Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ρυθμίσεις για τα δάνεια των αγροτών


Ρυθμίσεις για τα δάνεια των αγροτών



Ευνοϊκές ρυθμίσεις για μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια αγροτών προς την ΑΤΕ ΑΕ που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση.
Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ασφάλεια των τροφίμων που σήμερα δόθηκε σε διαβούλευση.
Ειδικότερα, η υποθήκη περιορίζεται στο 120% της αξίας του δανείου, εφόσον δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο αυτού αν είναι ανώτερο, κατά το χρόνο που θα τεθεί σε ισχύ το παρόν. Στην περίπτωση που η υποθήκη έχει εγγραφεί σε περισσότερα από ένα αγροτικά ακίνητα, τότε θα περιοριστεί στο ακίνητο ή στα ακίνητα που εξασφαλίζουν την απαίτηση της τράπεζας στα παραπάνω όρια.
Η νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή, θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ από τον αγρότη. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε μετατρέπεται σε μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας 5-10 ετών με επιτόκιο 5%. Μάλιστα η τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει εκμίσθωση του ακινήτου και στη συνέχεια εκχώρηση του μισθώματος στην ίδια έως ότου εξοφληθεί το νέο δάνειο.
Τα ακίνητα θα εκμισθώνονται για τρία χρόνια μετά από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ την ευθύνη της όλης διαδικασίας θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διατηρεί βάση δεδομένων στην οποία απεικονίζονται ψηφιακά όλα τα αγροτικά ακίνητα της χώρας.
Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων προς την παλιά ΑΤΕ είναι ένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών ανέρχονται (έως Ιούλιο του 2012) στα 1 δις. ευρώ περίπου και των συνεταιρισμών στο 1,2 δις ευρώ. Ο αριθμός, δε, των εν λόγω δανείων υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 100.000.
ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα» Σφακιανάκη: Η μετεγγραφή του cd σε usb έγινε για να αλλοιωθεί

«Βόμβα» Σφακιανάκη: Η μετεγγραφή του cd σε usb έγινε για να αλλοιωθεί

«Βόμβα» έριξε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Σφακιανάκης υποστήριξε ότι σύμφωνα με την άποψή του η μετεγγραφή από το cd σε usb των αρχείων της λίστας έγινε για να μπορέσει να αλλοιωθεί η λίστα. Η αλλοίωση στο cd αφήνει πάντα ίχνη, υποστήριξε ο κ. Σφακιανάκης ενώ στο usb μπορεί να γίνουν αλλαγές και με τα κατάλληλα προγράμματα να μην καταγραφούν. Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ακριβή και αξιόπιστη πραγματογνωμοσύνη ακριβώς γιατί δεν έχει στα χέρια του ούτε το πρωτότυπο cd ούτε καν το πρώτο usb. Αρά, με την κατάθεσή του αυτή ο κ. Σφακιανάκης αφενός αφήνει σαφή υπονοούμενα για τις προθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών που είχε δώσει την αρχική εντολή σε συνεργάτες του να μετεγγράψουν το cd και στη συνέχεια δήλωσε ότι έχει χαθεί το πρωτότυπο που είχε δώσει για φύλαξη στο γραφείο του. Και αφετέρου δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει τουλάχιστον αυτός να αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία τι ακριβώς έχει γίνει ώστε να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες. Φυσικά, έστω και εμμέσως εμπλέκεται και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ο οποίος έκανε αντίγραφο του αντιγράφου και μετά έσβησε το usb που του είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι ακριβώς αυτό το usb που στη συνέχεια παραδόθηκε διαδοχικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξει στους οικονομικούς εισαγγελείς και στη δικογραφία. Η προανακριτική επιτροπή που ερευνά την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου «έπιασε δουλειά» το πρωί της Τετάρτης ξεκινώντας με την εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, ενώ στη συνέχεια παρέστη σε αυτή ως μάρτυρας και ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος. Την Τρίτη το βράδυ στην επιτροπή κατέθεσε ως μάρτυρας ο Κωνσταντίνος Χαλστάνης. iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Θήβα η θεατρική παράσταση “Η ΤΑΡΑΤΣΑ” του Αν. Παπαδόπουλου



Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στον Κορυδαλλό του έργου του Αντώνη Παπαδόπουλου «Η ΤΑΡΑΤΣΑ», η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων θα βρεθεί στην Θήβα προσκαλεσμένη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού.
Η παράσταση θα δοθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  στις 18.30 με είσοδο ελεύθερη.
Δηλώσεις συμμετοχής : Ένωση Μικρασιατών Θήβας - Κ.Α.Π.Η. Θήβας - Κ.Α.Π.Η. Βαγίων - Σύλλογος Γυναικών «ΙΣΜΗΝΗ» - Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θήβας «ΔΙΡΚΑΙΟΣ ΚΥΚΝΟΣ»
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Αντώνης Παπαδόπουλος
Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι: Αχιλλέας Νομικός, Κατερίνα Γεωργαρίου (Κίτσα Ξεπαστρίδου) , Πηνελόπη Γεωργοπούλου (Αμαλία η Σμυρνιά), Καίτη Δεντάκη (Κατίνα η κουτσομπόλα), Ειρήνη Παπαγεωργοπούλου (Ζαχραντάν η τσιγγάνα), Υπατία Θεοδωρίδου (η Σουλτάνα Σμυρνιά), Βαρβάρα Καραχάλιου (Α’ χορεύτρια), Αριστέα Μανταδάκη (Νίτσα Ξεπαστρίδου), Έφη Μαρκουλή (Ντόξυ Γκερλ), Γιώτα Μίχα (Β’ χορεύτρια), Στέλλα Τάντη (Λεονί η υπηρέτρια), Ανδρούλα Τολιά (Μαντάμ Σουσού) και Άννα Τρουλάκη (κυρία Δονατά).
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύει κόσμο το ΚΚΕ από τον Ριζοσπάστη


Τσιμουδιά από την ΕΣΗΕΑ και τα μέλη του ΔΣ, Ράμμο και Φιλιππάκη

Το ΚΚΕ απολύει από τον Ριζοσπάστη κόσμο. Ήδη χθες 3 άτομα είδαν την πόρτα της εξόδου και οι φήμες από τον Περισσό αναφέρουν ότι θα επίκεινται επιπλέον 2 απολύσεις. Κι όμως, οι συνδικαλιστές Παναγιώτης Ράμμος και Γιώργος Φιλιππάκης, μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, έχοντας τις πλάτες (δυστυχώς) του ίδιου του...



προέδρου, Δημήτρη Τρίμη, δεν έχουν βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση. Για τους 3 συναδέλφους που απολύθηκαν. Πρόκειται για τους Ε. Κουμπούρη, κόρη πρώην βουλευτή του ΚΚΕ , και του Γ. Πετρόπουλου, επί πολλά χρόνια συντάκτη του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και ιστορικού, όπως κι ενός εργαζόμενου από το τμήμα των τεχνικών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, δε θέλησε να βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση, γιατί πολύ απλά ο ίδιος - ως γνήσια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ - έχει την αμέριστη στήριξη από το ΚΚΕ και την παράταξη των Ράμμου - Φιλιππάκη, στο θέμα της εφημερίδας Αυγή και του ραδιοφωνικού σταθμού "Κόκκινο", που οι εργαζόμενοι έχουν μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος.

Κι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο planet-greece εργαζόμενος από τον Ριζοσπάστη, η σημερινή ιστορία με το υπουργείο Εργασίας δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ίσα - ίσα, που βολεύει όσο δεν πάει άλλο το ΚΚΕ, που έτσι μπορεί και επισκιάζει την είδηση των απολύσεων, μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό το πολιτικό κόστος.
 planet-greece.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμοπόλεμος στην Κέρκυρα ο Λεβαδειακός

Ετοιμοπόλεμος στην Κέρκυρα

Χωρίς απουσίες θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα ο Λεβαδειακός για την επαναληπτική αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας.


Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για τη δεύτερη αγωνιστική της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Κέρκυρα (31/1, 14:00).

Ο τεχνικός της ομάδας της Βοιωτίας, Γιώργος Παράσχος, είδε όλους τους παίκτες του να συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα, το οποίο αφιερώθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και στις στημένες φάσεις.

Η αποστολή του Λεβαδειακού αποτελείται από 18 παίκτες, οι οποίοι θα αναχωρήσουν οδικώς για το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" και από εκεί θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Κέρκυρα.

Οι 18 εκλεκτοί του Γιώργου Παράσχου: Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μιλίεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία: Σκοτώθηκε υπάλληλος από κέρματα που τον καταπλάκωσαν

Μοιραίο τέλος για υπάλληλο security στην Αγροτική Τράπεζα στην Πανεπιστημίου. Μετέφερε κέρματα σε σακούλες και πέθανε από ασφυξία στο ασανσέρ του κτιρίου
Η εικόνα που αντίκρισαν οι συνάδελφοί του ήταν τραγική.
Σχεδόν "πνιγμένος" από σακούλες από κέρματα που έπρεπε να μεταφερθούν στο θησαυροφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας, στο υπόγειο του κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου.
Αρχικά, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, όλοι ήρθαν αντιμέτωποι με την στυγνή αλήθεια.
Ο νεαρός συνάδελφός τους, υπάλληλος security, που φύλαγε τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια, έχασε τη ζωή του γύρω στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, την ώρα που κουβαλούσε με καρότσι βαριές σακούλες γεμάτες κέρματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η λαβή του καροτσιού βρήκε στον τοίχο του ασανσέρ ενώ ήταν εν κινήσει, το καρότσι αναποδογύρισε και οι σακούλες με τα κέρματα τον καταπλάκωσαν.
Ο εργαζόμενος έμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο ασανσέρ για μία ώρα και μετά άρχισαν να τον αναζητούν.
Τελικά από τη 1 το μεσημέρι, όταν περίπου συνέβη το δυστύχημα, ο απεγκλωβισμός του ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, ωστόσο ήταν πλέον αργά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Δεν θα ξαναφάτε τηγανιτές πατάτες μετά από αυτό!



Δείτε το παρακάτω βίντεο και ξανασκεφτείτε το πριν φάτε τηγανιτές πατάτες από Fast Food...

Το πείραμα το έκανε ένας λάτρης της υγιεινής διατροφής για να αποδείξει τα συντηρητικά των "πλαστικών" φαγητών...tragiko.net

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «δράκος» του Διονύσου τους έλεγε να τις πάει στη δουλειά τους και τελικά τις βίαζε

Αυτός είναι ο "δράκος" των Β.Π! (ΦΩΤΟ)
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ένας 31χρονος ο οποίος κατηγορείται πως πραγματοποιούσε επιθέσεις σε γυναίκες στην περιοχή του Διονύσου και αφού τις βίαζε στη συνέχεια τις λήστευε. Οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη την τελευταία τετραετία.
Πως «χτυπούσε» ο δράκος
Ο δράστης κινούμενος με διαφορετικό κάθε φορά αυτοκίνητο, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, Ερυθραίας και Διονύσου, αναζητούσε γυναίκες σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αφού τις παραπλανούσε ότι θα τις μεταφέρει στον προορισμό τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες.
Στη συνέχεια, αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει στο όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες. Εκεί, ασκώντας βία και απειλές με κατσαβίδι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ασελγούσε σε βάρος τους και στη συνέχεια τις εγκατέλειπε, αφού αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 31χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης τριών περιπτώσεων, που έγιναν στην περιοχή του Διονύσου την 08-12-2009, την 16-12-2010 και 25-01-2013, σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών (18, 65 και 42 ετών αντίστοιχα).
Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.
Με σχετική εισαγγελική διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας Έλληνας για δήμαρχος της Νέας Υόρκης!




Ελληνικό χρώμα θα έχουν οι δημαρχιακές εκλογές στη Νέα Υόρκη που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο καθώς ανακοινώθηκε ότι θέτει υποψηφιότητας ο ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος, Τζον Κατσιματίδης.



Ο Κατσιματίδης ήταν... παλαιότερα υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος και ενίσχυε οικονομικά υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, όπως τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον.

Τα τελευταία χρόνια ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ευελπιστεί να είναι ο υποψήφιός του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Κατσιματίδης επιδιώκει να διαδεχτεί στο ανώτατο αξίωμα της αμερικανικής μεγαλούπολης τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ (Ρεπουμπλικανό-ανεξάρτητο), ο οποίος το 2008 κατάφερε να αλλάξει τη νομοθεσία και από δυο συνεχόμενες θητείες που δικαιούταν, να επανεκλεγεί το 2009 για μια τρίτη τετραετή θητεία.

Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes.

Ο κ. Κατσιματίδης δήλωσε ότι έφτασε στην κορυφή και θέλει τώρα να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει για την πόλη της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι Αρβανιτόπουλου στους μαθητές της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς.


Πόρτα "έφαγαν" οι μαθητές της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς από τον υπουργό Κώστα Αρβανιτόπουλο για τις προσλήψεις καθηγητών προκειμένου να μην χάσουν τη χρονιά τους.
Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική επιστολή-ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γώργου Μουλκιώτη απάντησε αρνητικά απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο προσλήψεων λόγω της οικονομικής στενότητας κα έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο οι ειδικότητες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών τους θα χάσουν τη χρονιά τους. Αναμένεται με ιδαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση μαθη΄των και γονιώ
 lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο έγκλημα στην Κάρυστο -Της έδεσαν τα χέρια και της πέρασαν θηλιά


Ήταν 9.30 το πρωί, όταν πήγαν στο αγρόκτημα της γυναίκας που ήταν πεσμένη στο έδαφος αστυνομικοί της περιοχής της Καρύστου. Εκεί, διαπίστωσαν ότι τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα με σύρμα και στο λαιμό της ήταν περασμένη μια θηλιά.

Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, μετέβη στο σημείο και ερεύνησε τον χώρο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, προκύπτει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας και έχει ήδη παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή της σορού, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες και ο χρόνος του θανάτου.

evianews
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός Βοιωτίας και Φωκίδας το Ράλι Ακρόπολις


 
Με αλλαγές στο πρόγραμμά του παρουσιάζεται το φετινό Ράλι Ακρόπολις, καθώς σε αυτό δεν υπάρχουν οι ειδικές διαδρομές της Βοιωτίας, της Φωκίδας, αλλά και οι Άγιοι Θεόδωροι.
Το Ράλι Ακρόπολις αναμένεται και φέτος με αγωνία από τους Έλληνες φιλάθλους του WRC και όχι μόνο, ωστόσο παρουσιάζεται με αλλαγές στο πρόγραμμά του. 
 
Συγκεκριμένα, οι ειδικές διαδρομές της Βοιωτίας (Αγία Μαρίνα, Θήβα, Ελικώνας), της Φωκίδας (Δροσοχώρι, Βωξίτες) δε βρίσκονται σε αυτό, ενώ εκτός μένουν και οι Άγιοι Θεόδωροι από την Κορινθία. 
Έτσι, φέτος οι ειδικές του διεθνούς μας αγώνα θα είναι 14 αντί για 22, που ήταν πέρυσι, με την τελετή εκκίνησης να λαμβάνει χώρα την Παρασκευή (31/1 17:00 Ζάππειο) και όχι την Πέμπτη, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η άρχη θα γίνει την ίδια ημέρα με την ειδική Κινέτα-Πίσσια, ενώ θα διεξαχθεί και πάλι μια νυχτερινή (2η ειδική, Κινέτα), ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου με την Power Stage στο Λουτράκι, που θα είναι και φέτος το κέντρο. 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα 
 
Παρασκευή 31 Μαΐου 
Ειδική Διαδρομή 1ο αυτοκίνητο 
Κατατακτήρια 10:33 
Τελετή εκκίνησης, Ζάππειο 17:00 
1η Κινέτα-Πίσσια 18:28 
2η Κινέτα 21:26 
 
Σάββατο 1 Ιουνίου 
3η Κλένια Μυκήνες 1 8:23 
4η Γυμνό 1 9:38 
5η Κεφαλάρι 1 10:33 
6η Ζήρια 1 11:59 
7η Κλένια Μυκήνες 2 15:10 
8η Γυμνό 2 16:25 
9η Κεφαλάρι 2 17:20 
10η Ζήρια 2 18:46 
 
Κυριακή 2 Ιουνίου 
11η Πίσσια 1 10:23 
12η Λουτράκι 1 10:42 
13η Πίσσια 2 13:37 
14η Λουτράκι 2 (Power Stage) 13:56 
Τελετή απονομής, Λουτράκι 15:30 
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων στηρίζει τους αγρότες

Μένει ή φεύγει;
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων τάσσεται στο
πλευρό των αγροτών και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική τακτική που οδηγεί τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και σε εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής.
Το υψηλό κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα (τιμή πετρελαίου, αλλαγή φορολογικού καθεστώτος, αγροτικά εφόδια κ.λ.π.), η έλλειψη αγροτικών υποδομών (αρδευτικά έργα και παράλληλα έργα αναδασμών) οδηγεί τους παραγωγούς στην εξαθλίωση και ως εκ τούτου στην εγκατάλειψη και συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας.  
Με όλες τις δυνάμεις μου θα βρίσκομαι δίπλα στους αγρότες του νομού μας, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, και εύχομαι ο αγώνας τους να δικαιωθεί για το καλό όλης της τοπικής κοινωνίας, καθώς πεποίθησή μου είναι ότι η ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα είναι το μέσο για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της κρίσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκα αποφάσισαν και οι Βοιωτοί (video).


Μπλόκο στην Εθνική οδό αποφάσισαν και οι αγρότες της Βοιωτίας στην πανεπαρχιακή σύσκεψη της Λιβαδειάς στην οποία έδωσαν το παρών αυτοδιοικητικοί, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς οι οποίοι και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους.Οι Βοιωτοί προσυγκεντρώνουν τα τρακτέρ στα χωριά, αύριο τα μετακινούν σε κομβικά σημεία του επαρχιακού δικτύου και αφήνουν ανοιχτό το χρόνο και το σημείο της Εθνικής που θα στήσουν το μπλόκο.

Θανάσης Μερτζάνης lamiastar.gr


Μπλόκα αποφάσισαν και οι Βοιωτοί... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Djangoο Τιμωρός στον Κινηματογράφο Θήβας


Από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβάλλεται η κινηματογραφική ταινία Djangoο Τιμωρός”.
Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη:
Ο Ντζάνγκο είναι ένας απελευθερωμένος σκλάβος που τώρα βοηθάει έναν Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων. Ως ανταλλαγή, περιμένει βοήθεια για τον απώτερο σκοπό του: να εκδικηθεί το πρώην αφεντικό του, τον Κάλβιν Κάντι, που έχει απαγάγει τη γυναίκα του και θέλει ξανά τον Τζάνγκο με αλυσίδες.

Πρωταγωνιστές: Christoph Watz, Jamie Foxx, Leonardo Di Caprio, Kerry Washington, Samuel L.Jackson, Laura Cayouette, Dennis Christopher, Don Johnson, M.C.Gainey, Walton Goggins, James Remar, David Steen, Nichole Galicia, Ato Essandoh.
Σκηνοθέτης- ΣυγγραφέαςQuentin Tarantino.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013   9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)


ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της ταινίας μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Φέτος εντάχθηκε και η Λιβαδειά στον κατάλογο των πόλεων.

 Έτσι στις 1 και 8 Φεβρουαρίου 2013 θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του 35ου Φεστιβάλ Δράμας.

Για την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 το πρόγραμμα έχει ως εξής:


EVERGREEN: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΤΣΩΝΗ 14’
                                                                Τιμητική διάκριση μουσικής

AROUNDEL: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ 18’
                                                                 Τιμητική διάκριση σκηνικών

 NOBODY’S PERFECT: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΒΥΡΗ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΙΔΗΣ 10’
                                                                Τιμητική διάκριση μακιγιάζ

 11:50: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 15’
                                                                 Τιμητική διάκριση μοντάζ

DER SPIEGEL DES LORD PATSCHOG: ΕΛΙΝΑ ΠΑΝΙΚ 13’
                                                                 Τιμητική διάκριση φωτογραφίας

 ΚΑΘΑΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΤΖΙΔΗΣ 14’
                                                                 Βραβείο ντοκιμαντέρ

 ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ 16’
                                                                 Τιμητική διάκριση κουστουμιών

 ΧΑΜΟΜΗΛΙ: ΝΕΡΙΤΑΝ ΖΙΝΤΖΙΡΙΑ 15’
                                                                 Χρυσός Διόνυσος-1ο Βραβείο Μυθοπλασίας

                                                                Βραβείο καλύτερης ταινίας Ν.Α. Ευρώπης

                                                                Τιμητική διάκριση ήχου

                                                                Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης κριτικών Κινηματογράφου
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ληστές σημαδεύουν τα σπίτια που θα χτυπήσουν -Ο κώδικας των διαρρηκτών

Οι ληστές σημαδεύουν τα σπίτια που θα χτυπήσουν -Ο κώδικας των διαρρηκτών [εικόν

Μία δική τους γλώσσα χρησιμοποιούν πλέον οι ληστές προκειμένου να συνεννοηθούν μεταξύ τους, να σχεδιάσουν χτυπήματα και να επιτεθούν σε σπίτια. Στην αρχή παρακολουθούν τους στόχους τους για κάποιες ημέρες και κρατάνε σημειώσεις. Στη συνέχεια αφού έχουν τσεκάρει τα στοιχεία των θυμάτων τους, τα πιθανά κλοπιμαία, αλλά και τους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα σπίτια που έχουν βάλει στο μάτι, σημαδεύουν με ένα δικό τους κώδικα την είσοδο, τα γραμματοκιβώτια ή ακόμα και τα κουδούνια των σπιτιών.
Η μόδα με τα σύμβολα στις εισόδους των σπιτιών ξεκίνησε από την Βρετανία, όπως δημοσίευσε και η daily mail, αλλά εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σε κάποιες περιπτώσεις και στη χώρα μας.
Η μυστική γλώσσα των ληστών δίνει πληροφορίες στους συνεργούς τους για το αν στο σπίτι -στόχος ζει κάποιος πλούσιος, αν έχει ήδη γίνει διάρρηξη ή μπορεί να έχει τίποτα που να αξίζει να κλαπεί, εάν υπάρχει μια ευάλωτη γυναίκα στο σπίτι, ή αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός.
Υπάρχουν βέβαια και τα σύμβολα όπως ένα απλό «Χ» που σημαίνει ότι το σπίτι είναι ένας καλός στόχος.
Η μυστική γλώσσα και οι κώδικες των ληστών




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Μικρασιάτικο γλέντι «θεσμός» από την Ενωση Μικρασιατών



Μέσα σε οικογενειακό και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Μικρασιατικό γλέντι – συνάντηση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου το μεσημέρι !!!

Με το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο από τις πρόσφατες εκλογές στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους – χωρίς διάθεση απολογισμού μιας και αυτά που έχει καταφέρει η Ένωση (ως κύριος και ουσιαστικός εκφραστής των Μικρασιατών της επαρχίας Θήβας ) είναι πολλά ενώνοντας τους Μικρασιάτες 2ης , 3ης και 4ης γενιάς – τέθηκαν οι στόχοι για το 2013, μιας και τα μέλη είναι πλέον 834 και οι ανάγκες μεγαλύτερες !!!

Με δεδομένη την αισιοδοξία μας και την διάθεση να δώσουμε στην νέα γενιά, την ελπίδα και το όραμα για κάτι καλύτερο, από αυτό που βρήκαμε εμείς, βάζουμε στόχους ανάπτυξης για την συνοικία και την πόλη μας .

Έτσι η Μικρασιατική Εστία (Ομήρου 1& Αγ. Ελένης 25 ) γίνεται Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης 1922 με εκθέματα αντικείμενα και ενθύμια που μας έχουν προσφέρει μέλη μας , φωτογραφίες από την δική μας Ελληνική Μικρασία αλλά και αντικείμενα και φωτογραφίες από την αρχική εγκατάσταση των Μικρασιατών στη Θήβα. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (μικρό συνεδριακό) και προβολή οπτικό-ακουστικών μέσων για την ιστορία και των πολιτισμό των Μικρασιατών γιατί οι επισκέψεις από συλλόγους και σχολεία από όλη την Ελλάδα είναι συχνό γεγονός.

Ο χώρος που παραχωρήθηκε το 2012 από το Δήμο στην οδό Σμύρνης (πρώην ιδιοκτησία Τσουρεκά ) μετά την ανακαίνιση που είναι σε εξέλιξη γίνεται Μικρασιατικό Κέντρο Τεχνών (Θέατρο – Μουσική ) και θα στεγάσει το θεατρικό εργαστήρι της Ένωσης και τις ανάγκες της Θηβαϊκής Σκηνής , και το μουσικό εργαστήρι που διδάσκονται μαθήματα σε Λαούτο, Ούτι , Κιθάρα , Μπουζούκι , Κρουστά .

Στο χώρο κοντά στην πλατεία του Συνοικισμού ιδιοκτησίας Αθηνάς Παπαγεωργίου με την διαμόρφωση που πραγματοποιείται θα λειτουργούν τα γραφεία της Ένωσης , το Αρχείο η δανειστική βιβλιοθήκη και τα μαθήματα βυζαντινής μουσικής.

Όλα αυτά με δεδομένη την λειτουργία των τμημάτων που συνεχίζονται όπως :

τα 4 χορευτικά τμήματα , η θεατρική ομάδα που ανεβαίνει σε λίγες μέρες στη σκηνή , η μεικτή χορωδία ενηλίκων και η παιδική χορωδία , το τμήμα εθελοντών που συνεχίζει να στηρίζει δράσεις για το καλό της πόλης και της περιοχής , το τμήμα γυναικών & παραδοσιακών συνταγών, και το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Για όλους εμάς το κέντρο του ενδιαφέροντος μας είναι η νέα γενιά και το πώς θα μεταλαμπαδεύσουμε ήθη ,έθιμα και παραδόσεις. Είναι το μόνο που έχουμε ως κληρονομιά και οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανό και να το παραδώσουμε στα νιάτα .

Παράλληλα στην εκδήλωση τιμήθηκαν φίλοι και μέλη της Ε.Μ.Θ. που στήριξαν τους καταστατικούς σκοπούς της και βοήθησαν με τον τρόπο τους την πολυπρόσωπη δράση του συλλόγου.

Τιμήθηκε για την προσφορά του στην Ε.Μ.Θ. ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας ΚΕΕΕ κος Παναγιώτης Αγνιάδης (με Μικρασιατική Καταγωγή) και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ..

Τιμήθηκε το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την συμμετοχή και βοήθεια στην επανέκδοση του Πρόχειρου Ληξιαρχικού Βιβλίου των Μικρασιατών που εγκαταστάθηκαν μετά το 1922 στη Θήβα και επανέκδωσε η Ε.Μ.Θ. Την τιμητική διάκριση με τα σύμβολα του συλλόγου παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Χρίστος Ξενάκης από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και φίλη του συλλόγου μας κα Φανή Παπαθωμά .


Ακολούθησε η βράβευση του Ευάγγελου & Κωνσταντίνου Καραμανώλη από την 4η γενιά των Μικρασιατών που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. Τα παιδιά προσέφεραν το μετάλλιο υψίστης προσφοράς που καθιερώνει το Δ.Σ. για μέλη και φίλους της Ε.Μ.Θ. που έχουν σημαντική συνεισφορά στο σύλλογο. Με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ.τους ανακήρυξε επιτίμους προέδρους και συμβολικά τα δυο νεότερα μέλη του Δ.Σ. τους προσέφεραν τον Ιωνικό Κίονα (το σύμβολο μας) που φιλοτεχνήθηκε για το σκοπό αυτό.

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα ότι στο φετινό γλέντι συμμετείχαν και νέοι Μικρασιάτες επιστήμονες και νέες οικογένειες που φέρνουν κοντά μας τα παιδιά τους.

Χαιρέτησε στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Σπυρίδων Νικολάου, και παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Χατζησταμάτης , και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ Αλέκος Στάικος, και ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. Γιώργος Αλεβιζάκης.

Το γλέντι και ο χορός κράτησε μέχρι το βράδυ και ξεφύγαμε για λίγο έστω από την σκληρή πραγματικότητα χάρη στους καλλιτέχνες μουσικούς που κράτησαν το κέφι αμείωτο για πολλές ώρες . Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δασκάλους του μουσικού τμήματος

Άγγελο Κυριάκο ( Λαούτο, Ταμπουράς ) Χάρη Παπανικολάου (Κιθάρα -Ούτι-Τραγούδι)

Σωτήρη Δρίτσα (Μπουζούκι – Τραγούδι)

τους μουσικούς Χριστίνα Κατσέλη (Λύρα ) Δημήτρη Ζαχαρή (Κλαρίνο )

το μέλος μας Ξυνού-Κοβάνη Ελένη (Ακορντεόν)

και τους Αγησίλαο Πανουσάκη(Κρουστά) Σωτήρη Παπαναστασίου (Τραγούδι) που αφιλοκερδώς στηρίζουν την αγωνία μας να αναδείξουμε την παράδοση και την μουσική πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.

Ευχαριστούμε το Οινοποιείο του Ανδρέα &Αργύρη Σώκου στις Ερυθρές για την προσφορά τους σε κρασί και το S/M Μαρινόπουλος (κατάστημα Μουσείου) για τα αναψυκτικά.

Eυχαριστούμε την εφημερίδα «Εν Δελφοίς» της περιφέρειας Στερεάς, την ηλεκτρονική εφημερίδα ORXOMENOS-PRESS και το Δημοσιογράφο κο Λάμπρο Ρόδη και το exeisminima.gr που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γλέντι μας.


Ευχαριστούμε τους μόνιμους χορηγούς μας :

ΤΣΟΤΡΑΣ TRAVEL , Hygiene Service Υπηρεσίες Υγιεινής, το Δίκτυο Μικρασιάτης (Mikrasiatis.gr) και όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο στηρίζουν και συμμετέχουν στις δραστηριότητες και στους σκοπούς της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ



https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13c8a67207695be5&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hck5yqoi2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1359532357565&sads=wX_c3-g1RZx6tzoJ3uKPF47G52o

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, σε μια ζεστή εκδήλωση με πλήθος κόσμου, μελών και φίλων, στο αθηναϊκό ξενοδοχείο “Αμαλία”, ο εν Αθήναις Σύλλογος Λεβαδέων “Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ” απένειμε τιμητική διάκριση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.

Κατά τη σύντομη εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πάνος Στάμου, ανέφερε ότι τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του Συλλόγου αποσκοπούν στην απόδοση τιμής και στην προβολή προσωπικοτήτων από τη γενέτειρα, τη Λιβαδειά, είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε νομικά, ως παράδειγμα για τη δράση και την προσφορά τους. Έτσι, φέτος το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει την τιμητική διάκριση στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στη Βιβλιοθήκη των παιδικών του χρόνων, εξήρε τον τρόπο ανάπτυξης και οργάνωσης της σημερινής Βιβλιοθήκης, και την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών από όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό. 

Για την απόδοση των τιμών εκπροσώπησαν το σύνολο του προσωπικού της Βιβλιοθήκης ο Διευθυντής κ. Λεωνίδας Διαμαντής και η κ. Κατερίνα Κεράστα ως η υπάλληλος που εισήγαγε συστηματικά τις νέες τεχνολογίες στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Ο κ. Διαμαντής έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορικής πορείας και των δράσεων της Βιβλιοθήκης, ενώ η κ. Κεράστα αναφέρθηκε στο θέμα της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, τι και πώς έγινε και τι προγραμματίζεται να γίνει στο εγγύς μέλλον.

Την απονομή της τιμητικής διάκρισης έκανε ο Βοιωτός λογοτέχνης Ανδρέας Τσούρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια ταμεία ενοποιούνται


Ποια ταμεία ενοποιούνται




Τέλος στις πελατειακές σχέσεις, στις εξαιρέσεις και στα ειδικά καθεστώτα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης με την ουσιαστική ενοποίηση 90 φορέων στα υφιστάμενα 6 ταμεία κύριας ασφάλισης. Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής συντονισμού έργου για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΝΑΤ και ΕΤΑΑ έως το τέλος του 2013 οπότε θα κατατεθεί και η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται αναπόφευκτο, καθώς θα υπάρξει αναπροσαρμογή τους ανάλογα με την βιωσιμότητα των ταμείων αλλά και τις καταβληθείσες εισφορές. Άγνωστο παραμένει επίσης τι θα γίνει με την περιουσία και τα αποθεματικά των ταμείων που θα ενοποιηθούν.

«Παρά τις παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας παραμένει δαιδαλώδες και κατακερματισμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου εναρμόνισης, αναμένεται να επιφέρει σημαντικά και μετρήσιμα, διοικητικά και οικονομικά, οφέλη για όλους. Εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού - που θα διατεθεί για την ταχύτερη έκδοση συντάξεων - διαφάνεια και κατάρτιση υγιών προϋπολογισμών. Αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, μέσω ενιαίου και απλοποιημένου τρόπου είσπραξης των τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας θα επικεντρωθεί στην είσπραξη 10 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπου θα συμβάλει και η εφορία σ’ αυτό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας:

- Η Επιτροπή Συντονισμού θα συνεπικουρείται από επιτροπή νομικής στήριξης και Επιστημονική Γραμματεία, θα εποπτεύει και θα συντονίζει την εργασία έξι τεχνικών κλιμακίων, ένα ανά ταμείο κύριας ασφάλισης.
- Θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, παρουσιάζοντας κάθε φορά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, ώστε με ορίζοντα το τέλος του τρέχοντος έτους τα τελικά παραδοτέα να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο νομοθέτημα.
Αναγκαίες θεωρεί τις παρεμβάσεις και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος με την εφαρμογή ενιαίων όρων για όλους τους ασφαλισμένους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «παγκόσμιο φαινόμενο» τη λειτουργία 90 κλάδων κύριας ασφάλισης.

Οι επικουρικές

Εν τω μεταξύ, νέες δυσμενείς μεταβολές στις επικουρικές συντάξεις, προδιαγράφει η συγχώνευση των επικουρικών ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Από την ένταξη στο ΕΤΕΑ εξαιρέθηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, -το ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ) και το ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ).
Ανοικτό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης:
-Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ). -Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ). -Χημικών (ΤΕΑΧ). -Υπαλλήλων Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΠΤ). -Τραπεζοϋπαλλήλων (ETAT).

 real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπου 150-200 στρέμματα θα πρέπει να καλλιεργεί ένας αγρότης από το 2014

Περίπου 150-200 στρέμματα θα πρέπει να καλλιεργεί ένας αγρότης από το 2014
Αν κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν, θα δούμε ότι στις αρχές του πρώτης δεκαετίας του 2000, ένας αγρότης με 50-70 στρέμματα βαμβάκι ζούσε την οικογένεια του. Σήμερα, με την ισχύουσα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) χρειάζεται τουλάχιστον 100 στρέμματα, ενώ με τη νέα θα χρειάζεται 150-200 στρέμματα από το 2014.
Τα παραπάνω τονίζει, σε σχετική του μελέτη ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Θεοφάνης Γέμτος, σημειώνοντας πως ένα μέρος των εκμεταλλεύσεων μεγεθύνθηκε και θα ανταποκριθεί, ένα μεγάλο μέρος όμως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.

Ο ίδιος μιλάει για παθογένειες που αναπτύχθηκαν όλα τα χρόνια των υψηλών επιδοτήσεων, για μονοκαλλιέργειες υψηλά επιδοτούμενων καλλιεργειών, όπως το βαμβάκι και το σκληρό σιτάρι. Επίσης, για καλλιέργειες πλήρως εκμηχανισμένες, με ελάχιστες απαιτήσεις σε εργασία, όπως και για μικρή ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, έλλειψη έργων υποδομής κυρίως και για την άρδευση, ανυπαρξία συστήματος γεωργικών εφαρμογών και γεωργικής έρευνας (που υποχρηματοδοτείται) και τέλος για αγρότες μεγάλης ηλικίας, με χαμηλή εκπαίδευση και εξειδίκευση.

Ταυτόχρονα, προσθέτει ο κ. Γέμτος, πρέπει οι αγρότες να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις και τους κανόνες της ΚΑΠ ώστε να μπορούν να επωφελούνται από τις επιδοτήσεις. Η νέα ΚΑΠ θα απαιτεί, σύμφωνα με τον ίδιο, την εισαγωγή αμειψισπορών και την τήρηση των αγρο-περιβαλλοντικών όρων (μη καύση καλαμιάς, ψεκαστικά και λιπασματοδιανομείς σύμφωνα με προδιαγραφές, ορθή συντήρηση και χρήση τους κλπ). Είναι προφανές, συμπεραίνει, ότι θα χρειαστούν αρκετές αλλαγές για να προσαρμοστούμε.

Τι πρέπει να κάνουμε; Στο ερώτημα αυτό ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σημειώνει ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τα εισοδήματα των αγροτών.

Για όσους έχουν μεγάλες εκτάσεις θα πρέπει να βρούμε μεθόδους μείωσης του κόστους παραγωγής για να αυξηθεί το εισόδημα τους. Για όσους έχουν μικρές μονάδες θα πρέπει να βρούμε νέες δραστηριότητες που να εξασφαλίσουν εισόδημα.

Το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημειώνει ο καθηγητής, εργάστηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε, ο κ. Γέμτος, κάνει λόγο για μείωση του κόστους παραγωγής. Το κόστος παραγωγής, επισημαίνει χαρακτηριστικά, αποτελείται από μία σειρά στοιχείων, όπως το κόστος χρήσης των μηχανημάτων, το κόστος του πετρελαίου και των εφοδίων κτλ.

"Η διατήρηση και χρήση μηχανημάτων έχει υψηλό κόστος. Αν αγοράσετε ένα τρακτέρ που κάνει 60.000 ευρώ και υπολογίσετε ένα ετήσιο επιτόκιο 5-8% και 15 χρόνια ζωής, τότε κάθε χρόνο χρειάζεστε 7000 ευρώ για αποσβέσεις. Αν έχετε 200 στρέμματα αυτό επιβαρύνει με 30ευρώ/στρ ενώ αν έχετε 1000 στρέμματα με 7ευρώ/στρ." αναφέρει ως παράδειγμα ο κ. Γέμτος.

Είναι προφανές, διευκρινίζει ο ίδιος, ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους οι αγρότες να λειτουργεί το τρακτέρ σε περισσότερα στρέμματα για να έχουν χαμηλότερο κόστος. Πώς θα γίνει όμως αυτό; "Είτε θα έχουν οι μεμονωμένοι αγρότες τα στρέμματα είτε θα κάνουν ομάδες που θα αξιοποιούν από κοινού τα χωράφια για να έχουν χαμηλό κόστος. Παράλληλα, θα πρέπει να οργανώσουν σωστά τη χρήση τους για να έχουν χαμηλό κόστος" απαντά ο καθηγητής.

Αναφέρεται ακόμη και σε τεχνικές της καλλιέργειας που μειώνουν το κόστος. "Η εισαγωγή αμειψισπορών- λέει- εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη θα έχει σημαντική αύξηση των περιθωρίων κέρδους. Θα βελτιώσει μακροχρόνια τις αποδόσεις, ενώ θα περιορίσει τις εισροές σε χημικά. Λιγότερα παράσιτα άρα και ψεκασμοί. Εάν έχετε ψυχανθή στην αμειψισπορά θα χρειαστείτε λιγότερο άζωτο. Η μείωση της κατεργασίας του εδάφους θα περιορίσει το αντίστοιχο κόστος. Η ορθή εφαρμογή των εισροών όταν και όπου χρειάζονται μπορεί επίσης να βελτιώσει την παραγωγή, την ποιότητα των προϊόντων, να μειώσει το κόστος παραγωγής και να περιορίσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον".

Μικρά αγροκτήματα Είναι προφανές, τονίζει συμπερασματικά ο κ. Γέμτος, ότι όλα όσα αναφέρθηκαν μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν μεγάλες εκτάσεις. Όσοι, όμως, έχουν μικρά αγροκτήματα τότε θα πρέπει να βρουν τρόπους να δημιουργήσουν απασχόληση (πολλά μεροκάματα το χρόνο) και εισόδημα. Δύο είναι οι κατευθύνσεις: στροφή προς την κτηνοτροφία, στροφή προς τα οπωροκηπευτικά.

Για τα οπωροκηπευτικά σημειώνει ότι είναι καλλιέργειες που απαιτούν πολλή ανθρώπινη εργασία- άρα πολλά μεροκάματα- αλλά δίνουν υψηλό εισόδημα. "Φυσικά δεν συζητώ" εξηγεί ο ίδιος "για λαχανόκηπους των 2,3 ή 5 στρεμμάτων αλλά για μεγάλη καλλιέργεια, εκμηχανισμένη, με μεγάλη παραγωγή που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την όποια αντίστοιχη παραγωγή σε κάθε αγορά της Ευρώπης ή του κόσμου" "Είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν αναφέρονται σε μεμονωμένες μικρο-εκμεταλλεύσεις αλλά σε ομάδες παραγωγών με χιλιάδες στρέμματα που θα έχουν δυνατότητα διαπραγμάτευσης του κόστους των εφοδίων, προώθηση των προϊόντων στις αγορές και διαπραγμάτευση των τιμών. Οφείλω να τονίσω ότι εάν συνεχίσει ο κάθε ένας μεμονωμένα θα είναι συνεχώς ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας της παραγωγής και θα καρπούται ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας του προϊόντος" εξηγεί ο κ. Γέμτος.

Σημειώνεται ότι το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας έχει κάνει σημαντική προσπάθεια να αναπτύξει έρευνα και εφαρμογές σε διάφορους τομείς. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην έρευνα σε πολλά θέματα εκμηχάνισης της γεωργίας, εκμηχάνισης καλλιεργειών, όπως ενεργειακών φυτών, οργάνωσης των εκμεταλλεύσεων κτλ.


πηγη:www.paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Η Ζιμπάμπουε έμεινε με μόλις 217 δολάρια στα ταμεία της!


"Στα δημόσια ταμεία της Ζιμπάμπουε υπάρχουν πλέον μόλις 217 δολάρια ΗΠΑ". Αυτή τη λυπηρή ανακοίνωση έκανε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τεντάι Μπίτι, θέλοντας να εξηγήσει την απελπιστική οικονομική κατάσταση...

στην οποία έχει περιέλθει το κράτος, το οποίο μέχρι πριν από δέκα χρόνια θεωρείτο από τα πιο ακμαία στην αφρικανική ήπειρο.



"Την περασμένη εβδομάδα, αφού πληρώσαμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, απέμειναν στα ταμεία μόλις 217 δολάρια ΗΠΑ" είπε ο Μπίτι σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Χαράρε.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι πολλοί από τους δημόσιους υπαλλήλους της Ζιμπάμπουε έχουν πλέον περισσότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς απ' ό,τι η ίδια η χώρα.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές, η οικονομία της Ζιμπάμπουε βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και μια δεκαετία, ειδικά ύστερα από την απόφαση του Προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε να διατάξει τις κατασχέσεις των αγροκτημάτων των λευκών.

Η κίνηση αυτή έδιωξε τους επενδυτές, παρέλυσε την παραγωγή, επέφερε κυρώσεις από το εξωτερικό και έδιωξε τους τουρίστες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέσα σε μια δεκαετία ο πληθωρισμός στη Ζιμπάμπουε καταμετρήθηκε στο 231.000.000% και οι υποδομές καταστράφηκαν.

Τώρα η κυβέρνηση δηλώνει αδυναμία να βρει τα αναγκαία χρήματα ώστε να διεξαχθούν εκλογές και δημοψήφισμα για το σύνταγμα που έχουν προγραμματιστεί για εφέτος. Ο Μπίτι δήλωσε ότι θα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα τα 104 εκατ. δολάρια που χρειάζεται για τις εκλογές.

Η πλούσια σε κοιτάσματα Ζιμπάμπουε έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει το εθνικό της νόμισμα και χρησιμοποεί είτε το δολάριο είτε το ραντ της Νοτίου Αφρικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις ταρίφες των φωτοβολταϊκών


Για τους σταθμούς έως 100 kW των κατ΄ επάγγελμα αγροτών, για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας έως 12/11/2012, ορίζεται ως τιμή αναφοράς η τιμή που ίσχυε κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.Tροπολογία με την οποία διασφαλίζεται η εγγυημένη τιμή των αγροτικών φωτοβολταϊκών ανεξάρτητα από την ημερομηνία σύνδεσής τους στο δίκτυο και, επιπλέον, εξαιρούνται οι αγρότες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης κατατέθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στη Βουλή.
Για τους σταθμούς έως 100 kW των κατ΄ επάγγελμα αγροτών, για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας έως 12/11/2012, ορίζεται ως τιμή αναφοράς η τιμή που ίσχυε κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.
Πιο συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για την αγορά πετρελαίου, ορίζεται ότι «για τους σταθμούς μέχρι 100 kW των κατ΄ επάγγελμα αγροτών, για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από 1/7/2011 έως 12/11/2012, ορίζεται ως τιμή αναφοράς η τιμή που ίσχυε κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.»
Για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς όλων των υπόλοιπων επενδυτών «για τους οποίους έγινε αίτηση ενεργοποίησης σύνδεσης από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Ιουνίου του 2012, ισχύει ως τιμή αναφοράς η τιμή που αντιστοιχεί στον χρόνο υπογραφής της σύνδεσης».
Εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά για τους αγρότες-συμπαραγωγούς ενέργειας
Με την ίδια τροπολογία εξαιρούνται οι αγρότες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου από την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβλήθηκε με το «Μνημόνιο 3».
Σημειωτέον ότι η ρύθμιση ισχύει μονάχα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και για τους σταθμούς τους Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΥΘΗΑ) που χρησιμοποιούν την παραγόμενη θερμική ενέργεια για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Είμαι ΑΕΚ" δηλώνει η Ελληνίδα σύζυγος του πάμπλουτου προέδρου της Galatasaray..(φώτο+βίντεο)

Στην Τουρκία έχει γίνει σάλος από τη στιγμή που μαθεύτηκε ο ελληνοτουρκικός έρωτας, με «πρωταγωνιστές» τον πρόεδρο της Γαλατασαράι, Ουνάλ Αγσιάλ και την Ελληνίδα δημοσιογράφο, Φανή Γραμματικογιάννη. Ο 71χρονος σήμερα πρόεδρος της γνωστής ομάδας, γνώρισε την σύζυγο του πριν πέντε χρόνια στην Αθήνα. Την είδε σε γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.


 Η Φανή του δίνει και καταλαβαίνει, σε ταβέρνα στο Arnavutköy της Κωνσταντινούπολης
taxalia
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Ζεσταίνει πάλι ο καιρός, αφού για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί στα ηπειρωτικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος,, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις , παροδικά αυξημένες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -1 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα νότια με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρτέλ στα καύσιμα εκτοξεύει τις τιμές της βενζίνης στα ύψη

 
Καθυστερούν να μειώσουν τις λιανικές τιμές της βενζίνης όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου πέφτει, ενώ αντίθετα σπεύδουν να τις αυξήσουν όταν αυτή ανεβαίνει.
 

Τη διαπίστωση αυτή κάνει μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας σύμφωνα με την οποία οι βενζινοπώλες καθυστερούν να περάσουν τις μειώσεις όταν πέφτει η διεθνής τιμή, ταυτόχρονα διαπιστώνει... «συνθήκες 'δυοπωλίου'» στην αγορά διύλισης, ενώ κάνει λόγο και για μη ξεκάθαρο τρόπο τιμολόγησης από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Πιο συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδας ερευνά «αν υπάρχει ασυμμετρία στις προσαρμογές της εγχώριας τιμής της βενζίνης στις μεταβολές της διεθνούς τιμής του πετρελαίου κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2005 – Ιουλίου 2012». Κατά τους ερευνητές, «η ανάλυση δείχνει ότι η προσαρμογή των εγχώριων λιανικών τιμών της βενζίνης είναι ασύμμετρη. Το εύρημα αυτό πιθανώς καταδεικνύει την επιχειρηματική στρατηγική που ακολουθούν οι πωλητές της βενζίνης, με στόχο να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους: Καθυστερούν να μειώσουν τις λιανικές τιμές της βενζίνης όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου πέφτει, ενώ αντίθετα σπεύδουν να τις αυξήσουν όταν αυτή ανεβαίνει», περιγράφει η μελέτη και καταλήγει: «Συνάγεται έτσι ότι η προσφορά της βενζίνης ενδεχομένως χαρακτηρίζεται από συμπράξεις, οι οποίες ευνοούνται από έλλειψη ανταγωνιστικών συνθηκών στη δομή της ελληνικής αγοράς καυσίμων».

Η μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας μένοντας στην αγορά της λιανικής επισημαίνει ότι ο αριθμός των πρατηρίων στη χώρα μας είναι μεγάλος. Ένα βενζινάδικο αντιστοιχεί σε 1.400 κατοίκους όταν στην Ε.Ε. η αντίστοιχη αναλογία είναι ένα προς 3.800 κατοίκους.

Στον κλάδο της διύλισης η ΤτΕ τονίζει ότι «υπάρχουν συνθήκες δυοπωλίου, με δύο διυλιστήρια τα ΕΛ.ΠΕ και τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, με σημαντικά εμπόδια εισόδου νέων επιχειρήσεων λόγω του υψηλού μη ανακτήσιμου κόστους». Αναφέρεται ακόμη, ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις τιμολογούν «με βάσει την αγορά της Μεσογείου με ποσοστό προσαύξησης του κέρδους τους, της τάξης του 0,3%».

Από την έρευνα της Τράπεζας τονίζεται το γεγονός της μεγάλης επιβάρυνσης από την επιβολή των φόρων: «Ο ΦΠΑ επιβάλλεται στην τιμή του πετρελαίου, προσαυξημένη από τους ειδικούς φόρους – έτσι επιβαρύνει διπλά τον καταναλωτή».

Δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο βαθμό συγκέντρωσης η αγορά χονδρικής, λέει η μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρίες εμπορίας υπολογίζουν τις τιμές που χρεώνουν και τις εκπτώσεις που κάνουν σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως στην αγορά χονδρικής δραστηριοποιούνται περίπου 20 εταιρίες εμπορίας, αν και οι τέσσερις μεγαλύτερες κατέχουν μερίδιο πάνω από 50%. "Δεν υπάρχουν σαφή εμπόδια εισόδου νέων εταιριών, οι περιορισμοί πηγάζουν από τους κανόνες τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας", υπογραμμίζει η ΤτΕ.

Επιπλέον επισημαίνει ότι "η αγορά που διαμορφώνει το κόστος μεταφοράς δεν είναι πλήρως ανταγωνιστική".

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Έβαλαν δεκάδες χαράτσια στον τενεκέ και λαμπάδιασε!

Από το να τα βλέπουν στο σπίτι και να νευριάζουν, προτίμησαν να τα εξαφανίσουν. Πλήθος Χαλκιδέων και μελών του... Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης μαζεύτηκαν στον πεζόδρομο του πιο εμπορικού δρόμου της πόλης.

Πήραν μαζί τους και το τενεκέ που βλέπετε στην φωτογραφία και έκαψαν όλα τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ.



"Η διαμαρτυρία του Δικτύου έγινε για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για την ακρίβεια στην Αγορά που δεν έχει παταχθεί, για την αύξηση της φορολογίας και για την υψηλή τιμή του πετρελαίου, που έχει μετατρέψει την θέρμανση σε είδος πολυτελείας. " είπαν τα μέλη του στο evianews.

/tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Facebook θα ζητά την ταυτότητα των χρηστών και θα χρεώνει τα μηνύματα

Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας το Facebook και το Instagram και στο εξής θα ζητούν στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να... διασφαλίσουν ότι δεν μπαίνουν ανήλικοι στις ιστοσελίδες και ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.

Το Facebook θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στο site και να μειώσει τον όγκο του spam που διακινείται από το site. Για αυτό το λόγο στο εξής θα λαμβάνει μέτρα αυξημένης ασφάλειας τα οποία σε πρώτη φάση θα είναι δοκιμαστικά όπως η πληρωμή για αποστολή μηνυμάτων αλλά και η υποβολή στοιχείων της ταυτότητας.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο Facebook χωρίς πρώτα να υποβάλλουν στοιχεία της ταυτότητας όπως το όνομα και η ηλικία τους. Με αυτόν τον τρόπο η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα εξασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν θα δημιουργούν λογαριασμό για κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους.

Οι χρήστες που το Facebook τους έχει ζητήσει να στείλουν ταυτότητα θα πρέπει να στείλουν μία φωτογραφία της ταυτότητάς τους στην οποία θα φαίνεται το όνομα και η ημερομηνία γέννησής καθώς και η φωτογραφία ενώ τα άλλα στοιχεία μπορούν να είναι σβησμένα.

Μια παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και το Instagram με πιο χαλαρούς όρους αφού το site προς το παρόν επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας από ανώνυμους χρήστες. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να πιστοποιήσει το λογαριασμό του, θα πρέπει να συνδεθεί από έναν υπολογιστή και να υποβάλει την ταυτότητά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν τους δολοφόνους της Marfin; - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες που τους έδειξαν


Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας...
Marfin και το θάνατο τριών υπαλλήλων της για να μπορέσει η αστυνομία να στείλει στη Δικαιοσύνη δυο υπόπτους για την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε τρεις αθώους και συγκλόνισε την Ελλάδα.

Την Παρασκευή καλούνται να απολογηθούν δυο ύποπτοι για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στον εμπρησμό της Marfin, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. 32 μήνες μετά από την 5η Μαΐου του 2010 όταν η Ελλάδα είχε «παγώσει» στο άκουσμα της είδησης πως στη μεγάλη διαδήλωση κατά του Μνημονίου, που συζητούνταν εκείνη την ημέρα στη Βουλή, υπήρχαν τρεις νεκροί.

Οι αρχές έφτασαν στους δυο ύποπτους μετά από τις καταθέσεις μαρτύρων. Όλες είχαν κοινά στοιχεία όσον αφορά στην περιγραφή των πρόσωπων εκείνων που έσπασαν τη τζαμαρία του υποκαταστήματος της Τράπεζας στη Σταδίου και έβαλαν φωτιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχουν ελεγχθεί κι άλλα δυο άτομα, αλλά δεν προκύπτουν στοιχεία για την ώρα. Από τις μαρτυρίες προκύπτει και η παρουσία μιας γυναίκας, όμως τον κυρίαρχο ρόλο τον είχε ένας ψηλός άνδρας. Είχε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ. Επίσης, υπάρχουν και δυο άλλοι άνδρες, που την ώρα της επίθεσης φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν σακίδιο.
Ένας από τους μάρτυρες έχει αναγνωρίσει κατά 97% μια γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό.

Μάρτυρας αποκάλυψε ότι στην ομάδα των υπόπτων υπήρχε ένας καθοδηγητής, μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι μαρτυρίες

«Είδα έναν ηλικιωμένο άνδρα να πηδάει από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί». Είναι η εικόνα που έχει αποτυπωθεί στο μυαλό ενός από τους μάρτυρες. Μαζί με αυτό που έμοιαζε με την 11η Σεπτεμβρίου. «Είδαμε ομάδα κουκουλοφόρων, πάνω από 10 άτομα, να σπάνε με σφυριά τα τζάμια της τράπεζας. Έριξαν μέσα τουλάχιστον 2 μολότοφ ίσως και περισσότερες. Ο κόσμος από την πορεία φώναζε Μη, μη».

Εργαζόμενος στο βιβλιοπωλείο Ιανός κατέθεσε ότι είδε έναν άνδρα, ψηλό και αδύνατο με μαύρα ρούχα να σπάει τη τζαμαρία της τράπεζας. Μόλις το έκανε, ένα δεύτερο άτομο, μέτριου αναστήματος, που επίσης φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα, είχε σακίδιο πλάτης έριξε στην τράπεζα μολότοφ. «Τι κάνετε ρε παιδιά; Έχει γυναίκες πάνω. Έχει κόσμο» καταθέτει ο μάρτυρας και ο ψηλός άνδρας του είπε: «βγάλτε τους όλους έξω».

Και συνεχίζει: «Με το που καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά βλέπω ξαφνικά να σκάει μια δεύτερη μολότοφ. Είδα ότι την πέταξε άλλο νεαρό άτομο. Στο πρόσωπό του φορούσε μάσκα του σκι και μια μαύρη μάλλον μπλούζα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του. Όταν με πλησίασε τον έπιασα από τον ώμο και του είπα: τι κάνετε ρε; Έχει κόσμο πάνω» και εκείνος μου απαντάει: «θα σας κάψουμε όλους». Τη στιγμή εκείνη παρενέβη ένας εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου και τότε το νεαρό άτομο περιέλουσε με βενζίνη εμένα και άλλα τρία άτομα».

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αναμένεται να ζητήσουν πρώτα να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας.

newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Mήνυμα των Βοιωτών αγροτών στην κυβέρνηση-«Θα τα πούμε στους δρόμους»


agrotes«Θα τα πούμε στους δρόμους» ήταν η απάντηση των αγροτών της Βοιωτίας στην κυβέρνηση, που με την αστυνομική ισχύ προσπαθεί να τους αποτρέψει από τις δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σε μια μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά αποφάσισαν, την Τετάρτη να ξεκινήσουν οι προσυγκεντρώσεις των τρακτέρ στα χωριά και την Πέμπτη το πρωί να κατέβουν στη διασταύρωση του Ορχομενού με την Καρυά, αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στην περιοχή της Θήβας.
Η κάθοδος τους στην Εθνική Οδό, θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό, όταν επιστρέψει από το Κατάρ.
Το μέτωπο των αγροτών, μοιάζει ενιαίο, ενώ στο πλευρό έχουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς.Το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα τους.
Οι αγρότες προβάλλουν πέντε βασικά αιτήματα και κατηγορούν την κυβέρνηση για αναλγησία.
Ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνό πετρέλαιο, να μην αλλάξει η επιστροφή ΦΠΑ από 11% σε 6%, ενώ θέτουν και τα ζητήματα της φορολόγησης και του συνταξιοδοτικού τους.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4R στην Εύβοια


Ασθενής σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.27 το πρωί στην Εύβοια, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 27 χλμ. νότιοανατολικά της Ιστιαίας, 94 χλμ. βόρειο - βορειοδυτικά της Αθήνας και ήταν επιφανειακός.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ