Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πρόβα τζενεράλε για το κλείσιμο των δρόμων κάνουν αύριο οι αγρότες

Πρόβα τζενεράλε για το κλείσιμο των δρόμων κάνουν την Τετάρτη οι αγρότες

Κλιμακώνουν με αργό αλλά σταθερό τρόπο οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα την πίεσή τους στην κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Ετσι, πραγματοποιώντας ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε θα προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης σε οργανωμένες ολιγόωρες κινητοποιήσεις αποκλεισμών κεντρικών οδικών αρτηριών δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα... νεύρα της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί:
  • Αποκλεισμός της εισόδου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις 11 το πρωί από αγρότες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών.
  • Αποκλεισμός της των δρόμων στα μπλόκα της Φθιώτιδας, του Δομοκού, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας από τις 12 το μεσημέρι έως τη 1 μ.μ.
  • Αποκλεισμός των δρόμων στα μπλόκα των Φερρών στην Αλεξανδρούπολη, της Χρυσούπολης Καβάλας, των Νέων Κεδρυλλίων στη Δράμα, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.
  • Συγκέντρωση των αγροτών της Θεσσαλίας στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρία τέλος - Αλλάζει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καλοκαιρία τέλος - Αλλάζει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες
Διαφορετικά  από τις προηγούμενες ημέρες θα είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατεί την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα, καθώς δεν θα κυριαρχεί ο ήλιος, αλλά οι βροχές και οι καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νηδιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αντολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από τη νύχτα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμός στο διαδίκτυο: Η Σαπουντζάκη και το Photoshop της ΕΛ.ΑΣ [ΦΩΤΟ]

Χαμός και στα κοινωνικά δίκτυα για το Photoshopτης ΕΛ.ΑΣ στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι χρήστες σχολιάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τις φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας καυστικό χιούμορ.
Ξεχωρίζει όμως μια φωτογραφία που κάνει ρεκόρ εμφανίσεων σε Facebook και Twitter.
Πρωταγωνίστρια η Ζωζώ Σαπουντζάκη:









πηγή:newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρση της ασυλίας Κασιδιάρη για τα χαστούκια στην Κανέλλη;

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την περιβόητη υπόθεση με τον ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής και την επίθεση με ποτήρι με νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. 

Ο φάκελος ήρθε στη Βουλή μετά την... αυτεπάγγελτη δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για το απίστευτο αυτό συμβάν που είχε συγκλονίσει τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας ή όχι του Ηλία Κασιδιάρη θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής σε επόμενη συνεδρίαση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι χρειάζεται για το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης...


Κάθε αυτοκινητιστής που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό (ειδικά σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση), πρέπει να εφοδιαστεί με το διεθνές δίπλωμα.

Αυτό εκδίδεται από την ΕΛΠΑ, η διάρκεια του είναι μονοετής ή τριετής και...
εξαρτάται από τον τόπο προορισμού του ενδιαφερόμενου.

Για την έκδοσή του απαιτούνται μία έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου, παρουσίαση του Ελληνικού διπλώματος οδήγησης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ισχύ, καθώς και το διαβατήριο ή η νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα (όποιο από τα δύο χρησιμοποιηθεί και στο ταξίδι). Το διεθνές δίπλωμα εκδίδεται αυθημερόν σε οποιοδήποτε γραφείο της ΕΛΠΑ.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης, ενώ επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ΕΛΠΑ δεν είναι σε θέση να εκδώσει διεθνές δίπλωμα παρά μόνο σε όσους επιδεικνύουν την πρωτότυπη, εν ισχύ, ελληνική άδεια οδήγησης.

Τέλος, το κόστος για την έκδοση διεθνούς διπλώματος μονοετούς ισχύος είναι 50 ευρώ, και για αντίστοιχο τριετούς ισχύος είναι τα 90 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρετικη αγωνιστικοτητα της Ακαδημιας Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας στο Διεθνες Πρωταθλημα Tae-Kwon-Do στην Στουτγκαρδη

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ca6b14389c502f&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1360082874305&sads=W7uOqpac9ARvfKlq0RepN8wktjE&sadssc=1Η

Διεθνές πρωτάθλημα Ταεκβοντό, Γερμανία 1 - 3 Φεβρουαρίου 2013

Ακαδημια Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας συμμετειχε στο Διεθνες Πρτωταθλημα Tae-Kwon-Do στην Στουτγκαρδη της Γερμανιας 1-3 Φεβρουαριου 2013 σημειωνοντας εξαιρετικες επιδοσεις.


Συγκεκριμενα τα μεταλλια των αθλητων ειναι τα εξης : 



Μεταλλια Ακαδημιας Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας.


-Αγωνιστικο :


Χρυσο Μεταλλιο : Δημητρα Γιαγκιλιτση (συλλογος Ακαδημιας TKD Ιτεας Φωκιδος).
Αργυρο Μεταλλιο : Παναγιωτης Λιναρδος (συλλογος Ακαδημιας TKD Ιτεας Φωκιδος).



-Πουμσε :https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ca6b14389c502f&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1360082933290&sads=g92Xz6FvAx-N2Bz51to2p_yi2Ss


Χαλκινο Μεταλλιο : Δημητρα Γιαγκιλιτση (συλλογος Ακαδημιας TKD Ιτεας Φωκιδος)


http://www.facebook.com/media/set/?set=a.591956650829769.150599.100000463170814&type=3


http://www.facebook.com/akademiataekbonto.st.elladashttps://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ca6b14389c502f&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1360082963012&sads=2iKaMDqA6aFauGDE_hWriy192Xk


Προπονητρια των Συλλογων της Ακαδημιας κ. Ελενη Ανδρεου-Καθηγητρια Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου,Προπονητρια Tae-Kwon-Do (Μαυρη Ζωνη - 3 DAN WTF).https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ca6b14389c502f&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1360082988076&sads=yOYpQOrYO3TNjUcrOcscMocoNuI
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυρυτανία:Απελπισμένοι κάτοικοι άνοιξαν τον δρόμο με κίνδυνο την ζωή τους(Φώτο)

 Με τσάπες στα χέρια κάτοικοι των πέντε αποκλεισμένων χωριών στα Άγραφα ανοίγουν τον δρόμο
Δεκάδες απελπισμένοι κάτοικοι των πέντε χωριών της Δυτικής Ευρυτανίας στα ορεινά Άγραφα ,που εδώ και 13 μέρες είναι αποκλεισμένοι απο τις συνεχής κατολισθήσεις που συμβαίνουν στον τόπο τους ,πριν λίγη ώρα κατέβηκαν στο δρόμο Ραπτόπουλο-Πρασιά στην θέση "Στάρτου" και με φτυάρια και τσαπιά άνοιξαν τον δρόμο σπάζοντας τα αναχώματα που πριν λίγη ώρα τα συνεργεία είχαν τοποθετήσει.
Οι απεγνωσμένοι κάτοικοι των τεσσάρων συνοικισμών της Πρασιάς και των Κέδρων, προτιμούν όπως αναφέρουν στο Prasi@Online να περάσουν το δρόμο με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή παρά να περιμένουν τις μελέτες των αρμοδίων που μπορεί να κρατήσουν πολλές ακόμα μέρες.
"Δεν αντέχουμε άλλο...Μας κοροιδεύουν.Ενώ καθάρισαν τον δρόμο σήμερα ξαφνικά τον έκλεισαν με αναχώματα και κορδέλες και έφυγαν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν .Θα περνάμε με κίνδυνο την ζωή μας..Τι άλλο να κάνουμε" τονίζει αγανακτισμένος κάτοικος της Πρασιάς .

Μάλιστα οι κάτοικοι έφτιαξαν και πλακάτ που ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς ότι το μέρος είναι κατολισθήσιμο και διέρχονται με δική τους ευθύνη(φώτο).
Συνεχής ενημέρωση σύντομα...prassia-eyrytanias.blogspot.








Διαβάστε Περισσότερα »

2η Δωρεάν Διανομή Τροφίμων μέσω του Προγράμματος του ΥΠ.Α.Α.Τ απο τον Δ.Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος της Ε.Ε. « Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους» , πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2013, τη δεύτερη (2η) δωρεάν διανομή τροφίμων σε τριάντα πέντε (35) άπορες οικογένειες που διαμένουν στις Τοπικές Κοινότητες Ελεώνα, Καπαρέλλι, Λεύκτρα, Βάγια, Πρόδρομο και Ξηρονομή.
Σύμφωνα με την 22830/5-4-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 660/Β/2011) «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης», όταν φορείς υλοποίησης ορίζονται Δήμοι , Δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. και οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους δικαιούχοι της διανομής ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου, όπως προσδιορίζονται από την Οδηγία 81/645/Ε.Ο.Κ., όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.
Συγκεκριμένα ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου Θηβαίων ορίζονται οι Τοπικές Κοινότητες Δομβραίνα, Θίσβη, Μουρίκι, Ξηρονομή, Πρόδρομος, Αμπελοχώρι, Ελεώνας, Βάγια, Καπαρέλλι, Λεύκτρα, Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Νεοχωράκι, Πλαταιές και Ύπατο.
Οι δικαιούχοι επιλέχθηκαν έπειτα από αίτηση που είχαν υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.  Σε πρώτη φάση τους διανεμήθηκαν τα εξής προϊόντα: γραβιέρα Κρήτης και ζυμαρικά και στην δεύτερη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  ελαιόλαδο, φέτα και ρύζι.  
Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρουςεφαρμόζεται στην Ε.Ε. από το 1987, ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και περιλαμβάνει βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων τρόφιμα (ενδεικτικά : ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί).
Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και την Ελλάδα.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως πέρα από το όφελος που απολαμβάνουν οι τελικοί δικαιούχοι, η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, καθώς η εισροή κοινοτικών πόρων επηρεάζει θετικά σημαντικούς φορείς της χώρας, όπως τις παραγωγικές μονάδες, τις επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης των προϊόντων που διανέμονται, τις μεταφορικές και άλλες επιχειρήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόσταση... αναπνοής με τη Γη αστεροειδής στις 15 Φεβρουαρίου..

 

Ο αστεροειδής έχει διάμετρο 50 μέτρων και θα εισέλθει στην περιοχή που βρίσκονται σε τροχιά οι λεγόμενοι «γεωσύγχρονοι δορυφόροι» που είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα τηλεπικοινωνιακοί.


Ο αστεροειδής 2012 DA14 είναι ένας από τους χιλιάδες «μικρομεσαίους» αστεροειδείς που κυκλοφορούν στη διαστημική μας γειτονιά και πλησιάζουν τη Γη, άλλοτε σε μεγαλύτερη και άλλοτε σε ... μικρότερη απόσταση. Οι επιστήμονες είχαν επικεντρώσει εδώ και ένα χρόνο την προσοχή τους στον 2012 DA14 και είχαν προβλέψει ότι θα περάσει στις 15 Φεβρουαρίου σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη. Πράγματι οι τελευταίες παρατηρήσεις του αστεροειδή δείχνουν ότι στις 15 Φεβρουαρίου θα περάσει σε απόσταση 27.000 χλμ. από τον πλανήτη μας.

Ο αστεροειδής έχει διάμετρο 50 μέτρων και θα εισέλθει στην περιοχή που βρίσκονται σε τροχιά οι λεγόμενοι «γεωσύγχρονοι δορυφόροι» που είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα τηλεπικοινωνιακοί. Είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος αστεροειδής που θα εισέλθει σε αυτή την περιοχή αλλά οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί και θεωρούν ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει κάποιος δορυφόρος.

Ο 2012 DA14 θα περάσει τόσο κοντά από τη Γη που μπορεί να γίνει ορατός με μικρά τηλεσκόπια ή ακόμη και με κυάλια. Αν πάντως κάποια στιγμή στο μέλλον ο 2012 DA14 «λοξοδρομήσει» και προσκούσει στον πλανήτη μας οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες αφού οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η σύγκρουση θα προκαλέσει μια έκρηξη ισχύος 2,5 μεγατόνων ΤΝΤ. Αυτό σημαίνει ότι ο αστεροειδής μπορεί να «εξαφανίσει» μια μητρόπολη όπως παραδείγματος χάριν, το Λονδίνο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ANNAKARENINA ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ




Από την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 έως την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 θα προβάλλεται στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής ΚοινωφελούAnnaKareninaς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), η κινηματογραφική ταινία AnnaKarenina”.
Ώρα Προβολής:21.15

Περίληψη:                
Στην τσαρική Ρωσία της δεκαετίας του 1880, η Άννα Καρένινα παρατάει τον πλούσιο σύζυγο της και το παιδί της για την αγκαλιά ενός όμορφου αξιωματικού, του κόμη Βρόνσκι. Αυτός έρχεται να ζήσει στην Αγία Πετρούπολη, για να είναι κοντά της. Κι ενώ περνούν ευτυχισμένα, οι κοινωνικές συμβάσεις δεν τους θέλουν μαζί. Το φινάλε θα είναι τραγικό.

Πρωταγωνιστές:Keira Knightley, Aaron Johnson, Jude Law, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Olivia Williams, Susanne Lothar, Ruth Wilson, Michelle Dockery, Emily Watson, Domhnall Gleeson.
Σκηνοθέτης:Joe Wright.
Σεναριογράφος: Tom Stoppard.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 50χρονος για παράνομη κατοχή όπλου στις Πλαταιές


Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου στις Πλαταιές Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν (1) πιστόλι και (18) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Συνελήφθη, χθες (04-02-2013) το βράδυ στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 50χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες, καθώς και (18) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα κάθοδος των αγροτών στο 90ο χλμ. Και η Χ.Α. στον Ορχομενό (video).


Νέα συγκέντρωση στο 90ο χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας προγραμματίζουν σήμερα στις 11.00 το πρωί οι αγρότες από τα μπλόκα της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.
Στη νεότερη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο μπλόκο του Ορχομενού προκειμένου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
 lamiastar.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Internet-Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση

Internet-Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση


Η 5η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day).

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή μέρα το metrogreece.gr θυμίζει, κυρίως στους νεότερους χρήστες του διαδικτύου, κάποιους κανόνες για την ασφαλή πλοήγησή τους σε αυτο. Για αυτό:

• Δεν δίνουμε σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό μας φίλο, τον κωδικό πρόσβασης μας στο Διαδίκτυο.

• Δεν απαντάμε σε ηλεκτρονικά μηνύματα που μας κάνουν να αισθανθούμε «άβολα». Σε περίπτωση που λάβεις ένα τέτοιο μήνυμα, μη διστάσεις να το πεις στους γονείς σου ή σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεσαι.

• Αν αισθανθείς άβολα την ώρα που συνομιλείς μέσω chatroom διέκοψε αμέσως τη συνομιλία.

• Aποφεύγουμε να στέλνουμε τη φωτογραφία μας και τα προσωπικά μας στοιχεία μέσω διαδικτύου σε άγνωστο.

• Σκέψου πολύ καλά πριν αποφασίσεις να συναντηθείς με κάποιο άτομο που γνώρισες στο διαδίκτυο. Ζήτησε την άποψη των γονιών σου σχετικά με αυτό το θέμα.

• Σε περίπτωση που αποφασίσεις να συναντηθείς με το «διαδικτυακό σου φίλο», ενημέρωσε τους γονείς σου ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεσαι και φρόντισε αυτή η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο.

• Ανέπτυξε κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζεις στο Διαδίκτυο. Μην εμπιστεύεσαι αμέσως ό,τι δεις στο Internet.

Γιατί το διαδίκτυο μπορεί να είναι μορφωτικό και ψυχαγωγικό, αλλά η ασύδοτη χρήση του μπορεί να προκαλέσει κινδύνους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκοψαν την πίτα τους τα Κ.Α.Π.Η. Θήβας και Βαγίων

Την πίτα τους για το καλό του νέου χρόνου έκοψαν τα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων, την προηγούμενη εβδομάδα, ανταλλάσσοντας ευχές με αισιοδοξία. 

Το Κ.Α.Π.Η. Βαγίων έκοψε την πίτα του το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2013 στο κτίριο όπου στεγάζονται στα Βάγια Θηβών, παρουσία της Αντιδημάρχου ΔΕ Βαγίων κας Αικ. Χατζίνα, της Δημοτικής Συμβούλου κας Ι. Κοντού, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων κ. Ευάγγ. Παπαλουκά, του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Δ. Κουτσοδήμου και των  Τοπικών Συμβούλων κ. Γ. Τσέλου και κ. Β.Αγγελίνα αλλά και των νέων μελών του ΚΑΠΗ Βαγίων από την Ξηρονομή και συγκεκριμένα τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Ξηρονομής. Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Αλέξανδρος. 


Το Κ.Α.Π.Η. Θήβας γιόρτασε το νέο χρόνο σε γνωστό κέντρο της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του ΔΟΘ, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Α.Χατζησταμάτη, του Προέδρου του Δ.Ο.Θ. κ. Ι. Παπαδημητρίου του Αντιπροέδρου ΔΟΘ κ. Δ. Κουτσοδήμου και των Δημοτικών Συμβούλων κας Ι.Κοντού και κ. Ν. Στρατέλου. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο πατήρ Νικόδημος. 

Ο κ. Δήμαρχος στο χαιρετισμό που απηύθυνε ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ «Χρόνια Πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία» και μίλησε για τις ενέργειες που γίνονται για μεταστέγαση του ΚΑΠΗ σε κτίριο που ανήκει στο Δήμο. 

Παράλληλα ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου « Καλή Επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΘ κ. Δημήτρη Κουντούπη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Οργανισμό επί δύο έτη.   


Διαβάστε Περισσότερα »

Θέσεις εργασίας για 1.400 εποχικούς υπαλλήλους - Ποιες ειδικότητες αφορούν

Θέσεις εργασίας για 1.400 εποχικούς υπαλλήλους

Σημαντικός μήνας ο Φεβρουάριος για όσους ψάχνουν δουλειά, αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι πρώτες αιτήσεις για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στις 1.400 θέσεις σε ΔΕΗ, μουσεία και δήμους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ένθετο Εργασία της εφημερίδας το Έθνος, οι θέσεις εποχικού προσωπικού κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό με επτάμηνη σύμβαση ανέρχονται σε 951 και αφορούν καθαριστές, μουσειολόγους, αρχαιολόγους και φύλακες.
Οι δημοφιλέστερες θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα βρίσκονται στα Βόρεια της Αθήνας (128 θέσεις) στον νομό Μαγνησίας (73 θέσεις), στη Λέσβο (59 θέσεις) στη Λάρισα (51 θέσεις) στο νομό Κορινθίας (50 θέσεις) και στο νομό Μεσσηνίας (50 θέσεις)
Οι ειδικότητες είναι 7 και αφορούν Εργάτες – Εργατοτεχνίτες (374 θέσεις) Ημερήσιους Φύλακες (341 θέσεις) Νυχτοφύλακες (77 θέσεις), Αρχαιολόγους (59 θέσεις) Καθαριστές (47 θέσεις) Μουσειολόγους- Μουσειοπαιδαγωγούς (26 θέσεις) και φύλακες κατηγορίας ΔΕ (26 θέσεις)
Επίσης, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, προκηρύχθηκαν 180 θέσεις εποχικών υπαλλήλων και άλλες 84 για καλλιτέχνες, βρεφονηπιοκόμους, γυμναστές και εργάτες.
Οι θέσεις αφορούν τις εξής περιοχές:
Δήμος Φιλιατών που ζητάει τρεις εποχικούς υπαλλήλους για την υλοποίηση των Δομών Φιλιατών και Βρυσέλλας Παλαιοχωρίου
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου ζητάει 4 καθηγητές φυσικής αγωγής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Κοινωφελής Επιχείρηση Πάρου ζητάει 6 καθηγητές φυσικής αγωγής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης ζητάει δύο καθηγητές Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, έναν δάσκαλο Εικαστικών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και έναν δάσκαλο Μουσικής ΤΕ που θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας ίσης με τη διάρκεια λειτουργίας των αντίστοιχων εργαστηρίων.
Κοινωφελής επιχείρηση Ζακύνθου ζητάει έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν Λογοθεραπευτή ΠΕ ή ΤΕ, έναν φυσιοθεραπευτή ΤΕ, έναν Κοινωνικό Φροντιστή ΔΕ, ενώ διατίθεται και μία θέση Βοηθητικού προσωπικού.
Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμυρού, προσφέρει οκτάμηνες συμβάσεις για τέσσερις εποχικούς υπαλλήλους στα σφαγεία.
Για τους βρεφονηπιοκόμους, οι θέσεις που προσφέρονται είναι επτά στον παιδικό σταθμό Αγίου Νικολάου, δύο στους παιδικούς σταθμούς Αμπελόκηπων Μενεμένης, και δύο στις πολιτιστικές υπηρεσίες του Θερμαϊκού
Τέλος 115 θέσεις εργασίας προσφέρει η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης για απόφοιτους Λυκείου, 13 θέσεις το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και άλλες 18 το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με παραίτηση απειλεί ο δήμαρχος Λιβαδειάς για το θέμα του Πανεπιστημίου(video)




Με νέα πρόταση για τη βιώσιμη λειτουργία του πανεπιστημίου Στερεάς και του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς, χωρίς όμως να δεσμευτεί για τίποτα άφησε τους στερεοελλαδίτες, που τον επισκέφτηκαν τη Δευτέρα στο γραφείο του ο υπουργός παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος. Παρέπεμψε μάλιστα σε νέα συνάντηση εντός της προθεσμίας που απομένει για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής απείλησε μία ακόμη φορά με παραίτηση, κάτι που επανέλαβε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.


 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι δύσκολο να είσαι Αγρότης και τραγικό να είσαι Νέος Αγρότης

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, όπως έχει πάγια στρατηγική, υποστηρίζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και χαιρετίζει τις προσπάθειες να εκφρασθεί το αγροτικό κίνημα ενιαία, και όπως σε όλους τους χώρους, με ξεχωριστή πρόνοια για τους νέους, δηλαδή για τους Νέους Αγρότες, όπως η ΠΕΝΑ.
   Από το 1995 ο πραγματικό εισόδημα της αγροτικής οικογένειας μειώνεται συνεχώς, και με βάση υπολογισμών το 100 για το 2005, το 1995 το εισόδημα ήταν 140, ενώ το 2011 έπεσε στο 75 περίπου, ενώ ταυτόχρονα στην ΕΕ αυξήθηκε !!!
   Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων αν και αυξήθηκαν την τελευταία δεκαετία, αυξήθηκαν υπερβολικά δυσανάλογα τα λιπάσματα και η ενέργεια για την παραγωγή τους, επιβαρύνοντας τελικά οικονομικά την παραγωγική διαδικασία και τους αγρότες.
   Το 1960 από ένα αγροτικό προϊόν στο ράφι (τιμή καταναλωτή) οι εισροές κόστιζαν το 10% της τιμής καταναλωτή, ο αγρότης έπαιρνε το 60% και οι μετασυλλεκτικές εργασίες απορροφούσαν το 30%. Το 2010 από το ίδιο αγροτικό προϊόν στο ράφι, οι εισροές κοστίζουν το 20%, ο αγρότης εισπράττει ΜΟΝΟ το 10% και οι μετασυλλεκτικές δραστηριότητες (συσκευασία, μεταφορά, ψυγεία, εμπορία, χονδρεμπόριο, λιανεμπόρια κλπ) απορροφούν το 70%.
   Στην Ελλάδα το άνοιγμα της ψαλίδας (τιμή καταναλωτή προς τιμή παραγωγού) είναι 5-8 φορές (η ΠΑΣΕΓΕΣ τον φθάνει στο 15), ενώ στο Βέλγιο είναι 2,25 φορές ΜΟΝΟ.
   Η μόνη υπάρχουσα λειτουργούσα οργανική κοινωνία είναι η αγροτική κοινωνία και το αποτελεσματικότερο εργαλείο διαχείρισης της είναι η κοινωνική οικονομία. Στον αστικό χώρο επικρατεί ο ορθολογισμός και η οικονομία της αγοράς. Η επιβολή μορφών της οικονομίας της αγοράς στην αγροτική κοινωνία δημιουργεί ανωμαλίες και δυσαρμονίες, εις βάρος των μελών της αγροτικής κοινωνίας, των αγροτών.
   Οι αγρότες, αν και είναι οι δημιουργοί πραγματικού πλούτου και πρωτογενών αξιών, αναζητούν εναγωνίως την αναλογούσα προσοχή της εκτελεστικής & βουλευτικής εξουσίας στα θέματα που τους απασχολούν, και βλέπουν όλο το ενδιαφέρον να απορροφούν οι προσκείμενοι στα ΜΜΕ και στα κέντρα λήψης αποφάσεων αστοί διαχειριστές της υπεραξίας των αξιών & πλούτου, που παράγεται πρωτογενώς από τους αγρότες.
   Η Ελλάδα είναι κατά 75% ορεινή και ημιορεινή, με μεγάλη ποικιλομορφία ανάγλυφου του εδάφους, που αυξάνει το κόστος εκμετάλλευσης, ενώ ο μέσος κλήρος είναι 47 στρέμματα (στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 2.000 στρέμματα).
   Ο αγρότης αν και αποφασίζει να δράστηριοποιηθεί επαγγελματικά,  αντιμετωπίζοντας υπερβολικά μεγάλους κινδύνους (που είναι ο χαρακτηριστικός ορισμός της επιχειρηματικότητας), δεν έχει επαρκή αγροτική έρευνα και γεωργικές εφαρμογές, δεν έχει επαρκή αγροτική επαγγελματική κατάρτιση (σχεδόν ανύπαρκτη), ούτε προβλέπεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν έχει καμιά συστηματική επιχειρηματική υποστήριξη για εκθέσεις, αποστολές, επισκέψεις, ανταλλαγές, δικτυώσεις, συλλογικότητες, δημοπρατήρια, μεταφορά τεχνογνωσίας, όπως κάνουν τα τοπικά Επιμελητήρια ή θα μπορούσε να κάνει ένα Αγροτικό Επιμελητήριο.
   Τα τελευταία χρόνια οι απρόβλεπτοι κίνδυνοι με τις κλιματικές αλλαγές και τις ανεπαρκώς ελεγμένες επιδημιολογικά ποικιλίες έχουν αυξήσει τους επιχειρηματικούς αγροτικούς κινδύνους σε επίπεδο δημοσίου συμφέροντος, χωρίς μέχρι σήμερα η πολιτεία να έχει αναλάβει τις ευθύνες της.
   Με την νόθευση της εκπροσώπησης των αγροτών, με «Μητρώο Αγροτών» στο οποίο εγγράφονται και απασχολούμενοι με εισόδημα μόνο κατά 35% από αγροτικά επαγγέλματα αλλά και οι συνταξιούχοι αγρότες, με επαγγελματίες αγρότες αλλά και ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς 1.200.000 Έλληνες και Αλλοδαπούς να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, με 850.000 να εισπράττουν ενιαία ενίσχυση από την ΚΓΠ της ΕΕ, με 500.000 περίπου να δηλώνουν «αγρότες 35%», με εκτιμώμενους 320.000 «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» , συμπεριλλαμβάνοντας και τους συνταξιουχους αγρότες, άνω των 65 ετών και με μόνο 180.000 πραγματικούς αγρότες, δηλαδή κάτω των 65 ετών αποκλειστικά απασχολούμενους με την αγροτική παραγωγή ως επάγγελμα, το σύνολο αυτό δεν βοηθά στην διαμόρφωση ενός υγιούς, ειλικρινούς και εφαρμόσιμου συμβολαίου μεταξύ αγροτών και καταναλωτών, το οποίο να έχει πιθανότητα πραγματικής συμβολής στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου, με παραγωγή πλούτου και όχι μόνο δικαιολόγηση επιδοτήσεων .
   Ο με νομοθετικές διατάξεις αποκλεισμός των αγροτών από την δυνατότητα μεταποίησης και εμπορίας των παραγόμενων από αυτόν αγροτικών προϊόντων υποβαθμίζει και πάλι τον αγρότη σε «κολίγο»-εργάτη γης, που σήμερα πια δεν το ανέχεται κανένας. Οι θεσμοθετημένες Αγορές Αγροτών-Farmers Market, η δυνατότητα απ’ ευθείας νόμιμων πωλήσεων από το χωράφι (vente directe, σύμφωνα με το γαλλικό πρότυπο) και τα Δημοπρατήρια, ως αποκλειστικά πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί αγροτών, είναι μόνοι λίγα από τα απαραίτητα μέτρα που χρονίζουν απαράδεκτα και τροφοδοτούν εκρήξεις.
   Οι σημαίες του «κόστους παραγωγής» συχνά αποπροσανατολίζουν και βάζουν στο απυρόβλητο τους πραγματικούς δημιουργούς των προβλημάτων που είναι κυρίως οι μεσάζοντες «της ψαλίδας 5-8» και η «παράδοση» και όχι η πώληση του εκάστοτε προϊόντος, δηλαδη του πλούτου της αγροτικής παραγωής σε τρίτους δηλαδή στους χονδρέμπορες για την εμπορία του, χωρίς τον έλεγχο ή συμμετοχή των αγροτών ή έστω την προσυμφωνημένη ποσοστιαία αμοιβή για το κάθε ένα προϊόν.
   Είναι αποπροσανατολιστική η εστίαση της προσοχής των αγροτών μόνο στα αγροτικά προϊόντα και το κόστος τους, και όχι στην αύξηση της συμμετοχής του αγρότη στην μετασυλλεκτική (εμπορία) και στην σημαντικότατη (ή/& σημαντικότερη) συμβολή της αγροτικής δραστηριότητας στην παροχή δωρεάν δημόσιων αγαθών στο ανθρώπινο είδος και κυρίως στους κατοίκους των πόλεων, όπως είναι το οξυγόνο, το πόσιμο νερό, το τοπίο και το φυσικό περιβάλλον.
   Ο αγροτικός τομέας παράγει 7,5 δις. € ετησίως και το αποτέλεσμα είναι 7,4% στα χέρια της αγροτικής οικογένειας, από τα οποία πρέπει να πληρωθεί η χρήση γης, να υπολογισθούν τα μεροκάματα της οικογένειας και να γίνουν οι αποσβέσεις του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού. Προφανώς δεν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα στο αγροτικό παραγωγικό σύστημα, αλλά ανάγκη μεταφοράς χρημάτων από τους άλλους τομείς, όπως γίνεται ακόμη και στις ΗΠΑ, με τον Farm Bill.
   Η αγροτική κοινωνία εξωθήθηκε σιγά-σιγά και έμεινε ακάλυπτη στο τραπεζικό σύστημα της οικονομίας της αγοράς. Η κακοδιοικούμενη ΑΤΕ και εξυπηρετούσα μόνο κατα 15% αγρότες εντάχθηκε στην οικονομία της αγοράς. Η αγροτική κοινωνία χρειάζεται ένα διαφορετικό χρηματοπιστωτικό εργαλείο της κοινωνικής οικονομίας, ή έστω σύμπραξη αγοράς και κοινωνίας. Αυτήν την στιγμή η παραπέρα διολίσθηση προς το τραπεζικό κατεστημένο εκθέτει καταστροφικά την αγροτική παραγωγική μηχανή και απορροφά τον δυναμισμό του αγροτικού τομέα.
   Η συμβιβαστική πρόοδος στην ΚΓΠ 2014-2020 της 25 Ιαν 2013 με την ψήφιση ομαδοποιημένων 8.000 περίπου τροπολογιών για την ΚΓΠ αδικεί κατάφορα τον επαγγελματία Νέο Αγρότη μετακινώντας τις όποιες θετικές ενδείξεις στο βάθος του 2020. Την ίδια ώρα που ανεγκέφαλοι μοιράζουν ευκαιριακά «5 στρέμματα» σε αστούς νέους για να βαφτιστούν «επαγγελματίες νέοι αγρότες», εξωθούνται οι Νέοι Αγρότες επικίνδυνα προς την έξοδο από το αγροτικό επάγγελμα με την τελευταία κατανομή της Ενιαίας Ενίσχυσης στους Νέους Αγρότες, που στην καλύτερη των περιπτώσεων έφθασε στο «αστρονομικό» ποσό των 1.200€ ετησίως ανά Νέο Αγρότη μέχρι την εφαρμογή της νέας ΚΓΠ, που και αυτή αναβάλλεται για το μέλλον. Πρέπει να ενισχυθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο ο 2ος πυλώνας της ΚΓΠ (Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, υποδομές, Συνεργατικές δομές, Συλλογικές δράσεις, Δικτυώσεις, Δημοπρατήρια, ανταλλαγή εμπειριών, study visit, υποδοχή αποστολών, τοπικές αγορές, Τοπικά σύμφωνα κλπ).
   Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ έχει επισημάνει ήδη σε κείμενο με 16 σημεία άμεσης δράσης τις προτάσεις της με τίτλο ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, μετά από επεξεργασία με τον Σύλλογο Γεωπόνων Μακεδονίας-Θράκης και το Παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο παραδόθηκε στην κοινωνία στις 4 Σεπ 2012 και αποτελεί εργαλείο προσανατολισμού δραστηριοτήτων και επιλογών.
   Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ σε συνεργασία με την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας-ΕΤΑΓΡΟ και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-ΓΕΩΤΕΕ συνυπέγραψαν το πόρισμα των καθηγητών των πέντε Ελληνικών Πανεπιστημίων που έχουν Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας για την φορολόγηση των αγροτών και ετοιμάζουν σύσκεψη το Β’ 15θήμερο του Φεβ 2013 για αυτό το θέμα. Εκτιμάται ότι τα έγκυρα στοιχεία των αποτελεσμάτων της σύσκεψης θα αποτελέσουν φάρο επιλογών για κάθε ορθά σκεπτόμενο που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της Ελλάδος και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Η ΠΕΝΑ έχει σημαντικές και ωφέλιμες για το σύνολο του αγροτικού χώρου προτάσεις –προσθήκες για δίκαιο, έντιμο και λειτουργικό φορολογικό σύστημα για τους επαγγελματίες αγρότες που θα επιθυμούσε να αναπτύξει σε υπεύθυνους λειτουργούς της πολιτείας, αν κρίνεται χρήσιμη μια τέτοια προσθήκη. Η οποιαδήποτε βελτίωση στην φορολογία θα πρέπει να μην είναι απλά φοροεισπρακτικού χαρακτήρα, αλλα να λειτουργεί αναπτυξιακά και ως ενισχυτικός πολλαπλασιαστής στην υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας.
   Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ συνθέτει την πρόταση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, η οποία αφορά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών, που θέλουν οι καταναλωτές, και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών.
   Ακόμα και αν βρεθούν χρήματα το σημαντικότερο είναι να παραχθούν τροφές. Αν έχεις λεφτά, αλλά δεν βρίσκεις τρόφιμα, η κατάσταση γίνεται κρίσιμη. Η επισιτιστική ασφάλεια είναι πολύ σημαντική, και ο αγροτικός τομέας είναι ο μόνος που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπισή της, ένα γεγονος που πολλές φορες έχει επισημανθεί και εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Χρειάζεται ένα Εθνικό και Ευρωπαϊκό συμβόλαιο μεταξύ των αγροτών και των καταναλωτών για τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και την εξειδίκευση ρόλων και δαπανών.
   Ο πολλαπλασιαστής του ΑΕΠ της χώρας για τον αγροτικό τομέα είναι 5 (όταν για τον Τουρισμό είναι 2) και αυτό σημαίνει ότι αν σταματήσει το καταγραφόμενο 4% του ΑΕΠ από τον πρωτογενή τομέα, τότε όλοι οι Έλληνες θα χάσουμε 20% του ΑΕΠ και αναλόγως η απασχόληση. Κάθε νοήμων θα τον ενδιέφερε να εξασφαλίσει κατά προτεραιότητα το 20% του αγροτικού τομέα, ακολούθως το ενδιαφέρον θα ήταν για το 17% του τουρισμού, μετά για το 7% της βιομηχανίας και μετά όλα τα άλλα.
Αυτή η σημαντικότητα, που περιγράφεται και στην μελέτη της ΜacKinsey (ΣΕΒ, ΕΕΤ, ΤτΕ) με την επισήμανση ότι οι «ατμομηχανές» της ελληνικής οικονομίας είναι η γεωργία, η βιομηχανία τροφίμων και ο τουρισμός, δεν γίνεται αισθητή στην συμπεριφορά του κράτους, των υπηρεσιών του και των λειτουργών του προς τους αγρότες. Και οι κινητοποιήσεις εμπεριέχουν την ανάγκη για επισήμανση αυτής της σημαντικότητας.
Η ΠΕΝΑ επισημαίνει ότι κάθε νοήμων μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι οι απομακρυσμένοι από τα κέντρα εξουσίας πραγματικοί αγρότες-παραγωγοί πλούτου, υφίστανται ισοπεδωτική εξομοίωση με τους καταναλωτές του πλούτου. Έτσι οι αγρότες αισθάνονται ότι ο λεκτικά «ενιαίος ΦΠΑ 23%» δρα αρνητικά και απαξιωτικά στον αγροτικό τομέα, όταν σε άλλους τομείς (τουρισμός) κατεβαίνει 6%, ή/και απουσιάζει τελείως ο φόρος στα πετρέλαια (ναυτιλία).
Οι αγρότες αισθάνονται ότι η «ενιαία φορολόγηση» των γαιών δρα αρνητικά και απαξιωτικά, όταν σε άλλους μειώνεται επιδεικτικά (Mall) ή/& αναγνωρίζονται ως σημαντικά για την επαγγελματική τους δράση (ξενοδοχεία κλπ) αλλά δεν αναγνωρίζονται ως εργαλεία δουλειάς τα αγροτεμάχια για την αγροτική επαγγελματική δράση, ούτε απαλλάσσονται από πρόσθετες φορολογήσεις τα εργαλεία της δουλειάς (τρακτέρ κλπ), όπως συμβαίνει σε επενδύσεις άλλων επαγγελματικών τομέων.
   Η παραγωγή ενέργειας είναι εξ ορισμού κομμάτι του πρωτογενούς τομέα. Οι αγρότες εξ επαγγέλματος δεσμεύουν και αξιοποιούν την ενέργεια από τον ήλιο. Είναι ανακόλουθο το κόστος της ενέργειας (Φ/Β, βιοντίζελ, βιομάζα κλπ) να μην είναι σε προνομιακή χρήση για τους αγρότες, αλλά να παρεμβάλλονται τρίτοι αυξάνοντας απαράδεκτα τα κόστη.
   Φαίνεται σαν να επιβάλλεται ένας ιδιότυπος «ρατσισμός» εις βάρος αυτών που είναι συνδεδεμένοι στερεά, σταθερά και υπαρξιακά με την γη της πατρίδας, οργώνουν και χρησιμοποιούν και τα χέρια τους, έναντι αυτών που διατηρούν «μακρύ το νύχι στο δακτυλάκι» και μπορούν ανά πάσα στιγμή να φευγατίσουν τα κεφάλαια των επενδύσεών τους εκτός Ελλάδος.
   Οι Νέοι Αγρότες είναι το 6% των αγροτών (κάτω των 35 ετών, EUROSTAT), και οι άνω των 55 ετών αγρότες είναι το 65% των αγροτών. Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, όπως έχει πάγια στρατηγική, υποστηρίζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και χαιρετίζει τις προσπάθειες να εκφρασθεί το αγροτικό κίνημα ενιαία, και όπως σε όλους τους χώρους, με ξεχωριστή πρόνοια για τους νέους αγρότες, όπως η ΠΕΝΑ.
   Μέχρι και σήμερα οι Νέοι Αγρότες υφίστανται έναν καταιγισμό πολιτικής ασυνέπειας με αλληλοσυγκρουόμενες εικόνες και αδυναμία προσδιορισμού κάποιου ορατού πλαισίου σταθερής Αγροτικής Πολιτικής, ή έστω προσανατολισμού της πολιτείας στις κεντρικές της επιλογές στον αγροτικό τομέα.
   Μέχρι σήμερα οι αγρότες χρησιμοποιήθηκαν και εξαντλήθηκαν, μέχρι πλήρους απαξίωσης, από ευκαιριακές κομματικές επιλογές στον αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας, με αξιοποίηση επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων ή κομματικών υποστηρίξεων συνδικαλιστών ή σε πρόσκαιρες ικανοποιήσεις περιστασικών αιτημάτων. Χωρίς προσκλήσεις σε «κάστρα» ή επισκέψεις σε «πολυκατοικίες» οι Νέοι Αγρότες των Ενώσεων Νέων Αγροτών, των μόνων αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που τα μέλη τους μπορούν να είναι ταυτόχρονα μέλη και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εύχονται να διαμορφωθεί ενιαία φωνή στον αγροτικό συνδικαλισμό χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα, πάντα με πρόνοια για τους Νέους Αγρότες.
   Οι Νέοι Αγρότες, και με την διττή τους ιδιότητα, υποστηρίζουν τις συγκροτημένες κινητοποιήσεις για την προαγωγή της αγροτικής επιχειρηματικότητας & συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την καταξίωση του συνόλου των αγροτών.
   Αφού οι νέοι θα κληθούν να διαχειριστούν το μέλλον, και αφού δοκιμάστηκαν οι ήδη κρατούντες στην μέχρι σήμερα πραγματικότητα, ίσως θα ήταν ενέργεια καλής θέλησης να νομοθετηθεί ή να παραχωρηθεί το 60% των μελών των οργάνων απόφασης για το μέλλον σε νέους ηλικιακά αγρότες.
   Σήμερα ξέρουν όλοι ότι το μέλλον μας είναι υποθηκευμένο σε ένα τεράστιο χρέος. Όλοι οι Έλληνες θα χρωστάμε για πολλά χρόνια. Οι αγρότες, αν συνεχίσει να τους αποκλείεται η έξοδος στις αγορές και χωρίς επαρκή εφόδια, είναι σε δυσμενέστερη θέση. Όλοι οι Νέοι έχουμε υποθηκευμένο το μέλλον, ίσως και χωρίς ενεργό συμμετοχή μας. Είναι δύσκολο να είσαι σήμερα Έλληνας. Είναι ακόμα δυσκολότερο να είσαι Έλληνας Αγρότης. Και είναι τραγικό να είσαι Έλληνας Νέος Αγρότης.

www.neoiagrotes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Λεβαδέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                     ΠΡΟΣ:  Α) Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων





  1. Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος   
  2. Γκικόπουλος Σπυρίδων                                                 
  3. Νταντούμη Ιωάννα                                                                                
  4. Ρούτης Κωνσταντίνος                                                        
  5. Κακοτρίχης Κωνσταντίνος                                                   
  6. Τσίνας Βασίλειος                                                                                   
  7. Καραμπέτσος Επαμεινώνδας    
  8. Καλλιαντάσης Δημήτριος                                                                  
  9. Καραμάνης Γεώργιος
  10. Λαμπριτζής Σεραφείμ                                        
  11. Πολυτάρχου Λουκάς
  12. Παλαμίδας Ιωάννης
  13. Αποστολίδης Νικόλαος                               
  14. Σταματίου Ανάργυρος
  15. Λουκάς Γεώργιος
  16. Αβορίτης Δήμος
  17. Λαζάρου Γεώργιος
  18. Καρράς Ιωάννης
  19. Τσιφής Δημήτριος
  20. Αποστόλου Ιωάννης
  21. Γιούλας Ιωάννης
  22. Καραμπέτσος Νικόλαος
  23. Ψυχογιός Παναγιώτης
  24. Τσεσμετζής Εμμανουήλ
  25. Νταλιάνη – Καλλίνωση Αικατερίνη
  26. Δελής Παναγιώτης
  27. Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
  28. Δημητρόπουλος Ιωάννης
  29. Καρκάνας Αλέξανδρος
  30. Κοτσικώνας Επαμεινώνδας
  31. Αρκουμάνης Πέτρος
  32. Παπαλάμπρος Βασίλειος
  33. Ζορμπάς Νικόλαος                                                                    





Β) Τους Πρόεδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων:

1.Σκαπέτης Δημήτριος (Λιβαδειάς), 2.Μπαμπανάσιος Ζαχαρίας (Μαυρονερίου), 3.Γκικόπουλος Αλέξανδρος (Ρωμέϊκου), 4.Δημόπουλος Ιωάννης (Χαιρώνειας), 5.Δούκας Γεώργιος (Παρορίου), 6.Σκούρας Ανδρέας (Προσηλίου), 7. Κιούσης Λουκάς (Κυριακίου), 8.Κοντογιάννη Ελένη (Δαυλείας), 9. Γερονικολός Σωτήριος (Λαφυστίου), 10. Γκικόπουλος Νικόλαος (Θουρίου), 11. Ελένη Κεφαλά (Αγ. Γεωργίου), 12.Λύτρας Παναγιώτης (Αλαλκομενών), 13.Ζώτικας Ιωάννης (Αγ.Τριάδας),

14.Χαρογιάννης Σωτήριος (Κορώνειας), 15.Φλώρος Ιωάννης (Ακοντίου), 16.Παπαδά Αγγελική (Πρ. Ηλία),17.Φίλων Χρήστος (Αγ.Άννας),18.Δάλκας Λουκάς (Αγ.Βλασσίου),19.Αγγελόπουλος Κων/νος (Ανθοχωρίου), 20.Βρούζας Θωμάς (Βασιλικά). 



Γ) Και Πίνακα Αποδεκτών (επισυναπτόμενος όπισθεν της παρούσης)



Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. 67 §5 του Ν.3852/10) που θα πραγματοποιηθεί την 5η  Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κρύας (Πηγές Κρύας).



Τα μοναδικό της ημερήσιας διάταξης είναι:



Συζήτηση και λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενέργειες διεκδίκησης παραμονής του πανεπιστημιακού τμήματος Λιβαδειάς, μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά»..





                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

              

Καλλιαντάσης Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

«Αρρώστησαν» την Ματσούκα για να ματαιωθεί η παράσταση του φυγόδικου Κιμούλη

Ρόμπαααα....

Στη Δήμητρα Ματσούκα τα «έριχναν» οι υπεύθυνοι του θεάτρου Αθηνών για τη ματαίωση της παράστασης της προηγούμενης Παρασκευής....



Μπορεί ο πραγματικός λόγος να ήταν η «εξαφάνιση» του Γιώργου Κιμούλη προκειμένου να μην συλληφθεί για τα χρέη του προς το Δημόσιο, ωστόσο, οι υπεύθυνοι της παράστασης έλεγαν πως ματαιώνεται λόγω αδιαθεσίας της πρωταγωνίστριας.

Σύμφωνα με το star.gr οι υπεύθυνοι του θεάτρου έλεγαν στους θεατές που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση της Παρασκευής πως εν τέλει αυτή ακυρώνεται λόγω αδιαθεσίας της Δήμητρας Ματσούκα.

Μάλιστα, βάσει των ίδιων πληροφοριών οι Αστυνομικοί που αναζητούν τον Γιώργο Κιμούλη σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 200.000 ευρώ, τον έψαξαν τόσο στο σπίτι του, όσο και στο θέατρο όπου εργάζεται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος:«Αντίπαλός μας ο ΠΑΣ και όχι ο Παναθηναϊκός»

«Αντίπαλός μας ο ΠΑΣ και όχι ο Παναθηναϊκός»

Για τον Λεβαδειακό αντίπαλος για την Πέμπτη θέση είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα και όχι ο Παναθηναϊκός, όπως υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παράσχος.


Ο Λεβαδειακός αν και έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με το ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεβαδειά, ωστόσο, παρέμεινε στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου έχρισε ανταγωνιστές για την είσοδο στα πλέι οφ του Γιαννιώτες και όχι τον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του ήταν νευρική και στα δύο ημίχρονα, κάτι που της στέρησε τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου:


«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι που ήταν σημαντικό από βαθμολογικής άποψης. Δεν τα καταφέραμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν νευρικοί και στα δύο ημίχρονα. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, κι εκεί ανακτήσαμε λιγάκι τις δυνάμεις μας, μπορούσαμε να πετύχουμε κι ένα δεύτερο γκολ, αλλά φεύγουμε με μια πικρία επειδή δεν τα καταφέραμε», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Για το τι πιστεύει για την 5η θέση: «Πιστεύω ότι αντίπαλος του Λεβαδειακού για την 5η θέση είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα και όχι ο Παναθηναϊκός».

Για το αν είναι επηρεασμένη η ομάδα του από ήττα στον Πανιώνιο: «Όχι, περισσότερο υπήρχε κούραση από το παιχνίδι κυπέλλου στην Κέρκυρα, λόγω του κακού γηπέδου».

Για τις μεταγραφές και πόσο θα βοηθήσουν: «Ο Σκέμπης έχει δοθεί ήδη δανεικός, ο Καγεχόν δείχνει να είναι πιο μπροστά από τους άλλους, ενώ ο Μπουμάλ θέλει δουλίτσα ακόμα».

Για την κλήρωση του κυπέλλου που φέρνει αντιμέτωπο τον Λεβαδειακό με τον ΠΑΟΚ: «Δεν ήταν στο δικό μας χέρι ποιος θα κληρωθεί μαζί μας, είναι δύσκολη η κλήρωση, αλλά το καλό είναι ότι έχουμε το επαναληπτικό παιχνίδι στην έδρας μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και σκόνη απο την Αφρική θα σκοτεινιάσουν το τοπίο

Βροχές και σκόνη απο την Αφρική θα σκοτεινιάσουν το τοπίο

Ομιχλώδης αλλά ζεστή θα είναι η μέρα, αφού σήμερα Τρίτη, θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, ενώ η σκόνη από την Αφρική θα περιορίσει τοπικά την ορατότητα.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια με γρήγορη βελτίωση, ενώ στα νότια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα μειώσεων στις επικουρικές


Σε ένα Ταμείο 4,1 εκατ. ασφαλισμένοι

Ένα επικουρικό ταμείο «γίγαντα» με 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 1,6 εκατομμύριο συνταξιούχους, αλλά και κοινό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), οι συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται ακόμα και ανά τρίμηνο, με βάση τα οικονομικά δεδομένα.

Μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανακοινώνει τα επικουρικά ταμεία που θα υπαχθούν υποχρεωτικά στο νέο φορέα.

Στο ΕΤΕΑ, μεταφέρθηκαν τα επικουρικά ταμεία του δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, και ΤΕΑΠΟΚΑ) και το ΕΤΕΑΜ από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Αντίθετα, έχει οριστικά ληφθεί η απόφαση, για εξαίρεση από το Ενιαίο Επικουρικό των φορέων, των Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και του Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων.

Η τελευταία εκκρεμότητα του υπουργείου Εργασίας, αφορά την τύχη του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Στο νέο φορέα-με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις-θα μπορούν να γίνονται ακόμα και ανά τρίμηνο μειώσεις, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, καθώς υπάρχει «ρήτρα» μηδενικού ελλείμματος.

Δηλαδή κάθε φορά που προκύπτει έλλειμμα, θα μειώνονται αυτόματα και οι συντάξεις.

Στην επικουρική ασφάλιση, θα εφαρμοστούν δύο «ταχύτητες» στις περικοπές:

-Άμεσες μειώσεις σε όσες περιπτώσεις τα επικουρικά ταμεία έχουν ελλείμματα.
-Νέος τρόπος υπολογισμού για όλους τους ασφαλισμένους από το 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς επίδομα 420.000 οικογένειες – Ούτε ευρώ δεν θα εισπράξουν για μήνες


Από ανακοινώσεις πάμε καλά. Στην πράξη όμως η κυβέρνηση  κολλάει. Παρά τις εξαγγελίες ότι...
δεν θα θιγούν οι οικογένειες από την αλλαγή στο καθεστώς για τα επιδόματα και παρά ο νόμος έχει ψηφιστεί τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ενώ θα έπρεπε από 1/1/2013 να λαμβάνουν το ειδικό επίδομα τέκνου και το επίδομα στήριξης δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ και κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν να τα παίρνουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” δεν έχει καθοριστεί ούτε εάν το επίδομα θα δίδεται ανά μήνα ή δίμηνο, ούτε από ποιον θα καταβάλλεται, αν θα καταβάλλεται δηλαδή από τον ΟΓΑ ή το υπουργείο Οικονομικών.
Όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες οικογένειες, 420.000 για την ακρίβεια με τρία και περισσότερα παιδιά περιμένουν πως και πως το βοήθημα. Είναι θέμα επιβίωσης.

Τι δικαιούνται τρίτεκνοι και πολύτεκνοι:
40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί για τρία παιδιά και με εισόδημα ως 11.000 ευρώ
Για 4 παιδιά 40 ευρώ ανά παιδί δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό για κάθε παιδί λαμβάνουν όσοι έχουν 5 παιδιά και εισόδημα ως 13.000 ευρώ.

26,67 ευρώ δικαιούνται οι τρίτεκνοι που έχουν εισόδημα από 11.000 ως 22.000 ευρώ, όσοι έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 12.000 ως 24.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 13.000 ως και 26.000 ευρώ.

Το επίδομα πέφτει στα 13,33 ευρώ για τρίτεκνους με εισόδημα από 22.000 ως 33.000 ευρώ, για όσους έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 24.000 ως 36.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 26.000 ως 39.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο υπουργός Παιδείας στους φορείς της Λιβαδειάς «Δώστε και σώστε»


Το μπαλάκι στους τοπικούς φορείς της Περιφέρειας και της Λιβαδειάς, πέταξε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, στην αποψινή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο. Ζήτησε, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το σχέδιο «Αθηνά», να του υποβάλλουν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λιβαδειάς, αναλαμβάνοντας μέρος της χρηματοδότησης του. Άνοιξε δηλαδή την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, με μεσολαβητή την περιφερειακή διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον υπουργό, ήταν πολυπληθής, όχι μόνο από τη Βοιωτία αλλά και από τη Φθιώτιδα, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει συνολικά το ζήτημα της διατήρησης του Πανεπιστημίου Στερεάς.
Συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, οι 4 βουλευτές της Βοιωτίας Ε. Μπασιάκος, Ι. Καράμπελας Αν. Κουτσούμπας και Ι. Σταθάς, οι βουλευτές Φθιώτιδας Θ. Μακρή και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος από τη ΝΔ και ο ανεξάρτητος Ν. Σταυρογιάννης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς και οι αντιπεριφερειάρχες Φ. Παπαθωμά, Θ. Στάικος και Γ. Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, η δημοτική σύμβουλος Γ. Πούλου, ο πρώην Δήμαρχος Λιβαδειάς Αρ. Ρούσσαρης, ο πρώην υπουργός Αρ. Τσιπλάκος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κ. Παπασπύρου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δ. Καραμάνης.
Γύρω στις 100.000 ευρώ περίπου κοστολογεί τις ανάγκες για τη λειτουργία του Τμήματος της Λιβαδειάς ο υπουργός και άλλες 100.000 για το Τμήμα της Λαμίας. Η «πρώτη προσφορά» ήρθε από τον περιφερειάρχη ΚΛ. Περγαντά, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί η νομική φόρμουλα για τη μεταφορά των χρημάτων από τους ΚΑΠ.
Κάποιοι έσπευσαν να προτείνουν ακόμη και τη δημιουργία ΜΚΟ που θα αναλάβει τη λειτουργία συνολικά του Πανεπιστημίου Στερεάς, βασικός εκφραστής αυτής της άποψης ήταν ο δήμαρχος Λαμίας Γ. Κοτρωνιάς, που δήλωσε ότι έχει τη στήριξη και του δημάρχου Λεβαδέων.
Κατά της άποψης του κ. Κοτρωνιά τάχθηκε η δ.σ. Λεβαδέων Γ. Πούλου, που ζήτησε τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου τη Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δ. Λουκόπουλου, ο οποίος ζήτησε μεν την παραμονή του Τμήματος στη Λιβαδειά, αλλά υπό την ιδιότητα του ακαδημαϊκού τόνισε, ότι δεν πληροί τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις λειτουργίας. (Προϋποθέσεις όμως που ξέχασε ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου να δημιουργήσει).
Σημ. Αλήθεια, από πόσους ακόμη φορείς ο υπουργός ζήτησε ή θα ζητήσει οικονομική στήριξη, για να λειτουργήσουν ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην περιοχή τους. Αν είναι και άλλοι, τότε πρόκειται για βασική επιλογή της κυβέρνησης, αν όχι, πρόκειται για υπεκφυγή προς τους φορείς της Λιβαδειάς και το τέλος του Πανεπιστημιακού Τμήματος είναι κοντά.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απεργία καλεί το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς στις 20 Φεβρουαρίου


pameΗ Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 20 Φλεβάρη. Το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» που σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα περάσει.
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους κατάρτισης να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργιακής μάχης. Να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος ανενημέρωτος, να μη μείνει άνεργος που δε θα φτάσει το κάλεσμα της απεργίας σ αυτόν, να μην υπάρξει εργασιακός χώρος και σχολή που δε φτάσει η απεργιακή ανακοίνωση.
Στην ταξική ενότητα και στους λαϊκούς αγώνες, να σπάσει η κυβέρνηση των μονοπωλίων τα μούτρα της.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
στην απεργιακή κινητοποίηση την
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 10.30 το πρωί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Η γραμματεία Λιβαδειάς του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο αγροτικό μπλόκο στα Βάγια Βοιωτίας.(video)


Ένα ακόμη αγροτικό μπλόκο είναι έτοιμο να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης αποφασίσει το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο.

Στο κόμβο των Βαγίων οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε απόγνωση για το υψηλό κόστος παραγωγής.

Δείτε το video στο

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο σκαμνί για παράνομη υιοθεσία 45χρονος και 39χρονος από τη Θήβα

Στο σκαμνί για παράνομη υιοθεσία
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα αναβιώσει στις 11 Φεβρουαρίου, η υπόθεση της παράνομης υιοθεσίας, πριν από τρία χρόνια, βρέφους 10 μηνών στην Κω.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 45χρονος κάτοικος Θηβών και 39χρονος συντοπίτης του, η 27χρονη Ρουμάνα μητέρα του βρέφους, και μία ακόμη αλλοδαπή, οι οποίοι και παραπέμφθηκαν με βούλευμα αρχικά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω και εν συνεχεία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου σε δική από το αρμόδιο δικαστήριο. Σε ότι αφορά τον 49χρονο και την 43χρονη, θετούς γονείς του βρέφους είχαν απαλλαγεί.

Σημειώνεται πως οι εμπλεκόμενοι προσέφυγαν κατά των αποφάσεων των δικαστικών συμβουλίων, προσφυγή η οποία όμως τελικά και απορρίφθηκε από τον ʼρειο Πάγο.
Συγκεκριμένα ο ʼρειος Πάγος αποφάσισε με το υπ’ αρ. 1871/10 βούλευμα του να μην γίνει δεκτή η αίτηση των τεσσάρων κατηγορουμένων οι οποίοι και τελικά προσδιορίστηκε να βρεθούν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου στις αρχές του μήνα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, ενώ δημοσιεύματα στο τύπο διατηρούνταν έως και πριν λίγο καιρό. Επίσης η φυσική μητέρα του παιδιού, η 27χρονη Ρουμάνα έχει καταθέσει μήνυση κατά των τεσσάρων επίσης εμπλεκόμενων στην υπόθεση, για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ σε δύο από αυτούς για εκβίαση, καθώς όπως υποστηρίζει, «μεταχειρίστηκαν απειλή "κατάδοσης της απορίας" μου στο επίσημο κράτος, γεγονός που θα οδηγούσε στην άμεση ιδρυματοποίηση του παιδιού μου».

Η νεαρή μητέρα, που ένιωσε μόλις για ένα μήνα τη μητρότητα, συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και να βρει το παιδί της, το οποίο φαίνεται πως έχει δοθεί για υιοθεσία, χωρίς όμως, όπως υποστηρίζει, τη συγκατάθεσή της.

Η ίδια με τη βοήθεια της οργάνωσης «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», έχει ζητήσει και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ώστε να αρθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συνήγορος υπεράσπισής της για την διευθέτηση της υπόθεσης δηλαδή την επιστροφή του παιδιού της.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κω αναφορικά με την παράνομη υιοθεσία που θα γίνονταν στο νησί. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί γνώριζαν πως το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 2009 επρόκειτο να μεταβεί στη Κω με πτήση αεροπορικής εταιρείας από την Αθήνα γυναίκα μαζί με το νεογέννητο βρέφος της προκειμένου να το αφήσει σε οικογένεια του νησιού. Μετά τη πληροφορία αυτή το αεροδρόμιο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και πράγματι την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009 στις 8.25 το βράδυ αφίχθηκε η 27χρονη μαζί με τον μόλις 10 ημερών βρέφος της. Μαζί ήταν και ο 39χρονος ημεδαπός κάτοικος Θήβας, ο οποίος και κρατούσε το νεογέννητο αγοράκι.

Εκεί βρίσκονταν η 43χρονη με τον 49χρονο σύζυγο της οι οποίοι παρέλαβαν το ζευγάρι με το μωρό και με το αυτοκίνητό τους πήγαν σπίτι τους όπου και τους παραδόθηκε το βρέφος. Στη συνέχεια η 27χρονη και ο 39χρονος πήγαν σε ξενοδοχείο της πόλης της Κω οπότε και συνελήφθηκαν από τους αστυνομικούς. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού στη Κω βρέθηκε το μωρό, για το οποίο η 43χρονη είχε παραδώσει τρεις αποδείξεις καταθέσεων συνολικού ποσού 900 ευρώ σε λογαριασμό του 39χρονου ημεδαπού.
Ο τελευταίος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ομολόγησε ότι είχε έρθει σε επαφή με τη 43χρονη κάτοικο Κω μέσω ενός ημεδαπού φίλου του που μένει στη Θήβα, τον οποίο και ονομάτισε όμως από την αστυνομία διερευνώντας τα στοιχεία του.

Σε ότι αφορά το μωρό παραδόθηκε στο αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου της Κω ενώ τα κινητά τηλέφωνα των δραστών και οι αποδείξεις καταθέσεων κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη Ρουμάνα που ήρθε από την Ιταλία, είχε φιλοξενηθεί κατά τη κύηση της ένα μήνα στο σπίτι του ζευγαριού στη Κω και γέννησε τελικά στις 6 Μαρτίου 2009 στο νοσοκομείο του νησιού. Έφυγε μαζί με το μωρό στην Αθήνα και επέστρεψε τελικά μαζί με τον 39χρονο την Κυριακή οπότε και συνελήφθηκαν.

Σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει ο τότε Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κω κ. Μανώλης Χρονάκης είχε δηλώσει πως τα στοιχεία της υπόθεσης δείχνουν ότι πρόκειται για κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών το οποίο όμως ουδεμία σχέση έχει με το νησί.

Την εκδοχή αυτή αρνήθηκε πάντως ο 39χρονος από τη Θήβα ο οποίος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Βασίλη Δρόσο βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.
Νωρίτερα είχαν δώσει εξηγήσεις η 43χρονη και ο 49χρονος που επρόκειτο να υιοθετήσουν το μωρό και οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες που κατέβαλλε επί 17 έτη προκειμένου να αποκτήσει νόμιμα ένα παιδί. Μάλιστα στο πλαίσιο των ενεργειών που έκαναν ήταν και η επιστολή ακόμη και προς τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο από τον οποίο ζητούσαν να τους βοηθήσει να αποκτήσουν ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας έστω και με πρόβλημα υγείας.
Όταν όμως διαπίστωσαν πως μέσω της νόμιμης οδού αυτό ήταν ανέφικτο τότε αποφάσισαν να προχωρήσουν στη παράνομη υιοθεσία.

Από τη πλευρά του ο 45χρονος τόσο ενώπιον του ανακριτή όσο και στη προσφυγή του, αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζονται και τόνισε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως γνώριζε την 43χρονη και τον 49χρονο (τους θετούς γονείς) από τη Κω αρκετά χρόνια και ήξερε το πόσο πολύ επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί αλλά και τα όσα έκαναν για το σκοπό αυτό χωρίς, όμως αποτέλεσμα.

Όταν έμαθε πως η 27χρονη Ρουμάνα δεν επρόκειτο να κρατήσει το παιδί που κυοφορούσε τότε τους έφερε σε επαφή, για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους και θέλοντας απλώς να βοηθήσει, με τον 39χρονο.

Όμως από εκεί και έπειτα ο 45χρονος ισχυρίζεται πως έμαθε ούτε τι συζητήθηκε μεταξύ τους ούτε και πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο ίδιος τόνισε πως ούτε χρήματα έλαβε για την υπόθεση αυτή και ζήτησε να ανοιχτούν όλοι του οι λογαριασμοί αλλά και να γίνει κατά αντιπαράσταση εξέταση με το ζευγάρι από τη Κω προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα όσα αναφέρει.

Σημειώνεται πως σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για άμεση συνέργεια σε παράνομη υιοθεσία με σκοπό την κερδοσκοπία. Πηγή Ροδιακή
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ