Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Η βόμβα σταμάτησε το τραγούδι


ΒΙΝΤΕΟ-Η βόμβα σταμάτησε το τραγούδι

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει ένα μικρό κορίτσι από τη Συρία να τραγουδά, όταν ξαφνικά πέφτει μία  βόμβα σε πολύ κοντινή απόσταση.
Η μικρή τραγουδά σε ένα στενό, ενώ πίσω της κάτοικοι της περιοχής συνομιλούν και ψωνίζουν. Τίποτα δεν προμηνύει το τι θα συμβεί.  Όμως το τρυφερό τραγούδι του κοριτσιού, σταμάτησε η... βόμβα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρότες της Θήβας αγόρασαν κρεμμύδια, ύψους 1.403.000 ευρώ


Αγόρασαν κρεμμύδια με εικονικά τιμολόγια


Αγόρασαν κρεμμύδια με εικονικά τιμολόγια

Υπόθεση απάτης εικονικών τιμολογίων με αγροτικά προϊόντα αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Πρέβεζα.
Συγκεκριμένα, αγρότες της Θήβας αγόρασαν κρεμμύδια, ύψους 1.403.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας εικονικά τιμολόγια. Ο εκδότης των εικονικών τιμολογίων ήταν οπωροπωλείο στην Πρέβεζα.
atpreveza.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκολύνσεις για το ΕΣΠΑ


Διευκολύνσεις για το ΕΣΠΑ



Σημαντικές διευκολύνσεις για την υλοποίηση του επόμενου ΕΣΠΑκαι την επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων από τη χώρα μας προβλέπουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πέρα από το σημαντικό οικονομικό όφελος που προκύπτει για την Ελλάδα, με την αύξηση των πόρων σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις της Επιτροπής, με τις σημερινές αποφάσεις υιοθετείται σειρά κανονιστικών ρυθμίσεων, που αναμένεται να διευκολύνουν σημαντικά την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα:
•Προβλέφθηκε για τις περιφέρειες της Αττικής και της Δυτ. Μακεδονίας σημαντικά αυξημένο ποσοστό συγχρηματοδότησης (80%), σε σχέση με την αρχική πρόταση της Επιτροπής (50% και 60% αντίστοιχα).
•Δόθηκε η δυνατότητα προσαύξησης όλων των ισχυόντων ποσοστών συγχρηματοδότησης κατά 10% στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Ελλάδα.
•Για τις χώρες αυτές θα ισχύσει μεγαλύτερη προκαταβολή κατά την έναρξη των προγραμμάτων (1,5% τον πρώτο χρόνο, 1,5% το δεύτερο και 1% τον τρίτο αντί για 1%, 1% και 1% αντίστοιχα).
•Μετά την άρση των σχετικών περιορισμών, ο ΦΠΑ, στην περίπτωση που δεν ανακτάται, θα είναι
επιλέξιμος για συγχρηματοδότηση, για το σύνολο των παρεμβάσεων.
•Ο αρχικά προβλεφθείς κανόνας Ν+2 χαλάρωσε κατά ένα χρόνο, δίνοντας μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Να σταματήσουμε την αφαίμαξη των αγροτών, να χαράξουμε αγροτική πολιτική για τις ανάγκες της κοινωνίας

  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ


Μετά από 3 χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων ο αγροτικός κόσμος έφτασε στα όριά του και βγήκε στους δρόμους, όπως πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες, απέναντι στη σφοδρή επίθεση που υφίστανται. Δύο δισεκατομμύρια θα αφαιρεθούν από τον αγροτικό τομέα το 2013 από την «αφαίμαξη των συντάξεων του ΟΓΑ (673 εκατ.), την αύξηση των εισφορών ΟΓΑ (90 εκατ. ), τη μείωση των επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες ύψους (152 εκατ), τη μείωση ενίσχυσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ύψους (130 εκατ.) και τη μείωση των ειδικών προγραμμάτων για τη γεωργία (25 εκατ)».
Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια αλλά λίγα μπροστά στο βάθος της διάλυσης του πρωτογενή τομέα. 'Όλα αυτά τα χρόνια η αγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των μικρών παραγωγών, την διάλυση των συνεταιρισμών και την υποστήριξη των καρτέλ στον αγροτικό τομέα. Η παραγωγή έγινε ακριβή, οι αγρότες έγιναν πλήρως εξαρτώμενοι  από τις επιδοτήσεις, τις μεγάλες εταιρείες σπόρων και λιπασμάτων (αφού πρώτα έκλεισαν τα ελληνικά εργοστάσια) και το ίδιο έγινε στην κτηνοτροφία. Οι αγρότες υπερχρεώθηκαν, η γη υποθηκεύτηκε στην Αγροτική Τράπεζα που χαρίσθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι καλλιέργειες συγκεντρώνονται σε ολοένα και λιγότερα χέρια μαζί με τις επιδοτήσεις, η κτηνοτροφία συρρικνώνεται, η έκθεση σε χρηματιστηριακή κερδοσκοπία αυξάνεται.
Απέναντι σε όλα αυτά, είναι η ώρα να πούμε ποια αγροτιά θέλουμε.
Να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και από εμάς τους ίδιους. Χρειαζόμαστε αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα τις ντόπιες διατροφικές ανάγκες και ταυτόχρονα προσανατολισμένη να εξάγει ποιοτικά και γιατί όχι φθηνά προϊόντα, επεξεργασμένα και τυποποιημένα στον τόπο που παράγονται. Με χαρτογράφηση ανά περιφέρεια των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων της κάθε περιοχής. Με ντόπια παραγωγή λιπασμάτων και σπόρων. Με την διαφύλαξη τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών. Με επανίδρυση των συνεταιρισμών μέσα από ένα διαφορετικό πλαίσιο με  δικλείδες ασφαλείας. Με καθορισμό της τιμής των προϊόντων μέσα από τους συνεταιρισμούς με βάση το κόστος παραγωγής και με προστασία των τιμών για τους καταναλωτές. Με άμεση επιστροφή της Αγροτικής Τράπεζας στο Δημόσιο για την υποστήριξη της αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα. Με εφαρμογή προγραμμάτων και έργων για την εξοικονόμηση νερού, καυσίμων, ρεύματος, αγροχημικών ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να προστατεύεται η αειφορία. Με απευθείας συνεργασίες και συναλλαγές με τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες εστίασης και λιανικού εμπορίου. Με συμβολαιακή γεωργία των αγροτών με τις οργανώσεις των εργαζομένων και των ανέργων και τις ομάδες αλληλεγγύης.
Σήμερα έχουν στενέψει τα περιθώρια για παζάρια και συντεχνιακές συναλλαγές. Λύση θα φέρουν οι κοινοί αγώνες όλων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται. Είμαστε αλληλέγγυοι για να διεκδικήσουμε για μια πολιτική που θα τονώνει την τοπική οικονομία, θα προσελκύει νέους αγρότες, θα ενισχύει τις συλλογικές δράσεις, θα προστατεύει το εισόδημα των πολλών, θα προσανατολίζεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των μεγαλοεταιρειών. Για μια αγροτιά ανεξάρτητη από τις επιταγές των πολυεθνικών και των χρηματιστηρίων, μια αγροτιά από εμάς και για εμάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροσβεστικές αλλαγές στην Στερεά!


Ο Αθ. Λέκκας στο αρχηγείο της Στερεοελλαδίτικης Π.Υ..
Ιωάννου σε Λιβαδειά – Οικονόμου σε Θήβα…
Νέα, αλλά γνωστά πρόσωπα, αναλαμβάνουν καθήκοντα σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Στερεάς μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων της Πυροσβεστικής.
Ο μέχρι σήμερα  αρχηγός της Στερεοελλαδίτικης Π.Υ Παν. Σκόνδρας αποστρατεύεται και στην θέση του αναλαμβάνει καθήκοντα ο Αρχιπύραρχος  Αθανάσιος Λέκκας, ο οποίος ήταν Διοικητής της Π.Υ Λιβαδειάς…
Την διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς αναλαμβάνει ο Πύραρχος Ευθύμιος Ιωάννου, που μετατίθεται από την Άμφισσα, όπου αναλαμβάνει ο Αντιπύραρχος  και Διοικητής της Π.Υ Θήβας Δημήτριος Κεφαλάς…
Νέος πρόσωπο, ο Αντιπύραρχος Γιώργος Οικονόμου  αναλαμβάνει καθήκοντα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας, ενώ αλλάζει και ο διοικητής της Π.Υ Χαλκίδας Κων/νος Καραμπέτσος, ο οποίος με τον βαθμό πλέον του Αρχιπυράρχου μετατίθεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας..
Νέος Διοικητής στην Π.Υ Χαλκίδας αναλαμβάνει ο Πύραρχος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος από την Π.Υ Ελευσίνας!viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφη η β' προκήρυξη για ιδιωτικές επενδύσεις προϋπολογισμού 65 εκ. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΟΠΑΑΧ)

Υπογράφηκε η 2η Προκήρυξη για την υλοποίηση Ιδιωτικών
Επενδύσεων στο πλαίσιο των Μέτρων 311, 312 και 313 του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού 65.000.000 € Δημόσιας Δαπάνης (εθνική και κοινοτική συμμετοχή).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος των Μέτρων είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας. Τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στις περιοχές παρέμβασης του Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του ΠΑΑ.
Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται μεταξύ 35%-60%. Ειδικότερα, για τη «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες» (Μέτρο 311), οι επενδυτικές δαπάνες αφορούν, ενδεικτικά, στην ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς τουρισμού, βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε επιλεγμένους κλάδους, καθώς και στη βελτίωση της υποδομής των επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έχουν επαγγελματίες αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Νέοι Γεωργοί, στο πλαίσιο του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
Το συνολικό κόστος ανά επένδυση ανέρχεται έως 600.000€ για ορισμένες υποδομές και έως 300.000€ για τις υπόλοιπες δράσεις του Μέτρου (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων). Για τη «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων» (Μέτρο 312).
Ενδεικτικά, οι επενδυτικές δαπάνες αφορούν σε:
ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους,
βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους,
δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας. Δικαιούχοι του Μέτρου είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3 που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Το συνολικό κόστος των προαναφερόμενων επενδύσεων ανέρχεται έως 300.000 €, ενώ για όσες υπάγονται στην κατηγορία «Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας», το επιλέξιμο κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 €, εφόσον στο επενδυτικό σχέδιο δεν προβλέπονται δαπάνες για την προμήθεια εξοπλισμού ή την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.
Για την «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» (Μέτρο 313), για την ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα της τουριστικής υποδομής. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3, που δύνανται να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου θα ανέρχεται στα 600.000 € για ορισμένες υποδομές, ενώ για τις υπόλοιπες δράσεις (ιδρύσεις, εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων) θα ανέρχεται μέχρι 300.000€.


www.mouzaki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ!!!

Ο πρώην πρωθυπουργός γράφει για τα δικαιώματα των γυναικών με αφορμή την εορτή των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου.
Το άρθρο δημοσιεύει η τσέχικη  ιστοσελίδα «Project Syndicate» η οποία φιλοξενεί άρθρα διεθνών προσωπικοτήτων.

«Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τη σχέση τους υπό το φως των κεριών. Την ίδια ημέρα, ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και άνδρες θα
ανάψουν ένα κερί για την σκοτεινή πλευρά των σχέσεων των δύο φύλλων»,  σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου και υπογραμμίζει:

«Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα βιαστεί ή θα κακοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής της. Σε ορισμένες χώρες, έως επτά στις δέκα γυναίκες θα χτυπηθεί, θα βιαστεί,  ή θα ακρωτηριαστεί. Συχνά, τα θύματα τέτοιων παραβιάσεων αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες – ατιμάζονται, κακοποιούνται, διασύρονται, ακόμα και εκτελούνται ενώ οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι. Εκατομμύρια γυναίκες υποφέρουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά οι ιστορίες τους δεν γίνονται γνωστές».

Το άρθρο συνυπογράφεται από την Quafa Hajji, πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερη απεργία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Ως έμπρακτη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε 48ωρη πανελλαδική απεργία.
Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους στα προγράμματα, όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι", "Κ.Δ.Α.Π" αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
- Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές.
- Άμεση σύσταση μέσω των ΟΕΥ οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι
- "Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση του πολίτες".
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιεπισκοπή Αμερικής:Διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε Βοιωτία- Αττική και σε 14 νομούς


Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έδωσε  200.000 δολ. στην Ελλάδα
Η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκταμίευσε από το ειδικό Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό το ποσό των 200 χιλιάδων δολαρίων προς τον Διεθνή Οργανισμό Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC) για την επείγουσα διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε 30 κοινωφελή ιδρύματα στην Αθήνα, στην Βοιωτία και σε 14 νομούς της Βορείου Ελλάδος.
Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εξασφαλίσει την προμήθεια αρκετών καυσίμων μέχρι το τέλος του χειμώνα για την θέρμανση των ως άνω ιδρυμάτων τα οποία περιθάλπουν 1.500 περίπου ανθρώπους, παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους και πραγματοποιείται διά μέσου του οργανισμού IOCC σε συνεργασία με το μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
«Είναι μια προσφορά και έκφραση αληθινής αγάπης και ενδιαφέροντος των πιστών της Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς τους αδελφούς μας εν Κυρίω που υποφέρουν από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη», είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. «Προσφέροντας τα απαραίτητα καύσιμα για τη θέρμανση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων διά μέσου έμπιστων ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών μεγιστοποιούμε τη βοήθεια για αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη».
Η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής μαζί με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής έχει προσφέρει συνολικά βοήθεια που φτάνει το 1.2 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν από την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούμε» λένε οι αγρότες



Την παραμονή των τρακτέρ στις εθνικές και επαρχιακές οδούς αποφάσισε το συντονιστικό όργανο αγώνα των αγροτών, που συνήλθε σήμερα στον Πλαταμώνα.

Εκπρόσωποι αγροτών από 17 νομούς της χώρας κατέληξαν ότι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αφού η  κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους.

Όπως είπε στο protothema.gr ο εκπρόσωπος των αγροτών της Δράμας, Χρήστος Γκόντιας, όλο και περισσότερα τρακτέρ και αγρότες θα βγουν στους δρόμους, αλλά δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί.

«Δρόμους θα κλείσουμε μόνο μαζί με άλλες ομάδες εργαζομένων. Εμείς δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Θα παραμείνουμε όμως στους δρόμους, μέχρι να δικαιωθούμε. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί» συμπλήρωσε ο κ. Γκόντιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα σιώπησε η «Φωνή της Κρήτης» - 33 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Ξυλούρη

Σαν σήμερα σιώπησε η «Φωνή της Κρήτης» - 33 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Ξυλο

Σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια από μία μεγάλη απώλεια στον μουσικό χώρο. Στις 8 Φεβρουαρίου 1980, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ξυλούρης (Ψαρονίκος), η «Φωνή της Κρήτης» χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης από οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση που ανέδειξε πολλούς λυράρηδες. Αδέλφια του είναι οι επίσης γνωστοί μουσικοί της κρητικής μουσικής ο Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης) και ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης) .
Όταν ήταν μόλις 5 χρονών, οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του και ξεριζώθηκε από τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση της Κρήτης.
Σε νεαρή ακόμα ηλικία έδειξε την αγάπη του για τη μουσική και έπεισε τον πατέρα του να του αγοράσει την πρώτη του λύρα, ενώ στα 17 του αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηράκλειο και έπιασε δουλειά στο νυχτερινό κέντρο «Κάστρο».
Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, ωστόσο, σιγά σιγά οι Κρητικοί άρχισαν να τον στηρίζουν και να οργανώνουν γλέντια για να τον καλούν να παίζει. Έτσι άρχισε να γίνεται γνωστός και το Νοέμβριο του 1958 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Μια μαυροφόρα που περνά»
Το 1969 ηχογράφησε με μεγάλη επιτυχία το δίσκο «Ανυφαντού» και σιγά σιγά έγινε γνωστός και αγαπητός και στο Αθηναϊκό κοινό και αποφάσισε να μετακομίσει στην πρωτεύουσα.
Όσο για τον άνθρωπο που ανέδειξε τον Νίκο Ξυλούρη και τον έκανε αγαπητό στον κόσμο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της συζύγου του Ουρανίας Ξυλούρη, ήταν ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας «Κολούμπια» Τάκης Λαμπρόπουλος, ο οποίος τον ηχογράφησε σε ένα γαμήλιο γλέντι στα Ανώγεια και έστειλε την κασέτα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Η είδηση κυκλοφόρησε στις εφημερίδες της εποχής και εκεί πληροφορήθηκε ο Γιάννης Μαρκόπουλος για το Νίκο Ξυλούρη και του πρότεινε τα τραγούδια του «Χρονικού».
Το 1971 ξεκίνησε κοινές εμφανίσεις με το Γιάννη Μαρκόπουλο στη μπουάτ «Λήδρα» και η φωνή του έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά της δικτατορίας. Επίσης το καλοκαίρι του 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καζάκο και τη Τζένη Καρέζη στο θέατρο «Αθήναιον».
Δυστυχώς στην ακμή της καριέρας του η τύχη του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο, αφού ο Νίκος Ξυλούρης πληροφορήθηκε ότι έπασχε από καρκίνο. Μετά από πολλαπλές εγχειρήσεις και θεραπείες, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Πειραιώς στις 8 Φεβρουαρίου 1980 σε ηλικία μόλις 43 χρονών.
Ωστόσο η μνήμη παραμένει για πάντα ζωντανή και η φωνή του, σύμβολο της Κρητικής λεβεντιάς και της αντίστασης κατά της χούντας μας συντροφεύει ακόμα, τόσες δεκαετίες μετά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμωνιάτικο εντελώς το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Χειμωνιάτικο εντελώς το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρίας συνέχεια και το Σαββατοκύριακο, καθώς το επόμενο διήμερο οι βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια θα εξακολουθούν να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν κυρίως τα Δυτικά, τα Νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πιο ήπιοι θα είναι οι άνεμοι που θα φυσούν στα πελάγη αφού δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα έξι μποφόρ.
Η πρόβλεψη του καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απογευμα θα είναι αυξημένες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. χιόνια στα ορεινά της κρητης.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι-απογευμα με πιθανότητα βροχής η πρόσκαιρης καταιγίδας το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές-απογευματινες ώρες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ σταδιακά στρεφόμενοι στο ιόνιο σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιος είναι ο βιαστής που υπερασπίζεται εδώ και επτά χρόνια η Ζωή Κωνσταντοπούλου...και έχει προκαλέσει δικαστικό Γολγοθά στα θύματα!!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση των βιασμών ...

Η Φεμινιστική Πρωτοβουλία πραγματοποίησε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο κατά της βουλευτή και του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωσταντοπούλου για την υπόθεση του «βιαστή με την τυρόπιτα». Πως δρούσε ο δράστης Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τη δικογραφία βίαζε τουρίστριες αφού προηγουμένως τους έδινε τυρόπιτες στις οποίες είχε βάλει αλκοόλ και υπνωτικό. Ο δράστης είχε χτυπήσει το 2005 και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς ελαφρυντικά για τον βιασμό μόνο μίας τουρίστριας από την βόρεια Ευρώπη.


 Όπως ανφέρει και το «Εθνος» οι επικριτές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι προσπάθησε επανειλημμένα να μπλοκάρει και να παρατείνει τη διαδικασία, με τέσσερις αιτήσεις εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει μεροληψία εξαιτίας της απόρριψης των ελαφρυντικών του πελάτη της.
Το καλοκαίρι του 2005 τέσσερις τουρίστριες, η Ντάνα Σέιντ από την Αυστραλία, η Νάταλι Κάρνιφ από τον Καναδά, μια ακόμη Αυστραλή τουρίστρια και μια Βορειοευρωπαία έκαναν το μοιραίο λάθος να εμπιστευθούν έναν Έλληνα -και μετέπειτα πελάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου- που προσφέρθηκε να τις ξεναγήσει στην Αθήνα. Εκείνος όμως είχε άλλες προθέσεις. Τις κέρασε μία τυρόπιτα -ποτισμένη- με υπνωτικό-κατασταλτικό χάπι Stilnox. Μόλις εκείνες άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους, τις μετέφερε σε ξενοδοχείο και τις βίασε.

Τα θύματα όμως ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί, ενώ τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως συνήγορος υπεράσπισης του δράστη είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο δράστης Α.Ε, πατέρας δυο παιδιών, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2005 έστηνε καρτέρι στα πλακόστρωτα σοκάκια γύρω από την Ακρόπολη και περίμενε καρτερικά μέχρι να εντοπίσει τα θύματα του, ασυνόδευτες τουρίστριες, οι οποίες έκαναν βόλτες τα αξιοθέατα κάτω από την Ακρόπολη.
Μόλις έβρισκε το θύμα του πλησίαζε με ύφος χαμένου τουρίστα ρωτούσε αρχικά στα ελληνικά για να βεβαιωθεί πως δεν πρόκειται για Ελληνίδες και στη συνέχεια με σπαστά αγγλικά να του πουν πως θα πάει σε κάποιο μαγαζί.
Εκείνες αν και δεν ήξεραν έπεφταν στην παγίδα της κουβέντας και μετά από λίγο ο δράστης τους έλεγε ότι ήταν Ελληνογάλλος, πιλότος της AirFrance και τις ρωτούσε αν ήθελε να τις ξεναγήσει στην Αθήνα, αφού όπως τους έλεγε ήταν λάτρης της Ελληνικής Ιστορίας.
Το κόλπο με το υπνωτικό στις τυρόπιτες
Ο Α.Ε. οδηγούσε τα θύματα του στο θέατρο του Διονύσου και αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους με τη δήθεν ξενάγηση του. Όπως έιχε γράψει και η εφημερίδα «Veto» τους έλεγε πως πεινούσε και πήγαινε να πάρει μία τυρόπιτα. Μόλις επέστρεφε έκανε τον ευγενικό και τους προσέφερε τη μισή. Στο κομμάτι όμως που τους έδινε είχε τρίψει υπνωτικό χάπι, το Stilnox. Στην συνέχεια και αφού οι άτυχες κοπέλες άρχισαν να ζαλίζονται τις πήγαινε για ποτό στην Πλάκα και στη συνέχεια εκείνες σχεδόν αναίσθητες, ανήμπορες να αντιδράσουν τον ακολουθούσαν σε ξενοδοχείο, όπου τις βίαζε.
Η πρώτη καταγγελία για επίθεση από το βιαστή με τις τυρόπιτες έγινε στις 6 Μαρτίου 2005 από μια 29χρονη γυναίκα από την Αυστραλία. Η Νάταλι Κάρνιφ είπε τότε «σε μία από τις βόλτες μου στην πόλη συνάντησα έναν άνδρα. Όταν κατάλαβε ότι δεν είμαι Ελληνίδα, προσφέρθηκε να μου κάνει μια μικρή ξενάγηση. Δεν ήμουν καχύποπτη. Δεν υπήρχε λόγος. Θα ήταν μια μικρή ξενάγηση στην Ακρόπολη. Θα ήμασταν ανάμεσα σε κόσμο. Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 45.
Κάποια στιγμή είπε ότι πείνασε. Πήγε και πήρε μια τυρόπιτα. Τον είδα δηλαδή που μπήκε σε ένα μαγαζί και όταν γύρισε μου πρόσφερε τη μισή. Όταν ο άλλος σου δίνει από το φαγητό που τρώει δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.
Ήταν λίγο πικρή αλλά τότε δεν έδωσα σημασία. Μετά άρχισα να αισθάνομαι βαριά. Το κεφάλι μου, όχι το σώμα μου. Περπατούσα κανονικά. Το κεφάλι μου όμως συνεχώς βάραινε. Το επόμενο που θυμάμαι είναι ότι ξύπνησα σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου με αυτόν τον άνδρα στο πλευρό μου. Μόνο σαν εικόνα το θυμάμαι. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Το κεφάλι μου ήταν ακόμη πολύ βαρύ. Μόλις συνήλθα, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί.
Πήγα στην Αστυνομία και μου είπαν ουσιαστικά ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Επέμεινα. Πήγα και σε δεύτερο. Τελικά μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Επισκέφθηκα τρία νοσοκομεία για να βεβαιωθεί ο βιασμός και να διαπιστωθεί ποια ναρκωτική ουσία μου είχε δώσει. Αισθάνθηκα πολύ άβολα γυρνώντας από γιατρό σε γιατρό και λέγοντας τα ίδια και τα ίδια.
Τελικά έμαθα πως μου είχε βάλει ένα δυνατό υπνωτικό, το Stillnox, το ίδιο είχε χρησιμοποιήσει για να ναρκώσει και τις άλλες κοπέλες. Έτσι έγινε γνωστός τότε στις αρχές ως ο βιαστής με την τυρόπιτα».

Ο δράστης επικαλέστηκε ψυχολογικά και συζυγικά προβλήματα
Από την πλευρά του απολογούμενος σε αστυνομία και ανακρίτρια ο 54χρονος άνδρας παραδέχτηκε ότι όντως έλιωνε χάπια Stilnox μέσα στις τυρόπιτες. Αρχικά είχε αποδεχθεί τις βάρος του κατηγορίες -βιασμός κατ΄εξακολούθηση- και ζητούσε την επιείκεια του εισαγγελέα καθώς από μικρός, όπως υποστήριξε, αντιμετώπιζε πολλά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω προβλημάτων που είχε με την σύζυγό του.
Στη συνέχεια όμως τάλλαξε κατάθεση και αν και παραδέχθηκε ότι είχε δώσει στις κοπέλες το υπνωτικό, επέμενε πως όλες τους είχαν συναινέσει στην ερωτική πράξη.
Στη συνέχεια βέβαια ακολούθησε η γνωστή δικαστική οδύσσεια των θυμάτων με πρωταγωνίστρια τη συνήγορο υπεράσπισης του δράστη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο δικαστικός εφιάλτης των θυμάτων
Επτά χρόνια κρατά ο δικαστικός εφιάλτης τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο δράστη ενώ βρίσκονταν για διακοπές στην Ελλάδα. Οι δίκες τους αναβάλλονται συνεχώς, κυρίως μετά από αιτήματα που προβάλλει η συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η επτάχρονη ταλαιπωρία των γυναικών στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των συνήθων αναβολών που παίρνουν οι δίκες τους λόγω αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών ή ακόμη και των εκλογών. Η καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεων οφείλεται κυρίως στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης - και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς των τριών γυναικών από την Αυστραλία και της μιας από τη Βόρεια Ευρώπη έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου.
Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.
Παράλληλα, μέσα στο διάστημα αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», υπέβαλε επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων.
Επίσης, κατέθεσε έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος, τα οποία, όμως, όλα απορρίφθηκαν.
Η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύει επίσης η εφημερίδα «Τα Νέα»: «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται».eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΟΜΑ ρήμαξαν χοιροστάσιο στο Μαυρομάτι!



Συνελήφθησαν τρεις για κλοπή από επιχείρηση-χοιροστάσιο στο Μαυρομάτι Βοιωτίας. Οι δράστες αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα και προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, συνολικής αξίας - 60.000 – ευρώ. Συνελήφθησαν, στις (08-02-2013) το πρωί στην περιοχή Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. Θηβών, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 24, 37 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 10:00΄ το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες μετέβησαν χθες το απόγευμα σε επιχείρηση - χοιροστάσιο, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού στο Μαυρομάτι Βοιωτίας, από όπου αφαίρεσαν πλήθος μεταλλικών αντικειμένων, προκαλώντας παράλληλα μεγάλες φθορές στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, συνολικής αξίας (60.000) ευρώ.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, ενώ τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε αυτό αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.


Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΕΣΠΑ η «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών» προϋπολογισμού 600.000


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάδειξη, ανάπλαση, συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, και συγκεκριμένα του ιερού του Απόλλωνος, του ιερού της Αθηνάς Προναίας, του Γυμνασίου και της Κασταλίας, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που ανήκει στα μνημεία τα οποία προστατεύονται από την Unesco. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να πραγματοποιηθούν δράσεις τοπογράφησης των ορίων του τεμένους του Απόλλωνα και της περιοχής του Μουσείου, συντήρησης ψηφιδωτών δαπέδων και καθαρισμού - στερέωσης επιφανειών μνημείων, κατασκευής και τοποθέτησης του αντιγράφου του ορειχάλκινου στηρίγματος του τρίποδα των Πλαταιών. Επίσης, μέσω του έργου προβλέπονται παρεμβάσεις αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αρχαιολογικού χώρου καθώς και ορισμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου πολιτισμού χρηματοδοτώντας την συγκεκριμένη παρέμβαση, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της προβολής του διεθνούς εμβέλειας αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, ευελπιστώντας παράλληλα στη δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης έργων στο χώρο αυτό».
















Διαβάστε Περισσότερα »

H ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΩ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ '' ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ '' ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!




Ανοιχτή επιστολή προς κάθε υπεύθυνο ή θιγόμενο πολίτη της περιοχής μας 
Από τον Παιδονευρολόγο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων Δρ. Ε.Ζωγράφο. 
Η ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ. 
ΜΗΠΩΣ ήρθε η ώρα του εισαγγελέα; 
  • Όταν πριν μια 10ετία εγκαινιαζόταν
     το Νοσοκομείο 
    της Θήβας, κανείς δεν φανταζόταν
     ότι το κόσμημα 
    της πόλης μας, θα είχε ένα
     σύντομο και ληξιπρόθεσμο  
     χρόνο λειτουργίας. 
  • Σύμφωνα με το οργανόγραμμα επανδρώθηκε με 
    αξιόλογο επιστημονικό, νοσηλευτικό και 
    διοικητικό προσωπικό και λειτουργούσε σε
     ικανοποιητικό επίπεδο. 
  • Όλοι οι πολίτες της περιοχής αισθάνονταν ασφάλεια
    και επιτέλους ένοιωθαν 
    ότι η ΥΓΕΙΑ τους δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. 
  • Το νοσοκομείο αυτό που λόγω της θέσης εξυπηρετεί 
    μόνιμο πληθυσμό πλέον
    των 70 χιλ. ατόμων, τους στρατιώτες του ΚΕΠ Θήβας 
    και τα ατυχήματα από 
    τη διπλανή εθνική οδό, φαίνεται να έχει  δρομολογηθεί 
    να μην υπάρχει πια. 
  • Πως φτάσαμε ως εκεί; Ποιοι συνέβαλαν ώστε
     αυτή τη στιγμή να 
    βρισκόμαστε σε αδιέξοδο;  
  • Κύριοι της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου 
    Υγείας τι κάνουμε τώρα; 
    Θα αφήσουμε τους έχοντες ανάγκη περίθαλψης έρμαια 
    της τύχης τους; 
  • Ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να 
    γίνουν κινητοποιήσεις και 
    να αποσταλεί ψήφισμα προς την τωρινή ηγεσία 
    του Υπ.Υγείας. 
  • Μέχρις ότου βρεθεί από το υπουργείο κάποια βιώσιμη 
    λύση θα πρότεινα, 
    αυτό που πρότεινα στο δημοτικό συμβούλιο, 
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
    ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ. Δηλαδή να καλύπτονται οι εφημερίες 
    του Παθολογικού 
    πχ τομέα από Παθολόγους και καρδιολόγους. 
  • Αυτό γίνεται συχνά σε υγειονομικές μονάδες 
    του εξωτερικού.  
  • Γιατί όχι και σ’εμας; 
  • Κύριε Διοικητά της Υγειονομικής Περιφέρειας στη 
    Λαμία, κύριε Διοικητά 
    της ενιαίας διοίκησης νοσοκομείων Λιβαδειάς 

    Μπορείτε κάτι να κάνετε. Οι πολίτες πρέπει να 
    αισθάνονται και πάλι ασφαλείς. 
  • Δεν μπορούν να περιθάλπονται από ένα ελλιπές 
    και κουρασμένο προσωπικό. 
    Κενά υπάρχουν σ’όλα τα επίπεδα. Από την πλευρά του, 
    το προσωπικό 
     κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να διατηρηθεί
     το νοσοκομείο. 
  • Μην ξεχνάτε ότι η απόδοση των υπηρετούντων αυτή 
    τη στιγμή γιατρών, λόγω 
    της κόπωσης είναι επισφαλής και ίσως επικίνδυνη.
     Άμοιρη ευθυνών δεν 
    είναι και οι εκάστοτε υπουργοί υγείας, που ανάλογα
    με τις πολιτικές πεποιθήσεις
     έκοβαν και έραβαν πάνω στο σύστημα υγείας.
     Όλες οι διοικήσεις του νοσοκομείου
     δεν μπορούν να κατηγορηθούν για κακή διαχείριση. 
    Όλοι προσπάθησαν ανάλογα
    με τη δυνατότητά τους, να επιτύχουν μια 
    αξιόπιστη λειτουργία του ιδρύματος. 
  • Εδώ δεν μπορώ να παραλείψω τις 
    υπεράνθρωπες προσπάθειες του 
    τελευταίου αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, 
    ώστε να εξασφαλίζεται 
    η σωστή λειτουργία και να αποτραπεί ο αιφνίδιος 
    θάνατος. 
  • Θέλω να πιστεύω ότι ο διοικητής της διευρυμένης 
    διοίκησης των νοσοκομείων Λιβαδειάς Θήβας
    με τις αποφάσεις του δεν 
    σκόπευε στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας και 
    την τροχοδρόμηση 
     ενός οριστικού κλεισίματος. 
  • Κύριε διοικητά πιστεύω ότι είστε ένας έντιμος 
    και διορατικός άνθρωπος
     και θα προσπαθήσετε να βρείτε μία βιώσιμη λύση 
    για τη Θήβα. 
  • Οι αλληλοκαλύψεις εφημεριών από γιατρούς 
    των δύο νοσοκομείων – κυρίως 
    από Θήβα αποσπώμενους    – δεν είναι ιδανική
     λύση. Οδηγεί σε διάλυση 
    το Νοσοκομείο μας. 
Την υγεία δεν τη διαπραγματευόμαστε. Την απαιτούμε. 
  • Μέχρι πριν την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα 
    μας το πολυτιμότερο 
    κοινωνικό αγαθό – την ΥΓΕΙΑ, εξασφάλιζε στους
     πολίτες το κράτος και 
    εγγυόταν το Σύνταγμά του. 
  • Αυτή τη στιγμή ποιος θα προστατέψει τους πολίτες; 
    Ποιος θα εμποδίσει την
    υπολειτουργία και πολύ πιθανόν το κλείσιμο 
    του νοσοκομείου; 
Προμηνύεται κοινωνική έκρηξη και 
σοβαρές κινητοποιήσεις.
  • Κύριε Εισαγγελέα ! 
Εσείς που υπηρετείτε την τήρηση της έννομης τάξης 
και του Συντάγματος
 μήπως πρέπει να επέμβεται  ;
thivaononlihe.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ