Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Συννεφιασμένη Κυριακή με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Συννεφιασμένη Κυριακή με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός για αύριο Κυριακή, αφού στην Αττική θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις, ενώ στη δυτική Ελλάδα, το νότιο και ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Oμιλία του π.πρύτανη Παντείου κ.Κοντογιώργη στο Ελεύθερο Λαικό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου



https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13cc037c3d50c893&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hcz3jtrr0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1360437320630&sads=S8HOFtrbj0Uz5d77FjHGYpAJxas
Διαβάστε Περισσότερα »

Άφηνε τη Χρυσή Αυγή να "αλωνίζει" στο νοσοκομείο της και καθαιρέθηκε




- Την παύση της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου αποφάσισε ο Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος
- Η διοικήτρια επέτρεψε την "εφοδο" της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο, που αναζητούσε... αλλοδαπές αποκλειστικές
- Παραχώρησε μάλιστα συνέντευξη όπου δήλωσε ότι έχει "κοινούς στόχους" με τα μέλη της Χρυσής Αυγής


Την καθαίρεση της διοικήτριας που επέτρεπε και επιδοκίμαζε τις "εφόδους" της Χρυσής Αυγής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο αποφάσισε ο Αντρέας Λυκουρέντζος.

Την οργή του υπουργού Υγείας που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο Τρίπολης την περασμένη Πέμπτη.

Μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής προχώρησαν νύχτα σε.... "ελεγχο" στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν εργάζονταν εκεί αλλοδαπές αποκλειστικές!

Η διοικητρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, Ελένη Σιουρούνη, αν και ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο προκειμένου να πληροφορηθούν αν εκεί εργάζονται αλλοδαπές αποκλειστικές (!) δεν τους σταμάτησε αλλά έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει "κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο".

Η απόφαση για παύση της συγκεκριμένης διοικήτριας αν και ειλημμένη θα ανακοινωθεί επισήμως τη Δευτέρα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογικές δηλώσεις και οι 18χρονοι

Φορολογικές δηλώσεις και οι 18χρονοι

Υπόχρεοι απόκτησης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ( ΑΦΜ) και υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι από φέτος εκατοντάδες χιλιάδες νέοι 18 ετών και άνω, πολλοί εκ των οποίων είναι ακόμη  μαθητές Λυκείου ή φοιτητές. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς τους νέου, οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα και συντηρούνται από τους γονείς τους, κινδυνεύουν μάλιστα να βρεθούν  υπόχρεοι καταβολής φόρου ύψους τουλάχιστον 75 ευρώ ή να εμπλακούν με την ανίκητη γραφειοκρατία των ΔΟΥ και να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα για να γλιτώσουν το φόρο αυτό, αν το Υπουργείο Οικονομικών δεν μεριμνήσει να τους απαλλάξει άμεσα από το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία για κάθε φυσικό πρόσωπο που υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, ακόμη κι όσοι είναι μαθητές Λυκείου, υποχρεούνται κατ' αρχάς να προσέλθουν εντός των προσεχών εβδομάδων στις αρμόδιες ΔΟΥ για να παραλάβουν ΑΦΜ.
Είναι δε υποχρεωμένοι να πάρουν ΑΦΜ σύντομα, καθώς φέτος, μέχρι το τέλος Ιουνίου, υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα και βαθμολογία στην Α΄ Βοιωτίας



Τελικα Αποτελεσματα
Α' Βοιωτιας 20η Αγωνιστικη

ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                              4-1
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                           2-2
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ     3-0
ΑΟ ΘΗΒΑ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                                4-1
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ   2-1
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ       1-1
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ          3-2
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                         3-0 α.α

η Βαθμολογια σε 20 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                          50
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                       46
3.ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ  ΔΙΣΤΟΜΟΥ       40
4.ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ    37
5. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                  37
6.ΑΟ  ΘΗΒΑ                              36
7. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                  36
8.ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ    35
9. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                  33
10.ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                    33
11. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                   25
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                     21
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ        16
14. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                      4
15.ΠΑΝ ΑΛΙΑΡΤΟΣ                        2
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                           0

Α' Βοιωτιας  21η Αγωνιστικη
Σαββατο 16 Φεβρουαριου

ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΑΜΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
ΑΕ ΟΡΧΟΝΟΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΑΟ ΘΗΒΑ  0-3 α.α
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων


Παρακαλούνται οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων που είχαν εφοδιασθεί με Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (Α.Κ.Κ.Ο.) η οποία έχει λήξει, να προσέλθουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και να την ανανεώσουν, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες του Νόμου (διοικητικές και ποινικές) «περί παράνομης κατοχής».
Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί και από τους νόμιμους κληρονόμους των οποίων οι κάτοχοι έχουν αποβιώσει και τα κυνηγετικά όπλα δεν έχουν περιέλθει νόμιμα στη κατοχή τους.
Πληροφορίες και διευκρινήσεις δίνονται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  • Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας : τηλ. 22310 56868
  • Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς : τηλ. 22610 88855
  • Τμήμα Ασφαλείας Θηβών : τηλ. 22620 82185
  • Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας : τηλ. 22210 24574
  • Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου : τηλ. 22370 89178
  • Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας : τηλ. 22650 79419
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ "ΤΕΡΑΣ"Ενα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή


Click on the slide! Ενα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000.
 Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ

Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα σε ένα έτος, το 2008 πραγματοποίησε 112.716 νέες προσλήψεις, ενώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2009 πρόλαβε να εγκρίνει άλλες 65.061 θέσεις. Συγκριτικά μάλιστα με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2008, παρατηρήθηκε αύξηση 35,2% στον αριθμό των προσλήψεων.

Η πρακτική αυτή όπως γράφει η φημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,  της τότε κυβέρνησης είχε συναντήσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατ' επανάληψη είχαν καταγγείλει τις προσλήψεις από το παράθυρο σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη και ανάλγητη. Το κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι σπάταλο και πελατειακό. Υποσχέθηκαν περιστολή δαπανών λόγω της κακής κατάστασης στην οποία έφεραν την οικονομία της χώρας», σχολίαζε τότε ο Ντίνος Ρόβλιας, που είχε αναλάβει μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου την παρακολούθηση των προσλήψεων.

«Αντί να περιστείλουν τις δαπάνες, σε σχέση με τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, τις αυξάνουν. Ρουσφετολογούν ακατάπαυστα με χρήματα του ελληνικού λαού», προσέθετε. Στα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή εξάλλου καθιερώθηκε η διαβόητη προφορική συνέντευξη στις προσλήψεις, προκαλώντας σάλο με τις ερωτήσεις που γίνονταν και την πριμοδότηση προς τα γαλάζια παιδιά.
 
Ενα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή

Στα χρόνια της γαλάζιας διακυβέρνησης άνθησαν και τα προγράμματα Stage, με χιλιάδες ανέργους να προσλαμβάνονται μέσω αυτών στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με κριτήρια και διαδικασίες που είχαν αμφισβητηθεί.
Η δημιουργία της λεγόμενης γενιάς των 500 ευρώ που προέκυψε από τα Stage, επίσης είχε καταγγελθεί. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2009, η απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να προωθήσει στο παρά πέντε ακόμη ένα πακέτο θέσεων Stage είχε πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση.

Ανάλογη αίσθηση προκάλεσε το πόρισμα καταπέλτης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, στο οποίο περιγράφονταν αθρόες προσλήψεις στην Αττικό Μετρό κατά τους προεκλογικούς μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2009.
Δεν ήταν όμως η μοναδική περίπτωση. Για παράδειγμα, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2009 είχε καταγγελθεί η πρόσληψη 100 υπαλλήλων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με διετείς συμβάσεις έργου. Το έργο τους θα ήταν η παρακολούθηση των ειδικών λογαριασμών, μόνο που το αντικείμενο αυτό δεν υπήρχε πια σε καμία υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου!

Η ΚΑΜΠΗ

Η αντίστροφη πορεία της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο άρχισε μετά τις εκλογές του 2009. Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου, στο Δημόσιο απασχολούνταν 108.000 λιγότεροι υπάλληλοι σε σχέση με το 2009, καθώς είχαν απομακρυνθεί 35.000 μόνιμοι υπάλληλοι, 51.000 συμβασιούχοι και 22.000 απασχολούμενοι με προγράμματα Stage. Το ψαλίδι στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίστηκε και το 2011 με αποχώρηση άλλων 90.000 εργαζομένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς κατέρρευσαν στην κρίση τα ελληνικά σήριαλ κι οι άλλοτε πανάκριβες παραγωγές


Σημαντικές οφειλές σε ηθοποιούς και εταιρείες παραγωγής έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο αριθμός αυτός δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί εξαιτίας του μοντέλου λειτουργίας της οπτικοακουστικής παραγωγής. Τράπεζες, εταιρείες παραγωγής και τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν...



καταλήξει σε ένα μοντέλο που «βόλευε» και τα 3 μέρη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ενέκριναν μια παραγωγή και υπέγραφαν σύμβαση με την εταιρεία παραγωγής , η οποία αναλάμβανε να γυρίσει την τηλεοπτική σειρά. Η εταιρεία κατέθετε τη σύμβαση στην τράπεζα η οποία χορηγούσε δάνειο στον παραγωγό. Με τα χρήματα αυτά ο παραγωγός πλήρωνε τις προηγούμενες παραγωγές του, εξασφαλίζοντας το κέρδος της εταιρείας του και το τραπεζικό επιτόκιο. Από την άλλη οι τράπεζες, κέρδιζαν από τις δόσεις που λάμβαναν από την εταιρεία παραγωγής, όταν εκείνη πληρωνόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό. Οι απώλειες στους ιδιωτικούς σταθμούς ήταν στο 10% επί του κόστους της κάθε σειράς. Για την κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει εκτίμηση, αν και υπήρχε καθημερινή εκπομπή στο παρελθόν με καθαρό κέρδος που έφτανε το 55%!

Όταν ξεκίνησε αρχικά η αλλαγή του τρόπου πληρωμών, όπου οι αποσβέσεις γίνονταν σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, οι εταιρείες παραγωγής άρχισαν να εμφανίζουν τα πρώτα προβλήματα και μετά όταν τα κανάλια προχώρησαν σε στάση πληρωμών στους εξωτερικούς συνεργάτες, άρχισε να ξεκινάει η κατάρρευση. Αυτή τη στιγμή οι τηλεοπτικοί σταθμοί χρωστάνε στις εταιρείες παραγωγής , και οι εταιρείες στις τράπεζες τους ηθοποιούς και τους λοιπούς συντελεστές. Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί κι ένας μύθος με αφορμή τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Γ. Μπέζου , περί των συναδέλφων του, «καλής και κακής τηλεόρασης» κ.α. Την περίοδο της ευδαιμονίας, όταν γυρίζονταν οι σειρές με το τσουβάλι κανείς δεν μιλούσε. Οι αμοιβές τη δεκαετία του 2000 έφτασαν έως και τα 30.000 ευρώ (μικτά) ανά επεισόδιο και υποχώρησαν στα 8.000 ευρώ όταν ξεκίνησε η κρίση. Μάλιστα ηθοποιός που φωνάζει πως τον πλήρωσε πολλά χρήματα στην εφορία έκανε το εξής. Μείωσε κατά 90% την αμοιβή του, την ίδια ώρα που αυξήθηκε όλο το επιμέρους κόστος παραγωγής της εκπομπής του!

Η μόνη που ήταν συνεπής, την τελευταία 3ετία ήταν η ΕΡΤ, η οποία δεν είχε σειρές μυθοπλασίας (σίριαλ) αλλά είχε παραγωγές εκπομπών , ντοκιμαντέρ, κ.α. Η κρατική ραδιοτηλεόραση χάλασε την πιάτσα όταν σταμάτησε το καθεστώς πληρωμής που είχε μετά από 14 μήνες. Ο πρώην πρόεδρος της Θανάσης Παπαγεωργίου εισήγαγε το θεσμό της καταβολής της αμοιβής εντός 3 μηνών την οποία εφάρμοσε στη συνέχεια ο Λάμπης Ταγματάρχης. Στη συνέχεια όμως πάγωσαν οι παραγωγές, ενώ δεν αποφασίστηκε το γύρισμα καμίας σειράς και τώρα γίνεται μια νέα προσπάθεια, μήπως και επαναλειτουργήσει το σύστημα και έχει σειρές η ΕΡΤ από τη σεζόν 2013-14.

Πηγή:Typologies
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένος πλησίασε έναν εκ των ληστών και τον ρώτησε τι πλάνο γυρίζουν!

Ηλικιωμένος πλησίασε έναν εκ των ληστών και τον ρώτησε τι πλάνο γυρίζουν!

Μια εβδομάδα μετά τη διπλή ληστεία στον Βελβενδό Κοζάνης από τα «μωρά της τρομοκρατίας» , οι κάτοικοι ακόμα συζητούν για την αναπάντεχη δημοσιότητα που πήρε το τόπος τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» πολλοί εκ των κατοίκων δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τι συμβαίνει, ενώ κάποιοι που άκουσαν πυροβολισμούς πίστεψαν ότι γυριζόταν... ταινία! Ο Μανώλης Κολάνης, ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ στην περιοχή, λέει: «Ήταν σαν ταινία, νομίσαμε ότι γινόταν κανονικό γύρισμα. Ένας ηλικιωμένος πλησίασε το ληστή με το Καλάσνικοφ που στεκόταν στην πλατεία και τον ρώτησε τι πλάνο γυρίζουν! Εκείνος τον έδιωξε ευγενικά, αλλά ο ηλικιωμένος επέστρεψε και τον ξαναρώτησε!».
Ο Γιάννης Καρδάκος, ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών, από την άλλη πίστεψε ότι επρόκειτο για παιδιά που απλώς είχαν μασκαρευτεί. «Νόμιζα ότι είχαν ντυθεί νωρίτερα για τις απόκριες. Ήταν τελικά ληστές που ευτυχώς δεν πείραξαν κανέναν. Παρέμειναν ψύχραιμοι και έλεγαν στον κόσμο να μην ανησυχεί, γιατί ήθελαν να πάρουν μόνο τα χρήματα».

Διαβάστε Περισσότερα »

«Τα παιδιά θα ‘ρθουνε στις Οχτώ…» Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στη Λιβαδειά



«Τα Παιδιά θα ‘ρθουνε στις Οχτώ…» το νέο έργο των Δημήτρη Αποστόλου – Αλέξανδρου Ρήγα, έρχεται στη Λιβαδειά την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, για δύο παραστάσεις στον κινηματογράφο Φίλιππος. Πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Ρήγας και την Βασιλική Ανδρίτσου.
Πρόκειται για ένα κωμικό θρίλερ για την ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων.
Σκοτάδι. Κάποιοι μπήκαν στο σπίτι. Τα Παιδιά είναι μέσα. Ομηρία. Ληστεία. Καταγγελία. Κωμωδία.
Τα Παιδιά… ήταν ήρεμα στο σαλόνι τους στον Παράδεισο… περιμένοντας κάποια «καλά» παιδιά… όταν τελικά… ήρθαν κάτι άλλα, κακά παιδιά…
Ένα ζευγάρι παντρεμένο, πρώην ερωτευμένο, βρίσκεται φυλακισμένο και εγκλωβισμένο στο υπόγειο play room του ίδιου τους του σπιτιού, από 2 ληστές, που την ίδια στιγμή τους αδειάζουν τον επάνω όροφο του σπιτιού τους… Παράλληλα, οι ίδιοι, «αδειάζουν» τις ψυχές τους… αλληλοκατηγορούνται, αλληλοαπειλούνται, θυμούνται, φοβούνται, απελπίζονται, ελπίζουν, χαμογελούν… μέσα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας ολόκληρης νύχτας να βρουν τρόπους διάσωσης και διαφυγής…
Ένα αντρόγυνο… η μικρογραφία της ίδιας μας της ζωής… πάνω οι κλέφτες… κάτω εμείς…
Τα Παιδιά… τα λένε όλα… ο ένας για τον άλλον… και όλοι για κανέναν….
Κάποιοι θα πεθάνουν, κάποιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, κάποιοι – δεν – ξέρουν τι χάνουν, κάποιοι προσπαθούν απλά να το κάνουν…
Γιατί έτσι είναι η ζωή… έχει χιούμορ και μία «άρρωστη» οπτική της δικαιοσύνης… όταν κάποιοι μας ληστεύουν… μας ξυπνάνε… και τότε είναι που σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια μας… και μπορούμε όρθιοι, πια, ν’ αγωνιστούμε…
Τα Παιδιά… τα φέρνουν οι Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου. Ένα ανθρώπινο ψυχογράφημα ιδωμένο μέσα από την ιδιαίτερα κωμική ματιά των συγγραφέων του. Ένα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων με έντονα τα στοιχεία της σάτιρας και αρκετές δραματουργικές δόσεις από stand up comedi…
Το νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου μας λέει χαμογελαστά ψυχραιμία… γιατί ότι και αν γίνει… «Τα Παιδιά… θα ‘ρθούνε στις Οχτώ…»
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλέξης Κούγιας.: «Άφησα έγκυο... πασίγνωστη βουλευτίνα!».

ΚΑΡΠΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ..


Η "ΚΟΥΝΕΛΑ" ΠΟΙΑ ΝΑ 'ΝΑΙ ΟΜΩΣ?..ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ?










Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγία Σοφία: Εμφανίστηκαν οι Σταυροί κάτω από τον ασβέστη!



Η ελληνική ιστορία δεν κρύβεται κάτω από τα τούρκικα στρώματα ασβέστη..
Επάνω στο παχύ στρώμα ασβέστη με τον οποίο καλύφθηκαν από τους Τούρκους, εμφανίστηκαν οι Σταυροί στο ναό της Αγίας Σοφίας του αιώνιου συμβόλου της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη!
Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να «πότισαν» από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά;
Και γιατί να εμφανιστούν μόνο οι σταυροί και να μην εμφανιστούν και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες-αγιογραφίες, οι οποίες είναι και σε ψηφιδωτή μορφή (δηλαδή αποκλείεται ο «τυχαίος» εμποτισμός, αφού το επιστρωθέν υλικό είναι ψηφίδα);
Ακόμη όμως και εάν επρόκειτο για καλυμμένες με σοβά αγιογραφίες, αποτελεί πολύ παράδοξο γεγονός να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά να αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό! Τότε έχουμε μία παραδοξότητα, που ίσως θα πρέπει να ελεγχθεί..
Αγιογράφος, που έχει εργαστεί και σε ψηφιδωτές εικόνες, λέει χαρακτηριστικά:
«Για να καταλάβετε μιλάμε για ένα αδρανές υλικό π.χ. πέτρα (όπως τα ψηφιδωτά) είναι αδύνατον να αποδώσει χρώμα ως χημική αντίδραση στον νωπό σοβά (όχι και μόνο εμπεριέχει ασβέστη) ώστε να απεικονίσει το σχήμα Σταυρού»...
Οι σταυροί όπως όλοι παρατηρούμε είναι ορθόδοξοι (ισοσκελείς) βυζαντινοί και αποτελούν σύγχρονο φαινόμενο (των τελευταίων μηνών...). Για την περίπτωση που πρόκειται για μεταλλικούς σταυρούς που οξειδώθηκαν, αγιογράφος είπε: «Και όπως και εσείς θα γνωρίζετε το σίδερο με συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου και τις ατελείωτες καιρικές συνθήκες προκαλεί οξείδωση και το κόκκινο χρώμα (σκουριά) απλώνεται σαν καρκίνωμα. Οπότε σε ένα αριστούργημα σε όλους τους τομείς σε καμία περίπτωση δεν θα βάλανε υλικό από σίδερο.
Επίσης, αν μπορείτε να φανταστείτε, όλος ο Ναός και τα άλλα αρχιτεκτονικά κτίσματα σε όλης της Βυζαντινής Περιόδου αποτελείται από κομμάτια κεραμικών, ασβέστη, ποταμίσια άμμος, χαλίκι και ατελείωτα αυγά!
Το φρέσκο (τεχνική των Βυζαντινών για τις τοιχογραφίες), αποτελείται από πάστα ασβέστη που είναι από πέτρα, άμμο ποταμού, και μαρμαρόσκονη, σε τρεις στρώσεις (μαύρο φρέσκο, κίτρινο φρέσκο και άσπρο φρέσκο) και πάνω εκεί γίνονται οι Αγιογραφίες.
Οι σκόνες χρωμάτων ανακατεύονται μόνο με νερό και τίποτα άλλο γιατί το υλικό που τα κολλάει πάνω στον τοίχο είναι ο ασβέστης. Ο ασβέστης βγαίνει με το νερό από τον σοβά πρός την επιφάνεια (με τον καιρό) και συναντώντας το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα γίνεται πάλι ασβεστόλιθος. Δηλαδή ενώ στεγνώνει ο τοίχος βγαίνει από το σοβά και μαρμαρώνεται πάνω στα χρώματα, τα οποία θα παραμείνουν πιασμένα στη μέση του ασβεστόλιθου για πάντα. Αυτά τα έμαθα (την τεχνική) από τον βοηθό καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου Ρουμανίας Mihai Coman.»
Αξίζει όμως να σταθούμε και στην περίπτωση της μη συμμετρίας των σταυρών με τα υπόλοιπα (μεταγενέστερα προφανώς) ισλαμικά σχήματα. Και αυτή η μη συμμετρία προδίδει πως καμία σχέση δεν έχουν οι σταυροί με την μετέπειτα διακόσμηση του ναού. Κανείς αγιογράφος δεν θα καλλιτεχνούσε παραβιάζοντας την λογική της καλαισθησίας, πόσο δε μάλλον στην περίπτωση του Ναού της Αγίας Σοφίας που αποτελούσε (και συνεχίζει να αποτελεί) πραγματικό κόσμημα στον χώρο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.
Πώς εξηγείται όμως πως οι σταυροί βρίσκονται παντού μέσα στην Αγία Σοφία και συγκεκριμένα στα τέσσερα θολωτά σημεία; Κάποιοι μιλούν για θαύμα...(στην φωτογραφία δεξιά βλέπετε το αρκετά μεγάλο πάχος του σοβά, που φρόντισαν να βάλουν οι Τούρκοι για σειρά εκατονταετιών, προκειμένου να αποκρύψουν με απόλυτη βεβαιότητα τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά του Ναού της Αγίας Σοφίας).
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση, αφού στο τέλος του Ιουλίου του 2009,στο φως ήρθε η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες από συντηρητές στην Αγία Σοφία. Ο Τούρκος Αχμέτ Εμρ Μπιλτιλί, ένας εκ των συντηρητών, δήλωσε ότι έχουν ως στόχο τώρα να φέρουν στην επιφάνεια και δεύτερο άγγελο, που χρονολογείται από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Τα μωσαϊκά είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι Τούρκοι, αντί να μετακινήσουν τα μοναδικής ομορφιάς μωσαϊκά της Αγίας Σοφίας, τα κάλυψαν με μέταλλο και γύψο (προσφιλής τακτική του πολιτισμού της Τουρκίας).
Και η συνέχεια της πρώτης ανακάλυψης, έφερε μια μεγάλη ιστορική αποκάλυψη έρχεται στο φως ύστερα από αιώνες «σκότους». Αυτή τη φορά τέσσερις άγγελοι ζωγραφισμένοι πάνω σε μωσαϊκό ήταν για χρόνια κρυμμένοι, εν γνώσει των τουρκικών αρχών, κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη και τέσσερις τεράστιες ασπίδες, στις τέσσερις κολώνες που στηρίζουν τον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς.
Οι τέσσερις άγγελοι, που ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 π.Χ.
Μάλιστα, στα μέσα του 1800, ο Ιταλός αρχιτέκτονας Fossati, τους είδε κάνοντας επισκευές στο ναό. Τη διαταγή να καλυφθούν με ασβέστη έδωσε ο σουλτάνος Abdulmecit. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω τους ασπίδες, που αναγράφουν αραβικές προσευχές.
Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι τέσσερις μοναδικές τοιχογραφίες θα βγουν ξανά στο φως, δίνοντάς μας μια γεύση από την αξεπέραστη τέχνη των προγόνων μας. (Αγιορείτικο Βήμα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Θύμα βιασμού σε Κωνσταντοπούλου: «Αντί να είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας»

Θύμα βιασμού σε Κωνσταντοπούλου: «Αντί να είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας»

Η Καναδέζα δημοσιογράφος, Νάταλι Κάρνιφ, μέσω ανοικτής επιστολής της στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθεί χωρίς άλλα κολλήματα η δίκη του φερόμενου ως δράστη βιασμού των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών -μία εκ των οποίων είναι και η ίδια- το 2005 και στην οποία υπόθεση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήγορος υπεράσπισης. Η Νάταλι Κάρνιφ, η οποία απευθύνεται επί προσωπικού στην Ελληνίδα πολιτικό, γράφει στην επιστολή της που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά»: «Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να πω στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι αυτό: Φανταστείτε να βρίσκεστε σε μια χώρα όπου δεν γνωρίζετε κανέναν και δεν μιλάτε τη γλώσσα. Φανταστείτε να ξυπνάτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο απότην πρώτη μέρα που επισκεφτήκατε την ξένη αυτή χώρα, καθώς συνειδητοποιείται πως είστε αναίσθητη γιατί ένας άγνωστος σας νάρκωσε με υπνωτικά και δια της βίας διείσδυσε μέσα σας. Φανταστείτε πόσο τρομοκρατημένη και πόσο μόνη θα αισθανόσασταν και πόσο πολύ θα προσευχόσασταν να εμφανιστεί κάποιος να σας βοηθήσει. Κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε μια γυναίκα με δύναμη και μια σημαντική πολιτική φωνή στη χώρα σας.Θα μπορούσατε να έχετε κάνει για να μας βοηθήσετε, όλες τις γυναίκες που πέσαμε θύματα βιασμού. Αντ' αυτού, κάνατε το αντίθετο. Ποτέ δεν θα το καταλάβω αυτό! Σας προκαλώ να υπερασπιστείτε δημοσίως τις ενέργειές σας. Έχετε το θάρρος;».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:1η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ




                                                   


Σας αποστέλλουμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 3502/8-2-2013 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 13 του μηνός ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  του 2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30, σε ΕΙΔΙΚΗ  συνεδρίαση σε εφαρμογή του άρθρου 14 του κανονισμού λειτουργίας του  περί «Δημοτικού Ελέγχου – Επερωτήσεις», για τη συζήτηση των επερωτήσεων που υποβλήθηκαν και οι οποίες επισυνάπτονται στη συνέχεια της πρόσκλησης, για ενημέρωσή σας.

                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμα προς πώληση τα ελληνικά νησιά;

Έτοιμα προς πώληση τα ελληνικά νησιά;

Το περασμένο διάστημα δεν ήταν λίγες οι φωνές, Ευρωπαίων και μη, που μιλούσαν ανοιχτά για πώληση των ελληνικών νησιών ως αντίδοτο στην κρίση. Πλέον φαίνεται πως οι εν λόγω θέσεις βρίσκουν κοινωνούς και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα κατατέθηκε στη Βουλή σχετική τροπολογία που επί της ουσίας επιτρέπει την πώληση ελληνικών νησιών, αρκεί να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των υπουργών Εθνικής Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου που αφορά το Κατάρ.
Δείτε τη σχετική τροπολογία.


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Συγχωροχάρτι» σε όσους έκλεισαν τους δρόμους μέχρι τις 31/12/2012

Συγχωροχάρτι της κυβέρνησης σε όσους έκλεισαν τους δρόμους μέχρι τις 31/12/2012

Μια «απρόσμενη» λύση βρήκε η κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει όλους όσοι είχαν αποκλείσει, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας τους, τους δρόμους ή τις εθνικές οδούς. Με έκτακτη τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης αθωώνονται όσοι είχαν καταδικαστεί για παρακώλυση συγκοινωνιών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να «ηρεμήσουν» κλάδους επαγγελμάτων. Κατά καιρούς κλάδοι όπως των αγροτών, των οδηγών ταξί, των μέσων μαζικής μεταφοράς και ιδιοκτήτες φορτηγών αντιμετώπισαν κατηγορίες ή είχαν αναβληθεί δίκες τους για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ωστόσο, άγνωστη παραμένει η κυβέρνηση σε πιθανές επερχόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, που κάθε μέρα αυξάνουν τις απειλές τους για αποκλεισμό των εθνικών οδών. Από την πλευρά τους, οι αγρότες -στην προκειμένη περίπτωση- δεν θα δυσκολευτούν να προχωρήσουν σε νέους αποκλεισμούς αν γνωρίζουν ότι θα «αθωωθούν» μετά από ανάλογη πρωτοβουλία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη! Αποκάλυψη

Το 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν...

από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!

Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.

Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα… μέτρα της εποχής!! 

Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. 

Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρυβε 11.500 ευρώ στα γεννητικά της όργανα


Συνελήφθη Κινέζα στην Πάφο

Αλλοδαπή κρατούμενη έκρυβε το συνολικό ποσό των 11.500 ευρώ στα γεννητικά της όργανα.

Συγκεκριμένα, κατά το σωματικό έλεγχο 40χρονης γυναίκας, υπηκόου Κίνας, στην Πάφο της Κύπρου, οι δεσμοφύλακες έμειναν άφωνοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com, οι άνδρες εντόπισαν 11.480 ευρώ, τα περισσότερα σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, κρυμμένα ανάμεσα στα σκέλια της.

Το χρηματικό ποσό ήταν τυλιγμένο επιμελώς σε σερβιέτα και τοποθετημένο στο χώρο των γεννητικών της οργάνων.

Η αλλοδαπή γυναίκα μεταφέρθηκε στις κεντρικές φυλακές, όπου θα παραμείνει, ως υπόδικος, μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα και κατόπιν, θα οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας.

Στις Κεντρικές Φυλακές κλήθηκε και προσήλθε κλιμάκιο της Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο, το χρηματικό ποσό να προήλθε από διάπραξη αδικημάτων, ενδεχομένως κλοπών, διαρρήξεων ή και ληστείας.

Ανακρινόμενη η αλλοδαπή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν η αμοιβή της από διάφορες εργασίες που έκανε κατά την παράνομη διαμονή της στη Μεγαλόνησο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτο που συγκίνησε τον πλανήτη το τελευταίο 24ωρο

Σφίγγει τις γροθιές και φωνάζει με όλη τη δύναμη της παιδικής ψυχής του. Η συγκλονιστική φωτογραφία ενός Παλαιστίνιου πιτσιρικά που γύρισε από το σχολείο και είδε τους Ισραηλινούς να...
έχουν κατεδαφίσει το σπίτι του, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κάνει το γύρο του κόσμου.
Ο σπαραγμός του δεν έχει τέλος.
Δεύτερη, εξίσου "δυνατή" φωτογραφία: ο πιτσιρίκος της ιστορίας μας ανεβεί στα συντρίμμια του σπιτιού του και κλαίει.




Με απορία και κλάματα στα μάτια έπιασε ο φακός του Reuters και την 9χρονη Ντίνα, που είδε επίσης το σπίτι της στην περιοχή Μπέιτ Χανίνα να γίνεται συντρίμμια.

Η δήμος υποστήριξε ότι το σπίτι είχε χτιστεί παράνομα και δεν είχε άδεια. Και πως η κατεδάφιση έγινε με δικαστική εντολή.

Στο συγκεκριμένο σπίτι μένει ή μάλλον έμενε μια 33μελής οικογένεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΑΛΑΜΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ ΠΑΙΔΩΝ

Ο θαλαμωτός τάφος ο λεγόμενος "Οιδίποδος Παίδων" βρίσκεται στο λόφο Μεγάλο Καστέλλι στα ανατολικά της Καδμείας ακρόπολης της Θήβας. Πρόκειται για μυκηναϊκό θαλαμωτό τάφο μνημειωδών διαστάσεων που ταυτίστηκε με τον τάφο των Οιδίποδος Παίδων που αναφέρει ο Παυσανίας, δηλαδή του Ετεοκλή και Πολυνείκη, οι οποίοι αλληλοσκοτώθηκαν μονομαχώντας
μπροστά στα τείχη της Θήβας στην εκστρατεία των ?Επτά επί Θήβας? (Ο Παυσανίας ονομάζει τους τάφους αυτούς "μνήματα", δηλ. μνημειακές ταφικές κατασκευές). Το επιβλητικότατα μυκηναϊκό ταφικό μνημείο αποκαλύφθηκε στη βόρεια πλαγιά του λόφου του μεγάλου Καστελλίου από τον έφορο Θ. Σπυρόπουλο, ο οποίος από το 1970 ως το 1973 ερεύνησε συστηματικά το λόφο. Ο τάφος χρονολογείται στον 14-13ο αιώνα π.Χ. Είναι από τους μεγαλύτερους γνωστούς θαλαμωτούς τάφους των μυκηναϊκών χρόνων και δεν υστερεί πολύ σε διαστάσεις από τους σημαντικότερους θολωτούς (σημειώνεται εν προκειμένω ότι στην περιοχή των Θηβών δεν έχουν εντοπιστεί θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι). Πιθανώς πρόκειται για τάφο που προοριζόταν για τα μέλη βασιλικής οικογένειας. Σχηματίστηκε από την ενοποίηση δύο ταφικών δωματίων που είχαν λαξευτεί στο λόφο σε διαφορετικό επίπεδο και με ξεχωριστούς δρόμους (διαδρόμους πρόσβασης). Ο κυριώτερος από τους δρόμους έχει μήκος 25 μέτρα, 10 μέτρα ύψος και 4 μέτρα πλάτος. Ο δεύτερος δρόμος που φαίνεται μεταγενέστερος είναι 1,30μ. ψηλότερος από τον πρώτο και οδηγεί σε θάλαμο που διαμορφώθηκε ως προέκταση του πρώτου θαλάμου (όλος ο χώρος του θαλάμου έχει 11,5μ μήκος, 7 μέτρα μήκος και 3,5μ ύψος. Ο τάφος είναι από τους λίγους θαλαμωτούς των μυκηναϊκών χρόνων που είχε διακοσμηθεί με τοιχογραφίες. Η γραπτή διακόσμηση -σπείρες, φυτικός διάκοσμος,γυναίκες με υψωμένα χέρια σε στάση θρήνου- ήταν στα τοιχώματα του θαλάμου και στις κάθετες επιφάνειες των "θρανίων" που άλλα λαξεύτηκαν και άλλα χτίστηκαν στο εσωτερικό του θαλάμου. Οι τοιχογραφίες αποκολλήθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Δ/νση Συντήρησης. Κατά το 1997 μεταφέρθηκαν πίσω στο Μουσείο Θήβας όπου και βρίσκονται.

Προβολή Θηβαικού Πολιτισμού
 thiva nikolas blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ