατική, καθώς τα τραύματα της ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί της έδιναν μόλις 5% πιθανότητες για να επιζήσει.
Ωστόσο, σήμερα έπειτα από 321 χειρουργικές επεμβάσεις η μικρή Tilly κατάφερε να βγει νικήτρια.

Οι γονείς του παιδιού μιλώντας για το ατύχημα του παιδιού τους είπαν:

«Πέντε φορές ήμασταν έτοιμοι για κηδεία.

Η Tilly έπεσε στο νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα στο καυτό νερό.

Αυτά τα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να υποφέρει τόσο πολύ το παιδί μας.

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι είμαστε τόσο ευτυχισμένοι που η Tilly θα γίνει καλά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται πάλι καταιγίδες και χιόνια



Μεταβολή αναμένεται...
να παρουσιάσει το βράδυ της Τετάρτης ο καιρός.

Κύρια χαρακτηριστικά οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά. Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί. Άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Το πρωί η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το πιο παγωμένο μέρος του κόσμου! Αφήνουν κάρβουνα να καίνε για να κάψουν νεκρούς!


Το χωριό Ουμιάκοφ της Ρωσίας κατέχει τον τίτλο του πιο παγωμένου κατοικημένου μέρους στον κόσμο, καθώς εκεί έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία...σε μέρος που κατοικείται μόνιμα στον κόσμο. Ο υδράργυρος στο ρωσικό αυτό χωριό έχει αγγίξει τους… -71,2 C.

Οι περίπου 500 κάτοικοι του Ουμιάκοφ αντιμετωπίζουν προβλήματα εντελώς διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πόλεων ανά τον κόσμο που πλήττονται περιστασιακά από το κρύο.

Για παράδειγμα οι κάτοικοι υποχρεούνται να έχουν συνεχώς σε λειτουργία τη μηχανή των αυτοκινήτων τους καθώς φοβούνται πως αλλιώς δεν… θα ξαναπάρουν μπροστά ποτέ!

Ενα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι με την… ταφή των νεκρών. Συνήθως, όταν πεθάνει κάποιος για να ταφεί θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες, γιατί τόσος χρόνος απαιτείται για να σκαφτεί ένας λάκκος!

Πρωτού αρχίσουν το σκάψιμο του λάκκου θα πρέπει να αποψύξουν επαρκώς τη γη. Για το λόγο αυτό ανάβουν μια φωτιά και αφήνουν τα κάρβουνα να δημιουργήσουν μόνα τους το λάκκο. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για αρκετές ημέρες έως ότου η οπή είναι αρκετά βαθύ για να θάψει το φέρετρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος:«Ο κόσμος μας ζει ένα όνειρο»

«Ο κόσμος μας ζει ένα όνειρο»

Χαρούμενοι για την πορεία του Λεβαδειακού στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι οπαδοί της ομάδας, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τεχνικός των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος.


Ικανοποιημένος από την πορεία του Λεβαδεικού στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου».

Μάλιστα, ο προπονητής των Βοιωτών μίλησε και για το πώς την βιώνουν οι οπαδοί του συλλόγου, οι οποίοι ονειρεύονται ακόμη και έξοδο στην Ευρώπη με τον ίδιο, όμως, να κρατάει… χαμηλά την μπάλα.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

Για το αν περίμενε πως ο Λεβαδειακός θα τα πήγαινε τόσο καλά στο πρωτάθλημα στην αρχή της σεζόν:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα πως θα μπορούσαμε να τα πάμε τόσο καλά. Σκοπός μας αρχικά ήταν να κάνουμε μια καλύτερη σεζόν από την περσινή και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας εύκολα. Από την αρχή του πρωταθλήματος παίζαμε καλή μπάλα, αλλά δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα. Τώρα η βαθμολογική μας συγκομιδή είναι μια δικαίωση και για τους κόπους των παιδιών».


Για την «κοιλιά» που κάνουν άλλες ομάδες και αν κινδυνεύει να κάνει και ο Λεβαδειακός:

«Εμείς την “κοιλιά” μας την κάναμε στην αρχή. Δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και αυτό είναι καλό για εμάς».

Για το αν και εκείνος σκέφτεται την έξοδο στην Ευρώπη:

«Αυτή η αισιοδοξία πηγάζει από τα παιδιά, αφού η ομάδα είναι καλή. Απλά στην αρχή δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που θα θέλαμε. Ωστόσο, από μια φάση και μετά δείξαμε πως μπορούμε να τα πάμε καλά. Παρόλα αυτά θέλουμε και μια ενίσχυση, γιατί τα βγάλαμε πέρα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο με 13 και 14 παίκτες. Δεν τολμούμε να σκεφτούμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Αν είναι να έρθει θα έρθει μόνο της. Για τον κόσμο είναι ένα όνειρο να βλέπει τον σύλλογο να κάνει μία τέτοια πορεία στο πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον να δει την ομάδα στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία χρόνια την έβλεπε συνήθως να χαροπαλεύει για την παραμονή της».

Για τους αντιπάλους που φοβάται ενόψει πλέι οφ:

«Τον Παναθηναϊκό. Έχει και όνομα και ρόστερ. Πιστεύω πως το υλικό που έχει είναι πολύ καλό. Εκτός αυτού για εμένα είναι εντυπωσιακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα και παρά το γεγονός πως έχει νέα παιδιά παίζει καλό ποδόσφαιρο».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ: Διευρύνθηκαν οι κατηγορίες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου


ΔΕΗ: Διευρύνθηκαν οι κατηγορίες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
Διευρύνθηκαν οι κατηγορίες δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ και παράλληλα αυξήθηκε η έκπτωση που παρέχεται σε όσους τη δικαιούνται, μέχρι και ποσοστό 42%, από 30% που ίσχυε πριν, όπως δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Ι. Παπάζογλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπάζογλου, δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, είναι πλέον και τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ενώ υπενθύμισε ότι το τιμολόγιο έχει σχεδιαστεί για όσους έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα, έως 12.000 ευρώ, συν 3.000 για κάθε τέκνο, για άτομα που πάσχουν από αναπηρία 67% και άνω και για τους μακροχρόνια άνεργους.
Υπενθύμισε ακόμη ότι, οι αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο υποβάλλονται τηλεφωνικά, με αστική χρέωση, στον αριθμό 210 9298000 και οι καταναλωτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από το Κοινωνικό Τιμολόγιο οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους έναν πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστός τραγουδιστής αδερφός της Νένας Χρονοπούλου



Ένα παράξενο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στη Νένα Χρονοπούλου, καθώς η ηθοποιός ανακάλυψε ύστερα από 34 χρόνια ότι έχει έναν αδερφό. Ο λόγος για τον τραγουδιστή Στάθη Ξένο, με τον οποίο μάλιστα η Νένα είχε έρθει πολύ κοντά τελευταία, καθώς τρεις μήνες πριν είχε συναντηθεί μαζί του, αφού του είχε γράψει τραγούδια για τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Η σχέση των δύο ήταν φιλική μέχρι πριν λίγες μέρες, όταν ο Στάθης Ξένος της αποκάλυψε ότι είναι αδέλφια.

«Ένα βράδυ κοιτούσαν φωτογραφίες του παρελθόντος. Σε μία από αυτές που έβλεπε η Νένα, αντίκρισε τον εαυτό της στο σπίτι του Στάθη σε ηλικία 16 ετών! Έκπληκτη αναρωτήθηκε πώς βρέθηκε στα χέρια του», λέει πηγή στην «Espresso».

Ο τραγουδιστής αποκάλυψε στην ηθοποιό πως την εν λόγω φωτογραφία του την έδωσε η μητέρα του, λέγοντας πως το κορίτσι που βλέπει δεν είναι κάποια που μοιάζει στη Νένα Χρονοπούλου, αλλά η ίδια η ηθοποιός και είναι αδερφή του!

Αν και ο Στάθης γνώριζε ότι η Νένα είναι αδερφή του, δεν της το αποκάλυψε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς δεν ήθελε να αναστατώσει τη ζωή της.

Τελικά, η Νένα και ο Στάθης έκαναν εξέταση DNA όπου πιστοποιήθηκε το γεγονός ότι είναι αδέλφια από τον ίδιο πατέρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο Πέτρος Ευθυμίου είχε ζητήσει από τον Παπανδρέου να μη μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ

Και ο Πέτρος Ευθυμίου είχε ζητήσει από τον Παπανδρέου να μη μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το ποιοί και πώς αποφάσισαν να ζητήσει η Ελλάδα τη συνδρομή του ΔΝΤ στις αρχές του 2010. Πρώτος ξεκίνησε τις αποκαλύψεις ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προαποφασίσει την έλευση του ΔΝΤ. Παρόμοια μαρτυρία καταθέτει και ο Πέτρος Ευθυμίου. Σε εκείνο το μοιραίο Ατυπο υπουργικό συμβούλιο της 22ης Απριλίου 2010, μια ημέρα δηλαδή πριν ο Γιώργος Παπανδρέου κηρύξει από το Καστελλόριζο την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, συμμετείχαν και οι τότε κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Παπουτσής. Ο Πέτρος Ευθυμίου εκείνη την εποχή ήταν πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής στον ΟΑΣΕ και άκουσε με έκπληξη τον Παπανδρέου να θέτει θέμα προσφυγής της χώρας σε διεθνή βοήθεια στην οποία θα συμμετείχε το ΔΝΤ. Ο κ. Ευθυμίου, όπως αναφέρουν τα Νέα, πήρε το λόγο φρικαρισμένος για να τονίσει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και ανέφερε την εμπειρία που εκείνος αποκόμισε από τις συχνές επισκέψεις του στην Ουκρανία, την οποία είχαν ήδη καταστρέψει οι συνταγές του ΔΝΤ. «Πρόεδρε μην επιτρέψεις να τεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Αν συμβεί, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τέλος της χώρας, της παράταξης και το δικό σου» είπε ο Πέτρος Ευθυμίου ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου τον κοίταζε απαθής. Αμέσως μετά, εξίσου απαθής, ο τότε Πρωθυπουργός σήμανε το τέλος της συνεδρίασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι απίστευτες οδηγίες που δόθηκαν στους υπαλλήλους της Τρόικα στην Αθήνα εξαιτίας της τρομοκρατίας

Οι απίστευτες οδηγίες που δόθηκαν στους υπαλλήλους της Τρόικα στην Αθήνα εξαιτίας της τρομοκρατίας

Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα βίας δεκάδες υπάλληλοι των Βρυξελλών οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στην Αθήνα από την Τρόικα έχουν τρομοκρατηθεί και έχουν λάβει απίστευτες οδηγίες να προσέχουν και να λαμβάνουν αυξημένες προφυλάξεις. Οι οδηγίες δόθηκαν, όπως αναφέρουν τα Νέα, από το στρατηγείο των Βρυξελλών και οι πληροφορίες λένε ότι τους ζητήθηκε να κυκλοφορούν...κακοντυμένοι, να αποφεύγουν τις καλές γραβάτες και τα ακριβά μανικετόκουμπα ενώ αν είναι ξανθοί ή έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά να τα καλύπτουν με τραγιάσκες ή ρεπούμπλικες! Επιπλέον έχουν την οδηγία όταν ερωτώνται πού εργάζονται να απαντούν σε Οίκο μόδας ή κάτι παρόμοιο και ότι έχουν αποσπασθεί στην Αθήνα!
Διαβάστε Περισσότερα »

1.124 άτομα συνελήφθησαν για χρέη στο Δημόσιο..

 
Στις 1.124 ανήλθαν οι συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο και λοιπά φορολογικά αδικήματα το εννεάμηνο του 2012, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΑΣ που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. 



Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, το... συνολικό ποσό της οφειλής των συλληφθέντων προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 1.551.772.343,07 ευρώ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, επισημαίνει ο υπουργός, «οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν επιπλέον 202 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, στο πλαίσιο των οποίων εκδηλώθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ενέργειες, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις των υπαιτίων, λόγω προηγούμενης διευθέτησης των χρεών τους προς το Δημόσιο, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται στα 60.091.642,63 ευρώ».

Το έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΔΟΕ Στερεάς:Απίστευτη κομπίνα 12 εκατ. ευρώ με αόρατα σεμινάρια!

Εργατοϋπαλληλικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ΙΕΚ, εκπαιδευτές αλλά και απλοί εργαζόμενοι εξαφάνισαν καλά 12 εκατ. ευρώ από κονδύλια δήθεν για να εκπαιδευτούν σε διάφορα (ανύπαρκτα) σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης!

Σύμφωνα με το
...
πολυσέλιδο-καταπέλτη του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας έρχεται στο φως όλη η κομπίνα που είχε στηθεί μέχρι και το 2009!

Έτσι λοιπόν έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων και πέτυχαν να δικαιολογήσουν «αόρατα» σεμινάρια σε εργαζομένους!

Όπως αναφέρεται τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα( Λαμίας, Ναυπάκτου και Χανίων), το επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο εμπορικός σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε Λαμία και Λάρισα στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ).

Μάλιστα, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και από τα παρουσιολόγια που εμφάνισαν οι εμπλεκόμενοι ως αποδεικτικά στοιχεία για να πληρωθούν από την ανάδοχο του έργου, πλαστογραφώντας τις υπογραφές των καταρτιζόμενων εργαζομένων που υποτίθεται παρακολούθησαν τις ώρες των σεμιναρίων. Το 90% των «συμμετεχόντων» σε σεμινάρια δεν αναγνώρισε στην κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ την υπογραφή του.

Οπως εκτιμάται, τα περισσότερα από τα 12 εκατ. ευρώ του κοινοτικού προγράμματος φέρεται να διασπαθίστηκαν καθώς επρόκειτο για φάμπρικα υλοποίησης σεμιναρίων που κατέληξαν «φαντάσματα», αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν φτάσει στο σημείο να μην επιστρέφουν τον αναλογούντα ΦΠΑ για τα κοινοτικά κονδύλια που διαχειρίστηκαν.

Ηδη έχει προταθεί ενδελεχής έλεγχος (έχει ξεκινήσει στα Χανιά) από όλα τα τοπικά παραρτήματα του ΣΔΟΕ ανά την επικράτεια, καθώς μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ «περιέργως» (;) έγιναν απόπειρες διάρρηξης στα γραφεία των εργατικών κέντρων Λαμίας και Χανίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Προς πληρωμή ενισχύσεις ύψους 30 εκατ. σε κτηνοτρόφους


Υπεγράφη η σχετική απόφαση

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον η καταβολή ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους ύψους 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από την ενεργοποίηση του Κανονισμού «de minimis» μετά τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Ειδικότερα, μέσω του «de minimis» ενισχύσεις θα λάβουν οι χοιροτρόφοι (7 εκατ. ευρώ), οι πτηνοτρόφοι (5,5 εκατ. ευρώ) και οι δραστηριοποιούμενοι στην παραγωγή αιγοπρόβειου- βόειου κρέατος και γάλακτος (12,5 εκατ. ευρώ).

Η καταβολή της ενίσχυσης θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα αρχίσει από τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των πεδινών περιοχών για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι με βάση τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2012.

Αμέσως μετά, θα καταβληθεί η ενίσχυση στους χοιροτρόφους και πτηνοτρόφους, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι με την Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ) και το Υπουργείο Οικονομικών.

Θα ακολουθήσει η πληρωμή του «de minimis» για τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των ορεινών περιοχών, η οποία και θα γίνει μαζί με την πληρωμή του άρθρου 68 του έτους 2012, που προβλέπει ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Συνολικά δηλαδή στους κτηνοτρόφους θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ (25 εκατ. ευρώ de minimis συν 5 επιπλέον στο πλαίσιο του άρθρου 68, όπως προβλέπεται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

«Υλοποιούμε με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε εξαγγείλει» δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, «την πληρωμή του de minimis στους κτηνοτρόφους για τη στήριξή τους σε μια κρίσιμη περίοδο όπου οι τιμές των ζωοτροφών δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στις εκμεταλλεύσεις τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Φιλήθηκαν στο στόμα Βίσση - Μπάρμπα!


Φιλιά στο στόμα, αφιερώσεις όλο νόημα...



ζεϊμπεκιές στην πίστα και ένα λουλούδι να στολίζει το αβυσσαλέο ντεκολτέ, είχε η επίσκεψη της Βάνας Μπάρμπα στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Άννα Βίσση!
Η γνωστή ηθοποιός καθόταν με γυναικοπαρέα σε ένα από τα πρώτα τραπέζια, με αφορμή την ονομαστική εορτή της Σαμάνθας Αποστολοπούλου, το βράδυ της Παρασκευής.

Από νωρίς έδειξε σύμφωνα με πληροφορίες του star, τις άγριες διαθέσεις της η Βάνα: μόλις η Άννα Βίσση ενημέρωσε τον κόσμο για την παρουσία της στο μαγαζί... 10 πανέρια λουλούδια (σε πεντάδες παρακαλώ) έριξε στα πόδια της η ηθοποιός!

Με ένα ροζ γαρύφαλλο ανάμεσα στο στήθος, το κοτσάνι του οποίου κατέβαζε ακόμα πιο χαμηλά το ντεκολτέ της Βάνας, η ηθοποιός δεν σταμάτησε να τραγουδά της επιτυχίες της τραγουδίστριας!

Μάλιστα, δεν δίστασε να... ξαπλώσει επάνω στη σκηνή όταν η Άννα Βίσση της αφιέρωσε όλο νόημα το «Μόνη Μου», ενώ στο τέλος του τραγουδιού την φίλησε στο στόμα!

Στο δεύτερο πρόγραμμα της τραγουδίστριας, το σόου Μπάρμπα συνεχίστηκε, με την ηθοποιό να χορεύει ζεϊμπέκικο, στους ρυθμούς του «Δεν Πάω Πουθενά» του Βασίλη Καρρά.

Ναι, σε αυτό το τραγούδι... έπεσε και το δεύτερο φιλί στο στόμα!

http://newpost.gr/var/photos/blog/gallery/210113165217_7839.JPG

http://newpost.gr/var/photos/blog/gallery/210113165219_9276.JPG

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Βραβεύτηκε η φωτογραφία – ντροπή για την Ελλάδα


Σάλος στο διαδίκτυο από το στιγμιότυπο που πολλοί αμφισβητούν...



Έτυχε εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται εκεί. Ο φωτογράφος Αλεσάντρο Πένζο πάτησε το κουμπί και η σκηνή του νεαρού Μαροκινού Μοσταφά Ελ Μουζνταχίρ να σηκώνεται στον αέρα χτυπημένος από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από μαινόμενους ντόπιους ρατσιστές στην πόλη της Κορίνθου, «κλείδωσε» μια για πάντα.

Και όχι μόνο αυτό, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η εν λόγω φωτογραφία έδωσε στον Πένζο το βραβείο φωτογραφίας Τέρι Ο'Νιλ. Όχι βέβαια μόνο αυτή, αλλά μία σειρά από φωτογραφίες με θέμα μία ομάδα νεαρών μεταναστών από το Αφγανιστάν ηλικίας 14-18 ετών, στην προσπάθειά τους να μεταβούν παράνομα από την Κόρινθο προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, ο Πένζο ομολόγησε ότι μετά το περιστατικό πήγε ο ίδιος στο νοσοκομείο να επισκεφτεί το νεαρό μετανάστη για να τον βρει περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς που του διεμήνυαν ότι οφείλει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 15 ημερών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αινίγματα της αρχαίας Θήβας ζητούν απαντήσεις

Ομιλία του αρχαιολόγου Βασίλη Αραβαντινού στην Αμερικανική Σχολή


Πού πραγματικά  βρισκόταν το μυκηναϊκό ανάκτορο  των Θηβών; Το ερώτημα  είναι  άμεσο,  ο αρχαιολόγος  όμως  και ειδικός στη Γραμμική Β΄ γραφή δρ Βασίλης Αραβαντινός  δεν πρόκειται να  απαντήσει  ευθέως στην ομιλία  του, που θα  δοθεί  την Τρίτη  στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (Αναπήρων Πολέμου 9) στις 7 το βράδυ  με θέμα  «Τα μεγάλα αινίγματα της μυκηναϊκής ανακτορικής Θήβας».

Ο λόγος είναι  απλός: Μόλις πριν από  λίγους  μήνες, το καλοκαίρι που  πέρασε  άρχισε ο  ίδιος την ανασκαφή  του κεντρικού ανακτορικού κτηρίου της μυκηναϊκής Θήβας  _σε απαλλοτριωμένο  οικόπεδο μέσα στη σύγχρονη πόλη_ η οποία,  όπως  πιστεύει   δεν  είναι μόνον αναγκαία  αλλά είναι  και  ο μοναδικός  τρόπος «προς την οριστική λύση ενός αινίγματος, που ήδη συμπλήρωσε έναν αιώνα». Και  εξηγούμαστε:
Για πολλές δεκαετίες  η  κυρίαρχη άποψη   είναι,  ότι το ανάκτορο,  η λεγόμενη «Καδμεία» (από το  όνομα του μυθικού  ιδρυτή των Θηβών,  του Κάδμου) βρίσκεται εκεί ακριβώς  όπου  έχει  αποκαλυφθεί το γνωστό κτιριακό συγκρότημα. Νεώτερα  ευρήματα όμως, που  γέννησαν και  νέες  θεωρίες ανατρέπουν  την εικόνα, έτσι  ώστε   να  έχει προκύψει  πλέον  «Ενα από τα σοβαρότερα  προβλήματα της μυκηναϊκής αρχαιολογίας,  που  είναι το ζήτημα της ανασκαφής, της οριοθέτησης και χρονολόγησης του θηβαϊκού ανακτόρου»,  όπως  λέει  ο κ. Αραβαντινός με αρχαιολογική θητεία 30  ετών στην  έρευνα  και μελέτη της  Θήβας.
Ο  βασικότερος  λόγος της  σύγχυσης  είναι, ότι  η μυθολογική  παράδοση  του  Κάδμου συνδέθηκε ασμένως  με τα πρώτα  ανασκαφικά  ευρήματα  του ανακτορικού συγκροτήματος  (το 1921)  κι  αυτό δεν  άλλαξε, παρά  τα  στοιχεία που  άρχισαν  να  έρχονται στο φως από το 1963 -64  και μετά. Το καταπληκτικό  μάλιστα  είναι,  ότι οι ανακαλύψεις, που συνεχίστηκαν από τότε  και ως  σήμερα,  έγιναν σε απομακρυσμένα σημεία της Καδμείας,  εκτός του περιγράμματος του θεωρούμενου ανακτόρου!
Με  βάση τα  στοιχεία που προκύπτουν  από το Αρχείο  ενός  άλλου  μυκηναϊκού  ανακτόρου, αυτό  της  Πύλου, το προσωπικό διαφόρων βαθμίδων και ειδικοτήτων, που  θα πρέπει να απασχολούνταν εκεί  ξεπερνούσε τις 8000.Οπως επισημαίνει λοιπόν  ο κ. Αραβαντινός  η εξειδικευμένη εργασία , η διαμονή και ο επισιτισμός του αντίστοιχου σε αριθμούς προσωπικού των Θηβών θα απαιτούσε μια τεράστια  υποδομή, που θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δυνατότητες ενός ή ολίγων κτηρίων, που  έχουν  αποκαλυφθεί.
«Το  κεντρικό  κτήριο του ανακτορικού συγκροτήματος,, που είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται από το 1963-64 απέδωσε στην βορειοανατολική γωνία του  το Θησαυροφυλάκιο και  τρεις χώρους  από  όπου προέκυψαν  μικρά σύνολα πινακίδων και  σφραγισμάτων (το Δωμάτιο των Πίθων αλλά και  εργαστήριο επεξεργασίας μαλλιού).  Επίσης για πρώτη φορά υπολογίσθηκε  το πλάτος του κεντρικού κτηρίου ως διπλάσιο του αντίστοιχου του ανακτόρου της Πύλου. Η αιφνίδια καταστροφή του επισυνέβη σε περίοδο ακμής και δεν επέτρεψε την απομάκρυνση των πολυτίμων αντικειμένων του. Το ύψος των επιχώσεων, που το καλύπτουν, ως το επίπεδο των παρακείμενων οδών, είναι 5-6 μ.», λέει  ο  αρχαιολόγος.
Δεύτερο  αίνιγμα,  το  οποίο απαντήθηκε πάντως  πριν από μερικά χρόνια,  αφορούσε στην μυκηναϊκή οχύρωση της ανακτορικής Θήβας,  καθώς  χρειάστηκε  να περάσουν δεκαετίες  ώσπου να εντοπισθούν τμήματα θεμελίων σε αρκετά σημεία της περιμέτρου της ακρόπολης. Οπως λέει όμως ο  κ. Αραβαντινός «Η διαπίστωση, ότι η ανωδομή των κυκλωπείων τειχών συμπληρωνόταν με ωμοπλίνθους, φθάνοντας σε μεγάλα ύψη, όπως ίσχυε στο σύνολο των ακροπόλεων του αιγαιακού χώρου και της χεττιτικής  Μικράς  Ασίας έλυσε οριστικά το ζήτημα».

Τελευταίο,  αν  και  μεγάλο   αίνιγμα  είναι  η απουσία θολωτών τάφων, που χαρακτηρίζουν την Μυκηναϊκή  εποχή. Στην ομιλία του ο κ. Αραβαντινός θα αναφερθεί στον μοναδικό λαξευτό τάφο των Καστελλίων, που λειτούργησε στο μεγαλύτερο μέρος της ανακτορικής περιόδου και μάλιστα στη δεύτερη και τελευταία φάση του επεκτάθηκε, διαμορφώθηκε και τοιχογραφήθηκε σχεδόν στο σύνολό του. «Είναι ο μεγαλύτερος, γνωστός, θαλαμωτός τάφος και ο μόνος τοιχογραφημένος με έμψυχες παραστάσεις», λέει  ο ίδιος,  παρ΄ ότι επισημαίνει  ότι «Η αξιολόγηση του μνημείου ως δυναστικού, και η αποσύνδεσή του από τις όποιες μυθολογικές αναφορές και αγκυλώσεις, θα επιτευχθεί με την οριστική του δημοσίευση, στο Πρόγραμμα δημοσίευσης των μυκηναϊκών νεκροπόλεων».aliartos-boiotias.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο υγιέστατα κοριτσάκια έφερε στον κόσμο η έγκυος-τραυματίας της καραμπόλας


Δύο υγιέστατα κοριτσάκια έφερε στον κόσμο η έγκυος-τραυματίας της καραμπόλαςΔύο κοριτσάκια έφερε στον κόσμο, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η...
έγκυος γυναίκα από την Πτολεμαΐδα, που τραυματίστηκε στην διπλή καραμπόλα που έγινε το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία οδό.

Η γυναίκα ήταν στον 8ο μήνα της κύησης και, όπως έγινε γνωστό τόσο η ίδια όσο και τα μωρά είναι καλά στην υγεία τους.

Η πυκνή ομίχλη έφταιγε για την καραμπόλα

Στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε το πρωί σε περιοχές του νομού Ημαθίας, αποδίδει η Τροχαία τις δύο «καραμπόλες» οχημάτων που σημειώθηκαν στην Εγνατία οδό.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στις 8:20΄ στο 285ο και στο 286ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας - Κήπων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Π.Α.ΘΕ. (ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Πλατάνου Ημαθίας), συνέβησαν δύο ξεχωριστά τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή δεκαοκτώ και εννέα οχημάτων αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 78χρονης Ελληνίδας και τον τραυματισμό άλλων είκοσι έξι ατόμων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε το απόγευμα, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Τροχαία Βέροιας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σώθηκε τραυματισμένος κύκνος στην Υλίκη

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ