Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σκληραίνουν οι αγρότες: Απειλούν με μπλόκα από τον Εβρο ως την Κρήτη

Σκληραίνουν οι αγρότες: Απειλούν με μπλόκα από τον Εβρο ως την Κρήτη

Με τα πρώτα τρακτέρ να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο το ενδεχόμενο να καταφέρουν οι αγρότες να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να στήσουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, από τον Εβρο έως την Κρήτη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν χθες τους αγρότες από το βασικό τους στόχο να παρατάξουν τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού για όσο διάστημα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που προς το παρόν επιδίδεται σε... κατενάτσιο προσπαθώντας να δώσει κάποιες λίγες υποσχέσεις και την αμέριστη κατανόησή του ως... υποσχετική για το μέλλον.
Οι αγρότες δεν δείχνουν να ικανοποιούνται και έχοντας μαζί τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υπόσχονται την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους προαναγγέλλουν, για τις επόμενες ημέρες, περισσότερα τρακτέρ στους δρόμους και μπλόκα σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Οι εντολές του πρωθυπουργού που αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για το Κατάρ είναι σαφείς: Ο πρώτος και βασικός στόχος είναι να μην πετύχουν οι αγρότες να αποκλείσουν κεντρικές οδικές αρτηρίες, κυρίως τον ΠΑΘΕ αλλά και την σιδηροδρομική γραμμή.
Από εκεί και πέρα, αν κάποιες ομάδες καταφέρουν να ξεφύγουν να δοθούν αμέσως τελεσίγραφα και στη συνέχεια αν δεν υπάρξει ανταπόκριση να πραγματοποιούνται οργανωμένες επεμβάσεις που θα ανοίγουν τους δρόμους.
Φυσικά, όλα αυτά έχουν σχετική σημασία καθώς το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις.
Τι ζητάνε οι αγρότες
  • Να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί για τις καταστροφές από το πράσινο σκουλήκι,
  • Μα μην μειωθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου και να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο,
  • Να μειωθεί κατά 30% η τιμή του αγροτικού ρεύματος,
  • Να δοθούν άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος,
  • Να είναι αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και
  • Να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα.
Επίσης, ζητούν κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ, αλλά και να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή, που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014-2020.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδρομή διαρρηκτών στο Νεοχώρι Φθιώτιδας

ΝΕΟΧΩΡΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

Πάνω από 38 σπίτια έπεσαν θύμα ομάδας διαρρηκτών στο Νεοχώρι Φθιώτιδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται στους πρόποδες της Οίτης και σε υψόμετρο 1300 περίπου μέτρων και ως εκ τούτου πολύ εύκολα αποκλείεται από τις χιονοπτώσεις. Αυτό ακριβώς το γεγονός σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν και οι διαρρήκτες και κυριολεκτικά επέδραμαν σαρώνοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Λεία τους δεν ήταν από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι χρυσαφικά και από κυνηγετικά όπλα μέχρι τρόφιμα και ποτά.

Ενδεικτικό μάλιστα της …άνεσής τους ήταν και το ότι σε ένα από τα σπίτια τα οποία «επισκέφθηκαν», δεν δίστασαν και να μαγειρέψουν και μετά να καθήσουν να φάνε, νιώθωντας κυριολεκτικά …σαν στο σπίτι τους !

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών όταν τα αντίκρυσαν δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς Ρετούς Έλενα Παπαρίζου: Μας την παρουσιάζουν κορμάρα ενώ η αλήθεια είναι αυτή! [ΦΩΤΟ]

 Τη φωτογραφία ανέβασε στο προφιλ του ο κορυφαίος στιχουργός Ηλίας Φιλίππου, που βρέθηκε τα Χριστούγεννα με την Έλενα . Έτσι είναι η Έλενα σήμερα.
Μπαμπάτσικη με παραπάνω κιλά. Και την γουστάρουμε πολύ όπως είναι. Με τις «αδυναμίες» της και τα extra της. Ο κόσμος δεν ακολουθεί την Παπαρίζου για την εικόνα της. Ακολουθεί την Παπαρίζου για...


 την αυθεντικότητά της. Ακολουθεί την Παπαρίζου για την διαδρομή της και το πρότυπο ενός παιδιού από την Ομογένεια που είναι αγαθό και καλόκαρδο. Ακολουθεί την Παπαρίζου διότι ταύτισε την πορεία της με τον Μαυρίδη και τις επιτυχίες της με τον ερωτά τους. Όχι με τα σαχλά σχόλια-και καλά ρεπορτάζ-για την εικόνα της!


πηγή:gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές ημερομηνίες θα γίνεται η καταβολή των συντάξεων

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Το ΙΚΑ...


θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο ΟΓΑ και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών μια ημέρα μετά.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΣΩΠΙΑΣ


Το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου  στις 6.00 το βράδυ  στο CAFE-BAR «A'I'TH» Δ.Κατσέλη ,ο Σύλλογος Νεολαίας Ασωπίας θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας!
neolaiaasopias.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Μοσχοπόδι 70 Αυτοκινούμενα Τροχόσπιτα!

Για την Γενική Συνέλευση του 2013...
Πρώτο μέλημα ο αρχαιολογικός περίπατος και η εικονική πραγματικότητα...
Στο Μοσχοπόδι κατέφθασαν 70 περίπου αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη συνάντηση των για το 2013 ...
Είναι οι γνωστοί μας πλέον λάτρεις των αυτοκινούμενων, που θέλουν να μπαίνουν στο τροχόσπιτο και όπου τους βγάλει, αρκεί να είναι δάση ή ακρογιαλιές...
Είναι οι αυτοκινούμενοι, που το 2007 έφτασαν στο Μοσχοπόδι, ανήγγειλαν την ίδρυση της «Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων», με σκοπό της τη διάδοση του αυτοκινούμενου ως μέσου, την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των μελών της, την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στα μέλη της...
Είναι οι άνθρωποι που είδαμε να κάνουν δενδροφυτεύσεις και καθαρισμό στο Μοσχοπόδι, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οικογένεια Βλαχογιάννη...
Θα παραμείνουν στο Μοσχοπόδι το τριήμερο 25-27 Ιανουαρίου., σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη συνεστίαση, κόβοντας την πίτα με αξιόλογα δώρα για τον τυχερό του φλουριού και το πρωϊ της Κυριακής θα προχωρήσουν στην ετήσια συνέλευση, με τον απολογισμό του 2012 και το πρόγραμμα του 2013....
Χθες το πρωϊ πάντως, η ομάδα που έφτασε πρώτη, πήρε τους δρόμους για τους αρχαιολογικούς χώρους...
Με ξεναγό τον Δ. Κουτσοδήμο επισκέφθηκαν τον Ισμήνιο Λόφο, το Ιερό του Ηρακλή , την Οπλοθήκη, το ανάκτορο του Κάδμου και κατέληξαν στον Συνεδριακό Κέντρο, όπου “ξεναγήθηκαν” στην Εικονική πραγματικότητα...
Από ένα μέλος της Λέσχης όμως, δεν διέφυγε “λεπτομέρεια”, για την οποία πρότεινε και άμεση λύση....
Μέσα στον χώρο του Ιερού του Ηρακλή βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι μπετόν, η απομάκρυνση του οποίου απαιτεί χρόνο πέντε λεπτών και μέσο ένα μηχάνημα του Δήμου!viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντολή Ερντογάν για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Εντολή Ερντογάν για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, υπό τη μορφή βακουφιού ή ξένου πανεπιστημίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Το συγκεκριμένο θέμα -που αποτελεί πάγιο ελληνικό αίτημα- που παρουσιάζει η εφημερίδα «Χουριέτ» επανέρχεται κατά διαστήματα την τελευταία 10ετία στα τουρκικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις σχετικές πληροφορίες.
Οι εκδοχές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής είναι δύο: είτε θα λειτουργήσει ως πανεπιστήμιο ευαγούς ιδρύματος (βακούφι), είτε ως ξένο πανεπιστήμιο.
Για την πρώτη, θα επιτραπεί να ιδρυθεί εκ νέου η σχολή ως βακουφική ανώτερη σχολή, όπως αρκετές άλλες στην Τουρκία που υπάγονται στο Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας, αλλά έχουν διοικητική αυτονομία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Χουριέτ» η πιθανότητα να επαναλειτουργήσει η σχολή, με υπαγωγή σε ξένο πανεπιστήμιο είναι κάτι που είναι πιο εφικτό για την κυβέρνηση Ερντογάν. Αν γίνει αυτό, το νέο πανεπιστήμιο θα υπάγεται στη νομοθεσία της ξένης χώρας, ενώ θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί διμερής συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της ενδιαφερόμενης χώρας.
Μια τρίτη εκδοχή που υπάρχει στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης είναι να γίνει συνταγματική αναθεώρηση ούτως ώστε η Θεολογική Σχολή να επαναλειτουργήσει με το καθεστώς που είχε το 1971, όταν είχε κλείσει με απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Η απόφαση του 1971 αφορούσε όλες τις ιδιωτικές ανώτερες σχολές στην Τουρκία, οι οποίες και έκλεισαν, όμως δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε δημόσια πανεπιστήμια. Από τη ρύθμιση αυτή, εξαιρέθηκαν οι σπουδαστές του ανώτερου τμήματος της Θεολογικής Σχολής.
Όπως αναφέρει η «Χουριέτ», η κυβέρνηση μελετά όλες τις πιθανές εκδοχές και σημειώνει προς την ελληνική πλευρά πως η όποιες αποφάσεις ληφθούν θα εξαρτηθούν και από την... πορεία των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.
Το πρόβλημα που γεννά η επαναλειτουργία της
Βέβαια, αν υπερισχύσει η τρίτη εκδοχή, θα γεννηθεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την Τουρκία, καθώς θα πρέπει να αναγνωριστεί το ίδιο δικαίωμα σε όλες τις μουσουλμανικές και μη ομάδες της Τουρκίας.
Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να σημαίνει πως θα έπρεπε να ιδρυθούν ιδιωτικές σχολές για τους Αρμένιους, τους Εβραίους, τους ορθόδοξους Άραβες, τους καθολικούς Άραβες, τους σουνίτες μουσουλμάνους και τους σιίτες (αλεβίδες) μουσουλμάνους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο αμετανόητος χουντικός Νικόλαος Ντερτιλής

Πέθανε, δύο μήνες μετά το γιο του, ο αμετανόητος χουντικός Νικόλαος Ντερτιλής

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 93 ετών ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης Νικόλαος Ντερτιλής που νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και εγκεφαλικό. Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973, έπειτα από την κατάθεση του οδηγού του τζιπ του. Η συμμετοχή του στο πραξικόπημα Ο Ντεριλής θεωρούταν από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967 αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο καταλαμβάνοντας πολλές κρίσιμες υπηρεσίες. «Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα», είχε πει. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ντερτιλής και το τάγμα του βγήκαν για να «ελέγξουν 28 στόχους... Τέσσερις παρά δέκα το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση... ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει και η Δικτατορία επιβλήθηκε στην Ελλάδα για επτά πέτρινα χρόνια. Δεν βγήκε ποτέ από τον Κορυδαλλό Τον περασμένο Δεκέμβριο ο απριλιανός πραξικοπηματίας είχε αρνηθεί την άδεια που του δόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για να παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη που πέθανε στο Λιντς της Αυστρίας.

Ο Ντερτιλής δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να ζητήσει χάρη ή να επικαλεστεί προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί, όπως έκαναν άλλοι από τους πραξικοπηματίες. «Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ αυτό το καθεστώς» έλεγε σ' όποιον του έχει θέσει κατά καιρούς το ζήτημα. Το 2011, τον είχε επισκεφθεί στο κελί του στις φυλακές ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, χαρακτηρίζοντάς τον «πρότυπο ζωής και πολιτικό κρατούμενο», ενώ πρόσφατα είχε ζητήσει την αποφυλάκισή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπλοκή στις κινητοποιήσεις των αγροτών


Εμπλοκή στο θέμα του πανθεσσαλικού μπλόκου των αγροτών έχει προκύψει από αργά το μεσημέρι, καθώς αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν το κομβόι των τρακτέρ, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, περίπου 200 μέτρα, πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός των αγροτών επί της ΠΑΘΕ.

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, καθώς οι αγρότες επιμένουν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπως ήταν ο σχεδιασμός, ενώ από τις Αρχές αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται να ευνοείται.

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αγρότες να ζητούν να μειωθεί η απόσταση από το αρχικό σημείο κατά περίπου 50 μέτρα, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Εντυπωσιακή σε κάθε περίπτωση είναι η συμμετοχή, στη σημερινή κινητοποίηση, των τρακτέρ, που είναι αρκετές εκατοντάδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνότερα εισητήρια για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ζητάει ο Μουλκιώτης



Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη με επιστολή του προς την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η Χώρα, συντασσόμαστε απόλυτα με τη θέση του Υπουργείου σας και τις προσπάθειες που καταβάλλετε, ώστε ο Τουρισμός να αποτελέσει «την αιχμή του δόρατος» για την ανάπτυξη της Χώρας και της περιοχής μας βεβαίως.
Η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, για τη Βοιωτία, διαμορφώνει συνθήκες αναπτυξιακής έντασης, λαμβανομένης υπόψη της γειτνίασής του με την πρωτεύουσα της Ελλάδας αλλά και με τους Δελφούς, την Αράχωβα, την Ι.Μ. Οσίου Λουκά.
Τελευταίως όμως η λειτουργική και τιμολογιακή πολιτική, που ασκείται από την ΕΤΑ στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, έχει δημιουργήσει δυσμενείς καταστάσεις,κυρίως όσον αφορά στην επισκεψιμότητα των αγωνιστικών ομάδων – συλλόγων της περιοχής μας, όπως έχουμε και παλαιοτέρα επισημάνει. Λεπτομερέστερες αναφορές γίνονται στο υπ’ αριθμ. 67/11-1-2013 έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, το οποίο σας επισυνάπτουμε.
Επανερχόμενοι επί του θέματος, επί του οποίου δεν έχουμε έως σήμερα λάβει καμία απάντηση απo την εταιρεία, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε αφ’ ενός μεν να ασκείται ενιαία πολιτική για όλα τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Χώρας (ίσως και εναρμονισμένες πολιτικές με αυτές των γειτονικών Χωρών για το συγκεκριμένο θέμα) και αφ’ ετέρου τα μέτρα που θεσπίζονται και εφαρμόζονται, να διευκολύνουν και να προσελκύον την επισκεψιμότητα των Κέντρων, ειδικότερα όταν πρόκειται για μαζικές κοινωνικές ομάδες, αφού ληφθεί οπωσδήποτε υπ’ όψιν και η οικονομική συγκυρία, που πλήττει τους πολίτες. 
Επιθυμούμε σχετική ενημέρωση για τα ζητήματα, που σας θέσαμε και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία».


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρώνε τα παιδιά τους από την πείνα στην Βόρεια Κορέα -εικόνες

Τρώνε τα παιδιά τους από την πείνα στην Βόρεια Κορέα [εικόνες]

Ακραία περιστατικά κανιβαλισμού φέρονται να λαμβάνουν χώρα πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα της Βόρειας Κορέας. Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα τις τελευταίες εβδομάδες.
Ένας παππούς που ξέθαψε τον εγγονό του και τον έφαγε, ένας τρελαμένος από την πείνα πατέρας που έβρασε τον ίδιο του τον γιο και ένας άλλος πατέρας που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε τα δυο του παιδιά προκειμένου να ταίσει την υπόλοιπη οικογένεια.
Αυτές είναι μερικές από τις εξωπραγματικές ιστορίες από τους ρεπόρτερ του Asia Press (σ.σ. οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στην Βόρεια Κορέα) τις οποίες δημοσίευσαν οι Sunday Times.
«Είναι σοκαριστικός ο αριθμός των μαρτυριών που έχουμε για αύξηση στα περιστατικά κανιβαλισμού στην επαρχία. Και μάλιστα την ίδια ώρα που ο στρατός κάνει κατάσχεση στα τρόφιμα προκειμένου να τα στείλει στην πρωτεύουσα», δηλώνει στους Sunday Times ο Τζίρο Ισαμάρου του Asia Press, ο οποίος και είναι ο συντάκτης της 12σελιδης επίσημης αναφοράς σχετικά με το σοκαριστικό αυτό φαινόμενο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός άνεργου πατέρα που σκότωσε την μεγαλύτερη κόρη του ενώ έλειπε η γυναίκα του στην δουλειά, στην συνέχεια σκότωσε τον γιο του επειδή ήταν μάρτυρας και κατάληξε να μαγειρέψει το κρέας τους προκειμένου να ετοιμάσει δείπνο για την συζυγό του. Εκείνη υποψιάστηκε τι συμβαίνει και τον κατέδωσε στις αρχές.
Ενώ κάποιες από τις ιστορίες επιβεβαιώνονται και από επίσημα χείλη Κορεατών αξιωματούχων, όπως εκείνη σχετικά με τον άντρα σε χωριό της επαρχίας Chongdan που έβρασε το πεντάχρονο παιδί του και έφαγε την σάρκα του.
Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά ανάμεσα στους φυλακισμένους που ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Ενώ τον προηγούμενο Μάιο εκτελέστηκε τόσο ένας άντρας που σκότωσε 11 άτομα και προσπάθησε να πουλήσει το κρέας τους ως χοιρινό, όσο και ένας υπάλληλος γραφείου που έφαγε ένα συνάδελφό του και στην συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει ότι απέμεινε στον χασάπη της γειτονιάς ως αρνίσια παϊδάκια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Διαμέλισαν αλλοδαπό και τον έβαλαν σε βαλίτσα

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Διαμέλισαν αλλοδαπό και τον έβαλαν σε βαλίτσα
Διαμελισμένο πτώμα άντρα από το Μπαγκλαντές, βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του εργοδότη του, σε πάρκινγκ της Λευκωσίας.
Το πτώμα του άτυχου άντρα βρισκόταν εδώ και τρεις ημέρες στο αυτοκίνητο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον συγκάτοικο του, επίσης από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βρήκε το διαμελισμένο πτώμα στο διαμέρισμα και μετέφερε με την βαλίτσα στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Νέα μέλη στα Δ.Σ. του ΔΟΘ, της ΔΗΚΕΘ, των Σχολικών Επιτροπών, της Επιτροπής Παιδείας και του Σ.Ε.Μ.




Με ορισμό νέων μελών στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών του Προσώπων, στην Επιτροπή Παιδείας, στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, πραγματοποιήθηκε η 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013.
Τα νέα μέλη των Δ.Σ. έχουν ως εξής:
1. Διοικητικό Συμβούλιο στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία : «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ)»:
Πρόεδρος του νομικού προσώπου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης και Αντιπρόεδρος ο Δημότης κ. Κουτσοδήμος Δημήτριος.
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Παπαδημητρίου Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας (Πρόεδρος)
Κοντού Ιουλία, Δημοτική Σύμβουλος πλειοψηφίας
Σδόνας Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας
Βενιζέλος Παναγιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας
Χαλβατζής Σταμάτιος, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας
Κουτσοδήμος Δημήτριος, δημότης (Αντιπρόεδρος)
Παληκάρης Παναγιώτης, δημότης
Καλαμπάκας Παναγιώτης, δημότης
Χαρέμης Κων/νος, δημότης
Μάγκα Κων/να, δημότισσα
Σύρου Στυλιανή, δημότισσα
Αλμπάνη Βασιλική, δημότισσα
Μακρή Αλεξάνδρα, δημότισσα
Χρισταντώνη Μαρία, δημότισσα
Ζαμπάκου Κωνσταντίνα, εκπρόσωπος εργαζομένων ΝΠΔΔ ΔΟΘ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Χατζίνα Αικατερίνη, Δημοτική Σύμβουλος πλειοψηφίας
Νικολάου Αναστάσιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
Μίχας Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
Βενιζέλος Κων/νος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
Νίκας Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
Σχίζας Παναγιώτης, δημότης
Κούτσικος Λάμπρος,δημότης
Ζαγαρίτης Κων/νος,δημότης
Τριπερίνα Χριστίνα,δημότισσα
Στεφάνογλου Αικατερίνη,δημότισσα
Τσαραμπάρη Μαργαρίτα,δημότισσα
Κυριάκου Μαργαρίτα, δημότισσα
Τριάντη Κων/να, δημότισσα
Δεβετζή Πηνελόπη, δημότισσα
Πανταζοπούλου Μάρθα, εκπρόσωπος εργαζομένων ΝΠΔΔ ΔΟΘ

2. Διοικητικό Συμβούλιο στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων»:
Πρόεδρος του νομικού προσώπου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλος Γεώργιος και Αντιπρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στρατέλος Νικόλαος.
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Φίλος Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος (Πρόεδρος)
Στρατέλος Νικόλαος ,δημοτικός σύμβουλος (Αντιπρόεδρος)
Δρένιος Σωτήριος, δημοτικός σύμβουλος
Βενιζέλος Κων/νος, δημοτικός σύμβουλος
Κουτσοδήμου Δήμητρα, δημοτικός σύμβουλος
Τσιάμαλος Βασίλειος ,Δ/ντής Σχολ.Μονάδας
Ράπτης Αλέξανδρος, Δ/ντής Σχολ.Μονάδας
Κούτσικος ,Λάμπρος, δημότης
Ευθυμίου Νικόλαος, δημότης
Καλαθά Ηλιάνα, δημότισσα
Μάρκου Δημήτριος, δημότης
Αγγέλου Ιωάννης του Αθαν. ,Εκπρόσωπος Μαθητικών Κοινοτήτων
Γκιζίλη Ρούλα, εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Τσαραμπάρης Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος
Κοντού Ιουλία ,δημοτική σύμβουλος
Χατζίνα Αικατερίνη, δημοτική σύμβουλος
Κατσιμίχα –Λιανού Βασιλική
Πέτικα Ελένη
Μπουλίος Αριστείδης, Δ/ντής Σχολ.Μονάδας
Καλατζής Χαράλαμπος ,Δ/ντής Σχολ.Μονάδας
Κατσιφής Γκίκας, δημότης
Μπούτα Ειρήνη, δημότισσα
Γιαννάκη Μαρία, δημότισσα
Κρητικός Αντώνιος, δημότης
Μιχαλάς Αλέξανδρος του Ιωάν., Εκπρόσωπος Μαθητικών Κοινοτήτων
Σωτήρχος Νικόλαος, εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

3. Διοικητικό Συμβούλιο στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων»:
Πρόεδρος του νομικού προσώπου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιαννίκας Δημήτριος με Αντιπρόεδρο τον κ. Μπατσιούλα Δημήτριο, δημότης.
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Γιαννίκας Δημήτριος δημοτικός σύμβουλος (Πρόεδρος)
Χατζίνα Αικατερίνη, δημοτικός σύμβουλος
Νικολάου Αναστάσιος δημοτικός σύμβουλος
Π.Νίκας δημοτικός σύμβουλος
Π.Βενιζέλος, δημοτικός σύμβουλος
Γιαννακός Γεώργιος Δ/ντής Σχολ.Μονάδας
Πανάγου Γεώργιος Δ/ντής Σχολ.Μονάδας
Καραπέτσας Αθανάσιος Δ/ντής Σχολ.Μονάδας
Ξενάκη Μαρία Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Μακούλη Θεώνη δημότισσα
Μπατσιούλας Δημήτριος δημότης (Πρόεδρος)
Σταύρου Σταύρος δημότης
Π.Ρωμανάς, δημότης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ, αντίστοιχα :
Γεωργακόπουλος Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος
Κοντού Ιουλία δημοτικός σύμβουλος
Σκαλής Γεώργιος δημοτικός σύμβουλος
Κ.Κεφαλάς δημοτικός σύμβουλος
Ευάγγ. Ζωγράφος δημοτικός σύμβουλος
Βλάχου Αλίκη Δ/ντρια Σχολικής Μονάδας
Βαλμάς Γεώργιος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας
Ζαχαράκη Βασιλική Δ/ντρια Σχολικής Μονάδας
Κωτσογιάννη Μαρία Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Παπαγιάννη Παρασκευή δημότισσα
Κολέσια Χρύσα δημότισσα
Βουδούρης Χρήστος δημότης
Σύρος Ιωάννης δημότης

4. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (συμμετέχουν και παραγωγικές τάξεις):
Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουντούπης Δημήτριος με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιαννίκα Δημήτριο.
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Κουντούπης Δημήτριος, αιρετός (Πρόεδρος)
Φίλος Γεώργιος, Δ/ντης Σχ.Μονάδας
Γκάρτζιος Γεώργιος, Δ/ντης Διεύθυνσης Πρωτ/βάθμιας Εκπ/σης
Χαρέμης Κων/νος, ΕΛΜΕ Βοιωτίας
Γκιζίλη Ρούλα, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
Χαλιαμάλιας Φώτης, Σύλλογο Δασκάλων
Ρόδης Χρήστος, Εμπορικός Σύλλογος Θήβας
Χαρατσής Χρήστος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Γιαννίκας Δημήτριος, αιρετός
Μπενάκη Σωτηρία, Δ/τρια 2/βαθμιας Σχ.Μονάδας
Τραμπάκουλος Ηλίας, Δ/ντης 1/βάθμιας Σχ.Μονάδας
Ρηγοπούλου Χριστίνα, ΕΛΜΕ Βοιωτίας
Ξενάκη Μαρία, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
Ρουπάκα Ιωάννα, Σύλλογο Δασκάλων
Σαμιώτης Αναστάσιος, Εμπορικός Σύλλογος Θήβας
Διαμαντή Αλεξάνδρα, Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών
5. Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ):
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δρένιος Σωτήριος και Αντιπρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στρατέλος Νικόλαος.
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Δρένιος Σωτήριος, αιρετός (Πρόεδρος)
Στρατέλος Νικόλαος, αιρετός (Αντιπρόεδρος)
Γεωργακόπουλος Γεώργιος, αιρετός
Βενιζέλος Κων/νος, αιρετός
Προκοπίου Δωροθέα, δημότισσα
Κυριάκου Χρυσούλα, δημότισσα
Αργύρη Δήμητρα, δημότισσα
Θαλασσινού Μαρία, δημότισσα
Μαρίνης Θεοδωρής, δημότης
Φρούσιος Αναστάσιος, δημότης
Εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Γιαννίκας Δημήτριος, αιρετός
Τσίτρας Χαράλαμπος, αιρετός
Φίλος Γεώργιος, αιρετός
Κεφαλάς Κων/νος, αιρετός
Σαμιώτη Δήμητρα, δημότισσα
Καρβελά Ευσταθία, δημότισσα
Κατσαμπέκη Ευαγγελία, δημότισσα
Μασοκώστα Μαρία, δημότισσα
Αγγελή Νίκη, δημότισσα
Καρατσώλης Επαμεινώνδας, δημότης
Εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας


6. Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.)
Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Σδόνας, με αναπληρωτή τον κ. Γ. Γεωργακόπουλο.
Τακτικά μέλη μετά των αναπληρωτών τους.
Χαράλαμπρος Τσίτρας , Δημοτ.Σύμβουλος με αναπληρωτή αυτού την κ. Ι.Κοντού
Κων/νος Βενιζέλος, Δημοτ.Σύμβουλος με αναπληρωτή αυτού τον κ. Παν.Βενιζέλο
Αθ.Σκούμας, Δημοτ.Σύμβουλος με αναπληρωτή αυτού τον κ. Αντ.Τουλουμάκο.
Μωχάμετ Ραζάκ του Γιουσέφ με αναπληρωτή αυτού τον κ. Μωχάμετ Ικμπάλ, ως εκπροσώπους της Κοινότητας των Πακιστανών
Παλβιντερ Σινγκ (Palwinder Singh) με αναπληρωτή αυτού τον κ. Ραμπίντερμπιρ Σινγκ (Rambinderbir Singh), ως εκπροσώπους της Κοινότητας Ινδών,
Τρενταφιλι Κοζμα (Trendafili Kozma) ως εκπρόσωπος της Κοινότητας των Αλβανών Υπηκόων
Καβάλος Γεώργιος με αναπληρωτή αυτού τον κ. Μπαγεωργά Χαράλαμπο, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θήβας,
Παπασπύρου Γεώργιος με αναπληρωτή αυτού τον κ. Κων/νο Βόλη, ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέοι Πρόεδροι στις Δημοτικές Κοινότητες Θήβας και Βαγίων




Με ορισμό νέων Προέδρων πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες τακτικές συνεδριάσεις του 2013 των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Θήβας και Βαγίων , την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.
Οι μέχρι πρότινος Πρόεδροι κ. Κωνσταντίνος Χαρέμης (της Δ.Κ. Θήβας) και κ. Γεώργιος Τσέλλος (της Δ.Κ. Βαγίων) κατέθεσαν την παραίτησή τους στα συμβούλια, για προσωπικούς λόγους, η οποία και έγινε δεκτή από τα μέλη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με την παρ.16 του άρθρου 6 του Ν.4071/12 (ΦΕΚ 85/11.04.2012 τεύχος Α’) όπως αναφέρεται :
1. Πρόεδρος του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας είναι ο υποψήφιος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έχει λάβει τους περισσοτέρους σταυρούς προτίμησης και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης.
2. Αν η θέση του προέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας κενωθεί λόγω θανάτου ή παραίτησης ή έκπτωσης από το αξίωμα ή εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου λόγου ή εκείνος που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης δεν αποδεχθεί εγγράφως τη θέση, το αξίωμα καταλαμβάνει ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης συμβούλους του συνδυασμού της πλειοψηφίας».
Σε ότι αφορά τη Δ.Κ. Θήβας, ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας είναι ο κ. Σαμίωτης Παναγιώτης, ο οποίος και ορίστηκε ομόφωνα Πρόεδρος, αφού αποδέχτηκε τη θέση.
Στη Δ.Κ. Βαγίων, ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας ήταν ο κ. Θεοδώρου Θεόδωρος, ο οποίος όμως κατέθεσε αίτηση παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου, η οποία έγινε δεκτή. Ο αμέσως επόμενος λοιπόν σύμβουλος σε σταυρούς είναι ο κ. Παπαλουκάς Ευάγγελος, ο οποίος και ορίστηκε ομόφωνα Πρόεδρος, αφού αποδέχτηκε τη θέση.
Σύμφωνα με τα παραπάνω η νέα σύνθεση του συμβουλίου

1. Tης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας είναι η εξής:

1. Σαμιώτης Παναγιώτης (Πρόεδρος)
2. Χαρέμης Κων/νος
3. Κάμπαξης Σωκράτης
4. Αργύρης Θεοφάνης
5. Μέρκου – Σακάρογλου Χρυσάνθη
6. Τζουμανέκας Αθανάσιος
7. Κυριάκου Ευάγγελος
8. Σβίγγος Βασίλειος
9. Ράπτη – Ρουπάκα Σταυρούλα
10. Τσάκωνας Αθανάσιος
11. Κολοβός Δημήτριος

2. Της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων είναι η εξής:

1. Παπαλουκάς Ευάγγελος (Πρόεδρος)
2. Τσέλλος Γεώργιος
3. Θεοδώρου Θεόδωρος
4. Παπαϊωάνου Χαράλαμπος
5. Αγγελίνας Βασίλειος
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαμε 3 δισ.ευρώ!

Στο «μάτι» έχει βάλει το υπουργείο Οικονομικών τις «αδρανείς» καταθέσεις, τις καταθέσεις δηλαδή στις οποίες δεν έχει γίνει καμία κίνηση του λογαριασμού για 20 χρόνια, που σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών φθάνουν τα 3 δισ. ευρώ…

Για τον σκοπό αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, έχει ετοιμάσει και δίνει σήμερα για διαβούλευση νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται αυτοματοποιημένο σύστημα για «την παραγραφή υπέρ του ελληνικού Δημοσίου» των αδρανών καταθέσεων με την παρέλευση της 20ετίας.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο τα ποσά θα μπαίνουν «σε ειδικό κωδικό και θα διατίθενται για ειδικούς σκοπούς στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στα θέματα υγείας, εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να ειδοποιούν τρεις φορές τους καταθέτες των οποίων οι λογαριασμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση εφόσον το υπόλοιπο τους είναι μεγαλύτερο των 100 ευρώ.

Η πρώτη ειδοποίηση θα γίνεται με την παρέλευση πέντε χρόνων από την ημερομηνία που ανοίχθηκε ο λογαριασμός η δεύτερη στην 10ετία και η τρίτη στην 15ετία.

Μετά από 20 χρόνια ακινησίας τα ποσά θεωρούνται έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού.

Με το νομοσχέδιο συγκεκριμενοποιείται και αυτοματοποιείται η διαδικασία που αφορά στην αντιμετώπιση και το χειρισμό του ζητήματος των αδρανών καταθετικών λογαριασμών, και αντικαθίσταται τα απαρχαιωμένο νομοθετικό πλαίσιο του 1942.

Όπως σημειώνουν στο υπουργείο Οικονομικών αυτό ήταν απολύτως αναγκαίο να γίνει με δεδομένο ότι εντοπίζεται αδυναμία να ελεγχθεί η πληρότητα εφαρμογής του υφιστάμενου, παρωχημένου, νομοθετικού πλαισίου και κατά συνέπεια είναι αδύνατον να εντοπιστεί σε απόλυτο βαθμό το ύψος του ποσού που έχει αποδοθεί στο ελληνικό Δημόσιο από αυτή την αιτία.

Επίσης δεν μπορεί να προσδιορισθούν και τα ποσά που θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις που τα δικαιώματα του Δημοσίου παραγράφηκαν μετά την παρέλευση δεκαετίας από τη λήξη της προθεσμίας για την απόδοση των εν λόγω ποσών, καθώς και να διαπιστωθεί το ύψος των καταβολών ανά τράπεζα.

Στο πλαίσιο αυτό στη σχετική διάταξη ορίζεται με σαφήνεια ότι το υπόλοιπο αδρανούς καταθετικού λογαριασμού παραγράφεται υπέρ του ελληνικού Δημοσίου μετά την παρέλευση εικοσαετίας,

Κάθε τράπεζα οφείλει αμέσως μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου της εικοσαετίας να αποδίδει στο Δημόσιο συγκεντρωτικά μέχρι το τέλος Απριλίου κάθε έτους τα υπόλοιπα των αδρανών καταθέσεων, πλέον αναλογούντων τόκων που έκλεισαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, καταθέτοντας στην Τράπεζα της Ελλάδος τα σχετικά ποσά σε ειδικό λογαριασμό.

πηγή: imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων στο Μαλανδρίνο Φωκίδας





Εννέα κρατούμενοι στο κέντρο κράτησης Μαλανδρίου Φωκίδας συνεπλάκησαν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας και ένας υπήκοος Παλαιστίνης. Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο εκ των οποίων ένας εξ αυτών παρέμεινε για νοσηλεία.
Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκε και κατασχέθηκε αιχμηρό αντικείμενο. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλα προβλήματα στη φετινή ελαιοπαραγωγή - πολύς κόσμος δεν μάζεψε τη σοδειά λόγω κρίσης

Μεγάλα προβλήματα στη φετινή ελαιοπαραγωγή - πολύς κόσμος δεν μάζεψε τη σοδειά λόγω κρίσης
Στην τύχη της έχει αφεθεί η κατάσταση στον χώρο του ελαιολάδου, μιας δραστηριότητας από την οποία βγάζουν το «ψωμί τους» μια αλυσίδα επαγγελμάτων, από αγρότες, ελαιοτριβείς, εργάτες γης κ.λπ. Η τελευταία άνοδος στην τιμή του ελαιολάδου μπορεί να αποδοθεί μόνον σε συγκυριακούς παράγοντες σε διεθνές επίπεδο.
Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για αύξηση στην τιμή του ελαιολάδου, σ’ αυτήν που πληρώνεται ο παραγωγός δηλαδή, υπάρχουν γεγονότα και… σημεία που μόνον ανησυχία προκαλούν.

Ειδικότερα σε ορισμένες αγροτικές περιοχές της χώρας, αντί οι παραγωγοί να οργανωθούν σε συνεταιρισμούς, ώστε ν’ αποκτήσουν διαπραγματευτική δύναμη κατά ητν πώληση των προϊόντων τους, αναγκάζονται λόγω και της παντελούς έλλειψης πρωτοβουλίας για στήριξη εκ μέρους της πολιτείας, μην έχοντας τα χρήματα να βάλουν εργάτες ή το κουράγιο να το κάνουν οι ίδιοι, να μαζεύουν καθημερινά το τελευταίο δίμηνο ένα… τελάρο ελιές την ημέρα, να παίρνουν τα 30 ευρώ από αυτόν που τις αγοράζει, για να περάσουν την ημέρα τους.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα κατά τη φετινή χρονιά, καθώς πολλοί από τους ελαιοπαραγωγούς λόγω της αύξησης στην τιμή των λιπασμάτων και των εφοδίων (ακόμη και για βασικά είδη) και της έλλειψης κεφαλαίων για να πραγματοποιήσουν τις αγροτικές φροντίδες στον ελαιώνα τους, αναγκάστηκαν να τον αφήσουν στην τύχη του και να μαζέψουν μικρές σοδειές.

Ορισμένοι πάλι απ’ αυτούς –όσοι δεν διαθέτουν λιοστάσια- δεν παρέλειψαν να κάνουν μια… βόλτα από τα γειτονικά λιοστάσια, για να προμηθευτούν, χωρίς βέβαια να ρωτήσουν τον ιδιοκτήτη, το εμπορεύσιμο αυτό αγροτικό προϊόν.

Την ίδια ώρα πολλοί ελαιοπαραγωγοί επέλεξαν και φέτος να πουλήσουν «χύμα» το ελαιόλαδο που παρήγαγαν, με αποτέλεσμα να χαθεί για μια ακόμη φορά η προστιθέμενη αξία του προϊόντος.

Ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει το μέγεθος της κρίσης στο συγκεκριμένο τομέα, είναι το γεγονός πως στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα ελαιοτριβεία αντί να πληρώσουν σε μετρητά τους εποχικούς τους εργαζόμενους, επέλεξαν να τους πληρώσουν σε είδος, δηλαδή σε λάδι.

Αντιθέτως σε όσες περιοχές οι παραγωγοί απευθύνθηκαν σε συνεταιρισμούς και στις Ενώσεις τους, το τοπίο, ήταν διαφορετικό και το αποτέλεσμα, τόσο για τον παραγωγό όσο και τις οργανώσεις, άκρως θετικό.

Απουσία πολιτικής

Τα συγκεκριμένα γεγονότα φυσικά και είναι μεμονωμένα, ωστόσο αντικατοπτρίζουν απόλυτα το μέγεθος της κρίσης και σε αυτόν τον τομέα και καταδεικνύουν την απουσία των πολιτικών εκείνων και των πρωτοβουλιών, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στο ελαιόλαδο και τα ελαιοκομικά προϊόντα.


Αλέξανδρος Μπίκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστηρότατες ποινές -Θα καρατομούνται οι επίορκοι αστυνομικοί

Αυστηρότατες ποινές -Θα καρατομούνται οι επίορκοι αστυνομικοί

Ερχονται βαρύτατες πειθαρχικές ποινές για τους αστυνομικούς που υποπίπτουν σε σοβαρά παραπτώματα, αφού πλέον και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικές τις ρυθμίσεις που προβλέπουν ποινές έως απόταξη για τους επίορκους αστυνομικούς.
Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε συνταγματικές τις ρυθμίσεις που προβλέπουν ποινές έως απόταξη για όσους αστυνομικούς διαπράττουν αδίκημα σε βάρος ανωτέρου που σχετίζεται με την εκτέλεση της υπηρεσίας και για όσους ασκούν δημόσια κριτική κατά της ιεραρχίας με προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις ή με ψευδή επιχειρήματα.
Σύμφωνα με το «Εθνος» στην απόφαση του το ανώτατο δικαστήριο τονίζεται ότι οι περισσότερες ρυθμίσεις δικαιολογούνται από λόγους δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με τη διαφύλαξη του κύρους και της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.
Το ΣτΕ, επικυρώνοντας ως συνταγματικό το ΠΔ 120/08, δέχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι:
  • Νόμιμα τιμωρείται με απόταξη κάθε συμπεριφορά που μαρτυρά διαφθορά χαρακτήρα. Η διάταξη δεν είναι αόριστη, γιατί προφανώς καθιερώνει ως παράπτωμα κάθε συμπεριφορά που έρχεται σε οξεία αντίθεση προς αρχές και αξίες που διέπουν την κοινωνική συμβίωση και υποδηλώνει ιδιαίτερη κοινωνική και ηθική απαξία στο πρόσωπο του πειθαρχικά διωκόμενου αστυνομικού.
  • Δικαιολογημένα προβλέπεται απόταξη για ροπή στη χρήση οινοπνευματωδών. Δεν τιμωρείται κάποια προδιάθεση (όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις) αλλά η μόνιμη τάση αστυνομικού για μέθη.
  • Αργία με απόλυση αντιμετωπίζει όποιος αποδέχεται υπηρεσίες, τρόφιμα ή ποτά χωρίς να πληρώσει. Οι ενώσεις υποστήριζαν ότι κατά παράβαση του Συντάγματος μπορεί να τιμωρούνται έτσι κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές, όπως το κέρασμα στο πλαίσιο κοινωνικής εκδήλωσης μεταξύ συναδέλφων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση του καιρού αλλά πτώση θερμοκρασίας - Φεύγουν οι καταιγίδες και μένει το κρύο

Σταδιακή βελτίωση του καιρού - Φεύγουν οι καταιγίδες, αλλά μένει το κρύο

Με εμφανώς βελτιωμένο καιρό αρχίζει η εβδομάδα, αφού για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με βροχές στη βόρεια Κρήτη το πρωί, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί δυτικοί μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση
Στην Αττική θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, τοπικά αυξημένες, με λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα νότια το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη αποφασίζουν για κινητοποιήσεις, οι αγρότες της Λιβαδειάς


trakterΖεσταίνουν τα τρακτέρ για τις εθνικές οδούς οι αγρότες και όλα θα κριθούν από τις συναντήσεις που ξεκινούν με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι αγρότες της Λιβαδειάς έχουν ορίσει γενική συνέλευση την Τρίτη το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.
Εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν «μπλόκο» στο Κάστρο, όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από Λιβαδειά, Ορχομενό και Αλίαρτο.
Σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση τους.
Για τους τοπικούς βουλευτές,κυρίως της Ν.Δ., υποστηρίζουν ότι είναι «άφαντοι».
Και οι τρεις βουλευτές αποφεύγουν να πάρουν θέση, ενώ είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γ. Καράμπελα στο ΣΕΙΡΙΟ, ότι «θα τοποθετηθώ, όταν έρθει η ώρα».
Μάλιστα επειδή διαρρέεται ότι πολιτικά γραφεία τηλεφωνούν σε συνδικαλιστές, προκειμένου να τους αποτρέψουν από τις κινητοποιήσεις, ο κ. Καράμπελας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε προχώρησε σε τέτοια τηλεφωνήματα.
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα».
Από την άλλη κατευναστικός εμφανίστηκε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν, ούτε υπό την παρούσα συγκυρία είναι εφικτή η φοροαπαλλαγή στα καύσιμα όπως ζητούν οι αγρότες.
«Δεν έχουμε ένα συρτάρι γεμάτο λεφτά που να μπορούμε να μοιράζουμε» είπε χαρακτηριστικά.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ