Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στις 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δ. Λεβαδέων

logo dimos-levadeon1Στις 6 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. συνεδριάζει στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Λεβαδέων για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Σχέδιο προϋπολογισμού & ετήσιο πρόγραμμα δράσης έτους 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραβατικότητα άνω του 50% σε περισσότερα από 300 ενεχυροδανειστήρια

Παραβατικότητα άνω του 50% σε περισσότερα από 300 ενεχυροδανειστήρια που έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα διαπίστωσε το Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στo πλαίσιo του προγράμματος ελέγχων στα ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού, το ΣΔΟΕ εντόπισε...

μάλιστα αποθήκη ενεχυροδανειστηρίου στο 2ο υπόγειο κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου και κατασχέθηκαν 35 κιλά κοσμήματα σε τέσσερις σακούλες, έτοιμα για λιώσιμο και 29 κουτιά με χρυσά και αργυρά κοσμήματα.

Παράλληλα εντοπίστηκε παράνομο ενεχυροδανειστήριο στη Θεσσαλονίκη με χώρο τήξης χρυσού, στον οποίο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τιμολογίου πώλησης για κοσμήματα αξίας 26.240 ευρώ, η μη έκδοση τιμολογίου αγοράς – δελτίου αποστολής για χρυσά κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ. 

 Επιπλέον, κατασχέθηκαν 26.000 ευρώ σε μετρητά, τιμαλφή αξίας 80.000 ευρώ, δύο συσκευές τήξης χρυσών κοσμημάτων, μία συσκευή καθαρισμού κοσμημάτων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ο ελληνοαυστριακός ιδιοκτήτης του παράνομου ενεχυροδανειστηρίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Σημειώνεται ότι από την Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ έχει εκπονηθεί σχέδιο ελέγχου αεροπορικών αποστολών και εξαγωγών χρυσού που απεστάλησαν από τη χώρα μας προς το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, έχουν παραληφθεί στοιχεία αποστολών και εξαγωγών με δηλωθέντα προϊόντα χρυσό, κράματα χρυσού, κοσμήματα κλπ, κατά τα έτη 2010-2012 και έγιναν από 36 πρακτορεία. 

 Τα στοιχεία αυτά, έχουν αποσταλεί για έλεγχο στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σώματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΚΙΔΑ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΚΗΣ Α.Α.Ε –ΟΤΑ


Η κατανομή των πιστώσεων για το πρόγραμμα LEADER

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος (Ε.Δ.Π)
LEADER της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Α.Ε – ΟΤΑ συνεδρίασε  και ενημερώθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης για τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά την 2η προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος LEADER. Συγκεκριμένα ενημερώθηκε επί της αξιολόγησης που αφορά τα στοιχεία επιλεξιμότητας (1η φάση) για 20 συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν στην ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε από τους Ο.Τ.Α α΄& β βαθμού και από Ν.Π.Ι.Δ (συλλόγους) συνολικού ποσού 979.607 ευρώ.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Με… φόρα και στον β’ γύρο

AEL-Papagou.73-67.1 Οι παίχτες της ομάδας της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς, οι οποίοι αγωνίζονται στη τρέχουσα σεζόν στην ομάδα, δείχνουν οτι αυτή είναι η... σεζόν της.
Την Κυριακή 27/1, στο παιχνίδι που έδωσαν στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς πέτυχαν μια ακόμη νίκη και διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου, της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με διαφορά ασφάλειας.
Με εμφάνιση... πρωταθλητών, νίκησαν, 73-67, την ομάδα του Α.Σ. Παπάγου, τους οπαδούς της (!) αλλά και τους «κακούς» διαιτητές και μπήκαν με το δεξί στον β’ γύρο του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε μια ατμόσφαιρα που ένιωθες την ένταση. Αυτό ήταν απόρροια του οτι είχε συμβεί στον αγώνα στο κλειστό του Παπάγου («Σαλούν») όπου η αποστολή της Α.Ε.Λ. είχε περάσει «δύσκολες» στιγμές, αλλά και λόγω της παρουσίας οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας (!) οι οποίοι κάθισαν στην εξέδρα στο παρκέ δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα-δίπλα με τους οπαδούς της Α.Ε.Λ. αλλά και άλλους, παίχτες, προπονητές, απλούς φίλους του μπάσκετ, κ.α.


Η διακοπή
Δεν είχαν περάσει πάρα μόλις 48 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα, ο Κώστας Σταμάτης είχε μόλις πετύχει τρίποντο, όταν οπαδοί από την πλευρά που βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι είχαν σηκωθεί και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε, φυσικά, σαν συνέπεια να σηκωθούν και οπαδοί της Α.Ε.Λ. και απειλήθηκε σύρραξη. Ετσι οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι.
Κάπου εκεί άρχισε να ακούγεται οτι αυτοί οι οπαδοί ήρθαν στην Λιβαδειά με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Α.Ε.Λ. (διακοπή του αγώνα, τιμωρία έδρας, κ.λ.π.) ενώ κάποιοι έλεγαν οτι δεν ήταν καν φίλοι του Παπάγου αλλά ήρθαν επίτηδες για να λειτουργήσουν «προβοκατόρικα» για το συμφέρον άλλης ομάδας (!).
Οι διαιτητές, πάντως, δεν μπορούν να μπουν σ’ αυτή την λογική, δεν είναι αυτή η δουλειά τους άλλωστε, η δουλειά τους είναι να φέρουν το παιχνίδι «εις πέρας» και έτσι ζήτησαν αστυνομική δύναμη. Η αστυνομική δύναμη, όμως, άργησε να έρθει.
Οταν, τελικά ήρθαν οι αστυνομικοί διατάχθηκε να εκκενωθεί η εξέδρα που βρίσκεται δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και οι φίλαθλοι να ανέβουν στην άλλη εξέδρα. Εκεί, όμως, προέκυψε ένα άλλο θέμα αφού στο ενδιάμεσο είχαν έρθει και άλλοι φίλοι της Α.Ε.Λ. οι οποίοι ήταν εμφανές οτι ήταν επηρεασμένοι από όσα είχαν γίνει και ετσι τέθηκε θέμα ασφάλειας αν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί πήγαιναν να καθίσουν στην πάνω εξέδρα όπου κάθονταν και οι οπαδοί της Α.Ε.Λ. Ετσι, αποφασίστηκε η «μεσοβέζικη» λύση (απαράδεκτη, έως... προσβλητική), οι φίλοι της Α.Ε.Λ. να καθίσουν στην πάνω εξέδρα ενώ οι φιλοξενούμενοι να καθίσουν στην εξέδρα που βρίσκεται δίπλα στον αγωνιστικό χώρο (!) Τελικά, αυτό έγινε και το παιχνίδι, επιτέλους, συνεχίστηκε μετά από μια ώρα και πέντε λεπτά...


Το ματς
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «μπλέ» προφανώς επηρεασμένοι κι από την διακοπή, έκαναν «μέτρια» εμφάνιση. Ναι, μεν, πήραν το προβάδισμα στο σκορ από το ξεκίνημα του αγώνα και δεν το έχασαν ποτέ [Α’ 10λεπτο: 18-15, Β’: 36-27 (ημίχρονο), Γ’: 56-45] αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγαν να τα... «χαλάσουν» όταν οι διαιτητές... «έδωσαν» κάποιοι σφυρίγματα στους φιλοξενούμενους. Αυτό τους επηρέασε με αποτέλεσμα να κάνουν συνεχόμενα λάθη, κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση και έτσι οι του Παπάγου 2 φορές πλησίασαν στους 3 πόντους (!) Στα κρίσιμα σημεία, όμως, «μίλησαν» ο Τάσος Δημητριάδης και ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, η Α.Ε.Λ. διατήρησε το προβάδισμα και τελικά έφτασε στη νίκη.


Τα τελευταία δευτερόλεπτα
31.8 πριν από τη λήξη του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 68-65 μετά από καλάθι του, “γερόλυκου”, Μιχάλη Υφαντή, ο κορυφαίος της Α.Ε.Λ., Δημήτρης Παπαντωνίου, πέτυχε ένα παρακινδυνευμένο, αλλά εκπληκτικό, τρίποντο από τα 8μ., έκανε το 71-65 που ουσιαστικά «έγυρε την πλάστιγγα» και έκρινε το ματς.
Στη συνέχεια ο Υφαντής αστόχησε σε σουτ, ο Παπαδόπουλος πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε και το φάουλ (εκεί δημιουργήθηκε νέα ένταση).
Ο έμπειρος σέντερ στις βολές που εκτέλεσε ήταν άστοχος, παρέμεινε το 71-65 και στην (αντε)επίθεση οι φιλοξενούμενοι με τον Πάνο Παναγιωταράκο ευστόχησαν και έγινε το 71-67 14.7 πριν από τη λήξη (και... νέα ένταση).
Ο Νίκος Χρυσόγελος πήρε τάιμ-άουτ για να ηρεμήσει τους παίχτες του και να τους δώσει οδηγίες για το πως θα ανταπεξέλθουν στην πίεση.
Με την επανέναρξη ο Δημητριάδης κέρδισε φάουλ και με βολές έκανε το 73-67.
Οι του Παπάγου έκαναν κακή επίθεση, μπλοκαρίστηκαν σωστά, δεν μπόρεσαν να πετύχουν καλάθι και το παιχνίδι τελείωσε...


Οι πρωταγωνιστές
Α.Ε. Λιβαδειάς (Νίκος Χρυσόγελος): Βέλλιος 8(2), Τερματζίδης, Παπαντωνίου 21(1), Γρύλλης 8(2), Δελέγκος 2, Σταμάτης 3, Παπαδόπουλος 10, Δημητριάδης 15.
Α.Σ. Παπάγου (Παναγιώτης Κονδύλης): Γραμματόπουλος 4, Καλογερόπουλος 2, Ρεγγούζας 5, Σοφρωνάς 13(1), Παναγιωταράκος 13, Αρσένης 7(1), Γιαννιώδης 6, Μακρής, Υφαντής 11(1), Λογοθέτης 6.
Πολλά παράπονα έχουν οι της Α.Ε.Λ. από τους... αξιολογημένους (Α2 Εθνικής) διαιτητές από τον σύνδεσμο Αχαΐας-Ηλείας, Κώστα Δημόπουλο (43 ετών, διαιτητής από το 1993, αξιολογημένος από το 1999) και Παναγιώτη Καρακάση (37 ετών, διαιτητής από το 2000, αξιολογημένος από το 2004).
H βαθμολογία (σε 12 αγώνες)
Α.Ε. Λιβαδειάς 21 (10-1, 866-741)
Α.Ο. ¨Ιωνικός¨ Νικαίας 19 (8-3, 761-653)
Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας 19 (8-3, 831-700)
Γ.Σ. Εργοτέλης 17 (6-5, 782-741)
Α.Σ. Παπάγου 17 (6-5, 755-734)
Α.Ο. “Πολυκράτης” Σάμου 17 (6-5, 710-661)
Α.Ε. Πεντέλης 16 (5-6, 755-722)
Γ.Σ. Κορωπίου 16 (6-4, 776-698)
Α.Ο.Ν.Σ. ¨Ο Μίλων¨ 15 (4-7, 738-688)
Α.Ε. Εξω Παναγίτσας 12 (1-10, 644-986)
Α.Ο. Ιεράπετρα 9 (0-11, 466-760) (Εχει δυο μηδενισμούς)



Επόμενη (13η) αγωνιστική
Κυριακή 03/02/2013
12:00’
Κλειστό: Νέας Πεντέλης
Α.Ε. Πεντέλης - Α.Ο. «Πολυκράτης» Σάμου
14:00’
Κλειστό: Μίλωνα
Α.Ο.Ν.Σ. «Ο Μίλων» - Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας
17:00’
Κλειστό: 1ου Γυμνάσιου Κορωπίου
Γ.Σ. Κορωπίου - Α.Ε. Λιβαδειάς
Κλειστό: Παπάγου
Α.Σ. Παπάγου - Α.Ε. Εξω Παναγίτσας
Κλειστό: “Λίντο”
Γ.Σ. Εργοτέλης - Α.Ο. «Ιωνικός» Νίκαιας
Ρεπό: Α.Ο. Ιεράπετρα. _viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το άδοξο τέλος ενός γεροντοέρωτα - 95χρονος Τρικαλινός «κλέφτηκε» με 60χρονη, αλλά...

Το άδοξο τέλος ενός γεροντοέρωτα - 95χρονος Τρικαλινός «κλέφτηκε» με 60χρονη, αλλά...

Γέλια και κλάματα προκαλεί στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων μια ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν 95χρονο ο οποίος παράτησε γυναίκα, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα για να κλεφτεί με την 60χρονη οικιακή του βοηθό. Ωστόσο, μετά από καιρό κατάλαβε τα κίνητρα της νέας του συντρόφου και κατέληξαν στα δικαστήρια.
Ο 95χρονος σύμφωνα με την Espresso, όπως φαίνεται, ερωτεύτηκε σφοδρά την 60χρονη γυναίκα που μπαινόβγαινε στο σπίτι που ζούσε με τη σύζυγό του, βοηθώντας τους με τις δουλειές του νοικοκυριού.
Το... φλερτ ξεκίνησε από την πλευρά της 60χρονης με πονηρά βλέμματα και κοπλιμέντα του τύπου «βάζεις κάτω πολλά παλικάρια εσύ». Με εκείνα και με τα άλλα οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά και η οικιακή βοηθός άρχισε να του ζητά να το... σκάσουν για να ζήσουν τον έρωτά τους.
Ο 90χρονος, δίχως να το πολυσκεφθεί, πήρε, τελικά, την απόφαση να «δραπετεύσει» μαζί με την 60χρονη, αφήνοντας σύξυλη τη γυναίκα του και άναυδα τα παιδιά του και έτσι το ερωτευμένο ζευγάρι έφυγε από το χωριό και εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα στα Τρίκαλα
Η οικογένειά του βέβαια δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια συνετισμού... Με τα πολλά των έπεισαν ότι η 60χρονη δεν εντυπωσιάστηκε από την κορμοστασιά του, αλλά από την τσέπη του.
Τελικά οι συγγενείς τα κατάφεραν! Ο παππούς άρχισε να υποψιάζεται ότι οι προθέσεις της 60χρονης αγαπημένης του δεν ήταν και τόσο αθώες και αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια με την υποψία ότι προσέβλεπε στα περιουσιακά του στοιχεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα "ιδιαίτερα" μαθήματα της παιδόφιλης καθηγήτριας



Σοκ στην Ομόνοια με 52χρονη πανέμορφη καθηγήτρια Αγγλικών που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και η οποία πιάστηκε στο διαμέριμά της στην Ομόνοια από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να … 
μάχεται για το «Kίνημα υπέρ της παιδοφιλίας» που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και το Άμστερνταμ. 

Μάλιστα η εντυπωσιακή καθηγήτρια που μιλά εννέα ξένες γλώσσες πρωτοστατεί στην παγκόσμια εκστρατεία του κινήματος το οποίο και εκπροσωπεί, για να αλλάξει ο ποινικός κώδικας και να μη θεωρείται «κακούργημα και αδίκημα» η παιδοφιλία σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Στο διαμέρισμά της μάλιστα βρέθηκαν και περιοδικά-εγχειρίδια για "στάσεις" με ανήλικα αγόρια. Η καθηγήτρια που διώκεται για πορνογραφία ανηλίκων, εντοπίστηκε από γυναίκα δημοσιογράφο της Ολλανδίας που ήρθε σε μυστική αποστολή στην Αθήνα και η 52χρονη την προέτρεψε να γίνει μπέϊμπι σίτερ για να μπορέσει να έχει σεξουαλικές επαφές με ανήλικους. 

Είχε προηγηθεί, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής της Ολλανδίας, ότι συνάδελφοι της, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας για γνωστό παιδόφιλο στην Ολλανδία, ήρθαν σε επαφή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ άλλων και με την 52χρονη, κάτοικο Αθήνας, η οποία εμφανίζεται ως ενεργό μέλος σε πολλές οργανώσεις παιδόφιλων, ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Ελλάδα και υποδυόμενη την παιδόφιλο συνάντησε την κατηγορουμένη, η οποία και της πρότεινε τον τρόπο για να βρίσκει αγοράκια.

 Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνώντας την υπόθεση κατάφερε να εντοπίσει το σπίτι της καθηγήτριας, όπου χθες πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας (1) σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, Τριάντα τέσσερα (34) περιοδικά παιδοφιλικού περιεχομένου, Ένα (1) εγχειρίδιο για σεξουαλικές επαφές μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, Ένα (1) τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα, καθώς και με ονόματα που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του. 

Η 52χρονη, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή της σε δραστηριότητες παιδοφιλικού χαρακτήρα, εντός και εκτός της χώρας μας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα που συλλαμβάνεται στην χώρα μας για τέτοια αδικήματα. Η καθηγήτρια διδάσκει τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήση e-reader στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!


Από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, τα μέλη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν ιδία αντίληψη τη σύγχρονη εκδοχή της ανάγνωσης, την ψηφιακή!

Οι αναγνώστες της βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν, να κάνουν χρήση  της ειδικής συσκευής ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων: τον ηλεκτρονικό αναγνώστη ή e-reader (προσφορά του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στη Βιβλιοθήκη). Η χρήση του θα γίνεται μόνο εντός της βιβλιοθήκης, και ο χρόνος χρήσης του θα είναι περιορισμένος στη μία ώρα μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναμονή χρήσης της συσκευής και από άλλους αναγνώστες.

Όσα μέλη, λοιπόν, της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ενδιαφέρονται για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων με την πλέον κατάλληλη συσκευή για e-books, δεν έχουν παρά να το ζητήσουν! Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης, πρωινές ώρες (κ. Κεράστα).


Δείτε στο παρακάτω, πολύ καλό και κατατοπιστικό βίντεο του eanagnostis, τι είναι “Η ηλεκτρονική ανάγνωση και οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες”:liblivadia.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Απογραφή για δικαιούχους συντάξεων χηρείας - ορφανίας


Ξεκινά η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας ή ορφανίας, (χήρες ή χήροι και ορφανά 12 ετών και άνω). Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, η απογραφή, η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είναι υποχρεωτική για όλους τους δικαιούχους και σε όσους δεν απογραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους.

Οι συνταξιούχοι, αφού λάβουν την ενημερωτική επιστολή, θα πρέπει να προσέλθουν στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του δήμου του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την ενημερωτική επιστολή και τα εξής δικαιολογητικά:

- αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς) ή βιβλιάριο υγείας για τα ανήλικα τέκνα χωρίς ταυτότητα

- πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκδοθέν κατά τον ημερολογιακό μήνα της απογραφής

- υπεύθυνη δήλωση, των συνταξιούχων χηρείας, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνουν ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησης και μέχρι σήμερα δεν έχουν τελέσει γάμο

- το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος

- αντίγραφο επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

Επιπλέον, για τα τέκνα απαιτείται:

Ενήλικα τέκνα

Πιστοποιητικό σπουδών στην περίπτωση που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές.

Ανήλικα τέκνα (12 ετών και άνω)

Αστυνομική ταυτότητα του γονέα ή του κηδεμόνα ή του προσώπου που έχει τη γονική μέριμνα.

Η διοίκηση του ΟΓΑ, η οποία αποστέλλει στους δικαιούχους ενημερωτική επιστολή στην οποία περιγράφεται η διαδικασία της απογραφής, επισημαίνει ακόμη ότι, εάν ο γονέας λαμβάνει σύνταξη χηρείας και τα τέκνα ορφανική σύνταξη, θα πρέπει να απογραφούν ξεχωριστά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά σε Λαμία και Εύβοια


Δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 25 ετών συνελήφθησαν χθες στο Αμούριο Φθιώτιδας από άνδρες της ΟΠΚΕ, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος και επέβαινε ο 25χρονος ως συνοδηγός, βρέθηκε αρχικά κάτω από το πατάκι του συνοδηγού και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 19,5 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια το όχημα των δραστών μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, όπου με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επιπλέον, επιμελώς κρυμμένες, στη βάση του ταμπλό του αυτοκινήτου και μέσα στο τιμόνι, τρεις αυτοσχέδιες επίσης νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 73 γραμμαρίων.
Όχημα και ναρκωτικά κατασχέθηκαν καθώς και 3 κινητά που είχαν στην κατοχή τους.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Άλλη όμως μια σύλληψη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών έγινε και στη Χαλκίδα, όταν άνδρες της Δίωξης, συνοδευόμενοι από Δικαστικό Λειτουργό, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι 22χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας με αποτέλεσμα να βρουν 250 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και διάφορα σύνεργα τα οποία δείχνουν να συνηγορούν στο ότι ο νεαρός δεν είχε τα ναρκωτικά για προσωπική του χρήση αλλά για εμπορία.

Ο κυπριακής καταγωγής νεαρός που σπούδαζε στα ΤΕΙ Χαλκίδος, φέρεται να επιδιδόταν σε διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών αλλά και στη Χαλκίδα, κάτι το οποίο έφτασε ως πληροφορία και στην Ασφάλεια και αποτέλεσε την απαρχή μιας πολυήμερης παρακολούθησης η οποία τελικά οδήγησε και στη σύλληψη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιά είναι τα αυτοκίνητα που κλέβονται ευκολότερα στον κόσμο

Ποιά είναι τα αυτοκίνητα που κλέβονται ευκολότερα στον κόσμο

Οπως κάθε χρόνο το γαλλικό περιοδικό Auto Plus δημοσίευσε λίστα με τα αυτοκίνητα που εκλάπησαν περισσότερο στη Γαλλία. Το 2012 η Ρενό Twingo και το Smart Fortwo είναι τα αυτοκίνητα που προτιμήθηκαν από τους κλέφτες αυτοκινήτων. «Είναι εύκολο να τα κλέψεις και ιδεώδη να τα πουλήσεις σε κομμάτια για ανταλλακτικά» αναφέρει το περιοδικό. Η μελέτη του περιοδικού βασίζεται σε στοιχεία που έδωσαν ασφαλιστικές και τράπεζες και αφορά 20 εκατ. αυτοκίνητα. Οι κλέφτες προτιμούν τα νέα μοντέλα τα οποία δεν έχουν καλή ηλεκτρονική προστασία, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό. «Εχουν ανακαλύψει μεθόδους κλοπής χωρίς να σπάνε τα αυτοκίνητα» τονίζει.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Μιχάλης Γιαννάκης στο νέο κόμμα το «Ελλήνων Πρωτοβουλία»

Νέα πολιτική κίνηση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με το όνομα «Ελλήνων πρωτοβουλία» γεννήθηκε και επισήμως σήμερα Τρίτη, στην οποία πρωταγωνιστούν..
στελέχη και πρώην βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Στο νέο εγχείρημα θα πρωταγωνιστούν οι...


πρώην βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος, Μιχάλης Γιαννάκης και Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης.

Ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να ηγηθεί ο κ. Ζώης. Απορίες εκφράζονται πάντως για το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος δεν συμμετέχει στο νέο κόμμα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μαρκόπουλος δημοσίευσε άρθρο στον «Ελεύθερο Τύπο» της περασμένης Κυριακής με θετικές αναφορές στη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα που υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια.


ΑΝΤΕ ΒΡΈ ΣΙΔΕΡΈΝΙΟ !!

















Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας


Υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας άρχισε η μετακίνηση των αγροτών από τα γύρω χωριά στη Λαμία.

Περίπου 60 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Λαμίας και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών. Πολυάριθμη αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο σημείο που είχαν προσδιορίσει αγρότες ότι θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ και μάλιστα δεν έλειψαν οι φραστικές διαμαρτυρίες για τον έντονο αστυνομικό κλοιό που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς τη Λαμία που ήταν τόπος συγκέντρωσης. Οι αστυνομικοί τούς σταμάτησαν και ζήτησαν για να κινηθούν τα τρακτέρ να έχουν πινακίδες. Οι αγρότες αρνήθηκαν και στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού δίπλα στην εθνική οδό, 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας.



Οι αγρότες και τα τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί, κυρίως προέρχονται από τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με συναδέλφους τους στα καμποχώρια της Λαμίας αλλά και στην περιοχή του Δομοκού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινηθούν και άλλα τρακτέρ από άλλα χωριά προς τη Λαμία. Όπως σημειώνουν οι επικεφαλής των αγροτών θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την Πέμπτη περιμένοντας τις διαβουλεύσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα και μετά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Πηγή:lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοσμοσυρροή για 3.800 θέσεις αεροσυνοδών σε αεροπορική εταιρεία

Κοσμοσυρροή για 3.800 θέσεις αεροσυνοδών σε αεροπορική εταιρεία

Αιφνιδιάστηκαν οι υπεύθυνοι της αραβικής αεροπορικής εταιρείας Emirates από την μεγάλη προσέλευση στην οντισιόν που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη για να επιλέξουν αεροσυνοδούς.
Η αεροπορική εταιρεία αναζητά στη χώρα μας υποψήφιους για να καλύψουν τις 3.800 κενές θέσεις στα πληρώματα καμπίνας και γι' αυτό το λόγο διοργάνωσε στις 27 Ιανουαρίου οντισιόν στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο, καθώς είχε προηγηθεί μία ακόμα το Δεκέμβριο στην Αθήνα. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με τις αιτήσεις των Θεσσαλονικιών να ξεπερνούν τις 2.000.
Τα ελάχιστα προσόντα των υποψήφιων αεροσυνοδών που ζητά η Emirates είναι:
  • ηλικία άνω των 21 ετών
  • καλή γνώση αγγλικών
  • απολυτήριο λυκείου
  • μέγιστο ύψος 2,12 μ. με τεντωμένα χέρια
Το μεθεπόμενο Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, η εταιρεία θα κάνει νέα οντισιόν στην Αθήνα, στο Ledra Marriott.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκοψαν την πίτα οι Γυναίκες του Λεονταρίου-βίντεο


 Μέσα σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου η "ΕΣΤΙΑ"πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ταβέρνα «ΦΟΥΝΤΑΣ».
Ο Σύλλογος καλωσόρισε το νέο έτος με πολύ κέφι και χορό, ευχόμενος υγεία και προπάντων ειρήνη για όλο τον κόσμο.Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, κ.Αναστασία Τοπάλογλου, η οποία αφού ευχήθηκε το 2013 να είναι μια χρονιά με ειρήνη, υγεία και κοινωνική προκοπή, ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η παρουσία των γυναικών ήταν παρα πολύ μεγάλη και όλων των ηλικιών, οι οποίες κατέκλυσαν την ταβέρνα, το γλέντησαν με την ψυχή τους αφού χόρεψαν χορευτικά,  χρωματίζοντας έτσι την βραδιά τους με μια ευχάριστη νότα διασκέδασης.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Λεονταρίου κ.Κυριάκος Λιάκος,η αντιπερειφεριάρχης Στερεάς κα Παπαθωμά,η πρόεδρος της ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας κα Αντζελα Πανταζή,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,η πρόεδρος Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου κα Βενετία Κατσιφή,οι Ιερείς π.Παναγιώτης Δαμώκας,π.Ιωακείμ Δούμας,o Σύλλογος των Απανταχού Λεονταριτών,οι Σύλλογοι Γυναικών Νεοχωρίου,Θεσπιών,Ασκρης,Ελλοπίας,Μαυροματίου, Μουρικίου και Βαγίων.
 Η Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Λεονταρίου κα Τοπάλογλου Αναστασία ευχαριστεί απο την καρδιά της όλους όσους παραβρέθηκαν  στον ετήσιο χορό και την κοπή της βασιλόπιτας.Μαζί δημιουργήσαμε Ελληνική ζεστή,φιλική,ανθρώπινη ατμόσφαιρα και μοιραστήκαμε χαρούμενες στιγμές ζωής.Εκεί που η αγάπη εκχυλίζει αποπνέεται η διάθεση,εκδηλώνεται ορμή,ξεπερνώντας οι προσδοκίες,εξασθενούνε τα πάθη,προάγονται οι ανθρώπινες αξίες και σχέσεις υπηρετώντας το Θείο Δώρο της Ζωής.Παρά την πολαπλή Ελληνική κρίση η πολυπληθείς συνάθροιση μας έδειξε ότι υπάρχει απόθεμα ψυχικόυ σθένους  και υπόβαθρο δυνάμεων για την αντιμετώπιση της.Η διατήρηση της παράδοσης είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Ευχαριστώ και πάλι με τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για Καλή Χρονιά και Ευλογημένη
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ Η"ΕΣΤΙΑ"
ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ















Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός στο γυμναστήριό του ο χρυσός Έλληνας μποντιμπίλντερ!


Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του πολύ γνωστού ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και πρώην πρωταθλητή Ελλάδος στο body building...



Απαρηγόρητοι οι Έλληνες αθλητές και οι μαθητές του δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό γεγονός.

Πρόκειται για τον Θανάση Κετούγια, τον άνθρωπο που ουσιαστικά έκανε γνωστό το body building στο Αγρίνιο, αφού ήταν αυτός που λειτούργησε το πρώτο γυμναστήριο στην πόλη, ενώ κατά το παρελθόν είχε διακριθεί σε πανελλήνιους αγώνες.

Τον άτυχο άνδρα, ηλικίας 60 ετών, βρήκαν γνωστοί του που ανησύχησαν επειδή δεν έδινε σημεία ζωής του τελευταίο διήμερο κι έτσι ειδοποίησαν κλειδαρά για να ανοίξει την είσοδο του γυμναστηρίου που διατηρούσε στην οδό Παναγοπούλου.

Βρέθηκε πεσμένος και νεκρός μέσα στο γυμναστήριο και ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία - νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.



πηγή: radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι ήταν οι Τρεις Ιεράρχες και γιατί τιμούμε τη μνήμη τους στις 30 Ιανουαρίου

Ποιοι ήταν οι Τρεις Ιεράρχες και γιατί τιμούμε τη μνήμη τους στις 30 Ιανουαρίου

Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι τρεις Ιεράρχες, προστάτες των Γραμμάτων και προς μεγάλη χαρά φοιτητών και μαθητών, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μένουν κλειστά για να τους τιμήσουν. Πέρα από τη μαθητική αργία όμως, ποιοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;
Οι Τρεις Ιεράρχες, ήταν ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός. Είχαν καθιερωθεί ως άγιοι και αρχικά γιορτάζονταν ο καθένας ξεχωριστά, αλλά από τα τέλη του 4ου αιώνα καθιερώθηκε και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.
Βασίλειος ο Μέγας
Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σπούδασε στην Αθήνα και θεωρούσε πολύ σημαντική τη μελέτη των κλασσικών συγγραφέων και της ελληνικής φιλοσοφίας, πάντα όμως υπό χριστιανικό πρίσμα.
Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Ονομάζεται και μελίρρητος, οτι δηλαδή η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην φιλανθρωπία με συσσίτια που έτρεφαν 7.000 ανθρώπους! Απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού αλλά χρησιμοποιούσε τις εργαλειακές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία. Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. Ασκούσε σκληρή κριτική στους Αυτοκράτορες, και τελικά εξορίστηκε.
Γρηγόριος ο Θεολόγος
Ο Γρηγόριος Νανζιανζινός υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα και η επιρροή του στην Τριαδική θεολογία θεωρείται τόσο σημαντική ώστε ονομάστηκε «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ενώ ήταν οπαδός των γραμμάτων και επιθυμούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ελληνόφωνων και λατινόφωνων θεολόγων της εποχής του. Εκτός από εξαιρετικός θεολόγος όμως, υπήρξε και πολύ καλός ποιητής, αφού έγραψε αρκετά ποίηματα με θεολογικά και ηθικά θέματα.
Υπήρξε φίλος του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και του αδελφού του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητές σε απόγνωση


Αυξάνονται τα φαινόμενα της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης

Αύξηση παρουσιάζουν οι μαθητές που γυρίζουν την πλάτη στο σχολείο. Στην Ελλάδα της κρίσης ραγδαία άνοδο έχουν σημειώσει οι εγκαταλείψεις του σχολικού περιβάλλοντος κατά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όλο και περισσότεροι μαθητές δηλώνουν απογοητευμένοι από το σχολείο και σταματούν να προσπαθούν, σύμφωνα με έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σε σχολεία από την Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη, μέχρι την Κέρκυρα και τη Δράμα, διαπιστώνεται ότι το 87% των μαθητών δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια, το 76% έχουν μικρότερες βαθμολογικές επιδόσεις και το 95% μειωμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προσδοκίες.

Αυτό αποτυπώνεται στα μεγάλα ποσοστά χαμηλών βαθμολογιών που καταγράφονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι αυτό έχει άμεση σχέση με τις συνέπειες της κρίσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Γέννησες Ελληνόπουλο; Πλήρωσέ το"!

Και τώρα η ώρα του λογαριασμού της δόσης και των "πανηγυρισμών" περί "διάσωσης"...

της χώρας: "Ψαλίδι" θα πέσει στους λογαριασμούς μισθωτών και συνταξιούχων από την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, καθώς θα είναι αυξημένη η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου αλλά και των αναδρομικών μειώσεων στις συντάξεις.

Ειδικότερα, οι μισθωτοί και κυρίως αυτοί που έχουν κάνει την ... "ανοησία" να γεννήσουν νέα Ελληνόπουλα θα δουν τις αποδοχές του Ιανουαρίου να πέφτουν σε επίπεδα φιλοδωρήματος προκειμένου να επιστραφούν οι τόκοι στις τράπεζες που έχουν δανείσει άπληστα την χώρα.

Ιδού τι περιμένει τους μισθωτούς και συνταξιούχους (οι θετικοί αριθμοί δείχνουν το ποσό της μείωσης ενώ οι αρνητικοί δείχνουν αύξηση).




Όπως είπαμα όσοι τόλμησαν να κάνουν Ελληνόπουλα, τιμωρούνται βαριά από την τρόϊκα και τους συνεργάτες της στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι για άγαμους μισθωτούς με εισόδημα ως 22.000 ευρώ θα υπάρξει μικρή ελάφρυνση, ενώ σημαντική μείωση στο μισθό τους θα δουν όσοι λαμβάνουν πάνω από 26.000 ευρώ ετησίως.

Αντίθετα αν έχουν ένα παιδί, η μείωση του μισθού θα είναι αισθητή ήδη από 16.000 ευρώ (-14 ευρώ το μήνα για ένα παιδί και -28 ευρώ το μήνα για δύο παιδιά!) ενώ γίνεται πολύ μεγαλύτερη για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 26.000 ευρώ (-35 ευρώ για ένα παιδί και -49 ευρώ για δύο παιδιά)...

Οι γονείς θα βρεθούν διπλά ζημιωμένοι καθώς τα νέα μηνιαία οικογενειακά επιδόματα (40 ευρώ για ένα παιδί, 80 για δύο παιδιά, 130 ευρώ για τρία και 180 για τέσσερα παιδιά) θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον... Ιούλιο του 2013. Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών θέλει να συμπληρώσουν πρώτα τη φορολογική τους δήλωση για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι δικαιούχοι...

Παράδειγμα μισθωτού

Έστω ότι μισθωτός του ιδιωτικού τομέα λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ.

Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 ευρώ
Ετήσιος φόρος (βάσει κλίμακας και βάσει των μειώσεων της παρ.2 του άρθρου 9): 5.082-1.900=3.182 ευρώ
Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 3.182*1,5%=47,73 ευρώ
Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα: 3.182-47,73=3.134,27/14=223,88 ευρώ
Παράδειγμα δημοσίου υπαλλήλου

Έστω ότι μισθωτός του Δημοσίου λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2013).

Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 ευρώ
Ετήσιος φόρος (βάσει κλίμακας και βάσει των μειώσεων της παρ.2 του άρθρου 9): 4.356-2.100=2.256 ευρώ
Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 2.256*1,5%=33,84 ευρώ
Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα: 2.256-33,84 = 2.222,16 / 12 = 185,18 ευρώ
Επιπλέον, θα υπάρχει μηνιαία παρακράτηση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1% του άρθρου 29 του ν.3986/2011: Συνεπώς, 1.650*1%=16,50 ευρώ
Τσεκούρι 5-20% στις συντάξεις

Μειωμένες θα είναι από 1ης Φεβρουαρίου και οι συντάξεις οι οποίες ξεπερνούν τα 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται οι μειώσεις θα έχουν ως εξής:

5% για συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) από 1000,01 ευρώ έως 1500 ευρώ. Η μειωμένη σύνταξη δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1000 ευρώ.
10% για συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) από 1500,01 ευρώ έως 2000 ευρώ. Η μειωμένη σύνταξη δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1425 ευρώ.
15% για συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) από 2000,01 ευρώ έως 3000 ευρώ. Η μειωμένη σύνταξη δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1800 ευρώ.
20% για συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) από 3000,01 ευρώ και πάνω. Η μειωμένη σύνταξη δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 2550 ευρώ.
Για παράδειγμα, συνταξιούχος με αποδοχές 1.100 ευρώ θα παίρνει από 1ης Φεβρουαρίου 1.000 ευρώ. Συνταξιούχος με αποδοχές 1.300 ευρώ θα παίρνει 1.235 ευρώ και συνταξιούχος με αποδοχές 1.600 ευρώ θα παίρνει πλέον 1.440 ευρώ.

Παράλληλα από τον Μάρτιο θα έρθει και η περικοπή 12% στις διπλές συντάξεις με άθροισμα πάνω από 1300 ευρώ. Ενώ με εγκύκλιο θα καθορίζεται και ο αριθμός των δόσεων που θα παρακρατηθούν τα αναδρομικά των 14 μηνών.













Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς για τις μπανάνες στα σχολεία

Πριν λίγες μέρες στα δημοτικά σχολεία της Λιβαδειάς έκανε την εμφάνισή της η πολυεθνική ΝΤΟΛΛ Ε.Π.Ε., με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να μοιράσει μπανάνες στους μικρούς μαθητές στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης για την υγιεινή διατροφή, που πρέπει να έχουν !!
Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Στην Αθήνα η "ΦΑΓΕ", μοίραζε γιαουρτάκια, η "Colgate" οδοντόπαστες κ.λ.π.

Βλέπετε  έπιασε ο "πόνος" την κυβέρνηση και το Υπουργείο για τα παιδιά μας, που λειτουργούν ως ατζέντηδες των πολυεθνικών ομίλων για να ασκήσουν αυτοί το "φιλάνθρωπο" έργο τους. Λες και δεν ευθύνονται οι πολυεθνικές, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι εκπρόσωποί τους για την βαθειά οικονομική κρίση που μαστίζει όλες τις λαϊκές οικογένειες, που πετάει στην ανεργία τους γονείς τους, στερεί ακόμα και το ψωμί απο το τραπέζι, τα αφήνει να ξεπαγιάζουν χωρίς θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο και προδιαγράφει το μέλλον τους θεοσκότεινο...
Η είσοδος των επιχειρήσεων στα σχολεία είναι η φιλοσοφία του "νέου σχολείου της αγοράς". Φορούν τη μάσκα του καλού που, αξιοποιεί το "άλλοθί" του και ξεπλένει τις αμαρτίες του πετώντας στα μούτρα μας ένα ξεροκόμματο ή λίγες μπανάνες!! Η αλήθεια όμως είναι οτι αφού, τους περισσεύουν υπερκέρδη, για να κάνουν φιλανθρωπίες, γιατί μειώνει τη φορολογία  τους  η κυβέρνηση, ενώ εμάς μας έχει ρημάξει στα χαράτσια και στους φόρους;
Η πολυεθνική ΝΤΟΛΛ, που φέρνει τις μπανάνες απο τη Λατινική Αμερική, έχει στηρίξει δικτατορικά καθεστώτα και τις συλλέγουν στον Παναμά και στην Κόστα Ρίκα με ιδρώτα και αίμα ακόμα και μικρά παιδιά. Το σχολείο είναι λοιπόν ένας χώρος όπου έχουν τζάμπα διαφήμιση και ένα καλό πελατολόγιο.... Επιπλέον  τα παιδιά μας από την τρυφερή τους ηλικία τα διαπαιδαγωγούν έτσι, ώστε να συμμερίζονται τα προβλήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών και να προετοιμάζονται ως εργαζόμενοι να είναι πειθήνια όργανα, χωρίς κανένα δικαίωμα...
Ο Σύλλογος Γυναικών Επ. Λιβαδειάς καταδικάζει και απορρίπτει όλες τις "ευγενείς χορηγίες" των εκμεταλλευτών του μόχθου μας.
Ø Καλούμε τους Εκπαιδευτικούς μέσα απο τους Συλλόγους τους να πάρουν θέση.
Ø Διεκδικούμε μαζί με το γονεϊκό κίνημα να δίνεται δωρεάν κολατσιό, για όλα τα παιδιά μέσα απο τις δομές του Δήμου.
Ø Απαιτούμε την επαρκή χρηματοδότηση όλων των σχολικών μονάδων-δωρεάν παροχή καυσίμων, νερού, ρεύματος, τηλεφώνου και μεταφοράς μαθητών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο Θηβών ζητούν οι Θανάσης Σκούμας και Θανάσης Τσάκωνας


Με πολύ μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν οι πολίτες της Θήβας, τις εξελίξεις σχετικά με το Νοσοκομείο Θηβών, αφού ήδη το τελευταίο διάστημα ανεστάλησαν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής, κορυφώνοντας τα ήδη πολύ μεγάλα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου. Μάλιστα έγινε ήδη γνωστό ότι τα δύο νοσοκομεία της Βοιωτίας, συγχωνεύθηκαν σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα το Γ.Ν. Λιβαδειάς με την με αριθμό 3510/Β/31-12-2012 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και υπουργού υγείας Ανδ. Λυκουρέντζου. Παρά τις μέχρι τέλους του 2012 διαβεβαιώσεις, ότι το νοσοκομείο Θήβας θα εξαιρείτο από τη συγχώνευση που προβλέπει ο μνημονιακός νόμος 4052/2012 (άρθρο 2), εντούτοις αποδείχθηκε ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές ήταν στάχτη στα μάτια των πολιτών της Θήβας.
Το νοσοκομείο της Θήβας με τα πολλά προβλήματα λειτουργίας, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της περιοχής και της πόλης μας και οδηγείται σε αναστολή των λειτουργιών του. Ταυτόχρονα οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται και ειδικότερα οι δαπάνες για εφημερίες στα νοσοκομεία μειώνονται κατά 35% το 2013, ήτοι από 370 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 241 εκατομμύρια ευρώ το 2013, με αντίστοιχη μείωση για το νοσοκομείο της πόλης μας. Ήδη σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Θήβας, το Νοσοκομείο Θηβών αδυνατεί να κάνει εφημερίες στην παθολογική κλινική από τις 23/01/2013 και η κατάσταση είναι τραγική.
Είναι πλέον κοινή διαπίστωση πια, ότι για να μην οδηγηθεί στην πλήρη υποβάθμιση και αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, απαιτείται η ομόθυμη και παλλαϊκή αντίδραση μας για να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.
Καλούμε άμεσα τη δημοτική αρχή, τους φορείς, τους γιατρούς, τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους πολίτες σε άμεσες κινητοποιήσεις με στόχο την ομαλή και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηβών και την υποστήριξη της δημόσιας και δωρεάν υγείας. 
thivagr.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ